Det blir flytt

Sista dagen i mars är det idag och jag ska säga upp min lägenhet, här i Älvsbyn. Den första juli flyttar jag till Luleå och Björkskatan. Mest bara för att jag ska kunna vara nära Isabel och Alec, och kanske vara till hjälp för dom. Åtminstone lite och få lite hjälp med bl a fötterna, nu när fotvården är som den är i denna by. Lite billigare blir det också för mig. Jag slipper ha telefon för internet ingår i hyran och jag får flera TVkanaler. Jag är glad att jag slipper avgaserna på min balkong. Min nya lägenhet ligger vid skogskanten och jag får uteplats i stället för balkong. Visserligen är det jobbigt att flytta men jag har god hjälp hoppas jag. Matte jobbar ju i Luleå så han kan ju äta hos mig, i alla fall när han jobbar. Det ordnar sig.

Birgit visade mig igår hur jag skulle göra med monteringen av tröjan. Så sen ska jag fortsätta med detta innan jag börjar med tröja nummer två. Matte jobbar idag så jag är matfri. Kanske jag tar en promenad om vädret tillåter. Det är bara -5 grader men mulet. Kan vara skönt ändå fastän inte solen skiner.

Nu är det en tråkig torsdag vad det gäller TV program. Alltid tråkigt på torsdagar. Det blir till att läsa förstås. Vet inte om dom sänder hockeymatchen på mina kanaler. SAIK spelar ju i Luleå ikväll. Vinner dom så är dom i final. Annars är det en sista match som blir avgörande. Jag håller tummarna!!!!!!

Nu ska jag ringa min hyresvärd och sen ta kontakt med Tele2. Jag hör av mig imorgon. Ha det bra och hej då!

                                            
 

Ny bostad

Klockan sex i morse var det -20 grader. Men nu är det -9. Ska bli ca -2 grader under dagen. Det är en seg vår i år. I morgon är det den sista mars, så nu får det verkligen ge sig med kylan.

 Har idag på morgonen fått ett mail från Lulebo att jag har blivit tilldelad två rum och kokvrå på Hagelvägen. Lägenheten är på 51 kvadratmeter och ligger på bottenplan. Det betyder att det är en uteplats med utgång från kokvrån. Ska vara ganska nybyggda hus. Isabel ska kolla på lägenheten för att se vilket skick den är i. Så i morgon kanske jag säger upp denna lägenhet som jag bor i nu. I så fall ska jag säga upp mitt internetavtal med Tele 2. Anmäla flyttning för mitt elavtal. Ringa Lule kommun om färdtjänsten. Ja det är mycket att komma ihåg vid flytt. Men jag avvaktar till i morgon. 

Så blev det då vinst för SAIK igår. Riktigt roligt var det. Såg inte matchen för den visades på en kanal som jag inte har. Såg på sportnytt att Krobbes son Martin gick hårt åt en lulespelare, som fick ledas av plan. Inte snällt! Nu är nästa match i Luleå i morgon. 

Ska montera Freyas tröja. Men jag vet inte om jag klarar av detta. Enligt beskrivningen är det svårt att fatta vad dom menar, hur man ska göra. Måste nog be Birgit om hon kan visa mig. Jag måste vara dum i huvudet som inte förstår vad dom menar. Eller har dom förklarat konstigt. Alla maskor som jag fått sätta på trådar. Vad ska jag göra med dom? Det står inte i beskrivningen.

Till lunch gör jag pastasoppa. Till middag pytt med ägg. Ikväll ser jag kocktävlingen och "Blue bloods" på TV. Nu ska jag sluta skriva och in i duschen. Ska först ta två panodil för värken.

Ha en bra dag vänner så skriver jag mer i morgon. Hej då!

                                           

Svinkallt

Vaknade i morse med -17 grader utomhus. Hua säger jag bara. Tur att det är varmt inomhus. Nu trodde jag att kylan hade gett upp för i vår. Jag väntar på varmdagar med sol. Sol var det igår när jag var ut, men ingen värme. Kändes blåskallt.

Idag kommer Matte på mat. Han kommer att få fisksoppa till lunch och uppstekt palt till middag. Inte är jag färdig med den andra ärmen på tröjan. Det blev inte så mycket stickat igår som jag trodde. För det första räckte inte tiden till (ni vet tvättstugan osv) och sen var det ont i händerna. Får se om det går bättre idag.

Inte ett ord om hockeyn i kväll. Det går som det går. Hoppas bara att Osten håller trut. Rasister finns det ändå gott om i detta län. Då behöver det inte komma nasistprat från hockeyn också. Ingen vinner på det.

Väntar på att Lulebo ska komma ut med, att dom har bestämt sig för vem som ska få lägenheten, som jag har andra plats i kön på. Hur svårt kan det vara. 

På TV igår såg jag ett program på fyran, om två kvinnor som bytte hem en vecka. Jag undrar varför? Kan inte förstå vitsen med detta. Är det underhållningsvärdet som man är ute efter? Tyckte då i alla fall att det inte var så kul att se. Efter detta program var det ett annat, då man fick följa några kvinnor som fick barn. Ja, jag säger bara det. Denna kanal fyra, vad dom hittar på. Ikväll ser jag "Veckans brott", på ettan. Ett ganska bra program.

Ska nu dammsuga bort lite grus i hallen. Ni skulle se hur det ser ut, utanför huset jag bor i. Bara utanför det huset är det rena sandlådan. Ingen annanstans på den här Storgatan, mellan 7:an och Ica är det sand. Säger det nånting om vaktmästaren?  Har man då rollator följer mycket med den in. Då är det skönt att man har dammsugare.

Ha det nu så bra så hörs vi. Hej då!
                                            

Vadå slappa?

Ännu en måndag och solen skiner. -9 grader men det kanske blir varmare. Matte jobbar så jag har en slappardag. Det blir nog att sticka förstås, har halva ärmen kvar på Freyas tröja. Sen efter montering kan jag börja med Eddas. Här går det undan kan tyckas, men jag är inte så snabb av mig. När jag stickar samtidigt som jag ser på TV blir det ofta fel som jag måste göra om. Det tar ju sin lilla tid men gör inget.

Ser nu att jag ska tvätta klockan 13 idag. Så var det med den slappardagen. Ja, ja inget att göra åt. Samtidigt bra att jag inte blir störd av matlagning då. Måste också handla för veckans mat.

Törs man skriva att SAIK vann igår. Så nu är det 2-2 i matcher. Nästa match är i morgon i Skellefteå. Alla tre matcherna har gått till förlängning. SAIK spelar offensivt och Luleå deffensivt och då blir det ofta så, att det blir lite mål gjorda. Så tror jag i alla fall. Fbk vann över AIK i går, så nu är Fbk klara för final. Hoppas dom är bättre på att åka skridskor då, så dom inte ramlar så mycket. 

Nu är jag på andra plats för en tvåa med kokvrå på Björkskatan. Det verkar trögt på lägenhetsfronten. Ska jag får denna lägenhet vill jag ju veta detta före den första. Ska ju i så fall säga upp lägenheten jag bor i. Hoppas kan jag i alla fall göra.Jag har ju bara två tummar, jag håller en för SAIK och en för lägenheten.

