Tillsammans är man mindre ensam


-3,8 grader och varning för snö idag. Jag har inte ätit frukost än. Var tvungen att plocka fram en fralla ur frysen och den får tina av sig själv. Sen ska jag göra en kopp kaffe. Radio norrbotten har sändning från radiohuset på Gärdet i Stockholm i dag. Det gäller "Kallne och Co" och undrar varför. Jag menar varför ska dom vara i Stockholm. Är det för att dom ska träffa norrbottningar i förskingringen? Säkert! Va less jag blir.

Jag gruvar mig redan för morgondagen. Måste stiga upp kl. 5 för att ta vätskedrivande tabletter. Jag ska ju åka till Sunderby sjukhus kl. 10 och då måste dom vätskedrivande ha gjort sitt så att säga. Kl. 11 ska jag vara på reumatologen och kl. 12.30 ska jag vara på lungkliniken. Så det blir en hård dag i morgon. Men det blir skönt när dagen är avklarad och jag får stänga min dörr och vara hemma igen.

Ingen lunch med Matte idag. Äter nog en macka med ett glas mjölk till. Tvättar kl. 13 och sen får jag försöka ta mig till affären för att handla mat. Skulle behöva bärhjälp från affären men det får väl gå som det går. Får väl handla två gånger, idag och på torsdag. Att jag har fyra barn kan jag inte märka nu. Skulle tro att jag har ett och jag vill inte slita ut honom. Dom resterande tre har jag nog slitit ut redan. Jag får väl ge dom en chans att också bli gamla.

Såg en fransk film på ettan igår. "Tillsammans är man mindre ensam" heter den. En sanning med modifikation. Sen såg jag också "CSI". Har snart läst ut boken så jag försöker läsa saktare så den ska räcka längre.
Ikväll blir det final i "Mästarnas mästare", månne det blir Louise Karlsson som vinner. Hon har varit överlägsen så här långt.

Nu ska jag sy i några knappar i min jacka. En har helt lossnat och en är på väg. Sätter in en bild på Tova när hon var mindre. Hon är ju så go! Nu ska ni ha det bra ska försöka skriva i morgon innan jag far till Sunderbyn.

Hej då!                                                
                                

Snön ligger djup på åkrarna

Snart april och ändå är det full vinter. Idag -3 grader och det är ju acceptabelt men det är för mycket snö. Tranorna börjar komma och björnarna går ur idet. Vad ska dom äta? Björnarna hittar väl nåt smådjur men det är värre för tranorna när snön är meterdjup på åkrarna. Dom får vara tacksamma om människor lägger ut mat till dom.
 
Vad jag ska äta till lunch är inte svårt att veta. Det blir ost & purjolöksoppa med vitlöksbaguetter till. Till middag blir det pytt. Jag åt middag ensam i går för Matte hade mat med sig på jobbet. Det blev att jag värmde på korvgrytan som var kvar och åt det med en hårdmacka. Till kvällen åt jag en apelsin. Slökollade på TV en stund. När man tänker efter visas det en massa skit på TV. Men det ska ju vara nånting för alla. Det jag tycker är bra tycker ju inte alla, osv. Det jag tyckte var bra för tjugo år sen, tycker jag är bara skit numera. För det mesta är det så för mig.

Hockeymatchen i går var en bedrövelse. 2-1 till Färjestad så nu blir det en ny match i Skellefteå. Då måste SAIK spela bättre om dom ska ha nån chans till fortsatt spel. Vi får väl se.

Har stickat upp ett nystan på sjalen och det blir minst ett nystan till. Vet inte om jag ska ge bort den eller behålla den. Får se hur det blir med det. Jag får väl börja med julklapparna snart. Vad jag ska gör vet jag inte men det ger sig väl.

Ikväll ser jag sista delen på "Saltön". Jag har ju läst böckerna och förstår inte hur dom ska hinna med allt som ska hända i detta sista avsnitt. Ska bli roligt att se. Nu är det nog slut i tankeförrådet för denna gång. Vi får höras i morgon i stället. Ha det så bra! Hej då!

Sommartid

Sommartiden börjar i dag trots att det är snöoväder och -3,4 grader. Snön bara vräker ner och det känns som om jag skulle vilja gråta. Varför bor jag här? Ska köpa en trisslott och hoppas på storvinst som skåningen vann i lördags. Tänk att han vann 215 miljoner. Så mycket pengar behöver man väl inte, men man kan ju ge bort det man inte behöver. Om jag vann skulle jag flytta härifrån till behagligare klimat. Jag skulle också anställa nån som tog hand om mitt boende, typ en alltiallo. Men det är väl bara drömmar jag har. Får i stället sitta här och lyssna på hur dom skottar snö.

Efter middagen igår och när jag hade diskat kom Pernilla och Tova förbi. Dom hade med sig en näverkont som jag hade haft hos dom. Dom hade också med sig "Lillans bok", en bok som var från min barndom. Med kort och saker som mamma hade skrivit upp om t ex hur mycket jag vägde när jag föddes o dyl. Det var inte så vanligt på den tiden. Nu har väl alla en sån bok. Kul att ha kvar, om nu nån är intresserad. I alla fall var det roligt att se Pernilla och Tova.

Det blev mycket TV i går kväll. Först nian och "Kommisarie Lewis" och sen halva "Millennium" efter det "Brottskod försvunnen". De två sistnämnda på ettan. Skulle sen se "The aviator" men orkade bara en bit av filmen. Klocka 24 deckade jag. Har fortfarande svårt med andningen, ser fram emot att det blir bättre. Det brukar bli det.

Har betalat räkningarna för denna månad. Det känns alltid så grymt men skönt att man kan betala. Idag på eftermiddagen är det hockey på femman. Lagen som spelar är Skellefteå AIK som möter Färjestad i Karlstad. Jag blir glad om mitt lag vinner. Hoppas!!!!!

Till middag steker jag skinkstek och gör grönsaksris till. I kväll ser jag "Livet på Laerkevej" tillsammans med en apelsin, och sen går jag in i bokens värld. I morgon startar jag dagen med omläggning. Men det är en annan grej det. Ha det så bra så kanske vi hörs i morgon. Hej då!

                  

Heja SAIK

Skellefteå slog Färjestad med 2-0 i går kväll. Vinner dom nu bara nästa match så går dom vidare i slutspelet. Hoppas!  

Dagen är nästan slut innan jag börjar med bloggen. Sov till nio och gjorde frukost. Sen var det dags för melodikrysset och efter det duschen. Hade precis börjat dammsuga och då kom Matte. Egentligen en timme för tidigt men  jag hade förberett soppan så det var bara att göra färdigt. Efter maten diskade jag och sen fortsatte jag med städningen, och där är jag nu i handlingen.

Det är -2 grader idag och stenmulet. Var igår på Konsum och köpte garn. Ljusrosa och vitt med noppor på. Ska söka bland mina mönster och se vad jag ska sticka. Ska göra det när jag skrivit färdigt. Till middag gör jag köttfärssås och spagetti. Enkelt och gott och en sallad till det samt en hård macka.

Jag hade på TV-n igår men såg som inget. Satt med ett korsord och gäspade mest hela tiden. Blir det nånting på TV ikväll måntro? Fortsättningen på "Millennium" är det på ettan men då är det samtidigt "Kommisarie Lewis" på nian och den förstnämnda har jag ju sett så jag tror jag ser på nian.  Ettan visar en film om Howard Hughes "The aviator" kl. 23.20 som jag skulle vilja se. Kan jag hålla mig vaken till dess? Återstår att se. Kanske jag hinner med en middagslur idag. Om jag gör köttfärssåsen nu kanske jag hinner knoppa en stund.

Måste blåsa i min flaska så jag får bättre med andningen. Det är mycket man måste. Ha det bra alla vänner och ni andra också! Hej då!
                                 
