Längtar hem

En varmgrad och soligt, än så länge. Det växlar ju fort nu för tiden. Sitter vid datorn och har kollat runt vad som händer. SAIK vann hockeymatchen igår med 5-1. Fantastisk match.

Jag var ju på fotvård igår och nu är jag så nöjd med mina fossingar. Tänk att lite fotbad och filning och så, ska göra sån stor skillnad. Ska fara med Isabel och shoppa lite inför påsken denna dag. Men först ska jag lösa melodikrysset.

Är lite snorig och hostig. Kan vara samma hosta som Alec har haft. Kanske han lämnade den här sist, när han var här. Hoppas förkylningen går över snart. Vill inte var sjuk i påsk.

Såg att "Let´s dance" har  satt igång på fyran igen. Jag brukar gilla att se dansprogram på TV. Men då var det, det här med reklamavbrott, som är så störande. Apropå störande, tycker jag den manliga kommentatorn vid konståkningen, är störande. Han tjattrar på hela tiden och det verkar som om det bara är hoppen som räknas. Kanske jag ska stänga av ljudet för att få njuta av det sköna, men då försvinner ju musiken också. Jag tycker det är helheten som räknas. Men jag är ju ingen specialist.

I morgon får man luras, då det är första april. Jag har blivit lurad många gånger. Men jag kan inte komma ihåg nåt som jag har lurat nån annan med. Kanske när jag var barn. Första april, tänk bara. Rena vårmånaden. Saknar blåsippor och vitsippor som växer vilt i skogen. Men det är väl inte norrbottniskt, förstås. Längtar hem!

Ja det var väl allt för idag från mig till er. Ha en bra lördag mina vänner. Hej då!


Fortfarande vinter

Idag nollan och lite sol smyger sig upp. Fredag igen, veckorna bara flyger fram. Ska på fotvården idag och det ska bli skönt, tror jag. Beror på fotvårdaren förstås, en del är ju inte så mjuka med sina händer, och då är det inte så skönt. Men det måste göras ändå.

Hockey i kväll och matchen visas på TV 4 Sport, och den kanalen har jag inte. Får lyssna på radion. Mina pojkar ska på Kraft Arena och se matchen och dom får heja åt mig också. Heja, heja SAIK!

Fick ett ledsamt telefonsamtal igår. En god vän har gått bort. Så sorgligt när det händer. Men nu börjar man ju vara i den åldern, att det kan hända. Man får vara tacksam för den stund man fick känna den bortgångna. Vila i frid min vän!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Eventuellt ska Isabel och Alec komma hit och mysa. Får se hur det blir med det. Annars blir det väl nåt på TV, som vanligt.

Ja det var allt för denna gång. Ha en skön fredag. Hej då!

Mina tankar går till Vivi, som mist sin livskamrat.

Ännu ingen sommarvärme

Idag är det 2 grader och det ser ut att bli nederbörd. Ser inte så inbjudande ut. Igår var det soligt och jag satt en stund utanför tolvan och solade efter min promenad. Sen kom Matte och åt spagetti med bacon och korv, samt en sallad. Baconet och korven hade han handlat innan. Isabel for på Coop och handlade lite mat åt mig. Sen lämnade hon Alec här medan hon var och tränade.

Såg en dokumentär om barn födda 2010. En dokumentär som ska följa dessa barn i nio år. Kan bli intressant. Sen var det ju returmatch mellan SAIK och Solna AIK. En match som höll på tills mitt i natta. Sex perioder blev det innan SAIK kunde vinna. Knappt jag kunde hålla mig vaken. Nu står det 1-1 i matcher. Matte sov på min soffa och han kunde inte följa matchen till slutet. Han skulle ju upp och jobba tidigt.

Nu tror jag att jag smäller av. Tittar ut genom fönstret, stora lapphandskar faller ner från himlen. Mera snö alltså. Bläh! Vad less jag blir. Vill nog krypa ner i sängen och inte stiga upp förrän det är vår. Riktig vår.

Men först ska jag dammsuga. Har en känsla av att jag har sand och grus på mitt golv. Inte skönt för en barfotamänniska som jag är. Sen gör jag mig en god kopp kaffe till Emmerdale. På eftermiddagen ser jag konståkning. En verklig skönhetsupplevelse. Ni ska ha det så bra så hörs vi. I alla fall syns jag. Hej då!

Alltid retar det nån!
Att bo i en askkopp

Ja då var det en ny morgon igen. Fem grader och lite halvsoligt. Igår upptäckte jag att jag bor i en askkopp. Nu när snön håller på att försvinna från min uteplats, ser jag till min fasa alla fimpar som ligger där. Alltså nån idiot använder min rekreationsplats som askkopp. Har skickat ett mail till min hyresvärd och bett om råd, hur jag ska tackla detta. Under sommaren såg jag aldrig en fimp där. Kan det vara nån som flyttat in under snötiden. Jag är inte ute efter att bli osams med nån. Men så här vill jag inte ha det. Har fått ett råd av en vän, att samla ihop fimparna, sätta dom i en genomskinlig plastpåse och placera den på ytterdörren. Sätta en lapp på påsen att fimparna söker ägare, eller nåt sånt.

Bläh!!!!

Det ekar nästan i mitt kylskåp. Idag måste jag göra nåt åt det. Endera åka och handla eller be Isabel handla åt mig. Matte har sovit här i natt och är nu på jobb. Isabel var och lämnade tillbaka kaffebryggaren och köpte en ny. Så igår kväll njöt jag av en god Zoega Mezzo. Precis så ska kaffe smaka.

Ska nu göra en lista på vad som ska handlas idag. Sen in i duschen och efter det Emmerdale. Innan konståkningen, som börjar vid fyratiden, ska jag hinna med en promenad. Om nu Isabel handlar åt mig, kan jag göra det.

Hoppas ni mår bra! Hej då!

Inget racklande idag

Ser grått ut idag. Det regnade verkligen i igår eftermiddag. Men inte såg jag att snötäcket minskade för det. Isabel och Alec kom hit och vi åt våfflor. Sen dom hade farit vilade jag en stund, innan TV-n startades och jag såg sista avsnittet, om dom som drömde om landet. Efter det "30 grader i februari". Förstår mer och mer varför jag inte har nån längtan till Thailand. Är inte min stil direkt.

