Grattis Tova!

Börjar med att gratta Tova, mitt älskade barnbarn på hennes födelsedag. Egentligen fyller hon den 29:e men den dagen finns ju inte detta år, så det får bli idag. En duktig och smart tjej. Grattis Tova!

                                        
Och sen ska man väl gratta Mikael Persbrant i hans film Hämnden, som fick en Oscar i natt. Priset var för bästa utländska film, och den är dansk inte svensk. Ingen VM medalj igår och jag tror inte det blir nån idag heller, vad det gäller damernas 10 km. Men vad gör det, jag är nöjd med att det är nollgradigt idag och sol. Säkert jättehalt på vägarna.

 Det var två bilar som krockade utanför byn i går eftermiddag. Två döda, en kvinna och en man i medelåldern. Men det var väl inte halkan som var orsaken, utan ouppmärksamhet. Jag vet ju vilka det var som förolyckades men var inte närmare bekant med dom, det är otäckt i alla fall. Hur fort olyckan kan vara framme.

Idag är Matte ledig och det blir parisare till lunch och till middag kotletter. Måste nämna ett TV-program jag såg i går. Efter "Solsidan" var det ett program som heter "Time out" med Martin Timell. Det var det sämsta TV-program jag sett. Det skulle vara roligt, men jag ville nästan gråta när jag såg det. Hur kan man lägga ner pengar på ett sånt skit? Men det är ju TV 4 förstås.

Ikväll vet jag inte om det är nåt att se för mig. Men jag har min bok. Nu ska jag in på Lulebos hemsida och kolla om det finns några lägenheter på Björkskatan. Sen blir det att kolla "Emmerdale" och skidVM. 

Den 28 februari för 25 år sen satt jag i en bil på väg mot Umeå. Det var när jag fick höra att Olof Palme var död. På passagerarstolen hade jag barnstolen med min ettåriga dotter i. Jag var tvungen att köra in till vägkanten och stå där en stund och lyssna på radion, innan jag fortsatte färden.

Nu önskar jag er ett gott slut på februari månad. Hej då för idag!  

Sköna söndag

Idag bara -2 grader. Skulle bara sett solen också, men den kanske kommer fram. Men tänk er, bara 2 grader kallt. Det blir till att vädra ut gammal luft och släppa in den friska. Härligt!!!!!!!

Idag är det en slappardag för mig. Ingen matlagning utan bara att ta det lungt. Läsa lite, se skidor på TV, kanske ta en prommenad. Nog har man det bra. Maten har jag färdig i kylen, bara att värma.

Jag skrev igår att jag inte hade nån tårta när jag fyllde år. Igår kom Matte med en jordgubbstårta. Han tyckte att jag behövde en. Ja, ja det går bra det också. SAIK fortsätter att glänsa. Får hoppas att det håller i sig. Än så länge leder dom ligan. Hur det än går så är dom bäst i mina ögon. 

I morgon kan det bli aktuellt med Lulebos hemsida, eftersom det är den sista i morgon. Hoppas! Jag ser nog "Solsidan" ikväll och eventuellt "Wallander". Just nu är det radio med "Mannheimer & Tengby. Klockan 12 är det herrarna som åker skidor, först 15 km klassigt och efter det 15 km fristil. Då får vi se hur Nothugg kan spöa Hellner, som han sagt att han ska. Jag håller en slant på Rickardsson, i alla fall. Spännade ska det bli.

Nu tror jag att jag duschar och sen börjar min sköna söndag. Ha det så bra, hej då! 

Kryss, skidor och tvätt

Idag bara -7 grader.  Man tror inte det är sant. Igår när jag var till Ica behövde jag inte ha vantar på mig. Ovanligt var det. Men skönt. Uppvaktad blev jag, fastän jag inte hade annonserat. Men det var första gången i mitt liv som jag inte hade tårta. Det gick bra utan, kan jag garantera.

På kvällen blev det TV tittande för min del. Och detsamma blir det väl ikväll. Samma visa om och om igen. Matte är ledig idag efter att ha jobbat natt. Jag gör sparrissoppa till lunch och till middag chili (min favorit för tillfället).

Nu kommer Birgit och vi ska lösa melodikrysset. Därför slutar min blogg här. Ha en bra lördag. Glöm inte skidorna klockan 11 på ettan. Själv ska jag tvätta klockan 13. Hej då!  

Två medaljer

Bara -11 idag och snön ramlar ner. Känns konstigt efter alla kalla dagar. Tar en handlartur på eftermiddagen. Det ska ju bli helg igen. Räkningarna betalade, så kontot är inte fett men får göra en handling i alla fall. Bara det nödvändigaste. Ska inte göra nåt särskilt idag. Egentligen skulle jag väl fira min fördelsedag, men är det nånting att fira att bli gammal. Egentligen skulle man fira dagarna då ens barn har födelsedag. Den födelsen är väl en bedrift och helst då man klarat av att fostra dem och se att de klarar sig bra i livet.

Så jag skippar tårtan idag. Om jag får råda. Matte kommer på lunch och han får fläskkorv med mos. Ni vet-jag är korvis eller Mac Korvum. Till det roliga som hände igår var att Sverige fick två medaljer i sprinten. Guld till Marcus Hellner och brons till Emil Jönsson. Marcus är en smålänning som tävlar för Gällivare. Därför har norrbottensradion nämnt det otaliga gånger. Emil har inte nämnts en ändaste gång. Undrar om norrbotten ligger i Sverige över huvud taget. Ett annat uttalande som sagts några gånger är att Lule vann över Skellefteå. Men det spelar ingen roll för Skellefteå leder fortfarande serien.

Ingen ledig lägenhet på Björkskatan ännu. Men snart är det månadsskifte, då kanske det dyker upp någon. Får hålla ögonen på skaft. Det är ju inte min starka sida så då får jag skärpa mig.