Vet inte om jag ser nåt på TV ikväll. Har inte hittat nåt som passar mig. Men det ger sig väl. Nu ska jag i alla fall in i duschen. Jag önskar er alla en bra dag. Hej då!

                                                 

Ljusare tider även i själen

Var in på FB nyss och konstaterade att hockeyn i norrbotten håller människor vid liv. Tom gamlingar blossar upp och har känslor som ibland går över styr och blir elaka. En för mig närstående kan inte låta bli att vara ironisk och han har säkert roligt åt kommentarerna han får. Han har alltid varit en spjuver, men är en snäll människa. Själv vill jag helst se en match som vad den är. Underhållning mellan två lag på gott och ont. Det förekommer tacklingar och såna saker från båda lagen. Domarna gör fel ibland, dom är människar dom också. Två lag som båda kämpar och är duktiga. Men inte vill jag vara så hatisk bara för att jag håller på det ena laget. Jag är väl för gammal. Jag har värre problem att brottas med. När hockeyn är slut för denna säsong kan kanske glädjen för livet vi lever, få oss att vara tacksamma för, hur bra vi har det. 

Idag har jag sovit länge. Jag skyller detta på sommartiden. Allt blir ju förskjutet en timme om man inte stiger upp tidigare. Jag har nyss ätit frukost men ska snart börja med lunchen. Ska vara bekväm av mig och göra en västkustsoppa med räkor i. Soppan är halvfabrikat, så jag sätter i räkorna som jag har i frysen. Värmer också vitlöksbröd från frysen. Klart och skönt att få vara en bekväm människa. Jag kan aldrig tävla med de duktiga kvinnor som berättar på FB  om sin matlagning. Samtidigt är det skönt att inte ha såna krav på sig. Till middag blir det korv i ugn och potatismos.

Ska börja med ärm nummer två på tröjan. När den är klar är det montering och stickning av krage. Enligt mönstret verkar det vara krångligt. Få se om jag klarar av detta. Hm!

TV 1 ikväll visar sista och tredje delen "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larssons filmatiserade romaner. Har ju sett dom förut men mina kanaler har inget annat att erbjuda. 

Vädret är inte så lockande idag för mig. Sen ska det visst bli snö på eftermiddagen. Få se hur det blir. Jag tror nog att jag håller mig till stickningen idag. Mina fötter är nog nöjd med det. SAIK spelar i Luleå i dag men jag håller mig borta från COOP Arena. Jag har också slutat handla på Konsum. Koperationen är bara för folk med pengar. Jag får nöja med Ica.  

Ha en bra dag alla vänner och andra också. Hej då!

                                         

Inget mörker för mig

Ska skriva en snabb blogg idag. Ska hinna duscha innan Birgit kommer för att äta frukost och lösa melodikrysset. Efter krysset blir det stickning och sen laga lunch till Matte och mig. Det blir Romanosoppa med painriche. Sen blir det nog mer stickning. Ska också koka några potatisar som jag ska steka till middagen. Och middagen blir ostsnitzel, stekt potatis, sallad.

Ikväll ser jag sista delen på "Downton Abbey". Snyft, jag skulle vilja se fler delar. "The Bourne ultimatum" ser jag också slutet på, för den börjar ju samtidigt som den andra. Visserligen kan jag se reprisen på "Downton Abbey" i morgon så jag får se hur jag gör.

Sen är det ju hockey ikväll också men det skiter jag i. Så fanatisk är jag inte som vissa andra är. Jag tror grabbarna klarar sig utan mig. Ikväll blit det nog vinst. Heja, heja SAIK!!!!
                                           
Sen ska man släcka ljuset klockan 20,30 i kväll. Struntar i det också. Jag sparar ström hela tiden pga att det är så dyrt. Jag tänker inte sitta här i min ensamhet i mörkret bara för att andra tycker det.

Nu blir det en snabbdusch och sen melodikrysset. Ha en bra lördag och hej då!

Våfflor med hjortronsylt

-9 grader idag, just nu. Sol är det också just nu. Igår blåste det småspik ute. Var till Gårdings och Ica och handlade lite. Sen bjöd Birgit på eftermiddagskaffe. Blev klar med framstycken till Freyas tröja så idag börjar jag med ärmarna. Ska kolla Kupans möbellager idag. Se om det är nåt jag kan ha nytta av. Såg en film på sexan igår kväll med Matt Damon. En riktig action med skjutning och biljakter. Det var vad min TV hade att bjuda på. Hade tänkt se "Antikrundan", men är ganska less på detta.

Vad har denna dag att bjuda på? Tror Matte kommer och äter idag, han jobbar natt. Jag gör våfflor till lunch. Det är ju den dagen idag. Jag har en lasagne i frysen som får bli middag, ifall Matte ska äta här. I kväll blir det väl att glo  på TV som vanligt. Kanske den mordhotade Peter Settmans program och sen "Sopranos". Annars stickar jag förstås. Kanske jag dammsuger om andan faller på.

Så var det hockey igår igen. SAIK förlorade igen med 3-4 efter förlängning. Till och med Lules tränare tyckte att hans lag hade tur. Men det är skit att SAIK ska förlora mot ett sämre lag. Nu måste SAIK skärpa sig. Vi får se i morgon hur det blir med det. Jag har ju inte tippat Färjestad som SM-vinnare i år.

Nu ska jag byta datorn mot stickorna. Ät nu inte för mycket våfflor idag och sköt om er. Hej då!

                                      

En vanlig dag

En ny dag med blåst. Det har varit kallt i natt men just nu är det -4 grader. Ska snart sticka lite innan duschen. Matte jobbar idag också så han kommer inte hit. Ska ta en promenad i solen om den är kvar på eftermiddagen. Annars blir det väl en slö dag som vanligt då Matte inte kommer hit och äter. Hade tänkt städa men jag skjuter upp det till imorgon. Latmaja!

Har varit in på FB för att se vad dom skriver om hockeyn som ska spelas ikväll. Men inget än så länge. Det kanske är för tidigt. Lite spännande är det förstås. 

Ska sen besöka Lulebos hemsida och se hur det går med lägenheterna. Igår plats 3 och 4. Trodde jag skulle hinna flytta innan vintern men nu vet jag inte hur det blir. Är ganska less på ovissheten. Hade jag nu 10000 kronor över, så kunde jag lämna flytten till en flyttfirma som både packade och städade. Vad hade det då varit för konst att flytta. Och ingen vinst på postkoden heller. Men det är ingen ide att klaga, det finns många som har det sämre. Och då menar jag mycket sämre.

Nej nu till stickningen, hade tänkt börja med ärmarna idag. Till mat idag äter jag, hör och häpna, kålpudding. Hihi! Ha det bra och hej då!
                                              

Nollgradigt

Solen kom fram idag också fastän det såg kallt och grått ut från tidig morgon. Just nu nollgradigt. Har en skön dag framför mig. Ingen matlagning men mycket stickning. Har mindre ont idag och det är skönt. Men igår kväll vid läggning var mina fötter stora klumpar pga värken. Det är tur att jag ändå kan sova. Annars skulle livet vara hemskt.

