Ett gott slut

Tittar ut i mörkret och gläds åt att det har vänt nu och att det blir ljusare för varje dag. -22 grader denna årets sista dag. Gläder mig också med Skellefteå som vann över Luleå i går. Duktiga pojkar. Duktiga var också Tre kronors juniorer som spöade Tjeckien. Mina tankar går också till Oscar som sitter på en buss mot Göteborg och som ska spela hockeycup där. 

Kan också glädja mig med att jag lever trots att det går rykten om min död. Fick höra det när jag var på Ica igår. En karl blev i alla fall glad när han såg att jag levde. Undrar vem som startar ett sånt rykte? 

Till lunch idag värmer jag upp Janssons som är kvar. Kokar ägg och steker prinskorv och till det en hårdmacka. Till middag blir det kokt potatis, legymsallad, bräckt skinka. Ingen festmåltid direkt. Bara det att jag måste förbruka den mat jag har. Hellre det än dra hårdare åt svångremmen. Matte ska jobba i natt. Kul att skjutsa fyllisar in på det nya året. Bättre då att göra som jag gör, sitta ensam hemma i lugn och ro. 

Klockan 12.35 är det skidor på ettan. I kväll kanske jag ser "Chicago" på fyran. Sexan visar en Clintanfilm strax efter 23. Orkar jag var uppe till då. Ska jag se detta förbenade fyrverkeri från Lomtjärnsparken klockan 24. Hm! Behöver bara gå till fönstret förstås.

Är igång med den svart-gula mössa. Stickar utan beskrivning, får se hur det blir. Blir det inte bra är det bara att göra om det. Nu väntar duschen på mig innan jag börjar med maten. TV-n på och radion av. 

                                
  Har det så bra mina vänner. Ett gott slut på detta år! Vi hörs nästa år, hej då!

Drar ihop sig mot nyår

Gud hör bön. Bara -12 idag. Bäst man knatar iväg till Ica och fyller på förråden, för vi ska väl inte tro att kylan ger sig denna vinter. Känns i alla fall skönt att få gå ut i friska luften.

Men först ska jag koka räksoppa till lunch. Matte kommer med brödet. Ska också laga middag idag. Har inte bestämt än vad det blir. Kanske nåt av julskinkan. Har även kvar bruna bönor, prinskorv och Janssons. Bara välja och vraka.

Mössan är klar och jag ska slå in den och skicka den idag. Beställde en födelsedagspresent till Isabel igår. Hon fyller år den 13 januari, 26 blir hon stora damen. Tiden går fort, alldeles för fort.

Såg i AB idag om hon som hade dött av anorexi. Såg en bild på henne och hon såg hemsk ut. Konstig sjukdom detta. Är hellre tjock än så mager. Läste också om idioterna som var terrorister i Danmark. En del har väl inget innanför pannbenet.

Ska visst vara derby i kväll mellan Lule och mina pojkar (SAIK). Är det i Luleå så kan jag tänka mig att luften är hatisk. Men kan tänka mig att Skelefteåklacken lägger sordin på stämningen. Dom är ju inte så hatiska utan mera roliga. Heja SAIK!

Oscar reser till Göteborg i morgon för att spela en cup. Håller mina tummar för dom. Ska börja sticka på den gul-svarta mössan idag. Då kan jag inte hålla tummarna förrän i morgon. Dom spelar väl första matchen på lördag så jag hinner.

Nu ska jag planera vad jag ska handla idag. Sen börja med soppan. Vi får höras mer i morgon. Ikväll blir tummarna hållna för mina favoriter. Går nog bra tror jag. Fast dom har ju reducerat lag pga juniorVM.
 Hej då! 

Oj vad kallt det är

-37 grader när jag steg upp men nu bara -33. Nu är jag less på denna kyla. SAIK fick bara 1 poäng mot Linköping i går, då dom förlorade straffläggningen. Bra i alla fall. Lule vann ju över bottenlaget och tog tillbaka serieledningen. Gör inget, det är långt kvar. Kul i alla fall för Lulespelarna, skit för deras äckliga klack, som bara hatar och hatar.

Stickade igår så jag är på slutet nu på mössan. Det var längre dit än jag trodde. Få se om jag fortsätter idag, jag har lite ont i vänster pekfinger, vill inte försämra det så jag sitter där med hela handen i värk. Kanske jag syr i stället. Ska göra några dukar som jag ska måla på. Min presentgömma är snart tom. Därför ska jag lägga upp ett nytt lager. Jag kan i alla fall lova att jag inte ska gå ut idag, i kylan.

Snart blir det duschen och sen tvättstugan. Matte kommer till middag idag. Gör korvgryta med fläskkorv. Värmande och gott. I kväll börjar en ny amerikansk serie på ettan. "The pacific" heter den och handlar om andra världskriget. Serien är i tio delar. Sen visar ettan en svensk film "Storm", som är en thriller. Kanske jag ser den också.

Har inget speciellt att skriva om idag. Att polisen har tagit en man i huset bredvid detta hus, med bombattirialjer och hembränningsgrejer, är väl inget att skriva om. Ja mögligtvis detta med att han kunde göra en bomb. Hembränning är väl inget nytt för en norrbottning. Fråga Eskefeurat? 

Ha det bra och hej då! 


Värnlösa barns dag

Då var vi då nere på -29 grader igen. Hela landet har visst kallt. Jag håller mig då inne idag. I går invigde jag symaskinen. Sydde ärmat på två tröjor bl a. Blir mer sömmar efter jag har gjort klar AL:s mössa. Hon behöver den nog i kylan. 

Igår kväll såg jag en brittisk film på ettan. Den heter "Love actually" och var ganska rolig. Ikväll ser jag en serie i två delar på ettan. Heter "Tillbaka till Cranford" och är en brittisk dramaserie. Efter det ser jag en film om Churchill. 

Matte kommer på middag idag klockan fem. Blir nog revbensspjäll och potatissallad. Själv är jag ganska less på mat och äter det minsta möjliga, för att hålla mig vid liv. Skulle kunna leva på hårt bröd och fisk och till slut bara hårt bröd och vatten. 

I dag är det  värnlösa barns dag. Förr hette det menlösa barns dag. Vet inte när det bytte namn, det är ju stor skillnad på menlös och värnlös. Och vem bestämmer dessa dagar, verkar inte klokt, tycker jag. Sitter väl nån tjomme som inte har annat att göra och hittar på dagar med namn. T ex "Kanelbullens dag"! Ja, jag säger då det.

