Årets sista dag

 
Inte blev det snö igår. SMHI försöker idag också så vi får se. Uppe vid sjutiden. Har haft tåvärk hela natten. Proppat i mig piller utan att det har hjälpt. Blir så himla less. Har lust att bara gå bak i knuten. Årets sista dag slutar inte roligt.
 
Efter en vilodag fortsätter Tour de ski idag. Men vet inte när. Får kolla TV-programmet på nätet. Ska snart in i duschen. Men måste vara rädd om bandagen så dom inte blir blöta. Är inte så lätt ska jag säga. Spelar en mahjong eller två kanske. Radion spelar Happy new year med Abba och klockan är 9.25.
 
På torsdag är det städdag. Undrar vem som kommer och städar. Och kommer hemsyster och lägger om? Ska också ringa om att jag vill ha pappersfakturor från kommunen. Vill ha specifiserat så jag vet vad jag betalar för. Ska det vara svårt att fatta.
 
 Ja nu går det mot eftermiddag kan man tro för mörkret är på ingång. Appropå mörker fick jag ett mail från Ginza igår. Nu har dom skickat boken som var slut. Jesses vad dom krånglar till det. Ha en bra nyårskoll. Ciao!
 
 

Klämdag

 
 
Gör kaffe. Alltså vad är det för fel på mig? Det är inte ofta som jag kan göra kaffe som smakar kaffe. Är det nåt fel på min bryggare? Bläh för skiten. Tror jag återgår till instant pulverkaffe. Äter några salta jordnötter istället. Måndag idag. Sista måndagen för detta år. Får se om syster Helena kommer idag. Skulle behöva få mina tår omlagda. Hon verkar inte ha så mycket tid för mig. Skit när kommunen tog över hemsjukvården.
 
Har i alla fall sovit i natt. Med hjälp av panodil och tramadol. Hade tänkt duscha på morgonen men var för trött för det. Tar det ikväll istället. Idag är det väl vanlig blåmåndag. En del tar ledigt och kallar det klämdag. Jag är alltid ledig. Klämmigt eller hur?
 
I Tour de ski gick det bra för de svenska skidåkarna. I damklassen tog Hanna Eriksson hem vinsten. Och hos killarna var det Calle Halvarsson som vann. Det var i sprinten. Över all förväntan. Idag är det vilodag. Återkommer i morgon med hur det går. Nu en mahjong. Ha en bra dag, vi ska visst få snö enligt SMHI. Får se hur det blir med det. Hej då!
 
 Snön som ska komma, eller?
 
 

Broddväder

Och snart är det nytt år och själv önskar jag att raketer inte ska smällas. Stackars de djur som ska måsta höra dessa raketer. Och bara för att vissa människor måste smälla av dom. Och kommunerna är inte bättre. Slösa bort en massa pengar på sån skit. För det är inte billigt ska ni veta.
 
Samma skitväder idag. Tur att jag inte behöver ut. Kan tänka mig att handeln har sålt mycket broddar. Och att dom har behövts kan jag förstå. Min svåger ringde nyss från Stockholm. Samma skitväder där som här.
 
Boken jag köpte på nätet var slutsåld. Jag har ju betalt den så jag hoppas att jag får tillbaka pengarna. Får kolla på Akademiska om dom har den eller kanske Ica Maxi. Ica har ett stort utbud vad det gäller böcker.
 
Idag äter jag bruna bönor och julskinka. Bara att värma. Sen ser jag nog längdskidor och ikväll Fattiga och rika samt Mistrals dotter. Guldkanalen är guld värd. Ha ha! Ha en bra söndag mina vänner och hej då!
 
 

Fjärdedag jul

Ångrar att jag inte hann duscha i morse innan strumporna sattes på. Men i stället har jag sovit som en stock. Nu har jag ätit en skinkmacka och druckit kaffe. Ska snart lösa melodikrysset. Det var ett tag sen. Men jag missar det alpina och sparar mig till klockan 14 då det visas Tour de ski.
 
Blir ånyo en slappardag. Varmgrader är det. Helt konstig är tiden. Ikväll ser jag Downton Abbey julspecial. På radion spelar Lisa Syrén Gamle svarten med Cacka Israelsson. Kommer ni ihåg den? Nu är det slut för idag. Ha det bra. Ciao!!!!!
 
