Valborgsmässoafton

Vaknar efter en orolig natt. Och ute är det samma regnväder som igår. Ingen smakstart fär valborg. Såg inget på TV igår kväll utan jag läste från boken. Den är så bra. Jag lever mig in i handlingen och har svårt att lägga den ifrån mig. Det är mitt äventyrliga liv som gör det.
 
I dag kommer Samhall med matvaror. Isabel hade hämtat ut pengar igår efter jobbet. Då ser ni hur jag har det med beroendet. Nån hämtar ut pengar, en annan handlar. Jag som vill klara mig själv. Shit!!!!! Ungefär som småungarna säger "Kan själv". Men så är det inte. Får vara glad över att nån vill hjälpa mig.
 
I kväll tänds majbrasorna. Hoppas att alla igelkottar hinner undan. Dom brukar ju gömma sig eller ha ide i en rissamling. Tror inte att mina igelkottar är i farozonen. Ingen ska väl elda här i kring. Jag får väl titta på brasan i TV. Och så ska jag se "Mot alla odds" i kväll.
 
Just nu är det bra i tårna. Peppar, peppar! Min mage blir orolig av antibiotikan. Men det är bara att stå ut. Hoppas att ni får en skön valborg.
                                                                
  Akta elden den sprider sig fort även i regnväder. Kram på er!
 
                                                      
 

Småregnig dag

Måndag morgon och det småregnar. Ska tvätta idag men jag har inte bestämt än om det blir så. För det första har jag inte så mycket tvätt och sen är jag inte i sån form att jag jag känner för att gå till tvättstugan. Hur enkelt det skulle vara att ha egen tvättmaskin.
 
Ska också ringa Samhall och meddela vad jag vill ha handlat i veckan. Pga  att det är första maj på onsdag så kommer varorna i morgon. Skulle behöva hä mig ut och hämta Panodil på apoteket. Får göra det nån dag då solen och andan är på gång. Skulle även vara roligt att se lite folk. Mer än dom jag ser från mitt fönster.
 
Snöhögen blir synligt mindre. Ska vara kul när den är borta. Inte kommer det väl nån mer snö nu? Man kan ju inte ge sig den på det! Ännu.
 
Såg den nya serien "The hour" igår. Kan säga så där om den. Blir nog att se den nästa söndag. Däremot kan jag säga att "Mästarnas mästare" har blivit ett skitprogram. Hur ska dom kunna kora den bästa, med dom tävlingar dom har. Och när dom skickar hem dom bästa pga en nattävling som nästan alltid vinns av dom sämsta. Tror ni att man vill se Bernt Gustavsson som mästare. Eller badmintondamen? Lägger av med att se dessa program nu.
 
Såg på FB att Jocke var på en flygplats denna morgon. Han flyger och far för jämnan. Väntar hit Isabel på morgonen innan hon far till jobbet. Hon ska kolla mina tår och hämta ut pengar till mig (till Samhalls handling). Till lunch sätter jag mig vid TV och kollar lingo, Emmedale och Holby city. Stickar i reklamen. En vilostund blir det efter det. Och lite mat måste jag väl äta förstår ja
            
Mina drömmars lusthus en varm sommardag. Hej då!

 
 

 
 
 

Morgon med play

Tillbringat morgonen med att kolla på SVT play. Först var det "Unge Morse" och sen "Bättre än en femteklassare". Det blev så att jag såg "Lewis" på nian igår kväll. Och det programmet kan man inte se på play längre. Bästa play har SVT.
 
En kaffe och två limpmackor med ost blev frukost. Solen skiner vackert nu och hoppas på värme också. På radion "Mannheimer & Tengby". Kanske jag ska kolla om man kan se reprisen på Hockeymatchen eller om den iockså är på play. Med hockeymatchen menar jag kändisarna som ska möta -94 års olympiska (svenska) mästarna. Det gjorde dom på fyran igår kväll och jag vet inte hur det gick ännu. Kan ju förstå att det blev storstryk för kändisarna. Dom är väl inga skridskoåkare direkt.
 
Appropå skridskoåkare så är Oscar denna helg i Hagfors för att göra fystest för skolan. Han är ju så duktig så det går nog bra. Hans kompis som bor här på Björkskatan är med. Kul att dom är två.
 
Måste fixa till filén idag. Gör en typ gryta med paprika och kokar ris till det. Nu blir det en dusch innan lunch. Ha en bra söndag. Hej då!
 
Vägen från Hessle till Sofiero, Uppland. Min underbara barndom.


Fortfarande längtar jag

God morgon alla ni som är vakna. Jag var uppe redan sex och tog antibiotika men la mig en timme till. Sen upp, gjorde kaffe med två frukostknäcke med falukorv på. Nu sitter jag här och lyssnar på Lisa Syrén. Alltså en vanlig lördagmorgon i ensamhet.
 
Igår såg jag Let´s dance i brist på annat. Hade missat att tvåan visade en dokumentär med Ingrid Bergman. Får se den på play. Såg också en film på ettan. "The Cooler" (kylaren) som visades vara en ganska så bra film. Eller så var jag trött.
 
Såg på FB att det småsnöar i Älvsbyn. Ingen snö ännu här. Men det skulle inte förvåna mig om det kommer. Varför bor jag i detta vinterlandskap. Inte nog med snö, det finns en massa mygg som kommmer fram också, om det blir sommar nån gång.
 