Nu är det dags för annan sysselsättning. Nåt nyttigare. Ingen vinst på postkoden ännu. Behöver ett kapital snart, helst om det blir flyttning i vår. Om alla i hela landet skänkte mig en krona, skulle jag klara mig. Det var tankar jag hade när jag var liten. Och det är ju så, eller hur. Behöver inte fundera på det nåt mera för det händer inte.

Klä er varmt om ni ska ut, annars njut av dagen med en god bok under en filt. Hej då!

Ny vecka

Var uppe till tre i natt för att se "Den onde, den fule och den gode", så jag sov till nio i dag. Bara -14 grader, helt klart utetemperatur. Men jag har väl inget ut att göra idag. Gott med lasagne var det igår. Men idag kommer Matte på middag kl 18.30 och då blir det julmat igen. Gör en Janssons bl a.

Då var det då måndag men ingen Emmerdale. Är väl ett uppehåll förstår jag. Snart klar med AL:s mössa. Jocke kom med garn, svart-gult, som ska bli en mössa. SAIK:s färger förstås. Detta SAIK som fick stryk av DIF igår. Dom måste förstå att det inte går att spela utan backar. Bättre tur nästa gång.

Köpte svart och vit tråd så nu är det bara att sy. Ica har ganska mycket tråd. Men nog är det dyrt med tråd. Vad det är på TV ikväll har jag ingen aning om så det blir en överraskning. Det drar ihop sig mot nytt år. Jag ser fram mot våren. Hoppas jag får nytt boende innan sommaren. Boende utan avgaser. Vore toppen.

Nu ska jag duscha och stöka lite. Sen kanske jag sätter igång och syr. Det riktigt kliar i fingrarna. Ska börja med att ändra lite kläder.

Sköt om er så att ni kan njuta av dagen. Hej så länge! 

Annandagen

Känns som om det är blida idag. Bara -11 just nu. Har suttit och surfat runt nu och hittade ett snyggt runt köksbord med fyra snygga stolar på blocket. Blev sugen på detta. Finns i Mörön utanför Luleå. Pris 600 kronor. Men det är ju svårt att få hem. Men man kan ju drömma i alla fall.

Ica har öppet idag så jag ska dit efter ett. Men innan dess ska jag göra köttfärssås till lasagnen, som jag gör till middagen. Matte jobbar idag så han kommer inte. Men nån kommer väl får jag hoppas. 

Såg lite på TV igår kväll. Bl a första delen av två med Rolf Lassgård, "Den fördömde" och en julkonsert från Danmark. Sen skulle jag se en gammal västern med Clintan, men var för trött. Så det blev sängen istället. Måste i alla fall se fortsättningen på "Den fördömde" ikväll. Tvåan visar en dokumentär "Kapten Nemos barn" innan och den ser jag. Senare på kvällen visar ettan "Härifrån till evigheten". En gammal klassiker som jag nog ser. Fast på sexan är det då "Den gode, den onde, den fule" med Clintan, även den en klassiker. Få se vad det blir.

Har kollat på symaskinen lite och jag ska köpa tråd idag. Har en massa trådrullar i allehanda färger, men det är gamla såna och tråd är en färskvara. Gammal tråd går sönder. Därför köper jag ny tråd, jag tror Ica har svart och vit tråd. Får börja med det. I morgon sätter jag nog igång med syendet. 

Nu ska jag sätta igång med köttfärssåsen och sen blir det väl utgång. Fortfarande jul, annandagen är väl en svensk uppfinning. Ha en bra dag. Hej då! 

En sprillans ny symaskin

God jul mina vänner. Vi kom hem straxt efter tolv i natt efter att jag och Mattias firat julafton med Isabel, Johan och Alec i Luleå. Icke att förglömma deras hundar Milo och Mårten. Isabel hämtade mig redan dan före dopparedan. Så jag fick ligga i Alec´s säng natten mot julafton. Matte kom vid lunchtid och efter Kalle Anka och hans vänner åt vi ett härligt julbord. Synd bara att man inte orkar äta så mycket. Sen kom tomten. Alec fick jättemycket klappar och fick en symaskin. Så lycklig jag är för denna Husqvarna. Nu blir det till att sy kan ni tro.
Efter det att tomten gått åt vi fruktsallad och spelade kortmonpol. Kul var det.

 Matte är ledig i dag och han har fått äta risgrynsgröt till lunch. Själv drack jag mjölk till en skinkmacka. Är inte nån älskare av gröt. Nu är dom bruna bönorna på gång som vi ska äta till middag. Alltid bruna bönor på juldagen. En gammal sed från mitt föräldrahem.

Affärerna här är stängda idag. I morgon måste jag på Ica och handla. Jocke med familj kommer på lasagne. Hoppas Isabel med sin familj också kommer. Allt beror på hundarna. Man blir ju kanska låst med husdjur. Mer låst än med barn. 

Nu ska jag göra en massa annat och låta datorn vara. Ha nu en skön juldag det ska jag ha. Hej då!  


 

GOD JUL

Då var det dan före dan. Steg upp vid sextiden. -20 grader, jag är inte förvånad. Sista bloggen före jul. Jag far till Luleå ikväll, Isabel hämtar mig efter jobbet. Förhoppningsvis far jag hem i morgon kväll. Jag brukar längta hem fort.

Idag ska jag göra legymsallad. Matte kommer på lunch redan kl.11. Han börjar visst jobba klockan 12. Jag gör bara julkorv med mos. Sen blir det en slappardag. Ska packa lite grann förstås. Medikament är väl de viktigaste.

Nu har vildavästern kommit till Boden. Igår bordade polisen en buss efter sökandet av rånare. Kom på bussen med dragna vapen till de andra passagerarnas förskräckelse. Tror dom blev räddare än rånarna dom tog. Tur att man inte kan åka buss längre. Undrar om den skjutglada polisen var med? Han som sköt hej vilt i Luleå och även mejade ner en älvsbybo, vid ett annat tillfälle. Verkar vara hans stil.

Mycket TV igår. Först "Emma" på tvåan och sen ettan och "Förlorade dottern". Senare såg jag reprisen och den sista delen av "Morden i Sandhamn". Nu ikväll vet jag inte om det blir nån TV.
 
Fin julklapp pensionärerna får med nästa års sänkning av pensionerna. Tack och lov drabbas bara dom med pensioner över 18000. Jag har inte ens det halva. Konstigt när man hör hur bra det går för Sverige ekonomiskt. Men pensionärerna ska betala välfärden samtidigt som skatterna sänks för övriga inkomsttagare. Bläh säger jag bara.

