Kolla hästarna i dag

Ska det vara hästarna som gör det i OS. Fälttävlan fortsätter idag med stor chans för Sverige att ta medalj. Klockan 11.30 får man hålla tummarna och titta på TV.
 
20 grader ska det bli idag och lite blåst. Inatt har det regnat. Men nu har dom lovat sol idag, i alla fall växlande sol. Blir nog en vilande dag för mig, men om det blir finväder så tar jag en stilla promenad. Det är allt mina tår tål. Annars blir det att läsa ur boken samtidigt som jag håller koll på OS. Ska också plocka fram ett korsord så att jag håller hjärnan i form.
 
Steker en chorizo till lunch och eventuellt en hamburgare med tomatsallad till middag. Till chorizon gör jag en vitkålsallad. Ska också plocka fram en karrébit ur frysen som jag ska laga till i morgon. Endera steka i skivor eller göra den helstekt. Med mycket lök till.
 
Hade ju tänkt fara till Älvsbyn nån dag. Ta färdtjänst om jag har råd. Undrar vad en resa dit kostar? Jag är ju bjuden på surströmming när jag nu far dit. Ibland känner jag det som om jag aldrig skulle ha flyttat hit. Men nu är det ju gjort. Jag trivs jättebra i lägenheten men det kan kännas lite ensamt. Lulebor är inte lätt att få kontakt med, har jag märkt. Men det är väl så att alla har sitt.
 
Ha det nu så bra och håll tummarna för hästarna idag. Hej då!                      
 

Nätterna blir mörkare

 Har haft en god natts sömn och intagit frukost. Lyssnar på P4 norrbotten medan jag skriver. Tyvärr värker mina tår som vanligt. Men det är bara att bita ihop. Efter sommarföljetongen slår jag på TV, för att se OS. Blir väl att titta på lite simning bl a.
 
Ute tittar en försiktig sol fram efter lite regn i natt. Det ska vara ca 18 grader nu. Såg i natt att det har börjat mörkna nu. Men det är ju inte så konstigt, då vi är på väg in i augusti. Då vankas det kräftor. Får väl ha en kräftskiva med mina barn. Matte och Isabel gillar ju kräftor.
 
Räkningarna är betalda och herre min Gud, vad det blev ett stort hål på mitt konto. Får vara glad om jag kan mätta mig tills nästa lön. Resan till Kalix kostade och man får se när man får reseersättningen. Det är dyrt att leva. Inte blir det nån sparad slant till en tvättmaskin, inte. Och den där vinsten på postkodlotteriet kommer aldrig. Man får fortsätta drömma.
 
Nu blir det en dusch för mig. Hoppas på en fin dag för er. Hej då!

Nils Joakims födelsedag

Man kan säga att det är skitväder idag. Men man har börjat vänja sig. Hela dagen har jag tillbringat framför ettan och sett damernas linjelopp på cykel. Tyvärr ingen medalj som väntat, men en sjätteplats för Emma Johansson. Det var väl bra. Synd att hon fick punktering, men å andra sidan var det många som fick punka. Ikväll simmar Sara Sjöström final men jag väntar mig ingen medalj där heller.
 
Matte jobbar idag och har varit här och ätit lunch. Skulle ringa till Jocke nyss för att gratta honom på födelsedagen men då hade jag slut ström i telefonen, så jag får ringa senare när laddningen är klar. Tänk att min äldsta son har passerat fyrtio. Minns när han föddes på Westmans BB i Linköping. En liten plutt med vitt hår och jättelånga ögonfransar. Han hade mycket gulsot så han var jättebrun. Sen när vi kom hem, skrek han i tre månader, pga kolik. Men vad gjorde det, han var go ändå.
 
Nu är det matdags igen. Men vad ska jag hitta på? Ska Matte äta middag här? Det blir till att gräva i mina gömmor.Det allt från mig i dag. Vi hörs så hej då!

Bråda dagar börjar

 
             Då är vi igång. Sov länge pga den sena timmen igår, med invigningen från London. Var ju tvungen se hela spektaklet. Just nu är det simning på programmet och jag hör det på radion.
 
Men naturligtvis har jag löst melodikrysset som började en halvtimme före ordinarie tid. En skinkfralla med kaffe har jag inmundigat. Har planerat min lunch också som står färdig att värma. Köttbullar med stekt vitkål och lingon. Smaskigt!
 
Ute är det 19 grader och solen skiner. Men vem har tid med solen idag. Får vara glad om jag hinner med en dusch. Tyvärr har jag inget TV-program där jag kan se hur det visas på TV. Måste försöka på tag i ett.
 
Såg igår att dom med hunden har kommit tillbaka. Stackars hund som inte får nån synbarlig motion. Knappt att han får kissa. Kan nån tala om för mig varför såna människor ska ha hund. Man ser hur det bara spritter i hunden, att få leka lite och springa omkring. Men inte då. Bara ut och in på samma andetag. Dessa människor har en baby också. Kommer dom att lägga lika mycket (läs lite) tid på barnet också. Man ska ju inte lägga sig i, men!
 
Ska nu skynda mig att duscha och sen sätta på TV. Ha en bra dag! Hej då!
                                     
 

Nu väntar OS

Ny morgon och på en madrass i mitt vardagsrum sover Isabel och Alec. Det blev så att Alec somnande igår kväll när dom var här, så då blev dom kvar här. Jag har druckit kaffe och ätit en fralla. Solen skiner idag och det ska visst bli upp mot 18 grader. Så pass att man inte behöver frysa.
 
Jag handlade igår. Matte skjutsade ut mig till Storheden när han slutade och sen fick jag ta färdtjänst hem. Som vanligt fick jag vänta så pass en timme innan det kom en bil. Va less jag blir. Men man fär väl vara så tacksam för att man över huvud taget får åka och handla.
 
