Var är ryssvärmen?

När jag steg upp sken solen, men en stund efter försvann den igen. Det är bara 6 grader. Igår när jag var till affären duggade det, men det var inte kallt. Sen när jag kom hem tittade solen fram, så jag vet att den finns där nån stans. Nu är det så, att man kan inte göra nåt åt vädret. Det blir som det blir. Och det är bara att tacka och ta emot. Det ser då ut att ljusna på, så kanske det blir en fin dag. Väntar på ryssvärmen som dom sa skulle komma.

Idag gör jag pastasoppan till lunch. Om Matte nu kommer. Det är inte klart än. Om det bara blir jag som äter, så äter jag rester. Jag brukar göra så. Vad jag ska göra på eftermiddagen är oklart, än så länge. Igår moppade jag golvet, som jag sa, men jag la inte upp byxorna. Det får jag göra idag i stället. Köpte köttfärs igår, och den får jag göra nåt av idag. Blir det köttfärssås måntro?

Måste köpa mer garn. Kanske jag gör det i dag. Hade det varit varmare skulle jag ha tvättat persiennerna. Har en del sopor som ska ut. Fastän man är ensam, blir det så mycket sopor. Mycket förpackningar som är sorterade. Som tar mycket plats och måste ut.

Väntar på fotot av Venus. Matte har säkert glömt bort det. Men det är förståeligt när han jobbar. Tror han är ledig några dar fr o m i morgon. Då ska jag påminna honom. Jag lovade ju att ni skulle få se Venus.

Det blev så att jag såg "Seven" igår kväll. Ha sett den förut, men tycker den är så bra att man kan se den igen. "Kvalster" kan jag se i repris i kväll. Kanske jag ser "The mentalist" också. Det var ju ett tag sen jag gjorde det. Håller på med sista korsordet nu. Ikväll blir det klart (tror jag). 

Nu är det slut i järnkontoret också. Jag tror jag duschar nu, så kanske det klarnar upp i huvudet. Har i alla fall inget mer att skriva om. Vi får återta kontakten i morgon. Hej då!  

Jag bara skryter

Jag vaknade tidigt i morse. Var upp och tog medicin och la mig en stund igen. Nu är jag igång, men har inte ätit frukost än. Har god tid på mig för Matte kommer inte till lunch. Men jag måste på affären och köpa mjölk bl a. Ingen sol idag heller. Så tråkigt väder. Bara att ha solen inom sig och tänka glada tankar.

Matte kom till lunch  igår, men jag gjorde ingen pastasoppa utan räksoppa i stället. Hade painriche i frysen som jag plockade fram. Efter lunch såg jag en film som Jocke hade hyrt. Det var "Flickan från ovan", en Peter Jackson-film. Ni vet han som har gjort Sagan om ringen-filmerna. En annorlunda handling var det, men ganska bra. Sen kom Jocke och Matte och fikade. När dom for gick jag och la mig en stund.

Till middag värmde jag en kotlett som jag åt med grönsallad. Såg sen på TV en stund, medan jag löste korsord. Det får inte vara tyst så länge hos mig. Därför har jag TV-n eller radion på, medan jag gör annat. Ljudet håller mig sällskap.

Undrar om Isabel kommer nåt i veckan? Jag skulle verkligen vilja det. Behöver hennes hjälp med några grejer. Bl a klippning och torkning av ytor som jag inte kommer åt. Sen är jag ju glad åt hennes sällskap också, och Alecs. Får se hur det blir med detta.
 
Nu år sockorna klara. Vad ska jag nu sticka? Tål att tänka på. Jag har ostädat ännu. Jag bara skryter om vad jag ska göra, men kommer aldrig till skott. När jag har skrivit färdigt detta ska jag göra kaffe och dricka tillsammans med Finncrisp med ost på. Sen ska jag moppa golvet, lägga upp ett par byxor, äta lunch och gå på affären. Få se vad som blir gjort av detta. 

I kväll ser jag "Kvalster" eller "Seven". Har snart slut korsord, redan. Och det är länge till torsdag då nya Året Runt kommer ut. Nej, nu ska jag göra kaffe, känns sugen. Hoppas solen kommer fram idag! Men ni kan ändå ha en bra måndag. Hej då! 

Sköna söndag

Så var det söndag igen. Samma väder som igår. Men igår var en rolig dag. Då menar jag inte silvret som putsades, för det var jättejobbigt. Märks att det var länge sedan det putsades, för man fick gno som bara den för att det skulle bli fint. Men nu är det gjort och kannan, snipan och sockerskålen står nu på en spetsduk på skåpet i sovrummet.

Såg finnkampen på TV och vid femtiden kom Jocke, Pernilla, Oscar samt hunden Hedvig med pizza som vi åt. Även Matte kom och vi hade  en trevlig matstund. När dom farit såg jag TV, hör och häpna, så blev det fyran jag såg på. Dans och bröllop blev min kväll. Och det var en nöjd Jane som kröp i säng.

Lunch idag klockan ett. Det blir en soppa, baserad på pasta och grönsaker. Till middag blir det kotletter som jag stekte igår.

Nu börjar jag bli less på dessa undersökningar om valet. Kanske vi inte måste rösta, det är ju bara att klubba undersökningarna som är aktuella valdagen. Punkt och slut. Går inte en dag utan att dom publicerar en undersökning.

F.å se om jag orkar städa nåt idag eller om jag skjuter upp det till i morgon. Ni vet att jag brukar skjuta upp tråkiga saker som jag ska göra. Men det är ju inte så viktigt. Med städning menar jag.

Matte tog ett kort på Venus igår, så snart är den på bloggen. Glömde det igår, så han får maila kortet till mig. Ikväll blir det nog att läsa, för jag kan inte tycka att det är nåt jag vill se på TV. Jag har snart stickat färdigt sockorna , modell lite större, ca 3 år. Ändå försöker jag sticka saktare, så att det ska räcka längre. (Skojar bara)

Nu väntar den obligatoriska duschen. Sen stickar jag en stund innan det är dags att börja med lunchen. Ha det så bra så hörs vi. Hej då! 


Finnkampen

Har just fikat och löst melodikrysset. Nu har jag satt på TV-n och ska kolla "So you think you can dance", reprisen. Det är samma väder som i går. Var ju på fotvården och blev ompysslad av Marie. Hon satte ett plåster på som avlastning och skickade med två att byta med. När Isabel kommer, ska hon få köpa på apoteket. Det var skillnad kan jag säga mellan att gå dit och att gå hem.

Värmde kålpuddingen och kokade potatis till middag. Vid åtta tiden kom Jocke och Oscar. Jocke installerade det trådlösa till datorn, så nu är det klart. Sen dom for hem såg jag på TV. Bl a "Five days" sista delen. Jag kan säga att jag var trött när jag la mig. Somnade direkt.

Just nu hör jag musik från Lomtjärnsparken, jag vet att det ska vara nån avslutning på sommarparken, med underhållning och servering. Tror jag skippar det. Matte kommer inte till lunch idag så jag har all tid för mig själv. Ska äntligen putsa detta silver, som jag har skjutit upp hela tiden. Jocke, Pernilla och Oscar kommer på eftermiddagen, innan dom återvänder till Skellefteå.

Ska se Finnkampen kl. 16, det är så spännande. Vad jag ska se i kväll vet jag inte. Det brukar ge sig. Fyran börjar med ett nytt dansprogram, med kändisar naturligtvis. Sen har dom en svensk film, jag inte sett. "Bröllopsfotografen", synd med all reklam och tom nyhetsavbrott, mitt i filmen. Ettan har "Sommarkväll" med Anne Lundberg, och det enda som skulle kunna på mig att se det, är Pernilla Andersson. Bra låtskrivare och sångerska. Nu får vi se vad jag tittar på, det kan bli nåt helt annat. Jag ska nu intressera mig för dansarna, det är ju final nästa vecka. Ska sluta skriva nu och jag fortsätter i morgon.  Hej då! 

Kände mig ensam med PRO

Hallå govänner! Mulet idag med, men inte lika mörkt som det var igår, då det kändes kallt som bara den. Fick min spruta på förmiddagen. Hoppas nu att jag får känna mig bättre.

For då på Forum för att äta surströmming. Kan säga att jag inte kände mig välkommen direkt. Och det är väl inte så underligt. Kände bara igen en människa bland alla. Men det gör väl inte mig nåt, men en annan sorts människa hade nog gått hem, direkt. Nu fanns det inte några filéer att äta, utan bara hela strömmingar. Och mina fingrar är inte rensande, om ni förstår vad jag menar. Så den tid som det tog för mig att filéa två strömmingar, hade alla ätit färdigt. Men det jag fick i mig, var gott. Sen var det kaffe och allsång. När dansen började gick jag. Nu har jag provat att vara med PRO, så då vet jag, att jag inte går dit nån mer gång. Passerade Konsum på vägen hem och köpte en Året Runt. Kändes skönt komma hem igen. Borta bra men hemma bäst. Vad det gäller föreningsliv, tror jag att jag håller mig till reumatikerna. När jag kommer ihåg hur pensionärer är på affären, så vet jag att jag inte passar ihop med dom. Men en erfarenhet rikare blev jag.

