Sista september

Idag 10 grader och inget regn nnu i alla fall. Konstigt att flera trädblad  ännu är gröna här på Björkskatan. Sitter här vid datorn med mitt kaffe och morgonmackan. Det är mjukkaka med ost idag. Ingen hembakt mjukkaka utan Polars bakta som Pernilla och Jocke hade med sig då dom var hit sist. Har sånt bröd fortfarande i frysen. 

Igår gick min TV sönder. När jag skulle sätta på TV för att se Emmerdale så hände ingenting. Och när Matte kom försökte han men tji inget hände. Min ekonomi har inte plats för ett TV köp. Såg mig sittande utan TV och lyssnande på Radio framöver. Då for Matte till Elgiganten och köpte en TV, en platt TV. Hur ska jag kunna återgälda detta. Det är så att jag skäms. I alla fall kan jag fortsätta se Emmerdale och andra program, tack vare min snälla son.

Isabel och Alec ska sova här i natt. Det är Alec som trivs så bra att han vill sova här, men inte utan mamma. Så vi ska ha myskväll framför TV-n. Alecs sockor är nu färdiga men jag har en till beställning på sockor. Det är Ellies son Liam som behöver sockor. Ellie är en kompis till Isabel.

Kanske man tar en promenad idag om vädret tillåter. I alla fall ska jag gå till sophuset och lämna sopor. Hade en konstig dröm i natt. Jag jobbade på Konsum i Kåddalis tillsammans med Gunvor Teilus. Men det var i nutid, inte på åttiotalet som i verkliga livet. I drömmen kom en man som ville köpa gamla torra morötter. Han skulle ha dom till en inläggning. Tyvärr kunde jag inte plocka fram dessa varor till mannens förtret. Men Gunvor T sa att hon hade såna hemma i skafferiet, som han kunde få köpa. Hur kan man drömma såna drömmar? Har väl inte tänkt på Kåbdalis och Gunvor T på år och dag. Knäppt! 

Lyssnar nu på Matte som snusar på soffan. Han jobbade till 00.30 i natt, så han behöver sin sömn. Vet inte när han börjar om.  Ska spela lite mahjong nu. Önskar er alla en bra fredag! Hej då!

                 
 

Ännu en mulen dag

En mulen dag ännu så länge och fem grader. Njuter ändå på min uteplats som är så fin. Igår kväll tände jag ett värmeljus där ute för att lysa upp mörkret. Blev välkomnande till Matte som slutade sitt skift vid tiotiden. Då blev det sängen (soffan) för honom eftersom han skulle börja nästa skift 04.40 denna morgon. Hårt att vara arbetande. Min stora son är väl på väg till Polen från Gotland där han varit sista tiden med sitt vindkraftsbyggande.

Såg en snutt på av centerns nya partiledare på TV igår. Nästan så man blir rädd. Hon pratade som om hon är en pastor för Livets ord. Inte kommer hon att få min röst det är då säkert. Vart är politiken på väg? Utför verkar det vara. Kanske man startar ett eget parti?

Idag blir det inget annat än att laga mat och diska. Matte kommer att äta både lunch och middag. Till lunch får han bacon, ägg och potatis. Till middag köttbullar och eventuellt pasta.

Igår var det världspremiär på en film, "En enkel till Antibes" i Älvsbyn.  En film med Sven Bertil Taube som spelades in i Älvsbyn.

Vaccinationen på Björkskatans vårdcentral startar den 13/10. Det är influensavaccin jag menar. Måste boka Isabel till detta. Färdtjänst får ej nyttjas. Visserligen kan jag ljuga och säga att jag ska åka till apoteket och sen vara på vårdcentralen. Det är ju i samma hus. Men jag låter mitt samvete komma undan detta och ber min dotter istället.

Idag blir Alecs sockor klara, tror jag. Sen får jag väl fortsätta med sockstickning. Alltid är det nån som vill ha.

Nu väntar duschen. Ha en bra dag alla ni som läser detta. Vi hörs! Hej då!

                   


Kanske en solig dag

Tillbringade gårdagskvällen med mitt älskade barnbarn Alec medans hans mamma var på föräldramöte. Vi myste och hade det bra. "Tur att jag har dig mormor", sa den lille godingen. Det värmde i ett gammalt kvinnohjärta. Glad att man kan vara till hjälp.

Igår blev det ingen tvätt för mig. När jag äntligen kommit mig till tvättstugan såg jag, att  jag var ute en dag för tidigt. Det är idag jag ska tvätta. Sen ska jag också ut och plantera om mina ljung. Nu har jag fått lådan jag beställde och det ryms två ljung i den. Resterande tre ljung får jag ha i en korg. Ska också lyfta in tvättställningen i förrådet samt bära ut ett gammalt sängbord som jag ska ställa ljungkorgen på. Sen ska det väl vara klart ute. Ska bara köpa en borste för att hålla bort snön (när den kommer) från trädelen på uteplatsen. 

Idag är det uppehåll och 7 grader. Än så länge i alla fall. Matte ska komma hit och sova här i natt och i morgon natt. Isabel och Alec ska äta middag här idag. Så jag har fullt upp idag. Ska också göra en äppelpaj har jag beslutat. Det blir en smulpaj. Gör den på svenska dyra äpplen. Svenska äpplen är ju dyrare än äpplen som fraktas från t ex Chile. Konstigt!

Nu ser jag att solen är på väg upp och det känns skönt. Ska snart duscha och sen sätta igång med mitt arbete. Blir det tid över ska jag sticka färdigt Alecs sockor.

Har fått en ny favorit i "Idol". Jag såg lite igår och blev förtjust i en tjej från Allingsås som heter Moa. Härlig röst på en så ung tjej. Håller en tumme för henne. Men det räckte inte att hålla tummarna för SAIK igår. Dom fick stryk av HV. Men det är många matcher kvar att spela. Bättre lycka nästa gång.

Ha nu en bra dag govänner. Hej då!

                

Usch!