Dom är roliga på norrbottensradion. Enligt dom är Luleå hockey redan i final och spelar mot Färjestad. Och Färjestad vinner guld. Ändå är det bara spelat en match i semin, den som SAIK förlorade mot Lule. Och AIK förlorade mot Färjestad. Återstår att se hur det blir. Nu är det väl så att världen inte går under pga hockeyn, som vissa tror. Men det är ju klart att har man aldrig varit utsatt för nåt i det verkliga livet, så kan det väl bära eller brista pga en hockeymatch. Jag kan då inte veta hur det slutar. Men nog håller jag på SAIK forever.

Ska nog gå med sopor idag. Det är ett spel med ben och armar som insats. Vägen dit är snorhal. Kommer jag mig dit så kanske jag tar en tur till affären också. Behöver shampo, duschcreme och diskmedel. Nu börjar det vara svårt att veta vad man ska ha på sig när man går ut. Sist blev jag så varm i min jacka. Och min gamla vårjacka (kappa) är nog för tunn. Sen har jag ju duffeln, men den är också varm.

Nu tror jag att jag återvänder till stickningen. Nu har jag fått in mönstret, så jag kan se på TV och sticka samtidigt. Jag måste få säga att garnet jag stickar med är drygt. Håller på med första nystanet än och har stickat bakstycket och halva framstycket. Jag har tre nystan att hålla mig till med denna tröja. Idag blir det nog att jag kan börja med ärmarna, om inte nåt kommer ivägen.

Jag önskar er en skön dag. Och ni i södra Sverige, jag är avundsjuk på er vår med vitsippor och blåsippor. Här har vi snö kvar och mycket hundskit och cigarettfimpar att titta på. Ha det bra nu, hej då!

Marcus Birro, ett mirakel på stödhjul

4 grader idag också. Lite sol ser jag och SMHI varnar för blåst. Har ont idag och har tagit några tabletter mot det, men det verkar inte hjälpa. Får väl skylla mig själv när jag har nobbat sprutorna. Värst ont har jag i vänster axel. Jag har en månadstidning, Reumatikervärlden. Jag gick ju med i Reumatikerföreningen och då får man denna tidning. Marcus Birro kåserar i den. Denna månad skriver han om sin reumatism, och hur han började använda alkohol mot smärtorna. Han blev så beroende av detta att han till slut var alkolist. Nu är han nykter alkolist men smärtan i lederna är kvar. Han kallar sig själv ett mirakel på stödhjul-och han är glad att han lever. Och det är ju sant. Supa ihjäl sig kan vilken idiot som helst göra. Leva med smärtor år svårt. Och klarar man det är det ett mirakel.

Jag fick en kommentar på FB igår om det jag skrivit om Luleå Hockeys klack. Att det var löjligt. Kan så vara, men jag har bekanta som håller på Luleå, som aldrig tar sina barn med på hockeyn, pga klackens uppträdanden. Synd att det ska vara så. Jag har inget emot Luleå som lag, bara klacken som förstör för laget. Detta fanatiska sätt.
 
Nu är jag inne på framstycket på Freyas tröjan. Få se om jag kan sticka idag pga värken. Ska i alla fall försöka. Det är så roligt. Tror inte jag tar mig ut idag, det ska visst vara jättehalt. Is och på det vatten, gör det svårt för en ofärdig att stå på benen. Nu har jag väl inte så mycket att göra ute. Men bara det att gå ut är ju skönt.

Undrar när fotvården öppnar igen? Mina fötter skulle behöva en genomgång. Hade jag råd skulle jag fara till Luleå för detta. Men då måste jag ha tillbaka min ursprungliga pension först. Den som hjälpte till att sänka skatterna för dom som jobbar.

Till lunch idag gör jag korvgryta. Till middag ska Matte bjuda på pizza. Sista dan på hans ledighet. Men nu ska jag i duschen och sen provar jag stickningen innan Emmerdale och lunch. 

Ha det så bra i den begynnande våren. Hej då!
  

Ännu en gång HEJA SAIK

Grattis SAIK till att få spela semifinal, det blev till slut vinst över Linköping. Semifinalerna spelas mot Luleå och börjar i morgon i Skellefteå. Knyter fast tummarna då. Skulle önska jag kunde åka dit och heja. Men det går nog bra ändå. Till Luleå vill jag inte fara. Det vilar så mycket hat över Luleås klack, att man blir rädd. Bättre att hålla sig borta så man inte blir nedslagen.

+5 grader idag. Ingen sol ser jag men det kanske kommer under dagen. Fortfarande oroligt i världen. Med Libyen och kärnkraftsolyckan i Japan. Lyssnar på norrbottensradion och där diskuteras om vilken sida man ska gå på, när man promenerar på trottoarer eller gångbanor. Skillnaden på problemen är avsevärd. Eller hur?

Har snart stickat klart bakstycket på Freyas tröja. Ett riktigt roligt mönster är det. Det blir som flätor med hål i. Det randiga garnet gör så tröjan blir randig i ljust rosa och gräddvitt. Riktigt flickigt så att säga. Om jag inte är less efter Eddas tröja kanske jag stickar en till Alec också, i nån annan pojkig färg. Det verkar ju vara så viktigt ännu, fastän vi är på 2000-talet.

Till lunch idag gör jag soppa med ärtor och morötter. Till middag värmer jag upp kålpudddingen. Tror inte Matte är så förtjust i det sistnämnda. Men nu får han äta det ändå. Jag älskar kålpudding.

På TV ikväll vet jag inte vad jag ska se. Är inget jag längtar efter precis. Men jag har ju som vanligt boken och stickningen. Jag sätter på TV-n som sällskap. Hatar när det är för tyst. 

Birgit ringde nyss och berättade att hon far till Piteå till sin dotter några dagar. Kan nog vara roligt för henne att se nåt annat än byn här. 

Nu ska jag sluta med mitt svammel för idag. Sköt om er så hör jag av mig i morgon. Hej då!

                                         

Jag vill inte ha en orm som vän

Hualigen, -13 grader. Men solen har kommit igång så det blir säkert varmare under dagen. Jag hinner nog inte ut idag för jag ska tvätta och laga mat två gånger. Gör nog fläskkorv och rotmos till lunch och till middag blir det lövbiff. Hade tänkt lyxa till med entrecôt, men Ica hade inget sånt kött. Men lövbiff går bra det också. Lätt att tugga i alla fall.

Nu har jag börjat på Frejas tröja och har kommit ganska långt. Roligt är det att sticka på nåt annat än sockor. Och det var inte så svårt mönster som jag trodde. Det ända jag oroar mig för, är att det verkar så liten storlek. Men enligt maskantal och centimeter ska det vara rätt. Kanske det blir en docktröja. Fint blir det i alla fall och jag är riktigt nöjd.

På radion nu är det bara prat om Libyen. Och visst är det hemskt det som händer där, men inte kan dom svenska experterna göra nåt åt det, bara genom att prata om det. Sen har vi Japan och det hemska som händer där, med bland annat deras kärnkraftverk. Önskar jag kunde göra nåt för att hjälpa, men tyvärr klarar jag inte av det.

