En ganska mörk dag

 
Dagen började som en mulen dag och i natt har det regnat förstår jag av pölarna. Men jag känner mig utvilad. En limpmacka med falukorv och tomat sitter fint tillsammans med kaffet. Ser sen Banks på SVT play. Radion står på och skvalar som vanligt. Idag blir det en riktig läsardag i sängen. Lite enklare matlagning bara för att stilla magens hunger.
 
Ibland kan jag sakna livet förut. Livet med mina barn och ända bort till barndomen. Jag drömmer om det ibland i mina nattdrömmar. Men nu är livet ett annat, mest bara ensamhet. Och jag måste ju förstå att mina föräldrar är borta och mina barn lever ett eget liv. Mest synd om dom, som när dom blir gamla och får förstå att dom inte är medelpunkten i livet längre.
 
Igår såg jag ett gammalt avsnitt av Morse. Jag har säkert sätt det förut för länge sen, men det är borta i mitt minne så jag kunde se det, för jag mindes inte vem förövaren var. Därför skippade jag Banks och såg det idag.
 
Två engelska gentlemen som jagar brottslingar. Morse med sin röda Rover och den smarta Banks som håller sig borta från datorns värld. Dom påminner verkligen om varandra.
 
Ja mina vänner nu ska jag njuta av denna mörka dag i nattlampans sken. Ha det bra och ciao!
 
 

Lördag lik lördag

Inga dagar är så lika varandra för mig som lördagar. Varje lördag börjar samma. Gör kaffe och macka, tar medicin och lyssnar på Ring så spelar vi, samtidigt som ja spelar mahjong eller andra spel. Flyttar vid tio uppmärksamheten  till melodikrysset fram till elva. Sen är det tid för lunch. Undrar vad  jag ska göra för nåt. Idag två grillkorvar med bröd och senap, Till efterrätt en bit vattenmelon.
 
Sen går dagen sin gilla gång fram till middag. Blir kanske torskrygg med potatis och sallad. Inte spikat och klart ännu. Igår for jag som planerat till Storheden och köpte två pocket samt tre liter jordgubbar. Och lite annat skit. Tre trisslotter köpte jag också varav en utföll med vinst på trettio kronor. Nästan så att man svimmar.
 
Blir att läsa på eftermiddagen. Dagen är ännu solig men har hört att det ska bli sämre väder senare. Läsväder! Läser nu Mari Jungstedts Den sista akten. En deckare som utspelar sig på Gotland.
 
Ikväll ser jag först Land girls på tvåan och sen Banks på ettan. Nu blir det en dusch innan korvlunchen.  Ha en bra dag och hej då!
 
                                 Bebisen Alec för åtta år sen.

Regnig fredag

Ja så var det då fredag igen. Klockan är åtta och jag har varit uppe sen sex. Har tagit den obligatoriska kaffekoppen. En macka och en banan gled också ner. Bananen just för att blidga min mage. Har för mig att magen tycker om bananer.
 
Dammsög verkligen igår eftermiddag. Känner mig helt duktig. Hm! Har bestämt att jag ska fara till Ica Maxi idag. Jag behöver inte så mycket men Leksands skulle jag behöva och lite annat smått. Pocket och jordgubbar är nödvändigt däremot.
 
Regnigt idag och med regnet mer mygg. Har regnat inatt också. Det är väl därför jag sovit mer än gott. Efter tredje numret (enligt eniro) kom jag fram till Vivi igår. Det blev inte så lång pratstund. Dom skulle ta nåt prov på henne. Så är det när man ligger inne. Ringer sen idag och kollar med henne. Hon verkade inte så pigg. Hoppas på en bättring för henne snart.
 
Igår såg jag en norsk deckare på sjuan. Ganska bra tycker jag. Får komma ihåg nästa torsdag på nästa del. Ikväll ser jag inget jag vill se på TV. Därför en bok. Snart ringa efter färdtjänst. Ha ni en bra dag och hej då!
 
                                         
  Tova är i Piteå och sparkar boll i helgen.
 
 
 
                               

Jordgubbsland

Började dagen med en kopp kaffe och en  limpostmacka. Sen en dusch och så kom Isabel för avfärd till VC och omläggning. Hemma igen kokade jag några småpotatisar samt stekte lite kassler som jag åt tillsammans med melon och tomater. Såg sen Tillbaka till Aidensfield innan jag dammsög och hamnade vid datorn där jag sitter nu.
 