Avslutade kvällen med "Five days". Idag ska jag gå till fotvården. Men innan dess ska jag göra grönsakssoppa till lunch. Gott med varm soppa i lite kyligt väder. Blir det nån tid över idag, ska jag putsa mitt silver och sticka. Dom här små sockorna är så roliga att göra, pga storleken.

I morgon måste jag dammsuga och damma. Är det inte så kallt ute, så tar jag persiennerna också. Vill helst ha balkongdörren öppen, så att det rinner ner på balkongen. Dörrpersiennerna är mest skitiga.

Undrar vad jag ska göra till middag. Har ju kvar kålpudding. Kanske blir det så.

Ikväll ser jag Lasse Kronér på ettan. Hittar säkert nåt annat också att se på. I morgon är det melodikrysset igen. Jag som trodde att jag inte klarade av förra veckans, men kom ju på vad det skulle vara till slut. Det kan finnas lagrat i hjärnan, men har svårt för att ploppa upp när man behöver det. Så kan det vara.

Nu är det dags för dusch. Ha en bra fredag så hörs vi i morgon. Hej då!

Surströmming på Forum

Samma kallväder nu på morgonen. Det blåser också. Nu måste jag inse, att hösten är här. Man kan inte göra nåt åt det, tyvärr. Då får man muntra upp sig med en eftermiddag på Forum. Äta surströmming i glada (men mest obekanta) människors sällskap. Och lite underhållning är ju inte helt fel. Det är vad jag ska göra idag.

 Det blir ju ingen matlagning för mig idag. Känns skönt att slippa det. Ska bara tänka på mig själv i dag. Måste se vad jag ska ta på mig, när jag nu för en gångs skull ska ut på nåt. Har några förslag som jag får se om det passar.

I helgen måste jag rengöra persiennerna i fönster och dörr mot balkongen. Dom blir ganska smutsiga från avgaser och damm. Undrar hur man ser ut i lungorna. Skulle vara nyttigare att bo i skogen. Men det är väl för sent att tänka på det nu. Snart är det dags att plocka bort från balkongen också. Tyckte det var som igår när man donade där ute. Usch, så trist.

Nu får jag sluta vara så negativ. Jag bor ju inte i Kiruna, där det har snöat. Kommer ihåg på sjuttiotalet, då jag jagade älg. Då kunde det snöa i början på september, riktig spårsnö. Då deppade man inte direkt. Då var man ju förstås i livets höjdpunkt. Frisk och rörlig.

Ska ju få sprutan i dag. Hoppas det blir före ett, så att jag hinner till Forum. Det känns som om jag är i behov av guldet nu.

Det var gott med kålpudding. Det blev två portioner kvar som vi kan äta en annan dag. Smaskigt!

Såg "Fångarna på fortet" och "Five days" på TV igår. Pga att jag inte hade vilat nånting, så hade jag svårt att hålla ögonen öppna. Kändes skönt att lägga sig för natten. 
 
Nu ska jag ringa vårdcentralen(disriktet) och höra vilken tid jag ska få sprutan. OK! I morgon får ni veta om  dagens uteliv. Ha det så bra i höstrusket! Hej då!

Konservering

Jag ska tvätta snart. Nyss sken solen på min balkong men nu är den borta. Jag har ätit frukost och läst Piteblaskan och Aftonbladet på nätet. Det var väl inget märkvärdigt direkt, som hänt här. Det hade varit öppet hus på vattenfabriken. Och några hade stulit cigaretter på OK under öppettid. Annars är det lugnt. Ja, det blåser lite ute men på händelsefronten är det lugnt.

Jag försökte rengöra mitt silver igår. Men det där med bakpulver och salt, funkande inte. Så det blir att köpa silverputs idag. Har annat också som jag måste köpa och ta ut pengar till surstömmingskalaset samt till fotvården på fredag.

Dom ringde i går och erbjöd mig en plats på dagsjukvården. Jag har varit där förut och jag gillar det. Man får träffa trevligt folk, göra gympa, bada i pool och ha terapi (måla eller pyssla . Det är inskrivning den 2/9 och sen börjar jag den 13/9. Två dagar i veckan (jag tror i fyra veckor ca). Kostar 60 kronor/gång och då får man lunch. Man blir glad av att vara där. Lite avbrott i tristessen.

Gör en sparrissoppa till lunch. Matte skulle köpa nåt soppbröd på vägen hit. Har tagit fram köttfärs ur frysen. Jag ska göra kålpudding till middag. Det var längesedan jag gjorde det. Blev längtande i går. Kålpudding är höstmat.

 Mamma gjorde kålpudding och kåldolmar på hösten. Som hon sen konserverade i en apparat. Det var innan frysens tid.  Tror inte att nån gör det numera, mer än konservfabriker. Maten lades i särskilda glasburkar med gummiband. Sen sattes burkarna ner i apparaten (en stor kastrull) där det var vatten i. Noga att det var lufttätt. Var det inte lufttätt i burkarna funkade det inte. Det hände ju att gummibandet lossnade, då fick man äta upp maten innan den blev dålig. Den konserverade maten förvarades i matkällaren. Nu mer finns väl inte några matkällare. Inte då i huset jag bor i. När jag bodde på Brostigen fanns det en jättebra matkällare. Samma kyliga temperatur året om. Bra för potatis och andra grönsaker. Brukade förvara drickesbackar där också. Saltade in Västeråsgurka och syltade gröna tomater på hösten. Som jag förvarade i källaren. Nu kan jag inte göra detta pga att jag inte kan ha det nånstans. Och sen är det ju bara Matte och jag som äter här. 

I kväll ska jag se fortsättningen på "Five days". Sen är det en dokumentär om Shirley MacLaine, som jag kanske ser. Skriver kanske, för jag vet inte om jag är vaken då. Men troligtvis är jag det.

Skulle duscha nu, men vet inte om jag hinner innan jag ska sätta tvätt i maskinerna. Men det ger sig. Matte ska ta ett kort på Venus idag. Så då ska ni få se henne, här på bloggen.
Har börjat på nya sockor, modell mindre. 
Fick brev från polisen igår. Dom ska inte gå vidare med undersökningen av kapningen av mitt mail. Det hade jag redan räknat ut.
 Igår kväll ringde det en kvinna från en undersökning om valet. Man fick svara på frågor hur man tyckte om valet. Tänk att nån bryr sig om vad jag tycker. Hm!

Nu ska jag sluta svamla och ta hand om min byk. Hej då!  

Putsa silver

Ännu en grå dag på gång. Vaknade i natt, med att det kliade fruktansvärt på vänster ben. Gick upp och hämtade Fenuril, och med ett bomullstyg och tången kunde jag smörja benet och foten. Skönt, för sen kunde jag somna om. Att man kan vara så ledbruten att man inte kan smörja in sina egna ben är hemskt.

Var ju på vårdcentralen igår och tog prover inför sprutan, blodvärdet var 123, så det var inte så lågt. Men får väl äta mera blodpudding, eller vad det är man ska äta. Var också på Konsum och köpte mer garn. Jag var ensam vid middagen, så jag stekte en hamburgare som jag åt en sallad till. Såg en stund på "Fångarna på fortet". Sen slog jag över på ettan och såg "Kvalster"," Five days" och en film "Dold identitet". När jag stängde av TVn var klockan nästan ett. "Five days" fortsätter i kväll, så då ska jag se det. Då skiter jag i dansarna i kväll. Det är inget roligt längre, sen dom gjorde om programmet.

Sitter och tittar på Venus, där hon står i mitt fönster. Och tänker på sången som Frankie Avalon sjöng om Venus. Jag köpte en ny liten blomma i går, som passar till min Venus. Önskar jag hade en kamera så ni kunde se. Kanske jag ber Matte om att ta ett kort.

Idag har jag inget särskilt på schemat. Ja, det skulle väl vara silverputsning. Tror jag börjar med den gamla metoden salt och bakpulver tillsammans med aluminiumfolie och kokande vatten. Allt detta i en plasthink, tillsammans med silversakerna. Försöka duger, annars får jag köpa silverputs. 

Det blir nån soppa till lunch idag. Till middag blir det nog lövbiff. Usch, vad tråkigt att tänka på matsedeln. Jag är verkligen dålig på att variera mig.

I går när jag var på vårdcentralen, hittade jag en skiva bland en massa skräp. Det var en snickare som höll på att renovera där. Skivan tror jag ska passa till min  tygmålning. Porös som jag letade efter. Nu blir det en dag med tygmålning. Har ju köpt en ny skalpell, så jag ska göra lite nya mönster. Det gäller att ha saker att göra så man inte försoffar sig. Och snart behövs julklappar. Har ju en kasse med sockor och vantar, men behöver annat också. Kanske det är så att alla är less på mina stickningsklappar. Men vad ska man göra när inte börsen räcker till finare presenter  Och man så gärna vill ge nåt. 

