Sista vackra dan i maj

Förbannad kan man bli när man hör nyheterna idag, om hur Israel förhindrar  båtar som fraktar förnödenheter och hjälp till Gazas befolkning. T o m låter dom soldater borda båtarna och flera har blivit dödade och skadade. Bara för att dom blev dödade och illa behandlade under andra världskriget måste dom väl inte göra samma sak. Tack ock lov att det finns folk som reagerar. Mitt hjärta blöder för dom svagare. Är det inte på tiden att USA reagerar som dom gör på allting annat. Men dom törs väl inte. I USA bor det många judar som har makt och pengar, för att dom ska sätta ner foten. Men att hindra att gazaborna får mat, vatten och mediciner  tycker jag är helt förkastligt.

I en helt annan värld lever jag. Solen skiner idag och ska visst göra det hela dagen enligt radion. Ska vara på vårdcentralen kl 13.40 för provtagning. Det är ju sprutdag på torsdag så då måste jag lämna prover som ska skickas till reumatologen. Är värdena dåliga får jag ingen spruta. Men det händer nästan aldrig. Sen ska jag på fotvården, och ska vara där kl.16. Ingen chans att jag hinner laga middag idag. Får skicka en matlåda med Matte. Det finns ju makaroner och köttfärssås, så det går ingen nöd på honom.

Elitloppet igår blev inte som jag hade väntat mig. Lucky Jim kom inte till final. Finalen vanns av Iceland, en svensk häst som är avkomma från Scarlet Knight. Hästen ägs av Stefan Melander och kördes i går av Johnny Takter. Man kan säga att dom utklassade dom andra hästerna. Bra gjort och fin häst. 

Va trött jag var i går kväll. Höll nästan på att somna framför TV-n redan vid niotiden. Tog en bit jordgubbstårta som piggade upp. I kväll ser jag på ettan bl a Garret med kören. Ett engelskt program om Garret som startar en kör. Sen blir det väl sista delen av Kommissarie Winter.  Undrar om jag håller mig vaken. 

Just nu hör jag mina änglar på balkongen spela, så det är lite blåsigt förstår jag. Men vad gör det, härligt är det i alla fall i solen. I dag är det sista dagen i maj och Pernilla har namnsdag. Grattis Pernilla! Om jag hinner ska jag slå ett grattiskling till dig. 

Nu väntar duschen på mig. Till lunch gör jag nog korvgryta, jag gillar korvgryta och korv. Inte för intet min bror kallade mig "Korvis" eller "Mc Korvum" när jag var liten. Men det ska vara mager korv och inte sån där vattnig, billig korv. För den smakar bläh!

Kanske vi hörs i morgon! Hej då alla vänner! 


Mors Dag

Grattis alla mammor, unga som gamla. Ni är väl värda en kram i dag på eran egen dag. Själv ska jag göra en jordgubbstårta till mig själv. Det är ingen sol idag heller, men vad gör det. Solen kan ju vara inom en.

Jag skulle vilja vara på Solvalla idag och se Elitloppet. Minns pappa och hans kompisar som alltid var där. Några gånger fick jag följa. Pga att pappa var nykterist, så blev han chaufför. Kommer ihåg stämningen på denna dag på Solvalla. Nu ser jag det på TV istället, men det kan inte jämföras. Ska i alla fall bli roligt se Lucky Jim trava. En av de vackraste hästar jag sett.

Så var då schlager-cirkusen slut för denna gång. Hörde på radion att Tyskland vann, kul för dom. Dom brukar väl inte ha nån framstående placering annars. Själv såg jag "Lewis" på nian. Men jag var så trött efter gårdagens tvättstuga att jag höll på att somna hela kvällen.

Jag blev sittande däe nere för att vänta på den ena maskinen. Den tog över två timmar på sig för att bli klar. Vad less jag blir. Höll inte på att få tvätten torr inom utsatt tid. Min tvättid är 13-16. Det sista  fick jag ta upp och torka där. Hade sånt som skulle manglas och jag tycker det är så jobbigt. Då tycker ni att jag ska skita i att mangla. Det skulle jag göra om jag hade mer plats för omanglad tvätt. Och så vill jag ju att dukar ska vara släta när jag lägger på dem.

NU ska jag duscha och koka några ägg som jag ska ha till spenatsoppan som jag ska koka till lunch. Till middag tror att jag gör pyttipanna. Sen blir det att vila. Och i kväll ser jag "Brothers & sisters" samt "The Tudors".
Har ett drygt schema framför mig i morgon. Ska först till vårdcentralen för provningtagning och sen till fotvården. Måste också handla lite.

Efter duschen ska jag vispa grädde till tårtan. Smaskigt med jordgubbar (visserligen frysta, men ändå). Hoppas ni mammor får en fin dag. Är gärna en tårtbit. Jag skickar en bamsekram till er. Hej då!
                                                

Duktiga jag

I går var jag verkligen på bettet. Efter morgonbestyren, som även innefattade bloggen, satte jag igång med dammsugning, dammning och vaskning. Sen kokade jag sparrissoppa till lunchen och vi åt. Efter disken gick jag ut. Faktiskt sken solen men i skuggan var det inte varmt. Träffade några bekanta damer som jag slängde käft med en stund. Besökte sen Ica och handlade bl a diskmedel som jag skulle ha köpt hela veckan. När jag sen kommit hem igen gjorde jag köttfärssås som vi skulle äta till middag. Hann även med att vila en stund innan det var tid för middagsmaten. Tillbringade kvällen framför TV-n.

Idag efter bloggen blir det melodikrysset och efter det är det lunchdags. Blir bara korv och mos med sallad. Ibland är jag så less på matlagning och planering inför den, så jag vill spy.
Ingen sol idag, ännu i alla fall. Men dom har bara lovat regn. Jag ska inte ut idag. Ska klippa till en duk som jag ska måla på. Ska måla i snibbarna så att säga. Sen ska jag sy örngottet. Det var ju meningen att jag skulle göra det i går, men hann inte. Kl 13 är det tvättdags. Höll på att glömma det.

I kväll blir det väl TV som vanligt. Skulle tro att det blir "Lewis". Han är ju en mysig deckare. Inte så blodig så att säga. I morgon är det ju Mors Dag, undrar om nån av mina barn kommer ihåg det. Ska i alla fall göra en tårta. Det brukar jag inte göra men får väl fira mig själv i min ensamhet.

Ja inte var det mycket att skriva om idag. Men det kan ni nog förstå när ni vet hur enahanda mitt liv är. Mera konstigt att det blev nånting alls. Nu ska ni ha det så bra. Till veckan är vi inne i juni månad, riktiga sommarmånaden. Snart kommer jordgubbarna. Hej då!!!!!!!

Det bidde ingen duk, det bidde en kudde

Så var det då fredag igen. I den här takten, så är väl det snart vinter. Var ju ute i solen en stund i går. Och solen är fortfarande framme. Men det var ju ingen värme direkt. Man fick hålla sig i solen och i lä, för det blåste. När jag gått hem startade en s k fest på Storgatan. Det var också hästridning och kanotpaddling i parken. Där var också brandkåren och polisen som visade upp sig. Affärerna hade öppet på kvällen och hade specialerbjudanden. Sen var det också veteranfordons visning.

Själv var jag hemma och klippte till min duk. Jag har bestämt mig för en målad duk med spetskant. Av det vackra broderiet gör jag ett örngott. Det blir snyggast så. Ska försöka städa lite idag. Kan nog behövas. Ska byta i sängen också, eftersom jag ska tvätta i morgon så då passar det bra. Efter dusch, städning och lunch är jag ledig så då kanske jag lägger mig och läser fram till att jag ska göra middag. Eller hinner jag gå ut?

Hörde på radion att Sverige inte klarade sig till finalen i eurovisionsschlagern som hålls på lördag. Då kan jag ju säga, "vad var det jag sa"! Dålig låt, i mitt tycke. 

Till lunch i dag gör jag sparrissoppa med baguett. Till middag, det gamla vanliga köttfärssås och spagetti. Blir ofta köttfärsrätter när jag lagar mat. Köttfärs är enkelt att dryga ut med så det räcker till fler måltider. En kostnadsfråga också. 

Blir det nåt "Så ska det låta" i kväll? Mats Ronander är ju med och han är ju bra. Sen är det ju "Frost" på nian. Får känna efter ikväll hur jag vill och mår. Blir väl en ensamkväll som vanligt. Nu är jag så van att vara ensam, så jag tror det skulle bli jobbigt att ha nån här. Får väl börja prata för mig själv. Man får ju bäst svar då.

Nu ska ni ha det så bra i dag. I morgon är det ju melodikrysset, hoppas datorn funkar då. Nu ska jag stänga av den tills dess. Då kanske vi hörs i morgon. Hej då!

Lekar och sånt

Sol i dag, men vet inte hur länge. När vi kom till Luleå i går regnade det, men vad gjorde det när födelsedagsbarnet strålade som en sol. Uppvaktningen var stor. Både gammal och ung kom och det gick åt mycket tårta och pizza. Vid ettiden kom vi dit och for hem vid sjutiden. Alecs bästa fördelsedagspresent, enligt honom, var en Star War gubbe. Kommer inte ihåg namnet på denna gubbe, men han var inte stor. I alla fall var det en lyckad födelsedag, även för mormor.