Tänk att veckan snart är slut. I morgon fredag och helg. Isabel tog bussen till Skellefteå där hon ska träffa en kompis. Hon kommer hem i morgon. Ni ser vad jag håller rätt på barnen. Hm! Imorgon startar Piteå Summergames och Tova ska vara där och spela med sitt lag. Det blir till att hålla tummarna då. Synd att jag inte kan vara där och heja.
 
Ska snart in på Fyran play och se om man kan kolla på Foyle´s war. Beror på hur snabba dom har varit för att flytta det till play idag.
 
Vädret i dag är halvmulet efter att ha kommit en regnskur i natt. Men det är ju varmt i alla fall. I morgon har jag bestämt att fara och få mig en bok. Hoppas dom har jordgubbar också, för dom jag köpte igår är slut. Tur att jordgubbssäsongen är kort. Annars skulle jag bli ruinerad.
 
 
Skulle vilja ha ett eget land. Där skulle jag bara sitta och smaska.
 
Nu äter jag lite melon i väntan på bättre snask. Ha en bra dag och hej!
 
 


Ännu en soldag

Onsdag med en mage som inte känns så skön. Men det är bättre än igår i alla fall. Och nu har Samhall kommit med mina varor. Däribland jordgubbar, bananer och vattenmelon. Mitt godis. Skit detsamma med magen. Här ska smaskas idag. Jordgubbarna är sköljda och väntar nu på att ätas.
 
Än har jag inte städat. Och idag blir det nog inte heller. Solen lyser upp min omgivning och det är väl så att jag ska ta till vara såna dagar. Städa kan man göra när det är dåligt väder. En tvättmaskin kan jag köra idag. Det är så långt jag kan sträcka mig.
 
Igår kväll blev det TV för hela slanten från 21.00. Morden i Midsomer, nya avsnitt och sen Bates Motel. Ikväll är det väl inte så mycket att se. Foyle´s war visas på fyran med avbrott för nyheterna. Skitkanal som jag brukar avstå ifrån. Synd att det inte är en kanal som man kan slippa betala för. Själva serien är ju bra med lite nostalgikänsla.
 
 
Hoppas jag hittar nåt annat att se på. Nu måste jag fara och handla mig en pocket. Såg att Kvantum hade två för 79 kronor. Men då gäller det att veta vad jag kan läsa. Som jag inte läs ännu. Fredag kanske jag far till Storheden för shopping.
 
Idag ska jag slå en signal till Vivi i Örebro. Fick veta av hennes dotter att hon ligger på sjukan. Väntar tills eftermiddagen efter alla ronder och behandlingar. Hon har ju varit så hängig en tid. Hoppas det blir bra med henne.
 
Hoppas ni är friska och krya. Ha det bra och hej då!
 

Vilken konstig natt

En helt konstig natt. Efter klockan 01.00 har jag bara slumrat. Ingen värk att tala om så jag kan inte skylla på det. Men jag har vaknat hela tiden. Känns konstig i magen. Får nog trappa ner med värktabletter. Min mage har ju tålt det mesta men nån gång ska det väl vara nog. Få se om jag kan uträtta nåt nyttigt i dag.
 
Satt ute i solen en stund igår eftermiddag. Fick sällskap av en granne en stund. Hon berättade att tanten som är granne ovanpå mig, hade hört att kvinnan som blev misshandlad här utanför, hade skrikit så förfärligt. Tanten hade öppnat dörren och lyssnat, men inte ringt till polisen, för hon trodde inte dom skulle bry sig. Konstig inställning tycker jag. Om jag vaknar mitt i natten av att nån skriker i trappen, så förstår jag att nåt är fel och ringer väl polisen. Eller?
 
Ska snart ringa samhall och beställa varor. Hoppas dom har jordgubbar. Är så förskräckligt sugen. Solen är framme så då blir det väl att sitta ute en stund. Igår blåste det så myggen höll sig borta från mig. Skönt!
 
Nu önskar jag er en fin dag! Ciao, ciao!
 
                                   

Ordningen är återställd

Det är skönt att känna att det är sommar. Och då skiter jag i vad väder det är. I alla fall älskar jag sommaren, om än jag hatar mygg. Hoppas alla småfåglar känner sig hungriga då dom passerar här utanför. Och tar sig en munfull.
 
Har nyss duschat och klätt mig och friserat mitt ostyriga hår. Man kan säga att ordningen är återställd och jag är solo igen. Har sovit bra inatt utan värk. Underbart så! Snart kommer Isabel och ska skjutsa mig till VC för omläggning. Nog måste jag få säga att jag har underbara barn som ställer upp i tid och otid. Ibland är jag gnällig så jag får skämmas. Men det är mest när värken gör så att inte tål mig själv ens. Måste försöka lägga band på mig.
 