Nu lägger jag ner bloggandet för idag. Hoppas ni får en fin julafton! Vi hörs sen så hej då!

                                    
  

Idag vänder det

-17 grader just nu. Ska skriva några rader innan jag far ner till tvättstugan. Gårdagen blev rörig kan man säga. Efter städning och sånt for jag på Konsum och handlade. Jisses va folk det var. Trångt är bara förnamnet. När jag kommit hem tittade Pernilla, Tova och Vittra in en stund. När dom gått kom Linnea och jag gav henne ett par lovikkavantar. Hon är ju så frusen. I alla fall blev hon så glad att jag trodde hon skulle börja gråta. Nöjd att jag kan göra nån glad. Tycker att hon måste skaffa sig hörapparat, så jag slapp skrika till henne.

Matte kommer till lunch. Han får ärtsoppa idag. Jag måste på Ica och köpa potatis idag. Sen ska jag griljera skinkan, köpte en färdigkokt och hoppas att den är fin invändigt. Skinkan är liten, väger bara 1,9 kg. Behöver inte större. Förut om åren har det slutat med att skinkan blivit pyttipanna. Kanske slipper det i år. Måste göra en Janssons också som jag ska ta med mig till Luleå.

Såg TV på kvällen, bl a "Morden i Sandhamn". Ser sista delen i kväll. Även sista delen av den engelska serien "Den förlorade dottern".

Köpte också garn till en mössa. AL vill ju ha en mössa så jag ska kolla upp de mönster jag har. Garnet är randigt i flera röda färger. Snyggt.

Kanske blir att Isabel hämtar mig i morgon kväll. Både bra och dåligt. Jag hatar att vara borta, men tycker det är roligt att vara med dom. 

Nu ska jag till tvättstugan. Vi får höras i morgon eller jag får höra av mig. Hej då! 

Duktig idag

Uppe med tuppen idag. Skulle hinna dammsuga, vaska och damma innan jag skulle vara i tvättstugan kl.10. Jag hann det plus att jag duschade och bytte i sängen också. Sen till tvättstugan och upptäckte att jag hade tvättid kl.10 i morgon. Det var ju bara att åka upp igen med tvätten. Så nu sitter jag här och skriver i stället.

Jag beställde färdtjänst igår för att åka och handla. men kände mig så slut efter lunch så det var bara att gå i säng och vila. Jag får åka idag istället. Det är bara -11 grader idag och det har snöat lite. Ska bli kallare fram emot helgen säger SMHI. Hoppas dom har fel.

Matte har sovit hos Isabel i natt. Han jobbar och kommer till lunch imorgon. Jag har mat i kylen som jag kan värma på till middag. Ska kolla igenom kylen innan jag far till affären. Finns säkert nånting som jag ska slänga.

Ska nu gå in på min mail och skicka julhälsningar. Ringde Helsingborg igår kväll och sa god jul. Ska också ringa Örebro för en julhälsning. 

Nu får ni ha det så bra denna tisdag. Hej då! 

Värkande leder

Efter att i går kväll ha -30 grader är det bara -18 nu. Så trist det är när man inte får andas ut och kunna vara ute pga kylan som aldrig tar slut. Tycker det är trist då t ex Isabel inte kan komma. Jag har ju ingen motorvärmare och om inte bilen startar är det svårt att starta den. Det är ju så mycket elektroniskt numera i dom nya bilarna. Var enklare förr då man kunde använda startkablar t ex. Ja vad vet jag?

Ska på Konsum idag för att använda mina rabattkuponger jag fått i brevlådan. Bl a på kaffe och ost. Sen får jag handla på Ica imorgon. Jag känner mig helt slut i mina leder fastän jag fått sprutan. Har tagit två värktabletter bara för att orka sitta upp. Va less jag blir. Blir nog inget julstäda för mig i år. Tror nog att julen blir ändå utan mitt städ. Har inte orkat göra nån frukost än. Får vänta en stund.

Ska i alla fall  göra en broccolisoppa till lunch. Sen tar jag nog en färdtjänst till affären. I går kväll såg jag en Wallanderfilm, "Mastermind". Jag hade den i min låda. Det var allt jag gjorde igår kväll. Nu ska jag göra nåt annat än sitta här och skriva. Kanske en kopp java.
Vi hörs så hej då!

Fjärde advent

Efter en god natts sömn vaknade jag strax före nio. Gjorde kaffe och en leksands med falukorv på. Magerkorv var det. Tycker inte om den feta billigkorven. Sen kollade jag posten på hotmail. Svarade på några tävlingar i ÅR. Läste AB och PT och tittade in på FB också, såg en kommentar från mitt barnbarn Oscar att jag är världens bästa farmor. Det värmer. Just nu är det -19 grader så jag behöver den värmen.

Ska göra en lista idag om vad jag ska köpa i morgon. Julmat förstås. En liten skinka ska jag ha, en mager en. Förra året köpte jag en liten på konsum. När jag hade gjort den färdig och började skära i den, var det en stor fetklump inuti. Hur glad blir man då. Betala för en massa fett. 

Tror nån jag har städat ännu? Inte en suck, har inte börjat än, fastän tanken har snuddat vid mig. Det är svårt att sätta igång.   Inte kul heller när man inte kommer åt högt upp och lågt nere. Vad ska jag säga, suck! Idag är det ju vinterstudion så då blir det väl inget städ.

Gör en sparrissoppa till lunch. Utlovade kyckling till middag men det blev köttbullar istället. Så kycklingen blir idag.
Igår såg jag Robinson, sista delen. Sen filmen på fyran. Mycket skjuta och spränga kan man säga. Har kollat lite på kvällens program och det verkar inte vara nåt för mig att se, undrar om jag har nån film i lådan som jag inte sett. Kan vara så men annars ser jag nog nån annan film från min låda. Ska kolla sen.  

Skulle sitta fint med en god lussebulla idag. Men får nog nöja mig med en pepparkaka. Men nu blir det en dusch. Hoppas ni får en fin fjärde advent. Jag ska då njuta av att titta på sport och drömma tillbaka till ungdomsåren då jag kunde sporta. Hej då!

                               

Bara bläh

Idag snöar det inte men det är -11 grader, och det hörs att kylan ska komma tillbaka. Har just druckit kaffe och lyssnar på "Ring så spelar vi". Efter melodilkrysset åker TV-n på och jag tittar på skidskytte och sen blir det längdskidor.

