Nu har jag intyget

I går var det en jättefin sommardag. Varmt och skönt. Var på Ica en sväng och köpte 3 liter jordgubbar, belgiska för 20 kr/liter. Dom hade svenska också, men dom kostade skjortan. Passar inte min börs. Men så är det ju alltid, att man får betala mer för det svenska. Det gäller både kött och frukt samt grönt. Det är ju det jag känner till, vad gäller priser. Men det kan även vara annat också.

Matte var på vårdcentralen och hämtade mitt intyg, så i dag går jag och får fotostatkopior, samt skickar pappren till Luleå. Sen är det bara att hålla tummarna, att mitt yttrande går igenom. Jag behöver verkligen varje krona av min pension.

Jag gjorde blodpudding och bacon till middag. Till detta gjorde jag en vitkålssallad. Är ingen älskare av blodpudding direkt, men jag försöker äta det då och då, för det är bra för mitt blodvärde. Sen såg jag en fotbollsmatch mellan Paraguay och Japan. Det blev 0-0 och gick till förlängning, som slutade 0-0. Då blev det straffar och matchen vanns av Paraguay, (5-4). Tyvärr tycker jag. Tycker Japan spelar en roligare fotboll.

Matte ska försöka komma på lunch idag. Jag gör napolitanasoppa (typ pasta). Gott med pasta i soppa. Till middag blir det frukostkorv med mos, om Matte kommer. Annars blir det nåt enkelt, bara för mig.

I går kväll såg jag Agatha Christie deckaren på nian och sen dansprogrammet. Däremot missade jag allsången, men hörde sen att den inte varit så rolig att se. I kväll blir det nog Midsomermorden och dansarna igen. Dansarna är ju uttagna nu, och det blir kul att se  dom i action.

Nu på förmiddagen har jag ringt och beställt nytt recept till mina acetylcystein. Ska snart in i duschen och sen börja med soppan. Efter maten ska jag se Emmerdale innan jag går ut för att ta kopior på bokhandeln. Sen är det bara att posta brevet.  Nu är det inte så soligt idag. Dom har lovat regn, så blir det säkert. Men vad göra åt detta, det är bara att tacka och ta emot.  Längtar efter i morgon då jag ska ta fram fisk ur frysen och laga i ugnen. Koka potatis till och äta med majonäs och citron. Oj, vad gott det ska bli. Eller hur?

Hade svårt att få igång datorn i dag. Får se hur länge ni får läsa min blogg. Har inte råd att köpa nån ny just nu. Men jag kör så länge det går. Ha en bra sommardag så hörs vi i morgon (förhppningsvis).
                                            ♥Hej då!♥

Jag var ute i god tid, för fotvården

16 grader men mulet i dag. Men det hinner ändra sig. I går var jag som sagt på vårdcentralen och tog prover för sprutan. Sen gick jag till biblioteket och lämnade böcker. Hämtade två nya böcker som jag reserverat. Det var Marianne Cedervalls "Svinhugg" och "Svartvintern". Har fått tips om den första och den andra ska väl vara en uppföljare. Spännande med en ny författare som jag aldrig läst förut.

Efter biblioteket gick jag till fotvården. Den var semesterstängd. Jag hade läst fel på tidkortet. Ska inte vara där förrän den 28/7. Det är så att man kan skratta på sig. Ja ingen fara, jag gick till Konsum och köpte en ny väggklocka samt jordgubbar och lite annat. Köpte också en glass som jag satte mig i solen och slickade i mig. Träffade lite bekanta som jag pratade med.  När jag kom hem la jag mig och vilade. Matte kom inte till middag så jag gjorde rotmos och fläskkorv. Länge sedan jag åt rotmos. Det var gott!

På TV slösåg jag på Lottas allsång och sen såg jag "Lavandelflickorna" på 4+. En brittisk film i min smak. I kväll är det allsång från Skansen. Kanske jag ser det och sen kanske Agatha Christie på nian. På femman är det ju dansarna och det kanske jag ser i stället. Får se hur det blir.

Matte är ingen lunchgäst idag men kommer till middag. På eftermiddagen måste jag ut och köpa, gissa vad? TOAPAPPER! som vanligt är jag snart utan detta välsignade papper. Ska också köpa majonäs. Isabel och Johan hade mycket fisk med sig i lördags. Och fisk stekt i ugnen tarvar majonäs. Fisk blir det nog till middag i morgon. Fin ädelfisk som Johan har fiskat. Jag älskar fisk och skulle kunna äta det var och varannan dag.

Nu ska jag ta itu med balkongen och torka av stolarna och annat löst. Det blir mycket damm eller vad det är som är där. Få se om det blir regn i dag. Det ser mörkt ut. Enligt radion är det inte långt till solen, bl a Gällivare har strålande sol. Så är det i norrbotten. Det är inte kallt i alla fall. 

Jag önskar er en skön sommardag! Hur än vädret blir, kan ni ha det skönt. Det ska i alla fall jag ha, trots värk och elände. Hej då! 

 PS! Om ni inte har sett filmen "Thelma och Louise" så visar 4+ den kl.22 i kväll. Den är jättebra! DS!

Oroar mig för intyget

Rantardag blir det idag. Vårdcentralen efter lunch och därefter biblioteket samt fotvården. Tar Ica på hemvägen där jag ska handla bl a mjölk. Eller ska jag ta Konsum för att se om dom har en billig köksklocka. Jag blir handikappad utan väggklocka.

I alla fall är solen på bra humör idag om än det känns kyligt ute. Men det blir säkert varmare under dagen. Det blev mycket stickning i går, däremot mindre läsning. Sov en stund på eftermiddagen men det var skönt. Efter mat och disk såg jag på TV. Det blev ettan fram till jag sett Tudor, om den förskräcklige kung Henrik VIII. Måste ha varit svårt att vara undersåte i England då. Sen såg jag "Closer" och "Brottsplats:Försvunnen" på åttan.

Ska göra soppa till lunch (blir ni förvånade). Har tagit fram painriche ur frysen, som ska vara till soppan. Till middag vet jag inte vad det blir än. Har bl a blodpudding och tzakzikikorvar i kylen. Blir kanske blodpudding med bacon och vitkålssallad samt lingon. Får se.

I kväll har jag två val vad gäller filmer. Endera ser jag "Seraphim Falls" på ettan eller "Lavendelflickorna" på 4+. Har ju tid att bestämma mig innan kvällen. 

Efter åtta ska jag ringa min läkare och höra om hon kan skriva intyget i dag. Jag är orolig att jag inte får iväg det innan fredag. Alltid ska det vara nåt man ska oroa sig för. Skulle bara vilja ta dagen som den kommer. Överlever jag det, måntro? 

Nu ska jag duscha, och jag har inget att berätta för er just nu.  När oron har försvunnit ur min kropp återkommer jag. Ha en fin dag ni som läser detta!!!!!! Hej då!

Katten

Som vanligt skiner solen på balkongen, men det är ju inte så säkert att det blir molnfritt i dag. I går regnade det nån skur då och då, men dess i mellan sken solen. Åskan mullrade en stund men kom aldrig hit. Isabel och Johans besök gick fort över. Men det var ju ändå roligt att dom kom. När dom farit vilade jag en stund innan maten.

Upptäckte att klockan sackar. Alltså är det inte batteriet som är felet, utan klockans urverk. Bara att kasta skiten och köpa ny klocka. Hela mitt liv börjar vara som att kasta. Men det är ju inte bara att köpa nytt liv. Va less jag blir.

Det jag har väntat länge på har hänt. Katten mitt över gatan har ramlat ner eller hoppat ner. Klarade i alla fall ett fall på 10 meter. Man vet ju inte om den fick några inre skador. Detta fall hände  i fredags kväll, grannen min såg det, men ägaren av katten hade inte märkt att den var borta ens. När hon steg ut på sin balkong för att röka i går morse, blev hon upplyst om att katten låg under en parkerad bil på gatan. Blev hon då mer rätt om katten? Nej, katten hamnade direkt ute på balkongen igen. Stackars katt, den verkar inte vara önskvärd. Jag känner att jag blir förbannad, men det hjälper föga.

Jag såg "Morse" på TV. Konstigt nog hade jag inte sett det avsnittet, utan det var nytt för mig. Sen såg jag en film på ettan, "En dag i livet" med Robert Redford, Morgan Freeman och Jennifer Lopez. En film i min smak.

Hade lite sovmorgon i dag. Steg inte upp förrän 8.30. Har inga planer för dagen. Har lite svårt för att andas i dag. Får väl blåsa lite extra i flaskan och hoppas att det blir bättre. I morgon ska jag ju på vårdcentralen och lämna prover. Då behöver jag andningen för att gå dit. Ska också på fotvården i morgon. Så då behöver jag mera andning. Sånt är livet!

