Sista dagen i juli

Nyss droppade Samhall in för att lämna varor. Så nu är det bara att äta igen. Ute regnar det idag också. Håller mig nog inomhus hela dagen. Kollar lite TV och ligger i sängen och läser. Sånt väder är det.
 
Kollade lite på allsången igår. Blir full i skratt när man ser linslusarna som skiner som solen för att komma med på bild. Annars regnade det där också. Såg Maja Ivarsson i The Sounds. Hon är ganska bra tycker jag. Måste komma ihåg att lyssna på hennes sommarprat. Det har fått så bra kritik. I går såg jag också den Sicilianska deckaren Montalbano och sen Bates Motel.
 
I morgon är det augusti månad. Tiden går fort. Och mörkret smyger sig på. Trist att hösten närmar sig. Jag ville ha mer sommar. Tyvärr kan jag inte ändra på det. Bara att finna sig.
 
  Då hänger jag på Puh och Nasse och vandrar ut i kvällen. Hej då mina vänner.
 

Musik

Gott kaffe och gomacka så här på morgonen. När jag vaknar på morgonen blir det många tankar som far runt i mitt huvud. I morse var det musik som dansade kring. Om man till exempel lyssnar på en låt brukar det bli sångaren/sångerskan som blir uppmärksammad. Men man kan också tänka på dom som spelar instrument. Så skickliga dom är. Och så bra dom gör som följer sångaren i alla svängningar. Kan inte vara det enklaste. Men det är bara  sångaren som blir uppmärksammad. I flesta fall. Det finns massor med skickliga musiker ute i världen.
 
Det är regnigt idag. Ser mörkt ut på himlen. Vi har fått mörkare på natten också nu. Igår tänkte jag på hur det mörknade och att gatljusen var tända. Hua!
 
Inget särskilt att göra för mig. Kanske tvätta en maskin. Och beställa varor från Samhall. Ni ser hur mycket jobb jag har. Skämt åsido har inte mycket roligt att göra. Bara tråkigheter som att städa och sånt. Puh. Roligare då att lyssna på musik.
 
Ha en bra dag trots regn. Ciao!!!!!
 

Natten är här

Det verkar som att bloggen har blivit en kvällsblogg nu. Egentligen har jag inget speciellt att skriva, men trycker väl ner ett par rader. Omläggning av mina tår idag tog  1,5 timme. Ny sköterska igen för Ashley var sjuk. Hann precis hem till tre då Alec skulle komma från fritids. Fikade med honom och sen la jag mig en stund. Han satt vid datorn. Det blev regn förstås. Dom hade ju lovat det.
 
Till middag värmde jag upp makaroner och stekte några korvskivor. Ringde min äldste son som fyller år. Tiden går fort och nu har han passerat 42. Hans present är på väg till Skellefteå. Inget märkvärdigt, bara raggsockor och ett linne.
 
Isabel hämtade Alec vid 20,30 tiden. Jag diskade och sen hamnade jag här vid datorn. Ska kolla om det är nåt på TV innan jag kojsar. Tror det är Hunted på ettan. Igelkottarna har varit här och käkat matrester. Dom verkade nöjda med det.
 
Nu längtar jag efter apelsiner. Men dom brukar vara så torra den här tiden. Ska kolla på affären hur dom är. Hej då!
 

Ännu en dag med Alec

Dags att gå till sängs nu. Varit en dag med Alec och det har varit trevligt kan ni tro. Nu är han hemma men kommer vid tre från fritids i morgon. Isabel jobbar till 20,00 i morgon.
 