Idag är det fem grader och ingen sol, men det kan hända att den kommer fram på eftermiddagen. Det blir inget rackel för mig och Isabel idag. Hon måste jobba, så vi får ta det en annan dag då hon är ledig. Mig kvittar det. Är lika gärna hemma i lugn och ro.

Tyvärr fick SAIK på nosen igår. Inte roligt men det kommer fler chanser, t ex i morgon. Sen är det väl inte hela världen att få vinna. I alla fall inte för mig. Jag vet flera Lulefans, som har brutit ihop totalt efter att Lule blev utslagna. Så allvarligt är det inte för mig.

Nu ska jag snart ta fram dammsugaren och efter det ska jag göra en gryta på bogfläsk till dagens middag. Lite mexicostil, med creme fraiche med smak.

VM i konståkning startar väl idag. Kan vara kul att se. Åkarna är verkligt duktiga. Det är en fröjd att se dem. Så graciösa dom är. 

Man kan inte tro att deras åkning ska gå att utföra. Men så är det. Speciellt är isdansen bra, tycker jag. Tror det är ettan som står för utsändningen, så då går det att se.

Ha en bra dag. Hej då!Måndag morgon

Det kan bli regn idag. Fyra grader är det nu. Om det nu kommer regn, kanske det tinar bort lite mer snö. Måste nog ta bort den där lysande snögubben, som Isabel satte ut före jul. Den får jag sätta i förrådet. Tur att jag har ett förråd, där jag kan sätta allt jag vill bli av med.

Ni skulle ha sett sopberget, jag var med till sophuset igår. Hela rullatorn fullastad. Ändå har jag kvar en papperskasse med tidningar i hallen. Den rymde jag inte. Det mesta var plast, metall och glassopor. Skönt att vara av med skiten. När jag kom till sophuset, var det en dam som bor på 10-an, som prompt skulle hjälpa mig att lasta in soporna. Ungefär som om hon skulle visa mig hur man gör. Jag kan garantera att hon var äldre än mig. Kanske hon tyckte jag var dum i huvudet, och inget visste om sopor. Ja,ja tanken var ju god.

Läste i PT att dom hittat två döda kvinnor i en lägenhet i Piteå, och att en 31-årig kvinna var anhållen. På radion säger dom att dessa kvinnor är kända i missbrukskretsar. Det kan tydligen hända i Pite också. I AB läser jag att nån har tuttat på Melker Anderssons restaurang i Stockholm. Har inte det hänt förut?

Och nu är det dags för semifinaler i hockey. Hoppas, hoppas!!!!!!

Det blir en lugn dag för mig. I morgon ska Isabel och jag på rackel, bl a får Kupan ett besök. Sen ska jag bjuda min kära dotter på lunch. Vi ska ju också lämna tillbaka kaffebryggaren.

Nu blir det en dusch, och sen ska jag kolla vad det blir för mat idag. Möjligtvis en omelett med ost och tomat till lunch och till middag värmer jag upp den franska köttgrytan, som jag har kvar i kylen.

Jag önskar er en bra dag, denna sista vecka i mars. Sköt om er govänner. Hej då!

Öppen klagomur!

Nej, nej, nej mera snö. Jag bryter ihop snart. Jag vill bort härifrån. Det är 2 grader, blåser NV vind, 5 m/s, mulet. Usch! Skulle krypa ner i sängen igen, om det inte var för att jag ska tvätta idag. SOMMARTID! Va? Gäller det för hela landet eller bara för dom södra delarna.

Igår såg jag Gokväll på ettan. Då var det en ny artist som framträdde. Eller rättare sagt en svensk ny grupp. Fick aldrig nåt hum om vad dom kallade sig. I alla fall kom jag att tänka på en viss sak. En del artister hör man inte vad dom sjunger om. Helst i engelska texter hör man inte orden. Är det därför dom sjunger på engelska? För att vi inte ska förstå vad sången handlar om. Jag är av den åsikten att jag vill höra orden. Nu är jag väl för gammalmodig, förstås! Ingen ide att skriva en text som ingen förstår. Det skulle vara som om man skrev en bok, men ingen vet vad den handlar om. Stor idé! Kanske TV ska texta alla musikaliska inslag. Eller dom kan texta hela skiten. Jag har svårt att förstå vissa dialekter också. Men det kanske är meningen att man inte ska förstå.

Nu när jag är i klagomuren, vill jag också klaga på reklam i TV igen. Nu har nian börjat bli som fyran. Reklampausar om och om igen. Reklambranchen måste ju vara dum i huvudet, som tror att man köper sånt som visas på TV. Man blir ju bara förbannad på dessa grejer. Nej fram för mer reklamfria kanaler. Eller visa reklamen mellan programmen. Den som kommer på en sån sak, tror jag får sälja mera, än dom som bryter mitt i filmer.

Märks det att det är dåligt väder idag? Stora klagomuren är ju öppen. Ja, ja! När jag nu är igång kan jag notera att Solna AIK är sur på alla klubbar som har AIK i sitt lagnamn. T ex Skellefteå AIK, Sandvikens AIK mm. Därför kommer jag alltid numera säga Solna AIK istället för AIK som jag sa förut. Nu till veckan ska SAIK möta Solna AIK i hockeyslutspelet. Och jag kan säga detta, Gud vad jag vill att SAIK (lapparna) ska spöa skiten ur Solna AIK. Hör min bön! Tyckte det blev lite ljusare på himlen nu.

Hoppas ni har kvar ert goda humör, trots mina klagomål. Kanske ni vill läsa min blogg i morgon också. Ha det så bra i sommarhagen och hej då!

Sommartid

Det är tre grader idag och solen skiner, än så länge. Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi" med den hurtfriska Lisa Syrén. Sen blir det melodikrysset, en dusch och matlagnin.

Tog fram benfri högrev från frysen igår och ska göra en fransk gryta. Mycket örter och lök, eventuellt sätter jag dit blomkål. Kommer ihåg farbror Otto när mamma bjöd honom  på mat. Då åt han bara köttet för "potatis hade han hemma", som han sa. Jag äter inte potatis (som jag älskar) pga att det är mycket kolhydrater. Och det verkar hjälpa att ta bort sån mat. Märker det på mina kläder.

I natt ställer vi fram klockan en timme. Sommartid! Och i morgon ska vi äta våfflor enligt almanackan. Klockan kan jag kirra, men några våfflor tror jag inte det blir.

