Tidig morgon

Klockan är nu 6.30 och jag har ätit frukost och läst PT och AB på nätet. Ser ut på en vacker morgonrodnad. Det har varit några minusgrader i natt. Men tror det blir en lika härlig dag även i dag. Ska knata iväg mot dagsjukvården (DS) vid 9.30-tiden. Hoppas mina fötter håller sig dit. Ska ta några Panodil innan. Tur att jag har rollatorn till stöd.

Dom har ju spelat in en film med Sven Bertil Taube här i byn, eller ikring. Den är färdig nu. Jägarna 2 spelas nu in i Kalixtrakten. Ettan spelades in här. Det var ju kul att se en filminspelning. Men vilket tålamod dom måste ha. Regissören Kjell Sundvall är ju härifrån.

Nu varslas 35 arbetare på Älvsbyhus. Räckte inte pengarna från flyttloppiset som Donald hade? Förstår att folk inte vill köpa detta hus, så dålig reklam som dom hade med Kalla Fakta. Ingen törs väl skaffa sig ett sånt hus. Synd att arbetarna drabbas när chefen gör bort sig.

Det blev inte att jag tvättade stoldynorna igår, får göra det på ordinarie tvättiden i morgon. Får en jobbig morgondag, med både tvätt och städ. Efter DS idag gör jag bort helghandlingen. Så då är det gjort. Härligt med en ny ÅR och nya korsord.

Har inte så mycket att skriva om idag. Det var gott med bruna bönor igår. Räcker nog till en måltid till. Idag äter jag lunch på DS. Till middag vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske snitsel med potatis. Detta matproblem som jag har, att variera maten. På TV igår såg jag lite på Idol. Kan se en idol i Jay Smith. Annars löste jag korsord och la mig tidigt. Jag ska snart in i duschen och sen packa ner det jag ska ha med mig till DS. Det är ju bassängbad idag. Härligt!!!! Ni får väl höra i morgon vad som händer idag. Ha en bra dag nu.
                                               Hej då!


Skönt att klara sig själv

Ser ut att bli ännu en strålande dag. Har just börjat denna dag med en kopp kaffe och en mjukkakemacka med lättkorv på. Har även varit in på facebook och kollat läget. Jag är väl ingen storskrivare där, men vill ändå kolla vad som händer mina vänner. Passade också på att besöka min farm. Fick färdigt mitt barnhemsbygge, och har fått mitt första föl dit. Låter det inte klokt? Kan förstå att det är svårförståeligt för en som inte håller på med farmville. Men jag tycker det är kul att fylla ut tiden ibland. 

I dag händer det väl inte så mycket för mig. Ska göra en broccolisoppa med fläskkorv i, till lunch. Till middag kokar jag bruna bönor med korv. Skulle vilja ha fläsk, men Matte tycker bättre om korv. Det var länge sen vi åt bruna bönor. Både jag och Matte gillar det. 

Kan säga att jag har ont i mina fötter. Igår kväll var dom så svullna utav värk att jag var tvungen att ta värktabletter innan jag la mig. Trodde ett tag att det var träningsvärk jag hade, men vet inte om man kan ha träningsvärk i fötter. Skyller allt på det reumatiska. Skit det samma vad det är, hoppas det går över nån gång.
Blir nog ingen utgång idag pga värken. Ska ju ta mig till dagsjukvården i morgon, och då gäller det att fötterna lyder mig. Har inte råd att lägga 160 kr på resan dit och hem. Därför blir det att vila idag.

Mina pelargoner på balkongen är vackrare ån någonsin nu när dom ska kastas. Synd att jag inte har nånstans att övervintra dom. I källarförrådet är det för mörkt och i lägenheten är det för varmt. 

Undrar om jag ska ta en dusch nu. Det är alltid lika skönt att duscha. Tänker på en kille som är på dagsjukvården, han sitter i rullstol och får bara duscha en gång i veckan. Det för att han behöver hjälp med duschen. Och dom som hjälper han, har bara tid en gång per vecka. Tänk att inte få duscha när man vill. Jag skulle inte trivas med detta. Att bara få känna mig fräsch en gång per vecka. Jag vill vara fräsch varje dag. Skulle bli folkskygg annars. Jag är tacksam för att jag kan sköta mig själv än så länge. 

På fredag måste jag städa lite och ska också tvätta den dan. Då är det ny månad igen. Oktober, då är det definitivt slut på sommaren. Idag tror jag att jag ska kolla i tvättstugan om det finns nån tid över idag, så jag kan tvätta stoldynorna som sitter på köksstolarna. Skulle vara bra om det gick. Då är dom rena till fredagen. 

Nu ska ni ha en skön dag. Hoppas ni har lika fint väder som jag har. Vi hörs väl i morgon. Hej då!
    
 

 

Varma sockor i gummistövelslandet

God morgon med sol och takdropp. Har varit -3 i natt och därför droppar det från balkongtaket. Men vad gör väl det när solen skiner. Blir nog en eftermiddag i solsken för mig. Jag har sovit som en stock i natt (varför heter det så). Det gick bra med träningen i går. Cyklade med både händer och fötter, men inte på en gång. Gjorde lite annan gympa också. Spelade också boccia en stund. Målade på siden också. Ganska svårt är det, men kul. Fick panerad fisk med potatis och stuvad spenat till lunch. Få se om träningen gör nån nytta för mig. 

Jag har nyss druckit kaffe. Det är så gott med kaffe på morgonen. Det känns att kroppen vaknar på riktigt. Ska försöka få nåt gjort i hemmet på förmiddagen. Matte kommer på lunch, och ha ska få blodpudding med bacon och sallad. Nån middag blir det inte för honom då han är nattbil igen. Då äter jag upp renskavet och moset som blev kvar igår.

Slökollade på "Superstars" igår kväll. Skulle se "Blekingegade" på ettan klockan nio. Men sov skönt, sittande genom programmet. Det var lika bra att lägga sig i sängen i stället. Sov till 7.30 utan uppehåll. Bäddsocksstickningen går bra. Närmar mig slutet på den första röda sockan. Har fått en beställning från Matte på golfsockor. Det är typ sockor utan resårskaft. Ska väl inte vara så svåra att sticka. Matte fyller ju år den 12/10. Hade tänkt presenta han med beddset, (påslakan, örngott och underlakan). Han har ju betällt en ny säng från Europamöbler, och då kan det väl vara skönt med nya lakan. 

Ska slå in ett paket med sockor till Helsingborg. Blir att jag skickar det idag. Bra med varma sockor i gummistövelslandet. Nej nu ska jag vara nyttig en stund om jag ska komma mig ut i eftermiddag. Ni får ha en bra dag så kanske vi ses i morgon. Hej då!    

Häxfrisyr

Egentligen har jag väl inte tid att skriva nu. Ska in i duschen och sen iväg på dagsjukvården. Men Matte ska skjutsa mig dit efter att han har gått av sitt nattpass. Och jag vet att när jag kommer hem idag, så är jag slut både i kropp och huvud. Så det är lika bra att jag skriver medan jag har nåt kvar i knoppen.

Läste i Pitetidningen att Donald Johansson (f d Älvsbyhus vd) har haft flyttloppis. Kan förstå att han behöver pengar, om han har lika låg pension som jag har. Jag trodde att han var stadd i kassa, och skulle kunna skänka bort prylarna till Röda Korset. Man kan säga att jag skäms å hans vägnar. 

Igår var det ju en kalasdag igen. Soligt och härligt. Kommer säkert att bli så idag också. Visserligen var temperaturen på minusgrader i morse, men när solen stigit upp ändrar det sig. Man får ta tillvara alla soltimmar nu innan mörkret tar över dagen.  

Jag har stickat ganska mycket på dom röda sockorna. Garnet är mörkt rött, orange och ceris. Och det blir som oregelbundet randigt. Ganska roligt. Skulle vilja se när dom gör sånt garn. och hur.

