Valborg igen

Jag var ju på fotvården i går. På hemvägen gick jag in på Ica och handlade bl a en vacker pelargon, mörk lila i färgen. Den ska jag har på balkongen senare. Och sen gick jag till Gårdings, och där hittade en sån där vaskkäpp som jag har letat efter. Så nu blir det skurning av balkongen så fort vädret tillåter. I dag är det snöblandat regn som faller från skyarna. Mig gör det inget, men stackars dom som ska fira valborg utomhus. Ungefär som, "Vintern rasat ut...............". Men än verkar inte vintern rasat fördigt, kallt är det också. Bara ca 3 +grader.

Kom en sköterska i morse och la om mina ben. Det gjorde att jag inte hann äta frukost innan jag skulle börja med lunchen. Så jag fick starta dagen med lunch. Sparrissoppa med ciabatta. Till middag göra jag spagetti och köttfärssås. Det trista vädret gör att jag håller mig inne i dag. Har inga nödvändiga ärenden att göra.


                             

Drömmer mig tillbaka till barndomen i stället. Då jag bodde i Uppsala och vi firade valborg med att först se mösspåtagningen vid Carolina Rediviva kl. 15, sen rusningen nerför backen. Sen såg vi brasan vid slottsbacken eller vid Gamla Uppsala högar. Hörde manskören sjunga och avslutade kvällen med choklad och vispgrädde. Varje valborg.
                                

Nu drömmer jag om detta och sen ser jag "Lewis" på nian. Stickar en stund, dricker ett glas vatten och äter en apelsin. Sen lägger jag mig i min sköna säng, sover och vaknar kanske till en vacker vårdag. "Glad såsom fågeln i morgonstunden, hälsar jag våren med friska tag..................".  Hoppas kan man ju alltid göra. Nu får jag önska er en fin valborg med vacker sång och varma, fina eldar. Vi hörs i morgon! Hej då.......


Fotvård idag

Man kan ju fråga sig varför jag är uppe vid denna tidiga tid. Är det för att solen väckte mig kanske. Det måste vara så. På morgnarna önskar jag att det var mörkt, jag är ju ingen uppe-med-tuppen människa direkt. Ligger gärna kvar i sängen en stund och mår väl.

Skulle ju haft besök av distriktssköterskan denna morgon, men jag har skjutit på detta till i morgon bitti. Ska ju till fotvården kl 15 och före det tar jag av bandagen, duschar och går dit för att få mina stackars fötter omskötta. Det är verkligen behövligt. Får vara utan bandage till i morgon. Det gäller till att prioritera nu. Mina fötter är nog så onda för att jag ska behöva missköta dom.

När Isabel bodde hemma skötte hon alltid om mina fötter. Hon var duktig på sånt, har mjuka händer, om ni förstår vad jag menar. Det var bra när jag hade alla leder i behåll så att jag kunde sköta mig själv och min kroppsvård. När jag tänker efter är nog Isabel den bästa fotvårdare jag haft. Tack för detta Isabel!
                                
I går var jag på Ica och skickade sockorna till Örebro. Kom på att jag skickar dom och samtidigt stickar jag nya som jag också skickar. Är dom för små kan du ge dom till nån som dom passar. Har redan börjat på dom nya, nån storlek större. Här går det undan minsann. Det blev ju ingen TV igår så därför blev det stickning. 

Det var blåsigt i går. Inte kan man säga att det var varmt direkt. Tyckte det var småkallt. Solen värmde då inte och vindarna kylde ner. Tur jag hade tjockjackan på mig. 

I dag skiner solen över hela himlen och dom säger att den skiner över hela norrbotten. Däremot ska det bli mulet på eftermiddagen, säger dom på radion. Tänk att det inte har regnat än, denna vår. Det kanske skulle behövas med lite nederbörd nu, som får det nygröna att spira och titta fram efter denna vintervila. 

Min balkongstädning har bara kommit så långt att jag har burit ner en säck med skräp till soporna. Så fort det blir lite värme ska jag sätta igång och skura trätrallarna. En plaststol ska ut också. Den håller på att gå sönder så det är bäst att kasta ut den innan nån sätter sig på den, och kanske gör sig illa. 

Matte kommer inte till lunch idag, han skulle till Piteå. Jag ska snart äta frukost, för det har jag inte gjort ännu. Gör som en frukostlunch idag. Äter ordentligt nu och tar bara en banan innan jag går till fotvården. Till middag gör jag kassler med ananasskivor och stekt potatis. Till det gör jag en grönsallad. 

På TV ikväll ser jag "Mitt i naturen" på ettan och sen "Rom-en maffiahistoria" på åttan. Sen blir det sängen, den sköna. I morgon är det valborg. Skulle vilja se en eld men dom visar väl nån på TV. 

Ni ska ha en bra dag så får vi höras i morgon. Hej då! 

Se ut som en skit

Solen har letat sig fram i dag. Få se hur länge det varar då. Ska försöka ha en städdag. Viktigt att man håller rent omkring sig när man haft påhälsning av baciller. Först ska jag städa mig själv. Hänga över diskbänken och tvätta mig (=i stället för dusch). Jag blir snart tokig när jag inte får duscha. Inte nog med att man är handikappad, man ska se ut som en skit också.

I går fick jag veta varför jag inte hittade den vita korgen. Isabel ringde och då frågade jag henne om hon visste var jag hade den. Det visste hon, för jag hade gett den till henne. Inte underligt att jag inte hittade den. Mitt minne verker inte vara som det ska. I alla fall inte när det gäller oviktiga saker. Då är det mysteriet löst.

Det var inget vidare på TV i går. Såg dom där experterna som uttalade sig om eurovisionsschlagern på ettan "Inför Eurovision". Sen var det dom desperata på femman. Slog sen över till ettan igen och såg "Crazy love", en dokumentär om Burt och Linda Pugachs. Ett knasigt par där han hade betalat nån för att slänga syra över henne, när hon blev ihop med en annan. Hon blev skallig och blind. Han fick 14 års fängelse. Men när han kom ut gifte dom sig. Det är sant, fast man tror inte det. Detta hände i USA (var annars) med början 1957.  Dokumentären är från 2007, så det är ingen gammal skröna.

Ikväll undrar jag om det är nån ide att jag sätter på TV-n. Kanske jag hittar nåt på Animal Planet. Annars blir det boken, som jag snart har läst ut. "Rymmaren" av Thomas Bodström.

Matte är ledig idag så vi äter sparrissoppa till lunch. Kanske bratwurst till middag, vet inte än.
Hör på Amanda Jenssen på radion. Jag gillar henne verkligen. Hennes röst och hennes stil på musiken , helt i min smak. Hon är så duktig. Många bra låtar har hon gjort.

Kanske ska jag ta mig till diskbänken nu, för att se till att jag blir ren. Skönt ska det bli i väntan på morgondagens dusch. Räcker sen orken till så fortsätter jag med städet av lägenheten. Men lovar ingenting bestämt. Har mer lust för att sticka. Vi får se. Hej då mina vänner!  

Sockförsening

En kopp kaffe, en ostlimpmacka samt en banan. Det är ny morgon och det ser ut som om regnet hänger i luften. Visserligen såg det ut så i går också, men det blev inget regn.

Var ju på Ica och handlade lite. Utanför Ica träffade jag Lilly som jag inte sett på länge. Hon har opererat sitt knä men ska börja jobba igen på fredag, efter fem månaders sjukskrivning. Träffade också två gubbs som jag ser oftare. Tvättade också igår. Hade inte så mycket tvätt men jag vill tvätta ofta.

