Sista juli

Jag är sen idag med bloggen. För det första sov jag så länge och sen gick allt i myrsteg. Jag brukar hinna skriva bloggen före melodikrysset, men inte i dag. Men nu ska jag skriva lite.

I går var det så varmt och kvavt så man nästan höll på att svimma när man var ute. Åtminstone jag, när jag var till Konsum. Jag gick till Konsum för att dom har bättre och billigare jordgubbar. Det skiljer 20 kronor för ett kilo mellan Konsum och Ica. Konsum som är dyrare på allt annars. Men tydligen ville alla ha jordgubbar, för när jag kom dit strax före ett var gubbarna slut. Min vanliga otur. Träffade en gammal bekant som jag inte sett på 16 år. Hon hade flyttat hit från Kåbdalis i våras. Kul, för nu ska vi hålla kontakten. Hon bor inte så långt från mig.

Till middagen kom Matte med två liter jordgubbar som han köpt på Ica. Gulle han som är så snäll. Det blev mycket läsa under kvällen. Tänk att jag skulle bli så fest vid Elsie Johansson, och hennes historier.

I dag är jag matfri. Matte for till Piteå och PDOL. Han har ju mycket gamla kompisar där. Så det blir mest troligt kräm och mjölk till lunch för mig. Sen har jag kvar några skivor fläskfilé som jag äter till middag med stekt potatis. Enkelt blir det. Sen ska jag försöka dammsuga och vaska lite, behövs verkligen.

TV blir det nog i kväll men vet inte vad. Blir det för tråkiga program, läser jag. I morgon är vi inne i augusti, så snart är sommaren slut. Den som nyss har börjat. Så tråkigt, men jag skulle inte vilja att det var sommar för alltid. Man kan ju inte göra nåt åt det, att sommaren ska ta slut. Bara att följa med tid. Men jag kommer att sakna jordgubbarna.
                                          
Men i kväll kan jag äta av dom. Smaskigt. Nu får ni ha en bra lördag. Ni har det säkert roligare än mig. I alla fall så hörs vi i morgon, på min tvättdag. Hej då!                                 

Ska det bli en regnhelg?

Tala om svart ute och åskan mullrar som den bara kan i Älvsbyn. Men det är nog bara tillfälligtvis. Hoppas det i alla fall, jag måste ju helghandla. Ska också hämta ett paket på Ica, från HM. Men det ordnar sig nog med regnet, tills dess. Annars finns det ju färdtjänst.

Det blev ingen medalj för Linus i går. Han kämpade tappert med ett ont lår, och slutade på en fjärde plats. Han gjorde bästa hoppen ändå. Johan Wissman missade finalen med tvåhundradelar. Bra kämpat ändå pojkar. Återstår att se hur det går för Emma och Musse idag. Håller tummarna.

Så är det då fredag igen. Undrar vad det är på TV ikväll? Finns det nåt av intresse för mig? Annars läser jag i boken. Den är nog så intressant. Men innan kvällen ska jag göra sparrissoppa till lunch. Har plockat fram bröd från frysen. Matte köpte pepparstek i går, som jag ska fixa till middag. Gör en god sås till detta och pommes frites. 

Vilken dag ska jag städa? Skulle behöva göra en riktig storstädning, men hur ska man orka med det? Ingen städhjälp har jag, och det mesta klara jag av. Men det är hörn och lister och andra ställen som jag inte kommer åt, som är problem. Skulle vilja ha det som förr, då man klättrade och for fram utan hejd. Då uppskattade man inte det, tyvärr. Nu skulle jag ge allt,,m för att få tillbaka den tiden. I alla fall ska jag byta lakan i sängen. Det klarar jag, med viss reservation.

Nu är det så, att jag inte har så mycket mer att skriva om i dag. Tror jag duschar innan EM börjar på TV. Ha det så bra och hoppas att ni inte har så mörkt som jag. Skulle vara tråkigt för Piteå om dom har regnigt just denna helg. Men det kan ändra sig. Hej då!

Joakims födelsedag


I dag fyller Jocke år. Men han är nånstans nedanför Umeå så det blir inget kalas. När han föddes var det på en torsdag också, som i dag. Den lilla spjuvern var så söt. Det vita håret stod som en sky kring hans lilla huvud. P g a att han hade så mycket gulsot, var han så brun och såg så frisk ut. Grattis gubben!

Solen var visst på en blixtvisit i går. Nu är det mulet igen och regnet hänger i luften. Men värmen håller i sig. Var till forvården i går eftermiddag och efter det till Ica. Det kändes kvavt ute. Var ganska skönt att komma hem till min svala lägenhet. Gjorde pannkakor (tunna) med sylt och grädde till middag. Sommarmat! 

Såg en film på 3:an. "Jesse Stone-night passage" med Tom Selleck. Ganska bra. I reklampausarna såg jag också dansarna. Fick säga adjö till Alex Wong, en av dom bästa. Han hade visst skadat sig.

Börjar tro att jag bor i en storstad, om man ska tolka ljudet som hörs utifrån. Bilar som kör race, folk som skriker och har sig. Och det är nattetid. Ja herre min je.

I går kväll drunknade en tvååring i Teuger utanför byn. Drunknade i en uppblåsbar pool. Hemskt! Och i morse hittade dom en man som har drunknat i byn. I år är det många som har drunknat. Undrar vad det beror på?

På EM i friidrott har det inte hänt ännu. Alltså ingen medalj till Sverige ännu. Men många finalister har det blivit. I dag ska jag hålla tummarna för Linus Thörnblad i höjdhopp. Kan bli medalj om turen är med. Hoppas kan man ju alltid.

I dag ska jag få min spruta. Och den behöver jag verkligen, för nu är jag så stel i lederna. I dag blir det ingen utgång för mig. Ska låta tån vila en dag. Till lunch gör jag stekt korv med potatismos. Och till middag gör jag pannbiff med potatis. I morgon ska jag handla till helgen. Då blir det ett nytt korsord att lösa. Kanske nån jordgubbe också. Piteå Dansar och Ler börjar i dag. Matte brukar vara på det, men jag vet inte om han ska dit i år. Han är ju ledig. Vad jag ska handla beror ju på, om han är hemma eller inte.

Nu ska jag sätta på TV-n och kolla på EM. Inväntar också spruterskan. Ha en bra dag så hörs vi i morgon.
                                              Hej då!


Hessle

Solen har kommit tillbaka. Skönt att mörkret får vika. Nu idag ska jag skriva en annorlunda blogg. Boken jag läser är ju skriven av Elsie Johansson, och ju mer jag läser, så påminner trakten hon skriver om, om min barndom.
                                   
                                

Trakten jag växte upp i, är Dalby en by utanför Uppsala. Vi bodde vid Ekoln, en vik av Mälaren. Huset vi bodde i låg ensamt och två kilometer från oss bodde mormor och morfar. Gården hette Hessle, och bestod av ett stort hus med en ingång mitt på, samt en köksingång på sidan. Köksingången användes till vardgas och den stora med dubbeldörrar användes till fest. Mitt för den stora ingången låg det en stor rabatt med blommor, som pioner och löjtnantshjärtan. Till vänster om huset låg brygghuset där man t ex tvättade. Bredvid brygghuset låg undantaget, där mormor och morfar bodde som pensionärer. Då skötte Nanny och Ville gården.
                                     

Till vänster om undantaget låg den stora trädgården. Med fruktträd, grönsaksland och bikupor. Den sköttes av  morfar och varje lördag lastade han kärran och spände för Irsy och Blenda. Sen bar det av till stan för att sälja sina varor på torget. Ibland fick jag följa med. Spännande var det.

                                    
Grinden från vägen och upp till huset var vitmålad och till höger stod lusthuset. Det var gult som solen och åttakantigt. Där torkade morfar kryddor och det kändes på lukten. Vi barn lekte ofta där. På andra sidan vägen låg stallet och lagårn. Även isstacken låg där, samt ett vagnslider. Isstacken var som en stor timrad låda med stora isblock i sågspån. Det var så man bevarade isen under sommaren. På vintern sågade man stora isblock ur sjön. Sen fraktades dom hem till stacken och packade isen med sågspån, så höll den sig kall. I vagnslidret förvarades kärror, landåer, slädar och hässjor o dyl.
                                  
Min barndoms somrar var underbara. I alla fall det man kommer ihåg. T ex när mormor gjorde plättar med krusbärssylt och ropade att maten var klar. Och alla ungar som hörde det, kom springande. Även grannarnas ungar kom, och var välkomna.

Jag vill minnas somrarna men glömmer vintrarna, som kunde vara kalla och snöiga. Då fanns inga skolbussar och det var sju kilometer till skolan. Ibland var det att pulsa i djupsnö två kilometer till byn. Därifrån var det plogat, så de sista fem kilometrarna var det lätt att gå. När jag skulle börja trean flyttade vi till Långshyttan och då blev det nära till skolan. På gott och ont. Jag saknade Hessle jättemycket och var där på dom flesta loven. Men jag ska vara glad som fick uppleva så mycket. Så mycket kärlek och glädje. Närheten till både människor och djur. Det var nog där jag byggde upp min humanitära känsla.

Nu blev ni väl snopna när ni slipper höra mitt svammel om mat, TV och promenader. Ont i en tå osv. Ni får vila öronen idag. Ha det så bra och hej då!

Bilderna jag lagt in är Dalby kyrka, bikupor, lusthuset och vagnslidret.

Nu börjar EM

Idag kan man verkligen kalla dagen, mörk. Men vad gör det, när det klockan 10 smäller till och EM i friidrott startar i Barcelona. I denna älskade stad ska vi tro på under, när det gäller svenska idrottsprestationer. Det kan ju hända. Och då vill jag se detta. I alla fall hålla tummarna. Jippi!