I dag ska jag ut en sväng. Affärerna har nåt slags jippo, så det kan jag kolla på. Ingen lunch med Matte i dag men middag vid fem. Alla räkningar är nu betalda, suck, och det blev inte mycket kvar. Får hoppas på Mattes bidrag till maten. Det blir en lugn dag. Skönt att inte ha nåt att passa, utan ta dagen som den kommer. Ska också sy den där duken av lakanet som jag köpte på Kupan. Kanske jag går på tygaffären och köper nån billig spets som jag kan kanta duken med. Har ju tänkt att det ska bli en riktigt somrig duk. Få se hur det blir med den saken. Har snart stickat en vanlig raggsocka av det blå garnet, som blev kvar.  Har gjort en vit rand på skaftet. Ser marint ut om ni förstår vad jag menar.

Tänkte på en sak när jag såg Alec leka med Star War gubben. Kommer ihåg hur vi lekte när jag var liten. Byggde mycket kojor och lekte affär. Varorna i affären var blad, stenar, bark, kvistar, barr osv. Ibland hade man fått några tompaket som man kunde skylta med. T ex havregryn eller tvättmedel. Man lekte mest ute både sommar och vinter. Man behövde inte så många grejer, hade roligt ändå.  Sen var det mycket idrottslekar. Och dom var ju roliga, åtminstone för mig. Nu verkar det som om man måste ha så mycket grejer för att roa sig. Men sån är tiden. Huvudsaken att man får använda sin fantasi. Minns Isabel som lekte mycket affär i sitt rum. Hon använde strykbrädan som disk och en gammal räknemaskin som kassaapparat. Hon hade ju inte livsmedelshandel utan klädaffär. Ibland lekte hon att hon hade restaurang. Nu jobbar hon på leksaksaffär.

När vi passerade bron över Luleälven såg jag hur mycket vatten det är. Men ändå mer vatten var det när vi passerade bron över Piteälven. Tur att jag bor högt upp. Ingen risk att jag kommer under vattnet. Skulle också vara kallt denna tid för ett bad. 

Nu ska jag göra nåt annat. Glad att datorn fungerar än, om än det strular mycket. Provade Isabels dator och jag kan säga att det var skillnad mot min. Man kan ju inte få allt här i världen. Håller tummarna för ett bra väder. Sköt nu om er och ha det bra dag så kanske vi hörs i morgon. Hej då! 


Alec 5 år

"Det är väl inte så konstigt att jag har blodbrist, då ni tar så mycket blod från mig" ,sa min son Matte när han var tolv och låg i Umeå för att han hade svår blodbrist. Nu säger jag det samma. Herre min je, vad dom tappar mig på blod. I går var jag till doktorn och jag visste inte att det fanns så många prover som man kunde ta. Men det är väl bara att tacka och bjuda till. Får väl svar på proverna om det är nåt fel.

Klockan är bara 7,30 och jag har redan ätit frukost. Ska ju till Luleå i dag och fira Alec. Johans morbror Mats kommer från USA på förmiddagen, och dom ska hämta honom på Kallax. Han kommer ju inte för att fira Alec direkt. Han kommer hem varje sommar. Jag tror han har en stuga i Överkalix nånstans. Annars jobbar han i Florida.

Regnigt väder i dag på morgonen. Det var ju sånt väder i går också, men slutade regna på eftermiddagen. Få se om det blir så i dag också. Är nu 9 grader så man fryser inte ihjäl direkt. Och vad gör det om det regnar, när man ska träffa världens gladaste kille, Alec, som jag ska göra.

                                   

Ska också bli kul att se nåt annat än Älvsbyn. Om än det är vackert nu i den skira grönskan. Skräpet på gatorna är tyvärr kvar. Men man kan väl se på det fina genom halvslutna ögon (kisande) så kanske man bara ser det vackra.

Jag förstår att de flesta såg melodifestivalen, nån deltävling, i går. Jag slapp men såg på facebook i morse att dom flesta tyckte det var skit. Nu var väl inte Sverige med, för det kommer väl sen nån dag. Men jag tror inte det svenska bidraget har nåt att hämta där. Men vad vet jag? Jag såg dom desperata fruarna, och nu är dom desperata, verkligen.

Nu är det tid att ta en dusch och kolla vad jag ska ta på mig, och ta med mig. Får inte glömma presenten och bäddsockorna (som ska till Råneå). Bäddsockorna lämnar jag hos Isabel så får hon vidarebebodra dom. Alecs mormor och dom kanske är där också.

Har väl inget mer att skriva om idag. Vi får höras mer i morgon. Fortsättning följer, som det heter. Önskar att det blir bättre väder till helgen. Men ha det bra i alla fall. Hej då!!!!

Doktorsdag

Jag har tagit min medicin, ätit frukost och håller på att koka ägg som ska vara till silllunchen. Varför jag är så morgonpigg i dag är för att jag ska vara hos doktorn vid ettiden. Jag äter ju vattendrivande medicin, så jag måste ta den tidigt om jag ska ut nånstans innan eftermiddagen. Sen ska jag träffa min doktor för första gången, Joanna. Jag har bara varit till läkare akut här i byn, och då har inte Joanna varit akutläkare. Blir intressant att träffa min egen läkare för första gången. Jag har blivit kallad dit för att utreda min blodbrist.

Vädret i dag kan man inte hurra för direkt. Helmulet och ser ut att vara småkallt. Var till Ica och Kupan igår. På Kupan sökte jag ett bord, men det var så mycket folk där så jag hade ingen lust att trängas. Det jag handlade var ett vitt lakan med ett jättevackert broderi på. Jag ska sy en duk av detta. Brukar ju sy småkuddar av babylakan, men nu ska det bli en duk till köksbordet. Bordet som jag sökte får jag väl söka nästa gång jag är dit.

Jag har börjat på ett par vanliga raggsockor (blå och vita). Stickar med lite grövre stickor, så dom blir lite mjukare. Som jag nämnt blir det inlagd sill till lunch med potatis, ägg och limpa. En av Mattes favoriter. Till middag vet jag inte om Matte kommer, han är nattbil, och vill helst äta på taxi. Det blir inte så stressigt då, för honom.

Hörde på radion att dom sätter igång och spelar in Jägarna 2 i augusti. Jägarna 1 spelades in här i Älvsbyn men 2-an spelas in i Överkalix. Rolf Lassgård och Peter Stormare har huvudrollerna. Är ingen uppföljdning till ettan utan en fristående berättelse. Regissören, Kjell Sundvall är densamma och han kommer ju från Älvsbyn. Tyckte Järarna var en bra film. Men man var ju tvungen se den flera gånger. Första gångerna satt man ju bara och kände igen platser på filmen. Ser fram emot nästa film.

Ska ni se melodifestivalen? Jag tror inte jag ska se den. I kväll är det visst första semifinalen. Tror Sverige är med i nästa och jag har ju hört det svenska bidraget, och det tycker jag inte är bra. Men vad vet jag om musik? I Europa kanske dom tycker om det. Jag är förstjust i Jessica Anderssons "I did it for love". Men jag brukar ju inte tycka som alla andra. Lycka till Sverige säger jag i alla fall!

I kväll ser jag desperata fruar och säkert nåt annat. Nu börjar det bli slut på korsord i min tidning och jag ska se om jag kan hämta böckerna på biblioteket. Ska gå in på deras hemsida för att kolla, för då tar jag det på hemväg från doktorn.

Längtar till i morgon då jag ska till Alecs födelsedag. Vilken lycka att få tillbringa en dag tillsammans med dom. Hoppas vädret blir bättre, men det är ju inget måste. Sol i hjärtat har vi alltid. Nu ska jag duscha så jag önskar er alla en glad dag! Hej då mina vänner!


Kappa på?

Det börjar bli ett äventyr varje morgon att starta datorn. Ska den funka eller inte? Hade tänkt ge upp i morse, men fick igång den till sist. Men nog är det på sista skriket som den tar ett sista andetag, innan den ger upp. Inget att göra åt detta, bara önska att den håller ett tag till.

I dag är det mulet och lite som att regnet hänger i luften. Det ska ju vara sådana dagar också. Hör sommaren till. Men en skir grönska är det nu. Det är ju nationalparkernas dag i dag. Vem bestämmer alla dessa dagar
och när dom ska vara. Det måste väl vara nåt nytt påfund. Och vem kommer ihåg dessa dagar. Jag skulle aldrig göra det om jag inte såg det på almenackan.

Det blir korvgryta till lunch idag. Passar ju bra till dagens väder, lite ruggigt ute. Ska väl en sväng på affären och köpa mjölk och bröd.
Sockorna är färdiga nu så det är bara att tänka ut nästa projekt. Hittade en ny hemsida med kul grejer, det är www.tradspira.se. Mycket idéer kan man få där när det gäller hantverk. Jag skulle haft mera plats för såna grejer. Gå gärna in där och kolla. Kanske ni får egna idéer.