Som vanligt blir det en slöardag för mig. En stunds stickning förstås och sen att läsa i min bok om Keiko och Henry. Kanske jag steker filé till middag, bara för mig.  Sen måste jag kolla TV-programmet för kvällen. Alltid ska det väl vara nåt. Ha nu en bra dag och hej då!
 

En helt vanlig fredag

Vaknade med ont i tårna. Jag avslutade kvällen med en fotdusch som var ganska skönt innan sänggåendet. Men ändå kändes det som att det stramar i såren. Men det kan jag förstå.
 
Fredag igen. Att veckorna går så fort är mig en gåta. På det viset kommer ju sommaren också att gå så fort att det bara visslar till så är det vinter igen. Hopplöst! Men än ligger det kvar snö på uteplatsen.
 
Idag kommer Isabel och Alec hit på middag och sen ska Isabel matshoppa. Kokar makaroner och steker köttfårs till middag. Ikväll blir det väl TV som vanligt. Men vet inte vad det blir.
 
Förrådet väntar fortfarande på städning. Hm! Sen ska ju också uteplatsen städas. Jord ska köpas för att fylla på i rabatterna. Sen om en månad ska man köpa plantor som ska sättas ut. Lite roligare arbete.
 
Ha nu en bra fredag mina vänner! Än skiner solen men den ska gå i moln snart. I alla fall i Luleå. Kram på er!

Mindre ont

Vaknade i morse med lite ont i mina sargade tår. Men det är inget mot vad det har varit. Kör utan bandage ännu. Tycker det är skönare i alla fall utan. Sömnen är i alla fall bättre nu. Visserligen äter jag antibiotika men det har väl inte gjort sitt till saken. Inte än. Jag har ju fått en trettiodagars kur och började i måndags. Jag var lite illamående i morse. Dom sa på apoteket att jag skulle ta tabletterna mellan målen, men kunde bli illamående. Då skulle jag äta nån banan eller nåt sånt. Får se hur jag klarar av detta, men det blir nog bra.
 
Solen kikade fram i morse på en blek himmel. Även solen var blek. Till frukost en ostlimpmacka och en mugg nyponsoppa. Vet inget som jag ska göra i dag. Skulle behöva röja i förådet för där är det huller om buller. Men inget jag längtar att göra.
 
Ha nu en bra dag så ska jag höra av mig imorgon. Hej då!
 
Min egen omläggersta, Isabel.

Bättre form idag

Känner mig i fin form nu på morgonen men jag håller mig inne idag då jag inte har bandage på tårna. Det är regntungt utomhus. Och jag har väl ingenting att göra ute. Samhall kommer ju med en massa varor hit idag. Igår kväll såg jag dessa kämpande ungdomar som gick mellan Atlanten och Stilla havet i Nicaragua. Inte nog med att det var en tung terräng. Dom hade alla nåt handikap att brottas med. Beundrandsvärt att ta sig fram över stock och sten, gyttje pölar och stora diken. Uppför och nedför berg. Förstår att jag inte ska klaga så mycket jag som bara sitter i en stol mesta tiden. Nej upp och hoppa Jane, ut och rör på dig!  Bläh!
 
Ska betala mina räkningar idag så det är gjort för denna månad. Tänk om man hade en betalningsfri månad varje år. Att få göra av med pengarna på nåt roligt. Bord, stolar och vitrin t ex. Men det kan man glömma.
Tänk er mannen som vann över tvåhundra miljoner i förra veckan. Han behöver inte ha nån betalningsfri månad. Vet inte vad jag skulle göra med så mycket pengar. Man skulle ju ge bort mycket. Bjuda hela släkten, både kända och okända, på fest. Det skulle vara roligt. Hyra en helikopter som plockade upp och skjutsade dom till ett hyrt hotel. Och sen en fest som varade i en vecka. Dom som jobbade skulle få ersättning för förlorad inkomst för denna vecka. Kul eller hur?
 
Men man behöver då inte oroa sig på detta. Nu väntar min dusch, den sköna. Hoppas ni får en bra dag. Hur som helst hej då!
 
 
                       

Nu är jag på gång

Har nu börjat med en trettiodagars antibiotikakur. Hoppas att det vänder nu. På nyheterna får man höra att det har varit mycket knivbråk i natt. Droger och alkohol är säkert i botten på detta. Där ser man att vi har olika önskningar hur vi vill ha det i livet. En del ska ha droger för att pigga upp sitt liv. Medan andra är nöjda med att ha hela tår.
 
Ute ser det regnigt och mulet ut och inte nån längtan efter att gå ut. Matte är hemma i sitt bo igen. Med ytterligare två månaders sjukskrivning. Han vill ju börja jobba igen. Men läkaren vill inte ha några bakslag utan vill vara på den säkra sidan innan han friskförklarar honom. Man kan ju förstå det också.
 
Såg inte mycket på TV igår kväll. La mig tidigt och sovit ganska bra. Ska dra fram dammsugaren och köra den ett varv. Sen plocka in tvätten sen igår. Har gjort en handlingslista som jag ska ringa in före ett.
 
Gör en skinkomelett till lunch. Men till middag vet jag inte vad jag gör. Har ju en korvsnärt som jag kan laga nåt av. Sen är det bara att skura ur kylskåpet för påfyllning i morgon.
 
