Äger inte ens hälsan

Fortfarande 5 plusgrader idag. Just nu skiner solen men det ska bli växlande molnighet idag. Jag har nyss ätit frukost, mjukkaka med Lönnebergaskinka och skivad gurka. Tillsammans med kaffe. Köpte risifrutti igår men jag tar det till lunch istället.

Ja igår eftermiddag var jag och Isabel på Ica Maxi och handlade lite. Köpte en adventsljusstake och ljus i namnsdagspresent till Isabel. Efter separationen har hon ju ingenting sånt. Hon har fått börjat på ny kula kan man säga. Därför försöker jag ge henne det som man har extra så att säga. Sånt man klara sig utan men gärna vill ha. Vi tittade också på julgranar, men dom var inte billiga. Jag har ingen julgran och mig gör det ingenting. Men man skulle ju önska att Alec skulle ha en gran i sitt hem. Man fick nästan slag när man såg alla julgrejer som dom hade på affären. Mycket man skulle vilja ha men jag gräver i kartongerna i mitt förråd. Blir billigare så.

Inbrotten i Luleå fortsätter. I helgen har det inrapporterats fem inbrott. Nu har jag ju ingenting av värde som nån kan ta här. Men det vet ju ingen om. Det är väl mest villainbrott som görs, men i alla fall. Rätt vad det är kanske nån försöker ta sig in till mig. Kanske slår mig i skallen (för jag är ju hemma för jämnan) och sen upptäcker att "denna kärring har ingenting". Tjilligt åt dom! Jag äger inte ens hälsan.

                           
Ikväll ser jag nog "Pengarna på bordet". Måste se hur det går för dessa tjejer som avslutade förra veckans program. Dom verkade inte ha nån aning om nånting. Men dom kan ju ha tur och vinna ändå. Kul att se. Kanske jag ser "Anno 1790" på ettan sen. Nu missade jag första delen av denna svenska serie. Men tror att jag kan komma in i handlingen ändå. Klockan 19 börjar sjuan ett nytt program med Kajsa Ingemarsson "Svagaste länken". Det kollar jag nog på och ser om jag tycker det är nånting för mig.

Nu ska jag sluta för idag. Spelar en mahjong förstås. Önskar er en bra sista oktober. Hej då!                 

Så mycket sämre


Idag 5 plusgrader och det förvånar mig inte om det blir regn. Himlen ser ut så. Vad gör det mig kan man fråga? Jag som är mest bara är inne och latar mig. Idag tänkte jag fara till Storheden och handla lite. Och jag säger lite för så blir det nog. Men det är kul ibland att se lite annat än väggarna hemma.

Idag har Isabel namnsdag, fast egentligen är det Isabella, men det är väl samma namn med annan stavning. Och när jag bestämde det namnet blev det så enkelt som möjligt. Jag tycket det är knäppt med alla försvårande stavningar. T ex när man stavar med ph istället för f. Bor vi nu i Sverige kan vi väl använda svensk stavning också. Förr i tiden var det nog vanligare med ph.

Efter att jag sett ett TV program om en kvinna som skulle opereras och nekade ta emot blod för att hon var med i Jehovas vittnen, var min tanke att om det var hennes barn som skulle opereras, skulle hon då neka att barnet skulle få blod för att överleva. Blir inte det straffbart då. Om barnet dör blir det väl detsamma som att hon misshandlat barnet till döds. Och om man ger sitt barn felaktig mat så att samma barn blir onaturligt fet, kan man straffas som förälder? I vissa länder är det så. Var går gränsen? Är inte livet mer värt för Jehovas vittnen? Ja, jag vet inte. För mig är livet heligt. Och min barn är mer värt än allt annat.

Så har vi då vintertid igen. Ingen skillnad för mig och datorn ställer om sig själv. Väggklockan ställer jag väl om sen. Som sagt var är jag inte beroende av tiden.

Såg fyrans program "Så mycket bättre" och som jag trodde var det inte bättre än förra året. Programmet var så tillgjort i mitt tycke. Förra året var deltagarna som gjorda för varann och så naturliga. Svårt för årets deltagare att leva upp till. Tror inte att jag ser det mera om det finns annat att titta på. Ikväll ser jag "True talent" och "Tills vi möts igen". Men nu till dagens mahjong. Förstår ni att jag spelar detta fastän jag inte lyckas så bra att få det att gå ut. Det kanske är en kick när det händer.

Ha en bra söndag och ta vara på ledigheten, ni som jobbar. Hej då!

                   

Hej och hå

Men hej och hå! Efter en regnig kväll så skiner solen idag. +6 grader är det också, helt ofattbart den 29 oktober. Blir väl en promenad om mina fötter inte strejkar. Varför ska mina fötter värka så?

Men värre är det väl för den Pitebo som blev knivskuren i natt. Var visst en stökig natt i hela Norrbotten. Verkar som att det blir stökigare efter att folk har fått lön. Inbrottsvågen i Luleå fortsätter enligt nyheterna. Folk borde få lära sig att det andra äger ska dom ge fan i.
 
En ljusglimt kan väl vara att efter beväpnade män skulle råna OK i Råneå, övermannades rånarna av personalen och hölls fast tills polisen kom. Tjilligt! Samtidigt kan jag läsa i PT att piteborna är bäst i landet på att använda bilbältet. Förut har jag läst om att samma folk är sämst på att använda blinkers. Så kan det vara.

Jag sov till 8.30 idag. Skönt att sova ut ibland. Till frukost blev det Leksandsknäcke med leverpastej och tomat. Jag blir aldrig less på detta bröd. Har tagit fram karré ur frysen som jag lagar till middag i min ensamhet. Isabel ska skjutsa Alec till hans farmor idag där han ska vara under höstlovet. Hon skulle titta in efter det. Hoppas hon kör försiktigt. Det är visst halt på vägen mot Överkalix. Sa dom på radion. 

Ikväll ser jag nog "Så mycket bättre" om än jag inte tror att det blir bättre, än förra säsongen. Men det är nåt jag måste kolla i alla fall. En liten ljusglimt är det att "Downton Abbey" startar om på ettan ikväll. En engelsk serie som jag gillar.

Duschen väntar på mig. Ha en fin lördag och hej då!

                  

Ett evigt mörker

Fredag igen. 5 grader ute och mörkret är kvar. Det blir ju bara mörkare och mörkare den här tiden. Natten mot söndagen ställer vi om klockorna, ska det göra nån skillnad? Knappast. Mörkret får vi leva med den här tiden.

Igår fick jag min obligatoriska spruta mot influensa. Så nu ska jag inte vara rädd för att bli sjuk i vinter. Tur det med en sexåring som hostar och snörvlar hela tiden. Jag tror att han är ute för lite. Mina ungar var ju ute för jämnan, och dom var nästan aldrig förkylda. Men nu för tiden ska man sitta inne vid ett TV-spel eller kollande på nån barnkanal. Och aldrig verkar dom bli less på detta. Tova och Oscar var uteungar förut när dom bodde i Korsträsk. Men nu är dom inte barn utan ungdomar och bor i Skellefteå så jag vet inte hur det är. Dom har ju sina idrotter så dom kan ju inte vara inne hela tiden.