Vaknade upp till en mörk dag som snart blev blåsig med regnig. Ingen dag jag känner att jag vill göra nåt särskilt av. Funderar på att jag ska sluta ut att tvätta idag. Får se hur det är klockan ett. Vädret gör att jag får mer verk i lederna och då vill man inte kuta omkring och köra grejer på rullatorn. Tur att jag gick med soporna igår. Har tagit fram dammsugaren och dammsugit soffan och mattan framför den. Sen får vi se hur mycket mer det blir.

Råkade bläddra förbi Hollywoodfruarna igår. Vilka fjås dom är. Blir man sån där när man flyttar till LA eller är dom sådana från födseln? Stackars Gunilla P:s dotter som ska fara fram och visas upp. Man ser ju hur illa hon mår av det. Och denna Agnes Nicole vilket skräckexemplar till kvinna. Hua!! Från Piteå kommer en kvinna vid namn Åsa som ska vara en lyxhustru i USA. Idag var hon på norrbottensradion och  talade om sitt lyxliv. Vilken pest i mitt tycke.

Mitt älskade änglaspel har blåst ner idag. Ska ta in det och ha det inne över vintern. Till våren får änglarna spela igen. Snart blir det dusch och sen Emmerdale och kanske jag dammsuger färdigt sen. Hoppas vädret blir bättre så att jag tar mig till tvättstugan.

Får väl fortsätta med sockstickningen sen. Ha det så bra och se till att inte blåsa bort. Ha det och hej då!

                

                                


Sovmorgon igen

Sov till 8.30 och nu har jag ätit frukost och hamnat framför datorn som vanligt denna tid. Det är sex grader just nu och inget regn. Hör på norrbottensnytt om broar och vägar som spolats bort i trakten av Älvsbyn. Men det verkar vara vanligt i det här landet nu. Syndafloden drar fram.

For till Storheden igår och handlade lite. Fick tag på mera garn och två ljung bland annat. När jag väntade på Isabel åt jag middag, en korv i baguette. Sen bar det hemåt och Isabel hjälpte mig plocka upp varorna.

Hade sett reprisen på "True talent" på dagen så jag såg kvällens avsnitt, bara för att jag var nyfiken att se vem som åkte ut. Sen somnade jag framför TV-n. Jag var så trött och behövde sova. Flyttade mig till sängen och fortsatte sova till morgonen.  

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Blir väl att sticka lite och se TV. Klockan fem kommer Isabel och Alec för att äta middag. Dom vill ha fläskpannkaka så det är väl bäst att jag gör en sån. Har inget TV-program för kvällen så det blir att hoppa mellan kanalerna tills jag ser nåt jag vill se.

Jag har flyttat fram tvättiden till i morgon. För att få en ledig (?) måndag. Alec är sotis på mig som är ledig alla dagar. Och då har han nyss börjat sin skolgång. Nu ska jag betala dom sista räkningarna för denna månad. Efter lunch blir det en promenad. Ni ska ha det så bra. Sköt om er govänner! Hej då! 

               


Längst i norr 5 - 10 grader

Fem grader denna förmiddag. Och det regnar inte utan solen tittar fram. Ljuvligt! Jag sitter här med en macka och en mugg kaffe. Har beslutat mig för att fara till Storheden på eftermiddagen. Tar färdtjänst dit och sen åker jag med Isabel hem när hon slutat jobbet. Blir bra.

Läste nyss om en 91-årig kvinna som ska utvisas till Ukraina trots att hon har släkt här. Vad har vi för myndigheter i det här landet?  Man skäms ju. Är det för att det kostar för mycket? Samtidigt läser jag om en chef som handlat sprit och mat till en personalfest för över 250000. Bara för en fest och för företagets pengar. Kallas slöseri i åtstramningens tid. Där kan man se hur vi värderar pengar. Fest är okey men en gammal människas välmående är bara bullshit. Skäms svenska folket som har valt denna regering.

Mera glädje blev det då SAIK vann hockeyn igår. I en annan hockeymatch gjorde mitt 14-åriga barnbarn Oscar tre mål på raken. Gullgubben håller på att bli stora karlen och är bättre än någonsin i hockey. Vi har hockey i blodet i denna släkt.
                   

Visst blir man glad när solen skiner. Det har ju varit långt mellan solstunderna nu i höst. Därför känns det så bra idag. Ska bli skönt att komma ut i dag om än det bara är för att handla. Jag ska inte handla så mycket men kan ju ta en kopp kaffe innan jag åker hem. Får i alla fall se lite folk.

Nu ska jag spela en mahjong innan duschen. På morgonen spelade jag Indiana Jones skattjakt. Kul! Hoppas ni har det bra! Jag mår ganska bra. Jag räknar bort värken. Hostan är nästan borta och det är skönt. Vi hörs så hej då!


Uppehåll

Jag är sen idag med skrivandet. Tiden har inte räckt till kan jag säga. Vaknade vid åttatiden och gjorde frukost innan jag satte mig vid datorn och läste post och tidningar. Spelade lite och sen var det tid för melodikrysset. Lätt idag! En snabb dusch innan jag gjorde en chili. Vid tolvtiden kom Matte som har ledigt till i kväll. Vi åt och slappade framför TV-n. Nu skriver jag några rader innan jag gör middag. Det blir pytt.

I morse var det 5 grader och regnet har uppehåll. T o m har jag sett solen ibland. Har lagt upp och stickat lite på Alecs sockor. Kanske jag måste köpa mera garn. I morgon eller på måndag far jag nog en sväng till Ica Maxi. Dom har ju massor med garn. Kupan i stan hade garn men dom var för dyra i mitt tycke.

Matte börjar om att jobba klockan 23. Innan dess blir det väl TV-tittande. Blir det "Gäster med gester" måntro? Återstår att se. Ska börja med pytten nu. Ha det så bra och Hej då!