Blev glatt överraskad i kväll då jag fick se Owe Thörnqvist på TV. Han måste vara över åttio nu. Kommer ihår då vi bodde på Kungsängsgatan i Uppsala. Då kom min bror Björn hem med en pojke några år äldre än honom. Denna kille var hungrig och proppade i sig allt han såg var ätbart. Minns denna magra pojke med gummistövlar och trenscott. Han sa att han gick på allmänna läroverket och Björn hade träffat honom på boxningsklubben. Han kom ofta och hälsade på. Alltid i samma klädse. Han cyklade på en gammal cykel som knappt höll ihop. Hungrig var han alltid. Min bror är död sen några år men jag kan undra om killen kommer ihåg detta. Killen var ju naturligtvis Owe Thörnqvist. Sångerna han började skriva handlade alltid om Uppsala. Engelska parken,  Dragarbrunn, Svartbäcken, Vittingeparken osv.... Det var tider att komma ihåg.
 
Har beställt taxi till 13.15 imorgon för omläggning. Då behöver jag inte stessa så mycket på morgonen.
 
  Här en bild på en ung Owe. Han var bra på att boxas. Har för mig att han hade tänkt bli jurist. Men musiken tog överhanden.  Hej då för idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värmen fortsätter

 
 
Har haft ännu en solig och varm dag. Jag och Alec har tillbringat det mesta av dagen utomhus. T o m ätit lunch ute. Visserligen blev det bara grillkorv med bröd men ändå. Alec har klättrat på piskställnigen och vi har lekt Ett skepp kommer lastat. Bra för mig med såna lekar som jag kan leka sittande. Och bra för Alec att träna på bokstäver.
 
Till middag gjorde jag stekt lax, potatis, rårivna morötter och reumaoladsås. Jätte gott! Isabel kom hit efter jobbet och åt med oss. Hon fick också en matlåda till i morgon. Nu har dom farit hem för att mysa. Jag har satt på TV och ska kolla lite i min ensamhet.
 
Igår kväll ringde jag min bästa vän Vivi som ligger på regionssjukhuset i Örebro. Hade tänkt pigga upp henne med mitt samtal. Men jag blev bara ledsen då jag fick veta hur dålig hon är. Jag önskar att jag kunde vara där och stötta henne nu. Men livet är så annorlunda nu när man är på åldershöst.
 
Tröstar mig i kväll med jordgubbar och glass. Skulle helst inget äta alls men nu gör jag det i alla fall. Jordgubbar i massor.
 
 
 
Så det så! Hej!
 

Slöseri med stora mått

Vet inte om jag ska gråta eller vad. När man matas med nyheter om hur dåligt folk har det ekonomiskt i ena hand och i den andra ser hur en del bara slösar med pengar. Värst är det tycker jag, då ungdomar har hur mycket pengar som helst utan att behöva lätta på baken för att få dessa pengar. Är jag avundsjuk kanske? Ja jag vet inte? Jag har aldrig fått nåt utan att måsta arbeta för sakerna. Nu har jag en liten pension som är så liten, för att jag har valt att arbeta mindre på grund av att jag ville ta hand om mina barn. Därför hade jag deltidsarbete och det får jag äta upp nu. Eller kanske jag ska säga att jag får äta mindre. Inte vet jag om mina barn blivit bättre människor för den skull. Dom blev i alla fall inga gangster.
 
Alec spelar spel på telefonen och Isabel sover på soffan i väntan på att jobbet ska börja. Alec och jag har ätit frukost. Grekiskt lantbröd med ost och skinka. Hur gott som helst. Kaffe för mig och mjölk för den lille mannen. Snart ska vi ut i det fina vädret. Ska skura lite på däcket. Eller ta bort kottarnas griseri när dom ätit där ute. Fram med hink och varmvatten samt långborste.
 
En fin sommardag önskar jag er. Ciao!
 
 

En skön sommardag

God kväll i stugan. Passar på att skriva lite innan sänggåendet. Alec ligger på soffan och kollar på Polisskolan 4. Men jag känner nu att det ska bli skönt att krypa ner i sängen. Jag har haft en dag då mycket har hänt. Klockan 06,00 klev jag upp och gjorde kaffe och en skinkmacka. Sen en dusch och strax var det tid att gå ut och vänta på taxin. Sen till VC för omläggning. Efter det en färdtjänst till Storheden och Ica Maxi. Efter shopping en taxi hem. Sen kom Alec hit och vi var ute hela eftermiddagen.
 