Idag behöver jag inte laga lunch, då jag får den på träningen. I går blev det ingen middag för Matte, då han var nattbil. Jag kokade ett ägg och gjorde en hårdmacka med falukorv på. Till det drack jag mjölk. Bra middag för mig. Få se om det blir den utlovade renskaven till middag idag. Lutar nog åt det.

Oklippt är jag fortfarande. Ska jag verkligen behöva kosta på klippning för 400. Eller ska jag se ut som en häxa? Det beror på hur länge jag står ut med denna frisyr. Det verkar ju vara modernt att se ut i håret som en toka. Rufsigt och tovigt ska det vara. Så det är bara att skita i att kamma sig, förstår jag. Så är man inne.

Nej, nu är det nog tid för mig att duscha och göra mig i ordning. Ser fram mot en bra dag. Hoppas ni får det också. Ser att solen tittar fram nu. Hej då govänner!


Ha en bra söndag

Vilken härlig dag det blev igår. Jag for ut vid tvåtiden och var ute till fyratiden. Då var jag tvungen att gå hem och laga mat till min dräng. Det blev inte renskav utan det blev makaroner, köttbullar och sås. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. hade en påse med köttbullar i frysen, som jag glömt bort. 

När jag var ute satte jag mig i det strålande solskenet i Ica-korsningen. Där behövde jag inte sitta ensam så lång stund. Först kom Hilding (min granne) och sen kom Lily, en kompis, så då blev vi ett litet gäng. Då blev det lite skvaller om ingenting. Jag handlade lite på Ica också, lite grönsaker. Tog också ut pengar så att jag kan betala dagsjukvården i morgon. Vill inte betala med kort fler gånger. Ni minns hur det blev sist.

På TV skulle jag se "Midsomer" men hade sett det avsnittet så jag slog över på ettan och såg "Här är ditt liv". Om en för mig obekant kvinna som har gjort fantastiska saker. Sen såg jag "Zorro" på 4+. 

Idag vet jag inget jag ska göra direkt. Mer än lunch och middag. Jag vet massor med saker jag skulle kunna göra, men vet inte om jag ids. Jag har ju stickningen som är roligare.
 
Växlande molnighet idag. Inte så varmt nu på morgonen, men det kan bli en härlig dag i dag också. Kanske tar jag en promenad. En liten en, för mina fötter gillar inte att promenera just nu. Ser väl "Doc Martin" och "Brothers & sisters" på nian för sista gången i kväll. Jag har ju sagt upp Boxer till den sista. Så då får jag nöja mig med mindre kanaler, och nian ingår inte i utbudet.

Ska väl också ta bort pelargonerna på balkongen. Då är jag klar med balkongen för detta år. Hoppas jag har flyttat nästa sommar, så jag får stöka på en balkong med mindre buller. Hoppas kan man ju alltid.

Nu väntar duschen och sen soppkok. Ha en bra söndag ni alla glada. Vi hörs i morgon, hej då!  

Vinterkläder fram

Skön morgon och har just druckit kaffe med en grovlimpsmacka. "Ring så spelar vi" på radion som vanligt en lördagmorgon. Ute är det grått nu på morgonen. Känns inte inbjudande precis. Nu är det dags att ta fram vinterkläderna och hänga undan sommarjackan. Den jackan är ca femton år och har nog gjort sitt. Kommer jag att ha råd att köpa nån ny till våren?

 Nu får jag börja med duffeln och den börjar nog vara gammal den också. Den är mörkgrå med rutigt foder. Sen har jag en vinröd nyare jacka som jag fick av en kompis. Hon hade köpt den men ångrat sig och gav den till mig. Hon har mera pengar än jag och ville inte ha betalt för den. Till den jackan har jag en mössa och halsduk i blekrosa. Ska kolla om jag hittar sånt garn så jag kan sticka vantar i samma färg. Skulle haft väska i samma färg, men får köra med den mullvadsfärgade som jag har sen i vintras.

Igår gjorde jag klar de blåa sockorna och började på de röda. Lika spännande varje gång när jag börjar med ett nytt garn, i alla fall med ett flerfärgat. Såg "Doobidoo" och "Morse" på TV.

Idag kanske jag går ut efter lunchen. Skriver kanske för jag har inte bestämt mig ännu. Till lunch blir det soppa och till middag renskav och mos. I helgen kanske jag städar lite. Men först på agendan står dusch och sen melodikrysset. Det sistnämnda är en vanlig helgsyssla. Än så länge har jag kryssat rätt men aldrig vunnit nåt på alla år, men skam den som ger sig. Skulle vilja ha ett armbandsur, verkligen.

Skulle vilja att Isabel och Alec dök upp i helgen. Med saxen i högsta hugg, men det är väl ingen idé att önska. Det är väl lika omöjligt som att vinna armbandsuret. 

Nu är det så att jag ska ta mig till duschen så att jag är klar när krysset startar. Vi hoppas på bra väder. Hörde att i Jämtland ligger det snö på backen. Stackars dom! Inte är det nåt jag längtar efter. Till veckan skulle det bli sol. Kan man tro på detta? Ha det bra i alla fall. Hej då!

 

Mitt liv.....tvätt och sopor

Fredag igen men bara 4 grader ute. Vad ska man hitta på denna dag? Lunch klockan tolv med Matte. Tror jag gör minestronesoppa med hårda ostmackor till. Till middag gör jag stekt korv med lök och potatis. Klockan ett är det tvättid. Och sen ska soporna ut och då menar jag alla sopor, även tidningar och burkar och sånt. Det är fullt i alla behållare. Hinner jag ska jag på affären och köpa lite grönsaker. Men det är inget nödvändigt i dag. Går lika bra i morgon. 
 
Kanske tar jag en tur mitt över gatan och kollar vad Kupan har att erbjuda. Är väl inte ute efter nåt särskilt. Skulle väl vara ett runt köksbord i så fall. Det kanske inte ligger i min budget precis. Har kollat på blocket, men dom är så dyra där. Måste nog vinna på en trisslott först. Så där en 10000 skulle inte sitta fel. 

Jag var ganska trött i går kväll. Måste vara  bassängbadet som är tröttande.Fast det är ganska skönt också.  Värmen tar musten ur en. Såg ändå "Lynley" på TV, men efter det så kröp jag i säng.

Det har visst snöat i Gällivaretrakterna, enligt vad jag sett på facebook. Usch säger jag bara. Inget jag längtar efter direkt. Då blir det mindre att vara ute. Jag orkar inte längre bära rullatorn för att ta mig fram i snön. Det värsta blir ju att jag inte tar mig till badet och gympan (som jag hade planerat). Vem har råd att åka färdtjänst hit och dit, stup i kvarten? Inte jag då i alla fall. Men jag får ju vara för mig själv och inte störa någon. Alltid nåt! 

Nu ska jag kolla vad jag ska tvätta för nåt idag. Sen förbereda lunchen. Kolla på Emmerdale och sen får dagen ge vad den kan till mig. Vad sägs om en röd svamp!

                  

Snyggt men farligt!!!!!!Hej då govänner!
                                

Tidig morgon

Klockan är bara 7.12 och jag har varit igång i två timmar redan. Pga att jag ska till dagsjukvården och måste ta medicin, bl a vätskedrivande. Dessa tabletter tar ca 3-4 timmar innan dom har gjort verkan, och ska jag iväg t ex klockan 9.30 så måste jag gå upp vid 5.30-tiden. Och jag som har så svårt att komma i säng på kvällarna, har lika svårt att stiga upp på morgonen. Så det kan vara en plåga att stiga upp. 

