Plåster på

Vaknar med ont i tårna. Kan säga att det inte är nån skön känsla. Kan bero på att plåstret har lossnat och att det svider ofantligt. Isabel ska komma hit innan jobbet och sätta på ett nytt. Jag lär väl komma i graven med plåster på.
 
Polarkaka med skinka och gurka tillsammans med kaffe blir frukost. Sen undrar jag om vinterstudion är idag. Det är lite si och så med det. Satt och väntade igår på sprinten men tji fick jag då det aldrig kom. Så kan det bli.
 
Matte for ju hem igår för att betala sina räkningar. Nyss kom han åter för att byta kläder. Arbetskläder på. Kanske han äter lunch här. Ser två räkningar som jag måste betala. Sista dagen är det ju.
 
Oscar ska spela match här i Luleå idag och håller tummarna för vinst. Det har snöat lite i natt och det är några grader kallt. Fint adventväder. Eller hur? Ja nu kommer min dotter och ska plåstra om mig. Ha en bra lördag! Hej då!
 
 
 
 
 
 

Stjärnan i fönstret

Då var det fredag igen. Några minus grader är det men ingen snö. Får se om det blir nåt i advent. Får hoppas att Isabel har tid att sätta upp stjärnan i fönstret. Har proppat i mig en massa piller för att stå ut. Otroligt hur man kan ha värk. Usch!
 
Skidor idag och jag tror att det var från Kusamo i Finland och sprint. Nu är ju inte Emil Jönsson med eftersom han har varit sjuk. Men det kan ju bli bra ändå. Sen ska jag väl tvätta en maskin med underkläder (läs trosor). Kanske stickar färdigt Alecs sockor och börjar med Melvins.
 
Dagens frukost var corn flakes och mjölk. Länge sen jag åt det. Men måste nog göra en kopp kaffe också. I kväll ser jag nog På spåret. Kanske nåt mer också. Vet inte vad det är på TV ikväll. I alla fall önskar jag er en bra fredag. Ciao!!!!!
 
 

Det lackar mot advent

Då är det första advent på söndag. Och om man kollar på FB så verkar dom flesta redan ha pyntat inför julen. Jag tycker det är lite tidigt. Väntar nog till lördag. Jag pyntar inte så mycket. För mig räcker det med en stjärna, en elljusstake och en adventsljusstake på bordet tillsammans med en tomte. Är nog för julen. Har ingen gran pga brist på utrymme. Räcker med snögubben med ljus på uteplatsen. När barnen var små var det mycket julpynt både högt och lågt.
 
Hon som var hit och satte på mig strumporna idag gjorde det inte så bra. Det skaver kan man säga. Längtar redan till kvällen då dom ska av. Det är så olika hur dom har fallenhet för det. En del är som änglar när strumporna ska på plats. Ja man får väl vara glad för att nån vill göra detta arbete.
 
Matte sover på soffan och jag ska snart göra kaffe till frukosten. Sen ska jag ringa till Isabel och be henne handla lite och hämta ut ett paket på Coop. Fick längtan efter corn flakes. Flera år sen jag åt det och nu fick jag en känsla av längtan. Får göra nånting åt det.
 
Ska visst bli snö idag och det är bättre än regn. Det är ingen ordning på vädret nu för tiden. Men vad ska man göra? På lördag spelar Oscar hockeymatch i Luleå. Skulle vilja se den matchen. Kanske Jocke kommer då.
 
Nu duger inte det här. Ut i köket och göra frukost. Ha en bra torsdag och hej då!
 
 
 
 

Halt väglag

Det regnade igår kväll. Inte kul fastän jag höll mig inomhus. Bara att titta ut genom fönstret gjorde mig deppig. Och idag är det blida. Inte kul!
 
Inte kul heller att se Dallas på TV. Jag såg det inte då det var aktuellt på åttiotalet. Men nu visar ju guldkanalen det. En serie som går utanpå det mesta. Men ibland måste man se eländet. Annars brukar jag fastna i Animal Planet eller tvåan med sitt naturprogram. Nu sist såg jag om floden Donau och sen Zambesiefloden. Ganska intressant tycker jag.
 
