Jägarna

I går såg jag "Jägarna". Jag har sett den förut. Jag tror det var i slutet på nittiotalet jag såg den. Är ju intressant eftersom den är filmad i Älvsbyn. Minns att jag och Helena (min dotter) stod vid Gårdings med våra småtjejer när dom filmade hemvändarescenen. Man kan säga att det var många omtagningar då blåsorkestern skulle gå på Storgatan. Vad annorlunda gatan ser ut numera mot då. Nu är det planterade björkar och snygga lampor som gäller. Däremot när dom filmade på Hundberget, när Lassgård och tjejen som spelade fillipinskan sitter och ser på utsikten över Piteälven, är det ju som förut. Man kan väl inte bygga om naturen.

Alla skådisarna bodde på Hotell Sparta och jag extrastädade på hotellet två helger. Då fick man ju träffa skådisarna i deras privata roll. Kan säga att Lassgård var jättelång och trevlig. Regissören Sundvall pratade mest i telefon med sin fru. Dom hade just fött barn så dom hade visst mycket att prata om. Det verkade som om det var hon som pratade och han som lyssnade. I alla fall var jag bara där tills jag fick första lönen. Skitdåligt betalt för skitmycket jobb. Jag måste säga att jag beundrar folk som städar hotell för den lönen dom har. Kanske det är bättre nu men då var det under all kritik. Kanske därför det är mest invandrare som städar. Dom kommer ju hit och tar våra jobb ifrån oss.

Idag är det -17 grader och det faller nåt som liknar snö från himlen. Inga mjuka flingor utan små hårda. Få se vad jag ska hitta på i dag. Till lunch steker jag upp fläskpannkaka. Till middag har jag köttbullar i frysen som jag värmer på. Det blir enkelt och det ska det vara på vilodagen.

Skellefteå AIK vann hockeyn i går mot Luleå med 4-0. Härligt tycker jag! Undrar om Amanda Jenssen ligger kvar på  första plats på svensktoppen. Det får jag höra vid lunchtid.

Nu blev jag fundersam när tiden är för omläggningen av mitt ben i morgon. Är det nio som vanligt? Det är ju viktigt när jag ska ta bort bandaget och duscha. Det får ju inte vara så lång tid till nästa bandage läggs på. Hm! Säkert är det sagt när, men mitt minne verkar vara skadat. Intressant att veta om pencillinet verkar. Hoppas!

"Mannheimer & Tengby" på radion nu. Dom har ju ganska mycket ideer i sina program. Både bra och dåliga. Men det är ju underhållande. På TV är det alpint, herrar tror jag. Det får utgå för idag. Har nyss varit på Farmville och mjölkat mina kor samt plockar lite frukt. Väntar på att vindruvorna ska bli mogna så att jag kan skörda dom. Ni ser vad mycket jag har att göra. Jag behöver våren snart, så jag kan vara ute.

I morgon är det den första februari. Ny månad. OS (12/2). Alla hjärtans dag (14/2) är Isabels bröllopsdag. Fettisdagen (17/2) då får man äta semlor, bruna bönor med fläsk. Att jag fyller år (25/2) är ingenting att fira. Tova fyller 10 år (29/2). Det är då hon är född men vi firar den 28 när det inte är skottår. Så det händer ganska mycket denna månad. Och så är det en kort månad och sen börjar takdroppet. Hurra!

Ja det var det om detta. I kväll blir det väl nån film på TV. Har inte funderat på det än, det ger sig väl. Nu får ni ha en bra dag så hörs vi i morgoon. Hej då! 

Duscha med stövel

Fortfarande kyligt ute. Idag -21 och det känns lite snålt ute. Öppnade balkongdören men stängde den ganska fort. Har ätit en lingongrova med skinka och tomat på. En mugg kaffe till den så var jag nöjd. Har löst melodikrysset. Och det gick bra. Före det lyssnade jag på "Ring så spelar vi" och hörde att det är kallt och snö över hela landet. Och det är ju ovanligt.

Gjorde köttfärssås i går till middag och det blev över ganska mycket så till lunch idag blir det varma mackor med köttfärssås, tomat och ost på. En sallad till det så blir det bra.

Så "På spåret" igår. Börjar tycka att det är för lätta frågor. Men det kanske är jag som tycker att det var svårare med Oldsberg. Annars tycker jag det är ett ganska underhållande program. Kollade också på den nya serien "Solsidan". Den var sådär, man kunde ju roas av den. Ser kanske nåt mer avsnitt. Efter det la jag mig och läste.

Tog färdtjänst till Konsum i går. Hade tänkt handla på Ica, för att det är billigare, men tyckte det var skämmigt att ta färdtjänst dit. Det är lite längre till Konsum. Jag skulle inte klarat av att gå till vare sig Ica eller Konsum. Hade ju svårt att ta mig till hissen. Nu har jag i alla fall handlat för några dagar.

Efter det att jag har skrivit i bloggen ska jag duscha. Då är det ett nytt problem och det är att ta på mig duschstöveln. Pga att jag inte har så mycket kraft i fingrarna måste jag använda en tång när jag ska dra på mig stöveln (den är av plast med en ring av gummi). Man ska ju försöka att inte rubba bandaget som går upp till knäet. Det är ett skydd som gör att bandaget inte blir blött. Lika svårt att ta av som att på. Om det är nån som tycker att jag gnäller, skriv en kommentar. Jag tycker själv att jag är gnällig i dag.

(I går när jag skrev om mitt sovrum, skrev jag att jag paginerade en ram. Fel,fel, fel !!! Jag patinerade ramen, heter det.)

På TV idag är det ju vinterstudion, men bara alpint. Jag är så less att se Anja Pärsson och även hennes säl. Hon är lika gnällig som jag. Sportkommentatorerna verkar tro att det är bara hon i backen. Finns ju andra svenska utförsåkare som dom kunde nämna också. Därför skippar jag dom alpina grenarna.  Ikväll är det mycket filmer men tyvärr har jag sett dom. Får bläddra bland kanalerna och se om jag hittar något att se. Köpte ju en ny Året Runt så jag har nya korsord att lösa. Allt löser sig.

Nej nu är det att ta i och ta på sig stöveln. Skönt duscha. Ha en fin lördag men mycket mys. Vi hörs! 


Mitt sovrum

-25 grader, brr!! Och jag som ska på affären i dag. Får se hur det blir med det. Kl 10 är det tvättstugan som väntar. Har lite svårt att gå men tvätten måste tvättas.
Matte tog några bilder på mitt sovrum som jag lovade att jag skulle lägga ut. Här är sängen
                                   
Rosor på påslakanet och en virkad pläd. Ni ser ju så litet sovrum jag har, men jag behöver inte större. Sen en bild på pigtittaren som jag köpte på Kupan.

                                   
Tyvärr måste jag ha databordet i sovrummet. Men det får gå. Tavlorna som sitter i tripp-trapp-trull har min mamma broderat. Föreställer fönster med blommor i. Ovanpå databordet har jag radion som jag lyssnar på varje dag. Sista bilden är en bild på Beethoven samt ramen som jag paginerade. Inuti ramen kort på mina föräldrar samt min bror och jag.
                                   

Under den en gammal barnkammartavla. Över sängen "Solig morgon" av Evert Taube, noter och text samt en illustration som Taube gjort. En tryckt sak som jag hittat i en tidning för många år sen. Jag ramade in den och den pryder nu min vägg. Ja det var dessa bilder.

Synd att det är så kallt idag. Skulle behöva vara ute mera men det blir väl tid för det också. Längtar verkligen till våren mer och mer för varje dag. Att kunna sitta ute och njuta av solen som man kan här på våren.

Såg CSI Miami i går kväll. Det blir väl "På spåret" kväll och kanske den nya svenska serien "Solsidan". Till lunch i dag blir det Korv stroganoff och till middag köttfärssås och pasta. Nu är klockan snart tio så det är dags för tvättstugan. Hoppas ni får en trevlig fredag med mycket mys. Vi hörs i morgon. Hej då!