Det gick ju bra att lämna prover i går. Återstår bara att se om proverna är bra, så det blir spruta på torsdag. Var sen på Konsum och köpte shampo och duschtvål, även två liter jordgubbar slank med. En ny osthyvel var jag också tvungen att köpa. Jag har två, men dom är så slöa att dom är odugliga. Osten bara korvar sig, om ni förstår vad jag menar.

Efter mat och disk läste jag lite. Såg sen en film, "Gråta med ett leende". En spansk film, den sanna historien om Ramón Sampedros liv. Han blev förlamad från nacken och ner efter en dykolycka. Han sa på ett ställe i filmen, att när han sov drömde han, att han kunde göra allt. Det känner jag igen. Jag drömmer också om att jag gör saker, som jag absolut inte kan göra. Blir sen besviken när jag inte klarar av det. En vän sa till mig en gång, att när jag dör, ska jag inte ångra nåt. Då vill jag ha gjort, det som jag alltid ville göra. För min del har jag inte hunnit göra allt jag ville. Och nu blir det väl bara i tanken jag kan göra det. Eller i drömmen.

Efter filmen såg jag en repris av "Tudors". I kväll blir det väl "Morden i  Midsomer". Appropå vädret så ska det bli bättre. Eller bättre? Det ska komma en värmebölja snart. Och för mig är det ju inte bättre. Det är nog varmt nu. Men jag ska ju inte göra nåt så att jag blir svettig. Förmiddagarna sitter jag och ser på EM, och tittar på när andra svettas. Ja se friidrott, det är mitt liv det! Åtminstone sommartid. Nu är det bäst att jag gör mig klar för den första dagen på EM.

Ha det så bra alla vänner. Vi hörs i morgon så hej då!

Mörkt och trist

Sänder en tanke till de som sörjer sina anhöriga efter den svåra olyckan norr om Piteå. Det är hemskt att sådana olyckor måste hända.

Vädret är idag är inte det bästa i mitt tycke. Vaknade vid tretiden av att regnet bara vräkte ner. Jag brukar inte vakna av ljud utifrån, men nu gjorde jag det. Och jag som vattnade blommorna på balkongen i går. Helt onödigt kan jag säga. Visserligen är det tak ovanför balkongen, men det brukar skvittra in lite vatten ändå.

Jag såg filmen "Flyga drake" igår kväll. Efter att ha läst boken blev jag lite besviken. Men det brukar man bli. I boken hände mer än i filmen. Men på det stora hela fick man en inblick i vad som hände. Det är en sann historia om de två pojkarna i Afganistan, innan den ryska invasionen. Boken fick mig verkligen att tänka över livet som sådant. Skådespelarna i filmen är helt okända och dom är fantastiska. Fastän filmen är amerikansk, så är språket det afganska. Det är skönt att man slipper höra det amerikanska språket talas i Afganistan och Pakistan.

I dag efter lunch måsta jag fara till vårdcentralen och lämna prover för sprutan. Pga tån kan jag inte gå dit, utan måste ta taxi. Blir dyrt det. Hade Matte inte jobbat så hade han skjutsat mig, men nu blir det att åka taxi. Dom tvåhundra skulle jag hellre behövt till nåt annat.

Varmkorv till lunch idag. Till middag skinksås och färsk potatis. Igår åt vi fläskfilé av bästa sort, med bearnaissås och pommes frites. Gott var det i alla fall. Sällan man får så bra filé. Kan ha varit för att den var färsk och inte fryst. Matte kom med en påse M, som jag skulle ha till filmen. Han är då för gullig.

Fr o m den första augusti blir det en ny lag, vad det gäller reklam i TV. Så nu behöver fyran inte vänta 20 minuter mellan reklampauserna. Då kan man tänka sig hur det blir. För mig blir det ändå mindre att se på reklamkanalerna. I går när jag såg filmen på fyran, blev jag störd av avbrotten. Tänk er att lägga nyheterna mitt i en film, bara det kan man bli störd på. Sen har fyran så långa reklamavbrott. Tillgodo ser vi oss reklamen? Nej, tvärt om. Man blir bara arg.

Nu till boken. Jag har snart läst ut "Glasfåglarna". Den handlar om Nancys uppväxt i en fattig familj. Hon är yngst av fem syskon. Fadern jobbar på sågen och mamman är hemmafru. Dom äger huset som står på ofri grund. Huset är helt omodernt, saknar el, vatten och avlopp. Tror det ska vara på 30-talet. I alla fall före andra världskriget. Hon som skrivit boken, Elsie Johansson, verkar ha upplevt det hon skriver om. Fortsättning följer nog i nästa bok "Mosippan". Boken är lättläst och på sitt sätt fängslande. Ser fram emot fortsättningen.

Nu är det hög tid för min dusch. Tänk att lite vatten kan förnöja min dag. Skönt att känna sig ren och fräsch. Ha det bra i eran vardag och så höres vi i morgon. Hej då!

Flyga drake, se den!

Ingen sol än så länge. Ganska svalt är det ute men ändå skönt. Ska tvätta klockan tio. Får se om avloppet är rensat och tumlardörren lagad, som sagt var. Har nyss ätit frukost och mår ganska bra. Om man tänker på att på torsdag är det sprutdag, så mår jag ganska fint. Men lilltån är fortfarande ond. Ska till fotvården på onsdag. Då kanske hon kan se vad felet är. Mest gör det ont när jag har skor på mig och går.

Njöt av fisk och färskpotatis till middag i går, i min ensamhet. Hade legat och läst hela eftermiddagen. Boken, Glasfåglarna, är en tät bok. Betyder att texten flyter på utan uppehåll, om nån förstår vad jag menar. Jag kan säga att jag inte så ofta läser såna böcker. Men den är intressant. Författarinnan, Elsie Johansson, medverkar just nu i ett radioprogram med Stina Gardell. Som jag hör på nu. En händelse som är som en tanke. Mysko, eller hur?

Ganska tråkigt på TV i går, men jag såg Morse. Sen vart det sängen. Idag vet jag inte vad jag gör. Först ska jag tvätta och klockan 13 är det lunch. Jag äter upp fisken som blev kvar i går och Matte får äta potatisbullar med bacon. Sen blir det väl att fortsätta läsa till middagen. Kl.21 ser jag filmen "Flyga drake" på fyran. Ser fram emot detta. Se den!

Min goda vän är fortfarande borta. Ingen vet vad som har hänt henne. Inte ett spår! Polisen vill ha tips. Då tycker jag att alla som tycks veta vad som hänt, kan säga det till polisen. För dom vet inget. Historierna om henne (och även hennes man) är otaliga. Skitpratet är som vanligt igång. En karl sombor i samma hus som jag, vet allt. Han har hela listan. Jag blir så trött på folk. Kan dom inte engagera sig i nåt viktigare, än att prata skit.

Nu har jag väl inget mer att skriva om, denna dag. I morgon får jag inte glömma provtagningen. Nu ska ni ha en skön söndag. Hej då!

Kristina

Mindre blåsigt idag och solen ler. Om man ska tro Lisa Syrén på "Ring så spelar vi" så håller befolkningen i södra Sverige på att frysa ihjäl. Det är bara 15 grader där. Jag slutar snart att förvåna mig. 

Har inte planerat nåt för i dag. Ska slå en pling till Isabel och ge henne måtten på en porös skiva som jag vill att hon ska köpa. Det ska vara underlag för mitt tygmåleri. Jag har haft en sån skiva, men den är nån annansstans. Kan vara i Korsträsk efter mitt nedslag där. Men kan inte be dom om att söka den. Dom har väl haft nog med att söka mina grejer. Det är bara svårt att förklara hur den ska se ut. Men jag får försöka. Finns inget ställe i byn som saluför såna grejer.

Träffade gamla bekanta i går när jag var ute. Roligt att slänga käft med dom. Kunde inte låta bli att köpa jordgubbar, dom var billigare på Konsum än på Ica (konstigt nog). Köpte också av den goda färskpotatisen.  Tror Matte bara ska äta lunch i dag, då han är nattbil. Jag har tagit fram en röding ur frysen. Steker den i ugnen och kokar några små goda potatisar till den. Smaskens! Ska Matte äta middag här, får jag ge honom nåt annat (som är utan ben). Jag var också på Kupan igår, men hittade ingen matta, som jag vill ha.

Efter mat och disk i går, la jag mig en stund för att läsa. Då somnade jag och sov till 21.30. Men jag satte i alla fall på TV-n. Åt kräfterna. Dom var jättesalta, så det blev att dricka mycket vatten. Löste ett korsord och sen återvände jag till sängen. Hade då inga problem att somna igen och sov till klockan sju.

Kristina har namnsdag denna dag. Känner, eller kände, några Kristinor. Redan som litet barn hade jag en lekkamrat som hette Kristina. Hon var yngst av tio syskon. Bodde på en stor gård med stort hushåll. Förutom de tio barnen, bodde en far och en mor samt faderns två fastrar. Även en lantarbetare (dräng) och ett hembiträde (piga) bodde där. I mitt barnatycke var dom jättemånga som bodde där. Ni skulle sett deras kök och deras köksbord. Det gick inte av för hackor. Fler Kristinor har jag känt, men ni skulle inte orka med berättelserna om dom. Tar det en annan gång.

Blir nog TV-tittande i kväll. Nån film kanske. Appropå film så ska ni se "Flyga drake" i morgon, Visserligen är det på fyran, men det kan vara värt reklamavbrott. Jag har läst boken och blev helt tagen. Måste bara se filmen. Är den hälften så bra som boken, så är den bra. Alltså se den!!!!!!!!