Måste ta ut pengar från bankomaten och kolla om  Coop har jordgubbar. I morgon ska jag ju beställa varor då ska jag se om dom har jordgubbar på Kvantum. Här ska man äta gubbar i tid och otid. Smaskens! Har betalat räkningarna för denna månad. Blir nog inget sparat nu. Får vara glad om jag går runt ser jag. Ingen postkodvinst heller. Skulle en sån dyka upp skulle man väl svimma.
 
Nu är det bäst att jag gör mig i ordning så Isabel inte behöver vänta. Ha det bra mina vänner och hej då!
 
                                      
 

Snart är helgen över

Lunchtid söndag. Vi har ätit och Matte har farit hemåt. Isabel och Alec också. Så nu är jag solokvist igen. Birgit ringde och vi fick prata en stund om ditt och datt. Ska snart i diskbaljan  för att snygga till efter lunchen. Har betalat räkningarna för denna månad. Det blir nog inget sparande denna månad. Men vad gör det. Jag lever ju ändå.
 
Får kolla TV progarmmet för idag. Hoppas jag hittar nåt sebart. I morgon skjutsar Isabel mig till VC för omläggning. Då ska hon bannemig få kolla om Coop har jordgubbar. Midsommaraftonens bär gav mersmak. H nu en skön söndag. Hej då!
 
                                                
 

Midsommardagen

Alec kom nyss och vi har just vaknat. I alla fall Matte. Ska snart göra frukost för jag har tagit pillerransonen. Igår hade jag inte så bra i magen. Ja inte så att jag hade ont men jag hade en olustkänsla. Skyller det hela på pencillinet. På måndag tar jag sista tabletten, så jag får stå ut.
 
Ring så spelar är på radion. Det är ju lördag. Inget planerat för idag. Får ta dagen som den kommer. Nu ska jag umgås med Alec och Matte en stund. Ha en bra dag! Hej då!
 

Glad midsommar

Uppe vid åtta och gör kaffe. Matte stiger upp efter mig och börjar med sin medicinering. Hua för alla dessa piller. Jag har bara en bråkdel av det han stoppar i sig. När jag nu ska bli bra i mina tår har jag bara en tablett att ta på morgonen. När säger jag. Hoppas!
 
Vi såg en film igår kväll med Bruce Willis "Last man standing". En sån där film där man skjuter först och frågar sen. Eller vad det heter.  Alec kommer hit när Isabel jobbar, till tvåtiden. Sen blir det väl att äta lunch med dom. Ska det bli en sillunch? Jag har tre liter jordgubbar i kylen. Jippi!!!!! Alec ska få gå och köpa glass. Han är ju specialist på glassköp.
 
En helt  vanlig midsommarafton alltså. Nu kommer Alec så då slutar jag skriva. Ha en jätte bra dag. Ska bli sol idag (bara norra norrlandskusten). Kram till er!
 
                                                  
 

Efterlyst

Hallå, hallå! Jag såg efterlyst igår kväll och det var ju ingen bra reklam för Hagelvägen 8 och huset jag bor i. Tänk att det finns elaka ungdomar även i Luleå. Här fick man se min ytterdörr och blodpölen mellan den och hissörren. Såg också den misshandlade kvinnan i sjuksängen och vi fick höra att hon får men för livet. Med detta på näthinnan gick jag och la mig. Vaknade vid tretiden av ett ljud som jag inte visste vad det var. Vad gjorde jag då? Ja inte kröp jag ner under täcket och gömde mig. Nej jag steg upp för att kolla vad det var. Det var tidningsbudet. Får kolla ordentligt om dörren är låst, så jag slipper stiga upp och kolla vid varje ljud. Man kan undra om man kan vara säker i sitt hem?
 
Snart ska jag in i duschen och göra mig klar för avfärd till VC. Alec ska komma från fritids till mig vid ettiden så att Isabel kan köpa jordgubbar och lite annat när hon slutar jobba. Tror Matte ska komma idag om det går några bussar.
 
Vädret idag är inte så lovande ännu. Ser kallt ut och ingen sol ser jag. Midsommarväder i norrbotten.
 
 Tack Margareta för bilden du sände med glada midsommarhälsningar från dalom.Jag vidarebefordar den till mina vänner.
En fortsatt bra dag för er alla. Hej då!