Jag minns OS 1968

-15 grader och det blåser. Alltså inget uteväder enligt mitt tycke. Har nyss fått mitt ben omlagt. Jag är så glad att det finns nån som kan ta hand om mitt ben. Tur att jag inte bor på Haiti, hur skulle det vara?

Jag trivs i mitt nya sovrum. Matte ska få ta ett kort med sin telefon så att jag kan lägga ut det på bloggen. Jag kanske gör det i morgon, om jag kommer ihåg det. Har inget speciellt som jag ska göra i dag. Det blir nog att läsa boken som jag håller på med nu. Den är bra kan jag säga så det är inget jag lider av att läsa.

Vi ska äta ärtsoppa till lunch i dag. Pga att jag inte har handlat på länge så vet jag inte vad jag ska hitta på till middag. Har jag mjölk så blir det nog fläskpannkaka. Annars blir det korvgryta. Jag måste gå på affären i morgon. Det är bara att halta iväg dit.

Jag såg dansarna i går kväll på TV. Såg också "CSI och The District" så det blev sent i går. Men jag hade sovit på dagen så det gick bra att hålla sig vaken. I kväll vet jag inte vad jag ser. Kanske programmet om antikviteterna. Måste kolla vad det är för något i kväll.

Tänk att på måndag blir det ny månad. Och närmare våren och sommaren. Skönt att det går fort just nu i alla fall. Så är det Jokkmokks marknad nästa helg (torsdag, fredag,lördag). Men man har gjort klart sina besök på denna marknad. När jag bodde i Kåbdalis var man varje år dit. Det roliga var ju att man träffade bekanta som man aldrig såg annars. Men jag kan säga att det är en stor marknad och mycket besökare från även från andra länder tom Kina och Japan. Det är lite skillnad på Rallarsvängen här i Älvsbyn. 

Nästa månad börjar ju OS i Kanada. Då sitter man väl som klistrad framför TV. Kommer ihåg vinter-OS 1968, Grenoble tror jag det var. Jag gick i skolan då och vi hade prov i matte. Rektorn var vakt på skrivningen. Han var så intresserad av skidtävlingen att vi fick se på TV när Toini Gustafsson tog guld på 10 km. Det tyckte man var nåt stort. Hon tog ju guld på 5 km också.

Däremot var det inte så roligt när vår klass fick spåra upp med våra skidor till Nordensjöldsloppet (5 mil), mellan Porjus och Jokkmokk. Tror hela klassen läste onda ord om rektorn när vi skidrade mot Jokkmokk. Rektorn hette Adolf Olofsson, kallades Dolle. Han var en hårding och ingen tordes säga emot honom. Så vi åkte hela vägen mot  målet. Klagade gjorde vi i tysthet.

Nu är det tid för lunch. Vi hörs i morgon igen. Hej då!

Förintelsens dag

Det blev ingen blogg i går. Tiden räckte inte till. Isabel och Alec kom på förmiddagen och sen var det full rulle hela dagen. Nu är mitt sovrum klart men Isabel hade glömt kameran och jag har ingen, så bilderna får vänta så länge. Men det blev över förväntan och jag trivs som fisken i vattnet. Ramen som jag hade beställt blev klar också. Satte in svartvita kort på min mamma, pappa, bror och mig. Det blev ganska bra.

När mina älsklingar hade farit hem låg jag en stund och vilade. Sen tittade jag på "Mästarnas mästare" och femmans dansprogram innan jag gick tillbaka till sängen.

-3 grader och blåst i dag. Det ska ju snöa också i dag. Men det sa dom i går också och inte såg jag nån snö. Men jag var ju inte ute så vad vet jag vad som hände bakom knuten.  

I dag är det förintelsens dag. Då ska vi komma ihåg de människor som blev satta i koncentrationsläger och dödade av nazisterna. Isabels farmor, Catherine,  var ju fransyska och satt som barn i koncentrationsläger. Efter kriget kom hon till Sverige och gifte sig med en svensk yrkesmilitär. Dom fick en dotter och en son (som är Isabels pappa). Hon hade sviter efter sin tid i lägret hela sitt liv och dog när hon var i sextioårs åldern.

Idag har jag inget speciellt att göra. Har ju börjat på en ny bok så det blir nog mycket läsande i dag. Kl 13 måste jag ringa till Reumatolgen för att förnya mitt guldrecept.

I kväll ser jag en stund på TV, åtminstonde dansprogrammet. Kanske "Morden i Midsomer" om jag inte har sett detta avsnitt. Sen blir det sängen som vanligt. I alla fall kan det bli en bra dag för mig. Hoppas det blir det för er också. Vi hörs, hej då!

Måla nytt så det ser ut som gammalt

-7 grader och snön som skulle komma har ännu inte kommit. Lika bra det. Måndag och ny vecka. Mitt ben har blivit omlagt. I dag måste jag ut och inhandla en liten burk vit färg. Ska ha Craft Paint färg men det kan man förstå att dom inte har här. Får prova vanlig vit matt. Det jag ska måla är en stor fotoram (typ scrapbooking). Ska sätta gamla foton i den. Jag målar den först med vit färg sen  när denhar torkat tar jag brun färg utblandad med vatten och målar på det vita med en bred pensel. Torkar med en trasa så att bara det bruna stannar kvar i ojämnheter. Då gör det så att ramen ser gammal ut. Målar det vita på eftermiddagen så att det är torrt i morgon när Isabel kommer. Hon ska ju hjälpa mig med sovrummet. Ramen är 36 x 36 så det ryms några kort i den. Ska kolla vilka efter det att jag skrivit klar bloggen. Det blir nog kort på min mamma och pappa eventuellt min bror.

Soppa till lunch i dag och till middag spagetti och korv. Enkelt när jag har så mycket annat att göra. Tur att jag städade i går. Så då behöver jag inte tänka på det.

Såg Johan Falk på TV i går kväll. Jag gillar inte han som spelar Johan Falk. Tycker han är menlös på nåt sett. Tråkig också. Efter filmen läste jag och ganska snart sov jag. I kväll är det ju nån gala jag tror det är guldbaggen. Det är på ettan och det delas ut för bästa filmer och sånt. Sen är det en fransk film som heter "Barnet", på ettan. Den har fått bra kritik men jag vet inte om jag orkar se den. Kanske! Måste ju vara pigg i morgon när Isabel och Alec kommer.

I kväll kommer Pernilla med vindspelet som hon hämtade i Skellefteå i helgen. Spännande! Tänk så mycket snälla människor det finns som ställer upp för mig. Jag är så tacksam.

Nu ska jag kolla kort. Vi hörs i morgon igen hej då!

Bara svammel

Good morning to you! Har precis ätit frukost och gissa vad? Pannkakor och kaffe blev det. Det har jag inte ätit sen pojkarna var små.  Sen har jag betalat mina räkningar. Man blir deppig när man ser sina pengar flyga iväg till diverse konton, bara så där. Och när man ser hur lite det blev kvar, blir man ledsen.

-7 grader är det i dag. Ska visst bli snö också enligt radion. När jag har skrivit i bloggen ska jag ta fram dammsugaren och vaskhinken. Dags att städa lite. Inte det roligaste jag vet men det är skönt när det är gjort. Till lunch idag värmer jag upp chilin som blev kvar i veckan. Till middag steker jag kycklingslår i ugnen och gör grönsaksris med bearnaisesås.

Igår kväll var det ända jag såg på TV "Stjärnorna på slottet", sista avsnittet.  Sen blev det sängen och boken. Det gjorde att jag somnade redan vid tiotiden. Det är ju hopplöst när jag ligger och läser. Blir så himla trött. Men samtidigt är det skönt också.

Skidor på TV i dag. Skulle behöva gå en promenad i dag. Det är ju som varmt ute så jag kanske gör det om jag hinner.