Har upptäckt att de som jag trodde var mina vänner är, hör och häpna, bara falska ormar. Inte det att dom är elaka med mig, men dom är falska. Ungefär som om dom vänder kappan efter vinden. Håller med mig när vi är tillsammans, för att i nästa stund prata skit om mig. Sånt gillar jag inte. Såna vänner klarar jag mig utan. Då är jag hellre utan vänner. Nog om detta.

Ikväll ser jag nog filmen på ettan, "Flickan som lekte med elden" och innan dess stickar jag. Jag tror jag ser längdskidorna vid ettiden. Sista dagen för denna säsong. Och ikväll spelar SAIK och nu gäller det att vinna om dom vill vara med i semifinalen. Jag hoppas att dom vinner. Det är dom värda.

Joakim har namnsdag i dag. Min lilla bäbis som blivit stor. Nu är det dags för en dusch innan dagen startar på allvar. Har redan avnjutit min frukost. Önskar er alla en fin söndag i fredens tecken. Hej då!

Räkmacka

Jag skriver tidigt idag. Beror på att jag vaknade tidigt och var upp och kokade äggen som jag ska ha till räkmackorna, som Birgit och jag ska äta till melodikrysset senare.

Det är -3 grader och grått på himlen. Men SMHI har lovat sol på eftermiddagen. Utgång om jag kan slita mig från stickningen. Jag hade inte tänkt börja förrän i dag med tröja 4 år. Men kunde inte hålla mig utan la upp och stickade resåren. Sen efter lunch börjar jag med bakstycket och mönstret. Få se om jag klarar av detta mönster. Spännande må jag säga.

Till lunch blir det tunnpannkaka med grädde och hjortronsylt. Till middag kålpudding. Sen blir det väl att se på längdskidor en stund. Ser fram mot att se "Downton Abbey" ikväll. En underbar serie i min smak. Är visst en film på fyran senare. "Italian job" tror jag den heter. Kanske jag ser den också. Skönt att meloditjosan är slut för denna gång. Åtminstone den svenska delen.

Så åkte SAIK på däng igår, så nu blir det en sista och avgörande match i morgon. Nu får grabbarna sätta ner benet och skärpa sig. Annars är det slut för denna säsong.

Nu hör jag på "Ring så spelar vi". Roligt att höra så olika musik från visor till hårdrock. En och annan klassisk melodi kan blanda sig i också. Just nu spelas Toto. När jag var med som veckans webbvinnare, önskade jag Sven Bertil Taube som sjöng "Stranden" av Mikis Theodorakis. Appropå musik, såg jag en dokumentär igår på tvåan om den kurdiska sångaren Ciwan Haco. Han har ju bott i Sverige i 28 år men gjorde en resa tillbaka till sin födelsestad. Han höll en konsert där för en miljon människor. Kan ni tänka er hur många det var. Det kurdiska språket har ju varit förbjudet tills nyss i Turkiet. Vilken känsla det var för honom att få framföra sina sånger i sitt hemland utan att bli arresterad. Och dom som lyssnade kunde texterna och sjöng med. En miljon personer.

Nej nu ska jag ta mig en dusch och sen göra räkmackorna. Jag gör dom på mjukkaka. Isbergssallad, ägg, citronmajonäs, räkor, gurka. Ska också vara en citronskiva. Men jag har glömt köpa citron så det får vara för denna gång. Struntar också i dillkvisten. Smaklig måltid och hej då! 

Va ska vi ta strömmen från?

Sådär en 4 minusgrader är det idag och solen är framme då och då. Ska bli en bra helg vädermässigt enligt SMHI. För mig händer väl inget särskilt idag. Matte kommer på lunch och ska få ärtsoppa. Efter lunch går jag och eventuellt Birgit till Ica och hämtar vårat garn. Sen blir det väl till att sticka förstår jag. Matte kommer inte till middag för då jobbar han, så det blir god tid för stickning.

Jag har stekte två ägg till frukost och det var gott som omväxling. Min nya  stekpanna är superb att steka ägg i och jag har bara använt den till det. I morgon ska jag göra kålpudding till middag. Jag har längtat efter det och ser det framför mig med potatis, gräddsås och lingon. Jag brukar se reprisen på "Halvåtta hos mig" och tycker att dom krånglar till all matlagning, i min smak. Jag tycker om enkel husmanskost. Det enda matlagningsprogram jag kan erinra mig, där det förekommer sån mat är Per Morbergs "Vad blir det för mat?". Vad sägs om det?

Kärnkraft är på tapeten nu, eftersom det hänt en olycka eller en tsunamin i Japan. Därför pratas det mycket om kärnkrafts vara eller inte vara. Det konstiga är ju att alla vill ha obegränsat med ström och ingen vet hur eller var vi ska ta strömmen ifrån. Vindkraft vill inte alla ha, för det låter för mycket och drabbar bästa renbeteslandet. Vattenkraft vill inte heller alla ha, för då måste man bygga ut älvarna, t ex Piteälven. Kolström är ju för dåligt för miljön. Kärnkraft är för farligt. Det blir nog bara att förstå att vi inte kan ha så mycket strömtillgång. Låta industrin ta sin elkraft dom behöver, och vanlig befolkning får ransonera ström. Sluta att spela TV-spel och kolla TV på kvällarna. Dom som har eget hus får väl skaffa ett eget kraftverk. Fram med steariljus och braskaminer. 

Det kan inte vara roligt att vara ung nu och ha hela sitt liv framför sig. Jag vill då inte byta. En orolig värld vi lever i, visserligen tyckte mina föräldrar att det var oroligt när dom var unga. Med andra världskriget. Men dom kunde ju vara trygga i sitt land. Lite kriminalitet var det och nu händer mycket skit på gatorna. Tänk på alla våldtäkter och all misshandel. Misshandel var väl då också, mest i hemmen, då kvinnor blev misshandlade av sina män. Där har inget ändrats. Den händer fortfarande. Jag är glad att jag har ett lugnt liv i min ensamhet.

Ikväll sätter "Så ska det låta" igång på ettan. Nya pianister ska vi få se, två kvinnor är det. Märker FI det?  Sen ser jag "Sopranos". Nu ska jag duscha och sen göra lunch. Öppnar en burk Soldatens ärtsoppa. Verkar det krångligt, det kan vara det för en reumatiker. Matte gillar den ärtsoppan, så därför blir det så.

Ha nu en bra fredag. Hej då! 

.

Fel storlek på jackan

-7 grader och sol. Ungefär samma väder som igår. Var till fk igår tillsammans med Birgit. Det var öppet, så nu är bostadsbidraget ordnat. Detta pga hyreshöjningen. Var sen på Ica och hämtade min jacka som jag ska skicka tillbaka i dag. Dom hade skickat fel storlek, typiskt så. Efter denna promenad så drack vi kaffe hos mig. Tog sen en middagslur och mådde väl en stund.