Fick ett brev från polisen igår. Jag skulle fylla i en undersökning dom gör i Luleå om folk är trygga eller otrygga med sitt boende. För mig är det enkelt, jag känns trygg. Ganska lugnt område jag bor i. Tänker då på den pojke i Florida som blev nedskjuten när han skulle hälsa på sin pappa. Han skulle köpa godis när han blev nedskjuten av en självutnämnd vakt, för att han såg skum ut. Vakten var vit och pojken var färgad. Nu är det inte säkert att skjutningen kommer till åtal, fastän pojken dog. Därav tvistas det. Ska vara USA med deras konstiga bestämmelser och lagar. Bläh!

Ikväll ska jag se på nian och "Lewis" klockan 20. Tänkte först se "Smartare än en femteklassare" men jag ser reprisen på detta istället.. Kan inte missa Lewis. Han är så mysig och klok. Upplärd av kommissarie Morse.

På tisdag ska jag och Isabel fara tillbaka med kaffebryggaren. Nu inser också min tekniska dotter att det är nåt fel på den. Skönt att veta att jag inte är dum i huvudet.Ja mina vänner det var allt för idag. Hoppas ni har det bra. Hej då!Svagt kaffe, bläh!

Varmgrader idag också, fyra för att vara exakt. Solen har letat sig fram och det ser ut att bli en härlig dag. Ser ut att vara mindre halt. Stackars dom som ska ta bort gruset på asfalten. Eller har dom maskiner för sånt? Det måste väl gå att återanvända gruset, eller? Men rätt vad det är kommer mer snö, och det finns risk för mer halkiga dagar.

Kaffebryggaren som jag fått gör mig arg. När man startar den så rinner vattnet bara på ett ställe över kaffet. Resten av kaffet är torrt. Det är därför som kaffet blir så svagt. Drack en mun igår och det svaga kaffet gjorde mig illamående. Undrar hur man avhjälper detta. Kanske jag återvänder till frystorkat kaffe och vattenkokare.

Bättre det än ogjord kaffe.

Idag vet jag inte vad jag ska göra mer än se Emmerdale. Läsa en stund kanske. Men när jag skrivit färdig detta ska jag göra chili. Min middagsmat som jag gillar skarpt. Sen kanske jag ringer några samtal och pratar lite skit. Räkningarna är betalda för denna månad. Så nu är det bara att njuta av livet.

Har ingen aning om vad det är på TV ikväll, får kolla sen vad det är. I alla fall får ni ha en bra dag. Hej då!

Man kan ju drömma

Jag har glömt hur man gör kaffe i en bryggare. Provade i morse men det blev riktigt blaskigt. Ska prova igen och fylla hela filtret med kaffe, så var det väl den lede om det inte ska bli drickbart. Jag vill ju ha starkt kaffe. Riktigt starkt.

Det snöade igår kväll och idag är det sju plusgrader. Enligt radion har det varit riktigt halt på morgonen. I Älvsbyn har dom ställt in busstrafiken pga halkan. Är väl skolbussar dom menar, förstår jag. Snödrivorna har sjunkit ihop lite. Men än har vi massor med snö.

Städade lite igår och på kvällen var Alec här medans Isabel var på träning. Han var lite hostig, så han blir nog sjuk. Jag åt lite jordgubbar på kvällen och sen gick jag tills sängs redan vid tio. Jag som varit en sån nattuggla, har blivit kvällstrött. Konstigt!

Så var det torsdag igen och snart slut på veckan. Väntar på att det blir barmark på Hagelvägen, så man kan röra sig utomhus, utan risk för benbrott. Men det dröjer väl. Nu får jag vara glad om jag tar mig till tvättstugan.

Jag är jättenöjd med min nya rosa radio. Bra ljud för en liten penning. Tänk vad nöjd man kan vara för så lite. Nu har jag det mesta. Men skulle vara glad för lite mera pengar i börsen. Såg en annons i PT, hur billigt man kan flyga runt om i världen. T ex till London 498 kronor. Synd att man inte är så rörlig. Hade det varit för några år sen, skulle jag vara på resande fot för jämnan.

Men nu är det inte så. Men man kan ju drömma. Hej för idag!


En rosa radio

Idag fick jag vakna till Amanda Jensens nya låt. Tyvärr kunde jag inte uppfatta vad den heter. Var för nyvaken för det. Men kände direkt igen hennes röst. Jag lyssnade på min nya radio, som jag köpte igår. En rosa liten radio som även innehåller CD-spelare. Allt för bara 299 kronor. Jag sa ju att jag skulle slösa lite igår. Jag behövde den, för min andra radio lever sitt eget liv. Den ökar och sänker ljudet som den vill. Däremellan brusar den. Nu ska den åka ut i förrådet.

Nollgradigt idag och ingen vind. Ingen sol heller. Bara grått och tråkigt. Matte kom just med kaffebryggaren, men han fick direkt en körning. Ska snart inviga bryggaren. Köpte ett gott kaffe igår. Zoegas Mezzo.

SAIK gick vidare till semifinal igår efter vinst mot Modo. Nu väntar AIK som dom påstår är storebror till SAIK. Men sanningen är den att det är SAIK som är storebror till AIK. Skit detsamma, i alla fall önskar jag att SAIK spöar AIK så dom får spela ännu en final.

Ska städa lite idag efter Emmerdale. Det blev inte mycket TV-tittande igår för mig. Jag deckade före tio. Få se hur det blir ikväll. Har just nu betalat räkningarna för vidare befodran via banken. Skönt då är det gjort för denna månad.

Ja då ska jag väl inviga kaffebryggaren. Mums med en mugg gott kaffe. Ha det bar och hej då.

Amanda Jensen


Vårdagjämning

Kim, som vi kallade honom när han var liten. Med vattenkammat hår, söt och go.

Idag har Joakim namnsdag, så jag skickade ett grattis via FB till min son. Det är också vårdagjämning idag och tre plusgrader. Solen skiner för fullt och det ser så härligt ut, när jag spanar genom fönstret. Isabel börjar jobba klockan fyra, och om jag kan åka med henne till Storheden, så far jag och handlar idag. Då behöver jag bara ta färdtjänst hem. Lite enklare så.