Naturligtvis så köpte jag jordgubbar som dom sålde utanför Ica. Köpte tre liter och det var tur det, för när jag rensade dom fick jag kasta ca en liter som var dåliga. Man kan säga att jag köpte en liter mögliga bär för 35 kronor. Konstigt att en ärlig norrbottning (bärgägaren) vill lura en kund med att sälja mögliga bär. Hm!
 
Ikväll klockan tjugotvå är det OS-invigningen på ettan. Då sitter jag bänkad där. Fanbärare för Sverige är ryttaren Bengtsson. Bra så! Nu har man två veckor sport framför sig.
 
                         Slut för idag mina vänner. Hej då!
 

Olympiska spel

Halvsoligt och halvmulet ska det vara idag enligt SMHI. Blir inte klok på dessa väderrapporter. Skiter i vilket! Jag har då druckit kaffe och ätit en lingongrova med skinka och gurka på. Nöjd så!
 
Matte har sovit här i natt och idag jobbar han till 13. Kanske jag far till Storheden i eftermiddag för helghandling. Jag bestämmer mig sen. Annars har jag väl inget planerat idag. I morgon börjar OS.  Ja egentligen började det igår med fotboll. Sveriges damer vann över Sydafrika med 4-1. Men imorgon blir det invigning. Med så mycket skit som dom visar på TV, blir det roligt att OS drar igång. Två veckor bra sport.
 
Ska snart plocka in tvätten som jag gjorde igår. Sen blir det en dusch. Om Matte ska äta lunch här blir det sill, ägg och potatis. Matte älskar inlagd sill.
 
Mina tår värker som bara den. Enligt läkarvetenskapen ska jag ha mina ben lindade. Pytt säger jag. Har aldrig hört talas om att det är bra för värkande leder. Och hur kan dom linda mina tår? Tror dom verkligen att det sluta värka då. Då kanske man säga att läkarvetenskapen har reumatismens gåta löst. Man lindar dom värkande lederna. Värst värker vänster stortå och höger lilltå. Stortån började värka mer då fotvårdaren tillsammans med distriktsköterskan tog den under behandling. Jag hade stött tån i badrumsdörrens tröskel och då skulle dom vara där och peta och ha sig. Knappt jag kunde ta mig hem efteråt. Vad man ska stå ut med för vetenskapen. Bläh!
 
Nu ska jag sluta för idag mina vänner. Ha en bra dag. Sommaren är i södra Sverige nu säger dom. Bra att det håller sig inom landet i alla fall. Eller hur? Hej då!
 
Jag har tre igelkottar på min gård nu. Roligt att titta på. Bättre än TV.
 
 
 
 

Väntar på domen

En ny morgon och nu just skiner solen, men på Luleå kommuns väderkarta lovar dom regn. Hallå, nu är det ju slut på fruntimmersveckan! Vi får väl se. Jag ska tvätta idag så jag är upptagen med det.
 
Nu är min Kalixresa över och ska bara vänta på domen från läkaren, vad han nu hette. En läkare som jag aldrig sett som ska kolla mina röntgenplåtar. Håller i alla fall med Isabel när hon beskrev Kalix sjukhus. Man såg knappt en endaste människa, när vi var där. Kändes som vi blev visade till en källare på Gökboets tid. Kan förstå att detta sjukhus behöver besöksstatistik. Hua! Tur att Isabel var med som sällskap, annans tror jag att jag hade vänt i dörren. Men efter mycket brytande i min värkande kropp, låg jag på britsen färdig att skjutsas in i tunneln. Sen blev det kontrastvätska i mina ådror. Och sen röntgen! Skönt komma hem igen.
 
På radion idag får man veta att det är farligare än man trott, att sola solarium. Hudcancern har ökat i landet. Allt för att svenskarna vill se så bra ut som möjligt. Ja det är väl inte bara svenskarna, men det var det som sades. Jag håller mig till brun utan sol. Hoppas det är ofarligt. En gång i tiden sa dom att det var mindre farligt med solarium än sol. Där ser man.
 
Nu kom Matte hit så då ska jag vara trevlig med honom. Jag hör av mig i morgon. Hej då!
 
                               

Kristina-dagen

O hej och hå, det ska visst bli så varmt som 21 grader idag. Och naturligtvis ska jag åka bil då och vara på sjukhus i Kalix. Jag ska också dricka mycket vatten både före och efter skiktröntgen. Så då blir det väl också många toabesök idag. Ja det är bara att tacka och ta emot och sen hoppas på, att jag inte har cancer eller nån annan skitsjukdom.
 
Var på VC igår med Alec och Isabel. Lämnade blodprovet på min njurfunktion. Vi åt också lunch på restaurangen där. Citronkokt lax med kall räksås. Alec beställde fläskfilépaj, som han petade i. Ingen storätare direkt, om det inte vankas korv. Jag steker en chorizo innan jag far till Kalix idag.
 
Gläder mig åt hur välstädat jag har det, för en gångs skull. Men det brukar inte vara så länge. Har ingen aning om vad det är på TV i kväll. Ja, allsången förstås, men det suger inte efter det. Kanske jag är så trött ikväll efter min rantardag, att jag lägger mig tidigt. Utan TV.
 
Igår kväll var det två igelkottar (en vuxen och en liten) som var jättelänge på asfalten utanför huset. Kanske nån hade tappat nån glass eller sånt, för det verkade som om dom slickade. Jag såg mer på dom än på TV. Så fort det kom nån, så skyndade dom sig in i buskarna, efter att återkomma när kusten var klar.
 
Visste ni att det finns listor på allt. Nu hör jag på radion att Överkalix är bäst i världen på att lämna in glödlampor. Där hör man! Kul för dom att vara bäst i nånting. Sen hör jag att norrbotten är sämst på att rengöra sina bubbelbadkar och badtunnor. Jaha!
                               
                                        
 
Den som vill får byta kroppsvätskor och bakterier med varandra. Själv tar jag mig en ensamdusch nu. Ha det så bra govänner. Hej då!
 