Det blir västkustsoppa till lunch och till middag kycklingben, med potatis och sås. Hade tänkt göra ris men har för lite sånt och ids inte ut för att handla ris. Det får gå bra med potatis. Annars är det väl bara att kontakta reklamationsnämden.

På TV igår blev det så att jag såg Robinson och en film på ettan "Mickey Blue Eyes" . Filmen var väl inget speciellt bra. Ångrade mig att jag inte såg Tom Cruise på fyran. Men kan ju göra det ikväll när dom visar trean av "Mission Impossible". Annars blir det väl stickning och korsord. En stund på sängen med boken ska jag väl också hinna med.

Funderar över mitt avlopp och hur jag ska göra med det. Ska jag köpa kaustiksoda eller vad det heter. Än så länge rinner vattnet ner om än det tar tid. På annandan kommer ju ungarna hem och kanske nån törs ta bort skivan som döljer avloppet. Varning för vattenskada!

Blir det nån städning för mig i helgen. Beror på om mina leder vill. Fötterna säger då ifrån men jag chansar på att händer och armar vill. Ska i alla fall ta en tur in i duschrummet för uppfrächning. Sen melodikryss med en apelsin. 

Ni ska ha en bra lördag så hej då!

Det lackar mot jul

I morse klockan 7 började jag med julköttbullarna. Och nu är dom klara.  Tvärt emot vad det brukar vara så satte jag igång på morgonen, innan jag knappt var vaken. Nu har snöandet avtagit, så det bara kommer bara snö i smått. -9 grader är det så man kan säga att vädret är vintrigt bra. 

Igår efter sprutan knatade jag iväg till Ica. Jag höll inte på att ta mig fram pga snövädret. Var tvungen att ta färdtjänst tillbaka. Det är ju som om man skäms när man inte kan gå hem. Inte nog med att jag har ont i fötterna, vädrets makter ska sätt käppar i hjulet också. Eller det är snön som sätter sig där.

Såg en gammal film på tvåan igår kväll. "Den stora lögnen" heter den och var från 1959.  Lana Turner i huvudrollen. Roligt se en så gammal film. Innan dess såg jag Robinson som fortsätter i kväll. Fyran visar också en film som jag inte sett "Mission impossible 2". Kanske jag ser den, annars ser jag "Spartacus" på sexan.

Matte jobbar natt så han kommer och äter idag. Gör broccolisoppa med ost till lunch. Till middag gör jag lövbiffröra med pasta. Strimlar lövbiff och paprika. Steker det lite lätt, samt sätter till creme fraishe, och kryddar med salt och peppar. Kokar pasta som sen sättes i en form och slår på röran. Sätter in i ugnen 200 grader ca 15 minuter. Servera med en grönsallad gärna med strimlad rödlök och skivad gurka.

Om en vecka är det jul. Det enda jag nu ska göra innan dess är att lägga in sill. Det gör jag kanske på tisdag. Janssons ska jag också göra. En ska jag ha med mig till Isabel. Har gjort en lista på vad jag ska ha med mig dit. I helgen måste jag ta itu med städningen av lägenheten. Måste nog ha glasögonen på mig så jag ser skiten.

Nu ska jag träda in i duschen så jag får tvätta av mig köttbullslukten. Sen blir det soppkok, Emmerdale och stickning på ett par barnsockor i restgarn. Sockorna är lite flickiga. Kanske Isabels kompis dotter kan ha dom. Förra året hade jag en utlottning på ett par barnsockor, blå. Hör och häpna fick endast en kommentar som ville ha dom, så då skiter jag i detta i år.

Ha det så bra nu govänner. Vi hörs sen så hej då!

Det blåser snö

Vad händer i väderväg, idag är det bara -2. Ska visst bli snö. Har inte tittat ut men ska göra det nu. Ser ut i mörkret och konstaterar att det snöar. Inte nog med det så blåser det jättemycket. Man kan säga att det verkar blåsa småspik. Hua, jag tror jag hellre tar kylan. Det är sprutdag i dag. Vet inte vem som kommer och ger sprutan idag. Spelar ingen roll.

Ingen Matte på mat idag. Jag äter pastagratäng som jag har i kylen. Sen en clementin till efterrätt. Har tagit kaklet och diskblandaren som jag skrev igår. Däremot inte fläkten. Jag gick och hälsade på i stället, en bekant på 4:e våningen. Hon hade julbakat och frestade med det till kaffet. Ståndaktiga jag nöjde mig med en kaka. Fast nog såg rimbobullarna goda ut. 

Vad jag ska göra idag vet jag inte. Måste ut och köpa en Året Runt. Har inte ett endaste korsord. Och det går ju inte. Lägger väl också upp en stickning av restgarner. Ni ser att jag är inne i en resttid nu. Restmat och restgarner.

Jag har bakat på morgonen. Ja det jag gjorde var att grädda en baguett. Den var färdigbakad, skulle bara gräddas. Det var i alla fall gott med varmt bröd till kaffet. Med en ostskiva på.

Kanske jag ser Robinson ikväll. Det drar ju ihop sig mot slutet. Tror det är sista delen på lördag. Egentligen är det väl inte så roligt att se denna osämja och avundsjuka. Hade jag varit med i denna såpa skulle jag inte vilja se den efteråt. Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag skulle bli som en del av dom blir. Jag avhåller mig från nåt sånt.

Snart helg igen, bara fredag sen blir det vinterstudion. Tror det är skidskytte på eftermiddagen idag. Kollar nog det. Sen är det ju kortbane-VM i simning (tror jag). När jag kollar TV-programmet ser jag att skidskytte börjar 10,20 på ettan. Då ser jag det snart.

Hoppas ni inte blåser bort. Vi hörs i morgon hörni! hej då!
 

Sjusovare

Sov till 9.30 idag. Helt otroligt, så nu kan man säga att jag är utsövd. Men det är ingen mat med Matte idag, så jag har tid att slappa. Har nu ätit en lingongrova med ost och druckit en mugg kaffe. Idag är det -24 grader så kylan vill inte ge sig. Måste ut idag för att handla, tur att jag inte är så frusen av mig. Jag klarar i alla fall en promenad till Ica och tillbaka utan att frysa ihjäl.

Måste hitta på nåt att göra med mina händer. Först ska jag ta kaklet och spisen samt målningen på köksdelen. En riktig duvning ska det bli. Ska rengöra fläkten (den som inte fungerar), den blir ju skitig i alla fall. Nu var det ju inte ett sånt arbete jag menade, utan stickning eller nåt sånt. Jag har ju garner kvar från andra stickningar. Får väl sticka nåt av dom.

