Den sista januari

-1 grad och mulet. Så börjar dagen och det är den sista dagen i denna månad. På min stortå har bandaget ramlat av. Blir att ringa till Isabel så hon får sätta på ett plåster. Veteknäcke med rökt skinka med kaffe till frukost. Matte har också vaknat nu så han har börjat med sitt medicin intag. Herre min je vad mycket piller han ska ta på morgonen. På förmiddagen ska han till Sunderbyn för återbesök hos läkaren.
 
Blir en lugn dag för mig med mina engelska serier. Alecs sockor är klara och levererade. Måste köpa mer garn. Kanske jag far en tur på lördag. På lördag börjar också melodifestivalen igen. Tror inte det blir att jag ser det. Det blir för mycket i mitt tycke. Knappt jag känner tilll artisterna som ska uppträda. Däremot börjar en ny engelsk serie efter detta spektakel. Kanske jag ser denna.
 
Vet inte om Matte far hem idag. Det vet han väl inte själv. Däremot vet jag att SAIK spelar hemma i kväll mot Lakers. Hoppas på vinst så klart. Nu blir det lite mahjong. Ha en bra dag och hej då!
 
                                                  

Längtar så

-1 grad idag och mulet. Varning för snö. Jag tycker vi har nog mycket snö. På fredag går vi in i februari månad och då vill jag att snön ska börja tina bort. Har varit vaken från 2.50 då mina tår gjorde sig påminda. Plågades kvar i sängen till 5.30 då jag gick upp och kokade nyponsoppa och ägg. Matte sover på min soffa och på en madrass  på golvet ligger Isabel och Alec. Snart ska jag väcka dom som fortfarande sover innan Åsa kommer hit för sista omläggningen. Fr o m i morgon får jag klara mig själv.
 
Såg om Sveriges riviera på TV igår. Det är Pite havsbad. Tror inte jag vill dit. Det är många år sen jag var där och då var det tillsammans med min svägerska. Vi blev inte insläppta på restaurangen för att vi hade jeans på oss. Då gick vi till bilen och tog av oss jeansen. Hade långa T-shirt på oss och då blev vi insläppta. Så kontentan av det hela var att man fick visa trosorna men inte jeansen. Detta var i slutet på 70-talet och efter det har jag inte varit dit. Nu verkar det som om dom släpper in vad som helst. Bra så!
 
Gjorde palt igår och så gott det var. Idag ska jag göra fisk i ugn med svampfyllning och grönpepparsås. Det är Matte som vill ha det. Så då blir det så. Annars blir det väl inte så mycket att göra idag. Ska snart i duschen så jag är ren och fin då Åsa kommer. Ha en bra dag och hej då!
 
 

Palt idag

Sovmorgon idag. Ja jag sov i alla fall till åtta. Mindre med värk till glädje för mig. Frukost intagen och nu sitter jag här och skriver. Matte kommer idag. Han åker buss och Isabel som har ledig dag, hämtar honom på busstation. Han kommer vid tretiden. Så då blir det palt idag efter önskemål från Matte.
 
Bara -4 grader ute och jag tror solen ska visa sig idag. Efter gårdagens snöande (det bara vräkte ner) känns det skönt med annat väder. Och enligt SMHI ska vi få blida imorgon. Synd att jag inte kan få på mig skor så jag kan gå ut en stund.
 
Annars är det väl som vanligt här. Det blir Emmerdale och eventuellt Holby City innan Matte dyker upp. Isabel ska köpa potatis till palten så sen blir det till att skala den och göra paltsmeten.
 
Ha en bra dag och hej då!
 
                                               

Det snöar

Det ser inget roligt ut ute idag, Verkar som att nederbörd hänger i luften. -6 grader nu. Och det har snöat och snöar fortfarnde. Usch! Vaknade vid fem med värk i tårna. Jag börjar misströsta. Ska jag ha det så här resten av livet. Får trösta mig med att det finns de som har det värre.
 
Omläggning idag och innan dess kommer syster Isabel och tar bort bandagen så jag får duscha. Annars gör jag inget särskilt av min dag. Stickar lite och läser. Sover en stund. Verkligt innehållslöst liv jag lever. På morgonen såg jag Örfilen på Svt play. Jag missade det igår. 
 
Ska slå en signal till Jocke och höra hur livet lever med honom nu när han är hemma på ledigvecka. Nu ska jag kolla FB och se vad alla dom som inte är rasister men, gör. Hörs i morgon. Hej då!
 