Nu vill jag skriva om min stickning. När jag nu nästan är klar med dom vita bäddsockorna, ser jag att dom nog är för små. Har stickat dom i storlek 35-37 och enligt måttbandet är det rätt men ändå inte. När dom är klara får jag börja på nya med storlek större. Kan ju inte vara skönt att ha sockor som tränger. Tur att dom går fort att sticka. Så Vivi, sockarna kommer inte förrän tidigast nästa vecka. Med betoning på tidigast.

Var i källaren i går med mina vinterstövlar. Skulle hämta upp en vit korg. Tror ni att jag hittade den? Kan inte förstå var jag har den. Hoppas Isabel kommer snart, hon kanske vet var den är. Hann inte på Kupan i går. Dom stänger ju fyra och då var jag på Ica. Men det går ju fler tåg.

Såg "Kommissarie Winter" i går. Inget i min smak direkt. Men såg det ändå. Löste mest korsord och gäspade. Ikväll blir det väl dom desperata. Men tycker det också har börjat spåra ur. Blir nog en tidig kväll med boken. Tänk när det inte fanns TV. Jag minns "Mannen i svart" på radion. Det var Olof Thunberg som läste spökhistorier. Det var så spännade och jag låg under täcket och lyssnade. Tror det var slutet på femtiotalet. Minns också radioteatern. "Kapten Hillman" som spelades av Karl-Arne Holmsten (tror jag). Det var deckare som sen kom som TV-film. Bl a "Damen i svart", "Vita frun", "Blå ryttaren" mm. Det var spännade. Minns helst när det var radioteater. Hela familjen samlades runt radion på lördagkvällar. Ofta spelades spel typ, Monopol och lyssnade på musik. Det är sånt man minns. Vem minns vad man gör nu mera? Spelar TV-spel eller ser Idol kanske, men minns man det om femtio år? Knappast.

Nu ska jag ta fram en bananbit som rullade in under skåpet. Sen blir det stickning. Får se om jag städar nåt i dag. Tråkigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Har säkert nåt roligare att göra.

Alec gillar att fiska och brukar få följa med sin pappa Johan på fisketur. Här är ett kort från i höstas då Milo och Alec är på fisketur och fått en gädda. Dom verkar lite försiktiga och till och med Milo håller sig på sin kant.
          Tyvärr är bilden mörk men man kan ju se att det inte är bara förtjusning man kan se i deras ansikten. Tror den är skräckblandad.  Det blir nog fler fisketurer i sommar för dom. Och nu har dom ju en till hundkompis, Mårten, som får följa. Livet är stenkul för dom. Ha nu en fin vårdag så hörs vi i morgon. Hej då!                                  
                         

Skämmes

Ny vecka, den sista i april. Ingen sol syns ännu i dag. Men man kan ju hoppas. Har en dag full av sysslor framför mig. Ska tvätta en maskin kl 13, sen förbereda middagen innan jag går på Ica och handlar lite. Ska ta en sväng till Kupan här mitt emot, och kolla om dom har en liten matta, som ska ligga utanför balkongdörren Ska också i källaren för att söka en vit korg som jag ska ha på balkongen.

På morgonen duschade jag innan distriktssköterskan kom och la om benen. Det tog ju sin lilla tid, men då blev det ordentligt gjort också. Nu har jag druckit kaffe och ätit en limpmacka med lättkorv på. Färdig för en ny dag.

Såg "Kalla fakta" igår kväll. Man får faktiskt skämmas för Älvsbyhus. I alla fall gör jag det. Känns ungefär som när jag började färdas utomlands, och aldrig talade om att jag kom från Sverige. För att man skämdes för hur svenskar betedde sig utomlands. Inte alla, men dom flesta. Som tur är ska jag ingenstans numer, så jag behöver inte säga att jag kommer från Älvsbyn. Där dom gör fuskhus.

Pratade med Jocke en stund om hur dom har det, Oscar och han. Oscar har börjat med barmarksträning nu. Det blir många kilometer att springa. Att han orkar, men han tycker det är roligt. Pernilla och Tova hade just åkt hem mot Korsträsk.  Såg också "Livet på Laerkevej" på TV, innan jag gick och la mig.

Ska sticka en stund nu innan jag går till tvättstugan. Ingen sol ännu. Kanske det blir solfritt idag. Inget man kan göra nåt åt. Hoppas ni har det lika bra som jag. (Heter det så eller heter det mig.) Ha det i alla fall! Hej då!

Speedway

I går kväll såg jag nåt på TV som jag aldrig brukar kolla på. "Speedway"! Det har jag aldrig sett på TV men i mitt verkliga liv har jag sett speedway live, otaliga gånger. Min bror körde speedway när jag var i 9-10-årsåldern. Han var ganska bra på det. Tävlade för Masarna, Hedemora. Han gick sedan över till motocross. För honom var det bara motorcyklar som gällde. Körde också en Triumph 500. Kommer ihåg när han fick väja för en cyklande fyllis och nästan körde ihjäl sig. Som tur var klarade han livet, mycket beroende på att han var så vältränad.

Tävlingen jag såg, ingår i VM och bäst var polackerna. Annars har ju Sverige bra förare, även England och Danmark har bra förare. Ska nog följa detta spektakel i fortsättningen. Man hinner då inte bli less medan man ser, för heaten går bort.

Annars såg jag "Millennium" och "Brottskod: Försvunnen" innan speedwayen. Sen var det sängen, den sköna som väntade på mig.

Solen väckte mig i morse. Dess strålar letade sig in genom mina persienner. Sen var det omöjligt för mig att somna om. Upp och gjorde kaffe och en polarmacka, läste posten och tidningarna. Tänk vad bra jag har det! Inte ont nånstans (mina ben, dom tänker jag bort) och klar i skallen (tror jag). Vad mer kan man önska. Skulle kanske vara en kram? Oscar, Tova och Alec är ju bra på att ge kramar. Bara att önska dom hit.

Har snart stickat klart bäddsockorna som jag ska skicka till Örebro. Skickar dom i veckan, så sen kan jag börja med dom som ska fara till Dalom.  Dom är så roliga att sticka, därför går det fort. 

Matte har varit ute och borstat på mitt balkonggolv samt skurat räcket. Jäkla skräpfåglar vad dom har skitat ner. Men det är ju mitt fel, jag har låtit dom skräpa. Nu är det bara finjusteringar, som ny blomjord i lådorna, skurning av stolar och bord. Uppsättande av änglarna som ska spela så vackert i vinden. Sen är det bara att sätta blommor och till sist, njuta av min balkong. Blommorna får vänta tills järnnätterna inte dyker upp nåt mer.

På radion lyssnar jag på M&T. Till lunch gör jag västkustsoppa och till middag kotletter med potatis och grönsaker. Matte har ju varit ledig sen fredag men börjar om i morgon. Har nog varit skönt för honom att ha sovmorgnar. 

Ska nog ta en tur ut idag. Ska ändå ut med sopor till vårt soprum (sortering) med tidningar, plast och plåtburkar. Sen blir det stickning för hela slanten. I kväll ser jag TV en stund och löser kanske ett korsord. 

Sätter in en bild på Matte. Han brukar inte läsa min blogg som tur är, för han skulle inte vilja bli visad där. Ha nu en bra söndag. Nästa helg är det vårmånads början. Hej då!
                                       

Blåser vårvindar

I går blåste det som sjutton och detsamma i dag. Tror till och med att det blåser mer i dag. Jag tror att jag håller mig inne, för det blåser så mycket sand och damm. Inte skönt att få detta i ögonen och näsan. Var på Ica en sväng i går. Köpte mjölk och lite annat som jag behövde. Sen gick jag runt med dammsugarn en stund. Vad mycket sand man drar in från gatan. Till middag gjorde jag en pastagratäng. Det brukar bli gott och misslyckas aldrig. Efter disken satte jag mig med min stickning.