Nu ska jag sticka en stund innan "Emmerdale" börjar. Efter lunch blir det utgång med sopor. Får inte glömma putsningen också. Jag får hoppas att ni får en fin dag. Jag hör av mig i morgon som vanligt hej då!    


Röstar på Amanda, för en Rockbjörn

Det skvittrar ute. Alltså inget roligt väder i mitt tycke. Mina leder gillar inte sånt här väder. Men man kan inget göra åt detta. I alla fall har jag ätit en lingongrova och druckit kaffe. Har intagit min medicin, så nu är det bara att invänta dagen och dess äventyr. Klockan 13.40 ska jag vara på vårdcentralen för provtagning. Sen måste jag köpa mera garn. Har börjat på en liten socka, men nu börjar garnet ta slut.

Undrar vad jag ska göra till lunch idag. Nån pasta tror jag. Nu är det slut på sommarlovet och skolan börjar idag. Hua, vad tråkigt, då är ju sommaren nästan slut också.

Jag såg filmen på fyran i går. Den var så där. Mycket dödande, för mycket för min smak. Ikväll börjar fyran med "Fångarna på fortet". Minns när det gick förra gången, då såg jag ju det. Vet inte om jag gör det i dag. Kanske jag läser istället. Det blev inte så att jag ringde till AL i går. Efter lunchen la jag mig, för jag hade så ont i lederna. Jag blev som kvar i sängen hela eftermiddagen, och kände inte för att prata med nån. Däremot röstade jag på Rockbjörnen igår. Mest för att kunna rösta fram Amanda Jensen. Hon är bäst alla kategorier.

Jag har väl inget mer att skriva om i dag. Jag satte upp tavlorna igår. Tänk att jag klarade det. Blev väl in riktigt nöjd med placeringen. Tål att tänka på om jag har nåt annat ställe för dom. Nu ska jag duscha och sen kolla kylen, vad det finns för mat där. Nu regnar det riktigt ordentligt. Jag hör av mig i morgon. Hej då!

Längtar efter sprutan

Hallå där! Det kom ner lite regn igår eftermiddagen. Efter en mörk natt är det en grå dag, men inget regn än i alla fall. Men det känns missmodigt när mörkret infinner sig. Men vi har ju ingenting annat att vänta oss. Eller hur? 

I går kom Pernilla och Tova med mitt silver. Så nu är det bara att putsa. Pernilla gav mig två tavlor också. Två tavlor som jag har älskat sen jag såg dom första gången. Föreställer barnporträtt med vackra ramar. Nu är det bara att bestämma var dom ska sitta och sen få upp dom på väggen. Ni kan inte föreställa er, hur glad jag blev.

På kvällen såg jag Anne Lundbergs program på ettan. Annika Lantz var en av gästerna. Jag brukar gilla henne annars, men i går tycker jag hon var jobbig. Detta program går bort för mig. Sen såg jag Morse på nian. Men jag somnade just före slutet, så jag missade vem som var mördaren. Att titta på Morse var helt onödigt och den franska filmen jag började se, var så tråkigt att jag gick till sängs i stället.

Snart ska jag duscha och sen steka upp fläskpannkaka till lunch. I eftermiddag stickar jag färdigt sockorna och börjar på dom nya. Ikväll ser jag kanske på fyran och filmen "No country for old men". Har hört att den ska vara bra. Ringer också till Annalena och får några tips av henne, hur jag kan förbättra min blogg, utseendemässigt. Det är hon bra på, bland mycket annat.

Jag har en jobbig vecka framför mig, med mycket måsten. Provtagning, tvättdstugan, sprutan, surströmmingsfest och fotvården. Hela veckan går åt. Men skit i det! Nödvändigt är det mesta. Vi hörs väl i morgon?
                                                    Hej då!


En vilodag blir det

Jag sitter vid köksbordet och har just avslutat frukost med lingongrova med skinka på och en kopp kaffe. Ser på min fina Venusstaty, som står där i fönstret bland blommorna. Den är ganska stor och tung, men passar så bra där den står. Jag tror till och med att den trivs där. Utanför fönstret är det gråmulet. Men det var det i går morse också, och den dagen blev solig. För karnevalens skull önskar jag att det blir fint.

Idag kommer Tova och Pernilla på besök. Pernilla har hittat min silverkanna med tillhörande sockerskål och gräddsnipa.  Har faktiskt saknat dem ibland. Inte nu, som om jag använder det, men det är ett arvegods som jag vill ha kvar. Kul att hon har hittat det.

Igår var jag först till Kupan och sen hem och städade. Efter det gick jag till Ica och köpte Året Runt och polarkakor. Sen hem och började med middagen. Gjorde biff med lök och potatis. Matte kom och åt innan han for och hämtade folk på Kallax (Luleå Airport). Sen efter disken skrev jag ett mail till microsoft och efterlyste en produktnyckel. Tyvärr kom mailet tillbaka. Får försöka på annat sätt. Måste ha nyckeln för att använda Excel.

Sen var det tid att börja med ett nytt korsord. Med glädje gjorde jag det. Det är alltid så roligt med nya korsord. Också roligt att "Dobbidoo" började på ettan. Ett avslappnande program tycker jag. Sen slökollade jag på en film på ettan. "Efter bröllopet", som jag tror jag sett förut. Och efter detta sängen, lika skön som alltid.

Nu väntar jag på att melodikrysset ska börja. Och just nu är det frågeprogammet "Ring så spelar vi". 
Gör räkmackor till lunch. Har kokat äggen och tagit fram räkorna ur frysen. Det var längesen vi åt detta. Kände mig sugen på räkor i surströmmingstider. Tänk så det kan bli. Till middag vet jag inte om Matte kommer och jag vet inte vad jag ska laga för mat.

Annars kommer väl dagen att bli som vanligt. Kanske jag ser en fransk film i kväll. "De 400 slagen" på tvåan. Ett drama om en 13-årig pojke. Men den börjar så sent som 22.50 så frågan är vad jag ska hitta på fram till dess. Får väl sova middag så jag är pigg ikväll.  

Nu ska jag snart göra klart för melodikryssandet. Än har inte solen visat sig och det ser inte uppmuntrande ut, kan jag säga. Men man kan ju ha detta som en vilodag och tillbringa den med en bra bok. Nu ska jag säga tack och adjö till er för denna gång. Tack för att ni orkar läsa detta. Vi hörs i morgon! Hej då!

Kram på er!

Ja då är jag på gång med den nya datorn. Kan säga att det känns lite ovanligt när allt går så lätt. Man kan skriva utan svordomar och ilska. Just nu sitter jag vid köksbordet och skriver. Har en kaffekopp på behörigt avstånd, så att jag inte ska fälla ut den och orsaka nån skada på underverket. Har också betalat några räkning, ja alla utom två som jag inte fått än.
 
När jag duschat och Kupan har öppnat ska jag gå dit och kolla på Venusstatyn. Om den inte kostar för mycket hamnar den i mitt fönster i allrummet. Där kommer den att trivas så bra. Sen måste jag städa lite. Matte kommer inte till lunch idag, så jag har ju tid. Sen blir det att sticka. Är snart klar med sockorna. Börjar på nästa par i 3- årsåldernstorlek. I samma garnfärg, men måste nog köpa mer garn.

Sen har jag två nya böcker att läsa. Matte var på biblioteket och bytte böcker åt mig. Dom nya är skrivna av Elsie Johansson "Sin ensamma kropp" och "Näckrosträdet", den sistnämnda har jag börjat på men kan inte säga nåt om den ännu. Har inte bildat mig en uppfattning om den är bra eller inte.

Idag är det mulet och grått, men dom har sagt på radion att det skulle bli sol på eftermiddagen. I morgon är det karneval i parken. Några brasilianare som bor här har anordnat den. Kul att nån gör nåt roligt. Beror på vädret om jag går dit. Jag han väl inte dansa längre, men jag kan ju titta och bli sugen på att dansa. 

Längtar efter att få krama om mina barnbarn. Det var ju ett tag sen jag fick en kram. Får be Matte om en. Men jag tror inte att han skulle uppskatta det. Ser i alla fall fram mot en skön helg med nya korsord, ny bok och mera stickning. Jag har inte så stora önskningar, skulle vara kramen då.

Har ingen aning om vad det blir för mat i helgen. Köpte ju blandfärs, 2 kg, igår. Frös in 1,5 kg, gjorde chili på resten, som vi åt igår. Färsen gav jag 29,90/kg. Billigt tyckte jag. Passade min börs. Det är Ica det. Fick också tag på en liter jordgubbar (sista skriket). 