Han kickade boll och klättrade i piskställningen. Vi drack iskyld vattenmelonsaft med jordgubbar i. Till middag blev det grillkorv. Lite mera jordgubbar.  Alec satte ut mat till kottarna så nu är det bara att piss och ligg efter tandborstningen. Hoppas ni har en bra kväll. Dagen har varit strålande med sol och värme. Sov gott ni underbara vänner!!!!!!!
 
                        Så skön kan en sommardag vara!
 

Solsken

Mitten på veckan och snart kommer matvarorna för veckan. Det blir mycket korv pga att Alec ska vara här. Korv älskar han och jag har beställt bratwurst, grillkorv och lättkorv. Men han är ganska förtjust i tunnpannkakor också. Och är man hos mormor får man äta det man vill. Så har det alltid varit. Nyttigmat får man äta hemma hos mamma.
 
Solen fortsätter skina och det är inte lika mycket blåst idag. Ska väl sola en stund på eftermiddagen. Ska också göra rotmos. Blev konstigt sugen på det. På TV igår såg jag Per M laga strömming så nästa vecka kan det bli så att jag beställer strömming för att prova hans recept. Han gjorde också klappgröt och det var år och dag sen jag åt det. Mamma brukade göra det då vi hade färska bär, typ vinbär eller blåbär. Smaskigt!
 
Snart ska jag se Bates Motel på play. Orkade inte vara vaken igår kväll då etta visade det. Då är det skönt med play. Önskar er en fin dag så hörs vi!
 
 

Emma har namnsdag

Tisdag och efter en orolig natt med en mage som inte är så kul så har jag beställt varorna för i morgon. Har även betalat räkningarna för denna månad. När man ser en och en räkning verkar det inte så farligt men när man klumpar ihop dom alla blir det mycket. Men det är bara att se glad ut och betala.
 
Såg inget på TV igår utan la mig i sängen. Därför såg jag Hunted på play idag. Såg även den nya serien Paradis. Nu håller jag på att koka potatis till pannbiffen jag gjorde igår.
 
Vädret idag är soligt och blåsigt. Denna sommar måste väl vara den blåsigaste i mamma minne. Men inget att göra åt. Ikväll ska jag väl tittat lite TV och läsa lite. Slöa med andra ord.
 
Önskar er en bra dag så hej då!
 
Min hund som hette Emma. Saknar henne fruktansvärt.
 

Don Henley 65 år idag

Ja idag fyller Don Henley 65 år. Han kommer från Texas i USA och var med att bilda bandet Eagles 1970. Mest känd som låtskrivare och trummis. Eagles slutade 1980. Eagles bästa låt enligt mitt tycke är Hotel California. Grattis till Don Henley på födelsedagen.
 
 
Har gjort uppehåll i bloggandet i två dagar. Mest för att jag skulle vara social med Matte där han var här och hälsade på. Vi gjorde annat i stället för att sitta vid datorn. Bland annat lagade vi mat tillsammans. Till lördag lunch blev det torsk i dillsås och till middag köttfärssås med tagliatelle. Söndag lunch korvgryta med mycket grönsaker och till middag chili. Vi hade igelkottarna som matgäster båda dagarna. Samt en fiskmås (undrar var han kom ifrån). Trevligt med sällskap. Alec vill också ha sällskap av Matte så han var här från lördag till söndag eftermiddag.
 
Igår kväll när jag blev ensam såg jag Foyle´s war innan jag däckade. Sitter nu med min frukost vid datorn och ska snart in i duschen. Ringa och beställa en taxi till 10.30 för färd till VC och omläggning. Så länge som jag måste fara till VC två gånger i veckan är det tji sparande för mig. Det kostar att åka taxi.
 
Önskar er nu en fin dag med solsken och värme. Solen ser jag men värmen är det dåligt med än så länge. Hej då!