 

 

Emma-dagen!

Emma-dagen börjar med sol och lite kyligt. Tar ingen sovmorgon eftersom jag ska till VC för provtagning före lunch. Jag måste kolla om mina njurar pallar för skiten dom ska pumpa in i mitt blod i morgon i Kalix. Ja det är inte bara ett.
 
Matte var här och åt lunch igår. Bacon, stekt potatis samt ägg. Sen for han tillbaka på jobb. Då kom Isabel och Alec hit. Isabel storstädade här och jag fick en grön ryamatta samt två gröna soffkuddar av henne. Rummet blev som nytt i mina ögon. Mina nya gardiner blev också uppsatta. Så nu har jag träd och småfåglar i fönstret. Snyggt!
 
Lingongrova med skinka och gurka på blev min frukost idag. Bryggde också en kopp kaffe. Vad jag sen ska göra till mat idag vet jag inte. Det ger sig väl. Undrar om jag kan sitta ute idag. Ni måste väl medge att denna sommar inte har varit nåt vidare. Inte än i alla fall. Vi får hoppas på en bättre augusti. Hoppas ni inte tycker att jag gräver ner mig i väder och vind. Det är ju så att jag är ganska beroende av värme och sol, för mitt välbefinnande.
 
Ikväll ser jag "Collision" på tvåan och sen "Skenet bedrar" på sjuan. Tidningarna meddelar att Carolina Klyft inte ställer upp i OS pga skador. Jag blir inte förvånad. Däremot slog den svenska manliga längdhopparen svensk rekord igår. Ett sexton år gammalt rekord. Roligt för honom! I friidrott kan vi väl inte vänta oss några medaljer. Men det är kul att titta ändå. Längtar riktigt att få se detta OS. Hoppas inte engelsmännen gör bort sig nu vad det gäller OS.
 
Nu ska jag låta mina fingrar få nagelskötsel och sen ska jag lacka mina naglar ljusrosa. Jag vill inte ha långa naglar. Därför tror jag att mina naglar växer som ogräs.
 
 
        Min fina Oscar efter avslutad hockeyskola i sommar. Det får avsluta dagens blogg. Ha det så bra nu.
                                            HEJ DÅ!                          
 

Ingen värme direkt

Hurves!  Ingen värme direkt på morgonen. Och ändå är vi kvar i juli, den stora sommarmånaden. Har ätit frukost och Matte sitter i min soffa och dricker kaffe. På radion har Fredrik Virtaren, Annika Östberg som gäst. Ni vet den svenska kvinnan som har suttit i amerikanskt fängelse en himla massa år.
 
Idag ska Isabel komma hit och sätta upp mina nya gardiner. Annars är det väl det enda som händer. Kanske hon ska klippa Matte också. Sen ska jag väl göra i ordning räkningarna så att dom betalas utav banken på förfallodagen. Tänk så enkelt det är nu för tiden att göra sina bankärenden.
 
Igår såg jag reprisen på "Downton Abbey" sista delen. Men alltså ska det sluta så där. Eller blir det nån uppföljare efter detta. Tyckte att det slutade bara så där avklippt. Som mitt i en handling. Hoppas på en fortsättning. Sen såg jag en dokumentär om OS 1996. Nu på lördag sätter det igång OS 2012 från London. Spännande!
 
Nu in i duschen och sen ett par Panodil. Hoppas på lite varmare idag. Ha det så bra hörni. Hej då!
                                   
                                        

Att bara vara

Det regnar! Johanna-dagen är det och fruntimmersveckan lovar regn. Hans Rosenfeldt leder "Ring så spelar vi" och snart kryssar jag bland melodierna.

Matte åt middag här igår. Nötstek, gräddsås, potatis samt sallad. På kvällen slöade jag framför TV:n. Inget roligt hände direkt. Kan drömma mig tillbaka till ett mer händelserikt liv. Men nu har jag inget jag längtar efter. Tycker om att bara vara.
 
Får se om det blir nån promenad idag. Om nu det slutar regna. Inte för att jag är rädd för vatten utan för att det blir så kallt i regnet. Mina tår värker som bara den. Man borde få mägndrabatt på Panodil. Jag konsumerar ett antal varje dag, numera. Bra så länge dom hjälper. Jag har starkare tabletter men får vänta med dom.
 
I matväg blir det inte så mycket att laga idag. Kanske jag steker en chorizo. En slappardag som vanligt för mig i min ensamhet. En engelsk serie på tvåan klockan 17.30. Första delen idag. Kan vara bra, sen har jag en bra bok. En alldeles vanlig lördag för mig. Några jordgubbar har jag kvar i kylen och dom smäller jag i mig snart. Nu önskar jag er en bra lördag. Solen kommer nog tillbaka. Hej då!
 
                                 

En fin dag

Ja då var det fredag igen. Och skönt att jag handlade igår. Det blir ingen blodprovstagning idag. Dom ringde igår från VC och flyttade tiden till måndag i stället. Lika bra det. Då blir det en slöardag i stället. Ska laga en nötstek på förmiddagen. Och äta jordgubbar och körsbär. Smaskigt!
 
Solen är tillbaka trots fruntimmerna. Kan nog bli en fin dag. Blir nog så att jag tar boken med mig ut. Men jag har så många myggbett som kliar fortfarande, så det blir att se upp så att man inte får fler bett (eller stick).
 
Tror att Matte jobbar idag. Så han kanske tittar in. Isabel jobbar sista dagen före semestern. Hon tycker nog att det är skönt, den sömntutan. Oscar och Jocke är kvar i Jönköping. Tror dom far hem i helgen. Jocke fyller ju år den tjugonionde. Får se om man tar sig till Skellefteå. Färdtjänst får man ju inte göra mer än i norrbotten.
 
Ikväll är det väl inget speciellt som man kan se på TV. Som vanligt kan man säga. Tur att man har radio. Det var länge sen jag löste korsord, kanke jag söker igen ett sånt. Går ju bra att lösa och höra på radio samtidigt.
 
