Fortsatt varmt

Jag la mig redan klockan 22 igår kväll. Sov till sex. Eller sov och sov är väl att ta i. Jag var så trött när jag la mig men var vaken igen vid 01.00 och sen var det till och från med sömnen. Nu har jag druckit kaffe och ätit en vetepärla med ost på. Undrar om jag ska städa nåt idag. Skulle behövas tror jag.
 
Solen är redan uppe och SMHI har lovat en varm och solig dag. Igår hade Älvsbyn 33 grader. Typiskt Älvsbyn. Jag satt ute en stund och det var verkligen varmt och skönt. Nu är jag väl ingen soldyrkare numera, men en stund kan det vara skönt.
 
Blir väl lite TV ikväll här i min ensamhet. Ger väl kottarna lite mat ikväll. Kan också vattna mina blommor när det nu har varit så varmt. Vad TV bjuder på vet jag inte. Jag tror det är final i Let´s dance. Inte så kul direkt. Hoppas ni har roligare än så. 
                               
Hej då!
 

Hjälp mina tår!

Torsdag morgon och jag har tvättat en maskin som nu hänger ute på tork i det vackra vädret. Ska nog tvätta en maskin till senare idag. Har inte sovit så gott efter två. Tårna vill inte sluta värka. Vad ska hända med mina sår som inte vill läka. Kommer vi in i röten är det nog gånget för mig. Matte vill jag ska ringa till VC, men där verkar dom ju inte veta hur jag ska göra. I september är det ett år sen jag stötte fyrtån och vid den tiden petade fotvårderskan upp såret på stortån. Nu är det högra stortån som vätskar vid nagelbandet också. Hua så less jag är. Lederna värker också och inga värktabletter har jag. Mer än pamol. Känns som om repet väntar på mig.
 
Igelkottarna fick sallad med tomater och gurka och makaroner igår kväll men dom tyckte inte det var så gott. Åt i alla fall lite grand eller kanske det var den skuttande skatan som åt. Blir nog en portion kattmat ikväll. I helgen är det slutmatat för mig. Då får dom försörja sig själva. Dom får mat så länge kattmaten räcker.
 
Såg efterlyst igår kväll. Nån idiot i Skåne far omkring och skär hästar i hagar. När dom tar han som gör det, kan dom väl skära av han penisen sakta och plågsamt. Och sen lämna han blödande tills han blöder ihjäl. Önsketänkande!
 
Ha det så bra i det vackra sommarvädret. Hej då!
 
                                     
 
 
 
 

Djurliv

Det blir bara en snabbis dag. Matte for nyss hem till Älvsbyn. Så tråkigt att bli ensam igen. Vi har haft ett stort nöje att kolla på igelkottarna. Två stycken som har haft batalj om maten. Den större av dom angrep den mindre. Den mindre rullade ihop sig till en boll och blev puttad uppför backen. Sen rann den nerför igen.  Ett riktigt skådespel. Sen är det några fåglar som är elaka med den skuttande skatan.  Fyra stycken är dom i samma storlek som skatan.Jag vet inte vad det är för sort. Men dom jagar skatan. Och han är rädd.Vilket liv dom för.
 
Ska snart lägga mig ner och vila en stund. Blir till att sova skönt. Hör av mig i morgon. Hej då!

Matgäster

 
Jag blir bara tidigare och tidigare att skriva bloggen. Klockan har nu passerat sju och jag har kokat några ägg till frukosten. Matte sover på min soffa och jag smyger omkring för att inte väcka honom. Jag var upp vid tretiden och var i köket för att ta några värktabletter. Då tittade jag ut genom fönstret och döm om min förvåning, då såg jag en igelkott och den hoppande skatan äta från samma fat av de matrester jag satt ut före sänggåendet. Så mysigt det såg ut. Nöjda tror jag dom var.
 
Solen är på gång nu. Det blir ju inte mörkt den här tiden. Men midnattssolen är bara kring Kirunatrakten ännu. Men nog är det skönt med ljuset. Förstår bara inte varför gatljusen är tända på natten. Helt onödigt!
 
Har gjort en handlingslista som jag ska ringa in senare men före ett. Nu ska jag brygga kaffe och sen kan jag väcka Matte. Han gör gröt till frukost men jag håller mig till kaffe med en äggmacka.
 
Ha en bra tisdag och hej då!

Nahar en riktig vinnare

Det var den tråkigaste mors dag jag haft kan jag säga er. Jocke och Matte ringde annars var det tyst och tråkigt. Kunde i alla fall glädja mig åt att jag kunde se att mina grannar fick främmande. Det är fördelen med att bo på marken. Att man kan se folk komma och gå. Annars kan man ju se på FB alla gratulationer mammorna får med god mat och kramar osv.
 
Såg elitloppet hela eftermiddagen. Min favorithäst vann finalen. Det utan att vara favorittippad. Synd att jag inte spelade en slant på den. Hästen heter Nahar och ägs utav bröderna Sedin som kunde kamma hem 3 miljoner i vinstpengar. Helt otippad vann den med Robert Bergh i sulkyn. Jippi!
 
Ingen sol än i alla fall. Ska vi få regn? Skulle önska det för jag behöver vattna. Har försökt med vattenkannan jag har, men det är helt omöjligt. Matte kom inte igår. Han kunde inte betala med Master Card för bussen tog inte det kortet. Konstigt! Få se om han kommer idag. 
 
Nu blir det en dusch för mig och sen frukost. Längtar efter kaffe, riktigt gott kaffe. Mums!
 
Ha en bra dag och hej då!


Mors dag

Solig morgon och idag vill jag skicka en hälsning till alla mödrar på mors dag. Jag brukar inte fira denna dag med stort kalas, men jag brukar tänka på min mamma med extra värme. Saknaden är stor när jag tänker på mina föräldrar. Undrar om mina barn kommer att sakna mig nåt sen när jag är borta.
 
