Mors dag

Idag är det Mors dag och pingstdag. Man kan då inte klaga på vädret idag, strålande sol och varmt.
Har inte bloggat på några dagar, lite beroende på att jag fick en chock när någon jag kände tog sitt liv. Men det var en olycklig människa och mitt liv måste gå vidare.

Igår var Tova här och hälsade på med deras nya valp. Det är en fransk bulldog som heter Hedvig. Dom var här medan Jocke var och tränade. Man kan ju skratta åt dessa valpar och det bus dom gör. Där är då livet en fest.
På kvällen såg jag på "Brottet och straffet", löste ett korsord och läste lite.

Morsdagen ska jag fira med att tvätta två maskiner, Matte kommer på lunch och vi äter kräm och mjölk. (Passande i sommarvädret) Annars blir det väl inget annat. Blir väl inget uppvaktande.  Men det är s--t det samma. Ska ladda för i morgon då jag ska träna min stela kropp. Måste stiga upp vid femtiden och ta mina vätskedrivande så jag har gjort bort det före 9.30 då jag måste gå hemifrån. Sista veckan att träna. Ska göra klart scarvsen som jag målade i torsdags, tror den blir snygg. Ska bara göra lite konturer och signera den. Tänkte kolla vad materialet kostar i Pandura så kanske jag gör några fler till presenter. Bra att ha.

Skulle behöva städa lite men jag har inte lust just nu. Det är så tråkigt vill hellre göra nåt roligt. Kanske gå ut och sola lite och prata med folk. Roligt folk vill säga och inga gnällspikar. Gnälla kan jag göra själv. Jag får se hur jag gör. Nu ska jag lyssna färdigt på Mannheimer & Tengby. Ha det så bra!

                                                        NI KOMMER VÄL IHÅG ATT RÖSTA!

Blås och regn

Dagsjukvården i dag, började med boccia och sen for Katarina, Susanne och jag till reumatikerföreningen som ligger på Storgatan, en bit ovanför huset jag bor i. Där blev vi informerade om föreningen. Det kostar 250 kronor om året att vara med och då behöver man inte betala för att bada i bassängen på Ugglan. Annars kostar det ju 80 kronor gången. Jag ska då gå med, det är ju andra förmåner också. Sen for vi tillbaka till dagsjukvården och åt lunch. Ärtsoppa och pannkaka. Efter det målade jag en scarves och sen tränade jag armar och ben.

Hade tänkt handla på hemvägen men hade inte tagit med mig pengar så det blev inget. Affärerna ska ha öppet till nio idag men jag tror jag väntar med handlingen till i morgon. Känns ganska mör i kroppen. Inget fint väder idag och det har blåst en aning men i morgon ska det bli bättre och det ska bli så där en 28 grader i helgen. Hoppas det när det är pingsthelg.

Ska göra stuvade makaroner och steka köttfärs med lök till middag. Sen efter disken lägger jag mig och läser. Det ska verkligen bli skönt. Få se vad jag orkar i morgon. Ska i alla fall vara ute om vädret  vill.  Vi får se hur det blir. Höres !


Alec 4 år

Igår fyllde Alec 4 år, pratade med honom i telefon och han var jätteglad och tackade för presenten. Hade nästan inte tid att prata så roligt hade han.

                            

Så här såg Alec ut som nyfödd den 26/5 2005, på Sunderby sjukhus. Söt då också men roligare nu, bajskorv!

Igår gick jag ut klockan 13 och gick till kommunhuset för att rösta och det gick bra. Efter det gick jag till apoteket och hämtade ut medicin. Sen satt jag utanför konsum en stund innan jag gick in på affären och handlade lite. Köpte bl a en glass som jag satte mig ute och slickade i mig. När jag satt där kom en del bekanta som jag  pratade med. Hade ingen lust att gå in så jag satt utanför huset till 15,30 då jag gick in och började med maten. Till lunch hade Matte köpt palt på Centrum och det var gott. Till middag gjorde jag renskav och potatismos,med lingonsylt och det var också gott. På kvällen såg jag "Krig och fred" och sen var jag så trött efter så mycket frisk luft under dagen att jag stöp i säng.

Idag är det helmulet och varning för regn. Blir nog ingen utedag för mig. Har rivit upp lovikkavanten jag stickade p g a att jag hade placerat tummen fel. Har gjort om det ,så nu ska det väl vara rätt. Tur att det går så fort att sticka i lovikkagarn. Annars skulle det inte vara roligt. Blir nog att sticka mer idag och sen lägger jag mig och läser. I morgon är det ju dagsjukvård igen så det är bra om man är pigg då.

Nu ska jag duscha och sen laga lunch annars händer väl inget speciellt idag. Vi får höras mer kanske i morgon. Hola!