                                  

Jag är bara avundsjuk

Fredag igen och bara -1. Däremot hel mulet, måntro det blir snö. Har lite svårt att andas idag. Hoppas det går över för jag behöver handla lite. Jag har ju färdtjänst att utnyttja, men det blir ju dyrt i längden. Jag är ju inte gjord av pengar direkt. När jag läser inläggen på facebook, blir jag lite avis på dom som bara kan handla det dom vill och resa dit dom vill. Det har jag aldrig kunnat gjort. Förr gick ju mat och husrum samt ungarna i första hand. Efter pensionen är det bara räkningarna som gäller. Tur om man får över nåt till mat.  

Var på fotvården i går, det behövdes verkligen. Skönt att ha blivit av med dom långa häxnaglarna. Beställde ny tid till slutet av april så att jag får hålla efter naglarna. Det hade också blivit dyrare, visserligen bara 20 kr mer. Tur att jag har remiss annars skulle det kosta 380 kr i stället för 100 kr. Utan remissen skulle jag inte kunnat gå.

Vad blir det för mat idag?  Västkustsoppa med vitlöksbröd till lunch. Till middag korv, eventuellt korvgryta. Har inte bestämt än. Såg en film på sexan igår kväll "Departed" med Leonardo di Caprio, Matt Damon och Jack Nicholson. Den var ganska bra men lite otäck. Jag är inte så förtjust i filmer utan hjärta, ser helst snyftare eller deckare utan vapen. Då mår jag som bäst. Tänk er att låta tårarna rinna fritt över kinderna framför TV-n. En rulle hushållspapper är bra att ha till hands då. Man får ju rensa tårkanalerna då och det kan ju vara nyttigt.

Har inte köpt garn än och inte färg heller. Har inte varit längre på Storgatan än till Ica. Men det blir nog nån dag, få se om det blir idag. Lovar ingenting bestämt. Beror på mina lungor. I kväll blir det inte mycket att se på TV. Mögligtvis "Skavlan". Kanske lite ishockey på nian. Slutspel i elitserien, femte omgången. Skellefteå spelar mot Färjestad och det står 2-2 i matcher. Tummarna håller jag för mitt SAIK. Och jag håller tummarna för Oscar som är och spelar cup i Sundsvall med sitt SAIK 97 i helgen. Så det blir mycket tumhållning i helgen.

Måste också städa lite i morgon. Än har jag kvar snö på balkongen så jag kan inte städa där. Jag har sällan sol där så snön tar sin tid att gå bort. Kul när jag kommer så långt. Nästa vecka är det första  april så nu får det sätta fart med snösmältningen.
                                                        
För att lätta upp stämningen sätter jag in en bild på Alec, den lille gitarristen. Jag blir då glad då jag ser den coola grabben. Ha det så bra så ses vi. Hej då!

Våffeldagen

Jag är sent ute med bloggen idag. Det har varit omläggning av mitt ben och provtagning för mitt besök på reumatologen på onsdag. Sen har jag ringt och beställt sjukresa till den dagen.  Nu ska jag försöka skriva lite innan jag ska till fotvården. Jag känner mig verkligen stressad, men det går väl över. Egentligen har jag väl inget att skriva om men jag knåpar väl ihop lite.

Som sagt var så tvättade jag igår och då gick hela eftermiddagen åt. Hann i alla fall värma på kåldolmarna och steka potatis till middagen. Sen såg jag lite på TV bl a "Uppdrag granskning", som handlade om 14-åringen i Bjästa som hade blivit våldtagen på skolan och sen blev mobbad av hela byn, både barn och vuxna. Man tror inte det är sant. Vad är det med folk egentligen? Sen for våldtäktskillen och våldtog en annan tjej, som tur är sitter han inne nu, men ändå. Efter det såg jag "Kommisarie Lynley" och lite annan skit innan jag gick och la mig.

Åt kräm och mjölk till lunch och nu ska jag snart klä på mig och fara till fotvården. Till middag gör jag pannkakor med sylt och grädde (i stället för våfflor). I kväll blir det att se nåt på TV som vanligt. Skulle vilja se nåt roligt som omväxling mot alla deckare.

Det är -4 grader och sol, men dom har lovat snö. Jag smäller av snart av allt snöande. Blir så deppig!!


                  Men vad ska man göra? Sjunga och dansa kanske. Ha det nu så bra vänner!
Så hörs vi i morgon!  Hej då!!!!!

Jaha

Solen skiner och det är -5 grader. Igår satt jag och solade drygt en timme i Ica korsningen. Då var det varmgrader även i skuggan. Det var så skönt och man var tvungen att ha solglasögon på sig, för det var så vitt när man tittade mot snön. Och snö är det ju gott om. Som tur är så är snön inte skitig som den brukar vara i större städer. Här på landet är det vitt och rent.

På tal om rent så ska jag tvätta kl.13. Så det blir ingen utgång i dag, möjligtvis går jag ut på baksidan av huset när jag väntar på maskinerna, och lapar lite sol. Matte kommer inte på lunch så jag steker upp en frukostkorv och tar lite sallad till. Till middag tar jag fram kåldolmar ur frysen och kokar potatis till.

Såg mästarna och desperata husfruar på TV igår kväll. Märktes att jag hade varit ute i solen för jag var så trött på kvällen. Höll ut till 22.30, då däckade jag. Och ändå hade jag sovit middag mellan 18-19.

Ännu har jag inte kommit ihåg att köpa garn så jag har nåt att sticka på. Sticka kan man ju även göra utomhus i solen. Innan helgen måste jag gå till konsum eller garnaffären. I morgon blir det inte för då ska jag till fotvården. Men kanske på fredag eller lördag. Nu idag ska jag  kolla på blocket vad dom har till salu. Det brukar mest vara bilar och sånt och hittar man nåt som man skulle vilja ha är det för det mesta sålt redan. Sängbordet som jag har, köpte jag på blocket för 250 kr. Nu ska jag plocka med kläderna som jag ska tvätta och göra klart för detta. Hoppas ni har det skönt i solen. Jag antar att ni har lika fint väder som jag har. Vi får höras i morgon så hej då!

                      

Mat och sånt

God morgon! -3 grader och sol. Låter lovande för denna dag. Nu är det ju så att vädret kan svänga ganska fort den här årstiden så efter lunch kan det vara full snöstorm. Men jag ska trava iväg ut efter lunch. Måste handla lite mat för resten av veckan. Vad svårt det är att variera maten. Drygt en vecka till påsk och mera matbekymmer. Tycker att jul och påsk är maten densamma nästan. Denna påsk ska jag inte lägga ner så mycket tid på maten. Det blir väl en sillbit och nåt ägg på påskafton och eventuellt en Janssons. Annars blir det som vanligt. Blir väl mest ensam under påsken. Vet inte hur Matte jobbar den helgen. Byn brukar bli avfolkad under påskhelgen. Dom flesta far till Kåbdalis för att åka skidor eller på fisketur till fjälls.

Såg en film på ettan i går kväll. Den heter "Evening" och handlar om en kvinna som ligger för döden och återupplever sin ungdom i drömmar. Hon har två vuxna döttrar som inte känner till hennes föregående liv. En sorglig film att avsluta kvällen med. Innan dess hade jag sett "Saltön".

Jag äter ensam lunch idag också och till middag gör jag risgratäng med skinka, majs och sparris. Till det en grönsallad med tomater. Eftersom jag ska ut idag kan jag förbereda maten så att det går snabbt. Jag kan ju koka riset så det är gjort. Salladen kan jag också göra innan jag går ut.

Nu börjar det vara tid för klippning av mitt hår. Men när har Isabel tid att komma hit? I alla fall börjar jag se ut som häxan i pepparkakshuset. Jag har då inte råd att lägga 400 kronor på en klippning. Kanske jag ber Matte ta klippmaskinen och snagga mig.

Lägger in ännu en bild på Alec som baby. Jag skulle verkligen vilja pussa på han. 
                        
                  
   Det är ju ett tag sen detta kort togs. I maj fyller Alec 5 år, tiden går fort. Nu är han en stor (?) kille. Men jag minns så väl denna tid, verkligen en solstråle.