Matte ska visst komma idag och Alec fyller åtta. Tyckte inte det var länge sedan han föddes. Och nu går han i skolan. I veckan kommer glassmaskinen han ska få. Ska det bli nån glass gjord kan man undra? Han är ju ganska händig i köket, så det blir nog bra.
 
Har tagit fram en fläskfilé som jag ska göra till middag. Till det blir det stekt potatis och bearnaisesås. Kommer Matte före lunch steker jag en hamburgare med ett stekt ägg och sallad.
 
Elitloppsöndag är det idag. Får komma ihåg att kolla på TV det loppet. Skulle gärna vilja vara där i festligheten. Men det kan jag glömma. Tur att TV finns som bevakar det hela.
 
Önskar er en fin dag i kära nära sällskap. Kram till er!
                                                                                    
     Alec vid Hagelvägen 8                        


Oh, vad det grönskar

Nu har bilbränderna flyttat till Örebro. Blir jag förvånad? Och i den stadsdel där jag bodde. Jag har hört mycket skit om Vivalla sen jag flyttade därifrån. Jag trivdes då där när jag bodde i min lägenhet. Visst det var mycket invandrare där. Men jag hade inget ont av dom. Tvärtom var dom hjälpsamma och trevliga. Ja av mina grannar, en finne, hade mycket fyr för sig när han var onykter. Men det var ju inte varje dag. Om man nu ska tro tidningarna så är det tonåringar som startar bränderna. Då kan man undra vad dom har för föräldrar?
 
Och nu har vi lördag igen. Solen skiner, men inte var det nån värme när jag steg upp klockan sex. En god kopp kaffe med en vetepärla med skinka på. Så nu är jag igång.
 
Såg en västern på ettan igår kväll, "3.10 Yuma" , tror jag den hette. Jag gillar västernfilmer och den här var ingen gammal film. Ganska bra! Innan dess såg jag lite Let´s dance. Nu var det Maria M som åkte ut. Kvar till final blev det Oscar S och Markolio. Då håller jag på den yngre dansaren. Markolio tycker jag bara svamlar omkring. Men juryn tycker han är bra. Så man tror att han ska vinna. Nu ska jag väl inte uttala mig, eftersom jag inte röstar.
 
Ikväll ser jag Lewis förstås och sparar resten till play. Blir det nån solning idag? Snart ska jag duscha. Vad blir det för mat idag? Ingen aning. En hamburgare med sallad eller värmer jag upp gårdagens soppa. Vilket som.
 
Ha nu en fin dag hörni! Hej då!

Inget att läsa

Ser ut att bli en solig dag idag också. Men jag tror att det är ganska kyligt på nätterna ännu. Maten på fatet är uppätet ser jag. Dom små knubbiga kottarna mår nog väl. Har dom också småkottar så behöver dom lite extra mat. Ett och annat småkryp har kommit fram så snart har dom mat att föda sig med.
 
Och vad ska man göra idag? Igår var jag in på pricerunner för att kolla om glassmaskiner. Det efter att jag sett att Ica Maxi tar 600 kronor för en maskin. Hittade en samma sort hos Electro World för 329 kronor. Och då var det fraktfritt. Beställde en sån och den kommer till veckan.Så då kan Alec göra glass.
 
Nu är det fredag igen och jag har inget att läsa. Hopplöst känns det. Och nu är det här med skorna. Inte kul att fara nånstans när det klämmer på min tår (sår). Måste tänka efter om det. Och sen är jag ganska fattig denna månad pga alla födelsedagar. Just nu pratar dom om fasta på radion. Hur kan man bara fasta och inte äta utan bara dricka. Och allt detta för att leva lite längre. Och hur roligt är det att leva om man inte får äta, utan vara hungrig hela tiden.
 
I Boden har dom anhållit en man för styckmord på denna tjugoåriga kvinna som varit försvunnen. Hur kan man först mörda nån och sen stycka kroppen. För mig obegripligt?
 
Nu ska jag gå ut och kolla mina växter. Isabel ska ju köpa en vattenkanna. Sen ska jag betala elräkningen så att jag har betalat alla räkningar denna månad. Ha nu en fin dag och enligt FB ska visst alla grilla idag (inte jag).
 
Hej då!

Och därmed basta

Torsdag morgon med sol, sol, sol. Aldrig blir man less. Vaknade vid sextiden och tog en banan tillsammans med två pamol. Snart in i duschen och sen möta en ny dag.
 
Gjorde pannbiffar igår och åt två med potatis till. Idag gör jag tunnpannkor till lunch och till middag äter jag pannbiff igen.
 
Till lunchen ser jag på TV. Emmerdale så klart. Igår eftermiddag satt jag ute i solen för att ladda med D vitamin. Ska visst vara nyttigt. Men man behöver väl överdriva. Fortsätter sticka och jag är inne på socka nummer två i olika nyanser blått med smala vita ränder mellan de blåa fälten. Kanske blir till Jocke eller Oscar. Bara för att ha nåt att göra. Måste köpa en ny pocket då den sista är slutläst.
 
I Stockholmstrakten är dom inte kloka. Tänder eld på bilar och hus. Kastar stenar på brandmän och polis. Idioter! Precis som det skulle bli nåt bättre av detta. Och dom som gör det får ju inga straff om dom nu ens åker fast. Då tycket jag att, är det folk som har kommit hit för att slippa krig elände  och nu är här och ställer till bråk, då får dom fara hem till landet dom kommer från. Vi har nog mycket knäppskallar här ändå. Och dom knäppskallarna kan fara till länder där dom gillar att bråka. Basta!
 