  I kväll kanske jag ser Tom Alands dokumentär på tvåan. Boken jag läser är så spännande så jag knappt kan slita mig från den så jag kanske läser i kväll i stället för att se på TV. Och har jag sett TV på dagtid tror jag att jag är mätt på TV-tittande och låter boken berätta sin historia för mig i sängen. Himla skön söndagskväll.

När nu Mannheimer & Tengby är slut på radion ska jag sätta på TV-n och starta dammsugaren så ska ni se hur fort jag städar av min lägenhet. Bara för att hinna se skidor också.

Om ni nu vill så hörs vi i morgon, om jag har nåt att skriva om. Tycket det blir bara svammel men vi får se.
Hej då!

Jag har köpt en pigtittare

Lördag igen och -11 grader. Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi". Martin Timell är gästprogramledare i stället för Lisa Syrén. Efter det är det melodikrysset. Samma varje lördag. Sen blir det en dusch innan jag börjar med maten.

Igår var jag och vaccinerade mig mot vanliga influensan. Det var bara en liten kö så det gick fort. Efter det var jag på Ica och handlade samt hämtade ut paketet från Panduro med fotoramen som jag ska patinera. Efter det att jag varit hem med varorna gick jag på Kupan och köpte en pigtittare, en vit pinnstol och en bordslampa. Allt detta för 200 kronor. Så nu får jag inte göra av med mer pengar på nöjen denna månad. På kvällen såg jag på "På Spåret" och slutet på "Let´s dance". För övrigt hade jag en ny Året Runt med nya korsord.

I dag  blir det väl mycket skidor på TV. Både längdåkning (SM) och skidskytte. Ikväll ser jag "Stjärnorna på slottet" och säkert nåt mer. Skulle städa idag tänkte jag, få se hur det blir med det. Som ni vet är jag inte den städsammaste människan som finns.

Nu är melodikrysset klart och jag ska duscha nu. Det värsta med det är att ta på på sig duschstöveln, som ska skydda bandaget jag har på benet. Det tar sin lilla tid att få upp det till knäet. Men det är ju ett måste. Annars blir det så blött. Jag ska ta itu med detta nu så hörs vi i morgon. Ha en skön lördag govänner och njut av ledigheten ni som jobbar. Ni andra ha det så bra. Hej då!!!!!!!

Prinsessan Tova

-17 grader i dag men blir nog lite varmare under dagen. Har just druckit kaffe med en skinkbaguette till. Lyssnar på radio norrbotten där dom sänder från skid-SM i Piteå. Norrbotten har ju med många åkare. Ni ska veta att norrbottningar är ett stolt släkte. Kan känna mig underlägsen dom för att jag är inflyttad. som en invandrare. Kanske därför jag känner mig besläktad med invandrare. Skit detsamma!

Igår skrev jag ett mail till Konsum Norrbotten och omtalade att jag tyckte dom var dyra på matvaror mot Ica. Fick ett svar från dom att dom var medveten om att Älvsbyn hade höga priser och att dom skulle åtgärda det. VA????? Jag tror att jag smäller av. Nån som erkänner. Få se om dom gör nånting åt det.

Tova var här i går eftermiddag. Vi spelade skip-bo och vänd-tia. Efter middagen såg vi konståkning och kommenterade denna.

                               
Sätter in en skojbild på Tova. Jag vet inte var den är tagen. Kanske på nåt tivoli. Det visar prinsessan Tova.

I dag är det vaccinering mot den vanliga influensan. Det är mellan 10-14. Hur ska jag hinna med detta. Måste på affären också för att handla mat till helgen. Sen ska jag på Kupan och kolla på en pigtittare och priset på denna. Dessutom ska jag laga mat och diska. Skulle städa också men det flyttar jag till morgondagen. Blir det nån tid för vila idag? Kanske i kväll.

Det blir löksoppa till lunch idag. Hela veckan är det soppa till lunch. Billigt och bra. Till middag har jag inte kommit på nånting ännu. Kanske jag får nån idé på affären. Det ger sig.

När Tova åkt hem stängde jag av TV-n och la mig att läsa en stund innan sömnen överbemannade mig. I kväll blir det väl "På spåret" och kanske nåt mer. Ska köpa en ny Året Runt så då har jag nya korsord så helgen är räddad.

Nej nu ska jag in på Facebook Farmville och mjölka mina kor osv. Kul va?  Nu spelar dom Carola Becker (gift med min vän Johan Becker) med låten "Jag vill gå hem med dig". Nu är det tack för i dag och hoppas vi höres i morgon.  Hej då! 

Skid-SM i Piteå

Idag är det -7 grader och mulet. Mulet är det ju nästan jämt så det är ju inget nytt. I Piteå är det skid SM. På konsum har någon skrapat fram en miljon på Triss. Tyvärr var det inte jag men jag gläder mig åt den som gjorde det. Jag vet hur glad jag skulle vara. Barbro har varit här och lagt om mitt ben. Skönt att det är gjort.

Ska göra redd grönsakssoppa till lunch. Kl.13 är det tid för tvättstugan. Sen på eftermiddagen kommer Tova, mitt barnbarn, och hälsar på. Då ska vi bara umgås hon och jag. Tova är född på skottdagen, alltså den 29 februari 2000. Det är väl inte så vanligt direkt. Hon är en smart tjej till allas glädje.

Hade tänkt städa i dag men det gör jag inte när nu Tova ska komma. Skiten försvinner väl inte om jag gör det en annan dag. Men jag ska bädda rent i sängen i alla fall. Man sover så gott mellan rena lakan. Eller hur?

I går kväll såg jag "Morden i Midsomer" på trean. Sen kollade jag på "Vänner" och "CSI"på femman. Så det blev ganska sen vill jag säga, innan jag kom i säng. Men sen sov jag som en stock. Men vad spelar det för roll när jag lägger mig, jag har ju inga tider att passa och ska inte på nåt jobb. Hade också vilat på eftermiddagen så jag var ganska pigg i går kväll. Har inget TV-program till kvällen men nåt ska jag väl kolla på. Sen har jag en spännande bok att läsa.

Kokar nog makaroner och steker korv till middagen. Snabbt att göra och både Matte och Tova gillar det. Nu ska jag lyssna på P4 norrbotten(på radion) och damernas skidor. Vi för höras i morgon. Hej då! 

Shopping

-12 grader och tydligen har det snöat. Ja, jag har inte varit ute men jag hör en traktor som skottar här utanför. 
Jag var ute i går. Gick till Öbergs för att köpa textilfärg. Hade dom det? Nej det kan jag glömma det ända dom kunde erbjuda mig var att jag kunde få titta i deras Panduro-katalog. Så nu har jag varit på båda färgaffärerna som vi har här i Älvsbyn och ingen har textilfärg. Måste tydligen till Luleå för att köpa detta. Eller beställa från Panduro.
 Var på Kupan och köpte en vas, vit och rund. Köpte också ett örngott med brodering på. Hittade två böcker av Andrew Taylor, som jag har sökt på biblioteket. Det var "De dödas mässa" och "De fyra yttersta tingen".  Böckerna kostade 5 kr/st. Örngottet 5 kr och vasen 20 kr. Sen var jag på dyrkonsum. Det är säkert att jag går bara dit när jag måste. Nästan allt kostar 2 kr mer än Ica. Och jag är för fattig för att kunna ge dom pengarna till Coop. Var inte Kooperativa medlemmarnas affär, från början?

I går kväll sydde jag tre kuddvar. Det var dom jag skulle måla på. Men jag har bara röd och grön färg. Få se hur jag gör. Såg sen "Mästarnas mästare" och den som åkte ut var Åsa Sandell. Ni vet hon som varit proffsboxare i USA och även världsmästare.  Brottaren Tomas Johansson var den som hade utmanat henne i duellen, som hon förlorade.