Bassängbad

Då var jag på dagsjukvården idag igen. Naturligtvis var vädret strålande när jag måste vara inne. Men härligt att bada i bassängen. Varmt, ja nästan för varmt för mig. Träffade en gammal jobbarkompis som jag inte sett sen mitten på nittiotalet. Hon jobbar som personlig assistent nu. Kul att se henne. Kände att jag blev lite yr i bassängen, så efter lunch la jag mig att vila en stund. Sen kom jag hem vid 16,30-tiden och satt ute en stund innan jag gick in och började med maten. Det blir makaronilåda och sallad.

I kväll blir det som vanligt TV och "Cityakuten" och innan det "Berlinerpopplarna".  Vet inte om det är nåt annat att se. Kanske jag läser lite innan John Blund kommer. I morgon fyller min älskade Alec 4 år. Tänk vad tiden går, tyckte det var nyss han var bebis.
Har inget mer att skriva om idag. Man lever ju ett ganska enformigt liv, så det händer inte mycket. På gott och ont. Hej då vänner!!!

Freya min solstråle

Hur kan man älska någon som man aldrig träffat? Jag vet inte, men jag älskar Freya som jag bara sett på kort. Varje gång jag ser hennes bild blir jag så glad att jag nästan börjar gråta. Denna bild har jag på mitt skrivbordsdata.

                                                    Freya

Inte underligt att man känner kärlek när man ser denna solstråle. Skulle bara vilja krama och pussa på henne, Freya mitt barnbarnsbarn.

Ingen sol idag men det regnar inte heller. I alla fall inte än. Ha precis duschat och ätit. Sen ska jag ut en sväng innan jag börjar med middagsmaten. Fläskfilé, kantarellsås och stekt potatis och naturligtvis en grönsallad till. 

I morgon blir det träning och bad. Det är roligt att vara i grupp och göra nåt nyttigt. Och så lunchar vi tillsammans och det är ju också roligt. 
Jag har nu läst ut boken och fick en massa böcker av  Barbro L, så nu ska jag börja på en som heter "Är det någon där?" skriven av Marian Keyes en irländsk författare. Ska på bibilioteket och lämna tillbaka boken jag läst nyss men det blir inte förrän i slutet på veckan, eventuellt fredag. Ska på apoteket och sen ska jag rösta i kommunhuset en dag i veckan. Ni kommer väl ihåg att rösta. Nu ska jag sminka mig lite och klä på mig  och sen blir det utgång. Vi får höras kanske i morgon. Ha det så bra!

                                                         

Tur att det finns radio

Jag har löst melodikrysset och satt igång att göra chili som ska bli middagsmat. Matte kommer inte på lunch utan det blir  till middag. Fick en längtan efter chili så det blir det idag. Klockan 13 ska jag tvätta, suck, så tråkigt, men det måste göras. Vädret är lite omväxlande, lite sol och lite moln och varken varmt eller kallt. Grönt är det i alla fall och det går bra att sitta ute om än inte solen gassar. Ska försöka klämma in lite utetid idag.

Jag har slutat ut att fara söderut i sommar. Min dotter jobbar ju i Stockholm och bor i Örebro så det blir inte så mycket  tid att umgås som man skulle önska. Sen är det ju det här med kostnaden också. Jag får skjuta på denna resa till framtiden så får man se hur det blir.

I torsdag var Matte och jag och grattade Oscar. Oscar hade bakat bullar när vi kom (jättegoda) så vi fikade. Sen kom Gunnel och Daniel (Oscars mormor och morfar) med en god smörgåstårta. Så det blev mycket snaskande. Vi var så mätta när vi kom hem att vi orkade inte äta middag. På kvällen låg jag och läste och sov omväxlande, skönt var det med en sån kväll.

Igår var jag ute hela eftermiddagen, det var så skönt. På kvällen var det bara skräp på TV så jag löste korsord och stickade på lovikkavantarna. Tur att radio finns. Ikväll är det "Brottet och straffet" på ettan. Tvåan visar "Fantomen på operan" men det krockar litegrann i tidpunkten och den förstnämnda vill jag inte missa. Så det blir ettan ikväll.
Snart är det tid att gå till tvättstugan och sen måste jag stoppa nåt i munnen. Nu ska ni ha en bra lördag.
Vi höres!

Oscar 12 år

Såg Krig och fred i tisdags men det var inte på italienska som jag skrev. Serien är italiensk men språket är engelska. Så kan det bli. I går bloggade jag inte, hann inte. Regnet kom i går med några riktiga skurar, behövliga. Mellan skurarna hann jag gå på affären och köpa hårt bröd som jag glömde i tisdags. Köpte mig en glass också som jag smaskade på utanför konsum. Träffade några bekanta som jag skvallrade med en stund. Det var väl vad som hände i går, ungefär.