 

Tredjedag jul

 
Ja då var julen över före detta år och nyår väntar. När vi åkte från Tväråsel på julaftons kväll var det världens snöoväder så man fick vara glad att man kom hem..På juldagen var det snor halt på vägarna men igår var det mindre halt men ändå halt. Idag en minusgrad. Vilken konstig vinter vi har haft hit intills.
 
Sitter här med en kopp kaffe och en vörtlimpa med skinka på. Mol allena är jag och strumppådragaren har varit här. Sen får man se om syster kommer och lägger om mina tår. Tveksam om  det. Igår fick SAIK däng i hockey. Inte bra med för mycket julmat kanske. Håller dom på att bli bekväma kanske?
 
Undrar vad man ska göra idag mer än se på TV. Har då kommit på hur skönt man kan sova i fåtöljen. Utan att få ont nånstans. Tack mina barn för den julklappen. Till middag äter jag julkorv, potatis och legymsallad. Smaskens! Hoppas ni har det bra! Hörs i morgon.
 
 

Annandagen

Är lite lat efter julbrådskan och ska bara skriva några rader innan jag ska se Dallas. Alec har sovit häri natt. Matte kom vid fyratiden efters sitt skift. Sen har vi ätit julmat med Isabel och spelat yatsi. Alec for till sin pappa och Matte for hem. Isabel skulle skjutsa några kompisar så jag blev ensam. Skönt kan det vara att vara solo så här mellanåt.
 
Kommer att slappa framför TV och kanske ära en skinkmacka innan sänggång. Mår ganska bra. Men i morgon är det strumpor på igen. En sköterska ska komma och kolla mina tår. Förhoppningsvis!!!!!!!
 
Ha en bra kväll.
 
 

Julafton

Ska skriva några rader innan jag börjar med att göra två Janssons som jag ska ta med mig till Tväråsel på eftermiddagen. Har sagt ifrån mig strumporna eftersom jag ska duscha innan ja far. Isabel jobbar till två och sen hämtar hon Alec innan vi far iväg.
 
Det är lite kallt och ska visst snöa. Hoppas det inte vräker ner i alla fall. Igår såg jag en svensk film på Svt. En enkel till Antibes (eller nåt sånt). Sven Bertil Taube hade huvudrollen. Den var inspelad i dom här trakterna. Såg mycket från Älvsbyn. Bl a Storsund och Fällforsen. Filmen var sevärd om än ingen höjdare. Bara se en film utan reklamavbrott är ju en höjdare.
 
Nej nu är det tid att börja med Janssons. Rensa ansjovis, skala potatis och lök. Och strimla densamma. Hua!
 
Ha en bra julafton mina vänner!    
 

Dan före dan

Måndag dan före julafton. Få se om strumppådragerskan var sanningsägare då hon sa att sköterskan ska komma idag. För att lägga om tårna. Eller sa hon det för att slippa göra omläggningen. Blir det inte omlagt idag vet jag inte hur jag ska göra. Gå i ide?
 
Har kokat ett ägg till frukost och ätit en macka med julskinka på. Gjorde kaffe som var utan smak. Bläh kaffe med andra ord. Ibland blir det inte som man vill. Var upp och duschade klockan fem sen la jag mig igen och sov till åtta. Det är så skönt att lägga sig nyduschad och somna om. Och så är man inte rädd för att vakna utan att ha tid till duschen. Därför stiger jag upp när jag vaknar tidigt.
 
Inget Emmerdale idag. Säkert juluppehåll. Igår köpte jag en bok på nätet. En julklapp till mig själv. Khaled Hosseinis "Och bergen svarade". Författaren till "Flyga drake". Ser fram emot denna läsning. Jag kommer att njuta.
Om den är lika bra som Flyga drake så blir det streckläsning.
 
Ska snart ta rätt på tvätten i maskinen och sen blir det en vilodag för mig. Hoppas ni nu har lagt arbetet åt sidan och njuter av julfriden. Hej då mina vänner.


Fjärde advent

Hann inte blogga igår. Nästan hela dagen gick åt till handling. Och pengar gick det, 2500.- för att vara exakt. Vi var hela gänget som handlade. Matte. Isabel, Alec och undertecknad. Matte och Isabel plockade undan från kassarna. Jag köpte palt som jag värmde upp till middag. Jättegod palt för att vara färdig redan. Sen umgicks vi bara. Somnade som en stock när jag la mig.
 