Kanske sol

Solen är uppe som vanligt i den tidiga timmen. Sen kan det variera varefter dagen kommer. Nu har dom lovat sol idag. Eller varierande molnighet, som dom sa. Då är man på  säkra sidan. Väntar nu på att Isabel ska komma med pengar som hon har tagit ut från mitt konto. Pengar som jag ska betala till samhall för matvaror.
 
Ska försöka ta mig till Storheden senare idag. Ta mig och ta mig. Det är ju bara att ringa färdtjänst, och sen att vänta på den bilen. Väntan kan bli lång, tro mig. Det bästa man kan göra är att beställa bilen några timmar i förväg. Då brukar den komma ganska på direkten.
 
Igår såg jag sista delen av Krigets unga hjärtan. Sen kollade jag på Bates motel. Liknar, tycker jag, Twin Peaks. Lika mysko. I den orten som den utspelar sig i, verkar det bara vara mysko folk.
 
Kokade några ägg till min frukostmacka. Ägg tillsammans kaviar är gott  nån gång. Nu var det ju så att allt annat pålägg är slut så det var en nödlösning. Om man nu villl ha nåt på mackan mer än smör. Och det vill man när man betänker att det smakar metall i min mun. Bläh!
 
Nu ska jag ladda en vittvätt i maskin. Ha en bra solig dag. Ciao!
 
                                 
 
 
 
 
 

Snaps Infruset

 
Med kaffekoppen vid datorn börjar min dag. Snart in duschen för att bli ren innan omläggning på VC. Isabel kommer 9.45 för att skjutsa mig. Efter en regnig kväll skiner solen igen. Men oj va mygg det är. Jag har fått massor med stick så jag kan vänta mig en febrig tid här framöver. Önskar bara att det kommer att blåsa så att dom stickande  djävlarna håller sig på avstånd från mig.
 
Jag kan säga att dagarna är ganska tråkiga. Tur att man kan se lite folk från fönstren. Annars kan man bli tokig. Idag ska jag ringa efter varor och tvätta en maskin. Kanske blir det en städning för midsommar.
 
Jag äter ju pencillin för mitt svullna ben (kan vara ros). Tabletterna ger en metallsmak  som jag känner hela dygnet. Tur att jag bara ska äta dom i tio dagar. Allt smakar ju metall.
 
I morgon kanske jag far till Storheden för lite shopping. Blir tokig utan en bok att läsa. Sen var det jordgubbarna. Ingen midsommar utan gubbar. Och sill med färsk potatis. Dom där små knölarna som är så goda. Man äter dom borstade och kokta i dillvatten. Till sillen en snaps. Ska prova Infruset som Mando Diao har propagerat för. Kan man dricka snaps fast man äter pencillin? En liten en kan väl inte skada. Går bra utan också.
 
                                                                     
Nu in i duschen, Ha en bra dag och ciao!
 
        
         
 

Nordisk vildmark

Kollade TV programmet idag och ser till min fasa att det inte är Emmerdale idag. Antagligen somma ruppehåll för dom visar Tillbaka till Aidensfield. Säkerligen några gamla avsnitt. Typiskt fyran. Jaja, man får väl hoppas på bättre väder så man kan vara ute. Just nu ser det ut att solen är på tillbakagång. Och dom har ju varnat för regn. Igen!
 
Alec ska komma vid lunchtid och vara här till kvällen. Min högra fot har klätt av sig så nu är det bara att röra sig försiktigt. Sen har lamporna i spegelskåpet i duschrummet slutat fungera. Ingen chans att jag kan byta dom. Nyss ringde Jocke som var på väg till Jävre med grejer till firman.
 
Snart ska jag kolla på SVT play och programmet Nordisk vildmark som jag missade igår. Bästa TVprogarmmet. Bäst jag gör det innan Alec kommer. Ha det bra och hej då!
 
                                              
 
                   
 
 
 

Härligt solsken

Väntar på att Alec ska dyka upp. Det blev ingen bebis igår, men den är på gång, så Alec kommer hit idag också. Det var inget bra väder igår (för mig) så vi var mest inne igår. Jag var så frusen och Alec tyckte nog jag var en tråkfia som ville vara inne. Det blev lite kortspel och lite tjatter. Idag börjar dagen med sol, men vi får se vad vädergudarna hittar på för oss.
 
På TV igår kväll såg jag Land Girl, en engelsk serie som utspelar sig under andra världskriget. Sen såg jag american idol innan sängen väntade. Sov bra till tvåtiden då det började bulta i foten. Och sen var det kört för sömnen ända till sex då jag somnade igen. Vid nio steg lag upp och gjorde kaffe. Så nu sitter jag här igen.
 
