Vintertid

Idag är det bara -1 grad och snön som kom igår är nästan borta. Så blev det med det. Efter middagen såg jag "Från Rise Lark till Candleford" på ettan. En serie precis i min smak. Stickade lite på fuskpolon. Såg sen naturprogrammet på tvåan. Sen blev det fyran och programmet med Tomas di Leva. Såg också "Robbins" på ettan. Ganska tråkigt program. En deckare på ettan trodde jag skulle avsluta TV kvällen. Men tji fick jag, för jag fastnade i några repriser av "The event". Men vad gjorde det, jag fick ju en extra timme att sova på i natt, för vi gick ju över till sommartid.

La upp Mattes byxor i går, men får göra om det idag. Jag hade lagt upp för lite så dom var ändå för långa. Bara att bita i det sura äpplet och göra om. Till lunch idag gör jag potatisbullar och bacon. Till middag äter vi upp köttbullarna med potatismos. Eller kanske vi äter av skinkan, jag griljerade igår. Fast jag har ingen majonäs som jag kan göra legymsallad av. Ingen skinka utan legymsallad, tycker jag. Jag har legymer och grädde men saknar majonäsen. Fåt knata till Ica i morgon och köpa. 

Just nu är det "Mannheimer & Tengby" på radion. Bra musik spelar dom. Dom pratar just nu hur man kan klä ut sig till till Halloween som är idag. Jag tror jag skippar det. Orkar inte springa runt till folk och säga "bus eller godis". Det får vara för mig. 

Har jag lust med nån städning idag. Får se senare på dagen. Just nu känns det inte så. Har fått en inbjudan till julfest med reumatikerna den 12/12. Tror jag går på detta. Var förra året och det var trevligt. Det blir gröt (hm) och skinkmackor. Jag gillar inte gröt, men får hålla för näsan och äta lite. Huvudsaken är att det är trevligt sällskap. Visserligen är det sämsta tiden just före sprutan, men jag får bita ihop så kanske värken blir lindrigare. Tur att jag har färdtjänst som kan hjälpa mig dit och hem. 

Nu ska jag inte tråka ut er längre. Vi får höras i morgon om ni vill. Ha det så bra, hej då!   

Från 100-åring till hjärtblad

Börjar skriva nu fastän jag vet att jag måste göra ett avbrott snart för att lösa melodikrysset. -4 grader nu, ingen snö än. Igår öppnade dom backen i Kåbdalis. Svenska landslaget i utförsåkning ska dit och träna en vecka. Där är det som vanligt snö, fastän det inte är så långt dit. Jag minns då vi bodde där, ett evigt snöskottande. Men visst är det fint med snö. Helst när den är ren och fin, utan avgaser och skit. Och i Kåbban är snön vit. Det snöar ju mest varje dag, så den håller sig ren. Mina tre yngsta barn var riktiga slalomåkare. Men dom åker inte så mycket nu, sen vi flyttade därifrån. Nu hade jag tänkt sätta in en bild på backen, men hittade ingen som passar. Men ni kan ju själva googla in på Kåbdalis skidbackar.

Nu har jag gjort ett avbrott och löst melodikrysset, duschat,  lagat lunch, ätit, diskat och lagt upp ett par byxor åt Matte. Var på väg in till sängen för en vilopaus, när jag kom ihåg bloggen. Det har börjat snö nu. Undrar om denna snö blir kvar. Bättre det än slaskväder. Det är ju november på måndag så  det är väl tid för vinter. Hur man än önskar nåt annat så kommer man inte ifrån det. 

Matte ska bjuda på pizza till middag. Så jag kan ju bara vila mig nu och lägga mig och läsa. Har slutat med hundraåringen så jag ska börja med "Hjärtblad". Jag tycker hundraåringen inte var i min smak. Man kunde läsa den men jag blev ganska sömnig av den. Få se hur den jag ska börja med är. Ser väl lite på TV ikväll. Nu väntar min sköna säng. Ha det så bra. Hej då!   

Fina fötter idag

Bara en grad ute idag. Snudd på frost alltså. Matte är i Luleå och gör gatprovet idag. På måndag börjar han köra där. Så då blir jag solo att äta lunch idag. Jag åt en stadig frukost, så jag vet inte om jag orkar med lunchen.

Var på fotvården igår. Det var så skönt att få kortare naglar. Nu kommer fotvården vara stängd till sommaren. Är det nån som bryr sig? Ända fotvården som tar remisser och så stänger dom bara så där. Får förlita mig på min ängel. Får väl ta färdtjänst till Luleå. Eller kan jag lifta med Matte när han ska till jobbet? 

Gav bort ett par Lovikkavantar igår. En frusen herre som kör ett sånt där handikapfordon. Han frös om händerna i trasiga vantar. Säkert lika fattig som jag, så jag gav honom mina vantar. Jag kan ju sticka nya till mig själv. Han blev då jätteglad. Det känns skönt i hjärtat  att få vara snäll.

Idag händer väl inget fastän det är fredag. Det ser grått och tråkigt ut utomhus. Inte längtar jag ut, så det blir stickning och läsning idag. På TV igår såg jag bland annat "Life", ett jättebra program som jag brukar se. Handlade igår om finurliga djur. Allt från späckhuggare till björnar. Om ni inte sett det nån gång, så gör det.

Idag blir det köttbullar, sås och potatis till middag. Ska även koka lite lingonsylt, såg att syltburken håller på att bli tom. Ska också städa duschrummet. Konstigt att det blir så dammigt i ett våtutrymme. Få se om jag orkar städa där. Ska i alla fall försöka, om än kroppen inte vill just nu. Jag känner mig som vädret ser ut idag. 

Ikväll ser jag väl på TV med ett korsord. Har inte bestämt vad jag ska se. Det ger sig när den tiden kommer. Hoppas ni har det bra. Hej då! 


Rena Hollywood

Älvsbyn har blivit rena Hollywood. Igår var det filminspelning igen på Storgatan. Förra veckan var det Mikael Persbrant som filmades och igår Helena Bergström. Filmen dom medverkar i heter "Någon annanstans i Sverige". HB gestaltar en frisör i ett dåligt förhållande. Annars håller Persbrant på att träna upp sig för att spela Hamilton, agenten, i en annan film.

Varmgrader är det idag. Småregnigt är det också, istället för snö som dom sa det skulle bli. Inget vi kan göra nåt åt. Jag ska till fotvården idag. Äntligen vill jag säga. Det är över två månader sen sist. Väntar bara att naglarna ska komma ut ur skorna. Det gör ju ont när naglarna blir för långa. Och nu ska fotvården stänga för barnledighet. Det ska visst finnas en annan fotvårderska, men hon tar inte remisser. Då måste jag fara till Piteå eller Luleå. Ja min skapare vad allt ska bli svårt. 

Vad säger ni om en gryta. Man kan ha både nötkött, fläskkött eller köttfärs. Ta det som är billigast för den dagen. För 4 portioner 400 g kött. Man fräser köttärningarna i smör i en stekpanna. En gul lök i bitar tillsättes och 2 morötter tärnas och allt lägges i en gryta. Rör ned 1 burk skalade tomater, ca 1 dl vatten, en köttbuljongtärning. Krydda med salt och peppar. Hacka en paprika och tillsätt den. Låt allt puttra tills köttet är färdigt. Smaka av med oregano. Servera till valfri pasta och eventuellt creme fraiche. Smaklig måltid!

Jag stickar och stickar, men har ännu bara stickat 25 cm på fuskpolon. Har snart förbrukat l½ (l½ hekto) nystan. Ska enligt beskrivningen vara 55 cm när det är klart. Men jag tror att det blir för mycket för Tovas kropp. Hon är ju bara 10 år.