Det blev mycket läsa igår kväll. I kväll ser jag TV, bland annat "På spåret" och "Sopranos". Det brukar vara en film på ettan också. Får kolla upp det. Om jag hinner på eftermiddagen ska jag se backhoppningen. Det är ju en svensk kille med. Och det var länge sen det hände. Minns ingen efter Janne Boklöv, (en norrbottning). Kan var kul att se denna unga grabb hoppa. Jag håller tummarna.

Nu är det tid för den obligatoriska duschen. Ska njuta lite mer på min födelsedag, och ta hand om mig. Ha det så bra alla vänner! Hej då!


Grattis Mattias!

Börjar med att gratta Matte på hans namnsdag. -33 grader nu, och när jag steg upp var det -36. Så det har blivit varmare. Men jag skiter i vilket. Jag ser sprinten på TV från Holmenkollen klockan 13, så jag håller mig inomhus. Tycker jag har hört så länge att kylan ska avta. Undrar bara när? Bara det händer innan maj månad. Solen är framme idag också. Det är därför det är så kallt tror jag. Högtryck - kyla. Lågtryck - snö. Då är det.

Eftersom Matte är ledig idag blir det matlagning. En soppa med vitlöksbröd till lunch. Har inte bestämt än vilken soppa det blir. Men det lutar till en soppa på skaldjursfond med chili. Det är gott i kylan. Till middag steker jag upp kasslern som blev kvar, tillsammans med ananasskivor. Kokar nog potatis till detta och gör en sås. Lite grönsallad gör jag också. Då är maten klar
Annars är väl dagen som den brukar. Var in på FB och grattade Micke Michailoff som fyller år idag. Tiden går fort. Och ju äldre man blir så går tiden bara fortare och fortare..............

På TV ikväll är det inget som jag längtar efter att se. Nu har jag inget TV-program, men jag har för mig att det bara är skit den dagen. Läsning och korsord blir det då. Gör det gamla vanliga innan matlagningen börjar. Sen blir det Emmerdale och efter det skidorna. Ni kan väl hålla en tumme för Sverige. 

Ha der bra i kylan, ja ni som har kyla förstås. Ha det bra i alla fall. Hej då!  

Ha en skön dag

Idag -29 och strålande sol. Var ute en stund igår men jag frös då inte. Människan är ett vanedjur. Man vänjer sig med kylan. Men däremot ser jag fram emot värmen som ska komma snart hoppas jag. Sitta mot solväggen och njuta av värmen. Det kommer snart, tror jag. Den vårliga värmen är den skönaste tycker jag. Sen när sommarvärmen kommer, ska man väl klaga att det är för varmt. Så brukar det vara. Men det glömmer man bort.

Ingen mat med Matte idag då han jobbar. Jag äter rester, pannkaka och pytt. Vet inte om jag går ut idag. Jag gick en sväng på marknaden igår men hittade inget jag ville ha. Det mesta jag såg var kläder och bröd. Däremot köpte jag en pocket på Ica. En deckare "Vyssan lull" skriven av Carin Gerhardsen. Jag har inte läst nåt av henne förut, men det är kul att läsa svenska deckare.

I morgon börjar VM i längdskidor, undrar om backhoppning räknas dit. Nu har vi äntligen en svensk backhoppare. Det var länge sedan. I alla fall ska det bli kul med skidor. Få se om Sverige får nån medalj, nån ska det väl bli. 

Det kliar i fingrarna efter en stickning. Få se om jag hittar på nånting att sticka. Men nu ska jag nog duscha innan Emmerdale börjar. Klockan ett visar ettan en film med Gregory Peck. Minns nån honom? "Skuggor över södern" heter filmen. Kanske jag ser den. Har kommit in i period med gamla filmer. Ikväll blir det "Borgen" och "The pacific". 

Nu måste jag in i duschen så jag får fräscha till mig lite. Ha en skön dag så hörs vi, hej då! 

Marknad

Strålande sol idag också. Ser härligt ut tills man ser på termometern, -27 grader. Suck! Men jag ska ändå ut idag. Det är ju marknad. Stackars knallar som ska vara ute i den här kylan. Men dom är nog vana. Jag väntar till mitt på dagen, det brukar vara varmare då.

Igår var jag på Kupan och köpte en spegel till min lilla tös. Hon behöver en sån och den var fin. Det är roligt att handla på Kupan. Är väl snart det ända jag har råd att handla på. Man kan få fina grejer till bra priser. Sen kan man skänka saker som man inte har behov av, som andra behöver. Bra va!

Såg den där nya serien igår kväll. Men det var så sent så jag halvsov den mesta tiden. Typiskt! Men den verkade i alla fall bra. Jag talar om Kommissarie Zen. Det utspelar sig i Rom men dom talar engelska. Känns lite främmande för mig, som skulle velat att dom hade talat italienska för att det skulle vara trovärdigt. Ska försöka vara vaken nästa avsnitt. Jag läste också ut min bok så nu måste jag skaffa en ny. Bokrean börjar väl i morgonen.

Matte är ledig idag och kommer på lunch, som blir soppa mexikana. Till middag måste jag göra pytt på de rester jag har i kylen. Om jag nu kommer ihåg att köpa rödbetor. Vi gillar pytt med mycket lök, och det ska vara hackat äpple i. Äpple gör pytten så saftig och god. Man kan också sätta dit hackad saltgurka. En del sätter dit tomat och det är inte fel. Snart har vi en vegetabilisk pytt. Och det kan vara grönsaker bland resterna, inte helt fel.

Nu ska jag ta och moppa golvet och sen duscha innan Emmerdale börjar. Lunchen är klockan ett och då ska soppan vara klar. Ha det nu så bra alla ni och hej då!