Men i kväll vet jag inte vad jag ser. Finns det inget annat ser jag "Morse". Nu inväntar jag "Melodikrysset" och sen blir det en dusch. Kl.13 är det grönsaksoppa till lunch. Sen läser jag ur boken och har det skönt.
Ha det ni också så hörs vi i morgon! Hej då!

Emma

Tydligen har det blåst i natt. Jag sover ju så hårt, så jag märker inte. Jag var förvarnad så jag stängde balkongdörren. Hörde på nyheterna att fjälltrakterna har fått snö. Snö i juli månad, ja det är inte första gången. I alla fall skiner solen nu efter kvällens regnskurar.

I går var jag på Ica och helghandlade. Det slank ner två liter gubbar fastän dom kostade 89 kronor kilot. Det är dyrt att bo i norrbotten. Men det är min ända last, jag får väl dra ner på nåt annat. Till middag kokade jag ris som jag blandade med majs. Sen satte jag rökt skinka i botten på en form och sedan sparris. Slog på risblandningen och riven ost. Toppade detta med mellangrädde och sen in i ugnen 200 grader ca 25 minuter. Man kan även sätta ostsås i stället för grädde och ost. Servera med grönsallad och tomater. Bara ett tips så där.

Matte kom med en kartong kräftor i går. Han är så gullig.  Tänker på mig, hans mamma. Nu är dom i kylen på tining. Äter dom nog i kväll, det ska bli så gott. Har inte ätit kräftor på två år. Så jag längtar verkligen.
Det ända jag såg på TV i går var "Himmelblå". Den norska serien som går på ettan nu.

I kväll vet jag inte vad jag ser, får bestämma mig senare. Jag går till övre Kupan i dag för att se om dom har några fina mattor för några tior. Den stora mattan jag har nu framför soffan gav jag 30 kronor för. Den är i flera blå toner. Verkligen snygg. Nu skulle jag vilja ha en sängmatta i rött. I källaren har jag en sängmatta, typ bomullsrya. Den är beige och passar nog bra men skulle som sagt vilja ha en röd matta.

Till lunch blir det ärtsoppa. Det var länge sen. Till middag gör jag korvgryta. Det tycker jag är gott med en knäckesmörgås till.

I morgon är det melodikrysset igen. Varför kan inte jag få vinna en klocka?  Jag har inget armbandsur. Jag har mobilen när jag är ute. Men aldrig några glasögon, så att jag kan se vad klockan är. Sist jag hade mina läsglasögon med mig, hade jag sönder dom i väskan. Då tycker man att jag skulle köpa mig än klocka. Men här i byn är dom så dyra, och när jag för nån gång skull är nån annan stans så minns jag inte detta. Får höra med Isabel om hon kan köpa en klocka på Ur och Penn. För ska jag vänta tills jag vinner en på Melodikrysset, så blir det aldrig under min livstid. Eller vad tror ni?

Nu blir det en dusch för mig. Sen ska jag kolla om mina blommor behöver vatten. Knappast troligt fastän dom är under tak. Det brukar ju skvittra när det regnar. Ha det nu så bra i sommarvärmen. Det blir nog varmt idag, fastän det har snöat i fjällen. Hej då!

Magdalena

Om ni visste hur jag har slitit för att ta mig in på denna sida. Till min blogg menar jag. Håller på att bli tokig på min dator. Inget verkar funka som det ska. Soporna väntar snart.  Men det har jag väl sagt förut, tror jag.

16 grader ute och lite molnigt och en svag vind. Regnade i går kväll när Jocke och hans familj var här och åt lasagne. Det var en rolig kväll när många minnen kom upp. Det var mest pojkarnas minnen som det talades om. Från deras barndom. Roligt var det i alla fall, jag tror till och med Tova och Oscar tyckte det var kul.

Sen var det "Miss Marple" på TV som jag såg på. Sen såg jag dansarna, och det var ännu en tjej som åkte ut. Nu är det två tjejer och sex killar kvar.

Nu har jag tre böcker att läsa. Matte var på biblioteket och hämtade dom. Det är Elsie Johanssons "Glasfåglarna", "Mosippan" och "Nancy". Ska bli intressant att läsa en för mig ny författare. Dessa tre böcker är en trilogi. Ska sätta tänderna i den första i dag. Längtar!

Måste på Ica och handla idag. Men först ska jag ta en dusch och laga lunch. Det blir minestronesoppa. Till middag ska jag göra en ris och skinkgratäng. Har gjort en lista på vad jag ska ha från affären. Om nån tror att jag ska köpa jordgubbar så är det sant. Nu är det ju norrbottniska gubbar, från Sikfors just nu. Har ännu inte hittat nån lus i kartongerna. Det är nog inte lusår i år.

Tänk att i morgon är det fredag igen. Och rötmånaden börjar. Känner några Magdalena men på håll. Ett av dom namn, som var på förslag när Isabel föddes. Men det blev Isabel (Björn Afselius fel), Caterina efter sin franska farmor och Sofia efter sin mormor. Nu har Sofia blivit Sofie av nån konstig anledning. Så kan det bli när nån trycker på fel knapp. Men det spelar väl ingen roll. Det är ändå samma unge. Gullunge som nu är stor.

Nu ska jag duscha och må väl i vattnet. Sen sätter jag på TV-n och ser "Aidensfield" och "Emmerdale" medans jag kokar soppa på en pasta. Om jag får igång datorn i morgon, så hörs vi då. Hej då!

Johanna

Ska det bli regn i dag eller inte. På radion säger dom att det ska regna, men det stämmer inte alltid, förstås. Men det är ju fruntimmersveckan, så varför inte. Johanna är det i dag. Om man översätter mitt namn till svenska så blir det Johanna. Så grattis alla Johannor idag.

I går gick jag till Gårdings för att få mig ett nytt blad till min skalpell. (Den som man använder för att skära ut mönster till tygtryck) Men på Gårdings visste dom inte ens vad det var, fastän jag hade skalpellen med mig. Nu vet jag, att om jag ska ha nåt, ska jag inte fråga på Gårdings, för dom har aldrig det jag ska ha. Gick till bokhandeln och dom hade, fastän då fick jag köpa hela skalpellen. Den jag hade var gammalmodig, och det hade kommit nya modeller. Men nu har jag en vass skalpell. Så kom an!

Sen blev det Konsum. Jag handlade det jag ska ha till lasagnen i dag + jordgubbar. Köpte ett örngott som jag satte över sittkudden i korgstolen. Så nu är allt i samma ton i min annorlunda soffgrupp. Jag är i alla fall nöjd.

Ingen Matte till middag i går. Han var nattbil och då äter han på annat håll. Själv åt jag lite enkelt samt en liter jordgubbar till kvällen. Såg allsången och Midsomer. Sen i säng och jag var trött kan jag säga. Sov till 7.30 i morse.

Ska moppa golven i dag så att mitt främmande inte får dammtussar i munnen när dom ska äta lasagne. Men innan dom kommer ska vi äta lunch kl 12. Soppa som vanligt. Matte ska sluta med mjölk för att se om det är mjölken som gör att han känner sig uppkörd i magen. Han var ju laktos allergiker när han var liten, så det är inte otroligt att han har fått tillbaka detta. Jag har köpt laktosfri mjölk så jag kan göra såsen till lasagnen på den. Undrar varför den är så dyr. 13,50 för en liter. Men funkar det så får det kosta.

Fick meddelande om att böckerna är klara att hämta ut från biblioteket. Får se om jag får Matte att göra detta i dag. Jag hinner nog inte gå ut idag. Har så mycket att styra med. Ska väl se på TV en stund i kväll. Åtminstone se vilken dansare som åker ut från "So you think you can dance". Vet inte annars vad det är på TV. Veckans filmer på 4+ är Eddie Murphy, och jag är inte så förtjust i dom filmerna. Tycker bara att dom är jobbiga. Skippar dessa. Gör inget om jag har en bok att läsa.

Nu är det slut på mitt svammel och jag hoppas ni återkommer i morgon och läser min blogg. Ha det så bra!
                                                   ♥Hej då!♥

Margareta

Stegade iväg till tygaffären i går. Där köpte jag spets som jag ska ha och kanta en målad duk med. Så skir och fin. Hittade också ett tyg, blå och vitrandigt, som blev en duk till mitt runda bord som står framför soffan. Duken går ner till golvet och uppepå den en vit duk med målade löjtnanshjärtan och förgätmigej på. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Nu gäller det att sätta nytt tyg på kudden som ligger i korgstolen. Eller kanske köpa ny kudde. Kanske far på Konsum i dag och kollar vad dom har.

Efter tygaffären blev det Kupan. Köpte två skedar (att äta grape med) för två kronor. Ett fint underlakan (att sy nånting av och måla på) för 10 kronor och en vackert blåmålad korg med blommor på, till att ha min stickning i på golvet bredvid den randiga duken. Korgen kostade 25 kronor, väl värd. Är det nån som förstår att blått är min favoritfärg.

Sen till Konsum där jag köpte lite mat (jordgubbar från Sikfors). När jag kom hem bytte jag duk på bordet och pysslade lite innan jag gjorde middag. Det blev halvfärdiga kåldolmar och jättegod färsk potatis. Mums! Efter disken la jag mig och vilade en stund. Fastän jag inte skulle se på TV, så slog jag igång den och såg Lotta på Liseberg (denna glada flicka) samt filmen om van Veteren. Men jag gäspade mycket kan jag säga och när jag la mig, somnade jag som en stock (om nu dom sover). I det stora hela kan jag säga att jag är nöjd med gårdagen. Tänka sig att 1,5 meter tyg kan glädja så.