Mina stackars fötter undrar väl vad dom gjort för fel, som aldrig blir omskötta nu för tiden. Här i byn finns ingen fotvårdare som tar remiss längre. Så jag måste till Piteå eller Luleå. Får väl ta rollatorn och gå dit i kylan. Ännu en anledning att flytta härifrån.

Jag har rester att äta i dag och i morgon, så det blir lättare matlagning, kan man säga. Ikväll blir det TV, och ettan visar andra delen av "Den förlorade dottern". Den ser jag. Kanske blir nåt annat också som jag kommer på i kväll. Matte köpte TV-program för två veckor igår. Det är mycket TV i jul. Tur att man bara har fyra kanaler. Skulle bli tokig om jag skulle välja mellan dessa program. Men det är ju tur för alla ensamma som har lite sällskap av TV-n. För det mesta är jag ensam på kvällarna. Man vänjer sig med detta också.

Nu är det tid för Emmerdale och sen dusch innan Icabesök och mat eller i omvänd ordning. Ha det bra önskar en sjusovare. Hej då!

Snorigt

Riksgränsen ha -2 grader. Här är det -26 grader, jag smäller av snart. Skulle fortfarande behöva handla på Ica, men det blev då inget igår. Efter VC direkt hem. Jag har mat för idag och i morgon jobbar Matte. Men i morgon måste jag ut. Men det löser sig väl. Idag kl.10 ska jag tvätta. Har inte så mycket tvätt men måste i alla fall tvätta.

Såg ni nån Lucia igår? Jag säg ett Luciatåg på TV ett på eftermiddagen. På kvällen såg jag "Våra vänners liv" och en film med Athony Hopkins och Emma Tompson. Jag har sett den förut för länge sen. En film där inget händer. Konstigt att det går göra film på ingenting. Men det finns ju liv där inget händer förståss. Ta mitt liv till exempel. Där händer ingenting. Känns skönt.

Till lunch idag gör jag en soppa med pasta och grönsaker som bas. Till middag steker jag upp fläskpannkaka. Så  enkelt det blir. På norrbottensradion hör man inget om Lulehockey nu för tiden. Undrar vad det är som hänt. Förut talade dom om Lulehockey i tid och otid. Samma folk som talade så nedlåtande om folk som inte kom från norrbotten. Bl a ölandsbon som har flyttat hit. Sånt är livet.

Ser fram emot när jag får veta om en ny lägenhet i Luleå. Hoppas jag får veta det i god tid för jag måste ju säga upp gamla lägenheten. Har inte råd att betala för två boenden. 

Idag blir det väl som alla andra dagar. Efter tvätten ser jag Emmerdale, äter och sen läser jag en stund. Blir säkert att ta en lur på sängen. Ikväll ser jag väl på TV, eventuellt "Veckans brott". Jag har inte börjat julpynta än. Vet inte om jag tar mig in till kartongen i källaren som innehåller julsaker. Det jag har nu är två tomtar över matbordet samt en ljusstakehäst på bordet. Ja, jag har ju en stjärna i fönstret också. Ska kolla idag när jag är i källaren om jag tar mig in dit.

Hoppas ni håller värmen inombords denna kalla vinter. Jag är lite snorig men det är inte så farligt. Vi hörs, så hej då!

Lucia

-25 grader idag. Ska det aldrig bli varmare innan jul. Nu är det Lucia denna dag. Men jag har inte sett nån sån dam. Kanske jag kan se en Lucia på kvällen i TV. Ser hellre en samling småbarn än ett Luciatåg med välsjungande damer och herrar. Det sistnämnda är så tråkigt.

Ska till VC och lämna prover kl. 13 och sen till Ica och handla lite skaffning. Så efter jag har skrivit detta ska jag in i duschen och klä mig och iväg ut i kylan.

Kanske det blir så att jag flyttar till Luleå i vår. Jag har ju kommit på plats i kön hos Lulebo för en lägenhet. Hade inte tänkt flytta dit men min nuvarande hyresvärd gjorde valet lätt. Inte kan jag ha en hyresvärd som påstår att jag ska rensa mina avlopp själv m.m. Jag har inte råd att ta hit en rörmokare som hjälper mig. Lika bra att flytta då. Halva styrkan av mina barn är ju i Luleå, så då kan jag ju få hjälp av dem. Och på Lulebo rensar dom avlopp.

Matte kommer på middag i dag. Kanske jag steker korv med lök och kokar potatis till. Gjorde ju fläskpannkaka till middag igår och vi äter upp resten av den i morgon.  Det är ju inte lön förrän nästa måndag så det gäller att hålla i börsen tills då. 

Annars är allt som vanligt och jag har snart löst färdigt alla korsord i ÅR som jag köpte i fredags. Det är bara att hålla ut. Ingen stickning har jag på gång heller. Kanske lika bra att krypa ner i sängen och ligga där tills jul. Skulle kanske vara skönt.  Men skämt åsido jag får väl hitta på nåt. Ska be Pernilla ta med sig symaskinen när dom kommer nästa gång. Skulle behöva laga lite kläder samt sy om lite. Då har jag ju lite att göra också. Ja det är en senare fråga. 

Nu får ni ha en fin Luciadag. Hej då govänner! 

                                       

Tredje advent

Fortfarande kallt, nu är det -22 grader. Tror det är för kallt för nån självmordsbombare här. Får hoppas det i alla fall. Tycker som min son Jocke. Han tycker det är fel att mörda i Koranens namn. Varför skylla på en bok när man är mordisk av sig. Bättre dom läser Kalle Anka i stället.

Annars är jag glad för SAIK:s skull. Dom slog Färjestad i går och behåller sin ledning i tabellen. Men det är bäst att inte ta ut nån glädje i förskott. Det är ju inte slut på sässongen än och allt kan hända. Kul nu i alla fall.

Ringde min hyresvärd i går och talade om att jag börjar på stopp i avloppet i diskbänken. Det har varit halvstopp hela tiden jag bott här, men nu är det kris. Min hyresvärd sa att det inte var hans bord. Allt mellan tak och golv är jag skyldig att ta hand om själv. Men om han skulle komma ihåg det skulle han kanske hjälpa mig. Jag gissar att han glömde det när han la på luren. Kanske han tror att detta är en bostadsrätt och inte en hyresrätt. Dessa hyresvärdar vet inte hur man gör när man har bostäder för uthyrning. Vad trött jag blir på allt svammel.