Ingen dag utan gnäll från mig. Idag har jag ont i vänster stortå och fyrtå. Var tvungen att ta en tablett av den starkare sorten. Får se hur det hjälper. Annars känner jag ett tryck över bröstet. Hoppas det går över så jag inte får lunginflammation igen. Slut på gnäll för idag!
 
Matte kom aldrig igår på grund av att bussarna inte gick. Det var för halt. Idag kommer han vid lunchtid. Vet inte hur han jobbar.
 
Har blivit med carport. Har hyrt en sån så att Matte och mina andra barn kan parkera när dom hälsar på mig. Det är ont om besöksparkeringar här på Hagelvägen. Ibland får man P-bot när man står fel. Och det är inte svårt att göra det. På radion varnar dom för halt väglag. Jag ska hålla mig inne i alla fall.
 
Ha en bra dag och hej!
 
 
 
 

Så är det

Ringer till kommunen för att fråga om min hemtjänst. Men handläggaren är ute återkommer senare. Typiskt! När man vill veta nåt, så är det svårt att få tag i folk som har hand om det. Brukar tänka på de gamla som inte har dator t ex. Nu brukar alla lämna ut www......se .osv. Men om man inte har dator eller förstår sig på mobilen som man kan göra allt på. Då står man sig slätt. I min situation får jag ringa senare idag.
 
-2 grader är det ute idag. Ser en springa solsken i horisonten. En ekorre springer förbi, säkert sökande efter nåt att äta. Ska försöka komma ihåg att köpa nötter att hänga upp här utanför före jul.
 
Annars kan jag inte komma ihåg nåt spaciellt jag ska göra idag. Matte kommer på eftermiddagen. Han börjar jobba fyra imorgon bitti.
 
 Ha nu en fin dag. Jag och Nasse tar en tur mot solen. Kram!

Sovit gott

 
Inatt har jag verkligen haft hjälp av mina värktabletter. Har sovit så bra. Skönt för kroppen att få vila ordentligt. Och nu är det ny vecka och mindre än en månad till jul. Har klart med det mesta i klappväg. Är bara Mattes klapp som jag inte vet vad jag ska ge honom. Det ger  sig väl.
 
Termometern visar på -3 grader. Det verkar vara varannansdags väder. Växlar mellan kallt och varmt. Nån mer snö har det inte kommit. Så det är bara nån centimeter på backen. För mig är det bara bra om det inte snöar. Om man nu tänker att jag ska ta mig ut och gå eller nåt sånt, är det bra om jag slipper bära kavaljeren (rullatorn).
 
Idag ska jag äta korv med spenatstuvning och potatis. Har längtat efter spenat länge och idag ska det bli. Till frukost åt jag polarknäcke med skinka på och kaffe. Polarknäcke är nästan lika gott som leksandsknäcke och smular inte lika mycket.
 
Det har blivit lite av en favorit till mig. Idag blir det stickning och Emmerdale efter Postkodlingo. Men nu spelar jag en mahjong. Ser hur det blåser i mina rabatter bland vissnande blommor. Oh vad jag längtar efter våren och grönskan. En dryg månad tills det vänder igen.
 
Nu önskar jag er en fin dag så hej då!

Djävla rullator

Efter strumppådragningen på morgonen sov jag vidare till 09.30. Då upp och tar min medicin. Gör kaffe med en polarknäckemacka som jag satt skinkost och skinka på. Verkligt gott. Sen hamnar jag vid datorn och inväntar vinterstudion för att se skate. Det är ju mest svenskar som åker från Bruksvallarna. Men en och annan utlänning blir väl med i tävlingen. Nästa helg blir det väl som vanligt.
 
Kan svära åt min rullator. Flera gånger kör jag på mina tår, som är nog så onda sen förut. Rullatorn är svårmanuerad som det är. Helt oduglig att köra är jag. Får nog ställa undan den. Om jag vill ha mina tår utan sår i framtiden.
 
Ser nu att jag kan se "De fattiga och de rika" i repris 12.05. Gör det då jag missade det igår. Och det för att jag såg "Downton Abbey". Annars är jag mycket för att se play om jag missat nåt.
 