Vad gör jag då på denna tidiga morgon, kan man fråga sig. En mugg kaffe samt en grovlimpa med skinkost på blev det i dag. Sen ska jag ta fram kläder som jag ska ha på mig. Packa ner det jag ska ha med mig. Idag badhandduk och baddräkt, glasögon, medicin, telefon. pengar mm. Idag småregnar det ute, så då får jag söka fram regncapen. Det är vad jag gjort hitills. Ska snart in i duschen och blaska av mig. Det blir mycket dusch idag. Först nu på morgonen, sen innan badet och även efter badet. Vad ren man ska bli. Barbro kommer dit och ger mig sprutan. 

Efter träningen måsta jag på Ica och köpa potatissallad. Jag köpte en grillad karré igår. Delade den på mitten och frös in hälften. Sen äter vi av den del som jag la i kylen. Matte får potatissallad till. Jag gillar inte det så jag gör en grönsallad till mig. Sen en Leksandsknäcke, så är det fullbordat. Fick ett mattips igår av en bekant. Hon hade köpt benfri fläsklägg billigt på Konsum och sen billiga kålrötter på Ica. Det blev rotmos med fläsklägg. Jätte gott! Det var bara det att läggen var slutsåld och på Ica hade dom också slut på kålrötter. Så jag fick tji! Min vanliga otur kan man säga.

Det är ganska mörkt ute nu när det är mulet. Man blir bara trött när man ser ut. Har lust att krypa ner i sängen och må väl. Men det får jag göra i morgon.

                    

Sätter in en bild med en vy från Hundberget och  över Piteälven. På andra sidan älven ligger Älvsbyn. Vackert med solen som lyser upp i den annars mörka hösten. Ha det nu så bra i dag. Vi hörs så hej då!

                                
   

Luften andas..........höst

Usch, så mycket höst det är i luften nu. Man riktigt ryser då man ser ut. Nu har jag siktet inställt på nästa sommar. I hopp om en ny lägenhet med en balkong som jag kan njuta av tillfullo. Ska tvätta idag, men jag har för lite tvätt tycker jag. Därför tvättar jag bara en liten röd matta och en sittkudde. Får boka om tvättiden, tills jag fyller upp maskinerna. 

Hörde nyss på radion Lulehockeys tränare eller om det var ledaren, utnämna Lulehockeys lag som vinnare av elitserien. Efter tre matcher tycker jag det är tufft. Hela serien är ju kvar kan man säga. Läste också om hur deras fan gör bort sig, genom att bränna SAIK:s flagga. Barnsligt! Stackars dom som har såna fans.

Matte kommer inte till lunch idag, men till middag. Äta vad? Vet inte vad jag ska hitta på. Ska på Ica efter lunch och se vad jag kan hitta på för gott. Får inte glömma shampo och duschtvål. Jag brukar glömma det. Det är som hårdbröd, jag glömmer det också. Men idag har jag skrivit en lapp. Bara jag inte glömmer den hemma.

Jag spurtar med stickningen av de blå bäddsockorna. Vill börja på dom röda. Sen ska jag sticka lite lovikkavantar, innan vintern. Säkert har nån tappat bort sina som dom fick förra vintern. Inget slår dessa vantar vad gäller att värma sina fingrar.

Igår kväll såg jag "Superstars" och sen en film på femman "Lucky you", handlade om pokerspelare. Inte så superbra, direkt. Är det nån som ser "Skånefruar" eller "Kungarna av Tylösand"? Jag har sett trailers från dessa program och undrar långt man kan gå, när det gäller att nedvärdera sig? Skulle aldrig vilja se såna skitprogram. Därför ser jag nog "Far from heaven" en film på TV4 Film. Eller "Efterlyst" på trean. 

Nu ska jag in i duschen. Skönt ska det bli. Sen kolla vad jag ska äta till lunch. Se "Emmerdale" och sen ut i höstmörkret. Vi hörs väl i morgon? Hej då!   

Jag springer hit och dit

Har ni tänkt på hur obehagligt det är när en kroppsdel somnar fastän den övriga kroppen är vaken. Hände mig nyss. När jag skulle resa mig upp från stolen, så höll jag på att ramla i kull för ena benet hade somnat. Antagligen har jag suttit för länge i samma ställning. 

Det var då ingen risk igår när jag var på dagsjukvården (att nån kroppsdel somnade). Inte nog med att jag skulle skulle träna kroppen med diverse redskap, jag skulle också springa hit och dit för att betala skiten också. Först när jag kom till vårdcentralen, tänkte jag att jag skulle lämna mitt urinprov, för att slippa ha det i väskan hela dagen. Bara det var svårt att  få dom att fatta, vad jag ville med detta. Sen tänkte jag betala vistelsen där, eftersom jag hade blivit tillsagd, att skulle jag betala med kort, var jag tvungen göra det på vårdcentralen. Det blev svårt att göra.  Efter många om och försök, blev jag tillsagd att betala där nere (dagsjukvården). När jag kom dit sa dom att jag skulle betala där uppe. Då blev det att gå hela vägen tillbaka. Expertis inkallades och äntligen fick jag betala. När jag då skulle börja träna var jag ganska slut efter allt springande. Men det gick bra till slut. Ska försöka ha kontanter när jag ska betala på dagsjukvården hädanefter. Puh!!!!!

Gjorde klar sidensjalen, den blå. Men ska göra en till, i rosa-röd. Är inte helt nöjd med den blå, men ska ha den själv, så den får duga. Matte kom och skjutsa mig till konsum, från dagsjukvården. Ni hör, jag skulle inte orkat gå en meter till. Efter handlingen tog jag färdtjänst hem. Som tur var hade jag ingen matlagning att göra. Gjorde bara kaffe med en painriche med skinka och gurka. Det var riktigt gott. Mätt blev jag också. Sen såg jag lite på TV, men la mig vid 22 tiden. Tidigt för att vara mig och jag sov till 8 tiden.

Morgonen började som igår morse, grå och trist. Men igår blev det ju sol och härligt värre. Kanske blir det så idag också. Ska koka grönsakssoppa till lunch. Till middag kanske jag gör korv i ugn. Brukar skiva korv och hacka paprika över och sen riven ost. Nu har jag ingen paprika så jag tar tomater i stället. Är gott det också. Sen rundar jag av med "Superstars"på TV. 

Köpte mer garn igår i olika röda färger. Så nu längtar jag efter att bli klar med de blå bäddsockorna. Dom blå ska jag skicka till Örebro. Dom röda hamnar nog i Dalarna. I veckan ska jag skicka tre par raggsockor till Helsingborg, till mina barnbarnsbarn. Det brukar vara så slaskiga vintrar där i Skåne, så det är gummistövlar som gäller. Skönt då med varma sockor. Annars har jag förstått att det inte är "inne" att använda raggsockor. Men jag brukar låtsas som om jag inte förstår det. På det sättet är det bra att bli gammal. Man kan låtsas att man är senil. Ja då är det slutskrivet för idag. Åtminstone i bloggen. Ha nu en bra dag! Hej då! 
    

800 grader, du kan lita på mig..........

Det är ingen värme idag, i alla fall inte nu på morgonen. Svea rikes val vill jag helst inte tänka på. Det är tydligt att folk har röstat med plånboken, den egna förstås. Ingen solidaritet där inte. Inget man kan göra åt. Jag har då rent samvete denna gång. Fortsättning följer!

Ska snart in i duschen innan jag ska iväg på träningsdag. Får inte glömma att jag ska lämna prover kl. 13.40. Lätt att glömma fastän jag är i samma hus.

 Nu är det verkligen höst, fastän det var soligt igår eftermiddag. Satt en stund i solen medan jag väntade på Matte när vi var och röstade. Nåt mer hände inte igår. Såg TV och stickade.

Matte är nattbil i dag så vi ses inte förrän i morgon. Efter dagsjukvården ska jag på Ica och fylla på kylen. Gjorde rent kylskåpet igår så det är bara att bunkra in. Det blir en enkel middag för mig, vet inte vad än. Sen blir det väl TV en stund. Nu har jag inte tid att skriva mer för denna dag. 