På kvällen såg jag på TV samtidigt som jag löste korsord. Då skulle jag kunna sluta skriva nu. Det var vad som hände igår. Vad ska jag då göra idag mer än att gå till Ica och skicka jackan. Ja, jag ska se Emmerdale och läsa en stund i boken. Matte kommer inte idag. Så jag kokar potatis och fläskkorv idag. Äter det med en hård leksands.
                                     Detta är tröjan jag ska sticka till både Freja och Edda i Helsingborg. Jag har god tid att sticka dessa som ska vara klara till jul. Om jag nu klarar av mönstret. Garnet kommer imorgon. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång.

Ikväll blir det väl att se "Antikrundan" och inget annat. Jag uppskattar inget annat TV-program ikväll. Blir då att läsa i boken och försöka hålla ögonen öppna.

Inget om lägenheterna. Ska det ta så lång tid att besluta detta? Det verkar så. En glad nyhet i alla fall. SAIK vann över Linköping igår. Nu står det 3-2 i matcher. Vinner SAIK i morgon i Linköping så är dom klara för semi. Bara att hålla tummarna jättehårt. 

Nu ska jag pyssla lite. Ha det så bra och hej då!
 

En bra dag

-5 grader och solen skiner. Idag ska jag till fk och hoppas att det är veckans öppetdag. Ska också hämta min jacka på Ica. Det är väl för kallt för att börja använda den nu, men vill vara ute i god tid. Har också ringt till Sunderby sjukhus och bett dom ändra tid för Mattes besök där. Matte ser jag inte förrän fredag lunch. Men jag ska handla lite mat som jag ska laga i helgen. Blev så sugen på kålpudding, så det kan bli det bl a.

15,45 idag åker dom sprint i Stockholm. Det måste jag se förstås. Sen ikväll ser jag den nya serien på fyran. "Blue blood" menar jag. Jag tyckte den verkade bra.  Annars kommer dagen att bli som alla andra utom det att jag bara äter rester. Ingen matlagning alltså. Åt en stadig frukost, så jag behöver inte äta lunch, utan hoppar till middagen direkt. Då blir det köttfärssås och spagetti. 

Sen blir det läsning tror jag. Boken verkar bra.Men det tar lite tid innan man kommer in i handlingen. Det är så mycket nytt folk som man ska lära känna först.

På lägenhetsfronten har inget nytt hänt. Får se om det händer nåt under dagen. Trögt verkar det.

Nu tror jag att jag tar mig en dusch. Har då inget mer att skriva om. Ha det så bra. Hej då!

Vad är det som händer?

Det har varit en kall natt, men nu -11 grader så det håller på att bli värmare. Solen är också framme och jag hoppas att det inte blåser så mycket som igår. Kanske man tar en promenad idag.  Fast jag skulle behöva städa, men det är ju inget roligt.

Idag blir det nog kycklingsoppa till lunch. Till middag tror jag att köttgrytan från i söndags blir serverad, då med ris till. Så då var maten klar för idag.

Var nyss in på Lulebos hemsida och såg att jag tackat nej till lägenheten på Lävägen. Undrar då vad som hänt för jag har inte tackat nej. Konstigt.

Har fått ett mail från posten att mitt paket från HM ska komma idag. Är jag inte hemma får jag hämta paketet (brevet) på Ica. Första gången det händer att posten skickar mail till mig. Vad händer? Har posten vaknat upp och vill vara service inriktade. Bra så! Sen får vi se hur det artar sig med det. Tror det blir som vanligt, jag får ett papper där det står att jag ska gå till Ica och hämta ett brev.

Hemskt det som hänt i Japan. Tycker det verkar vara mycket katastrofer nu för tiden. Det är ju inget man kan göra nåt åt, för det händer ju bara. Däremot kan man ju göra nåt ät det som händer i Libyen. Tycker nån klok människa kan plocka bort Gadaffi eller Kadaffi. Ibland heter han Gadaffi och ibland Kadaffi. Kärt barn (hm) har många namn, heter det ju. Tror inte han är ett sånt kärt barn, som han vill påskina.

Nu ska jag plocka fram dammsugaren och även använda den. Och i kväll ser jag "Veckans brott" och innan dess "Nordkalotten 365". Som tur var vann SAIK igår, så nu är det 2-2 i matcher i slutspelet. Ha det bra! Hej då!

Min jacka

Det verkar bli ännu en solig dag och tempen är på -6,7 grader. Känns skönt att det är måndag igen. Har inga planer för denna dag utan tar den som som den kommer. Konstigt nog brukar det bli kväll ändå.

Till lunch gör jag korv special. Det vill säga grillkorv, med bröd och mos. Till middag tar jag tillvara köttfärssåsen och gör en pastagratäng i ugnen. Kan det bli enklare?

Ska snart in på Lulebos hemsida och kolla hur det står till bland mina lägenhetsbokningar. Rör det på sig eller vad?  Skulle snart vilja veta. Nu har jag ju inga förhoppningar om att nån lägenhet blir min, jag har ju plats fyra. Det är som att spela på lotteri.

Har försökt ta reda på när försäkringskassan har öppet här i byn. Verkar hopplöst. Det enda som händer med datorn, är att jag blir skickad till Piteåtidningens hemsida. Vad har hänt med detta land? Stackars gamlingar som inga anhöriga har. Som kan hjälpa till med myndigheter etc. För att gå tillbaka till försäkringskassan, så vet jag att dom har öppet en dag och för en människa som har svårt att gå, vill ju denna människa veta vilken dag det är öppet. Kan inte springa fram och tillbaka hur som helst. Men vem bryr sig, inte försäkringskassan i alla fall. Har även provat ringa men gav upp när jag var nr 41 i kön. Så nu måste jag chansa.

Jag beställde ju en jacka från HM i lördags, den kostade 299 kronor. Idag hade dom satt ner den till 149 kronor. Var in på min sida på HM, för att kolla om jag skulle kunna ändra, men då såg jag att jackan var packad redan. Är denna otur typiskt för mig! Kan tro det.

                                        
Kan också berätta att jag hade missat att jag hade 25% rabatt på denna beställning. Verkar som om jag inte har alla hemma på kontoret. Smakar det så kostar det, har jag fått veta. Bläh!!!!!!!

Jag har i alla fall en glad röd väska! Nu ska jag in i duschen. Ha det bra, vänner! Hej då!

Snö och sol

Sov till 9,30 idag och steg upp till ett ymnigt snöfall. -6 grader är det och jag känner att jag kunde ha sovit över den här dagen. Såg melodifestivalen igår kväll och jag ändrar mig inte när jag tycker att det är mycket skit man ska se och lyssna till. Tänk att licenspengarna kunde användas till nåt mer spännande än detta. Jag såg programmet för att rösta på The Playstones, men vad hjälpte det. Jag röstade några gånger och sen gick det inte att rösta mer. Alltså bara båg med detta röstande. Klart att det var uppgjort vem som skulle vinna. Nu var det sista gången jag såg detta skit. Bra att ungarna har en idol som krossar glas och sjunger om att han vill vara populär. Vi får väl se hur populär han är i Tyskland.

Sen kan man fundera över vad som hänt med Skelleftepojkarna. Har dom glömt bort hur man vinner en hockeymatch? Sen tycker jag att domarna är på motståndarlagets sida. Men jag kan ju ha fel. Nu är det nog dags att dom sätter ner näven, innan det är för sent. 