Sitter nu med min kaffekopp och väntar på Alec som ska vara här några timmar medan Isabel är på jobbet. Gör skinkan och rebensspjällen så är det klart. Mitt kylskåp är smäckfullt. Man får hålla tungan rätt, när man öppnar dörren. Annars kommer hela skiten ut.
 
Ungefär samma väder idag som igår. Igår var det mörkaste dagen på året så nu vänder det mot ljusare tider. Bra med det. Matte far hem efter sitt skift och så blir han julledig. Jag ska också vara ledig. Har satt igång en tvättmaskin så efter det är det jul.
 
Vinterstudion blir det idag en stund med sprintstafetten. Ser också reprisen av De fattiga och de rika. Nu kom Alec och vill sitta vid datorn. Bäst att lämna den, Ha en bra dag. Hej då!
 
 
 

En fåtölj

En fåtölj fick jag i paketet som tomten kom med. Så nu kan jag sitta skönt och se på TV. Underbart! Så fina barn jag har som tänker på sin värkbrutna mamma. Gullungar!
 
Vi försov oss, Matte och jag. Vaknade när strumppådragaren kom och klingade på dörrklockan. Har väl aldrig hänt förut. Nån dag ska väl vara den första. Fick mina onda tår omlagda. Till saken hör det att klockan fem var jag uppe och duschade. Sen la jag mig igen och sov så skönt. Nu gick det bra i alla fall. Klockan nio kom det en som skulle dela medicin åt mig. Va!!!!!! Hon visades på porten. Min medicin klarar jag själv. Bara jag inte får betala för detta otyg.
 
Nära till nollan idag. Ser ut som slask. Fy och bläh! Får se om det blir handlat nåt idag. Är välbehövligt när jag ser i kylskåpet. Tomt är det. Och sopor ska jag försöka få ut. Mycket tidningar och annan skit. Jaja får se om det kommer ut.
 
Nu en mahjong och sen Emmerdale. Ha en bra fredag ni goa. Hej då!
 
 
 
 
 

Tomten kommer

Ni har väl röstat på Jerringpriset gott folk? Jag var in och röstade nyss. På vad får ni inte veta. Men det var en man. En fantastisk fotbollsspelare tycker jag. Hihi! Nu får vi se hur det går.
 
Blev väckt klockan sju av tomten. En kille med tomteluva på sig kom med ett paket. Ett jättepaket som nu står i hallen och väntar på att bli öppnat. Matte får hjälpa mig. Eller Skruv-Isa. Hon är ju bra på att skruva, om det är nåt sånt i paketet.
 
Maria var här och städade på morgonen. Så nu har jag julstädat så att säga. Dricker kaffe och försöker få i mig en macka. Svårt med det. Var är lusten att äta? Kanske kommer med julmaten. Om jag nu ids fara ooch handla i morgon.
 
Ute snöar det. -4 grader sa dom på radion. Hinner nog bli kallt innan jul. Julhelgen brukar vara smällkall. Under 20 grader. Brrr! Visst ska det vända i helgen och bli ljusare dagar. Tror det. Längtar efter sol och värme. Ha det bra idag. Hej då!
 
 
 
 

Ciao

Ont idag också. Efter sköterskan var här och la om började helvetet sätta igång. Vad gör dom kan man undra? Har dom utbildning för detta? När jag nu får betala för omläggning har jag rätt att få veta. Eller hur? När man tänker på att folk kan få nya hjärtan eller lungor, lever osv, kan dom inte få bukt med några tår? Jag bara undrar!!!!!!!!!!
 
Min matlust har försvunnit också. Känner ibland hunger men när jag ska äta har hungern försvunnit. Cornflakern är slut. Annars kan jag äta det, tror jag. Tror jag ska handla på fredag. För jul är det meningen. Matte ska skjutsa mig. Har en lång lista. Mycket pengar går det, tror jag.
 
Tror jag ska prova att göra julkort för mailen idag. Får se hur det går? Är ingen hejare på datorn och då menar jag den bärbara. Men jag ska i alla fall prova.
 Hoppas ni har det bättre än mig. Ciao från mig.
 