Jag hör väl av mig i morgon före eller efter melodikrysset. 
                                                   Kram! Hej då!

Vattenfalls kundtjänst, fy skäms!

Skulle vilja önska er en fin solig dag. För solen skiner i dag också. Men jag är så arg efter att ha talat med en otrevlig, nedlåtande kvinna på Vattenfalls kundtjänst. Inte nog med att man får sitta i kö och vänta på att få prata med nån, nej då ska man bli behandlad som en idiot när man vill veta saker om sin räkning. Dessa räkningar blir jag aldrig av med. Bytte elleverantör men måste ändå betala åt Vattenfall. Dessa 17,20 öre som jag ska betala och elhandelskostnaden, det förstår jag, men den faktiska förbrukningen förstår jag inte. Så nu betalar jag dubbla abonemang, i mitt tycke. Men det är bara att betala och se glad ut, fastän man har mindre och mindre pengar att ta av. Tur att jag har lite hull att ta av också. För det blir ju matkostnaden jag får ta av. Nåt kläd eller nöjeskonto har jag inte i min budget. Utan jag har bara räknings-och matkonto. Så allt som jag köper (t ex Kupan eller garn) tar jag från matkontot. Sen är det bara att skita i att sätta på TV:n, datorn, radion, ugnen, spisen och släcka alla lampor. Leva livet i stearinljus. Livet är stenkul för en värkbruten pensionär.

Som sagt var så skiner solen och det brukar få mig på gott humör. Ska försöka lägga vattenfall bakom mig. Dom är väl inte värd att tänka på. Det blev inget städa för mig i går. Jag stickade i stället. Det nya garnet blev för mycket för mig att undra över. Har nästan stickad en socka i storlek 12 år. Garnet gör att den blir randig och ganska snygg. Roligt!

Klockan tio ska jag gå i tvättstugan och tvätta några skjortor åt Matte. Han har ju svårt att få tvättid i sin tvättstuga, och behöver rena skjortor när han kör taxi. Jag är glad att jag kan hjälpa honom med nåt. Annars är det ju jag som behöver hjälp. Ska en sväng på Ica också. Ska se vad dom har för mat som är utan kolhydrater. Måste gå in på nätet för att kolla vad det är som innehåller kolhydrater. Mer än potatis. Matte säger att grönsaker som växer ovan jord är bra. Alltså kokar jag köttsoppa utan morötter, potatis och rotselleri. Eller hur?

I dag är det surströmmingpremiär. Jag ska äta nästa torsdag på Forum. Man kan ju inte äta surströmming ensam, därför blir det Forum. Förra året åt jag med reumatikerföreningen i Krokträsk och i år med PRO. 
Nej nu är det tid att göra sig i ordning för tvättstugan. Det blir burkköttsoppa till lunch i dag. Hittade en burk i kylen. Det får duga. Vi hörs i morgon, får se om det blir från min nya dator (eller är det Mattes).

Nu blev från den nya, för när jag skulle publicera detta sa den gamla datorn upp sig. Sån tur trodde jag inte att jag hade. När den nya var klar att använda så puff fick den gamla spader. Därför blev min blogg försenad i dag. Nu är jag ännu ovan med den nya kompisen. Men människan är ju en vanetyp.Nu kan jag säga, vi hörs i morgon. 
                                            Hej då!    

Vilket väder

En ny strålande dag. I går när jag var till Konsum, var det jättevarmt. Jag hade klätt mig efter morgonens temperatur, så jag höll på att få slag. Tur jag har färdtjänst, för p g a min onda tå, var jag tvungen ta en taxi hem. Nu är det nog slut på mina promenader. Tänk att en liten tå kan skapa så mycket problem. Och ingen verkar veta vad det är jag lider av. Själv ser jag inte det onda stället, men jag känner det, när jag tar på mig skorna.

Köpte garn igår. Melerat i rosa, grönt, grått. Blir nog sockor till mitt socklager. Annars handlade jag inget särskilt, mer än mat. Ändå blev det över 600 att betala. Det är Konsum det.

Annars knogar jag  på vid min nya dator. I dag är ju Matte ledig. Få se om han får tid att hjälpa mig. Annars blir det nån annan dag. Det är ju inte så mycket man kan göra utan internet. Men jag har gjort klart för min bokföring på Excel, och har utökat programmet lite. Så att hela min ekonomi blir granskad av mig. Både på gott och ont. Ibland funderar jag på att ta emot några matgäster, eller leverera lunchlådor. Bara för att kunna äta lite billigare själv. Men då gäller det att vara frisk hela tiden. Om det bara är Matte som äter, så kan jag vara sjuk utan att han är beroende av maten. Fast då blir det väl så, att om jag får några kronor i förtjänst, så ska väl Anders Borg ha dom. Det är nog bäst att ha det som det är.

Idag kanske jag tar en tur med dammsugaren och vaskar av lite. På fredag ska jag på Kupan, här mitt över gatan. Dom har ju bara öppet måndagar och fredagar. Har sett en sak i fönstret som jag skulle vilja ha. Det är en  Venusstaty i vitt, som skulle passa så bra i mitt fönster tillsammans med mina vita Rosa Ljung-krukor (som jag köpte på Tradera). Jag köper den om den inte kostar så mycket. I morgon är det löning. Räkningarna har redan börjat droppa in. Det är en sån där månad då dom gaddar ihop sig (fordringsägarna). Bara att ta det med jämnmod.

Ska gullbe Matte idag att han far förbi biblioteket och byter böcker åt mig. Jag har ju reserverat två böcker. Hade tänkt gå själv, men jag känner att tån inte vill det.

Till lunch i dag blir det räksoppa (köpte räkor igår) och baguetter. Till middag fläskpannkaka. Nu ska jag ta en dusch och sen börja med soppan. Sen efter lunch känner jag hur jag mår och vad jag orkar. Vad som visas i kväll på TV har jag ingen aning om. Jo, jag vet att "So you think you can dance", där ska två röstas ut, så att det blir två stycken klara för finalen nästa vecka. Det är jobbigt att vara utan TV-tidning. Ska nu gå in på nätet och kolla programmet.

Ha det så bra mina vänner så hör jag av mig i morgon.  Hej då!

Jag övar på nydatorn

Tidig morgontemperatur, +1 grad. Brr! Men solen strålar och radion lovar en härlig dag. Var ute en stund i går och satt baki väggen och solade. Ska på affären i dag och handla lite mat. Passar väl på då att få lite sol. Annars ska jag börja dagen med att försöka ringa polisen, för att anmäla kapningen. Bara för att ha ryggen fri om nån anmäler mig. Men tro inte att det är lätt att komma i kontakt med polisen. Försökt på webben, men hittade ingen rubrik för kapning av datorer. Och då var det tji att försöka anmäla. När jag skulle ringa, var det så lång kö, att batteriet tog slut. Nu har jag laddat upp batterierna på både mobil och hemtelefon. Så det är bara att ringa. Nog om det.

Igår kväll övade jag på den nya datorn. Man ser vilken vanemänniska man är. Satt och spelade yatzy en stund för att lära mig använda datorn utan mus. Svårt, men det kommer väl. Skrev lite i ordbehandlingsprogrammet och lade in min kassaföring i Excel. Man kan säga att det är stor skillnad, mellan den gamla och nya datorn. Onsdag eller torsdag ska Matte hjälpa mig att ansluta till internet med trådlös anslutning. Matte jobbar så mycket nu, så jag kan inte fordra att han ska släppa allt för att hjälpa mig. Och jag har ingen brådska. Jag har är pensionär.

Appropå pensionär, så har jag anmält mig till surströmmingsfesten den 26:e på Forum. Det är PRO som anordnar det. Blir även underhållning, eventuellt dans och allt detta för 60 kronor. Ska bli jättekul och säkert jättegott.

Igår kväll såg jag "Kvalster" på ettan. Tycker jag känner igen den, måntro det är en repris? Hade bäddat rent i sängen, så det var så skönt att lägga sig. Jag var ganska trött, för jag hade ju inte vilat nåt på dagen.

Vet inte vad jag ska hitta på i dag, mer än att handla. Skulle verkligen vilja att Isabel kom hit nån dag. Börjar bli långhårig. Och så är det grejer som jag skulle behöva ha hjälp med. Jag har ingen stickning på gång nu. Måste köpa garn till nåt att sticka. Men vad ska jag sticka? Får väl kolla in Konsum och deras garnlager.

Vet inte om Matte kommer till lunch idag. Han skulle ringa. Om han inte kommer, äter jag upp rödingen och potatisen från i söndags. Kommer han, blir det nog pyttipanna.

Nu är det 6 grader när klockan är 8,50. Det blir långsamt varmare, och solen är ståndaktig. Ska börja ringa polisen nu. Få se hur det går. Ni får höra i morgon. Hej då!