Idag är det mitt barnbarn Oscars dag, han fyller 12 år. Minns så väl när han föddes. Jag och Isabel var i Pernillas och Joakims lägenhet och passade Nixon, deras hund, medans dom var på BB i Piteå. Minns så glada vi var när han äntligen var född. Så söt han var den lilla ängeln. Söt är han  fortfarande till dags dato. Kanske man inte får säga söt nu när det är en kille, men farmor tycker då det. Jag är då verkligen glad för Oscar, en så reko kille. Grattis Oscar!

Nåt mer händer väl inte idag mer än födelsedagen, vad jag vet. Jag och Matte åker väl till Korsträsk och grattar och sen hinner man väl inget mer idag. Har inte kollat vad som visas på TV i kväll så det är en överraskning. Till lunch blir det så enkelt som potatissallad, rostbiff och grönsallad. Är inte så förtjust i potatissallad direkt, tycker den känns så fet på nåt vis. Men grönsallad är gott, sätter i vattenmelon så blir den så god. 

                                                            


Tycker att himlen har ljusnat lite så jag ser fram emot en härlig kristihimmels- färds- dag. Nästa vecka är det ju pingst och mors dag. Mycket helger på en gång. Ha det så bra! Hola!

Krig och fred på italienska

Igår blev det inget bloggande för mig. Mellan kl. 10 och 15 var jag på dagsjukvården. Äntligen bad i bassängen. Vattnet var nästan för varmt men jag klagar inte,  jag fick ju bada. Man blir som en ny människa i vattnet. Efter lunchen var det data. Jag skulle visa min blogg och hur man kom in på facebook. Ute var det sommar. Hoppas att det inte var den enda sommardagen för i år.

Idag var det mulet igen men varmt. Var på konsum och handlade det nödvändigaste. Det blev 1200 kronor. Jag nästan svimmade för det var inte så mycket jag handlat. Men såg att garnet kostade 123 kronor och en salva för ansiktet kostade en 100 lapp. Sen köpte jag en mascara för 120 kronor. Så jag förstår nu att det blev dyrt. Ingen idé att deppa för det det är bara att gå på.

Igår kväll såg jag en fortsättning på "Berlinerpopplarna", den norska serien som jag såg i vintras. Det ska visas två delar till, igår och nästa måndag. I kväll börjar "Krig och fred". Filmat från Leo Tolstojs roman, en italiensk serie. Det kör ihop sig denna kväll för samma tid kl.21 visas "The mentalist" på trean, "Desperate housewives" på femman samt "Krig och fred" på ettan. Men jag ser nog den sistnämnda. Husfruarna kan jag se i repris söndag kl. 16.10. Krig och fred är en favorit för mig, gillar historiska romaner.

Har snart läst ut boken jag lånade på biblioteket så i morgon kanske jag får gå och låna en ny bok. Måste ändå ut och köpa hårt bröd som jag glömde i dag. Lovikkagarnet jag köpte i dag är beige-brunt, tror det blir snygga vantar. Ska börja med det i helgen. Det är ju kristihimmelsfärds dag på torsdag så helgen blir lång. Blir det nån mjukglass i helgen? Hoppas det om sommaren kommer tillbaka. Nu ska jag börja med middagen, plättar med grädde och sylt.
Hola govänner!

Dagen efter

De gick ju inget vidare för Sverige I eurovisionschlagern. Malena gjorde ju bra ifrån sig men som vanligt fick  sverige  dåligt med röster. Däremot fick ju Norge en extra krydda på sin nationaldag när Alexander Rybak vann. Låten var ju OK och det var ju det som skulle avgöra vinsten. Han är ju charmig och så men inte är han väl den bästa sångaren. Men som sagt var det var ju inte sången som tävlade, utan låten. Nu såg jag bara slutet på tävlingen, när dom röstade, men jag har ju sett det mesta innan.
Jag såg i "I mördarens spår" på 9:an. Jag älskar engelska deckare och det ska mycket till innan jag missar nån.

Idag ska jag tvätta kl 13 och jag hinner nog inte ut efter det. Ska ju ha middag klar kl 17. Ska försöka slå en signal till Isabel och höra hur dom mår. I morgon är det träning, hoppas att bassängen är öppen så jag får en simtur och lite vattengympa. Jag längtar jättemycket till vattnet. Sen längtar jag efter att sticka och i veckan ska jag köpa lovikkagarn till julklappsvantar. Dom har fått hem melerade lovikkagarn på Konsum som jag tror blir snygga vantar. Det riktigt kliar i fingrarna att få börja sticka igen. Sen måste jag sticka nåt av alla restgarner som jag har.

Solen är framme i dag ska gå ut på balkongen så jag får känna om blåsten har slutat. Sista veckan har det blåst mycket. Tur att jag köpte solglasögonen så jag har sluppit få all sand och damm i ögonen. När jag har varit ute har jag varit tvungen att tvätta ansiktet för att få bort sanden. Jag har så torr hud så jag måste smörja in den för att behålla huden mjuk.  Men det är ju en baggis mot allt annat skit.