Idag är det kallt igen efter blidan igår. Jag håller mig inne som vanligt.
 
 Rullator inget att föredra tycker farbrorn och jag. Ha en bra dag i kylan. Ciao!

Tråkig lördag

Sitter och ser vinterstudion. Hoppade över melodikrysset idag för skidorna. Efter en mera kall gårdag ser jag att det nästan är blida idag. Jag ska ju inte vara ute men njuter ändå av värmen.
 
Igår gjorde jag köttbullar på 2,5 kg köttfärs. Så nu har jag köttbullar i frysen. Förstår ändå inte varför jag måste göra så mycket köttbullar. Det är som om jag hade alla ungar hemma vid maten. Ja, ja dom går nog åt.
 
Ikväll ska jag se Downton Abbey innan sänggåendet. Är trött redan nu fastän klockan bara har passerat ett. Kanske det blir en middagslur. Skönt skulle det vara.
 
Ha nu en bra dag. Min svåger fyller sjuttiofem idag. Har plingat till han en signal. Hej då!
 

Vinterstudion har premiär

Fredag igen. Lite kylslaget utomhus. Tippar att det är ca 13 grader. Lederna värker som bara den.
 
Idag ska jag slå in lite klappar. Klockan elva lunch med Matte. Det blir korvgryta med mycket grönsaker. Grönsaker med kolhydrater. Men det skiter jag för det är gott, gottigott.
 
Isabel och Alec har farit nu på morgonen till Umeå där dom ska hälsa på kusin Madde. Tycker dom ska köra försiktigt.
 
Jag blir ensam i helgen eftersom Matte är ledig. Tar det bara lugnt. Idag blir det att se Vinterstudion premiären från Bruksvallarna.Tio kilometer herrar och fem kilometer damer. Tror det är i fristil. Då är helgerna bokade i vinter. Mina två favoriter är Anna Haag och Emil Jönsson. Vet inte om dom är med idag. Har för mig att Emil är skadad. Jippi i alla fall att få se skidor igen.
 
 
Ha en bra dag mina vänner och hej då!

En bra torsdag

Jag har inte stuckit ut näsan ännu, men tycker det ser ut kallt. Sovit som en stock i natt. Fick bra värktabletter av min doktor igår. Dom är också inflammationshämmande. Bra för det reumatiska. Då är ordningen återställd så att jag kan vara en människa igen.
 
Var till Ica Maxi och gjorde av med pengar igår. Inte så svårt. Men ledsamt när kulorna rullar. Vi hämtade upp Matte på hemvägen. Gjorde en gemensam middag i allra enkelhet, varmkorv med bröd och mos. Ja, jag gjorde ingenting utan lät mina barn arbeta.
 
Matte började sitt skift 04.00 så han har varit igång en stund redan. Ser honom vid middagen då jag har gjort pyttipanna.  Har ju rester att göra av. Bra då att ta tillvara maten.
 
Nu kom städhjälpen som ska hjälpa mig att få undan den värsta skiten. Ha nu en bra dag så hörs vi sen.
 
 

En solig dag

En fasansfull natt med värk så in i bomben. Började dagen med ett telefonsamtal med min läkare som fixar min medicin. Ska ju till Ica Maxi idag så då löser jag ut pillren där på apoteket. Får sällskap av Isabel och Alec och sen hämtar vi upp Matte på busstation. Ska storhandla då jag börjar ha slut på allt.
 
Fotbollen igår kväll blev ingen höjdare då Portugal vann med 3-2. Betyder att det inte blir nåt VM för oss. Kanske lika så bra.
 
8 grader är det utomhus. Längre norrut är den 24-25 grader. Burr!  Men solen är framme idag. Härligt! Har ätit en limpmacka med falukorv tillsammans med kaffet.  Potatislimpa är god. Vet inte vad jag ska laga till middag när vi kommer hem. Nåt snabbt då alla är hungriga. Hm! Kanske varmkorv med mos. Bullens korv är ju god. Vi får se vad det blir. Ha en fortsatt bra dag och hej då!
 