Såg då "Brottet" på TV igår kväll. Men nog börjas det bli segt efter 6 avsnitt, och det ska vara 10. Nästan för mycket tycker jag. Tror jag har upplösningen klar för det hela. Idag ser jag naturprogrammet med Martin på ettan och sen kanske jag ser slutet på Robinson. Så stickar jag förstås.

Nu ska jag in i duschen, den sköna. Blir det nån lunch idag med Matte. Ringer han inte så kommer han, ringer han så kommer han inte. Undrar om jag fattade rätt. Det märker jag klockan tolv. Han nu en bra dag så hörs vi i morgon (fredag igen). Hej då!   

Kommer snön idag?

Oj då, -9 grader nu på morgonen. Snö att vänta idag enligt SMHI. Hm! Tvättdag, och idag ska jag verkligen tvätta. Ska först byta lakan i sängen. Sitter och lyssnar på radion. Bra musik men mycket svammel om norrbotten. Precis som om det var ett annat land. Verkar som om norrbottningar inte vill vara svenskar.

Linköping-SAIK i hockey 1-4. Hjärtat sväller lite. Läste i PT om att Thomas Rosenberg från Boden fällde en älgtjur i Riebnes, norr om Arjeplog. Älgen vägde bara 300 kilo men hade ett skovelhorn med 32 taggar.

                              
Stort horn måste jag säga. Kan inte varit lätt att bära på ett sånt mastigt horn för älgen. Thomas ska behålla hornet som ett minne. Och det förstår jag. Har ätit mycket gravad röding, fiskad i Riebnesjaur, av Fridolf Fjällman. Jag brukade köpa små hinkar med den gravade fisken. Åt den med potatis och tunnbröd. Det var så gott, men nu är det länge sen jag åt den.

Appropå mat, gör jag en kycklingsallad till lunch. Till middag endera pannkakor eller potatisbullar. Var ju på Konsum igår och handlade lite. Bl a shampo, duschcreme, tvättmedel och sånt annat som man inte köper varje vecka. Säger bara dyrt. Det är dyrt att hålla sig fräsch. Men värt ändå. Köpte fyra trisslotter. Tror ni jag vann nåt? Inte en spänn.

Nu ska jag göra klart med tvätten och sen göra salladen. Har plockat fram painrichen från frysen. Sen invänta snön som ska komma. På TV ser jag väl den danska serien "Brottet". Ha det så bra, kanske jag kommer på nåt matrecept till i morgon. Hej då!

Rör inte Ctrl-knappen

Nu är det minus 1 grad ute och det har fallit lite snö i natt. Är säkert halt också. Har ätit en macka med mjukost på till kaffet. Sitter här med datorn och ska försöka att skriva några ord, utan att komma åt Ctrl-knappen. För om jag gör det så blir stilen fet. Alltså orden blir feta. Och då kan jag inte få tillbaka den till det normala. Hur jag än gör. Nu säger säkert vän av ordning, att jag ska låta det vara fett. Men då blir det så att när man publicerar texten, så går den knappt att läsa. Därför får jag inte komma åt den knappen.

Vet inte om Matte kommer till lunch idag. Men kommer han så gör han det. Jag fortsätter sticka på halsduken. Har stickat drygt 10 cm. Det verkar var tröstlöst, men jag ger inte upp. Måste på affären i dag. Slut mat i kylen. 

På TV igår såg jag sommarpratarna. Tyckte inte det var så bra som det brukar vara. Efter det såg jag om killarna som varit vänner sen tidig barndom. Ganska bra svensk serie. Och sen såg jag filmen som från början skulle vara en dokumentär, men som blev en spelfilm. Om två män som blev kära i varandra och den ena blev mördad. En svensk film med verklighetsbakgrund.

Ikväll ser jag väl "Veckans brott" med Leif GW Persson. Programmet syns på ettan. Förra veckan handlade det om dubbelmorden i Linköping. Har ingen aning om vad det ska handla om i kväll. Men det är ett intressant program. Vad jag ska ha till mat idag vet jag inte. Det är mycket jag inte har nån aning om idag. Bli väl nån soppa till lunch.

 Kommer ihåg några TV-program för länge sen. Om en kock som fick laga en trerätters måltid på det som fanns i kylen hos personen han besökte. Lite som "jag tager vad jag haver, sa Kajsa Varg". Det var fantastiskt vad han kunde hitta på, av nästan inget. Får försöka med nåt sånt kanske. 

Nu väntar den obligatoriska duschen och sen får jag ta matproblem. Se upp för halkan ni som har sån. Hej då! 


Det blir bara mörkare nu

Tidig morgon för mig. Mörkt är det ännu ute. Dom varnar för snöbyar på radion. Hua, säger jag bara. Men ändå är det inget annat att vänta på.

 Nu har jag börjat på halsduken som Tova ska få. För första gång stickar jag på rundsticka. Gesvint är det. Var till Konsum igår och köpte mer grönt-rosa-grått garn så jag inte råkar ut för det som hände med den röda mössan. Nu har jag repat upp den mössan, för det blev inte snyggt med annat garn tillsammans med det röda. Tovas mössa blev jag nöjd med. Denna polohalsduk som jag stickar nu, tror jag blir snygg också. Nu har jag stickat 5 centimeter och ska sticka 50 centimeter till, så det kommer att ta lite tid.

Det är 2 minus idag. Hade tänkt smita iväg på Kupan mitt över gatan. Bara för att kolla vad dom har till salu. Men det blir efter lunch. Jag gör en soppa och har pain riche i frysen, som vi kan äta till. Till middag blir det fisk, potatis och hollandaisesås.

På TV ikväll ser jag "Sommarpratarna", "Våra vänners liv" och en film "Keillers Park" allt detta på ettan. Så det blir mycket TV ikväll. Nu tycker jag väl inte att det är så intressanta människor med på veckans sommarpratare, men jag kollar det ändå. Man kan ju bli överraskad.

Men innan dess ska det väl hända nåt. Ser bl a "Emmerdale" kl 11.55 på fyran. Och går ut en stund. Det blev ingen tvättning för mig igår. Såg att jag hade för lite tvätt. Så jag flyttade tvättiden till onsdag. Man bör ju fylla upp maskinerna, tycker jag. 

Nu ska jag syssla med annat än att sitta vid datorn. Slutar blogga samtidigt som Gunnar Viklund sjunger "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad" på radion. Vi behöver detta ljus nu i mörkret. Säger hej då, vi hörs! 


Stickpekfinger

Ja då är jag inne på bloggen igen, vanlig tid. Det är tre grader ute, men ser inte så härligt ut än. Men det kan bli som igår, sol och så. Vad jag ska göra idag har jag ingen aning om. Matte kommer till lunch och han ska få pastasoppa med hårt bröd. Har slut mjukt bröd och på affären är det bara gammelbröd idag. Men jag har Leksandsbröd och det är inte fy skam.

Jag har tvättid klockan 13 och sen måste jag till Ica och handla nåt till middag. Kanske till en kycklinggryta. En sån med skalade tomater och champinjoner. Länge sen jag gjorde en sån. Sen måste jag ha nåt till mat i morgon också.

Tyvärr fick SAIK däng i går mot Luleå. Det satt långt inne och blev efter förlängning. Men det är inget att deppa för, det är långt kvar av serien. Dom unga killarna i SAIK blir bara bättre och bättre, och får mer rutin var- eftersom. Heja SAIK!

Jag har ont i höger pekfinger. Gissa varför? Det är när jag har stickat mössan och hade så göra med att hålla kvar maskorna på strumpstickorna. Det blev så många maskor och jag fick sticka ganska hårt så inte maskorna ramlade av. Så då måste jag peta av maskorna med pekfingret. Därav det onda. Men det ger sig med tiden.