Matte ringde igår och sa att han hade köpt en kaffebryggare, så då slapp jag den onödiga utgiften. Jag ska ju på Ica Maxi så då hittar jag väl nåt annat onödigt. Hör och häpna, igår fick jag ett SMS från postkodlotteriet, att jag vunnit den otroliga summan av 150 kronor. Så nu är det bara att slösa.

Det enda jag vet att jag ska se på TV ikväll är, "Mördare okänd" på åttan. Visserligen är det lite överspel från han som spelar chef på polisstationen, men annars är den brittiska serien bra. Ja det är väl det enda jag kan berätta om min dag nu. Inte händer det mycket för mig. Det märker ni väl. Men det blir annat när våren intar min värld.Längtar efter barmark

Idag är det helmulet och -1 grad. Ser inte så ljust ut med vädret. Matte säger att det är halt här ute. Han kom hit och åt frukost när han likaså hade en körning hit till Björkskatan.

Rena natta blev det för Luleå Hockey igår då dom förlorade mot AIK, Solna. Men Alec tyckte nog att det var spännande ändå, att vara på hockey. Jag hörde radiosändningen, med matchen SAIK mot Modo. Hade nära till ett hjärtstopp innan matchen var slut. SAIK spelade så dåligt, att det var bara tur att dom vann. Nog får dom spela bättre om dom ska gå vidare.

Inte vann jag nåt på miljonjakten igår heller. Som sagt var, så har jag ingen tur i spel. Såg sen ett gammalt avsnitt av "Morden i Midsomer" och efter det ett avsnitt på Foyle´s war.

Idag ska jag städa lite. Ingen handling idag heller. Isabel är ledig på torsdag och då hade jag tänkt ha henne att skjutsa mig till Kupan eller nåt sånt. Men innan dess ska jag väl handla lite mat och denna kaffebryggare, jag sagt att jag skulle ha. Det återstår att se.

Ikväll blir det att se "Drömmen om landet" och "30 grader i februari" och det på ettan. Det första är om stadsbor på landet. Det andra är ett drama om turister i Thailand. Sen blir det nog att krypa ner i sängen, den sköna.

Hoppas nu på varmgrader så att den eviga snön tinar bort. I södra delen av landet är det barmark. Önskar jag bodde där. Om jag nån gång skulle vinna en massa pengar, flyttar jag hemåt. Hoppas det händer innan jag dör. Ja,ja vi får se. Ha det nu så gott och hej då!

Jag längtar så!Heja SAIK

Idag startade det med en plusgrad, sydvästlig vind oh sol. Men solen ska försvinna på eftermiddagen och det ska bli kallare. Sent igår eftermiddagen satte det igång att snöa. Precis som om vi inte har nog med snö. Men dom säger ju att det måste snöa för att den gamla snön ska gå bort. Får tro på det.

Vet inte vad jag ska syssla med idag. Från 13.30 ser jag sista skidtävlingarna från Falun. Sen är skidsässongen slut för denna gång. Man kan konstatera att det var Björgen och Colongas sässong. Man kan säga att det inte varit så roligt att se samma vinnare, åtminstone på damsidan. Hur Björgen kan vara så överlägsen är en gåta. Hon har ju astma.

Idag måste Lule vinna mot AIK, annars är det kört. SAIK har en större chans, men jag ser helst att dom vinner mot Modo. Modo är ju det sämre laget, men dom kämpar på. Nu får vi se vad som händer. Mina pojkar ska vara på plats på Kraft Arena.

Idag blir det broccoli och bogfläsk till middag. Jag förväller broccolin och tillsätter creme fraiche med kantarellsmak. Det blir jättegott. Till det steker jag bogfläsket, efter att ha tagit bort det feta, som jag inte gillar. Efter maten en apelsin.

Kanske jag ska gå igenom min garderob och se vad jag har för kläder till sommaren. Kanske nåt som jag måste sy om. Jag kanske ska mordernisera min gamla garderob. Tål att tänka på.

Jag har väl inget nytt att förtälja idag. Hoppas ni får en skön söndag. Hej då så länge!
Fortfarande varmgrader

En trevande sol visar sig på himlen. 5 grader är det idag. Har löst melodikrysset nu och satt på TV. Där visas damernas slalom andra åket.

Har plockat fram köttfärssås ur frysen. Det blir middag idag med Isabel och Alec. Jag äter sallad till köttfärssåsen och dom andra får spagetti. Spagetti innehåller ju kolhydrater, och det ska jag akta mig för.

Det var svårt att trava till tvättstugan igår. Rullatorn ville gå sin egen väg i halkan. Men jag klarade mig hem med benen och armarna intakta. Sen var Isabel och handlade till mig, det nödvändigaste. Jag får handla till veckan.

SAIK förlorade bortamatchen mot Modo igår. Skit också! Nu står det 2-2 i matcher. Luleå förlorade också mot AIK och där står det 3-1 i matcher, fördel AIK. Så kan det bli när det är hockey. Ibland får jag för mig att det är meningen att det ska dras ut, så att det ska bli många matcher och mycket pengar tll klubbarna. Hm!

Såg en Bondfilm igår kväll. Skulle sen se en ny deckarserie på tvåan, "The shadow line" , men jag orkade inte. Få se om dom visar den på play, då kan jag se den där. Ikväll ser jag på ettan om femteklassarna och sen 21.30 en annan brittisk deckare, "Mord i paradiset".

Nu ska jag se skidtävlingen från Falun. Ha en bra dag nu.

Hej då!
Plus åtta grader

Idag är det 8 grader varmt och sol. Tvättdagen ser ljus ut. Men fortfarande jättehalt.  Matte har sovit här och är nu på jobbet. Det verkar bara vara här på Hagelvägen det är så halt. På andra vägar är asfalten framme. Det är som om hin håle bara väntar på att jag ska ramla och bryta nån arm eller ben, när jag går till tvättstugan eller med soporna. Vi får se hur det blir.

Så var det fredag igen. Hemskt vad tiden går fort, men det har jag väl påpekat förut. Ett flygplan har försvunnit under flygning i trakterna kring Kiruna. Nog är det konstigt att ett så stort föremål bara kan försvinna så där. Inte hjälper det till heller att vädergudarna gör så att det stormar och snöar där. Fem norska människor var ombord på planet. Hoppas det ordnar upp sig med det hela.

Inget Emmerdale idag. Det är viktigare att visa skidskytte (som jag inte ser på längre). Just nu spelar radion Johan Becker och "Higher". Eller det är Stars Pilot, men Johan sjunger och piloterna dansar. Johan Becker är en av mina favoriter. Fantastisk låtskrivare och sångare.