I kväll är det "The Tudors" på ettan. Det har ju varit uppehåll några veckor, men nu är det igång igen. Sen har jag slutet på boken. Till lunch gör jag mexicanasoppa och till middag gryta på fläskfilé och ris. Längtar efter jordgubbar. Få se om jag får får tag på några i morgon.

Sätter in en bild på Alec och hans egenhändigt fångade fisk på 2 kilo. Det tog 20 minuter att få upp den och den enda hjälp han hade, var att pappa höll honom i flytvästen så att han inte skulle ramla i vattnet.
                       
Bra gjort av en femåring! Han är också jättestolt över fisken. Och det kan man förstå.
Nu ska jag ta och bädda min säng och kanske sticka några varv på dom nya sockorna. Sen är det matlagning som gäller. Om vädret håller i sig , sitter ja på balkongen och läser. Blir det riktigt varmt gör jag iste. Glad sommar på er! Hej då!                        

Besöksdag

Klockan halv sex flödade solen på min balkong men nu är den borta. Men vad gör det, min lilla gumma, Isabel, kommer i dag. Johan och hundarna Mårten och Milo följer med. Två fina hundar som älskar äventyr.
                                      
Alec är ju hos farmor så han kommer inte. Det ska i alla fall bli roligt. Nånting som bryter av min vardag. Ska nu skriva fort, så jag hinner duscha innan dom kommer.

Såg "Morse" på nian i går. Har sett detta avsnitt nån gång för ut, så jag satt med ett korsord samtidigt. Det var inte nåt annat som jag ville se. Tala om att jag har blivit kräsen när det gäller TV-program. Nu tycker jag att det är så mycket vampyr och framtidsvisioner, och jag vill inte se sånt. Hellre då historiska berättelser. Nåt annat som jag inte tål att se, är när barn eller djur blir plågade.

Nu hör jag på Lisa Syrén och hennes frågeprogram, på radion. Efter henne kommer melodikrysset. Vet ju inte om mitt främmande kommer före lunch eller efter. Beror på det vilken mat det blir. Till middag blir det i alla fall fläskfilé i någon form. Matte har köpt en jordgubbstårta, så det får bli efterrätt nu när jordgubbarna är slut och affären stängd.

Boken jag läser börjar gå mot slutet. På måndag får jag hämta en bok som jag har reserverat på biblioteket. Gör det mellan provtagningen och forvården. Passar perfekt. Nu har jag inget mer att skriva om, tror jag. Känner att jag blir lite stressad. Vet inte varför. Kan vara för att jag ska tvätta klockan 13. Och jag är väl ovan med att få besök. Ha nu en skön midsommardag så hörs vi i morgon. Hej då!

Midsommarafton

Midsommarafton hela dagen. Det har regnat en skur i natt men nu skiner solen och det känns varmt. Ska äta midsommarlunch med Matte, och den består av inlagd sill, ägghalvor, nubbesallad, köttbullar, rökt skinka och potatis. Naturligtvis blir det jordgubbar med grädde till efterrätt. Men innan lunchen har jag en del att göra, men eftersom Matte har jobbat i natt så blir inte lunchen förrän kl 13.

I går var jag ute hela eftermiddagen. Det var verkligen härligt väder. Åt en glasstrut och bara njöt. Till middag värmde jag upp korvgryta och efter disken la jag mig och vilade. Läste en stund ur boken och sov en lur. Pratade en stund med Isabel också. Det är ju så roligt när jag får prata med henne. Hon var på jobbet och hade rast. Dom ska till Umeå i helgen. Dom ska träffa Pierre som är där på besök. Alec är hos farmor och har kul. Bland annat så får han fiska, som han gillar.

Hade ju tänkt gå till Lomtjärnsparken och se när dom reser majstången, men får se hur jag gör. Beror på vädret förstås. Kan ju gå en tur och är det inte myggigt, så går jag dit. Men vill inte träffa några myggor. Jag ska ju ta prover för sprutan på måndag, och har inte tänkt bli febersjuk till dess. Och det är vad myggen gör mig. Då är det bättre att vara på balkongen och fira midsommar.

Såg en film igår kväll. Det var den gamla "Stolthet och fördom". Har sett den förut nån gång. Såg också "Criminal mind". Det var min kväll det. Läste ett korsord också i min nya Året Runt, innan jag hade träff med John Blund.

Nu ska jag färga mina vita ögonbryn. Det räcker med att ha vitt hår, vill ha lite färg i ansiktet som bryter av. Tror ni det ser roligt ut när en halvblind kärring försöker färga sin bryn. Ni skulle bara se. Men vad gör man inte för att fira midsommar. Ha nu en bra dag med mycket god mat och helst lite dans på det.
                                    GLAD MIDSOMMAR!

Sommarnatt

På radion nu tjatar dom om vilken är den bästa sommarplågan vad gäller hitlåtar. För mig är det verkligen "Sommarnatt" med Snow storm. Den väcker en rad minnen för mig och jag tror att dom som levde då, kunde den utantill. Jag bodde i Örebro när den slog igenom och jag levde ett ganska hektiskt liv med mycket jobb samt mycket nöjen. Då ville jag ha det så, men jag längtar inte tillbaka till den tiden. Men det är ingenting jag ångrar.

Solen flödar in på balkongen. Blir väl en fin sommardag i dag också. På eftermiddagen ska jag gå ut. Köpa jordgubbar, om det finns, samt en glass. Matte kommer bara till lunch i dag, så jag är ledig hela eftermiddagen. Skönt då man inte behöver jäkta.

I går städade jag och det tog några timmar, så det blev inte att jag gick ut mer än på balkongen. Började också sticka på ett par sockor. Ljusblåa med mörkare blå ränder. Får väl bli till min presenthög. Såg en repris på TV av "Morden i Midsomer" och efter det dansarna. Såg också vem som vann American Idol. Det blev Lee DeWyze, 23 år från Chicago. Mina favoriter blev tvåa, Chrystal Bowersox, och trea, Casey James. I mitt tycke var Chrystal den bästa.
 
Idag har jag inga planer mer än att jag ska gå ut. Blir som en vilodag. Nu ska jag för ovanlighetens skull, sätta på TV och se "Tillbaka till Aidensfield" och efter det "Emmerdale". Till lunch får Matte risgröt med mackor och jag ska äta uppvärmd grönsakssoppa. Till middag grillar jag en tzaziki-korv med sallad. Enkelt och billigt.

Jag har inget mer att skriva om. Ni får ha det så bra så hör jag av mig i morgon, om nån har tid att läsa på midsommarafton.  Hej då govänner!


So you think you can dance

Jag vaknade i solsken i dag. Först blir man sur för att man blir väckt, men när man väl är vaken blir man glad. Härliga sol! Hela 13 grader visar termometern på. Kan nog bli en varm dag. Vad göra en dag som denna. kanske sitta på balkongen en stund. Matte kommer inte på lunch så jag är ledig till middag. Till middag värmer jag upp kotletter till potatsissallad. Så det blir en enkel matlagning.

Var på Ica i går och handlade till midsommar. Köpte en liter utländska jordgubbar för 29 kronor. Jättegoda! Det fanns också svenska för 99 kr/kg. Dom såg inte så fina ut. Kan inte betala så mycket för min last. Dom jag köpte var jättefina, behövde inte slänga en enda. Jag har ju en bra tid framför mig, vad det gäller jordgubbar. Hoppas plånboken räcker till.

Appropå plånbok så har jag lämnat ett meddelande till min läkare, som hon får när hon kommer tillbaka från ledigheten. Hoppas hon skriver intyget på en gång så jag hinner få det. Jag ska ju på vårdcentralen den 28 så jag får kolla om jag ser henne.

Igår kväll såg jag ju dansprogrammet från USA. Jag blir så imponerad när jag ser dessa ungdomar dansa. Det verkar inte vara några begränsningar för dom. En så länge är det ju bara uttagningar. Men när det är klart, så blir det fantastiskt. Jag har ju sett detta program i flera år och aldrig ledsnat. Tyvärr har jag ingen femma efter den 1 oktober. Men jag får väl njuta till dess. Och då är ju detta program slut för i år.

Tror jag ska städa litegrann i dag. Tror det behövs och jag har ju tid. Då har jag ju nånting att göra också. Väntar med duschen till efter städningen så får man känna sig ren och fräsch i en ren lägenhet. Jag tror jag börjar nu med städningen, medan jag har ångan uppe. Vi får väl höras i morgon. Ha det bra och hej då!