Ikväll är det inget på TV för mig. Skulle ha sett "Beck" om jag inte sett den förut. Tur att jag har hundraåringen på natthusbordet. Nu ska jag spela Hjärter några gånger och sen duscha. Skön söndag på er! Hej då! 

Ingen lust att skriva idag

Jag hade ingen lust att skriva nån blogg idag. Men nu gör jag det i alla fall. Men det blir en liten en.

Tovas mössa är klar för avhämtning. Ingen Matte på middag idag. Solen har lyst men jag har inte hunnit ut. Har bara stickat och lyssnat på radio. Så har jag löst melodikrysset naturligtvis. Det är ungefär vad som hänt i min dag.

Till lunch värmde jag upp några kåldolmar från frysen och kokade fyra potatisar. Till middag värmer jag upp två pannbiffar som jag har i kylen. Tllsammans med en potatis och lite sallad. 

Ska jag satsa på fyran ikväll "Så mycket bättre" så slipper jag "Dansbandskampen". Tillsammans med en clementin och ett svenskt äpple kan det bli lördagsmys. Men innan dess ser jag "Från Lark Rise till Candleford" på ettan. En serie i min smak. 

Då vet ni vad jag sysslar med en dag som denna. I morgon är det tvättdag. Vi hörs i morgon! Hej då♥ 

Ingen snö, lite kallt och mycket sol

Vilket härligt väder vi fick igår. Lite kallt och mycket sol. Man blir på bra humör. Var ut en sväng och handlade lite på Ica. Kände inte att jag längtade in i värmen direkt. Men jag var tvungen att gå in och göra fläskpannkaka. Hann också sticka på Tovas mössa. Halva mössan är nu klar, resten kanske jag gör idag.

På kvällen såg jag lite på "Robinson" samtidigt som jag löste korsord i min nya Året Runt. Kollade lite på "Debatt" också. Där hade dom tagit upp skjutandet på invandrare i Malmö. Verkar inte klokt i mitt tycke, hur kan man bli så idiotisk att man bara skjuter folk. Rena vilda västern.

Nu ser jag att solen tittar fram och det är 6 minusgrader. Kanske tar mig en tur ut idag också. Matte kommer till lunch och får Öjebypizza med sallad. Till middag vet jag inte än vad det blir. Den delen av hjärnan har inte vaknat än.

Satte på spetsduken på matbordet igår. Tjusigt blev det. Mina tallriksunderlägg vet jag inte var dom är. Måste köpa nya, men var i denna by saluförs sådana. Kanske Öbergs (Två rum och kök) men då kostar dom väl skjortan. Får kolla runt lite. Konsum kan ju ha såna.

Ska nog gå på Kupan möbler idag och kolla vad dom har i bordväg. Har dom ett runt stabilt bord i min smak kanske jag köper det och lämnar mitt bord till dom. Har jag tur kanske jag får byta bord med dom. Nu tror jag inte det, men kanske!

Nu väntar duschen som vanligt. Jag tror det är Rod Stewart som sjunger La mere på radion nu. Det får bli ett hej då från mig.  

Stackars barn

Läste nu på morgonen i PT att en Älvsbykvinna hade blivit tagen av polisen för barnporrbrott igår. Kan detta vara sant? Vart är världen på väg? Jag i min enfald trodde inte att kvinnor höll på med sånt. Nu är hon inte dömd än och jag får hoppas att det är nåt missförstånd.
Såg på TV igår kväll "Uppdrag granskning" om de två syskonen som hade rivits upp från sitt fosterhem. Och sen skickats runt i andra hem. Jag tycker det är så upprörande, så jag drömde om det i natt. Jag var helt förstörd när jag vaknade innan jag förstod att det var en dröm.

I alla fall är det 8 minusgrader idag efter gårdagens regn och sen snöfall. Solen tittar fram och jag undrar om det är halt. Skulle ut och få mig lite mat till helgen. Ska också få en guldspruta. Den behövs verkligen. Matte är i Luleå idag så jag ser inte honom förrän till middag. Vad ska jag laga till middag? Har ingen aning men det lutar mot fläskpannkaka.

Har inte börjat än på mössan. Har inte hunnit än. Men idag ska jag väl sätta igång. Det är trögt med läsningen också. När jag lägger mig och läser blir jag trött på en gång och måste sova. 

Nu ska jag damma lite innan jag duschar och äter lunch. Monika Zetterlund sjunger "Gröna små äpplen" på radion. Gröna små äpplen av märket Granny Smith, syrliga och goda. Ha det bra och hej då! 

Recept på min chili

Det regnar idag och är 3 grader. Det skulle enligt SMHI snöa och vara kallgrader. Men jag vet att det snöar i Jokkmokk och i Gällivare är det snöstorm. Men vad gör man, det är bara att tacka och ta emot.

 På radio norrbotten diskuterar dom bloggar. T ex varför folk bloggar osv. Jag bloggar för att hålla min hjärna i trim. Så är det för mig. Jag tycker det är helt oskyldigt och jag lägger inte ut hemligheter. Efter min stroke, upptäckte jag hur sårbar jag är,så tycker jag det är angeläget att hålla mitt minne i form. Rätta mig om jag har fel.

Efter lunch igår gick jag till Kupan men hittade inget jag ville ha. Gick efter det till tygaffären köpte stickor och ett mycket vackert spetstyg, som jag ska ha på matbordet. Efter det till Konsum för att köpa garn. Tala om min besvikelse, då det röda randiga garnet var slut. Köpte ett rosa-grått-grönt garn till mössa. Sen Ica för matshopping. Köpte också en liten teflonstekpanna. Men är i funderation om jag ska byta denna stekpanna. Ser när jag kommer hem, att det är så höga kanter på den. Inte bra när man ska steka ägg. Får se hur jag gör.

Hade en Ica check som jag köpte en trisslott för. Skrapade den i morse. Tji vinst som vanligt. Har nu  druckit kaffe och ätit en mjukkakemacka med mjukost på. Ruggigt mjukt med andra ord. Matte bjöd på middag igår. Han kom med fiskgratäng (Findus) och värmde den i ugnen. Till det hade jag gjort en sallad. Det dög det också.

Idag blir det lunch med Matte. Räksoppa med brytbröd. Till middag chili, som jag gillar till tusen. Enkelt att göra också:

CHILI
300 g köttfärs och en hackad stor gul lök brynes. Sätt i gryta med en hackad stor röd paprika. Salta och peppra. Krossade tomater tillsättes, och en burk vita bönor i tomat. Låt puttra tills paprikan är mjuk. Krydda med oregano och svartpeppar. Klart att äta. Jag gör en grönsallad till och äter ett gott bröd. Jag vet att en del vill ha ris till, men det tycker inte jag. Blir så behagligt mätt utan ris. Däremot kanske en del vill ha starkare smak. Då kryddar man efter smak.

På TV såg jag programmet med Leif GW Persson -Ett brott. Inte som jag skrev igår "Brottet". Det var ganska bra, ett upplysande program. I kväll visas den danska serien "Brottet" som jag nog ser i brist på annat. Snart går TV-tittande bort ur mitt liv. Beror det på att jag har så ointressanta kanaler? Kanske det.

Nu ska jag i alla fall ta duschen i besittning. Sen blir det väl soppkokning. På eftermiddagen städar jag och när det är klart blir det stickning. Kanske en utgång om vädret blir bättre. Risken är väl att om det blir bättre så blir det kallare. Och om det händer blir det halt. Tänk er en nyregnad väg och kyla, och Jane med rollator. Vad händer, jo en vurpa med risk för brutna armar och ben i en redan sargad kropp. Inte roligt. 