Sen såg jag mitt favoritprogram "So you think you can dance". Fantastiska ungar som dansar med hela hjärtat.
I kväll får man se vilka som åker ut. Jag tycker att alla är så bra så jag vill inte att nån ska åka ut, men så är reglerna. Tittarna röstar och bestämmer. Nu har ju EM i konståkning startat, få se om jag gluttar lite. Och sen är det "Morden i Midsomer" på trean. Hur ska jag hinna med allt?

Nu ska jag sy lite medan jag har symaskinen framme. Sen ska jag gå in på Facebook och Farmville. Måste mjölka  mina kor och skörda mina grödor. Efter det är det dags för lunch. Det blir soppa i dag. Italiensk minestrone med painriche.
Om ni vill hörs vi i morgon. Hej då!

Patinering och annat pyssel

Jag har balkongdörren öppen. Det är -6 grader men det känns som varmgrader. Skönt att vädra ut ordentligt.
I natt har jag sovit hela natten utan avbrott. Det var länge sedan jag sovit så. Nog känner jag av benet men det värker inte så intensivt.
Jag har läst ut "Fyrvaktaren" så nu är jag utan läsa. Ska på Konsum idag så jag ska se vad dom har i bokväg. Annars får jag kolla biblioteket. Vill inte gå så mycket nu utan jag tar det som är enklast. Har ännu inte börjat med kuddarna men det ska bli. Matte ska få lyfta upp symaskinen efter middagen så kan jag göra det i kväll, i alla fall börja.

Patinering, vet ni vad det är? Det är när man målar så att saker ser gamla ut. Jag ska göra det med mina fotoramar (de i furu). Blev fashinerad av detta när jag såg det på TV. Craft paint heter färgen och två olika färger (vitt och brunt) använder man. Man målar med vitt (matt) låter torka. Målar med brunt, torkar bort och det bruna, fastnar i ojämnheter. När det sen har torkat kan man lacka (inte nödvändigt). Då ser det ut som om det var gammalt. Smart va? Jag tycker det blir snyggt.

Jag såg "Idrottsgalan" i går kväll. Egentligen ganska tråkigt. Tur att jag hade ett korsord på sidan om och en apelsin att äta. Ikväll blir det "Mästarnas mästare"på ettan och dansarna på femman samtidigt som jag syr. Vi har ju inte sett det än, alltså att jag syr. Men man kan ju tro det.

Matte kommer med sallad till lunch. Räksallad från Centrum. Det är gott, mums för magen min. Får se va jag hittar att handla till middag. Längtar efter chili. Kanske blir det så.

Måste ner med julkartongen i källaren. Ska byta kökslampa med Matte. Den jag har bländar och den Matte har gör inte det. Den han har är min gamla lampa så jag känner till den.

Känner ni att det går mot vår. Jag känner det idag fastän det är bara 19 januari. Men snart slut på denna månad och februari är så kort. I mars börjar takdroppet och sen går det fort. I mars kan man ofta sitta ute i solen och må väl. Oh, vad jag längtar! Tänk er att städa på balkongen och göra klart för blommorna. Vet ni var jag kan få tag på ett vindspel till balkongen? Jag vill gärna ha ett sånt.

Nu är slutdrömt för denna dag. Hörs i morgon. Hej då!  

 


Ingenting blir gjort

-5 grader man kan säga nästan blida. Har inte ätit frukost än fast kl är 11. Har inte haft sovmorgon utan efter duschen la jag min igen och väntade på distriktssköterskan. Och nu har jag fått ett nytt bandage. Känns lite bättre nu. Hade ju tänkt att jag skulle sy varen till smäkuddarna i dag. Får se hur det blir med det. Nog är jag sugen att sy men beror på om jag kan koncentrera mig. Man kan tro att mitt hem håller på att förfalla. Mina julsaker står i en kartong och väntar på att bli nedburna till källaren. Stjärnan sitter kvar i fönstret, ska be Matte idag att ta bort den. Skulle behöva dammsuga också. Blir det bättre med värken så ska jag sätta igång. Ska bara laga lunch innan jag tar fram tyget och sen klipper jag till.

Igår kväll blev det inte just nåt TV-tittande. Däremot låg jag och läste i "Fyrvaktaren", så nu har jag snart läst ut den. Men i kväll ska jag väl se "Idrottsgalan". Det är väl inte så intressant men i brist på bröd.....

Nu måste jag göra en kaffekopp och kanske en hårdmacka. Inte så många ord idag. Det händer ju inte så mycket som jag kan berätta om. Det blir ju så när man sitter här ensam hemma. Kanske jag tar mig ut i morgon. Hoppas ni har det roligare. Men vi hörs!

TV eller radio

-4 grader i dag. Det blev ingen blogg i går. Tiden och orken räckte inte till. Först var det ju mycket sport på TV under dagen. Eftersom Matte kommit hem blev det ju matlagning också. På kvällen såg jag "Stjärnorna på slottet" samt "Försvunnen". Slökollade också på Roxettprogrammet. Sen la jag mig och läste innan sömnen tog över. Sover lite oroligt men ändåck så sover jag.

I dag blir det väl som i går med skidor på TV. Sprint i längdåkning och skidskyttestafett herrar. Svenska herrlaget i skidskytte är ju inte så bra som tjejerna. Så där kan man inte vänta sig så mycket. På kvällen ser jag kanske Johan Falk-filmen.

Heja SAIK som vann över Södertälje i hockey i går och heja Amanda Jenssen som fick två Grammisar. Alltid något på min annars så mörka himmel.

Just nu sitter jag och lyssnar på "Mannheimer & Tengby" på P4. Brukar lyssna på det på söndagsmorgnar. Jag är en radiolyssnare verkligen. Hellre det än TV. Minns när mamma och pappa köpte TV, nån gång på femtiotalet. Vi var dom första med TV där vi bodde. Därför hade vi alltid mycket främmande på kvällarna. Tur att TV inte sände så sena program som nu. För främmandet kom till TV-n började och var kvar så länge som TV-n sände. Själv såg jag inte mycket. Höll mig på mitt rum och lyssnade på radio. "Radio Luxemburg" och "Mannen i svart" och sånt. När jag sen flyttade hemifrån dröjde det tio år innan jag skaffade TV. Alla tyckte jag var knäpp som inte hade TV. Men jag klarade mig bra utan. Däremot skulle jag inte klara mig utan radio.

I morgon bitti kommer Barbro och lägger om mitt ben. Det ska bli skönt för det stramar över foten och hälen på nåt sätt som gör att det är svårt att gå. Och till veckan måste jag gå ut och handla. Skulle passa bra när det inte är så kallt. Längtar ut!  Måste börja att sy kuddarna i morgon. Dom ska ju vara klara när Isabel kommer. Så nog har jag jobb. Ha en skön söndag så hörs vi i morgon. Hej då!

Rapport från en gnälltant

-16 grader i dag. I natt har jag faktiskt sovit mellan två och åtta. Efter en hemsk smärtsam kväll lättade det i benet som du sa Barbro. Det ända som plågar mig nu att jag har svårt att gå, men det gör ju inte ont. Det är inte benets fel utan jag tror det är foten.  Hoppas nu att det blir bättre med lindningen. Det har ju funkat förut. Tack Barbro du är bäst!

Det blev inte nåt TV tittande för mig i går kväll. Hade svårt att koncentrera mig på nåt. Det blev dåligt med mat också. Kände ingen hunger och jag har inte ätit frukost ännu. Ska göra kaffe snart och bre en hårdmacka. Matte trodde han skulle få åka hem i dag. Tror han längtade hem. Ja det är ju inte så kul att ligga på lasarettet. Bara han nu blir undersökt ordentligt så dom vet vad det är som fattas honom.

Detta var rapport från sjuklingar. Idag är det ju skidskytte på eftermiddagen att se på TV. Sen kanske det blir nåt annat också. Eventuellt "På spåret", får kolla programmet. Kanske det blir sängläge med "Fyrvaktaren". Återstå att se. Har då inget mer att förtälja i dag. Få se om det händer nåt under dagen som jag får berätta om i morgon. Ha nu en bra dag. Hej då!

