Kottarna små

Fredag och den sista januari. Närmare våren. Till dom som gillar dans får se Let´s dance ikväll. Dom fortsätter i morgon med melodifestivalen. Vi andra vet inte vad vi ska göra. Bläh! Kanske man ser på guldkanalen. Matte är ledig i helgen så han far hem idag. Nästa helg sitter jag framför trean och OS.
 
Ingen sköterska kom igår för att lägga om tårna. Dålig stil tycker jag. Att inte ens ringa och meddela. Om dom nu inte har tid att sköta sitt jobb kan man meddela patienten. Och kommunen kan anställa mer folk. Det är ju kommunen som vill ha det så. Funkade bättre när VC skickade sköterskan för omläggningen. Nu funkar det inte alls. En sköterska för så stort område är inte bra. Den ordinarie sköterska har jag sett en gång. Sen har det varit andra med andra metoder som har gått och kommit. Inte underligt att det aldrig blir bättre. Vart kan man klaga? Kanske man inte kan det. Klaga månde Electra!
 
- 10 grader är det nu på förmiddagen. Igår var det strålande sol, helt underbart. Ser fram mot att kunna gå ut med rullatorn fram mot våren i solskenet. Längtar också att få se mina kottar.
 
      Gulle dom!
 
Sitta och må väl i skuggan med en bra bok. Toppen! Och nu är det inte så avlägset. Ni ska ha det så bra och ciao!
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag med städ

På med strumpor, omläggning och städdag är det denna torsdag. Igår kom Matte hit och han är redan på jobb. Isabel och Therese kom hit med pizza och sina pojkar Alec och Rasmus. Jag och Alec spelade kort. Tror att Alec fuskade en aning. Fast han säger att han inte gjorde det. Jag skulle inte fuska med dig mormor, säger han med glimten i ögonen. Hm!
 
Får se när jag kommer mig till affären och kan handla till min meny. För ca 500 kronor har jag mat för sex dagar. Är väl billigt. Tidning som recepten kommer från är en prenumeration som jag fick i julklapp av Tova och Oscar. Nu är det ju så modernt med alla bantningsrecept i tidningar, typ lchf osv. Är då skönt med vanlig mat utan konstigheter. Hade Isabel att köpa en 40 st varmkorvburk. Bra att ha hemma. Jag och Alec gillar varm korv.
 
  En korv med bröd och senap för min del. Eller korv med mos, senap och lingonsylt sitter också bra. Blir nästan hungrig nu. Idag ser jag Emmerdale för det är ingen bandy. Ska gå in på nätbanken och kolla att mina räkningar är betalade. I morgon är det den  sista så det är tiden det ska betalas. Tur att det är en kort månad  som kommer.
 
Kaffe med smörgås blir min frukost. Ha det bra mina vänner. Sköt om er!

En veckas matsedel

Bara två alvedon under gårdagen. Inatt var jag tvungen ta två arvedon och en tramadol för värken men nu tror jag att jag klarar mig utan, resten av dagen. Kanske till natten att jag måste ta några. Skönt om jag kan klara mig utan. Kan ju inte vara bra för levern att knapra piller. När jag tänker tillbaka på tiden då jag var frisk och det inte fanns ens en alvedon hemma hos mig. Man fick vara glad för friskheten. Det är kanske därför som jag har så frisk lever och vill ha det så.
 
Ingen Emmerdale idag för att fyran måste visa bandy. Fyran vill ju vara sportkanalen (hm). Passar ju så bra med alla avbrott för reklam som dom har. Turligt nog fick dom inte rättigheterna att visa OS utan trean fick det. Hellre trean än fyran. Hade fyran fått det hade jag brutit ihop.
 
SAIK vann över Luleå i hockeyn igår, med 5-1. Gnället  från Lulefansen är makalöst. Dom kan aldrig medge att Lule spelar sämre än Skellefteå (mestadels). Nej då är det domarns fel. Domarn är köpt av SAIK. Osv............
 
Har gjort en veckas matsedel. Det blir fisk i ugn, korv i ugn med pepparrotssås, kycklingpanna, gulaschgryta, rispanna med ägg (en vego rätt) och kotletter.
Fisken lagas till 200 grader i smord form med miniplommontomater, purjolök och grädde och serveras med kokt potatis och sockerärter.
Korven snittas och lägges i form med senap och ströbröd, 225 grader och tjugominuter. Gör en beschamel sås med riven pepparrot och serveras med kokt potatis, morötter och ärter.
Kycklingpanna består av broccoli, vitlök, röd paprika, morot, kycklingfile, sweet chilisås, kyckligfond, rapsolja, salt och peppar. Servera kokta nudlar och cashewnötter.
Gulaschgryta består av köttfärs, lök, smör, potatis,morot, palsternacka, vatten, salt och peppar. Serveras med persilja och turkisk yoghurt.
Rispannan  görs på ris, ägg, rapsolja,lök, vitlök, squash, ärter, körsbärstomater,soya, salt och peppar.
Kotletter stekes som vanligt i smör. Sjudes en stund i stekspad.
Recepten hämtade från Hemmets Journal. Jag vet att det är bara sex dagars meny. Men resten får ni tänka ut själva.
 
 Ha det bra nu och hej då!
 