Nu ska jag avsluta detta och gå in på facebook och kolla vad som händer där. Ska också besöka farmville och sköta om mina hästar och smådjur. Har bara en ko och hon mjölkar chokladmjölk. Smart va? Sen bygger jag ett franskt maison just nu. Byggde ett stall förut och det är alltid nåt bygge på gång. Sen odlar jag för närvarande vindruvor. Pga att bensinen är så dyr får jag göra det mesta för hand. Fastän jag har traktor, skördemaskin och såmaskin. Man kan säga att jag är fattig som farmare också. Sånt är livet!

Vi får höras i morgon om jag har nåt att förtälja då. Ha det så bra! Hej då!            

Vackert väder idag

Ja då var det farväl till vintern i och med att vinterstudion på TV är slut nu. Snudd på nollgradigt i dag och solsken över hela himlen. Våren är på väg (?). Vad kan man önska sig mer.

Just nu spelar radio norrbotten P4 "Rock around the clock" med Bill Haley. Det var länge sen man hörde den låten. Jag blir förflyttad till 50-talet och Club Seven Eleven på Nygatan i Arboga. Där rockades det på söndagskvällar och jag var där varje söndag och dansade rock´n roll hela kvällen. Det var tider det. Pappa kom och hämtade mig och min kompis med bilen efter det var slut. Det var ju skola dan där på. Det var öppet 19 till 23 (seven eleven). Där fanns ingen fylla, bara skolungdomar, typ 15-16 år och det var bara dansen och en coca cola som gällde. Rock around the clock!!

Ingen lunch med Matte idag. Jag värmer upp lite rester, renskav och potatis, till mig själv. Vet inte om jag hinner till Öbergs idag. Men då får jag ta det i morgon, ut ska jag i alla fall. Måste få lapa lite sol.

Såg skidorna i går på TV. Hann också med att läsa lite. På kvällen vart det också TV. Annars vart det bara matlagning, disk osv. Till middag vet jag inte vad jag ska göra i dag. Men jag har frukostkorv, falukorv och säkert nåt annat i frysen. Det löser sig. Annars finns det ju affärer. 

Det blir väl TV ikväll också. Bl annat "Saltön". Ni får väl läsa i morgon vad som händer. Nu har jag ingenting mer att förtälja. Vi höres! Hej då!

Skidor eller sol?

Sol idag! Hinner jag ut innan den försvinner? Hoppas det. Det är -11 grader just nu och det blir säkert varmare under dagen. Jag har sovit gott i natt som jag nästan alltid gör. Frukost har jag avklarat och nu lyssnar jag på radion, P4 med Anna Mannheimer och Tomas Tengby. Funderar på hur jag ska klara av det jag vill göra på eftermiddagen. Jag vill se skidor från Falun på TV och jag vill vara ute i solen. Hm! Får väl bestämma mig efter lunch.

Till lunch gör jag en italiensk soppa med pasta och korv och till middag blir det stekt laxfilé, potatis, citronmajonäs och grönsallad. Jag älskar fisk så jag ser fram emot middagen.

Jag såg Milleniumfilmen igår kväll. Sen såg jag "Brottskod försvunnen", sen blev det sängen för mig. I kväll ser jag först "Brother & sisters" på nian kl. 20. Slår sen över till ettan och ser "Livet på Laerkevej". Sen fortsätter jag läsa ur boken när jag lagt mig. 

Skellefteå fick stryk hemma mot Färjestad i hocheyns slutspel i går, efter att ha vunnit borta första matchen. Nu står det 1-1 i matcher och det är bara att hålla tummarna för SAIK i fortsättningen. Spännande blir det i alla fall. 

När ska jag orka städa? Jag vet att det inte tar lång tid att dammsuga och vaska, men jag tycker det är så tråkigt. När det sen är klart, är man så nöjd, men det är långt dit. Inte blir det då idag. Jag har ju fullt upp i dag. Jag bara skoja!!!

Baby sockarna är färdiga nu. Tar med dom när jag går till fotvården på onsdag. Jag vet att Jenny är sjukskriven men jag kan lämna dom där med ett lycka till, för vidare befodring. Nu ska jag göra annat så jag slutar skriva och önskar er en fin söndag. Hej då!!!!  

Vårdagjämning

Vårdagjämning är det i dag och så har min äldsta son namnsdag, Joakim. När han föddes hade jag just läst en bok vars huvudperson hette Joakim. Jag kommer inte ihåg vad boken hette men att Joakim var en hyvens kille. Så då blev det Joakim som min son fick heta. Vårdagjämning, visst låter det härligt. Nu har till och med almenackan lovat vår. Men när man tittar ut ser det inget vårlikt ut. Det blåser lite och det är -4,4 grader. Hörde en traktor tidigt i morse så det kan ha snöat i natt. Bläh så less jag blir. Vad sägs om en vårblomma.


                            

Var och handlade i går eftermiddag men hann inte till Öbergs för att köpa färg. Det var jättemycket folk på Ica men jag handlade det jag skulle ha och glömde inget. Fastän det inte var soligt och inte ens behagligt varmt satt jag ute en stund. Snön lyser vit till och med på gatorna. Ingen skitig snö här inte. Hörde att första tranan har kommit till Ersnäs. Stackars den som inte har nåt att äta. Snön ligger halvmeter hög. Tranan har väl vunnit nån flygtävling, för den är alldeles för tidig.

Snart ska jag duscha innan jag börjar med lunchen. Det blir räksoppa med pain riche. Ska ta fram räkor ur frysen innan jag duschar så dom hinner tina. Eftermiddagen kommer jag att sitta framför TV-n. Skidspelen från Falun visas då. Sista helgen att få se skidor för denna säsong. Vad ska man göra sen då? Blir väl att vara ute mer om vädret tillåter. Till middag idag blir det renskav och potatismos samt lingonsylt. 

Såg "Så ska det låta" i går med ett korsord. Kollade sen på "Cliffhanger" på trean, fastän jag har sett den förut. En ganska rå film. I kväll ser jag "Millennium" på ettan. Jag har sett första filmen och läst böckerna. Har ni inte sett det eller läst det, så gör det. Böckerna var jättebra och spännande. Filmen får fyra plus i TV-tidningen.

Nu väntar melodikrysset, så jag måste sluta här. I morgon blir det mer svammel från mig, hej då!

Härliga fredag

Bara -4 grader idag efter det ymniga snöfallet igår. Jag höll på att bryta ihop när jag såg hur snön bara vräkte ner utanför mitt fönster. Men man kan ju inget göra. Det är bara att bita ihop. I dag snöar det inte, än i alla fall. Sov till nio. Nog måste jag vara utvilad nu för jag låg och läste igår kväll och somnade ganska tidigt.

Det först jag gjorde när jag gick upp var att ladda mitt kontantkort till mobilen. Vad hände då kan man undra , jo när laddningen var klar och det pinglade i mobilen skulle jag kolla, då tappade jag mobilen och innan jag hade fått upp den från golvet med tången, tog det massor med tid. Men till slut lyckades det men då stod det "SIM-kortet ej godkänt" och mobilen funkar inte. Jag förstår ju att det har hänt nåt inuti mobilen men jag får inte upp den. Matte kommer ju till lunch så jag får be honom om hjälp. Jag måste säga att jag är en klant.

Efter lunch måste jag ut på byn och handla lite. Få se om jag hinner på Öbergs och köpa färg. Jag har ju middag klockan fem och maten ska också lagas innan dess. Det blir att sätta det ena benet före det andra om ni förstår vad jag menar. Har en funderation om att jag ska måla köksbordet och stolarna. Vill gärna men jag vet inte vilken färg, är sugen på blått. Men tänker på vinrött också. Få se vad det finns för färger och vad det kostar. Värst att måla blir ju underredet på bordet. Men man kan ju bara måla bordskivan. En del bord är ju så, med målad skiva och furuunderdel. Tål att tänka på.

Till lunch gör jag potatissoppa med purjolök. Jag börjar bli ganska less på soppa, men Matte vill ju ha soppa.
Hittade ett kort på Alec när han var baby och jag tycker han är så gullig på det. Han har ätit plättar med sylt, som synes utan kläder, bara för att han ska vara lättvättad.

                         
Tack och lov för den glada ungen. Hoppas kommer snart så vi får spela spel.

