Snorhalkigt

Skitväder utomhus. Nu har jag ju inte varit ute, men det ser inte kul ut. Blir nog en innedag även idag. Igår blev det mycket stickning och hundtröjan ska nu sys ihop idag. Sen börjar jag på nästa. Har hittat ett annat mönster, men det är nog för ännu mindre hundar. Ska kolla mönstret om det är nåt jag kan sticka.
 
Igår såg jag Göta kanal och sen Veckans brott. Sen sängen, fast Matte somnade före mig. Men det är ju normalt för han hade ju jobbat full dag, och kom hit vid åttatiden. Middag igår blev stekt laxfilé och idag gör jag köttfärssås med pasta.
 
Blir det nån resa in till staden i veckan? Skulle köpa vantar på Kapp Ahl  i typ som dessa.
 
Tycker dom är snygga, fast jag kan tänka mig andra färger. Har ju en vinröd jacka samt en mörkgrå parkas som jag använder på vintern. Handlade på nätet igår från Spelexperten. Två kortspel, Monopol. Ett ska jag ha själv och ett ska jag ge bort. Hade tänkt köpa det på Isabels jobb. Men dom hade slut.
 
Ikväll gör nog min nyfikenhet att jag ser om bönderna på fyran. Det är ju slut för Efterlyst denna säsong. Och jag tror det blir lite läsning ikväll. Men nu en dusch, en varm en som gör min onda kropp lite mjukare i lederna. Ha en bra dag ni som läser detta. Hej då!
 

Blötsnö

En ny morgon och i natt har ett tunt snötäcke lagt sig på marken. Tempen visar på plusgrader, närmare bestämt fyra. Jag har ätit en rågmacka med prickig korv och gurka på. Och naturligtvis en mugg kaffe. Pga att jag köpt kokmalet kaffe, så har jag bryggt det sista av kaffepaketet. Nu blir det Arvid Nordqvists bryggmalda kaffe ett tag. Matte köpte detta dyra kaffe till mig. Får då se om det är godare.
 
Min goda vän Vivi från Örebro ringde igår kväll. Det är alltid så kul att prata med henne. Skulle önska att hon bodde nästgårds som hon gjorde när jag bodde i Örebro. Vi har haft mycket roligt ihop. Men nu är det som det är. När jag blir rik ska jag flytta närmare. Flytta hem!
 
Oscar for med tåg till Göteborg igår. Skolorna har lov och han ska bo hos en kompis och spela hockey. Det är ju hans liv det.
 
Ikväll blir det väl TV som vanligt. Vet inte vad jag ska se. Kanske jag har blivit så kräsen vad det gäller program. Vet att ett program är nåt om pensionärer (på ettan) och ett om fruar (trean). Kan det vara nåt. Återstår att se. Hundtröjan börjar bli färdig. Tror jag ska göra en till sen. Nu ska jag göra nåt nyttigare. Ha en bra dag. Hej då!
 
                                   
 

Värken molar på

Ny vecka med tid som är vintertid igen. Ute lite frostigt på backen. Ska bli en solig dag idag också enligt SMHI. Det blir omläggning idag. Men vet inte vilken tid. Ska snart in i duschen så att jag är klar när Åsa kommer. Matte jobbar idag efter en ledig helg.  Blir väl middag med honom då. Har läst gull-Tovas blogg nu på morgonen. Alec har farit till sin farmor för att vara där under lovet.
 
Ja det är väl det viktigaste som hänt här hos mig. Har ganska ont i kroppen idag. Det verkar vara reumatiska tiden nu. Till och med ryggen värker.
 
Igår lkväll såg jag först ett program om isbjörnar på Svalbard och sen såg jag Morden i Midsomer, ännu ett avsnitt som jag inte sett förut. Efter det "Herrskap och tjänstefolk" som tilldrar sig på trettiotalet innan krigsutbrottet. Sen blev det sängen för min sargade kropp.
 
Ikväll ser jag väl "Pengarna på bordet". Stickar på med hundtröjan. Har gjort halva tröjan. Alec vill att jag stickar en tröja till honom sen. Kanske blir så. Nu in i duschen. Ha en bra dag ni fina vänner.
 
                              
 

Det gör ont

Idag får ni ursäkta mig att jag inte har nån större lust att skriva nåt. Känner mig helt värdelös som människa. Ska försöka lägga saker och ting bakom mig. Andra i min familj, eller dom som jag trodde var min familj får jag glömma. Dom som jag har kvar är mer värdefulla, så jag försöker se framåt med dom. Men det gör ont än så länge. Jag kommer inte att ändra på mitt tycke vad det gäller andra människor. Jag kommer aldrig att bli rasist. Jag har så många fina vänner som är invandrare. Nog om detta. Ska vända blad i min bok. Nu har jag gjort det jag kunnat. Ha en bra dag mina fina vänner! Hej då!
 
                           
 

Gnistrande frost

 
Frosten gnistrar på gräsmattan idag. Jag är så glad att jag bara får lata mig idag. Även glad att Alecs sockor är färdiga. Nu har jag börjat på hundtröjan med svart, grått, vitt garn. Blir riktigt snyggt. Ska lägga in några ränder i andra färger tror jag. Får ser hur det blir.
 
Vet inte vad jag ska äta idag men det ger sig när jag blir hungrig. Har en kartong jordgubbar kvar i kylen. Mums! Efter melodikrysset och duschen ska jag läsa lite i boken. Börjar vara i slutet på denna tjocka bok. Ni kan ju förstå hur svårt det är att ligga och läsa en sån bok.
 