Frédéric Chopin

I dag -22 grader. Jag blir nog inne, känns inte så bra att gå ut i kylan med ett rinnande ben. Har bara sovit en timme i natt. Jag som brukar sova så bra. Benet rinner ju inte när jag ligger och det är kanske därför som det värker. Nu finns det dom som har det värre. T ex min son Matte. Han blev inlagd på Piteå Lasarett i går. Hade bara 60 i blodvärde så han ligger med dropp och skulle få blod i går. Han har ju varit dålig länge utan att klaga (som hans mamma gör). Hoppas han piggnar till snart.

Nu till rubriken. Chopins musik har jag alltid gillat. Han föddes i Polen, i en by Zelazonja Wola utanför Warszawa den 1 mars 1810. Skrev sin första polonäs vid 7 års ålder.
                                           
Bilden på Chopin är en av en tavla målad av hans första kärlek Marie Wodzinka, 1836. Annars är hans stora kärlek känd som George Sand. Hon var sex år äldre än han. P g a politiska oroligheter i Polen flydde Chopin till Frankrike 1830. Han var mycket sjuklig men skrev underbara romantiska valser. Han dog i Paris 1849, blott 39 år gammal. Jag lyssnar ofta på hans musik och hoppas att jag får se nån konsert nu när vi firar hans födelse för 200 år sen.

Har ingen mattid att passa i dag då Matte är i Piteå. Kan vara bra när jag inte är så pigg. Ska få guldsprutan i dag och kl. 13 ska jag tvätta. Har inte så mycket tvätt men jag tvättar ändå, vill inte spara tvätt och jag har inte så mycket kläder att jag kan spara.

I går var jag på biblioteket och lånade "Fyrvaktaren" av C Läckberg. Började läsa den i går kväll. Sen var jag på Ica och hämtade ut paketet med mitt rosiga påslakan och den virkade pläden. Tur att jag har konto så jag får dela upp betalningen. Jag blev i alla fall nöjd med grejerna. Nu ska jag bara köpa färg till fotoramarna, sy kuddvaren och gå på Kupan och handla till veckan. Är ute efter en tekanna som jag ska ha som blomvas. Ska kolla om några fina glas också samt tyger (dom har ju mycket tyger och dukar samt gardiner). Ibland kan man göra riktiga fynd.
Isabel kommer väl hem nåt så då får vi hjälpas åt. Hon är ju mycket för heminredning och riktigt duktig.

Till middag i går värmde jag upp det som var kvar av västkustsoppan. Sen såg jag på TV, bl a dansarna. Slutar aldrig att bedåras av hur duktiga dom är. Ikväll vet jag inte vad det är på TV men alltid är det väl nåt. Undrar om inte "Antikrundan" börjar i kväll. Får kolla upp det sen. Ha en bra torsdag ni alla. Jag hör av mig! Hej då!

Grattis Isabel

                              
 

Ja idag fyller Isabel, mitt yngsta barn 25 år. Tyckte det var som igår då hon var en liten plutt som följde sin mamma överallt. Nu är hon stor, gift med Johan och mamma till Alec. Grattis hjärtat, presenter väntar här.

I dag är det tjugondag Knut. Knut var en dansk kungason på 1100-talet. Han blev dräpt av sin bror denna dag, den 13 januari, blev helgonförklarad efter sin död.

Numera säger man att man slänger ut julen på tjugondag Knut. När jag var liten var det julgransplundring denna dag men det verkar som om att det har försvunnit mer och mer. Julgransplundring innebar att det var kalas. Man dansade kring granen, klädde av den och kastade ut den. När man kastade ut granen var det med sång och alla barn fick godispåsar och man fikade. Om man frågar här i byn så verkar dom aldrig ha varit med om det. Ungefär som när man firade namnsdagar. Det gjorde man när jag var barn med tårta och en liten present. Jag minns att jag var så arg för att mitt namn hade ingen namnsdag. Men jag hette Birgitta också så jag firade den 7 oktober. Numera har mitt namn en dag den 3 maj.
  
                                           
I går kväll såg jag "Mästarnas mästare". Det var ett riktigt gäng dom hade satt ihop på Malta. Dom verkade ha roligt tillsammans. Sen började dansen på femman. Det började med 2o stycken dansare. Två stycken åkte ut, en kille och en tjej. I kväll fortsätter det med att ånyo en kille och tjej åker ut. 

Ikväll börjar jag med att se sista delen av "Förnuft och känsla" på kanal 24 kl.19. Sen kanske det blir "Morden i Midsomer" på ettan innan jag går över på femman och ser dansen.

Jag måste på biblioteket idag och hämta en bok som jag har reserverat. Det är Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren". Det är ca -18 grader idag. Hoppas att det är lite varmare efter lunch. Matte ska till doktorn i dag. Han ska vara där 11,20 så jag vet inte när han kommer och äter lunch. Men han får väl värma maten när han kommer.

Nu ska jag duscha innan jag ska börja med maten. Ha nu en trevlig tjugondag Knut och gör en grandans. Vi hörs! Hej då!!!!!!!!!!

Trött

Efter ännu en hemsk natt utan sömn är jag på benen i alla fall. Hur länge står jag ut med detta svidande, har lust att bara skrika rätt ut. Men det gör jag ju inte, min uppfostran tillåter inte det. Nog med gnäll nu.

Vädret är som i går ungefär. Matte skjutsade mig till provtagningen i går. Och det var fort avklarat. Han släppte av mig vid Ica där jag handlade lite matvaror. När jag kom hem träffade jag en bekant utanför huset, så det blev att prata en stund med henne. Man har ju inte sett så mycket folk sen före jul, pga att man inte har varit ut i kallvädret. Hade jag inte haft facebook så skulle jag inte vetat nånting om min omgivning. Det är ju inte bara jag som hållit mig inne, utan det är många av mina bekanta som varit stugsittare.

På TV i går såg jag "Molinska skrönor" på ettan och "Familjen Annorlunda" på fyran. Det första var ett drama som handlade om hur det kunde se ut när TV-n kom till Sverige. Det andra var om tre familjer med många barn.  Programmet på ettan var ju kul att se och det andra vet jag inte varför jag såg. Men det var ju inte så mycket att välja på. Ikväll ser jag "Mästarnas mästare" på ettan och "So you think you dance" på femman. Alltså två tävlingsprogram.

Till lunch idag blir det soppa och till middag köttbullar med stekt potatis. I morgon fyller Isabel år. Vi får fira henne när hon kommer nästa vecka. I morgon blir det bara ett telefonsamtal.

Nu ska jag vila mig lite, jag är trött till tusen. Vi får höras i morgon. Ha det nu så bra! Hej då!

Ny vecka, nytt väder

-3 grader i dag. Jag har inte varit ut, men det måste ju kännas härligt efter köldknäppen som vi har haft. Ja inte bara vi utan det mesta av Sverige har väl känt av kylan. Än är det mörkt ute fastän klockan är åtta. I dag ska jag ta prover inför sprutan på torsdag. Jag ska vara på vårdcentralen  kl.13.10. Har försökt ringa distriktssköterskan för att höra om hon skulle kunna titta på mitt ben samtidigt som jag är i huset. Men det verkar inte som om hon jobbar idag. Det är ganska svårt att få tag på nån nu för tiden via telefon. Det vet alla som har försökt ringa t ex försäkringskassan eller apoteket eller likvärdigt. Försäkringskassan kan man ju inte ens besöka, mer än en dag i veckan. Så är det där jag bor i alla fall. Kan ju förstå när man hör om hur dom arbetar nu mera. När man tänker på att i USA håller dom på att införa sjukvårdsförsäkring för alla, håller dom på att avskaffa det här i landet. Rena nattmössa i mitt tycke.