Har inga planer för kvällen har inte ens kollat tv-programmet. Det får bli som det blir. Gillar boken jag läser så det kanske blir läsning till kvällsnöje. Ha en bra söndag!

Vilken härlig dag

Vilken härlig dag det varit denna dag. Hela eftermiddagen tillbringade jag utomhus. Först var jag på biblioteket och tog kopior på papper jag ska skicka till försäkringskassan och då passade jag på att låna en bok, skriven av Maeve Binchy som heter "Nora O´Donoghues dröm". Jag har läst böcker av samma författare förut men jag tror inte jag har läst denna. Hoppas inte.

 Efter biblan satt jag i solen utanför ICA en stund och sen handlade jag lite. Utanför affären träffade jag Anki J när hon kom från jobbet. Hon verkade helt slut. Vi pratade en stund, men då blev vi avbrytna av en illspecko kärring, som alltid tjatar på Anki att hon måste banta. Jag gick snabbt därifrån. Satte mig i korsningen och då kom Birgit och vi satt och pratade en stund om dittan och datten. Det var så skönt ute att man inte ville gå in. Men till slut gick vi hem, middagen skulle ju göras. Visserligen hade jag stekt pannbiff på förmiddagen men potatis och morötter skulle kokas, samt sallad skulle göras. Efter mat och disk vilade jag en stund.

Ska se på TV i kväll får se vad. Nu har jag ju nåt att läsa så då är helgen räddad. Hoppas det är en fin dag i morgon också. Längtar redan. Ha en bra fredagkväll.


Röstkort

Nu har röstkortet till valet Europaparlamentet kommit. Valet är den 7 juni. Naturligtvis ska jag rösta, alla bör rösta, det är en skyldighet att rösta tycker jag. Röstar man inte så ska man inte klaga heller och det gäller inte bara val här i landet utan också valet till EU. P g a att det är så få som röstar till EU så är chansen stor att det blir många sverigedemokrater som kommer in i europaparlamentet, och det vill jag inte. Dom flesta röstar inte för att dom vet inte vilka dom ska rösta på. Skitsnack, dom kan väl rösta som om dom skulle rösta inom landet. Huvudsaken är att dom röstar. I länder där dom inte har demokrati skulle folk kunna döda för att få rösträtt. Men i det här landet ids man inte rösta. Sjukt eller hur?

Har just tagit en middagslur. Skönt var det att sova en stund. Nu ska jag göra en fläsksås till middag, samt koka potatis till. Det var längesen jag gjorde fläsksås. Jag tycker det är gott men jag undrar om jag får medhåll av Matte. Men nu har ju nöden ingen lag och fläskbiten är kvar sen jag gjorde fläskpannkaka, och måste ätas upp. Jag kastar ingen mat för det tillåter inte ekonomin. Då får man gilla det eller ej.

Tänk att det är fredag igen i morgon.  Sen är det helg och på söndag tvättar jag igen. Måndag är det dagsjukvård, kanske , och på tisdag löning. Jag vet att jag har mycket räkningar denna månad och TV-avgiften är det  dags för. Hugaligen!
Sen behöver jag garn till julklappar, så jag inte slöar till. Har inte kommit iväg till biblioteket än, måste göra det. Kanske går jag dit i morgon. Annars är jag utan läsa i helgen, hemska tanke.

Nu är det dags att sätta i gång med fläsk och lökhacket om jag ska bli klar till middagen. Glöm nu inte att tänka på det här med röstningen! Ha det bra!



Dessa blanketter

Morgonen började med sol (fast blåst) men nu har det mulnat på. Blir kanske regn. Är inte så yr idag så jag tror att jag törs gå till affären. Dom ringde idag från dagsjukvården att det inte blir nån träning i morgon. Dom hade borta personal så det blir på måndag, kanske ska jag säga. Det är min vanliga otur.

Tur blev det för Malena igår då hon sjöng sig till finalen på lördag. Hon var jättebra på scenen, hon har verkligen utstrålning när hon sjunger La voix (rösten) och röst har hon.

Efter lunchen gick jag ut en stund. Var på ICA och handlade det som jag behöver, så nu ska jag inte behöva handla nåt mer förrän måndag. Jag satt ute en stund men inte var det nån värme precis. När jag kom hem hade jag fått blanketter som jag skulle skicka in till försäkringskassan. Det var om ny ansökan till bostadsbidraget. Man ska också skicka med hyreskontrakt, deklarationsblankett, inkomstuppgift. Samma papper varje gång, skulle räcka med att man skulle skicka in om det ändrade sig. Undrar vad dom gjorde med de papper jag skickade in förra året eller året före. Dom kunde skicka mig ett papper när dom undrade om jag hade flyttat, eller ärvt pengar, eller fått hyressänkning, eller mindre pension. Då skulle jag höra av mig. Men då skulle detta pappers-sverige inte fungera längre. Är jag konstig eller?