Det här fotot föreställer Matte och jag hittade det på FB igår. Sötungen min. Tror han var i tioårsåldern där.

Bingolottokväll

Har just sett Svt play och Stjärnorna på slottet sista delen. Kommer att sakna dom kan jag säga. Blir väl att sätta på Tv och vinterstudion snart. Just nu på radion "Mannheimer & Tengby". Ikväll ska jag spela bingolotto. Inte är det ofta det händer. Med min vanliga otur vinner jag åssit. Ute är det -16 grader. Fy sjutton för kallväder.
 
Jocke har kommit hem från Tyskland för ledigvecka. Och denna vecka är det sista veckan  som Åsa kommer för omläggning. Mina tår får fara ut i rymden på en läkningsresa. Hemsjukvården ska tas över av kommunen och då har jag inte råd längre. Ska jag ha omläggning får jag fara till VC och det kommer att kosta mig 520 kr /vecka. För jag kan inte gå dit med mina onda tår och resan kostar 320 kr + omläggningen 200 kr. Så då får syster Isabel ställa upp med omläggning. Sen är det bara att hoppas på att det läker snart.
 
Det blir att sticka idag. Sockan jag håller på med ska jag börja att ta ihop för tårna. Så det går framåt. Snart blir det att köpa mera garn. Jag har gott om svart garn men det är svårt för mig att sticka i svart på grund av synen. Sen blir det nog en eftermiddagslur med boken. Snart är vi inne i februari månad. En månad som brukar rusa iväg.
 
   Håll tummarna för vinst för mig. Hej då!
 

En gammal film

God morgon till en ny dag. Igår blev det ingen blogg för mig då Alec var här hela dagen medan Isabel jobbade. Då blev det kortspel, sällskapsspel, matlagning och disk. Och så var jag i tvättstugan. Men nu har jag ätit frukost och varit in på FB. Ska snart lösa melodikrysset och det var ju ett tag sen. Sen blir det en dusch om jag nu kan laga duschstrumpan. Annars får jag väl försoka med en plastpåse.
 
SAIK mötte Lule hemma igår och det blev inga mål. Fick avgöras på straffar som SAIK förlorade. Dåligt tycker jag. Bara nu inte Lule smittade ner SAIK med dåligt spel som dom (Lule) brukar spela. Ja, ja det blev ju en poäng i alla fall.
 
Undrar vad det är på vinterstudion idag? SM i längdskidor kan det ju vara och säkert lite utförsåkning. Blir nog att kolla på det när jag stickar. Har börjat på nya sockor till Alec. Blå och vita blir dom. Annars blir det bara en slöardag för mig.
 
Igår kväll såg jag en gammal film på ettan med Robert Redford och Barbra Streisand. "Våra bästa år" heter den. Tycker det var en bra film. En film helt i min smak med kärlek och tårar (mina tårar). Fast jag gillar inte filmer där dom inte får varandra på slutet. Däremot tycker jag Robert Redford är en superbra skådis. Mera såna filmer och så bra utan reklam.                                  
                                                                         
  Barbra S är jag väl ingen älskare av. Tycker hon sjunger bra men jag har sett reportage om henne då hon var ganska otrevlig. Hon har däremot sjungit in "Woman in love" en sång som får mig att tänka på Simon, my love forever.
 
Ha nu en bra dag mina vänner. Hej då!
 
 

Infruset

Så var det en ny morgon och i natt har jag fått sova vettigt. Isabel kom igår kväll och plåstrade om mig. Hon for också med paketet som ska till Örebro. Nu har jag ätit lite frukost och ska snart duscha innan Åsa kommer. Ute är det -7 grader och det blåser 4 NV vind enligt SMHI. Jag har inte varit ut så jag får lita på dom.
 
Ska försöka ta mig till affären idag för lite småplock innan helgen. Ska också köpa lite mer garn. Det jag köpte sist var billigt 12,90/ 50 gr. Det var också lättstickat och det gör ju att det är roligt att sticka. Så det får bli lite mer sånt garn.
 
På radion spelar dom nu Mando Diaos Strövtåg i hembygden. En underbar visa som jag gärna lyssnar på. Det är inte ofta man blir påmind om Gustav Fröding och hans dikter. Nu får man höra den tonsatta dikten som han skrivit med musik av Gustaf Norén. Det på skivan Infruset. Tror jag ska köpa skivan igen. Den jag köpte före jul blev ju en julklapp till Jocke. Tror hela skivan är dikter av GF. 
 