I veckan kommer domen om pensionen och hur mycket man får. Då menar jag inte får utan att jag har tjänat in det. Dom tog redan från min ATP innan jag gick i pension. Fick bara behålla den ATP som jag hade tjänat på statliga, kommunala och koperativa arbetsplatser. Allt annat tog dom bort. Vad ska man tycka om det. Man kan ju inget göra. Det är bara att vara nöjd och tacka och ta emot. 

På TV i går kväll såg jag en film "Johan Falk" eller nåt sånt heter den. Den var så där! Ganska våldsam och sen tycker jag inte att han som spelar Johan Falk (har glömt hans namn) är nån bra skådis. Tycker det verkar som om han läser innantill sin roll. Men det var andra  som var bra. Kan tänka mig att se en fortsättning (som jag tror kommer). Sen såg jag sportkrönikan.

Vad jag ska se i kväll vet jag inte än. Har inget favoritprogram jag vill se. Det ger sig väl när kvällen kommer.
 
Måste lämna tillbaka böckerna på biblioteket i dag. Har en bok som jag inte är klar med, så jag måste förlänga tiden en vecka. Jag kan ju läsa boken i kväll.

Ha det nu så bra mina vänner denna måndag. Njut riktigt av livet när ni kan. Hej då!

Känns som blida idag

Bara -6 grader i dag. Men vad hjälper det när jag knappt kan röra mig för benet som rinner och svider. Skulle verkligen velat gå ut idag bara för att vara ute.  Tur att det är skidor på TV. Finalen på Tour de ski, ni vet där dom klättrar uppför en slalombacke med skidor på sig. Tufft må jag säga. Annars har jag väl inte mycket att göra i dag.

Jag har en gård på Facebook (Farmville). Den är jag inne och sköter varje dag. Mjölkar kor och getter. Borstar kalvar, hästar och katten. Hämtar ägg och sånt. Plockar frukt och skördar åkrar och planterar nytt. Fullt jobb men bara i spelmiljö. Det är ganska roligt. Man börjar ju från schrats och får arbeta sig uppåt. Man hjälper sina grannar och får hjälp från dom. Ger sina grannar presenter och får av dom. Ett tag hade jag renar men jag sålde dom. Ju mer man har så får man utöka farmen. En del har ju jättestora gårdar men jag vill inte ha så stort utan har en medelstor personlig gård och inget industriföretag. Ju mer man tjänar ju mer får man köpa. Ni ser vad jag sysslar med. Kan inte lägga av arbetslivet utan försöker driva en gård ungefär som morfar hade.

Matte vill ha soppa så jag får se vad jag kan hitta på till lunch. Till middag tar jag fram köttbullar ur frysen och kokar spagetti till. Det får duga denna söndag.

Såg "Stjärnorna på slottet" i går och dom verkade ha roligt, en riktigt mysig trevnad. Ett glatt gäng som trivdes tillsammans. Jag somnade direkt när jag la mig. Var verkligen trött och fick faktiskt sova till åtta. 

En sak kan jag säga beträffande böcker. Dom böcker som jag läst av Anna Janssons var inget för mig. Dom gjorde inte att jag ville läsa nåt mer av henne. Men nu vet jag ju det. 

Ikväll ser jag väl "Damernas detektivbyrå" och kanske nåt annat. Nu ska jag bänka mig vid TV-n. Ni får väl ha en bra söndag och njuta av livet. Hej då! 

Trött

-20 grader i dag. Det är konstigt med temperaturen för bara tre mil härifrån är det -7 grader. Men så är det. Jag är så himla trött att jag skulle vilja gå och sova. Men då vill jag se skidor på TV och kolla hur det går för grabbarna i Tour de ski. Får se hur jag gör.

Gjorde bara hamburgare till lunch och så har jag blockar fram två bitar lax ur frysen som jag ska göra till middag. Laxen steker jag bara som den är med salt och peppar. Kokar potatis till och så får vi äta med majonäs och citron. En skiva Leksandsbröd till detta så är jag nöjd.

Jag såg "På spåret" i går. Tyckte det var en lätt omgång. Sen såg jag kommisarie Barnaby. Men jag höll på att somna fast det var spännade. Så sen blev det sängen för mig. Sov inte så gott för mitt ben som svider och rinner hela tiden. Jag vill ju inte klaga men nog börjar jag vara less nu. Det är väl ingen konst att bli gammal om man får vara frisk. Men nu känns det som att jag lägger av med att bli gammal. Eller som en kompis till mig sa när jag var med henne på BB när hon skulle få sitt första barn:"Nu vill inte jag ha nåt barn, jag åker hem istället."

Ser nog "Stjärnorna på slottet" ikväll och "Lewis". Om jag inte vilar före TV.n så kommer jag att somna och det är ju inte så kul. Nu tror jag att jag lägger mig nu en stund och sover. Jag tror att skidkillarna klarar av tävlingen utan min medverkan. Jag får höra av mig i morgon så kanske jag är piggare. Ha det så gott!

I går såg jag solen

Fredag och just nu kl. 8.40 är det -29 grader. I dag måste jag på affären så det är bara att knata ut efter lunch. Kl. 13 ska jag tvätta så efter det går jag ut. Bara att ta en halsduk över munnen så det är lättare att andas. Tänker på dom stackarna i Pajala som har varit utan vatten i en vecka. Det var pga vatttenläckor. Antagligen gamla ledningar och sen frysskador. Hemskt att vara utan vatten, bara det att inte kunna spola på toa och inte kunna duscha. Sen i Pajala var det ingen som tänkte på alla gamla som inte kunde frakta hem vatten från tankställen i kylan. Det är ganska tungt att bära vatten. Dom som inte hade anhöriga som kunde hjälpa dom fick vara utan vatten. Hörde det på radion i morse. Nu i dag hade dom fått tillbaka vattnet. Skönt!

I går såg jag solen strax innan den gick ner. Så den finns kvar i alla fall.

Igår kväll blev det inte så mycket TV-tittande. Såg CSI Miami på femman. Sen satt jag med ett korsord och hade TV:n på och småkollade lite. Det blir väl mera att se på i kväll. Nu har jag inget TV program att kolla i men jag vet att "På spåret" är på ettan kl.20. Måste köpa en TV-tidning i dag. Glädjande besked i går kväll var att Skellefteå vann över Rögle i ishockey. 

Vi äter lunch kl 12 idag. Matte är inte så pigg. Han fick fara hem från jobbet i går och han är hemma i dag. Han skulle försöka komma till lunch. Får se då om han är nåt piggare.

Jag har mycket att stå i denna månad. Jag ska ju göra om i sovrummet och det ser jag fram emot. Hoppas nu att det går att göra som jag vill utan att det ska kosta så mycket. Det mesta tror jag finns på Kupan och sen lite färg till ramarna. Kuddar till sängen ska jag sy i vitt och måla röda rosor på. Bara det inte blir för mycket röda rosor för då kanske kuddarna blir vita istället med mammas knypplade spetsar på. Påslakanet är ju rödrosigt och i fönstret ska jag ha röda rosor i vita vaser. På sängen en vit virkad spetspläd. Sängbordet är vitt och sängmattan är röd. Byrån i furu som står i sovrummet nu flyttar jag ut i hallen och tar in ett litet bord som jag lägger en vit spetsduk på som går ända ner till golvet. Sen har jag vita bordslampor som jag kanske låter vara vita. Det återstår att se. Tar väl ett kort och sätter ut när det är klart. Om det blir presentabelt.

I dag hade Elvis Presley fyllt 75 år. Tänk att det var 33 år sen han dog. Jag hade en kompis som sörjde honom som om han var hennes närmaste släkting. Hon sörjer honom än i dag. Så kan det vara. Nu ska jag göra annat så jag slutar här. Ha det så bra och hoppas det blir något varmare så vi kan vistas mera ute. Jag tror att det är kallgrader över hela Sverige fast kanske inte lika kallt som vi har det. Hej då!