Ska tvätta klockan 13 idag. Fy va tråkigt. Men kul när det är klart. Igår fick SAIK bara en poäng efter straffar. Dom spelade borta mot Färjestad. Ligger tvåa i tabellen, en poäng sämre än Frölunda. Luleå spelade borta mot Växsjö och åkte på däng med 3-2. Ligger på sjunde plats. Det har ju ingenting med min tvätt att göra. Men i alla fall.

Matte sov här i natt, men idag blir han väl ledig på eftermiddagen och är nog ledig i helgen. Han har ju gått härifrån innan jag vaknar så jag vet inte exakt. Men han har lämnat sin ryggsäck så han dyker väl upp så småningom.

Blir väl TV-tittande ikväll men vet inte vad det kan bli. Blir kanske "Doobidoo" och en film. TV4 film visar en film "Uppgörelsen" som har fått bra kritik. Bra skådisar bl a Sean Penn. Kanske jag ser den klockan 21.

Nu blir det en dusch för mig och sen göra iordning tvätten, så den är klar när jag ska gå till tvättstugan. Ha en bra dag och hej då!

                     

Nallens dag

Jag börjar vara himla less på denna dis och dimma som hägrar över Björkskatan. 2 grader varmt är det och jag tycker att ett evigt mörker väntar ute. Isabel skjutsar mig till VC för att jag ska få en spruta. Men det blir vid lunchtid. Hinner se Emmerdale först. På radion sa dom att det är Nallens dag, har då aldrig hört det förut. Jag har då inte haft en teddybjörn Fredriksson i min barndom. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Det var nog mest dockor när jag var liten. Konstigt, för jag har alltid älskat Nalle Puh.

                

Matte har sovit här i natt också. Han börjar ju så okristligt tidigt på mornarna och får ju sova lite längre än om han skulle sova hemma. Det blir en natt till som han sover här. Pga detta äter han middag här och idag blir det chili. Lätt att laga och lätt att äta.

När ska jag komma ifatt med städningen kan man undra? Varför ska det ta så lång tid för mig att städa. Är det latheten som har hälsat på i mitt inre? Kan undra, eller är det värken som gör det. Försöker låtsas som om jag inte har ont, men det är inte så lätt.

Såg en film på åttan igår kväll. Har sett den många gånger, men jag älskar den. "Billy Elliot" heter den. Denna dansande pojke som går emot allt och alla bara för att få dansa. Hur underbart är inte det? Kommer att se den filmen flera gånger, det är jag säker på.

Nu ska jag ta en dusch och sen spela en mahjong om tiden räcker till. Ha det nu bra alla fina människor så hörs vi sen. Hej då!

Vocalissa

Det varnas för halka i hela länet och här på Björkskatan var det nollgradigt i morse. Dimmigt värre var det också. Denna dimma är kvar ännu klockan 9.30. Usch! Stackars Matte som sitter i sin taxi i denna dimma. Han började 4.30 och då var det säkert dimmigare (heter det så?).

Äntligen är min gamla TV i förrådet. Isabel och Matte bar ut den dit igår, så nu kommer jag in i garderoben och linneskåpet igen. Isabel och Alec kommer hit i dag på middag tillsammans med Matte och mig. Vad ska jag göra för mat? Blir nog spagetti och en sås gjord på lök, bacon och korv. Då slipper jag handla nåt. Skickar Isabel till affären efter mjölk bara.

Till frukost idag gjorde jag en Leksandsknäcke med leverpastej och gurka och tomater på. Så gott! Och sen en mugg kaffe förstås. Så nu klarar jag mig till lunch och kanske längre ändå.

SAIK fick bara en poäng igår efter sudden. Men det räckte för att dom gick upp till ledningen igen. Frölunda skuggar dom. Plura och Eldkvarn spelar på Laponia i Arvidsjaur på lördag. Synd att man inte tar sig dit. Tycker Eldkvarn är bra. Såg dom mycket på sjuttiotalet.

Visste ni att jag har uppträtt på samma scen samtidigt som Thore Skogman? Det visste ni inte. Det var på en talangtävling i Brunnsparken i Örebro, tror det var 1957. Skogman kom etta och jag trea. Jag sjöng en sång som hette Heidi. Skogman blev ju berömd över hela Sverige och själv hamnade jag i ett dansband. Då kan ni förstå att jag inte älskar dansbandsmusik. Blev nog hjärntvättad. Stod inte ut nån längre tid. Gjorde ett längre uppehåll med mitt sjungande. Till slut hamnade jag i en kyrkokör under ledning av Ulf Samuelsson (numera i Örebro). I kören sjöng jag även som solist. Riktigt kul kan jag säga.

Nu ska jag söka igen några skor för bruk utomhus när det blir kallare. Har hittat igen halsduk och vantar men ingen mössa. Men jag ska väl inte fara på nån utflykt direkt. Klara mig nog utan mössa. Ska kolla i HM på nätet om jag hittar nån. Hade jag varit längre hade jag nog köpt en hatt. Tycker det är snyggt med hatt.

Nu är det slut för idag. Sköt om er och hej då!

                    

Nötstek och lingon

Idag på morgonen var det dimmigt värre och jag kan läsa i PT att en buss har krockat med en häst i Lillpite. Hästen hade rymt från en hage i närheten och kommit ivägen för bussen i dimman. Stackars häst! På Björkskatan har vi 2 plusgrader och samma dimma.

Några FB-vänner har fått SMS från Cancerfonden som vill att dom ska skicka sitt kontonummer för återbetalning. Konstaterat att detta är bara bluff och bedrägeri och en varning sänds ut till alla. Är det verkligen nån som går på detta? Kanske! Själv använder jag så sällan SMS. Ringer hellre.

Idag kommer Matte hit och äter middag. Jag gör en nötstek med gräddsås och potatis. Till detta en grönsallad och inlagd gurka. Gott ska det bli. Brukar också servera vinbärsgelé till detta men idag blir det lingonsylt istället. Gelén är slut.

       

Gårdagskvällen blev TV-tittandets kväll. Först trean och talangerna och sen fyran med "Pengarna på bordet". Slog sen över på Guld och den gamla versionen av Forsythesagan. Sen blev det sängen.

Vad jag ska syssla med förutom matlagning vet jag inte. Blir väl lite stickning och sånt. En och annan mahjong kan det bli. Brukar inte ha nåt problem med att få dagen att gå. Men nu ska jag först duscha och fräsha till mig. Ha det nu så bra ni kan. Hej då!