                        

Vad regnet ställer till

Nu på morgonen är det bara sex grader och naturligtvis är det mulet. Man bara väntar på att himlen ska öppna sig. Igår när vi kom till Kupan i stan steg jag ur bilen i en sjö. Plaskvåt om fötterna kom jag in på affären. Så mycket hade det regnat i stan. Men nu var jag på Kupan. Det är en stor affär och dom har mycket kläder och ett stort rum med möbler. Hittade bara en plastkorg som jag ska sätta på dörren för att samla upp posten som kommer. Då slipper jag leta upp tången innan jag kan ta upp posten som alltid hamnar på golvet.

Sen for vi till Kronan och den affären med begagnade saker. Där köpte jag ett furubord att ställa framför soffan. Det kostade trettio kronor och blev perfekt. Bordet jag hade där förut hamnade framför köksfönstret. Sen bytte Isabel förråd åt mig. Så nu har jag ett stort förråd. Gott om svängrum blev det.

Läste i PT att vägen från Älvsbyn till Sikfors har rämnat och att det blivit avskuren. Måste vara regnet som gjort det. På ett ett annat ställe hade regnet bildat en svansjö.

               

Och svanarna tar tillvara detta som synes. Ja så kan man se att vädrets makter ställer till det.

Så var det fredag igen. För många är det löningshelg. Så i morgon är det nog mycket shoppande i stan. Jag har ju växt ifrån detta, tack och lov. Nu är man glad bara man har ett korsord och ett äpple. Rasmus sockor är klara och Isabel tog dom för vidare befordran. Så nu ska jag börja på Alecs sockor idag.

Matte kom hit och ska vara här medan hans taxibil är på service. Det blir väl lunch då  för mig. Gör bara makaroner och korv. Snabbt och bra. Med en grönsallad till så blir det nyttigare.

Nu blir det mahjong en stund innan Emmerdale. Ha en bra fredag.En hälsning till Åsa-jag tycker tallris är snyggare tillsammans med ljung. Hej då!

Bara svammel

Jag vaknade klockan sju i morse och konstaterade att Matte redan farit på sitt jobb. Igår kväll såg vi en dansk film med Mikael Persbrandt, Hämnden. Så där var filmen, sevärd ändå.

 Nog var det tvunget komma en regnskur på kvällen och nu ser det ganska mörkt ut vad det gäller vädret. Ändå elva grader är det. Har ätit en fralla med sallad och kokt skinka på. Så nu är jag mätt i magen.

Inget nytt i AB och PT denna dag. Inget som jag har intresse av. AB kör ju som vanligt med skvaller. Typ "Nån gråter i Bonde söker fru" eller "Så gick hon ned halva sin vikt". För mig är detta skvaller ointressant.

På FB varnas det för virus. Tror det är virus mest hela tiden. Det finns folk som tycker det är roligt att förstöra för andra. Förstår inte varför.

Idag ska Isabel och jag på Kupan. Ska bli kul att se vad dom har där. Det får ni veta i morgon, om det fanns nåt i min smak. Isabel är ledig idag så det gäller att utnyttja detta. Nu skojade jag bara men det är väl lite sanning i det. Jag väntar fortfarande på trälådan jag beställde på nätet. Men det tar nog en vecka till innan den kommer. Då blir det att köpa två ljung till.       

Jag har inget intressant att berätta för er idag. Undrar varför jag överhuvud taget skriver alls. Måste vara min senilitet som spökar. Ska inte plåga er längre nu. Vi hörs i morgon så hej då!

                   

Ljung på plats

Det regnade ju igår fram till 14.30 då det blev fint väder. Tog färdtjänst till Coop Forum på Storheden. Handlade lite bland annat tre ljung för hundra kronor. Tycker inte det var länge sen man fick fem för hundra. Efter handlingen kaffe med ett wienerbröd på kaféet vid ingången. Gott kaffe och brödet var färskt. Däremot gillade jag inte servitrisens hostande. Bacillerna bara väntade på att landa hos mig.  Måste nog skaffa mig ett munskydd när jag ska besöka affärer. Har min lunginflammation i färskt minne. Har inte lust att bli sjuk igen.

Sen skulle jag beställa hemresa med färdtjänsten. Det ända som hände när jag ringde var att en röst svarade, "vi tar snart emot till samtal". Jag höll på att bryta ihop innan dom gjorde det. Det tog en timme och tio minuter innan jag kunde beställa hemfärd. Tur att jag hade laddat telefonen innan jag for. Jag såg mig gående från Storheden till Björkskatan. Jag hade väl inte varit hemma ännu. Men till slut var jag hemma och ljungen är på uteplatsen.

Jag tänkte på en sak när jag var på Coop. Dessa bautastora affärer är ingenting för mig. Blir bara jobbigt att gå runt med mina värkande leder. Kanske jag börjar handla på småaffärer. Blir det dyrare då?

Idag fortsätter jag sticka och blir nog klar med Rasmus sockor. Sen ville Isabel att jag skulle sticka ett par till Alec också. Så jag gör väl det. Lite regntungt är det idag och 10 grader. Kanske jag tar en promenad om det inte regnar.

I PT läste jag om Fingermanholmen i Pite skärgård som ska få fler båtplatser. Kul för båtfolket! Piteå är ju en riktig båtstad. Det är ju Luleå också men kanske Piteå är ett strå vassare. Såg också i PT att pensionärerna inte får nån skattesänkning nästa år som regeringen hade lovat. Blir jag förvånad? Knappast så.

Nu får jag ge mig för denna gång. Har väl annat att göra än att skvallra om mig själv. Sköt om er så hörs vi. Hej då!

                       


Idag regn

Inatt kom det utlovade regnet. Det är 11 grader och riktigt skönt ute. Tog en lång promenad igår, då vädret var fantastiskt. Var också med ett lass sopor till det avlägsna sophuset. Fasar för i vinter hur jag ska klara denna backe i halka. Kanske det blir ett benbrott då. Jag kan ju hyra Samhall för frakten av soporna. Den dagen den sorgen.