Fortfarande kallt

Så var det måndag igen. -27 just nu. Matte jobbar igen men kommer på middag. Vad jag ska göra idag, har jag inte bestämt än. Men det ger sig nog var efter dagen går. Har inte ätit frukost än, men har startat ugnen för jag tänkte göra några varma mackor som jag äter till frukost-lunch. Bra va! Jag har en bit av en gammal franska som jag sätter korv, tomat och riven ost på. Så var det gjort. Ser sen "Emmerdale". Tänkte också gå en tur till Kupan. Bara för att kolla om dom har nåt av intresse.

Ikväll är det väl inte så mycket för mig att se på TV. Jag ska se den där engelska deckaren som dom visade igår, det är ju repris i kväll. Men jag har kvar att läsa i boken. I morgon och på onsdag är det marknad här. Går väl en sväng då och ser vad dom har. Måste ändå på Ica. 

Nu ska jag in i duschen och sen börja med mackorna. Ha det så bra. Hej då! 


Oron i mitt hjärta

Bara -20 idag. Det kom snö i går på eftermiddan som dom lovat. Har inte sovit så gott som jag brukar. Känner en viss oro för min yngsta dotter. Hon har det inte så bra just nu, och jag känner att jag skulle vilja hjälpa henne. Men vet inte hur, än så länge. Detta gnager i mitt hjärta.

Lyssnar nu på "Mannheimer & Tengby" på radio. Det är ju ganska bra musik. Klockan 14.25 sätter skidorna igång från Drammen i Norge. Det är sprint damer och herrar. Sista tävlingen före VM som körs i Holmenkollen . Jag tror VM startar på fredag. SAIK åkte på stryk igår av Frölunda (jumbolaget). Detta verkar vara till glädje för Lules fans. Men det kan vi bjuda på. Det är alltid bra när man kan glädja andra. 

Till lunch idag blir det tunnpannkaka och till middag en pytt med grönsaker, köttbullar och potatis. Ingen pytttipanna således utan en hopikokpanna. 

Jag kan känna glädje åt att se den engelska serien "Downton Abbey" som jag såg andra avsnittet i går kväll. Det är fem avsnitt kvar som jag får glädja mig åt. Såg också en film på fyran "En fiende mitt ibland oss". Med Brad Pitt och Harrison Ford. Ikväll ser jag "Solsidan" och "Wallander". Ettan börjar med en ny serie ikväll "Kommissarie Zen". Den visas i repris i morgon så jag ser den då istället.
 
Nu har jag väl inget att skriva om. Bara jag kunde få bort oron jag känner i mitt hjärta skulle allt vara bra. Ha ni en bra söndag mina vänner! Hej då!

 

Äre kallt eller?

Vad säger ni om att äta maten ur ett 15000 år gammalt kranium. Det kan man serveras på en krog i Storbrittanien. För mig tycker jag det är äckligt. Men den krogen verkar vara poppis. Hua!

-30 idag och nu börjar jag tro att det är en ny istid på gång. Kylan håller i sig kan man säga. Tycker synd om alla vilda djur som måste vara ute och har svårt för att komma åt mat. Maten gör ju att dom kan klara kylan bättre. Det gäller både tvåbenta och fyrbenta. Det finns många snälla människor som matar djuren. En eloge till dom.

En govän kommer hit klockan tio. Då ska vi fika och lösa melodikrysset. Sen klockan tolv ser jag skidor på TV och ett kommer Matte på lunch.  Det blir grönsakssoppa. Till middag ska Matte komma med maten. Så det blir en överraskning. Kul!

Ikväll ser jag andra delen på den engelska serien som började förra lördagen. Den tyckte jag var bra och visas på ettan efter melodifestivalen. Melodifestivalen skippar jag och läser ett stycke istället.

Nu måste jag in i duschen och fräscha till mig innan min krysslösarkompis kommer. Dom säger på radion att det ska börja snöa snart. Konstigt! Jag tror inte det brukar snöa när det är -30 ute. Men där ser man.

Ha en bra lördag hör ni. Hej då!


På första plats-----SAIK

Jag blir glad när jag hör Johan Beckers "Higher" på radion nu. Då kan jag strunta i att det är -34 grader ute. Skulle önska det var Johans musik lite oftare. Men jag har hans låtar på CD så jag klarar mig galant.

Nu ska jag nämna något om Kiruna. Nu är det så att denna stad måste flyttas om dom ska få ha kvar gruvan. Men nu klagar en del folk på detta. Dom vill inte flytta stan. Alltså då måste dom sluta med gruvan. Kan inte förstå denna filosofi. Slutar gruvan så är det slut på Kiruna också. Sen är det ett himla liv om sjukhuset där. Tänk vad hemskt om dom som bor i Kiruna måste åka 10 mil för en operation. När jag bodde i Moskosel fick jag åka 13 mil till sjukhuset. Inte var det om att klaga. När jag skulle föda Matte höll jag inte på att hinna till BB. Men klaga gjorde man inte. Det var ju bara så.

Igår vann SAIK över MODO och nu ligger dom på första plats i tabellen. Roligt, men det är inte slut på säsongen än. Men man kan ju få glädja sig en stund i alla fall. 

Matte är sjuk. Han var ledig igår och fick feber. Han ska vara hemma från jobbet idag men kommer hit och får sig lite i magen. Till lunch idag gör jag korv i ugn och potatismos. Till middag har jag inte bestämt ännu. Ska ju handla på eftermiddagen. Blir det inte varmare (över 30) tar jag färdtjänst till affären. Är inte nyttigt för mig att andas in denna kalla luft. 