 

Värktabletter

 
 
Idag -8 grader och om jag kunde skulle jag gärna gå ut. Men än är jag skrupplig och väntar tills jag blir stadigare på benen. När jag la mig igår hade jag hjärtklappnig och jag tror jag får utesluta alvedonen. Har inte tagit några på morgonen och tror jag skippar dom. Är det nån skillnad på panodil och alvedon? För när jag tar panodil märker jag ingen hjärtklappning. Sista gången som jag var på apoteket fick jag alvedon som ersättning. Jag skulle inte ha gått med på det. Kanske jag kan byta ut obruten förpackning.
 
Matte är igång med taxibilen sen fem. Igår gjorde jag korvsås. Riktigt gammeldags mat med mycket lök. Till det kokt potatis. Var riktigt gott för en gångs skull.
 
På lördag startar melodifestivalen igen. Tyckte det var nyss det var. På lördag är det ju ny månad, februari. Min födelsedags månad. En vecka till Jokkmokks marknad och en vecka till OS. Marknaden skiter jag i men OS ser jag på trean. Marknaden har jag varit på så många gånger och det ger mig inget.
 
 
 
Men jag tror att OS kan jag glädja mig åt. Hur det än blir med medaljer och sånt. 
Nu ska jag sticka en stund innan Emmerdale. Peppar, peppar det gör mindre ont i tårna.
Härligt! SAIK spelar mot Luleå i kväll. Hoppas naturligtvis att dom far hem med vinst.
                                                Hej då!
 
 

Sover i fåtöljen

-9 grader idag. Började med nya Alvedon med modifierad frisättning. Två stycken ska man ta med 8 timmars intervall. Tyckte jag blev dåligare med hjärtklappning. Men nu känns jag bättre. Kanske jag ska lägga av med värktabletter. Och försöka stå ut med värk. Men då läker inte såren. Ja hur man än vänder på saken vet man inte vad som är bättre. Idag är strumporna på igen.  Hua! Omläggning idag också. Om det nu kommer nån sköterska. Man vet aldrig.
 
Matte kom igår kväll och han har varit ute och jobbat sen fem. Jag började dagen med att göra en räksallad som han kan äta när han har tid. Tog också fram pain riche ur frysen till salladen.
 
Jag älskar mitt nya täcke. Varmt och gott sängen. Matte och jag har börjat undra varför vi bor här uppe i norr. Är det inte på tiden att vi drar oss hemöver nu. Åtminstone jag som är upplänning. Matte har ju ingen familj som han måste ta hänsyn till. Bara att flytt. Om man nu kan få en lägenhet.
 
Fortsätter att sticka på mina raggisar. Så att jag sen kan sticka Matte ett par. Frusna fötter är inte nån hit. Kan också njuta av mina nya fåtölj. Sover så gott middag i den. Drar en filt över mig och sen kan man sova gott. Härligt i vintermörkret och kylan. Räknar dagarna tills våren kommer och knackar på.
 
Hoppas nu att ni får en bra dag. Ciao!

Efterlyser ny blogg

Kan nån ge mig ett tips om nån blogg som man kan använda. Har ju blogg.se nu och tycker att det krånglar så mycket. Bara det att texten försvinner mitt i alltihopa. Om man tänker att man har skrivit jättemycket och så försvinner allt som man har skrivit. Då blir jag som knäpp. Nästan som att man vill skita i att skriva om. Man är ju inte nån dataspecialist som vet så mycket.
 
På radion är det Tengby & Zimmergren. Ett mysigt program som har bytt Anna Mannheimer mot Klara Zimmergren. Har bestämt att jag inte ska ha strumpor i dag heller. Det gör för ont. Har druckit kaffe och ätit en skinkmacka. Det är det enda jag får i mig. Igår gjorde jag en sallad med ägg och räkor som jag sen fick slänga bort. Kunde inte äta mycket. Till middag gjorde jag en kopp choklad (dark) och en leksands. Det kunde jag äta i alla fall. TV för hela slanten.
 
Snart ska jag duscha. Välbehövligt kan man säga. Och sen blir det stickning. Matte har också beställt raggsockor. Han tycker han har frusna fötter nu mer. Eller om det är mer golvkallt. Idag är det -10 grader men det är kallt som bara den. Blåser nordan.

Och det vet väl alla som har varit här att då är det iskyla. Hua! Vinterstudion är det alpint. Jag längtar efter längdåkning men dom är på träningsläger före OS som startar 7/2. Får se om det blir nån medalj för Sverige. Kanske en i utförsåkning. Fast jag skulle bli glad om Emil Jönsson vann sprinten. Och jag önskar att Anna Haag fick en medalj. Det är mina älsklingar.
 
 Håller mina tummar för dom. Nu duschen. Hej då!

Bloggen raderas

Nu gjorde jag det igen. Jag skrev nästan färdigt bloggen och sen försvann den bara. Kul känns det. Jag nekade strumporna idag. Efter gårdagens pina vill jag ha en vilodag. Får se om det blir bättre. Nu har jag löst melodikrysset och ska sätta på TV och ta fram stickningen. Blir mol allaena idag. Vad ska jag äta? Kanske corn flakes eller en soppa. Matlusten har inte kommit tillbaka. Skulle nog vara nöjd med frukosten som bestod av ett grekiskt lantbröd med leverpastej och gurka på. Tillsammmans med kaffe.
 