I kväll ska jag se  "I regnsskuggans land" och sen "Sommer" sen vet jag inte. Har nåt korsord att lösa. Nån bok har jag inte än. Men måste fundera på hur jag ska gratta Pernilla och Oscar som fyller nästa vecka. Hm!
Ja det var nästa vecka men nu ska vi göra undan denna vecka. I alla fall blir det nog natti-natti sen! Ha det!

Yr i skallen

I morse när jag duschat blev jag yr i skallen. Först höll jag på att ramla mot köksbordet och sen när jag fått tag i rullatorn höll jag på att ramla med den. Det var obehagligt och jag är fortfarande lite yr. Har legat nästan hela dagen men kunde ändå steka upp lite fläskpannkaka till middag. Bäst att hålla sig lugn resten av dagen.

I kväll är det ju första semifinalen i Eurovisions schlagern. Då får vi se om Malena Ernman går vidare. Jag ska inte se det,  men man är ju ändå nyfiken. Var in på Aftonbladet och kolla bl a en blogg om detta. Kollade också en del kommentarer.
T ex" Putte: Tycker hon ser ut som en transvestit och hon kan inte sjunga." och "Ervesava: Tycker hon gör reklam för hårblekningsmedel och är en bimbo som kommer att hånas."   Tror dom är avundsjuka. Sjunga kan hon defenitivt göra och jag tycker hon ser bra ut. Om nu inte låten tillhörde mina favoriter vinner den i längden och jag hoppas det går bra för henne och Sverige. Folk kan verkligen vara elaka. Jag också och jag gillar inte hon med -Snälla, snälla- men det är en gammal grej som inte har med schlagern att göra.

Nu ska jag lägga mig och lyssna på Vivaldis "Våren" och kanske sova en stund så kanske yret försvinner. Natti, natti.

En lång dag

Så var det första dagen på dagsjukvården. Tyvärr blev det inget bad i dag för bassängen hade varit stängd och skulle sättas igång idag så jag får vänta till torsdag. I alla fall var det så härligt  vara där med trevliga människor. Vi började med att spela boccia och sen var det fysträning. Jag började försiktigt med handcykling och sen var det gruppgymnastik. Efter det var det genomgång på terapin vad vi vill göra, t ex måla på tyg eller så. Lunchen bestod av köttgryta med potatis och grönsaker. Vi fick även efterrätt , fruktsallad. Sen var det slut för denna gång, för det var så många personal som var borta. Egentligen ska det hålla på till kl. 15 men nu fick vi sluta kl 13. Ute trodde man att man skulle blåsa bort men jag kom hem ordentligt. Det var meningen att jag skulle gå på affären men har så svårt med andningen idag så jag gick dirrekt hem. Sov en stund för jag hade stigit upp kl 5 för att ta mina vätskedrivande, så jag var ganska trött när jag kom hem.

Kokar pasta till middag och steker korv. Sen gör jag en sallad. Det får duga så, jag får handla lite i morgon eftermiddag.
Nu ska jag göra maten och efter det jag har diskat ska jag se lite på TV bl a "Cityakuten". Gör sen en tidig kväll och hoppas blåsten har avtagit till i morgon. Solen skiner så tappert men värmen uteblir.

Så har vi då ätit och jag har diskat. Matte har farit hem och jag ska bara slappa en stund. Har läst ut boken "Kärleksbevis". Det var då mycket  kärlek i den boken, alldeles för mycket. Få se om jag går till biblioteket nån dag. Om jag kommer ihåg. Annars har jag då inget mer att skriva om idag. Vi höres govänner!

Jag är en fisk

Igår var bara en tråkig dag. Var aldrig utanför dörren, det var inget inbjudande väder som lockade. Läste och sov. På kvällen såg jag en snutt "Sveriges smartaste barn", tyckte synd om dessa barn. Dom verkade så stressade och nervösa. Tur att jag inte har haft så smarta ungar, utan normala. Barn ska leka och ha kul när dom är barn, enligt mitt tycke. Tids nog börjar verkligheten.

I morgon börjar jag träna på vårdcentralen. Det blir simning på förmiddagen och cykling mm på eftermiddagen. Det blir sju gånger och måndagar, torsdagar. Ska bli skönt att komma i bassängen, det var så långe sen. Undrar om jag kan simma fortfarande? Skojar bara, det är klart att jag kan. Jag älskar att vara i vatten, är ju en fisk. Stjärntecknet fiskarna är jag född i så det kan förklara min förtjusning i vatten.