Snart är det skolavslutning. Lyckliga ungar med ett helt sommarlov framför sig. När jag var liten var ju sommarlovet oändligt. Nu tycker jag sommaren bara blixtrar till och är över. Det är väl åldern förstås. Jag skyller ju allt på åldern.

Såg en stund på TV i går kväll men la mig vid 22.30-tiden. Blir väl en stund TV i kväll också. Har inget bestämt program än att se på. Ska kolla TV-tidningen. Till middag ska jag göra pastagratäng. Mest för att rensa kylskåpet på matrester. Blanda ner allt med pasta i en form. På med en gräddskvätt och riva ost över. In i ugnen och sen klart. Enkelt och gott.

Nu ska jag ut på balkongen och kolla om det är kappa på eller kappa av idag. Ser ut som kappa på. Njut nu av måndagen och tänk på att livet är kort, så tjabbla inte bort det på smågrejor. Jag hoppas vi hörs i morgon igen. Hej då! 

Pingstdagen

En ny dag och solen hänger med om än värmen börjar slaka. Har just ätit frukost. Tittar ut över torget och ser hur det grönskar nu i parken. Precis som det ska vara i pingsttider. Såg på TV från södra Sverige att fruktträden blommar. Va fint det var!  Matte satte upp änglaspelet i går. Jag är så tacksam för änglarna som spelar. 

Hörde på radion (nyheterna) att svenskarna kissar ute i buskarna (och får böta) för 3,8 miljoner/år. Det betyder att svenska staten tar in så mycket böter för detta. Tom jag som äter vätskedrivande använder toaletten. Men det är ju en krog här tvärs över gatan och jag kan tänka att det urineras utanför den. Visserligen förstår jag att polisen inte tar dom så dom får böta, här i byn. Men ska man då kalla dom för skattesmitare, eller?

Såg TV en stund i går kväll, bl a "Lewis" på nian. I kväll blir det "The Tudors" på ettan. Men innan dess ska jag tvätta kl.13. Till lunch blir det laxfilén som skulle serverats till middag i går. Matte kom med ingredienser till tacos som vi åt till middag. Det var länge sen vi åt tacos och det var jättegott. Därför blir det lax till lunch i dag i stället. Det blir gott. Jag är en fiskälskare.

Hörde på byn att dom ska sluta med varmbadet på Ugglan, kommunen eller var det landstinget har inte råd att värma upp bassängen. Stackars dom! Kommunen skulle väl kunna sparka några odugliga medarbetare som bara sitter och värmer upp stolsitsarna. Detsamma när det gäller landstingspolitikerna. Bläh!!!!!!!

Har inte funderat på vad jag ska göra i dag. Börjar väl med att bära ut pelargonerna på balkongen.  Sen stickar jag väl slutet på de blåa bäddsockorna. Dom ska ju hänga med till Luleå på onsdag, bägge paren (de vita och de blå). Dom är ju i olika storlekar, tänkte att Johan vet ju vilken storlek hans mormor har, på ett ungefär.

Sen är det väl tid för att laga lunch och sen tvättis. Längre sträcker jag mig inte i planeringen. Var in på Bibliotekets hemsida i går och bokade några böcker, det blev Andrew Taylors böcker, två av dom. Längtar tills när jag kan hämta dom.

Vill bara meddela i förebyggande syfte att om jag inte bloggar nån dag, så funkar inte min dator. Så ni inte tror att jag dött eller så. Visserligen kan ju det också hända, men troligtvis är det datorfel. Om jag dör får jag väl säga åt nån av ungarna att dom skriver det på min blogg. Jag har ju skrivit upp min bloggadress.
Nu ska ni njuta av pingstdagen i morgon är det vardag igen. Kram till er alla från mig!

                                                  

Pingstafton

Solen skiner ännu, trots att SMHI sagt att vädret ska bli dåligt i helgen. Men det hinner svänga. Eftersom jag inte är beroende av fint väder i helgen så tar jag det med ro. Det blir som det blir.

Var då en snabbis till Korsträsk. For vid femtiden och var hemma vid sex. Dom skulle ju få matfrämmande, och det var ju Oscars dag. Tova hade gjort så god tårta. En eloge till henne.

När jag kom hem hade jag ju disk som väntade. Sen såg jag TV och löste korsord. Idag vet jag inte hur det blir. Lunch kl 13 och middag kl 18. Det är allt jag vet om dagen. Får inte glömma "Melodikrysset" förstås. Sen blir det en promenad i all enkelhet. Kanske man träffar nån bekant. Jag kan väl fylla ut tiden med en tupplur.

Kan betala räkningarna också. Det är ju kul att se hur pengarna rinner ut från datorn. Mitt strumpkonto är högt denna månad. Har köpt sex par för en dyr penning. När jag tänker på att jag inte kan ta på mig dessa strumpor, så kan man ju undra var jag har i mitt huvud. Hade fått mycket blommor för dessa pengar.
Nej nu ska jag sluta gnälla och gå ut på balkongen för att ladda till Melodikrysset. Tar fram laxfilé som jag ska steka till middag. Det är gott. Med potatis, citron och majonäs, hårtbröd och en grönsallad. Mums, pingstmat verkligen.
Kan hoppas att ni får en roligare pingstafton. Bara att njuta! Vi hörs i morgon igen! Hej då!

                                                     

Oscar 13 år

Tiden går och idag blir Oscar tonåring. Kan minnas honom som en kramig, snäll liten pojke. Alltid glad och snäll, men ändå lite busig. Tyvärr har jag inget foto på honom i datorn från det han var så liten. Nu är han en stor kille som börjar växa om oss allihopa.
                                               
 Ungefär så här såg  han ut när dom bodde i Petbergsliden. Visst är han go?
                                                 
Nu ser han ut ungefär så här.  Jag har tagit bilden från hans profil på facebook. I handen håller han sin älskade hockeyklubba. Jag önskar honom välgång i sitt liv!

Inte lika varmt i dag , men solen skiner. Blåser lite gör det och det ska väl inte vara så sommarvarmt i helgen. Men vem bryr sig. Inte jag i alla fall. Visserligen är det pingsthelg men jag har som vanligt inga planer. Snart ska jag gå och köpa en blomma till Pernilla och ta en tur till övre Kupan och kolla vad dom har. 

I går var jag ute hela eftermiddagen. Var på bokhandeln och tog några kopior. Sen satt jag utanför Ica och pratade med bekanta. Tiden går fort när man har trevligt.

I dag ska vi fara till Korsträsk efter middagen och då blir vi väl där en stund. I kväll blir det som vanligt TV. Sara Löfgren är på "Så ska det låta". Jag tycker hon sjunger fantastiskt och verkar kunna många låtar. Hon är bra i det TV-programmet. Jag har sett henne i "Så ska det låta" förut.

Nu har jag inte tid att skriva nåt mer. Har mycket att göra. Är det inte så pensionärer säger? Jag skriver mer i morgon. Ha en bra fredag! Hej då!     

Tänk att få en dator i skallen

Nu är jag ganska less på min dator. Hur kan den bli så seg bara sådär? Har god lust att bara kasta ut den. Och då skulle jag nog kasta den i huvudet på den där MC föraren som bara kör här förbi hela tiden. Måste man inte ha ljuddämpare på motorcyklar? Jag tror att jag skulle må bättre då!!!!!

 I går eftermiddagen fick dom fiska upp en pic up ur Lomtjärn. Nån hade parkerat den vid kiosken och inte dragit åt handbromsen (antar jag). Varav bilen rullade över parkeringen och gatan. Plopp så blev den dränkt i tjärnen. Såg från min balkong hur dom hissade upp den med hjälp av en traktor. Tänk hur det kan gå, bara så där.

Värmen håller i sig, men det skulle visst bli kyligare i morgon. Funderar på att skaffa mörkläggningsgardiner. Jag tycker det är skönare att sova i mörker. Nu börjar det vara ljust hela dygnet och inte bara ljust, utan solljust. Kanske dom har  sovmaskar på apoteket? Skulle kunna kolla där.

Måste köpa potatis och morötter i dag. Helt slut på detta. Kanske jag köper en glass också. Matte kommer inte på lunch idag heller, utan vi ses kl 17 vid middag. Få se vad jag hittar på då i matväg. Är sugen på min egen potatissallad men tror jag gör den i helgen. Det är en magrare variant än den man köper på affären. Jag tycker inte om den färdigköpta, tycker den är så fet och majonäsig. Helst ska det ju vara färsk potatis i den jag gör, men det går lika bra med småpotatis av äldre sort. Sen ska det vara vårlök, sparris, rädisor och majs. Lite olivolja, salt och peppar. Mer behövs inte. Vill man ha den fetare sätter man dit gräddfil och en aning majonäs. Men man ska inte dränka grönsakerna i det. Prova gör det!

Pratade med Isabel i går kväll. Jag blir alltid så glad när jag hör henne. Skulle vilja bo i närheten av dom. Då skulle jag ha lite hjälp från dom men samtidigt hjälpa dom när det behövs. Jag skulle ha hjälp med att ta på mig strumporna varje morgon. Detta är nu en dröm jag har. Ska gå in på Lulebos hemsida, men det brukar aldrig vara nåt ledigt på Björkskatan. Kan man stå i kö? Får höra med Isabel, hon vet väl.