Nu ska mina vänner ha en bra dag. Vi höres, hej då!!  


Ha en bra dag!

Löning idag. Det är väl dagens bästa. Har väl bara en dryg hundring på kontot innan lön. Mest av allt längtar jag efter mera garn. Temperaturen visar på 4 grader. Men det eviga mörkret råder över byn. Men det var så igår morse också men blev till en dag med växlande molnighet och sol på eftermiddagen. 

Jag var ju på provtagning igår och så var jag på DS för sammanställning av min tid där. Fick ett tips om en hyresvärd med fina lägenheter centralt. Det finns även hiss i huset. Kanske jag ställer mig i kö där. Sen var jag på biblioteket och bytte böcker, äntligen. Nu har jag "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Den har jag börjat på nu, och den verkar rolig. Sen är det "Hjärtblad" av Aino Trosell. En lite allvarligare bok. Bara att läsa nu.

Blev TV i alla fall igår kväll. Först "Sommarpratarna"  och sen "Våra vänners liv" och en film "Människor emellan". Efter det sängdags. End of day!
 
Efter lunch, som jag äter ensam, går jag till Kupan och kollar om dom har strumpstickor och en spetsgardin. Om inte går jag till tygaffären och köper i alla fall stickor. Spetsgardinen är till matbordet som duk. Ni ser vilka konstiga idéer jag har.. På Konsum och köper garn och sen till Ica för lite matköp.
 
Då var det problemet med vad vi ska äta till middag. Måste tänka på det innan jag går på affären. Nu har vi ju varit så nyttiga och ätit kokt mat flera dagar. Så vi kanske kan äta nåt stekt. Själv skulle jag kunna äta sallad. Men jag vet inte? Det ger sig.

På TV ikväll börjar dom visa "Brottet", en serie med GW Persson. Ska kolla det på ettan. Annars blir det nog boken eller stickning. Det riktigt kliar i fingrarna att fortsätta med mössan. Nu ska jag plocka undan lite och sen ta en dusch. Ser "Emmerdale" och sen ut. Ha det nu bra idag. Vi hörs nog i morgon så hej då!

                     ♥ Bärkräm♥
2 dl röd saft, 3 dl vatten, 3 msk potatismjöl, ½ liter (250 g) frysta eller färska hallon och blåbär. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Rör tills det kokar upp. Lägg i bären och rör om. Häll över i en skål och strö över en gnutta socker, Servera med mjölk eller kanske vaniljyoghurt.

Älvsbyn innan vintern

Jag steg upp klockan 7 och nu är klockan 8.30 och jag har inte gjort ett skapandes grand. Ja, jag har ju morgonfikat och suttit vid datorn. Men jag har bara slappat. Ska till VC idag och lämna prover inför sprutan på torsdag. Ute är det 4 grader och grått. Ska ju regna, inte roligt! Ska bli kallt på onsdag. Vi får inrätta oss på att det ska bli vinter.

                      
Så här såg Älvsbyn ut innan vintern sett från ovan. Ser ut att vara mycket skog och lite hus. Det mesta som syns är Östermalm, ett villaområde. Den större delen av byn ligger mer till vänster. Till höger går vägen mot Luleå och nedåt vägen mot Piteå. Far man norrut hamnar man i Jokkmokk och sen Gällivare och Kiruna. Bara att komma och hälsa på när ni har vägarna förbi. Vägarna syns inte på kortet.

Har fått slut garn till mössan, den röda. Ska köpa i morgon. Plus ett annat garn till en mössa till Tova. Få se om jag kommer mig till biblioteket idag. Ska försöka fast än kroppen säger ifrån.

Matte är i Luleå idag så det blir bara middag att laga. Har en köttkorv som jag ska använda tillsammans med kålrot, morötter, purjo och potatis. Tror jag har lite vitkål också som jag kan blanda i. Det blir som en grytra, allt i ett och fort gjort, sätter bara till lite vatten och ser till att det inte kokar torrt. Det ska ju inte stormkoka direkt. Jag kan säga att det är gott och jag äter en Leksandsknäcke till. Nyttigt är det också för korven är mager.

Ska jag se nåt på TV i kväll? Vet inte än vad det är. Har jag en bra bok ikväll (om jag går till biblioteket) kan det kvitta med TV. Har snart slut korsord och garnet är slut, så vad göra? Ja nu ska jag duscha i alla fall. Sen äta nåt innan jag ska till VC. Ska ladda mobilen också, så att jag kan ringa om jag struttar ikull.

Oscars lag i hockey vann cupen i helgen i Ö-vik. Dom är toppenbra och Oscar är stolt. Kram till dig Oscar från farmor! Och kram till er alla vänner. Hej då! 

Jag gnäller för mycket

God morgon! För mig är det god morgon fastän klockan är 8.50. Skönt att inte behöva stressa utan att ta det lugnt. Har druckit en kopp kaffe och ätit en limpmacka med skinkost på. Har läst PT och AB samt kollat mailen. Det gör jag varje morgon så det är inget nytt. Ska tvätta idag och det är väl det viktiga för mig. Att lämna hemmet för tvättstugan. Gör en napolitanasoppa till lunch. Kanske blir det kokt torsk med äggsås till middag. Säger kanske för jag har inte bestämt mig än.

Jocke, Pernilla och Tova var här en stund igår eftermiddagen. Alltid lika roligt när dom kommer. Såg "Dansbandskampen" på ettan. Varför kan man undra? Vilket skit! Sen såg jag "Mördare okänd", ganska bra. Började också sticka på en mössa i det röda garnet som är kvar efter bäddsockorna. Roligt med nåt nytt att sticka. Beskrivningen är från Året Runt nr 41.

Nu lyssnar jag på "Mannheimer & Tengby" på P4. Roligt program tycker jag. Sen ska jag duscha, sticka, tvätta och laga mat. Mitt söndagsnöje. Ikväll kanske jag ser "Rallybrudar" fastän den är på fyran. Är väl inget annat att se på.

Jocke tycker jag gnäller för  mycket på min blogg. Och han har nog rätt.  Men det blir inte lätt att ändra på det. Ni är de enda som jag kan gnälla för. Men om mina barn inte tål att höra mitt gnäll så tror jag inte att ni kan det heller. Så mindre gnäll får det bli. Men jag kommer inte att sluta klaga på orättvisor och sånt.

                                                    SPENATSOPPA
   450 g hackad spenat fräses i 2 msk olja. Tillsätt 2 klyftor vitlök, pressade. Häll i 8 dl grönsaksbuljong. Låt koka upp. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda 2 msk vetemjöl och 2 msk smör. Tillsätt det och låt soppan koka upp. Dra kastrullen från plattan och håll den varm. Servera med ägghalvor. Räcker till 4 personer.

Detta var väl nåt nytt i bloggen. Servera inte med gnäll! Nu ska jag duscha. Ha det så bra, söndagsbra. Hej då!

Småkallt idag

Några minusgrader är det. Men det ser ut att bli en fin dag. Jag var ju ut igår, men det var inget hit. Halkigt var det fläckvis. Och det blåste som bara den. Men jag tog mig ut och hem igen. Det var mest Året Runt som hägrade. Jag köper ju denna tidning varje vecka men läser den sällan. Jag bara löser korsord. Men igår hittade jag en stickbeskrivning på en basker, fingervantar och en halsdukspolo. Låter lockande att prova. 

Såg Idol igår. Måste säga att alla deltagarna kan sjunga och så brukar det inte vara. Det var ånyo en tjej som åkte ut. Kan det vara för att det är mest småtjejer som röstar? Sen var jag in på sexan och kollade på Spartacus, en serie om en gladiator.