Shopping idag

Startade dagen med lingongrova och cognacsmedvurst och gurka tillsammans med kaffe. Ska snart dra iväg mot Storheden och Ica Maxi för lite shopping. Använder färdtjänst förstås. Måste vara tidig för Matte kommer på eftermiddagen. Visserligen har han egen nyckel men tycker det är fel att inte välkomna han. När nu nån kommer hit ska jag väl vara glad för det. Sen är det viktigt att han får mat på bestämd tid. Till middag gör jag kycklinggryta som innerhåller kyckling, chamlinjoner, skalade tomater, schalottenlök, grädde och vi brukar äta det tillsammans med pommes frites och grönsallad. Jag brukar utesluta pommes.
 
Naturligtvis ska det halka ned lite jordgubbar också. Och på TV programmet Doctors såg jag att mörk choklad, nötter och popcorn kan man äta i små mängder som godis. Jag gillar mörk choklad, har alltid gjort.
 
Igår såg jag Lewis och undrar om det var sista avsnittet som visas. Det kändes som det. Synd i så fall. Det hemska i mitt liv just nu är - att jag inte har börjat med städningen ännu. Ska jag skämmas? Och nu när Matte kommer kan jag inte göra det.
 
Vad ska det bli för väder idag då? Varför undra? Jag kan ju inte ändra på nåt vad gäller väder. Just nu önskar jag er alla en fin dag med mycket värme inombords. Det får uppväga den yttre värmen som solen inte kan prestera just nu. Hej då!
 
 
Lewis och Hathaway
 
 

Mitten av juli

Nu är solen framme denna onsdagmorgon. Har fikat och bara njuter av sommaren. Än så länge är värmen lite försiktig. Om jag tänker tillbaka på denna sommar har jag inte varit nära värmeslag nån gång. Har där emot varit lite småfrusen som oftast.
 
Pratade med Matte igår efter hans hemkomst. Dom hade haft trevligt i Stockholm och han var nöjd. Planet landade i Skellefteå och han tog buss därifrån till Älvsbyn. Han har tänkt komma hit nåt i helgen. Då tar han mattan med sig. Tror jag börjar med städningen idag. Men först inväntar jag varorna. Hoppas dom har jordgubbar. Längtar!
 
Igår kväll blev det TV. Stickade mig genom allsången och sen Morden i Midsomer följt av Bates Hotel. Avslutade kvällen med lite mahjong. Sen sov jag gott fram till sju. Nu önskar jag er en fin dag så hej då!
 
 

Vilket väder!

En ovädersdag med blåst och regn. Man kunde tro att det är höst i stället för högsommar. Hualigen! Blir nog en innedag för mig. Kanske orken räcker till för ett varv med dammsugaren. Ska också tvätta en maskin. Och ringa Samhall och beställa varor.
 
Ikväll blir det väl lite TV och samtidigt en slö kväll. Pojkarna ställer väl kosan hem från Stockholm idag. Skönt att ha dom på hemmaplan igen. För en mamma är aldrig barnen annat än barn. Kottarna har jag inte sett till idag. Det är väl vädrets fel. Dom gillar inte regn.
 
Ha det så bra i det blöta!
 

En lugn dag

Måndag igen och dagen började med solsken som nu har bytt skepnad till halvmulet. Cirka 19 grader nu och det är väl sisådär. Klockan 13 ska jag vara på VC för omläggning. Hoppas det snart är klart med detta skit. Känns i alla fall bättre nu med mindre värk i tårna. Till mat idag blir det nåt enkelt som t ex bacon, ägg och potatis. Eller nåt sånt. Kottarna har varit och ätit i natt så nu kan dom väl vara nöjda och inte behöva vara här och tigga.
 
Ska snart in i duschen men tänkte spela lite mahjong först. Hur ska det bli med min städning? Skulle behöva ta fönster och golv. Men hua, hur ska jag orka med detta. Jag vill så gärna men!
 
Hur ska jag få hem mattan från Matte? Imorgon kommer pojkarna hem från Stockholm efter sitt äventyr där. Skönt att ha dom på hemmaplan igen.
 
En lugn dag som vanligt och hoppas ni har det bra och hej för idag.
 