 Det är sorg i mitt hjärta! Hej då!

Betala och betala

Har vaknat till en regnmulen dag. Sitter här med min kaffekopp och min lingongrova och har nyss varit inne på facebook. Sett kommentarerna om gårdagens hockey. Lulefansen verkar överlyckliga över vinsten. Lule fick ju vinna över SAIK med 5-3, efter en mycket svängig match. Ja, jag vet ju hur det var förra hösten för Luleå hockey och hur det slutade. Ingenting att vara stolt över direkt. Jag är inte orolig.

Det blev mycket TV igår. Såg på tvåan veckans konsert. Dimitri Sjostakovitj symfoni nr 5. Han skrev den 1937 mitt under Stalins hårda regim. Man kan höra att det var hårt när man hör musiken. Många som blev deporterade till Sibirien. Under tiden jag såg detta regnade det jättemycket. Såg också "Mitt i naturen" om vildsvin. Kl. 19.00 på tvåan visade dom "Yellowstone" en brittisk naturserie om världens äldsta nationalpark. Jättebra och intressant. En eloge till alla naturfilmare som låter oss få se detta. Avslutade kvällen med "Morse".

Ska göra en grönsakssoppa till lunch. Till middag gör jag fläskfilé med gräddsås och potatis. Sen måste jag rösta  på eftermiddagen. Åker med Matte till röstlokalen. 

I kväll 19.00 ser jag "Doc Martin" på nian samt "Brothers & sisters" på samma kanal. Det första handlar om en knepig doktor och det andra om en knepig familj. Mycket knep och knåp med andra ord.

I morgon är det dags igen att lämna prover för sprutan på torsdag. Tiden går fort, tyckte det var nyss jag gjorde det. Tog min sista antibiotikatablett i går kväll. Kanske jag slipper känna metallsmaken i munnen nu. Och i morgon ska jag iväg på träning. Hoppas det är bättre väder då. Inte så kul att komma dit blöt. Kan inte gå med rullator och paraply samtidigt. Skulle kanske behövt en oljerock? 

Varför ska jag betala min medicin till två ställen (apotek). Betalar 160 kr/månad till ett apotek. Jag brukar handla på apoteket på nätet. Sist var jag på apoteket "Hjärtat" här i byn och hämtade jag ut antibiotika, kostade 308 kr. Fick i fredags en räkning från Hjärtat och då är jag skyldig dom 945 kronor, och dom vill att jag ska betala 189 kronor av dom denna månad. Dessa 945 är jag också skyldig det andra apoteket, som jag betalar 160 kr till. Är det knepigt eller inte? Bara för att man är fattig verkar det som om man ska betala dubbelt. Jag börjar bli less allt nu. Skulle helst av allt vilja gå i ide för all framtid. Inget roligt se fram emot fastän det är löningsdags i morgon. Kunde man inte få dubbla löner också?

Gnäll och gnäll, och ingen Isabel heller! Tar snart fram saxen och klipper mig själv, och då får det bli som det blir. Har inte råd att betala för en klippning. Och hur ska det gå när dom sänker pensionen med ytterligare 400 kronor? Har jag råd att leva då? Återstår att se. Huvudsaken är väl att regeringen får göra skattesänkningar till sig själva och höginkomsttagarna. Då kan ju jag söka efter mat i deras sopor. Ja just det!

Ha nu en bra söndag! Vi hörs i morgon igen vid soptunnorna! Hej då!  
    

Bara en vanlig dag

Jag som sagt att jag ska rösta i flera veckor, har inte kommit iväg ännu. Nu, blir det så att jag följer med Matte när han ska rösta, och det blir i morgon. Jag vet ju hur jag ska rösta så det är inga problem.

Ett stort tack till min granne, Birgitta Karlson som har städat hissen efter pissgubben. Hon borde fått betalt för det. Men det får hon nog inte. Själv hade jag nog med att städa min lägenhet. Det blev fint i alla fall. Nu hade jag väl inte så skitigt men det blir ju damm och smulor där jag drar fram.

Var en sväng på Ica och handlade lite. Då hade det slutat regna, så jag satt en stund utanför Ica och pratade lite med folk. Sen hem och gjorde köttfärssås utan paprika (glömde köpa den) men med rivna morötter. Kokade spagetti till och gjorde vitkålssallad. Det blev middag det.

Såg på TV en stund samtidigt som jag löste korsord i min nya Året Runt. Men jag såg "Criminal mind" utan korsord. Sen sängen.

Mulet idag. Pelargonerna blommar fortfarande på balkongen. Har hoppats på att Isabel ska komma idag, men har inte hört nånting från henne om det, så det blir nog inget. Däremot har små fåglarna kommit. Men jag har inte gett dom nån mat, inte ännu i alla fall. Dom går i dom tomma blomlådorna och pickar. Dom måste ha ett bra minne i alla fall, som kommer ihåg mitt matande i vintras. Jag kommer också ihåg, att jag fick städa mycket efter den vintern. Måste hitta på nåt annat sätt att mata dom på. Som inte skräpar så mycket.

Nu måste jag sluta för jag ska lösa melodikrysset. Ha en bra lördag. Glöm inte rösta!!!!
                                  Hej då!

Mulet och regn

Tidig är jag idag med bloggandet. Har inte ens druckit kaffe. Ingen träningsvärk idag och ändå tog jag i för kung och fosterland igår. Hm! En mulen morgon är det men vad gör väl det, jag lever i alla fall. Somnade före tio i går kväll. Ser nu, att det är inte bara mulet, det regnar också. Jag ska städa idag. Ser fram emot när det är färdigt. På eftermiddagen ska jag på Ica och handlade för mina sista kronor. Måste ha lite helgmat.

Skrev ett mail till hyresvärden igår. Berättade om hissen. Föreslog att jag ska stå i kö på en lägenhet som inte är mot gatan. Få se vad det kan göra? Väntar väl inget svar direkt. 

Nu är det bara val för hela slanten. Både i radion och i TV-n. Ska bli så skönt när allt är över. Skellefteå AIK fick stryk av Färjestad igår. Inte är det kul direkt. Luleå vann ju över Södertälje. Ingen bedrift är väl det. Nästa match för AIK är mot Luleå. Får se hur det går?  

På matsedeln här hos mig, är det nada. Har ingen aning om vad vi ska äta idag. Har tagit fram köttfärs från frysen till middagen. Får se vad jag gör med den. Är ganska tomt i kylen, men jag har mycket vitkål där. Köpte den och lök för 3,90/kg. Ska göra vitkålssallad, typ pizzasallad. Men nu ska jag göra kaffe och en macka. Sen ska jag spela några parti hjärter, innan jag sätter igång med städningen.

Inget "Doobiddo ikväll. Det beror på valet, det är ju viktigare än nåt lekprogram förstås. Men nog ska jag väl hitta nåt att se. Igår jåg jag ju sista delen på "Lynley", fastän jag höll på att somna flera gånger. 

Det blev inte så mycket att skriva om idag. Skulle kanske väntat några timmar? Men nu blev det så i alla fall. Ha det bra!!!!!!Hej då!

                       

Pissa i hissen

Nyss hemkommen från dagsjukvården. Idag har jag verkligen kämpat. Först spelade vi boccia. Sen in i bassängen och vattengympa. Lunch bestående av strömmingsflundra, potatismos, rårivna morötter. Sen började på att måla en skarf. Efter det gympa med redskap. Kaffe och avslutning. Ses igen på måndag. Min kropp mår säkert bra av detta. Fast jag var gode slut när jag gick hem.

Steker bara upp palt till middag. Ser "Lynley" på TV i kväll. Sista delen är det, och jag vil inte missa det. Kanske ser jag nåt annat också, om jag orkar.

 Har fortfarande inte röstat. Nu får det bli i morgon eller på lördag. Sista dagen är på söndag.