Vad jag har lust att köpa plantor nu. När det är så här sommarvarmt tror man ju inte att det ska komma nån frostnatt. Men man bedrar sig. Bara att hålla sig i skinnet. I skinnet håller sig nog katten över gatan också. Jag förstår inte varför man måste ha sin katt på balkongen för jämnan. Dom kunde i alla fall ha dörren öppen så att katten kan gå in när det är för varmt. För en solig balkong kan bli jättevarm. Ni kanske tycker att jag gnäller mycket om denna katt. Det gör jag, kommer snart att drömma om den på nätterna också. 

Har inte mycket kvar att sticka på dom blå bäddsockorna. Vad göra då? Kanske börja på nån julklapp. I alla fall ska jag vaska i dag, så att det blir lite dammfritt. 

Tänk att det är pingst i helgen. Blir till att äta en sillbit då. Gott denna tid på året. Med ägg, potatis och limpa till. Sill och ägg har jag köpt. Potatis och limpa köper jag i dag. Vad ska jag äta till potatissalladen? Får kolla vad dom har för erbjudanden på affären. Vi får väl höras i morgon vad jag hittar på! Nu ska jag stänga av datorn så att den inte står och bara drar ström. Hej då!

Sommaren är här?

Vårvattnet flödar enligt nyheterna. Själv har jag inget problem med det, men tycker synd om dom som drabbas. Nu verkar det som om sommaren har kommit på allvar. I natt har det varit över 20 grader. Man kan säga att det var nära mellan kyla och värme detta år. I förra veckan gick jag med min tjockaste jacka och nu skulle jag helst vara utan kläder när jag går ut. Björkarna slog ut i förrgår. När det väl sätter igång så går det fort.

Var tidig idag och gick till Ica före åtta för att handla. Kom ihåg att köpa batteri till köksklockan. Man blir konstig om man inte har rätt tid på väggen. Sen när jag kom hem så gjorde jag kaffe och en lingongrova. Betalade två räkningar som skulle vara betalade nu, resten av räkningarna får vänta till i slutet på månaden. Detta är en månad då räkningarna klumpar ihop sig. Fick se Mattes elräkning för sista månaden. Han har större lägenhet än mig och nyttjar mer ström, pga TV-spel och mer TV-tittande. Ändå har han hälften av strömförbrukning än vad jag har. Han har en beräknad årsförbrukning på 1800 kwh och jag har över 3000. Jag börjar tro att jag betalar för nån annan i huset också. Har klagat till Vattenfall och hyresvärd men vad hjälper det. Dom skiter väl i det. Ska jag måsta flytta för att få mindre elräkning? Det kanske räcker med att byta lägenhet inom huset. 

I dag ska väl inget ända, Matte kommer inte på lunch men på middag. Tror jag tar fram kåldolmar från frysen och värmer upp samt kokar potatis till. Det blir middag. Har tänkt ringa till Isabel flera kvällar men glömmer det. Hon lägger sig väl så tidigt. Och jag kommer inte ihåg det förrän klockan är mycket över kväll. Vi har tänkt fara till dom på Alecs födelsedag nästa onsdag.

Ikväll vet jag inte om det blir nåt TV-tittande. Har köpt en ny Året Runt så det blir mycket korsord i kväll. Är det skönt väder kan jag sitta på balkongen med korsordet. Så spar jag ström också. När jag inte sätter på TV-n. Jag hoppas ni har varmt och skönt också. Det är precis lämpligt varmt här nu. Vi får höras i morgon så hej då! 

 

Holy diver

Gryningen börjar med sol. Nästan så att jag inte skulle kunna sova, eftersom några solstrålar letade sig in i persiennerna och lyste på mina ögon. Men nu är det mulet och på radion varnade dom för åskväder. Det är 22 grader varmt. Katten på balkongen är ute som vanligt, verkar inte ha kvar nån röst, för det låter konstigt när den jamar. Stackars lilla katt.

Idag fyller Pernilla år. Väntar tills fredag att gratta henne, för då fyller ju Oscar 13 år och då ska jag åka dit. Idag slår jag en signal till henne med ett grattis. Erik har namnsdag, min pappa hette Erik som andra namn och Matte heter också det.

I går kväll såg jag "Djävulsrallyt" på femman. Ett underhållningsprogram där kändisar körde bil på en folkracebana. Efter det såg jag "Kommissarie Winter", en tystlåten deckare. Kl 22 gick jag till sängs och läste en stund.
                                 
Hörde i går att Dio har dött i cancer. Kommer då ihåg mitt äldsta barnbarn, som nu är trettio år, då hon ringde till mig en dag och undrade om jag hade hört "Holy diver". Hon var då fyra år och blev besviken när jag inte hade hört den. Det var Dio som sjöng den och efter den dan har jag hört den många gånger. Nu har en stor rockröst tystnat men hans låtar hänger kvar. 

Lunch kl 13 i dag. Värmer på makaroner, fläsk och korv. Till middag blir det pannbiff med potatis. Pannbiffen gjorde jag igår eftermiddag. Matte kom inte och åt middag, pga att han var nattbil. Därför åt jag en sallad men var ju tvungen att ta vara på köttfärsen som jag tagit ut från frysen.

Ska till Ica en sväng för att handla nåt till lunchen i morgon. Har strömming i frysen men ingen majonäs och citron, som Matte vill ha till fisk. Gott med strömming och även med salt sill. Panera och steka den med mycket lök och en skvätt grädde som avslutning i stekpannan. Det är gott!

I kväll blir det desperata fruar på TV. Måste få tag i ett korsord, Året Runt hade dubbelnummer sist så korsorden är slut, så att säga. Nu är det till att sticka igen. Kul när det närmar sig slutet på sockan.

Ha en bra tisdag go vänner. Vi hörs i morgon så hej då!


Idag firar Norge

Vaknade av ett riktigt åskväder. Nu är det så att jag inte är rädd eller så. Men blev fundersam när jag vaknade och undrade vad det var som lät så högt. Men jag konstaterade att det var åskan och somnade om. Nu skiner solen lite grann, men jag ser att det har regnat.

Ser att björkarna har ändrat färg vilket beror på att dom ska slå ut snart. Här går det undan. När det händer, händer det. Det värsta är att det är så skräpigt på marken. När jag gick till Ica i går såg jag hur mycket skit det låg på trottoaren. Glasspapper, läskflaskor, tom påsar som det legat bröd i. Alltså hungriga människor som äter och släpper skräpet bara ner på marken där dom står. Och ändå är det utplacerat papperkorgar både här och där. Mest är det cigarettfimpar, snusar och cigarettaskar och även tuggummin. På ett ställe låg det plastbestick. När vi bodde i Örebro skickade jag ut pojkarna varje lördag med varsin plastkasse där dom fick plocka skräp. Dom knorrade lite och påstod att det var inte dom som skräpat ner. Det tror jag inte heller men det gjorde att så fort nån kompis kastade skräp sa pojkarna till dom att plocka upp det. Annars fick ju dom göra det. Jag tror dom lärde sig för livet.

I dag är det Norges nationaldag, 17 maj. Dom firar riktigt sin nationaldag, inte som vi gör. Man blir lite avundsjuk när man ser hur roligt dom har, gammal som ung. Bor en norsk kille mitt över gatan här och han sätter upp en flagga på balkongen. 

Tvättade i går och städade duschrummet. Otroligt vad damm det blir i ett våtutrymme. Man tror inte att det är sant. Men så är det.

Gjorde stuvade makaroner och stekt bogfläsk till middag. Hann vila en stund också innan TV började. Har börjat med en ny bok "Det tionde fallet" av Joseph Teller. Verkar vara bra men får se när jag kommit längre in i handlingen. 

På TV i går såg jag "Brothers & sisters" och sen började "Tudors" om på ettan. Handlar om Henrik VIII och hans alla fruar. Men efter det höll jag på att somna så det var bara att gå till sängs. Har sovit gott trots allt.

Ser nu att det är molnigt igen. Kommer säkert mer regn. Men varmt är det. Ska nu göra vitkålssallad till blodpuddingen. Steker också bacon till. Det blir lunchen i dag. Ingen soppa idag alltså.  Till middag pannbiff, lök och potatis. Sen blir det stickning en stund innan maten (lunchen). Ser säkert "Emmerdale". 

Nu slutar jag för i dag. Ha det bra! Hej då! 

Ingen bra balkongdag

Det var en riktig sommardag igår. Undrar hur det blir i dag? Det har regnat en skur tidigt på morgonen. Spännande att se hur vädret artar sig. Kunde inte njuta av min balkong riktigt i går, Det fina vädret lockade fram en massa dånande motorcyklar som var tvungna att passera här utanför upp och ner, upp och ner i oändlighet. Dom hade också sällskap av likaså dånande bilar. Det skulle burnas och spelas högt på stereon så man nästan blev knäpp. Är det åldern som tar ut sin rätt. Bara stänga balkongdörren. Tur att huset är välisolerat så jag slapp höra (o)ljudet när jag stängt dörren. Ska jag verkligen stå ut med detta ljud en hel sommar. Eller är det övergående.