Jag såg "Så ska det låta" på TV. En gammal favorit var med, Magnus Bäcklund, tycker han har en röst utöver det vanliga. Sen slog jag på nian och såg "Frost". Märkte att jag inte hade vilat nåt, så jag blev så trött att jag var tvungen knoppa. Sov till 8,30 i morse. Och nu har jag ätit frukost och väntar på att melodikrysset ska börja.

Till lunch i dag ska jag göra en gryta på mycket grönsaker och fläskkorv. Till middag steker jag upp palt och fläsk. Så är maten planerad för i dag. Ska vila på eftermiddagen och sticka ska jag också. I kväll blir det TV för hela slanten. Bl a "Millennium", skulle ha velat se filmen på tvåan också "Little children" men den kommer säkert på nån annan kanal senare. Vill ju se slutet på "Millennium" när jag har börjat se. Men livet tar väl inte slut pga en film som jag missar.

Ett tips till er innan jag slutar skriva. I morgon bitti sätter ni på radion P4, och lyssnar på "Mannheimer & Tengby", jag tycker det är som underhållande. Tiden är 8.05, P4, söndagar. 

Ha nu en skön lördag, det ska ju bli fint väder över hela Sverige. Om det blåser mycket kan ni ju titta ut genom fönstret, och njuta av solen. Eller sitt i lä. Hej då!!!!!

Ingen latdag i går

Strålande fredag idag, solen skiner som bara den kan göra. Nu har jag ätit färdigt medicinen som jag inte får vara i solen när jag tagit, så nu är det bara att gå ut och sola. Just nu sitter jag här med mitt kaffe och en lingongrova med rökt picnicbog på, färdig att börja dagen.

Det blev ingen blogg i går, jag hann inte. Omläggningen i går morse var inte klar förrän kl.11 och då skulle jag ta medicin och äta frukost. Sen skulle jag göra lunch, minestrone. För egen del fick jag hoppa över lunchen, jag hade ju nyss ätit frukost. Kl. 13 var det tid för tvättstugan. Jag hade ganska mycket tvätt. Pga att jag varit sjuk hade jag bytt lakan flera gånger. Jag är ganska rädd för sjukbaciller, därför byter jag lakan ofta.

Efter tvättstugan var det tid för paltkok och det tar ju sin lilla tid. Pernilla tittade förbi. Det är ju så roligt när dom kommer från Korsträsk. Klockan 19 var jag klar med disken så då blev det stickning. Ingen slö dag direkt och ingen vila på eftermiddagen. Var nog tur att inte Isabel kom. Hur skulle jag ha hunnit med det. Men då är ju balkongen ostädad, förstås. Hann slå en signal till Vivi också. Man blir så glad när man pratar med henne.


En tråkig grej som hände i går morse. I huset mitt över gatan började det brinna i en lägenhet och en 76-årig kvinna dog. Jag tror hon dog av röken och inte av elden. Jag märkte som vanligt ingenting fast det var så nära. Ingen brandbil eller nåt ljud från gatan. Ni förstår väl att jag sover gott.

På TV såg jag "En plats på landet" och "Kommissarie Lynley". Sen var det bara att krypa ner i sängen.

Vad ska hända denna dag? Jag har väl inget direkt planerat. Som vanligt ska jag göra lunch och middag. Ut ska jag också och ska handla lite för helgen. Sätter mig säkert i solen och njuter av den. Det är ju bra med rullatorn som man kan sätta sig på, var helst man vill. Säkert träffar man nån bekant som man kan prata med en stund.

Det är också tid att betala räkningarna. Inget kul direkt, men nödvändigt. Lördag i morgon och melodikrysset, och efter det så skriver jag i bloggen.  Ha nu en fin fredag alla vänner och känn hur våren smyger sig in, även här.
Hej då!

Fåglarna har börjat komma

Bryter snart ihop vad det gäller datorn. Verkar som om den har kommit in i det isländska askmolnet. Efter många om och men kom jag in på bloggen. Dags att köpa ny dator eller lägga ner hela skiten. 

Inte nog med det så har jag hängt över diskhon och tvättat håret och min kropp. Så är det när man inte kan duscha men ändå vill vara fräsch. I morgon är det duschmorgon, men jag kan inte vänta på det. Men nu är jag ganska ren och fin. 

Fåglarna har kommit nu. Jag menar tranorna, vildgässen, svanarna osv. Även småfåglarna har kommit. Än har vi snö kvar och i natt var det -9 grader. Men solen lyser, även tidigt på morgonen. Man känner hur livsandarna återvänder. När jag tittar mot Lomtjärnsparken ser jag att isen ligger kvar på dammen. Men nog har snötäcket sjunkit undan lite. En och enhalv vecka till valborg. Blir ingen brasa för mig. Det brukar ju vara nån som tänder på kvällen innan, så det är ingen idé att fara till Kanis för att titta på brasan. Sen brukar dom inte ha nån sång heller. Får väl tänka på min barndoms brasor och ruset nerför Carolina Rediviva (Uppsala). Då var det fest även för en unge. Valborg ska man fira i Uppsala, om man kan. Själv firar jag i mina tankar.

Sparrissoppa blir det till lunch. Till middag kanske kokt fisk med äggsås. Jag får se. Är ju så inne i stickningen nu. Dessa sockor är så roliga att sticka. Det blir som ett spetsmönster. Jag stickar i vitt garn, tycker det blir snyggast. På eftermiddagen ska jag gå ut en stund. 

Missade inte dom desperata igår. Såg också en engelsk dokumentär om en gosskör. Resten av kvällen slöade jag bara. Det var lika bra att inta sängen. När man nu har en så skön säng är det bara att lägga sig i den.
I kväll ska jag se "Kommissarie Lynley" och sen sticka en stund. Få se om Isabel kommer i morgon. Kul om hon gör det (och Alec). I så fall gör jag palt till middag i morgon. Då blir det paltmumin, eller hur. Ha en bra dag alla ni glada possitiva människor så hörs vi i morgon (förhoppningsvis). Hej då!
                                     
                                       
 

Korvstoppad Mumin

Det är sol idag också. I natt har det varit -6 grader och det är ju inte så konstigt. I solen ska jag ju inte vara medan jag äter den starka medicinen, och det ska jag ju göra två dagar till. Sen är det bara att ta på sig solglasögonen och ut. Hoppas att jag kan det då.  Jag var ju en sväng till Konsum igår men jag fick ta taxi hem för då var min ork slut. Nån vaskkäpp hade dom inte, skulle tro att dom har slutat tillverka dom. Har jag kastat min förra? Verkar så. Isabel ringde och sa att hon kanske skulle komma på torsdag och hjälpa mig med balkongen. Då kanske man kan fika ute första maj då knuttarna kommer. Förra året var dom över 900 motorcyklar. Tror dom startar i Piteå. Sen Luleå och Boden innan dom kommer till Älvsbyn och tillbaka till Piteå. Hela fyrkanten så att säga.

Köpte garn i går. Jag ska sticka bäddsockor som jag ska skicka till Dalarna och Örebro. Dom är sä roliga att sticka Sjalen är ju färdig nu och den får Tova om hon vill ha den. Hon gillar ju rosa så det passar henne.

Till lunch idag öppnar jag en burk köttsoppa, hushållsost på lingongrova till. Kanske blir det renskav till middag. Måste till Ica och köpa potatis och morötter. Tror jag köper en Sprite zero eftersom jag inte får dricka mjölk (pga medicinen). Jag brukar faktiskt dricka vatten men vill ha nåt annat ibland.

Förra tisdagen missade jag ju desperata fruarna och även reprisen missade jag. Få se om jag kommer ihåg det i kväll. Är det minnet det är fel på eller bara slöhet? Det sägs ju att man glömmer mycket när man har värk. Det är en försvarsgrej som hjärnan har. Det är väl därför jag känner mig som Mumintrollet.
                            