Gör tunnpannkaka till lunch och benfria kotletter till middag. Har också gjort en handlingslista för veckan. Det blir midsommarmaten som ska handlas av samhall. Ska också besöka Ica maxi i veckan. Det finns andra saker som jag vill handla, t ex en pocket. En bok som jag kan läsa ute i det vackra vädret i helgen. Hihihi!
 
Får mig ett gott skratt år den skuttande skatan. Hen skuttar uppför backen här utanför. Fastän den är ganska brant så hoppar istadigt uppför. Nu kom Alec så då kan jag lägga ner bloggandet. Ha en bra dag mina vänner så hörs vi. Hej då!
 
                                                 
 

Hualigen

Lördagmorgon med en mulen början. Usch ska det vara en sån dag. Men vi får hoppas att dom som ska cykla Vätternrundan idag har bättre väder. Dom sa på radion att det blåser mycket. Inte roligt om det blåser motvind. Kanske Alec kommer hit när Isabel jobbar, ifall att hans pappa är på BB. Spännande för gossen som ska få ett syskon.
 
Är det nån mer än jag som är trött på programmen som visas på TV nu för tiden. Tycker det är mest bara repriser och visar dom en film, har dom visat den flera gånger. Bläh! Inte underligt att man blir trött och bara vill sova. Och idag har jag inget att berätta från mitt liv. Jag kan tycka att det är enformigt. Solen tittar fram så sakteliga. Kanske man kan gå ut en stund. Men innan dess blir det melodikryss. Ha en bra dag och hej då!
                                                       
                                     
                                                             
 
                                                
 
 

Oscar går ut nian

 Oscar och hans mamma, Pernilla.
 
Så var det att Oscar gick ut nian. Jag är så glad för hans skull. Och se att mitt lilla barnbarn har blivit stor. Minns när han var liten och var rädd för smällare, och hans högsta önskan var att han skulle bli tuff. Nu vet jag inte om han är så tuff, mer än på isen. Han är då i alla fall min älskling och så rar. Nu väntar ett annat liv för honom och på annan plats. Önskar honom lycka till!
 
Klockan tio ska jag vara på VC för omläggning. Isabel skjutsar mig dit. Sen blir det en lugn helg för mig. Igår var Isabel och köpte glass till mig. Även jordgubbar från Finnerödja köpte hon. Så gott var det. Har framför mig en månad med svenska gubbar. O la la!
 
Regnet hänger i luften. Ska bli en sån helg. Underbart vilsamt! Hade varit perfekt om jag hade haft nåt att läsa förutom gamla tidningar. Till veckan ska jag ta mig själv i kragen och fara och handla. Då blir det en pocket också. Nu ska jag plocka ner den torra tvätten och sen sätta mig i duschen och njuta, innan jag ska fara till VC. Ha nu en bra fredag mina vänner. Hej då!

Sol men det blåser

Det pratas rökning på radion. Ibland kan jag tycka att rökarna är ett förtryckt folk nu för tiden. Jag röker inte men har gjort det för ett antal år sen. Jag är glad att jag inte röker längre, tror inte att jag skulle ha råd heller. Men nog måste väl folk som vill röka få existera. Men snart har dom ingenstans att ta vägen när dom ska röka. Och dom som är värst antirökmotståndare, är dom som har rökt och slutat. Dom luktar så illa, säger dom. Men bilar luktar också illa, men alla kör bil. En annan sak som luktar illa är stark parfym. Svett luktar också illa. Kan nog inrätta svettrutor för dom också. Om folk vill förkorta sina liv, låt dom göra det. Sluta vara så besservisser.
 
Har startat tvättmaskinen för veckotvätten. Så härligt det är att bestämma när man ska tvätta. Jag är så nöjd med min investering. Gör nog tunnpannkaka till lunch. Billigt och mättande. Mitt konto är på upphällningen p g a så många VC besök. 125 kronor plus resa varje gång. Är inte med i min budget. Pensionen jag har är inte till för sjukdom, kan man säga. Blir man sjuk får man sluta äta. För man kan inte sluta bo. Då blir man hemlös.
 
Nu ska jag hänga tvätten. Synd att jag inte kan torka den ute, p g a de skitande fåglarna. Ha en bra torsdag. Solen skiner här men det blåser (myggfritt). Hej då!
 