Spiken i kistan

Hörde nyss väderprognosen för midsommar. Kusten får soligt men inlandet sämre. Då beror det på om vi räknas till kusten eller inlandet. Det är ju ca fyra mil till kusten, så jag vill räkna mig dit. Kanske bara för att då blir det soligt här. Just nu skiner solen men det är bara 7 grader. Vad är det för fel på denna sommar. Kallt och massor med mygg. Jag kan ju glömma att gå till Lomtjärnsparken, kan ju föreställa mig hur jag ska se ut efter ett besök där. Jag brukar svälla upp så in i nordens och ibland får jag feber. Bättre att hålla sig i avgaserna eller hemma. Medan jag skrev detta försvann solen.

Har precis betalat räkningarna, så är det klart. Jag har alltså gjort klart med banken, så att den betalar mina räkningar på förfallodatumet. Jag är så rädd att jag gör av med pengar, så att det inte räcker till räkningarna. Det blir lätt så när man har lite pengar, eller liten inkomst.

Såg i går att Kupan har semesterstängt. Det var många som hängde på dörren och ville handla, typiskt. Själv skulle jag vilja ha en matta till balkongen. Men det är ingen brådska. Sommaren verkar vara långt borta än.
Känner mig oföretagsam, I går kväll såg jag inget på TV utan bara läste. Därför vaknade jag redan klockan sex i morse. Har inget planerat för dagen. 

Oroar mig för intyget som jag ska be att få på vårdcentralen. Ringde i går, men min läkare är ledig i veckan och intyget ska vara i Luleå senast den 2 juli. Jag vet ju vilken tid det verkar ta att få intyg. För mig gäller det 1000 kr i månaden, som jag förlorar om inte intyget är inne i tid. Min otur tar aldrig slut. Detta verkar vara sista spiken i kistan, om ni förstår vad jag menar. Håll tummarna för mig!

Gör en räksoppa till lunch med rostat bröd till. Till middag har jag ju kotletter kvar men jag tror jag spar det till i morgon, och gör nåt med korven jag har i kylen.

Ikväll ser jag "Harry och Charles" samt "So you think you can dance", och eventuellt "American Idol" om jag orkar hålla mig vaken. Nu ska jag göra nåt annat än att sitta vid datorn. Vad vet jag inte än. Nu ska ni ha det så bra. Vi får höras i morgon. Hej då!

Sommarsolståndet

I dag är det årets längsta dag. Så nu vänder det mot vintern. Jag säger bara hua. När man tänker på hur vädret var i går, bedrövligt. Tur att jag har tak över balkongen, för jag var tvungen att flytta in blommorna mot väggen, för att dom inte skulle regna bort.

Just nu skiner solen, men jag kan inte räkna med att det ska bli fint i dag. Varför kan det inte få vara sommar när det ska vara det. Var i alla fall till Konsum en sväng i går. Köpte mitt toapapper och lite mat. På benfria kotletter hade dom extrapris, så jag köpte ett kilo. Det blev middagsmat tillsammans med potatissallad och vattenmelon.

TV skippade jag i går kväll. Jag läste och löste korsord i stället. Det blir bara sämre och sämre program på TV. Då menar jag i mitt tycke. Det finns säker dom som tycker det är bra. 

Till lunch blir det soppa idag och till middag pannbiff. Jag längtar efter pannbiff med kokt potatis, skysås och inlagd gurka. Det är sällan jag längtar efter nån mat, men just nu känns det så.

Var in på facebook nyss och där var det prat om vem som var snyggast på bröllopet, ni vet vilket. Bland alla damer som kom upp till diskussion, fanns Fredrik Reinfeldt. Finns det verkligen nån som tycker han är snygg. Jag tycker han påminner om en mops, över ögonen.

Appropå bröllopet, när jag var utanför Konsum i går, hörde jag två gubbar diskutera detta. Dom var arga för att dom måste bekosta detta. Jag är ingen rojalist direkt, men jag hade tänkt ge dom varsin tia, för det är väl ungefär vad dessa gubbar får betala. Vet dom om att dom måste betala för mönstringen av värnpliktiga också. Om man tänker på att värnplikten slutar gälla efter den 1 juli i år. Men ändå har dom mönstring nu. Kostar 46 miljoner. Till ingen nytta och det har regeringen bestämt. Vad tycker du om det herr Reinfeldt? Förstår ni mitt resonemang?

Vad jag ska hitta på idag, vet jag inte. Om det inte regnar tar jag väl en promenad. Jag bytte batteri i köksklockan i går. Endera är det dåligt batteri eller så är urverket dåligt, för klockan sackar en timme. Blir att försöka med ett annat batteri. 
Kan inte se nåt TV program jag vill titta på kväll. Kanske TV har semester.
Nu väntar duschen och sen ska jag gå igenom en del papper om min ekonomiska situation, innan jag lagar soppa.
Vi hörs i morgon förhoppningsvis! Hej då!

Mitt förra liv

Jag älskar engelska filmer och en del serier. Har funderat på varför? Börjar tro att jag levt i England i ett liv förut.
Därför känner jag igen mig i filmer jag ser. Låter konstigt, men så känns det. Såg en film, för vilken gång i ordningen vet jag inte, i natt. Det var "Miss Potter" som handlar om Beatrix Potter, barnboksförfattaren och illustratören. En helt oskyldig film som får mig att gråta och känna värme inom mig. Det känns som om jag var med i filmen. Så känns det alltid när jag tycker om filmen jag ser. Det har inget med åldern att göra. Så har jag alltid känt. 
                                       
                    
Jag brukar inte tycka om amerikanska filmer. Dom är för hårda för min smak. Men en amerikansk film jag älskar är "Hidalgo", en film med Viggo Mortensen. Om en häst och en tävling mellan hästar. Jag har den på video så jag ser den då och då. En annan amerikansk film som jag har och ser ibland är, Gudfadern. Vet inte varför jag har fastnat för den, den är inte annars i min filmsmak. Men så är det ibland.

Hade sovmorgon i dag. Beror väl på att jag var uppe så länge i natt, kan jag tro. I går kom jag inte ut. Berodde på två saker. Dåligt väder och för att jag var så skruttig. Hade svårt för att gå. Det var svårt bara att ta mig fram och tillbaka till tvättstugan. Efter tvätten blev det mest att jag låg på sängen och läste. I dag känns det lite bättre, än så länge. Hoppas jag tar mig ut för jag behöver bl a toapapper. Mat kan man klara sig utan, men inte toapapper. Vädret är mulet i dag också. Är det för att jag är klar på balkongen. Livet går inte min väg, så jag kan ju undra.

I morgon går vi in i midsommarveckan. För mig händer väl inget nytt. Det blir väl att sitta här med ett korsord och eventuellt en liter jordgubbar. Nu har jag ju köpt ett hekto ljusblått garn, så då kan jag ju sticka också. Blir väl sockor som vanligt, tills jag hittar på nåt annat. Jag köpte också ett par glasögon för 99 kronor. Så nu ser jag också vad jag stickar. Blir det en varm och skön midsommarafton, kan jag tänka mig att gå till Lomtjärnsparken. Men då blir man väl uppäten av mygg. Värmen kommer med myggen i år, det kan jag garantera. 

Jag har kvar några paltar som jag steker upp till lunch. Till middag får jag se vad det blir. Blir nog att slänga lite rester från kylen. Man kan ju inte spara hur länge som helst. Nu ska jag ta och byta batteri i köksklockan. Tyckte inte det var länge sedan jag gjorde det, men batterier håller inte så länge. I kväll väljer jag mellan "Cleo" på ettan eller "Kingdom" på nian. På TV alltså. Stora val! Sen blir det väl boken igen. 

Ha nu en bra söndag så kanske vi hörs i morgon. Hej då! 

Balkongen klar

Lördag igen! Skönt i och för sig, men för mig är alla dagar sig lika. Har tillbringat morgonen på apotekets hemsida med att beställa medicin, som sen kommer via post till mig. Jag är så skruttig nu med att gå. Det är mina fötter som inte vill. Till konsum fick jag skjuts i går av Matte och när jag skulle hem tog jag färdtjänst. Kupan och tygaffären får vänta tills jag blir mera gångbar. Fick i alla fall pelargonerna satta i blomlåda som sen Matte satte upp på balkongen. Det blev så fint. I dag ska jag byta dukar på borden där ute, så  blir det färdigt.

Ja det är ju den stora bröllopsdagen i dag. Få se hurdant väder det blir. Här har det regnat lite i natt, men jag tror det ska ljusna lite på den mulna himmeln. I Stockholm skulle det väl inte vara så fint väder, men man får se. Regn ska väl betyda lycka på bröllopsdan, har jag hört.

En varning till er som handlar på Konsum i Älvsbyn! Köp inte jordgubbarna nu. Jag köpte i går och dom var så dåliga. Fick kasta bort hälften och dom var inte så goda. Om jag jämför med dom jag köpte på Ica i veckan så var dom supergoda och alla var fina. Priset var det samma för båda sorter. Däremot var bigaråerna jättegoda som jag köpte på Konsum, men dyra.