 Badpojken Alec

Ingen matlust

-4 grader idag. Vad ska man göra idag. Matte far väl hem efter sitt skift. Var uppe tidigt och duschade. Sen la jag mig igen och sov gott. Igår skickade jag julblommor till Stockholm. Frakten kostade 100 kronor. Hutlöst tycker jag. Det är inte som om dom skickade blommorna med flyget, utan blommorna finns ju i Stockholm och ska bäras tvärs över gatan (typ). Man kan tycka att dom tjänar redan när dom säljer dom. Ja det är som det är. Och jag klagar som vanligt.
 
Idag ska visst sköterskan komma och lägga om. Ännu en kostnad som inte går in i budgeten. Bläh!!!!!!!!
 
Hade middagsfrämmande igår. Alec och Isabel förutom Matte. Kycklinggryta med klyftpotatis. Själv hade jag ingen matlust. Så har jag haft några dagar. Till frukost idag, en leksands med leverpastej samt kaffe. Vet inte vad det blir till lunch. Kanske jag fastar. Förflyttar mig till TV-n och inväntar Emmerdale. Ha de bra och hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lussekatter

 
 
Har knaprat i mig en antibiotikatablett. Det blev lite sent idag. Sov skönt när pådragaren kom. Men det gjorde ju inget, för jag ska inte duscha nu på morgonen. Sparar det till i morgon.
 
Just idag längtar jag efter lussekatter. Äkta vara. Tror det är bara karamellfärg bagerierna sätter dit. Istället för saffran. En besparingssak. Jag tror det är så. Skulle vara fint om jag bakade dom själva. Hm!
 
Undrar vilken dag jag ska julhandla. Torsdag eller lördag kanske Matte kan skjutsa mig. Hjälpa  mig med iplockning i kassar. Det är det jag behöver hjälp med. Och att komma ihåg var jag ska handla. Och hur mycket. Har klart med klapparna tror jag.  Ska ha en grej till Mattias, men vet inte vad? Skickar en blomma till Helena. Det är svårt att presenta en som har allt.
 
Hör hur mycket jag svamlar nu. Tror att jag ska sluta med det. Ha det ni fina. Hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mera vinterstudio

Nu har jag fått på mig strumporna men det är inte skönt. Hade tänkt duscha men sov för länge, så det blev inte så. Matte sover på soffan. Han jobbar idag. -14 grader men det ska bli varmare. På radion är det Lisa Syren men sätter på TV och vinterstudion. Har för mig att Emil Jönsson tävlar idag. Alltså är det sprint, eller? Sitter med en påse gott och blandat, sura. Inget melodikryss idag. Är less.
 
Hoppas ni får en bra dag! Hej då!
 
 

Lucia

Tack Isabel och Jörgen H för värktabletter och antibiotika. Har sovit bra inatt och känner mig som en ny människa. Det var Jörgen som skrev ut receptet och Isabel som hämtade på apoteket. Efter det att hon pratat med Jörgen som är min läkare. Ska det äntligen bli nån ordning på tårna? En sköterska ska komma idag och ta en odling. Hoppas hon kommer.
 
Efter att ha regnat igår eftermiddag snöade det på kvällen. Så nu är det ett vitt täcke på marken. Konstigt väder.
 
Tvättmaskinen är igång med en kulörtvätt. Och idag firar vi Lucia. Blir nog en pepparkaka på eftermiddagen tillsammans med kaffet. Ikväll kanske jag ser "På spåret". Det är ju inga proffs som tävlar så jag brukar vara  bättre än dom. Skryt!!!!!!!!!
 
Gör varma mackor till lunch. Äter dom i min ensamhet. Vid TV-n. Tillsammans med "Tillbaka till Aidensfield". HiHi! Nu blir det att hänga tvätten. Ha en fin fredag. Kanske med goda vänner. Hej då!
  
  Trollungarna Oscar och Tova för några år sen.
 
 


 
 
 

Har ont som bara den idag

Skriver bara några rader pga värk. Några grader kallt och halt. Fy för vinter. Och tår som värker. Vilken jul det kommer att bli. Tomten får ursäkta, jag kan inte vara snäll. Känner det som om fan kryper i mitt skinn. Tack för idag.