Min mailadress har blivit kapad

En fin morgon hälsar mig när jag vaknar. Solen flödar och det känns friskt ute. Kommer nog att bli en härlig dag. Tyvärr ska jag tvätta klockan ett och det tar ju tid från det härliga. Men tvätten måste göras, så det är ingen idé att jag klagar. Matte kommer inte till lunch idag men dyker upp till middag. Har inte bestämt ännu vad det blir för mat. Tänk er att ha Per Morberg här lagandes mat. Skulle väl vara en upplevelse när han svingade pannorna i min lilla lägenhet. Men maten skulle nog bli god.
Har installerat Google Chrome nu på morgonen. Vet inte om ni ser nån skillnad. Men jag gör det. Jag törs ju hålla på med min gamla dator men törs inte med den nya, som står där på bordet och väntar på experthjälp. Jag tror att den gamla försöker sköta sig nu, så här på sluttampen. Vill inte bli kasserad, utan visar sig från den bästa sidan nu. Så kan man tro.
Helt allena i går. Till lunch gjorde jag varmkorv och till middag ugnstekte jag en röding och kokade några småpotatisar. På TV såg jag simmarna som var så duktiga och bara plockade hem medaljer. Sen såg jag sista delen av "Någonstans i Sverige" och filmen på fyran "There will be blood", en otäck historia om en otäck karl. Ikväll drar det lite åt ettan, en ny serie börjar "Kvalster". Vet inte vad den handlar om, men får se hur den är. Tyvärr har jag inget TV-program. Får gå in på nätet och kolla kvällens program.
Måste nog söka mig en annan lägenhet innan nästa sommar. Kan inte stå ut med detta ljud från gatan. Kan stå ut med skratt och rop, även musik på hög nivå. Men detta höga motorljud som överröstar allt. Kan inte tala i telefon eller se på TV. Och det är väl inte meningen att jag ska dö av värmeslag, för att jag inte kan ha öppet fönster eller balkongdörr. Bäst vore väl om jag var hörselskadad, och det blir jag väl om jag bor kvar här.
Nu ska jag gå och sätta mig i duschen. Tala om att det är skönt.
OBS!! Vill bara meddela alla som brukar få mail från mig, att min mailadress har blivit kapad. Nån skickar mail från min adress, och ber om att få låna pengar. Att jag är på resa i Skottland och blivit av med hela reskassan. DETTA ÄR INTE SANT. Jag kommer att polisanmäla detta. Bl a har min hyresvärd fått ett mail.
SE UPP NI ALLA, det kan hända er också.
Ha det så bra så hörs vi i morgon. Hej då!

Kvar vid gamla datorn

Ljug och ljug...........Jag ljög om att det var sista gången jag skrev på denna dator. Fast de var inte meningen som ljug. För jag är igång på den igen. Den nya bärbara datorn är på plats hemma hos mig, men jag har inte tordas installera den än. Tror jag överlåter det till mina söner, när dom har tid. Så det är inte bara betalningen jag behöver hjälp med. Tur att jag har snälla barn.

Vädret idag är soligt och blåsigt. Igår vid femtiden var det som om himlen öppnade sig och ett himla skyfall bara föll i några minuter. Tur att man inte var ute då. Den kvava värmen försvann och en behagligare luft kändes direkt. Kvällen blev direkt skönare. Såg lite friidrott och simning på TV. Även en film "Sleepers", som jag sett förut. Ganska bra film från 1996 med bl a Brad Pitt och Robert De Niro. Ikväll ser jag "There will be blood". Typ en western, fast annorlunda. Visserligen är det fyran som visar den, men jag har fått ett tips om att den är bra och får försöka genomlida alla reklampausar.

Får att gå tillbaka till gårdagen, så var jag mest lat. Gjorde biff Stroganoff till middag,och det blev gott. Till biffen små färskpotatisar, väl borstade, och jättegoda samt en grönsallad. Gjorde så mycket att det räcker till en till måltid. Idag äter jag ensam både lunch och middag. Få se vad det blir då.

Som vanligt var det skrål och skrik på gatan i går kväll. För att inte tala om motortjutet. Även ett gäng mopedungdomar är bra på att låta, både med munnen och med mopederna. Snart är det tid att stänga balkongdörren för sässongen. Ska jag behöva flytta till nästa sommar, för att få nån ro i min lägenhet och på min balkong. Det verkar nog så.

Äter nu på en jättegod persika. Ica hade fin frukt för tio kronor korgen, så jag passade på att köpa några korgar. Som helggodis. 

Radion verkar vara tillbaka efter sommarlovet. Mannheimer & Tengby är då igång igen. Jockes familj flyttar i helgen till Skellefteå. Oscar har varit i Umeå och opererat sin hand. Den 23/8 börjar skolan för Oscar och Tova.  Jocke far snart till Vänersborg för att bygga två vindkraftverk. En månad till valet. Nog vet jag vad jag ska rösta på. Inte borgerligt i alla fall. Det är ju borgarna som sett till att jag har fått det sämre. Och man är ju sig själv närmast, heter det ju.

Nu ska jag kolla vad jag har i kylen till lunch. Svensktoppen ska jag också lyssna på. Det var ett tag sen. Vi hörs väl i morgon. Hej då!    

Sista gången på HP 7540

I dag kommer min nya dator. Jag ser verkligen fram emot detta. Får se hur det funkar med en ny dator, eller om det är fel på internetuppkopplingen. Men ny måste väl vara bättre än gammal. Det är väl som att jämföra mig med Isabel. Stor skillnad.

Solen skiner i dag och det ska bli varmt, enligt radion. Härligt med sol igen, det har varit lite snålt med denna vara. Måste gå på affären i dag och handla lite mat. Göra av med de få kronor jag har kvar. Ingen fara, jag får ju mer på torsdag.

Såg i går "Himmelblå" på ettan och även allsången (reprisen). Slog över på femman och såg "Criminal minds". Under allsången löste jag också ett korsord. Det är vad jag gjorde i går. Nu ska jag inte skriva nåt mer idag. Väntar på den bärbara, så nästa gång jag skriver blir det på den. Det är Mattes förtjänst att jag kan köpa en ny dator. Annars skulle det inte ha gått. Så detta är finalen.

Hej då!  

Soffprojekt?

Längtar verkligen efter den nya datorn. Det börjar bli slitsamt nu att ta mig in och ut i flera program. Var in på facebook nyss, och höll på att fastna där. Som tur var, är jag ensam och ingen behöver höra mina ord, som jag säger då.
Det ser ut att bli en bra dag vad det gäller vädret. Sov till åtta i morse. Kan bero på, att när jag skulle stänga av TV-n var det en skräckfilm på TV4 film. Jag brukar inte se skräckfilmer, men detta var en film som inte var hemsk, utan nästan löjlig. Handlade om lastbilar som tog över världen. Jag kunde inte sluta se den. Hette "Maximum Overdrive". Dråplig film. Innan dess hade jag sett "Miss Marple". Så ni ser att jag inte kan kalla denna kväll "TV bra-kväll".

Ingen Matte till lunch i dag heller. Så jag äter upp pannbiffen ( två stycken) som blev kvar från i går. Får se vad jag kan komma på till middagen. Alltid brukar det bli nåt. Vi har ju inte svultit ännu.

Nolia-mässan håller ju på i Piteå nu denna vecka. Jag ska inte dit, men i yngre år, när pojkarna bodde hemma var vi ju där. Dom var intresserade, helst av militärfordon och andra pojkaktiga grejer. Nolia är ju vartannat år i Piteå och vartannat år i Umeå. Jag skulle inte orka med att gå omkring på området, om än jag är intresserad.

Fotpallen som jag har, är så ful och jag har länge tänkt sätta nytt tyg på den. Men i väntan på, att jag får tag på det tyg jag vill ha, så satte jag i går på ett handbroderat örngott. Det blev riktigt snyggt. Örngottet har ett stort broderi i plattsöm. Det passar bra tillsammans med dukarna på bordet, dynan i korgstolen och kuddarna i soffan. 

Nästa projekt blir att hitta nytt tyg till soffan, som nu har ett mörkblått överdrag. Förut när jag var frisk, klädde jag om flera fåtöljer och två soffor. Det blev riktigt bra. Soffan jag har nu, är vit från början. Nu har den annat tyg på kuddarna i nån gul-brun färg. Matte har haft soffan och kom med den när han köpte ny. Nu börjar överdraget vara lite slitet, därför vill jag ha nått nytt. Helst blått eller rött. Helst skulle jag vilja ha en ny soffa, med lite sittvänligare höjd. Men det är inte att tänka på, förrän jag vinner på triss. Men önska kan man alltid. Nu önskar jag ett nytt överdrag. Men dom jag ser i kataloger, har inga fina färger (för murriga). Det går ju inte med vad som helst i tygväg, måste vara lite kraftigare. Får vänta och spana.