Har sett Moa Lignells låtvideo, som hon spelat in i Kanada till låten "When I held ya". Älskar den låten. Får mina ögon att tåras. Får mig att minnas gamla stunder med mycket kärlek. Suck!

Det blir väl en tråkig TV-kväll för mig som vanligt. Lyssnar nu som avslutning på "Betty Davis eyes" med Kim  Carnes. Jag har ägt den vinylskivan. Köpte den i Örebro på åttiotalet. Låten är lika bra nu som då.

Och detta är Betty Davis som hon sjunger om. Eller rättare sagt hennes ögon. Ha en bra dag! Hej då!

Lite blandat

Idag har vi ingen sol än så länge här i Luleå. Kanske den gick ner när Lule fick stryk i hockeyn igår. Men det är i alla fall nollgradigt. SAIK fick också stryk mot Modo, men det var nog för att dom var sämre. Förlorade på en straff, helt onödigt. Lule däremot fick nog stryk för att alla är emot norrländska lag i elitserien, enligt Abbot. Ja än är det inte färdigt för final.

Och i PT kunde man läsa nu på morgonen att några arjeplogsbor jagat en järv med skoter. Dom har hetsat järven och kört på den om och om igen, tills den dog. Fruktansvärt tycker jag. Undrar ånyo vad det är för fel på folk som gör såna grejer. Det måste vara en sjukdom i huvudet. Eller är dom bara satistiska?Håller på att koka bruna bönor nu. Vi ska äta det till middag sen. Gott! Både Matte och jag älskar bruna bönor.
Får se om jag ids fara och handla idag. Kanske väntar till i morgon eller på lördag. Hade ju tänkt köpa kaffebryggaren, men Matte säger att han ska köpa den. Han får gärna göra det.

Än har vi mycket snö på Hagelvägen, för att inte tala om min uteplats. Det måste nog vara många soliga varma dagar innan den tinar bort. Vi är ju nu i mitten på mars och jag längtar så, tills snön försvinner.

Nu tar jag en härlig dusch. Kör en mahjong sen innan Emmerdale. Ha en bra dag mina vänner. Ciao!


Ännu en solig dag

Startar dagen med en plusgrad, sol och lite vind. Jag steg upp klockan sex, efter en skön nattsömn. Ser att Matte har varit hit med sin ryggsäck. Alltså ska han sova här i natt. Har ätit en rågfralla med leverpastej och smörgåsgurka på. Till det en mugg kaffe.

Isabel och Alec skjutsade mig till VC igår. Fick träffa min nya doktor och tillsammans med honom gå igenom min hälsa. En mycket klok kille måste jag säga. Fick även träffa en fotvårdare, och av henne fick jag en tid för fotvård i slutet på månaden. Så nu är jag nöjd och glad. Då kan reumatologen ta sig i baken.

På TV såg jag om tre par som hade gift sig och hur det gick sen. Efter detta program såg jag deckaren på åttan innan sänggång.

Idag ska jag försöka ta mig ut i solen. Om jag kan gå på den hala vägen. Man kan säga att det är glashalt. Såg igår genom fönstert hur folk halkade hit och dit. Längtar till asfalten kommer fram. Men det tar nog ett tag eftersom det har varit så dåligt skottat.

Håller man inte tungan rätt i mun, kan man ramla. Eller är det tungan i rätt mun, man ska hålla. Endera eller.

Till mat idag steker jag rimmat fläsk och äter det till broccoli. Till efterrätt blir det en apelsin. Imorgon ska jag försöka ta mig till Ica Maxi och handla lite till helgen. Handlar jag inte för mycket, blir det en kaffebryggare. En billig en. Dom har för 200 kronor och det blir bra så. Sen kan jag bjuda hit folk på kaffe. Får börja med grannarna.

Nej nu ska jag klä mig så att jag kan gå ut efter Emmerdale. Ha det så bra idag. Hej då!

Till doktorn

Det blåser mindre idag och det är två plusgrader. Solen har nyss stigit upp över Hagelvägen. Ser ut att bli en fin dag, även om det blåser nordvästan. Men jag kan säga att det är halt här ute på gångvägen. Isabel ska skjutsa mig till VC, och det gäller att jag har tungan rätt i munnen, när jag ska gå till bilen annars kan jag falla och slå mig.

Nu har jag fått hem paketet. Jag hade gått kunnat beställa någon mindre storlek. Tror nog jag är större än jag är. Men det är bättre än att det är för litet. Jag har ju symaskin och kan ändra. Klänningen gör ju inget, om den är för stor. Ska ju sitta löst. Värre med jackan. Men det ordnar sig alltid. Jag är i alla fall nöjd.

Ikväll är det väl inget särskilt att titta på TV:n. Skulle väl kanske vara "Mördare okänd" eller de desperata husfruarna. Båda visas klockan 21. Får se vad jag väljer.

Stackars Lule fick stryk igår av AIK. Till och med hjälpte dom AIK och gjorde två självmål. Däremot vann SAIK över Modo med 4-0. Skönt!

Nu är det bara duschen som väntar och sen vid lunchtid far vi mot VC. Tänkte bjuda Isabel på lunch innan doktorn. Det finns en restaurang vid VC. Ha det så bra mina vänner. Hej då!

Hä blås

Oj vad det blåser idag, enligt SMHI blåser det NV vindar 10 m/s. Men solen skiner och det är fyra plusgrader. Ska visst mulna till på eftermiddagen. Jag håller mig nog inomhus. Har lite att göra inne.

Igår kväll slog jag en koll på miljonjakten på trean, men det var väl inget spännande för mig. Får nog inrikta mig på att jag aldrig kommer att vinna nåt. Har ingen tur i spel, och ingen tur i kärlek heller. Sen kan jag inte säga att jag är en frisk människa. Men jag har en fin uppväxt att minnas.

Anja Pärson ska sluta tävla. Inte en dag för tidigt. Hon har gjort sitt tycker jag. Ingen idé att hänga sig kvar i backen, när det bara går utför. Visst var jag rolig nu. Skidskytten Helena Ekholm ska också sluta. Hon vill göra nåt annat nu. Hon vill väl vara hemma och föda barn.