                            
 
Ikväll ser jag nog "Mot alla odds". Hoppas Isabel kommer idag och kollar på mina fötter. Dom är ju fortfarande utan bandage. Duschade av dom innan sänggående och ska göra det nu igen.
 
Jag hör av mig i morgon och hej då!
 
                       

Antibiotika

 Nu har jag ringt min läkare. Han ska ordna med antibiotika. Så att det finns på apoteket idag. Han ska även ordna en sköterska som ska komma hit och kolla på mina tår. Vad mer kan man begära?
 
Matte for nyss till Sunderbyn. Han ska ju besöka sin läkare där. Sen far han hem till Älvsbyn. Han hoppas ju att han ska bli frisk så han får börja jobba igen. Han säger att det var länge sedan han var så här pigg. Skönt!
 
Jocke är på hemmaplan igen. Är väl ledig två veckor nu. Jag ska försöka ta mig till tvättstugan idag. Beror på om jag får på mig skor.
 
Vad ska man se på TV ikväll när Molanders har slutat. Man får kolla det. Ha nu en fin måndag fastän solen är borta just nu. Det snöar inte i alla fall. Hej då!
 
                                                
                 
                                       

Trött, trött och trött

Söndag och har ätit frukost med Matte.  Somnade inte förrän 05.30 och sov till åtta. Igår när Isabel la om beslutade hon att jag ska vara utan bandage. Mina tår var då illans röda. Såren var geggiga. Såg för djävliga ut med andra ord.  Matte tycker jag ska fara till Sunderbyn. Han tycker att nån måste kunna hjälpa mig. Vet inte vad jag ska säga. Ska ge VC en sista chans. Bara den hära värken skulle ge sig. Jag tror jag måste ha antibiotika för att få såren att läka.
 
Ska snart göra en tonfisksallad till lunch. Mera konstigt att jag kan stå på benen efter den sista veckans avsaknad av sömn.  Ingen idé att sova nu om än jag skulle kunna.
 
Jag hoppas ni har det bättre än vad jag har.  Hej då!
 
                                       
 
                               

Möjligheternas stad

Ännu en hemsk natt. Börjar få skräck för att gå och lägga mig. Jag som varit så glad för min goda sömn. Och allt för två små sår. Distriktssköterskan kan man inte få kontakt med. Inget svar på hennes telefon, inte ens då hon har telefontid. Hon kanske har semester. Mina ungar säger att jag måste ta kontakt med sjukvården. Men vadå! Min läkare kan inget om sår, enligt honom själv. Han hänvisar till DS och hon svarar inte. Kanske jag ska gå in i TV-seriernas sjukvård. Eller vad tycker ni?
 
Idag ska Matte komma hit. Han tar morgonbussen.  Sen ska Isabel komma hit och äta tacos till middag. Det ska bli gott. Är väl inte så onyttigt heller.
 
Ser att regnet har tagit lite på snön. Längtar nu till planteringstid och att ta ut möblerna och bara öppna dörren mot friheten. Penseer och pelargoner ska jag sätta. Lite ny jord ska införskaffas. Ska också fixa till en läshörna där jag kan läsa eler sticka. Ska nog äta mera frukost ute när vädret tillåter. Igelkottarna ska få en matplats där jag kan ge dom frukt och kattmat vid behov. Lilla ekorren ska också få en smakbit då och då. En skata är också här och hälsar på. Han skuttar omkring här och undersöker allt. Nog blir det nåt för honom (henne) att äta på. Ja ni ser vilka planer jag har för sommaren.
 
Var in på Svt play och kollade när SAIK blev firade på Möjligheternas torg igår. Sen läste jag i Norran att Bud har meddelat att han blir kvar i Skellefteå nästa säsongen. Men det kommmer nog att bli några som försvinner. Så är det alltid.
 
Ikväll ser jag nog om den unge Morse, om Matte vill.
 
 
Allt för idag mina vänner. Hej då!

SM Guld

Så var det klart! SAIK tog SM guldet i hockey. Underbart efter 35 års väntan. Minns förra gången, 1978. Vi bodde då i Moskosel och var starka anhängare till SAIK. Men nu ska vi väl inte behöva vänta så länge till nästa gång.
 
Mina tår värker som fan. Vad ska jag göra? Jag skulle vilja sova en natt men det är stört omöjligt. Tramadol heter dom starkare värktabletterna, men dom är inte till nån hjälp. Är kanske bara sockerpiller. Jag orkar inte lämna huset. Är som en zombie. Undrar vad jag gjort för illa som ska plågas så här.
 
På radion spelar dom "Bette Davis eyes". Jag hade den skivan för länge sen. Det var när det var LP skivor. Hon som sjunger heter  Kim Carnes. Jättebra låt.
 
Så var det då fredag igen. Veckorna bara rusar iväg. Igår regnade det men nu skiner solen. På min uteplats är det mycket snö ännu. Jag skulle vilja börja snygga till där ute, men får vänta med det. En sopmaskin körde dom med igår flera gånger här utanför. Bra att ta bort allt detta grus.
 
Sist när Pernilla var här lämnade hon garn, flera nystan. Jag har börjat sticka sockor av det. Bara för att ha nåt att göra. Börjat med blått garn. Ganska tunnt garn men det blir snyggt.
 
Isabel och jag bestämde igår att vi ska äta tacos i morgon efter hennes jobb. Jag har köttfärs i frysen men behöver lite annat till tacos. Bl a kryddor och bröd. Kanske Isabel kan handla det innan hon far till jobbet. Annars händer väl inget för mig mer än det gammal vanliga.
 