Får se om jag ser "Himmelblå" ikväll. Kanske blir så. Nu ska jag i alla fall duscha och sen kanske äta lunch. Tar en tur ut i finvädret (?). Ha det bra så hörs vi! Hej då!

Farliga kassakvitton

Hörde på radion nu på morgonen, att kassakvitton är farliga. Dom kan framkalla hjärtinfarkt, pga den substans dom innehåller. Och jag som tar med mig alla kvitton hem, för min bokföring. Farligt, farligt är väl snart allt på denna jord. För min del får jag nästan en infarkt, när jag ser hur mycket allt kostar. Skrattretande är det i alla fall.

Än är inte sommaren slut. Om än det är lite mindre sol, och att det börjar skymma lite på kvällen. Men än är det sommar några veckor till. För min del ska jag kontakta min läkare för en tid, för den undersökning jag måste  göra. Och det ska jag göra när sommaren är slut, enligt en överenskommelse jag har med henne. Jag gruvar mig verkligen. Men jag måste göra den om jag vill veta. Frågan är, vill jag veta? Därför är inte sommaren slut ännu.

Från sim-EM i Budapest såg jag, att Sverige fick en guldmedalj på 100 m fjärilsim, Therese Ahlshammar och en silvermedalj i simhopp, Anna Lindberg. Bra gjort! På kvällen såg jag en film å ettan. "En passion för Mr. Lester". En engelsk snäll film. Efter det en fransk dokumentär "Absolut Callas", om Maria Callas. Hon måste ha haft ett tragiskt liv, trots all berömmelse, eller kanske på grund av det. Intressant att se i alla fall.

I dag är jag ensam till lunch, så då blir det rester att äta. Har köttfärs i kylen som jag ska laga till middag. Blir det köttbullar eller pannbiff? Är skönt ute, så jag kanske tar en tur ut. Ska kanske ta ut plast och metall-sopor. Även tidningarna ska ut. Det börjar vara fullt i mina behållare under diskbänken. Skönt att man kan bidra till miljön på nåt sätt. Genom sopsortering, menar jag.

Har inget TV-tips idag. Vet inte om jag slår på dumburken alls i kväll. Ser lite simning på eftermiddagen. Boken jag läser nu är "Fyrmästarns dotter", en deckare. Kommer ihåg den första deckare jag läste. Det var en av Maria Lang. Det jag saknar numera är, att i början på boken fanns det en lista på dom som det handlade om. Så var det i Maria Langs böcker. I den här boken jag läser nu, skulle det vara bra med en sån. För i mitt tycke är det ganska rörigt, innan man kommer in i handlingen. Hoppas ni förstår vad jag menar. Jag är ju också ganska rörig, när jag ska förklara nåt.

Ska nu göra lite hushållsarbete innan duschen. Ett nödvändigt jobb. Ha det så bra govänner. Vi hörs igen.
                                                            Hej då!


Fler barnbarnsbarn

Mulet idag också. Men det är ändå ganska varmt. Det blev inte så, att jag gick ut igår. Jag hann inte, skulle ju vara i tvättstugan och jag skulle också se den svenska filmen. Fattar inte nu, hur jag kunde tycka att den var så bra då jag såg den på bio. Men det har ju gått några år sen dess.

Jag såg den franska filmen. "Hemlig agent" som handlade om andra världskriget. Den var så där. Skulle hellre ha sett "Notorious" med Ingrid Bergman och Cary Grant. Men den visades så sen och jag var tvungen att kojsa. Den filmen är ju en klassiker, som jag inte har sett. Får hålla utkik om den visas nånstans lite tidigare på dagen.

Idag måste jag gå ut för det håller på att bli tomt i kylskåpet. Men det håller också på att bli tomt i börsen, så det gäller att vara försiktig med vad jag handlar. Maten ska ju räcka en vecka drygt. Va less man blir på att vara fattig. Jag kan inte ens säga "hellre fattig och frisk- än rik och sjuk". Jag säger det omvända "hellre frisk och rik än- fattig och sjuk". Eller hur det nu är. Får väl äta pulversoppa. Tänkte en dag när jag gjorde pulversoppa, att det var som om man koka soppa på en spik. Ni vet den där sagan om han som kokade soppa på en spik, men la i en massa annat också. Det är ungefär som jag gör, så det blir inget billigare direkt.

Igår satte jag in en bild på mitt äldsta barnbarnsbarn Hugo, i dag kommer de andra barnbarnsbarnen. Det är Freya ca 20 månader och Edda ca 4 månader. Man kan riktigt se buset i ögonen på Freya. Goa ungar är det i alla fall. Tur för tjejerna att dom har en sån riktig storebror som Hugo.

                                                                Edda
                      Freya

Nu är min dator beställd. Spännande ska det bli. Skulle också vilja ha en skrivare, som man också kan skriva ut foton på. Men det blir en annan gång. Man kan ju inte skaffa allt på en gång. Sen skulle jag nog behöva glasögon också, då menar jag inte läsglasögon. Det var min önskelista! Helst skulle jag vilja vara frisk, men det är väl inte att tänka på i detta liv.

Inget "Mordet i Midsomer" ikväll. Det kanske blir nian och "Kommissarie Gently" eller dansarna. Men dansarna är inte så kul att se nu, när dom har gjort om hela skiten. Det ger sig väl när det blir kväll. Vad jag ser, menar jag.

Nu väntar duschen på mig. Har inte bestämt än, vad det blir för lunch. Kanske jag värmer på spagetti och köttfärssås som blev kvar i helgen. Så blir det nog. Ni ska ha det så bra nu, så hörs vi i morgon. Hej då!                                            

Förnuft med känsla och hedern i behåll

Ja då var det ny vecka igen. Nu har väl många börjat om att arbeta efter sin semester. En del verkar tycka det är roligt, medan andra tycker det är pest. Själv tycker jag inget, eftersom jag inte har nåt arbete. Det enda jag bryr mig om nu är min tå.

Jag kan inte förstå vad ont jag gjort, som alltid har ont nånstans. Eller är jag hypokondriker? Som bara inbillar mig. I alla fall är jag gode less. I går låg jag och läste en stund, och som vanligt somnade jag. Vaknade med världens hjärtklappning som inte gick över förrän jag tagit två värktabletter. Det gjorde att jag nästan inte tordes somna på kvällen. Men i morse kändes det bra igen. Tack och lov!

Såg en dokumentär "Sämre en djur" på tvåan. (Repris i kväll kl.23.55) Handlade om två ungdomar, en kille från Irak och en tjej från Algeriet-Tunisien. Båda är homosexuella och har inget stöd från sina familjer. Stackars ungar, vilka problem dom har och vilka konstiga föräldrar. Inte i sitt tycke naturligtvis, men i mitt. Bara för familjens heder. Eller kanske för mannen i familjens heder. För det är bara mannen som räknas. Ingen kvinna och inga barn. Dom svenska lagarna gäller inte för männen (i deras tycke). Nu är det inte så att det är alla från andra länder som tycker så. Men det är nog så många. Jag känner flera som tycker som jag.

Såg också "Förnuft med känsla" på ettan. En miniserie i tre delar. Jag har sett den förut som film, men jag gillar handlingen från artonhundratalet. 

Gör en soppa på broccoli-blomkål och petar ner lite kyckling, till lunch.  Kl 13 ska jag tvätta. Kl 14.15 ser jag en film på ettan. Nostalgitripp, "Änglar.........finns dom" med Jarl Kulle och Christina Schollin. Minns att jag tyckte den var bra när jag såg den på bio 1962. Men jag var ju barnsligare då.
Sen kan jag inte se nåt av intresse i kväll. Möjligtvis kl.22 och det franska dramat "Hemlig agent". Den visas på ettan. 

Om jag hinner går jag väl ut en stund. Men det beror också på hur det känns i tån, när jag sätter på mig skorna. Till middag kokar jag några potatisar och värmer på filén sen lördagen. Matte ska på hjälpa mig beställa en ny dator. En bärbar billig, samt en skrivare, Ser faktiskt fram emot att ha en ny dator. Då får denna dator gå i pension. Såg en annons i AB igår med humana priser. Få se hur det går!

Ja då ska jag sluta detta prat och göra andra grejer. Man har ju alltid nåt att göra (tråkiga saker). Ha det bra ni som läser detta. Hej då! 
                                  
                          Mitt äldsta barnbarnsbarn Hugo 9 år.

Onyttig som vanligt

Hallå på er govänner! Vilken varm natt vi haft. Vid tolvtiden i natt gick jag ut på balkongen för att kolla nattlivet, innan jag kojsade. Det var så lugnt ute. Några nattvandrare på väg hem, en del runda under fötterna. Men knappt någon bil som lät som dom brukar göra denna tid. Konstigt tyckte jag, ända tills jag fick se en polisbil som patrullerade. Därför var det så tyst och stilla ute. Skönt. Den ljumma luften svepte bara mina armar och jag kunde riktigt njuta av sommarnatten.