Jag såg Doobidoo igår och ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Tur att minnet är kort så att jag inte minns vem mördaren är. Hihi! Ikväll ser jag Lewis och det är nya avsnitt. Fyran visar "Så mycket bättre" men det kan man se i repris. Med alla reklamavbrott.
 
Ska städa i morgon. Har även flera julklappar att slå in. Men får vänta tills jag har adresser till paketen. Ännu har jag några klappar som jag väntar på från HM. Adresserna har dom inte plockat fram ännu på Ica. Konstigt för affärerna brukar vara snabba att ta fram julen.
 
Nu ska jag snart göra klart för melodikrysset. Hoppas ni har en bra lördag, det ska jag ha. Hej då!
 
                            Det ska ju rymmas en vers på adressen också.
 
                                    

Hej och hå

God morgon till er. Just nu är det -4 grader här på Hagelvägen. Tvättdag för mig klockan 10. Igår hann jag inte skriva nåt. Först var det omläggning och vaccinationen mot influensan. Lunch med Matte och sen en tur till Ica Maxi. Matte skjutsade mig och var mig till god hjälp. Hemkommen var det middag och sen for Matte på jobbet. Jag hade en stor disk att ta vara på. Sen blev det vila en stund innan TV-tittandet satte igång. 
 
Såg om barnen som blev födda med vissa skavanker pga medicin som den blivande mamman tagit, när hon väntade sitt barn. Det var femtio år sen. Sen såg jag bakningstävlingen där dom som deltar inte verkar ha ett hum om bakning. Hur kan man anmäla sig till en sån tävling om man inte vet vad en drömtårta är, t ex. Bara som ett exempel från programmet. Sen blev det sängen och jag somnade som en pluggad säl.
 
Men nu är jag fit for fight igen. Ska snart plocka ihop min tvätt. Fredag igen, inte klokt vad veckorna bara  rusar fram. Gör färdigt Alecs sockor på förmiddagen och börjar sen med ännu en hundtröja. Skulle önska att jag hade en bild på tröjorna (på hundarna) så jag kunde se ur dom passade.
 
Skulle behöva gå med sopor idag men bandaget är så stort att skorna inte passar så bra. Eller det är vänster sko som inte passar. Så det blir inga långa promenader. Får vara glad om jag tar mig till tvättstugan fram och tillbaka.
 
Ikväll blir det väl TV med en kartong jordgubbar. Önskar er en bra dag. Hej då!
 
                            

En mörk onsdag- morgon

En sen blogg när jag nu  snart ska inta sängen för nattens sömn. Inte mycket som hänt idag. Först när jag skulle tända lampan i hallen då jag steg upp, small det till och strömmen gick. Säkringsskåpet sitter ju längst upp i hallen och dit når jag inte. Klockan åtta ringde jag Lulebo och bad dom hjälpa mig. Där sa dom att man måste kunna göra det själv, annars för man betala. Vad kunde jag säga om detta, bara  OK. Sen kom Matte för att hämta sina solbrillor och han vred ner säkringspinnarna, men inget hände. När Lulebokillen kom var han tvungen att gå till ett annat ställe för att fixa det hela. Och detta kunde då inte jag göra själv om än jag hade varit akrobat.
 
Matte var ledig ett par timmar under dagen då vilade vi, han på soffan och jag på sängen läsandes. Sen middag, så enkelt som korv, mos, sallad. Matte for ut på jobb igen. Han är fortfarande där. Jag har glott lite på TV, bl a Efterlyst. Sen har SAIK spöat Frölunda ikväll, känns skönt i SAIK hjärtat.
 
Nu är det så skönt att snart lägga sig och sova. Blir det nåt handlande för mig i morgon? Hoppas det för jag måste ha tvättmedel till fredagens tvätt.
                                  God natt mina vänner!
 
                                

En bra dag

Ännu en bra morgon. Ska visst bli en fin solig dag. Känns skönt med det. Matte är redan ute och kör taxi.  Och ändå steg jag upp före sju, men hann inte träffa han innan han stack ut. Har bryggt en kopp kaffe och gjort en grovlimpa till det. Hade tänkt fara till Storheden idag men jag vet inte om jag gör det. Kanske skjuter på den färden några dagar. Det är ju ingenting jag måste ha just idag.
 
Såg sista delen av Jonas Gardells serie om aidsutbrottet. Ska ju vara en sann historia och det gör ju inte saken bättre. Hemskt när det hände. När man tänker på att fortfarande smittas människor i denna hemska sjukdom, om än det finns hjälp att bromsa förloppet. Hua! Och det är inte bara homosexuella personer som smittas. Det kan drabba vem som helst. Tur att man inte är så aktiv på detta plan.
 
Kanske det blir lite stickning idag. Och sen läser jag nog en stund. Har även ett paket på kiosken som ska hämtas. Mer julklappar men jag tror inte att det är alla. Funderar fortfarande på vad jag ska ge Jocke och Matte. Är inte så kul när man ska ge till dom som redan har allt.
 
Nu blir det en dusch för mig. Ha det nu så skönt idag och ta vara på solskenet, ni som nu får njuta av den.
                                                Hej då!
 
                               
   
 
                         
                   
 
 
 

Hösttider

Vilket underbart väder vi hade igår. Startar denna dag med -3  grader. Hade en trevlig eftermiddag tillsammans med Jocke, Tova, Matte, Isabel och Alec. Köttsoppan räckte till alla och jag skickade en burk till Skellefteå samt att Isabel fick ta en matlåda till dagens lunch. Och Matte kommer också att få soppa idag. En passande värmande god soppa är inte fel i hösttider.
 