                                                     
 
 
Nu till duschen mina vänner. Ha en bra dag och hej då!  
 

Mera gnäll

Isabel kom och satte på ett plåster på min stortå igår. Men först ringde jag Åsa som naturligtvis var ledig igår också. Inatt ramlade plåstret av så nu är jag utan bandage om tån. Den andra tån, s k fyrtån, håller också på att bli naken. Och jag kan ingenting göra. Blir jag less på mina tår? Joo. Om jag nån gång blir av med såren på dessa tår ska jag sova i en vecka. För jag är så trött, då jag numera aldrig får sova en hel natt.
 
-9 grader idag men det skiter jag också i. Jag kommer ju inte ut ändå. Kan ju inte duscha förrän i morgon då duschstrumpan gått upp i limningen. (Samma limning jag gått upp i?) Alltså den läcker in vatten och då kan jag inte duscha. Och utan dusch kan jag inte visa mig bland folk. Och med dom dåliga bandagen som jag har kan jag inte ta på mig skor. Och utan skor blir jag inne. Åtminstone tlll sommaren då jag kan gå barfota.
 
Jag har gjort i ordning sockarna och halsduken som jag ska skicka till Örebro. Bara att se till att det kommer på Coop för sändning.
 
Igår såg jag Maestro på ettan. En samling kändisar som ska dirigera. Igår var det radiokören dom skulle dirigera. Sen sån jag en gammal film på nian.  Keanu Reeves hade huvudrollen mot  Sandra Bullock. Jag tror att filmen heter Huset vid sjön. En gråthistoria kan jag säga. Hushållspappret åkte fram förstås.
 
Idag blir det pölsa till middag. Gott blir det. Inte ofta man äter det. Inget mer gnäll idag från mig. Tror jag. Ha det nu bra. Tänk på att snart blir det vår igen. Hej då!
 
Vad skönt att få sova en stund!

Strip-tå

Tidig morgon idag också. Min vänstra stortå har strippat inatt och då var det slut på sömnen för mig. Försökte läsa från fyra men hade svårt med koncentrationen så det var lika ra att stiga upp. Druckit kaffe och ätit en surdegsmacka. Hela jag känner mig som en surdeg.
 
Såg Guldbaggegalan igår kväll. Var väl så där. Man kunde ju tro att det bara hade gjorts tre filmer i det här landet förra året. Jag har ju inte sett nån av dom prisade filmerna så jag ska väl hålla tyst. Har ingen längtan efter att måsta se dom tre filmerna. Verkar inte vara i min smak kan jag säga.
 
Har snart stickat färdigt sockorna. Drar ut på det lite så att det räcker länge. Får nog köpa mer garn.
 
Ska inte skriva nåt mer nu för jag ska snart ringa Åsa om min stortå. Det är bara -5 grader nu. Nästan blida. Ha en bra dag och hej då!
 
Så här känner jag mig denna morgon!
 
 

Jag hyllar play

En ny vecka med ny värk. Vaknade vid femtiden och var upp och tog värktabletter, men klockan sex var jag tvungen stiga upp. Tror jag blir galen snart. Gjorde kaffe och en leverpastejmacka. Satte igång Svt play och såg gårdagens "Örfilen" som jag missade igår. Play är det bästa som hänt på länge. Man kan se det när man vill.
 
Igår kväll såg jag ett gammalt "Morden i Midsomer" som jag har sett, men glömt vem som var mördaren. Då kan man se det igen, för det är ju upplösningen som är poängen i det hela. Men alla kan ju inte vara fullkomliga som jag. Hihi!
 
Stjärnorna på slottet! Kan inte sluta att tänka på dom. Vilka fantistiska personer och deras historier är så bra. När jag tänker på att dom aldrig stått mig nära. Lill Babs vet jag är en fantastisk människa. Clas Malmberg har jag väl tyckt varit rolig ibland. Eva Fröling minns jag mest från Fanny och Alexander.  Philip Zandén har jag väl sett på TV nån gång och Robert Gustavsson har jag skrattat åt ibland. Men alla dom tillsammans gillar jag skarpt. När jag tänker på dom programmen som visats andra år med t ex Jan Malmsjö, Magnus Härenstam och den hemskaste av alla Börje Ahlstedt. Gräl och avundsjuka var det då. Dom programmen ville jag inte se. Men detta år är det annorlunda.
 