Sen var det den där katten som var utestängd på balkongen mitt över gatan. Den började skrika före sex på morgonen och höll sen på hela dagen. Kanske den hade varit ute hela natten. Denna morgon är den fortfarande ute, men jag kan inte svära på att den har varit ute hela natten. Men hela gårdagen vet jag att den var ute. Och i denna ljudliga trafik.  Tycker dom ska göra sig av med katten i stället för att tvinga den att vara ute på balkongen. En del skulle inte få ha djur. Ibland har jag lust att ringa till polisen. Men jag måste ju bo kvar här, så jag kan ju tänka hur det skulle bli, invandrare som jag är.

Nej tacka vet jag radion att lyssna på. Just nu "Mannheimer & Tengby" på P4. Bra musik t ex. Sen är det också en massa svammel som t ex skvallerkollen, där man får höra en massa skvaller. Men det får man ta som det är. Ironiskt!

Skrev i går att jag hade köpt ljusblått garn. Trodde nog det också. Jag höll i ljusblått garn på affären , men i går när jag skulle börja sticka på dom nya sockorna får jag till min förskräckelse se att garnet var klarblått. Döm om min förvåning när jag ser att jag har köpt ett annat garn än vad jag skulle göra. Nu får det vara som det är, garnet är jättesnyggt om än inte ljusblått. Är detta också ålderns fel? Ska jag ställa mig i kö för en plats på Nyberga (äldreboende med plats för senila)? Vem vet hur det rör sig i hjärnan, brukar skryta om hur bra minne jag har. Det är ju bevisat att jag inte minns så bra ändå, men det är inget jag lider av och ingen annan heller.

Jocke var här en stund i går. Han var chaufför åt sin dotter och hennes kompisar som skulle shoppa. Och under tiden dom shoppade var han och hälsade på sin mamma. Matte var också här och vi hade en trevlig stund.

På TV såg jag "Lewis" som jag sa att jag skulle, plus en film "Monster". Den sistnämnda handlade om en prostituerad som dödade sina kunder.  Den hade fått fyra plus och spelades av Christina Ricci. Var väl så där enligt mitt tycke.

Kl 13 i dag ska jag tvätta och sen gå på Ica och köpa nån middagsmat. Innan dess ska jag duscha också och laga lunch. Skönt att gå ut nu när man inte behöver klä sig så mycket. Skorna på och sen ut!

Än är vädret inte så där soligt men acceptabelt. Det kanske blir lite lugnare med trafiken i dag då. Nu ska ni ha det skönt och en bra söndag. Jag måste köpa en ny bok, kom jag ihåg. Annars har jag ingenting att läsa och det är tråkigt. Men Ica har pocketböcker för 59 kronor. Provar där, har ju en kupong att betala med. Hej dä!

En riktig sommardag

Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi". Tycker det är lätta frågor, men som vanligt blir folk förvirrade när dom får frågan i radion. I vanliga fall skulle dom kunna, som jag kan för att jag sitter och hör på. Visserligen var jag med som veckans webbvinnare förra året och visst vann jag, på en jättelätt fråga.

Sofia har namnsdag i dag, Min mamma och min dotter Isabel har Sofia som andra namn. Min mamma hade också Maj och Iris som andra namn, hon kallades för Iris, eller Isse av vännerna. Isabel heter också Caterina (efter farmor) men hon kallas mest för Issa. Så Isse och Issa är ju, måste man säga likt.

Solen är verkligen skinande i dag och det är varmt och skönt redan, fastän klockan inte är mer än 9. Blir en härlig dag enligt SMHI. Men just nu säger dom på radion att det är mulet. Undrar om dom vet vad dom pratar om. Man måste ta tillvara en sån dag. Blir nog ute både på balkongen och på gatan.

I går kväll såg jag "Så ska det låta" och sen la jag mig att läsa. Var en vilsam kväll med andra ord. I kväll vet jag inte vad jag gör. Boken håller på att bli slut. Så jag får ta det lugnt med den. Kanske det är nåt på TV, eventuellt "Lewis" på nian. Klockan åtta tror jag att jag ser "Lyckohjulet" på trean. Gillar Hans Wiklund och Hannah Graaf. Dom är underhållande utan att göra sig till. 

Bäddsockorna är nästan klara. Har bara tån kvar. Sen blir det att sticka i ljusblått. Tror jag gör ett par bäddsockor till. Finns kanske nån som vill ha. Idag gör jag soppa till lunch och gör vilöksbröd till. Soppan gör jag på broccoli. Hittade ett recept på en spenatsoppa som jag ska göra till veckan, med ägghalvor till. Tror jag blir gott.

Snart blir det melodikrysset och det måste jag hänga med på. Sen ut på balkongen en stund före matlagningen. Ska ringa en signal till Isabel på eftermiddagen, vet inte om hon är ledig idag. 
Ni ska ha en sån fin dag som jag ska ha och njuta av livet. Vi hörs! Hej då!!!!!!! 

Klämdag

I dag är det klämdag. En sån där dag som kommer i kläm mellan helgdag och helg. För en pensionär är det en vanlig dag. En dag som alla andra. Nu är det ju så att jag har för det mesta haft såna jobb att jag inte har kunnat utnyttja klämdagar. Men när jag gick i skolan var ju klämdagar nåt bra. Extra lov! Fast egentligen fick man ju ta igen det man missade, fast det förstod man inte då.

Igår hade vi ju en varm och skön dag och på kvällen kom det ett uppfriskande regn. Det kändes riktigt renande. Idag på morgonen var det mulet  och dom har hotat med åska. Men med åskan kommer värmen som vi har saknat så länge. Lördag och söndag ska bli soliga och varma, hör och häpna. Pelargoner ut och käringen med dom.

Matte kommer med lunch idag. Så jag behöver inte bry mig om det. Kan vara skönt nån gång att bara vara. Ikväll är det friidrott från Qatar på TV. Bara två svenskar ställer upp, bl a Emma Green. Kanske man ser det. Första utomhustävlingen för i år. Jag är ju mest intresserad av sprintgrenarna. Måntro Bolt ställer upp. Han är ju outstanding. 

Ska ta fram dammsugaren i dag och ta bort lite damm. Måste ta golvet i duschrummet också, alltså vaska där. Har ni tänkt på hur mycket damm det blir i duschrummet. Förstår inte det riktigt. Man tycker ju att det ska vara lite damm, pga fukten. Men inte det. 

Stickning och bokläsning blir det också för mig. Boken jag läser är verkligen bra. Ska ut en stund också. Har tagit fram sommarkappan. Och ska även ta fram sommarväskan. Den i ljust ormskinn. Sen är Jane klar att möta sommaren. Bra va!

Nu ska jag sticka en stund innan lunchen. I morgon är det melodikrysset igen, va veckorna går fort. Nu är vi i mitten på maj, det är inte klokt vad tiden går och man blir bara äldre. Blir man klokare? Nej, skulle inte tro det. Inte jag i alla fall. Nu får ni ha en bra fredag det ska jag i alla fall ha. Hej då!

Underbart

I går hade vi en strålande dag. Jag var ute hela eftermiddagen och bara njöt. Idag verkar det som om det ska bli samma härliga väder. Tala om att man blir på bra humör.

Köpte mer garn till bäddsockorna som jag håller på att sticka. Köpte också två nystan ljusblått som jag nog stickar vanliga sockor av, eller om jag har nån mer som har frusna fötter. Det är onekligen roligare att sticka bäddsockor än vanliga sockor. Kanske jag ska lägga upp ett lager med bäddisar.

Jag ska nu göra frukost och samtidigt lyssnar jag på "Helgmorgon" på P4. Efter det ska pelargonerna ut på balkongen. Hämtade ett paket från HM i går. Det var födelsedagspresent till Alec, som ska slås in, och en kjol och topp till Tova, i stil High School Music. En rosa kjol med mycket vidd i. Såna kjolar hade jag när jag var tonåring och buggade. Det var tider det.

I dag händer det väl ingenting särskilt. Det blir lunch som vanligt, räksoppa med pillade räkor i och baguetter. Till middag köttbullar och spagetti, beroende på om Matte kommer och äter middag. Han jobbar ju nu, efter sin ledighet. Kommer han inte så äter jag nåt enkelt.

Har en papperskasse med tidningar som ska i återvinningen i dag. Då tar jag den och samtidigt går jag en prommenad i det vackra vädret. Sen blir det väl lite stickning och kanske en lur i sängen. I kväll kanske jag ser på TV. Igår kväll såg jag "Uppdrag granskning" och läste sen en stund. Har inget speciellt jag ska se i kväll, men ska kolla programmet. Nu är det dags att göra kaffe och en lingongrova med skinka på. Hoppas att ni får en fin dag så hörs vi i morgon. Hej då!

Livet är kort

Denna morgon, SOL! Jag vet att södra Sverige har varmt och skönt, enligt radion. Vi har långt dit, men vi kommer ifatt. Det brukar vi göra, varmast i landet, Älvsbyn, brukar det heta på radion. Nu gillar jag ju inte att vara varmast. Då brukar jag vara glad för att jag har en sval lägenhet, så jag kan sova på nätterna.