Idag är det en vilodag för mig. Ska provsticka lite på nåt nytt mönster. Ska också göra pannbiff på köttfärs som jag tog fram i går kväll. Till lunch idag gör jag sparrisoppa med pain riche. Pannbiffen blir till middag. Med mycket lök och skysås. Smaskigt värre. 

I kväll är det tråkigt på TV. Dansband är inte min specialitet att titta på och på fyran är det dansprogrammet med s k kändisar. Bläh!

Nu har jag tagit en paus i bloggandet och löst melodikrysset. Idag var det enkelt för mig. Men jag vinner väl inget i alla fall. Men vad gör det, det är kul ändå. Nu ska jag gå in på min farm och kolla hur det ser ut där. Om det är några djur som ska ha mat och om jag har nåt att skörda. Sen är det tid att göra soppa till lunchen.

                             
Sätter in en bild på ett av mina barnbarn, Tova, som nu har flyttat till Skellefteå. Det blir tomt utan henne här, men vi får väl ses när hon har vägarna förbi. Hon har ju mormor och morfar i Tväråsel så hon kommer nog hit också. Hon är så söt och gullig. 

En bra dag önskar jag er! Hej då!     

Seger för SAIK

Solen tittar fram nu på morgonen, trots att snön ligger fläckvis på marken. Taket på huset mitt över gatan är täckt med snö. -1 grad är det nu, så man fryser ju inte ihjäl direkt. Jippi för SAIK som vann över Frölunda igår med 4-2. Och det borta vilket brukar vara svårt, att vinna i Göteborg. Roligt med ett så ungt lag som Skellefteå har. Unga hungriga pojkar som gör ett bra lag.

 Skulle tvätta idag, men jag tycker jag har för lite tvätt, så jag ska försöka ändra tvättid till söndag om det går. Brukar gå bra. Måste på affären idag och handla lite mat och en Året Runt. Kanske några clementiner också som helggodis. På tisdag är det lönedag. Då ska jag köpa garn, så jag får nånting att sticka på.

 Matte kommer med sallad till lunch. Hade tänkt göra en fläskpannkaka till middag. Men vet inte hur det blir. Kanske blir det snitsel i stället med stekt potatis och citronmajonäs. Pannkakan kan jag göra i morgon eller nån annan dag.

 Såg en film på tvåan igår, en fransk film "Brudtärnan". En lite mysko film. Men jag satt där och såg den ändå. Orkade nästan inte gå och lägga mig. Ikväll vet jag inte om jag ser galan för världens barn eller kanske Idol. Det är tiggprogram båda. Men det på ettan är ju för en god sak, medan det på fyran är för att kanalen ska få mer pengar. Så att dom kan betala sina böter som dom får när dom överskrider reklamtiden. Kanske jag ser på ettan då.

 Jag är som den ståndaktiga tennsoldaten som håller ut, nu när jag bara har dessa TV-kanaler. Ska verkligen försöka, men Gud vad jag saknar femman och nian. Och en filmkanal också. Men så är det, man kan inte ha allt. Nu är det duschtid. Visst är det skönt med varmvatten så man kan duscha. Vi får väl höras i morgon igen. Ha det så bra. Hej då!

Det snöar

När jag ser ut denna morgon tror jag inte mina ögon. Fastän man vet att snön ska komma, så blir man ändå paff. Det är nollgradigt ute men snön ligger på marken och mer kommer. Måste nog vara halkigt ute både för bilar och gående. Blir nog inget utgående för mig idag. I alla fall blir det ingen DS, jag har ringt återbud. Få se om jag kan gå (åka hiss) till källaren och hämta vinterskorna. Nu måste dom upp.

Minns ni förra vintern då jag skrev om mörka gatan? Huset på andra sidan gatan är inte lika mörkt nu. Det har flyttat in andra människor och fastän två lägenheter är tomma, är det inte så mörkt. Hoppas på fortsatt ljusning i det huset.

Igår ringde jag biblioteket och sa att jag skulle komma senare och lämna in "Svinalängorna" och hämta mina bokningar. Det hördes gå bra.

Såg "Uppdrag granskning" om datasäkerhet. Man blir nästan rädd när man ser hur lätt dom tar sig in i datorer. Jag har ju blivit kapad en gång, och undanber mig nån mer gång. Såg också den danska serien "Brottet" och ett program om folk i Himalaya. Detta folk som varken har vatten, avlopp, el och inga bekvämligheter, klarar sig bra utan radio, TV, bil osv. Dom verkar nöjda med vad livet har att erbjuda. Lever på boskapskötsel och odlar korn, det enda sädesslag som kan växa på så hög höjd. Intressant är det att få se hur dom har det.

Matte är i Luleå i dag också så det blir ingen lunch med honom. Kokar mig väl ett ägg och äter det med en hårdmacka. Till middag gör jag ärtsoppa. I kväll kanske jag ser på TV en stund. "Mitt i naturen" vill jag inte missa. Sen vet jag inte hur det blir.

Hör här! Skulle ni vilja bjuda på ett par signerade kalsonger av Marcus Fagerwall eller en tröja signerad av Lule hockeylag. Alla pengar går till "Världens barn".

Vad ska jag med hans kalsingar till? Det är radionorrbottens bud tll insamlingen. Ha det nu så bra idag! Hej då!

Solen tittar fram

- 3 grader, nu kommer kylan smygande. Hua! Jag var ju till Ica en sväng igår, och solen sken fastän det var lite kyligt ute. Jag inhandlade nötkött, gorgonzolaost, en liten prinsesstårta så jag fick gratta Matte. Till present fick han ett påslakansset, till sin nya säng. Det var den födelsedagen. Efter det att Matte farit hem såg jag på TV, på ettan. Hade tänkt se fotbollen på fyran, men efter en stund tyckte jag det var meningslöst, så jag bytte kanal. Lika bra det, då Sverige fick däng av Holland med 4-1.

Ser nu att solen har tittat fram, skönt att se det gamla belätet. Idag händer inget särskilt vad jag vet. Matte ska vara i Luleå idag, för att åka med en taxi och få lära sig hur dom vill ha det där. Så jag ser honom inte förrän vid middagen. Kan väl vara skönt det också.

Värken i lederna vill inte ge sig. Är inte lätt att vara possitiv, när hela kroppen säger ifrån. Tröstlöst! Jag ska snart in i duschen, varmt vatten brukar lindra en stund. Sen ska jag gå igenom min mail och läsa nån tidning på nätet. Har varit  inne på facebook och kollat, men där var det som vanligt inget att ta tillvara på.

Vad är det för intressant på TV i kväll? På ettan klockan nio, "Brottet", sen inget med mitt begränsade utbud. Fyran visar om bönder som söker en fru, bläh! Om jag orkar måste jag ta mig till biblioteket för att hämta två böcker. I så fall är kvällen räddad. Annars är det kört. Inget på TV och inget korsord. 

Till middag blir det endera ärtsoppa eller snitsel. Om det blir det sistnämnda måste jag koka potatis som jag sen kan steka, godast så. Jag har en korvbit också i kylen, kanske jag lagar till den istället. Ugnstekt korv med mos låter väl inte så tokigt, med tomater och mycket ost på. Så kanske det blir. 

Nu blir det duschen för mig. Jag hoppas som vanligt att ni får en bra dag. Hej då! 

Mattias födelsedag

Ska väl vara glad för att jag bor där jag bor. Än så länge ingen våldtäkt och inga större våldsbrott. Men jag kan inte sluta  undra vad folk har i huvudet. Jag menar, vad folk skräpar ner överallt. Hade vi inte mannen som äter fimpar och begagnade portionssnusar, skulle vi drunkna i detta. Eller en jättehög med trasiga kartonger lämnade på trottoaren. En baggis i en värld av miljöförstörning. Men ändå! Det behöver väl inte vara så. 