 

Söndagsmys

Solen är tillbaka. Åtminstone tillfälligtvis. Det är rent på igelkottarnas fat. Dom var ju och knackade på igår eftermiddag. Precis som om dom ville säga "Har du glömt bort oss"? Därför ett fat med potatis, bratwurst och bearnaisesås. Och jag ljuger inte om att dom var och knackade på. Så var det och när jag öppnade stog den större kotten utanför dörren och glodde förebrående på mig. Innan han stegade iväg hemåt. Senare var dom hit och åt.
 
Alec har sovit här i natt också efter han varit med sin mamma och åkt karusell på hamnfestivalen. Vi däckade vid tiotiden och sov till nio. Så vi var trötta kan man säga. Vi slöar idag innan isabel hämtar sin son. Sista veckan på hennes semester. Tiden går fort.
 
Ha det så bra mina vänner. Skänker en extra tanke till min vän Vivi som ligger på regionsjukhuset i Örebro för fjärde veckan. Ciao!
 
                                                    
 

Hjärterum

Regn i natt också och vädret i helgen lovar ingen sol och värme. Har kamperat i min säng tillsammans med Alec inatt. Vi har sovit gott om än det var trångt. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Visst är det så det heter. Nu har vi ätit frukost och jag har löst melodikrysset. Har en mjölkskvätt, så jag kan göra pannkaka av den tunna sorten till lunch åt lillen. Själv äter jag en sallad.
 
Får se om jag får Alec att gå med sopor idag. Han är ju sugen att tjäna en hacka men samtidigt är han lat också. Nu ska jag sluta skriva för att lämna plats till Alec vid datorn. Ha en bra dag och hej då!
                                                    
                                                                             
 

Inget nytt under solen

Tog en riktig sovmorgon idag. Sitter nu med kaffekoppen vid datorn efter att ha vinkat av Matte. Han tar bussen till Skellefteå och därifrån flyget mot Arlanda tillsammans med Joakim. Hoppas dom får en trevlig helg.
 
Själv blir det inget särskilt för mig att göra. Som vanligt. Tur att jag har boken. För på TV är det väl bara skit. Kanske jag kollar på lite damfotboll  (EM). Jag ska inte skriva nåt mer nu. Ha det bra och hej då!
 
 

Mina två yngsta är här

Ja mina vänner då har jag yngsta sonen här tills i morgon. Både han och Isabel var med till VC för omläggning. Och snart ska vi äta tacos. Matte har handlat och jag hackat grönsakerna, sen är det frågan vem som steker köttfärsen. Gissar att det inte blir jag. Matte och Isabel sitter och håller på med sina mobiler. Blir jag förvånad?
 
Ute är det växlande molnigt och soligt. Men det är ju sommar i alla fall. Eftermiddagen efter omläggning har jag ont som fan. Men det brukar ge sig innan kvällen. Snälla, snälla kan jag inte slippa denna plåga.
 
Nu kan jag försöka umgås med mina barn (om det går bra). Matte knatar iväg med soporna. Skönt så! Hej då mina vänner!
                                              
 
          
 
                                                
 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mattan på väg

Dagen börjar mulet. Tur att man har sol i hjärtat. Mattan är nu hos Mika och på väg till Matte. Sen är det sista biten innan den är hos mig. Kanske blir när Matte börjar jobba igen. Får vara nöjd så. Idag kommer Matte hit och sen far han till Stockholm fredag för konsert "Iron Maiden" (tror jag det var) tillsammans med storebror.
 
Igår hittade jag en bit vitkål i kylen. Hade tänkt slänga den men gjorde kålsoppa av den istället. Det blev min middag tillsammans med en leksands med ost på. Kan nästan inte äta billigare. Om man nu betänker att jag hade tänkt kasta bort vitkålen. Och så räcker det till en måltid till.
 
Snart kommer Samhall med mina varor. Hoppas på jordgubbar. Gör nog rösti på gammelpotatisen som jag har i kylen. Har beställt ny potatis. Men vad ska jag göra till röstin? Kanske bratwurst blir gott. Det ger sig. Har börjat sticka på småsockor i blått restgarn. Till vem vet jag inte än.
 