Slut på helgdagar

-32 grader i dag. Norrlänningar kallar det myggfritt. Jag skulle behövt handlat i dag men det glömmer vi om inte tempen stiger uppåt. Inte så att jag svälter men det finns ju annat än mat man ska ha. Jag har då varmt inne i alla fall, men på Storgatan 2 (tvärs över gatan) har dom bara 14 grader inomhus. Brr!

Nu är ju alla helgdagar slut för denna gång och nu får vi vänta tills april innan det blir en röddag mitt i veckan.  Ganska skönt tycker jag som har röddag varje dag. I dag är det skidor på TV. Har ingen TV-tidning men har för mig att det börjar snart efter 12.  Hoppas att dom inte har så kallt där som här för då blir det väl inställt. Vad jag ska se på TV i kväll vet jag inte än. Eftersom jag inte har nån TV-tidning så får jag väl kolla på nätet vad det är för nåt.

Igår såg jag dom dansare som ska vara med i "So you think you can dance" på femman i vår. Lika fantastiska som vanligt. Det är tre hiphopare, tre stepdansare, tre jazzdansare, tre latino och åtta modern dansare. Nästa tisdag sätter det igång och sen faller en efter en bort. Det är ett program från USA och dessa dansare är så himla bra att man nästan smäller av. Man ser att dansarna brinner för detta. Jag ser verkligen fram mot att se det.

 Jag har börjat sticka vita babyraggsockar, bara för att ha nåt att göra. Jag har ju en massa garn som bara räcker till små plagg. Därför blir det raggsockor till en baby. Får väl ge dom till nån som behöver.

Idag blir det varmkorv med mos till lunch och till makaroner och köttfärssås till middag. Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg. 

Dom pratade på radion nyss om att man kan vaccinera sig för vanliga influensan fr o m måndag. Bäst man hör sig för om detta. Jag måste ju vaccinera mig och det räcker inte med den vaccination som jag gjorde mot svininfluensan. Jag säger bara det, det är inte bara att leva, man ska komma ihåg alla grejer man måste göra för att leva. Inte bara en sak utan tusen.

Vad jag nu ska göra är att läsa Pite-tidningen (på nätet), kolla posten på mailen, kolla Facebook och sen duscha. Allt detta före lunch. Ni ser va mycket jag har att göra. Jag skriver mer i morgon (kanske roligare också). Ha det så bra, det är snart helg igen! Hej då! 

Trettondagen

Det var så att  tre resande män upptäckte  en stark lysande stjärna på himmelen. Dessa tre män var heliga kungar som samtidigt var österländska stjärntydare, vid namn Kasper, Melchior och Balthasar. De följde stjärnans sken och kom till stallet där Jesus var född. De uppvaktade det lilla barnet med guld, rökelse och myrra. Detta hände tretton dagar efter Jesus födelse. Den dag som Jesus föddes kom att kallas juldagen och dagen som männen fann stallet kom att kallas trettondagen. 
                                           
                                                  

Därför firar vi denna dag. Hur många vet det? Av dom som är unga nu, tror jag inte att det är många som vet. Men det går väl bra ändå.

Fortfarande kallt, under 20 grader.  Få se när man kan gå på affären och köpa frukt och grönt. Man skulle ha en frigolitlåda som man kunde frakta hem det gröna i. Gurka och sallad är mest otåligt när det gäller kyla. Man kan ju leva utan grönt också. Köpa frusna grönsaker eller på burk. Det ger sig.

Det blev ju TV-tittande i går som vanligt. Såg att jag missade dansprogrammet på femman. Men det kommer i repris i helgen. Idag blir det skidåkning och skidskytte mellan 12.20 och 16.30 på ettan. Skidorna är i fristil och 30 km för herrar och 15 km för damer. Skidskytte är damernas stafett. Så det blir inte mycket annat att göra.
Ikväll ser jag "Tess" på tvåan kl.20 och sen kanske jag ser Zorro på trean. 

Maten i dag blir nog rester. Har köttfärssås och pannkaka i kylen. Det är bara att blanda och ge. Jag har också Bullens varmkorv. Man behöver då inte svälta. Inte än i alla fall.

Har väl inget mer att skriva om nu. Konstigt att jag har nånting att skriva om när man tänker på hur enahanda jag lever. Jag skulle kunna skriva om mitt ben men jag vill inte. Ni får ju höra mycket annat gnäll så ni slipper.
Ha nu en glad trettondag och njut av ledigheten. Vi hörs nog i morgon så hej då!


Trettondagsafton

-25 grader i dag. Jag hade tänkt gå till Ica och köpa grönsaker men det blir nog inte i denna kyla. Grönsakerna hinner ju frysa innan man är hemma. Bortkastade pengar i så fall.

Idag fyller mitt barnbarn Caroline 23 år. Hon bor i Örebro så man kan inte gå dit gratta henne. Annars hade det varit roligt. Tyvärr ses man inte så ofta p g a avstånden. Men hon är i mina tankat.  

                                         GRATTIS CAROLINE!

                                     

I går kväll såg jag TV och löste korsord. Ni ser väl vilket omväxlande liv jag lever. Jag läser, löser och TV-tittar. Men jag klagar inte, jag trivs med mitt liv. Ibland dyker Alec upp och berikar mitt liv med lekar och spel.

I dag blir det väl inget undantag. Matlagning och disk som vanligt. Inga skidor idag på TV. Ikväll ser jag "Förnuft och känsla" på tvåan och sen blir det de två sista delarna  av "Collision" på ettan. Sen visar TV4 film "Det femte elementet" med Bruce Willis. Kanske jag hakar på där. Det får tröttheten avgöra. Skulle verkligen vilja ha TV-n i sovrummet. Men då är väl risken den, att jag skulle sova mig igenom programmen och inget se. Och det är ju inte bättre. 

Appropå mitt sovrum som jag nämnde i går, så kommer det att gå i vitt och med röda rosor. Tapeterna är ju blå och det är ganska nytapetserat, så dom får vara kvar. Jag har ganska många fotografier på väggarna. Ramarna på dessa är blandade. Några svarta och några i furu. Dom i furu kan man ju måla. Får göra dom mer enhetliga. Blir billigare att måla än att köpa nya ramar. Jag får kolla först på Kupan, dom har mycket ramar där. En del riktigt gamla. Sen ska jag göra om mina lampskärmar, kanske jag hittar några snygga servetter som jag kan använda till det. Nu är jag verkligen i stöten att få göra om i mitt lilla hem.
Är det nån som har nån idé om hur man gör ett vindspel? Skulle vilja ha ett på balkongen i sommar. Har haft ett nån gång i tiden men vet inte var det har försvunnit. Kanske det finns på nätet att köpa, men då är dom väl så dyra. 

Nu ska jag in i duschen och sen är förmiddagen slut. Ha det nu så bra mina vänner så hör jag av mig i morgon.
Hej då! 
                  


Dammfritt

-16 grader i dag och ny vecka. Har nyss dammsugit och vaskat av golven. Tur att man inte har så stort när man ska städa. Minns när det tog en dag att bara städa. Och ändå är inte jag den sakteligaste när det gäller städning.

 Hade en kille för länge sedan, Mike, från Chicago. Han jobbade åt Asea och var en höjdare där. Det var tal om att vi skulle slå våra påsar ihop. Vi var då och kollade på en villa i Västerås. Hör och häpna, det var tolv rum och kök. När vi gick där med mäklaren och tittade, var det ända jag kunde tänka på "Vem ska städa där"? Och hur lång tid  skulle det ta. Kände att jag skulle inte kunna bo så där. Nu var det väl inte det som gjorde att kärleken tog slut, men det hjälpte nog till. Nu trivs jag bra i min lilla lägenhet, tar inte så lång tid att städa och jag behöver ju bara städa efter mig själv.