 

 
 

Tji torkning av tvätt ute

Idag invigs Facebooks servicehallar i Luleå. Verkar vara stort om man hör på radion. Själv förstår man åssit. Nu på morgonen är det lite mulet och jag längtar efter sol. Björktrastarna har terroriserat min uteplats med sitt skit. Var kommer dessa fåglar ifrån? Förra sommaren så jag dom inte. Jag kan ju glömma att jag kan hänga ut tvätt på tork nu. Jäkla skitfåglar!
                                      
 
Nyss for den ensammma pappan med sina två barn hemmifrån. Dom är så kvittrande glada och den lilla flickan med sina blonda lockar pratar oupphörligen. Pojken är några år äldre ä flickan. Tösen berättade för Matte att han heter Axel. Underbart med glada barn t o m i den tidiga morgonen. Det piggar också upp en äldre käring.
 
På förmiddagen kommer mina matvaror och sen väntar jag Isabel när hon slutat jobba. Behöver hennes hjälp så jag kan duscha.
 
Igår kväll såg jag "Krigets unga hjärtan" och "Bates motel" på ettan. Jag verkligen njuter av att se TV utan reklam. Hoppas vi får behålla ettan och tvåan reklamfria.
 
Har några myggbett envist kliande. Hua! Får väl överlämna myggen åt fåglarna. Ha en bra dag så hörs vi sen. Ciao!!!!!!!

Mycket mygg

Nu är ordningen återställd och Matte har farit hem. Tråkigt att bli ensam igen. Roligt att ha sällskap i sommarkvällen. Men jag har ju blivit så kvällstrött (beror på värktabletterna) så det kan väl inte vara så kul för sällskapet. Ja, ja har jag tur så kommer sällskapet tillbaka till midsommar. I natt har jag sovit 12 timmar. Otroligt!
 
Växlande molnighet idag. Igår kom det några riktiga störtskurar. Men har varit uppehåll i natt. Önskar jag hade haft ett luftgevär så jag kunde smälla av några saltskott på björktrastarna. Kanske dom försvann då. Vilka elaka fåglar. Och skitaktiga. Bläh!
 
Är nog lat idag. Det är ju inte så jobbigt. Ska ringa samhall och beställa varor. Kanske städa en garderob. Måste kolla mina sommarkläder. Har faktiskt kläder som jag aldrig använt. Bl annat en puderrosa blus, en svart blus med vita små prickar på. Riktigt somrigt. Och sen min fina klänning. Skulle behöva en ny kjol. Kan kanske köpa tyg och sy en. Återstår att se.
 
Hoppas solen kommer fram och motar bort myggen. Ha en bra dag! Ciao!
 
 

Den tionde

Då blev det måndag igen och jag började dagen med ett besök på VC för omläggning av tårna. Isabel skjutsade mig dit och hem. Tårna såg mycket bättre ut så jag tror på ett slut nån gång. Gjorde korvgryta och lunchade med Isabel och Matte innan Matte for till Sunderbyn och Isabel på sitt jobb. Kollade Emmerdale och Holby City och sen en middagsvila.
 
Nu blir det disk och lite stök i kök. Björktrast är fåglarna som angriper skatan. Dom skiter nåt fruktansvärt mycket. Och igår fick jag storstäda på uteplatsen pga denna skit. Såg i en fågelbok hur dom ser ut och heter. Kan inte säga att dom var en angenäm bekantskap. Varken för mig och den skuttande skatan. Igelkottarna äter med god aptit. Inatt har dom ätit kokt ägg och tonfisksallad samt kyckling.
 
Regnet kom vid lunchtid. Och det var inte måttligt vad det vräkte ner. Gårdagen bjöd på sol och värme och nu har myggorna kommit. Några myggbett har jag fått. Kliar som bara den. Ska nu göra en handlingslista om vad jag ska beställa i morgon. Jag längtar efter glass otroligt mycket.
 
Smaskigt och kanske med jordgubbar ! Ha en bra dag och hej då!

Sommarlov

Börjar med att erkänna att jag var lat igår. Först var jag på VC för omläggning och ett besök på apoteket och sen hem. Var tvungen att se TV4 play och Emmerdale som jag missade. Det var ju så spännande i handlingen. Sen fram med köttet från frysen till middagen. Matte skulle ju komma och vi skulle äta tagliatelle med gorgonzolasås.
 
Om jag sen backar en dag så måste jag berätta att jag såg firandet från Skansen, alltså nationaldagen. Jag såg mest detta program för att jag skulle få se Mando Diao. Dom framförde en dikt av Gustaf Fröding, En sångarsaga, som dom tonsatt. Det var både Björn Dixgård och Gustaf Norén som sjöng. Det var andra artister också som sjöng.Och hör och häpna alla sjöng på svenska. Passar väl bra på nationaldagen.
 