 
 
 

Längtar efter C vitamin

Har kollat i Cellbes katalog och undrar varför det alltid ska vara volanger och skit på alla kläder. Jag gillar inte volanger. Annars är ju Cellbes bra med stora storlekar. Andra kataloger har bara kläder för magra. Synd!
Ute är det ca 7 grader och ser lite kyligt ut. Men kan man vänta nåt annat den 19/11.
 
Idag måste jag göra en handningslista för morgondagen. Det är mycket jag behöver. Bland annat frukt. Jag längtar efter apelsiner. Det är ju apelsintider nu.
 
Ikväll spelar Sverige returen mot Portugal. Vet inte om jag törs titta då. Och så blir jag så sur på Ronaldo. En riktig skitstövel i mitt tycke. Förstår inte hur nån kan tycka han är bra. Håller i alla fall tummarna för Sverige och Zlatan.
 
Hoppas nu att ni får en bra dag mina vänner. Hej då!
 

Slöardag

Är lite mulet och jag kan tänka mig att det knastrar under fötterna när man går på gångbanan. Gruset är grovt stället för sandigt. Har inget särskilt att göra idag. Mer än mat till mig själv. Kanske jag rengör fläkten för jag vet att det är nödvändigt.
 
Det var meningen att jag och Isabel skulle fara och handla i morgon men vi har skjutit på det till onsdag. Bättre så. I morgon kväll ska vi spöa Portugal på Friends arena. Nödvändigt med två måls vinst. Det ordnar vi. Önskar bara att vi hade en bättre målvakt. Hm!

Nu kom Matte på besök så då får jag vara social med honom. Ha det bra!
 

Det spökar

Det har blåst hela natten. Ibland har det nästan känts som om nån har varit i lägenheten och tappat grejer. Smällar och knäppningar som har hållit mig vaken. Man kan tro att det spökat. Spökat måste det ha gjort, då en vit virkad filt har försvunnit från min säng. Tror den försvunnit under tiden jag låg i Sunderbyn. Hm!
 
I morse trodde jag att jag skulle gå sönder då jag fick stödstrumporna påsatta. Det gjorde så ont. Hade god lust att sparka pådragarn riktigt hårt. Som straff. Men nu är jag ju så snäll så jag bara lider.
 
Igår då Alec och Isabel var här spelade vi spel Vem där och Safari. När dom for hem diskade jag och såg sen på TV. Vid 23.30-tiden la jag mig. Matte for hem efter sitt skift.
 
Det ser ut att vara halt ute. Visserligen har dom sandat, men! Blir att sticka lite och se på TV. Steker potatis och karré till lunch. Kanske blir det tunnpannkaka till middag. Hoppas det slutar blåsa. Ha en bra dag. Hej då!
 
 

Palt idag

Igår regnade det men än finns det snö kvar. Matte jobbade till fyra inatt men han steg upp vid tiotiden.Såg lite damernas slalom. Sen blev det paltkok. Som vanligt gjorde jag flatpalt och stekte fläsket bredvid. Matte åt innan han for på jobbet så nu inväntar jag att Isabel ska komma från jobbet och äta. Då tar hon av mig strumporna och hemtjänsten får ledig kväll.
 
Ikväll ser jag Downton Abbey och gör en tidig kväll. Börjar känna mig trött. Redan!  Min sköna säng lockar. Hoppas ni har en fin dag. Jerry Williams gästar Luleå i helgen på sin farewell show. Jag skippar det nu. Ciao!
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen hem Oscar

Otroligt men nu är det fredag igen. Har gjort pannbiffar och potatis till lunch. För första gången gjorde jag på blandfärs. Annars har jag alltid använt köttfärs. Matte var på Coop och hade köpt en Marabou Jordgubb till mig som mysgodis till fotbollen ikväll då Sverige möter Portugal. Kan man hoppas på vinst?