Matte kommer till lunch i dag men inte till middag. Lunchen blir tjocka grillade korvar med bröd, senap. ketchup och en sallad. Efter lunch ska jag handla till middagen i morgon, då Jocke och hans familj kommer. Då gör jag en stor lasagne. Precis som i italienska filmer. Där hela familjen äter pasta, fast jag har ju borta halva familjen. Men det är ändå roligt att träffa dom som kan komma. Jocke är inte här i trakten så ofta, så man får passa på.

I dag har vi kommit till Margareta i fruntimmersveckan. Grattis till Margareta B och Margareta S! Växlande molnighet idag men varmt.

Ikväll blir det att titta på "Morden i Midsommer" naturligtvis. Kanske slänger jag ett öga på allsången också. Den dag mina favoriter är med ska jag slänga båda ögonen dit. Låter bra va?

Nu ska jag in i duschen och sen planera för min målning. Ska också tjata på Matte att han gör en målning av Alec. Den han målade till Isabel och Johan till julklapp, var så bra att jag också vill ha en sån. I alla fall nåt liknande. Kanske jag får en till julklapp om jag surrar nog mycket. 

Nu ska ni alla ha en bra dag. I morgon får ni höra hur denna dag varit. Hej då! 

Sara

Ny vecka och löning. Håll med om att livet blir så mycket ljusare med pengar på fickan. Nån som har ont om den varan håller säkert med, medan den som har gott om pengar inte kan förstå detta fenomen. Jag är då nöjd denna dag och solen skiner än, efter ett dygn med växlande väder.

Ingen lunch med den arbetande sonen. Han skulle en resa till Umeå. Så efter "Emmerdale" går jag till tygaffären för att köpa spets och eventuellt ett tyg. Tar nog en tur till nedre Kupan också. Måste handla lite mat sen, för det börjar bli tomt i kylen. Är det nån som har ett mattips? Jag börjar bli less all mat. 

Igår tvättade jag och i tvättstugan var det inte bara täppt i avloppet under diskbänken, utan tumlaren var också trasig. Jag blev så f.....nad, så jag ringde upp hyresvärden i rena ilskan och han blev så förskräckt att han kom direkt och rensade avloppet och lagade låset till tumlardörren. Äntligen kan man använda diskhon efter fyra månder, som det har varit stopp.

Nu är tiden inne att man måste gå och kasta soporna varje dag. Gör man inte detta så blir det fullt med små flugor i skåpet där soporna förvaras. På fredag börjar rötmånaden. Då är det bäst att se upp så man inte förtär nånting som är dåligt.

Roligare är, att i går började fruntimmersveckan med Fredrik. Idag är det Saras tur. När jag var i tonåren hade jag en pojkvän som hade en lillasyster som hette Sara. Hon var så söt och snäll så när jag hör namnet Sara så tänker jag på henne.

Såg "Tudors" på TV i går. Sen var jag så trött att jag nästan inte orkade ta mig till sängen. Då är man trött. Men nu har jag sovit gott och är pigg igen. 

Kommer ihåg att i lördags var det rockkonsert i Lomtjärnsparken. Jag hörde den utan att vara där. Roligt när ungdomen har nåt nöje härikring. Annars måste dom åka till Luleå eller Piteå, och då ska dom skjutsas. Åtminstone dom som är så unga att dom inte har körkort. Bra att dom anordnar nåt, tycker jag. Men alla håller inte med. Men det är dom som tycker jag syndar, när jag tvättar på söndagar. Dom vill inte höra rockmusik utan annan musik. Men det måste vara musik för alla. Annars blir det bara pensionärer som bor här, och hur kul är det?

I kväll blir det nog en TV-fri kväll för mig. Ser inget som skulle roa mig i TV-tidningen. Då är det bättre att låta bli. Ska kolla om det finns nån pocket på affären som jag kan roa mig med.
Ha det så bra så hörs vi. Hej då!

En snabbis

En liten snabbis bara. Ska duscha innan jag ska till tvättstugan. Soppa till lunch blir det kl.13. Tror jag gör broccolisoppa, har gott om broccoli i frysen. Till middag blir det lövbiff med pommes frites.

I dag är det helmulet. Riktigt mörkt är det, både inne och ute. Och ingen bok att läsa. Annars brukar det vara läsväder. Ligga på sängen och bara njuta at det goda ordet.

Löning i morgon, dom skulle gärna kunna sätta in lite extra nu. Men jag tror jag får en hundring mindre i stället. Staten har det väl dåligt med pengar.

Ikväll ser jag "Tudors", som har fått stå tillbaka under fotbolls VM. Tyvärr bryter jag nu. Känner mig stressad nu pga tvätten som ska göras snart. Ni får ha en skön söndag så återkommer jag i morgon.
                                                  Hej då!

Bryter för melodikrysset

Mulet i dag och i går eftermiddag regnade det. Jag hann då ut innan regnet. Det var ganska soligt då jag var ute. Köpte jordgubbar som inte var så jättefina, men goda. Nu hade dom höjt priset från 49 kr till 80 kr/kg. Undrar varför? Kanske det är norrbottningska gubbar. Dom brukar ju vara dyrare. Fast då brukar det följa med lus i kartongerna och det såg jag inga. Konstaterar att allt som kommer från norrbotten är dyrt. Är det för att norrbottningar är så stadd i kassa? Jag är ju inte norrbottning så jag vet inte.

Kan nog göra nån soppa till lunch, nu när det inte är så varmt. Det blir nog räksoppa med vitlöksbröd, om jag kommer ihåg att sätta på ugnen i tid. Till middag blir det pasta med köttfärssås. Brukar bli det på helgen. Både jag och Matte gillar det.

Det blev ingen av filmerna jag trodde i går. Jag kollade lite på flera men det var inget i min smak. Fastnade för "Morse" (?). Dom har börjat om från början, och de första avsnitten har jag inte sett, så det gick bra. Vad jag ser i kväll vet jag inte. Det ger sig.

Nu måste jag bryta hör för jag ska lösa melodikrysset. Ha det så bra govänner och hej då!

En dag som alla andra

Sov ända till åtta i morse. Kanske för att solen inte väckte mig. Växlande molnighet just nu, men ganska varmt. Ingen lunch för arbetande Matte idag. Själv äter jag rester. "Rest-Jane" kan man kalla mig. Kastar ingen mat om hon kan låta bli. Jag vet ju vad det kostar.

Ska i alla fall till Ica idag, fastän tån helst skulle låta bli. Måste ha lite helgmat och jordgubbar (om det finns kvar). En ny Året Runt skulle också sitta fint, med nya korsord. Nån bok från biblioteket blir det inte, för dom har inte skickat nåt meddelande om att dom är klara att avhämtas. Har varit in på deras hemsida och där säger dom detsamma. Dom har väl kort om folk nu i semestertider.

I går kom min granne, Hilding, hem från lasarettet. Jag har inte pratat med honom, men Matte såg när han kom.
Har inte brutit nåt ben i alla fall. för han gick då, om än försiktigt. Dom två gubbsen på två balkonger här under, som hade räknat bort honom , fick tji. Och dom som nästan hade hyrt ut hans lägenhet. En del är inte riktigt kloka.

I går vart det TV ända till sängdags. I kväll har jag mycket att välja på. På 4+ en film med Morgan Freeman (igen) "Danny the dog", en thriller. På nian "Morse", som dog i lördags. På ettan,"Hemma hos Timo Räisänen" och på 4 är det friidrott. Femman visar "American beauty, ett drama. Har inte bestämt vad jag ska se än. Vill ju gärna se friidrotten, men jag får se i kväll.

Annars blir det väl en dag som alla andra. Det kan tyckas tråkigt och ibland är det så, men för det mesta skönt. Nej, govänner nu måste jag duscha om jag ska hinna se "Aidensfield" och "Emmerdale" innan jag ska ut.
En bra fredag önskar jag er. Ni löser väl melodikrysset i morgon? Hörs i morgon så hej då! 

Det börja skymma mot natten

Värmen håller i sig. I går kväll, eller natt, märkte jag att det har börjat skymma. På sätt och vis är det ju skönt när det blir mörkt, men det betyder också att sommaren går mot sitt slut. Men ett tag har vi kvar i ljuset. Till nästa sommar ska jag försöka få tag i mörkläggningsgardiner. Det är inte roligt när solen letar sig in mellan persiennerna, och väcker mig tidigt. Men det är lätt att vara efterklok.

Har nyss kokat några potatisar. Tänkte ge Matte bacon, ägg och stekt potatis till lunch. Om han nu kommer till lunch. Eventuellt skulle han fara och fiska med en kompis under dagen. Normalt skulle jag säga jippi, och tänkt på all fisk jag skulle få. Men nu har jag så mycket fin fisk i frysen, så jag säger inte det. Till middag idag blir det nog makaroner och köttbullar. Skriver "nog" för jag hinner ändra mig flera gånger.

På TV i går kväll såg jag "Miss Marple" och sen en film med Morgan Freeman "Och han älskade dem alla". Sen vart det sängen och en skön sömn. I kväll ser jag "Himmelblå" på ettan. En norsk serie som jag sett förut och som nu kommer med en fortsättning. Sen blir det en annan film med Morgan Freeman, "I spindelns nät", eller en film med Clintan "För en handfull dollar". Har inte bestämt mig en. Visserligen om jag ska se filmen med Clintan, får jag skippa "Himmelblå". Fast jag tror det går i repris. Ettan brukar visa serier i repris. Bäst att kolla upp det.