Strömavbrott

Man kan inte tro det är sant. Men det är åtta grader varmt ute. Vart är världen på väg? Sitter här vid datorn och har bara en strumpa på mig. I den andra foten har jag så ont att det inte gick att få på mig strumpan. Hur less är jag inte? Igår var det en sköterska här och la om mina tår. Uj uj säger jag. Bandagen blev stora som schabrak och sen  började värken komma. Ingen sjukvård verkar kunna hjälpa mig. Bara att lägga sig ner och vänta på döden. Så känns det.
 
Nu ska vi snart få strömavbrott i tre timmar enligt Lulebo. Så jag lägger av med skrivandet nu. Ha det bra ni andra. Hoppas ni inte har ont. Hej då!
 
 

Nobeldagen

Radion spelar "Det strålar en stjärna" och jag önskar det var så. Konstigt väder är det. Faller blötsnö och är tio grader kallt. Vad är det för valler? Var till Willys igår och efter många om och men fick jag på mig skorna. Inte skönt kan jag säga. Hade ont hela kvällen i dom sargade tårna. Nåt kul hände dock.  På Willys var det en man som gav mig, som han sa en lyckoslant. Det var en enkrona. Har aldrig varit med om detta förut. Och döm om min förvåning, när färdtjänstbilen kom skulle lyckoslantsmannen, Magnus, också åka med. Så kan det gå.
 
Nobeldagen är det idag. Nobelpriset delas ut. Några personer får pris för sin kunnighet och det är några miljoner som byter ägare. Lyckos dom. Jag skulle vara glad om jag fick en spottstyver av denna summa.
 
En sköterska ska komma hit idag och kolla på mina tår. Kan nog vara bra. Ha nu en skön dag. Hej då!
 
Foto tagit 1910 på Erik Thorvald, min älskade pappa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anna-dagen

Ni har väl lagt lutfisken i blöt. För det ska man göra denna dag enligt tradition. Nu tillhör inte jag lutfiskätarna. Vi åt aldrig lutfisk i min familj. Jag har provat det för några år sen. Men tycker inte det smakar någonting.  Det enda som smakar nåt är såsen. Varför äta dyr fisk när det inte smakar nåt?
 
Halvsex var jag uppe i duschen. Sen la jag mig igen och väntade på hemsyster som la om tårna och tog på strumporna. Satte mobilen på laddning. Ska sen idag på Willys och handla. Tar färdtjänst. -20 grader idag också. Men Nikkalukta har 40 grader så vi kommer undan lindrigt.
 
Nu ska jag sätta lite färg på ögonfransarna så jag inte skrämmer slag på folk på affären. Får tänka på att inte klia mig i ögonen sen, för då blir dom väl riktigt rädda. Ska sen beställa resan till stan. Bäst att ta några panodil också. Barnfri idag. Matte kommer imorgon.
 
Ha en fin dag mina vänner och hej!
 
 

 
 

Julgran

 Allt fler börjar julpynta tidigt. Minns då jag hade julgran och även då jag bodde hemma, så kom granen in kvällen före julafton. Då klädde hela familjen granen med diverse kulor och julgranskarameller. Barnens pynt, som dom tillverkat själva, hängde med år efter år. Och herre je om det fattades nån sak. I granens topp hängde en silvrig stjärna. Ja det var tider det. Nu ska ju granen vara designad i sista mode. Och det finns dom som har tagit in den nu redan. Jag har ingen gran för jag har inte plats. Men mina hängande tomtar (4 st) tas fram. Och Matte gjorde några tomtar som klättrade och dom finns ännu i mitt kök. Dom har hängt med i 30 år. Är det som kallas tradition?
 
Alec har sovit här inatt. Han är världen snällaste och hemskt hjälpsam. Är så roligt att ha honom här. Efter lunch kom Isabel och hämtade honom.
 
Skidstafetter från Holmenkollen på TV 1. Kan tro att Norge har ockuperat hela världscupen. Har ingen glädje att se detta. Stickar och glor ibland över glasögonen. Hm!
 