Hittade chorizo-korv på Ica igår som inte innehåller några kolhydrater. Köpte ett gäng så då får man se hur dom smakar. Korvis det är jag det.
 
                                           Ha en bra dag!

Fruntimmersveckan

Så är vi inne i fruntimmersveckan. Idag Sara! Och ska man nu lita på vädergubbarna så ska det vara en regnig dag idag.
 
Vaknade och steg upp redan klockan sex. Kaffebryggning och medicinintag. Gjorde två små limpmackor med prickig korv. Detta tilsammans med en banan blev min frukost. Läste PT och AB och konstaterade att det är samma elände i världen som igår. I Syrien fortsätter kriget och FN är bakbundet pga Rysslands och Kinas inställning till att inte lägga sig i. Undrar vad som skulle få dom att ändra sig.
 
Zlatan blir bara rikare när han flyttar till Paris. Skriver i alla fall AB. Enligt samma källa blev Måns Z utbuad på allsången för att orkestern inte kunde spela Cara Mia. Men Måns tog det som ett skämt. Ni ser väl hur tidningarna uppfattar olika situationer. "Krig, rikedom och buh!"
 
Alec kommer vid ettiden idag och ska vara till kvällen. Funderar på att baka en chokladkaka som jag brukar göra på sommaren. Kanske Alec vill göra det. Han gjorde det förra sommaren flera gånger. Men man vet aldrig hur det är denna sommar. Barn ändrar sig hela tiden.
 
I kväll är det inget för mig att se på TV. Tur jag fick den nya boken igår. Än har inte regnet kommit men det är mulet.
  Ha en bra dag och hej då!
 

En bra dag

Det finns ett spel på FB som heter Candy Crush, och går ut på att man ska flytta gelegodis i olika färger och ta bort gelen runt godiset. I detta spel har jag fastnat som en liten unge. Kan erkänna att jag är urusel på dessa spel. Jag är faktiskt bättre på mahjong.
 
Idag är det skapligt väder, med växlande mellan sol och moln. Alec har varit här till 15.30 och han har varit med mig i tvättstugan stundvis. Jag kokade spagetti och stekte korv till Alec vid lunchen. Jag åt upp det sista av chilin. Till middag ska jag värma bogfläsk och blomkålsstuvning. Skickade Isabel till Coop för att köpa jordgubbar, som jag var så sugen på. Men hade dom det? Icke sa Nicke. Hon köpte var sin glass åt oss. Och lite vindruvor och bananer för att stilla mitt värsta sug.
 
Ingen handling i morgon för mig. Men på fredag ska jag ju ta blodprov på VC och efter det far jag till Ica Maxi. Dom har säkert jordgubbar. I annat fall har dom annan frukt eller bär som jag gillar. Hallon eller körsbär t ex.
Undrar var det är på TV ikväll. Börjar räkna dagarna till OS börjar. Då kan ni räkna med att jag är upptagen på heltid. Kommer väl att sitta framför TV:n tills ögona blöder.
 
Nu är det tid för middag och sen disk. Ha det nu så bra mina vänner.
 
                                                   Hej då!
 

Mitt i sommaren

Ser ut att bli en fin sommardag idag. Blåser inte så mycket som igår. Annars är det fint när blåsten håller myggen borta. Satt ute en stund i solen igår. Det var så lämpligt varmt.
 
Idag kommer Alec på morgonen och ska vara här till eftermiddagen nån gång. Så snart får jag lämna ifrån mig datorn till honom. Det blir en stund innan kompisarna kommer ut, för då går han ut för att leka. Minns mina pojkar som aldrig var inne. Dom hade alltid nåt på gång.
 
Ska göra korvsås och ris till lunch som Alec får äta. Själv blir det väl att äta av chilin som finns i kylskåpet.
 
Ikväll ser jag den engelska serien "Livet utan dig" som jag såg förra tisdagen. Den visas på ettan och jag tror att den slutar i kväll. En miniserie alltså.
 
Du är vi mitt i sommaren som inte börjat förrän nu. Knäppt va?
 
                        
 
Gäller att inte slarva bort resten av den. Nu ska jag sluta för idag med skrivandet. Ha en fin dag ni mina vänner.
                                                          Ciao!
 

En solig morgon

Först måste jag bara skriva detta- varför har dom ändrat på bloggen? Om nu en grej funkar bra, varför ändra? Jag tycker det blev sämre efter ändringen. Men det är väl jag som är knäpp.
 
Såg TV igår kväll. Såg först ett avsnitt av en engelsk serie som jag nu har glömt titeln på. Visades i alla fall på tvåan. Tror den heter "Lysande utsikter". Typ Dickens med en mörk handling, i ett fult och lerigt England. Sen såg jag "Foyle´s war" innan jag däckade. Vaknade i natt med världens hosta. Hostade säkert i en timme. Sen sov jag till åtta.
 
Nu skiner solen så fint. Blir nog utevistelse idag. Är inte så där hypervarmt, men vad gör det är solen skiner.
Har läst AB nyss. En massa eländel som händer. Men en och annan ljusglimt händer. T ex Carolina Gynnings dotter som har fötts. En liten sötnos, lik sin fina mamma. Barnets namn är Alicia.
 
Vad händer mer för mig idag. Tror jag äter lite chili till lunch. Sen blir det nog rimmad bog med stuvad blomkål till middag. Kanske lite städning också. Ikväll på TV bl a "Collision" på tvåan, kl 22.15.
 
                               Tänk vad livet blir härligt bara för att solen skiner. Ha det bra!

Jag gillar, eller inte

Efter en först mulen morgon och sen solig förmiddag är det nu mulet igen. Matte har varit här och ätit lunch. Det blev så att jag lagade chili. Det gillar vi båda. Nu har Matte slutat för dagen och han är ledig nu fram till fredag. Man kan säga att ordningen är återställd, då han kom hit och åt. Gillar jag!
 