Lyssnar på "Ring så spelar vi" på radion. Sändningen kommer från Ockelbo. "Melodikrysset" kommer också att sändas från Ockelbo. Beror på att brudgummen kommer från denna ort. Ja, jag säger då det. Till lunch blir det köttsoppa med ostmackor. Matte är nattbil i dag, så jag vet inte om han ska äta middag. Om inte, blir det nåt enkelt för mig.

Om ni sett nåt från VM fotbollen, har ni väl märkt hur konstiga resultat det blivit. Helt ovisst än hur det slutar. Men lite roligt är det väl. Men jag kan då säga av det lilla jag sett, att fotbollen är sömngivande. Nu måste jag sluta skriva så jag inte missar "Melodikrysset". Ha det så bra govänner! Vi hörs!

Jordgubbar

Bara 9 grader på morgonen och helmulet. Sommaren håller sig på avstånd. Har just druckit kaffe och ätit en polarmacka med falukorv på. Riktig korv och ingen fetvattenkorv.

I går var jag på Ica och köpte bl a jordgubbar, som jag smaskade i mig på kvällen. Gott till tusen. Hoppas dom har mera jordgubbar idag. Jag har ju flera ärenden att göra idag. Får se hur det blir med det. Måste i alla fall plantera mina pelargoner i en låda. Lådan köper jag på Konsum. Har en lång lista med vad jag ska handla där.

Till lunch kommer Matte med sallad och till middag gör jag nog renskav med mos. Snabbt lagat och gott. 

I norrbotten händer det mycket i helgen. Bl a i Boden är det midnattstravet och V75 och westernfarm och i Älvsbyn är det rallycross DM på Höghedenbanan. Så det är inte bara bröllop i Stockholm och VM i Sydafrika som kan locka tittare. Fick jag välja skulle jag ta travet. Men nu blir det att vara hemma med bok, korsord och förhoppningsvis jordgubbar. Ingen Lewis på TV, däremot en repris på Morse (som jag antagligen sett flera gånger). Får kolla TV-programmet om jag kan hitta nåt sevärt. 

                                           

Läste i Pitetidningen att myggplågan kommer att bli värre än vanligt i år. Hoppas att dom inte kommer upp till mig och min balkong. Är väl enda gången man är tacksam för att man har en avgasgata under sig. Det må väl avskräcka myggen. 

Idag är det Björn som har namnsdag. Björn hette min bror som har varit död några år. Han dog i cancer. Det är tråkigt att inte har nån kvar från min närmaste familj. Man kan säga att man känner sig ensam. När jag säger min närmaste familj menar jag familjen jag växte upp med. Mina barn kom ju senare.

När jag var ute igår träffade jag en del bekanta och även obekanta. Kom att prata med ett par från Boden som var med sin husvagn på besök i byn. Dom var jättetrevliga. Dom hade varit gifta i 56 år och det kunde man inte tro, dom såg inte gamla ut. Härligt med trevliga människor. Jag blir så lätt i hjärtat när ser glädje hos mina medmänniskor.

Nu ska jag gå ut på balkongen och se om det är nåt jag ska göra där. Sen är det väl bara att invänta lunchen. I morgon är det melodikrysset (från Ockelbo) och sen ska jag tvätta. Hoppas solen kommer fram igen. Ingen sommar utan sol. Man kan även säga ingen sommar utan mygg. Åtminstone i norrbotten. Ha det nu så bra denna fredag. Vi hörs hej då! 


Min stackars mage

När man tittar ut, ser det så härligt ut. Men när man öppnar dörren känns det kyligt. Visserligen är det så tidigt på morgonen, men ändå. Den riktiga sommaren vill inte infinna sig. Men det är inte nåt man kan göra åt. Får vara glad att det inte snöar. Minns 1968 i juli, då det snöade i Jokkmokk. Jag var där så jag vet att det var så. Samma år den 30 september var jag i St. Annas skärgård (Östergötland) och badade samt solade. Det var 30 grader varmt. Man kan tala om kontraster.

Fick ett telefonsamtal från min läkare i går. Hon talade om att proverna jag lämnat inte var bra. Hur kan man ha fel i magen utan att känna av det? Har aldrig haft nåt fel på magen förut. Va less jag blir. Nu är det bara att forsätta undersöka. Om man bara hade nån att prata med, nån att fråga? Min läkare är jättebra, men jag förstår inte allt hon säger. Jag var in på Google men blir inte klokare där. Tål att tänka på om jag vill gå vidare med detta. Vet inte om jag orkar med en till sjukdom. Bara tanken gör mig sjuk.

Såg en snutt fotboll i går. Spanien fick stryk av Schweiz med 1-0. Katastrof för Spanien! Nästan roligt för mig. Bollen går inte alltid favoriternas väg.

Till Ica idag för att köpa Leksands brungräddade knäckebröd. Till lunch steker jag upp palt och till middag tar jag tillvara köttfärssåsen, som blev kvar. Kokar väl nån pasta till. Igår kväll såg jag "So you think you can dance" första avsnittet. Följde upp med "American idol" där jag såg att mina favoriter är kvar. Till veckan avgörs det vem som blir segrare.

I morgon blir det en springdag för mig. Tygaffären, Kupan och Konsum, pengarna kommer att rulla. Jag är ganska ekonomisk av mig, men ibland är det kul att handla. Jag har inte så mycket att göra av med med, så jag tar det med ro. Nu ska jag ta en dusch och sen vara en stund på balkongen. Ska försöka att inte tänka på min mage, men det blir svårt. Hoppas att ni inte har såna problem som jag har? Ta det med ro mina vänner! Vi hörs.
                                      Hej då! 

Var är sommaren?

Får man ha en favorit, om än man inte ser melodifestivalen. Jessica Anderssons "I did´t for love" har fastnat i min hjärna. Hennes sätt att sjunga låten är så innerligt och ömt, att jag förstår att den ligger etta på svensktoppen. Det är fler än jag som fastnat för den. Synd att den inte fick fara till Oslo.

Kan man bli mer arg än vad jag blir, när jag tänker på denna regering som vi har nu. Dom gick till val förra gången på arbetslösheten, dom skulle se till att vi fick mindre arbetslöshet. Men vad hände ? Nu har vi mer arbetslöshet än någonsin. Och folk mister sjukförsäkringen och får gå på socialbidrag. Jag blir arg bara jag ser statsministern med sin koögon. För att inte säga Maud Olovsson med sina undanflykter. Hela regeringen är ett skämt. Troligtvis vinner dom valet igen. Kan kanske bero på  att  folk inte känner att dom vill ha Mona Sahlin till statsminister. Och det är inte för att hon är kvinna, utan för att hon inte inger det förtroende som folk vill ha för en statsminister. Sossarna borde byta partiledare, till nån med lite mer go i.

I dag är det i alla fall soligt men lite kyligt. Blåser lite, och tänker på min son som arbetar på 90 meters höjd. Hua ♥Jocke, håll i dig!♥  Jag som får svindel när jag kommer en meter ovan backen, vill inte byta med dig.

I går reserverade jag två böcker på bibliotekets hemsida. Marianne Cedervalls "Svinhugg" och "Svartvintern". Får tag på dom i början på juli. Boken jag läser nu är sådär. Inte så bra men ändå läsvärd.

Gör grönsakssoppa till lunch. Matte kommer och äter men till hans middag har jag gjort matlåda. Han är nattbil så då får han äta på taxi.

Vad ska jag göra resten av dagen? Gå ut kanske, nu är det nog mindre pollen ute. Så fort jag kommer ut blir jag snuvig. Måste bero på att jag är överkänslig för pollen. Har aldrig varit det förut, men det är klart att jag ska drabbas av detta också. Kan också säga att det blir myggigt i sommar. Måste köpa Mygga innan jag kan gå till parken. Skulle också behöva gå på tygaffären. Men får göra det på fredag, då jag har mera råd, så att säga. Då ska jag gå på övre Kupan också. Har en del jag ska se om dom har. Bl a en grapefruktsked, en beredningsskål (när man ska göra palt), den jag har är så stor. Hittar jag också mera babylakan så köper jag dem också.

Det tål att tänka på vad jag ska göra idag, men det lutar åt utgång. Tur att jag inte ska ut och flyga, då det är pilotstrejk. Mina änglar strejkar också som ni vet, pga gubbarna på tvåan.

I alla fall säger jag plingeling på er! Vi hörs!

Lite skvaller

Regnet det bara öser ner, nej så hemskt är det inte men nog kommer det en skur då och då. Bara det ger sig snart så att inte mina blommor tar stryk. Mina änglar blev klagad på så nu har jag tagit ner dom, tills vidare. Grannen under mig blev störd av ett plingeling då och då. Däremot ska jag tåla att dom röker som borstbindare på sin  balkong, och var hamnar röken, jo på min balkong. Men det får jag tåla, plingeling.