Just nu sitter jag och lyssnar på radio, "Mannheimer & Tengby" på P4. Dom är ganska roliga att höra på och så är det bra musik. När det är slut ska jag duscha och sen är det tid att laga lunch. Det blir bara grönsakssoppa för nu håller matkassan på att sina. Det är ju många maträtter som ska lagas före den 19:de då löningen kommer. Klockan 13 har jag tvättid och sen får jag se om jag får nån tid över för att gå ut. Beror på vädret också, går ju inte ut i spöregn. Ja så ser min dag ut idag ungefär som alla andra dagar. I morgon har jag väl ont överallt efter träningen, men det kan ju vara en skön smärta också. I alla fall ska ni ha en bra söndag alla vänner. Hej då!

EU val och hockey

Alla människor ska visst se hockey i kväll, Sverige-Kanada. Vinnaren går till final. Jag ser nästan aldrig hockey för jag blir för det mesta på dåligt humör. Därför avstår jag, det händer att jag lyssnar på radioreferaten för då ser jag inte vad dom gör för fel, om ni förstår vad jag menar.

Guldsprutan har inte börjat värka ännu, så jag är ganska stel i mina leder. Det är sånt väder som sätter sig i lederna. Det kan jag inte göra nåt åt, bara hoppas att det blir bättre.

Om en månad är det val till EU. Jag har inte bestämt mig än vem jag ska rösta på. Det parti som jag brukar rösta på vill ju att vi ska gå ut ur EU, men jag vill att vi ska vara med. Då kunde jag ju rösta på sossarna, men när dom valde Mona Sahlin till partiledare så gör jag inte det. Tycker inte att hon är en bra ledare. När jag ser henne på TV och hon pratar, känns det som om hon pratar till ett barn som är dum i huvudet. Mesigt!  Synd att Tomas Bodström inte ville vara partiledare, han skulle ha passat bra. Då hade  sossarna fått tillbaka sina väljare, jag lovar!

Har just ätit middag med Matte, spagetti och köttfärssås och sallad. Sen diskade jag och nu ska jag lägga mig och vila en stund. Lördag i morgon och melodikryss. Då äter man frukost till krysset, ganska kul. Helst om man klarar krysset. Ha en bra fredagskväll hörni!

Dalby skola

1949 började jag skolan, Dalby skola 18 km utanför Uppsala. Det var en liten byskola som låg vid Dalby kyrka. Klass 1 och 2 var i ett klassrum och klass 3 t o m 7 var i ett annat rum. Vi hade en kvinnlig lärare och de andra hade en manlig. Man fick ingen lunch på skolan utan man hade ett smörgåspaket och en flaska mjölk med sig. Man fick sitta i klassrummet och äta. Toaletter fanns utomhus, så kallade dass. Jag bodde sju kilometer från skolan och nån skolbuss fanns inte, utan det var att traska och gå till skolan.

Vi hade ju nyss flyttat till Dalby, vi hade sommastuga där och på den tomten byggde pappa ett hus. Det huset var jättemodernt med oljeeldning, badrum och toalett, elspis o s v. Jag hade ju gått på lekis inne i stan och hade mer social kompetens än de andra ungarna som var förstaklassare. Jag var en pratig unge som gärna ställde upp på en massa bus. Fick för mig att jag skulle ha biologilektioner med ungarna. Så jag tog med mig olika djur till skolan. En levande igelkott, brorsans dansmöss, en levande orm i en jutesäck mm. Försökte fånga en vessla men den var för snabb för mig. Kan säga att fröken var inte  så glad på mig, men hon var kompis med min mamma, så jag klarade livhanken i alla fall.

I första klass fick man en läsebok som hette "Sörgården" och i andra klass hette läseboken "Önnemo". Jag älskade dessa böcker och har kvar dom än. Brukar ta fram dom ibland och läsa i dom. Undrar varför dom slutade med dom. Det var så fina berättelser i dom. Man fick som följa en familj på landet genom årstiderna.

I det stora hela trivdes jag i denna lilla byskola. Vi lekte på rasterna och hade jättekul. En del hade långt till grannar så de tyckte det var roligt med rasterna på skolan. Jag hade ju inga lekkamrater utan var mest med morfar. Vi bodde ensamma vid sjön. Vi hade bara sommarstugor till grannar. Men det gick bra det också. På somrarna var min kusin Janne hos oss hela sommaren och ibland hade vi sommarbarn. Min bror var åtta år äldre än mig och inte ville han vara med en sån barnunge. Men det gick bra med morfar. Han lärde mig en massa saker. Och han lärde mig rida och vissla. Jag var en lycklig unge.

Fint väder idag och jag har varit ute en sväng. Jag har också fått min guldspruta. Snart ska jag se på TV en stund och sen ska jag sussa. Kram till er alla kända om det är nån som läser detta. KRAM!