Annars har jag inget planerat i dag. Blir väl att sticka en stund. Blir arg när jag inte har nåt att läsa. Hade jag inte haft så ont i tån skulle jag ha knatat till biblioteket. Har reserverat tre böcker där, av Elsie Johansson. Det är "Glasfåglarna", "Mosippan" och "Nancy". En triologi som jag har tänkt läsa för länge sedan. Men det har aldrig blivit av. Men nu ska det hända. Ska jag be Matte fara förbi biblioteket? Han kan ju inte säga mer än nej. (Men han är för snäll för att göra det). Ska kolla på bibliotekets hemsida om böckerna är klara för att hämtas.

Ni får väl höra i morgon hur det går. Ha det nu så bra. Och Vivi, mina tankar är hos dig och Olle.  Vi hörs i morgon om inte jag har kastat ut datorn. Hej då!

Sortera mera

Värmen fortsätter. Men nu börjar det bli lite jobbigt. Tur att jag har en ganska sval lägenhet. Nu har dom sagt att det ska bli åska, men jag vet inte hur allvarligt det är. Och vad kan man göra åt vädret? Ingenting.

Ingenting kan familjen Sarkisyan i Älvsbyn göra mot utvisningsbeslutet, som dom fått av migrationsverket. Skandal att få vänta i 9 år innan beslutet tas. Familjen kommer från Armenien och är helt förkrossade. Tänk er att vänta i nio år och sen få beskedet, "Ni får inte stanna".  Är det humant?  Förvisa en massa dåliga politiker i stället. Det finns gott om dom.

Läste i PT att norrlänningar är sämst på att sopsortera. Ja det är säkert så. Har bekanta som slänger alla sopor i en påse under diskbänken. Utan urskiljning. Dom tycker säkert att det är jobbigt att sortera. I mitt skåp under diskbänken finns det olika behållare som man kan sätta sopor i. Det hör till skåpet , så att säga. Och sen har vi ett separat soprum med märkta sopbehållare, t ex metall, plast, färgat glas osv. Kan det vara enklare.

Läste också i PT om att uteserveringar ska börja ha rökfritt. ????? Stackars rökare, vart ska dom nu ta vägen. Snart får dom väl inte röka på balkongen utan för sin lägenhet. Vet hyresvärdar som inte hyr ut till rökare och husdjursägare. Samtidigt spyr industrin och trafiken ut massor av miljöfarliga ämnen. Ska vi också förbjuda detta? Inte mer än rätt. Och restaurangerna får väl sluta servera kött. Ni vet väl hur mycket korna försämrar miljön. För att inte tala om fisken som innehåller kvicksilver. Sluta servera fisk! Eller allra enklast -SLUTA GÅ PÅ RESTAURANG-. Folk slutar inte röka, för att man har förbud. Kanske lika bra att jag slutar läsa tidningar. 

Ni ska jag torrmoppa golvet innan jag sätter mig i duschen. Till lunch kräm och mackor. Till middag makaroner och köttbullar. Ser väl dansarna i kväll fast än jag inte gillar den nya uppläggningen av programmet. Var bättre förr. Idag far Isabel och hennes familj hem från Gävle. Hoppas hon tar det lugnt i semestertrafiken. P g a att Johan har kört för fort, så är hon ju ensam förare. Men hon är ju förståndig, så det går nog bra. Min äldsta dotter har jag ingen koll på. Men hon är ju vuxen och klarar sig nog bra. Är man stor så gör man som man vill och umgås med vem man vill. Skulle vara hemskt om man kände sig tvingad. 


                  
Ett gammalt badkort från Korsträsket. Passar bra i sommarvärmen.
Nu ska ni ha det bra. Vi höres hej då!

Värmebölja

Vaknade före sex i morse p g a att det kändes så varmt. Ändå är min lägenhet sval mot andras. Hade bara en springa öppen på balkongdörren, men steg upp och öppnade helt. På radion har dom sagt att lungsjuka personer ska hålla sig inomhus när det är så här varmt. Jag förstår det, känner att det är svårare att andas när det är varmt. Men jag tror ändå att jag går ut en sväng idag. Får väl ta det med ro och gå sakta. Skulle vara skönt att plaska med lite vatten, som när man var liten.

Nu är jag utan läsning, läste ut boken i går. Måste gå in på bibliotekets hemsida och kolla vad som finns att läsa. Om nån har nåt tips så lämna det under "kommentarer". Jag blir helt handikappad utan läsning.

Matte kom inte och åt middag i går. Jag värmde upp kalopsen som var kvar i kylen och åt. Slökollade lite på TV, bl a "Svalan, katten, rosen och döden". Det är ingen deckare i min smak. Helt korkade poliser. Men det ska väl vara så enligt manus. I kväll får jag se en av mina favoriter "Morden i Midsomer". På allsången i kväll är Movitz med. Pojkar från Luleå som blivit inne i USA, fastän dom sjunger på svenska. Jag tycker dom är bra, helst "Äppelknyckarjazz". Se dom!

Har inte ätit jordgubbar sen i fredag-lördags. Hoppas det finns i dag. Ja inte blir det nån städning eller så förrän det blir kallare. Vid Storforsen är det "Diggiloo" i kväll. Då ska det väl bara trångt på klipporna där. Matte skulle ju bjuda mig förra året. Men jag avstod och tur var det, för det regnade. Och ni vet ju hur hala stenar blir när dom är blöta.  Så många människor hade ramlat bland stenarna. Hade jag varit där hade jag säkert stått på örona.

Min närmaste granne ramlade i går, inne i lägenheten. Så det blev ambulans för honom och han blev kvar i Piteå på sjukhuset där. Om han har brutit nåt kan det bli långvarigt innan det läker och innan han är på benen igen. Och han är 80 år, och då tar det lång tid med läkning. Det är bäst att man tar det lugnt så man inte råkar ut för nåt fall eller så.

Nu är det tid att gå ut och vattna mina blommor, så dom inte torkar i värmen. Vad ska man äta till lunch? Inte soppa i alla fall. Kanske varmkorv och mos? Jag har två burkar Bullens korv i kylen. Öppnar nog en och gör mos till. Vill inte ens tänka på mat i dag. Och då ska man göra middag också. Bläh!

Lyckos ni som kan ta ett dopp i nån sjö eller i havet. Jag blir jalu på er. Men det är er väl unt. Ha det nu så bra i sommarsolen. Vi hörs förmodligen i morgon! Hej då!
                                                                                                                           

Vad göra en sån här varm dag?

God morgon! Jag har sovit gott som vanligt. En ny vecka igen och solen skiner. Ute är det lugnt, ingen trafik att tala om. Dom har väl inte vaknat än, trafikanterna. Jag har just druckit kaffe och ätit en lingongrova med goudaost på. Är färdig för att börja denna dag. Vad jag ska göra har jag inte bestämt ännu. Jag förstår att det ska bli en jättevarm dag. Går jag ut håller jag mig nog i skuggan. Just nu har jag sällskap av en fluga, en ganska så irriterande fluga. Det är inte så ofta att dom tittar in hos mig. Men det händer. Ibland får jag främmande av nån geting, men dom brukar hitta ut igen.

Såg på TV en stund i går. Inget att nämna, utan jag hade mest på TV för sällskapets skull. Iddes inte se VM- finalen i fotboll, men har hört att Spanien vann. Jag löste mest korsord och sen la jag mig och läste. Har snart läst ut boken.

Som sagt var så tvättade jag igår. Var avloppet rensat? Nix, inte det. Då beslutade jag att skita i att sopa och städa utanför dörren. Varför hjälpa dom när dom inte ids göra nånting. Jag har aldrig varit med om sån nonchalans när det gäller hyresvärdar. Jag skulle gärna byta bostad. Och jag flyttar gärna från denna by. Det är väl inget mer än Matte som håller mig kvar här. Och han är min stora hjälp som jag inte klarar mig utan. Men hade jag varit frisk, hade jag stuckit direkt. Men nu är det ju inte så.

Blir väl nån soppa till lunch. Skulle helst äta nyponsoppa eller kräm i denna värme. Får se vad det blir. Skulle nog klara mig utan mat till kvällen. Men jag måste ju tänka på Matte. Ska snart ta en dusch, en lång en. Det är så skönt att duscha när det är varmt.

Ikväll behöver jag nog inte sätta på TV:n. I mitt tycke, bara skit. Men vad göra då? Sova och läsa. Usch vad trist. Slår väl en pling till Isabel som är i Gävle. Hon brukar göra så att jag blir glad. Nej, nu ska jag koka några ägg och nyponsoppa till lunchen. Sen blir det duschen. Ha det så bra vänner. Hej då! 

Eller hur!

En ny morgon! Solen skiner idag också. Men det brukar vara soligt på morgnarna. Det är som om vädret väntar på att bestämma sig. Igår när jag gick till Ica kom det en regnskur. Men sen blev det sol igen. Köpte potatissallad som Matte fick till middag tillsammans med fläskfilé och grönsallad. Jag åt ingen potatissallad men mycket grönsallad och tomater.

Som vanligt såg jag "Morse" på TV men det var väl sista gången för han dog i detta avsnitt. Sen zappade jag mellan kanalerna "Lawrence av Arabien" på tvåan och "Hajen" på fyran bl a. Även ett korsord hann jag med. Det slutade i alla fall med sängen. Skönt!

Ska tvätta idag kl 10. Har också en ide om att jag ska sopa utanför entredörren. Det är så mycket fimpar och portionssnusar som ligger där. Tar med mig en hink med vatten och en sop från tvättstugan. Sopar och rengör fönsterblecket under solariefönstret. Man skäms för att inte hyresvärden kan hålla rent utanför sitt eget hus. Få se om avloppet i diskbänken är rengjort i dag. Det har ju varit stopp i det flera månader. Börjar bli less på dessa hyresvärdar. Dom kommer att låta detta fina hus förfalla eftersom dom aldrig kan åtgärda nånting. Är det bara jag som klagar? Nu har väl också dom som ska sköta trappstädningen semester. När man stiger ur hissen får man vara rädd att dammtussarna anfaller. Kanske jag måste städa där också?