-22 grader nu men i går kväll var det -30. Hua! Tur att man får vara inne. När det är så här kallt kan man inte köpa blommor. Och nu skulle man vilja pigga upp sig med ett fång tulpaner.
 Idag skulle dom dö av kyla. Nu är det väl ingen chans att det kommer nån med blommor till mig. Tror jag får köpa dom själv. Tulpaner från Amsterdam. Visst minns ni Ann Louise Hansson och sången.
 
Nu tror jag att jag vet vad jag ska äta. En sallad med ägg och räkor. Kan nog smaka. Ska det vara nån vinterstudio idag. Vi får se. Hoppas ni inte fryser. Ha det bra!

Kick up your heels! It´s friday!

Good morning my friends! Har just slutat min frukost. En kopp Arvid Nordqvist och macka med kokt skinka och tomat på. Radion meddelar att en man har skjutits i huvudet i Stockholm. Mannen var en nattklubbsägare med skumt förflutet. Hua vad det händer mycket i stora världen. Tur att man håller sig inomhus i sin lilla lägenhet.
 
Fredag igen. Veckorna rusar iväg. Men just nu gör det ingenting. Närmare våren kommer vi. Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker på sköterskorna som besöker mig för omläggning. Alla dom har olika metoder vid omläggningen. Inte konstigt att det aldrig läker. Hon som var igår behövde inte ens lämna huset så hade bandagen lossnat. Hon som skulle ta av mig strumporna senare fick tejpa och tejpa igen. Ändå varnade jag för att det inte skulle sitta. Men fick en blick som om jag inte var riktigt klok. Jag börjar vara riktigt less på att behandlas som en mindre vetande. Om det är nån som känner min kropp och vet hur den fungerar, är det väl jag.
 
 SAIK fick en vinst igår. Efter några förluster var det skönt att vinsten kom igen. Än är dom först i tabellen. Om två veckor har dom ledighet, då OS startar. Heja pojkar!
 
Ska försöka dammsuga idag. Matte och Isabel handlade till mig igår. Så kylen är fylld igen. Köpte en Sprite Zero så ikväll dricker jag en limoncello. Men bara en så att jag inte somnar. Sen blir det TV som vanligt. Ha det bra och hej då!

Fattigdagen

Enligt radion är det årets fattigaste dag. Hm! -7 grader är det och det kan man säga att det är som blida. Har inte sovit så där värst bra. Har varit vaken flera gånger och då är man lite duven så här på morgonen. Men det är väl bara att kämpa på.
 
Ska betala räkningar idag. Inte så roligt. Så kommer sköterskan och lägger om. Tror jag. Matte ska skjutsa mig till Willys så det är fullt upp. Får inte glömma att köpa tvål. I dessa tider med vinterkräksjukan är det extra noga med tvål.
 
Ska också ringa och säga upp prenumerationen på Allt om handarbeten. Har ju beställt tre nummer av denna tidning men måste ringa och avbeställa  mer av denna. Annars kommer det att pluppa ner tidningar hela tiden. Och det säger min plånbok nej till. Konstigt att man ska ringa och att det inte räcker med mail. Antagligen kommer dom att försöka övertala mig att ta fler nummer. Men det bli tji.
 
Matte kommer att jobba i natt så han får sova ut nu. Kan ju vara skönt för honom. Jag spelar nog några mahjong i tysthet. Kanske jag gör en räksallad. Längtar efter soppa. Sparrissoppa är gott. Likaså köttsoppa. Eller blomkålsoppa, spenatsoppa ja det finns så goda soppor. Bara att hänga på.
 
  Och så mjölk samt ett gott bröd. Kan det passa på vintern? Tycker det. Får kolla blandråvarona på Wllys, så blir det nog nån soppa av nåt slag.
En fin dag önskar jag er. Ni behöver då inte frysa. Hej svejs.
 
 
 

Sköna täcket

Klockan är tio. Jag har druckit kaffe och ätit en rostad med kokt skinka på. Har också ringt Jörgen på VC och beställt mer recept på medicin samt varit in på apotekets hemsida och gjort beställningen som kommer om några dagar. Så då var det gjort. Matte är på jobbet så han har jag inte sett än. Strumporna är på och det värker inte så mycket än. Peppar, peppar.
 
Såg en film på sexan igår kväll med Bruce Willis "Gisslan". En rå film med mycket våld. Hua! Ser hellre en film med romantik och känslor. Med lite tårar och sånt. Fortsätter med sockstickningen idag. -20 grader är det idag. Men nu då man är van med kallväder så gör det inget. På nätterna mår jag väl under täcket. Varmt och gott. Längtar redan till sängen.
 Igår gjorde jag en sockerkaka (på begäran) och en kycklingsallad. Idag gör jag potatismos och fläskkorv och eventuellt en räksallad. Beror på om Matte ska äta både lunch och middag. Imorgon ska Matte skjutsa mig till Willys för handling. Hade tänkt köpa högrev på Maxi men priset (?) var 184 kr kilot. Inte klokt. Ska kolla på Willys. Hade tänkt göra kalops och köttsoppa. Men till det priset är det inget för en fattig pensionär. Fick ju sänkt pension med 228 kronor. Anders Borg är väl tvungen att ge sina kompisar (dom välavlönade) mindre skatt. Höhöhö!
 