Regn idag

Så kom då regnet till sist. Luften blev mycket renare och det är härligt andas. Nu kan värmen komma tillbaka. Hörs som man aldrig blir nöjd. Men jag tar det som det kommer, kan inte göra annat.

Isabel ska komma och hämta sitt paket om en stund, det blir bara en resa för henne fram och tillbaka. En fika blir det och sen far hon tillbaka till Luleå. Man får njuta av henne en stund i alla fall.

Har börjat på en ny bok "Kärleksbevis" av Norah Roberts. Är inte i min smak direkt. Mycket kärlek och sånt men jag får stå ut. Har inget annat att läsa. Bättre än att städa som jag har gjort i dag. Ja städa och städa, har dammsugit och dammat. Torkat kaklet vid diskbänken och gjort rent mikron. Längtar nu att få sätta ut blommor på balkongen. Men får vänta tills järnnätterna har slutat. Den 8 juni tror jag det är riskfritt. Och det är ju en månad till. Suck!

I morgon är det guldspruta. Då håller man sig i kry en månad till. Torsdag i morgon, herreje sen är det helg igen, går tiden fort eller va? Ska köpa en trisslott i morgon och hoppas på vinst, 10000 räcker eller är glad för 1000 också. Nu blev jag anspråkslös, vinner helst en miljon, tack. Nu slutar jag och vi hörs i morgon, hejdå!

Uttråkad

Det mulnar på nu, regnet som dom lovade igår, kom inte men kommer nog i kväll. Det blir som det blir hur man än önskar det. Jag går på sparlåga nu, dom kom och tog proverna på förmiddagen, så nu är det bara att vänta och se om det blir nån spruta på torsdag. Det brukar ju bli det men proverna får avgöra.

Hörde på radion att apoteket i Älvsbyn ska säljas till privat ägo. Nu är folk arga. Dom som blev interjuvade trodde att det skulle bli dyrare och sämre. Få se hur det blir, det är ju ingen ide att vara arg, ingen bryr sig.

Igår såg jag på ettan (TV)  "Inför Eurovision song contest 2009". Det är några förståsigpåare som talar om hur det kommer att gå för sångbidragen i tävlingen i Moskva. Jag kan bli förbannad när jag hör dom uttala sig. T ex Charlotte Perelli verkar vara expert och nästan inget är bra, varken utseende eller sång eller låt. Själv ser hon ut som hon har ätstörningar. Marie S beter sig som en liten flicka, skrattar åt tjockisar och roliga efternamn, och tycker inget är bra. Christer Lindarv håller med. Jag tycker dom kan lägga ner det där programmet. Så tycker jag! 

Köpte benfri karré i går så jag helstekte den i dag med äpple. Ska koka potatis och göra sås till. Gott att äta med grönsaker och gelé. Det blir middag idag. Sen ska jag väl inte göra nåt speciellt ikväll, ska väl se nåt på TV, vet inte vad det är än. Kanske lägger mig och läser i stället. Börjar bli lite uttråkad, men det ger sig väl. Brukar hitta på nåt att göra så det kommer nog så småningom.

Nu är det tid för att skala potatis och göra klart för middagen. Då har jag nånting att göra den stunden. Hej då!

Grattis Helena

                                                            
Ja idag fyller min lilla, stora flicka år. Jag minns det som om det var igår som hon föddes. Hur man blev utlämnad hos främmande människor. Det var ju inte tal om att man skulle ha nån med sig när man födde. Ung och dum var man ju också. Man var två föderskor i varje rum med ett draperi mellan. Hon som låg på andra sidan draperiet skrek så fruktansvärt att jag blev livrädd. Tyckte jag hade nog ont, men trodde efter hur hon skrek att jag skulle dö. Det gjorde jag nu inte och efter att jag hade fått min lilla flicka till mig, hade jag glömt allt ont. Tur att det är annorlunda nu för tiden. Detta var på 60-talet. Mitt sista barn fick jag 1985 och då var allt mycket bättre. Och min lilla flicka har nu blivit stor och har varit till mycket glädje för mig. Så GRATTIS! 

Idag har dom hotat med regn men än har det inte kommit. Det skulle inte skada med en regnskur, det är så torrt ute. Måste handla lite och göra veckans matsedel. I morgon kommer dom och tar prover på mig för  sprutan. 
På torsdag kommer dom från terapin för att göra mitt träningsprogram och samma dag är det sprutdags.  Det är tid för guldet nu, det känns.

Igår hade jag namnsdag. Det är inte så många år som Jane har varit med i almenackan. Jane är ju ett engelskt namn, det är Johanna på svenska. När jag var liten var jag inte så glad över mitt namn. Hade hellre hetat Ulla, Britta eller nåt annat vanligt svenskt namn. När jag började femte klass kom det en ny flicka till klassen. Hon hette June och då kände jag mig mycket bättre, när  också en annan hade ett annorlunda namn.  Konstigt att det kunde göra sån skillnad. Numera tänker jag aldrig på mitt namn. 