Gårdagens tv program hade inget bra att bjuda på. Vi började så stort att kolla fotbollen mellan Sverige och Österrike. Värdelöst kan jag säga. Sverige förlorade med 1-2. Den svenska målvakten är ju kass. Vi såg bara första perioden och sen såg Matte en film och jag intog sängen.
 
Nu fundrerar jag på frukost. Tvättmaskinen är igång, Matte sover på soffan. Det har regnat i natt. Men nu är solen framme då och då. Återstå att se vad som händer för mig idag. Det är ju bröllop på TV men jag kan säga att Matte inte är intresserad. Och mig kvittar det. Ha en bra dag och hej då!
 
  Ska det bli slagsmål eller ska dom dela på maten?

6 juni

Sverigeresan idag går mellan Helsingborg och Abisko. Varför? Jo det är en röd dag mitt i veckan och Pejje Johansson, som håller i detta program på P4, underhåller med musik och prat. Få se om dom kommer fram innan tiden går ut. För egen del reser jag ingenstans. Utan jag håller mig hemma.
 
Solen tittar fram då och då, men vi får se hur det blir. Bandaget på höger stortå har trillat av i natt. Tycker att det suttit länge ändå.Hade tänkt duscha men vågar inte. Då trillar väl hela skiten bort. Imorgon bitti får jag duscha innan jag far till VC.
 
Den 6 juni är det idag. Sveriges nationaldag. För att vara i norr har ju sommaren kommit tidigt. Grönskan breder ut sig. Häggen har slagit ur sina blommor och syrenen är på gång. Underbart med sommar. Igår hade jag TV- kväll fastän jag hade tänkt låta TV vara avstängd. Först såg jag Uppdrag granskning, sen The ice cream girls och avslutade med Chicago fire. Sen sov jag fram till tvåtiden, men sen oroligt och steg upp sex.
 
Eventuellt kommer Alec idag och håller mig sällskap. Fritids har stängt men Isabel jobbar. Vi får väl se hur det blir med detta. Har inget planerat för dagen. Bara slöa alltså!  Hoppas ni får en skön sjätte juni med sol och värme. Hej då!

Kallt igen

God morgon i kallvädret. Nog är det skillnad på värmen  nu och förra veckan. Som vanligt alltså. Mulet är det också, men skulle väl klarna upp på eftermiddagen. Nu till gårdagen.
 
Var klockan 11 på VC och Jörgen. Först blev det lite prat om mina fötter och sen provtagning. Sen till en sköterska för att tillsammans med henne och Jörgen kolla på mina tjusiga fötter. Nu blir det en annan sorts omläggning så jag måste tillbaka till VC på fredag för omläggning igen. Det kommer att kosta pengar detta. Om jag nu visste att det hjälpte skulle jag avstå från maten, för att bekosta resor och vårdavgift. Vi får se hur det blir med det.
 
När jag var på VC ringde polisen och undrade om jag kom ihåg nåt annat från rånnatten. Tyvärr inte. Fick veta att rånoffret hade besökt sin son och blivit rånad i hissen på hemvägen. Tycker det är konstigt att denna son aldrig upptäckt händelsen. Han kanske lider av samma saknad av nyfikenhet som jag. Sen kan jag tycka att jag skulle vara mer nyfiken av mig och kolla vad mina grannar har för sig.
 
Såg första avsnittet av en miniserie. "Krigets unga hjärtan" som speglar kriget i tyskarnas värld. Fortsätter se denna serie nästa tisdag. Ikväll kan man väl säga att det är helgdagsafton för i morgon är det röd dag. Sveriges nationaldag den 6 juni. Då ska man väl ut och vifta med flaggan. Not!
 
Mina önskemöbler. Bara spara, men nu sätter sjukvården käppar i sparhjulet. Suck!
 
Hej då för idag!
 
 


Till doktorn

 
Nu är det ändrat vad som skulle vara idag. Isabel skulle ringa VC men igår ringde Åsa från VC och hon gav mig en tid till Doktorn i dag klockan 11. För att han ska kolla mina stackars tår. Isabel som skulle ha en ledig dag idag är tvungen att inventera, så jag får ta mig till VC ensam. Skulle velat ha henne med mig som mina öron och ögon. Nu får det bli som det blir.
 