  Bästa gänget!
 
Temperaturen utomhus är idag -9 här på Björkskatan. Har väl inget speciellt att göra idag. Stickar lite och läser en stund. En tupplur blir det också. Ikväll är det Guldbaggegalan på ettan. Kanske jag se den. Nu ska jag i alla fall stiga in i duschen. Nu fick jag en idé att jag ska kolla upp vart jag ska vända mig för att få min fiol i ordning. Stallet har lossnat och så måste jag stränga om den. Kan kolla på nätet var. Eller kanske nån på FB vet.  Ha det bra idag mina vänner. Hej då!
 
 

Kalasväder

Alec och Isabel har farit hem nu efter att ha sovit här i natt. Jag har stickat en raggsocka storlek 8-10 år och börjat på nästa. Det blir i antikt vitt garn med häl och tå i rött. Riktigt snyggt ska jag säga. Samtidigt har jag sett på vinterstudion.
 
Ute har solen skinit och det är -9 grader. Alltså kalasväder. Inatt har jag blivit störd av värken i tårna. Tror nån att det ska ge sig? Verkar tröstlöst. Räknade tabletterna av den starkare sorten och fick en undran om dom ska räcka för att somna in för evigt.. ibland kan det kännas som om jag inte står ut längre med denna värk. Det är ju inte bara dom sargade tårna som plågar mig. Lederna gör sitt till också. Fast å andra sidan är jag ingen fegis som ger upp så lätt. Eller?
 
I morgon kommer Jana och ska lägga om. Inget jag ser fram emot. Hon verkar så hispig och jag får verkligen kolla vad hon gör så det inte blir fel. Stjärnan är nedtagen och nu är grejerna ute i förådet tills nästa jul. Får nog fara på kupan nån dag och kolla om dom har några snygga lampor. Känns nu när jag har tagit bort stjärnan och staken att jag vill ha  några lampor som lyser upp. Hade tänkt att köpa nån lampa från Oscar & Clothilde, men kollar först på kupan. Det löser sig nog. Coop brukar ju ha lampor som inte kostar så mycket.
 
Till middag blir det kalvsylta, potatis, rödbetor och en veteknäcke. Till efterrätt en blodapelsin. Nu går jag tillbaka till TV , vinterstudion och fortsätter sticka. Ha det bra och hej då!
 
                                                        
 
 
 

Nästan blida

Lördag morgon och bara -4 grader. Perfekt! Jag är uppe vid sextiden för att jag ska tvätta tio. Innan dess en dusch. Gott kaffe och surdegsbröd med leverpastej på. Radion på med P4 och just nu Lisa Syrén och Ring så spelar vi.
 
Jobbigt för mina tår igår på Ica Maxi. Jag hade foppatofflorna på mig men ändå klämde det på tårna. Köpte det mesta jag skulle ha. Ny almenacka, garn och två pocket (rea) med mera. För första gången köpte jag matlagningsvin. Jag har tänkt ugnsbaka fiskfilé med svamp-och ostfyllning. Till det ska jag göra en grönpepparsås som man gör med vitt vin. Ids inte på bolaget bara för några deciliter vin. Därför mitt inköp. Denna maträtt ska jag göra när Matte kommer nästa gång. Önskemål från honom. Han vill också ha palt. Kanske han börjar känna sig frisk.
 
Blir nog en tur till sophuset idag. Nödvändigt och bäst att passa på när graderna ute är uthärdliga. Kanske jag ser vinterstudion också. För visst är det skidor idag?
 
Ikväll ska Alec vara här medan Isabel ska ut och äta med en kompis. Då får man se vad man kan titta på för program på TV. Blir det några stjärnor på slottet? Återstår att se.
 
Köpte apelsiner igår så nu ska jag skala en. Ha det så bra nu. Vi hörs och hej då!

Bandage på rymmen

Tidig morgon för mig på grund att bandaget på stortån är på flykt. Får ringa Åsa och hoppas att hon jobbar idag. Men det blir efter åtta. Kaffet var riktigt gott nu på morgonen. Rostade bröd som jag bredde med smör, cheddar och apelsinmarmelad.
 