Idag ska jag ta en tur till Storheden. Ska besöka Coop för att undersöka vad dom kan erbjuda. Det är år och dag sen jag var där. Hoppas dom har ljung.

Har beslutat att jag ska byta förråd. Det är ju ett tomt förräd bredvid mitt. Ett större förråd. Mitt är fullt och jag behöver ett större. Varför inte utnyttja det tomma? När Matte kommer hit nästa gång ska jag gullbe honom om hjälp. Jag behöver hjälp med större grejer, som badkar t ex.

Läste i AB nu på morgonen att Älvsby grabben har hoppat av Idol, igen. Lika bra det. Jag håller på Frida Josefsson om jag nu har en favorit. Genom Idols historia tycker jag Amanda Jensen varit den bästa. Bra låtar och bra röst. Annars tycker jag det är ett skitprogram.

Brungräddat Leksandsbröd med ost och gurka på, min frukost. Så gott! Till detta en mugg kaffe. Sen en dusch och dagen kan börja. Vad gör det att det regnar. Jag är possitiv till denna dag. På eftermiddagen ska jag ut på drift. Sexans taxi får köra mig. Hoppas jag träffar lite roligt folk. Det händer.

Jag önskar er en skön dag. Hej då!

                                   

Återvinning

Sakteliga kryper temperaturen ner och imorse var det sex grader. Men det gör inget när solen stiger upp igen. Kommer att bli en vacker dag igen. Har hört att regnet är på väg upp över landet. Jag kan skippa det om jag får. Men vädrets makter rår ingen på.

Tvättdag för mig och löning också. Tvätten kommer jag inte undan och pengarna kan jag spara till en annan dag. Ska göra en promenad till sophuset idag. Har sparat plast och tidningar som ska kastas. Fasar för backen från sophuset och hem. Tar på krafterna för en lungsjuk. Men det är bara att bita ihop. Grannen uppepå mig funderar på att flytta härifrån p g a denna backe. Hon har ingen rullator heller. Bara en väska med hjul på. Hon tycker att det är jobbigt att handla och sen bära hem varorna uppför backen och hem.

Igår kväll såg jag en snutt av Idol. Såg denna kille från Älvsbyn som är så nervös. Varför ska han vara på detta jippo? Åk hem för fasen och lev ditt liv. Om än du nu sjunger bra, så har du inget att göra där. Stackars pojke har ju inget självförtroende. Ibland känns det som om han bara låtsas att han är nervös. 

Nu har jag plockat bort dom nya stolarna från uteplatsen. Skulle behöva en trälåda eller nåt att ställa ljungen jag ska köpa på. För att få upp den från backen. I helgen är det ju återvinningshelg här i Luleå. Minns när jag bodde i Örebro och det var återvinningshelg. Det man inte ville ha, satte man ut på gatan. Ibland kom folk och tog det dom ville ha, innan lastbilar kom och tog bort grejerna. Hade det nu funkat här hade jag nog hittat en låda. Hade en kompis som möblerade en hel lägenhet med återvinningsmöbler. Och det var fina möbler, inget skit. Bl a en vit säng i stålrör. Nästan ny. Hon som ställde ut den kunde inte sova i sängen. Hon påstod att det fanns sjuka andar i den. Knäppt!

Har stickat en socka nu och ska börja på nästa. Det blir på eftermiddagen det. Först ser jag Emmerdale och sen tvättstugan och sophuset. Hoppas vädret håller i sig i alla fall idag också. Ha en bra måndag hör ni! Hej då!

                       

Höstsöndag

Det verkar bli ännu en fin dag vad det gäller vädret. Tala om att det var en härlig dag igår. Hösten är här det kan man verkligen säga. Men ännu har inte alla löv blivit gula. De flesta är fortfarande gröna. Man märker också att man bor vid havet, som håller kvar värmen i luften. 

Imorse rostade jag bröd och satte på citronmarmelad, och det var länge sen jag åt detta. Men det var faktiskt gott. Men brödet ska vara hårdrostat nästan åt det brända hållet. Brukar koka ägg till detta men idag fick det räcka med kaffe.

Igår såg jag lite repriser på TV. Först Idol, och fick reta mig på Alexander Bard där han satt med sin äckliga mustasch. Jag har personliga känslor för denna skäggprydnad. Och det är inte av det goda slaget. Funderar också på att denna jurymedlem ska sitta och säga vad han tycker. Han är ju inte nåt att hänga i julgranen precis. Att stå på scen i sina kortbyxor är väl ingen bedrift. Nu har han sett som sin uppgift att säga nej nästan allt. Dom flesta som sjunger för att få en bedömning är ju också helkass. En och annan är verkligen bra. Fastnade för en tjej, tror hon hette Frida. Ska försöka kolla henne framöver. Såg också Superstars. Ingenting är nytt under solen, kan man säga om detta.

Sen kom kvällen och jag såg "Gäster med gester". Om ni ser detta program så kolla Peter Magnusson och hur sur han blir när hans lag förlorar. Han tar detta på blodigt allvar. Sen såg jag Pernilla Andersson hos Niklas Strömstedt. Hade tänkt se en film på tvåan men blev så trött att jag gick och la mig i stället. Ska kolla om jag kan se den på play idag.

Ikväll blir det nog deckaren på fyran, "Vera". Men innan dess blir det väl annat att göra. I morgon ska jag tvätta men på tisdag ska jag fara till Coop på Storheden och se om dom har ljung till min uteplats. Hade tänkt att få klart där i veckan. Visserligen har jag inte fått trälådan jag beställde än. Men allt annat kan jag göra klart.

Till mat idag kokar jag pasta och värmer köttfärssås. Hittade ett recept på kycklingsallad igår. Med bl a melon och ruccola. Verkar vara gott. Ska köpa kyckling och göra det nån dag då Matte är här.

Nu drar jag mig in i duschen och sen gör jag lunch. Ha det så bra. Jag njuter av det vackra vädret. Hej då!

                                        

En solig dag, äntligen!