Just nu spelar dom Björn Skifs på radion, "Håll mitt hjärta, håll min själ". Vackert! Skulle kunna lägga mig och bara sova när jag hör den.

Såg på ettan igår om det danska kungahuset. Dom verkade så folkliga inte som det svenska som är så tillknäppta. Tänk er att kronprinsen cyklade till dagis och hämtade barnen. Skulle jag vilja se i Sverige. I Sverige visar dom bara korvstoppning före jul, typ.

Appropå stoppad korv är det så jag känner mig nu, fastän jag inget har ätit ännu. Det kanske blir korvstoppad Mumin. Njut nu av våren mina vänner så hörs vi i morgon! Hej då!

                                     


Aprilväder

Blir man uttråkad av askmoln, flygresor osv eller vad är det på nyheterna numera? Går snart inte att se några nyheter. Det är ju bara elände man får höra talas om. Kom med nån rolig nyhet nån gång och då menar jag inte prinsessbröllop. Stongt av Lars Ohly att tacka nej till bröllopet. Det skulle jag också gjort. Men ingen risk att jag blir bjuden.

Så var det måndag igen och jag är lite piggare, lite säger jag och menar det också. Hostan håller i sig och benen finns kvar (det känner jag tyvärr). Mina ungar, utom Matte, är osynliga både till röst och öga. Helena har jag slutat ringa till. Inget kul att prata med en telefonsvarare. Vill hon prata med mig får hon väl ringa. Jocke och Isabel har mycket att göra förstår jag. Ska skicka en prick i himlen till Matte som kom med en påse godis och en halstablettpåse i lördags. Han är en ängel som ids komma hit varje dag. Underbar, som Orsa Spelmän sjunger.

Har just ätit frukost och tagit medicin. Det blir ju sent eftersom det är omläggning på morgonen. Få se om jag hinner ut idag. Ska till Konsum och kolla om en vaskkäpp och lite annat. Matte kommer på middag och jag får förbereda den. Ska visserligen bara steka upp fläskpannkaka, men det ska ju ändå göras. Kan väl inte gå ut förrän tidigast tre, pga medicinen. Kan nog bli stressigt när jag vet hur sakta jag kan gå.

I kväll ska jag se fortsättningen på "Kommissarie Winter". Sen fortsätter jag läsa "Rymmaren" av T. Bodsröm. Den är läsvärd, fast kanske inte i min smak så där. Såg "Millennium" i lördags. Den är ju ganska bra men jag tycker inte att Mikael Nykvist passar i rollen som Blomkvist. Det verkar som om han är nån annanstans när dom filmar. Det är för lite "go" i honom. Det skulle behövas lite Gunvald Larsson. Förstår ni vad jag menar?

Solen skiner ännu här men ska snart försvinna och eventuellt bytas mot nederbörd. Låter det som aprilväder? Tycker det. I natt har det ju varit kallt som det brukar vara denna tid. Två veckor till första maj, få se om snön är borta då. Nu ska jag betala en räkning och sen se "Hem till gården". Ha det så bra mina vänner! Jag försöker skriva i morgon också. Hej då!

På benen igen

Jag har varit sjuk några dagar men börjar piggna till. Trodde jag skulle däcka för evigt, som jag kände mig. Men medicin hjälpte mig en gång till. Det är väl bara att tacka för det, fastän när man är så där sjuk så kvittar det vilket. Har haft många drömmar både onda och goda. De mesta goda var om mina föräldrar, dom onda vill jag inte komma ihåg.

Det snöade i går hela dagen. Snön blev till vatten innan den landade på backen. Är det den snön som ska ta bort den gamla snön, som dom säger? I dag är det nollgradigt så inte är det nån vårvärme direkt. Men vad ska man göra? Ingenting kan man göra. Bara tacka och ta emot.

Jag slutade min skolgång 1968 med en examen från handels. När man tagit studenten hade man ju inget yrke, utan man var tvungen att fortsätta på universitetet eller annan skola. Jag gick fackhandels och läste matte, redovisning, ekonomisk geografi, handelslära, engelska, svenska osv. Som tillval läste jag, hör och häpna, stenografi. Det användes på den tiden. Vi hade två timmar på lördagarna då vi också hade två timmar gymnastik.
Efter examen fick jag jobb på Facit i Åtvidaberg, på redovisningen. Siffror var ju mitt liv. Roligt jobb och bra betalt. Vi bodde två mil utanför Åtvid ute i skogen. Huset hade tillhört en bondgård där ladugården brunnit ner. Huset var charmigt i två våningar och fin källarvåning. Stor fruktträdgård och mycket bärbuskar, potatisland o dylikt. Hade ju bara Helena då men Joakim föddes -71. Jag trivdes mycket bra där.

Mina kompisar skulle aldrig kunna bo så där ute i skogen. Dom tordes inte. Men där fanns inget att vara rädd för. Vägen slutade hos oss så det var ju ingen trafik precis. Jag skulle vara räddare i en storstad. Bland alla elaka människor som vill vara onda. Men säg den glädje som varar beständigt. Elektrolux köpte Facit som gjorde det omöjligt att jobba kvar. Vi flyttade från Östergötland upp till Norrbotten. Varför jag berättar om detta nu, är för att i mina feberdrömmar var jag där i skogen bland mina fruktträd, och det var sommar och varmt. Skulle jag vilja tillbaka till den tiden? Jag vet inte, men det var en bra tid i mitt liv. Fick ju Kim, som vi kallade honom då, och fastän han skrek i tre månader, dag och natt, så var jag lycklig.

Ingen beskrivning på mat idag. Har ingen koll just nu vad det blir. Tog fram köttfärs från frysen. Alltid blir det nåt. Lägger mig en stund nu i viloläge. Ingen idé att ta ut sig. Hoppas ni får en skön söndag ni friska och ni som inte har hälsan, krya på er. Hej då!

Är less på mina ben

Kan det bli konstigare än så. Fick benet omlagt, blåsbenet, har inte haft ont i det förut. Är bara foten som har gjort ont. Efter omläggningen började det göra ont i benet. Varför? Jag blir aldrig klok på detta. Är jag less? Det kan man säga. Jag kan ju glömma att jag ska gå ut, för det klarar jag inte med detta ben. Svårt för att gå med andra ord.  Inte nog med detta så är jag jätteförkyld. Ändå har jag blivit vaccinerad med två olika influensavaccin. Men en annan bacill letade sig in och angrep mig. Så nu hostar jag och snörvlar som bara den. 
 
Vilken kul helg detta ska bli. Hoppas Matte kan handla nåt i matväg annars blir det att banta. Tur att man inte skulle ut och flyga idag då Luleå Airport (Kallax) har ställt in alla avgångar pga vulkanaska som flygit från Island till norrbotten. Vädret är än så länge soligt men det ska bli molnigare på eftermiddagen. Jag skiter i vilket.

Matte kommer inte till lunch. men kanske till middag. Vet inte vad jag ska göra för mat eller vad jag klarar av kanske jag ska säga.

Igår såg jag "Kommissarie Lynley" på åttan. Innan dess såg jag det där programmet, där ett par letar hus på landet. I kväll fortsätter jag med "Lynley" om det blir nåt mer vet jag inte än. Beror på värken. Har ingen lust att skriva nåt mer i dag. Återkommer i morgon om jag mår bättre. Hej då!

Vad göra?