Ha en bra kulen dag. Snart blir det sommar igen. Hej då!
 

Hamburgare special

Har gjort min vanliga varubeställning för denna vecka. Jordgubbar och galiamelon står högst på listan. Igår kväll hade jag som vanligt ont i tårna men nu har det gett sig. Skönt när jag slipper värken. Jag kan inte koncentrera mig på nånting när det värker.
 
Har tvättat en maskin och hängt upp på tork. Kanske jag dammsuger sen efter lunch. Ingen vinst ännu på postkoden. Så inga möbler köpta heller. Men än har jag drömmar om vinst och nya möbler. Drömmen om mattan är lika avlägsen om än det inte behövs en vinst för detta. Innan sommaren hade jag flera drömmar. Bland annat att gå på nån loppis och en auktion. Det kan jag glömma. Ha,ha vilka larviga drömmar! Bäst att sitta här hemma och glo in i väggen. Då är man då minst till besvär för omgivningen.
 
På tisdagkvällar ska det vara allsången, morden i Midsomer och sen Bates Motel. Men jag såg att det skulle vara Håkan Hellströms konsert klockan 21 i kväll. Allt detta på ettan. Hm? Får se hur det blir. Ska smaka gott. Jag vill inte ha bröd till hamburgare. Min pappa  hade en specialare när det gäller hamburgare. En limpskiva, salladsblad, tomatskiva, dressing och ett stekt ägg. Min specialare är denna
 
 
Ha det så bra och hej då.
 
 
 

Köpa eller inte

Solen kommer och går. Kunde den inte bestämma sig nån gång. Har varit på VC för omläggning. Efter flera dagars ontfritt så är det tillbaka i gamla gänger. Skit också. Har ätit en korv med bröd som Isabel inköpte på kiosken. Korven var skinnfri och jag gillar inte korv utan skinn. Men den slank ner ändå.
 
Ska snart ta en tupplur i min ensamhet. Köpte (vad jag trodde) en snygg matta på FB igår. Säljaren bor, trodde jag i Vistträsk. Mika erbjöd sig att hämta och skjutsa mattan till Matte i Älvsbyn. Jag blev jättenöjd, men då visade det sig att säljstället var i en by 5 km från Vistträsk. Så då sket det sig. Synd då mattan skulle passa så bra hemma hos mig. Men jag måste nu inse att jag inte ska köpa grejer som jag inte kan få hem med posten. Har man ingen bil får man avstå från sån lyx.
 
Nej nu sängen en stund. Tar nog en värktablett innan. Eller ett par. Ha det så bra och var glad att ni inte har ont. Hej då!

                                                   Bästa korven!
 
 

Glada barn

Ännu en solig dag här på Hagelvägen. Det är söndag morgon eller rättare sagt förmiddag. Jag sov till 8.30. Gjorde kaffe och två limpmackor. Den ena med stekt ägg och den andra med falukorv (lättkorv). Kaffet blev riktigt gott. Jag är ingen hejare på att göra kaffe. Ibland lyckas jag, ibland inte. Men vem bryr sig? TV hela kvällen igår. Såg lite friidrott, Land girls, Morse och Banks. Sen var det sängen som väntade.
 
Idag undrar jag vad jag ska hitta på. Ser väl lite TV, kliar lite myggbett och läser en stund. Äter något gott till lunch och middag. Något främmande får jag inte. Men nu är jag så van att vara  ensam att det är som det är. Får glädja mig åt att se dom små glada barnen cyklande och skrattande här utanför. Jag älskar att se glada barn. Appropå barn kommer väl Alec hem idag från Älvsbyn. Hoppas han har haft det roligt med Matte.
 
Inget mer för mig att berätta. Kottarna verkar må bra. Dom är här då och då för att kolla om det finns nån mat. Ha ni en bra dag och hej då!
                                   