Boken jag håller på att läsa verkar vara riktigt bra. "Svartvintern" heter den. Är en fortsättning på "Svinhugg" som jag läste förut. Tyvärr har väl inte författaren skrivit nån mer bok. Den första boken utspelar sig på Gotland och den som jag läser nu utspelar sig i en by utanför Kiruna. Kanske det blir fler böcker i denna serie.

Tänkte på en sak i går. "Skickar folk vykort nu för tiden?" Undrar om det finns vykort här i byn? Har sökt nån som säljer vykort, men har inte hittat nånstans. Ska kolla bokhandel, om dom har. Det var ett par som frågade mig om detta en dag i veckan. Och jag hade inget svar, som vanligt. 
                                    

Det behövs inte nåt mer än som svanarna. Eller hur?

Nu ska jag göra mig i ordning för tvättstugan. Vi får höras i morgon kanske! Ha det så bra i sommarsolen!
                                         Hej då!

Detta trafikljud

Snart är det melodikrysset, för det är lördag. Solen skiner och det är varmt på min balkong. Har nyss ätit frukost och lyssnar på "Ring så spelar vi".

Igår blev det ingen vila för mig. Efter lunchen som jag åt ensam, gick jag ut. Köpte jordgubbar och lite annat och sen satt jag utanför huset innan jag gick in. Till slut blev vi ett gäng grannar som satt och pladdrade. När jag kom in dök min granne, Hilding upp. Han har aldrig varit här, så det var roligt. Bjöd på ett glas jordgubbssaft och pratade en stund. Han är nog ganska ensam, så jag sa åt honom att han skulle titta in när han kände för det.

Till middag gjorde jag tunnpannkakor med jordgubbar och grädde. Passade med väderleken. Efter disken läste jag en stund. På TV såg jag "Morse". Men jag var så trött att jag höll på att somna flera gånger. På gatan var det en himla trafik med bilar som körde med tjutande bromsar. Sen var det nån som blåste i ett horn, oupphörligen. Lite roar fylltrattar, eller hur? För jag antar att det inte var nyktra personer som bär sig åt så. Stöp i säng och har sovit som en stock.

Efter melodikrysset ska jag duscha och sen blir det lunch. Kräm och mjölk blir det. Får se om Matte dyker upp och äter. Om jag går ut beror på min lilltå. Jag har plågat mig ut hela veckan, bara för att kunna få mina jordgubbar. Vet inte om dom har jordgubbar på lördagar här. Jag har kvar lite sen i går, så det är ingen större katastrof om jag blir utan. Men ändå!

I kväll blir det väl nåt TV-program, kanske ännu ett avsnitt av "Morse". Om det inte är nåt annat intressant att titta på. I morgon är det tvättdag för mig, men jag ska försöka hinna blogga innan dess. Men nu har jag inget mer att skriva om. Det blir att växla över till P4 och melodikrysset. Jag löser krysset på nätet, enklast så.

Ha en bra lördag så hörs vi i morgon! Hej då!

Semestertider

Vaknar upp till en mulen morgon. Det är ganska varmt ändå. Fredag igen! Många går på semester nu och det är ju skönt för dom. Tyvärr så startar många skilsmässor när det är semestertider. Kan det bero på att dom inte tål att vara tillsammans så mycket. Att det blir mycket gräl när man måste vara tillsammans i en husvagn (t ex). Man tär för mycket på varandra. 

Värsta semesterfirarna är väl dom som sitter i en bil hela dagarna, på väg till nästa ställe. När jag satt i kassan på Konsum i Kåbdalis, upplevde jag, att folk som kom in efter att ha tankat, var sura. Hade dom barn, var dom gnälliga. Varför sitta i en varm bil när man skulle kunna bada och ha det trevligt tillsammans. Kan ni se ett barn som tycker det är roligt att åka bil timme efter timme, när det bara spritter i benen efter äventyr.

Bästa semestern för mina ungar var att vara hemma. Göra små utflykter till badtjärn och ha det skönt. En resa till Lycksele som varade i fyra dagar då vi var på djurparken och Ansiabadet. Nu hade jag ju ingen att gräla med, mer än ungarna, så det var ju lugnt. Skönt för ungarna i alla fall. Dom flesta kompisar var också hemma. Deras föräldrar hade väl samma ekonomi som mig. Det ända klagomål jag kommer ihåg, var när Isabel sa att hon ville åka till Stockholm. Hon hade aldrig varit där. Men det har hon nu, så det har ordnat sig.

I går förmiddag städade jag. Efter lunch gick jag en snabbis till Ica. Köpte två liter jodgubbar. Gjorde biff med lök till middag. På kvällen såg jag en film på sexan "American gangster" med Denzel Washington och Russel Crowe. Den var ganska bra och höll på i tre timmar, så det blev inget annat på TV.  Läste en stund i "Svartvintern", den verkar bra det lilla jag läst. 

Nu har jag ätit frukost och så har jag stekt en röding i ugnen. Jag ska äta den på Leksandsknäcke till lunch. Vi ska bara äta kräm och mjölk. Gott med en fiskmacka till detta. Matte får väl äta rökt skinka och ost. Jag tror att han föredrar det. Det är ju ben i fisken. 

I dag ska jag bara ta det lugnt. Tar väl en tur till Ica och köper lök. Och jordgubbar. Visserligen har jag kvar en liter men det är ju helg. Sen blir det att läsa och vila (min tå vill det). Blir det "Morse" på TV i kväll? Om ni inte har sett "Nyckeln till frihet" så visar ettan den kl. 21. Den är jättebra. Jag har sett den flera gånger. Huvudrollerna spelas av Tim Robbins och Morgan Freeman. Jag kan verkligen säga att det är en av de bästa filmer jag sett.

Det var väl allt jag hade i dag. Ingen katt har jag sett, jag oroar mig väl mer än vad ägaren gör. Nu kan hon ju ha sin balkongdörr öppen. Utan att katten ska komma in. Även min vän är fortfarande borta. Men hennes närmaste är oroliga. Ha nu en skön, härlig fredag! Vi hörs! 

Städar

God morgon alla människor! Solen flödar nu på morgonen. Igår började dagen med regn men slutet blev sol. Jag var ju och köpte mina gubbar. Köpte också en fin bit högrev som jag gjorde kalopps på när jag kom hem. Så det blev inte biff med lök som jag skrev, utan kalopps. Hade ju köpt färsk potatis i förrgår. Men den var ingen hit. Fick slänga hälften av potatisen, och var tvungen att skala den. Det har jag aldrig gjort med färskpotatis förut. Det blev ändå gott när allting var klart.

Efter maten diskade jag och sen la jag mig och läste en stund. Tog även en middagslur. Satt vid TV-n och löste ett korsord innan dansarna började. Efter dansarna såg jag ett avsnitt av "Criminal minds". Sen vart det sängen igen.
I tisdag och onsdag har det varit marknad här. Jag var inte och kollade den. Det är bara samma gamla rackel. Numera är det ju aldrig nåt hantverk som säljs på denna marknad. Utan mycket kläder, godis och såna saker. 

Har inga planer för denna dag. Matte jobbar så han kommer inte på lunch. Därför äter jag nog rester från korvgrytan till lunch. Måntro det blir biff med lök till middag. Biffen ligger  i frysen och är snabb att tina. Ska ju ut på eftermiddagen så det kanske blir nåt annat. Skulle hemskt gärna äta röding men då blir väl inte Matte glad. Det är ju ben i den fisken. Måste få tag på bättre potatis i dag. 

Katten har jag inte sett skymten av. Den har väl kul och jagar råttor. Bättre i alla fall än att vara utlåst på en balkong. Själv måste jag ta kontakt med hyresvärden igen. Avloppet i tvättstugan är inte rensat, fastän dom har vetat länge att det är stopp. Jag skulle verkligen behöva använda diskbänkshon på söndag då jag ska tvätta. Ska handtvätta en del, men det går ju inte när det är stopp i avloppet. Har både ringt och mejlat hyresvärden, men dom verkar inte bry sig. Huvudsaken är väl att dom får in hyran. Vad less jag blir.

Få se om jag tar fram dammsugaren i dag. Nu är det väl inte dammigt men alltid är det nåt skit. Sen tror jag att jag vaskar också. Så blir det nog. Efter det att jag har städat blir det dusch. Hinner jag ,ser jag "Aidensfield" och "Emmerdale". Har inget TV-program för kvällen, så jag vet inte om jag ska se TV. Ni får läsa om det i morgon. Nu ska jag sätta fart med dammsugaren. Ha det så bra! Hej då!

Muta min hjärna

Just nu regnar det. Kan väl vara skönt efter värmen i går. Men enligt radion ska det ljusna och bli uppehåll. I alla fall behöver växtligheten lite blött då och då.

På TV såg jag dansarna i går kväll. Många av dom är inte mer än arton, men så superduktiga. När jag ser detta program, kommer jag att tänka på min lilla dotter, Isabel. Hon var så intresserad av balettdans när hon var i 4-5 årsåldern. Det hände att TV visade balett och då satt hon som klistrad vid TV-n. En morgon då jag höll på att bädda , fick jag se henne i nattlinne med en chiffonskarf fladdrande efter sig och med stövlar på, dansa på den snöiga gräsmattan. Det var en syn för gudar. Skulle haft en videokamera då.