Det blir väl lite TV ikväll som vanligt. Och det blir de vanliga programmen som avslutas med Sopranos. Började se en film på sexan igår. En film med Will Smith som var så hemsk att jag bara såg början. Ser inte mardrömsfilmer längre. Vill hellre ha ett underbart liv än ett liv i hemskheter. Ha en bra fredag hörni.   
                                         Hej då!!!!!

Tänk på nåt roligt

Ni är väl lika less på att läsa hur kallt det är, som jag att skriva det. I alla fall -31 idag. Kan jag då inte få vinna en mille på postkoden, så jag får lämna detta kalla ogästvänliga land. Men jag har väl lika stor tur med detta som jag har med allting annat. Bara att bita ihop och tänka på nåt roligt istället.

Jag dammsög och vaskade igår. Jag var också på affären och handlade. Köpte bl a en färdig middag, köttfärsbiffar med potatiskroketter och grönsaker. Det är andra gången i mitt liv som jag köper färdigmat. Billigt är det om än det inte smakar så mycket. Mätt blev jag i alla fall. Idag blir det matlagning och till lunch ärtsoppa. Till middag strimlar jag lövbiff och steker det tillsammans med grönsaker och chilisås. Kokar spagetti till det och det blir gott. Prova det nån gång. Lövbiffen är så mör så man behöver inte steka det så länge. Bara man struntar i att röra köttet förns det blivit brynt ordentligt. Det är då man sätter till grönsakerna och två matskedar chilisås. Sen behöver man bara låta det gröna (wokgrönsaker) mjukna lite. Jag brukar också servera det med en smaksatt lättcreme fraishe. Det blir middag i dag.

Jag måste nog byta tvättmedel. Märker att när jag ligger i sängen börjar det klia på kroppen och det måste vara lakanen. Får kolla i morgon  på affären vad det finns för tvättmedel. Minns att min mamma tålde bara tvålflingor. Men det var ju andra tvättmedel på den tiden.

"Svensk maffia" ser jag på TV ikväll.  Måste också kolla hur det går på hockeyn. Annars läser jag i kväll. Min bok är bra. Nu ska jag in i duschen och sen ta itu med maten. Ingen lägenhet på Björkskatan än, men jag får nog vänta till månadsskiftet. Ha en skön dag och hej då!

Tom kyl

Idag har vi -30 grader. Man undrar när kylan ska ge sig. Och idag måste jag gå ut hur kallt det än är. I morgon kommer Matte och äter och jag har tomt i kylen och snart i frysen också. Måste bunkra lite, jag säger lite, för på fredag är det löning och jag ska storhandla då. 

Har kollat min post (Mail) och bl a svarat på en enkät om hårvård. Jag har ju några såna saker att göra, för att försöka tjäna lite extra. Men än har jag inte tjänat så mycket. Jag har ju tid att lägga ner på enkäter. Efter bloggandet ska jag städa. Det är ju inte "Emmerdale" idag p g a alpina VM. Så då städar jag istället. Sen blir det affären. Hua!!!!

Igår kväll såg jag "Veckans brott". Det är hemskt att inte alla mördare åker fast. Dessa personer måste ju vara utan samvete. Hur kan man leva vidare med ett sånt brott på sitt samvete. För mig är det oförstående. Efter det programet var det en dokumentär om barn som sökte sina fäder. Det var barn som hade spermiedonatorer som fäder. Intressant var det när man förstår hur viktigt det är för barn att veta sin härkomst. 

Igår spöade SAIK HV71. Härligt att det går så bra för killarna i SAIK.  Hoppas det går så bra i fortsättning också.
Ikväll ser jag "Borgen" och "The pacific" som vanligt. Ska väl också läsa en stund ikväll, om mord och bråd död på Sandhamn.

Jag hör av mig imorgon hur kallt det kändes när jag var på Ica. Jag drar mig för promenaden men den är oundviklig. Vi hörs, hej då!

Ge en kram i kylan

Kyligt i dag också, just nu -33. Hela landet har drabbats av kyla. Fastän solen tittar fram nu så tror jag att jag håller mig inne idag. Som tur är har jag rester att äta. Jag kan ju i alla fall glädja mig åt att jag håller ner matkontot när det är kallt. Kanske också vikten.

Jag brukar ha synpunkter på radio nottbotten och det fortsätter jag att ha. I alla fall morgonprogrammet. Johan och Ellika, vilka lustiga typer. Vet inte om man ska bli arg eller skratta åt deras synpunkter. Och så kommer Wallner-Hoppe in med sina lustigheter. Jag vet att jag kan ta in en annan kanal, men trean har ingen bra musik. Och jag har en så gammal radio så det är svårt att ratta in andra kanaler. Jag får nog sätta på TV i stället. 

Ingen matlagning idag. Efter duschen ska jag dammsuga och sen se "Emmerdale". Alpina VM skiter jag i. Vi har ju inga bra svenskar som åker, och jag är inte så intresserad sen Stenmark slutade. Ser fram emot längdåknings VM i stället. Det börjar väl snart tror jag. Ska ta fram symaskinen och sy lite. Jag vill gå igenom garderoben och kolla vad jag har för kläder. Kanske jag kan sy om något. 

Ikväll ser jag "Veckans brott" och säkert nåt mer. Jag väntar på Året Runt som jag har prenumererat på. Skulle få en röd vacker väska som present om jag gjorde det. Nu var det inte det som gjorde att jag prenumererade. Jag köper ju ändå den tidningen varje vecka, och då får man den före torsdagen, då affärerna har den. 

Nu ska jag sluta skriva och gå in på Lulebor hemsida och kolla om dom har nån lägenhet å Björkskatan. Matte ser jag på torsdag först. Då är han ledig en dag. Vill tacka för alla "Alla hjärtansdags komihåg" som jag fått. Ha en bra dag i kylan. Krama om varandra så blir ni varma. Hej då!  