Regnar idag. Sommaren som kom av sig kan man säga. I alla fall städade jag igår och tvättade köksmattan. Och nu har jag gjort en varulista som jag snart ska ringa in till Samhall. Bl a grejer till en pasta och gorgonzolasås. Matte ska ju komma på fredag och har denna maträtt på sin önskelista. Vi ska äta fisk också nån dag.
 
Igår såg jag en gammal repris av "Vad blir det gör mat?" med Per Moberg. Han lagade rotmos och fläsklägg och till förrätt en toast med böcklingsallad. Jag blev så sugen på rotmos så jag tror jag ska laga det nån dag. Min pappa älskade böckling minns jag. Han hade en rök i trädgården där han gjorde det ibland. Åt sen böcklingen på limpa med finhackad rödlök. Mumma!!
 
Håll nu tummarna för mitt läkarbesök idag. Och nån bot för mina tår. Ha en bra dag!

Snart kommer dom

Solen kikar så försiktigt fram. Det ska visst bli mer regn enligt väderleksrapporten. Ingenting jag kan rå på. Hörde också på radion att polisen inte har nån aning om vem som har misshandlat kvinna här i trappen i torsdagsnatt. Hon är så skadad att dom inte ännu kunnat förhöra henne. En riktigt feg djävel är det som rånar och slår en handikappad. Huh!!!!!
 
Då var det ny vecka igen och nu är vi inne i juni månad. Idag måste jag ta fram dammsugaren och vaskmoppen. Madrassen som ligger under min säng ska ut i förrådet. Mattan i köket (med kycklingspad på) ska tvättas. Så ska jag damma lite. Tror ni att jag orkar det på samma dag. Hm! Ska i alla fall försöka.
 
Efter jobbet idag kommer Isabel och lägger om. I morgon ska hon ringa VC och höra om det inte går att göra nåt mer för mina tår. Nu har jag ont i hela foten samt ont i den högra stortån. Det måste vara nåt hemskt som ingen kan åtgärda. Det är nog som jag säger att det är straffet för allt ont jag gjort i min dag. Suck!
 
Nu är det dags för städet och sen en dusch. Ha en bra dag!
 
  Jag längtar efter dom svenska gubbarna

Regnig natt

 
Inatt när jag var uppe för att ta några värktabletter såg jag en kotte som var på uteplatsen. Han kliade sig med sina bakben, hela tiden. Kan tro att han har loppor eller nån sorts kvalster. Har läst om att kottar som är hungriga är mer benägna att få kvalster. Men det kan väl inte vara så att dessa kottar är hungriga.
 
 
Regnat har det i natt. Behövs nog lite blött för marken. Nu är det uppehåll men ingen sol ännu. Jag har inte kommit mig för att städa. Det känns inte så viktigt. Orken tryter. 
 
Igår kväll såg jag Lewis. Bästa deckaren nu på TV. Tycker om den gamla sorten då man får spana själv efter den skyldiga mördaren. Och så vill jag inte att det ska var så blodigt och våldsamt. Därför passar Lewis mig.
Lewis var ju medarbetaren till Morse. Morse dog ju (även i verkligheten). Nu jobbar han ihop med Hathaway, en smart snut.
 
Snart ska jag göra plättar till lunch. Eller tunnpannkakor som jag som sörlänning säger. Plättar heter det i norrbotten. Sen blir det väl några varv stickning på sockorna, som snart är klara.
 
Ha en bra söndag! Hej då!

Misshandel och rån

Natten mot fredagen blev en kvinna misshandlad och rånad i hissen i huset där jag bor. Kvinnan hittades av tidningsbudet som tillkallade ambulans och polis. Så när jag vaknade var det en massa poliser och hundar utanför huset. Jag blev utfrågad av polisen, men hade ju inget sett eller hört. Obehagligt är det i alla fall.
 
Isabel har nyss varit här och lagt om innan hon for till jobbet och jag sitter här vid datorn med radion på. Som vanligt är det Lisa Syrén jag lyssnar på. Ännu så länge skiner solen men det är varning för sämre väder. Inget jag kan göra nåt åt. Bara ta det som det kommer.
 
Skulle verkligen behöva städa nu. Igår kväll tog jag ut en form med kyckling från ugnen. Och jag fäller ute hela skiten på golvet. Tror det var första gången jag lagade mat för golvet. Igelkottarna blir nog glada som får äta kyckling flera dagar. Skit också!
 
Ska nu först lösa melodikrysset och kanske sen att jag städar. Gör nog en hamburgare med sallad till lunch, i brist på kyckling. Ha det bra mina vänner!

                                                     
  Hej svejs!

RSS 2.0