Ha det nu så bra så hör jag av mig imorgon igen. Hej då!
 
 
 

Väntar och väntar

Klockan är nio och ingen strumppådragare har kommit. Men jag har gjort två små mackor, av grekiskt lantbröd med kokt skinka och gurka på. Och så kaffe naturligtvis. Dags att börja dagen. -22 grader idag här i Luleå. Sex mil härifrån, Älvsbyn, är det 28 grader. Hua! Igår var jag ju på Ica Maxi och återresan fick jag vänta på. Ringde klockan elva och då sa dom att bilen skulle komma om en halv timme. Icke sa nicke för klockan tolv ringde jag igen för att höra om dom glömt bort mig. Det händer faktiskt. Då hade dom inte tid att svara i växeln. "Det är många som ringer nu men vi tar strax emot ditt samtal". Upprepas tills bilen kommer 12.50. Då hade jag väntat i en timme och femtio minuter. Katastrof. För att inte tala om hur kallt det var innanför dörrarna där jag väntade. Nästan som jag inte vill fara med färdtjänst nån mer gång.
 
Gjorde korvgryta när jag kom hem så att Matte skulle få nån varm mat när han kom. Sen blev det stickning för glatta livet. Köpte mer garn till mina sockor. Så nu är det bara att sticka på.
 
Nu kom hon med strumporna så då är dom på. Dom har mycket sjukt bland personalen. Så då är det förståelse att det är förseningar. Jag sitter inte i sjön och inte fryser jag heller. Varmt och gott i min säng i natt. Hela jag är varm nu på morgonen pga mitt nya täcke. Mysigt.
 
Jag hoppas ni får en bra dag. Hej då!
 
 
 
 

Nyklippt

Har ringt och beställt färdtjänst till 10.00. Då far jag till Ica Maxi och köper ett täcke. Jag far nu för att vid två-tre kommer sköterskan och lägger om såren, och då måste jag vara hemma. Ute är det -26 grader och mitt sovrum är ganska kallt så jag behöver ett riktigt täcke. Kan ibland längta tillbaka till Älvsbyn och min varma lägenhet med golvvärme. Där behövde jag inte frysa.
 
Igår var Isabel här och klippte mig. Kort,kort kan jag säga. Verkligen snyggt och ser välvårdat ut. Isabel är bra på att klippa. Hon ska få kaffe till sin kaffemaskin som tack för hjälpen. Appropå kaffe får jag inte glömma köpa kaffe. Ska också köpa ingredienser till sallader och soppor. Räksallad, kycklingsallad och vad för soppor. Hm! Väntar med frukosten tills jag kommer hem från Storheden.
 
Garn också köper jag. Har börjat med sockorna och har första skaftet klart. Började med rosa och sen vitt efterföljande med blått. Randigt och tjusigt. Stickar med femmans stickor och ganska löst så att sockorna blir mjuka och sköna.
 
Nu ska jag snart klä mig och göra mig klar för färden. Ha en bra dag. Hej då!
 

 
 
 

Knappast hungrig

Fortsatt kallt men jag håller mig inne. Sov till nio pga att jag hade sagt upp pådragning av strumpor denna morgon. Detta får att jag ska se om jag får mindre värk i mina tossingar idag. Än så länge känns det bra utan strumpor. La mig vid tiotiden och det var skönt att få knoppa tidigt. Tänk er att jag har blivit kvällstrött efter att ha varit nattupp förut. Åldern tar ut sin rätt eller va?
 
Ska kolla mina garn för att se om jag kan börja med mina sockor. Tänker köpa garn i morgon men har för mig att jag ska ha lite garn i korgen som jag kan börja med. Ser också skidor från SM-veckan. Ikväll blir det TV också bl a Tsarens kurir och Lace. Jag gillar Guld kanalen. Gamla serier i min smak. Och jag såg aldrig dessa program när dom var aktuella. Hade annat att göra då.
 
Dags att samla ihop månadens räkningar. Och dom är som sagt många som vanligt denna januari månad. Hua!  Och pga hemtjänsten och larmet är dom mer än vanligt. Allt jag får dra ner på är maten. Banta mera. Blir mycket soppa och sallad här framöver. Idag blir det corn flakes till lunch och ärtsoppa till middag. Får väl kolla på facebook bilder från den rike mannens bord och känna smaklökarna, som hur det är att äta detta. Eller kolla ett matprogram på TV. Smaskens med en köttbit och  byta ut potatissoppan mot det.
 
Har satt igång en tvättmaskin med Mattes jobbarkläder. Han ska väl ha dom i morgon. Hoppas Isabel kommer och klipper mig idag efter Alecs dans. Jag ser för taskig ut i håret.
 
Årets köldrekord är 47 grader i Karesuando i dag. Det ligger ju i norra norrbotten utanför Kiruna tror jag. Tur jag inte är där och fryser. Ha nu en bra söndag och kura ihop er under filten. Ciao!
 
 
 
 
 
 

Fryser

Det håller på att bli kallare, just nu 24 grader och klart. Solen har vi sett i två dagar. Mysigt fast kallare så att man håller på att frysa om näsan. Tur att man inte måste ut. Min svåger ringde från Stockholm igår kväll dom hade sju gradet. Hm!
 