                      
 

Man gör vad man vill

Fortfarande varmgrader (4) ute. Men det känns ändå lite ruggigt och mörkt. Men det hinner vända innan lunch. Så var det måndag igen. Har ätit ett lingonbröd till kaffet och radio norrbotten står på. Hör om en Luleåfamilj som sålt allt för att flytta till Thailand. Dom ska bo där i ett och ett halvt år. Ja jag är då inte avundsjuk. Har det bra där jag bor. Trots vinter och nederbörd. Sen har jag ju gjort mina resor när jag var yngre.

Vad ska jag hitta på idag? Det får ge sig under dagen. Det är det bästa med att vara pensionär. Man gör som man vill och har inga förväntningar på sig.

Igår kväll såg jag början på en serie "Tills vi möts igen", tror jag den heter. Kanske jag sett den förut eller läst boken. Tyckte jag kände igen handlingen. Såg den i glappet mellan talangerna och western. Det var TV4 guld som visade den. Vet inte hur länge jag har alla kanaler kvar. Ska ju sen bara ha åtta. Plus dom ordinarie.

Hade strömavbrott mellan 13-14 igår. Vet inte varför. När det är strömavbrott blir man ju helt isolerad. Och så tyst det blir. Man ser hur beroende man är av ström. Tur det bara varade en timme. Sen var allt som vanligt igen.

Sista veckan för vaccinering mot influensan. På torsdag måste jag till VC och få min spruta. Annars kan det bli hårt för mig i vinter. På onsdag ska jag tvätta och kanske på fredag handlar jag lite som behövs för helgen. Sen ska jag städa också. Vet inte när. Ja ni ser att jag har fullt upp i veckan. Men som sagt, man gör vad man vill. Hm!

Nu ska jag i alla fall spela en mahjong eller två kanske. Ni får ha det så bra så hörs vi! (Det är nästan bara jag som hörs) Hej då! 

Vintern närmar sig

Idag -1 grad och vintern närmar sig och det är inget att göra åt. Men snön lyser med sin frånvaro. Om två månader är det jul och jag skulle glatt hoppa över den helgen. Julen är inte densamma för mig som förut då alla barnen bodde hemma och man kunde följa deras förväntan. Allt stök tillsammans med dom, pepparkaksbak och pepparkakshus. Det har försvunnit för mig och glädjen med den inför julen. Ser hellre fram emot våren då man får tillbringa mer tid ute.

I PT kan jag läsa att polisen inte har nåt spår efter dom som förra lördagen rånade Öbergs Interiör i Älvsbyn. Kan förstå detta. Polisen är väl inte så intresserade heller. Kan även läsa att Centern vill ha in hundar på äldreboende. Ska kunna ha en lugnande verkan. Tror säkert att det funkar. I Kiruna har en person kört skoter in i en vägg.  Är väl inte första gången det händer. Sen vann Luleå i hockeyn. Och då vaknade FB-sidan till. Helst när SAIK förlorade sin match och bara fick en poäng. Då får man gliringar om detta. Fastän SAIK leder tabellen än så länge. Gliringar eller inte jag håller på mitt SAIK i alla fall.

Igår kväll såg jag som inget på TV. Kunde inte hitta nåt jag ville se. Sov en stund och spelade lite mahjong. Slöade med andra ord. Ikväll ser jag "True talent" veckofinalen och "Den långa färden-återkomsten". På eftermiddagen ser jag nog "Doobidoo" som jag missade i fredags. Men nu ska jag häva mig in i duschen. Sen gå igenom min garderob och se om jag kan sy om eller ändra några kläder. Jag har nämligen några idéer. Återkommer om detta senare. Ha en bra söndag. Hej då!

                 

+- 0

Idag nollan vad det gäller tempen ute. I inlandet har det snöat men här är det bara småruggigt. Fick besök av Alec på morgonen medan hans pappa vilade upp sig.  Det blev Alec som hade plats vid datorn när melodikrysset var. Så jag löste krysset i TV-tidningen och får skicka det via datorn senare. Nu är Alec hämtad så jag vilar mig lite. Har slagit en signal till Birgit och hört att hon har det bra.

Ska snart inta ryggläge i sängen och läsa en stund. Har inget särskilt jag vill göra denna dag. Ska söka igen nåt att se på TV ikväll. Kanske jag spelar lite mahjong innan dess. På grund av att jag är så slö idag så ids jag inte skriva mer. Kanske jag har mer skrivklåda i morgon. Ha det så bra och hej då!

                         

Skinka med senap

Fredag morgon och efter en strålande solig eftermiddag igår så vaknade jag upp till dis och dimma. Och naturligtvis en mörk himmel. Men jag ger inte upp så lätt. Igår var det inte  så härligt på morgonen heller men det blev ju en promenaddag för mig. Mitt i tvättyran.

Idag ska jag försöka städa lite och hoppas att det blir genomfört också. Tar det efter Emmerdale och Holby City. Igår vann SAIK över Modo i en mycket jämn match däremot fick Luleå stryk av Brynäs efter straffar. SAIK behåller serieledningen men det är många matcher kvar ännu.

Hörde på radion att Gadaffi, Libyens diktator, är död. Hur förvånad blir jag inte?  

Det lät lite konstigt på min uteplats i mörkret igår kväll. Upptäckte att det var en katt som hade nåt mystiskt för sig. Efter en stund drog den iväg mot 10-an. Först trodde jag att det var nån som försökte bryta sig in. Men så var det inte. Kanske en katt som inte hittade hem?

Till frukost idag gjorde jag ett lingonbröd med kokt skinka och senap på. Fick som lite julkänsla när jag satte på senapen. Men då brukar jag göra skinkmackorna på Leksandsbröd.

Älvsbyhus har varslat 17 om uppsägning. Svårt att sälja hus i dessa tider. Största arbetsplatserna i Älvsbyn är kommunen, Polarbröd och Älvsbyhus.

Ikväll ser jag nog "Doobidoo" på ettan och sen får jag väl kolla mer vad som visas. Mer om det i morgon. Ha det skönt i höstmörkret. Hej då!

                           

Nästan ett perfekt liv

Då var det tvättdag igen för mig. Ute 5 grader och småblåsigt, och naturligtvis mulet men jag tycker det verkar klarna upp. Får i alla fall vara hemma idag. Skönt att handlingen är klar för denna vecka. Jag tycker det är så jobbigt att handla. Jag blir nog aldrig en shop-o-man. Hade jag inte färdtjänst skulle jag nog svälta ihjäl. Kul färdtjänstchaufför när jag skulle hem igår. Han undrade om han kunde svänga förbi Willys så han fick handla lite. Jag tyckte det var OK så jag satt i bilen utanför Willys medan han handlade. Kan tänka mig att han hade familj som inte ville ut i regnet. Bra att man kan hjälpa till.

Matte har sovit här i natt men som vanligt började han jobba mitt i natta. Men efter dettta skift är han ledig till måndag. Ganska mysigt att ha nattfrämmande och han sköter sig ju själv.