Mina pelargoner på balkongen blommar så ymnigt. Det måste vara det växlande vädret som gör det. Ungefär som i England, där det är växelvis sol och regn. Blomlådorna med petunia i, är inte lika glada. Petunia vill helst ha sol. Jag har några nejlikor som trivs bättre. Men nu drar det väl ihop sig mot hösten då blomningen dör ut. Ser rönnarna vid torget som nu är fulla med bär.

I går var jag bara lat. Läste mycket och sov en riktig middagslur. Såg Anne Lundberg med gäster på TV. Ett program där gästerna vänder ut och in på sina liv och talar om så hemska dom varit, men hur duktiga dom blivit. Ungefär så! Programmet avslutades med sång av Ola Joyce. Ola spelade piano och hade till hjälp en fiol och en cello. Bra sättning och riktigt vackert. Det var det bästa i programmet. Tycker väl inte så mycket om programledaren. Hon verkar vara med i alla program numera. Ungefär som Peter Settman. Dom är så präktiga. 

Ska göra redd grönsakssoppa till lunch. Den soppan hör sommaren till. Minns att mamma gjorde den, när morötter och ärter var klara i grönsakslandet. Till middag blir det spagetti och köttfärssås. Både Matte och jag gillar det.
På TV vet jag inte om jag är så intresserad av nåt program. Kollar nog en film på TV4 film, "Only the lonely".

Annars blir väl denna dag som alla andra dagar. Som igår, läste mycket och sov en stund. Gjorde inget nyttigt, bara latade mig. Men det är ju också nyttigt på sätt och vis. Nu ska jag fortsätta vara onyttig, och ta en dusch innan jag ska börja med soppan.

Nu får ni ha en skön sommardag. Njut av värmen så länge den varar. Hej då, vi hörs!

Tar det lugnt

Då var melodikrysset klart. Fast jag höll på att stupa på Cyrano. Tur att google finns. Min dator blev lite bättre när Matte tog bort en massa cookies. Få se hur länge den står ut.

Jag börjar bli less på den onödiga trafiken här utanför. Nån polis verkar det inte finnas i den här byn. Och det är väl bara jag som bryr mig. Dom andra i det här huset är väl hörselskadade. Eller halvdöda? Ska man behöva köra Storgatan upp och ner nattetid och gasa på som bara den? Dom ska vara glada att jag har tappat orken, för annars vet jag inte vad som hade hänt.

Var till Ica igår men köpte bara jordgubbar för dom hade inget textillim. Fick gå till Konsum där dom hade. Köpte också mjölk, limpa, isbergs, Året Runt och en glass. Ringde färdtjänst när jag skulle hem, eftersom jag har så ont i tån. På färdtjänst var det bara kö och väntan. Fick köa så länge att batteriet tog slut i mobilen. Som tur var kunde tjejen i informationen ringa åt mig. Träffade flera bekanta och fick t o m sällskap av en liten svart hund, Svea, medan jag väntade på taxin.

När jag kom hem var det tid för att börja med maten och när vi ätit och jag diskat såg jag på friidrotten. Löste korsord i min nya Året Runt. Det är alltid så roligt med nya korsord.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Har lagat kudden men jag tror att jag ska sy ett nytt överdrag till den. Kanske jag gör det idag, om jag ids. Kanske jag målar på ett tyg som jag ska sätta på fotpallen. Behövs nytt tyg där.

Vädret är uppehåll och varmt. Men jag tror jag är inne i dag. Läser lite och tar det lugnt. Hoppas ni får en fin dag! 
                                                       ♥Hej då!♥

Fy för dun

Ännu en fredag. Jösses så fort tiden går. Kan ingen bromsa? Jag kan det då inte. Hur ska man hinna med allt man vill göra? I alla fall skiner solen idag. Det är ju alltid nåt uppiggande.

I dag ska jag ut efter lunch. Men innan dess ska jag dammsuga, vaska i duschrummet, duscha och göra lunch. Till lunch blir det minestronesoppa.

Måste komma ihåg att köpa textillim. Jag var ju ner i tvättstugan i går och tvättade några kuddar. Det tar ju ganska lång tid att torka kuddar i tumlaren. Man måste tumla dunkuddar och ha med en tennisboll i tumlaren.. Vad jag inte såg, var att en av kuddarna hade två små hål i tyget. Vad hände? Jo, jag fick massor med dun i tumlaren. Är mitt liv kantat med otur eller tur? Har nån städat dun? Det är inte det lättaste att få tag på alla dun som flyger kring när man ska fånga dom, med hand eller borste. Försökte med våt trasa också. Till sist fick jag rent i alla fall. Ni ska ju inte tro att jag skulle lämnat det till nästa tvättare. Många skulle gjort det. Efter att ha städat efter andra vill jag ingen så ont. Mera konstigt att det är nåt dun kvar i kudden.  Det är till kudden jag ska ha textillimmet. Ingen ide att laga med nål och tråd. Håller bäst med lim.

I kväll blir det nog att se friidrott på TV. Det är ju DN-galan med världens bästa. Det börjar kl.19 på TV2. Jag tycker dom är så duktiga, dom tävlande. Kul att se att dom gör allt dom kan. Om jag tänker på hur mycket arbete dom har gjort för att bli så bra, så tycker jag att det är dom väl unt att vinna. Sen har ju inte alla lika bra förutsättningar. Efter TV läser jag nog en stund. Och i morgon är det lördag med melodikrysset.

Nu ska jag avsluta detta. Livet består väl inte av att jag ska sitta och skriva blogg. Fastän det är trevligt. Kommer närmare er på nåt vis. Man är inte så ensam, så att säga. Min granne, Hilding, lider så mycket av sin ensamhet. Blev värre efter det han ramlade i lägenheten. Han kan inte gå ut så mycket som han gjorde förr. Jag har sagt att han ska komma till mig och fika, men han har bara kommit en gång, och då tvingade jag nästan honom.. Han vill inte störa. Jag förstår vad han menar, men om jag säger att han ska komma, så stör han inte. Jag tycker om att vara ensam, ja inte alltid, men för det mesta. Men jag har för det mesta nånting att göra. Min granne gör ingenting, mer än läser dagstidningen. Tråkigt!

Hoppas ni får en fin fredag. Vi hörs nog i morgon. Hej då!


Diskriminering

Igår kan man säga att det regnade på eftermiddagen. Himlen höll sig öppen ända till sena kvällen. Men det håller på att ljusna nu.

I kväll sätter Lulekalaset igång. Skulle vara synd om det skulle vara regn då. Helst när hotell och campingägare har en åldersgräns på endera 25 år eller 30 år för att få ett hotellrum eller för att campa. Har den åldersgränsen på 18 år (då man är myndig) blivit förverkad nu. Stackars ungdomar! Precis som om dom som är äldre uppför sig bättre. Skulle inte tro det. Jag har sett många exempel på det. Varje dag till och med. Behöver bara gå ut på byn så ser jag exempel. Och pensionärer är värst. Nu drar jag alla över en kam, och det är inte så att alla är värst, men det finns hemska gamla. Som inte har fått nån uppfostran om hur man är mot sina medmänniskor. Och man behöver inte vara ung för att förstöra saker. Såg ett gäng karlar (40-50 år) som förstörde grejer på torget i sommar. Visserligen i fyllan, men är det en ursäkt? Knappast!

I dag på lunchen ska Matte kolla min dator. Han tror att jag har för mycket cookies sparade. Kan vara, jag har aldrig rensat.

Idag ska jag tvätta sängkuddar och badrumsmattan. Kuddarna blir som nya när jag har tvättat dom. Kör dom i tumlaren med en tennisboll för att torka dom. Men det tar sin lilla tid att få dom torra. Tycker det skulle gå fortare när det bara är dun. Men icke det.

Till lunch gör jag makaronipudding och till middag ugnstekta kycklinglår med ris, om Matte kommer till till middag. Jag tror att han är nattbil och då brukar han äta på taxi. Är jag ensam äter jag nåt enkelt.

Såg "Honungsfällan" i går. Är en norsk serie. Inte så där bra, mycket överspel från skådisarna. Men ser väl slutet i kväll. Dansarna såg jag också och det blev en tjej, Lauren, som åkte ut. Mycket pga en skada hon hade fått.  Så nu är det bara en tjej kvar. Jag tror att det blir sådär, för att det är småtjejer som röstar, och dom röstar på killarna.

Nu ska jag in i duschen innan jag börjar med maten. Ha ni en skön torsdag så kanske vi hörs i morgon.
                                              Hej då!

Slut på mord i Midsomer

Mitt visuella minne verkar inte bättre än i går. Får slita som bara den för att komma in på datorn. Bli inte förvånade om min blogg uteblir. Då är det säkert så att jag inte kommer in. Har t o m uppdaterat Java i dag, men då tyckte jag det blev ändå sämre. Vad göra, mer än att köpa nytt? Men en fattig pensionär ska väl inte ha dator? Bäst vore det om jag sällade mig till dom, som rullar tummarna och väntar på döden. Men nu är jag ju inne, så då är det väl bara att skriva.