Nu in i duschen och sen frukost. Ha det nu bra idag. Hej då!
 
                            

Nattmörkret försvinner

En ny strålande morgon med en skir grönska. Så vackert det är med detta fina ljus. Inget nattligt mörker längre och snart är det ljust dygnet runt. Igelkottarna låter sig väl smaka av kattmaten. Man riktigt ser hur dom njuter och inte är det som om dom inte vill dela med sig till sina kompisar. Tvärtom. Jag är glad för att jag kan göra nåt för mina vänner.
 
Jag njuter också av mina blommor. Ska be Isabel att köpa en vattenkanna på Rusta. Behöver en med stril. Den lilla kannan jag har nu är inte bra. Det blir bara en tjock stråle, om ni förstår vad jag menar. En kanna på Rusta kostar bara 49,90.
 
Idag kommer mina matvaror jag beställde igår. Få se hur det blev för jag var så stressad när jag beställde. Sen blir det Emmerdale och Holby City. En stunds sittande i solen och bara njuta är inte fel heller. Får se om jag orkar fara till Storheden och köpa glassmaskinen. Men det blir nog inte idag.
 
Alec längtar tills han kan göra egen glass. Han pratar mycket om vilken glass han ska göra. Blir nog mycket med jordgubbar i, förstår jag.
 
Själv kanske jag ska köra min egen maskin idag. Nämligen tvättmaskinen. Bra torkväder ute och nu har jag ju satt ut torkställningen. Har nu tagit min sista antibiotikatablett. Nu är det spännande och se vilken vändning mina tårsår ska ta. Det verkar ju aldrig bli bra och ingen inom sjukvården vet hur man ska göra. Man tror inte att det är sant.
 
Ja så ska jag väl sluta för idag. Har väl annat att göra än att skriva. Hör av mig i morgon. Hej då!

Grattis Oscar

Ja då var plantorna inköpta och hualigen så dyrt det blev. Jag köpte penséer, pelargoner. en hängande uppsättning med petunior samt några marktäckande som jag inte kommer ihåg namnet på.  I alla fall var dom perenna. Isabel satte ner dom i rabatterna och sen hade hon ett sjå med att hänga upp petuniorna. Men nu är allt gjort och jag har sovit middag. Har stekt några grillkorvar som jag serverat med stuvad blomkål.
 
Nu ska jag titta  på Emmerdale i play som jag missade på förmiddagen. Så har jag ringt till Oscar som fyller 16 år idag. Minns så väl när han föddes den lilla gullgubben. Nu är han inte så liten direkt men lika gullig.
 
Oscar när han var i Jönköping förra sommaren på hockeyskola.
 
Beställde varor med Samhall på förmiddagen så då kommer dom i morgon. Få se vilken dag jag kan köpa glassmaskinen till Alec som fyller på söndag. Kanske jag far en sväng till Ica Maxi sen i veckan.
 
Nu är det slut på skrivandet för idag. Hej då!
 
 

VM guld

VM guld blev det för kronorna. Jättehärligt efter en konstig turnering. Fast när man hör Mårts intervju kan man nästan slå i backen av självgodhet. Han hörs ju vara bäst och veta mest. Hihi! Kan han spela hockey också?
 
Så kan vi se att Mästarnas mästare vanns av en kvinna till alla feministers glädje. Men jag tycker att det var fel kvinna som vann. Tyckte att Anna var en mer värdig vinnare. Synd att hon inte såg att en av kuberna hade ramlat ner på backen. Det blev ju så att utan denna kub kunde man inte lägga rätt. Men skit detsamma. Hade nu cyklisten vunnit hade jag blivit förbannad. Han hade ju inget i finalen att göra. Honom han dom konservera och ha kvar till nästa nattduell.
 
Såg tvåans naturprogram igår kl 19.00. Om vargen Storm och hans flock. I en nationapark i norra Kanada. Man fick se hur dom jagade bufflar för att föda sig. Och det var inte det enklaste. Det var inte alltid som vargarna avgick med segern. Sen såg jag "Barnmorskan i East End" och efter det "The hour". Strax före midnatt blev det sängen.
 
Idag ska jag betala räkningar och sätta in en slant till Oscar som fyller sexton i morgon. Hoppas Isabel kommer efter jobbet idag. För omläggning. I morgon blir blomköp. Få se vad jag kan hitta på för sorts. Mer än penséer och pelargoner. Isabel ska skjutsa mig och plantera.
 
På FB kan jag se att Jocke var på nån flygplats, som vanligt. Annars ser jag att det fortsätter grönska här utanför. Igelkottarna är runda som små bollar. Dom ser ut att må bra och kutar omkring på sina små ben. Kanske ska jag köpa lite nötter till ekorren. Den ser lite mager ut.
 
Nu lägger jag ner för idag. Ha det så bra och hej då!
 
Kommer dom snart måntro?

Pingstdagen

Så trött jag var igår. Sov middag två gånger och ändå höll jag på att somna flera gånger vid TV:n. Såg Lewis och Hathaway lösa mordgåtor men sen skulle jag se eurovisionsfestivalen och orkade inte. Vid fem på morgonen hörde jag vem som vann på nyheterna. Var väl i och för sig inte så intressant hur det gick. Men nu vet jag att Danmark vann tätt följd av Azerbaijan och Ukraina. Sverige kom på fjortonde plats.
 
Ikväll ska Sveriges tre kronor spela hockeyfinal mot Schweiz. Detta land har ju inte förlorat en endaste match i turneringen. Får se om vårat land ska bli den första att besegra dom. Hm?
 