Idag måste Isabel hämta paketet och handla lite år mig.
Kuddarna till stolarna bl a. Påslakanet samt mattan . Nu fattas bara täcket. Det köper jag på Maxi på måndag. Lite nytt kan inte skada. Bara för att pigga upp mig i min ensamhet. Får inte glömma att köpa garn till mina sockor. Har blivit så frusen på gamla dar.
 
Undrar om det är nåt på vinterstudion idag. Det är ju SM veckan nu och igår vann Mora herrarnas stafett (med Emil Jönsson). Har ingen aning vem som vann damernas. Sen spelade SAIK igår. Hur gick det ? ,ingen aning. Får kolla i AB.
 
Klockan fem var jag upp och duschade. La mig vid 21.30 så jag var ganska utsövd vid det laget. Men efter duschen la jag mig igen och somnade om. Skönt. Det var Eva som kom och tog på mig strumporna. Sen kaffe och rostat bröd. Mums! Melodikryss blev det sen. Snart TV på. Måste diska efter gårdagen. Slarvigt eller att jag inte orkade igår. Skit detsamma vad.
 
Nu får ni ha det så bra. Ska ni ut så klä på er varma kläder. Ha det!!!!
 
 
 
 
 
 

Fortsatt kyla

Omläggningen var ingen rolig sak igår. När bandaget skulle bort från tårna hade det fastnat , så sköterskan fick använda all kraft och liksom bända bort skiten. Det kom tårar faktiskt som jag försökte blinka bort. Det hela berodde på att det inte var satt nåt nät över såren. Och nu vet jag att det blir samma skit på måndag vid omläggningen. För det fanns inget nät att lägga om med. Verkar som om jag ska prövas om igen. Är det inte lika bra att dom slår en yxa i skallen på en gång. Då kanske jag slipper plågas en gång för alla.
 
Idag är det -19 grader. Lämpligt. Matte far hem idag. Tror han är ledig i helgen. Då får han sova ut. Det får väl jag också. Gott kaffe jag har gjort. Gjorde också en leksands med leverpastej och gurka på. Det blev min frukost idag.
 Nu kom Matte så då får han smaka mitt goda kaffe. Jag har startat en tvättmaskin med vittvätt. Ha en bra fredag. Hej då!

Städpatrullen kommer

Idag händer saker för mig. Först strumpor på och sen lunch för Matte klockan tolv. Kommunens sköterska ska komma också(?). Får se hur det blir med det. 13.30 kommer städet. Då skulle jag haft hämtat paketet från Coop. Ett paket med stolskuddar, påslakan och en matta. Får be Isabel hämta det. Mattan är randig svart-vit till sovrummet. Påslakanet ljust turkos med vita prickar. Stolskuddarna är beige till stolarna vid matbordet. Bättre kuddar än dom som ligger på nu.
 
Igår var SAIK här i Luleå och spelade hockey. Luleå vann med 2-1 tyvärr. Men det är inget att hänga läpp för. Vet ju ändå vem som är bäst. Pojkarna från västerbotten måste ju få vila ibland.
 
Uppdrag granskning tog upp trygghetslarmet igår. Och naturligtvis från Luleå. Man kan undra vad man betalar för. Jag har ju ett sånt larm. Såg om bl a en man som hade legat i nio timmar innan hjälp kom. Hörde nu på radion att Luleå kommun ska byta ut larmen. På tiden.
 
Över 20 grader här idag. Det är varmare än i Älvsbyn som har 25 grader. Nu är det inget blötväder längre. Skönt! I alla fall för mig som ska vara inomhus hela dagen.
 
 Ja nu ska ni ha det så bra. Det ska jag ha som får renbäddad säng och dammfritt. Hej då!

Mitten på månaden

Klockan är tio. Det är -20 grader. Skönt att slippa blötvädret tycker jag. atte steg upp och for med taxin redan fyra. Hua så tidigt. Jag är glad att jag slipper stiga upp så tidigt. Om inte strumppådragaren kom vid åttatiden skulle jag nog sova än. Jag tror att det är mörkret som gör mig trött. Men har man inga tider att passa spelar det ingen roll om man sover.
 
Radion är fortfarande på. Den spelar hela natten men får vila under dagtid. Igår såg jag faktiskt tjejernas slalom. Frida Hansdotter kom tvåa och Maria P-H kom trea. Duktiga tjejer Sverige har. Ja pojkarna är ju duktiga också. Om man tänker på att det är ett litet land med lite befolkning så är vi bra. Ja vi och vi. Jag gör väl inget mer än tittar på. Hm!!!!
 
Har nu beslutat om att sticka mig ett par raggsockor. Ett par stora för mina frusna fötter. På tiden att jag gör det. Så fort jag kommer mig på affären så jag får köpa garn. Igår fick jag en tidning med stickmönster i. Prenumerationen som innefattar tre nummer kostar 148.50 . Om jag ska köpa ett nummer kostar en tidning 69,90. Jag är ute efter stickmönster som inte är så avancerade. Och då räcker det med tre nummer.
 
