Frédéric Chopin

I dag -22 grader. Jag blir nog inne, känns inte så bra att gå ut i kylan med ett rinnande ben. Har bara sovit en timme i natt. Jag som brukar sova så bra. Benet rinner ju inte när jag ligger och det är kanske därför som det värker. Nu finns det dom som har det värre. T ex min son Matte. Han blev inlagd på Piteå Lasarett i går. Hade bara 60 i blodvärde så han ligger med dropp och skulle få blod i går. Han har ju varit dålig länge utan att klaga (som hans mamma gör). Hoppas han piggnar till snart.

Nu till rubriken. Chopins musik har jag alltid gillat. Han föddes i Polen, i en by Zelazonja Wola utanför Warszawa den 1 mars 1810. Skrev sin första polonäs vid 7 års ålder.
                                           
Bilden på Chopin är en av en tavla målad av hans första kärlek Marie Wodzinka, 1836. Annars är hans stora kärlek känd som George Sand. Hon var sex år äldre än han. P g a politiska oroligheter i Polen flydde Chopin till Frankrike 1830. Han var mycket sjuklig men skrev underbara romantiska valser. Han dog i Paris 1849, blott 39 år gammal. Jag lyssnar ofta på hans musik och hoppas att jag får se nån konsert nu när vi firar hans födelse för 200 år sen.

Har ingen mattid att passa i dag då Matte är i Piteå. Kan vara bra när jag inte är så pigg. Ska få guldsprutan i dag och kl. 13 ska jag tvätta. Har inte så mycket tvätt men jag tvättar ändå, vill inte spara tvätt och jag har inte så mycket kläder att jag kan spara.

I går var jag på biblioteket och lånade "Fyrvaktaren" av C Läckberg. Började läsa den i går kväll. Sen var jag på Ica och hämtade ut paketet med mitt rosiga påslakan och den virkade pläden. Tur att jag har konto så jag får dela upp betalningen. Jag blev i alla fall nöjd med grejerna. Nu ska jag bara köpa färg till fotoramarna, sy kuddvaren och gå på Kupan och handla till veckan. Är ute efter en tekanna som jag ska ha som blomvas. Ska kolla om några fina glas också samt tyger (dom har ju mycket tyger och dukar samt gardiner). Ibland kan man göra riktiga fynd.
Isabel kommer väl hem nåt så då får vi hjälpas åt. Hon är ju mycket för heminredning och riktigt duktig.

Till middag i går värmde jag upp det som var kvar av västkustsoppan. Sen såg jag på TV, bl a dansarna. Slutar aldrig att bedåras av hur duktiga dom är. Ikväll vet jag inte vad det är på TV men alltid är det väl nåt. Undrar om inte "Antikrundan" börjar i kväll. Får kolla upp det sen. Ha en bra torsdag ni alla. Jag hör av mig! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0