I natt vaknade jag och gick på toa. Såg då en igelkott stog och åt av kattmaten jag hade ställt ut. Hen lät sig väl smaka. I morse var det tomt på fatet. Nu får jag nog dra ner på portionerna för nu blir det lättare för dom att skaffa sin egen mat. Nu har björkarna börjat grönska. Då har sommaren kommit. I södra landet regnar det, men här är ännu solen kvar. Men det är varning för dåligare väder. Ska man hinna sola nåt innan sommaren är över? Tur det finns brun utan sol.
 
Ska nu kolla vad jag kan äta idag. Blir väl nåt med korv. Eller? Blomkål kanske jag lägger till. Passar bra. Eller en pytt. Slutsvamlat nu. Ha en bra dag denna pingstdag. Hej då!
 
Idag blir det väl ingen glass men innan nästa vecka är tillända hoppas jag.

Pingstafton

Pingstafton är det visst. Solen lyser vackert denna lördagmorgon. Pingst är inte som förr tycker jag. Det är knappt man vet om att det är pingst. Så är det för mig. Jag hörde på radion att det infaller idag. För länge sen konfirmerade jag mig i Fellingsbro kyrka en pingsthelg. Det var på den tiden som flickorna hade vit klänning och pojkarna mörk kostym. Jag hade varit hos frissan för första gången i mitt liv. Jag var så missbelåten med frisyren att jag kammade ut håret med vatten så att allt blev som vanligt igen. Jag ville då inte se ut som en tant. Bortkastade pengar hos frissan.
 
Denna helg är det mycket som händer i Sverige. Eurovisionsschlagerfinalen i Malmö, Göteborgsvarvet 21 km långt och semifinal i hockey Sverige - Finland i Stockholm. Ring så spelar vi och melodikrysset sänds från Malmö idag för att fira att stora mello går av stapeln där. Sveriges bidrag "You" sjungs av Robin Stjernberg. Kan inte säga att det är min favorit direkt, men får stå ut. Ska jag se det på TV. Vet inte än hur det blir.
 
Jag blev klar med uteplatsen igår så jag hann sitta och sola en stund också. Solen var precis lagom varm för mig igår. Ska nu göra frukost som jag ska inta ute idag före melodikrysset. Kanske jag tar ut radion och kryssar ute. Men då kanske man får grannarna på sig. Dom verkar inte så uppåt precis. Får se hur det blir. Que sera spelar dom nu på radion. Passar bra. Ha en bra lördag och hej då!
      Min älsklingskopp från Oscar & Clothilde.
 
 
 
 
 

Den första sommardagen

Ja så var det då fredag igen. Och jag är uppe med solen kan man säga. Ser att igelkotten har ätit upp kattmaten. Det är ju praktiskt med dessa portionspåsar. Igår började jag med uteplatsen men slog en hink vatten över tårna så jag fick avbryta, och ringa Isabel som kom och gjorde nya bandage. Vad hon ska tycka jag är en besvärlig mamma. Man kan ju inte ha blöta omslag. Ska försöka göra färdigt idag. Det blir på eftermiddagen efter Emmerdale och Holby City.
 
Gårdagskvällen tillbringade jag mellan mello och hockeyn. Hade väntat på förlust mot Kanada men matchen gick till förlängning och straffar. Och Sverige vann!!!!!!!!! Nu blir nästa match mot Finland. Men jag säger som Jocke  "Vem bryr sig om VM, vi vann ju SM".
 
Blir en härlig dag i dag. Det är detta väder jag har väntat på. Sol och värme. Har nyss inmundigat en leksands med ost på samt en kopp kaffe. Mums! Nu ska jag njuta av resten av dagen. Ikväll kanske det blir Let´s dance om inte ettan visar nåt bättre.
 
En flaska limoncello har jag kvar i kylen. Kanske jag dricker ett glas i kväll för att fira den första sommardagen. Ha det bra och hej då!

Äntligen sol som värmer

Hade en trevlig dag igår med Jocke och Pernilla. Dom dök upp bara så där när jag just hade kokat köttsoppa med klimp. Dom hade tre hundar med sig. En gravid Hedvig, Milla och Ralph. Pernilla gjorde i ordning mina rabatter så jag bara har att sätta plantor. Jag satt bara där och pekade med hela handen. Hon räffsade gräsmattan så nu har jag bara att städa decket och lyfta ut möblerna. Sen befriade hon mig från en massa sopor. Jag har bara två kassar tidningar som Isabel ska få ta idag.
 
Solen skiner idag så det blir en perfekt  utedag. Ställer ut tvätthängaren också och det kan bli en maskin tvättad. Det är ju inget Emmerdale idag pga hockeyn. Sverige spelar mot Kanada och det skulle förvåna mig om Sverige avgår som segrare. Dom har inte visat nåt sånt spel hittills detta VM.
 
Ikväll är det mello igen. Ytterligare tio finalister som ska utses. Min egen kväll blir väl med läsning i sängen. Nu ska jag göra frukost. Blir väl en lingongrova med ost tillsammans med kaffe. Sen ska jag se gårdagens Holby City i play. Innan jag sätter igång med städningen. Även hallen ska bli städad idag. Och få en annan matta eftersom den som ligger där ska ut på decket.
 
 
Hej för idag!

Jag fryser

Ännu en regnig natt men nu håller det på att klarna upp. Men var är värmen? Satte ut mosad potatis och fläskkorv igår kväll till igelkotten (arna) men inget är rört av denna mat. Kanske på grund av regnet och att dom inte ville ut på blött äventyr. Idag kommer kattmaten så då får vi hoppas på uppehåll. Jag vet att dom gillar kattmat och jag beställde portionspåsar.
 
Isabel kom ju igår kväll och la om mina tår. Men i morse såg jag att stortån var naken. Betydde att tån hade haft striptease i natt. Hoppas att Isabel kan komma innan hon far till jobbet, så tån får bandage. Jag har skickat ett meddelande via FB.
 