I går när jag gick från tvättstugan och kom till hissen hade en gubbe pissat i hissen. Han är en granne till mig. Och det var inte lite som han pissat. En stor pöl i hissen och upp över hissdörren. Och jag var tvungen stiga in i denna hiss för att komma upp till min lägenhet. Pissarn var lindrigt nykter och letade efter sin nyckel när jag kom upp. Jag var tvungen hämta ut en hink med vatten, klorin och trasa och rengöra hjulen till rullatorn innan jag kunde ta in den i lägenheten. I hissen har det torkat upp men ingen har städat där. Är det bara jag som bryr mig. som ska ringa hyresvärden när det är nåt. Fan va less jag blir. Jag skulle vilja flytta från detta pisshus.

Jag ska skriva ett mail ditt hyresvärden och tala om vilket skithus detta är. Kommer man ut på gatan så ligger det en massa skräp runt huset. Gräset gror där det ska vara asfalt. Myrorna går i lämmeltåg ut och in. Fimpar och snusprillor ligger överallt. Usch!!!!

Låter jag hemsk. Men det blir så när man blir less. I morgon ska jag försöka städa här i mitt hem. Behövs säkert. Kanske har mitt sura humör försvunnit då. Ha det så bra! Hej då!

Fönstren skiner blanka

Nu är det mulet och regnlikt. Men ibland är det så på morgonen men blir sen fint och soligt. Mina fönster blänker så fint efter Mattes behandling igår. Aldrig kan jag minnas att fönsterna blev så här fina när jag putsade dom. Matte har verkligen anlag för fönsterputsande. Nu har jag bara dammning och golven kvar så har jag städat fint.

Jag gjorde palt igår och det blev kvar så vi kan äta en måltid till. Uppstekt palt är ju nästan godare än nykokt. Vet inte om det blir i dag eller i morgon. Men satsar på i morgon, enkelt när jag kommer från träningen. Till lunch idag blir det sill och potatis med ägghalvor. Har redan kokat äggen. Till det kan man äta lingongrova, så är man extra nyttig.

Tvätt idag kl. 16. Då är det bortgjort också för denna vecka. På radion har jag norrbottens p4. Vad har hänt med denna kanal? Inget kul att lyssna på, nu när Lena Callne har försvunnit. Var är hon numera? Måste kolla upp det. Skriver nog ett mail ber dom höja nivån för underhållning. Killen som har hand ´om ett´, kan dom sätta på nåt annat. Nu menar jag morgonprogrammet.

Såg filmen på sexan igår kväll. "JohnQ" var en snyftig historia om en far som gör allt för sin dödssjuka son, så att han ska få ett nytt hjärta. Ikväll kanske jag ser "Efterlyst" eller "Fisher King" med Jeff Bridges och Robin Williams. Den senare på TV4 Film.

Nu är det tid att duscha. Sen kanske jag plockar fram dammsugaren. Jag hinner nog dammsuga före lunch.
                                         Hej då!
  

Träningsvärk

Det blev ingen blogg igår. Jag hann inte. Gick 9,30 hemifrån och var inte hemma förrän 16,30. Då var det tid att börja med middagen, äta och diska. Sen var jag så slut efter alla aktiviteter, att jag inte orkade med att blogga. Det blev mycket gympa för min ovana kropp. Idag har jag träningsvärk i nacken bl a, efter handcykling. Cyklade 1,6 km med händerna. Säkert nyttigt. Om man tänker efter, jag gick till dagsjukvården, gick en massa steg där inne mellan olika rum. Gick därifrån och till biblioteket, sen till Ica och hem. Min kropp undrar väl vad den har gjort för illa? Annars var det ett strålande fint väder. Få se hur det blir idag?

Såg en ny dansk serie som började igår kväll. "Blekingegadebandet", första delen av fem. Efter det knoppade jag in och sov som en stock.

Till lunch gör jag kycklingsoppa med ost. Sen ska jag göra palt till middag. Gör flatpalt och steker fläsket bredvid. Men innan dess får jag ta fram en påse (tack Inga) lingon och göra sylt. Det ska vara både sylt och smör till palten.

Är det nån som är less på valet? Jag tycker man blir matad med nyheter om detta hela tiden. Skönt när det är över, men det tar väl tid, för efter söndagen ska man matas av, hur det blev på detta vis osv.

Lånade en bok på biblioteket "Svinalängorna" av Susanne A. Samtidigt lämnade jag tillbaka en annan bok. Började läsa på den nya. Verkar vara en lättläst bok. Har inte bildat mig nån uppfattning än, om den är bra eller inte. Har läst för lite! 

Det blir nog ingen utgång för mig idag. Hinner inte, när jag nu ska koka sylt och göra palt. I kväll ser jag nog "The mentalist" på TV. Eller en film på sexan "John Q" med Denzel Washington. Få se hur jag gör, dom börjar samtidigt, så det gäller att välja. 

Nu ska jag göra annat nyttigt och nödvändigt. Hoppas ni har det bra och lever gott! Vi hörs!  

Regnväder

Ska det nu vara slut på det vackra vädret. Idag regnar det. Inget att göra åt. Bara att se det possitiva i det. Och det skulle vara................? Ingen bok att läsa heller. Har fått några boktips. Bl a "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", men det är andra också som vill läsa den, fyra stycken före i kön på biblioteket. Sen ett till tips "Hjärtblad", som jag är först att låna. Om det inte regnar i morgon när jag går från dagsjukvården, ska jag snäppa in och hämta den.

Inte blev det nån persienntvätt igår. Latmasken satte in. Stickade hellre och vilade en stund. Sen såg jag Midsomer. Hade inte sett det förut.

Inte har jag röstat heller. Drömde i natt att jag röstade. Följde med min pappa till vallokalen, fastän jag hade lovat Pierre att följa med honom. Va är det för konstiga drömmar? Min pappa har varit död i 24 år. Och Pierre bor i Gävle. Ingen rim och reson i detta. Men så är det med drömmar.

Har tagit fram painriche från frysen. Det blir soppa till lunch. Till middag vet jag inte vad det blir. Inte vet jag  vad jag ska göra på eftermiddagen och kvällen heller. Bara tomt i hjärnan vad jag ska göra. Men det brukar lösa sig. När jag har duschat kanske det klarnar. Just nu känner jag denna äckliga metallsmak i munnen. Inte nog med det, så har jag fått diarre också. Men det kan man få av pencillinet, har jag läst. Nu ska jag inte gnälla mer. Utan hä mig in i duschen. Ha nu en avkopplande söndag! Hej då!   

Melodikrysset på rymmen

Melodikrysset är klart men inte inskickat. När jag var klar med krysset, så försvann det bara. När jag försökte få fram det igen, så står det bara och laddar, och laddar.........

Får försöka senare. Var till Ica igår och handlade. Hade fått ett paket från Isabel med två T-shirts. En vit och en grå, jättesnygga. Det var Isabel som handlat och Matte som betalat. Jag får bara dåligt samvete när jag tänker på, att mina barn ser hur dåligt ställt jag har det. Och snart blir det ännu sämre, när pensionen dras ner ännu en gång. Och jag har det inte allra sämst. Har grannar som måste sluta ha telefon. Vart är detta land på väg? Dom som får skattelättnader nu, får tacka dom som har det sämst ekonomiskt. Alltså dom med små pensioner.

Vädret idag är inte lika soligt, men ändå ganska bra. Ska tvätta persiennerna bredvid balkongdörren idag. Matte ska ju putsa fönstren i morgon, så då ska det vara klart med persienntvätten. Moppade golven igår men får nog dammsuga i morgon.

Började se "Doobidoo" igår kväll. Men jag blev så less se denna perfekta Hans Rosenfeldt. Inget kul var det så jag slog över på fyran, och"Idol". Sen såg jag "Morse". Efter det var det sängen som gällde.