Nu kommer kylan smygande. Just nu nollgradigt. Mattes födelsedag idag. Minns dagen då han föddes, en lördag med första halkan för året. Bråttom hade han till världen men allt gick bra. Så grattis min son! 

Såg "Sommarpratarna" på ettan och "Blekingegadebandet" sista delen. Efter det en svensk film med Rolf Lassgård och Jonas Karlsson, "Den man älskar". TV-kvällen var väl så där, hade jag haft nåt att läsa hade jag föredragit det. 

Idag far Matte till Piteå lasarett för provtagning, så det blir ingen lunch här. Måste ut fastän jag mår dåligt. Ska köpa mat till Mattes födelsedagsmiddag. Tänkte göra gorgonzolabiff med pasta. En av hans favoriter. Får väl plocka i mig några panodil innan jag går ut. 

På TV i kväll ser jag kanske "Dansbandskampen" och absolut "Elvis i Hudik". En kille kom i morse hit med en dosa till TV-n. Dosan som kommer att höra till lägenheten. Har inte det rätta ordet just nu på dosan. Men alla vet väl vad jag menar. En dekoder, tror jag det heter. Är det så? Ibland kommer min stroke fram och spökar i min hjärna. 
 
Nästa vecka är det sprutdags. Sista sprutan hjälpte inte så bra denna gång. Och nu när jag fick feber, satte ledvärken igång på allvar. Det blir nog ingen DS på torsdag om inget under händer. Och hur ska jag ta mig till sjukan på måndag för provtagning. Fasar för backen nerför. Hoppas att det inte är halt också, då får jag hoppa över sprutan denna gång. Har ingen lust att falla på väg till sjukan. Men det är ju på måndag, så jag ska väl inte orora mig för detta nu. 

Jag ska lägga mig en stund nu och vila. Ser sen "Emmerdale" och hoppas att jag tar mig ut. Ha det så bra!                             Hej då!  

Feber och snuva

Frusen morgon! Ingen DS idag, är febrig med snuva. Har släpat mig upp ur sängen för att dricka kaffe med en macka, och ta medicin. Typiskt så har jag inget att läsa nu när jag skulle behöva ligga kvar i sängen. Var på facebook en sväng, och det slog mig idag att facebook är en skrytkanal. Där berättar man allt man gör, typ städar, bakar, reser osv. Förstår varför jag inte tycker mig ha nånting att skriva om där. Kan ju inte skriva om att jag har beställt färdtjänst för att åka till apoteket, t ex. Och jag som nästan aldrig städar kan ju inte skryta om det. Jag är inte så präktig heller. Jag får läsa vad andra gör och vara avundsjuk istället.

Jag har två böcker som ligger och väntar på biblioteket. Men det är där det. Ingen stickning har jag heller på gång. Va trist! Nu spelar radion Seals nya hit. Såg reprisen på Idol igår. Där var Seal och sjöng den, "Secret", en riktigt bra låt. Appropå Idol, har ju inte följt det programmet sedan Amanda Jenssen var med. Jag tyckte hon var den bästa som varit med i programmet någonsin. Jag tycker fortfarande att hon är jättebra. Har massor av hennes låtar på spotify. I år år det ju med en 47-årig man, Geir Rönning, som sjunger jättebra. Kul att se nån annan en dessa tonåringar, som förvisso sjunger bra, men ändå.

TV igår, det blev "Världens barn" och "The event" sen slutet på filmen som visades på fyran. Bara sängen som väntade efter det. 

Matte kommer ju inte på lunch idag eftersom han tror att jag är på DS. Så jag kokar ett ägg och äter en hårdmacka till lunch. Till  middag har jag färdigstekta kotletter, så jag kokar några potatisar och gör en sås samt en sallad. 

Nu ska jag duscha bort några bakterier så kanske jag känner mig piggare sen. Ser "Emmerdale" på TV klockan tolv. Klart slut!!!
                             Hej då!   


Går på ett smulgolv

God morgon eller nu är det nästan förmiddag. Jag sov länge idag. Kroppen vet väl att jag ska stiga upp tidigt i morgon, så den vill förebygga. Ändå var jag inte uppe så sent igår. Såg först "Från Lark Rise till Candleford" på ettan. Sen slökollade jag på Roy Andersson i "Här är ditt liv"  och sen såg jag en ruskig film "Funny Games" på tvåan. Sängen var en skön avslutning på kvällen. Glömde nämna att SAIK vann över Linköping med 3-1. Skönt!

Hade tänkt att hälsa på en bekant i dag på eftermiddagen , men ser att jag måste städa lite, eller rättare sagt känner att jag måste göra det. Smuligt och dant är det. Jag får prioritera det  framför hälsa på. När man nu tänker på att jag inte kommer att få nåt gjort i morgon.

Till lunch gör jag soppa av nåt slag. Jag har vitlöksbröd i frysen som jag gör färdigt i ugnen till soppan. Till middag blir det kotletter. Matte jobbar så jag vet inte om han kommer på middag. Men kotletterna ska ju lagas i alla fall och ätas av mig om än inte Matte kommer.

Då går den dagen och i kväll blir det väl TV som vanligt med ett korsord. Packa badgrejorna till i morgon ska jag också göra. Kanske jag slår en signal till AL. Men jag drar mig för att ringa på kvällstid. Lätt att man stör i ett TV-program. Och det känns inte så kul. Får se hur jag gör. I alla fall ska ni ha en bra vilodag. Hej då!

Marcus Birro, en idol för mig

Skönt med lördag om än man är pensionär. Jag vet inte varför men så är det. Lyssna på folk som svarar på frågor och får sin önskemusik uppspelad i radio. Och sen lösa melodikrysset. Lika dant varje lördag. Idag ser det ut att vara grått där ute. Nu blir det duffeln vid utgång.

Jag har en tidning som heter "Reumatikervärlden" och där är Marcus Birro krönikör. En väldigt bra sådan. I sista numret skrev han om när hans barn dog och den iskyla han mötte. Den ända riktiga värdighet dom mötte var från nån på begravningsbyrån. Från vården ingen tröst eller vad man ska säga. Eller vad ska man säga om en överläkare som yttrade sig i DN, citat " eftersom han är i chock, i sorg och dessutom en b-kändis ska han inte ges utrymme att yttra sig" slut citat. Man blir chockad av ett sånt uttalande. Nu är det ju så att vårdapparaten består av människor. Och vi vet ju att människor felar, men inte alla väl?

 Är kyla smittsamt? Det är så att vi måste säga ifrån. Slå näven i bordet och säg ifrån, vem det än gäller. Det gör jag numera efter att ha blivit dåligt behandlad. Minns för nåt år sen, då jag var till en hudspecialist för behandling av ett sår. Läkaren hyssande ner mig så fort jag sa ett ord. Behandlade mig som ett barn och var allmänt obehaglig. Jag gick aldrig mer tillbaka till den läkaren och jag talade om varför. Nu finns det bra vårdpersonal också. Jag har träffat flera såna, men det finns många kyliga människor också inom vården. När jag låg fem veckor på lungkliniken, träffade jag flera såna. Men mest träffade jag underbar personal. Undersköterskorna var bäst.

När man nu har förlorat ett barn, vilket nog är det värsta man kan råka ut för, behöver man all tröst man kan få. Så jag förstår Marcus Birro. Ni som vill läsa artikeln, finns den i Reumatikervärlden nummer 5.2010, oktober-november.

Tillbaka till min värld. Inget att sticka har jag. Har ju hittat en beskrivning på snygga halsdukar i mosstickning i Allers nr. 40. Ska prova det  när jag hittat ett bra garn.