Kanske jag ser skidskyttestafetterna i dag. Sen ska jag ju laga lunch, soppa. Till middag gör jag en gryta på nötkött och rotfrukter. I kväll ser jag "Solsidan" och kanske filmen på ettan. Om män som hatar kvinnor. Jag har sett den förut, men har inget annat att göra.

Det var några ord från mig. Nu ser jag att solen tittar fram. Rena aprilvädret. Har beställt en jacka som kommer  till veckan. En typ parkas, beigerosa. Hoppas storleken passar bara. Vi får se. Ha en bra dag. Hej då! 

En röd glad väska

Lite försenad idag ska jag skriva några rader. Kan säga att det varit strålande solsken idag och lite kallare än igår. Dagen har bara sprungit iväg utan att jag har kunnat bromsa. Ändå steg jag upp före sju och började dagen med att koka potatis som jag skulle steka till lunchen med bacon och ägg. Sen tog jag en lång dusch innan Birgit kom och vi löste melodikrysset. Jag gjorde mackor i smörgåsgrillen. Det är ju inte ofta man gör det numera. Men gott är det med en mugg kaffe till. Vi höll på att stupa på Mia Skäringer i krysset. Visste inte att hon sjöng. Men kom ihåg henne pga att hon är med i Solsidan.

Gjorde en beställning från Garntjänst när Matte kom och jag hade inte börjat med lunchen än. Då lagade han maten och jag fick göra klart min beställning. Sen diskade jag och la mig att läsa en stund, som resulterade i att jag somnade som vanligt. Nu skriver jag detta innan jag ska börja med maten (igen).

Maten består av uppvärmda bruna bönor med fläsk och korv. Jag har också laddat telefonen som jag ska rösta på Playtones med ikväll. Tror jag. Ska också se "Downton Abbey" ikväll.

Igår när jag var på Ica hämtade jag ut den röda granna väskan. Nu är det bara att använda den. Den röda färgen gör mig glad. Vet inget om lägenheterna ännu. Hoppas, hoppas!

Ha det bra hör ni. Hej då!

Skitväder

När jag tittar ut denna morgon, kan jag bara säga, usch! -5 grader och snålblåst med snö. Man kan verkligen önska sig annat väder. Och jag ska ut i detta skitväder. Ska också tvätta klockan 13. Bara att utstå detta gissel. Ingen Matte kommer idag. 

Såg en film igår kväll på tvåan. Den heter "Sophie Scholl-den sanna historien" och är tysk. Handlar om några ungdomar i Tyskland som var motståndare till Hitler under andra världskriget. Ganska bra film. Där kan man se att inte alla tyskar följde Hitler. Historien är sann som titeln säger.

SAIK fick stryk av Linköping igår kväll. Så nu är det 1-1 i matcher. Hua! Nu får grabbarna lägga på ett kol. Detta duger inte. Var in på FB nyss och där hade några anhängare till Lule fått luft igen. Lule har ju spöat DIF i två matcher. Så det är ju troligen därifrån luften kommer.

Har gjort en matsedel för kommande dagar. Bara så att jag vet vad jag ska handla i dag. Hittade ingen passande jacka på HM igår. Skulle vilja ha en blå eller röd. Men tji fick jag, det fanns bara svarta, gråa och beiga. Får avvakta ett tag. Än är det ju inte tid för vårkläder här. Snön har ialla fall försvunnit från min balkong och jag hoppas att det inte kommer mer, innan nästa vinter. Får också hoppas att jag har en annan balkong då.

Det är väl final i "På spåret" ikväll. Det ser jag och "Sopranos" senare. Skidskytteherrarna åker stafett idag. Chansen är väl inte så stor att dom tar medalj. Den formen har dom i alla fall inte visat. 

Nu har jag inget mer att skriva om. Jag hör av mig i morgon. Hej då! 

Behöver en ny jacka

Ser en strimma sol nu på morgonen. Det är -5 grader. Igår eftermiddag snöade det ymnigt en stund. Inte kul att se, om man som jag är döless på snö. Men det är bara att tacka och ta emot. Tacka vet jag inte om jag behöver, men i alla fall.

I dag blir det både lunch och middag att laga. Jag har parisare i kylen, och gör det till lunch. Till middag blir det spagetti och köttfärssås. Tog fram köttfärsen ur frysen igår kväll, så den tinar lite innan jag ska laga till den. Får se om jag knatar ut nåt idag. Behöver inte handla nåt. Kanske jag måste gå med soporna.

I går var jag in på HM:s hemsida för att kolla sommarjackor. Men såg inget jag föll för, men kanske jag beställer en parkas. Tråkiga färger bara, typ grått och svart. Jag vill helst ha nån glad färg  som röd eller blå. Det finns nog med grå och svarta pensionärer, tycker jag. Nu har den röda väskan jag skulle få när jag prenumererade på ÅR, kommit. Ska bara hämta den på Ica. Det kanske jag gör idag. 

Sverige fick en guldmedalj igår i skidskytte. Det var Helena E som tog guldet. Duktig tjej. I kväll spelar SAIK  andra matchen mot Linköping. Det blir att hålla tummarna igen. Jag tror att Oscar har fått bort gipset från sin brutna tumme, så nu är det nog bara skrillor som gäller för honom. Och hockey förstås.

Var upp till Birgit igår och hittade ett stickmönster och garn till tröjor, i en katalog hon har. Det blir till två tröjor till AL:s småtjejer. Julklappar tror jag. Med min ekonomi måste man börja i god tid med julklappar. Ska beställa detta snart tillsammans med det som Birgit ska ha. 

På lägenhetsfronten har inget hänt. Var in på Lulebos hemsida och kollade nu på morgonen, men dom har väl inte börjat jobba än. Nu ska jag duscha och pyssla lite. Undrar när min fotvårdare kan komma hit och ta itu med mina fötter? Det skulle verkligen behövas. Långa naglar på mig!

Nu är det blå himmel och sol här. Hoppas det vädret är kvar på eftermiddagen när jag går ut. Hej då!

SAIK - Linköping 4-3

Vet ni vem Johan Winblad är? En smålänning numera boende i Luleå och pratare på Radio Norrbotten. Pratare, och han pratar innan han tänker. Säger saker som för det mesta retar och sårar folk. Han tror att norrbottningar gillar sånt. Han vill gärna kalla sig norrbottning när det passar, annars är han ölänning. Han pinnar på med en pinne, som min mamma brukade säga. Eller han har inte alla får hemma. Vilket som, är han tråkig att lyssna till. Bläh!!!!

Idag just nu -1 grad och grått. När man tittar ut är allt grått. Till och med snön har antagit den smutsgråa färgen. Det är tiden före grönskan som har infunnit sig. Men än kommer det en köldknäpp, det brukar det göra. I slutet på dennna månad ska vi ställa om klockorna till sommartid. Låter det härligt?

Har blivit erbjuden en till lägenhet på Björkskatan. En tvåa med kokvrå. Jag är nu på köplats tio. Jag har tackat ja. Så nu har jag chans på tre lägenheter på Björkskatan. Skulle inte förvåna mig om jag ändå blir utan. Den sista lägenheten är på bottenvåningen med uteplats. Jobbigt att inte veta direkt hur det blir.