Pernilla for i morse och hämtade Oscar i Värmland. Han trivdes inte så bra och var besviken på träningen som inte gav nånting. Sen är det nog skönt att vara hemma. Hoppas vi ses snart Oscar.♥♥♥
 
I morgon ska jag koka palt. Eller i alla fall försöka. Är så sugen. I dag har jag inte sett solen. Ser ut att det ska bli blida. Känns så i lederna också. Nu har mörkret slagit ner för idag. Min snögubbe lyser upp uteplatsen. Ska dra mig till TV-n nu och se på Guld kanalen en stund tills nån kommer och tar av mig strumporna. Sen en dusch innan fotbollen. Ha det så bra och heja Zlatan och de andra grabbar.
Ciao!
 
 

Vaccinerad

Då har jag vaccinerat mig för denna års influensa. Matte har lagat lunch, korv stroganoff och ris som vi åt tillsammans med Isabel. När vi var på VC hämtade vi också ut medicin på apoteket ♥. Matte handlade också till lördagens paltkok. Frysen frostade han också av. Herre min jehe så arbetsam han har varit idag innan han for och jobbade.
 
Jag har sett ett avsnitt av "Tillbaka til Aidensfield" och även ett avsnitt av "Lilla huset på prärien". Klockan sju ser jag "Dallas" och klockan nio "Vikingar" på fyran. Klockan 23 kommer Matte från jobbet. Och då är det dags för sängen.
 
Ska gå in på nätet för att kolla om honungsplåster. Ska det vätska så mycket som det gör nu?  Hm!
 
Hör av mig i morgon när jag vet. Vädret är som vanligt skitfint. Ha en bra kväll. Ciao!
 
 
 
 

En månad till lusse

Tidig strumppådragning i dag. Det var Kim som gjorde det. Betyder att jag kunde dricka kaffe före åtta. Skönt. Matte har sovit här men är uppe med en kaffekopp. Larmet ringde och vill jag skulle testlarma. Men det gick visst inte så bra. Dom kommer nog hit för att kolla om kontakten sitter i. Hihihi!
 
Vädret är som igår lite, småkallt. Men sol! Som det ska vara vintertid. Snart är det bara en månad till jul. Ska göra en handlingslista med allt som jag måste ha innan jul. Ska behöva dammsuga för att få bort alla smulor som belarmar mitt golv. Sopor ska också ut, men hur?
 
Till lunch gör jag en räksallad. Har kokat äggen till densamma. Har bröd som jag kan rosta till salladen. Matte jobbar från tre till nio. Så han äter middag på stan. I kväll kommer Isabel efter jobbet och byter honungsplåstret.
Måntro att Puh kommer med honungen till plåstret. Man kan väl hoppas. Ha nu en bra dag!
 


Honungsplåster

Ingen sol idag. En av alla dessa brandvarnare, jag har i min stora lägenhet, har börjat pipa. Tack och lov fick jag kvinnan från hemtjänsten att ta ner den. Ska man ha så många brandvarnare? Verkar inte klokt. Nu har det slutat pipa. På fotfronten är det nya bud. Honungsplåster! Känns betydligt bättre i alla fall. Har provat det förut när jag jobbade på Hägnan. Då läkte mitt sår på ett ben bra. Få se hur det blir nu.
 
Kaffe med rostat bröd (med marmelad) till frukost. Kanske inte det nyttigaste, men det var gott i alla fall. En trombyl tillsammans med en vattendrivande som efterrätt. Två panodil slinker också ned. Sen är det bara att börja dagen i radions sällskap. Kanske blir det en mahjong eller två.
 
Tar ner tvätten och sätter bort ställningen. Vid tolv kollar jag vad jag ska äta till lunch. Har tagit fram tre kotletter till middagen. Det börjar vara tomt i frysen. Till veckan får jag fylla upp. Ska be Isabel skjutsa mig till Ica Maxi på tisdag. Då ska jag också köpa köttfärs till julköttbullarna. Det blir väl några kilon. Skönt att ha färdiga köttbullar i frysen, så man bara kan ta fram en påse då man behöver.
 
Tror Matte kommer idag för att jobba. På fotbollsgalan igår gick många priser till Zlatan, tillsammans med guldbollen.Det unnar jag han. Han är ju bäst. 
 
En bra dag önskar jag er. Hej då!
 
 

Ont, ont, ont!!!!!!!!