Regnet har inte kommit än, så jag ska gå ut nu. Matte kommer inte och äter middag idag. Han skulle se hockeyn, så jag kan vara ute en lång stund, kanske äta en glass. Livet är stenkul! Eller hur?

                                                 Grattis Helena! 



                                                                                                                                                    

Majsol ler

Idag är det härligt väder, varmt och skönt. Ändå har jag inte varit ute. Ska gå ut efter middagen. Jag har ont axeln ännu och det gör att jag inte känner för att vara ute bland folk. Man blir lite retlig när det gör ont. Känns ungefär som att jag har tandvärk i axeln och så strålar det ner i armen. Hoppas det ger sig snart. Ska ju få sprutan på torsdag, vet inte om det hjälper mot den här smärtan. Skit samma det får bli som det blir.

Nu har jag läst ut boken "Marley och jag". Det blev mycket skratt under tiden jag läste och på slutet blev det mycket gråt. Jag kom ihåg min lilla Emma och alla egenheter hon hade. Det är så synd att ens husdjur inte kan leva lika länge som vi. Emma var en liten svart cocker som vi köpte från en kennel i Vindeln. På de elva år vi hade henne var hon aldrig sjuk Jag saknar henne än idag och kan känna att jag vill gråta när jag tänker på henne. Men jag är glad att jag har haft henne som min hund. Nu blir det att jaga en ny bok för utan läsa kan jag inte vara.

På tvåan på TV i kväll har dom vargen som tema. Ska se dokumentären kl. 20. Kan bli intressant att få en inblick i vargens liv. Annars blir det "Brottet och straffet" på ettan, en bra engelsk serie. Sen är det ju hockey i kväll, Sverige -Schweiz. Få se om Sverige klarar av att vinna, dom andra är ju på hemmaplan. Brukar inte se hockeyn eftersom jag blir på så dåligt humör när Sverige spelar. Kanske ser en stund på slutet om jag  hinner med det. Nu är det tid för mat och sen ut. Kram alla ni soldyrkare.

Arbetarnas dag

Första maj, arbetarnas dag. Då ska dom som har nåt att klaga på gå i demonstrationståg med plakat som uttrycker deras klagomål. Jag var nyss ut på balkongen och kollade på denna orts demonstration. En musikkår och ett litet tåg. Här är det lite klagomål och de flesta är nöjda verkar det som. Hade jag kunnat gå  i den takt som krävs för att hänga med, skulle jag varit med  och haft ett plakat som krävde höjda pensioner. Har man jobbat hela sitt liv ska man inte behöva leva på svältpension. Det finns ju de pensionärer som kan unna sig nya kläder, åka på semester till Thailand osv. Men dom andra som inte får ett öre över när räkningar och mat är betalt, skulle inte dom kunna få roa sig nån gång. T ex gå på bio eller äta på restaurang nån gång, kanske resa och hälsa på sina vänner. Upp till kamp alla soffliggare!

Det är ju sol och vårväder idag. Härligt, och snart kommer motorcykeltåget. Hörde att dom startade från Luleå 11.30 mot Boden och sen kommer dom hit. Och strax efter 14 kom dom. Matte och jag stod på balkongen och såg dom bara rulla in på Storgatan mot järnvägsstationen. Tala om att hela Älvsbyn kantade gatan och torget var fullt med folk som kollade alla ekipagen. En av passagerarna var en liten hund med motorglasögon sittande framför sin husse. Vi kände också igen Stefan på sin dånande mc med eldsflammor på tanken. Hela alltet var ett skådespel för den intresserade publiken. Det var invigningen för mc folket. Nu väntar sommarens frihet för knuttarna.

Igår kväll såg jag en snyftfilm på TV 2. "Dagboken-jag sökte dig och fann mitt hjärta" En av Cassavetes filmer som handlar om kärlekens magiskakraft. Undrar varför jag gråter så mycket på sådana filmer. Är det för att jag aldrig varit med om nåt sånt eller vad? Filmen var underhållande och bra.

Glömde berätta att Katarina från arbetsterapin ringde igår eftermiddag och erbjöd mig en plats på dagsjukvården. Det är två gånger per vecka som jag kan träna. Början 11/5 och slut i juni nån gång. Jag har gjort det förut och tyckte det var nyttigt. Nu kan jag ju vara i bassängen också och jag gillar vatten så fisk jag är.

Ikväll ska Matte och jag äta tacos. Det var länge sedan jag åt det och det ska bli gott. Hoppas att er första maj har varit lika skön som min. Nu startar våren och sen kommer sommaren. Härligt!
Kram till er!!

RSS 2.0