Hoppas att ni får en bra dag. Hej då!
 
                                        
  Väntar på att det ska hända nåt.

Trött på att vara trött.........

Solen har hittat tillbaka. Sovit mellan 5.00 och 7.15. Och nu har jag druckit kaffe och rostat en skiva toast samt satt kokt skinka på den. Känner mig lite groggi och ska snart ta två panodil. Duschar vid tiotiden innan Isabel kommer och lägger om. Känns hopplöst med ny omläggning men vad gör man. Värken vill inte ge sig.
 
I alla fall är sockorna klara och idag gör jag ett paket som Isabel får ta till Coop och skicka till huvudstaden. Det blir en parfym (med mormors godoft), två pocket samt ett par raggsockor. Ska också försöka skriva nåt men det är inte lätt för mig att hålla i pennan. Några rader ska jag väl få ner på ett papper.
 
Ikväll är det hockey. Den fjärde matchen. Vill det sig bra vinner pojkarna guld idag. Jocke vill att dom förlorar ikväll så att han hinner komma hem till segern. Så kan man också tänka. Det betyder att grabbarna förlorar ikväll och vinner på lördag. Jag vill nog  att det ska ta slut ikväll. Lulefansen är tappra och tror fortfarande på att dom ska vinna guld. Det får vi se sen.
 
Trött som bara den. Hur ska jag orka? Igår var det en maskin som for fram och tillbaka och sopade här utanför. Det blev då finare i alla fall. När nu snön försvinner i skogen och på gräsmattorna kan det vara roligt  sitta ute. Men än är det mycket snö kvar.
 
Till helgen kommer Matte. Han ska ju till Sunderbyn på måndag. På måndag morgnar är det
dåligt med bussar så då är det bra att han är här. Blir kul med lite sällskap.
 
Håller på att somna sittande. Jag vet hur det blir, lägger jag mig ner, värker det mer. Blir nog bra med en dusch nu. Kanske jag vaknar. Hej då!
 
                                         

Man mår som man förtjänar

Jättegott kaffe har jag gjort nu på morgonen. Jag kan inte skryta med att jag är så bra på att göra kaffe, men ibland lyckas jag. Som idag. Till det gjorde jag frukostknäcke med korv på. Äkta falukorv och inte nån billig kopia. Smaskens!
 
SAIK vann tredje raka i finalen mot Luleå igår. Nu behöver dom bara vinna en match till. Bara dom inte slöar till nu och tror dom är i mål. Lulefansen är fortfarande stora på sig och tror dom ska ta hem guldet, så det är bäst att våra unga killar kämpar på och tar hem detta som dom verkligen gjort sig förtjänta av.
 
Dåligt med sömn i natt också. Varför värker det som mest när jag vill sova. Vid tvåtiden satte jag igång datorn och såg bl annat Djursjukhuset och dokumentären om Fadime. Sen försökte jag sova igen men det var stört omöjligt. Hur ska jag orka med detta.
 
Dimmigt och grått ute idag också. Men vi har ju haft fina dagar så man ska inte klaga. Blev inte klar med sockorna igår men jag gör det idag, så jag får skicka iväg paketet till Stockholm. Idag kommer Samhall med mina matvaror. Tänk vad skönt att slippa handla. Och säkert skönt för Isabel att slippa mitt handlande. Hon har väl nog med saker att göra för mig. Igår t ex omläggningen och medicinuttag på apoteket. Får komma ihåg att ge henne lite bensinpengar.
 
Nu ska jag nog sätta mig och sticka en stund och sen ser jag postkodslingo, Emmerdale och Holby city. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör. Hej då!
 
                                        

Limbo

Två timmars sömn i natt. Skulle vilja kolla min mage efter alla piller jag satt i mig, trots att det inte hjälper.Jag skulle också vilja skrika ut min smärta. Men det hjälper inte heller. Och så länge jag har ont så läker det inte heller. Enligt sakkunskapen. Så nu har vi hamnat i limbo eller vad det heter. Så ingen vet vad man ska göra för mina sår. Kanske jag har blivit en medicinsk gåta.

Jag ska snart ringa in min varulista till Samhall. Sen har jag en ny bok. Inköpt på Maxi för halva reapriset alltså bara 30 kronor. Det är en debutroman av Jamie Ford och heter "Hotellet i hörnet av bitter och ljuv". Har bara börjat med den, men den verkar bra.
 
  Kommer en recension när jag har läst den.
 
Ikväll hockey från Kraft Arena och hoppas att våra unga, starka pojkar grejar ännu en vinst. Tack och lov har mina fyra barn fått Skellefteå AIK med modersmjölken. Så där är ingen smolk i den bägaren. Har för mig att Jocke drog lite mot Färjestad när han var i nioårsåldern. Men det gick över. Hoppas på en bra match och att inte Luleå tacklar av för fort. Lite spänning vill man ju ha.
 
Stickar färdigt sockorna idag. Hade tänkt ge dom till Pernilla men har tänkt om. Måste sluta nu för Isabel ringde att jag skulle duscha innan hon kommer. Hej då!!!