Men nu ska jag vänta till melodikrysset är löst och sen duscha. Matte jobbar så han kommer inte på lunch. Jag äter rester och sen går jag ut. Ska byta väska idag. Sätta bort sommarväskan och ta fram vinterväskan. Ni ser vilka bekymmer jag har. 

Måste sätta ut ett kort på min äldsta son. Han är åtta år på kortet och älskade Elvis. Noga med att vattenkamma sig och när kammade sig sjöng han Elvislåtar. Gullgubben! 

                                     
Visst är han söt?  Ha nu en bra lördag så hörs vi i morgon. Hej då! 

  

Massor med grönt

Det blev inget bloggande igår. Jag var så trött när jag kom från DS att det blev bara spagettikokning och värmning av köttfärssås. Och sen bara vila framför TV en stund. Vivi ringde och tackade för sjalen och det är alltid lika roligt när hon ringer. Det är så synd att det är så långt dit. Skulle bara vilja kastas dit på nolltid. Nästa sommar ska jag försöka ta mig dit på nått sätt. Höll på att skriva på nått SETT! Ungefär som bloggen jag läste nyss där hon stavade JÄMFÖRA som GEMFÖRA. Man undrar vilket gem man ska föra. Förstår nån vad jag menar?

Solen smyger sig fram ovan taken på husen mitt över gatan. Ska nog bli en fin höstdag. Jag ska tvätta klockan 13 men ska ändå försöka ta mig ut en stund. Ska göra redd grönsakssoppa till lunch. Till middag blir det nog korvgryta. Så det blir mycket nyttigt att äta idag.

Fredag igen. Vad ska man då hitta på i kväll. Blir TV som vanligt förstår jag. Vad annars kan man säga. Vi har ju "Doobidoo" på ettan. "Idol" på fyran den riktiga reklamkanalen. Ser helst på ettan eller tvåan.

Har fått mycket beröm för min nuvarande frisyr. Det är Isabels förtjänst. Hon som har klippt mig och jag är ganska nöjd också med håret, lätt att sköta en sån frisyr. Synd att det växer så fort. Såg på facebook att fotvårdarn ska stänga igen butiken ett tag medan hon är mammaledig. Jag har tid den 29/10, undrar om hon tar emot mig eller vad jag ska göra. Min remiss måste jag väl få tillbaka så att jag kan gå nån annanstans. Måste ta reda på var det finns fotvårdare. Det hittar man lätt på nätet. Kanske nån med varma, härliga handdukar. Som fotvårdaren jag hade i Luleå "Sol i sinn". Lyxigaste fotvården jag haft. Bäst av allt "priset var detsamma".   

Nu nog om min frisyr och mina fötter.  Såg en stund på "Robinson" igår kväll. Helt ointressant egentligen. Vuxna människor som beter sig som barn. Tror jag skippar det fortsättningsvis. Håller mig nog till program för åldringar.  Nu har jag förlorat Excel som jag bara hade på prov på den nya datorn. Har inte råd att köpa programmet. Det enda jag använde det till, var min bokföring, alltså mina inkomster och utgifter. Det kan jag ju klara mig utan, fastän det var roligt att se vart pengarna tog vägen. 

Nu ska jag förbereda middagsmaten, med att hacka grönsaker till grytan, så att jag kan gå ut på eftermiddagen. Men ska först hacka grönsaker till soppan. Mycket grönt alltså. Ha det bra nu govänner. Vi hörs så hej då!

Nu är det tråkigt

Ny dag med nya utmaningar. Ska visst vara ca 10 grader nu. Det blev ingen utgång för mig igår. Pernilla kom med två kartonger som jag var tvungen gå igenom. Det var en massa saker i dom. Bl a kopparkaffepannor och andra kopparsaker. En del prydnadssaker och annat skräp. Jag behöll mandolinen, ett antikt instrument som pappa köpte i Italien på fyrtiotalet. Sen tog jag rätt på två keramikklockor som man ska hänga innanför dörren. Ringde sen till Röda Korset så då kom dom och hämtade kartongerna. Pernilla kom också med två bord, ett som jag ska ha på balkongen och ett i mitt sovrum. Så gick den dagen. Hann sticka lite grann så nu gör jag klar sockan idag.

Kanske går jag på Ica och skickar två paket idag. Gör en grönsakssoppa till lunch. Vi ska äta tacos till middag enligt ett förslag som Matte kom med igår. 

Har helt tappat intresse för att se på TV när jag fick mindre kanaler. Jag sätter på TV men tittar inte. Har nu slut korsord också. Och ingen Året Runt förrän imorgon. Får hitta på nåt annat att göra. Har snart läst ut "Svinalängorna" också. Nu är hela världen upp och ner för mig. Ingenting är som det ska vara. SAIK fick däng av HV igår också. Men i helgen spelade Oscars SAIK bra. Vann över Lule, Modo och Timrå överlägset i stadscuppen. Vad månde bliva av detta. 

Nu ska jag ta en dusch innan jag hackar grönsaker. Ser sen Emmerdale vid lunchen. Sen en prommenad till Ica med paketen. Vi hörs kanske i morgon. Hej då! 
 


Matematik, inget för Konsum

En ny dag, och utan sol ännu. 10 grader varmt är det, så då kan man säga att det är varmt. Igår blåste det verkligen. Tur att man är ganska tung, så man inte blåser bort. Gick bra på DS igår fastän jag hade ont i lederna. Armcyklade gjorde jag i 20 minuter och lite annat. Gjorde klart sidensjalarna, så jag kunde ta hem dom. Lennart bjöd på kanelbullar till eftermiddagskaffet. Det var ju kanelbullens dag. När jag kom hem gjorde jag köttfärssås och kokade makaroner.

Såg på TV en stund och löste ett korsord. Har inte så mycket kvar att sticka på dom röda. Får lägga på ett kol. Har också ändrat mig, vad gäller sockorna till Örebro. Skickar nog en sjal i stället för sockor. Hon har ju fått sockor redan, så det är kanske roligare med en sjal i siden. Hade tänkt sätta ut en bild på en sjal, men jag måste ändra storlek och det ids jag inte göra idag. 

Just nu diskuterar dom på Radio norrbotten om filmen Jägarna 2, den nya som spelas in i Överkalix. Dom undrar om de norrbottniska männen är som dom i Jägarna. Jag vet, efter att ha levt med en jägare. Men jag säger inget. Tyst som i graven.

Däremot kan jag säga annat. T ex Konsum som i söndags skyltade med "Frukt halva priset". Jag gick på det och köpte en korg med plommon. Dom skulle ha kostat ordinarie pris 19,90. Men jag fick betala 12,45 för dom. Undrar hur dom räknar på Konsum? Jag får i min matte, att halva priset är 9,95. Men dom kanske inte använder samma matte. Men ingenting kan förvåna längre. Konsum, medlemmarnas egen affär. Haa!

Ska ha en riktig vilodag idag. Till lunch gör jag bara grillkorv med bröd. Till middag tar jag fram grillad karré från frysen. Gör en gräddsås till den och potatismos. Får inte se de desperata husfruarna i kväll, då jag inte har femman längre. Får nöja mig med "Elvis i glada Hudik" och "Misstänkt vit man" på ettan.

Nu ska jag moppa av golvet och få bort alla smulor. Går man barfota, som jag, är det ganska irriterande med smulor på golvet. Stickar sen en stund och ser "Emmerdale". Beror på vädret om jag går ut nåt idag. Skulle vilja det, men det ser ut som om det ska bli regn. Men rätt vad det är så händer det. Att solen kommer fram vetja. 
Önskar er en skön dag. Vi hörs nog i morgon så hej då!  