Igår kväll såg jag en bra film "Tolken" med Sean Penn och Nicole Kidman. Spännande utan att vara så blodig. Börjar tycka mer och mer om Sean Penn. Skitbra skådis!! I kväll får jag nöja mig med Beck. Men innan dess Vinterstudion. Gick väl inget vidare i vintersporterna igår, mer än att damlandslaget vann EM i curling. Bra gjort av det nya laget.

Tredje advent idag. Om två veckor har julen passerat. Pratade med Isabel om julmaten i går. Jag ska göra Janssons och lägga in sill som jag ska ta med mig till dom. Måste nog göra en lista på allt som ska handlas och göras.

Nu är det tid att duscha innan jag ser på TV. Gör bara en hamburgertallrik med grönsaker till lunch. Till middag vet jag inte än. Nu får ni ha en skön dag, en riktig vilodag. Hej då!  

Julkort skickade

-16,6 grader idag, inte så farligt. Men jag har väl inget ut att göra idag. Det är ju vinterstudion i dag, hela dagen. Både alpint. skidskytte och längdåkning. Så jag kan tänka mig att bäddsockorna blir klara idag framför TV-n. Och då blir det nya problemet, vad ska jag sticka då.

Nu är julkorten skickade. Blir inte så många detta år. Det är väl så att det är inte inne att skicka julkort, har jag förstått. För några år sen kunde man få en så där 30 julkort. Händer inte numera. Hämtade också ett paket Ica. Det var lite strumpor och sånt. Köpte också blodapelsiner och Året Runt. Helgen räddad med nya korsord.

Så var då idol färdigt för denna gång. Det blev Jay Smith som vann, så nu försvinner han från TV-n. Det brukar ju vara så att idolvinnaren hör man några gånger på radion och sen inget mer. Synd på så fin röst. 

 Till lunch idag gör jag redd grönsakssoppa och till middag pastagratäng med köttfärs. Hade tänkt göra julköttbullarna idag men har glömt ta fram köttfärsen, så jag gör det i morgon. Om jag har fått tillbaka minnet då. Vet inte om jag gör melodikrysset idag. Måste först kolla vad TV visar under tiden 10-11. Är det alpint blir det krysset.

SAIK leder elitserien i hockey nu, så länge det varar. Får vara glad för det lilla. Annars händer inte så mycket på min front. Ska ringa hyresvärden och be om rensning av avloppet i diskbänken, få se om han klarar det. Han klarade in tvättstället utan Isabel fick göra det.

Ikväll sista delen med Plura och gänget på TV. Förstår ni vilket enahanda liv jag lever. Och stillsamt. Kan vara skönt också. Hoppas ni har det bra, det önskar jag er verkligen. Vi hörs! Hej då!

Snart smyger tomtarna fram

Enligt SMHI var det -26 grader i morse, men nu är det -19,7 enligt Älvsby kommun. Nu börjar jag tro att jag får hålla mig hemma på julafton. Om det ska vara så här kallt är det lika bra. Med min vanliga tur kan jag förstå detta.

Läste i PT om åttaåringar som klagar hos Älvsby kommun om en farlig övergång vid Bäckskolan. Dom undrar vad kommunen tänker göra åt detta och inväntar svar från politikerna. Vad säger väl det om denna kommun, när barn är klokare än vuxna? Politiker är ju en annan sorts människor som skiter i vad folk tycker. När folk i detta hus klagade hos kommunen om livet på vår gata på sommaren, om hur folk inte fick sova på nätterna, fick dom bara ett beklagande som svar. Det var väl inte deras bord. Fy sjutton!

Nu får man ju i alla fall sova, för när det är kallt far väl ingen ikring och lever om. Ibland sover man för länge i mörkret. Matte kommer på mat idag. Tror jag gör kycklingsoppa till lunch. Till middag kokar jag torsk och gör äggsås. Till detta potatis och grönsaker. Sen är Matte ledig hela helgen så det blir mycket matlagning då. 

Är ni bjudna på nobelfesten? Inte jag heller, och glad för det är jag. Ska inte se det på TV heller. Är inte min stil kan jag säga. Ser i Idolfinalen istället kan vara roligare. Sen kör sexan två avsnitt av "Blod och sand"  (Spartacus).  Och sen är det väl sängdags.

 Men innan dess ska jag gå ut och posta lite julkort samt hämta ett paket på Ica. Nu väntar den härliga duschen på mig. Sen stökar jag lite och gör soppan, plockar fram brödet till den. Ser sen på Emmerdale för att veta vad dom gör där, för tokigheter. 

Ni ska ha det så bra. En fin fredag kan det bli så hej då!

                               

 

Lilla julafton

Nu börjar det bli kallare igen, -22 grader nu. Hua! Bara det blir varmare på julafton. Inte så kul att fara till Luleå om det är smällkallt. Utan motorvärmare kan det bli knivigt att ta sig hem på julaftonskvällen. Men vi får väl se hur det blir.
 
Har sovit gott i natt och vaknade vid 8.30-tiden. Har svårt att vakna i mörkret. Stor skillnad nu mot ljuset på sommaren. Då vaknar man pigg som en mört på mornarna.

Fick rolig post igår, till skillnad från räkningarna som brukar ramla in i i tid och otid. Först ett brev med julhälsningar från Lund. Dom brukar skriva ett brev till julen. Och det är så roligt att höra från dom och veta hur dom har haft det under året. Sen ett brev från Dalarna med små presenter, en lavendel påse, så söt. Och två gulliga tomtenissar, som nu hänger i min kökslampa. En tändsticksask som var så fint dekorerad. Bra att ha när man ska tända ljus, och alltid måste leta nåt att tända med. Fick även ett band som jag ska dekorera ljushästen med som står på köksbordet. Det var rena julafton för mig igår. Kan man bli på soligare humör en så.

Vi åt tunnpannkaka med hjortronsylt till middag. I brist på fantasi blev det så. På kvällen blev det korsord och TV. Såg den engelska serien, var så där. Får se nästa avsnitt, kanske det händer mer då.

Matte jobbar hela dagen så jag äter ensam då. Det blir rester som vanligt. Ska också skriva brev till Lund. Dom har nog ingen mailadress vad jag vet. Så det blir att leta fram en penna och papper. Sen författa ett brev om vad som hänt mig under året. Måste höra om dom har nån dator dom är ju bara tio år äldre än mig, så kanske dom har det. Dom har ju båda varit lärare så nog tror jag dom hänger med i utvecklingen.

Ikväll är det inte så mycket att se på TV. "Mitt i naturen" förstås och kanske man ser Robinson. Annars har jag ju boken. 