Ingen Matte idag så jag äter rester. Gott med bruna bönor och fläsk i går. Matte hade med sig semlor som vi åt efteråt. Jag blev proppmätt. Såg sen på TV och kollade i min nya ÅR som kom med posten igår.

Ikväll börjar fyran visa en ny amerikansk serie. "Blue bloods" som jag tror att jag ser efter "Sveriges mästerkock". Idag kommer väl dagen att flyta på som vanligt. Kanske jag går en trappa upp och hälsar på. SAIK vann över Linköping igår med 4-3, efter förlängning. Nu är det 1-0 i matcher.

Ha en bra dag så hörs vi imorgon. Hej då!

Semlor och bönor

Fettisdagen och ingen sol ännu. -3 grader nu på morgonen och det är ju skönt. Trivdes ute i går. Det är så skönt när man inte behöver vantar på sig. Så fort solen tittar fram vill man ut och sitta vid solväggen och bara njuta. Låta näsan bli prickig av fräknar. Vi har en härlig årstid framför oss.

La bruna bönor i blöt igår kväll. Så det blir att koka dom sen. Dom hade billigt sidfläsk på Ica så jag köpte en bit. Gott till bönorna. Men Matte vill ha korv, så jag steker det också. Gott ska det bli. Förr bakade jag semlor till denna dag. Men det har jag svårt för att göra nu. Jag har ju ingen assistent att göra degen i, och jag har svårt för att knåda så att säga. Jag förstår att den som inte har reumatism inte fattar vad jag menar. Men skit detsamma, det finns dom som säljer semlor så det ordnar sig ändå.

Kanske jag går ut idag. Ska kanske också se skidskyttet. Har inte bestämt mig än. Det får dagsformen avgöra. Sen har jag köpt en ny pocket, Mörkrets alla färger, skriven av Peter Robinson. En kriminalroman som utspelar sig i Yorkshire, England.  Verkar spännade. Men jag har bara  börjat på den så jag får se hur den är.

Ikväll startar slutspelet för SAIK. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på tur. Tur är inte fel att ha. Hoppas också att Linköping inte har så mycket av den varan.

Ska nog se "Veckans brott" i kväll. Kanske jag ser programmet om dansbanan i Täfteå också. Ni har säkert noterat att jag inte skriver nåt om kvinnodagen. Jag överlåter det till dom som kan detta.

Har inte hört nåt resultat om lägenheterna än. Men hoppet finns än. Nu ska ni ha en skön dag, hoppas ni får lite solsken. Hej då!

                                               


Det går utför för sossarna

Idag -1,8 grader och sandigt, grusigt. Allmänt skitigt alltså, utomhus. Men det är härligt att det inte är så kallt i alla fall. Ingen lunch med Matte idag men däremot blir det middag. Samma i morgon och enligt almenackan är det fettisdagen i morgon. Då blir det bruna bönor enligt en gammal tradition.

I morgon är det också internationella kvinnodagen, och jag börjar bli less på dessa kvinnor som ska komma fram bara för att dom är kvinnor. Ta nu detta med att socialdemokraterna som måste ha en kvinnlig partisekreterare om det är en manlig partiledare. Då måste partisekreteraren som sitter nu avgå. Är det inte lämpligare att den som är partiledare eller sekreterare passar till detta och är duglig, än att dom är man eller kvinna. Nog är det konstigt när könet ska vara viktigare än ämbetet. Sen tror jag att sossarna är på väg till graven. Kan inte se nån som skulle passa till partiledare i deras gäng. Synd på ett arbetarparti som verkligen skapat landet som varit ganska bra, men som också håller på att gå i graven.

Sen är jag ganska less på norrmän efter VM i skidor. Mest less på Northug och hans beteende. Skulle önska att nån svensk kunde slå han. Men svenskar ska ju vara så överseende och sportsliga. Nu vet jag att Northug är en fantastisk skidåkare men som människa är han en skit, i mitt tycke. Tur att VM är slut och sen ska jag inte se skidor nåt mer på TV. 

Det blir väl en tur ut idag om än det är skitigt ute. Bara att skura rollatorhjulen innan man tar in den igen. Annars får man all skit i lägenheten. Idag får jag veta om lägenheten. Hoppas! Nu har jag läst ut boken "Vyssan lull". Bara att skaffa ny läsning idag. På TV ikväll blir det "Nordkalotten 365" och "Kommissarie Zen".

Ha en härlig dag så hörs vi. Hej då!  

Ingen idé att sätta bort dammsugaren

Idag är det -5 grader och strålande sol. Det blir en tur ut idag. Dom har visst sandat utanför huset i backen, som var så hal förut. Ni märkte kanske att jag inte skrev nån blogg igår. Jag hann inte. Det var melodikryss, tremilen, matlagning och skidskytte. Har märkt att om jag inte bloggar på morgonen så blir det inte av.

 Ingen medalj på tremilen igår. Kalla blev fyra och Haag tia. Ingen medalj i skidskyttet heller. Sen spelade SAIK hockey i går och åkte på däng av Linköping. Sen var det val av slutspelsmotståndare. Då valde SAIK just Linköping. Jaja, det kan gå bra det också. Idag åker dom Vasaloppet. Skulle inte förvåna mig om det blir en norrman som vinner. Norrmän är ju som iglar, och dom dyker upp når man minst anar det. Men vad gör väl det. Ska i alla fall se femmilen om än jag inte tror svenskarna ska få nån medalj. 

Matte jobbar idag men kommer på middag. Har inte bestämt än vad jag ska laga för nåt. Kanske jag går till Ica och se vad dom har att erbjuda. Vi åt fisk till middag igår.

Jag brukar inte se melodifestivalen men på lördag ska jag se den svenska finalen. Har hört Playtones låt King på radion. Playtone är väl ett dansband och dansband är inte min favorit. Men låten var bra så nu ska jag ladda mobilen och ringa som bara den. Jag röstar på King som segrare. Kul att se nåt annat än dessa välsminkade damer i sina fantastiska klänningar, som sjunger liknande låtar. Så brukar det väl vara. 

Ikväll blir det TV med "Solsidan" och "Wallander-prästen" på fyran. Igår såg jag "Downton Abbey" som jag älskar. En engelsk serie så där lite oförarglig. Jag brukar gilla engelska serier. Om man nu tar "Emmerdale" som jag ser varje vardag, så är den inte oförarglig. Vet ingen by där det händer så mycket som där. 

Ska nu ta fram dammsugaren igen. Fastän jag bor på tredje våningen så får jag mycket grus indraget. Inte kul då man som jag går barfota. Det är ju den tiden nu då sand och grus kommer inomhus. Sen blir det en dusch och sätta på TV-n för att se femmilen. Ni ska ha det så bra denna marssöndag. Hej då!

Mycket skidor blir det

Ja så var det fredag igen och +4 grader är det. Känns inte så pigg idag. Mina fötter värker och jag tror dom längtar efter sprutan, men jag tänker hålla ut. Tror mer och mer att det är sprutans fel att jag har haft problem med benen. Men jag kanske inbillar mig, och vad vet jag?