Det blåser ute. Bra för att hålla myggen borta. Det gillas!
 
I går ringde en yngling i ca 25 årsåldern på min dörr. Han ville se mina elräkningar. Han trodde jag hade betalat för mycket för elen. Jag tror han var en bluff som kom på en lördag och ville kolla min elförbrukning. Han blev jättesur när jag inte ville släppa in honom. Men jag blev surare, så jag stängde dörren och låste. Hit ska dom inte komma och tro att dom har nåt att hämta. Gillas inte!
 
Jag har dammsugit och diskat. Har också vilat en stund med min bok. Betyder att jag har läst en stund och sen somnat. Nu ska jag sätta på TV:n och kolla vad som visas där. Kan gillas!
 
Gillar att Jocke och Oscar är i Jönköping nu. Det är nåt som HV anordnar för ungdomsishockeyn. Kul för Oscar som lever för hockeyn.
 
                              Hej då för idag!

Jordgubbslördag

Sitter här och väntar på melodikrysset. Har druckit kaffe med en cognacsmedvurstfralla. Radion är på med  ring-så-spelar-vi programmet. Har inte riktigt vaknat ännu. Men när jag tittar ut, så ser jag en molnig himmel. Inte blir jag förvånad. Jag tror att solen har försvunnit, kanske för alltid.
 
Jag kunde gå till Coop igår mellan skurarna. Handlade det nödvändigaste och hämtade ett paket från HM. Mina gardiner, Jockes födelsedagspresent samt Mattes dra-på-lakan. Sen väntade hemgången. Hela vägen hem från Coop är uppför. Tala om att det är jobbigt men skönt när man är hemma igen. Sen kom Isabel hit med jordgubbar. Och jag satte i mig en liter. Har två liter kvar till idag. Smaskens!
 
Nu är det tid för att slå över för att lösa melodikrysset.
 
                      
 
Ha en bra dag nu. Hej då!

Fredagen den trettonde

Vaknade av regnet imorse. Det var inte måttligt vad det vräkte ner. På avstånd hördes Tor mullra. Men det ska visst bli solmulet senare. Bra så, när jag ska till Coop.
 
Har ringt och fått en tid för provtagning innan skiktröntgen. Nästa fredag klockan två ska jag vara på VC , Björkskatan. Isabel ska skjutsa mig till Kalix den tjugofjärde. Hon börjar ju sin semester den veckan. Vi får ta det som en utflykt med en middag och en glass, på hemvägen.
 
Igår kväll såg jag en gammal film med Mel Gibson, tror det var den första Dödligt vapen-filmen. Såg sen "Skenet bedrar" med den dråpliga Hyacint. Sen blev det radio för hela slanten. Jag har ju radion på hela natten. Sover bäst då.
 
Har satt in 43 kronor för en bok jag köpt på tradera. Det var ännu en bok av Andrew Taylor, "Det blödande hjärtat". Till min samling av Taylorböcker. Så nu är det bara att vänta på boken.
 
Har mindre ont i höger lilltå nu. Men då har det flyttat sig till vänster stortå. Men det är bara att bita ihop och trava vidare. Huvudsaken är att jag tar mig till Coop fram och tillbaka. Isabel ska köpa jordgubbar i dag på Ica Maxi till mig. Få se om dom gått upp i pris sen förra veckan, då dom kostade 19,90 . Rätt vad det är så finns det inga gubbar. Det har ju varit ganska blött neröver landet.
 
Undrar hur det är i Finnerödja, jordgubbslandskapet? Där var jag en sommar och plockade jordgubbar. 16 år var jag då. Flink i fingrarna när man plockade bären, liggande på knä. Men knäna tog stryk trots knäskydd. Men en erfarenhet rikare var jag när jag kom hem därifrån. Andra sommarjobb jag hade, var på Nordlunds gård utanför Örebro. Där fick man arbeta i sitt anletes svett. Hårt jobb och långa dagar. Det var där jag lärde mig mjölka, köra traktor, hässja hö m m. Mjölkningen fick jag nytta av när Jocke var liten, då jag arbetade som avbytare på helgerna. Då fick jag vara heltidsmamma i veckorna.
 
                 
Livet på landet passade mig ypperligt. Gillar djur både små och stora. Nu bor jag i en småstad visserligen. Men jag omger mig med djur om jag kan. Ekorrar, igelkottar och fåglar. Igår såg jag en ekorrunge. Så pyttteliten, ljust röd med en gullig svans. Kan säga att av djur gillar jag inte myggor. Tar hellre spindlar då.
 
Nu ska jag in i duschen och sen i kläderna. Får kolla när jag kan gå ut. Blir väl mellan skurarna. Ha en fin fredag den trettonde. Ciao!

Inte myggfritt direkt

 
Börjar dagen mulet och 16 grader. Törs knappt öppna dörren för alla mygg. Det kliar på hela kroppen av dessa kryps stick. Och det kliar länge. Det är flera år sen jag fick myggbett, men nu är dom ettriga.
 
Har fått en ny kallelse till Kalix sjukhus, så nu måste jag ringa vårdcentralen här för provtagning. Fy vad jobbigt det är att vara ofrisk. Och dyrt. Det ska dröja innan jag uppsöker en läkare igen. Måste nog vara medvetslös eller senil innan det händer.
 
Ska jag gå till Coop idag för att handla lite, eller ska jag göra det i morgon i stället. Kanske det blir i morgon. Städar lite idag tror jag. Vad göra för mat idag? Steker nog lite lättkorv med vitkål. Gör en förenkling av får i kål.
 