Idag är det härligt väder ännu, om än lite kallt, 8 grader. Men det är frost på flera håll i landet, enligt "Ring så spelar vi". Men man får vara glad att solen finns kvar på himlen. Det var ju en tid sen jag såg den längre stunder. Kanske man tar en promenad  sen. Men först ska jag lösa melodikrysset.

Jag har inte planerat nåt för denna dag. Men ska väl vara ute lite när vädret bjuder in till detta. Kanske det blir lite stickning också. Om andan faller på. Jag ser ju inte TV-programmet Idol, men såg i PT att en kille från Älvsbyn och två från Piteå gått vidare. Där ser man. Men dom ska väl tävla om slavkontrakten innan dom blir kända.

Matte var förbi sent igår kväll. Men han bara kom och fick nästan direkt en körning, så den titten blev inte långvarig. Jag slöade framför TV hela kvällen. Och sen blev det sängen.

Ingenting har jag att framföra i denna dag. Allt går sin gilla gång. Hoppas ni har det bra i alla fall. Ta vara på solen. Hej då!


                

                                     

Lugnt och skönt

Idag är det 11 grader och det regnar inte, ännu i alla fall. Har ätit frukost och njuter nu av tystnaden här i min ensamhet. Tyst och tyst är det ju inte riktigt. Radio norrbotten är på med lättsam musik och prat som Johan och Ellika står för. Jag lyssnar med ett halvt öra. Dom grämer sig av att Luleå hockey fick däng av Växjö igår. SAIK fick också däng av Färjestad efter straffar. Egentligen inte så konstigt, eftersom SAIK förlorade halva laget efter våromgången. Men det är bara att bita ihop och komma igen grabbar.

Den försvunne älgjägaren igår hittades av sina jaktkamrater död. Sorgligt! Men det är livets gång. Han hade säkert haft ett bra liv.

Korskyrkan i Älvsbyn fattade eld i natt. Brandkåren lyckades begränsa branden i den gamla träbyggnaden. Korskyrkan är belägen i närheten av Storgatan där jag bodde förut. Det brinner mycket i dessa kvarter. För några år  sen brann Lekenskolan ner till grunden.

Jag började sticka igår på sockorna och än så länge går det bra. Garnet ser väl inte ut så roligt ut egentligen. Men det kan bli bra ändå. Isabel, Alec och Matte åt middag här igår innan Matte for på nattskift. Det blev spagetti och köttfärssås med en sallad. Sen blev det att diska för mig innan jag såg på "Kommissarie Lynley". Ikväll ska jag väl se "Doobidoo". Kanske nåt mer som jag inte har bestämt ännu. Annars blir det en lugn fredagkväll, skönt är det.

 Nu ska jag spela lite mahjong innan duschen. Sen ska jag sticka lite, göra en omelett till lunch och se Emmerdale. Ni ser vad viktiga saker jag har att göra. Hoppas ni får en härlig fredag! Hej då!

                       

En gammal trälåda

En åttioårig älgjägare har försvunnit i trakten av Västerfjäll. Undrar om jag känner honom. Vi hade ju en fiskarkåta där i närheten förr i tiden, då pojkarna var små. Jag börjar tycka att man inte ska jaga själv i den åldern, hur duktig man än är. Vad som helst kan ju hända.

Regnet håller på att ta över landet. Igår kväll spöregnade det igen. Risk för översvämning? Kanske inte här direkt men risken finns väl. Huset jag bor i står på en backe, men jag bor ju på backen så att säga. Det verkar vara så här över hela landet. Är det syndafloden som väntar oss? Idag 13 grader och än så länge uppehåll.

Matte sover på min soffa. Han jobbade till ett i natt och ska börja om på eftermiddagen. Själv har jag mindre hosta nu. Tala om att det är skönt att slippa skrälla så man tror att lungorna ska komma upp. När man kollar på FB ser man hur många som är sjuka i samma sjukdom. Inte roligt!

Idag ska jag börja med sockorna. Spännande att se hur det går.

                                

Här ser ni en bild på en låda jag beställde på nätet igår. Jag ska ha den ute med ljung i. Det ska rymmas två krukor och kommer att lysa upp min uteplats, tror jag. Blir det bra kan jag kanske beställa en till. Men det är inget billigt krams ska ni tro. Men det var det bästa i min stil jag hittade. Lådan kommer inte förrän vecka 40. Men jag hoppas den kommer, för jag har betalt den redan.

Nu var det slut med bloggandet för idag. Jag hör av mig i morgon. Ha det så bra och hej då!

Käringen börjar vara pigg igen

Ännu en ny morgon och jag känns mycket bättre efter min lunginflammation. Tog färdtjänst igår till Storheden (bara 35 kr kostar det) och ICA Maxi. Denna jätteaffär som jag smyger omkring i utan att hitta det jag ska ha. Inte är det som Ica Pärlan i Älvsbyn. Men jag hittade filten på direkten, en gammelrosa ljuvlig mjuk filt. Ni kan inte tänka er hur skön den är. Köpte också garn. Ljusgrått melerat och tänkte mig sockor till Rasmus som är Therese son (en kompis till Isabel). Hon hjälpte till att packa vid min flytt, och jag hade tänkt sticka sockor som tack. Om jag nu kan sticka längre. Återstår att se.

14 grader idag och samma molnighet. Igår kväll regnade det som vanligt. Jag var så trött så jag la mig redan klockan 22. Har nyss ätit en ostfralla och druckit kaffe. Till lunch äter jag jordgubbar. Jag köpte en liten förpackning dyrgubbar igår. Som jag ska jag njuta av till lunch. Kanske det slinker ner en banan också så att jag blir mätt.

Matte ska äta middag här och jag köpte en bit nötkött som jag ska göra biff stroganoff av. Gott ska det bli. Annars blir väl dagen som vanligt. Med Emmerdale och lite mahjong. Var nyss in på FB och spelade lite spel, Gardens of time bland annat. Men mahjong är roligare. Fick ett brev från VC igår och mina prover jag tog i torsdags var normala igen. Skönt!