I natt har jag inte sovit så bra för mitt ben. Jag har börjat få ont och när man ska sova känner man väl efter mera. Blir det inte bättre snart får jag väl fara till doktorn när jag fått löning. Hoppas på en snar bättring så jag slipper lägga ut mer pengar på detta.

Jag såg inte "Damernas Detektivbyrå" (går i repris tror jag) i går utan det blev Morden. Sen såg jag en film, en ganska våldsam sådan, med Leonardo di Caprio och Jack Nicholson. Den heter Departed.
I kväll ser jag "Collision" på ettan. TV4 film visar "The commitments" kl.21. Jag har sett den flera gånger men jag tror jag halkar dit en gång till. Tycker den är så bra och det är bra musik. Har ni TV 4 film så se den!

Jag gör risgröt till lunch. Matte tycker om det men inte jag. Jag tycker inte om gröt över huvud taget. Så jag äter kräm. Till middag vet jag inte. Men hittar jag inte på nåt annat så blir det uppstekt pannkaka.
Nu ska jag damma av lite och sen är städningen klar. Har gjort en koll på hur jag ska göra om i sovrummet. Ska kolla på Kupan om dom har nåt billigt som jag kan ha användning av.  Det gör inget om det är gammalt och märkt av tidens tand. Det mesta kan man fixa. När jag fått nåt i huvudet så blir jag taggad. 

Ha en bra fortsättning på dagen. Hej då! 

Goda blodapelsiner

Idag är det -16 grader och det snöar inte och det är bra för vi har nog med snö nu. Jag var ju ut igår och det var lätt att gå, alltså det var välskottat. Ganska skönt faktiskt. Man skulle haft en spark, jag har en i Korsträsk. Men det tar jag inte hit för den skulle bli snodd direkt. Första bästa fylltratt skulle ta den med sig. Och sen skulle den vandra från den ena till den andra. Så den blir kvar i Korsträsk.

Såg "Stjärnorna på slottet" igår. Detta år är det de bästa stjärnorna som varit. Inget tjafs och osämja som det varit förut. Utan bara underhållande. Hittills i alla fall. Sen var det "Olycksfågeln". Ganska flat deckare, i mitt tycke. Beror nog på regissören, och vem har skrivit manuset. Då var den engelska deckaren "Kommisarie Lewis" bättre. En uppföljare till kommisarie Morse. Sen fastnade jag i en (barn)film, "Spider man". Alec brukar leka spiderman, han har kläderna och försöker klättra på väggarna. Filmen handlade om att besegra ondskan, som alla andra filmer i den genren.

Idag ska jag se skidtävlingen på ettan kl.15.35. Det är fortfarande Tour de ski. I kväll blir det väl "Damernas detektivbyrå". Visserligen är det "Morden i Midsomer" på åttan, men jag måste kolla så att jag inte sett det avsnittet förut.

Till lunch tror jag att jag gör fläskpannkaka. Det var ju ett tag sen. Till middag gör jag spagetti och köttfärssås.  Igår köpte jag blodapelsiner och dom var jättegoda. Före nyår köpte jag clementiner och dom var det torraste jag sett. Det var bara att kasta dom för det var väl ingen ångervecka på dom. Så clementiner köper jag inte mer. Men blodapelsiner kan jag köpa flera gånger, trots att dom är dyrare än vanliga apelsiner. 

Nu är det dags för duschen innan jag ska göra lunch. Måste höra hur Amanda ligger till på svensktoppen. Förra veckan var hon ju etta. Sen har jag hela dagen på mig att göra vad jag vill. Och i morgon är det måndag och vanlig vardag. Men det är helg snart igen. Ha det nu bra govänner. Vi hörs i morgon! 

Jag har lite tråkigt

Denna morgon ingen snö och -14. Har just avverkat melodikrysset. Och snart är det skidtävling. Vi börjar med damernas jaktstart, 10 km klassisk stil. Efter det blir det herrarnas 15 km. För herrarna gick det strålande i går med Hellners andra plats. Men det var fristil och jag har fått för mig att svenskarna är bättre på fristil än på klassisk. Kanske bara jag som tycker.

Det blev mycket TV i går. "Olycksfågeln" var en ganska rörig historia. Jag har ju läst boken men utan det vet jag inte om jag skulle ha fattat. Eller kanske det är för att jag läst boken som det blir rörigt. Sista delen är i kväll. Får se om det ljusnar då. Efter det ska jag se "Kommisarie Lewis".

Måste på Ica idag. Börjar bli tomt i kylen men det börjar bli tomt i börsen också, så det jämnar ut sig. Skulle behöva ett arbete så jag fick en inkomst. Men vem vill anställa mig, en ofärdig kärring. Hm!
Fick en längtan efter filé Oscar. Kalvfilé med sparris, krabba, bearnaisesås tror jag det är. Det var så länge sedan jag åt det så jag minns inte. Men tror det är så. Gott!

Har ingen aning om vad jag ska äta idag. Kräm kanske och sen får jag se. Just nu lyssnar jag på Amanda Jensen. Fantastisk unge med en härlig röst. Hon är absolut en av mina favoriter. Hon ligger etta på svenskstoppen nu.

Har varit inne på FB och Farmville. Mjölkat mina kor och skördat pumpor. Har också planterat fler pumpor. Tror ni att jag har blivit tokig. Nej, det är ett spel som ligger på Facebook som jag spelar. Jag har en farm med djur, åkrar och fruktträd. Djuren ska skötas varje dag och grödorna ska tas om hand. Ett tidsfördriv bara.

Nu ska jag göra lite annat men vi får höras i morgon. Hej då!

Nytt år 2010

När jag var barn och man tänkte på framtiden fram till 2000-talet så trodde jag inte att jag skulle få uppleva det. Det kändes så avlägset och nu är jag där, 2010. Vad ska detta år innebära för mig. Egentligen är jag glad att jag inte vet. Det ända jag önskar nu för egen del är att mitt ben ska bli som förut. Det är väl inte för mycket begärt. Sen önskar jag att mina barn ska ha det bra. När man tänker på vad som händer i världen blir man rädd för vad som ska hända.

Ta en sån sak som det som hände i Finland i veckan eller i Göteborg, då en artonårig flicka blev misshandlad till döds. I natt har ett fyraårigt barn försvunnit i Malmö. Förstår ni vad jag menar. Det händer alltid nånting hemskt. Jag är inte rädd för egen del men för att det ska hända andra.

Igår kväll såg jag en italiensk film som fick en Oscar för några år sen. I början tyckte jag att den var så tjattrig (som italienska filmer brukar vara) men den blev bättre och den var både rolig och sorgsen. Sen såg jag dokumentären om Marlon Brando. Den var jättebra och belyste människan och artisten Brando. Det blev inget skålande vid tolvslaget för mig för då höll dokumentären fortfarande på. Men det blev nytt år ändå. Såg sen "Criminal Mind" innan sängen fick besök. Sov sen till 8.30 i morse.

Det snöar fortfarande, såna små flingor och det blåser lite. Jag har inte kollat temperaturen men skulle tro att det är som i går ca 10. Det är då inte så kallt för det rör sig lite folk ute. Till lunch idag får Matte resterna av potatisgratängen och filén. Jag äter resterna av laxpuddingen, så fiskälskare jag är. Idag ska jag faktiskt vila på eftermiddagen.

Få se vad jag hittar på till middag. På eftermiddagen är det ju skidåkning från tour de ski. Vi har ju några  deltagare med där. Ikväll ser jag eventuellt "På spåret", "Olycksfågeln" och "Ocean´s twelve". Dessa program är på ettan, skulle också vilja se "Blodspår" med Clintan. Jag tror jag har läst boken. Men den krockar med Ocean´s. Få se hur jag gör.

Nu önskar jag att det nya året ska bli bra för er. Nu ska jag sätta på TV-n och se nyårskonserten från Wien.
Ha det så bra!

RSS 2.0