I kväll börjar "Så ska det låta", gör en koll på det. Kanske det är nåt mer som jag kan se. I morgon är det som vanligt melodikrysset på radion. En härlig morgon hoppas jag. Vi hörs efter krysset. Nu ska jag börja med soppan. Hej då govänner!

Den som lever får se

Bara -13 grader idag. Tittar solen fram blir det varmare, förhoppningsvis. Det har säkert varit jättekallt i natt. Man kan inte göra nåt åt vädret, tyvärr. Man får ta det som det blir. Igår kväll såg jag Lynley på åttan och sen la jag mig och läste. Det är så skönt att läggar sig med boken och bara må väl.

Efter duschen nu på morgonen kom B och lade om mitt ben så nu har jag druckit kaffe och ätit en limpmacka med ost på. Kl. 12 kommer Matte på sopplunch. Sen vet jag inte vad jag ska göra på eftermiddagen. Har inget inbokat. Om jag hade orkat skulle jag gått till Öbergs och köpt färg men jag tror att jag gör det i morgon i stället. Så då blir det nog att måla höstolen i helgen. Kanske det blir att ta fram dammsugaren idag. När man går barfota som jag gör, gäller det att hålla efter smulorna på golvet. Det är ju inte så skönt att trampa på skräpet som blir när man smular osv.

Är det nåt bra på TV i kväll? Fortsättningen på Kommisarie Lynley är det, men har inte kollat om det är nåt annat att se.  Men jag har ju boken. Igår fyllde ett barnbarn till mig år, Josefin. Det enda barnbarn som jag inte känner. Det är så sällan jag har sett henne tyvärr, men så är livet ibland. Hon bor hos sin pappa och han kanske inte vill att jag ska träffa henne. Jag har skrivit till henne några gånger och bjudit henne att komma hit och hälsa på. Får se om det blir nån gång. Synd när man tappar kontakten. Men det verkar som om tiden inte är till för att umgås med sina släktingar. Och det ska ju inte vara av tvång som man umgås utan för att man vill det. Den som lever får se. Tyvärr kan man inte leva hur länge som helst. Eller ska man säga tack och lov!

Har inget mer att skriva om så jag sätter punkt nu. Hej då! 

St Patricks day

Enligt radion är det St. Patricks day idag. Jag trodde det är när Patrik har namnsdag, men det är ju inte förrän nästa månad. I och för sig ändrar dom namnsdagarna numera men ändå. Jag får väl tro på radion. Då har alltså Irland nationaldag idag.

Kallt idag också -22,5 grader just nu och sol. Jag var ju ut igår och satt i solen men det kändes inte som att solen värmde så mycket, men jag satt en stund i alla fall. Gick sen till Ica och handlade mjölk. Var ändå skönt med frisk luft. Efter middagen och disken låg jag och läste en stund innan TV.

Nu har jag just ätit frukost, en fralla med kaffe. Jag ska snart ta på mig min skyddsstövel och in i duschen. Det är ju så härligt att duscha, man blir som en ny människa. Kl 13 är det tid att ta tvättstugan i besittning. Innan dess ska jag se "Emmerdale", det vill jag inte missa fastän det är ett skitdåligt program. Jag har inte så mycket tvätt så det går ju fort att tvätta. Inget som ska manglas idag.

Det är kvar snö på balkongen ännu. Man kan ju inte skotta balkongen. Den är ju ut mot gatan och under den är det en trottoar. Skottar man så är det risk för att nån som passerar under får snö över sig. Man skulle kanske kunna göra det nattetid, men då sover jag. Och jag tror att jag inte är så bra på att skotta snö numera. Därför så avstår jag från det. Det får tina bort. Så fort som jag har städat på balkongen ska jag gå på KUpan och se vad dom har i ampelväg och kanske se vad dom har som man kan plantera i. Behöver också några stolar. Jag längtar verkligen att få ordning där, som ni har hört förut.

Ikväll är det inget särskilt jag vill se på TV, skulle i så fall vara "Kommisarie Lynley" på åttan. Tur jag har boken att läsa. Det är sköna kvällar när man läser en bra bok med lite soft musik i bakgrunden. Vilsamt både för huvud och kropp. Och sen sover man så gott.

Till middag idag gör jag spagetti och köttfärssås. Har kvar vitkålssallad från igår som passar till detta. Mätt i magen blir man så då räcker det med en apelsin till kvällen. Nu väntar duschen så då får vi höras i morgon igen. Hej då!!! 

Berlinerpopplarna

Jag har haft sovmorgon i dag. Vaknade först 8,30 och kände mig verkligen utvilad. När jag slutade med pencillinet blev jag mindre trött. Eller det kan ju vara ljuset som gör sitt till. Ljusare mornar, piggare kropp. Men kalla nätter har vi fortfarande och det får vi säkert ha hela denna månad. Men vad gör väl det när man vet att det väntar andra tider. Just nu är det -15 grader men soligt. Blir nog en stund ute idag om solen fortsätter skina.

Jocke och Tova tittade förbi på fika i går eftermiddag. Jocke far tillbaka till Skellefteå nu på morgonen. Det är roligt när dom kommer och hälsar på. Skulle önska att Alec och Isabel kom också. Det är några månader sen man såg dom. Men det är väl tiden som inte räcker till för dom. Eller så är det nåt annat som jag inte vet om.

Äter lunch ensam idag men jag har ju "Emmerdale Farm" till sällskap. På fredag köper jag grön färg som jag ska bättra på höstolen som står i hallen. Sen ska jag köpa nåt roligt garn till en halsduk. En trekantig sak. Lägg upp tre maskor. Öka en maska i var sida varje varv. Sticka glest (håligt) på stora stickor till önskad storlek. Lätt som en plätt.

Till middag blir det blodpudding med bacon och vitkålsallad och lingon. Måste tänka på att mitt låga blodvärde. Igår kväll såg jag "Saltön" och slutet på "Ocean´s eleven". Sen läste jag ur "Berlinerpopplarna". När jag såg TV-serien förstod jag aldrig varför den hette så. Jag vet att Berlinerpoppel är ett träd men nu läste jag varför den heter så. Under andra världskriget var ju Norge ockuperat av tyskar och tyska soldater hade planterat popplar vid gården som boken handlar om. Ingen trodde att träden skulle klara kylan men det gjorde dom. Därav titeln på boken. Boken är mera förklarande som man missar i filmen.

                                                          


Idag har jag inget måste att göra. Får göra som jag vill och det är skönt. I kväll blir det TV bl a mästarna och desperata fruar. Sen återvänder jag till boken innan John Blund kommer. Nu ska jag gå in på facebook och kolla om nån har skänkt mig nytt byggmaterial till min nya byggnad. Har det så bra nu alla vänner så hörs vi i morgon. Hej då!!!!

Good morning sunshine

Nyduschad, nyomlagd, ätit frukost och tagit medicin. Klar för en ny dag och en ny vecka. Löningsvecka tack och lov. Har ringt fotvården och fått en tid för att klippa mina tånaglar. Och det är på tiden för jag har häxnaglar på tårna. Inte behagligt alls.

Vad hände då i går. Jag kan säga åssit (ingenting). Såg skidsprinten från Holmenkollen och inomhusVM från Qatar. Under tiden stickade jag babyraggsockar. Bara för att ha nåt för händer. Lagade middag och sen kom Matte och åt och efter maten diskade jag. Allt var som vanligt alltså. Såg på TV en stund och löste korsord. När jag läser igenom detta kan jag inte förstå hur jag orkar med detta innehållslösa liv. Tur att man inte har så stora förväntningar på livet numera. Bara solen skiner så är jag nöjd.

Idag , just nu, är det -10 grader och sol. I natt har det varit kallare som det är den här tiden på året. Men på nätterna är jag inte ute så det gör ingenting. Eftersom halva mars månad har gått nu så är det inte långt till våren. Snart april med varannandags väder. Och sen.............

Till lunch gör jag grönsakssoppa och till middag korvgryta. Blir nog en tur ut i det vackra solskenet . Bra att komma ut i solen, kroppen behöver sol efter en lång vinter. Det är ju skönare att vara i solen nu på våren än när det är sommarvärme. På sommaren kan det vara kvavt och obehagligt varmt. Då sitter jag helst i skuggan. Men när jag var ung så solade jag mycket och tyckte det var skönt även på sommaren. Man ändras mycket med åldern. 