I morgon ska jag till VC och besöka min läkare. Han vill väl se hur jag mår. Jag har väl inget att se fram emot vad det gäller läkarbesök. Det kostar bara pengar och ger inget tillbaka. Men som en lydig medborgare ställer jag upp. I alla fall nu. Kan inte säga att jag är så stormförtjust i läkare. Tänker på reumatologen och den hyschande läkaren på hudmottagningen i Sunderbyn. Vilket blås!

Nu ska jag ta fram dammsugaren och göra lite nyttigt. Klockan 11,35 ser jag Emmerdale och sen ska jag äta fransk köttgryta med tomater. Min fläkt susar över spisen. Verkligen störande. Man kan tro att det är storm inomhus.

Ha en bra dag mina vänner!Solig söndag

Efter en sen kväll tog jag sovmorgon. Vaknade till solsken, tre plusgrader och inte så blåsigt. Härligt kan man säga. Mindre roligt för Danny S, som lämnade melodifestivalen sur för att han inte vann. Påstod att Loreens låt inte skulle ha en chans i den stora finalen. Ja det får man väl se i maj, när det går av stapeln.

Jag blev lite konfunderad när det skulle röstas från vissa Europaländer. Trodde att sveriges röster skull avgöra svenska finalen. Om det hade varit så, skulle resultatet blivit 1. Loreen, 2. Danny och 3. Flinck.. Nu blev det så att Loreen vann och Danny kom tvåa. Tredje platsen delades mellan Ulrik M och David L. Den sistnämnda lämnade mig oberörd, fastän han kommer från Skelleftetrakten.

Appropå Skellefteå så vann SAIK igår mot Modo i första slutspelsmatchen. Skönt! Men det är många matcher kvar. Blir till att se friidrott idag. Höjdhopps-Ebba fick ju silver igår, fastän hon inte hoppade högre än 1,95. Bra så!

Vidare så är det damernas tremil från Holmenkollen i dag. Tror dock att det blir en norsk historia. Sverige har inte nån chans, tror jag. Undrar när jag ska hinna ut idag?

Tur att jag har mat lagad så jag slipper tillbringa söndagen i köket. Nu blir det till att ta en dusch. Ska också permanentfärga mina vita ögonbryn. Har inte fått nån respons på att hämta mitt paket, med min jacka och klänning. Är ju så nyfiken på om jag kan ha dessa plagg.

Men plötsligt kanske det händer! Hej då!

En ljuvlig dag

Lördag! Verkar bli en solig dag. Har löst melodikrysset och sen satt på TV med vinterstudion. Har också en fläskpannkaka i ugnen. Och i en annan panna puttrar en köttgryta. Passar på att göra lite mat, när jag känns pigg. Då slipper jag äta hårdmackor vid hunger. Då har jag bara att ta fram mat och värma.

Var ju på Ica Maxi igår och handlade. Funderade också på om jag skulle köpa en kaffebryggare. Men får göra det när jag inte ska handla så mycket mat. Det är ju inte bara att köpa. Man ska ju också frakta hem varorna.

Just nu åker dom femmilen i Holmenkollen, så jag har ett öra på det också. I kväll avgörs vem som vinner den svenska melodifestivalen. För en gångs skull tycker jag det är lite spännande. Hur ska det gå för Flinck och Ranelid? Måste nog se detta spektakel.

Igår kväll såg jag denna Bondfilm, som jag sa att jag skulle göra. Faktiskt riktigt bra. Jag har ju bara tyckt att Sean Connery varit en riktigt bra agent 007. Men jag kan nog tycka att denna Bond också är bra. Daniel Craig var namnet. Boven i detta drama spelas av Mads Mikkelsen, en dansk skådis.

När jag är färdig med min matlagning ska jag se friidrott på ettan. Det är ju inomhus VM. Önskar er en fin lördag med mycket sol och vila. Hej då!

Ska det stå mellan dessa två ikvällSnålblåst

Igår var det bara -1 grad, men det blåste snålt och kändes inte skönt när man var ute. Inte nog med det, så var det väldigt svårt att ta sig fram med rullatorn på detta ojämna underlag. All kritik till dom som handhar snöskottning o dyl. Idag är det nollgradigt, mulet och blåsigt. Ser inte så kul ut att vistas utomhus. Jag ska ju äntligen till Storheden och handla. Puh!

Inget sovfrämmande i natt. Jag la mig tidigt igår. Och steg upp sju i morse. Ringde till felanmälan, för att anmäla att torktumlaren inte fungerar i tvättstugan. Men det är som vanligt kö och åter kö. Försökte anmäla felet via Webben, men det går inte. Man måste ringa och köa. Skiter i det och hoppas att nån annan anmäler felet. Fast å andra sidan, tänk om alla resonerar så. Då kommer aldrig felet åtgärdas. Hm!

Mitt paket kom igår. Så nu är det på Konsum på Björkskatan. Får se om jag får nån hjälp att hämta det. På grund av vägunderlaget, avstår jag en promenad dit. Längtar efter sommarföre.

Ikväll ska jag nog se en film på trean. En Bondfilm, Casino Royal, tror jag den heter. Men innan dess lite friidrott från Turkiet.Hörde på radion att kvinnor sover sämre än män. Jag har då bra sömn, inga problem. Som jag lägger mig, somnar jag direkt. Däremot vet jag många män som har svårt för att somna och sova gott. Så jag tror det är olika för det också. Men allt ska ju utredas och analyserars nu för tiden. Jag är glad för att jag har bra sömn.

Nej nu ska jag ta min dusch innan Emmerdale börjar. Ha en bra fredag hörni! Hej då!Internationella kvinnodagen

Idag, torsdag, -1 grad och det blåser sydliga vindar. Men det är inte storm direkt.  Ingen sol ännu. Det verkar som om jag jobbade på väderlekstjänsten. Men jag hade en dröm i natt, att jag skulle skriva om blåsten. Ytterligare kan jag meddela att klockan är nu 09,55. Så är det.

Matte har sovit här i natt och han har varit i jobb sen fem. Jag ska tvätta idag. Inte så kul direkt. Men nödvändigt. Tycker att snötäcket har sjunkit lite grann. Men än är det mycket snö och det kommer nog mera, innan våren kommer. Så brukar det vara.

Paketet med jackan är på väg. Fick ett mail igår att det hade passerat Jönköping. Kanske det kommer i morgon då. Ja det är ingen brådska. Det är ju en vårjacka.