Ska jag ta mig till affären i morgon. Nygges det tror jag. 20 minusgrader idag. Hua! Och snön ligger som ett vitt täcke på marken. Ett rent täcke. Två ljus tändes idag. Andra advent och inga pepparkakor eller lussekatter. Jag måste på affären i morgon. Jag ringer färdtjänst redan på morgonen när jag fått på mig strumporna. Så blir det. Ha nu en bra söndag. Hej då!
                                                                  
 
 

Ingen hjälp för mig

Har haft så ont tårna inatt. Förstår nu att jag aldrig får nån ordning på dom. Kan undra om jag måste gå en läkarutbildning för att bli hjälpt. Har varit till läkare flera gånger, distriktssköterskor och nu hos kommunens sköterska (hemtjänstens). Man kan undra om nån vet hur man gör. Uschaligen. Och vi som har så bra sjukvård i detta land. Dom sista värktabletterna jag fick, gör att jag blir så hård i magen. Och det är inte bra så, då vill jag inte ta tabletterna. Men nu kan jag bara säga "Vem bryr sig?" Inte nån på sjukan i alla fall. 
 
Såg vinterstudion idag. Kalla blev tvåa i Holmenkollen och i herrarnas lopp blev Johan Olsson femma. Bra att Kalla spöade norskorna. Igår vann Lule över Skellefteå i hockey. Det har inte hänt på arton år, enligt Norran (Lules hemmaplan). På FB kunde man tro att Lule hade vunnit guldet redan. Det är som gubben sa, att när lappdynga jäser, jäser den över alla bredder. Synd bara att många Lulefans ska vara så elaka. Men dom lider väl mest själv.
 
Ikväll ser jag TV på ettan och eventuellt guld. Min mobil hängde sig igår så det blev ingen tur till Willys som jag hade tänkt idag. Hade behövt handlat lite. Är utan bröd och smör. Men utan mobil tar man sig ingenstans. Tur att jag har skarpkakor. Ni har ju hört utrycket vatten och bröd.
 
Lite småkallt ute, men skönt att snön lyser upp på backen. Ha en fin dag och hej då!
 
Julmarknad på Hägnan
 

Den 6 december

Fredag morgon. Strumpor på och medicin intagen. Matte uppstigen och han ska till Sunderbyn på återbesök hos läkare. Sen är han ledig till på onsdag. Skönt för honom. Det betyder att han kommer att spela på sitt nya TV-spel. Säkert! Vad ska jag göra då? Sticka och se TV. Gör en omelett till lunch och fyller den med köttfärssås. Till den en sallad. Till middag gör jag korv, potatis och pepparrotssås.
 
 
Ikväll är det final på Idol. Men jag tror jag skippar det och ser På spåret istället. Men innan dess ser jag på Guldkanalen.  På tvåan igår såg jag om Alice Babs och hur hon blev inlåst på ett äldreboende helt i händerna på en kvinna som "god man". Denna kvinna bestämde allt. T ex om vem som kunde få hälsa på. Typ ingen. Undrar om barnen tyckte samma. Hua för att bli gammal i detta land. Om mina barn skulle behandla mig på detta vis skulle jag spöka för dom.
 
Önskar er nu en fin dag. I Svealand blåser det och snöar. Här är det -7 grader, inget snöfall men lite blåst. Finland firar nationaldag och en granne har firat hela veckan med hög musik dygnet runt. Skönt när det blir ordning på torpet igen. Ciao!!!!
 
 
 

Glad för städhjälp

En sen blogg idag. Har haft städhjälp så nu är jag nöjd och glad. Matte började jobba vid tolvtiden och går av mitt i natten. Men han skulle försöka ta rast och värma upp mat från gårdagen, köttfärssås och makaroner. Då får vi se om det blir så. Jag har sett Emmerdale och stickat lite på Melvins sockor. Tvättat köksmattan har jag också gjort. Hemhjälpen bytte i sängen så nu kan jag sova skönt. Tror det i alla fall fast jag har skitont i tårna. Undrar hur länge jag ska ha det så här?
 
Ska ringa Pernilla och höra om jag ska skicka julklapparna till Skellefteå eller om dom kommer hit nåt. Vet inte var dom ska fira jul. Skulle vara jättekul om dom kom hit men jag har lite trångt. Men finns det hjärterum finns det stjärterum sägs det ju. Förr i tiden rymdes en jättefamilj i ett rum och kök. Men nu är det andra tider.
 
Nu ska jag söka mig nåt att äta och sen blir det TV för hela slanten. Ute är det inte så kallt så det är skönt för dom som ska vara ute och jobba. I Stockholmstrakten snöar det visst.
 
Ha en bra dag och hej då!
 