Nu måste jag ta itu med soppan. Vi får höras mer i morgon. Hej!!! 


Sportsöndag

Så var det söndag igen. Ingen sol ännu i alla fall. -8 grader och mulet. I går på förmiddagen sken solen som bara den. Efter lunch gick jag ju ut och då gick solen bort och det började snöa i stället. Typiskt! Men det var ganska skönt ute. Gick till Ica och handlade lite och satt till och med ute en stund i snöovädret. Då fick ju folk nånting att glo på "Tokig kvinna som sitter i snövädret". Kul va!

Ska snart sätta på TV:n. Det är ju en massa sport idag. Först är det skidsport på ettan kl.13, det är inomhus VM-friiidrott, med Christian Olsson. Det är på TV 4 sport. Måste ju se detta. Luleå Hockey åkte ut från slutspelet igår när dom förlorade mot Timrå. Känner mig lite hatad idag eftersom jag håller på Skellefteå. Även mina pojkar håller på SAIK. Jag har väl ingen förhoppning om att SAIK ska vinna SM-elitserien, men i alla fall är det mitt lag. Dom är i mitt hjärta.

Det blev bara lite TV i går och mycket korsord. På nian visade dom Jane Tennison och i "Mördarens spår", bra engelsk deckare. Det var det program jag såg samt en repris på "Criminal minds". I kväll ser jag "Brothers & Sisters" på nian och "Livet på Laerkevej" på ettan.

Till lunch blir det sparrissoppa och till middag fläskkotletter, sås och potatis och en sallad. Skulle ha behövt baka nåt matbröd men det är ju söndag så jag ids inte det. Man ska ju helga vilodagen. Jag är ju en sån som har söndag hela veckan. Hinner jag ut idag? Vet inte, det beror på vädret.

Inget om melodifestivalen från mig. Jag läste i AB om vem som vann men jag har ingen kommentar. Jag struntar i detta och jag vet inte vem vinnaren är. Har inte hört talas om henne. Men jag mår bra i alla fall.

Nu ska jag in på facebook och kolla vad som hänt där mer än Luleå hockey. Nu ser jag att solen har kommit fram, jippi!!!!! Vi får höras i morgon så hej då!

I väntan på..............

-17 är det kl.8 men det blir snart varmare för solen värmer. Hann inte ut i går men i dag ska inget hindra mig. Ingen lunch för Matte i dag så då blir det mera tid över för mig själv. Sitter just nu och lyssnar på "Ring så spelar vi". Har varit in en sväng på facebook och kolla. Anslöt min blogg till facebook som gör att fler kan läsa den. Inte för att jag tror att det är intressant det jag skriver men det kan ju ändå vara kul för andra pensionärer att se att man kan skriva en blogg. För mig är det ju en träningssak att använda språket.

I går kväll såg jag finalen av "På spåret" och det var team Markus Birro som vann över team Peter Appelgren. Det var hårt för det slutade 32-32. Det blev utslagsfrågor och då vann Birros lag. Sen såg jag en amerikansk film på ettan med Anthony Hopkins. Den heter "Bristande bevis" och var ganska bra. Anthony Hopkins hade en ganska otäck roll men var som alltid bra. Efter filmen blev det sängen. Vaknade vid tvåtiden av en mardröm där jag slogs med hajar. Inte roligt för jag kände mig i underläge i drömmen. Var vaken en stund men sen sov jag gott igen. Det är inte så ofta jag har mardrömmar tack ock lov. För det mesta sover jag gott.

Till lunch steker jag en grillkorv med tomat. Men till middag gör jag kycklinglår i ugn med prommes frites och sallad. Jag ska inte se melodifestivalen i kväll som alla andra ska. Vet inte vad jag ska se, kanske en japansk film som visas på tvåan kl.21.15. Annars har jag min bok att läsa.

Kollade i en tidning i går om bantning. I denna djungel kan man lätt gå vilse. En metod skulle man bara äta typ fett och sånt. Ingen frukt var tillåten, mer än fet frukt typ avocado. En annan metod var inget fett tillåtet. En tredje metod skulle man ej äta socker. Och då var det socker i frukt och grönsaker också. Hur ska man veta vad som är riktigt. Ska kanske vara bäst att inget äta, bara leva på vatten och osockrat bröd. Fast då är det väl så att mjölet i brödet är fettbildande. Suck! Va trött jag blir.

Nu lägger jag ner det här för i dag. Snart ska jag kryssa. Längtar redan ut i solen. Ha det så bra govänner så hörs vi i morgon! Hejdå!

Jag bara längtar efter sommaren

-20 grader så nu är det kallt igen. Men det kan ju bli en solig dag som det brukar den här tiden när det är kallt på morgonen. Passar på att skriva i bloggen nu innan mitt ben ska läggas om och jag ska få min guldspruta. Innan dess ska jag hinna duscha också samt ligga en timme, men det hinner jag B kommer inte förrän kl. 11. Har nyss ätit frukost och tagit medicin.

Jag såg kommisarie Lynley i går. Sen löste jag korsord men blev så trött att jag mest halvsov hela kvällen. Nu har jag ju sovit gott så jag är pigg att ta itu med dagens göromål. Har inte långt kvar att sticka på hundtröjan så den blir klar idag. Sen är det bara att sy ihop och det hinner jag också.

Till lunch blir det köttsoppa och till middag stekt frukostkorv, stekt potatis samt broccoli. Broccoli innehåller ju mycket järn så jag vill äta det för mitt blod. Så är det gott också. Ikväll tror jag att jag ser "På spåret" och sen är det en film med Anthony Hopkins som heter "Bristande bevis" som jag kanske ser. I dag är det inget "Hem till gården" för det är inomhus VM i friidrott. Kan vara spännande. Men det är på fyran så det blir mycket reklam. Jag brukar undvika att se på fyran pga reklamen. Helst när dom har sportsändningar.

Tänk att det är fredag igen, man smäller nästan av hur fort tiden går. Vi är i mitten på mars redan och vi har haft en dag med takdropp och mina fåglar har hittat tillbaka till min balkong. Och jag väntar med spänning på att snön försvinner, åtminstone på balkongen, så att jag kan städa där och invänta sommaren. Ska kolla på Kupan om dom har några utestolar. Jag har två men den ena har spruckit så den ska jag slänga. Kanske dom har nåt mer som jag kan ha på balkongen. Dom har ju priser som passar min plånbok så att säga.

Nu ska jag bädda min säng samt göra mig klar för duschen. När jag har duschat lägger jag mig och läser i min bok tills B kommer. En skön början på en ny dag, eller hur? Hoppas ni får en skön fredag och en trevlig kväll. Vi hörs, så hejdå!

Minnesdag för terrorismens offer

-2,3 grader, det går åt rätt håll nu. Med våren menar jag. Ingen är gladare än jag när jag ser på temperaturen att det blir varmare och varmare. Det måste ju ta på snön nu. Men ser till min förskräckelse att det snöar ute nu.

Igår tvättade jag och städade. Allt utom dammning som jag gör i dag. Sen blev det inte pytt till middag utan stuvade makaroner och köttfärs med lök. Pytten blir i dag. Hade glömt att jag hade köttfärs i kylen som jag inhandlade dagen innan. Därför byte av mat. Minestronesoppa till lunch i dag.

Igår verkade det vara ringdag från vårdinstanser. Först ringde reumatologen om en tid 31/3 som jag ska besöka dom. Sen ringde dom om att jag har lågt blodvärde och måste ta nytt prov om två veckor. Sen fick jag besök av en gammal bekant som har flyttat hit till byn. Min sondotter Tova kom också hit med garn och en present, som visade sig vara en bok skriven av en norsk författare, Anne B Ragde. Boken är den treologi, Berlinerpopplarna. Jag har sett den på TV men läsar med glädje boken då jag vart lite konfunderad om handlingen. Började läsa den i går kväll. Thomas Bodström får vänta.