Bara en snabbis

Ska skriva en snabblogg innan jag ska duscha och göra mig klar för DS. Har inga bra lungor idag så det blir att ta några värktabletter innan jag går iväg. Ser ut att bli fint väder idag. Några grader varmt är det nu kl. 7 på morgonen. Jag har druckit kaffe med en franskmacka med räkost till. En sån där smaklös franska som ska rostas. Men jag rostade den inte så den var inte så god.

Var på Konsum och köpte mera rött garn igår. Skulle köpa lakan till Matte men det var så utplockat, så det blev inget. Får gå in på nätet och HM och se vad dom har till försäljning. På kvällen såg jag en film på fyran med Kevin Costner, The guardian. Har sett flera filmer med Costner när han drunknar på slutet. Så även i denna film. Ashton Kutcher var också med i filmen. Ni vet han i That ´70s show. Ikväll ser jag nog "Blekingegadebandet" på ettan.

Jag är jätteglad för alla kommentarer till min blogg. Men jag ser helst att ni sätter ut ert namn när ni kommenterar. Jag vill gärna veta vem ni är.

Nu är det duschen som väntar på mig. Ha nu en bra måndag, så bra som den kan vara. Vi hörs i morgon så har jag kanske mer att berätta. Hej då!

Leksandsknäcke

God morgon! Ser ut att bli en härlig dag. Solen tittar ner på min balkong redan. Tala om att jag blev snopen igår när det ringde på dörren, just när jag duschat. Utanför dörren stod Isabel, Alec och två hundar. Kul kändes det. Och dagen blev inte som alla andra dagar. För det första blev jag klippt. Så skönt! Sen fick jag massor med hjälp. Och Alec och jag spelade kort. Isabel hade med sig en kartong Leksandsknäcke, som en mycket god vän hade skickat från Dalarna till Luleå med sin son. Och jag som älskar detta knäckebröd.

Det blev tomt när dom farit hem på kvällen. Jag såg på TV en stund. "Här är ditt liv, med Marit Paulsson. Men jag har blivit så kvällstrött nu. Måste bero på att det är mörkt på kvällarna. Så det blev en tidig kväll för mig.

Idag ska jag göra en grönsakssoppa till lunch. Sen ska jag gå ut en stund. Får väl se om jag behöver nåt från affären. I morgon är det DS igen. Så det är lika bra att jag handlar i dag så jag slipper i morgon. Ikväll skulle jag ha velat se "Brothers & sisters" men den kanalen har jag inte längre, så jag får se på nåt annat. Kanske måste jag se filmen på TV4. Med all reklam, bläh! Ska också sticka på dom röda sockorna.

Såg på facebook att min äldste son har feber och ledvärk. Stackars han, det är inget kul minsann. Hoppas han kryar på sig snart. Bara nio dagar till Mattes födelsedag. I veckan ska jag gå till Konsum och köpa present. Det blir lakan, pås- och underlakan, och örngott. Hoppas han får sin nya säng snart.

Det blev inget melodikryss igår för mig igår. Jag tror inte att dom saknade mig i alla fall. Hade annat att göra när mina kära var här. Det lever jag på nån vecka. Hoppas dom kommer på Mattes födelsedag också.

Nu ska jag sticka en stund innan jag börjar med soppan. Ha en skön söndag  så hörs vi i morgon. Hej då!

Att måla på siden

Lördag morgon med det gamla vanliga "ring så spelar vi" på radion. Ute är det mulet, men det kan bli bra sen. Så blev det i går. Det började med grå himmel som sen blev blå med sol. Visserligen hann jag inte ut, men solen spred sig in i min kropp. Härligt!

Hörde på radion att Martin Ljung är död. En gammal Lulebo som blev stockholmare och en av Sveriges största komiker. Vem minns inte "Ester". Sen hörde jag att en 69-årig Brommabo störtat med sitt flygplan på järnvägsspåret utanför Älvsbyn. Tur hade han som inte skadade sig allvarligt.

Nu har jag bara fem TV-kanaler. Ettan, tvåan, fyran, sexan och kanal 24. Kommer att sakna åttan och nian. Och naturligtvis animal planet. Men det går bra det här också. Måste gå när inte pengarna räcker till. Fyran brukar jag inte se på, så jag kunde gärna byta denna kanal mot nån annan. 

Fick en förfrågan om sidenmålning. Man målar med pensel på torrt sidentyg med silkfärg. Sen kan man använda sprayflaska med vatten och spraya på tyget. Kan även strö salt över tyget som borstas bort när tyget är torrt. Vattnet gör att färgen flyter ut och saltet att färgen blir typ prickig. Sen stryker man på tyget med ett varmt strykjärn, som gör att man kan tvätta sidenet utan att färgen försvinner. Lite svårt att förklara. Jag har två alster på DS och när jag hämtat hem dom, ska jag be Matte ta nån bild på dom, som jag kan lägga ut på min blogg. Är väl inte så märkvärdigt egentligen. Det är lättare att måla på bomullstyg. När man målar på siden blir det inte alltid som man vill. Spännande!

Matte kommer med lunch idag. Det är också spännande, kan bli vad som helst. Nu har jag kommit ganska långt på bäddsocka nummer två, av dom röda. Tänkte ha dom klar för skick så att min Långshyttevän har dom när hon kommer hem från Mallorca och är småfrusen.

Har tagit fram högrev ur frysen som ska bli kalopps. En skånsk sån med mycket grönsaker i. Det blir middag i dag. Sen ska jag nog ut på balkongen och slänga pelagonerna. Nu har dom gjort sitt. Bara att säga adjö till sommaren. Få se om jag är kvar i denna lägenhet nästa sommar. Hörde att gatutrafiken på denna gata ligger på kommunens bord. Har ingen förhoppning om att det ska ändras.

Nu måste jag in i duschen så att jag hinner innan melodikrysset. Ha en bra lördag det ska jag ha. Hej då!♥

Städfredag

Dimmigt och disigt ute. Ser ingen sol nånstans. Tur att man har en kaffekopp att njuta av. -3 grader är det, men jag har förhoppningar om att solen kommer att visa sig under dagen. Men jag hinner nog inte gå ut nånting idag, ska ju både tvätta och städa. Har tagit fram bröd från frysen som ska vara till soppan idag. Till middag gör jag det enkelt för mig. Värmer upp bruna bönor från onsdagen och steker korv och bacon till det.

Idag kommer inte mitt boxer att funka. Jag sade ju upp det till den 1/10. Ska bli intressant se  vad som händer när jag tar ut kortet, som jag ska skicka tillbaka. Blir jag helt utan TV då? Väntar tills Matte kommer på lunch, att kolla det.

Igår blev det ingen gympa för mig mer än den jag gjorde i bassängen. I gympahallen bytte dom fönster så man kunde inte vara där. Jag sysslade med sidenmålning en timme och sen spelade vi spel några stycken. På hemvägen passade jag på att gå in på Ica och köpte citronmajonäs till snitseln. Köpte också en ny Året Runt så nu har jag lite korsord att lösa i helgen. På kvällen såg jag ett gammalt avsnitt av "Lynley" på åttan. Däckade vid 23-tiden. 

Ska snart sätta igång med städningen och börjar i sovrummet med att bädda rent i sängen. Sen dammar jag och tar golvet. Klart! Sen är det bara att fortsätta i allrummet. Får se om jag tar kaklet och skåpluckorna också. Måste bli klar före 16.30 då jag ska börja med maten. Ska ju hinna vara i tvättstugan också. Skönt ikväll när allt är klart. Duschrummet hinner jag nog inte idag. Kan ta det i morgon.

Nu ska jag sätta igång med jobbet. Hoppas ni får en härlig fredag. SAIK vann över AIK i hockey igår. Det var på håret sa dom på radion. Spelar roll dom vann i alla fall. Hej då!  

RSS 2.0