 

Det löser sig alltid

Det är bara ett par grader ute. Ser lite tråkigt ut tycker jag. Men man kan inte göra nåt åt vädret. Bara ta det som det blir. Har gjort kaffe nu och ska väcka min son med en kopp. Har tagit fram köttfärs ur frysen och funderar på vad jag ska göra av den. Blir det biffar måntro? Får fortsätta att fundera.
 
Skulle vara på affären och handla men det tar emot. Undrar om mina barn är sugen på att handla? Det löser sig på nåt sätt. Nu ska jag dricka kaffe och göra mig en macka. Ha en bra dag. Hej då!
 
 

Blida

Vad konstig vinter det verkar vara. Idag är det blida efter några kalla dagar. Men det ska bli kallt igen säger dom på radion. En verkligt trevlig hemsyster var och la om mina tår och tog på mig strumporna. Jag steg upp klockan 6.30 och tog en varm skön dusch. Sen la jag mig igen och väntade på hemtjänsten.
 
Matte kom igår kväll och sov här och började jobba tidigt. Väntar honom snart till frukost. Vad ska man hitta på idag? Igår kokade jag rotmos. Tur att jag hade kålrot hemma när jag blev längtande efter rotmos. Till moset stekte jag fläsk. Har aldrig ätit fläsk till rotmos men det var faktiskt gott.

Igår visade fyran ett avsnitt på en svensk deckare "Morden i Sandhamn". Kan inte säga att den var bra. Har läst några böcker som Viveka Sten skrivit. Men dom är inte heller så bra. Vet inte om jag ids se fortsättningen. Och så är det ju all denna reklam som fyran visar. Långa avbrott tar ju bort spänningen. Eller hur?
Nu får jag sätta på kaffet till frukosten. Ha en bra dag mina vänner och hej då!
 
 
 
 
 

Ring, ring

Jag försökte ringa min äldsta dotter igår. Men tji svar. Man tycker ju att det skulle vara enklare med mobiltetefoner. Jag menar att man skulle vara mera tillgänglig för sina medmänniskor. Men så är det inte och jag har inte lust att prata med en telefonsvarare. Då är det bara att skita i mamma-dotterpratet. Kanske jag är till besvär för mina barn och det vill jag ju inte. Då är det bäst att jag flyttar till ett boende där jag får hjälp med allt. Till och med att folk kan prata åt mig. Det vore väl det bästa.
 
Adventljusstaken får jag inte att lysa trots nya lampor. Blir nog att köpa ny. Eller skita i adventsljus. Jag tror att jag överlever utan.
 
Idag är det lite kallt och snön ligger som en matta över allt. Det blir ju ljusare med snö på marken. Men jag har ont, mer än vanligt och jag vill gnälla som vanligt. Hon som tog på mig strumporna idag var så snäll och tog mina sopor också. Utan att jag bad om det. Annars är väl soporna det som vållar mest problem för mig. Ingen tycker om att gå med dom.
 
Igår kväll såg jag De fattiga och de rika och Mistrals dotter. Man ser hur man ändrar sig med tycke och smak vad det gäller TV program. Det jag tyckte var bra förr tycker jag är svamligt nu. Men ändå sitter jag och ser det. Nu ska jag förflytta mig till sopborsten och ta upp lite sten från golvet. Så slipper jag få dessa stenar under fötterna. Dom är så vassa. Ha det bra så hörs vi sen. Hej då!
 
 
 
 
 
 

Första advent

Efter många om och men är stjärnan i fönstret men ljusstaken lyser inte. Men Isabel ska köpa nya lampor till den så förhoppningen är att den lyser i kväll. En tomte står också på bordet och även en ljusstake med fyra röda ljus. Så nu är det bara att fira advent.
 
Matte jobbar idag och jag har ätit en tallrik med corn flakes i väntan på att han ska komma och äta varmkorv. Är sugen på korv med senap. Lite torkad lök tror jag att jag ska ha till. Kanske mos och lingonsylt blir det också. 
 
Har sett vinterstudion med damer 10 km fristil där Kalla kom tvåa. Gissa vem som vann? Björgen naturligt vis. Herrarnas 15 km vanns av en norrman (Sunby) och Hellner kom sjua. Får väl duga.
 
I natt har det snöat så nu är det vitt på backen. Dom har till och med skottat. Ser så rent ut nu med den vita snön. Härligt! Nu ska jag spela en mahong i väntan på mitt matsällskap. Ha en bra dag mina vänner och hej då!
 

RSS 2.0