Snart blir jag tokig på mina tår och fötter. När dom började lägga om vänster stortå börja värken igen. Tror det är det rosa som ligger mot såret. Har för mig att jag inte tålde detta skit, när distriktsköterskan la om. Men nu är det kommunens sköterska som bestämmer. Och dom som lägger om har väl ingen kunskap om detta. Inte mer än jag har. Nada! Nu är såret på tån större än någonsin. Och värker som fan. Då kan man fråga sig, varför jag ska ha detta skit på tån? Skrämselprokaganda kallas det. "Har du inte detta på tån, måste dom kanske amputera". Hm! Det är inte roligt att bli gammal och inte kunna ta hand om sig själv.
 
Tvättar en maskin i dag också. Kulört och mest Mattes kläder.  Hade jag haft julpapper skulle jag ha slagit in lite paket. Men det får vänta. Tar fram symaskinen och ska laga ett par shorts som har spruckit för Matte. Igår städade jag kylskåpet, så nu är det rent och fint där. Skönt, nu är det bara frysen som ska städas. Hade tänkt be Isabel göra det, när hon har tid.
 
Nu flyttar jag mig till TV-n och stickningen. Hoppas ni har det bra i solskenet. Hej då!
 
 

Snögubben på plats

I morse hade Matte farit hem och nu är han ledig till tisdag. Strumppådragerskan var inte så varlig kan jag säga. Fick så ont i tårna så jag ville gråta ( eller skrika). Ska det vara så fasligt att få på sig strumpor på morgonen? Till slut blir det väl så att jag inte vill stiga upp ur sängen på hela dagen. Då behöver jag ju inte ha på mig dessa strumpor.
 
Det blir rester både till lunch och middag. Makaroner och bacon till lunch och karré med potatis till middag. En apelsin till efterätt. Har tvättat en maskin vittvätt och hängt upp i hallen. Jag har ju en sån rymlig hall att tvätten kan hänga där på en ställning.
 
Ute är det några grader kallt och lite molnigt. Har fått ut snögubben med smålampor på uteplatsen.Så nu lyser det så mysigt i hörnet där ute.
 
Ska snart ta fram stickningen och sätta mig vid TV. Ska se reprisen av "De fattiga och de rika" klockan tolv. På Guld-kanalen. Ha en bra dag hörni! Ciao!
 
 

Slaskföre

Idag lovar dom slask på väderfronten. Inte kul. Strumpor på och det är inte kul heller. Tog en vattendrivande tablett och nu springer jag på toa, stup i kvarten (menar i minuten).
 
Men igår var det kul då Jocke och Pernilla var här tillsammans med en mops och en fralla. Vi åt hämtmat från Ozzis, hemkört och allt. När Skellefteborna for hem kom Isabel och Alec en stund. På kvällen blev det TV med Matte. Bl a "Vikingar". Sen sängen.
 
Matte sover än. Han är ju van att vara uppe sent.  Till lunch idag pasta med bacon och sallad. Till middag kanske chili. Får be Matte fara på affären. Slut kaffe. Och det går ju inte vara utan.
 
Ha en bra dag!
 
Stackars gubbe, inte roligt med rulatorn!

Idag städning

Matte stiger upp och ska fara till Sunderbyn där dom ska ner i magen med en kamera och kolla hans tarm. Hoppas det går bra. Sen när han kommer hit igen ska  han få kokt fisk till lunch. Arja Liisa var här och tog på mig strumporna och satte på ett plåster. Mycket väsen för ingenting kan man säga.
 
Snön ligger kvar här på Hagelvägen. Längtar inte ut direkt. Hurvas! Klockan tio kommer städet och det behövs kan jag säga. Jag har blivit överrumplad av smulor och skräp.
 
Nu ska jag göra kaffe och en ostlimpskiva. Ska försöka hålla mig undan städet. Hoppas ni får en bra dag.Längtar efter entrecote till middag. Få se vad det blir. Ciao!
 