Klockan 13 ser jag allsångsreprisen men ikväll vet jag inte vad jag ska se. Förra torsdagen såg jag Börje Salming på kylskåpsprogrammet. Ikväll är det Jessica Anderssons tur. Då ska hon visst prata om sin alkoliserade mamma. Hon har visst skrivit en bok om henne och sin uppväxt. Det är ju modernt numera att skrivat om sin barndom. I alla fall om den är tråkig. Läser man nån gång om en glad och fin barndom. Jag tror inte det. Kanske jag ska skriva om min egen lyckliga barndom. Hm! Tror jag skippar detta program.
 
Ha det nu så bra. Vi hörs så hej då!
 
                                     
 
 

Spara och knåpa

Börjar dagen mulet och med 13 grader. Men många mygg är det. Och sen har det regnat i natt. Kan säga att jag har massor med myggbett och dom kliar.
 
Limpa med prickig korv och gurka blev min frukost. Kaffe naturligtvis också. Igår kväll såg jag inte allsången utan en film på TV fyra film. En helt okänd (för mig i alla fall) film, "Ökenblom". Ganska bra film om en familj. Och den nya miniserien på ettan såg jag. Nästa avsnitt på tisdag.
 
Var in på nätet och kollade tvättmaskiner igår. Hur kan exakt samma maskin, Cylinda, skilja så mycket i pris. Från 2900 kronor till 6000 kronor. Hemkörd och monterad gäller för alla maskiner. Alltså det är ju 3000 kronor i skillnad. För mig är det bara att spara till 2900 kronor. Det finns ju uttag i mitt duschrum för en tvättmaskin. Skulle vilja ha en före vintern. Minns ju hur jag fick slita med rullatorn för att frakta tvätten till och från tvättstugan i vintras. Skulle vara skönt att slippa. Har ju en torkställning som jag fått av Tomas Norén.
 
                          
Hoppas, hoppas fortfarande på miljonvinsten! Men chansen är väl liten. Det är nog bara att spara och knåpa. Får väl dra ner på matkontot. Vatten och bröd blir det hädanefter. Och inga läkarbesök mera. Ett läkarbesök med resa till Sunderbyn kostar  430 kronor, och det är en bra slant till tvättmaskinen.
 
Ja mina vänner nu är det bara att göra nån nytta, innan jag ska iväg till tvättstugan. Steker en laxbit till lunch och äter den med en tomat. Tur att jag har lite mat i frysen, så då behöver jag inte äta vatten med bröd ännu. Hoppas solen kommer tillbaka snart.
 
                                      KRAM PÅ ER!
 
 
 

Lämpligt Varmt

Ja nu har snart hela dagen gått. Alec har varit här till fyra. Han har varit mest ute och lekt med Emil, Simon och Ida. Innan lunch satt han vid datorn. Lite soligt är det idag och lite varmt också. Lämpligt så man inte svetttas. Just nu har jag sett på ettans play. "Collision" som jag missade igår.
 
Var in på HM.com  och beställde två dra-på-lakan som Matte ska ha. Kommer väl tillsammans med Jockes födelsedagspresent och mina vardagsrums gardiner. Hade tänkt gå in på tradera  också och kolla om några böcker. Men det glömde jag. Typiskt mig!
 
Ikväll blir det kanske allsången på TV och sen visar ettan en ny serie som jag kanske tittar på. Kan inte missa "Skenet bedrar". Sen blir det väl sängen.
 
I morgon ska jag tvätta tror jag. Visserligen har jag inte mycket tvätt. Men nog ska jag väl fylla en maskin. Jag skulle verkligen villa ha en egen tvättmaskin. Tänk om jag kunde spara ihop till en. Undrar vad dom kostar? Måste kolla upp detta.
 
Nu ska jag brygga mig en kaffekopp. Ha en bra fortsättning på dagen. Ska försöka skriva tidigare i morgon.
 
                                 HEJ DÅ!
 
                
 
 
 
 

Måndag morgon

Efter att jag inte skrev nåt igår, så sätter jag ny fart idag. Isabel och Alec sov ju här lördag natt. Isabel var ute med några kompisar på kvällen och jag och Alec roade oss hemma.
 
  Bland annat hade vi besök av den lilla igelkotten. Han fick ett plommon och några gurkskivor. Han lät sig väl smaka.
 
  Här i rabatten och här äter den plommon. Så söt! Nu är det bara att fortsätta lägga ut lite gobitar till den.
 
Lite halvsoligt idag och mycket mygg, som jag försöker låta bli att släppa in genom dörren mot uteplatsen. Ganska varmt är det. Kan vara skönt med lite värme. Får nog köpa Mygga och Salubrin. Förra sommaren var det inga mygg här, men nu kan det bli mygginvasion.
 
Idag är det väl inget särskilt för mig att göra. Bara att planera vad jag ska äta. Blir väl rimmat sidfläsk med broccoli och tomat. Sen nyponsoppa med fullkornsskorpor till kvällsmat. Kanske! Solar nog lite med boken i knät. Känner mig lite snuvig. Men det går nog över med en dusch.
 
Läser i AB att folk är upprörda över att nästa års eurovisionsfinal, som ska sändas i Sverige, blir i Malmö. Varför? Malmö är väl ett bra val för denna sak. Huvudsaken är väl att det ska vara i Sverige och Malmö ligger ju där. Som jag förstog var det bästa ekonomiska alternativet.
 
I lördagsnatt hade en fylltratt somnat på gatan på Hertsön, Luleå. Bredvid låg hans hund. Antagligen vaktade hunden mannen, och han angrep tre personer och bet dom så att dom fick uppsöka sjukhus. Hunden avlivades och den fulle mannen häktades. Sånt händer i norrbotten kan ni tro. Helgen innan slog en kvinna sönder taxametern i den taxi hon åkte i. Chauffören körde henne direkt till polisstationen, där hon blev omhändertagen. Hujedanmig!
 
Ikväll ser jag "Kören". Ha det bra nu i semestertider. Kram på er!
 
Alec med bräda utanför Hagelvägen 8.