Mer än att jag ska tvätta idag så har jag inget på agendan. Kanske åker dammsugaren fram. Eller sopborsten. Skulle vilja ha bort TV-n som står i hallen men det verkar svårt. Känner inte så många starka personer som är hos mig samtidigt. Och jag kan lova att den väger tungt.

Idag steker jag nog upp potatis och korv till lunch. Till middag blir det nåt lätt, kanske en omelett. Hihi! Mellan varven ska jag nog hinna med en mahjong och kanske en middagslur efter tvätten. Så bra jag har det som får göra vad jag vill och när jag vill det. Hade jag bara mindre värk skulle livet vara perfekt. Men man kan ju inte få allt. Eller hur? Nu önskar jag er en bra dag så hörs vi sen. Hej då!

                       

Fy skäms Tobias Billström!

Mörker idag också och 6 grader varmt. Det är nu som tiden för vår benskörhet sätter igång. Forskare säger att norrbottningar är mer bensköra än resten av svenskarna. Och det beror till stor del på mörkret. Avsaknad av sol och ljus gör oss mer bensköra. Och sen är det kosten. Vi måste äta mer grönt samt mer kalkrik kost. Och med grönt menar jag broccoli, spenat t ex. Och vi dricker för lite mjölk. Och det stämmer in på mig. Så det blir att köpa mjölk idag. Annars köper jag bara mjölk till matlagningen men nu får jag börja mjölka.

Europadomstolen har tagit Sverige i örat för utvisningen av den 91 åriga kvinnan. Så nu har utvisningen stoppats men kan göras senare. Säkert när dom tror att vi har glömt bort det hela. Tobias Billström som inte hade råd att betala sin TV licens, tycker inte att Sverige har råd med denna gamla kvinna. Och jag har inte råd med att försörja Tobias Billström. Är det nån som håller med mig?

Fruktansvärt med den fyraåring som blev mördad i Ljungby. Mycket hyschhysch är det. Annars brukar det bli stora rubriker vid mord. Men inte denna gång. Kan det vara så att mördaren är jämnårig med offret? Jag vet inte men det är en tanke. I alla fall är det en hemsk historia.

Matte har sovit här inatt. Men han började jobba vid fyra tiden så jag har inte sätt honom i dag. Men hans ryggsäck är kvar så han dycker väl upp senare. Idag tror jag att jag far på Ica Maxi. Men det blir på eftermiddagen.

Till frukost idag blev det bara några skorpor med ost på. Är inte hungrig direkt men måste äta lite till medicinen. Ska snart in i duschen och hinner kanske med en mahjong eller två. Det är löningsdag för mig och det är nästan bästa dagen i månaden. Tills man betalat räkningarna för då åker mungiporna ner. Men får vara glad att jag kan betala, även TV licensen. 

I inlandet har det visst kommit snö men här har det regnat i stället. Hoppas ni har det bra! Vi hörs hej då!

                         

ÅFF till allsvenskan

Alec har varit här några timmar medan hans mamma varit på personalmöte. Och han har suttit hela tiden framför datorn. Jag har lagt upp en sockstickning för att ha nåt att göra under tiden. Idag har vi 6 grader och jättemulet på himmelen. Igår var det strålande väder. Isabel har köpt mig min drömborste på Biltema. Så jag har varit ute och sopat däcket.

Snart börjar Emmerdale och efter att jag sett det tror jag att jag tar en middagslur. Känns som om jag inte sovit färdigt efter natten.

Läste i AB om den 91-åriga kvinnan som ska utvisas idag. En skam för Sverige tycker jag. Hon har all släkt här i Sverige och i Ukraina som hon ska fraktas till har hon ingen bostad eller hjälp. Hon är dement, hjärtsjuk och synskadad. Det är som om vi skickar henne till döden. Bläh!!

En nyhet som gör mig glad är att Åtvidaberg är tillbaka i allsvenskan. Jag bodde ju i Åtvid från 1969 till 1974 och jobbade då på Facit. Mina jobbarkompisar var fotbollsspelare. På samma avdelning jobbade Ralf Edström, Weine Wallinder, Roland Sandberg mfl. Benno Magnusson var nere på kontorsförrådet, en riktigt glad skit som alltid hade ett uppmuntrande när man besökte honom. Klart att man hängde på deras matcher och det blev några SM guld under den tiden. Ralf hade kommit från Degerfors samtidigt som jag började. Weine var en gammal klasskamrat från gymnasiet i Arboga. Benno var en lillebror till Roger M som spelade i ÅFF innan han blev proffs i Frankrike. Nu är det nya killar som spelar i laget, men jag ska hålla på dom nästa sässong i alla fall. Heja ÅFF!

Hör på TV just nu att det är farligt att äta chips och pulversoppor. Man kan få bröstcancer! Man ska inte heller använda buljongtärningar i maten. Då kan man få ADHD. Hm! Ja alltid är det nånting.

Nu ska jag kolla vad jag ska göra till lunch. Har ingen aning än så länge vad det blir. Ikväll blir det nog de desperata husfruarna. Och dom verkar verkligen vara desperata. Ha det så bra nu så hörs vi. Hej då!

                                                       

 

Virusprogram

Idag är det 6 grader, soligt och härligt. Tala om att det är roligt att stiga upp när det är sånt här väder. Lätt som en plätt. Hade jag ingen värk i mina fötter skulle jag skutta ut på äventyr. Men nu får jag vara glad att jag kan förflytta mig på golvet i lägenheten. Undrar om reumatologen glömde bort mig när min läkare födde barn? Får nog slå en signal och höra om den finns nån hjälp för mig och mina krämpor. Men jag kanske har prövat på allt dom har att erbjuda. Guldsprutorna var ju bra men jag vill inte ha såriga ben, därför hoppar jag över dom.

Igår åt Matte lunch här innan han började jobba igen. Sen kom Isabel och Alec och åt middag, tunnpannkakor med drottningsylt. På kvällen såg jag talangerna och sen western på guldkanalen. Missade Orsa-Kalle men får se reprisen.

Idag har jag förnyat mitt virusprogram. Det kostar 299 kronor men gäller ett år. Jag är ganska nöjd med detta virusprogram. Funderar på vilken dag jag ska handla. Kanske det blir onsdag för på torsdag ska jag tvätta. Först hade jag tänkt att vaccinera mig på onsdag, men jag vet inte än. Ska köpa några julklappar också. Måste dela upp dom så att det inte blir så dyrt sista månaden.

Snart ska jag gå in på nätet och kolla om jag hittar nån borste att sopa däcket på uteplatsen med . Jag ska ha inte ha en piasava utan en annan sort som inte är så hård.

                 

Ni ser på bilden vad jag menar. Vet ni var jag kan köpa en? Jag vet att Gårdings i Älvsbyn hade såna. Måste jag åka dit och köpa en? 