                      
 
                                               
    
     
 
 

Modershjärtat

Igår kväll öppnade himmelens portar sig och världens störtskur föll ner. Riktigt blött kan man säga. Såg igelkottarna som med snabba steg tog sig hemåt. Har ni sett springande igelkottar nån gång? Men idag skiner solen så vackert. Ska visst skina över hela landet 
 
Ring så spelar vi är på radion och nu väntar jag på melodikrysset före min dusch. Har sovit bra inatt. Så skönt det är. Men nu är jordgubbarna slut tyvärr. Lördag och allt och inget godis. För jag räknar jordgubbar som godis. Men det får gå det med. Rostat bröd med kaffe blev det till frukostfika. Till lunch blir det blomkålsmos med stekt lättkorv. Middag är inte planerad ännu. Inget annat är planerat för mig denna dag. Blir det varmt blir det solning en stund och börjar också läsa en annan bok. Ingen deckare denna gång utan en roman skriven av Katerina Janouch och heter Modershjärtat. Det är femte delen av en romansvit. Tyvärr har jag inte läst dom fyra innan Bedragen, Systerskap, Hittebarnet och Tigerkvinnan. Hoppas det går bra att läsa denna utan ha läst dom andra.
 
  Vet inte varför jag fastnade för denna bok just. Billig var den i alla fall. Bara 40 kronor.
 
Nu ska jag ta fram melodikrysset på datorn. Nu önskar jag er en bra dag. Ha det!
 
 
 
 
 

Lyckliga Alec

Igelkotts äventyret fortsätter. När vi kom från VC igår satte jag ut en soppåse som Isabel skulle ta när hon och Alec skulle fara hem. Hon tog i påsen men såg en igelkott i den. Hens lilla ansikte var fullt med räkost som han smaskade på. Jag hade nämligen satt ner en sån ask i påsen. Nu fick hen gå från påsen och som tröst fick hen en jordgubbe av Alec. Sen ville hen gå in men jag fick hindra den från det. Sen på kvällen kom det två igelkottar och smaskade på en plätt. Dom verkar då trivas här hos mig.
 
Alec fick en lillebror igår. Han ringde mig igår kväll och berättade detta. Han var så lycklig sa han. Lillgubben. Nu idag tar han bussen för att åka till Matte och vara där till söndag. Sen ska han träffa sin lillebror, äntligen.
 
Mulet idag men det gör ingenting för jag ska bara vara inne med min bok. Ettan visade friidrott från Laussane igår. Det var två svenskar som deltog och båda vann. Den kvinnliga 1500 meters löparen och den manliga spjutkastaren. Be mig inte skriva namnen bara. För dom har försvunnit i min lilla hjärna. Kul va?
 
Det blir nog kattmat för kottarna ikväll. Hoppas ni får en skön fredag. Ciao!!!!
 
  Här är Alec lycklig för lite sylt. Nu är han lycklig för en lillebror.
 

Ja dessa kottar

Ska skriva några rader innan ja far till VC för omläggning. Har duschat efter en bra nattsömn. Innan jag la mig var jag ut med kattmat till kottarna. Och när jag skulle lägga mig såg jag att fatet var tomt och bredvid fatet låg en utslagen kotte och sov. Har aldrig sett på maken. Blev rädd att hen var död. Men när jag öppnade dörren sträckte hen på sig och satte sig upp. Tog nog bara en middagslur med mätt mage. Hen gick upp på decket och en tur under möblerna innan hen gick vidare. Och jag gick in till sängen.
 
Idag blir det tunnpannkaka till lunch och till middag chili. Jag gjorde en laddning chili igår och det räcker några gånger till. Jag gillar chili kan jag säga. Fick också tre liter jordgubbar igår och det blir också att äta det idag.
 
Ha nu en fin dag mina vänner. Jag hör av mig i morgon. Hej!
 