Jag var ute hela eftermiddagen i går. Kom hem vid 17.30-tiden. Varför jag kunde vara ute så länge berodde på att Matte inte skulle ha nån middag. När jag kom hem var jag tvungen att ta två värktabletter. Tro det eller inte jag har fått ont i höger fot. Foten är svullen och röd och framför allt ond. Har ju fått antibiotika för benet (blåsan). Jag är nu så less på allt med mina ben och fötter. Vad göra?

Jag har nyss druckit kaffe och ätit en macka med kokt skinka och gurka på. Värktabletter igen. Jag har ju klarat mig utan panodil några veckor, men nu är det dags igen.

Just nu skiner solen men radion varnar för att det ska bli mulet i dag. Matte är ledig idag så jag gör räksoppa med vitlöksbröd till. Sen blir det blodpuddingen som jag skulle göra i går, till middag. Sen efter lunch är det tvätt. Ingen utgång i dag. Det vill inte foten. Efter tvätt bara vila.

Köpte en majblomma i går. En krans, ljusblå och vacker. Nu har jag tre stycken sittande på en dörr till datorbordet. En ljuslila, en rosa och en ljusblå. Alla är kransar.

Igår missade jag desperata husfruar. Satt och såg om två hästar på animal planet, så jag glömde dom desperata. Tur att det går i repris på söndag. Annars var det inte så mycket att se. Tur att det finns korsord och böcker att ta till.

Nu kan jag säga att all snö är borta på balkongen. Skulle köpa en vaskkäpp på Ica igår. Ni vet en käpp som man kan sätta dit en rotborste och sen vaska eller skura. Får kolla på Konsum eller Gårdings om dom har. Numera finns det ju bara käppar med garn eller tygremsor och sånt när man ska vaska. Men på balkongen behövs det en rotborste om man ska få rent trätrallarna efter fågelinvasionen. Nånstans ska det väl finnas. Har haft en sån men den har väl kommit bort i nån flytt.

Nu ska jag ta itu med nåt annat. Jag har ju inget mer att skriva om i dag. Här händer det inte så mycket må ni tro. Och vem orkar läsa om mina klagomål om mina ben och sånt. Bäst att lägga ner. Ha det nu bra, vänner! Vi hörs i morgon så hej då!  

Tvätta fast inte

Solen strålar i dag och visar skitiga fönster och all annan smuts som tinar fram nu när snön smälter bort. Men så är det och måste förbli. Men än är det mycket snö kvar. Undrar om det blir nåt vårregn i år. Tror det skulle behövas en riktig skur som tvättar bort gammal smuts. För det som göms i snö ....... osv.

Jag skulle ju beställa en jacka i går, men så blev det inte. Jackan som kostade 318 kronor, blev med frakt och postorderavgift en annan kostnad, ca 500 kronor. Inte nog med det, så skulle den inte komma förrän i slutet på juni, och då är det sommar. Ska det ta 2 månader att skicka en jacka till mig. Inte behöver jag väl en vårjacka då? Jag beslutade att inte beställa jackan. Kör med min gamla fortsättningsvis också. Sån är jag.

Hade som vanligt en lugn kväll. Såg första delen av "Kommissarie Winter" samt kollade litet på "Animal planet".
I dag ska jag tvätta kl. 13 och innan dess slänger jag ihop en minestronesoppa på kalvbuljong, grönsaker och pasta. Till middag blir det blodpudding, bacon, vitkålssallad och lingon. För mitt låga blodvärde.

I kväll ser jag dom desperata fruarna på femman och säkert hittar jag nåt mer att se. Har fortfarande inget TV-program så jag får se TV på känn.

Tar en tur till Ica medan jag väntar på tvättmaskinerna ska bli klara. Hinner kanske sitta i solen en stund också. I går var jag en stund på balkongen, bland en del fågelsspillning och skräp. Det gick det också.
Ska nu plocka fram det som ska tvättas så allt är klart före lunch. Vi äter kl.12 så när vi ätit är dags att gå eller åka (hiss) till tvättstugan. Tänk så enkelt det är nu för tiden, man bara stoppar in smutsig tvätt i maskinen som sen tvättar  och sen är den ren när man plockar ut den. Annat var det förr innan tvättmaskinens tid. Då skulle det blötläggas, bykas och ibland kokas. Sen sköljas och torkas. Tänk vilken tid det tog. Sen var det ju inte varje vecka det tvättades. Man sparade tvätten tills man var tvungen att tvätta. Vill inte byta ut dåtid mot nutid. Skönt att det är enklare nu. Nu när jag har skrivit detta slänger jag en blick på almenackan och ser att jag ska inte tvätta förrän i morgon. Tur att jag ser det nu och inte hann ner i tvättstugan och börja. Undrar hur det står till i min skalle? Ja nu vet ni ju vad jag ska göra i morgon. Hm!

Va trött jag blir på mig själv. Ica blir det i alla fall och solen förstås. Ha det så skönt ni med. Hej då!

Kanske EU-bidrag?

Gud så skönt det var att duscha på morgonen. Skulle ha kunnat vara en timme i duschen. Man blir som en ny människa. Fick mina ben omlagda och sen blev det kaffe och en rostad skinkmacka med sallad. Gott var det. Har fått nån envis torrhosta som är irriterande. Har i alla fall sovit gott.

Matte kommer inte och äter idag, han har annat att göra. Jag värmer upp lite gratäng som blev över i går till lunch och till middag vet jag inte vad jag äter ännu. I går kväll slökollade jag lite på TV medan jag löste korsord. I kväll blir det nog detsamma. Är inte så mycket som jag är intresserad av, som dom visar på TV idag.

Tror jag ska beställa en vårjacka från Cellbes idag, en blå tror jag, kostar 318 kr. Måste kolla igenom mina utgifter denna månad för att se om jag har råd. Jag har ju en röd jack-kappa men den är ca 15 år så jag skulle behöva en ny. Jackan är av parkastyp, som det inte blåser igenom. Skulle vara kul med nåt nytt.

Nu har snart snön försvunnit från balkongen. Just nu är det 6 grader. Halvsoligt eller halvmulet, hur ni vill. Det är i alla fall mest soligt. Ska gå ut på eftermiddagen. Nu kliar det i fingrarna av att få sätta igång med balkongen, men jag tror jag väntar ett tag, för än kan det komma mer snö. Men det är ju inget man önskar.

Undrar om jag ska ta fram dammsugaren i dag. Väntar nog tills jag varit ute. Det följer ju med så mycket skit med rullatorn när man varit utomhus. Tänk om det fanns en vattenslang utanför huset, så man kunde spola av rullatorn innan man gick in. Nu äcklas man av alla fimpar som ligger utanför dörren. Det ska finnas en vaktmästare, men han bryr sig väl inte. Han kanske slänger sina fimpar där också. Minns när vi var i Holland då fastihetsägaren var ute och sopade eller skurade trottoaren varje morgon. Då var det också rent och fint utanför varje hus. Något som dom här i Älvsbyn kunde ta efter tycker jag. Men då måste dom nog få nåt bidrag för det. Kanske från EU, som dom inte vill vara med i. Vad vet jag?

Nu ska jag sticka en stund så då gör jag ett slut här. Ha det nu så bra! Hej då!!!!!!!!!!!!

Söndagssol

Jag älskar Leksands brungräddade knäckebröd. Till frukost bredde jag en bit med kokt skinka och gurka på. Upptäckte då för första gång, hur jag smulade. Det var smulor från bröd runt i kring och på mig. Fick ta sopborste och skyffel för att sopa upp smulorna när jag ätit färdigt. Som ni vet är det inte så kul att med bara fötter kliva omkring i smulor eller grus. Men gott var det i alla fall.

I dag är det sol. Nu tittar jag fram ur idet och gläds för solen. Tyvärr kan jag inte gå ut. Pga ett bandage kan jag inte duscha och utan dusch vill jag inte visa mig för folk. Vill knappt släppa in Matte. Hoppas det vackra vädret håller i sig till i morgon och för då kan jag duscha.