Inget särskilt på agendan idag. Fortsätter väl sticka på Alecs sockor. Pernilla hade skickat med mer garn till hundtröja. Så sen blir det en till sån. Måste först höra hur passformen var på hundarna. För stora eller för små. Jag får ringa och kolla. Men nu sitter jag här med en mugg kaffe och en grovlimpa med rökt skinka och gurka på. Min frukost.
 
Omläggning i dag. Man får se om det blivit nån ändring. Hoppas det. Annars är det väl en lugn dag för mig. Ser att Mattes ryggsäck är här och det betyder att han ska sova här i natt.
 
Ja det var allt för idag från mig. Hoppas ni får en bra dag. Det ska jag ha. Höres, hej då!
 
                                  
 

En solig och kall morgon

Jag startar dagen redan före sju.  -6 grader nu. Har ju grejer att göra innan eftermiddagen. I går kokade jag högreven som jag ska ha i köttsoppan idag. Blev också glatt överraskad när jag kommit från tvättstugan och Oscar steg in genom dörren. Han var på besök hos en kompis här på Björkskatan och tänkte att han skulle besöka farmor. Det blev mycket prat och skratt. Matte kom också en stund. På kvällen såg jag TV och Lewis på nian.
 
Idag har Oscar match mot Luleå vid 13-tiden. Jocke och Tova ska se den matchen och sen komma hit med Oscar. Då kan dom äta den omtalade köttsoppan. Jag kan också skicka tröjorna till Pernilla, som tyvärr måste jobba idag.
 
Nu ska jag göra frukost och sen ta en dusch. Efter det blir det till att hacka grönsaker. Morötter, selleri, palsternacka, purjolök, kålrot och potatis ska i buljongen. Sen en kastrull där jag kokar klimpen i buljong. Leksandsbröd, grovlimpa, ost och smör till soppan. Och mjölk naturligtvis.  Perfekt! Gott ska det bli.
 
Mer om det i morgon. Ha en bra söndag. Hej då!
 
                          
 
                                 

Lördagmorgon

SAIK U16 2012/13
 
Börjar med att sätta in ett kort på Oscars hockeylag. Andra raden upp i från och tredje frän vänster, det är Oscar.
Hostar och har mig men ingen feber. Första dagen med minusgrader på Hagelvägen. Det är -3 men längre upp i landet har det varit -18. Hua! Men solen ska komma fram idag.
 
Var ju til Kupan igår. Men denna kupa är inget för mig. Tacka vet jag Kupan i Älvsbyn. Men jag köpte ett fat för tio kronor. Royal Staffordshire så jag fyndade lite grann. Men beslutade att jag behöver inte fara dit nåt mer. Fatet står numer på soffbordet med apelsiner på.
 
Sen handlade jag på Willys det jag behövde innan jag for hem och lagade middag till Matte. Han fick stuvade makaroner och korv. Sen var det disk och Matte for hem. Vilade en stund innan Doobidoo och Morden i Midsomer.
 
Idag kokar jag köttet till köttsoppan och klockan 13 är det tvättid. Kommer Matte och vill ha mat idag har jag pitepalt att steka. Själv äter jag rester av fläskfilégrytan.
 
I kväll blir det TV och Lewis. Snart frukost och sen melodikrysset. Lisa Syrén mal på i radion med sin frågesport. Kaffe blir det nu och en baguettmacka. Hoppas nu att ni får en bra lördag. Hej då!
 
 
 
 
 
 

 

SAIK-Rögle 6-0

 
Steg upp före fem i morse. Har hostat mig igenom natten men känner mig inte direkt sjuk. Har ju ingen feber. Ute är det bara en grad och det kan bli lite sol idag. Jag ska ju handla på Willys idag samt gå in på Kupan en sväng. Handlar till köttsoppan jag ska koka till söndagen. Jag har en bit högrev i frysen men behöver rotsaker. Blev så längtande efter köttsoppa. Det var ett tag sen jag kokade det.
 
                               Ser fram emot denna middag. Om en jag nu ska äta den själv så kan man ju frysa ner soppan som blir kvar.
 
Det blev vinst för SAIK igår mot Rögle, 6-0. Nästan så att man tyckte synd om motståndarna.  Men nu börjar SAIK vara ordinarie lag efter alla skador. Det är bara att klättra uppåt i tabellen.
 
Ska snart brygga kaffe och göra en macka till det. Sen blir det väl till att sticka lite, se Emmerdale och sen fara till stan. Ha nu en bra fredag så hör jag av mig i morgon. Hej då!
 

Jordgubbar till tröst

 
God morgon! Vaknade tidigt av en hostattack. Ingen idé att ligga kvar i sängen utan det är bara att stiga upp och börja med pillerknaprandet. Just nu sitter jag med en kaffekopp och en mjukkakemacka. Omläggning idag. Jag vet inte vad dom gör med mig. Inget blir ju bättre. Inte nog med såren. Alla mina tår värker av det reumatiska och har ni inte haft denna värk kan ni inte föstå hur det känns.
 
Var ju på Storheden  igår och handlade lite. De enda skor jag fick på mig (pga bandaget) var foppatofflorna. Och det är ju inga vinterskor direkt. Men så är det. Till tröst köpte jag en kartong jordgubbar som jag ska äta idag.
 