Vet inte vad jag ska äta till lunch idag. Har några tunnpannkakor kvar sen igår. Värmer kanske upp dom. Men nu blir det mahjong för hela slanten. Sen en dusch och Emmerdale. Skönt med vardag igen så allt går i gamla banor. Ha det nu så bra idag. Hoppas ni har lika fint väder som jag. Hej då!                 
                       

På första plats

På radion hörs "Mannheimer & Tengby" denna söndagsmorgon. Ute är det 7 grader och lite disigt. Jag smyger omkring för att inte störa Matte som jobbat i natt. Har inmundigat en ostfralla och en mugg kaffe. Ska bara skriva en snabbis så ni hör att jag lever.

Såg "Morden i Midsomer" igår kväll och blev förvånad då jag upptäckte att jag inte sett detta avsnitt förut. Trodde jag sett dom alla. Sen såg jag tredje delen "The Bourne ultimatum" innan sängen intogs. Ikväll är det "True talent" på trean. Ettan visar Orsa-Kalle med gäster. Vet inte vilket jag väljer. Och senare på kvällen ser jag "Den långa färden- återkomsten",  en westernserie som Guld visar. Jag är lite förtjust i westernfilmer. Måste vara en nostalgigrej sen barndomen.

SAIK vann över Djurgården igår och gick upp till serieledning, så länge det nu varar. Det är lång tid kvar att bevisa att dom är bäst i Sverige. Men man kan ju hoppas på guld när det är klart i vår.

Till lunch idag kokar jag ris till köttgrytan jag gjorde igår. Vet inte om Matte ska äta middag här. Har ingen aning om hur han jobbar idag. Hoppas Isabel dyker upp idag och kan handla lite mjölk och annat jag behöver. Men man vet ju aldrig. I alla fall ska jag spela lite mahjong nu och sen slöar jag mig väl igenom dagen. Det är ju vilodag. Hoppas ni har det bra. Vi hörs så hej då!

                              

Varmjackan fram

God eftermiddag! Har haft mycket att göra på förmiddagen så nu först blir det till att skriva. För det första tog jag sovmorgon och även en sen frukost. En dusch och sen melodikrysset. Hade tagit fram lövbiff från frysen och jag gjorde en gryta med gul lök, vitlök och en massa grönsaker. Ska äta detta till middag. Trodde Matte skulle sova här i natt men har väl missuppfattat honom (som vanligt).

Idag är det varmgrader (2) och ganska soligt än så länge. Blir nog i alla fall att ta fram varmjackan eller kanske duffeln. Hittar inga varma vantar. Dom har väl kommit bort i flytten. Men det är ju sällan jag använder vantar. Måste nog ner mot 20 innan det händer. Sen är jag väl inte ute så mycket i kyla.

Och Juholt han sitter kvar som partiledare. Så vid nästa val går det fortfarande nedåt för sossarna. Efter vad jag hört ryktesvägen så kommer många sossar att byta parti. Men dom som sitter på höga poster inom partiet fattar inte att folk på golvet är less på alla turer. Ja jesse min själ. Men jag bryr mig inte, låt dom dansa vidare sin vals.

Såg en film sent igår på fyran. "Twisted", en film om poliser och mord. Innan dess såg jag "Tyst vittne", även den med poliser och patologer. Det var sjuan som visade det. Ikväll vet jag inte vad det blir för TV program jag tittar på.

Nu ska jag spela lite mahjong innan maten. Ha det så bra denna lördag! Hej då!

                      

Smolk i ögat

Första dagen med minusgrader på Hagelvägen, visserligen bara 2 minus men man kan ju säga att vintern har infunnit sig. Burr, säger jag! Bara två månader till Lucia är det idag. Men för mig är det våren jag har i sikte. Så jag ser längre fram än så. Fredag är det i alla fall och den har väl ingenting att ge mig. Har inget på agendan. Jag ska väl nu börja med frukost och sen till lunch värmer jag en liten burk köttsoppa som jag äter med en Leksands. Kan var gott i den första kylan.

SAIK vann över Luleå igår. Men det satt långt inne kan man säga för Luleå tog ledningen från början. Men till slut ordnade det upp sig och SAIK vann med 3-2. Tror att mina pojkar var på plats i Skellefteå och kollade matchen.

Norrbottensradion surrar på om Världens barn och det viktigaste för dom är att vinna insamlingen över Stockholm och Skaraborg. Inte verkar det vara så viktigt med barnen. Dom har nog glömt syftet med insamlingen. Och Håkan Juholt, han tror jag blir tvungen att hoppa av som som sossarnas partiledare om dom ska ha nån chans nästa val. Men vem ska ta över efter honom. Tycker Tomas Bodström ska passa. Då kanske jag skulle rösta på dom. Men det händer nog aldrig.

Åt ju en snabb middag med Isabel och Alec igår. Isabel hade köttfärs med sig och jag stekte det med lök och kokade makaroner till. Med snabb menar jag att dom åt snabbt medan jag som vanligt satt ensam vid bordet och avslutade middagen. Så är det ju alltid. Jag äter så sakta och ingen ids vänta på mig medan jag tuggar maten. Sen var det meningen att Alec skulle vara här medan Isabel skulle hjälpa en kompis. Vi spelade skipbo när Alec fick ont i ögat. Antagligen hade han fått nåt skit i det och då ville han vara med mamma, naturligtvis. Så blev det och jag som sett fram emot att få mina ben smörjda fick tji. Men så är det ibland.

Nu ska jag pyssla lite innan Emmerdale. Ha en bra fredag och hej då!

                

Ett litet djurrike

Idag är det 2 grader men ännu är det grader på plussidan. Inte lika regndisigt utan det kan bli en fin dag, hoppas jag. Inte för det att jag har planerat nåt utanför huset, men ändå, det bjuder ju ut till en promenad om solen visar sig. Löven har gulnat nu men sitter kvar på träden, i alla fall på Hagelvägen.

Jag körde en frusen fralla i micron nyss och det skulle jag inte ha gjort. Följden blev att jag fick äta en snustorr, lite hård smörgås med skinka och gurka på. Håller mig nog till Leksandsbröd i fortsättningen. På norrbottensradion tjatar Ellika och Johan om insamlingen till "Världens barn". Det är ju en bra insamling i och för sig, men har nu gjorts till en tävling om vilket distrikt som kan ringa mest och skänka pengar. Det verkar vara viktigare än hur mycket pengar som skänks. Bara nu dessa pengar går oavkortat till barnen och inte stannar i nån rikings ficka.

Jag har upptäckt att jag verkligen bor i ett djurrike. Det kryllar av igelkottar stora som små här utanför. Det är ju en skogsdunge mellan huset jag bor i och villaområdet bakom den. Där trivs nog igelkottarna men dom besöker min uteplats då och då. Framför huset är det också en dunge och där bor en ekorre som nu verkar ha mycket att stå i. Även en skata pickar på och kollar om det finns några maskar på min gräsmatta. Däremot ser jag nästan aldrig några småfåglar. Tror jag ska sätta upp några bollar med fågelmat i nåt träd på framsidan. Men det blir senare.
 