Tvättdag

Skrev inget igår. Jag var ganska mör efter bara tre timmars sömn. Var sen också tvungen att fara till Ica Maxi och handla diverse intimhygien. Men det blev bara en snabbis. Och när jag kom hem var Isabel och Alec här. Då blev det omläggning och jag kan säga att Isabel inte är nöjd med mina sår. Det är som om vi bara står och stampar. Sen såg jag hockeyn som spelades på Coop Arena. Vinst åter igen för SAIK med 4-2. Betyder att det är 2-0 i matcher.
 
Började morgonen med att prata med min läkare. Bad honom skriva ut mer medicin av den starkare sorten. Ska sen ringa Åsa och se om jag kan få tag i henne idag. Sen blir det tvättstugan för mig men innan dess ska jag renbädda sängen och dammsuga bort lite grus och sand. Till middag gör jag isterband. Kanske inte är så nyttigt för mig men jag har längtat efter det.
 
När jag pratade i telefon med Matte igår, föll det en massa snö från taket och var landade det. Jo på min uteplats. Precis som om det inte finns nog mycket snö där. Blir jag förvånad? Icke sa Nicke. Provade ringa Åsa men inget svar.
 
Nu fram med dammsugaren. Ha det bra mina vänner. Hej då!
 
                                   

Man står handfallen

Idag är det mulet men det gör inget. Det har varit så soligt den sista tiden så man ska vara nöjd med det. Och jag skulle vilja krypa ner i idét och aldrig komma upp igen. Kan inte nån komma och slå mig i skallen så att jag inte vaknar upp nå mer. Jag har inte sovit i natt heller pga värken i tårna. Undrar vad jag har gjort för ont för att få denna värk. Det är inte måttligt vad det värker. Man kan byta  hjärtan, lungor, lever osv. Men inte bota två små sår på tår. Alla verkar ju inte veta hur man gör. Inte jag heller vet nåt. I alla fall är jag dödligt less.
 
På radion börjar Lisa Syrén med sitt program och sen melodikrysset. Vet inte om jag orkar med nåt kryss idag. Hjärnan fungerar inte som vanligt. I kväll hade jag tänkt se Lewis på nian och sen får jag se play i morgon, de program jag missar ikväll. Lewis kan man inte se i play. Konstigt är det när man betalar för en kanal så ska dom ha betalt också för play.
 
På eftermiddagen startar finalen i hockey. Börjar med match i Skellefteå. Och ska man nu tro Lulefansen ska SAIK få på moppo i fyra raka. Så då behöver man inte se matchen. Ja ja!
 
Jag är nöjd om bara våren kommer. Men när? Igår kväll kom det en regnskur. Kan det hjälpa våren? Skulle inte förvåna mig om det blir snö.
Ha det nu bra. Jag tar en kaffekopp som plåster. Hej då!

Ont, ont!

Har haft en hemsk natt med värk i tårna. Tror jag blir tokig. Panodil är de enda värktabletter jag har och dom hjälper inte. Har haft en annan tablett men fick bara en förpackning utskriven. Jag tog en sån tillsammans med två panodil till natten för att få sova. Vet inte om det skulle hjälpa nu men vem bryr sig. Hur länge ska jag orka med detta. Isabel kom på morgonen och la om och det var inte lika kladdigt nu. Ringde Åsa på hennes telefontid för att få nåt råd, men där svarade ingen. 
 
Då ringde jag Vivi istället för att ha nån att klaga för. Brukar kännas bättre om man kan klaga av sig en stund. Har också duschat och nu är det bara att fira helg. Äter ärtsoppa till lunch.  Till middag vet jag inte vad det blir.
 
Nu ska jag sticka en stund innan Lingo. Efter det Emmerdale och Holby City. En middagslur om jag inte har värk. Orkar jag se  Let´s dance ikväll? Det är så ett och samma. Får se hur det blir. Igår kväll såg jag Mitt i naturen. Inget kul program. Mest prat om väder och vind.
 
Ha nu en bra fredag mina vänner!  Hej då!  
 
En trogen besökare.

Usch då!

Torsdag morgon och snart är denna vecka över. Det kan jag inte säga vad det gäller såren på mina tår. Igår kom Isabel och la om och då blev vi förskräckta när vi såg hur såren såg ut. Visserligen har jag fått ont igen men blev ändå förvånad när jag såg hur hemska såren såg ut. Kladdiga och illaluktande. Värst var stortån. Skulle det inte behövas antibiotika nu? Usch! Har försökt ta mig in på VC hemsida men får bara till svar "Hopsan" här var det fel.
 
Solen visar sig även idag. Men snön ligger kvar här, tyvärr. En liten ekorre var och skuttade på min uteplats igår och jag la ut några små röda äpplen i tron att han vill ha dom. Jag vet inte om dom äter äpplen. Kanske jag blandar ihop dom med igelkottar. Ja då kan väl skatan få dom. Äpplena menar jag. Annars tycker jag det är tyst på fågellåten. Kanske det inte finns några fåglar på Hagelvägen. Inget kvitter här inte.
 
På norrbottensradion tjattras det bara om hockeyn och finalen. Är det det enda som hänt i norrbotten, kan man undra? Kan inte låta bli att beundra de lulebor som så stenhårt tror på sitt lag som säker vinnare av guldet.
 
Jag ska göra en skinkgratäng idag. Med skinka, lök, blomkål och grädde. Det blir min lunch och även en matlåta till min dotter. Gör en sallad till  som gör det hela nyttigare.
 