Såg "Kommisarie Lynley" på TV igår. Det var det enda samt nyheterna. Ikväll ser jag fortsättningen på Lynley. Sen vet jag inte. TV-tidningen har jag inte handlat än så jag vet inte mer vad dom visar.

Idag är det Minnesdag för terrorismens offer. Dom är väl många. Terror kan ju också bedrivas inom hemmets väggar. Dessa offer kommer i skymundan och vi kommer mest ihåg offren som hamnar i tidningarna. Tyvärr är det så. Värst är det när det är barn som drabbas. Dessa stackars små som blir märkta för livet. Mitt hjärta är stort när det gäller barn, och det innefattar alla barn inte bara vita och svenska. Rasdiskremineringen kan oftast bli roten till terrorism. Förskräckligt, eller hur.

Ja snart är denna vecka slut. Fast den nyss har börjat tycker jag. På lördag är det slut på melodifestivalen för ett tag. Skönt tycker jag fast jag vet att många gillar detta program. Numer finns det ju andra kanaler att titta på. Förr var man ju nästan tvungen att se. Fast på den tiden såg jag nästan aldrig på TV. Mina föräldrar skaffade TV 1956. Då bodde jag fortfarande hemma. Första TV:n jag skaffade var 1975 och då var det färgTV. Men bara två kanaler. Fast det räckte mer än väl. Jag såg fortfarande sällan på TV. Men min familj såg.

Idag ska jag inte göra så mycket, skönt. Blir att läsa och sticka. Ska försöka göra klar hundtröjan nu när jag fått mer garn. Vi får väl höras mer i morgon. Hej då govänner!

Skitföre för rullatorn

-4 grader och nog har det tinat lite snö. Var ju ut igår och herre min je så smutsig rullatorn blev på hjulen. Det var till att sopa och torka innan den fick komma in i lägenheten. På det viset är det en tråkig tid just nu. Annars var det skönt ute om än det blåste lite runt knuten. Handlade det jag kom ihåg att jag skulle ha och satt sen ute i friska luften en stund. Köpte potatisbullar som jag gjorde med bacon till middag. Det var länge sedan vi åt detta. Enkelt och smärtfritt.

Idag har jag just duschat och ätit frukost och snart är det tid för att besöka tvättstugan. Har rivit lakanen ur sängen som jag ska tvätta bland annat. Sen ska jag dammsuga och vaska. Det behövs säkert. Skulle behöva ta målningen på köksskåpen också. Där sätter man ju så många fingeravtryck så CSI skulle bli glad.

I går såg jag mästarna och ut åkte Catrin N. Nu är dom bara fem kvar och målet är ju att det ska bli en kvar som blir mästare. Desperata husfruar blir mer och mer desperata och annars skulle det väl inte bli nån serie. Efter det såg jag reprisen på Oscarsutdelningen. Pompa och ståt och en och annan rolig replik. Annars är det väl klubben för inbördes beundran.

Köpte en bok på rea i går, Thomas Bodströms "Rymmaren". Får nog ta till den i kväll i fall att jag inte hittar nåt TV-program värt att se. Har inte kollat än. Soppa blir det som vanligt till lunch och till middag slänger jag ihop en pytt med stekt ägg. Har inte tid att skriva nåt mer i bloggen i dag så vi får höras i morgon. Ha det så bra och hejdå!

Patriotism

Just nu -5 grader och sol. Sitter här med min frukost och bara njuter. Jag vet att jag måste till affären i dag och jag vet också att det kan vara halt, men jag lever på hoppet. Kommer ändå att njuta av det fina vädret.

Hoppas det blir lugnare i dag än i går. Avslutade gårdagen med att se ett program på trean där dom tävlade i mat. Sen blev det "Saltön" på ettan och fortsättningsvis en engelsk film "Miss Potter". Den handlade om författaren Beatix Potter som levde 1866-1943. Det var hon som skrev och tecknade de berömda barnböckerna t ex "Pelle Kanin". Flera av hennes böcker hade jag som barn.  En söt film som var underhållande. Ikväll blir det mästarna och de desperata husfruarna.

Visst är patriotism bra , men ibland kan det bli för mycket. Norrbottningar kan vara för mycket ibland. När man hör på radio norrbotten får man veta hur bra kirunabor är och hur vackert det är i Kiruna. I nästa stund får man av en pitebo höra detsamma om Piteå, osv. Man skulle tro att det skulle kunna bli krig om detta. Har aldrig hört denna patriotism nån annanstans. Inte så starkt i alla fall. Själv har jag aldrig varit i Kiruna, har aldrig haft nån längtan dit. Men jag har ju sett på TV program där i från. Tycker inte stan ser ut att vara så vacker direkt. Och snart ska dom ju flytta på den. Däremot kan väl fjällvärlden vara vacker men det är ju inte bara Kiruna som har en fjällvärld. Jag kan säga till alla- håll på er hemort men se också att det finns annat att uppskatta. 

I går skadade mitt barnbarn Oscar sig på träningen. Efter att ha uppsökt akuten så fick dom veta att det inte var nån större fara med honom. Tack och lov. Mina barn och barnbarn är ju mitt allt och inte vill man ju att dom ska bli skadade. Hua!

Fick en idé av Susanne igår. Det var hur man stickade trekantiga sjalar. Jag ska faktiskt prova med mina restgarner. Verkar inte så invecklat direkt. Jag är ju ute efter presentidéer så varför inte. Kan vara nåt att ta fasta på när jag flyttar ut i solen i vår. 

I dag gör jag blomkålssoppa till lunch. Sen går jag ut i solen. Vad det blir till middag har jag ingen aning om än. Det ger sig väl så småningom. Nu ska jag syssla med annat och låta datorn vara. Vi hörs i morgon igen. Ha det!
 

Stress till tusen

I dag har jag haft världens stressigaste förmiddag. Mitt eget fel. Efter duschen kom B och tog prover och la om mitt söta ben. Sen frukost och efter det gjorde jag en fralldeg. Herre gud va tid det tog. Jäsning, utbakning, jäsning och gräddning. Hade trott jag skulle vara klar klockan tretton då vi skulle äta räksoppa. Brödet skulle ätas till soppan, men tji det. Kl 13,10 tog jag ut det ur ugnen. Pust! Och då skulle det kallna också. Aldrig mer gör jag detta.

+4 grader i dag och det droppar från taget. Solen är framme minsann men det blåser som bara den. Vad mer är, det är snorhalt. Hade tänkt mig ut men alla säger, "Håll dig inne tills halkan försvinner". Okej. då blir det så. Vill inte ha nåt mer bandage nu. Vill jag ut i solen kan jag sitta på baksidan av huset.

TV i går kväll så såg jag "Brothers & Sisters" och jag är glad att jag inte tillhör denna familj. Sen såg jag en ny dansk serie "Livet på Laerkevej". Och kan tänka att jag är glad för att jag inte bor där. Kul ändå att se! Efter åtta i går kväll fick jag inte äta nåt, pga att en del prover som skulle tas i dag på morgonen skulle tas fastande. Har väl aldrig varit så sugen på en apelsin som då. Men nu är det gjort.

Tror ettan visar "Saltön" i kväll. I så fall ser jag den. Just nu har Susanne varit här och fikat och spelat skipboo. Hon tog med sig hundmaten som jag sparat till deras hundar. Tack och lov hade den inte börjat tina än på balkongen.

Alltså denna dag har varit helkonstig även denna blogg blev konstig. Hoppas det är bättre i morgon. Steker hamburgare och gör pommes frites till middag. Hinner inget annat. Pust, pust!!!!!

Ha det så bra hej då!

Vasaloppet

Vaknade med att vasaloppsåkarna startade. Jag hade radion på och hörde det. Dessa starka och modiga kvinnor och män som har siktet inställt på att åka de nio milen till Mora. Jag har aldrig besökt vasaloppet  däremot var jag på VM i skidor i Falun 1954. Vi var hos en kusin till pappa en helg och passade på att se skidåkningen på Lugnet. Det var en upplevelse för mig som åkte mycket skidor på den tiden.