Igår var det en verkligt överraskningarnas dag. Fick ett häfte frimärken från min goda vän i Dalarna och en blomstercheck från Umeå Universitetssjukhus (har varit med i en undersökning om sjukdomar). Sen kom Matte och tvättade fönstret i allrummet. Det var väl en bra dag i den kalla molnigheten.

På nattradion hörde jag en bra grej. Livet är för kort för att hänga upp sig på småsaker. Kanske bli ovänner för småsaker, ovänskap som håller livet ut. I stället för att ta hand om varandra och vara överseende. Ligger nånting i det. Känner själv att jag kan bli sårad för småsaker. Ska försöka lägga det bakom mig och ha överseende. Som sagt var, livet är för kort. Dom som är unga nu tror att dom har tid. Men om dom visste hur fort det går och hur snart dom är gamla. Jag vet inte varför jag bryr mig? Radion kan sätta igång tankar som man aldrig tänker på annars.

Idag är det onsdag och helgdagsafton, för i morgon är det Kristi Himmelsfärdsdag. Sen är det ju folknykterhetens dag också. Jag vet inte om denna dag firas numera. Men när jag var liten minns jag att den firades. Mina föräldrar var helnykterister och var med i nåt som heter NOV eller Verdandi. Pappa var också med i MHF (motorförarnas helnykterhetsförbund).

Igår fick jag slut garn, så jag måste köpa mer i dag. Det är skillnad på garn och garn. Sockorna jag stickade innan räckte det med ett hekto garn, men nu räckte det bara till en och en halv socka. Det var olika garn fast samma färg, så att säga. Men vad gör ju det, det finns fabriker som bara gör garner och affärer som säljer.

Svamp till soppa det blir lunch idag men middag vet jag inte ännu. Kanske nån pasta. Måste ju handla lite för helgen så jag får kolla om jag hittar nåt att äta.

Såg TV-programmet i går om "Hästpojken". Den autistiske fyraåriga pojken som tillsammans med sina föräldrar gjorde en resa till vildhästar och schamaner i Mongoliet. Pojken blev mer harmonisk tillsammans med hästarna och schamanerna. Se den om ni får chansen.

Ikväll är det nog läskväll för min del. Onsdagar brukar inte vara nåt för mig att se på TV. Men boken jag läser nu är bra så det är ingen uppoffring. Nu ska jag duscha och det ska bli skönt. Solen är kvar ännu. Då får nog pelargonerna gå ut idag. Det kanske blir en varm dag i alla fall. Hoppas!!!!!!!

Ha det nu bra alla vänner. Vi hörs i morgon. Hejsan!

Vinterjackan är fortfarande på

Idag är det inte lika soligt som igår och bara 6 grader. Igår var det bättre och jag var ute en stund, njöt av solen och satt utanför Ica en stund. Dom har satt ut bänkarna efter Storgatan men jag har ju med mig en egen sits att sitta på, rullatorn.
 
Pelargonerna fick vara ute under gårdagen men jag vet inte om dom får det idag. Återstå att se om det blir nåt varmare. En bra sak med att det inte är nån värme, är ju att då blir man inte så sugen på att sätta ut blomplantor för tidigt. Är det varmt och skönt ute är risken stor att man planterar ut blommor som sen fryser på en natt före den 9 juni, som ska vara tiden för järnnätterna. Nu är i alla fall snön och isen borta från Lomtjärnsparken. Det trodde jag inte skulle gå så fort om man tänker på hur mycket snö det var.

Nu har jag morgonfikat, så jag är mätt och belåten. Vad hitta på idag då? Till lunch ska jag göra redd grönsakssoppa och till middag grillad kyckling och ris. Sen ska jag börja på socka nummer två som ska till Råneå och Johans mormor. Kanske jag går ut en stund om vädret tillåter. Det ser lite mörkt ut just nu. Vinterjackan hänger med ännu och jag tror att jag aldrig haft den på, så långt in i maj förut. Tala om global uppvärmning. Det verkar inte funka här i alla fall.

P4 norrbotten är radiokanalen jag brukar lyssna på. I bland är det bra och i bland bara skit. Just nu pratas det så mycket om hur Daniel Westling ser ut på ett frimärke. Förstår inte hur dom orkar. Tror jag rattar över på Västerbottens radion.

Nästa vecka har jag två nära som fyller år. Den ena är Oscar som blir 13. Då tar jag en färdtjänst dit och grattar honom. Sen den 26 fyller Alec fem. Då far Matte och jag dit. Det passar ju så bra att både Matte och Isabel är ledig den dagen. Annars brukar det hänga upp sig på sånt.

På torsdag är det ju röd dag, kristihimmelsfärd. Så det blir sönderhackad vecka för dom som går skola eller arbetar. För mig är det som vanligt. Nu ska jag ut på balkongen och kolla hur det känns. Är det kallt eller?
I kväll blir det väl TV som vanligt. I alla fall dom desperata fruarna. Hoppas ni har det bra i dag. Vi får höras i morgon igen. Hej då!

Katten

Det verkar bli en fin dag vad vädret anbelangar. Ännu så länge skiner solen, men tyvärr så är det ingen värme att hurra för. Jag vet att det är ingen idé att klaga, men har ändå svårt att vara tyst.

Skulle ju göra pannbiff till middag igår, men jag hade inte alla ingredienser, så jag gjorde chili i stället. Det blev så mycket så det räcker till en middag till. Jocke var här en stund på kvällen innan han for till Skellefteå. Det är så roligt när han dyker upp.

Isabel ringde så det blev att prata med henne en stund. Sen blev det TV för hela slanten. "Brothers & Sisters" , andra halvan av "Morden i Midsomer" och "Brottskod:Försvunnen" och sen sängen. 

Var uppe och duschade före sex och sen gick jag och la mig igen och sov till nästan nio. Nu är jag igång för att möta den nya dagen. Jag har snart stickat färdigt en socka av två som ska till Råneå. Här går det undan. Om vädret håller i sig så går jag ut efter lunch. Hittar nåt ställe i lä där jag kan lapa sol. Det är den här tiden på året som det är skönt att vara i solen. När det blir sommar och jättevarmt håller jag mig i skuggan. När jag var ung var jag i solen alltid, men nu är det skönast att vara på skuggiga ställen.

Den rödaktiga katten på andra sidan gatan, håller på att ge mig en hjärtinfarkt. När den balanserar på balkongräcket på tredje våningen är mitt hjärta i halsgropen. Detta händer varje dag, så jag törs snart inte titta ut genom fönstret. Hon som äger katten verkar inte bry sig. Katten kan vara utstängd flera timmar, och vandrar fram och tillbaka på räcket. Rätt vad det är sätter den sig på räcket och tvättar tassarna. Man ska inte ha lätt för att få hjärtslag här. Eller så ska man inte bry sig om djur, om dom lever eller dör.

Nu ska jag ut på balkongen och kolla värmen. Blir det nåt pynt där ute idag. Matte skulle ju kunna hänga upp änglarna idag. Han är ju ledig så jag får höra med honom när han kommer. Sen blir det att sticka. Hoppas ni får en bra dag. Vi hörs i morgon så hej då!

Europadagen

I dag är det europadagen enligt almenackan. Vad det innebär vet jag inte, men det har väl med EU att göra. För mig är det alltid värlsdagen. Är man humanist så är man.

Vaknade i en mulen morgon men nu skiner solen och det ska den visst göra hela dagen. Har just druckit mitt morgonkaffe och ätit en lingongrova med ost på. Så nu börjar en ny dag. Har skött om mina pelargoner nyss. Dom längtar visst ut men får vänta på värmen ett tag. När den kommer får dom vara ute på dagarna men vara inne på nätterna till den 9 juni.

Idag ska hag tvätta kl.13. Sen ska jag ut en sväng och köpa mjölk och ost. Det passar så bra medan jag väntar på maskinerna. Bytte i sängen i går så jag har nog två maskiner. Till lunch gör jag potatismos och grillkorv. Gör pannbiff och potatis till middag. Lyssnar nu på radion, "Mannheimer & Tengby". Gillar det programmet.

I går kväll såg jag på TV, "Lyckohjulet" och sen "Brottskod: Försvunnen". Sen var det speedway från Göteborg som jag såg. La mig sen och läste en stund, men mina ögonlock blev så tunga, så det var bara att lägga ifrån sig boken och sova. Ska snart fortsätta sticka, det är så roligt med spetsmönstret.

Oscar och  Pernilla kom hit i går eftermiddag. Nu när man inte ser Oscar så ofta, ser man vad han växer. Han fyller ju snart tretton år och har dragit iväg på längden. Det är på barnen och helst barnbarnen man märker att man själv har blivit gammal. 