 
 
 
 
 

Klumpen i magen

24 grader och sol lovar dom idag. Ha! Ännu är det mulet och blött. Igår kväll var det som om himlens portar hade öppnat sig när vattnet forsade ner. Inget att göra åt det. Bara tacka och ta emot.
 
Ringde Kalix sjukhus igår och ska få en ny tid tillsänt mig. Har en klump i magen av oro för denna röntgen. Ja inte för röntgen direkt, utan för svaret på densamma. Om man bara hade nån människa att prata med. Men jag får väl resonera med mig själv, som vanligt.
 
Idag blir det en slöardag. 16.25 ser jag en repris av "Barnmorskorna i East End" och 17.25 första avsnittet av "Maria Montasari", en miniserie på tvåan. Ikväll laddar jag för "Downton Abbey", två avsnitt. Då behöver jag inte se nån reklam ikväll.
 
Nu är det som vanligt "Ring så spelar vi" på radion. Men idag har Lisa semester så programmet leds av Peje Johansson. Tror han är en vikarie när dom ordinarie vill vara lediga. Väntar här tills "Melodikrysset" startar. Sen blir det en uppfräschning av kroppen. Klumpen i magen sitter kvar. Känns som om jag har myror under huden också. Skulle kanske behöva en whiskey.
 
Appropå whiskey, så ringde en full man från Kåbdalis till mig igår. Ganska jobbigt och jag brukar få slut på dessa samtal så fort som det går. Igår fick jag veta vad folk pratade om mig. Skrattretande när man hör vilka som säger si ochh så. Tänk om jag skulle berätta, vad jag vet om dom. Och det är sanningar och inga antaganden, som dom gör. Sant är det att från fyllisar får man höra sanningar. Då vet man hur ens vänner är. Falska som vatten! Men jag skiter i detta. Tur att man inte mer ska besöka denna skitby med sin ANDA.
 
Slut för svamlandet idag. Hoppas ni har det bra denna dag. Jag ska äta några jordgubbar nu, till frukost. Hejsan svejsan!
 
                                 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol på rymmen

Idag har dom lovat värme i norrbotten, men var är solen? Är det bara i Luleå den gömmer sig? Har fått brev från Kalix sjukhus. Det är där jag ska göra skiktröntgen. Alltså jag får åka 10 mil för att få det gjort. Ska i alla fall ringa och ändra tid för den passar mig inte. Jag måste ju ta ett blodprov på vårdcentralen några dagar före så det blir tight om tiden. Usch!
 
Jag var ju på Ica Maxi igår och handlade lite. Satt utanför affären och väntade på taxin då det kom en tant med rullator. Hon bara traskade på utan att se sig för. Folk fick hoppa åt sidan för att inte bli överkörda. Kul va! Det får man kanske börja med. Jag brukar ju känna mig ivägen när jag kommer med min kavaljer. Sen var det en kvinna som skällde ut sin mamma för att hon hade gått på apoteket, utan att fråga om lov. Va?  Vilka människor det finns.
 
Idag ska jag göra pannbiff med lök. Det var ju meningen att Isabel och Alec skulle komma hit och äta idag men dom har skjutit upp det till i morgon istället. Pannbiffen är till dom. Bra att jag får ha jordgubbarna för mig själv idag. Jordgubbarna kostade bara 19,90 litern. Smällde i mig en liter igår kväll till filmen. Ja filmen som jag såg var väl så där. Tänk vad ett piano kan ställa till det.
 
Får se om det blir nån solning av ben idag. Annars blir det att läsa i boken i sängen. En film på ettan klockan nio med Brad Pitt. Han brukar ju vara bra skådis. Handlar om hämnd, alltså filmen.
 
                
Slut för idag från mig. Ha det bra!

Skiktröntgen

 
Verkar bli ännu en solig dag. I går satt jag utanför tvättstugehuset en bra stund i solen. Alec lekte med fotbollen. Sen gick vi till sophuset och lämnade skräp. Ska bli ca 20 grader idag och jag ska åka och handla. Men nog ska jag väl kunna få lite sol ändå.
 
Fick ett brev om lungröntgen jag var på förra veckan. Måste nu också fara och ta en skiktröntgen. Skit också! Jag har fått för mig, att man gör en sån röntgen när man har cancer. Va fan, jag orkar inte med nån mer sjukdom nu. Kan jag nu inte bara få njuta av livet den tid som jag har kvar? Usch! Men jag får försöka tänka på nåt annat. Om det går.
 
Isabel satte upp takplafonden i mitt sovrum igår. Efter ett år har den kommit på plats. Man kan inte säga att jag är snabb i tanken precis. Ja nu har jag bott här ett år drygt. Tiden går fort.
 
Jag såg ju "Morden i Midsomer" igår. Ett gammalt avsnitt som jag inte sett förut. Sen såg jag "Skenet bedrar" innan jag gick till sängs. Ikväll blir det en film på tvåan. "Pianot" som jag inte sett. Fast jag har ju hört talas o den.
 
  Verkar vara en film i min smak. Tror den börjar 21.45. Får inte missa den.
 
Nu lyssnar jag på radioföljetongen och sen blir det en dusch. När jag nu tittar ut genom fönstret, bort mot tian, ser jag några karlar stå och röka där utanför. Och vad gör dom,  slänger fimparna bara där dom står. Jag får lust att bara gå och slå dom. Hihi! Ica Maxi får besök av mig idag. Hoppas dom har jordgubbar!
 
Nu ska ni ha det bra och hej då!
 
 

En härlig dag

Då var det morgon igen, onsdag den fjärde juli. Just nu 12 grader och inte så mycket vind. Solen skiner. Jag är jättenöjd med att jag storstädade mitt sovrum igår. Ni kanske inte tycker att det är nåt att yvas över. Men om ni hade min värkbrutna kropp, skulle ni vara glad att ni kunde överhuvud taget städa.
 