TV i går blev slökollning med ett korsord på "Jakten på Julia" och sen utan korsord "Millennium" samt "Brottskod: Försvunnen". Ganska bra men jag undrar om Millennium slutade så eller är det nåt mer avsnitt. Nu har jag som sagt var ingen TV-tidning så jag vet inte. Men allt ger sig i framtiden.

Tittar ut på huset tvärs över gatan. Där ligger ca 2 dm snö på taket och ändå är det solsidan. Kollar jag mot parken är det jätte mycket snö där och på dammen ligger isen kvar. Svårt att tro att vi är inne i april. Förra året hade vi kommit längre med våren den här tiden. Men vad kan man göra? Åssit. Bara snön försvinner så ordnar det upp sig.

Jag fick min inkomstdeklaration i fredags. Ska få tillbaka 300 kronor. Tur att jag inte behöver betala in nåt. En sak som jag undrar över är denna begravningsavgift som jag betalar varje år. Är det för gravplatsen jag betalar?  Om jag inte ska ha nån grav utan kremeras och sen ska askan slås i asklunden. Vad betalar man då för? Är det för att man smutsar ner luften när man strör ut askan. Som en miljöavgift ungefär. Ja inte vet jag, men det blir ju ganska mycket pengar. Helst om man lever länge. Men kanske man får betala för dom som dog unga och inte hade hunnit betala in begravningsavgift. Ja vad vet jag!  Ingen idé att fundera över det, bara betala och se glad ut.

Lunch idag, soppa som vanligt, som Matte vill. Själv börjar jag bli less. Men det är bra, då äter man mindre. Får väl äta mer till middag (fläskfilè, gratäng). Tycker ni nu att jag ska göra nåt annat än att sitta vid datorn och svamla, så har ni rätt. Jag ska sticka en stund på min sjal. Den börjar bli färdig och är mjuk och ullig, ljust rosa och vit. Varm och skön för frusna axlar. I morgon återkommer jag med nytt svammel. Sätter in en bild från Alecs rum. 
                                
Jag tror inte att det är så där välstädat jämnt. Ha det nu så bra i söndagssolen. Hej då!

Väntar ännu

Snart kastar jag ut datorn. Det finns inget segare än min dator. Visserligen börjar den vara gammal, men ändå tycker man att den ska prestera. Inte kastar man ut sin sambo eller man för att den blir gammal, fast jag har ju ingen sån. Kanske därför att jag blir otålig när det inte fungerar som jag förväntar mig. Men nu är tålamodet på upphällningen vad det gäller datorn. En gång i tiden klarade jag mig utan. Men då jobbade jag och hade mer att göra. Får se hur det blir.

Ingen sol ännu i dag. Inöver landet är det solsken och vid kusten molnigt. Vi ligger på gränsen för både det ena och det andra. Men kanske på eftermiddagen kommer solen fram, det har dom lovat. Kl. 13 är det lunch för Matte och mig. Det blir blomkålssoppa och baguetter. Matte har ledig helg och det behöver han nog så att han får sova ut.

Jag tog färdtjänst till Konsum i går. Var både slut och stressad, men behövde handla. När jag kom hem hann jag precis steka några hamburgare och göra strips. En nyttig sallad blev det också. På kvällen såg jag "Frost" på nian och reprisen av "Millennium" på ettan. Stöp sen i säng och sov till nästan nio i dag.

Vad göra i dag då. Blir väl att läsa lite och kanske sticka en stund. Har ingenTV-tidning så jag vet inte vad som visas i kväll. Får väl söka på nätet. Ska visst vara Sveriges bästa TV guide där. Ska fundera på vad jag ska göra till middag. Gör nåt enkelt bara. I morgon ska jag göra fläskfilé med potatisgratäng. Men det är i morgon, återstår dagens.

Snön är kvar på balkongen ännu. Trögt med tining där. Före första maj ska den väl ändå vara borta. Då kommer ju motorcykel karavanen. Jag brukar vara ute på balkongen då och kolla. Alltid är det nån man känner bland ca niohundra knuttar. Då är det vår (förhoppningsvis).

Nu måste jag börja med soppan. Ha ni nu en skön lördag. Vi hörs, i alla fall jag. Hejdå!
                                             
                                               
                                                          

En gråmulen dag

Och så var det fredag igen. En gråmulen fredag som man bara blir trött i. Det ska ju bli sol i morgon enligt SMHI. Vi får se. I går kväll hittade jag en ny favorit på kanal 8. Ett engelskt program "En plats på landet". En dokumentär där folk letar hus på landet. Hus som dom ska köpa för att dom har bott i en stad och längtar ut på landet. Ganska kul att se. Man får göra husesyn i tre hus som dom får välja mellan. Efter det såg jag "Kommisarie Lynley". Därefter blev det ett korsord och sen sängen.

I dag startade jag med dusch och sen omläggning. Fick också en guldspruta. Har varit in på facebook och grattat en kompis till min äldsta dotter. Har också kollat hur mycket pengar jag har kvar på kontot för jag ska ju handla på eftermiddagen. Jag har beställt lite kläder till Alecs födelsedag från HM och det slank med en rosa kjol och vit topp till Tova, typ Grease-modell. 

Matte har mat med sig till lunchen i dag. Kanske jag kokar ett ägg till mig själv och gör en hård macka med kaviar. Det är gott och enkelt. Få se vad jag hittar i matväg på Ica till helgen. Vad jag längtar till jordgubbarnas tid. Några månader till får jag vänta. Detsamma när det gäller biggaråer, smaskigt (men dyrt).

Sorg är det idag. Skellefteå AIK åkte ur hockeyslutspelet. Fick stryk med 4-1 i går kväll. Tycker ändå att dom har gjort det bra, det är ju mest juniorer i laget. Nu får ju Lulefansen jubla. Det är dom bra på. SAIK kommer igen nästa säsong, när dom blivit ett år äldre. Heja SAIK!!!!!!!

I kväll ser jag väl "Så ska det låta", beroende på vilka som deltar.  Jag har ingen TV-tidning så jag vet inte vad som är. Men alltid är det väl nåt. Vi får höras efter melodikrysset i morgon. Hej då!

Det ljusnar

Verkar lite ljusare nu på morgonen än igår. Nyss var det 0-gradigt så det går åt rätt håll med andra ord. Rostade två mackor och bredde på skinkost till frukost. Kaffe också naturligtvis. Sen är det bara att möta den nya dagen.

 Är romernas nationaldag i dag. Dom stackarna har ju inget eget land att fira i, utan dom får fira där dom är. Utspridda i världen. Här i Sverige firar vi ju inte så mycket när det är vår nationaldag. Men jag har en känsla av att romerna gör det.

Igår var jag så arbetssam och både dammsög, dammade och vaskade. Jag var ganska nöjd när jag var klar. Efter lunch hann jag t o m få en middagslur. På kvällen såg jag Kommisarie Lynley på åttan. Sen löste jag korsord. Det var inte så mycket mer att se på TV. Läste en stund i boken, där jag börjar närma mig slutet. Verkar som om det inte blir nåt lyckligt slut direkt. Men det ska ju finnas såna böcker också. Boken heter som jag nämnt förrut "Berlinerpopplarna- Eremitkräftorna-Vila på gröna ängar". Tre böcker i en.  Den var i alla fall bra fastän den utspelar sig i Nordnorge.