I går var det mammas dödsdag. För 27 år sedan dog hon 68 år gammal. Märkt av reumatisk värk och dåliga njurar (pga alla mediciner). Hon fick somna in lugnt och stilla. Jag minns allt vad som hände denna dag. När jag gick från sjukhuset var det varmt och skönt ute. Det var på eftermiddagen och det var söndag, Örebro firade båtens dag så det var jättemycket folk ute i rörelse, när jag passerade marinan. Jag tyckte det var konstigt att alla var så glada och nöjda. Tills jag kom på att dom visste ju inte att min mamma var borta. Pappa var helt nedbruten av sorg. Den dagen glömmer jag aldrig. Och nu är det så länge sedan. Ja tiden går fort fram.

Nu får jag bryta mitt skriv och göra annat. Hoppas det blir lite varmt i dag. Skulle var skönt att hänga bort vinterjackan. Ha en bra söndag så hörs vi i morgon. Hej då!

Ska börja på ny bok

Idag skiner solen, men värmen var är den? Var ju ute en stund i går, och det var tur att jag hade vinterjackan på mig. Jag var först på Ica och skickade sockorna och sen på Konsum och köpte garn och en pocket. Efter det gick jag till övre Kupan och där hittade jag en liten fotogenlampa för tio kronor, (att ha på balkongen).

Skulle se "Så ska det låta" på TV , men tyckte det var så tråkigt så jag slog över på nian och såg "CSI Miami" och sen "Frost". Läste ut boken som är Christine Arnothy´s "Jag är femton år och vill inte dö". Är en sann berättelse från Budapest under ockupationstiden 1945. Är ingen lång berättelse och skriven med ett barns ord.

Boken jag köpte är skriven av Erica Spindler och heter "Änglamördaren" och är en thriller som utspelar sig i Rockford, Illinois som är författarens barndomsstad. Jag ska börja med den i dag.

Sitter nu och lyssnar på "Ring så spelar vi" i väntan på att melodikrysset ska börja. Förra året var jag ju med som veckans webbvinnare. Fick tala med Kattis Ahlström (som var gästprogramledare). Vann en kartbok på en enkel fråga om vem som spelade Jesus i Jesus Christ superstar, i Malmö. Svaret var Ola Salo och som tur var visste jag det, fast jag blev tagen på sängen, så att säga. Kartboken gav jag till Matte som behöver den mer som taxichaufför. Tänk er att hitta till alla småbyar härikring. Men jag tror inte att han har den i bilen direkt, det är väl emot hans yrkesstolthet. Men vad vet jag?

För att återgå till mig själv, så har jag ont i nacken för att inte tala om mina tår. Känns som onda bölder. Hoppas det ger sig snart. Precis som om det bara skulle försvinna. Tänker då på min mamma och hennes värk som aldrig försvann utan bara blev mer och mer. Glöm det!

Ska göra fisksoppa till lunch och fläskpannkaka till middag. Kanske att jag går ut en stund på eftermiddagen. Få se vad det blir på TV i kväll. Har inget speciellt som jag vill se. Kanske "Lyckohjulet" på trean. Vi får se. Snart är det veckans höjdpunkt "Melodikrysset". Vi får höras mer i morgon. Hej då!

Ännu en fredag

Funderar på vad jag ska göra idag. Skulle helst vilja ligga kvar i sängen och göra ingenting. Men det duger väl inte förstår jag. Solen skiner så det är ju inget fel på vädret i alla fall. Ska visst bli sämre väder i helgen, är jag förvånad?

Ska väl gå på Kupan idag och kolla vad dom har för krukor, amplar och blomlådor. Men det får bli efter lunch. Gör varma mackor till lunchen. Till middag hade jag tänkt fläskfilé med champinjoner. Konsum hade ju fläskfilé för 69 kronor kilot, så det var billigmat. Nu är det inte spikat än med middagen, men det lutar åt filén.

Tycker det är mycket skit på TV. I går såg jag "Lyckohjulet" och en gammal repris av "CSI Miami", "Criminal minds" och "American Idol". Bara skit alltså. Hittade ingen intressant dokumentär, som jag är intresserad av. Funderar över kvällens TV. Blir det "Trädgårdsfredag" med Pernilla Månsson eller "Ett fall för Frost". Det ger sig när jag känner vad jag har lust för just då. Ni ser vad intressant liv jag lever.

Ska ner i källaren med en del grejer som jag har plockat bort. Bl a prydnadssaker "Rosa Ljung", kannor, vaser, fåglar samt en katt. En del ljusstakar åker också ner. Jag har inga såna framme på sommaren. När man inte har så många skåp att samla i, är källaren bra. Prydnadsaker är så dammsamlande och när man inte tycker om att städa är det bara att plocka undan.

Har inte många varv kvar på sockorna så jag ska kolla garn på konsum. Vill inte vara utan stickningen. Nu är det så att jag ska steka upp champinjonerna som ska vara till middagen. Brukar förbereda middagen när jag ska gå ut på eftermiddagen. Då blir det inte så stressigt när man ska laga maten.

Jag återkommer i morgon efter Melodikrysset, eller före beroende när jag vaknar. Ha en bra fredag så hörs vi i morgon!  Hej då!

Sprutdag igen

Torsdag och sprutdag. Sprutan tror jag att jag behöver. Skulle också behöva en spruta för mitt humör. Känner mig helt under isen idag. När jag tänker på att jag i förgår fyllde i en undersökning från SCB vad gällde mitt fysiska och psykiska tillstånd, var jag så optimistisk om mitt psykiska att jag bara kryssade i hur väl jag mådde. Det var ju sant då i alla fall. Men i dag känner jag mig värdelös. Och allt är ett par stödstumpors fel eller kanske jag ska säga mina bens fel, som måste ha dessa strumpor.
 Problemet är att jag måste ha hjälp med att ta på dessa strumpor. Jag har inte nog krafter i händerna. Vore bra om jag kunde leja för detta, men då säger min plånbok ifrån, sist jag hörde på hemtjänsten skulle det kosta 1600 kr/mån. Har ringt dit men hon som har hand om det, var inte där. Men jag tror inte att det har blivit billigare. Så vad gör jag? Ska jag bara ligga mig igenom dagarna resten av livet. Förstå mig när jag säger att jag är värdelös. Tur att jag har en skön säng om jag ska nu ska tillbringa resten av livet där.

Var ute en stund i solen igår. Åt till och med en glass. Matte var ju inte på middag igår, så jag köpte en grillad kyckling på x-tra pris och åt av den till grönsallad. Glömde köpa en trisslott. Såg en stund på TV och läste lite.

Idag ska jag inte göra nåt särskilt mer än att sticka. Gör en grönsakssoppa till lunch och middag har jag inte tänkt ut än. Får väl gräva lite i frysen och se vad jag har att bjuda på.

Annars får jag väl slicka mina sår och försöka vakna på rätt sida i morgon. Om jag slutar äta kanske jag får råd att ta på mig strumporna. Tål att tänka på. Hoppas ni har en bra dag i vårens glada till. Hej då!

Snart färdig med städningen

Det är en underbar morgon. -5 grader i natt, men nu skiner solen och när jag var ut på balkongen kände jag att den värmer. Jag känner förtröstan efter min städning i går. Fick även ut stormattan på vädring och efter dammsugning och vaskning känns det bra. Fick även färdigt på balkongen och det är det bästa av allt. Det som jag har kvar att göra är att damma i sovrummet och duschrummet ska också få sig en duvning. Ska be Matte torka av hyllorna över soffan samt ta fönsterna. Han är expert på fönstertvättning.

Till lunch i dag blir det rester, Matte får biff stroganoff och ris. Jag äter kokt fisk. Ingen middag för Matte för han äter ute. Då tar jag en tur ut och äter sen nåt enkelt när jag kommer hem. Jag känner att jag behöver en spruta snarast. Har jag blivit beroende av guld måntro? Det är bara att hoppas att proverna var bra, så att jag får sprutan i morgon.

På TV i går såg jag "Lyckohjulet" och "En plats på landet" på kanal åtta. Efter det "Desperate housewives" på femman. Såg även på fyran (reklamkanalen nr 1) "American idol". Annars ser jag nästan aldrig på fyran. Tycker inte om stilen dom har med sina reklampausar. Dom bryter mot lagar och betalar gärna böter, hellre än att följa lagen. Tycker detta är skit! Men det finns ju andra kanaler att se på.

Ska köpa en trisslott och hoppas att jag vinner en större summa. I alla fall så jag kan köpa lite nya kläder innan sommaren. Börjar se ut som en uteliggare. Tur att jag bor där jag bor. Här bryr sig väl ingen om hur jag ser ut.  Om dom än ser mig. Men det känns inte så bra för självförtroendet att man ser ut som jag gör. Men det är väl likadant  som det känns när man inte får duscha när man behöver. Till slút blir man väl folkskygg, går inte utanför hemmets dörrar.

Nu ska jag lämna datorn och hänga över diskbänken ett tag, för att göra min morgontoalett. Alltså tvätta håret och allt annat ovanför benen. Jobbigt som sjutton, men nödvändigt. Efter det blir det stickning av bäddsockor. Snart är dom klara att skicka till Dalom. Sen är det bara att köpa mer garn och fortsätta på nästa par, som ska till Råneå. 
                   

Är tvungen att sätta in bilden på Alec som pratar med en liten fisk. I andra handen har han en liten groda. Undrar vad han tänker och vad dom tänker. Dom blev i alla fall släppta ut i naturen igen. I sitt rätta element så att säga.