I dag är det -6 grader. Ser ut att bli ännu en solig dag. Måste gå och köpa mjöl idag så jag kan baka lite mer matbröd, det jag hade bakat är slut. Beror nog på allt soppätande. Tur att det är åtgång på brödet. Skulle behöva nåt läsvärt också. Böckerna jag köpte på Kupan är kass. Inget i min stil. Såna där utförligt  beskrivande som jag inte orkar med att läsa. Saknar spänningsmoment.

Såg filmen "Seven" på femman igår kväll. En ruskig film med tråkigt slut. Jag har faktiskt inte sett den förut. Såg sen "Criminal minds" innan jag gick till sängs. Har sovit gott hela natten. Det är så skönt nu när jag inte har ont i benet. Jag uppskattar verkligen att smärtan har försvunnit.

Vad jag ska göra idag har jag inte tänkt på än. Men alltid blir det väl nånting. Har stickat slut på garnet till hundtröjan så jag kan inte sticka just nu. Kanske åker tygfärgerna fram. Köpte ju några babylakan så jag har nåt att måla på. Beror på om hur lusten är idag. Ibland vaknar man och känner bara lust för målning men sen försvinner lusten innan man kommit i kläderna. Så är det.

Pga vasaloppet är det inget "Mannheimer & Tengby" i dag. Istället är det sportradion med utsändning från vasaloppet. Skellefteå vann hockeymatchen mot Södertälje i går medan Luleå fick stryk av Djurgården. Jag säger bara "Heja SAIK". Dom främsta i vasan har hunnit till Risberg.

Lunchen idag blir Minestronesoppa och middag kassler med potatis. Jag köpte ju en stor bit kassler och har kvar en bit av den. Inget får kastas bort (mitt måtto) så det är bara att laga till den i dag. Gör nån god sås till detta och en sallad. Brödbaket gör jag i morgon. Idag är det ju söndag, vilodag.

I alla fall ska jag gå in på Farmville nu och kolla mitt jordbruk. Har slutat med mjölkproduktion, sålt alla kor och har hästuppfödning nu i stället. Odlar också kaffe och annat. Så ni ser att jag har fullt upp. Vi hörs i morgon igen. Ha det så bra! Hej då!

Dörr i baklås

-10 grader nu på morgonen men det säger ingenting om hur det blir under dagen. Igår morse var det ju -20 och när jag gick ut vid tvåtiden i går var det -3 grader. Så fort ändrar det sig denna tid på året. Tala om att det var härligt ute. Gick till Kupan och köpte två böcker "Frihetens sjö" två delar och två babylakan allt för 16 kronor. Satt en lång stund utanför Kupan i solen och njöt av den. Gick sen på affären och köpte två liter mjölk och några apelsiner innan jag gick hem.

När jag gick ut i går tog jag sopor med mig som jag skulle lämna i soprummet för återvinningen. Då gick det inte att låsa upp dörren. Försökte med det i ca femton minuter och sen ställde jag kassarna utanför dörren, ringde hyresvärden som lovade ordna in soporna. Detta har aldrig hänt förut. Trodde först att låset var utbytt, men så var det inte enligt hyresvärden.

Efter middagsdisken såg jag på TV, "På spåret" sen skulle jag se en film på åttan som skulle börja kl.21. Den heter "Marie Antoinette" men den började aldrig. Det var tennis i stället. Konstigt att dom inte kan sätta ut ett medelande i överkanten på TV:n hur det blir. I alla fall var jag in på kanal åtta under kvällen och kollade men ingen film där inte. Dålig stil tycker jag.

Mer dålig stil kan jag bidra med efter att ha läst Piteå-tidningen. Vad sägs om detta "Körde skoter alkoholpåverkad", Misshandel vid busstation", Olaga hot mot ordningsvakter", "Misstänkt narkotikapåverkad", "Greps för misshandel" och "Slagen i huvudet med flaska". Det är en del av de lokala nyheterna i dag. Det är inte här i byn men i Fyrkantenområdet där byn ingår. Vart är världen på väg. Tycker det är otäckt. Märk väl att det inte är några utlänningar utan bara norrbottningar som står för rubrikerna. Annars är det ju lätt skylla på invandringen. Skrämmande!

Blir soppa till lunch, som vanligt men till middag har jag ingen aning. Det löser sig varefter dagen går. Tar nog en tur på byn i eftermiddag. Nu är det snart slut på "Ring så spelar" och melodikrysset startar. Bäst att vara på hugget då. Ha en bra lördag så hörs vi i morgon! Hej då!

Soliga Sverige

En ny morgon denna fredag som visar sig från den bästa sidan. -18,9 grader men det kommer att bli varmare framåt lunch. Solen skiner och jag blir så lycklig när jag ser den. I går var jag ute ca två timmar på eftermiddagen och solen värmer. Satt i Ica korsningen och lapade sol. Många bekanta stannade till så då fick man sig en pratstund. Blir en ny tur idag. Jag ska gå till Kupan och se om jag hittar nån bok. Tyvärr läste jag ut "Främlingars dom" igår. Snyft, snyft, så känner jag alltid när jag avslutat en bra bok. Har jag tur hittar jag en ny bra bok på Kupan.

Till lunch idag blir det Soldatens ärtsoppa med ostmackor. Till middag spagetti och köttfärssås samt en grönsallad. Har tagit fram köttfärssåsen ur frysen nu på morgonen. Efter lunch går jag ut med sopor, typ burkar, plast, tidningar osv. Så kallad sopsortering. Vi har ju ett soprum där man sorterar. I lägenheten har jag ett skåp för sortering och när alla behållarna är fulla måste man bära ut grejerna i soprummet. Och i dag är det dags att tömma skåpet. Tidningar sparar jag i en papperskasse och just nu har jag två stora kassar. Så det blir att lasta på rullatorn och ta med skiten när jag går ut.

Ikväll ser jag "På spåret" och kanske nåt annat. Vet inte än hur det blir. Köpte ju Året Runt i går så jag har nya korsord att ta i tu med. Det är bra att ha ett korsord på sidan om när man ser på TV. I morgon är det lördag och då har jag en procedur som jag aldrig frångår. Vaknar till "Ring så spelar vi". Ligger och drar mig en stund och sen går jag upp och gör frukost. Kollar posten på datorn och sen plockar jag fram melodikrysset på webben. Äter frukosten tillsammans med kryssandet. När det är klart duschar jag och sen är jag på bettet för en ny dag med allt vad det innebär. Det bästa med mitt liv är att jag bestämmer själv vad jag vill göra. Vill jag ligga och läsa så gör jag det. Vill jag gå ut så gör jag det också osv. Skönt!

Nu har jag bestämt att jag ska duscha så då blir det så. Såg på väderkartan att det skulle vara sol över hela landet i dag. Då har jag på förslag att alla lapar sol på eftermiddagen. Ha det så fint i solen! Hej då! 

Pappa 100 år


Om min älskade pappa hade levt idag skulle han ha fyllt 100 år. När han dog var jag och min bror och tog undan det som vi ville behålla från vårt barndomshem. Jag bodde ju i Kåbdalis då, så det var en bit att åka, så jag kunde inte ta allt som jag ville. Men jag tog fotografier och hittade då gamla brev som jag tog med mig. Efter att ha läst breven och tittat på en del fotografier, skrev jag ett manus till en bok. Detta manus ligger kvar i datorn. Visar här ett gammalt kort på min pappa och ett utdrag ur manuset.

                          

Elin hade kommit att älska Erik som sitt eget barn, han var en sån solstråle. Anders och John avgudade honom. Var ledig stund låg de på golvet och lekte med den lille. Elin hade börjat fasa för att Anna skulle ändra sig och vilja ta hand om gossen. Men än visade inte Anna något större intresse för pojken. De dagar hon var för att besöka honom satt hon mest med honom i knät och pratade med Elin eller någon av de andra familjemedlemmarna. Elin hade aldrig sett att Anna kramat eller visat några andra ömhetskänslor för Erik. Det tyckte hon var märkligt. Själv kunde hon inte låta bli att krama gossen så fort hon kom åt. Hon hoppades att hon skulle få ha honom hos sig i många år. Men hon tog var dag som den kom och försökte att inte tänka på framtiden för mycket.