Alla hjärtans dag

När jag steg upp i morse var det -37 grader. Nu tror jag inte att det är mer än -34. Va less jag blir på norrbotten. Inte har dom några lediga lägenheter på Björkskatan heller. På Hertsön kan man få en lägenhet, men där vill jag inte bo. Helst vill jag flytta från detta land men det går ju inte heller. I dag vaknade jag på sursidan, som ni ser. Ska försöka ta mig i kragen och bli på bättre humör.

Har nyss skalat potatis och satt på kokning. Jag ska göra bacon, ägg och stekt potatis till lunch.  Eftersom jag inte tänker mig ut i kylan idag, så får jag ta vad jag haver till mat idag. Till middag blir det makaroner i ugn med en korvbit som såvel. I morgon jobbar ju Matte så då behöver jag väl inte äta. Jag har ju fisk i frysen så jag behöver inte svälta.

Idag är det "Alla hjärtans dag". Det får väl vara för mig, för min ekonomi orkar inte med fler presenter som jag vill ge till alla. Men jag kan sända en tanke till er. Pernilla, Oscar och Tova var här en stund igår. Alltid lika roligt när dom kommer. Dom hade Hedvig med sig, hon är så frän den lilla jycken.

Skrattade åt "Solsidan" igår. Såg också Wallander. Inte toppen direkt, men sevärd ändå. Ikväll ser jag "Nordkalloten 365" och reprisen på "Sherlock". Sen har jag boken till nöje. Skulle önska att jag hade TCM-kanalen. Där visar dom gamla filmer i min smak. Idag t ex "Borta med vinden" och "Doktor Zjivago". Men då skulle det väl bli att jag satt framför TV hela dagarna. Alltså tur att jag inte har den kanalen.

Nu blir det dusch och sen matlagning samt "Emmerdale". Hjärta på er och hej då!

                                            

Härligt soligt

-26 grader men soligt. Undrar när kylan ska ta slut. Men det kan bli fint mitt på dagen, och säkert varmare. Men just nu känns det burrigt, ute. Jag var ju inte ut igår. Pernilla kom hit och hon var snäll och gick till affären och handlade. Senare kom också BH och pratade bort en stund. Till middag gjorde jag potatisbullar med bacon.

Såg den nya engelska serien på TV igår. Såg också den sena filmen. Ikväll ser jag "Solsidan" och Wallanderfilmen. Annars händer väl inget särskilt idag.  Till lunch blir det våfflor och till middag pannbiff med lök och potatis. 

Nu ska jag duscha och skämma bort mig en stund. Vet ni att man kan sticka en lovikkavante till mobilen? Hörde det igår. Kan det vara nåt? Jag har ju inget att sticka nu. Tråkigt. Mår se om jag kan hitta på nåt att sätta stickorna i. 

Jag har då inget annat att skriva om idag. Kan vara bra för era ögon att slippa läsa mitt svammel. Vi hörs!
                                                                                                                                                                      

Grattis Hugo!

Melodikrysset är avklarat. Ute -14 grader, ganska bra temperatur för min del. Men innan utgång blir det matlagning. Gör en grönsakssoppa med blomkål, morötter och diverse annat grönt. Till middag vet jag inte än vad jag ska hitta på. Men alltid blir det nån råd.

Idag fyller mitt äldsta barnbarnsbarn 10 år. Han bor i Helsingborg så det är lite långt att hälsa på och gratta. Han är en jättefin kille som är en tillgång för sina föräldrar. Han är också en fin storebror till sina småsystrar. Synd att vi kan ses så sällan.  

Just nu håller VM i störtlopp för herrar på. Men det är inget jag har nåt större intresse av. Det är ungefär som att titta på formel1. Samma om och om igen. Gör nåt annat istället. Man kan inte vara intresserad av allt.

Ikväll ska jag inte se melodifestivalen. Men däremot ser jag den nya serien som startar på ettan "Downton Abbey", en brittisk dramaserie i sju delar. Om jag orkar ska jag se filmen som börjar efter serien. Det är "Täcknamn Odessa". En film från 1974. Tror den är bra, men den slutar klockan 1,45. Nästan i senaste laget för mig, om än jag är en nattuggla. Beror på hur jag känner mig då.

Sänder en tanke till Oscar som har brutit sin tumme. Han har verkligen otur. I somras bröt han lillfingret. Farmor tänker på dig, Oscar.

Nu ska jag börja att hacka grönsaker till soppan. Ska sen ha en fin lördag. Hoppas ni har detsamma. Hej då!

                                 

                                        


Tvättar

Hua, det var -32 grader när jag vaknade. Tur att man bor i en varm lägenhet så man slipper frysa. Jag som hade tänkt mig på affären och helghandla. Men nu börjar jag tveka till detta. Matte är ju ledig i dag och jag tror han är ledig hela helgen. Så det behövs mat. Lite i frysen har jag så vi svälter väl inte ihjäl. Jag gör minestronisoppa till lunch. Kan tänka mig lax med potatis och hollandaise till middag.

Det blev mycket läsa igår. Skönt var det, att ligga i sköna sängen och slappa. Få se om det blir nån städning idag. I alla fall ska jag tvätta klockan ett. Innan dess ska jag byta lakan i sängen. Vad skönt jag ska sova i natt i rena lakan. 

Det blir väl TV som vanligt ikväll. "På spåret" förstås och sen ser jag kanske "Then she found me", en amerikansk dramakomedi från 2007. Och sen slår jag över på tvåan och ser "Sopranos". Och efter det blir det nattinatti.

Hoppas det blir varmare i morgon så jag kan vara ute. Nu när det är soliga dagar (som igår) vill man ju vara ute så mycket som möjligt. Tur att jag har brun utan sol så jag slipper vara vinterblek. Nu blir det duschen och sen matlagning. 