Nu ringde dom från hemtjänsten och sa att dom kommer och städar i morgon eftermiddag. Så skönt att slippa det. Matte gick med soporna igår kväll. Det är också skönt att slippa. Så fort jag kan sätta på mig skorna själv, ska jag gå med soporna för egen hand. Tänk att slippa handikapp och klara sig utan hjälp. Vilken lycka.
 
Ha en bra dag. Kryp in under filten och må väl. Hej då!
 

Vi grattar Isabel

Efter en dag utan värk så är det igång igen. Får vara glad för det lilla värkfria. Ca -20 grader på morgonen. Laleh sjunger Ängeln i rummet och jag önskar att denna ängel satt här bredvid mig.
 
Igår kväll såg jag idrottsgalan från globeln. Varför? Ja det kan jag undra över. Man kan säga att det var klubben för inbördes beundran. Jerringspriset har jag röstat på, men inte ville jag att en golfare skulle vinna. Rättvisats skulle det vara att Johan Olsson vann. Han är väl den som får minst pengar för sin prestation att jämföra med Henrik Stetson som fick 11,4 miljoner för en tävling. Men säg den rättvisa som råder i världen. Och jag ska inget säga som röstade på Zlatan. Men sen ändrade jag mig. För sent!
 
Matte sover ännu på soffan. Han är ledig i dag. Behöver nog sova ut. På eftermiddagen kommer Isabel och Alec hit och äter middag. Matte ska köpa en tårta att gratta Isabel med. Smaskens.
 
 Jordgubbstårta naturligtvis. Själv är jag inte så förtjust i grädde, men! 
 
Ha nu en bra dag så hörs vi. Ciao!
 

Tjugondaknut

Jag har börjat dagen med att se "Stjärnorna på slottet" Leif André´s dag. Gripande historia som han berättade om sitt liv. Väntar nu på att syster ska komma och lägga om tårna. Klockan elva ska jag ha lunch klar till Matte. Det blir laxfilé med potatismos och citronmajonäs. En av mina favoriträtter vanligtvis. Fast nu har jag ingen matlust.
 
Isabel fyller år i dag, tjugondaknut, och blir 29 år. Herre min den vad tiden får. Tycker det var igår som hon var en liten skrutt. Det är ju på barnen man märker hur gammal man är själv.
 
Och dansen går vidare kring granen då julen dansas ut. Få se om det blir nåt handlat för mig för jag skulle behöva fylla på kylen.
 
-14 grader kan man avläsa på temperaturmätaren. Lämpligt kallt. Nu får ni ha det så bra govänner! Hej då!
 

Trött till tusen

Fastän jag har sovit till nio så är jag trött. Igår tog jag min sista pencilintablett, så nu kan jag inte skylla på dom. Jag har hört att då man blir gammal behöver man inte sova så mycket. Va? Då är jag ung alltså. Tonåring kanske, då jag nu kan sova som bara den. Matte försov sig 20 minuter i morse. Jobbigt för han som måste äta alla sina mediciner på morgonen. Förr kunde jag vila middag, men när jag började med stödstrumporna kan jag inte det. Så obekvämt att sova med dom på. Man som domnar av nedanför knäna.
 
Hör på radion att vänsterpartiet har årsmöte. Tyvärr har jag lämnat det partiet. Deras ideal är inget för mig längre.Sen Jonas S blev ledare tycker jag att det spårade ur. Kanske jag fastnar för sossarna detta val. Om dom nu inte gör bort sig. Jag vill då att dagens regering blir petad från regeringsställning. Så det så! Skulle önska att allt var som förut. Men det dagens styre förstört är inte lätt att få tillbaka. Till exempel: När man blir sjuk ska man inte jämföras med en som är arbetsskygg. Man ska inte behöva svälta  ihjäl för att man inte har råd att äta. Jag blir så förbannad när jag hör om sånt.
 
Blir att se lite längdskidor idag, sen vet jag inte hur dagen blir. Spelar lite mahjong också. -15 grader ute och det har slutat blåsa. Men jag håller mig inomhus. Tills jag får på mig skor igen. Ack ja! Ha det bra. Ciao!
 
 
 
 

Julen borta

Nu har kylan tagit sig tid att komma hit. Åtminstonde till Norrbotten. Hörde att en del björnar lämnat sitt ide i början på veckan. Ja tänk vad vi människor ställer till det i naturen. Eller ska jag säga att vi ställer till det för naturen. Hoppas att nalle har gått tillbaka till sitt bo. Vi får sjunga "Björnen sover" tyst och försiktigt så att han somnar om. En del bryr sig inte.
 
Nu har jag helt tagit bort julen. Kan tycka att det är skönt fast jag har tagit fram så lite av den varan.
 
Nu hörde jag på radion idag att samerna ska ha hjälp med att bekosta renarnas utfordring. Staten ska betala. Pga att det blivit så isigt och att inte renarna kommer åt laven. Har aldrig hört att bönderna får sån hjälp. Och i alla fall tycker jag att det får bli samernas egna regering som dom får be om hjälp hos. Dom har ju en sån och en egen skola, dagis mm. När dom nu vill vara ett eget folk och inte räknas som svenskar tycker jag att dom får ta hand om sina renar också. Men dom låter väl dom stackars renarna svälta ihjäl istället. Ni får tycka vad ni vill om detta. Men mina öron har varit öppna i all tid. Och man har hört ett och annat.
 
Nu är det dags att släcka lampan och önska god natt!
 