Matte har mat med sig i dag till lunch så jag värmer på Janssons och äter en hårdmacka till. Till middag blir det strömmingsflundra med mos. Ska också koka lite pasta. Då gör jag en matlåda med pasta och köttfärssås, som Matte kan äta till lunch i morgon. I morgon eftermiddag måste jag handla. Men det är i morgon det. I dag kl. 13 ska jag tvätta. Jag har ganska mycket tvätt. Har ju bytt i sängen, så då blir det dirrekt mycket. Tur att det finns tvättstuga i huset och att det finns tvättider att boka. Många grannar har egen tvättmaskin så det är ingen risk att man blir utan tvättid. Däremot är det dåligt med att torka tvätten. Torkskåpet och tumlaren sjunger på sista versen. Men det dröjer nog innan det blir utbytt. Allt som ska göras i huset när det gäller hyresgästerna, tar tid. Men så är det väl alltid.

Tror inte det är så mycket att se på TV i kväll,  mer än fortsättningen på Kommisarie Lynley.

Det är inte så roligt att ha bandage om båda benen, när man bara har en duschstövel. Hur ska man sköta sin renhållning? Bandaget på högra benet, eller under bandaget, svider det jättemycket. Kan det vara bra?  Det sved ju inte innan bandaget. Tror kanske att vätskan skulle rinna bort. Men vad vet jag? I morgon bitti ska alla bandage bort så då får jag lufta mina ben. Åtminstone en stund. Det är ju dags för spruta i morgon också. Sen är det helg igen. Jag ser ingen skillnad på vardag och helg, så är det när man är en glad pensionär. Nu ska ni ha en bra dag och förhoppningsvis hörs vi i morgon. Hej då!
                                      
                                        
                                       

Grizzly man

Idag startar vi med +1 grad men helmulet. I Tornedalen snöar det enligt norrbottensradion. Bara det snövädret inte kommer hit. I går eftermiddag var det +10 grader och det droppade från taket över balkongen. Vilket betyder att det är snö på taket, ännu.

I dag ska dammsugaren fram. Det blir så grusigt på golvet denna tid. Alla tar av sig skorna men det blir grus i hallen som sen följer med strumporna in i lägenheten. Jag som går barfota känner varenda litet gruskorn, vilket irriterar mig. Isabel dammsög efter det hon hade klippt mig men det har blivit nytt grus.

I dag är hissen avstängd p g a service. Det betyder att jag måste hålla mig inne varken jag vill eller inte. Spelar ingen roll för jag ska ingenstans idag. Kl. 13 är det lunch för Matte (soppa) och kl.18 är det middag. Fick mycket grönsaksris kvar i söndags så då blir det risotto till middag.

Man kan ju undra vart världen är på väg. Ta först händelsen i Landskrona där ett äldre par blev misshandlade efter ett bråk om en parkeringsplats. Nästa händelse var i Boden där en 20-åring blev överkörd och släpades med 400 hundra meter, innan föraren av bilen hoppade ur och slet bort honom och sen körde därifrån. Bara så där. I den första händelsen dog en kvinna och i den andra ligger 20-åringen nedsövd p g a smärtan. Vad är det som händer med människor som gör att det spårar ur. Alla kan vi göra fel men inte på detta vis. Och när man gör fel får man stå för det. Men det verkar som om dom flesta inte vill det, utan då säger man att man är oskyldig. Hur skyldig man än är. FY SKÄMS!

Såg om mannen som levde med grizzlybjörnar. Varje sommar i 13 års tid levde han med björnarna i Alaska i en nationalpark. Sista sommaren var hans flickvän med. Dagen då de skulle bli hämtade från lägret var det en björn som angrep flickvännen och då gick björnmannen emellan dom. Och då hände det att både mannen och hans flickvän blev dödade och uppätna av björnen. Allt blev filmat men det fick vi inte se. Piloten som skulle hämta dom kallade på hjälp och björnen blev avlivad. Det var inte mycket kvar av dom. Det mesta fanns i björnens mage, även kläderna. Ruskigt! Jag har ju sett flera björnar i verkligheten, men då har jag varit i säkerhet eller haft ett vapen med mig. Kommer ihåg när Matte var liten och var hos farmor som bodde på en liten gård i fjälltrakterna. Då ringde han en dag och berättade att han hade hört skriet från vildmarken på natten. Det var en björn som försökte bryta sig in i lagården, där det var några kor och getter. Tack och lov misslyckades han. Så kan det vara när man bor i obyggden.

                                   
Nu ska jag göra annat. Jag skriver i morgon igen, hoppas jag. Ha en fin onsdag ni alla. Hej då!!!!!! 


Tar det lugnt

Då var påsken över för detta år. I går var det livat värre hos mig. Först kom Isabel och Alec samt deras nya valp, Mårten. Isabel handlade och klippte mitt hår (skönt). Vi åt calzone till lunch och Alec och jag spelade kort och spel. Sen kom Jocke med familj och då åt vi middag och fikade. Barnen lekte kurragömma och hade skoj. Vid 18.30-tiden försvann alla hem till sitt. Och jag diskade innan jag såg Skellefteå få stryk av HV med 2-3 i förlängning. Skit också.  Såg en stund till på TV innan jag la mig.

I morse var det tid för omläggning och provtagning för sprutan. Sen först blev det kaffe och en macka. Idag har inte solen synts till och kl. 8 var det -8 grader. Det blir säkert varmare under dagen. Jag kokar sparrissoppa till lunch som vi ska äta kl.13. Matte är ledig i dag och i morgonen. Till middag blir det köttfärssås och pasta.

Vad göra i kväll då? Det blir väl att se desperata husfruar och sen ser jag "Grizzly man". En dokumentär på ettan. Handlar om en man som levde bland björnar och sen blev dödad av en björn. Kan vara intressant att se, alltså filmen inte att han blir dödad. Sen vet jag inte mer vad som händer. Det brukar inte hända så mycket i mitt liv längre. Tar det lugnt bara. Det kan ju ni också göra så hörs vi i morgon. Hej då!

Annandagen

Har just ätit frukost och varit in på farmville och skördat mina vindruvor. Ska inte duscha förrän Isabel har kommit och klippt mig. Ska bli så roligt när dom kommer. Har plockat fram kycklingfiléer och en bullängd från frysen. Jocke och hans familj ska också komma i dag. Kul!

Såg TV i går kväll, hela kvällen, hela köret. Idag väntar jag på solen. Än har den inte visat sig. Bara -1 grad så det är ju ingen kyla direkt. Men jag vill ju att det ska tina. Än har jag snö på balkongen.

I går började det rinna från min blåsa. Men den gick inte direkt sönder, utan den läcker. Tror väl det, så stor som den är. Skulle vilja att den försvann för det är ganska irriterande att ha den. Kanske jag fick den som en påskpresent. Har haft den över en vecka nu.

Har inte planerat nånting för denna dag. Det får bli som det blir. Det enda jag vet är att vi ska äta kyckling med grönsaksris och att det inte blir nån utgång idag.

Ikväll är det slut på påsken, ganska skönt tycker jag. Det är som bäst när det är bara vanliga veckor. När luleborna har åkt hem i kväll blir det väl TV som vanligt. Ja då var det väl inget mer att förtälja för er denna dag. Jag önskar er en härlig extrasöndag. Hej då!

                                    

Sol igen

Vaknade av solen som tittade in genom persiennerna. Kan det vara nåt som känns underbarare efter denna vinter. Visserligen är det några minusgrader, men efter som dagen går blir det säkert varmare. Söndag idag och dessutom påskdagen. SAIK vann hockeyn i går kväll. Det blev 5-3, mycket tack vare småpojkarna i laget.

I dag händer inget särskilt. Affärerna är väl stängda annars skulle jag behöva handla lite. Men Isabel kommer väl i morgon och hon kanske vill handla. Värst är att jag har slut apelsiner men vad göra? Ska i alla fall dammsuga, för nu när solen tittar in så ser man hur dammigt det är. Egentligen skulle man väl vaska för att få bort dammet. Får se hur det blir.