Bröllop och fotbolls-VM, det börjar vara för mycket i min smak. Kanal 1 maler ju på om bröllop och prinsar hit och dit. Skönt när det är klart på lördag. VM håller ju på ett tag till. Fotbollen kan väl vara. Men dessa vuvuzelor som låter hela tiden. Låter som en bisvärm. Är så störande och jag tycker synd om publiken på matcherna. Lite mer än mitt plingeling.

Läste nånstans att dom ska göra nya filmer av Millenniumtriologin i USA. Lisbeth Salanders roll har erbjudits till Kristen Stewart, ni vet Twilight-stjärnan. Jag tycker inte hon passar. Dom skulle ha en okänd tjej i den rollen. Nån man inte kan känna igen från nån annan roll. Men det är väl inte klart än.

Såg American Idol i går kväll. Temat denna vecka var Frank Sinatra.  Det var ju fem kvar som skulle bli fyra. Mina favoriter är Chrystal Bowersox och Casey James. Dom är inte bara bra sångare utan bra gitarrister. Casey är superb på gitarr. Ingen av dom åkte ut, utan det var den 17-åriga Aaron Kelly. En söt liten kille. Nu var det slut på allt skvaller.

Sent i går kväll såg jag en gammal film som jag sett förut. "Stand by me", en underbar film. Underbar musik.  Vill gärna tipsa om den.

Matte ringde nyss och sa att han inte kommer på lunch. Han äter väl på annat håll. Ingen katastrof för mig direkt. Då blir det nog en krämtallrik. Till middag gör jag palt med stekt fläsk till. Gott! Snart kommer färskpotatisen, och den är det inte gott att göra palt på. Det ska vara gammelpotatis till palt.

Få se om det blir nån promenad i dag. Går ju inte ut om det spöregnar. Har stickat klart raggsockorna nu, så jag måste tänka ut vad jag ska sticka härnäst. Får köpa garn på fredag då jag ska till Konsum.  Blir nog en vilodag i dag (sånär som på palten). Ska ut på balkongen och kolla mina blommor. Sen blir det duschen för den klart skönaste biten av dagen. Vi får väl hoppas att vi kan höras i morgon.
                                               ♥Hej då!♥ 

Nu kommer myggen

Hallå govänner! Inget solsken i dag men vad gör det om man har solsken i sitt inre. Ibland måste vattnet ner så att marken får sitt. Hade en mardröm i morse om mina fötter. Kanske på grund av att jag har värk i dom, framför allt i tårna. Men det är bara att bita ihop. Har tagit fram strömming från frysen, så det blir flundror med potatismos till lunch. Till middag blir det falukorv, för jag har så mycket korv i kylen. Kanske jag stuvar morötter till. Blir det en tur till affären idag köper jag mjöl och rimmat fläsk. I så fall blir det nog palt i morgon middag.

 Ska nu sätta in en bild på dom två dukar som jag målat sist. På ett ungefär kan ni se vad jag sysslar med, så förstår ni. Hade varit bättre med en vanlig kamera, men har nu fotat med en mobil. Det synns i alla fall att jag målat.
                                 
Har börjat på boken jag köpte för 5 kronor på Kupan. Det är Noel Barbers "Ljus och skugga", det är en bok av äldre model. Det mesta utspelar sig under förkrigstiden. Jag får se om den är bra, har inte hunnit så långt i handlingen än. Är ju bättre än ingenting. Har inte fått nåt boktips som jag önskade.

Vad som ska hända idag vet jag inte än, mer än maten. I kväll ser jag väl "Harry och Charles" på ettan. Annars är det ju så mycket fotboll nu, när VM håller på. Inte i mitt intresse när inte Sverige är med. Dom kan gott visa VM på fyran, som jag försöker låta bli att se på. Ska sända en hälsning till mina barnbarn som har sommarlov nu. Även till Alec som börjar sin semester idag. Va skönt för er med sovmorgon och bad på schemat. Puss på er ungar!

Jag får väl återkomma i morgon och hoppas att det blir en rolig dag i dag, trots vädret. Vi är ju inte gjorda av socker så det är bara att gå ut. Det kommer nog att vara mycket mygg i sommar. När värmen kommer, så kommer dom små terroristerna.  Min balkong brukar klara sig pga att den ligger så högt, men vi får se.
                                                 ♥Hej då!♥

Ge ett boktips!

I dag blåser det inte lika mycket som det gjorde i går eftermiddag. Trodde ett tag att mina änglar skulle flyga iväg. Solen är då framme. Nu är den ju framme hela dygnet, kan vara både bra och dåligt. En del har ju svårt att sova på nätterna, för ljusets skull. Jag kan sova hur som helst, bara jag lägger mig ner. Har faktiskt sovit sittande framför TV-n. T ex i går kväll, somnade mitt i Lewis. Ja, sån är jag.

Var in på bibliotekets hemsida för att kolla böcker, att låna. Fick ett boktips av Karin Mannheimer på radion. Det var "Barbara Vine´s -Ödesdiger vändning". Fanns den? Nej det kan man glömma. Jag skulle verkligen behöva nåt boktips. Är det nån som har nåt tips så lämna tipset på kommentaren. Skulle uppskatta det.

I fredags när jag var till Korsträsk gick mina bästa läsglasögon sönder i väskan. Jag har ett par till men dom är inte så bra. Nu fick jag en ny utgift, det är så man kan gråta. Hoppas dom har på Konsum. Annars måste jag väl fara till Piteå eller Luleå. Går dom här sönder är jag ställd vad gäller det mesta som t ex läsa, sy, sticka osv. Då blir det bara att sova för min del. Eller sitta ute.

Nu är det lugnt ute. Folk har väl sovmorgon nu efter skolavslutningen. Vad ska man göra till lunch kan man undra? Tänkte ett tag göra mexikanasoppa. Eller strömmingsflundra, får se vad jag hinner. Glömde köpa fläsk i går. Fläsk till palten jag skulle göra till middag. Nu blir det palt nån annan dag i veckan. Då blir det väl korv med nåt till i dag, eller kanske pyttipanna. Det ger sig väl. Jag är ganska less på matlagning och mat över huvud taget.

Den stackars katten mitt över gatan verkar ha fått vara inne i natt. Eller kanske den har blåst bort. Jag lider när jag ser hur den blir behandlad. Det är ju inte bara kvinnan som äger katten som behandlar den utan även hennes lilla dotter som är elak mot katten. Visst kunde jag ringa nånstans men byborna håller ihop, så då får man akta sig. Jag är ju invandrare. 

Nu väntar en härlig dusch. Mina onda fötter gillar varmvatten, så det blir skönt. Sen är det tid att bestämma sig vad det blir till lunch. Soppa eller fisk? Hm! Skön söndag till er så hörs vi i morgon.  Hej då! 

 


Nu drar jag åt svångremmen

Ännu en vacker sommardag. Hoppas det håller i sig. Lyssnar nu på "Ring så spelar vi" och inväntar "Melodikrysset". Frukosten är jag klar med. Det blev bara en macka med skinka på polarbröd till kaffet. Räcker så för mig.

I går var Matte och jag hos Jocke och Pernilla och grillade till lunch. Jocke är så bra på att grilla och det var så jättegott. När jag kom hem vilade jag en stund och sen var det tid för middagslagning. Det blev ostsnitsel och stekt potatis. Det blev lite ta vad du har-mat. Kvällen tillbringade jag med boken som nu är utläst. Vad less jag blir när boken är slut. Bra böcker växer inte på träd, eller hur?

Nu har jag sagt upp Boxer. Så fr o m oktober har jag mindre kanaler att se på TV. Har kommit på att jag inte utnyttjar så mycket kanaler, så varför betala för det. Tänk om man kunde  byta ut fyrans kanal mot nåt annat t ex nian eller femman. Fyran ser jag nästan aldrig på, p g a alla långa reklampausar. Det blir nog bra ändå. Billigare i alla fall. Får nog kolla upp internetanslutningen, om jag kan göra nåt åt det för att få det billigare. Det är bara att dra åt svångremmen.

I dag efter lunch ska jag tvätta och även på affären och handla lite. Tur att det är löning på fredag för nu är börsen nästan tom. Tror det med alla utgifter för blommor, jord och sånt. Även jordgubbar och glass, som är onödigt, men ack så gott. Nu gäller det bara att vara förståndig, så räcker pengarna till nästa lön. Har gjort en lista på vad jag ska handla.

Ska väl försöka njuta av min balkong också när den nu nästan är klar. Ska se "Lewis" på TV i kväll. Kanske nåt mer också. Såg att "So you think you can dance" börja på femman på onsdag. Ett av mina favoritprogram. Ett program jag missar när jag nu har sagt upp Boxer. Men jag har ju kvar det t o m september. Har i alla fall betalt till dit.