Idag blir det bara lunch med Matte. Jag gör parisare. Vet inte än vad jag ska äta till middag. kanske ett kokt ägg och en hård skinkmacka. Duger bra. Undrar om jag har sett avsnittet i "Morden i Midsomer" som åttan visar i kväll klockan 20. Ska kolla, jag har ju inte sett alla, om än jag sett många. Vill utnyttja dom kanaler som jag inte har efter den sista.

Pratade länge med Isabel i telefon igår kväll. Alec ska börja med dans. Kul, för han älskar det. Han vill ju också spela fotboll, men det får han vänta med tills han är sju. Dom har inte fotboll i Luleå innan dess. Kanske därför dom är så dåliga i serien. Minns att dom var i allsvenskan i början på sjuttotalet. Jag såg dom kvala mot Sandviken på Råsunda då. Men det var då det.

Ja, det var några rader från mig denna dag. Ska försöka komma mig ut en stund idag. Nu ska jag försöka att få fram melodikrysset igen. Ha en bra lördag mina vänner! Hej då!    

Repar upp och börjar om

Så gott det är med lingongrova med ost på, och sen kaffe till. Mums! Det har jag fikat nu i den soliga morgonen. Måste säga att vi har haft en underbar vecka, med ett härligt varmt och skönt väder. Tala om att livsandarna vaknar.

 Igår tvättade jag persiennerna till bakongdörren. Det tog en himla tid. Dom var verkligen skitiga, jag har ju inte gjort det sen förra hösten. Svampen och vattnet blev alldeles svart. Undrar hur man ser ut i lungorna, för man måste ju andas in allt detta skit som lägger sig på persiennerna. Orkade inte med mer än dörren igår. Kanske jag tar persiennerna till fönstret idag. Det brukar inte vara lika skitigt. Matte ska ju ta fönstren, han är så bra på det. Sen är det bara pelargonerna som ska bort och balkongen är klar för vintern. Jag blir lite ledsen när jag tänker på att sommaren är över för denna gång. Vem vet om man får uppleva en ny sommar.

Såg "Lynley" på TV igår. Även ett program på 4 fakta såg jag. Ett program om akutsjukvård. Sen väntade sängen, den sköna. Jag var ganska trött efter allt tvättnings bestyr. Jag var ju i tvättstugan också. Idag ska jag dammsuga och gå på Ica och handlade lite. Till lunch gör jag pastasoppa och till middag snitzel.

Ser väl "Doobidoo" som vanligt i kväll. Sen har jag inte bestämt mig vad jag ska se mer på TV. Ska i alla fall köpa en ny Året Runt, så då får jag nya korsord. Sen har jag ju stickningen. Igår repade jag upp det jag hade stickat i det blå garnet. Sen började jag om. Så nu stickar jag beddsockor i stället för vanliga sockor. Så mycket roligare.

Kan man ta bort tröskeln till duschrummet. Det är den enda tröskel jag har i min lägenhet. Naturligtvis måste jag titt som tätt slå mina tår i den. Det gör så himla ont. Undrar bara om man kan ta bort den? 

Nu är jag klar för duschen och sen ska jag koka soppa. Brukar se "Emmerdale" på lunchen. Nu börjar jag tro att Emmerdale är mera kriminellt än Midsomer. Ni som ser detta på TV, vet vad jag menar.

 Älvsbyn är väl inte så kriminellt. Lite kvinnomisshandel, lite snattning och sånt. Nåt slagsmål då och då. Nån polis som skjuter ner nån bov, varken det behövs eller inte. Så är det här. Själv är jag mest hemma så jag drabbas inte. Mer än när jag blir mailkapad.

Nu ska ni ha det så bra. I morgon är det melodikrysset. Lös det vet jag! Vi hörs, hej då!       

Metallsmak, bläh!

Ännu en härlig dag i antågande. Jag blir så glad när jag ser solen. Även fastän jag ska tvätta idag. Det var i går jag skulle tvätta egentligen, men pga mitt läkarbesök och annat, fick jag flytta fram tvätten till idag. Jag har ju inte så mycket kläder så tvätten är viktig för mig. Idag ska jag också ta persiennerna, tvätta dom menar jag.

Jag började med antibiotikat i går och nu har jag en metallsmak i munnen. Måste vara från medicinen. Men jag får försöka skjuta undan den smaken, ska ju bara äta detta i tio dagar, så jag får stå ut.

Nån som har ett boktips? Jag har inget att läsa nu, och det är jobbigt. Får väl gå in på nätet och kolla om jag hittar nåt. Igår kväll såg jag en film från 1959. "I sista minuten" med Cary Grant. Den måste ha varit en höjdare på den tiden. Regissör var Alfred Hitchcock. Boven spelades av James Mason. I alla fall var den lagom mysig och ingen skräck direkt. Efter filmen sängen den sköna.

Idag gör jag nån soppa till lunch och till middag hamburgare a´la Jane. Med rödlök, gurka. sallad och dressing. Gott och inte så onyttigt som man kan tro. Undrar om det är "Himmelblå" på TV ikväll? Såg inte förra veckan, för det var nån film jag inte ville missa. Var det "Lynley" måntro? I så fall är det nog så i kväll också. Matte ska köpa TV-tidningen i dag. Då får jag se.

Hinner nog inte ut nåt idag. Men då får jag vara nyttig istället. I morgon hade jag tänkt gå  och rösta. Då får jag vara nyttig på det sättet. Nu är det bara att plocka fram hink, svamp och trasa. Och ta itu med persiennerna. Ska vara skönt då detta är klart. Matte ska ta fönsterna sen. Han är ju proffs. Hoppas ni har samma härliga väder som jag, och att ni får njuta av det. Jag hör av mig i morgon igen. Hej då!  


Slut i kroppen

Tror ni jag är slut i kroppen nu. Gick kl.11 hemmifrån, med destination vårdcentralen. Fick komma in nästan direkt. Benet blev undersökt och det togs prover. Fick antibiotika, en 10 dagarskur. Hon tyckte det var bra att jag kommit så direkt. Det brukar jag inte göra.

 Sen gick jag till apoteket. Tala om krångel nu, då vårat apotek har bytt ägare. Nu heter det Hjärtat, men man undrar om det namnet passar. Dom får bevisa att deras hjärta sitter på rätta stället. När jag kommit ut från apoteket ringde Jocke och undrade om jag var hemma. Han och Pernilla hade varit på banken med dom rumänska husspekulanterna. Jag skyndade mig till Konsum och sen hem. Jocke och Pernilla kom och fikade innan dom ställde kosan mot Skellefteå.

Man kan i alla fall säga att jag har motionerat idag. Kommer att vara alldeles ledbruten i kväll. Vädret är strålandei alla fall. Solen är så varm att man blir på väldigt bra humör.

Det blev ingen lunch idag och till middag gör jag rester. Nu ska jag logga in på banken och se hur mycket pengar jag har kvar. Det blev inte så mycket skrivet i dag. Orkar inte.

                                               Ha det bra!   

Tur att facebook finns

Efter en disig morgon ser det ut som solen ska komma fram. Jag har nyss ätit en macka till kaffet och varit in på farmville och utökat min farmyta. Det var ganska trångt som det var, men nu är jag nöjd. Min läkare, Johanna, världens bästa har nu ringt och jag får komma dit i morgon 11,45. Det har inte blivit sämre på benet, och jag vet inte om det är ros. Men jag vill kolla det, efter allt skit jag haft med mina ben.

Igår var jag inte ut nåt eftersom jag väntade ett telefonsamtal på mitt ordinarie telefonnummer. Däremot var jag ute på balkongen och tog bort växterna i två lådor. Dom såg så hängiga ut, så man blev bara ledsen att se dom. Lådan med pelargonerna får vara kvar. Dom är så vackra. Det var riktigt skönt ute. Varmt och soligt.