Vid femtiden skulle Isabel och Alec komma förbi och äta och ikväll blir det väl TV som vanligt. Annars händer väl inget för mig. Nu till mahjongen innan duschen. Ha det så bra govänner. Hej då!
             

Grattis Mattias!

Onsdag och just nu 4 grader. Lite småruggigt med regn, en riktig deppardag verkar det som. Jag ska tvätta och det är inte så kul. Tur att det finns tvättstuga med maskiner som gör det mesta. I slutet på sextiotalet bodde jag i ett hus med tvättstuga utan maskiner. Var till att handtvätta allt. Mindre roligt kan jag säga. Köpte till slut en toppmatad liten maskin och en centrifug och vips blev det roligare med tvätten. Men det var då det.

Var till Kvantum igår och efter många turer med samtal till färdtjänsten kom jag dit. Dom måste ju ha nåt vajs mellan växeln och chaufförerna. T ex jag ringer och beställer och dom säger en tid taxin ska komma. Jag går ut till den tiden och väntar, väntar men ingen taxi kommer. Ringer igen och har jag då tur kommer en bil. Men ibland får jag ringa flera gånger. Ja, ja det är inget att klaga på. Till slut kommer jag dit jag ska. Men man känner sig tjatig. Nu har jag bunkrat upp med mat för en vecka, tror jag. Det beror väl på hur många som ska äta.

När jag var på affären avslutade jag det hela med en varmkorv och en Cola zero. När jag åt korven blev korvskinnet kvar. Det gick inte att bita av korven utan man fick korvsmeten i munnen men skinnet stannade kvar i handen. Måste nog slipa tänderna om jag ska äta denna korv nån mer gång. Köpte också jordgubbar som jag ska äta till lunch idag.

Fick brev från Björkskatans VC att dom tycker jag ska komma och vaccinera mig. Jag ska det endera dagen. Tur att dom håller koll på mig.

Idag fyller Mattias år. Tänk vad tiden går. Tycker det var som igår att han föddes. 135 km till BB i första halkan. Och ingen klagade över avståndet. Och nu klagar Kirunaborna att dom måste fara till Gällivare för att föda. Men allt gick ju bra om än det gick fort. Jag hann då inte få av mig kläderna innan allt var klart och Matte var född. Med mörkbruna ögon och svart hårtoffs. Han blev alla sköterskors favorit. Och hemma väntade storebror på sin lekkompis. Tala om hans besvikelse när han såg hur liten han var. Men nu kan dom ju leka (via tv-spelet).

Nu ska jag byta i sängen så lakanen blir tvättade. Sen en dusch och lite mahjong före Emmerdale. Hoppas det blir bättre väder. Men klarnar det upp nu, så blir det väl halt och det är kanske inte bättre. Får skynda mig med soporna innan. Så jag klarar backen om det blir halt. Ha det så bra och hej då!

           


Många toblerone för 160000

Idag varnas för halka i stora delar av Sverige. Här i Luleå är det 3 grader och det är lite dimmigt. Vintern är på väg, det känns i luften. Nu är det ju så att man kan inte göra nåt åt detta, utan det är bara att finna sig i det.

Jag sitter här vid datorn med min Leksandsmacka med ost och kaffemuggen. Det är så gott med fika när man nyss har vaknat. Matte har sovit här i natt men han är på jobb redan. Han kommer väl in under förmiddagen tror jag.

Tror ni att det blev affären för mig igår? Inte det, jag blev för lat helt enkelt. Hade ju hamburgare i frysen så jag klarade mig men idag måste jag handla.

Läste nyss om Håkan Juholt och hans eskapader. Han har ju lurat till sig 160000. Borde inte han avgå då? Om man tänker på vilket liv det blev för en toblerone som Mona S hade handlat på statens kort så kan det väl vara det samma att HJ avgår. Man undrar om det finns några ärliga politiker? Eller är det samma skrot och korn som styr vårt land. Bläh säger jag!

På TV igår såg jag bl a en snutt från Hollywoodfruar. Tänk att bli arg för att den ena frun tog med sig sin katt på barnkalaset när det var så många andra djur på kalaset redan. Visserligen verkar ju inte hon med katten vara i ordning. Men det gör inte hon med kalaset heller. Ska man skratta eller gråta åt eländet? Sen var det där med ensamma mammorna och det eländet. Jag tror att jag håller mig borta från dom där programmen. Bra så!

Nu kom Matte på rast så jag ska vara trevlig med honom. Sen blir det duschen så klart innan Emmerdale. Kan då också säga att SAIK vann över Brynäs igår. Nu ligger SAIK på andra plats i tabellen efter Frölunda. Heja, heja! Och hej då till er!

                    

Omelett naturell

Då börjar ännu en ny vecka och idag kan jag se att det är 4 grader, så ännu är det varmgrader. Och sent igår kväll regnade det igen. Jag har inte plockat fram vinterkläderna ännu utan kör med sommarkappa och sommarskor. Jag är ju känd för att vara varmblodig.

Har ätit frukost med mjukkaka och falukorv. Min medicin är intagen också, så nu är dagen på gång. Denna eftermiddag ska jag ta färdtjänst till Kvantum för att köpa lite mat. Kanske dom har jordgubbar och då blir jag glad. Annars  har jag ingen fantasi vad gäller matlagning. Skulle helst bara sätta mig till dukat bord och bli uppassad. Men det är i min dröm. Alltid hittar jag väl på nånting. Men det är så enahanda när jag handlar.

När det nu är måndag ska jag som vanligt hänga med Emmerdale och Holby City vid lunchtid. Och innan dess en dusch och kanske en eller två mahjonger. Till lunch gör jag väl en omelett. Kommer ihåg i mina unga år då jag var ännu fattigare än nu och jag levde på omeletter. Alltså två vispade ägg i stekpannan. Hade inget att fylla omeletten med. Det är skillnaden då och nu. Nu har jag alltid nåt att lägga i omeletten. En tomat eller lite ost eller både och. Ungdomsår och pensionsår är lika för mig. Men nu har jag då lärt mig någonting. Jag har då inte åkt snålskjuts som vissa politiker gjort. Kanske därför jag hållit mig från det politiska livet? Tror det!

På onsdag fyller min yngsta son år. Har en present till honom här. Får se när det blir till att gratta honom. Han dyker väl upp då och då. Nu önskar jag att ni får en skön dag. Det ska jag se till att ha. Vi hörs så hej då!

               
                 

Blåbärspaj

Det blir en sen blogg idag. Alec kom vid tiotiden för att vara här när mamma jobbar. Och då tog han över datorn en stund och sen såg vi reprisen på True talent. Efter min dusch var det dags att börja med middagsmaten, hemgjorda fiskpinnar med potatismos. Gjorde också en blåbärspaj med vaniljsås. Det är ju så bra att affärerna har bär i lösvikt numera. Bara att köpa så mycket som man behöver för en sylt eller paj t ex. Och nu är Alec hämtad så nu är jag solokvist igen.