Jag kan säga att jag tror inte att det är svenska bär. Men det struntar jag i. Jag äter ändå dom järnrika bären.
 
I Pajala öppnar dom en ny gruva idag. Jag kan inte säga att det förändrar mitt liv med denna gruva. Men.....! Alltid gläder det nån norrbottning.
 
Matte ska dyka upp idag och även sova här i natt. Hoppas han kör försiktigt nu när det är lite halkigt. Åtminstone fläckvis.
 
Såg ett vitrinskåp och matbord på blocket. Som jag skulle vilja ha. Men det är ju dömt att misslyckas då man varken har bil eller släp. Bara fortsätta drömma. Jag känner för få lulebor som jag kan be om hjälp. Och Luleå är ju ganska stort ((hm).
 
3 grader idag och lite regnlikt. Snön blev inte långvarig. Men det kommer mera. Ha det bra mina vänner och hej då!
                                     
 

Än finns det chans för Sverige

Igår kom den första snön. Började som regnblandat men till slut la sig skiten på backen som snö. Och fortfarande ligger den kvar. Ute 2 grader så det kanske tinar bort. Får se om jag ids fara till affären en sväng idag. Är väldigt slemmig i mina luftrör.
 
Tyskland och Sverige möttes i en fotbollsmatch i Berlin igår. Hur less jag blev när Sverige släppte in fyra mål bara så där. Men då hände nåt och Sverige kvitterade det ena målet efter det andra. Och när sluttiden var inne så stod det 4-4. Helt underbart! Det gäller en plats i Brasiliens fotbolls VM.
 
Jag har ju en önskelista vad jag önskar mig. Bland annat ett vitrinskåp där jag kan ha tallrikar och glas, som gör det lätt för mig att duka bordet. Och lika lätt att duka av om jag har en tevagn. Naturligtvis skulle jag också vilja ha en soffa och fåtölj. Såg ett vitrinskåp på blocket för 300. Måste höra med Samhall om dom kör hem grejer till en billig penning. Sen önskar jag mig en tvättmaskin också. Ja jag har många önskningar. Men helst av allt önskar jag att mina tår ska hela.
 
Jag var tvungen att ringa Isabel igår och be henne lossa lite på bandaget. Så skönt det blev när det inte skar in i skinnet vid ankeln. Om jag säger där foten börjar. Ja ni vet. Kanske därför att jag sov till 7.30 i morse.
 
Ingen hockey förrän i morgon. Snart ska jag göra frukost och sen en dusch. Undrar hur det är neröver landet vad det gäller snön. Önskar er en fin dag utan snö och snuva. Hej då!
 
                                  Lagkapten Zlatan
 
                             
                       
 

Detta eviga mörker

Vaknar i halvmörker och klockan är 7.30. Om det hade gått hade jag nog väntat med att vakna till april månad. Ja nu är det så att jag måste upp och medicinera mig. Piller efter piller halkar ner i min hals. Sen brygger jag kaffe och brer sista mjuka mackan. Oh så gott! Sätter mig vid datorn och så kan dagen börja.
 
Nu ska jag dra dagens klagan. Bandaget på benet skaver. Vid vristen skär det in och jag kan säga att det är ont och irriterande. Nu säger sakkunskapen att bandaget ska hjälpa mina tår att helas. Själv är jag tveksam till denna metod. Sen bandaget kom på har det inte skett nån förändring vad gäller såren. Men sakkunskapen ska man inte ge sig på. Vad vet jag en gammal tant. Jag kan tänka att det är mina gamla synder som ska gäldas. Djävulen skrattar vid min sida. Hohoho!!!!!
 
Ska jag ta mig ut idag. Måste kolla om jag har några skor som är nog stora först. I inlandet är det snö som väntas och vi här vid kusten får regn. Enligt SMHI. I alla fall åker dammsugaren fram. Sen ska jag ut i förrådet och hämta in korgstolen om jag nu klarar av det. Utan att stöta nån tå.
 
Vad visas på TV ikväll? Just nu har jag ingen aning. Kan det var Leif GW Perssons program som kommer igen? Har en hum om detta. Annars har jag läsning att göra. Ha en bra dag nu. Lovar att inte klaga om min hälsa i morgon. Hej då!
 
                              

Skavsår eller nageltrång

3 grader nu och vi ska visst få se solen idag. Snuvan är ihärdig kan jag säga. Får vara glad så länge inte halsen blir inblandad. Steg upp klockan sex för att vara duschad och har ätit frukost då dom kommer från VC för omläggning. Hoppas det är bättre med mina tår snart. Fast det känns inte bra. Känns i stortån som om jag har skavsår eller nageltrång. Låter konstigt men det är så det känns.
 
Jocke ringde och talade om att han far till Tyskland i dag för jobb. Han skulle ju helst se att han kunde jobba mer hemikring. Men så är det. Tror han är ganska trött på att bo på hotell.
 
Igår kväll såg jag "Nordisk vildmark" på tvåan. Handlade om den isländska naturen och dess djur. Tycker det är fina program som dom visar. Sen såg jag en "Midsomer morden". Faktiskt ett avsnitt som jag aldrig sett förut. Ikväll tror jag att jag ser "Pengarna på bordet" och sen Jonas Gardells serie på ettan "Torka inga tårar utan handskar". 
 
Nu ut i köket och fixa frukost. Ha det bra i höstmörkret Hej då!
 