Satt framför TV och småsov samtidigt med Eurovisionens första deltävling. Det var inget spännande att se på TV igår kväll. Mot alla odds var flyttat till annan dag pga Euromello. Typiskt och på fyran var det hockey hela dan. Sverige spelade mot Danmark. Tror Sverige höll på att åka på stryk, men klarade sig till slut. Men nästa match blir det nog slut för våra pojkar när dom möter Kanada. Jag sa ju att dom skulle ha låtit SAIK spela i VM. Dom har ju i alla fall farten uppe i spelet. Svenska laget är ju så sakteliga. Verkar som om dom annonserar före skott. Bläh! Jag orkar inte se detta spektakel.
 
Idag får jag mina matvaror. Ska då koka köttsoppa. Det blir efter Emmerdale. Sitter med mammas sjal över mina axlar och småfryser. Undrar om dom har stängt av värmen nu? Mammas sjal är av ylle i gammelrosa färg. Den är så värmande och skön.
 
Önskar er en fin solig dag.Hej då!
 
                                                       

Var är solen?

Det har regnat även i natt. Igår kväll var det ett stort gäng ungdomar här utanför som krattade gräsmattorna. Vet inte varför. När dom hade lämnat området var det lika mycket löv kvar, fast dom hade hamnat på andra ställen. Man kan verkligen skratta åt det hela. Men dom verkade ha roligt i alla fall. En del jagade varandra med räffsorna under skratt och glam.
 
Sitter nu här med min kaffekopp och en äggmacka. Såg nyss att Emmerdale får backa för hockey idag. Typiskt fyran! Hade det nu varit en solig dag, så hade det passat med uteplatsstädning. Men så blir det inte tror jag. Ska snart göra en handlingslista till Samhall.
 
Har börjat på nya sockor, även det i restgarner. Bara för att ha nånting att göra. I kväll tror jag att det är sista avsnittet av "Mot alla odds". Igår slog jag av TV klockan 21. Det var när "Borgen" började. Är så trött på alla politiska filmer och serier. Det är mycket prat och prat. Ointressant tycker jag fastän serien har fått mycket fin kritik. So what? Då tummar hellre jag min bok istället.
 
Nästa vecka far jag ner på stan. Kanske Kupan för att kolla om lampor. Har varit på nätet och kollat om dom det finns en kupa typ den jag slog sönder förra veckan. Men icke sa Nicke. Jag ska också köpa plantor penséer bl a. Men måste kolla om Isabel kan skjutsa mig. Om hon har tid.
 
Ja mina vänner det var allt för idag.
 
                                                     Puss på er!

Måndagsregn

Efter en solig dag i går vaknar jag till en regnig morgon. Hua! Ser att lilla igelkotten har rensat fatet med det sista av köttfärssåsen. Får hacka en bit korv och ett äpple till kvällens middag. Ser nu att han vill ha mat vid 22-tiden. När det nu blir riktig sommar kan hen hitta egen mat. Men nu är det dåligt på den fronten.
 
Jag började dagen med en antibiotika och en dusch. På en timme blir det frukost. Kokar ett ägg och äter med en lingongrova. Kaffe eller nyponsoppa? Eller både ock. Isabel kommer på omläggning innan hon far till jobbet. Hade hoppats på sol idag så jag får städa i ordning på uteplatsen. Längtar efter att äta frukost ute.
 
Pernillas sockor är klara nu. Bara att börja om på nya sockor. Jocke ringde igår och berättade att han kommit hem till ledighet. Oscar hade också kommit hem från Stockholm. Dessa flygande pojkar.
 
Emmerdale och Holby City idag. Om det nu visas fortfarande. Sen blir det en stunds läsning. Hoppas på bättre väder. Ni ska ha det så bra.
 
                                           Hej då!

Livet går vidare

En mulen morgon startar jag med. Alec sover fortfarande och jag har sett "Smartare än en femteklassare" på Svt play. Alec cyklade hit igår för att vara här när hans mamma var ute med Therese. Och det gick ju bra fastän min säng bara är 100 cm. Ska snart göra frukost.
 
Vi spelade spel och kort igår kväll. Sen såg jag Lewis vilket betyder att jag ska se Morse på play, sen när Alec har cyklat hem. Sent på kvällen kom igelkotten och slukade köttfärssåsen som Alec hade ställt ut tidigare. Han verkade gilla min mat. Glad att jag kan tillfredställa nån med min mat.
 
Är snart klar med restgarnssockorna. Sen tvättade jag en maskin vittvätt igår. Måste säga att det blev vitt och fint. Torkställningen upptäckte jag är ganska stor, så den åker ut under sommarmånaderna. Sen till hösten kan jag ha den hopvikt inne när den inte används.
 
Öppnade sista burken med antibiotika på morgonen, så nu är det bara att hålla tummarna för helning. Sverige vann över Slovenien i hockey igår, men det satt hårt inne. Sverige är då inte så bra. Men det är klart att det finns bättre spelare som inte får spela. Det beror på Mårds. Jag tycker dom ska byta förbundskapten. Heter det så?
 
Nu börjar det röra sig i min säng så det är bara att fixa nån frukost. Ha det så bra mina vänner. Hej då!
 
            Kanske jag hänger tvätten så här istället.

Mera regn

Lingongrova med ost och kaffe. Gör min morgon. Radion på och lyssnar på en skåning som har ringt till Lisa. Förstår inte vad han säger. Den grovaste dialekt jag hört kan jag säga. Vad göra idag kan man undra? Städar av lite och stickar en stund. En eftermiddagsvila med boken, Gideons ring. Ikväll TV förstås fastän jag inte vet vad som visas.
 