Just nu spelar radion en av mina favoriter,  Rudolfos aria från La Bohéme med Jussi Björling. Får mig nästan att gråta. Man blir blödig på gamla dar. Eller hur? Efter det spelar dom den svenska melodin som vi ska tävla med i eurovisionen. Den kanske också kan få mig att gråta men av annat skäl.
 
Får se om jag kan göra nåt nyttigt idag. I morgon har Åsa på VC telefontid så då ska jag se om jag kan få tag i henne angående mina fula, äckliga sår. Är det också dömt att misslyckas? Då ger jag upp.
 
Ha en bra dag ni alla glada och friska människor. Även ni sura och sjuka kan ha en bra dag och hej då!
                                                         
                                    
 
 
 
 
 

Gnälldag

Jag mår inget bra dag fastän solen skiner. Känns lealös och har ont överallt. Jag har sovit men inte gott. Skulle bara lägga mig ner i sängen och aldrig stiga upp nå mer. Men det går ju inte. Bara att klaga på och ta det som det blir. Såg "Mot alla odds" på ettan play nu på morgonen för att känna mig piggare. Men det blev tvärtom. Kunde bara känna att dom som ville vara med i ett sånt plågsamt äventyr, måste vara knäppa. Att söka sig till sån äcklig värme och dessa småkryp som är överallt kan jag bara säga BLÄH! Inte är jag då avundsjuk.
 
Idag kommer Samhall med matvaror. Sen kommer Isabel och Alec på middag efter Isabels jobb. Jag kokar makaroner och steker köttfärs och lök. Samt en sallad. Det är väl vad jag orkar med. Ska sätta i en matlåda till Isabels lunch i  morgon också. Då blir hon väl glad. Tror hon slarvar med maten. Hon är ju bara skinn och ben.
 
Annars blir det väl att sticka, se Emmerdale och Holby City. Sen sover jag middag. Ni ser så roligt jag har det på dagarna. Ska jag pröva att ta mig till sovhuset idag. Halkan har väl försvunnit ?. Vi får se vad mina tår säger om detta förslag. Behovet finns vad det gäller sopor. Undrar om jag kan lasta så mycket på rulatorn?
 
Igår hämtade Isabel paketet från Oscar&Clothilde med koppar och fat, assiett och tallrik. Serien heter Blåklint och är väl meningen att man ska samla på. I paketet finns fyra set. Det är en present från mig till ?.Säger jag inte.
 
Nu väntar duschen på mig. Hoppas jag blir piggare då. I alla fall mindre gnällig.
 
Ha en bra dag och hej då!     Här var ju Alec på sitt bästa humör. Gullunge!
 
 
 
 
 

Växer som korumpa

 
Sitter här med listan på matvaror som Samhall ska handla åt mig. Undrar om jag glömt nåt? Svårt att komma ihåg allt. Ja jag svälter inte ihjäl. Det törs jag säga efter att ha vägt mig igår på VC. Inte upplyftande direkt. Det ända jag har minskat i är hur lång jag är. Har krympt 10 cm. Det är nog som dom säger att korumpan växer neråt.
 
Solen skiner idag också. Såg att Jocke sitter på Arlanda och väntar på ett plan till Malmö. Vad tråkigt! Dessa komunikationer som man alltid ska vänta på. Skönare som det jag har, att vara hemma. Skönt vet jag inte om jag kan säga förstås, nu har värken i tårna återvänt. Va fan är det för skit egentligen?
 
Drömmer fortfarande om möblerna som jag vill ha. Men nu har jag en idé om det.  Ska prata med Isabel om denna idé. För det är ju ingen chans att jag vinner några pengar på postkoden. Har sparat lite grand men behöver lite mer. Det är inte lätt att spara när man inte har så mycket att spara av.
 
Har stickat en raggsocka till Pernilla men en kvar att göra. Inget att läsa heller. Och bara skit på TV. Blir mycket sova då. Hoppas ni har roligare än det. Nu ska jag ringa Samhall och beställa. Ha en bra dag! Hej då:
 
                                
 
 

Längtar

Måndag morgon. Trött till tusen. Startade med en kopp kaffe och en rostad ostmacka. Och naturligtvis medicin. Helst skulle jag vilja lägga mig igen och bara sova. Men idag ska jag på VC och då är det bäst att jag håller mig på benen så jag är klar när jag ska fara. Sova får jag göra sen.
 
Ska också göra handlingslista som jag ska ringa in i morgon till samhall. Isabel ska också hämta ut pengar till denna handling. Sen flyter veckan på som vanligt. Och Alec och jag längtar till sommaren då vi kan äta jordgubbar på uteplatsen, och en och annan glass. Just nu känns det avlägset.
 
Igår kväll såg jag ett program på tvåan klockan 19 om vita lejon. Intressant att se lejonlivet för två lejoninnor med ungar. Varje lejoninna hade två ungar och två av dom var vita. Vi fick se hur mammorna stred för sina ungar. Det var många faror som väntade innan dom var vuxna. Underbart program.
 
Sen såg jag Maria Wern på fyran. Fast jag brukar aldrig se film på fyran. Det brukarr vara så långa reklamavbrott att man lessnar. Man hinner göra mycket under reklamen. Igår t ex diskade jag en stor disk. Jag håller mig nog till ettan och tvåan. Ikväll ser jag Molanders.
 