I Älvsbyn har dom problem med vilken som ska bli kommunalråd. En kvinna från S eller en kvinna från C. Stora problem är det. Det kan bli vänstern som avgör det hela. Själv har jag problem med hur pengarna ska räcka över julhelgen och fram till nästa pension. Blir nog att gå på knäna. Men det går nog fastän jag dragit åt svångremmen allt som går. 

Ha det nu så bra så skriver jag nog i morgon igen. Hejsan svejsan! 

Rostat bröd med citronmarmelad

-17 grader denna morgon. Jocke var mitt nattfrämmande i natt också. Jag läste en stund på kvällen och såg "Veckans brott". Sen var den kvällen över och nu har jag rostat bröd och satt citronmarmelad på. Det var gott med nåt annat till frukost, om än det inte är så nyttigt. I dag är Matte ledig så det blir blomkålssoppa till lunch. Sen måste jag på Ica och handla nåt till middag. Vad vet jag inte.
 
SAIK fick sig två poäng efter straffar igår. Oscar far till Göteborg till nyår för att spela i en cup. Det tycker han nog är kul. 

I kväll börjar en ny mini-serie på ettan. En engelsk serie i tre delar "Den förlorade dottern". Jag ska se den. Trevor Eve spelar huvudrollen. Ni vet han i "Mördare okänd". Jag gillar engelska serier.

Annars vet jag inte vad jag gör. Hinner jag nåt mer. Jocke har fixat ett ordbehandlingsprogram åt mig, så nu har jag börjat skriva lite från mitt liv. Jag hade ju inget sånt program på nya datorn, men nu är det bara att köra på.

Jag kollade i förgår om det var nåt ljusare i fönstren i huset där jag bor. Lite mer ljus var det allt, men bara lite. Det kanske är så att folk tycker det är dyrt med el. Eller att dom ska spara på resurserna. Inte vet jag varför det är så mörkt här på denna del av gatan.

Nu ska jag göra nåt nyttigare än sitta vid datorn. Vi får hoppas att vi kan höras i morgon. Hej då!

Oväntat nattfrämmande

Tror nån jag blir vansinnig när det jag skrivit bara försvinner? Vad händer? Törs jag börja om på nytt? Jag berättade just om att Jocke kom igår eftermiddag och ville ha nattkvarter. Gav honom lite mat och även en plats på soffan. Annars var kvällen som vanligt med TV-tittande, men inget korsord. Såg dom bortskämda ungdomarna först och sen "Våra vänners liv", "Grotesco" och sen en finsk film "Bakhåll". Efter det dags för sängen.

Jocke for vid sjutiden i morse. Själv ska jag försöka städa sovrummet. Få se hur det blir med det. Annars flyter väl dagen på som vanligt. Matte kommer på middag och det gör väl Jocke också. Ska jag få rå om mina båda pojkar igen. Härligt! Bara dom inte hittar på nåt bus som förr i tiden.

Nu måste jag hasta vidare med mina göromål. Kanske vi hörs i morgon om jag har nåt att berätta.
                               Hej då!


Mörkret anfaller

God morgon alla vänner! Eller ska jag säga förmiddag. Bara -7 grader idag. SMHI varnar för halka vid kusten. Stackars Matte som började jobba kl. 4 i morse. Så han fick stiga upp mitt i natten för att hinna till Luleå. Alltså äter jag ensam idag. Ska försöka hä mig ut på eftermiddagen, i värmen.

Blev mycket sticka igår. Började också läsa den nya boken. I sängläge naturligtvis. Gjorde pannbiff med lök och gräddsås och potatismos. Var gott. På kvällen en apelsin, också gott.

Såg Beckfilmen, tror inte jag sett den förut. Tyckte att den var lite rörig. Ett mord som inte var ett mord. Annars kan jag säga att gårdagen var som det brukar vara en söndag på vintern. Det är ju mörkt hela tiden nu, huset mitt över gatan  har en ljusstake tänd ibland. Tänk ett så stort hus och nästan inget ljus. Längst ner i huset ligger en frisering och RK Kupan. Där lyser det lite i fönstren. Men annars mörkt. Det kanske är mörkt i huset där jag bor också, utom i mina fönster. Ska kolla idag när jag är ute. Mörkret får ge vika när det vänder den 22 december. Längtar till våren med ljusa kvällar och soliga dagar.

Idag blir det att äta rester, har både kalops och pannbiff i kylen. Ska också städa i kylen, bland sillburkar och sånt. Ska också fråga på Ica om dom har salt sill hemma julveckan. Om jag ska lägga in sill vill jag göra det fyra-fem dagar innan julafton. Bäst att höra sig för, så att när jag kommer och ska köpa finns det kvar. Jag tänkte ta med sill till Luleå. Och även gör jag Janssons och lite andra grejer. Tror jag tar med mig lite frukt också till fruktsallad. Fruktsallad brukar vara gott att avsluta middagen med.

Ja nu ska jag väl ta den obligatoriska duschen, innan Emmerdale. Isabel skickade några kort på Alec´s dansuppvisning och jag sätter in ett, men jag tror ni måste ha bra syn för att se det. Alec enda kille bland en massa tjejer. En riktig tuffing som inte bangar ur. Vad månde bliva. Kanske lik sin morbror Matte, som vid nio års ålder var den enda killen som dansade på skolfester. Tror ni han var poppis bland tjejerna?

                               

Vi hörs kanske i morgon! Hej då!

Stressigt

Idag -19 grader. Jag sov till 9.50, så jag missade hela "Mannheimer & Tengby" för första gången på länge. Igår hann jag inte skriva nån blogg. Var så inne i stickningen och vinterstudion, med både sprint och skidskytte. Och så matlagning förstås. Gjorde en sparrissoppa till lunch med vitlöksbaguetter till. Till middag blev det kalops och potatis. Matte var ju ledig så det blev riktiga måltider denna dag. Är inne på socka nummer två nu, så här går det undan. Att dessa bäddsockor är så roliga att sticka är en gåta och fort går det också.

Nu först ska jag äta frukost. Limpa med mjukost på tillsammans med kaffe. Efter det ska jag duscha och sen sätta på TV-n och titta på vintersport. Sticka också förstås. Till lunch tror jag att det blir spagetti och korv. Helt enkelt för att det går fortast.

Ska tänka på Alec idag när han har dansuppvisning. Skulle gärna ha varit där och sett. SAIK spöade AIK i går i hockey. Dom kämpar på. Oscar spelade 6-6 mot Björklöven. Ibra Kadabra fortsätter att sköta sig.