Vart inte så mycket mat igår. Frukost med leksandsknäcke och kaffe. Sen efter städning och dusch en 120 grams hamburgare (utan bröd) med en tomat. På kvällen en mugg nyponsoppa tillsammans med en hård macka med kräftost på.
 
Idag kommer Alec hit så då blir det att vara ute en stund. Ska tvätta klockan 13 och sen en tur till sophuset. Skulle egentligen ha handlat men skjuter upp det till i morgon. Jag är mycket för att skjuta upp saker.
 
Såg allsången igår kväll. Jag måste få säga att jag tycker det är mest bara skit nu för tiden, denna allsång. Men vad kan man göra åt detta? Nada. Sen såg jag den nya Barnaby i mordet i Midsommer. Ikväll visar trean den gamle Barnaby (repris). Jag kanske ser uppdrag granskning på ettan. På femman kan man se "So you think you can dance", så det kan jag se.
 
Ja annars händer det väl inte så mycket för mig. Har en pizza i frysen som väl får bli lunch idag för Alec. Sen gör jag korvsås eller korv stroganoff med ris till middag. Då blir det en matlåda till Isabel också. Jag utesluter riset för egen del. Äter en sallad istället.
                       
               Ha det nu så bra idag och njut av livet. Kram till er!
                
                         

Sovmorgon

Sov till 8.30 idag. Ute tittar solen så försiktigt fram i den smått kyliga dagen. Ska bli upp mot 19 grader sen. Igår satt jag ute en stund medans Alec lekte med sin fotboll. Men jag var tvungen gå in efter att ha blivit anfallen av ett gäng mygg. Trots att det blåste småspik. Jaja, klockan var ju nästan åtta när jag gick in. Isabel kom vid 20.30-tiden.
 
Såg "Kören" på ettan och sen "Criminal Minds" på femman. Jag gillar inte amerikanska serier, men ibland är det ju inget annat att se på TV. Vi blir indoktrinerade med amerikanska TV- program, kan man säga. Jag brukar hålla mig till de svenska och engelska programmen. Som den engelska miniserien "Collision" som jag sen såg på tvåan.
 
Ja inte blev det nån städning igår , mer än att jag dammsög. Får försöka idag istället. Det blåser inte så mycket idag, så det är riskfritt att putsa fönster. Tror jag. Jag får se om andan faller på idag. Tur att man är sin egen herre.
 
Radio norrbotten lyssnar jag till och just nu har jag hört på radioföljetongen. Det är Åsa Larsson som läser ur sin deckare med Kirunahandling, "Till minnet av Molok".  Spännande verkar det bli. Ni som har dator och inte bor i norrbotten kan lyssna på nätet. Ratta in "radio norrbotten" och lyssna.
 
Nu ska jag göra nåt annat än att sitta vid datorn. Hoppas ni får en fin dag. Det är ju sommar så det är bara att njuta. Hej då!
 
                  
 
 

Nattvandring

Efter en regnig natt tittar solen fram i blåsten. Ännu ingen sommarvärme här i Luleå. Jag har sovit oroligt i natt, men det var jag inte ensam om. Varje gång jag har varit upp har en man som bor på gruppboendet, Hagelvägen 6, gått förbi min lägenhet endast iklädd T-shirt och leggings. I regnet. Ja han hade keps på sig också. Han verkade ha bråttom. Undra om han kom i tid till det han hade tänkt sig. Nu är han inte ute.
 
Vad göra idag kan man undra. Kanske jag städar lite om vädret tillåter. Ska ju ta fönstren i sovrummet och vända sängen. Jag sover ju så stilla på höger sida. Då måste jag vända sängen så att jag inte ligger ner resåren bara på en sida. Annars kan man få ont i ryggen. Säg inte att jag är fånig som tror på detta. Jag vet att det är så.
 
Så var det slut på EM i friidrott och Sverige fick tre medaljer. Ett guld genom Moa Hjelmer. Brons av Emma Green samt ett brons som Michel Thorneus tog igår i längdhopp. Bra gjort!
 
Sen är det även slut på fotbolls EM och Spanien blev mästare igen. Nu får vi vänta på VM som är i Brasilien 2014. Undrar om Matte och Tomas far dit då? Kanske dom fick blodad tand.

Nu vet jag vad jag ska börja med. Städa i skåpet i allrummet. Där är så stökigt och allt är i oordning. Får se hur jag ska få nån ordning där. Det får ni läsa om i morgon. To be continue. Hej då!
 
                           Natt

Drömbilen

 
Efter en kulen morgon ska vi kanske få se en aning sol idag och det kan bli upp emot 16 grader. Men dom lovar ingenting bestämt. Mina tår värker mer än vanligt. Men det kan bero på vädret. Får se om Alec kommer idag.
 
Nu ska ni få höra vilken som är min drömbil alla tider. Det är en Morgan. Men jag har aldrig haft råd att skaffa mig en sån. Man ser eller såg inte så många sådana bilar i Sverige förr. Och nu ser jag aldrig en sån bil.
 
Tala om skönhet. Om jag vann en massa pengar skulle jag köpa denna bil. Men jag hade en annan skönhet på sjuttiotalet. En MGB -67. En gul skönhet med svart top hat, som bara var min. Jag har kort på den bilen men saknar skrivare. Därför lånar jag bilden på en röd liknande.
 
Min sista resa med MG:n gjorde jag till Stockholm sommaren -79. Hälsade på min vän Mary en vecka, innan jag åkte till Örebro och mina föräldrar. Då kom min sambo med mina två pojkar resande med tåget och för att ta mig hem igen med man och barn, var jag tvungen byta bort min MG mot en Citroén. MG:n var ju tvåsitsig.  Det var den drömbilen det. Jag har haft många roliga bilar och många skrotbilar också. Men ingen Morgan.
 
Nu tar jag och kliver in i duschen och sen har jag inga planer på vad jag ska göra. Kollar lite friidrott på eftermiddagen. Ha det bra mina vänner. Hej då!
 
 

RSS 2.0