Nu ska ni ha det så bra. Hoppas på vackert väder för er alla! Vi hörs, hej då!


Köper mer pelargoner

Jag började med städningen av balkongen i går, men var tvungen att breika p g a att det var så kallt. Det blåste ju så kallt att jag väntade bara på att vattnet skulle frysa i hinken. Det var väl att överdriva men typ nåt sånt. Får väl se om jag kan fortsätta idag. Jag kan ju säga att om det inte blir varmare än vad det är nu, så behöver man inte ha nån balkong alls.

I alla fall var jag till konsum och handlade lite, bl a solskydd och två pelargoner. Pelargonerna är ljusrosa och står nu på köksbordet i väntan på värmen. Efter handlingen satt jag en stund utanför affären i lä och bara njöt av solen. Sen var det bara att skynda sig hem till maten.

Sen satt jag bänkad vid TV-n klockan 18 för att se programmet om den vita svartbjörnen. Besviken blev jag kan jag säga. Såg ingen vit björn men några svarta, några vargar och sen mest skog. Programmet var filmat i Kanada i ett område som heter Great Bears Forrest. Rena vildmarken var det i alla fall och ganska vackert, men inga björnar. Visserligen hette programmet "I den vita svartbjörnens spår". Antagligen hittade dom inte igen den vita björnen. Kanske dom bara hade hört talas om den och sen sökte efter den. Resten av kvällen slökollade jag bara med ett korsord framför mig.

Städning ska fylla min dag i dag. På morgnarna när solen lyser in genom fönstret, kan jag se att det behövs en storstädning. Ska sätta igång idag nu när jag ätit frukost. Längtar tillbaka efter den tid, då städningen var en baggis och gick fort undan. Nu tar allt sån tid som jag ska göra. Stela leder är ingen "hit" för mig. Jag ska också skicka en tanke till min äldsta dotter som fyller år i dag. Saknar umgänget med henne men förstår att hon har ett eget liv att leva.

Gör hummersoppa till lunch och korvgryta till middag. Ikväll blir det dom desperata fruarna på TV. Har inte så mycket kvar att sticka på bäddsockorna som ska till Dalarna. Sen blir det att köpa mer garn och sticka några till. Jag har mycket restgarner, men bara i mörka färger. Nu när det ska bli sommar vill jag bara sticka i glada, ljusa färger. Tänker sticka ett par till Johans mormor (Isabels man). Hon har MS och har säkert kalla fötter.  Får höra med Isabel hur stora fötter hon har, på ett ungefär.

Nu är det nog tid att ta tag i mina sysslor om jag ska få nåt gjort i dag. Solen skiner ännu och det gör mig glad. Ha det bra mina vänner så hör jag av mig i morgon. Hej då!

Städning

Det är bättre väder idag, åtminstone skiner solen. Jag har inte varit ute ännu, men bara att se solen gör ju att man känner sig piggare. Har just druckit kaffe och ätit en skinkmacka. Ny vecka och ny månad. Maj låter ju soligt och varmt. Sen beror det på hur det blir. Endera varmt och skönt eller kallt och blåsigt. Det visar sig när maj månad är slut.

Min vackra pelargon står i fönstret och längtar ut. Men än är det för kallt för den sköna. Ska försöka städa på balkongen i dag, äntligen kan ni tycka. Jag har ju pratat så mycket om denna balkong så jag förstår att ni är less. Det är jag med. Får då se om det blir av i dag.

Det har varit omläggning idag och provtagning för guldsprutan som jag ska få på torsdag. Det känns som om jag behöver denna spruta nu, har ganska ont i tår och nacke. Jag skulle vilja vakna en morgon och vara frisk. Ingen värk och allt skulle vara som förut. Måntro om jag får vara med om det nån gång?

Jag har namnsdag i dag, Jane. Av en händelse råkade jag se det på almanackan. Det är inte så många år som mitt namn har funnits med som namnsdag. Numera firar väl ingen namnsdag så det är väl ingen vits med att ha det med. 

Ingen lunch idag. Matte jobbar ju och äter på jobbet idag, själv har jag ju nyss ätit frukost så det får vara bra så. Tar en frukt till mellanmål innan middag kl.17. Till middag blir det nog pannkaka.

Måste en tur till konsum, ska bl a köpa solskydd. Ni hör att jag är optimitisk, tror att jag behöver skydd för solen. Kul va! På TV visar dom en film om björnar kl.18 på tvåan (tror jag att det var). Den ska jag se. Gillar djurprogram. Killen som gjort filmen kommer från Boden.

Jag ser väl lite på TV i kväll, men vet inte vad. Nu ska jag gå ut på balkongen och börja med städningen. Inget jag ser fram emot direkt. Hoppas er dag blir bra. Hej då!


Bara tråkigt

Lite bättre väder idag. Men hualigen vad det regnade i går. Idag regnar det inte (än) men jag kan inte säga att det är bra. Visserligen smyger sig en solstråle in över balkongen, men det är bara en stråle. 

Det var visst bara 90 mc-åkare som körde paltrundan igår och då kan man jämföra med förra årets 1100. Dom som åkte igår ska ha en eloge för att dom genomförde detta i regn och kyla.

Nu är vi inne i maj månad med allt vad det innebär. Oscar och Alec fyller år, likaså Helena och Pernilla. Självdeklarationen ska vara inlämnad den 3:e. Numera man kan göra det på nätet och tänk vad smärtfritt det går. Tack och lov för datorn.

I  dag händer ingenting särskilt mer än att jag ska tvätta kl 13. Väntar fortfarande på att jag ska kunna gå ut på balkongen med min nya vaskkäpp och städa där. Vad jag väntar på är varmare väder. Hade jag nu inte haft tak över balkongen, skulle jag ha haft hjälp av vädrets makter i går när det regnade. Då skulle regnet sköljt bort skiten från trätrallarna, bara så där. Efter balkongen väntar resten av lägenheten på rengörning. Skönt att man har nåt att skylla på. Den vackra pelargonen står i fönstret och väntar på att få komma ut. Men än får den vänta ett tag.

Till lunch idag gör jag en pastagratäng på den köttfärssås som blev över. Till middag blir det biff stroganoff. Matte köpte ryggbiff för en dyr penning till detta. Nåt han längtade efter. Visst är det gott, men jag brukar inte använda så dyrt kött.

Såg lite på TV igår, men det var inget speciellt att se på. Kanske "Lewis" men det blev mycket korsord i stället.  I kväll blir det väl också att slökolla. I morgon är det provtagning och omläggning. Så det blir väl ingen utgång då. Kanske på kvällen men då är jag så trött efter att jag har ätit, så då vill jag bara vila. Vi får väl se vad det är för väder. Är det fint så kan jag ju gå utanför huset och sitta en stund.

Nu ska jag byta datorn mot stickor innan det är dax för matlagning. "Mannheimer & Tengby" lyssnar jag på som vanligt. Nu ska jag be en bön om bättre väder och efter det önskar jag er en härlig söndag. I morgon kanske allt är annorlunda. Ha det bra och hej då!

Första maj

Hur kan man fira denna vårdag när det är så kallt och snöregnigt ute. Skulle bara vilja krypa ner i sängen och inte stiga upp förrän sommaren är här. Jag vägrar att gå ut idag. Ska snart försöka mig på att lösa melodikrysset. Har nog mer tur med det än med vädret. Stackars MC-åkarna som ska köra Piteå-Luleå-Boden-Älvsbyn-Piteå. Jag fryser bara jag tänker på dom. Visserligen får dom palt när dom återkommer till Piteå, men i alla fall! 

                                  

Fösta maj tåget ska väl gå om än det är dåligt väder. Men det brukar glesna ut nu mera. Min mamma var en riktig sosse och missade aldrig ett förstamajtåg. Sista femton åren var hon rullstolsgående, men ändå med. De unga idag kan nog inte fatta hur det var när min mamma växte upp och varför hon var så mycket sosse. Min pappa röstade på högern. Politik talades det nästan aldrig och gjorde det så, var mamma den starkaste. Dom var ändå lyckligt gifta i femtio år. Idag kan jag säga att min pappa aldrig skulle ha röstat på moderaterna utan kanske på centern. Men min mamma skulle ha varit sosse. Jag håller nog på dem röd-gröna. Kanske inte direkt miljöpartiet, men jag kan säga att Maria i miljöpartiet tycker jag är en vettig människa. Hon inger förtroende.

Hörde på radion att mtt valborgs-Uppsala hade varit stökigt i natt. Det hade varit stökigt i hela landet egentligen. Jag var då skötsam. I Kiruna har nån blivit knivstucken. Världen är upp och ner numera.

Lunchen blir soppa som vanligt, till middag kanske fisk. Matte jobbar så jag får rätta mig efter hur han kan äta, här eller nån annanstans. Ska jag äta ensam blir det nåt enklare.

Nu är det snart tid för melodikrysset. Det brukar ju vara lätt som en plätt. Ha en bra första maj fastän det är kallt väder. Tänk på att efter regn kommer sol och snart blir det sommar igen. Hej då!

RSS 2.0