Regnet hänger i luften. Gräsmattan som nyss var snöfylld är nu vattensjuk. Vad är det för värld jag lever i? Jag bara undrar. Var uppe tidigt och tog en dusch. Ganska skönt med en varm dusch så här på morgonen. Men nu blir det lite städning. Hoppas ni får en trevlig lördag och hej då!
 
                Idag är det koutsläpp på vissa platser.

Regn

Ibland lyckas jag göra gott kaffe. Som idag t ex. Till kaffet två lingongrova med goudaost på. Har sovit bra i natt. Jag är så glad för alla timmar av sömn jag kan få. Tack! Hade en trevlig dag med Alec igår. Konstigt nog satt han inte en endaste minut vid datorn. Han gjorde en mjuk chokladkaka med bara lite hjälp av mig. Sen var vi ute en stund. Jag satt på en stol och Alec gjorde konster med en fotboll som jag poängsatte.
 
Matade en igelkott med gurka. Hur underbart var det inte då igelkotten kom nerför backen från skogsdungen, sökandes efter mat. Idag ska hen få köttfärssås. Till middag gjorde vi spagetti och köttfärssås. Isabel kom från jobbet och åt med oss. Sen gjorde vi en matlåda som hon tar till jobbet idag.
 
Såg en stund matchen Sverige-Kanada. Som Kanada vann med 3-0. Hur dåliga är svenskarna egentligen? Jag slog av TV och gick och la mig istället.
 
Idag ska jag tvätta i min fina maskin. Spännade blir det med all elektronik. Ska hämta in torkställningen från förrådet. Sen ska jag kolla på nätet om glassmaskiner. Hade tänkt köpa en till Alec när han fyller år. Han önskar sig en. Det blir nog inget sparande för mig denna månad. För många som fyller år. Helena fyllde den fjärde. Pernilla och Oscar och Alec fyller också. Pernillas har jag köpt redan. Oscar får en slant och Alec alltså en glassmaskin. Bra så!
 
Ute regnar det. Usch! Bara fem grader. I södra landet är det visst sommar. Lyckost dom som är där. Jag är lyckost om jag inte har värk. Snart ska jag sätta på TV och se Emmerdale. Ha en bra fredag!!!!!
 
                                                    Hej då!

Kristihimmelsfärdsdag

Torsdag och helgdag mitt i veckan. Och det ska väl också vara folknykterhetsdagen. Mycket på en gång. Har sovit som en stock i natt. Så skönt! Tänk vad lite bandage kan göra underverk.
 
Idag ska Alec komma och vara här när Isabel jobbar. Fritids är ju  stängt då det är helg. Blir grillkorv till lunch och till middag spagetti och köttfärssås. Kom ihåg att plocka fram köttfärs från frysen igår, konstigt nog. Just nu hör jag på radion, P4 och där är det Pejje Johansson som håller i trådarna med sverigeresan. Får se om det lyckas idag att ta sig fram genom landet via telefon.
 
Mulet just nu så då behöver jag inte städa ute. Det ska vara varmt och soligt då jag ska göra det. Mattan jag har i hallen ska ut på decket, och jag hämtar då in den blå mattan från förrådet. Som jag pryder hallen med. Mina fina stolar som jag fick från Skellefteåborna ska ut och grillen ska väl också ut. Sen ska det skuras och fejas.
Men det blir en varm dag jag gör detta.
 
Undrar vad jag ska göra till frukost idag. Naturligtvis kaffe och kanske rostat bröd. Kan bli lemon curd och ost. Eller ägg med kaviar. Korv med skivade tomater på knäckebröd. Bara välja och vraka. Och så får jag inte glömma medicinen. Tror jag ska spela lite mahjong i väntan på Alec. Tillsammans med radiorösterna.
 
Ha nu en kristligt och nykter dag. Jag ska då njuta att jag inte har ont just nu. Peppar, peppar!
 
                                 Hej då!

Aj, aj. aj.......................

Har haft en hemsk natt. Detta pga att min stortå klädde av sig bandaget och känns bara ont. Nu börjar jag undra vad jag har gjort för ont i detta livet, som ska plågas så. Hur länge ska jag stå ut? Skulle vilja vara liten igen och krypa ihop i mammas knä och få tröst i min ynkedom. Men det går ju inte.
 
Den 8 maj och min mammas dödsdag. Trettio år sen mamma dog. En sorgens dag men för mamma en befrielsens dag, då hon slapp all värk. Lilla mamma!
 
Igår kväll kom dom med tvättmaskinen så nu står den där, installerad och färdig att använda. Men jag känner ingen glädje idag pga värken. Men det kommer väl. Solen är framme och hör och häpna-- snön är borta på uteplatsen. Nu är det bara att vänta på att det ska grönska. Min granne i 10:an, hans gräsmatta är skirgrön medan min är grå. Matade min hoppande skata igår med korv och potatis. Väntar på att igelkottarna ska visa sig. Måste köpa lite frukt och kattmat till dom. Få se när jag ska städa ute och ställa ut möblerna. Men först måste värken försvinna.
 
Såg "Mot alla odds" igår kväll. Det dom gör skulle jag aldrig klara av. Inte nu, men då jag var yngre skulle det nog gå. Vad gjorde dom då igår. Besteg en vulkan. Klättrade upp, jag tror det var 1600 meter ungefär. Först var det gräs men sista biten var det lavasten. Tänk vad mycket tok folk hittar på.
 
På förmiddagen kommer Samhall med mina matvaror. Skönt att spara några steg för mina tår. I kväll hockey mellan Sverige och Norge. SAIK :s Jimmy Eriksson fick guldpucken igår. Betyder att han är elitseriens värdefullaste spelare. Bra så!
 