Innan dansarna såg jag ett program från Ullared. Blev smått chockad när jag såg en familj, som tillbringade två veckor av semestern med att shoppa. Handlade, hör och häpna, för 54000 kronor. Det måste väl vara fel på såna människor. Eller?

Dagen före midsommarafton försvann en kvinna från byn. Hon är en av de finaste kvinnor jag känt. För många år sen var vi, hon och jag, svägerskor. Jag var gift med hennes mans bror. Ett tag umgicks vi mycket, när vi båda bodde i södra Sverige. Men när jag skilde mig tappade vi kontakten. Tyvärr! Nu bor vi båda i byn. Jag har hört mycket skitprat om hennes försvinnande. Skärpning bybor, prata inte om sånt ni inte vet. Hon är fortfarande försvunnen, och tänk på hennes anhöriga som lider av detta. Jag kan ju tänka mig hur jag skulle lida om det drabbade mig. Men folk är så, när dom låter sina elaka tungor löpa. Hoppas att det kommer en ljusning!

Appropå försvunnen, så såg jag inte katten igår. Den håller sig nog undan. Den är ju van att vara ute i ur och skur, när den har varit utstängd på balkongen. Jag tror den njuter av sin frihet.

I dag ska jag jag börja på en ny bok eftersom jag har läst ut "Svinhugg". Boken jag ska börja med heter "Svartvintern" och är skriven av Marianne Cederwall. Alltså samma författare som till den förra boken. Om jag ska göra ett omdöme om den bok jag läst så säger jag "läsvärd och lättläst". Ibland retade jag mig på att texten verkade censurerad. T ex som om det hade fallit bort nånting ur handlingen. Men med lite fantasi så ordnade det sig ändå. Jag kan känna igen detta när jag själv skriver. Jag skriver en sak men menar mer än det jag skrivit ner. När jag sen läser vad jag skrivit märker jag, att det har fallit bort text som jag tänkt bara. Men jag vet inte om så är fallet med boken. Bara en tanke.

Nu har jag slut jordgubbar. Köpte en liter i går. Nu har priset gått ner, så man behöver inte ruinera sig på jordgubbar. Måste nog ut och köpa mera. Är jag beroende? Nja, kanske. Det är ju så kort tid man får äta dom. Fastän jag har så ont i lilltån, så plågar jag mig, för att köpa dessa gubbar.Om jag bara hade ögon att se min lilla tå, vad som fattas den. Men tyvärr kan jag inte se den. Det är som under tån. Och det verkar som om ingen vet vad felet är. Ont gör det ju bara när jag går, med sko på. Får väl vänta till den 28:e när jag ska till fotvården. Om jag då kan ta mig dit (pga tån). Nån får väl muta min hjärna med en liter jordgubbar.

Hade tänkt servera kräm och mjölk till lunch, om det var värmebölja idag. Nu är det väl ingen direkt värmebölja, men jag håller fast vid krämen. Till middag gör jag biff med lök och färsk potatis. Första färskpotatisen jag äter i år. Ska bli gott.

I kväll fortsätter jag se dansarna på TV.  Säkert hittar jag nåt mer att titta på. Ni får väl kolla i morgon vad det blir. Nu har det slutat regna så jag tar en tur på balkongen, och torkar av det som blivit blött. Det brukar ju inte bli så blött om det inte slagregnar. I alla fall får ni ha det så bra nu i dag, så hörs vi i morgon. Hej då!

Katten är på rymmen...........

Vilken fruktansvärd dålig TV-kväll det var för mig i går. Skulle först se på ettan, men då har jag sett denna serie med Michael Nyqvist, och den är inte så bra att jag vill se den igen. Sen skulle jag se "Dexter" på sexan, men jag vet inte varför jag stör mig på denna serie. Men jag gick fort från denna kanal och löste korsord i stället. Och åt en liter jordgubbar. Sen gick jag till sängs med boken.

Här kommer fortsättningen på katten som försvann----. När jag var ute på balkongen i går kväll, såg jag katten ute på trottoaren. Den har säkert rymt hemmifrån, endera från balkongen eller porten. Verkar inte som om den vill hem igen. Vad nu det kan bero på? Återstår att se vad som händer i denna historia.

I dag skiner solen (än så länge) och det är tropisk värme. Tur att min lägenhet inte är så varm. Jag vet dom som plågas av varma lägenheter. Skönt med en sval plats när det är varmt. I går när jag var ute träffade jag ett par som turistade i byn. Dom frågade mig vilka sevärdheter det finns i byn? Där stog jag som ett fån. Visste Storforsen, men där hade dom redan varit. Och det är ju tre mil dit, och inte i byn direkt. Jag sa då kyrkan och kyrkbyn (?). Det är väl inget speciellt med dom. Skickade dom till turistbyrån vid torget. Undrar om det finns några sevärdheter här? Byn är väl känd för Polarbröd och Älvsbyhus (dåliga vibbar av det senaste) mögligtvis vattenfabriken (ett skämt i mitt tycke). Tål att tänka på.

Matte kommer med hämtmat till lunch idag. Eventuellt oxfilérulle från Okey. Så då behöver jag inte laga mat i värmen. Det hade nog blivit kräm och mjölk. Till middag blir det nog nånting med korv, eftersom jag har en korvbit i kylen. Men innan dess ska jag ut på en prommenad. Eventuellt en glass blir det då. Finns det jordgubbar så blir det nog en liter.

Sydde upp byxorna i går. Men jag har ostädat fortfarande och i denna värme blir det inget städande. Däremot blir det en dusch. En lång en! Min lilltå är fortfande ond. Helst när jag har skor på mig.

                  
Här  är Alec med cykeln han fick när han fyllde fem.

                                                                                     
Kan man säga att Alec har det mesta, t o m en cross. Även en snäll mamma och pappa. Inte alla barn som har det.
Nu ska jag sluta med detta bloggande för idag. Klockan är nu nio och jag går ut på min balkong en stund. Hoppas ni har en fin sommardag, så hörs vi i morgon (om datorn vill). Hej då!!!!!!!! 

Regn eller sol

Stenmulet i dag. Igår eftermiddag kom det några häftiga åskskurar i värmen. Verkar som om det blir en regndag. Men mig gör det ingenting, visserligen ska jag på Ica (handla igen), men det ordnar sig. Undrar om det finns jordgubbar idag? Är ganska sugen.

Till lunch idag får Matte äta plättar samtidigt som jag värmer på soppa, som blev kvar i lördags. Till middag tar jag köttfärssåsen som jag har i kylen och kokar spagetti till. En enkel matdag alltså.

"Tudor" såg jag alltså i går kväll. Efter det en film med Jamie Lee Curtis, "Mother´s boys". I mitt tycke, en ganska otäck historia. Men helt sevärd. I kväll ska jag prova att se en ny svensk serie på ettan "Om Stig Petrés hemlighet". En serie i tre delar. Huvudrollen spelas av Michael Nyqvist. Kanke inte är nåt i min smak, men jag provar ändå. Ser kanske också "Dexter" på sexan.

Katten på andra sidan har jag inte sett på ett tag. Annars såg man den jämnt på balkongen. Kanske har den gått till de sälla jaktmarkerna. Den verkade då inte vara så omtyckt, så det kanske är lika bra. Ja, jag vet inte. Bara en fundering!

Egentligen har jag mycket att göra. En del sy arbeten, ska ändra lite kläder. Ska också dammsuga, men det lovar jag ofta. Tänk att jag inte har kommit mig iväg till tygaffären ännu. Latmaja är jag. Men jag har fortfarande ont i lilltån, så jag vet inte hur det går. Räcker med att plåga mig till Ica.

Ser nu att det håller på att klarna upp på himmelen. Kanske blir det en regnfri dag i alla fall. Ser en klädförsäljare som håller på att packa upp kläder vid Tres Corona, en restaurang mitt över gatan. Hade jag haft lite pengar till övers, skulle jag kanske köpt något. Men det går bra ändå. Vem bryr sig om vad jag har på mig? När dom öppnar efter semesterstängningen på Kupan, ska jag dit och kolla vad dom har i klädväg. Jag har ju svårt att gå i trappor, så det är inte så ofta som jag är nere på Kupans nedervåning (källarplan), där dom har kläderna. Jag tror dom öppnar igen om två veckor.

Nu ska jag plocka fram några byxor som jag ska sy om. Bl a är dom lite långa, så det blir aldrig att jag använder dom. Och jag behöver dom verkligen. Dom är bruna i nån sorts sammet. Jätte snygga med en vit blus till. Jag har också en brunrandig jumper som hör till, men den är så vintrig. Så nu är det bara att plocka fram min lånade symaskin och sätta i gång. Nu ska ni ha det så bra, så här i början på veckan! Vi hörs nog i morgon.
                                              Hej då!

Nu kan ingen klaga på värmen i Älvsbyn

Söndag morgon och natten har varit lugn på Storgatan 7. I går måste ha varit varmaste dagen hitills i sommar. Solen visade sig inte men värmen var tryckande. Väntade en regnskur och åska, men vad jag vet hände inget. Men nu ser jag att det är blött på gatan, så det har väl kommit en skur. Såg på TV och löste lite korsord. Märkte då inte av nåt festande på nån balkong under kvällen. Så det var som en vardagskväll.
 
 Vad ska jag hitta på idag då. Ja klockan tio har jag tvättid. Och klockan tolv är det lunch. Sen efter ett, då jag är klar i tvättstugan, kan jag göra vad som helst. Skulle behöva köpa kaffe, så jag kanske går ut och gör det. Solen har varit framme på morgonen, men jag tror att den är på väg bort. Men varmt är det. Innan tvättstugan ska jag duscha. Det är så skönt duscha när det är så här varmt.