Katia har inte kommit hit än. Jag tror att hon har avtagit efter vägen. Trädens blad är fortfarande gröna men det är nog en tidsfråga innan dom gulnar och faller av. Hoppas ni har det bra och har klarat er från förkylning. Kvinnan i kassan på Ica igår hostade konstant. Tycker hon skulle hållit sig hemma. Istället satt hon och lät sina baciller hoppa ur sin mun mot de betalande. Inte just! Man kan väl säga att man fick bacillerna på köpet.

Nu ska jag in i den dagliga duschen och njuta av den. Hej då!

                                                       

En liten gnutta sol

Ännu en dag med regn igår. Men nu på morgonen tittade solen fram en stund. Men bara en liten stund. 14 grader är det idag och på AB kan man läsa att orkanen Katia är på väg hitåt. Eller det som är kvar av den. Svårt att tro när man ser ut och inte ett löv rör sig på träden. Men större under har ju hänt.

Hade ett tag tänkt fara till Ica Maxi idag. Men jag får se hur det blir. Sist jag var där såg jag en filt som jag funderade på att köpa. Men som vanligt har jag svårt att bestämma mig. Behöver jag denna filt? Nu har jag tänkt över detta problem och kommit fram till att, ja jag behöver den. Denna lägenhet som jag bor i nu är inte lika varm som den förra. Därför behovet. Eller har jag blivit frusnare nu. Skit detsamma, jag ska köpa filten. Men jag vet inte vilken dag jag far dit.

Såg TV en stund igår utan att jag hade nån koll på vad jag såg. "Kommissarie Lynley" t ex såg jag. Slöade mig igenom, kanske jag ska säga. Och ett avsnitt av "Mördare okänd". Ikväll vet jag inte vad det blir. Fick ju en ny ÅR igår så jag löser väl ett kryss.

Längtar efter en solig dag så jag kan avsluta min sommar på uteplatsen och smycka den inför vintern. Tvättade en matta igår som hänger ute på tork, får se om jag måste ta in den och torka den färdigt eller om den blir torr ändå.

Ha nu en bra dag jag hör av mig i morgon. Hej då!

                                              
                          

Hägnan

Idag regn efter en solig eftermiddag igår. Hur underbart det var att se solen igen. Det var som om hela Luleå lyste upp. Barnen var ute och lekte och folk prommenerade. Några småflickor tjuvrignde på dörrar och sprang på snabba ben ut, innan nån hann öppna. Det var som om allt vaknade upp igen efter en mörk tid. Men idag är allt som vanligt igen. En grå himmel och ett strilande från den. Jag ska ju min vana trogen tvätta idag.

Men innan dess en dusch och så ska jag i vanlig ordning se Emmerdale. Igår vann Västerbotten TV pucken, och det var rättvist. Det var det bättre laget. Grattis till dom!

Hela dagen igår blev man verkligen tillbakakastad i tiden, om man såg på TV. Till den 11 september 2001. På den tiden bodde jag och Isabel i Ersnäs, tillsammans med Emma, vår cocker. Jag jobbade på Hägnan, ett friluftsmuseum, på kontoret. Det är ett museum typ Skansen, med gamla byggnader och tamdjur. Där finns också en lanthandel och en matservering. En smedja, en bagarstuga, bibliotek osv. Ett trevligt ställe att tillbringa en dag på. Där kan man få uppleva saker från förr. T ex en marknad. I alla fall var det ett trevligt ställe att jobba på.

                                        

                      

Ett underbart ställe för barnfamiljer. Och inte kostar det så mycket att vara där. Har ni vägarna förbi så ta och titta in. Det är öppet året runt. Före jul har dom stor julmarknad på gammeldags vis. Bredvid Hägnan ligget Gammelstads kyrkby och kyrka.

Ja det var lite reklam för Luleå kommun. Pratade med Birgit igår då hon ringde. Saknar henne och fikastunderna. Men man kan ju inte få allt. Får väl ta mig råd att åka dit en sväng, nu när jag har färdtjänst.

Nu ska jag in i duschen så att jag får se Emmerdale innan tvättstugan. Ha en bra dag! Hej då!


Minnenas tid

Har nyss satt på TV-n och ser att ettan kör hela dagen med minnesprogram om 11 september. Ibland får man för sig att det firas nånting. Men så är det väl inte? Det kanske bara är att man ska minnas. Ungefär som Estoniakatastrofen. Fast det var ju inte terrorister som var skuld till detta. Eller? Men det man kommer ihåg om den 11 september är ju, för min tanke, att presidenten i USA fick som han ville, starta krig mot araberna. Tyvärr är det ju så att hela tiden är det dom oskyldiga som får lida. Dom oskyldiga i NYC och dom i arabländerna. Dom som är skyldiga klarar sig alltid.

Enligt SMHI i går skulle norrbottten få sol idag. Än har den inte visat sig här. Visserligen är norrbotten stort men ändå! Det är 12 grader och molnigt. Bara att se framåt och vara glad att det inte snöar. Minns en älgjaktstart i september i början på sjuttiotalet då det snöade, visserligen snö som gick bort efter ett par timmar. Men ändå blev man blöt och det var svårt att göra upp eld när man skulle äta och koka kaffe. Hurves var det! Men älg vart det ändå och det var väl det som var meningen.

 Såg TV-pucken igår, matchen mellan Stockholm och Västerbotten. Västerbotten vann med 3-0 och gick till final som spelas idag. Finalen spelas mot Dalarna. Min bror har tre pojkar som alla har spelat i TV pucken. Men dom spelade i Närke. Och det var ju ett tag sen. Jag minns dock hur stolt han var över sina pojkar. Min bror gick bort i början på nittiotalet i cancer. Frid över hans minne. Lillasyster, McKorvum, tänker ofta på dig.