Sen blir det lite spel innan TV sätts på. Ska ju till Ica Maxi idag om jag nu får hjälp med bandaget. -15 grader är det idag men i morgon ska det bli bara ett par grader kallt. Ser fram emot det för jag ska tvätta då och  måste också iväg med sopor. Men allt hänger ju på bandaget. Jobbigt att vara beroende av andra.
 
Janne Josefson tror inte att det finns fattiga barn i Sverige. Lyckost han som lever i en drömvärld. Att vara fattig är väl ingenting man skryter om. Jag som varit ensamstående med barn vet hur det är. Visserligen hade vi mat på bordet och kläder som behövdes. Men sen var det stopp på lyxen. Semester? En gång for vi till Lycksele och var där i fyra dagar i ett rum på campingen. Och en gång var vi på Notudden i Jokkmokk i tre dagar. Annars var det så att storasyster kom och hämtade småbröderna så dom fick vara hos henne på sommarlovet. Men tro inte att det var en lyx. En gång fick pojkarna cyklar som sen blev stulna. Kanske av nån som var fattigare. Man bad aldrig nån om hjälp utanför familjen. Och till soc gick man inte. Man kunde ju få stämpeln som oduglig förälder. Och barnen var det bästa man hade. Och jag tror att det är sämre för ensamstående med barn nu för tiden. Tiderna är ju sämre nu än då. Svårt att få pengarna att räcka till för allt som behövs.
 
Ikväll blir det väl att se "På spåret" tror jag. Hur det blir med mat idag vet jag inte. Nåt enklare när jag nu blir på shoppingtur. I frysen har jag bruna bönor, pytt , sparrissoppa samt gulasch som bara är att värma. Blir en senare fråga. Kanske en korv på Maxi.
 
Ha nu en bra dag mina vänner. Hej då!
 

Jag kan bli så arg.....

Ibland kan jag bli uppretad på vissa saker. Som t ex att man ska tro att alla människor har en dator. Inte är det så. Jag känner många som saknar både dator och kännedom om hur man ska använda densamma. Ofta hör man på både radio och TV att man får tips om webbsidor, som man ska söka på om man undrar över nåt. Ja men dom som inte har dator då. Hur bär dom sig åt. Ingen idé att ringa för oftast får man vänta i en kö ibland i timmar. Orkar man det?  Tänk er förr i tiden då man kunde ringa t ex till myndigheter eller till sin bank. Jag provade en gång att ringa banken. Fick prata med en kille i  södra  landet som inte kände till nåt om mig. Och jag var lika oviss när samtalet var slut.
 
En annan sak jag kan bli arg på är apoteket. Man blir akut sjuk. Får ett recept på medicin. Då har inte apoteket hemma den medicinen. Då får man vänta i flera dagar tills dom får hem den . Har man tur så överlever man. Om man nu inte har bil så man kan åka till ett annat apotek och hoppas att dom har den hemma där. För ringa och fråga kan man ju inte. Är det så här man vill ha det i fortsättningen? Inte jag i alla fall. Men jag skulle väl vara en av dom gamla som inte har dator. Och dom som är utan dator är väl ett utdöende släkte. Bläh!!!!!!!!
 
I dag är det kallt. Och då menar jag över 20 grader. Tror det är det över hela länet. Minst 20-30 grader. Jag håller mig hemma. Hade tänkt gå med sopor men det blir inte. Väntar också med handlingen till i morgon. Har omläggning i dag. Får se om det blivit bättre. Men inte känns det så. Ibland tycker jag att det känns bra men så kommer det en körare som gör mig påmind om att jag har tår. Onda såna. Jaja!
 
På Tv ska man nu också matas med folk som tävlar i bakning igen. Och denna gång från England. Nästan alla kanaler numera är översvämmade med matprogram, inredningsprogram, räddningsprogram osv.  Tacka vet jag Emmerdale och Vem vet mest. Igår såg jag ett program om björnar och gamar i Pyrenéerna. Jag blir överlycklig när jag får se naturprogram. Tvåan är bra på att visa dom.
 
Ja mina vänner nu ska jag ta en dusch så jag är klar då Åsa kommer. Jag hör av mig i morgon. Ciao!
 
Hua så kallt!
 
 

Vill inte vara hemlös i denna kyla

Lite kallare idag men solen ska lysa upp vår himmel. En ruskig olycka i Skåne igår med en massa bilar inblandade. Och en kvinnlig städare stal ett tåg och körde in i ett flerfamiljshus i Nacka. Ja världen är ur tiden. I Älvsbyn har man hittat en Jesusbild i en träskiva. Det är en kvist i skivan som ser ut som Jesus ansikte. Hm!
 