Nu tror jag att jag ska ta fram dammsugaren. Kanske jag hinner dammsuga innan "Melodikrysset".  Så hinner jag vaska innan lunchen. Bra framförhållning från min sida. Nu önskar jag er en härlig lördag. Kanske vi  hörs i morgon. ♥Hej då!♥

Skolavslutningsdag

Solsken i dag också! Härligt för alla skolbarn nu när det är examen, som vi sa förut när det var skolavslutning. Examen för dom som blev uppflyttade en klass. Vet inte om nån behöver gå om numer för att dom är dåliga i skolan. Skolan då och nu är inte i samma klass.

Jag vaknade tidigt i dag, 6.15, och då steg jag upp. Har ju lite att göra innan vi ska fara till Korsträsk och grilla lunch. Igår var jag ute hela eftermiddagen. Åt en glass och pratade med folk. Det var så skönt, lagom varmt, så jag drog mig för att gå in. Men till slut var jag ju tvungen. Åt det som var kvar av chilin till middag. Sen läste jag lite från boken. Skulle sen se en film på sexan, men då hade dom bytt ut den mot nån annan film, så då slog jag till ettan där det var friidrott. Såg det medan jag löste korsord. Sen hamnade jag på American Idol, så då såg jag det. Tala om att jag var trött när jag stängde av TV-n.

Nu är det ju slut på arbetsveckan, igen. Jag blir så förvånad när tiden bara rasar fram. Snart är det midsommar. Och sen är sommaren nästan slut. Nu skojar jag bara, men nog går tiden fort. Så fort att jag inte hann städa nåt igår. Och i dag blir det nog ingen städning heller. Skjuter på det till kanske i morgon. Jag ska ju tvätta i morgon, men jag kanske kan få till det med dammsugarn och vaskkäppen också. Beror på om jag har matgäst eller inte.

VM i fotboll har ju satt igång nu. Men jag ska inte se det. Sverige är ju inte med, och så stort fotbollsfan är jag inte att jag hänger på där. Det blir väl lite omplacering vad det gäller TV-program förstår jag. Ikväll har jag två val att göra. Det är "Ett fall för Frost" på nian och "Papillon" på TV4 film. Det lutar mot den sistnämnda. Nu ska jag in i duschen och sen ska jag förbereda salladen jag ska ha med mig. Hoppas ni får en fin fredag! Njut av sommaren, den varar inte för evigt!    ♥Hej då!♥

Min knäppa dator

Nu är blommorna i lådorna och pryder balkongen. Naturligtvis köpte jag lite för många blommor, så nu måste jag nog köpa en låda till. Jag har ju haft flera lådor men dom är på flykt. Ska höra med Jocke först om jag har nån hos dom, sen jag bodde där. Men annars är det väl ingen större kostnad med en låda. Det som är kvar att göra på balkongen, är att städa lite och pynta litegrann. Sen är det klart.

Idag behöver man inte krusa solen för att den ska skina så vackert. Ska visst vara soligt väder hela dagen. Hoppas det håller i sig även i morgon då det är skolavslutning. I morgon ska vi grilla hos Jocke och Pernilla vid lunchtid. Jag ska göra en potatisgratäng och en sallad som jag ska ta med mig. Då är det ju bra om det är bra väder också. Tyvärr är Oscar i Skellefteå efter en klassresa. Men jag får väl träffa honom senare, för han ska väl vara i Korsträsk sen. Jocke börjar jobba fem mil nedanför Umeå till veckan. Då kan han inte pendla utan får övernatta där.  Så då är det roligt att träffa Jocke, för sen vet man inte när det blir.

Om ni visste hur knäpp min dator är. Den beter sig inte så bra. Man får akta sig för att skriva fel, för det kan vara en hel vetenskap att ordna till det felaktiga. Suck! 

Det blir en soppa till lunch. Har blockat fram baguetter ur frysen som ska användas som tilltugg. På eftermiddagen går jag ut och köper potatis och grädde som jag ska ha till gratängen. Kanske blir det en glass också. 

Matte kör ju nattbil i kväll så jag tror inte att han ska äta middag. Kanske jag ser på TV i kväll, får kolla programmet. Så ni ser att det händer inte så mycket för mig i dag. Får jag nån tid över dammsuger jag och vaskar. Behövs efter blomsättningen. Sopade bara när jag var klar med det. Kanske jag oljar in köksbordet också. Jag har ett bord som är obehandlat, så jag måste olja in det ibland. 

I alla fall ska ni ha det så bra, om datorn vill hörs vi i morgon. ♥Hej då!♥

Rädisor, torrkött och rökt fisk

Ännu en ny dag. Vad ska hända idag, kan man undra. Har inget objekt på gång. Har nyss ätit frukost och tagit medicin. Mulet idag, men det kan ändra sig.

I går var jag ju och köpte jord och då sken faktiskt solen. Satt utanför huset en stund och fick lite luft. Sen gick jag till en granne och hälsade på henne en stund. Matte skulle inte äta middag här, så jag stekte en kotlett och åt den till en sallad. Sen la jag mig och vilade med boken. Såg på TV en stund och åt ½ kg jordgubbar, innan jag kröp i säng.

På radion nu (P4 norrbotten) gnäller dom om att det inte blev nån norrbottning som ska sommarprata. Men värsta gnället är varför Annika Östberg får sommarprata. Hon som är en mördare och har suttit i fängelse i 30 år (ungefär). Varför får hon sommarprata? Jag blir så less på allt gnäll. Dom kunde ju låta Donald Johansson prata, VD för Älvsbyhus, och en stor lurendrejare (men inte dömd i domstol). Han är ju norrbottning! Han kunde ju dela med sig om hur man lurar husköpare. Lurar och lurar, kanske man ska säga att man inte uppfyller kraven som man lovade när man köpte huset. Kanske mera rätt av mig att säga.

Få se om jag tar mig till blomförsäljningen i dag. Ska verkligen försöka. Nu tittar ju solen fram så det verkar lovande. Om det blir det så, ska jag sätta ner blommorna i lådorna i kväll. Sen börjar det vara klart på min balkong. Så i morgon kanske man äter frukost där ute. Härligt! Men vi får väl se hur det blir med den saken. Ska inte ta ut nåt i förskott. Om jag förbereder middagen så hinner jag kanske.

Matte skulle ta ett kort i dag på duken jag målat på. Jag har ju ingen kamera men Matte har en bra telefon med kamera, så han fixar det. Blir det bra kort så kan jag lägga ut det på bloggen sen. Inte för att det nu ska vara så märkvärdigt med vad jag gör. Konstigt nog finns det dom som är intresserade. Och jag vill att alla ska vara nöjda.

Köpte rädisor i går. Kommer då ihåg när Isabel var 4 år och hade köpt frön till rädisor för egna pengar. Vi bodde då i Kåbdalis och hade ett potatis-och grönsaksland. Hon hade då stoppat ner frön här och där och det växte rädisor överallt i landet. Till hennes glädje, för hon älskade rädisor. Undrar om hon kommer ihåg det. Hon hade en underlig smak som barn. Ville hellre ha torkat renkött i stället för godis på lördagarna. Rökt fisk var också hennes favorit. Placerade man en tallrik med nyrökt fisk framför henne, så kunde hon sitta i timmar och bena denna fisk, och äta på tunnbröd. Helt borta från omvärlden. Jag tror att hon tycker om rökt fisk och torrkött ännu. Och nog är det gott, i alla fall rökt fisk.

Nu väntar duschen som vanligt på mig. Ha det bra govänner så hörs vi imorgon(!!!!!!) hoppas jag. Hej då!

Håll i gång i skogen

Läste i Pite Tidningen i morse om att LRF kräver att bärplockare ska betala markägarna för bären dom plockar. Vad tror ni händer? Kommer det att bli livat i skogen? Undrar om inte allemansrätten gäller längre då?
Samtidigt läste jag i förra veckan att ett bärföretag skulle anställa ungdomar, att plocka bär.  Första fyra veckorna skulle vara praktik (utan betalning). Sen skulle en del få anställning. Då är det kanske slut på bärsäsongen?
Mannen bakom bärföretaget skulle jag inte lita på ett ögonblick. Han arrenderar poolbadet här i byn och förra sommaren stängde han badet, bara så där, för att han hade lust. Världen är bra knäpp ibland.

Annars skiner solen i dag från en blå himmel. Än så länge i alla fall. Var ute en stund i går. Var ganska skönt, fast det inte var nån solvärme. Först var jag på Kupan och köpte dom där blå muggarna samt en bok, Noel Barbers "Ljus och skugga". Lämnade också några böcker som dom kan sälja. Veckans goda gärning kanske. Sen var jag på Ica och handlade lite, bl a en glass. Snaskfia där!