Nu lägger jag ner för idag. Har svårt att koncentrera mig på grund av värken. Ha en fin dag och hej då!
 
                                   
 
 

Varannandags väder

Inte så bra med sömnen i natt. Sov mellan 23 och 03. Sen läste jag till klockan 06.00. Varför jag inte kunde sova berodde på värk i tårna. Och varför det värker kan man undra. Värst är såret på stortån och det går inte en dag utan att jag förbannar fotvårderskan som var tvungen att pillra i min sårskorpa. En liten. liten skorpa som sen blev större och större och nu är skitstor och ingen skorpa, utan ett sår. Tror ni att jag går till denna fotvårderska nån mer gång? Icke det. Om jag inte är självmordsbenägen.
 
Klockan 16 idag kommer tvättmaskinen. Hoppas det blir bra så. Jag slipper oroa mig med att jag inte ska kunna gå till tvättstugan. Nästa månad blir det till att starta ett nytt sparande och sen hoppas på att jag kan köpa mina önskemöbler. Men först måste jag köpa blomplantor.
 
I morse regnade det. Igår var det ju så soligt och mysigt väder. Satt i solen en stund utanför sjukhuset när jag väntade på taxin. Härligt!
 
I hockey VM har Sverige förlorat en match (Schweiz) och vunnit två (Tjeckien, Vitryssland). Nästa match är mot Norge i morgon. Skulle inte förvåna mig att vi förlorar den. Då får man skämmas för tid och evighet. Sverige skulle ha skickat SAIK till VM. Dom är bra mycket bättrre än nuvarande tre kronor. Eller hur?
 
Nu ska jag skriva en handlingslista som jag ska ringa in till samhall på förmiddagen. Ha det bra mina vänner!
 
                                                    Hej då!
 
 

Sjukhusbesök

Jag har varit i Sunderbyn och fotograferat mina ögonbottnar. Eller nåt sånt. I alla fall såg det bra ut. Herre gud va mycket folk det var på ögonmottagningen. Hela långa korridoren var smockfull. Tur jag kunde sitta på rulatorn för annars hade jag fått stå eller sitta på golvet. Hann in på apoteket också för att hämta panodil , som inte fanns. Fick ta en annan sort. Dessa apotek! Kunde hämta ut pengar från bankomaten  också. Till onsdag då varorna kommer.
 
På kiosken där köpte jag en pocket. En deckare i Hammarbyserien. Giller svenska deckare. Sen när jag kom hem stekte jag upp potatis och fisken från igår. Så nu är jag mätt i magen. Nån håller på att reparera i huset, för det borras och hamras hela tiden.Det är väl såna tider nu.
 
Mina tår gillade inte att vara i skor så länge idag för dom värker och har sig. När ska det ta slut med min värk. Tur att tvättmaskinen kommer i morgon. Kanske det kan pigga upp mig lite. När jag nu fällde ner min finaste lampa igår när jag städade, som gjorde att porslinskupan gick sönder. Ja i tusen bitar gick den. Suck!!!!!
 
Nej nu ska jag lägga mig en stund och läsa, i fall att nu mina tår vill det. Jag hör av mig i morgon. Hej då!
 
Den treåriga Isabel med sin mamma vid Trolltrumman i Kåbdalis.

Söndag

Steg upp sex och tog antibiotika. Sen blev det Svt play och "Smartare än en femteklassare " samt "Den unge Morse". Frukost kaffe med två limpmackor med falukorv på. Ska snart städa våtutrymmet noga. Ska flytta byrån och städa i dess lådor. Ska alltså göra klart så tvättmaskinen får en egen plats. Måste göra det idag eftersom jag ska till Sunderby sjukhus i morgon. Ska fotografera mina ögonbottnar. Så ska jag på apoteket där samt ta ut pengar i bankomaten.
 
Solen är framme. Igår gick jag barbent till tvättstugan utan att frysa. Men än har jag snö kvar på uteplatsen. Igår vann Sverige över Tjeckien i hockey. Tack och lov får man säga.
 
Har tagit fram ett torskblock ur frysen. Jag ska göra fiskpinnar (sorts of) och koka potatis. Gör så jag kan värma i morgon då jag återkommer från sjukan. Gäller att tänka framöver. Har snart stickat färdigt första sockan av två i restgarner. Blir petigt att göra nästa socka likadan. Men det blir nog bra. Jag har mycket restgarner så det blir många sockor.
 
Vi går mot ljusare tider och kvällarna blir ljusare och snart är det ljust dygnet runt. Skönt!
 
Nu blir det städning. Ha en bra dag ni fina.
 
                                        
                                           
   Folkracetider på sent åttiotal. Jocke och Esko i förgrunden. Där bakom Gunvor Teilus, Anki Stokke och Rickard Hedman. Det var tider det. Denna bild var med i Teknikens Värld. Med ett reportage om Kåbdalis och folkrace.
                                 Hej då!

Födelsedagsbarn

Ring så spelar vi är igång för fullt och jag ska snart göra frukost. Min äldsta dotter fyller år och jag hoppas paketet har kommit fram. Jag skickade ett meddelande via FB för jag är inte helt säker på adressen. Ibland kan man tro att vi bor i olika världsdelar.
 
Ingen sol just nu. Jag ska tvätta klockan ett. Det blir sista planerade tvätten i tian. För på tisdag kommer maskinen.
 
Såg hockeyn i går kväll. Sverige åkte på däng med 3-2. Av Schweiz. Inte kul direkt. På ettan visade dom sen en film som jag såg. Ingen aning vad den hette men Susan Sarandon var med. En film som var sådär.
 
Nu blir det frukost och sen en dusch innan jag plockar ihop tvätten. Hoppas på en bra dag för er.
 