Snart blir det en dusch så jag vaknar. Jocke flyger till Malmö idag och sen en biltur till Uddevalla för jobb där. Isabel har mammavecka och Matte är fortfarande sjukskriven. Allt som vanligt alltså.
 
Solen är vaken nu och glimmar till ibland över Hagelvägen. Hoppas nu att den värmer också så att snön far all sin väg. Ha en fin dag ni mina bästa vänner. Hej då!
                                   
                              

Ointressant

Söndag morgon igen. Igår kom mina älskade pojkar på besök. Jag var nästan klar med tvätten när dom kom. Vi fikade, pratade, beställde pizza som vi fick hemkörd.  Isabel kom också när hon slutade jobba. Vi såg faktiskt en hockeymatch mellan Färjestad och Luleå. I och för sig ganska ointressant. Men vi fick ju se vilka som ska möta SAIK i final. Och det blev Luleå.
 
Normalt skulle det väl inte vara nån svårighet. Men vad är normalt. Vill inte säga vad jag tycker om hockeyn som Luleå presterar. Däremot kan jag säga vad jag tycker om deras fans (dom som nu inte bor i Luleå) men i andra delar av BD län. Dom flesta verkar vara en samling elaka människor, som borde rannsaka sitt sinne. Dom verkar tycka alla har fel utom Luleås spelare. Domarna är botten och motspelare ojusta. Och deras spelare får göra vad som helst. Tyvärr drar dom ner tempot på alla matcher. Verkar som om det dåliga spelet smittar av sig.  Egentligen är då jag färdig nu för att se mer på hockey denna säsong, Nu ser jag fram emot vår och sommar.
 
 Får se om solen tittar fram nåt idag. Var in på TVplay nian för att se Lewis som jag missade igår. Men Lewis gick inte att se. Man ska väl betala för det, fast man redan har betalat för nian.  Så är det nog. Dom går nog i fyrans spår. Fyran har man ju betalat med TV-licensen men måste betala för play.
 
Vad denna dag ska bjuda på kan man undra. Det blir väl mycket vila. Ni ska ha det så bra idag. Hej då!
 
                                            

Nu blir det final

Verkar bli ännu en solig dag. Lite mer soligt är det då SAIK vann igår och nu är i final för tredje gången. Jocke, Matte och Oscar var på matchen och ringde mig därifrån efter vinsten. Ni kan ju tänka er vilket liv det var på arenan. Nu är det bara att vänta på vilket motstånd det blir. Skit det samma!
 
Igår kväll blev det Let´s dance och sen en film på ettan  av Lasse Hallström "Once around". Det betyder att klockan var över tolv innan jag däckade. Sov till 7.30 nu på morgonen. Lagom sovmorgon. Nu är det Lisa Syren på radion.
 
Klockan ett ska jag tvätta. Nu är det mindre halt här utanför. I morgon ska det bli snö säger dom. Usch! Jag har nog mycket. Inga småfåglar hör eller ser man. Det är väl för kallt.
 
Ska nog lösa melodikrysset och sen duscha innan tvätten. Ikväll ser jag Lasse Cronér och en Mr Selfridge. Kvällen är räddad. Nu är det tid att plocka med tvätten så att allt blir tvättat. Ha en bra dag ni alla med fina tår. Är avis på er. Hej då!
                                       

Det tinar sakta

Solen visar sig inte än. Ska det bli en mulen dag? Har fått ett sms att kopparna ligger på Coop och väntar på att bli hämtade.Det gick fort. Snabba O&C. Få se om Je reviens kommer med brevbäraren idag. Nu har jag bara Oscars födelsedagspresent kvar men det blir nog en slant.
 
Isabel bokade tvättstugan till i  morgon åt mig. I dag tar jag fram dammsugaren en sväng. Hockey i Skellefteå idag men det visas ej på nån kanal jag har. Kanske man kan lyssna på radion. Just nu tycker jag inte att det är så viktigt. Man behöver bara gå in på FB så blir man less. Hemskt är det när man använder barn, gråtande, när man ska visa vad man tycker om motståndaren. Skulle det nu bli så att det blir final mellan SAIK och Luleå ska jag inte vara inne på FB. Elakheter har jag fått höra ändå i mitt liv. Varför jag inte ska uppsöka såna ställen.  Simma lugnt.
 
Fredag igen. Veckorna rusar fram men snön ligger kvar. Börjar misströsta när det gäller snön på min gräsmatta. Kanske jag får pulsa i den vid midsommar. Så länge det är minusgrader på nätterna tinar det långsamt. Men det är inget jag kan göra åt.
 
Har ingen aning om vad det är på TV ikväll. Får väl googla det. Ni ska ha en bra fredag så hörs vi. I alla fall jag.
 
                                              Hej  då!

Soluppgång

 
Min dator är helknäpp. Det är som den lever ett eget liv. Skulle vilja skrika rakt ut mitt missnöje. Men vad hjälper det? Knäpper igen käften och lossas som att det regnar. Och regnar gör det inte för solen har krypit upp över horisonten. Blir nog en fin idag också även idag. Få se om jag tar mig till tvättstugan och boka en tid. Det var ju en kvinna från Lulebo här med en sandhink igår. Men inte blev det mycket bättre.
 
Appropå sand, minns jag min barndom och då vi åkte bil nånstans. Då brukade min mamma säga "Oh vad jag skulle vilja äga denna grusgrop" när vi passerade en grusgrop. Tyckte hon var knäpp. Vem ville äga en massa sand. Det förstog jag då jag blev stor och beställde ett lass grus till vår gård. Det var ju inte billigt direkt.
 