I morse var det bara en varmgrad och nåt mer är väl inte att vänta nu. Hua! Klockan är nu 17.45 och det börjar skymma. Men det har varit en härlig dag med lite sol och inte så mycket blåst. Man kan säga att det har susat lite. Annars är Luleå en blåsig stad. Kan vara havet som ställer till med det.

Fredspriset gick till tre kvinnor som verkar för fred. Jag kan inte vricka till bokstäverna och stava till deras namn, men tycker ändå att att priset gick till rätt människor. Annars kan det var lite si och så med detta.

Jag är ganska trött nu. Hade tänkt fara och handla på eftermiddagen innan jag visste att jag skulle vara med Alec. Men får göra det i morgon i stället. Nu ska jag slöa framför TV:n i stället. Kanske ser Orsa Kalles program eller True talent. Ska i alla fall bli den slöa sorten. Ha det nu så bra, vi hörs. Hej då!

                      

Kram till er

Idag 6 grader och det ljusnar upp på himlen. Snön låter vänta på sig, hoppas jag. Vintern är nog så lång ändå. Här på Hagelvägen är det lugnt och skönt. Passar en enstöring som jag. På radion är det "Ring så spelar vi" och jag har just ätit en mjukkakemacka med leverpastej från Arboga och saltgurka från mormors tid. Till detta en mugg kaffe. Alltså en perfekt lördagsmorgon.

Vet inte om Alec ska vara här idag eller hos sin pappa. Isabel har ju jobbarhelg och Alec ska vara hos sin pappa denna vecka. Men så blev det inte. Han är så välkommen om han vill vara här och det brukar han vilja. Han är också så snäll när det är bara han och jag.

Jag dammsög och dammade igår. Skönt att ha det gjort för denna vecka. Måste försöka få tag på påsar till dammsugaren nästa gång jag handlar. Det är nånting jag har svårt att komma ihåg. Ska skriva upp det på en lapp. Men så är det att komma ihåg lappen när jag far till affären också.

Snart sätter melodikrysset igång för denna vecka men efter det har jag inget planerat för dagen. Beror på om Alec kommer eller inte. Ser nu att solen lyser så vackert, så det kan bli en promenad senare. Ikväll blir det väl TV som vanligt. Ni ser vilket enahanda liv jag lever. Men jag är nöjd så och det är väl huvudsaken. Ha en bra lördag mina vänner. En extra kram till Vivi och Olle i Örebro! Och en kram till min son Nils Joakim som har namnsdag idag! Hej då mina vänner!

                     

Tomas Tranströmer

Första snön har fallit i inlandet. Trakterna kring Arvidsjaur, sa dom på radion i morse. Luleå har klarat sig. På Björkskatan är det 6 grader just nu och uppehåll. Det blåste litegrann igår kväll. Men inte kan man säga att det stormade. Tror det var mera blåst inåt landet.

Så har det då äntligen hänt att ett nobelpris har hamnat i Sverige. Och det var länge sedan sist. Men nu fick vi veta igår att Tomas Tranströmer har fått litteraturpriset. En underbar poet, i mitt tycke. Jag tror att hela litteratur-sverige jublar. 

                                             
Matte var här en stund igår. Han hade timmar och tillbringade dom här. Isabel var även här en stund. Hon fick hjälp av Matte att byta glödlampa på bilen. Den gamla lampan satt hårt och var svår att få bort. Men det klarade Matte galant. Jag gjorde en pastarätt till middag och Matte åt här innan han återgick till jobbet.

Sen såg jag på Tv en stund bl a "Criminal minds". Men jag var ganska trött och satt mest och slöade. Idag ska jag försöka hålla mig vaken vid Tv:n. Alec kommer hit vid fyra och ska vara här tills Isabel kommer från jobbet vid 20.30-tiden.  Då ska han väl se "Idol". Det är bara att stå ut.

Annars måste jag städa idag. Jag får starta klockan två, efter Holby City. Inga fönster kommer jag att tvätta idag. Det får jag göra sen. Det räcker med dammning och golven. Den jäkla trasiga TV:n blockerar mitt linneskåp. Så jag kommer inte åt dukar och lakan. Blir till att slarvstäda.

Idag är det Birgittadagen. Jag heter detta namn som andranamn. Birgitta var ju populärt då sessorna bodde på Haga. Men nu tror jag inte att det var därför jag fick det namnet. Mamma och pappa var inte rojalister precis. Det blev väl bara så.

Nu ska jag uppsöka duschen innan Emmerdale börjar. Ha en skön fredag så hör jag väl av mig i morgon. Hej då!

Blandad kompott

Tittade igår kväll ut över Hagelvägen i mörkret och förvånades över att så många björkar har gröna blad. Och bladen sitter kvar på träden. Det är inte många blad som ligger på marken. Konstig höst det här. Men nu varnar SMHI för blåst och eventuellt stormvindar. Idag 9 graderoch lite disigt än så länge.

Facebook har en kampanj för att protestera mot TV 4:s avsked av Marcus Birro. Jag är ett fan av Marcus, tycker om hans kåserier som han skrev i reumatikernas tidning. Däremot tycker jag inte om TV4. En tv-kanal som gör allt för pengar. Vet inte om Carin da Silva har fått sparken från denna kanal, men i alla fall sitter hon nu i ett program på trean och skrattar rått åt de fel Adam Alsing gör. Riktig skadeglädje kan man säga. Tycker inte att det hör hemma på TV.

 Trean började med en ny serie "Sanning & konsekvens" lite av ett debattprogram kan man säga. Fyran kör med bönderna som söker kvinnor. Och vilka kvinnor sen. Dom gör allt för att bli uppraggade och få följa med bönderna hem. Själv håller jag mig till "Kommissarie Lynley". Men igår hade jag sett kvällens avsnitt, så jag kollade lite annat.

Efterlyst är ju ett bra program. Hasse Aro är saklig i sin framtoning och igår hade han med sig Jens Lapidius som sakkunnig. Denna kille har skrivit bl a en bok "Snabba cash" som har blivit hyllad av kritikerna. Jag tycker den boken var dålig. Har också sett filmen och den var skitdålig. Betyder att jag väntar mig lite mer än stockholmska med inblandning av lite förortssvenska i tryck. Kanske jag är för gammal?

Undrar om dammsugaren kommer fram och i användning idag. Skulle nog behövas. När jag ser solen genom mina fönster, vilket jag gjorde igår, upptäckte jag skiten som måste vara årsgammal. Kanske jag putsar fönstren i vardagsrummet, om det nu inte blåser för mycket. Kanske!

Matte jobbar idag så han kanske tittar in. I alla fall har jag inget mer att skriva om idag. Hej då!