 

Torsk med räksås

 
 
 
Snön ligger kvar fortfarande. Det ser halkigt ut. Tur att jag har tvättmaskin så att jag slipper gå ut. Kör en maskin med Mattes tvätt, kulört. Har druckit kaffe och ätit en ostfralla. Tagit fram torsk ur frysen. Tänkte koka den med räkor. Blir fint för Mattes mage. Han ska ju göra magundersökning i morgon.
 
Alltså är det så att Matte kommer idag. På fredag jobbar han. I morgon är det städdag för mig.Och det behövs verkligen. Fastän jag är ensam blir det skräpigt. Eller det kanske är därför.
 
På radion pratar dom om vinterkräksjukan. Det vill jag inte ha. Tror inte att jag har haft det nån gång. Hemskt! Sjukvården är inte som det har varit. Ta nu mina tår. Är det nån som bryr sig. Den tid som jag låg inlagd i Sunderbyn var det ingen som ens tittade på mina tår. Nu ska hemsjukvården bry sig. Men varför då? Det händer ju ingenting med tårna ändå. Och nån fotvård kommer jag inte till. Hur var det med diabetesen? Har jag diabetes eller inte? Fick aldrig nån klarhet i det i Sunderbyn. Bläh!
 
Tar nu en mandarin för att trösta mig. Ha en bra dag. Hej då!
 
 
 
 
 
 

Snö

Så kom då snön. Ser slaskigt ut på backen. Mina leder talar om att det gör ont överallt. Inte roligt men vem säger att det ska vara kul. Potatislimpa med kokt skinka på och till det en kaffekopp.Två panodil är det ända jag kan hjälpa till mot smärtan. Tröstar mig med att det finns andra som har det värre. Eller!
 
Igår kom en syster Helena och kollade på min vänstra stortå. Fick ett plåster på denna ? om nu det skulle hjälpa. Plåstret ska bytas i morgon bitti. Hm!
 
Har bestämt vaccinationsdag med Isabel. Det ska bli nästa torsdag mellan 13 och 15. Denna dag är Isabel ledig.
 
Idag värmer jag upp en burk gulaschsoppa. Enkelt och smärtfritt. Tar fram köttfärs till i morgon. Steker den med lök och kokar potatis till detta. I morgon alltså. Serverar detta till saltgurka.  Jättegott ska detta bli.
 
Snart blir det ett mahjongspel. Sen lingo på TV och efter det Emmerdale. Nu ringer mobilen som är på laddning och jag hinner inte svara. Ha en bra dag mina vänner.
 
 

Surväder

.  Västerbotten vann TV pucken igår.  I finalen mötte dom Västergötland.
Måste kolla snart hur det blir med vaccinationen. Det ser ut som om skiten har fallit bort från nätet. Vårdcentralen har ingen ordning alls. Nu när kommunen ska dela plats med landstiget har det blivit som skit. Det värsta är ju att dom som jobbar där inget vet heller. Så är det. När jag nu låg i Sunderbyn kunde dom inte bestämma sig för om jag var diabetiker eller inte. För mig är det inte lätt att veta. Drar väl nåt gammalt över mig.
Flyttar mig till TV och kollar vad det blir att se på. Ciao mina vänner. Vi hörs!!!!!!!!
 
 
 
 
 

Trist väder

Räkmacka till lunch idag. Matte sover ännu. Isabel var här igår kväll. Jag var vaken ända till tolv. Hemtjänsten kom före åtta i morse. Ovanligt tidigt men bra.
 
Inte så kallt utomhus men inget regn än så länge. Matte börjar jobba vid fyratiden så då blir jag solo igen.
 
 Ska jag sticka en stund eller spela mahjong. Har kollat in fb och där är det som alltid. Bilder på mat som folk lagat. I mitt tycke finns det mycket äcklig mat. Som feta såser. Hua!
 
Nu en kopp kaffe för mig innan melodikrysset. Ha en bra dag tillsammans med alla helgon. Ciao!

Alla helgons dag

 
Blir sur då det jag skrivit har försvunnit. Det handlade bara om ljus på gravar och om de som inga gravar har att smycka, som jag. Ids inte skriva om detta. Förflyttar mig till TV-n.
 
Kokar bruna bönor idag. Längtar efter det.
 
Ha en bra fredag! Ciao!
 

RSS 2.0