Igår såg jag miljonjakten på trean. Skulle gärna se att  nån kom och knackade på min dörr med några tusen. Men det händer nog inte. Har ni märkt vad mycket främmande dom har när dom kommmer från postkodlotteriet med sina guldkuvert. Kommer dom hit får dom se en som är solo.  Om jag inte just då har Samhall här med mina varor.
 
Gott var det med korvgryta igår. Gjorde också en matlåda till Isabel samt att det blev en portion till dagens lunch. Idag steker jag kotletter. Sen kommer Isabel och lägger om tårna.
 
SAIK-Linköping 3-2 efter förlängning igår. Trodde jag skulle få en infarkt i sista minuten då Linköping kvitterade till 2-2. Alla matcher likadant 2-2. Tur att SAIK hade kvar orken till ett mål till. Nästa match på fredag. Jocke, Matte och Oscar är där då.
 
Ha det bra nu mina vänner. Hör av mig i morgon. Hej då!
                                               
                                          
                                  

Isgata

Skulle tvätta igår, men jag tog mig inte till tvättstugan. Försökte verkligen men det var så halt att jag höll på att ramla hela tiden. Det var bara att ta sig hemåt igen. Räckte inte med att man höll tungan rätt i munnen. Nog är det väl konstigt att Lulebo inte kollar upp vägarna där dom har lägenheter för uthyrning. Vad händer om man bryter ett ben eller arm här utanför? Nu har jag ringt till hyresvärden och dom ska skicka nån hit. Få se om det blir nå bättre då.
 
Idag kommer Samhall med mina varor. Vad skönt att slippa handla. Inget särskilt för mig att göra idag. Det gamla vanliga blir det. Har lite kvar att läsa i boken. Beställde koppar med fat och assietter från Oscar & Clothilde. Nån ska få detta i födelsedagspresent. Mönstret på dessa koppar och fat är blåklint. Snyggt! Hade tänkt leta fram en bild på detta men jag gör det sen.
 
Idag ska jag laga nåt som jag inte gjort på länge "Korvgryta". Purjolök, kålrot, morötter, potatis och lättkorv. Så jättegott men mycket kolhydrater. Men nyttigt i alla fall.
 
Ikväll ser jag kanske om dom konstiga kockarna som tävlar fastän dom inget kan. Enligt vad dom själv säger. Orkar jag ser jag också Chicago in fire. Men man vet inte. Ha ni nu en bra onsdag. Längtar efter våren men när ska den komma. I alla fall inte förrän snön är borta. Bläh! Hej då!
 
                                 

Fet fisk =nyttigt

Vinsten satt hårt inne mellan SAIK och Linköping i Kraft Arena igår. Pojkarna spelar inte så dåligt men det vill sig inte. Gick till förlängning igen, och denna gång var turen på vår sida. Försöker intala mig att det inte är så viktigt men blir ändå nervös. Usch!!!!!!!
 
Efter Molanders igår kväll deckade jag. Har blivit så kvällstrött på gamla dar. På radion sa dom att man ska äta mycket fet fisk. Då lever man länge. Hm!
 
I natt har jag drömt igen om mina möbler som jag vill ha. Önskedrömmar är det! Isabel ska hämta ut kontanter till mig idag så jag ska ringa efter varor före ett. Och sen ska jag tvätta idag. Får se om jag är stadig på benen i halkan.
 
Ikväll ser jag "Mot alla odds" tror jag. Annars vet jag inte om det är nåt att se. Nu ska jag göra en varulista vad jag behöver handla denna vecka.
 
Nu ser jag att solen är på uppgång och det känns så bra. Ska bli en fin dag idag också. Bara snön tinar nån gång så är jag nöjd. Skulle mina tår hela också så blir jag hypernöjd. Nu ska jag försöka bära ett bord ut i förrådet. Ha en bra dag nu. Det ska jag försöka ha. Hej då!
 
                                  
 
                                           
 
 
                                             

Annandagen

Klockan är åtta och jag sitter här med mitt kaffe och lyssnar på radion. Programmet är Sverigeresan. Matte for hem i går eftermiddag. Jag skrev inget igår eftersom jag inte var så pigg. Jobbigt när man inte mår bra. Lite bättre mår jag idag. Solen skiner idag också. Halt på vägen här utanför och jag hoppas att dom gör nånting åt det innan klockan ett i morgon då jag ska tvätta. Har inte tänkt att bryta nåt här utanför.
 
Idag blir det inget spännande för mig. Hockey är det på nian men jag blir bara på dåligt humör när jag ser hur dåligt dom spelar. När man tänker på hur bra dom varit i grundserien och sen bara är som skit. Hittar inte varann med passningar osv. Däremot ska jag läsa lite nu när jag är solo.
 
Snön är ännu kvar på uteplatsen. Kanske har det tinat lite men det är inte mycket. Det är den första april idag och det är då man får luras. Jag skiter nog i det. I stället ska jag försöka bära lite grejer till förrådet. Det skulle ha gjorts för några dagar sen. Men som vanligt är jag senstartad.
 
Ikväll ser jag Molanders innan sänggåendet. Hoppas ni är piggare än vad jag är. Hej då mina vänner.
 
                                  

RSS 2.0