Anna hörde av sig i slutet på januari, hon hade berättat om pojken för föräldrarna. De hade fått en chock och fadern hade sagt att han varken ville se eller höra nåt mer om bastarden. Anna sade att nu blev det nog så att hon aldrig skulle kunna ta hand om Erik. Och det var nog kanske lika bra, han hade det ju så bra hos Elin. Elin, i sin tur tyckte att Annas föräldrar var ett underligt par som inte ville se sitt eget barnbarn. Tänk att kalla lille Erik för bastard. De visste inte vad de gick miste om, att få träffa den sötaste, snällaste lille gosse som fanns. Att bara avfärda ett litet oskyldigt barn utan att ens ha träffat honom, tyckte Elin var hemskt.

                                       -------------------------------------------

Manuset är från pappas första levnadsdag tills han var femton år. Det jag har skrivit hade jag ingen aning om medan pappa levde. Breven och en del kort berättade historien för mig. Pappas första sex år var nog de lyckligaste åren i hans barndom. Åren i fosterhemmet. Sen gifte sig hans mamma och han fick flytta till henne. Det var nog jobbigt för honom. Men han beklagade sig aldrig. Han var i alla fall världens bästa pappa.

Solen skiner idag. Men det blåser lite. Just nu är det -9 grader men det blir nog varmare vad dagen lider. B har varit här och lagt om mitt ben som börjar vara bra nu. Helt B:s förtjänst. Har då inte ont längre men äter ännu pencillin.

Till lunch blir det gulaschsoppa. På eftermiddagen ska jag gå ut i det soliga vädret. Har tagit fram mina röda solglasögon, som Alec tyckte jag skulle köpa förra våren. Härligt ska det bli.

I går kväll såg jag på åttan  och "Kommisarie Lynley" och jag tror fortsättningen är i kväll. Alltså är det två delar. Så då ser jag andra delen i kväll. Kanske är det nåt annat jag ser. Ska köpa TV-tidningen när jag går ut.

Annars får nog dagen bli som den vill. Har ännu ingen aning om vad jag ska laga till middag. Men det ger sig väl.

                         
Pappa och hans fosterfamilj. Den lilla gossen med spetskrage är min pappa. Visst är han söt. Nu har jag inget mer att skriva om förrän i morgon. Ha det så bra och hej då!


Tvättdag

Just nu snöar det inte, men jösses så mycket snö vi fått. -5 grader är det ute. Jag gick ju till Ica i går och mestadels fick jag bära rullatorn. Förstod att jag inte skulle orka bära både rullatorn och matvarorna hem så jag ringde färdtjänst för att få hjälp hem. Snön bara vräkte ner och det blåste friskt. I dag blåser det men nu idag lovar SMHI sol till i morgon. Jag hoppas det blir så. Om en stund ska jag tvätta mellan 10-13. Kl. 12 är det lunch och samtidigt "Hem till gården". Får pussla ihop detta.

Såg TV hela kvällen, konstigt när det inte var nåt från OS. I kväll ser jag "Kommisarie Lynley" på kanal åtta. Sen vet jag inte om det är nåt annat att se.

Soppa till lunch med hembakt bröd och pastagratäng till middag. Låter det bra? Så får det bli.

Jag längtar till våren och sommaren. När jag får sätta upp änglarna (vindspelet), som jag fick av en god vän, på balkongen samt plantera blommor. Längtar till och med att få städa bort vintern från balkongen. Och snart kommer den tiden. Jag har stora planer för min balkong denna sommar. Få se hur det blir med det. Måste be Matte borra några hål för amplar. Måste också köpa en trappstol. Ja inte för att på balkongen utanskulle behöva en så att jag kan komma upp i vissa skåp. Måste kolla vad en sån kostar. Har länge tänkt köpa en.

                                  

Visst ser det härligt ut med vårblommor som sticker upp ur jorden. Den fina bilden har mitt barnbarn Annalena tagit i trakten av Helsingborg, där hon bor. Fotot är från förra våren för våren är ju sen där i år. 

Nu är det snart tid för tvättstugan. På radion (P4 norrbotten) firar dom Marcus Hellner som kommer hem till Gällivare i dag. Han bor ju nu för tiden i Gällivare. Han gick skidgymasiet där och har stannat kvar efter skolan. Är säkert pga att det är så bra tillgång på snö. Bra när man ska träna skidåkning. 

Nu börjar det ljusna till ute. De mörka molnen drar nog bort nu. Härligt! Vi får höras mer i morgon . Hej då!                         

En dag

Ute -6 grader och det har kommit mer snö och det snöar fortfarande. Hör traktorerna som skottar bort snön kring huset så man kan ta sig fram. För vissa är snön lycka. Läste i Pitetidningen på morgonen, www.pitea-tidningen.se om Kåbdalis Skidliftar. Bröderna Gunnarstedt är inte lessna för att det kommer mer snö. Dom tjänar ju multum på snön. Gå gärna in på deras hemsida Kåbdalis skidliftar och se hur man kan göra om man bara har ett berg. Jag har bott i denna by när mina ungar växte upp, så jag vet går till. Byn är känd för att det snöar jämt.

Igår kväll såg jag på TV. Bl a "Molinska skrönor" på ettan och efter det en film, ett svenskt-finskt drama "Kid Svensk". Den senare var väl inte så bra men jag hade ju korsordet på sidan. I kväll ser jag "Mästarnas mästare" på ettan och sen "Desperate housewives" på femman och jag avslutar med trean och "The mentalist". TV hela kvällen med andra ord.

Till lunch idag gör jag bara hamburgare och prommes frites. Till middag blir det bruna bönor med korv. Skulle vilja ha fläsk, men Matte tycker inte om fläsk så därför blir det korv. Egentligen skulle det ha varit på fettisdagen men missade det då, så därför blir det i dag. Bönorna puttrar redan på spisen efter att ha legat i blöt hela natten. En del köper färdigkokta bönor men jag tycket inte att dom är så goda så därför kokar jag själv. Eller dom kokar sig själva.

Måste på Ica idag och köpa mjölk bl a. Får se hur föret är för rullatorn. Ibland får man ju bära den och det är inte så roligt. Var är våren? Längtar så mycket efter den. Just nu sjunger Tommy Nilsson på radion "En dag". Kan vara ett svar på min fråga. Eller hur? Nu ska jag inte tjata längre om detta. Har väl annat att göra än att sitta vid datorn. 
                                   Hörs i morgon. Hej!

Mars månad

Ny vecka och ny månad och ny snö. Kan det inte sluta snö nu. Jag vill ha värme och sol, dropp från taket och mycket utevistelse. Visserligen är det bara -8 grader i dag, men det snöar lappvantar. Så var då OS slut och in i det sista fick vi en bronsmedalj genom Johan Olsson på femmilen. Allt som allt fick Sverige 11 medaljer. Bra gjort.
Idag är ju ingen särskild dag. Jag har inget speciellt att göra så det blir en slöardag. Kanske jag stickar färdigt hundtröjan. Till lunch blir det bara våfflor och till middag gör jag pytt. Kanske jag gör en tur ut och fyller på grönsaksförrådet. Det verkar som om vi mest äter grönsaker men det är väl sopporna som innehåller det mesta grönsakerna.

Snart ska jag se "Hem till gården". Jag brukar inte se TV på dagarna. Det enda jag ser är detta program. Vet inte varför, men engelska serier har alltid varit som om jag är hemma i dom. Jag kanske var engelska i mitt förra liv.  Det är många år som jag följt den serien. Många som jag känner skäms för att dom ser "Hem till gården" eller Emmerdale farm som den heter på engelska. Men jag skäms då inte. Jag är nog för gammal för att skämmas. Tack och lov!

Få se vad denna månad kommer att ge. Vårdagjämning är den 20:e och sommartiden börjar 28:e. Vår och sommar, härligt! Har inte så mycket att skriva om idag. Får se hur det blir i morgon. Ha det så hörs vi!
                                  HEJ DÅ!

RSS 2.0