Hemma hos mig är allt som vanligt. För det mesta tråkigt och innehållslöst. Men jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre. Tänk er alla hemlösa i denna kyla. Stackare! Säkert har dom det värre med sina förfrusna tår, än jag med mina. Och jag slipper ju leta efter nånstans att sova kommande natt. Bara att vara glad för min tråkighet. Sluta att klaga!!!!!!!
 
Morgonprogrammet på P4 är nu slut och då börjar "Förmiddag". Då brukar jag slå av radion och sätta på TV. Men nu har jag ingen stickning så jag sitter här ännu en stund tills Emmerdale börjar.
 
TV ikväll bjuder på Sveriges kockar och Uppdrag granskning bl a.  Få se vad jag hittar på. En hamburgare med sallad blir det till lunch. Middagsmaten vet jag inte än. Kanske fisk med en sallad. Har laxfilé i frysen. Om Matte kommer nån dag ska vi koka palt. Jag längtar efter det.
 
Ha en bra dag alla och hej då!        
 
 
 

Livet flyter på

God morgon så här på förmiddagen. Jag sov länge idag och det var skönt. Har känt mig så trött den sista tiden. Såg idrottsgalan och den höll på till fram emot 22.30-tiden. Sen blev det sängen för mig.
 
Matte ringde nyss och sa att FK hade ringt och sagt att dom sätter in pengar på hans konto. Jag tror att han har oroat sig för detta. Det är ju länge sen han fick sista lönen och räkningarna ska ju betalas, om än man är sjuk. Sen är det ju inte billigt med alla mediciner och sjukvård. Skönt för honom att allt flyter på.
 
-14 grader nu och det ska bli lite halvmulet varvad med sol. Just nu väntar Emmerdale och sen att ta ner stjärnan. Det sista på julen. Dammsög och dammade igår. På matbordet la jag den nya duken och det blev riktigt snyggt. Färgglatt i alla fall. Nu är det bara tulpanerna som fattas.
 
Längtar efter nytt garn och ska köpa det på fredag då jag ska veckohandla. Var in på nätet och kollade garner. Men hittade inget som jag skulle vilja ha.  Om nu inte ICA Maxi har så får jag beställa nåt. Vill ha nåt i blått tror jag.
 
Till middag igår åt jag köttbullar och till lunch idag äter jag upp dom som är kvar i kylen, tillsammans med stekt vitkål och lingon. Ni ser vilken konstig mat jag äter. Men ni vet ju vad Kajsa Varg sa.
 
  Ha en fin dag. Varje dag kommer vi närmare våren. Hej då!

Idrottsgalan 2013

En ny morgon och efter att ha sovit ganska dåligt fram på småtimmarna, stiger jag upp vid sextiden. Sliter bort bandaget på fyrtån och ska sen försöka få bort det på stortån också. Men det är konstigt vad det kan sitta hårt då man vill försöka få bort det. Det är ju omläggning i dag så jag ska duscha av mina tår innan dess.
 
Tog fram brödrosten i morse och det är ett tag sen jag rostade bröd. Men idag hände det. Rostat med cheddar och apelsinmarmelad. Ganska gott får jag säga. Och till det en god kopp kaffe. Känner mig nöjd. Idag måste jag dammsuga. Kan inte vänta med det längre. Obehagligt med grus på golvet då man går barfota.
 
Jocke for tillbaka till Tyskland på morgonen. Han trodde att det var sista resan till det stället. Matte ska till Sunderbyn på återbesök idag. Hoppas han får i gång bilen för den har ju krånglat sista tiden. Just nu är det 14 grader här men ska bli varmare. Hörde att Älvsbyn har 21 minus. Kall hålet!
 
Ingen stickning på gång nu då raggsockorna är klara. Tror jag skickar dom och halsduken till Vivi. Sockorna är nog för stora för henne men nån annan kan nog ha dom. Halsduken tror jag ska passa Vivi. Hon är ju ganska frusen av sig och Örebro är ju ett blåshål. Kan vara skönt att ha nåt varmt om halsen då.
 
Idrottsgalan är det ikväll på TV. Kanske ser jag det. Ska snart gå in och rösta på Jerringpriset. Ska jag rösta på Zlatan? Eller?
 