Har just ätit frukost som bestod av kaffe och polarvetekaka med mager falukorv på. Ska tvätta idag klockan 13 men innan dess ska jag duscha, se Emmerdale och koka blomkålssoppa till lunch. Sen ska jag hinna se killarnas stafett också. Den börjar väl vid ettiden, tror jag. Matte är ledig idag. Jag tror han ska jobba natt. Så det blir både lunch och middag. Till middag blir det tacos. Tur att Matte kommer och äter ibland. Annars skulle jag väl svälta ihjäl.

Tror jag ska gå upp till Birgit på eftermiddagen och höra om hon har nåt stickmönster som jag kan låna. Är så sugen på att sticka nåt. Men vet inte vad. Inte sockor och vantar i alla fall.

Ikväll ser jag väl "På spåret" och "Sopranos". Filmen på ettan har jag sett förut, och den var inte så bra att jag vill se den igen. Jag talar om "Grabben i graven bredvid". Men nu efter att jag har skrivit detta ska jag riva lakanen ur sängen. Dom ska till tvätten och rena lakan i sängen. 

Tänker lite extra på min pappa idag, han skulle ha fyllt år idag. Nu väntar slutspelet i hockey. Få se hur det ska sluta. Glömde att Sverige tog silvermedalj i tjejernas stafett igår. Duktigt gjort. Däremot blev det bara en fjärdeplats i skidskytttets mix-stafett. VM i skidskytte satte igång igår. Så det blir mycket skidor i helgen, bland annat Vasaloppet på söndag. Man får väl fyrkantiga ögon efter allt TV-tittande.

Ja, ja det är väl tid att sluta skriva nu. Har märkt att jag stavar dåligt så jag får väl läsa igenom texten noga innan jag publicerar den. Nu ska ni ha det så bar! Hej då!

Mera skidor

Hör och häpna, idag är det +2 grader. Men det blåser som bara den. Solen tittar fram i alla fall. Igår var det så himla halt så jag fick ta färdtjäst till Konum. Det var isigt överallt och sen vatten på isen. Tordes inte chansa och gå, därför färdtjänst. Och då gick det ju bra.

Fick mail idag från Lulebo att jag kunde få lägenheterna jag köade på. Dom undrade om jag fortfarande var intresserad. Men det är ju ingen garanti för att jag får den. Ringde Isabel och hon hade redan tackat ja. Avgörs i dag, tror jag. Har inga större förhoppningar. Jag brukar inte ha nån tur.

Tur hade i alla fall de svenska tjejerna som vann guld i sprintstafetten i går. Eller var det skicklighet? Då var det oskicklighet eller otur för killarna som bara kom sjua. Idag är det den vanliga stafetten. Hoppas på tur då.

Såg ett program på fyran i går. "Halv åtta hos mig" heter det, och min undring är? Hur kan man vara med i ett sånt program om man inte kan äta allt, som en av de medverkande inte kan. Hon kan inte äta mjöl, socker, salt, potatis, morötter osv. Bläh!!!!!!! Sen såg jag "Sveriges mästerkock", där det bara var gråt och tandagnistan. Inte kul att se detta. Jag säger bläh till detta också.

Gick över till ettan och såg "Borgen", (lite tråkigt) och "The pacific" sista avsnittet, bra var det avsnittet. Det var min kväll. Men jag hade korsordet på sidan om.

Har läst i en tidning om en ny metod för behandlig av ålderssynthet. Den görs med laser och heter Intracor. Det skulle jag vilja prova för jag har problem med att jag ser dåligt mindre text men jag ser bra annars. Så det är ett evigt göra med glasögon på och glasögon av. Undrar hur mycket det kostar denna behandling. Det kunde man inte läsa om. Kostar säkert skjortan.

Ingen Matte idag heller, så det blir en slappardag i dag också. Jag hade missuppfattat det om fläkten som skulle kollas igår. Det var ventilationen som dom kollade. Fläkten skiter dom väl i. Att hyresgästerna blir rökförgiftade (läs osförgiftade) det bryr dom sig inte i. Dom fattar väl inte att allt blir förstört (typ tapeter osv). Bara inte jag får stå för den kostnade.

Nu ska ni ha en bra torsdag. Snart helg igen. Sköt om er och hej då!

                         

I kö

-3 grader, och det verkar halt ute. Ska i alla fall halka iväg till Konsum.  och proviantera. Men det blir på eftermiddagen. Det ska komma en gubbe och kolla fläkten i dag. Inte en dag för tidigt. Fläkten har inte fungerat så länge som jag bott här.

Står på kö (6 och 9) på två tvåor på Björkskatan. I morgon får jag veta hur det går. Men det är ett attraktivt område så chansen är väl liten att jag får nån. Jag får nog bli kvar här. Sitter väl inte i sjön direkt, men ändå.

Skvaller.... Tror ni att Marie Fredriksson och Per Gessle börjar vara utan pengar då dom ska ut på turné igen? Då menar jag Roxette. Sen kan man ju undra om sossarna ska få tag i nån ny partiledare. Verkar svårt. Man kan tro att detta parti är på slutfasen. Jag är glad att min mamma inte fick uppleva detta. Hon var en verkligt kämpande sosse.

Hockey igår SAIK-Färjestad 2-6. Inte kul! Men SAIK ligger etta i alla fall. Tror grabbarna har slöat till. Bäst att dom vaknar nu innan slutspelet börjar. 

Nu ska jag göra annat innan Emmerdale börjar och sen är det skidor från Holmenkollen. Ni kan väl hålla tummarna för att jag får en av lägenheterna. Ha en bra dag! Hej då!  

1 mars

Ja så var vi då inne i mars månad. Katternas månad. Idag har vi lite kallare, -12 grader. Men det är ju ändå överkomligt. Solen skiner just nu och man känner att livsandarna återvänder. Ni har väl märkt att jag inte har klagat så mycket den sista tiden, om hur jag mår. Det betyder inte att jag mår bra, men jag tycker inte att det är så kul att vara en gnällspik hela tiden. Därför försöker jag hålla nere klagandet.
 
Bara lunch idag med Matte innan han far på jobbet. Sen ser jag inte honom förrän på fredag. Det blir en sån enkel lunch idag, som spagetti och korv. Det är så långt som min fantasi räcker till. Vet inte om jag hinner ut idag för att handla. Det är ju  skid-VM på TV. Jag hinner på affären nån annan dag. När inte Matte kommer behöver jag ju ingen mat precis. Hade tänkt städa lite i dag på eftermiddagen. Det behövs verkligen.

Ikväll ser jag väl på ettan, på TV. Det blir programmet om dansbanan i Täfteå (en mil utanför Umeå) och sen Leif GW Persson med veckans brott. Annars är det väl inget mer som händer i mitt spartanska liv. Fastän det är innehållslöst så trivs jag ändå. Jag gör vad jag vill och när jag vill det. Inte alla som har det så.

Nu väntar min härliga dusch och sen flyter dagen på. Håller tummarna för de svenska killarna på skidor idag. Ha det bra, vi hörs! Hejsan!

RSS 2.0