                             


Ännu en seger

SAIK spöade Djurgården igår. Heja, heja! Då är det ju som det ska vara i hockeyeliten. Ni kanske tycker det är löjligt att jag håller så stenhårt på SAIK ännu, fastän jag nästan aldrig ser dom spela live. Men det är väl gamla takter som sitter i sen sjuttiotalet. Många tror väl att jag ska vända kappan efter vinden och hålla på Luleå, jag bor ju där. Men icke sa Nicke. Det blir SAIK ända tills jag dör. 

Idag 6 grader idag, tvättdagen. Jag fick ju nattfrämmande igår då Alec hann somna innan Isabel kom från jobbet. Så det var bara att bädda ner sig själv också då hon kom. 

Idag blir Liam´s sockor klara. Sen är det Matte som står på tur vad gäller sockor. Han vill ju ha sockor att ha inomhus. Kan ju vara skönt för kalla fötter. Annars har jag väl inget speciellt att göra efter tvätten. Skulle behöva städa lite. Det är nog ganska dammigt här. Får se hur jag orkar. Solen verkar vara på väg fram över Björkskatan. Kanske jag hellre tar en promenad än städar. Återstår att se vad det blir.

I alla fall ska jag spela lite mahjong nu innan duschen. Hej då! 

                                         

Strejk i föräldravärlden

Idag 9 grader och för första gången denna höst är det mörkt när jag stiger upp. Jag la mig tidigt igår kväll. Efter min shopping på Kvantum var jag ganska slut. Såg på TV en stund och sen sov jag skönt.

Jag hade beställt färdtjänst till 16, men klockan 16.20 hade det inte kommit nån bil. Ringde igen och då hade dom glömt mig så jag fick vänta ännu en stund. Men sen gick det bra och jag kom hem i ordning. Handlade lite mat men nån resårtråd hittade jag inte. Däremot köpte jag en liter jordgubbar för 39 kronor. Smaskigt värre när jag satte tänderna i dessa gubbar. 

                                       

Idag kommer Alec vid tretiden för att vara här medan Isabel jobbar. Det är pappans vecka nu men pappan strejkar. Tur att inte mamman och mormorn strejkar. Hur skulle det då gå med Alec? Ja se karlar! Blir väl att göra hamburgare och pommes frites till middag, som tröst för den lille mannen. Det är inte lätt för barn att förstå vändningarna mellan föräldrar. Dom tycker ju om båda föräldrarna, men har svårt att förstå "varför pappa inte vill vara med mig". Jag får väl lägga en ridå om det hela och låta pojken förstå att allt är okej. Blir det bra så? Hoppas det.

Men innan det ser jag Emmerdale och Holby City. Det får jag inte missa. Nu tycker ja att det är fortfarande mörkt ute. Kanske det blir en solfattig dag. Jag önskar er en fin dag i alla fall. Hej då!

                         

                                    

Jag njuter

Efter en solig eftermiddag igår kan man ana solen idag på morgonen. Det är nu 6 grader och jag tror det blir varmare. Läste nyss i AB om Eva, 96 år som nu har emigrerat till Thailand. Tuff tant må jag säga. Vet inte om jag skulle ha tordas detta. Visserligen hade hon en son boende där som han kan luta sig mot. Hon har en returbiljett ifall hon skulle ångra sig. Men hon har ju sålt allt av värde och har ingen bostad i Sverige så hon blir nog kvar där. Lycka till kan jag säga!

Måste nog på Ica idag för att fylla på matförrådet. Kanske det blir Kvantum idag. Har man inte en korvbit i kylen är man fattig. Annars ska jag vara lat idag. Stickar väl lite på Liams sockor. Ser Emmerdale och Holby City innan jag far på affären.  Matte har beställt ett par innesockor, typ tofflor, och för att sticka dessa behöver jag resårtråd. Undrar om dom har det på Kvantum?

I min hall har jag den stora, tunga TV-n kvar. Undrar hur jag får ut den i förrådet. Behöver två starka karlar som kan lyfta denna mastodont. Jag kanske måste annonsera. Eller vänta tills Jocke och Matte är här samtidigt. Men det kan nog dröja. Får väl ha den kvar än så länge. Bara att den blockerar ett linneskåp och en garderob är ju besvärligt. Jag får sluta klaga nu. Jag har ju en TV i alla fall som fungerar.

Idag kan jag säga att jag njuter av ensamheten. Ska spela mahjong en stund innan jag duschar. Hoppas ni har det lika bra som jag. En fin dag till er och hej då!

                                

Manikyrdag

Idag 11 grader och disigt. Ska visst bli sol senare på dagen. Ser fram emot det. Inte för att jag har planerat nåt för dagen. Men det är ju skönt att sitta ute en stund och bara njuta av livet.

Det blev så att Alec var här igår kväll när Isabel träffade sina kompisar. Vi såg på "Fångarna på fortet", inte min favorit, men Alec gillar detta progarm. Jag i min enfald trodde det skulle vara "Gäster med gester" men det har dom  visst slutat med. Efter det att Alec somnat såg jag en deckare och sen ramlade Isabel in och då la vi oss.

Alec och jag har ätit frukost nu och jag får snart lämna över datorn till Alec så han får spela. Ska sen göra våfflor till lunch. Det börjar vara tomt i kylen nu. På tisdag ska jag ringa till Samhall som har så att dom kan handla åt mig. Tjänsten kostar 31 kronor och då får man varorna till dörren. Bra när man ska handla når tungt eller skrymmande. På tisdag ringer man före 13 och får varorna på onsdag. Bra service.

Ikväll tror jag att jag ser "True talent" eller nåt annat. Bättre än Idol i alla fall. Får inte glömma att SAIK spöade Frölunda igår.  Däremot fick Luleå stryk av Timrå. Måste kännas hårt i Lulefansens hjärtan.

Tar itu med mina naglar idag. Klippning och lackning. Jag gillar inte långa naglar och mina växer som ogräs. Tänk på så mycket skit man får under naglarna. Hua!

Nu är det slutbloggat för mig idag. Önskar er en bra dag! Hej då!

                                                 

Första oktober

Det blev lite sent att skriva blogg idag. Hade nattfrämmande av Isabel och Alec och då ville den mindre spela på datorn tills melodikrysset började. Efter det fick jag fotbad och omskötning av fötter. Sen blev det en dusch och matlagning. Till lunch gjorde jag en pytt på rester.

Men nu har jag kommit till skott vad gäller bloggen. Inte för att här har hänt nåt. Ute en strålande höstdag med sol och lekande ungar. Så fort solen tittar fram kommer det vandrande folket fram. Alla vill njuta av vädret. Idag är det 10 grader.

Pga mitt främmande igår fick jag se "Idol". Denna Alexander Bard retar mig till tusen. Vad ät det för fel på karlen? Eller är det mig det är fel på? I alla fall ska jag inte se detta program mer. Bläh!!!!!!!!

Nu har jag retat upp mig själv på detta så jag vill inte skriva nåt mer. Jag har ju ingenting att berätta heller. Bäst att vänta tills andan faller på. Ha en bra lördag denna första oktoberdag. Hej då!

             

RSS 2.0