Ha det bra mina vänner. Hej då från kylan! 

 

Det jäkla pipet

 Nu drar kallvintern in igen, idag -29 grader. Jag som hoppades att det skulle gå åt varmhållet nu. Fast det är mycket av februari kvar, så än väntar väl mera kyla. Jag tror jag håller mig inne idag. Jag var ju ut i går och köpte mjölk och en korsordstidning.

Matte ringde på eftermiddagen och sen kom han vid 17.30-tiden och åt middag. Jag gjorde en snabbrätt på strimlad lövbiff, wokgrönsaker och sweet chilisås. Till det en kall sås gjord på creme fraishe och vitlöksost. Kokade också ris så Matte skulle bli mätt. Själv nöjde jag mig utan ris. Snabbt och gott var det.

Sen blev det TV för hela slanten. På TV4 årets kock, en samling amatörkockar som tävlar. Den ena virrigare än den andra. Efter det ettan med "Borgen", en dansk serie om politik och "The pacific", kriget mellan jänkare och japaner. En ganska blodig historia. 

Jag  vaknade i natt av ett gällt kort pip. Förstod direkt att det var brandvarnaren som talade om att batteriet höll på att ta slut. Fick ner den med hjälp av tången, men jag kunde inte öppna den så pipet fortsätter, men nu i duschrummet under en handduk. Får försöka ringa Matte när han slutar jobbet och höra om han kan åka förbi mig på vägen hem (om han ska hem ikväll). Då kanske han kan öppna varnaren och ta ut batteriet. Det är ganska irriterande med detta pip.

Idag är det Emmerdale, det kanske är avbrott i det alpina. Ikväll är det en skittråkig TV kväll. Ser "Skidskyttet" och sen "Svensk maffia". Sen blir det korsord för hela slanten och eventuellt läsa i boken. På eftermiddagen kan det bli tygmålning. Känner lite för det idag. Är kanske för att det är så kallt och jag inte vill ut. Då målar jag några blommor och drömmer om sommaren.

Krama om varandra i vinterkylan och ha det så bra. Hej då! 


Svag nordvästlig vind

-18 idag. En dag som alla andra. Igår sken solen så vackert. Man märker nu att dagarna blir längre. Jag tycker det känns bra. Har ätit frukost, om man nu kan kalla det för frukost. En limpmacka med rökt skinka och en mugg kaffe.

Igår såg jag en dokumentär klockan 22 på ettan. "Dear Zachary". Det var så sorgligt så tårarna bara rann. Om ni inte såg den så går det att se reprisen eller kolla på play. I kväll blir det väl att jag ser "Borgen" och "The pacific" på ettan. Men innan dess ska jag väl slå ett öga på det alpina VM:et.

Stickade klart Isabels sockor igår. Så nu är jag utan stickning igen.. Däremot har jag en ny bok. Köpte en pocket av Viveca Sten, "I grunden utan skuld". En deckare som utspelar sig på Sandhamn. Jag har bara börjat på den, men den verkar vara bra. Synd bara att jag blir så trött när jag ligger och läser. Men jag vill i alla fall ligga när jag läser. Kroppen tycker det är härligt. Och vad gör det om jag somnar?

Ska försöka ta mig ut idag efter lunch. Lunchen består av köttbullar och potatis. Rester förstås. Matte jobbar idag också. Jag ska snart ringa reumatologen. Sen ska jag in på Lulebos hemsida och kolla. Jag köar ju på en tvåa med hiss där på Björkskatan. I morgon får jag veta om jag får den. Men jag är ju inte först i kön. Vet inte hur man kan bli först.

Nu är det den gamla vanliga duschen som väntar. Sen sätter jag min i telefon. Vi får väl höras i morgon igen. 
                                                 Hej då! 

I dag bär det utför

Idag är det -19 grader här. Inget charmväder direkt. Hade tänkt gå till Fluxen idag på äldredagar och kolla samt äta blodpalt. Men jag försov mig så det blev inget. Ändå hade jag ställt väckarklockan. Tror ni jag hörde den? Nix, det gjorde jag inte. Ja  världen går ju inte under för det. Får väl kolla på VM i utförsåkning i stället. Det är TV 4 som visar det. Så det är inget Emmerdale i veckan. Annars tycker jag inte att TV 4 passar att sända sportprogram. För alla reklamavbrott, menar jag. Men det är väl dom som kan lägga upp mest pengar förstår jag.

Ingen Matte idag så jag äter rester som vanligt. Har köttbullar med potatis, pasta med sås och en fiskrätt. Bara att välja och vraka. Är inte blodpalt direkt men det får duga. Sen blir det stickning och TV tittning. Kanske jag tar fram tyg och klipper till några dukar som jag kan måla på. Men jag måste nog göra mer mönster också. Rita är ju enkelt men att skära ut mönsterna är svårare. Man får trycka ganska hårt i filmen för att det ska gå igenom. Men skam den som ger sig. Får väl tåla lite värk i fingrarna.

I morgon ska jag ringa reumatologen i Sunderbyn och höra hur det blir med sprutorna. Tror nog att jag ska prova lite längre utan sprutor. Än så länge har jag inget problem med benen i alla fall. Och värken i lederna är inte så farlig just nu. Inte mer än att det räcker med Panodil. Och så länge jag har så bra sömn som jag har, är det inget svårt. 

Nu är det dags för uppfräschning i duschen. Hoppas ni har en bra dag. Livet är stenkul!!!!!!! Hej då! 

Stressigt

-16 grader idag. Ska det nu bli kallare igen, jag bara undrar. Jag har sovit länge idag, till 9.30. Det var inte meningen. Jag vaknade 6.30 och var upp och tog två Panodil. La mig igen och somnade om. Det gör att mitt schema blir stressigt fram till lunch. Matte är ju ledig idag också så det blir att laga mat. Gör en pytt till honom och jag äter rester, för åtgångens skull.