Lagade kyckligben med ris till middag. Efter disken såg jag på TV och stickade. Såg ett program från Ullared. Herre min je vad folk kan handla.  Är dom gjorda av pengar måntro? Sen såg jag sista delen av "Kvalster". Hoppade in på "Roseanna", en Beck-film där Gösta Ekman spelade Beck. Roligt att se Rolf Lassgård som Gunvald Larsson.. Såg inte från början, jag har väl gjort det förut, nån gång. Filmen gick på TV4 Film. Pga att jag intet vilat nåt på dagen, var jag så trött att jag bara stupade i säng efter filmen.

Idag händer väl inget speciellt. Men jag ska ut i alla fall. Grillkorv med mos till lunch. Till middag vet jag inte än. Bäst att passa på att vara ute när vädret tillåter. Snart är det väl vinter och mycket innesittande. Jag brukar ju sitta ute i kylan också, till allmänt förtret. Folk tror ju inte att jag är klok. Det tror inte jag heller efter att fått läsa på facebook att min äldsta dotter har förlovat sig. Tur att man är med på facebook, annars hade man väl inget vetat. Världen är konstig eller som sagt var, är det jag som är det? Ja nu är detta väl inget att hänga upp sig på. Man får väl ta det som det är. Om inte dom bryr sig, varför ska jag göra det. Jag är väl för fattig för att nån ska ta nån notis om mig. Tur att man trivs med sig själv. 

Nu kom gnällmaja fram igen. Usch, hur gnällig jag är. Nu ska jag vara glad igen. Funderar på att skriva ett brev till kommunen och klaga på trafiken, här på gatan. När jag nu är igång med gnället, menar jag. Hm! Precis som nån skulle bry sig. Nu ska jag göra annat, så då hoppas jag ni har det bra i alla fall. Vi hörs nog i morgon efter läkarbesöket. Hej då!   

Skit i hörnen

Jag kan skönja solen nu på morgonen. Det ska visst bli varmt i dag, enligt radion. Kan tro det, för älgjakten sätter igång i norra Sverige. Det brukar vara varmt då. I alla fall på senare år. När jag jagade, kunde det vara snö och kyligt. Men det var ju länge sen.

Söndagen var lugn och inget oförhappandes hände. Jag stickade lite, vilade en stund, spelade hjärter med datorn och såg på TV. Naturligtvis lagade jag mat och diskade, men det räknas inte. Jag var inte ut nåt för jag kände att jag var tvungen att vila i stället. Åldern tar ut sin rätt. 

När jag har duschat nu på morgonen ska jag ringa VC och höra om dom har nån tid för mig idag. Får se hur det blir med det. Nu när solen tittar fram, ser jag att jag skulle behöva städa lite. Lister och sånt som jag inte kommer åt, skulle behöva rengöras. Vad gör jag åt detta. Har ingen att be direkt. Matte gör allt jag ber om, men jag vill inte be honom, tycker han får göra allt. Det är så att jag nästan skäms. Kan ju förstå att vissa hem får gro igen, hos folk som inte kan och inte har nån att be. Ska mitt hem få gro igen, eller? Bara dra ner persiennerna och låssas som ingenting. Tur att jag inte har så mycket främmande, som får se hur jag har det. Med skit i hörnen och upp efter väggarna. Tack och lov för tången jag har. Den hjälper ju till lite. Nu ska jag sluta gnälla. Det är som om jag måste gnälla över nånting varje dag. Sjukt!!!!

Nu flödar solen in på balkongen. Kanske det blir en soldag. Skulle vara skönt. Kanske jag tar bort växterna på balkongen och ställer i ordning där. Blir det riktigt varmt kanske jag tar persiennerna också. Om jag nu inte får nån tid hos doktorn. För då sätter det käppar i hjulet. Men då tar jag det en annan dag i stället. Ingenting är omöjligt. 

I kväll ser jag sista delen av "Kvalster". Sen vet jag inte vad jag ser. Nu ska jag in i duschen, så jag slutar nu. Ha det nu så bra alla vänner. Vi hörs i morgon, hej då!

   

Se vem jag är

Sovmorgon idag. Vaknade 8.30 till en mulen dag. Var tvungen att tända lamporna om jag skulle se nåt. Förutom min vanliga medicin var jag tvungen ta två Panodil. Jag tror att jag har fått tillbaka rosen på vänster ben. Ja, varför inte? Inte ska väl jag vara problemfri. Nej, samla ihop allt skit man kan ha och lägg det på mig, vet ja. Jag förstår att jag har varit världens sämsta människa, och nu ska jag straffas. I alla fall var det gott med kaffe och lingogrova med sallad och skinka på. Och den nya dagen kan börja.

Det där med att vara en dålig människa, kan jag tro på. I alla fall måste jag ha varit den sämsta mamman, när jag får läsa på facebook, att min äldsta dotter har förlovat sig. Jag vet att ens barn har ett eget liv, men i alla fall? Det är bara att lägga sånt bakom sig, och njuta av det man har kvar, av livet menar jag. Men nog kan man bli ledsen.

Jag såg "Här har du ditt liv" med Lena Endre igår kväll. Det var allt jag såg på TV. Men jag löste lite korsord. Började på en bok som Elsie Johansson skrivit. Men det var inget för mig, upptäckte jag. Så jag la den åt sidan. Det blev att sova istället.


Jag var ute hela eftermiddagen igår. Men idag tror jag inte att jag går ut. Det ser så grått och tråkigt ut. Stickar nog i stället. Gör grönsakssoppa till lunch. Och till middag blir det fisk. Gott med fisk tycker jag. På TV ser jag nog friidrotten och sen "Rigoletto från Mantua" sista akten. Med Placido Domingo. 

Det var allt från mig idag. Kanske jag tar fram målargrejorna idag, men just nu känns jag inte vara på skaparhumör. Ha ni en bra dag. Hej då!  

Kommer ni ihåg Beslan?

En härlig lördagsmorgon. Just nu ca 5 grader och solsken som ska försvinna under dagen, enligt SMHI.  På radion "Ring så spelar vi". En helt perfekt morgon. Kaffe och macka har jag inmundigat mig. Nu väntar jag bara på melodikrysset.

Efter lunch igår, kom en bekant och gav mig lingon, färdigrensade och allt. Trodde inte att det fanns så snälla människor. Hur ska jag kunna återgälda detta? Får tänka ut vad jag kan göra. Sen kom Jocke och Pernilla en sväng. Dom hade städat bort lite från huset och var nu på väg hem till Skellefteå. Skulle komma en kvinna från Rumänien, till Korsträsk, som är spekulant på huset.

Igår såg jag en dokumentär om gisslandramat i Beslan, en liten stad i södra Ryssland. Detta drama tilldrogs sig 2004 med början den 3 september. Första skoldagen för barnen och därför var det så många föräldrar som var i skolan. Tusen människor togs som gisslan och 334 dödades, däribland 155 barn. Många skadades också. Tänk vad människor kan vara grymma mot andra människor. Jag blev helt gråtfärdig när jag såg detta och kom ihåg.

Sen var det tid för att se "Doobidoo" och efter det en film, "Det fjärde kontraktet" med Michael Caine, Den var så där. Mister Caine är ju en bra skådis. Idag vet jag inte vad det är på TV, som vanligt. Men jag vet att ettan börjar med "Här är ditt liv" med Ingvar Oldsberg. Kanske ser jag det.

Nu ska jag tänka ut vilken soppa jag ska göra till lunch. Blir det grönsparris kanske? Måste ringa Matte och be honom köpa nåt bröd. Till middag tar jag fram köttfärssåsen och kokar pasta. Till det en sallad. Måste nog på Ica och handla lite före middagen. För det är ju en dag i morgon också, och mat ska lagas då också.

Sverige vann ju fotbollen igår, mot Ungern. Jag såg inte matchen men hörde det på radion. Var visst en viktig match, för EM. Hoppas det går bra för dom framledes.