 
 
 

Snövitt

Lite kallare idag och snön ligger kvar efter gårdagens nederbörd. Knäppa jag var uppe sent igår. Fastnade framför en film som inte slutade förrän efter ett. Gick jag då och la mig? Men inte det, då gick jag in i duschen. Men sen blev det sänggång. Klockan åtta kom strumppådragaren och sen fortsatte jag att sova. Känns som om jag fortfande gick i sömnen. När jag skulle göra kaffe var det slut i burken. Och kaffepaketen var högst upp i skåpet. Som tur är syster K lång och fick hjälpa mig ner med ett paket. När hon kom för att lägga om såren. Check, kaffe gjort. Rostade en macka till kaffet.
 
Vad ska jag fördriva tiden med sen. Blir väl Emmerdale, Aidensfield, Lilla huset och senare Dallas och På spåret kanske. Vilket spännade liv jag lever. Jag tror säkert att ni vill byta med mig. Blir det pannbiff idag också. Det blev ju kvar igår. Kanske med mos, lingon och gurka. Tror Matte åker hem ikväll men återkommer i morgon. Vi får se. Nu är det slut för idag. Va kul ni tycker det va. Nott. Hej då!

Sveriges mästerkock

Än så länge är det inte så farligt med rinnsnuvan. Kan bli värre på eftermiddagen. Tårna värker efter omläggningen. Hon som la om heter Gun Britt, en trevlig dam men ack så hårdhänt. Nu är det gjort i alla fall och ska göras i morgon igen. Får väl se hur det blir med den saken. Matte kom igår kväll och har sovit här. Snart kommer han hit och äter tidig lunch.
 
På TV igår såg vi mästerkocken. Man får verkligen skratta hur en del lagar mat. Dom ska ju kora Sveriges bästa matlagare bland amatörer. En kvinna hade använt pulversås och jag trodde domarna eller juryn skulle smälla av. Kan förstå detta. Men hon såg helt oförstående ut. Hahaha!!!!!!
 
Tog fram köttfärs ur frysen igår. Nu återstår det att bestämma vad jag gör med denna färs. Biffar eller vad? Med löksås (ej pulver). Mig gör det samma. Läser i boken om bergen som svarar. Kan bli bra.  Det har kommit lite snö och är nån minusgrad.  Ska bli kallare sa dom på radion.
 
Ha det gott mina vänner. Ciao!
 
 
 
 

Rinnsnuva

Värken i lungorna fortsätter och snuvan följer i dess släptåg. En riktig rinnsnuva har jag begåvats med. Usch!!!!!!
Har tappat matlusten också. Tycker att allt är smaklöst. Försökte ringa till Isabel men tji svar. Hon är väl på jobbet. Tänkte att hon kunde handla lite mer med smak. Ska slänga det mesta som jag har i kylen. Bläh!
 
Har snöat litegrann. Blötsnö. Det är en plusgrad. Konstig vinter. Snart kommer väl björnen ur sitt ide. Vi kan väl sjunga "Björnen sover" så att han får fortsätta sova. Kan väl inte vara bra för dessa djur att bli väckta i förtid.
 
Igår började fyran sända Emmerdale och då förstår man att allt är som vanligt igen. Nu får jag ta itu med min stackars näsa. Bara att torka och torka snoken. Ska också göra en handlingslista till Isabel. Ha ni en bra dag. Hej då!
 
 

Ont i bröstet

Nu är helgerna slut och vardagen är här. Ganska skönt. I natt har jag haft ont i lungorna eller hjärtat. Kan inte precisera värken, men den är i bröstet och överarmarna. Samtidigt som det är tungt att andas. Ett tag hade jag tänkt larma men väntade med det. Nu hade ni tänkt säga: Gå till doktorn. Men det är inte så lätt i halkan att förflytta sig. Och färdtjänst får man ej nyttja när man ska till VC.
 
Började se en film, Zodiak, igår. Men den höll på så sent så jag var tvungen att sluta se den. Jag skulle upp tidigt och duscha. Så jag vet inte hur den slutade. Typiskt. Det gör jag aldrig mer om. Klockan sex var jag uppe och i duschen. Sen la jag mig igen. Och nu är strumporna på och kaffe drucket tillsammans med en limpmacka.
 
Sjuksystra ska komma och lägga om idag. Tror det behövs för det var i torsdags som det var sista omläggningen. Får se vilken dag jag kan handla, hur orken räcker till.
 
Längtar tills kottarna kommer fram efter sin vintersömn. Men det tar nog sin lilla tid. Men idag är det precis en månad tills Vinter OS börjar.
 
Nu ska jag ladda en tvättmaskin. Ha en bra dag så hej då!
 
 
 
 

Slut på helgerna

Trettondag jul är det idag och i morgon är det slut på helgerna. Skönt ska det bli att återgå till det vanliga. På radion är det program som heter Sverigeresan där dom reser från en ort till en annan med hjälp av telefoner. Ett program som dom gör på röda dagar som egentligen ska vara vardagar. Idag ska dom landa i Fredrika i Västerbottens län men i södra Lappland. Det är inte alltid dom lyckas men idag gick det bra.
 
Min svåger från Stockholm ringde och han berättade att det är likadant väder där som här.  Fast vi har mer halka. Och ingen snö. Hm!
 