I dag ska det visst bli ett riktigt regnoväder, enligt radion. Men ibland stämmer det inte vad radion säger. Än är det uppehåll. Och lite solsken också.

Jag var ju ut en sväng igår. Träffade några bekanta och pratade med dom en stund. Sen hem och läsa ut boken. Stekte rödingen i ugnen och kokade några små potatisar. Matte kom till middagen och han fick äta potatissallad och rostbiff. Själv höll jag mig till fisken. Brukar äta en halv fisk men hur det var, så åt jag hela. Den var ju inte så stor. Men god!

Såg "Morden i Midsomer" absolut sista avsnittet. Nu ska dom visst bli lagliga i Midsomer. Morden ska hända nån annan stans. Och lösas av en kusin till Barnaby. Få se hur det ska bli? Efter TV var jag så trött,  att jag somnade som vanligt direkt när jag landade på kudden.

I dag har jag väl inget på schemat. Matte kommer bara på middag och jag gör nog en gryta med fläskkorv som grund och mycket grönsaker.  Har några tunnpannkakor i frysen som jag äter till lunch. Kanske jag gör ett ryck och städar nån garderob. Har tänkt länge att jag ska röja ur två byrålådor i hallen och lägga smådukar där, som nu ligger i linneskåpet. Får en bättre översyn då av mina dukar. Få se hur jag gör. Om det händer idag eller nån annan dag. Det är väl inte så bråttom. Kan ju sticka också eller läsa den nya boken.

Matte pratar om att köpa ny säng. Han får ont i ryggen av sin gamla. Tänkte då köpa nya lakan till hans födelsedag i oktober. Kanske jag syr några nya småkuddar också. Vet ju när jag fick min nya säng, hur roligt det var att ha nya lakan också. Får se hur det blir med kuddarna. Jag brukar sy vita kuddar med spets på. Men tror inte Matte vill ha det, i alla fall inte spets. Kanske jag målar nåt motiv på vita kuddar. Eftersom jag har vitt tyg. Tål att tänka på. Nog kliar det i målarfingrarna.

I kväll börjar nian visa en miniserie "Honungsfällan" kl. 21. Första och andra delen visas i kväll. Sen är det en till del. Vet inte när den sänds. Verkar bra av det jag sett. Kanske ser den. Ser ju fort om det är nånting att lägga tiden på.

Nu ska jag sluta för idag. Hoppar vi hörs i morgon. Beror väl på det visuella minnet. Ha det bra och hej då!

Dåligt visuellt minne

När jag nu är lagom uppretad på min dator, startar jag nu bloggen. Jag (datorn) lider av dåligt visuellt minne. Så här i början på dagen? Jag bryter nog ihop snart, vad det gäller gamla datorer. Skit det samma, nu är jag inne i alla fall.

I går läste jag verkligen. Håller nu på med tredje boken, och Nancy och hennes mamma har flyttat till Uppsala. Vad var det jag sa. Det är i mina hemtrakter boken utspelar sig. Till och med en beskrivning av Kungsängsgatan, där jag bodde innan vi flyttade till Dalby. Inte underligt att jag läser så fort. Men vad ska jag läsa när boken slutar, och ingen mer berättelse om Nancy finns. Fick med en bok när jag köpte Året Runt, Ann Rosmans "Fyrmästarens dotter". En deckare. Får väl läsa den.

Vad hände mer än det i böckernas värld i går. Ja, Matte och jag åt sparrissoppa till lunch. Till middag kom också Jocke och åt. Stuvade makaroner med korv. Och nog såg jag "Hidalgo" igen. Handlar om en häst, en mustang. Vilken häst sen. Sen blev det sängen. För första gången på länge stängde jag balkongdörren innan jag gick och la mig.

I dag ska jag ut en stund och handla lite mat. Solen skiner och det verkar bli en skön dag (om det inte blir för varmt). Matte kommer inte på lunch så jag åt en stadig frukost. Rostat bröd med svart kaviar och skagenröra på. Det har Matte handlat till mig, för att jag skulle få smaka på nåt gott. Och det var gott.

Jag ska ta fram en röding ur frysen. Den ska jag äta till middag. Matte får potatissallad och eventuellt rostbiff. Då får jag den goda fisken för mig själv. Skämt åsido, han vill nog inte ha fisk med ben. Han är av denna generation. Jag är så glad för fisken jag fått.

Nu ska jag kika in en stund på facebook och farmville. Sen blir det en dusch innan jag ska ut. Ha ni en fin dag så får vi höras i morgon. Om mitt visuella minne funkar.
                                                       ♥Hej då!♥

Nu mörknar det på kvällarna

Äntligen en medalj till Sverige i friidrotts EM. Det blev Emma Green som fixade ett silver i höjdhopp i går. Strongt av henne. Man blir stolt. Nu är det slut på EM och allt blir som vanligt med "Emmerdale" på lunchtid. Matte kommer och äter lunch som vanligt. Det blir soppa och rostat bröd i dag. Till middag spagetti och korv.

Såg friidrotten på TV i går kväll och även "Tudors" sista avsnittet (åtminstone för denna sässong). Såg också slutet på "Firman", en Tom Cruisefilm. Före det tvättade jag och lagade middag. Middagen blev inte förrän 18.30, men det gick bra.

Idag ska jag vila min tå. Blir nog att läsa lite. Lunch vid 12-tiden. Solen tittar fram då och då. Undrar om jag ska vattna blommorna på balkongen. Får väl kolla.

Upptäckte i går kväll att det börjar bli mörkt på nätterna. Vid ettiden i natt var det riktigt mörkt. Men det har ju med årstiden att göra. Vackra solnedgångar i augusti är ju vanligt. På den tiden då jag blev bjuden på kräftskivor, minns jag mörkret, när man satt utomhus med det enda skenet från papperslamporna som lyste upp bordet med alla läckerheter. Här uppe i norrbotten är det inte så vanligt med kräftskivor. Däremot är det vanligt med surströmmingsfester. Förra hösten åt jag ingen surstömming, men jag brukar göra det. Visserligen är det inget man sitter i sin ensamhet och äter. Därför blir det sällan jag gör det. Ingen av mina ungar gillar surströmming och jag känner inte att jag måste äta detta. Det gäller också kräftorna. Inget jag måste ha.

Nian visar en bra film kl.21 i kväll. Det är "Hidalgo" med Viggo Mortensen. Har ni inte sett den, så gör det. Fyran visar "Solstorm" en överreklamerad film.  Visserligen svensk men inte så bra tycker jag. Och sen är den på fyran, med alla långa reklamavbrott. Jag vet inte vad jag ser. Hidalgo har jag sett flera gånger och jag har den filmen. Men finns det inget annat att titta på så ser jag den. Eller så läser jag. 

Nu ska jag göra nåt annat, så ni får hålla till godo med detta. Sätter in en bild på en solnedgång över Piteälven.
                                      
                                                Hej då!

Inga måsten väntar

Ny månad, augusti. Så då är snart sommaren slut. Jag har inte hunnit med. Vill att det ska vara längre. Men kan inget göra för att förlänga sommaren. Det är som det är. Nu sitter jag här med min kaffemugg och kan inget annat. 

Hade en riktig läsadag i går. Läste ut "Mosippan" och började på "Nancy". Kanske bäst att jag kollar på bibliotekets hemsida vad jag ska läsa härnäst. Det är bra att man kan sitta hemma och låna böcker, i alla fall reservera och sen hämta. Nu när jag läst dom senaste böckerna, så kan jag  veta att det Elsie Johansson skriver om, är från mina hemtrakter. Känner igen dialekten t ex. Och nu i sista boken flyttar dom ju till stan, Uppsala.

Såg lite på EM. Stackars Sverige som inte fått nån medalj. T o m Norge fick guld igår, i spjut herrar. Samtidigt fick Finland brons i samma gren. Den enda chans på medalj är i dag. Damernas höjdhopp, och Emma Green. Dammsög, dammade och vaskade igår. Skönt att ha gjort bort det för denna vecka.

Såg också en film. Det var "Monsters ball" med Halle Berry. Jag tyckte inte den var så bra. Såg den mest för att hon fick en Oscars för sin roll. Sen ringde Isabel och vi satt och pratade ända till sängdax. 

Matte kommer väl hem i dag. Kanske han kommer till middag. Måste värma på pannbiffen som är kvar. Kokar några potatisar till. Nu har jag inte tid att skriva nåt mer. Ska duscha och sen till tvättstugan. Kan meddela att solen skiner just nu i alla fall. Låter som en hoppfull dag. Inga måsten veckan som kommer. Är ganska skönt. 

Ha en bra söndag! Hej då! 

RSS 2.0