                                  

Mulen är snuvig

Verkar bli en mulen dag i dag också. Även snuvigheten är mulen. Eller kanske jag kan säga att mulen är snuvig. Igår lyckades SAIK få två poäng borta mot Färjestad efter förlängning. Kan tycka att det är ofta förlängningar numera i hockeyn. Var in på Lulekommuns hemsida för att kolla vädret men såg istället att Luleå har 74776 invånare. Undrar om luleborna vet det. Dom som tycker att Luleå är en storstad.
 
Ringde till Birgit igår för att gratta henne på Birgitdagen. Det är kul att få höra lite skvaller från Älvsbyn. Jag hade ju tänkt att fara dit en dag i somras, men det blev aldrig av. Längtar lite till Kupan, min favorit affär. Men nu har jag beslutat att fara till Kupan i Luleå i veckan. Den ligger bredvid Willys, så då kan jag passa på att handla där också. Hittade en fåtölj på blocket och meilade ägaren men fick inget svar. Så antagligen är den såld. Synd för den skulle ha passat hos mig.
 
Idag blir det nåt lätt för mig att äta. Ids inte hålla på med matlagning idag. Igår var det perfekt med att äta rester. Tänk er bara att värma och sen tugga. Kanske jag steker en laxbit med sallad till lunch och sen en hamburgare med sallad till middag. Enklare kan det inte bli, eller hur?
 
Det blir nog mycket läsa idag och ligga med boken i sängen. Bara att kurera sig så att förkylningen försvinner. Hoppas kan man ju alltid. När jag tog mina piller för diverse sjukdomar på morgonen, kom jag att tänka på vattnet i Älvsbyn. Godaste vattnet i hela Sverige kan jag säga.Det är fint vatten i norrbotten och älvsbyvattnet tar priset. Det är inte för inte dom säljer detta vatten på flaska.
 
Nu ska jag göra nåt  annat än att sitta vid datorn. Ha en bra dag ni mina vänner. Hej då!
 
                                 
 

Snuvig

 
Så var det lördag igen då. 6 grader är det och molnen hopar sig på himlen. Snuvan i min näsa har tilltagit. Gäller att kurera sig till tusen innan lunginflammationen sätter sig.
 
Det blev tårta och middag för två av mina ungar samt ett barnbarn igår. En trevlig eftermiddag med andra ord. Det slutade med att Isabel skjutsade hem födelsedagsbarnet till Älvsbyn på kvällen. Jag diskade och plockade undan innan jag satte mig vid TV och slöade. Vid tiotiden kröp jag ned i sängen, hur trött som helst. Fotbollen mellan Sverige och Färöarna gick som väntat med vinst för Sverige, om än det satt långt inne.
 
Har fått en ny favorit vad gäller frukostbröd. Det är Wasas Rågbröd bakat på surdeg. Tunna skivor som är så smakrika. Har ätit en sådan nu med prickig korv och skivad gurka på. Riktigt smaskigt gott. Kan verkligen rekomendera detta bröd.
 
Blir nog en innedag för mig idag. Får se vad jag hittar på. Kanske målning av skokartongerna som jag ska ha som julklappsöverdrag. Fick ett paket från HM igår men det var bara hälften av vad jag beställt. Hoppas det andra också kommer. Jag var ju ute tidigt med min beställning för att jag inte skulle bli utan grejer. Det jag fick var Alecs klapp, halva Tovas, Oscars och Pernillas. Isabel  fick inte ens halva klappen. Nu är det bara att hålla tummarna för att resten kommer innan jul. Annars blir jag sur och HM mister en kund.
 
Undrar om jag hinner duscha innan melodikrysset börjar. Chansar på det. Ha nu en bra lördag. Hej då!
 
                              
 
                       
 

Grattis Mattis!

Mattes födelsedag i dag. Han har sovit här i natt efter ett sent jobbskift och är redan ute på jobb igen. Hann i alla fall ge honom födelsedagspresenten, den gröna pläden. Ska snart steka pannbiff som serveras till middag med mos och stuvad blomkål. Vet inte om han hinner äta det innan han far hem. Har i alla fall en prinsesstårta i kylen som vi kan äta efter lunch. Matte slutar vid elvatiden och sen är han ledig till slutet på nästa vecka.
 
Solen visade sig igår och det finns en förhoppning om att det sker en repris idag. Ska tvätta klockan 13 och kanske gå med sopor också. Har inte ännu bra i tårna. Vaknar vid femtiden varje morgon då värken sätter igång. Less är jag. Har också blivit snuvig. Vill inte få lunginflammation igen. Skit också.
 
SAIK förlorade mot Brynäs igår och det får man ta. Oscar var i Piteå och spelade match igår kväll. Vet inte hur det gick. Får veta det senare idag. Deras nästa match är mot Modo, tror jag. 
 
Hundtröjorna är färdiga nu. Känns konstigt att inte har nån mer att sticka. Men får väl sticka sockor. Håller ju på med ett par blåa.
 
              Ha det nu så bra idag. Höres!
 
 


Ett ben i sängen och det andra i duschen

For som en furie ur sängen 8.30. Jisses vad jag har sovit. La mig 22 och vaknade som sagt var 8.30. Varför jag fick bråttom var ju för att distriktsköterskan ska komma och lägga om mina sår. Och innan dess är det ju bra om jag hinner duscha och äta frukost. Ja nu är allt gjort så det är bara att låsa upp dörren och vänta. Men får nog ställa klockan nästa gång.
 