Internationella kvinnodagen idag. Tycker det skulle vara varje dag. Inte för det jag är överdriven feminist, utan för att jag tycker att både män och kvinnor skulle ha lika rättigheter alltid. Eller hur?

Ingen handling ännu, men i morgon lovar jag att jag ska ta mig själv i kragen och fara och handla. Jag drar mig ju för att ringa färdtjänst samt att vänta och vänta på dessa bilar. När jag bodde i Ersnäs var det ett nöje att åka färdtjänst. Likaså när jag bodde i Älvsbyn. Men i denna håla har man inget människovärde längre. "Lule är ju ganska stort", som en tjej sa på flyget för några år sen. I mitt tycke är det en håla bara, med innevånare som har storhetsvansinne. Bläh!! Men det är bara att bita ihop och ta emot.

Matte ska äta middag här idag. Det blir bara bacon och korv med spagetti för honom. Jag äter bacon och korv med blomkål.

Nu ska jag plocka ihop tvätten och sen duscha. Äter upp kasslern till lunch och ser Emmerdale innan jag går till tvättstugan. Önskar er en bra dag.

En ros till mina vänner på Internationella kvinnodagen! Hej då!

Lax och sallad

Ser ingen sol ännu idag. Det är -3 grader och det är väl skönt så. Skulle handla idag, men vet inte om benen bär mig så långt. Det är verkligen besvärligt nu med mina leder. Men jag lever ännu och har ett friskt huvud.

Matte är på jobb som vanligt efter att ha sovit här, på min soffa. Har läst PT och AB. I AB är det, det vanliga skräbblet om Ranelid. Nu är sista skriket att han ska bli diskad. Vet inte om jag kan hålla mig för skratt åt eländet. På FB kan man tro att Lulehockey redan vunnit SM, fastän inte semifinalerna börjat spelats. Jaja!!!!

Såg sista avsnittet av "Mot alla odds" igår kväll. Härligt se när dom kom fram till havet. Sen såg vi även "Mördare okänd" innan sporten satte igång. Ikväll ser jag väl om den sjungande trappuppgången och sen "Game of thrones", på ettan.

Till middag igår gjorde jag kassler i ugn, med lök, paprika, tomater, creme fraiche och toppade det med riven ost. Jag äter samma till lunch idag. Till middag steker jag lax med en sallad till.

Jag älskar fisk i alla former. Jag brukar köpa laxen, som är fyra stycken bitar portionsförpackade. Då behöver man bara plocka fram en bit som man steker. När man nu är ensamstående som jag är. Inget svinn här inte. Jag skulle gärna äta en potatis till, men har ju lovat mig själv att skippa kolhydraterna, och än har det gått bra. Däremot har jag inte ätit så mycket fett, som man ska enligt LCHF (?). Jag har min egen metod. Lite kolhydrater och lite fett. Däremot äter jag apelsiner. Gött!

Ni ska nu ha en skön dag. Hej då!Tisdag morgon

-3 grader och solsken. Matte var nyss in och drack en kopp kaffe. Blir så att han sover här i natt. Om inget annat händer. Isgata här utanför. Gruset (stenarna) som dom strött ut, har krypit ner under isskorpan och blivit fast där. Så det är till ingen nytta.

Undrar vad som ska hända idag. Ska jag på shoppingtur eller inte. Väntar med att bestämma mig till efter lunch. Det ser ut att bli en solig dag idag, så jag kanske längtar ut sen. Efter Emmerdale menar jag.

Igår kväll såg jag, om dom som bytt stan mot landet. Man kan få sig ett glatt skratt när man ser hur dom beter sig. Efter det såg jag, 30 grader i februari (?). En tragisk historia om svenskar i Thailand. Efter det en film "Irene Huss". Sen var klockan över 24. Så det var dags för sängen.

Har nyss ringt Älvsby VC för att förnya Mattes recept. Han har ju lite svårt att ringa på dagtid. Ska bli uppringd klockan 15.55 för att få mitt ärende utfört. All vår väntan osv! Så då kan jag glömma handlingen idag.

Igår lagade jag till blomkål. Förvällde buketterna en stund, satte dom i en form, slog på creme fraiche. Den med smak av champinjoner och kantareller. In i ugnen 15-20 minuter i 200 grader. Det var enkelt och smakade gudomligt. Några skivor skinka och sallad gjorde en perfekt måltid för mig. Avnjöt det hela framför min TV, i sällskap med Rickard Olsson och "Vem vet mest".

Nu ska jag spela en mahjong innan duschen. Ha det bra hör ni. Hej då!


Ingen vinst

Då börjar vi om på en ny vecka. Jag har just slukat en lingongrova med sallad och skinka. Än har inte solen kommit fram, men jag tror att den kommer snart. -4 grader är det. När jag ser ut från köksfönstret kan jag se att snön har sjunkit lite på uteplatsen. Tur är väl det, för det har varit jättedrivan där. Har redan varit inne på nätet för att kolla planteringskrukor och sånt. Sökte efter Plantagen bl a, men det verkar inte finnas i Luleå. Jag har ju gott om tid för detta.

Inte vann jag nåt på postkoden igår. Men det var väl inte väntat heller. Var en trött kvinna som knoppade in i går kväll. Tog nog inte många minuter innan jag slocknade.

Hade tänkt fara och handla idag men drar mig för att ringa färdtjänst. Vill inte bli utskälld igen. Får se hur jag gör. Kanske jag väntar med shoppingturen.

Nu blir det lite mahjong innan duschen. Önskar er en fin dag! Hej då!

Vasalopp på TV

Ännu en underbar dag. Nu nästan nollgradigt. Är lite sen med bloggen idag. Har haft nattfrämmande. Och då menar jag Alec. Han kom igår eftermiddag och är kvar ännu. Just nu leker han för sig själv efter att ha sett vasaloppet, som Jörgen Brink vann för tredje gången, samt ätit lunch. Nu var det nog mest jag som såg skidtävlingen, men han var ju i närheten (sittande vid datorn). Vi har också spelat lite  spel.

Igår kväll blev det ju "Gladiatorerna" på Alec´s önskan. Men "Banks" fick jag se för då sov prinsen. Idag ska jag ha Isabel, Alec och Matte på middag. Rättare sagt dom kommer hit och äter tacos. Alla gillar tacos.