När jag kom hem la jag mig att läsa en stund, för vilans skull och sen gjorde jag korv stroganoff med ris. Efter mat och disk fortsatte jag att läsa. På Tv såg jag "Harry och Charles", en ny norska serie som handlar om den danska prins Karl och prinsessan Maud. Serien är i tre delar och det ska jag väl orka med att se.

I dag blir det väl en tur ut. Måste komma ihåg att köpa blomjord. Ska göra sparrissoppa till lunch och till middag blir det chili. Få se om jag orkar dammsuga och vaska. Fast egentligen tror jag att jag väntar tills jag har jordat ner, när jag sätter blommor i balkonglådorna. Hur försiktig man än är, så har man jord överallt när man är klar. Känns det igen?

I kväll ser jag "Kören" på ettan. Kanske också "The mentalist" på trean. Sen blir det nog boken igen. Få se vilken dag jag tar mig till plantförsäljningen, kanske i morgon. Nu har jag väl inget mer att förtälja er. Ska nu sticka en stund, har inte mycket kvar på raggsockan, sen blir det nåt annat att sticka.

Ha det nu så bra! Hoppas värmen kommer nu, så vi har nåt att klaga på. ♣ Hej då!♣

Blomvecka

God morgon alla! Nu blir jag glad när solen skiner på min balkong. Var bara 5 grader när jag steg upp och det är ju ingen värme direkt. Men sen tittade solen fram och då blev jag direkt på varmare humör. Har druckit kaffe och ätit en ostmacka. Så nu kan dagen börja. Ny vecka och inte vilken vecka som helst, utan blomvecka. Denna vecka ska jag köpa plantor och sätta på balkongen. Då kan sommarn börja. Ska också bära ner en stol som är början på trasig. Har även en svart plastsäck med förra sommarns blomjord som också ska ut. Sen är det bara att pyssla och göra fint på mitt uterum.

Läste ut boken i går och har börjat på en ny av samma författare "I det tysta". Den är säkert lika bra, börjar i alla fall spännande. Såg lite TV i går kväll men inget speciellt. Skulle i så fall vara "Brothers & Sisters". Började kolla på nationaldagsfirandet från Slottsskogen i Göteborg. Men det var inget för mig så jag slog över och såg animal planet innan jag la mig och läste.

Blir ensam till lunchen i dag och sen ska jag ut. Ska köpa lite jord och mjölk. Ska även på Kupan och se om muggarna är kvar. Även lämna lite böcker där. Måste kolla vad jag ska laga till middag i dag, har dåligt med fantasin numer vad gäller maten. För egen del kan jag äta vad som helst, men ändå. Tror inte Matte hänger på där.

Annars flyter livet på som vanligt. Tåget från Stockholm  och hit är ca 4 timmar försenat och somliga piloter strejkar. Alltså livet är som vanligt. T ex israeler får hålla på med sina terrorattacker. Inte så konstigt, regeringen i Israel består ju av fd terrorister. USA tillåter ju det så det är bara att terrorisera.

Ska bli skönt att duscha nu. Sen stickar jag en stund innan maten (kräm och mjölk kanske). Efter det blir det att gå ut och göra ärenden och kanske sitta i solen en stund innan matlagningen väntar. 

Efter middag och disk ska jag bara lata mig. Blir lite TV och sen läsning.

                                       ♥Hej då för i dag♥

Sveriges nationaldag

                                       

Svenska flaggans dag hette det förut, men nu heter det Sveriges nationaldag.  Vet inte riktigt skillnaden, men undrar hur många som firar denna dag. Har väl inte varit så märkvärdigt för mig. Jag vet att den 6 juni är vår nationaldag, men har inte firat speciellt. Inte som det firas i Norge t ex. Men numer är det helgdag här i Sverige och det var det inte förut. Vet inte om det gör nån skillnad.

Ibland kan man se en blek sol idag, men den är väldigt blek. Blir nog inget kanonväder här idag. Känns inget vidare varmt heller, men det kan ju ändra på sig. Det är ju bara morgon än.
Jag sitter här med min kaffekopp och undrar vad jag ska göra idag. Jag är ju klar med dukmålningen. Hade ju tänkt måla jordgubbsplantor på den sista duken, men det blev för stort mönster så jag gjorde andra blommor. Nu är det bara kantningen på denna duk kvar.

För en vecka sen var jag på Kupan och köpte blåa assietter. Dom hade också blåa snygga muggar som jag ångrade att jag inte köpte. Muggarna var på fot om ni förstår vad jag menar. Får se i morgon om dom finns kvar, så då kan jag köpa dom och kasta några gamla fula.
 
                                              
Muggarna är nästan som på bilden fast mörkblåa och med ett öra (grep) på.

Till lunch i dag äter vi inlagd sill, kokt ägg, potatis och limpa. Ännu en av Mattes favoriter.  Till middag vet jag inte än, kanske det blir så enkelt som fläskpannkaka. Ja, vi får se.

Om ni visste vad bra boken är som jag läser "Det blödande hjärtat". Spännande är den också. Knappt att jag vill lägga den ifrån mig. Fick slita mig från den för att se "Lewis" i går. I dag på eftermiddagen blir det nog att läsa, om inte bra väder lockar mer. Nu ska jag slå en signal till Isabel och kanske prata med Alec om vad han sysslar med. Kan nästan svara själv "cyklar". Det är väl det små flickor och pojkar gör vid denna tid, om jag kommer ihåg rätt. Nu ska ni ha en fin nationaldag! Ät nåt gott och krama om varandra. Från mig får ni en storkram, hej då!

I väntan på melodikrysset

Har inte ätit frukost än, men jag ska sätta igång kaffet nu. Väntar på melodikrysset så jag hör nu "Ring så spelar vi". Man kan säga att det är varierande musik som spelas och det är ju bra. Tidigt i morse var det strålande sol men nu tror jag att det håller på att bli mulet. Mig gör det inget för jag ska inte ut nåt idag. Har lite problem med andningen så jag blåser i min flaska för att få mera fart på lungorna. Det brukar hjälpa. 

I går blev det tygmålning, så jag har den ena duken klar. Gör nog den andra i dag. Det tar ju sin lilla tid för det ska ju torka mellan färgerna. Sen ska det strykas med våt duk för att man ska kunna tvätta den. Men det är ju kärt besvär. Ska också tvätta i dag och det är mindre roligt, men nödvändigt. Så efter melodikrysset blir det dusch och sen tvättstugan. Är det varmt och skönt ute sätter jag mig utanför huset medan maskinerna tvättar. Det är ju inte så jobbigt, eller hur?

Vet inte om Matte kommer till lunch idag men till middagen kommer han. Jag förberedde köttet i går så det blir pasta med gorgonzolasås. Det är alltså strimlad ryggbiff med vitlök, grädde och gorgonzolaost. Sätter dit lite soya för färgens skull. Kokar pasta till så blir det jättegott. Matte älskar det, han åt det för första gången när han var i Riksgränsen på sportlov. När han kom hem därifrån sökte han igen receptet och gav åt mig. Så efter det hamnade det på min matsedel. Och i dag händer det.

På TV i går kväll såg jag friidrotten och sen en film på TV 4+ som heter "Insider". Huvudrollerna spelades av Al Pacino och Russel Crowe. Bra stundvis men ibland trög. Handlade om en kille som vittnade mot ett tobaksbolag och blev intervjuad av "60 minutes". Det var en sann historia.  I kväll ser jag "Lewis" på nian.

Nu tittar solen fram igen. Blir nog att sola lite då. Nu ska jag plocka fram melodikrysset på datorn så vi får bryta här. Ha en bra lördag så hörs vi i morgon! Hej då!

Det blåser inga sommarvindar

Jag har hållit på och grälat med datorn en lång stund innan jag fick igång den. Men nu är jag i gång med bloggen. Få se hur länge det funkar. Det regnar inte i dag, än så länge. Men det blåser ganska friskt får jag säga. Inte är det sommarväder i dag. Man kunde ju önska sig bättre. Men det kommer väl.

Ingen lunch med Matte idag. Däremot ska jag laga till köttet som han kom med. Tror att jag strimlar det och kanske gör både biff stroganoff och biff gorgonzola. Då blir det två rätter och två middagar. Den ena rätten tar vi i dag, till middag.

I dag måste jag ta mig själv i kragen och gå ut i blåsten. Måste handla till helgen. Är utan frukt, åt det sista äpplet i går kväll. Kan inte vara utan frukt på kvällen. Potatis och lök är jag också utan. Sen har det kommit en ny Året Runt med korsord, kvällen är räddad. Ska också köpa några kakor så jag har om det kommer nån. Vill alltid ha nåt kaffebröd hemma i fall att.