 
                                                                 
 

 
 
 
                                                                                  
 
 
                                                 
 
 


Ta er i häcken politiker

Var tvungen duscha direkt på morgonen. Kände mig så äckligt kladdig. Nu är det bara att hoppas att bandagen sitter kvar till i morgon. Det ser ut som om dom vill av. Ja herre min je så jobbigt det är att inte kunna ta hand om sig själv. Rostade lite bröd och gjorde kaffe. Väntar på Samhalls varubud. Har bland annat beställt jordgubbar. Hoppas dom  har hemma.
 
Ska börja med babysockor idag. Alltså raggsockor i babystorlek. Mina grannar tvärs över hallen ska ha en baby. Tänkte ge dom ett par. Har ju så mycket restgarner jag kan sticka av. Och såna här dagar som är idag passar det ju bra att sticka. En mörk och solfri dag än så länge.
 
Igår blev det mycket TV tittande. Morden i Midsomer och Bates Motel. De nya avsnitten av Midsomer är inte lika bra som dom gamla. Beror på den nya kommissarien. Han är inte lika mysig.
 
En annan sak som kan reta mig är all denna politik som ska ältas om och om igen, bara för att det är politiker vecka på Gotland. En massa knäppisar som står och skyller allt skit på varandra. Arbetslöshet, dåliga skolor osv är alla andras fel. Och så har vi dessa  sverigedemokrater som skyller allt på invandrare och romer. Vakna upp för f-n. Kan man bli annat än arg på politiker. Och aktivister då? Dom protesterar i tid och otid. Utan att komma med nån lösning på problem. Ge er nu!!!!!!!! Ta en jordgubbe i stället.
 
Ja det var allt för idag. Ha en bra dag.
 
 
 
 
 
 

 
 

Glass, glass

Jag suktar efter glass. Ska jag måsta köpa mig en glassmaskin för att kunna tillgodo se min längtan efter det kalla godiset. Det är inte ofta jag får denna längtan. Jag kan ju aldrig köpa glass för den hinner ju tina innan jag är hemma. Detsamma om Samhall ska handla. Då är det enda som står till buds GLASSMASKIN. Fast jag skulle kunna utesluta att äta det. Inget nyttigt mer än då man har ont i halsen. Eller?                                        
 
Mår ganska bra idag trots det mulna vädret. Ska snart ringa och beställa matvaror. Gör en omelett till lunch och tror det blir fisk till middag. Ser Tillbaka till Aidensfield vid lunchtid och ikväll blir det väl Morden i Midsomer och Bates Motel. Ska också försöka läsa lite på eftermiddagen. Så idag har jag inget problem med sysselsättningen. Trots ensamheten.
 
Några dagar sen igelkottarna syntes till är ute. Varför? Visserligen hänger jag inte i fönstret för jämnan. Men ändå. Dom brukar ju komma varje kväll förut. Hm!
 
Det var allt från mig idag ha en bra sommardag. Hej!
 
                        
 
 
 
 
 
 
 

Ny månad

Den första juli är det idag. Regntunga skyar hade jag tänkt skriva men riktigt så illa är det väl inte. Det är i alla fall inte kallt. Har varit på VC för omläggning och än är det inte klart strumpa av. Jag längtar efter att få vandra med mina bara fötter i det mjuka gräset eller att få sanden rinna genom mina tår. Och nåt havsbad blir det inte denna sommar och inte nåt bad i nån sjö heller. Är det synd om mig? Knappast. Det finns dom som har det sämre än jag.
 
Birgit fyller 81 år idag och enligt heller har hon aldrig mått så bra som nu. Lyckost henne kan jag säga. Jag får vara glad för att jag inte har så mycket värk, så att jag får sova på nätterna.
 
Bäddat rent i sängen idag så då kommer jag att sova som en prinsessa. Inga jordgubbar förrän onsdag, om kvantum har då. Längtar!!!!!!
 
Isabel var tvungen ställa av sin bil nu, då hon inte har råd att laga den. Och hon som är så beroende av bil. Hur ska det bli? Jag lider med henne.
 
Ska nu lägga mig och läsa en stund och säkert blir det en middagslur också. Sängkläderna är i tvättmaskinen. Livet är stenkul så hej då!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0