Såg på AB att Thorsten Flinck och rockabilly-gruppen gick vidare från andra chansen i melodifestivalens uttagning. Alec hade velat att banankillen skulle gått vidare. Själv har jag kommit förbi kiss och bajsåldern.

I kväll slår jag på trean och kollar om jag vinner pengar på min postkodlott. Håll tummarna! Jag har väl inget annat att förtälja idag. Ha det och hej!

Är det Alec och mormor som vandrar ut på äventyr?

Skottdagen

Det här skrev jag skottdagen men publicerae det inte. Jag gör det nu istället.


Det vart en härlig dag igår. Solsken och takdropp kändes rätt. Idag är redan solen uppe och det är -3 grader. Vinden är sydvästlig och nästan obefintlig. Kommer att bli en fin dag på sportlovet. Alec är på fritids och igår hade dom varit i stadsparken, grillat korv och åkt på grodan. Efteråt kom han hit medans mamma jobbade.

Jag var ju ute igår eftersom jag tvättade. Passade på att njuta av solen då. Hade jag kunnat skulle jag ha slängt mig i en snödriva och bara slappat.

Idag fyller Tova tolv år. Mitt barnbarn som bor i Skellefteå. En gullig tös som står mitt hjärta nära. Hon var här i söndags, så då fick jag presenta henne lite. Det är skönt att man har barnbarn som är jordnära. Annars tycker jag att de flesta barn är så hårda. Går man igenom alla bloggar som tonåringar har, blir man förskräckt, när man märker den hårda ton som används. Det är mycket elakheter som kommer fram. Hua!

Förskräckt blir jag också när jag ser det hat som har växt fram efter Björn Ranelids framträdande i melodifestivalen. Både andra artister och annat folk häver ur sig elakheter. Stå på dig Ranelid, det finns snälla människor också. En eloge till honom som inte säger nåt ont tillbaka. Ni andra, skäms på er!

Idag blir det nog en promenad för mig. Längtar redan. På TV ikväll blir det väl ettan och programmet om kören. Det är vad jag vet nu, i alla fall. Jag hoppas ni har lika bra väder som jag har. Ha det bra och hej då!Solen värmer

Solen är redan framme och det är nollgradigt ute. Vill ut men kroppen säger ifrån. Är visst bara alpint och vasalopp på vinterstudion idag. Tur att jag har en bra bok att läsa. Just nu lyssnar jag på "Ring så spelar vi" och sen blir det att lösa melodikrysset.

Ikväll är det sista chansen till melodifestivalsfinal. Och tidningarna har synpunkter, som vanligt. Vet inte om jag orkar bry mig och se detta. Ska i alla fall se Banks klockan 21 på ettan. En deckare lite i min smak.

I morgon skulle min pappa fyllt år. En bild på honom och hans fosterfamilj. Pappa är pojken med spetskragen. 


Mina tankar går ofta till min pappa. Världens bästa pappa. Jag kan säga att jag är så tacksam för mina föräldrar och deras uppfostran.  Kärlek i massor och trygghet i hemmet är en bra grogrund för en harmonisk uppväxt.

Konstigt att Matte inte har hört av sig sen i torsdags. Han brukar ju vara bra på att ringa, men han har väl mycket att göra. Jag tror att han jobbar i helgen.

Efter krysset en dusch och sen göra en sallad till fläskfilén jag har i kylen. Äter sen vid TV:n. Ha det så bra mina vänner. Hej då!

Nya kläder

Blir det en strålande dag idag också? Igår lyste solen på snödrivorna och det föll snö från taken. En helt ljuvlig dag. Men Alec och jag var inne, pga att jag inte var så kry. Och så ville inte Alec ut, han ville hellre spela spel. Och jag har mera ont nu. Hela min underbara kropp värker. På kvällen regnade det. Idag är det 2 grader och solen försöker sig på att lysa mesta tiden.

Igår beställde jag en jacka och en klänning. En blå jacka för våren och en blå klänning. På bilden kan ni se klänningen. 

Så vacker som kvinnan är på bilden, är jag inte nu mer. Men jag tror att det blir ett skönt plagg i sommarvärmen. Det är ju inte ofta jag köper kläder, men nu behöver jag en ny jacka. Min hallonfärgade jacka är helt slut i fodret. Köpte den på Mim i Älvsbyn 1995. Då kan jag behöva en ny, eller hur? Klänningen var ett impulsköp. Längtade efter nåt nytt. Får väl dra ner på matkontot.

Igår var det inte så mycket för mig att se på TV. Och ändå satt jag där och glodde. Latheten tog över och jag bara satt där. När jag ser ut genom fönstret undrar jag om jag törs ut idag. Det ser ishalt ut. På uteplatsen är det ingen idé att jag går ut på. Det är för mycket snö.

Undrar vad det är på TV ikväll? Har inget program, men får kolla på datan. Det är ju fredag så nåt underhällningsprogram ska det väl vara.

I morgon ska visst Alec vara här. Vad ska vi hitta på då? Vinterstudion kanske bjuder på nåt. Det är ju skidskytte VM nu, men det visas på fyran, så det går bort. Ja, ja! Det ger sig. Ha det nu bra mina vänner och hej då!Den första mars

Idag är det 3 grader. Och då menar jag plusgrader. En traktor är här utanför och skottar. Föraren har en hund i hytten. Nu är det första mars och jag gläder mig att vi är inne den första vårmånaden. Jag vet ju att vi har många bakslag ännu, innan våren infinner sig. Men vi är på rätt håll.

Detta är Hagelvägen 14. Jag bor på nummer 8. Lite mer till höger, längst ner i det vänstra hörnet. Huset ser ju likadant ut, men jag har mer skog framför huset. En liten inblick i området där jag bor. Detta är ju en sommarbild. Lägg vitt på bilden och ta bort löven, så blir det vinter. Det är fyra hus på rad, 8-14. Framför dessa hus ligger det två till, nummer 4 och nummer 6. Och sen är det en parkering och garage. Hoppas ni förstår vad jag menar.

Nu ska jag sluta blogga för jag fick ett telefonsamtal, med förfrågan om Alec får vara här till 17. Visst får han det. Hoppas bara att solen kommer fram idag. Samtidigt önskar jag mindre värk. Det börjar vara i mesta laget nu. Hoppas ni har det bra i alla fall. Hej då!


RSS 2.0