TV i kväll blir väl nian med "Brothers & sisters" och "Livet på Laerkevej" på ettan samt "Criminal justice" på samma kanal. 

Nu är det nog inte länge tills jag kan städa på balkongen. Snön är nästan borta. Det mesta som ska städas, är ju efter fåglarna. Dom små liven är ganska skräpiga. Minns när Jocke hade undulaterna, vilka skräpiga djur dom var. Dom var ju sociala, men skräpiga. Sen la dom ägg också, fem stycken. Det blev att sälja ungarna för 75 kr/st. Dom vuxna gav vi till slut bort. Sen flyttade en hamster in till Jocke, som senare rymde. Man var mindre skräpig. När jag ser över gatan mot grannhuset, ser jag mattor utslängda över balkongräcket. Så det är folk som vill städa bort vintern idag.


Ska koka en grönsakssoppa till lunch. Så det blir till att hacka grönsaker nu. Ska gå ut på baksidan och sitta i solen ett tag sen. Ni ska ha det så skönt denna söndag. Ses i morgon om jag hinner. Jag vill ju vara med Alec i morgon. Ha det så bra så ses vi!

                                     

GLAD PÅSK!

Så bar det då påskafton. Jag har gjort en hel del i dag. Bl a frukost, melodikrysset, stekt köttbullar, gjort sillunch, diskat och duschat. Nu ska jag skala potatis och koka den samt göra gräddsås. Sen är det bara att äta middag för mig och Matte. Sen hockey på TV. Har sovit på eftermiddagen. Det var meningen att jag bara skulle ligga och läsa men sömnen tog överhanden. I går var det ju mulet på morgonen men sen sprack det upp och blev strålande sol och värme. I dag är det nollgradigt och mulet men nu är solen borta. Men det kanske tinar idag i alla fall. Ganska slaskigt är det, men det känns som om det går åt rätt håll.

Har besvärats av en vattenblåsa på höger ben i en vecka. Blåsan blir bara större och större men än så länge har den inte gått sönder. Men på måndag kommer Isabel med familj och hund. Kanske den ryker då om jag inte håller bort benet när den glada vovven kommer. Om den går sönder måste jag få ett bandage, pga infektionsrisken. Men nu är det ju helg så då är väl sjukan stängd. Får se hur det går. Jag är ganska less på mina ben. Tur att jag inte fick blåsan i ansiktet, hur skulle det kännas? Blähh!

Jocke och Tova kom en sväng och hälsade på i går eftermiddag. Linnea H kom också men det är ju inte så kul att prata med henne för hon har ju inte hörapparaten på sig. Hon hör ju ingenting så det är bara hon som pratar hela tiden. Inte speciellt roligt. Men hon brukar inte vara länge innan hon vandrar vidare. Sen såg jag TV på kvällen.

Nu har vi ätit middag och Matte har farit hem för att se hockey. Jag har diskat och återvänt till bloggen. Det blir väl lite TV i kväll. Fortsätter se "Criminal justice" tredje delen på ettan. Ser nog "Lewis" på nian kl.20. "Millennium" går i repris så den kan jag se då.

Hoppas ni har en roligare påskafton än mig. Men jag har det i alla fall lugnt och skönt. Ha det så bra så hörs vi.                                                       Hej då!
                                                           

                                                        

Långfredag

Undrar om det är halt idag. Just nu är det 2 grader (+) men helmulet. Ser ut som om det hänger regn i luften. På radion är det "Helgmorgon", ett typ underhållningsprogram. Jag har ätit frukost här i min ensamhet. Jag är jätteglad att jag har radion. Bättre än TV-n, mer underhållning när man har annat att göra. Jag tycker inte om tystnaden. Blir det för tyst börjar det krypa under skinnet.

                                          

Jag fick några inbjudningar att följa med till Blåkulla i går men jag skippade den turen i år. Kände inte för att träffa en massa andra häxor just nu. Jag står över och ser om jag följer med nästa år. Som en häxa kände jag mig i går kväll när SAIK förlorade med 2-0 mot HV. Bättre tur nästa gång, men då spelat dom i Jönköping och det kan ju vara värre. Måste ändå säga att hemmapubliken i Skellefteå är stöttande.

Långfredag i dag. Denna dag då Jesus dog på korset. Hur många tänker på detta? Ja, alla religiösa gör ju det, men såna som inte går i kyrkan men tror lite grann på Gud. Om man säger som så, dom som tror på Gud när dom blir gamla och ska dö. Men tänker dom på hur det gick för Jesus på långfredagen, när han dog för att frälsa oss från ondo. Knappast.
                                           

I alla fall uppstod Jesus på påskdagen, så då blev ju allt frid och fröjd. Jag sjöng i en kyrkokör på sjuttiotalet och då såg man, hur stor påsken är i kyrkan. Fr o m skärtorsdag t o m påskdagen. Börjar i sorg men slutar i glädje. Ungefär som livet självt, fast omvänt. Börjar i glädje och slutar i sorg. 

Vet inte än om Matte ska äta lunch idag. Gör i alla fall en Napolitana-soppa. Till middag tror jag att jag gör en Janssons, med ägg och prinskorv till. Ska ta fram köttfärs i dag som jag ska göra köttbullar av i morgon. 

I kväll blir det väl TV. Ser "Så ska det låta" och sen "Criminal justice" andra delen, på ettan. Såg första delen i går. Lite obehaglig engelsk serie. Men har man sett första delen måste man ju se fortsättningen. Nu tar min fantasi slut för i dag. Hoppas ni får en skön lång, fredag. Jag ska ta det med ro i dag. Som alltd. Sköt om er så hörs vi i morgon.  
Hej då!                                           

Lurardagen

Ni märkte väl att det inte blev nån blogg för min del i går. Jag orkade inte. Lämnade hemmet kl.10 för resa mot Sunderby sjukhus. Kl. 11 skulle jag vara på reumatologen och jag blev insläppt till doktorn direkt. Läkarbesöket gick bra och sen gick jag till restaurangen och åt oxbringa med pepparrotssås. Det var inte i går jag åt det, ganska gott men skulle ha varit lite varmare. Kall mat är inget jag gillar. Varmrätt ska vara varm.

Sen gick jag till lungkliniken, skulle vara där 12.30 men det var fortfarande lunch för personalen där. Men snart fick jag träffa en sköterska som gav mig rätt grejer. Vandrade vidare till receptionen i hallen för att beställa hemfärd men det gick inte. Den skulle beställas från avdelningen, i mitt fall från reumatologen. Jag kände inte att jag skulle orka gå tillbaka dit. Det är ju genom hela sjukhuset. Chansade på att lungmottagningen kunde beställa resan. Och det gick bra. Fick vänta en timme på taxin. Man ska inte vara sjuk när man besöker ett sjukhus för det tar all must ur en. I Sunderbyn var det slaskigt och mulet men när jag kom hem sken solen och jag hann sitta ute en stund innan det var dags för matlagning. Såg en stund på TV innan jag gjorde en tidig kväll.

Fick mitt ben omlagt i morse. Det är nollgradigt ute och småregnar lite. Är visst halt så jag håller mig inne idag. Skulle behöva handla lite men det kanske är öppet nån dag i påsk. Kanske Isabel och hennes familj kommer nån dag. Isabel är visst ledig måndag.

I dag blir det vilodag för mig. Ska sticka lite och i kväll spelar SAIK hockeymatch. Kollar det på TV eller radio. Jag hoppas ingen lurar mig idag. Men man vet inte, 1 april får man luras. Hoppas ni får en fin skärtorsdag så kanske vi hörs i morgon. Hej då!
                                    


RSS 2.0