Igår kväll såg jag på TV och det blir väl så ikväll också. Jag är säker på att jag ska se "Nordkalotten 365", nåt annat vet jag inte. Däremot vet jag att jag ska på Ica och handla lite mat efter lunch.

Nu ska jag skynda mig in i duschen så jag hinner inte skriva mer idag. Ha det bra och hej då! 

Ingen mer melodifestival!

Just nu -14 grader och en traktor skottar snö på gatan. Ingen sol idag men mer snö ska det bli enligt SMHI. En söndag som alla andra.

 I går kväll såg jag melodifestivalen mot mina principer. Vilket skit! Låtar som jag inte gillade, mögligtvis Pernilla Anderssons och Jenny Silvers låtar föll mig å läppen. Men det verkar som om det bara var ungdomar som röstat. Till final gick Idol-Danny och en rappare som jag aldrig har hört talas om. Det blir då ingen mer melodifestival för mig. Igår kollade jag eftersom det var från Luleå.

Jag höll mig till "Erin Brockovich" resten av kvällen. Hade tänkt se Bille August filmen "Les miserables", men det var för sent för mig. Det visas bra filmer på nätterna. Idag blir det väl "Vinterstudion" och i kväll  ser jag "Solsidan" och "Wallander".

Lunchen idag blir soppa med painriche. Till middag köttbullar, sås, lingonsylt, saltgurka och potatis. Gammaldags mat eller husmanskost som det heter numera.

Stickar på Isabels sockor, det drar ihop sig till att dom blir klara snart. Vad jag ska sticka sen vet jag inte. Nästa gång Matte jobbar ska jag sy. Då behöver jag inte plocka bort symaskinen när jag ska äta.

Nu tittar solen fram så blygt. Kanske man går ut på eftermiddagen. Men först ska jag duscha och sen laga mat.

I Egypten är det oroligt fortfarande. En svensk har åkt off pist, kastats sig utför ett stup och omkommit. Detta hände i Österrike. I Sundsvall är det SM i längdskidåkning. Hela Sundsvall har SM-vecka nu. Detta ingår i Vinterstudion. Till veckan börjar VM i utförsåkning. Undrar om Sverige tar några medaljer då? Det återstår att se.
Igår fick SAIK stryk av HV 71 med 6-4. Skit också! Men det går fler tåg. SAIK behåller då andraplatsen i tabellen.

Ha nu en bra söndag och hej då!

En liten skål med blommor på

God morgon säger jag som har stigit upp tidigt för att vara jag. Ute är det -12 grader och det har ljusnat. Småsnöar lite gör det. Ser inget kul ut om jag får säga det. Tur att jag har börjat dagen med en mugg starkt kaffe och en limpmacka med rökt skinka på. Får mig att känna att livsandarna återvänder.

Sänder en tanke till Egyptens folk som strider för demokratin i sitt land. Hoppas det goda vinner över det onda. Tyvärr brukar det inte hända så ofta. Bara att hoppas på att inte det religiösa sätter käppar i hjulet. Religion och politik hör inte ihop, i mitt tycke.

Efter det att jag har duschat ska jag göra lunch. Det blir korvgryta gjort på purjolök, morötter, kålrot, potatis och fläskkorv. Matte är ju ledig idag och i morgon. Så då blir det matlagning för mig. Till middag blir det tacos som Matte tycker vi ska äta idag. Och det är okej för mig.

Igår när jag var ut var jag på nedre Kupan och där köpte jag en liten skål i benvitt porslin med blå blommor på. Jag ska ha den på matbordet med blå blommor i. Min älsklingsfärg är blå. Var också på Ica och handlade lite mat. När jag kom hem såg jag skidskyttet när Helena Ekholm vann. Sen blev det så att jag sov en stund innan TV började. Såg "På spåret" och en bit av filmen på ettan innan "Sopranos" började. Hann med ett korsord också. Jag hade ju köpt en ny ÅR. Undrar varför jag inte prenumererar på ÅR. Tror jag ska göra det, alltså gå in på webben och prenumerera. 

Nu väntar duschen. Ha det nu så bra, vi hörs! Hej då! 

Sjukt

-8 grader och det tycker jag är bra. Inget snöväder heller och det är ännu bättre. Och jag äter rester idag vilket betyder att Matte jobbar. Sen då, jo i helgen sätter melodifestivalcirkusen igång, och det börjar i Luleå på Coop Arena. Hela Luleå verkar påverkas av detta. Och sen har Jokkmokks marknad sin cirkus denna helg.

Första gången jag var på denna marknad var 1967. Minns dansen på Folkan då jag blev ikullsprungen och trampad på mellan två våningar (dansen var uppdelad i två våningar). Minns till och med vad jag hade för kläder på mig, bl a svarta nätstrumpor. Det var tider det. Nu är det några år sen jag var dit och lika så bra är det. Längtar då inte dit.

Och till melodifestivalen längtar jag inte heller. När denna är klar i vår nån gång så har nån knäpp låtit vunnit och sen i den stora finalen kommer denna låt sist. Det är väl inget stort fel på låtarna men dom som röstar, röstar på fel låtar. Så är det. Jag håller fortfarande fast vid att bästa låten i den svenska uttagningen förra året var "I didn´t for love" med Jessica Andersson. Så här i efterskott tror jag att svenska folket håller med mig. Den ligger fortfarande på topp i svensktoppen.