Såg en film på fyran igår kväll efter Pluras dag. Det var "Shooter" med Mark Wahlberg. En riktigt dödarfilm. Tur jag har ett korsord att gömma mig bakom.

Jag ska tvätta klockan 13 så jag ska sluta skriva nu. Annars blir det lite stressigt, om jag ska hinna allt. Hoppas på ert överseende. Hoppas Isabel tar ett kort på dansaren idag och skickar till mig. Ha det bra alla i vinterland. Hej då!

Mindre värk idag

-16 grader idag men nu har man ju börjat vänja sig med kylan så jag tar nog en tur till Konsum och köper garn. Har börjat på ett par bäddsockor till Alec´s snälla farmor. Tänkte att han ska ge henne dom. Dom är rosa-gröna-cerisfärgade. Började på dom igår när det var skidskytte för herrar. Gick inget bra för dom svenska herrarna. Tror dom frös för mycket. Gick bättre för de norska killarna. Dom är väl inte så frusna av sig.
                          
                               
Har nu hittat en bild på en mössa jag nämnde igår. Typ en sån mössa menade jag. I södra Sverige ser man den mycket nu för tiden. Jag har bara sett den på TV och i tidningar. Här i byn har jag inte sett nån. Jag skulle kunna tänka mig ha en sån. Men nu är jag inte ute så mycket och förresten är dom ganska dyra. Jag har kastat några såna mössor under årens lopp. På sjuttiotalet var dom moderna.

Så var det då fredag igen. Håll med om att veckorna bara rusar iväg. Om tio dagar är det Lucia och sen dags för guldsprutan igen. Nästa fredag är det Nobeldagen och jag är då inte bjuden som vanligt. Tur att jag slipper gå på detta. Tänk er att sitta vid bordet på Nobelfesten i timmar och höra på en massa svammel. Jag kan ju tänka mig att resa på mig efter denna middag. Stel till tusen skulle jag nog behöva hjälp därifrån. Och sen köerna till toaletten. Skönt att vara hemma där man får resa sig när man vill och har toa bara några steg ifrån en.

Jag får äta ensam idag också och nog går det bra. Men vet inte vad. Ikväll blir det väl TV. "På spåret" eller"Idol" är frågan. Har inte bestämt mig än. Ska köpa en ny ÅR så det blir i alla fall korsord. På sexan kl.22 visar dom "Spartacus"-Blod och sand. Jag brukar ju se det så jag gör det ikväll också.

Nu är det dags för den obligatoriska duschen. Det är ju skidskytte på TV kl.17.10. Det ser jag nog tillsammans med stickningen. Har mindre värk idag, peppar-peppar.

Ha en bra fredag och hej då! 

Försöker vara possitiv

Sitter här med en kaffemugg och en limpmacka med räkost på. -8 grader nu, men det blir nog kallare för det var -5 för en timme sen. Hör på radion att tåget från Stockholm är 3 timmar sent. Ingen ovanlighet nu för tiden. Jag skulle aldrig välja tåget om jag skulle resa. Jag skulle inte orka sitta på ett tåg timme efter timme och sen kanske inte komma fram. Lyssnar nu på Rod Stewart som sjunger en gammal schlager från fyrtiotalet. Lamere, tror jag den heter. Är osäker på stavningen. Betyder" havet" tror jag. Vackert!

Matte ser jag inte till förrän på lördag. Han kom igår och åt middag. Fläskkorv, mos och broccoli. Jag tar det lugnt idag. Har massiv värk i mina fötter. Tror jag blir tokig snart. Har svårt att förflytta mig över golvet. Jag  dammsög igår och det var en pärs. Hur detta ska gå vet jag inte, hoppas värken går över snart. 

Såg skidskyttet från Östersund igår, gick ju bra för två av dom svenska tjejerna. Idag är det herrarnas tur. Bänkar mig kl.17.10 vi TV-n. På kvällen är det inget att se på TV. Kanske jag tittar lite på Robinson. Får se hur jag gör. Har en ny bok "Svart ros" skriven av Nora Roberts. Kanske den blir mitt kvällsnöje.

Har ni sett att skinnmössor är så populära nu igen. Hade tänkt sätta in en bild på en sån mössa med öronlappar, men fann ingen just nu. Roligt se att modet kommer tillbaka då och då. Minns att mina ungar hade såna mössor när det var modernt då. Varma är dom i alla fall.

Ja det var väl några ord från mig idag. Snart är det slut på denna vecka också. Och inget julstök blir gjort för mig. Ja det får väl bli som det blir. Vill helst krypa ner under filten och ligga där tills våren kommer.
Ha det nu bra så hör jag av mig i morgon. Hej då!

 

Nästan blida

Bara -6 grader, jag tror jag smäller av. Fastän det var kallare igår, tyckte jag det var skönt när jag var till Ica igår. Men jag har ju varma kläder förstås. Det gick bra att frakta hem grönsaker i lillfilten. Jag vet att det går bra med kylväska, men nu har jag ingen sån. Det enda jag har är en liten plånbok, och det är inte bara att köpa förstår ni. Men det gick ju bra med lillfilten. Får vara glad att jag kan köpa grönsaker, det är ju inte billigt.

Jag skulle verkligen vilja lämna norrbotten. Jag är så himla less att höra hur bra alla norrbottningar är och hur sämst sörlänningar är. I södra Sverige, där jag kommer från, kan dom ingenting. Nej, norrbottning ska man va. Där kan man allt. Förstår alla invandrare som kommer till detta land, och helst till norrbotten. Hur underlägsna dom är. Jag börjar bli hjärntvättad och tror snart på att jag är sämst. Bäst att hålla sig för sig själv och ha kvar lite självförtroende. Och stänga ner t ex Facebook.

Igår såg jag "Veckans brott" och en dokumentär om boxning. Muhammed Ali  mot Joe Frazier. Undrar om Ali är från norrbotten? I alla fall var det intressant, att se så här efteråt. Jag minns alla skriverier på den tiden. Visst hade Ali än stor mun? Klockan 16.10 idag ser jag skidskyttet från det smittade Östersund. Det är på ettan dom visar det. Vad det är på kvällen vet jag inte. Nu är ju "Brottet" slut och har ingen aning om vad som kommer i stället. Återstår att se vad det blir.

Har ingen aning om Matte kommer på mat idag. Han skulle ringa i går om hur det skulle bli. Kommer han så kommer han. Nu ska jag ta en dusch. Tar kanske en promenad på eftermiddagen innan mörkret kommer. Ha det nu så bra, hej då! RSS 2.0