Det är fyra grader ute och dom har varnat för att vi kan få se en snutt av solen idag. Tror det inte förrän det händer. Läste nyss i AB om migrationsverket som lämnar asylsökande till polisen som i sin tur placerar dom i fängelse. Alltså dom låser in folk som söker skydd i detta land. Det måste väl glädja rasisterna. Man tror inte att det är sant. Men så är det. Vad är det för fel på denna regering?
 
Jag har inte sytt ihop tröjan än. Men det hinns väl med. Ska höra med Pernilla om jag ska skicka dom eller om dom har vägarna förbi nåt. Har inget särskilt att skriva idag. Heja SAIK som spelar idag! Tror det är mot Brynäs. Ha det bra och hej då!
                                      
Jisses solen är framme!!!!!!!!!!

Frukt på fat

Det regnar inte idag, i alla fall inte nu. Men molnen hänger i. Ska bara slappa idag. Har ätit frukost som bestod av kaffe, en surdegsmacka med rökt skinka och skivad gurka. Som avslutning en kartong hallon. Alltså en perfekt frukost.
 
Shoppingdag med Isabel och Alec igår. Pengarna rullade kan man säga. Sen for vi hem och jag lagade middag till mitt sällskap. Det blev så enkelt som köttbullar, gräddsås och makaroner. Efter det att Isabel och Alec farit hem, slöade jag framför TV en stund och sen sängen.
 
SAIK spöade Linköping igår kväll med 4-1. Vackert så. I Luleå fick dom bryta matchen efter att en spelare från HV blivit skadad och medvetslös. En otäck olycka. Men nu hörde jag på radion att spelaren, Oscar Sund, ska bli utskriven från Sunderby sjukhus idag. Bra så!
 
Ska sy ihop hundtröjan idag. Sen är det bara att sticka vidare på Alecs sockor. Det är dags att sätta på sig tjocksockor snart. Köpte ett stort fruktfat igår i ljust lila, på Ica Maxi.
 
    Satte vackra svenska äpplen på det. Det blev så fint. Fatet kostade 39.50 och det var värt varenda krona. Inte nog med det, äpplena var jättegoda och jag betalade bara 12 kronor för en påse.
 
Nu slutar jag för idag med bloggandet. Ska ta några värktabletter för mina ännu sargade tår. Hej då!
 

Bacillusktider

Jag har ställt upp dörren i köket för att vädra ut en massa baciller som härjar i min lägenhet. Det är 6 grader ute men det känns skönt med lite frisk luft. Matte har blivit förkyld, den stackaren. Han har kommit hit på rast för att vila sig lite på soffan.
 
Jag sov till 8 i morse och känns utvilad efter nio timmars sömn. Stekte mig ett ägg som jag la på en lingongrova till frukost tillsammans med kaffe. Riktigt gott var det.
 
På eftermiddagen idag ska jag fara till Storheden med Isabel och Alec för shopping. Men innan dess en dusch samt Emmerdale.
 
Igår kväll såg vi på ettan och Jonas Gradells nya manus "Torka inga tårar utan handskar". Kommer ihåg den tiden då man först hörde talas om AIDS. Det var i början på åttiotalet och då jag var mest ute i nöjesvimlet. Men hotet om denna sjukdom tror jag höll tillbaka nöjet om utsvävningar på den sexuella fronten. 
 
Nu ska jag göra en handlingslista så jag vet vad jag ska handla. Får inte glömma glass. Nu i förkylningstider är det nyttigt med glass.
 
  Glass kan man köpa på Ica men inte sol och värme. Hej då!

Nils-dagen

Det är Nils som har namnsdag idag. Jag känner flera Nilsar. Bl a Nils Joakim, min son och Nils Alec mitt barnbarn. Sänder ett grattis till dom. Idag är det 6 grader och helmulet. Hua! Har nyss knatat runt med dammsugaren som morgongymnastik. Och nu har jag förflyttat mig till datorn. Till frukost en leksands med kräftost på samt kaffe, naturligtvis. Kaffe är toppen på morgonen.
 
Igår betällde jag julklappar, så dom enda jag ska köpa nu är klappar till Matte och Jocke. Det svåraste. Nu kan jag ju inte skriva vad jag har beställt. Men jag är ganska nöjd med vad jag har köpt. Gäller att vara ute i god tid tycker jag. I slutet på veckan kommer paketet. Har två skokartonger som jag ska måla och använta som julklappskartonger. Det blir ganska fint att använda dom med fint sidenband på. Den som får en sån kartong kan ju använda den till andra prylar. Annars ska jag köpa fint julpapper med adresser och band. Ica Maxi har fina såna grejer. Dom har också fina kartonger för tio kronor styck.
 
SAIK spöade Rögle borta igår och är nu på andra plats i tabellen. Ja sa ju det att dom hade tid att komma igen. Men än är det långt kvar, så jag säger inte hej och hoppar över bäcken än. Håller bara tummarna.
 
          Och önskar dom det bästa. Pojkarna i SAIK.
 
Tror Matte jobbar idag och har för mig att han ska sova här i natt. Undrar om han ska äta middag här? I så fall får han äta stekt lax med mos. Eller?

Hundtröjan är snart klar så sen blir det att sticka vidare på dom blå sockorna. Önskar nu er en bra måndag.
                                        Hej då!
 

Blött ute

Som vanligt hänger regnet i luften. Matte har sovit här i natt och är nu ute på jobb. Vi hade en trevlig kväll tillsammans med Isabel och när hon hade farit hem såg vi en film, "Liar, liar", tror jag den heter. Sen sängen.
 