Städade kylen igår. Skrev igår om skinkan jag skulle hacka och frysa in. Det blev inte för skinkan var oduglig så den hamnande i soporna. Det var massor som jag fick slänga. Och nu är det gjort. Det är som att kasta pengar.
 
Nu är det tid för mig att göra annat. Hoppas ni har det bra så hej då.
 
Min radio
 
 
 
 
 
 

Gratäng på julskinka

Söndag eller va? Jag blir dygnvill och får verkligen tänka efter vad det är för dag. Då är det trettondagsafton fast söndag. Har sovit gott i alla fall och Matte har farit på jobb. Efter idag är han ledig några dagar så då får han vila sig dagar. Vi såg Simon och ekarna igår kväll och sen gick jag och la mig. Lyckades somna efter ett intag av tramadol och alvedon.
 
Idag går skidåkarna i mål i tour de ski.. Kanske man kollar det. Ska också se reprisen på Fattiga och rika och eventuellt reprisen på fyran om äventyrarna. Ett program där avdankade idrottstjärnor blir nedsläppta i vildmarken och ska klara sig själva. Tomas Wassberg ska vara med och han verkar klara sig själv. Eller?
 
Ute fortsätter halkan att vara. Ingen snö. Än i alla fall. Har ätit en macka och druckit en kopp kaffe. Ska hacka det som är kvar på julskinkan och frysa in. Tar fram det senare och gör en skinkgratäng med lök, broccoli och potatis. Slår på grädde och in i ugnen. Gör det när man inte är less på julskinkan.
 
 
Det blir gott. Idag blir det restmat. Köttbullar och gräddsås. Ha det bra och så hörs vi i morgon. Ciao.
 

Antibiotika hjälper inte

Ännu en dag med blida. Bara mörker vartän man ser. Snön har ännu en gång försvunnit. Matte jobbar fastän han har ont i bröstet. Beroende på de revben han brutit. Stackars honom. ♥
 
Jag har fortfarande ont i mina tår efter omläggningen. Blir snart tokig(are). Tour de ski idag är det indiviuell start.
Igår såg vi Miljonjakten, På spåret och en film med Kevin Costner och sen sängen.
 
Jag har nyss löst melodikrysset. Enkelt var det idag. Ja det brukar det ju vara. Matte är ute och kör och det verkar lite körningar. Folk börjar väl vara less på satt röra på sig. Sitter mest hemma. Jag förstår dom.
 
Ska snart förflytta mig till TV-rummet. Kanske jag läser en stund. Ha en bra dag och hej då!
 
  I morgon fyller Caroline år. Mitt barnbarn som bor i Skarpnäck. Grattis!
 
 
 

Ramla omkull

 
Jag hade skrivit om att Matte ramlade omkull när han gick med mina sopor igår. Nu var han och lämnade prover på Sunderby sjukhus. Då undersökte läkaren honom. Tre brutna revben, ett sargat knä och blåmärkta händer resulterade detta fall i. Man kan inte vara för försiktig i dessa halkiga tider. Det jag hade skrivit ramlade bort (hahaha). Typiskt!
 
Men jag kan inte göra annat än att skratta då jag tänker på städningen i min lägenhet igår. Brukar ni städa i denna ordning? -----Vaska, damma och dammsuga. Jag brukar inte göra det men igår blev det så när min städhjälp for fram. Herre jesses.
 
Såg en svensk film igår. Tyskungen efter en bok av Camilla Läckberg. En rörig film. Tur jag läst boken. Matte har inte det och han fattade ingenting. Vilket jag kan förstå.
 
Jag flyttar mig nu till TV för att se touren. Har inga förhoppningar på en svensk seger. Bland killarna verkar dom ryska vara i slag och dom finska tjejerna verkar bra.
 
Ha det så bra och var försiktiga så ni inte faller. Hej då!

Nytt år

Vad gjorde jag för att fira det nya året. Jag la mig 22.10 för att jag var så trött. Och så var jag ensam och ingen som förgyllde min tid mer än TV. Jag var nog himla trött för jag sov  till 10.15. Nu har jag druckit kaffe och ätit en polarknäcke med leverpastej. Hamnar framför TV som vanligt. Har verkligen ett intressant liv. Men jag kan inte vänta mig nåt annat.
 
Det gick inte så bra för våra skidess igår. Men dom får godkänt i alla fall. Fortsättningsvis går det väl bättre. Emil är ju inte där och sätter ner foten. Bara två månader till OS. Ser fram mot det.
 
Det har snöat. Så nu är det vitt på marken. Ser så fint ut. La ut äppelbitar till fåglarna. Det gillar dom, åtminstonde skatorna. Själv smaskar jag på salta jordnötter. Det är gott.
 
  För arr återgå till nattens övningar så sköts det raketer hela natten på Hagelvägen. Har aldrig varit med om maken till livat. Har verkligen folk så gott om pengar att dom har råd att skjuta smällare hela nätter. Jag lider inte av det men tänker på djuren som får panik. Som hundar och hästar. Har god lust att smälla av en bössa intill deras öron. Och hoppas på att dom blir döva. Så elak är jag.
 
Förflyttar mig nu till TV. Ha det bra mina vänner och Gott Nytt År!

RSS 2.0