                   Det är ungefär 100 år mellan det här bilderna. Min pappa och Alec mitt barnbarn.
 
                 Hej då mina vänner!

Glad är jag

Börjar dagen soligt men har för mig att den ska sluta molnigt. Fredag är det också. VM i ishockey börjar och Sverige står som värdland. Vi startar med en match mot Schweiz, på Globen tror jag.
 
Igår var jag i alla fall flitig och var ut i förrådet och stökade om där. Städade också ett skåp i rummet och bar ut en kartong med skit i samma förråd. Hängde bort vinterjackan och tog fram vårjackan. Och då kollade jag ut genom fönstret där stora lapphandskar föll  från himlen. Upplyftande!
 
Nu kan jag i alla fall meddela att jag har köpt en tvättmaskin. En Siemens frontmatad. Den kommer till mig på tisdag. Blir också installerad  men det var inte gratis, och vad är gratis nu för tiden. Gjorde ett hål i börsen men oj vad glad jag är. Sista tvätten i tvättstugan sker i morgon. Ja nog kommer jag väl att tvätta där nån mer gång. Mattor och sånt. Måste möblera om i badrummet så jag får fram platsen där maskinen ska stå. Just nu står där en byrå. Nu är första målet i min sparplan klar. Sen ska jag spara till mina möbler. En fåtölj, ett runt bord med tillhörande stolar och ett vitrinskåp.
 
Min ängel var här och plåstrade om mig och for med lite sopor igår. Stickade färdigt sockorna jag har hållit på med. Nu har jag börjat på nya sockor i restgarner. Och dom ska Pernilla få, äntligen.
 
Idag blir det isterband med rödbetor. Mums! Ikväll vet jag inte vad det är på TV mer än hockey. Får kolla upp det sen. Jag önskar er en fin dag med sol och värme och en försmak av det som komma skall.
 
    Hej då!

Kom sol, kom värme

Den andra maj. Nu ska väl den riktiga våren komma. Kom sol och värme till mig. Jag längtar efter att inte behöva ta på mig  alla  kläder vid utgång. Efter att dricka mitt morgonkaffe utomhus. Jag längtar efter att ha hela tår att vifta med i nyklippt gräs. Efter blommor som blommar i rabatten och efter att se småbarn leka vid gungorna. Och jag längtar efter en solvarm kram.
 
För inte så länge sen sökte jag på nätet efter priser på tvättmaskiner. Då såg jag att många priser inkluderade frakt och installation. Men nu finns inga spår av det. Varför det var så viktigt för mig med det är, att om jag ska beställa installationen separat blir det så dyrt. Jag vet ju hur det var för Isabel när hon köpte en begagnad maskin. Hon var tvungen ha en gubbe som installerade maskinen och en annan gubbe för elen. Till syvende och sist blev maskinen skitdyr.  Jag är en fattig pensionär som inte kan slänga ut så många pengar. Det räcker gått och väl med priset på tvättmaskinen. Och varför det är så viktigt för mig med en egen maskin, är att jag inte ska måsta be om hjälp med att tvätta. Just nu är det så svårt för mig att gå och ingen står väl här vid min dörr och tokber om att få hjälpa mig med tvätten.
 
Vad konstigt det känns idag att det är torsdag. Skulle vilja tro att det är måndag. Deklarationerna ska vara inne idag. Jag gjorde bort det för några veckor sen. Numer är det ju så enkelt för en vanlig löntagare. Kommer ihåg då man slet sitt hår över deklarationerna. Alla avdrag man skulle försöka göra, och hoppas på att det skulle bli godkänt. Det var då det. Nu är det bara att godkänna och skriva under.
 
Ingen Isabel igår. Får se om hon har tid med mig idag. Skulle behöva nya bandage på mina sargade tår. Jag önskar er en fin dag.
 Hej då!
 
 

Första maj

♥Valborg och första maj. En kylig sol visar sig. Men innan jag har skrivit det är solen borta. Rostade två skivor bröd och satte lemon curd och ost på dessa. En mugg kaffe till detta. Avslutade med en banan för att blidka min mage. Lyssnar på P4 och Sverigeresan. Den ska gå mellan Ystad och Storlien. Man kan ju undra hur folk tänker när dom ska förflytta sig luftvägen per telefon. Stackars Peje som försöker hålla igång dessa misslyckanden. Kanske är det så att vår värld har krympt vad det gäller den sociala biten.
 
Hoppas Isabel kommer idag och kollar upp mina tår. Önskar jag kunde göra det själv. Men icke sa nicke. Har i alla fall bestämt mig för att jag ska köpa en tvättmaskin, för att göra mitt liv lite enklare. Får se om jag hittar nån firma som kör hem och monterar en maskin. Så jag inte måste buga och bocka igen.
 
Ska försöka ta fram dammsugaren och städa av mina golv. När ska jag orka ut i förrådet och ställa i ordning där. Och alla sopor. Bl a tidningar och plast, glas, metall som ska ut. Bläh! Skulle helst av allt vilja lägga mig och läsa.
  Om ni inte läst denna bok så gör det. En underbar berättelse som lockar fram en tår då och då. Det är Jamie Fords debutroman. På svenska heter den Hotellet av hörnet bitter och ljuv. Gillar ni att läsa blir ni inte besviken. Jag lovar.
 
Det blir inget  första majtåg för  mig idag heller. Fast än jag skulle vilja. Tänker också på den lilla katten som satt på min uteplats sent igår kväll och såg så vilsen ut. Hade velat släppa in den men då hade den kanske aldrig hittat hem. Jag har sett den nån mer gång. Kanske den är en vildkatt men jag tror att den hade halsband på sig.
 
Det var allt för idag. Ha det och kram till er!♥

RSS 2.0