Jag har stickat en stund och sett lite morgonTV. Även har jag duschat och funderar nu på vad jag ska äta till lunch. Kommer Matte hit och lunchar eller inte? Bruna bönor och korv har jag i kylen. Sen har jag lax och ostsnitzel i frysen. Kanske blir det en omelett bara. Vilka problem jag har.
 
Ska söka i HM-katalogen efter julklappar. Gäller att vara ute i god tid. En del vet jag vad jag ska köpa. Om jag inte hittar nåt bra, blir det presentkort. Fast jag tycker det är så tråkigt att ge bort det. Så opersonligt på nåt vis.
 
På TV just nu är det en repris på "Körslaget". Jisses hur falskt en del sjunger. Tror jag stänger av skiten och sätter på radion. Ha det nu så bra så kanske jag skriver mer i morgon, om nu andan faller på. Hej då!
 
                                 

En lördag som alla andra

Lördag morgon och jag lyssnar på Ring så spelar vi efter en orolig natt. Har knaprat i mig alla dessa piller och ska snart äta frukost. Blir lingongrova med kokt skinka, tomater och kaffe. Igår regnade det hela dagen och idag är det mörkt och molnigt. Undrar om det ska regna idag också. Usch!!!!!!!
 
Det var riktigt gott med biff stroganoff igår. Matte, Alec och jag åt det och jag gjorde en matlåda till Isabel så hon kan äta på jobbet idag. Middag idag blir tacos med Matte och Isabel. Och ikväll ser jag "Kommissarie Lewis" på nian. Kvällen räddad kan man säga. Igår kväll såg jag X-factor på fyran. Men tyckte inte det var så bra. Av juryn verkade Orup och Ison bra men dom två andra Marie S och Andreas K värkar lite blåsta. Dom hängde mest upp sig på klädseln som dom så kallade artisterna hade. Blir nog ingen mer gång jag ser detta.
 
Det går bra med stickningen och jag tycker det blir riktigt snyggt med det grå-blå garnet, med lite rosa pluppar i. Tror Hedvig, Milla och Brita kan bli fina i vinter. För visst var det Brita eller var det Qatrin? Ja tror det är Brita som bor hos Pernilla och Jocke. Vet inte om den hunden ska ha nån tröja och om den passar till henne. Det ger sig!
 
På söndagar i TV 2 visas "Nordisk vildmark" klockan 19. Det ser jag fram emot. Har sett två program och jag blev helt förtjust. Och i torsdag såg jag naturprogrammet på ettan från Uganda. Jag gillar naturprogram. 
 
Nu är det tid för frukost och sen melodikrysset. Ha en bra dag och hej då!
 
                              Brita?


Låt mig få säga..........

Igår var det regn hela dagen. Fick tårna omlagda och jag börjar känna en ljusning vad det gäller det. Får nu vänta till måndag nästa gång. Denna dag börjar med molnig himmel, men ännu inget regn. Jag ska ju tvätta klockan ett så jag vill gärna att det är uppehåll, när jag ska gå fram och tillbaka mellan åttan och tian. Alec kommer hit vid tolvtiden och ska vara här medan Isabel jobbar. Ska göra lunch till honom och det blir bacon och stekt potatis.
 
Har inmundigat en mugg kaffe och en leksands med kokt skinka och tomat på. Kändes gott i magen. Vet inte om Matte jobbar idag. Men hade ändå tänkt göra biff stroganoff till middag. Kanske det bara blir Alec och jag som äter denna paradrätt. Jag brukar göra min egen smetana, men nu har jag köpt gräddfil så jag använder den i stället. Ska i alla fall bli gott.
 
När man hör på norrbottensradion idag, hör man att den sanna norrbottningen kommer fram. Folk ringer och säger vad de tycker om arjeplogs kommunalpolitiker som ber folk om hjälp med enklare göromål, som inte kommunen har råd med. Typ upplockning av skräp osv. Och vad tror ni folk svarar? Ja inte ska dom hjälpa till. Dom betalar ju skatt. Vad trodde dom? Men skräpa ner kan dom göra och t.o.m ha sönder. Låta hundarna skita utan att ta upp skiten. För dom betalar ju skatt. Tror säkert att en och annan känner sig manad att hjälpa till. Men dom ringer nog inte till radion och säger det.
 
En annan sak som jag kan reta mig på är dessa upprop på FB, om att vi inte ska hjälpa andra länders folk, förrän vi har hjälpt våra egna. Och sen i nästa mening talar dom om att dom är inte rasister. Naturligtvis ska vi hjälpa våra egna men jag tror att vi kan hjälpa alla som vi vill. Jag tror inte att nån vill byta liv med dessa människor som vi hjälper. Tänker nån på att våra utslagna medmänniskor som vi vill hjälpa, kanske inte vill ha hjälp. Och då menar jag inte våra gamla som bor på äldreboende. Rasister eller inte. Jag kan ändå höra en viss främlingsfientlighet. Jag betalar också skatt och tycker att vi ska dela med oss, även till folk i andra länder. Och inte bara till svenska utslagna människor. I vårat land behöver inte nån svälta ihjäl, om dom inte vill.
 
Bara en tankegång från mig. Ha det bra och hej då!
 
                       
 
 
 

Kanelbullens dag

Vilken underbart solig dag  vi fick igår. Det känns skönt i hjärtat när solen skiner nu i oktober. Skönt också när uteplatsen är bortstädad. Fyra ljung pryder nu den. Har lämnat en stol kvar ifall jag vill sitta där, om vädret tillåter. Eller om jag får nåt främmande som är rökare.
 