Mår lite bättre idag och har hopp om livet. Hostan har blivit bättre, alltså jag hostar inte så mycket och så ihållande som förut. Det är skönt att jag ser en ljusning i min hälsa.

Har fortfarande utemöblerna ute och jag väntar ett tag till innan jag tar bort dom. Ska också köpa tulpanlökar och ljung som jag ska plantera på uteplatsen. Har en fundering om att ha julgran ute i år. Det finns ju en utekontakt där. Bara att köpa gran och ljusslinga. Tål att fundera på. Ni ser att jag är framåt i tiden. Och julgran har jag ju inte haft på flera år, inte sen jag flyttade från Ersnäs.

Mina ben mår fint och jag har inte så störande värk idag. Kanske högtrycket är på gång  ändå. Hoppas ni mår bra. Har hört att det är mycket infektioner som graserar i landet. Sköt om hälsan! Ha det så hörs vi. Hej då!

                       


Honung godare än mjöl

Igår såg jag solen. Underbart var det, men idag är molnen tillbaka igen. Men enligt SMHI ska det bli vackert väder. Hoppas på det. Sen kan jag bekänna att jag var tidigt ute vad gäller att det var tio år sen tvillingtornen i NYC attakerades. Det är ju den 11 september som det gäller. Så är det att bli gammal. Men två dagar hit eller dit spelar väl ingen roll. Det viktigaste är väl att det otäcka har hänt. Och att man inte glömmer.

Har kvar hostan, värst hostar jag på kvällarna. Men jag kan ändå säga att det är bättre. Imorgon tar jag sista pencilintabletterna. Då ska väl inflammationen ha gett sig.

Igår fick jag besök av Jehovas vittnen igen. Dom verkar inte ge sig, fastän jag är bestämd på den punkten att jag inte är intresserad. Det finns ingenting i deras lära som faller mig på läppen, så att säga.

Igår kväll såg jag lite från finnkampen. Vi kan ju inte skryta med att vi har så bra friidrottare längre. Min förra favorit, Johan Wissman, är inte i form längre. Måste vara frustrerande att inte kunna prestera längre. Skit detsamma. Snart sätter skidsäsongen igång. Och då får vi sitta och titta på Marit Björgen som vinner, och vinner, och vinner och kampen mellan Northugg och Hellner. Ja herre je!

Matte skulle titta in idag när han har rast. Jag stekte file igår och blandade ner grönsaker och grädde. Bara att värma idag och koka ris (eller pasta). Isabel har jobbarhelg. Snart ska jag lösa melodikrysset i vanlig ordning. Sen ska jag plocka i ordning på uteplatsen. Efter städningen blev en mopphink och mopp kvar ute. Måste jag plocka bort utemöblerna redan, eller ska jag vänta till vintertiden kommer?

En spannmålstjuv sköts i går i Älvsbyn. En björn alltså. Trodde inte björnar var så förtjust i mjöl. Men det är ju klart att det var lätt att förse sig med mat på denna gård. Nalle Puh skulle föredra honung. Hihi!

Ha det nu så bra denna lördag. Vi hörs så hej då!
                                    

Nionde september

Ännu en grå dag har vi framför oss. Igår kväll var det som om himlens portar hade öppnat sig och regnet bara forsade ner. Man kan vara glad för att man har ett hem som man kan mysa i. Men var är den ljuvliga hösten? Inte i Luleå i alla fall. 14 grader är det så det är ju inte kallt, men trist. Hoppas det vänder snart. Är lite piggare idag men i går kväll hostade jag som en vansinnig. Stackars Matte som skulle behöva höra mitt skrällande.

Isabel och jag var ju på provtagningen igår och sen åt vi lunch på restaurangen där. Köttgryta med potatis och grönt. Jättegott var det. Sen en shopping på Coop och där gick det åt 900 kronor. Varför ska Coop vara så dyra? När vi återvände till Hagelvägen satte Isabel igång med städningen. Så nu har jag så fint efter att hon har släppt ut tornadon. Helgfint och bacillfritt. Tack min lilla ängel!

Idag ska jag bara slappa. Gör jag nåt annat, kan man undra? Ska laga lite lunch och se om nån dyker upp och vill äta. Gör nåt på frukostkorv och en massa paprika. Kan vara gott. Sen ser jag Emmerdale och Holby City. Ikväll blir det "Doobidoo" tror jag. Ska se om jag ska ringa till Birgit. Men jag vill vara fri från hostan först. Det är så jobbigt då man ska prata och hosta samtidigt. 

Läste på FB att min äldsta dotter gift sig. Hoppas hon har lyckan med sig!

Idag blir det mycket på TV om den nionde september. Det är tio år sen det hände i NYC. Det är fruktansvärt vad det händer mycket i världen nu också. Just nu är det dessa stackars pensionärer som blir attakerade, åtminstone i norrbotten. Ungdomar som rånar gamlingar med rullator. Man ligger väl risigt till förstår jag. Men stackars rånare om dom tar mig. Jag äger ingenting av värde. 

Nu ska jag sluta skriva för idag. Hoppas ni har det bra. Hörs i morgon tror jag. Hej då! 

                          

Var är solen?

Idag kan man läsa i PT att orädda björnar måste skjutas. Det är så att i Älvsbyn har björnarna kommit för nära ortsbefolkningen. Dom stjäl grödor från bönderna och förstör bostäder för att komma åt hundar eller katter, att äta naturligtvis. Så nu ska polisen låta jägare ta över och skjuta dessa björnar. Kan förstå att folk är rädda. En bamsestor björn är inte att leka med.

Sitter nu och väntar på att Älvsby VC ska ringa och jag får förnya Mattes recept. Jag brukar få göra det då Matte har svårt för att ringa och sitta i telefonkö. Snabbt var det klart, så nu är det bara för Matte att hämta pillren på apoteket.

 Det hände en hemsk flygolycka i Ryssland igår. Ett helt hockeylag omkom, bl a den svenske målvakten, Stefan Liv. Endast trettio år och efterlämnande bl a hustru och två små barn. Hur grymt kan inte livet vara?