Läste i AB igår om folk som blir utförsäkrade från försäkringskassan. Folk som verkligen är sjuka, en del dödssjuka. Jag blir inte förvånad. Vi har den regering som blev framröstade av det svenska folket. Vi är på väg mot det nya klassamhället. Tyvärr märks det redan, och dom som får lida är som vanligt barnen. Och IKEA-mannen smiter undan med att inte betala skatt för 100 miljarder. Men han lyfter gladeligen folkpensionen. Det är Sverige i ett nötskal nu för tiden. Bläh!

Ikväll ser jag väl "På spåret" och kanske Clintan i "Broarna i Madison County", jag har settt den förut och kan verkligen rekomendera den.

Nu har jag sagt mitt för idag. Trevlig fredag hörni". Hej då!

                                         

En glad dag

-8 grader idag också. Tror det blir snö idag, det ser ut så. Inget att göra åt ändå. Låt det snöa jag är ändå glad. Varför vet jag inte, var glad redan när jag vaknade. Var det för att jag drömde att jag lämnat in en stryktipsrad. Jag brukar aldrig tippa stryktips. Jag vet inte om jag vann för det förtäljer inte drömmen. Men det kanske var en fingervisning om att jag ska tippa denna vecka. Det kanske jag gör. Törs väl inte låta bli. Måste ändå ut och köpa potatis.

Läste i AB om treåringen som fick sluta dagis för att hon hade kissat på sig en gång för mycket. Detta hände i USA (var annars). Nu måste mamman ta tjänstledigt för att potträna sin dotter. Herre min skapare vad är detta för land egentligen?

Klockan ett ska jag tvätta idag. Får se om det kommit nåt nytt filter till tumlaren. Det verkar ju svårt att beställa ett sånt. 

Idag blir det soldatens ärtsoppa till lunch. Till middag gör jag prinskorv, potatis och morotsstuvning. På TV ser jag "Svensk maffia". SAIK spelar mot AIK i kväll. Det borde bli vinst för SAIK, men man vet aldrig hur det blir. Håller mina tummar för Skellefteå.

Nu ska jag duscha och fräsha till mig för dagens övningar. Får se om det blir nån snö tills jag ska ut och bära rollatorn. Ha ni det så bra i dag vänner! Hej då!!!!!

Jag vill ha en mus

-7 grader idag. I går när jag var ut hade solen försvunnit, men det var ändå härligt ute. Hinner nog inte ut idag men jag ska försöka. Matte kommer på mat idag och jag gör en kycklingsoppa med ost. Har också hittat nägra recept på olika soppor, bl a svamp- och potatissoppa. Så det blir en annan dag, jag gör dessa soppor.

Just nu skulle jag vilja skrika. Ett stort stycke text försvann, bara så där. Min dator verkar ha ett eget liv. Måste nog köpa en mus. Vad kostar en sån, har inte med det i budgeten. 

Fick ett roligt mail igår. Om barn och deras funderingar bl a om hur barn blir till. Får mig att minnas min fyraåriga dotter, hon ville veta hur man kunde få barn. Överlät detta till min man som gick in med hull och hår, när han skulle förklara detta. När han var klar, la hon huvudet på sned och sa, "Så man klipper som till efter ett mönster"? Jag höll på att skratta ihjäl mig, men hon var nöjd med detta. Ungar är roliga, eller hur?

Har hittat ett recept på chokladmuffins som jag ska baka till helgen. Bra att ha om det kommer nån och hälsar på. Receptet var så enkelt så till och med jag ska klara av det.

Igår träffade jag en gammal jobbarkompis som jag inte sett på minst tio år. Helt klart kul att se henne, hon hade gått i pension och trivdes med det.

Nu får jag ge mig för idag med skrivningen. Ikväll blir det väl TV tittande som vanligt. "The pacific" ska jag se.
Ha det bra! Hej då!

Friska luften väntar

Första dagen i februari och -8 grader. Har druckit kaffe och ätit en polarmacka med rökt skinka på. Samtidigt läste jag PT och AB på nätet. Men det var gamla nyheter för mig. Utom att SAIK vann över Timrå igår kväll. Det hade jag missat. Var nyss in på Lulebos hemsida och såg att jag inte fick lägenheten jag bokat. Men det förstod jag redan eftersom jag var nummer 17 i kön. Jag är väl inte tillräckligt på hugget när det gäller att sitta vid datorn och kolla.

Har inget program för denna dag, och vad jag ska hitta på. Kanske det blir en tur ut i friska luften om vädret är nog inbjudande. Igår var det ju härligt när det var nollgradigt. Satt ute en stund och fick ögon från folk som trodde jag är knäpp. Sitta ute fastän det är vinter och ingen sol? Hur knäppt verkar det? Ja, men jag är van att folk glor på mig. I min ålder bryr man sig inte. Men idag är solen framme. Ser en gubbe på taket mitt emot. Han skottar snö. Han står i en korg som är i en lyft och har en snöraka på en läng käpp. Ser bängligt ut.

Hittade ett recept i en gammal tidning. Var på fisk som tillagas i ugn på grekiskt vis. Med champinjoner, morot, lök och tomatsås. Ingen feta ska man sätta dit, för jag gillar inte denna feta, som annars ska vara i grekisk mat. Ska prova detta recept nån dag. Även kräftpasta ska jag prova. Hur enkelt som helst med tagliatelle, purjolök, paprika, olja, kräftstjärtar, creme fraiche, dill och riven ost. Sen hittade jag ett annat recept på potatissoppa, än det jag har. Det ska jag också göra. Jag har en ganska stor receptsamling. Förr var jag mer intresserad av matlagning. Nu är det nada. Men maten ska ju lagas i alla fall.

Ikväll ser jag "Kören" och "Veckans brott" på TV. Är inget mer att se, så jag har korsordet på lut. Nu är det duschtime. Ni ska ha det så bra, jag ska njuta av solen denna dag. Hej då!

RSS 2.0