Till lunch tror jag att det blir soppa eller kräm och mjölk. Kanske det är för varmt med soppa. Till middag tar jag fram köttbullar som jag har i frysen. Gör en gräddsås till dom och kokar några potatisar. En grönsallad och saltgurka till detta blir toppen. Och i kväll ser jag "Tudors". Nu är ju Henrik änkling igen, men han har ju rätt många kvinnor kring sig på slottet. Så han behöver väl inte vara ensam. En riktig bock är han Henrik VIII. 

Har börjat läsa "Svinnhugg" nu. Verkar vara en rolig historia om två kvinnor. Har ju inte hunnit så långt i handlingen, men det artar sig. Nu ska jag gå in i duschen och sätta mig där. Jag har en duschstol som jag har fått från vårdcentralen. För att jag inte ska ramla i duschen. Ganska skönt att sitta och duscha. Då kan man njuta utan att halka omkring och spänna sig.

Hoppas nu att ni får en bra söndag. Själv ska jag försöka i min ensamhet. Hej då!

Tankar från en tant

"Nu blir mamma glad när hon får höra Gyllene Tider." Tänk er att ligga i sängen och läsa, mitt i natten, och höra detta mantra upprepas om och om igen. Det var nån ute på Storgatan som skrek detta. Till slut gick jag upp och ut på balkongen för att se (nyfiken) vem det var. På andra sidan gatan, tror det är nr 2, sitter det ett gäng på en balkong och skränar och spelar musik. Tänker på andra gamlingar som är lättstörda och har svårt för att sova. Jag kan sova hur det än är. Men andra kanske inte kan. Hade jag haft högre röst skulle jag ha skrikit "Håll käften"!

I går var en stökig dag. En del av Storgatan var avstängd för kommers, så dom vanliga raggarna (både mc och bilar) som kör upp och ner, dagarna i ända fick en mindre sträcka att köra på. Så det blev flera körningar i stället. Knappt att man kunde ha balkongdörren öppen. En del motorer låter hiskeligt plus alla dompadompa från högtalare. Och jag ska inte skylla på ungdomarna, som brukar få bära hundhuvudet. Det är karlar och kvinnor över trettio, även gänget på balkongen var över fyrtio. Efterlyser skärpning hos mina medmänniskor.

Klockan åtta i går kväll, såg jag en dokumentär på tvåan "En film om Marianne Greenwood". Hon var en äventyrlig fotograf, som bodde i kappsäck nästan hela sitt liv. Och hennes liv var äventyrligt må jag säga. Bland hennes vänner fanns bl a Evert Taube, Picasso och Yves Montand. Om ni inte såg den, kan jag rekommendera den. Jag såg även "Morse", som jag vet att jag sett förut nån gång. Men minnet är kort så jag visste inte vem mördaren var. Ser "Morse" i kväll också. Säkert har jag sett den förut, för det är en repris och Morse är ju död, både i verkligheten och rollen.

Var ute en stund men det var så trångt när man skulle gå till affären att man knappt tog sig fram med rullator. Satt en stund och kollade på myllret men gick hem ganska på direkten. Till mitt lugna hem. Gjorde korv och fläsksås med potatis till middag. Såg sen fotbollen, Brasilien - Holland, tillsammans med Matte. Holland vann med 2-1. Brasilien brukar vara bättre än så. Men i går var dom dåliga, i mitt tycke.

Till lunch idag blir det soppa med painriche och till middag spagetti och köttfärssås (igen). Ska nu först lösa melodikrysset. På eftermiddagen går jag väl ut som vanligt. Solen är på flykt i dag få se om den kommer tillbaka nåt. Ute på gatan är det tyst än så länge men innan kvällen är det väl mer livat, det är ju lördag. Längtar till baka till Ersnäs där det var lugnt och skönt. Där kunde man sitta ute på kvällarna och filosofera. Titta på hästarna i hagen och ett eller annat vilt djur som smög omkring i sommarnatten. En igelkottfamilj som passerade min altan, och brydde sig inte om, att jag satt där. När Emma, min cocker levde, låg hon alltid bredvid mig, lyfte på ett ögonlock och kollade lite lojt. Precis som om hon tänkte, "hur orkar ni?". I alla fall var det sköna, lugna sommarkvällar. Tur att man har minnen som man kan tänka tillbaka på. 

Nu är det väl bara att logga ut detta samt logga in melodikrysset. Hoppas ni inte har somnat av mitt svammel.                           
                                                                 Trevlig helg!  

Knalledagen

Då var solen tillbaka igen. 12 grader är det nu på morgonen och dom har lovat en fin sommardag. Knalledag är det så man går väl ut en sväng bland andra Älvsbybor och annat löst folk. Men det blir efter lunch. Först blir det en dusch och Emmerdale. Gör en soppa på broccoli till lunch. Sen efter disken ta jag hissen ner på Storgatan och blandar mig med folket.

I går kväll såg jag en film "Grey gardens" på ettan. En sann historia om en mamma och hennes dotter. En otrolig berättelse. Efter den såg jag en dokumentär om "Kvinnor som mördar". Lika otrolig den, hur man kan tro att man gör det perfekta brottet, men åker dit hur enkelt som helst. Bäst att man håller sig på den lagliga sidan. Fast om man tänker på Mats Alm, som säkert blir fri fast alla vet vad han har gjort. Då kan man undra. Och sen får en massa pengar. Men det måste väl vara en engångsgrej.

Ikväll blir det väl en afton med "Morse" på nian. Trean visar en film "In love and war" med Sandra Bullock. Men jag är ganska less på henne. Hon verkar ju vara med i alla filmer nu för tiden. Därför blir det Morse. På tal om less, kan jag säga att jag börjar vara less på mig själv också. Men det är bara att stå ut!

Gjorde fisken i går som jag sa. Och det var supergott. Men stackars Matte som satt och letade ben hela tiden. Han brukar äta mycket fortare än mig. Men i går var jag dubbelt så snabb som honom. Jag stekte ju fisken hel i ugnen och sen fileade jag den. De ben som var kvar var lätt räknade, själv hittade jag bara ett. Men det är klart, att jag ser ju sämre än Matte. Själv säger han, att när han äter fisk med ben i får han känningar (diabetes) innan han har ätit färdigt. Stackars han! Synd, när man har halva frysen med ädelfisk. Får väl göra nåt annat till Matte när jag äter fisk.

Tänk att veckan nu är slut och det är lördag i morgon. Melodikrysset! Tycker inte det var länge sen jag löste det. Tänk om man skulle vinna nåt nån gång. Skulle gärna ta emot ett armbandsur. Det har jag ju inget. Efter alla år som jag löst detta kryss, skulle det sitta fint. Sån tur har jag inte.  Köpte två trisslotter för en vecka sen. Tji vinst! Som vanligt kan jag säga. Tänk att vinna några tusen. Skulle köpa lite nya kläder, en dator och eventullt en blommig Ektorpsoffa från IKEA. Vilken lycka, tror jag i alla fall.

Just nu spelar radion "Higher" med Johan Becker (Star Pilot). Jag tycker han är så bra. Får se om jag hinner med nån städning i dag. Troligtvis inte. Men dammet är väl kvar tills i morgon förstår jag. I alla fall ska jag duscha nu. Ha det så bra govänner! Vi hörs, så hej då!

Juli månad

♣Har nu fått min guldspruta. Syster Irma kollade också min lilltå, som jag har ont i. Det ser ut som om det finns nånting inne i tån, säger hon. Hon öppnade där och satte på zinkplåster, som kan dra ut det som finns där. För en som går barfota, som jag gör, kan fort kliva in nåt i foten. Få se om det går över. I går när jag var till bokhandeln, trodde jag inte att jag skulle ta mig hem. Så ont hade jag, med skorna på.

Hiskeligt åskväder vi fick i går kväll. Det smällde som sjutton utanför här. Jag låg och läste ur min nya bok "Svinhugg", så det bekom inte mig nånting. När jag satte på TV hade det slutat blixtra och dundra. Jag såg "Morden i Midsomer" och sen dansarna. Dom är elva stycken nu men ska sen bli en kvar, segraren.

I natt har det regnat och det kommer några skurar då och då. Ska visst ljusna upp till kvällen för att i morgon bli soligt. I morgon är det ju Knalledagen. Affärerna flyttar ut och så är det knallar som har sina varor i stånd på Storgatan. Brukar vara mycket folk i rörelse, helst när vädret är bra.

Ingen lunch med Matte idag. Han skulle köra några till Piteå och sen vänta där tills dom ska hem. Jag har tagit fram en fisk från frysen som jag ska laga till i ugnen till middag. Längtar redan till att få äta den. Mums!
Skulle ha köpt tunnbröd förstås, det glömde jag. Men jag får väl ta knäckebröd i stället. Viktigast är ju fisken.

Har inget TV-program för i kväll så jag vet inte vad det är. Det brukar ju vara en film kl.21 på 4+. Alltid kan det vara nåt. Annars har jag ju boken. Det är ju så skönt att ligga och läsa. Helst när det regnar. Men i kväll skulle det ju inte regna. Det får bli som det blir. Nu ska jag i alla fall stänga ner datorn och starta TV en stund. Ska se "Aidensfield" och "Emmerdale". Få se vad jag gör till lunch. Har kvar lite rökt skinka sen midsommar. Kokar kanske en potatis till den. Det får duga. Ni ska ha en fin dag. Tänk att vi är inne i juli månad redan. Och ännu har inte den riktiga sommaren infunnit sig. Men den kommer väl. 
                                                    ♥Hej då!♥

RSS 2.0