För mig är hostan lindrigare idag. Känns bättre att slippa hosta om och om igen. Idag ska Isabel skjutsa mig till VC och jag ska också in på Coop och handla lite. Har bett Isabel att hjälpa mig med lite städning idag. Min egen ork är inget att hänga i julgran kan jag säga. Det tar väl ett tag innan man blir i ordning, om det någonsin händer igen.

Ska i alla fall försöka få bort bacillerna som grasserar i min lägenhet. Bort, bort, bort alla bacilusker!!!!!!!

Nu önskar jag er en bra dag. Här är det 15 grader och fortfarande molnigt. Lite blåsigt är det allt men inget regn ännu. Var är solen? Vi hörs sen, hej då!

                                           

Hopp om livet

Idag är det 14 grader, mulet men det regnar inte än i alla fall. Vilken tråkig början på hösten. Jag hade sett fram emot soliga klara dagar med lite färgglada löv på träden. Än är träden gröna men himlen är grå. Inte underligt att dom flesta är snoriga och hostiga. Jag hostar fortfarande men det håller på att ge sig tror jag. Knaprar pencilin fortfarande. En tablett morgon och kväll. Imorgon klockan ett ska jag ta fler prover. Sänder en tacksamhets tanke till mina vänner som tänkt på mig under min sjukdom.

Imorgon kommer Matte och sover här, han har väl som vanligt en tidig arbetsvecka. Då får jag lite sällskap. Det har inte varit så mycket TV-tittande för mig sista tiden. Jag tror jag blir mer och mer kritisk till TV programmen. Har förstått att det inte beror på hur många kanaler man har, utan vad som visas på dom. Sen är jag ju allergisk mot reklam. Jag ser en reklam och efter det, vet jag inte vad det var reklam för. Då är ju inte den reklamen så bra, eller hur? Och fyran är ju värst. Man ser ett program och det blir reklam. Avbrottet är så långt att man slutar se programmet i tron att det var slut. Eller så somnar man innan reklamen är slut. Hur kul är det? Därför kan man göra nåt annat än att se på TV.

Tråkig fotbollsmatch igår kväll mot San Marino. Visserligen vann Sverige, men hur långt inne satt den segern? Sen ska inte Christian Olsson hoppa i finnkampen. Hur förvånad blir jag inte. Kan inte han lägga av med sitt hoppande. Och systrarna Kallur, dom tycker jag kan sluta nu. Satsa på lite yngre förmågor i stället. Och försök få fram nån annan dam i längdhopp. Klyftan har väl gjort sitt nu.

Sen var denna knark Ola på TV igår och hävdar att han är oskyldig. Men har inget att bevisa det med. Bläh!

Lokalt kan jag berätta om att i Luleå vill dom bygga ett höghus inne i stan. Men byggnadsnämnden går bara med på 12 våningar. Det är väl inget höghus! Varför det skulle bli högt, är ju pga att hålla nere hyrorna. Samtidigt bygger man två höghus ute på Lulsundet. Ja höghus kanske man inte ska säga, men 14 och 16 våningar blir det. Man kan ju undra vem som har råd att bo där. Det ena husets takvåning ska kosta 30000 i månadskostnad, så det blir nog inte vem som helst som bor där. Tänk att lägga så mycket pengar bara på att bo.  Hua!

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch. Till lunch blir det stekt korv, stekt potatis och stuvad spenat. Gott med spenat. Hoppas ni har det bra och njuter av hösten. Hej då!

                                                                       

Det mjuknar

Känner mig lite bättre idag. Hostan har mjuknat litegrann och det skräller inte så mycket. Igår ringde doktor Jörgen och undrade hur jag mådde. Han ville också att jag skulle komma dit (VC) och lämna mera blodprover på torsdag. Så det får jag väl göra. Undrar vad det är nu då? Ska försöka glömma det sjuka med mig nu. Får tänka på alla dom som har nånting att klaga på. Jag har ju nånstans att bo och nånting att äta. Nån som bryr sig om mig. Så nu är det slutklagat för denna vecka.

Inte har jag plockat fram garnerna för stickning ännu. ÅR hade ett stickmönster denna vecka på hundtröja. Ska nog sticka detta av mina restgarner. Till Jocke och Pernillas småhundar. Så fort jag är på benen ska jag starta. Men det första jag måste göra det är städning. Städa bort alla bacilusker. Måste nog be Isabel om hjälp.

Det blir inte mer från mig idag vad gäller blogg. Bara att vila nu en stund. Ha det bra och hej då!
                   


Hopp om livet

Ska försöka skriva några rader idag. Känner mig en aning bättre. Men bara en aning. Lunginflammation är inte att leka med, kan jag säga. Flera gånger har jag kännt att jag ger upp för att det är så jobbigt. Varför jag inte gjorde det kan jag tacka mina barn för. Isabel har varit här för att se till mig, Jocke och Pernilla var här i lördags och Matte är en klippa som jag har lutat mig mot. Det svåraste är nog hostan, den skrällande och andningen. Det är som att andas i en liten garderob där luften tagit slut. Läkaren på vårdcentralen sa att om det inte hjälpte med medicinen måste jag bli inlagd i Sunderbyn på lungkliniken. Där har jag klippkort. Tillbringade fem veckor där för några år sen i dubbelsidig LI. Men nu ska jag försöka bli frisk i stället på egen hand.

Sista tiden har jag inte sett på TV utan tillbringat den i sängen. Hört friidrotten, VM, på radion. Har duschat frysande. Har inte spelat så stor roll hur mycket varmt vatten jag haft i duschen. Jag har frysigt ändå. Sen har jag knappt ätit nånting. Igår kväll först värmde jag en tallrik korvgryta, och åt lite med en hård macka. Tur att man har lite reserver. Ja nu vet ni att jag lever i alla fall. Hoppas jag piggnar till också. Önskar er en bra dag mina vänner. Hej då!

                              

RSS 2.0