I går sydde jag lite på maskin. Bl a en duk med spetskant och en duk som jag ska kanta sen. Örngottet blev också klart. Nu när jag är klar med bloggen ska jag måla löjtnantshjärtan på den duken som det är spets på. Den andra tänker jag måla jordgubbsplantor på. Duken med löjtnantshjärtan på ska jag ha själv. Den andra får jag ha i presenthögen. Är alltid bra att ha ett lager med presenter i fall man behöver snabbt. Är bra för plånboken i alla fall.

Blir väl lite TV i kväll, har inte mycket mer att göra. I går kväll läste jag. Boken jag läser är bra och har svårt att lägga den ifrån mig. Men måste göra annat också. Annars blir jag så lat.

Ni löser väl melodikrysset i morgon? Jag gör det, annars blir det ju inte helg. Ni ska ha en fin fredag och hoppas att solen tittar fram hos er. När jag tittar ut mot parken ser jag så vackert det är med en skir grönska. Blir vädret bättre ska jag ta en tur i den i helgen. Ha det så bra så hörs vi. Hej då!

Regn

Stiger upp till en mulen dag. Ja det är det som väntar i dag enligt SMHI. Eventuellt ska det regna också. Bara att bita ihop. Vi kan ju inte vänta att det ska vara strålande sol varje dag. Det måste ju komma nederbörd också så att växtligheten får sitt. Och nu ser jag hur det regnar. Ska visst bli ett annat väder i morgon.

I dag ska jag få min guldspruta och det behöver jag. Börjar ha ont överallt. Bara att ta ett steg känns hemskt. Kan nån förstå hur ont det kan göra? Möjligtvis nån som har reumatiskt. Tänker då på min stackars mamma som hade ont hela tiden. Och ändå klagade hon inte som jag gör. Hon var nog tåligare än mig.

I går blev det inte mycket gjort för mig. Stickade några varv och läste några kapitel. Knappt jag orkade se på TV. Satte på TV-n för sällskapets skull och löste nåt korsord innan det var tid att sova. Hade tråkigt med andra ord. I dag vet jag inte vad jag ska göra. Till lunch gör jag en pastagratäng på rester jag har i kylskåpet. Det enda nya blir en sallad med körsbärstomater. Efter lunch skulle jag behöva gå på affären men jag får se hur rörligheten är på eftermiddagen. Matte hade köpt kött (av finaste sort) i går. Nu är det upp till mig vad jag ska göra av det. Matte hade på förslag att jag skulle göra stroganoff eller biff gorgonzola. Själv är jag förtjust i biff med lök. Nu återstår det att se vad det blir av det hela.

Tro det eller inte nu måste jag tända taklampan. Det är mörkare än natta. Och regnet bara vräker ner. Just nu har distriktssköterskan varit här och gett mig sprutan. Så då är detta gjort och bara för mig att vänta på lindringen. Bara regnet ger sig lite så att jag kan gå ut. Nu får jag tänka på nåt annat att göra. Hoppas det är nåt bra på TV i kväll, har inte kollat än. Hoppas ni har det bra och att solen skiner på er. Ha det så bra så ska jag skriva nåt i morgon. Hej då!

Jag bojkottar Israel

Bara 2 grader i morse. Men det blir väl varmare framåt dagen. Solen lyser då och det är ju huvudsaken. Var ut en snabbis igår, och jag kan säga att i skuggan var det inte varmt. Var tvungen handla mjölk då den var slut. Sen var jag tvungen skynda mig hem till matlagningen. Stekte laxfilé och gjorde potatismos och det var gott, i mitt tycke.

Efter maten och disken tog jag en middagslur. Sen såg jag dom desperata fruarna sista avsnittet innan sommaruppehållet. Läste sen i min nya bok. Denna Andrew Taylor, skriver så bra och gör berättelsen så spännande. Man vill att boken aldrig ska ta slut.

Jag märker i min kropp att det är dagen före sprutan. Jag har ont överallt. Mest ont gör det i fötterna och axlarna. Så det blir inga aktiviteter för mig i dag. Får vara glad om jag kan laga mat och diska. Till lunch gör jag en mexikansk soppa och till middag kanske ostsnitsel med potatis. Skriver kanske, för jag har inte bestämt mig än. Skulle helst slippa laga mat och även slippa äta den.

Känner fortfarande ett stort agg mot Israel och deras beteende. Säkert är att jag inte ska köpa nåt som kommer från det landet. Jag ska även verka för att upplysa andra om vikten av att vi reagerar mot såna beteenden. Hur kan man ostraffat få göra såna saker mot sina medmänniskor. Hela världen reagerar, utom möjligtvis USA. Jag har inte hört deras reaktion. Men skulle inte förvåna mig, om dom håller sin hand över Israel. Det brukar dom göra, och det är därför som Israel kan göra som dom vill. Alltid har det varit så hit intills. Låter jag arg. det är ingenting mot vad jag är. Men nu ska jag sluta älta detta.

Håller på att sticka på den andra raggsockan så den ska väl snart vara klar. Sen måste jag köpa nytt garn och börja på nåt annat, kanske en tröja till Alec. Nåt som han kan ha till hösten. Tänk att man söker saker som man kan göra, för att ha nånting för händer. Verkar inte klokt.

Undrar vilken dag jag ska gå till blomförsäljningen. Om det nu var bara 2 grader i morse är det nog ide att vänta lite med blommor på balkongen. Ja , jag har då ingen brådska. Före midsommar ska jag väl vara klar. Snart är det skolavslutning. Då kan jag se tågen med skolbarn som passerar här utanför. Även studenterna kommer förbi på sina vagnar. Då är det sommar. Händer nog i slutet på veckan, kanske fredag.

Nu slutar jag för idag med bloggen. Skriver mer i morgon, eventuellt. Beror på datorn. Sköt om er, hej då!

Sommarn är här

Ny dag och ny månad, sommarmånad. Verkligen sommarväder med sol. Samma som i går när jag var som i löpen. Först var jag på vårdcentralen och lämnade prover sen gick jag till Konsum och handlade lite. Satt ute och åt en glass innan jag gick till biblioteket och hämtade två reserverade böcker av Andrew Taylor. Det var "Det blödande hjärtat" och "I det tysta". Efter det gick jag till fotvården och fick mina fötter omskötta. Härligt! Sen hem och stoppade mat i magen. Hann vila en stund innan det var TV. Det var ju inte programmet om "Kören" som jag skrev, för det är i kväll. Men "Winter" såg jag. Såg även nyheterna och blev mer arg när jag såg om Israels framfart på internationellt vatten. Jag ska aldrig mer handla nåt israeliskt, typ Jaffaapelsiner.

Köpte en jumbokopp i går till halva priset och den har jag invigt i dag till frukost. Det rymdes mycket kaffe i den koppen kan jag säga. Det ryms också mycket bakterier i affärernas kundkorgar och vagnar. I går på nyheterna sa dom, att en undersökning visade att korgarna och vagnarna hade lika mycket bakterier som affärsgolven. Jag har nog tänkt på detta. När man ser att dom är skitiga så måste dom verkligen vara det. Använder sällan dom, jag har ju en korg på rullatorn, som jag kan tvätta. Men man kan ju inte undvika att se med egna ögon. Såg på facebook att i går hade dom tvättat korgarna på Konsum. Inte en dag för tidigt, hoppas Ica gör detsamma, för deras korgar är jätteskitiga.

Har ingen aning om vad jag ska göra idag. Måste köpa mjölk, det vet jag. Sen tar man väl en promenad och solar lite. Såg att dom har börjat med plantförsäljning både bredvid Konsum och vid EFS. Hon som säljer bredvid Konsum är så dyr att jag håller mig till hon som säljer vid EFS, om än det är längre dit. Jag väntar nog ett tag ännu. Frosten kan ju komma tillbaka. I morse var det bara 6 grader.

Nu kan jag säga att jag åt mina första färska jordgubbar i går. Köpte en liten kartong för 19,90 på Konsum. Dom var goda fastän dom smakade inte riktigt som Finnerödja. Gott i alla fall framför TV-n. Dom hade också bigaråer så jag kunde inte låta bli att köpa lite av dom också. Så ni ser vad jag unnar mig i min ensamhet.

Det blir en lättlunch i dag, bara nyponsoppa som jag ska koka snart och småfrallor till detta. Matte är ledig i dag så då äter vi kl.13. Har inte tänkt ut vad det blir till middag än. Det ger sig. Nu ska jag i alla fall ta en dusch. Igår fick jag inte duscha då vi inte hade nåt varmvatten på hela dagen. Nåt var fel. Så nu ska jag ta igen denna dusch flera gånger om. (Om det finns varmvatten i dag). Njut nu av sommaren govänner och ha det så bra. Hej då!

RSS 2.0