Trodde jag skulle hinna duscha innan krysset, men det kan jag glömma. Men jag har ingen brådska så det hinns med senare. Hoppas ni har en skön morgon och får en bra dag! Hej då!

Sluta blåsa!

Strålande sol i dag också, men det blåser. Det gjorde det förvisso igår också, men det såg jag inte. När jag gick ut igår och kom bakom knuten märkte jag det, då vinden tog tag i mig så jag trodde att jag skulle ramla ikull. Nu gjorde jag inte det, men nog blåste det som bara attan. Träffade mycket bekanta, så det blev mycket prat.

Men innan dess fick jag ju besök av två tjejer från dagsjukvården. Det blev bestämt att jag ska börja den trettonde. Sen är det slut den fjortonde nästa månad. Ska verkligen försöka träna upp min rörlighet. Sen återstår det, att se hur jag lyckas. Tanken är god i alla fall.

Så var det då fredag igen. Behöver inte till affären idag. Igår var jag ju först på Konsum och köpte garn. Ett melerat  i olika blå färger. Sen var jag på Ica och handlade lite mat, samt det nästan viktigaste, Året Runt. Sen hem och gjorde middag, tunnpannkaka blev det.

Idag gör jag nån soppa till lunch, tror det blir broccoli som bas. Till middag gör jag korvgryta. Blir det nån städning idag? Tar nog fram dammsugaren och kör en sväng. Men den svängen blir nog snabb. Är sugen att börja sticka med det nya garnet. Om vinden avtar på eftermiddagen, ska jag ut en sväng och bara gå, utan nåt mål. Bara för att få röra på mig.

Ikväll ser jag "Doobidoo", Sara Löfgren är med. Den flickan har en fantastisk röst. Sen är det en massa filmer som jag sett redan. Men jag tror inte jag har sett "Det fjärde protokollet" med Michael Caine. Det är åttan som visar den klockan 21. Provar den om det är nånting för mig. Har ju sagt upp Boxer, för att jag måste dra ner på utgifterna. Jag har det till denna månads slut. Så det är bäst att utnyttja det ända till slutet. Dom ska ju sänka min pension ytterligare 400 kronor/månad . Snart är jag på existensminium. Börjar förstå varför alla (nästan) pensionärer ser så sura ut. Jag ska försöka hålla ut mot den sura minen ett tag till. 

Ja så har jag väl inget mer att skriva om idag. Kanske bara det att Skellefteå AIK fick däng av Luleå Hockey i en vänskapsmatch (?)igår kväll. Blir man glad då? Neeej!!!! Nu får AIK skärpa sig till serien börjar. Få stryk av Lule? Bläh!
Ha en bra fredag hör ni!!!!!!   Hej då! 

Slut på hjärnkontoret

En ny morgon som börjar i sol. Men det säger väl ingenting. Gårdagen började också så, men mitt på dagen regnade det. Sen kom solen fram igen. Ingen ordning är det nu för tiden.

I dag kl. 10 kommer det en sjukgymnast och en arbetsterapeut hit till mig. Det gäller dagsjukvården som jag ska börja i den 13:e. Två dagar i veckan tillsammans med andra som har svårt med att röra sig. Då får man göra gympa, simma, pyssla mm. Äta en god lunch gör man också. Samt umgås med trevliga människor. (Nästan alltid). Jag har varit med två omgångar förut. Det bryter ju av vardagen lite.

Igår fick jag ett paket från Året Runt. Jag hade vunnit en Bodylotion, HTH med omega. Jag brukar skicka in varje vecka på tävlingar som man kan vinna utan att göra nåt. Första gången jag vinner nåt.

Det blev pytt igår till middag. Sen såg jag TV och löste korsordet i Aftonbladet. Det var verkligen enkelt igår. Men allt är ju enkelt då man kan. Tar nog en tur till Konsum i dag och köper nåt mera garn. Sen behöver jag Leksandsknäcke. Går inte att vara utan. Matte kommer med lunch idag. Spännande att se vad det blir. Vad jag gör till middag återstår att se. Har ingen som helst aning. Blir lika spännande det.

Ikväll ser jag "Lynley" på åttan kl.21. Det blev en tjej (Lauren) som vann dansen på femman. Jag hade ju José som favorit men han åkte ut för två veckor sen.

Idag är det slut på hjärnkontoret, vad det gäller att skriva, så jag slutar nu. Hoppas det slutar blåsa innan jag ska ut. Ha det bra! Hej då!

Heja Långshyttan!

Då blev det ny månad, september. Det är bara ett par plusgrader nu i tidiga morgonen, men solen skiner. Det kan bli en lovande dag. Jag har verkligen längtat efter solen, för det var ju ett tag sen den lyste en hel dag. Kan bli idag.

Det ska tvättas i dag. Typiskt, när solen skiner. Men jag hinnner nog ut en sväng ändå. Kollade ut på balkongen nyss. Dom två lådorna med petunior och nejlikor, ser inget vidare ut, så där håller det på att vissna ihop. Men lådan med pelargoner är vackert och frodig. Stora blommor och mycket bladverk. Kanske jag satsar bara på pelargoner nästa år. Innanför fönstret står min vackra Venus bland blommorna.
   
                     
Nu kan ni skåda henne. Visst är hon vacker? Ni ser även fotoramen i porslin, som jag fyndade på Kupan för bara 5 kronor. Det är inte alltid man gör såna fynd. Tror inte såna ramar tillverkas längre. Inte vad jag vet i alla fall. 

Nu har jag ätit ciabatta med ost och druckit mitt kaffe. Känns må väl i hela kroppen. Åtminstone när jag sitter still. Fick två telefonsamtal i går kväll från barndomskamrater. Och båda från samma ort, Långshyttan. Är det ödet som spelar in? Det är då så roligt att höra av gamla vänner. Det bryter av mot den vanliga vardagen. Att få höra andra röster, med annorlunda dialekt och annorlunda prat. 

Det blev pasta kvar efter middagen i går. Då blir det ju enkelt med soppan idag (den som jag reklamerat för flera dagar). Bara sätta till lite grönsaker och kalvbuljong. Lätt som en plätt. Till middag kan det bli pytt. Skriver kan, eftersom jag inte bestämt mig än. Måste se vad jag har att sätta i pytten först. Ja dessa matbekymmer. Ju äldre jag blir, desto mer bekymmer med att variera matsedeln. Det känns då så. 

Såg "The mentalist" igår kväll samt "Kvalster". Den sistnämnda är precis så som jag kan tänka mig att det kan hända. Synd att det bara är ett avsnitt kvar. I kväll ser jag "Flamman och citronen" på ettan. En dansk serie om motståndsrörelsen under andra världskriget. Med Mads Mikkelsen, jättebra skådis. Se den vet ja! Sen måste jag se finalen med dansarna. Se vem som vinner av Lauren, Robert eller Kent. Vore ju skit om jag inte såg finalen när jag följt dom hela tiden. Har jag inte sett de ordinarie programmen, så har jag sett repriserna.
,
Fick röstkortet i går. Så nu är det bara att rösta. Det gör jag sista veckan, på kommunhuset. Dom sista gångerna då det varit val har jag förtidsröstat. Viktigt att rösta, tycker jag. Gillar inte soffliggare. Jag känner två soffliggare som bor i Luleå, numera på Björkskatan. Jag hoppas att dom röstar i år. Det finns inget man kan skylla på. Är man på resa inom landet , kan man poströsta. Jag har redan lagt mitt röstkort i väskan. Det är det enda man behöver, samt legitimation. Fatta det, ungar!

Tro det eller inte, solen har försvunnit! Håller tumarna att den kommer tillbaka. Det är inte direkt mulet, ser lite ljusblått i väster. Det får bli som det blir. Ha ni en bra dag! Hej då!  

 
                                     

RSS 2.0