Omläggning idag och jag hoppas det går mot slutet för mina såriga tår. Har inte så ont längre. Är inne på tredje burken med antibiotika, så jag har ätit mer än 60 tabletter. Kanske det ska räcka snart.
 
Annars är det inte så mycket att göra för mig idag. Stickar på tröjan till hunden. Läser om den amerikanska pojken. Igår renbäddade jag i min säng. Betyder att jag har sovit som en kung i natt.
 
Kan säga att mascaran jag köpte i tisdags inte var så bra som jag trodde. Blir nog att köpa en ny igen. En annan sort.
 
Faktiskt såg jag bönderna som söker fru på TV igår. Hur mesigt är inte det. Kan inte förstå hur nån ställer upp på sånt. Hur desperat får man vara då. Sen såg jag Efterlyst och blir rent bestört över hur vi behandlar varandra. Misshandel till döds är vanligt nu för tiden. Och då menar jag inte man mot man utan det ska vara flera som slår en och sparkar den som ligger. Knivar är också inblandade i misshandeln. Fegt är det och ingen står för det man gör. Fy f-n!
 
Kanelbullens dag är det idag. Det firas bland annat i radion där dom smaskar och äter. Jag ska nu göra kaffe och en skinkmacka. Det för duga till mig. Ha en bra dag hörni. Det ska regna idag sa dom på radion. Ja, ja man kan inte få allt som man vill.
 
                             Hej då govänner!

Shopping

Nu börjar jag vara som tonåringarna, som sätter ut bilder på sin shopping. Var som sagt på Ica Maxi igår och handlade en grön pläd till Mattes födelsedag. Det fanns bara ljusgrön och vit kvar. Ganska rörigt var det på affären. Dom måtte väl ha lite att göra, då dom möblerar om hela affären. I alla fall köpte jag den ljusgröna. Så köpte jag en ny mascara. Och av alla sorter dom hade blev det en Max Factor. Då dom inte hade Lancome så fick jag nöja mig med den.
                                      
 
Sen köpte jag en bit fransyska till stroganoffen och även bruna bönor som jag längtar efter. Hallon och jordgubbar smög sig ner i min korg också. Hallonen åt jag upp direkt efter hemkomsten men jordgubbarna äter jag idag.Ni ser vilken gottegris jag är.
 
SAIK tog bara en poäng vid matchen mot Timrå igår kväll. Vid full tid stod det 1-1 och sen vann Timrå på straffar. Skit också. Nu längtar jag efter att laget blir ordinarie igen.
 
Har sovit till fyra i natt och det får jag väl vara glad för. Men nog skulle jag kunna sova lite till men det blir när tårna är helade.
 
Idag kokar jag bruna bönor till middag. Både jag och Matte gillar det. Sen börjar jag sticka på den tredje hundtröjan. Jag köpte ju garn till den igår. Det blev grå-blå randigt. Stickar den i resårstickning.
 
Nu blir det duschen för mig. Hoppas ni får se solen idag. Här i Luleå ska den visst komma fram. Enligt radion.
 
                                  Hej då!

Grått väder

Ja mina vänner idag är det regnigt. Mina tår känns av så här på morgonen. Vaknade vid 4 tiden och var upp och tog nägra piller. Men tji att somna om och sova skönt. Nu har jag gjort en pågens limpmacka med lättkorv på och till det kaffe. Då står jag mig till middag.
 
Kanske jag far till Ica Maxi på eftermiddagen.Ska köpa ljung och en pläd som jag ska ge Matte. Blev sugen på biff stroganoff så jag köper nåt fint kött till det också. Det var länge sen jag lagade det. Ska också köpa en ny mascara. Brukar köpa Maybelline men får se hur det blir denna gång. Det finns många märken att välja mellan.
Jag gillar Lancome men det är inte alla affärer som har det märket.
 
                                                    
Ringde Pernilla igår för att få tips om julklappar till Tova och Oscar. Hon tyckte att det bästa var att ge presentkort. Till Oscar på Intersport och till Tova på Gina Tricot. Det kanske blir så. Ringde också till Birgit och skvallrade med henne en stund.
 
På kvällen såg jag Lilyhammer på ettan och sen blev det sängen. Har ingen aning om vad det är på TV ikväll. Men har för mig att det inte är så mycket för mig  att se på tisdagar. Blir nog att läsa istället.
 
Inte mycket jag har att skriva om idag. Ni ska då ha det så bra och kanske jag har mer att skriva om i morgon.
 
                                         Hej då!
 

Ny månad

 
9 grader är det nu, måndag den första oktober. Vi ska visst få se solen en stund idag. Har sovit till fem och sen var det värken som satte igång. Tåvärken. Har i alla fall ätit en leksands med ost och druckit kaffe. Ska snart in i duschen så jag är ren och fin när dom kommer hit för omläggning.
 
På eftermiddagen ska jag dammsuga och damma. Tror det behövs. Handlingen skjuter jag upp till i morgon. Får inte glömma Mattes födelsedagspresent och ljungen.
 
Ja, jag har väl inget att förtälja idag. Känner mig mest stressad nu när jag väntar på folket från VC. Ser "Lilyhammer" på TV ikväll. Önskar er en bra dag eller hur!
 
     
 
Gullungar för några år sen. Tova och Oscar. Hej då!
 

RSS 2.0