 
Blir nog han som får min röst. Hej då!

Isabel

Söndagen den 13 januari 1985 fick jag mitt sladdbarn, Isabel Caterina Sofie, på Örebro BB. Den dagen skulle vi ha julgransplundring och på morgonen väckte jag Matte och sa att han skulle ringa sina kompisar och säga att det inte skulle bli nån plundring. Han tyckte jag skulle vänta med barnafödandet till en annan gång. Nu blev det ändå så att Isabel kom till världen 10.20. Ett riktigt söndagsbarn med en vikt på 2640 gr och 49 cm lång. Till allmän glädje för hela familjen.
 
Idag är det -7 grader och lite halvmulet. Ska se på vinterstudion med bl a lagsprint. Igår gick det ju fint på sprinten med en första och andra plats för de svenska herrarna. Sen blev det vinst för SAIK vs Brynäs 6-2.
 
  Såg ett gammalt avsnitt, som jag missat förut, av Morden i Midsomer i går kväll. Så då blev det så att jag såg Stjärnorna på slottet i play nu på morgonen, Härligt gäng som är på slottet. Ikväll visar ettan "Så ska det låta" men jag tror jag hoppar det programmet. Tycker inte det är så roligt att se det längre. Beror mycket på dom som medverkar. Däremot visar tvåan "Örfilen" som jag ser istället.
 
Nu ska jag sluta skriva och önskar er en bra söndag. Hej då!

En underbar vinterdag

Frukost intagen och melodikryss löst. Nu väntar duschen innan jag sätter på TV och vinterstudion. Ute skiner solen och det är -7 grader. Verkar bli en härlig dag för dom som kan vara ute. För mig är det inte så då inga skor passar mer än foppatofflorna. Tycker dom är för kalla för utomhusvistelse. Ja det kan inte hjälpas att jag får vara inne.
 
Skulle kanske passa på att städa lite. Undrar om jag kan haka ner stjärnan från fönstret och ta bort ljusstaken och dom röda blommorna, som jag har i köket. Ska också sätta på den nya duken på matbordet. Den som Lena Linderholm har designat.
 
En bild på duktyget. Riktigt färgglatt kan man säga. Tyget heter vallmo.
 
Igår bytte jag i sängen så där behöver jag bara damma och vaska. Får skaka av mattan lite Har två stora kassar med leksaker i under skrvbordet. Tror jag sätter ut dom i förrådet. Det är ju ingen som leker med dom längre.
 
Till lunch idag äter jag kalvsylta. Ikväll blir det nåt på TV förstås. Vet inte ännu. Kanske stjärnorna på slottet.
 
Ha en bra dag mina vänner och hej då!
 
 

Tulpaner och semlor

06.00 var jag på benen idag. Det var som om det kröp i benen så då var det lika bra att stiga upp. Kaffe och en macka till frukost och sen ihop plock av tvätt som jag ska till tvättstugan med klockan 10. Ser lite molnigt ut just nu och det är -11 grader. Har varit in på FB och kollat om folk är vakna ännu och det är väl lite si och så med det.
 
 
Fredag igen och jag tycker veckorna bara rusar fram. Men just nu är det ju roligt då våren kommer närmare. Tulpanerna börjar ha högsäsong nu och jag kan tro att semlorna står på menyn på kaféerna. Så allt är som det brukar vara . Även för mig. På radion sjunger Jerry Williams "It started with a love affair"  och jag skalar en banan. Har hört att bananer innehåller magnesium och jag behöver det för mina sendrag. 
 
SAIK vann över Timrå igår kväll och ligger just nu etta i tabellen. Men det är långt kvar av säsongen så det hinner svänga igen. Jaja.
 
Före den första februari måste mina tår vara hela. Då tar kommunen över hemsjukvården, alltså att distriktssköterskan kommer hem till mig för att lägga om mina tår. Och då ska det göras en utredning om detta eller att jag ska ta mig till VC. Och man får ju inte åka färdtjänst dit, så då är det kört för mig och mina tår. Det blir väl att Isabel får göra det, den stackaren. Undrar varför det ska vara så svårt att leva då man inte är frisk. Kanska kommunerna vill att man ska trilla av pinn. Samhället är nog bara till för unga och friska människor. När man blir gammal eller sjuk kan man köras ut på isen på en spark och sen sitta där tills man dör eller isen tinar upp så man drunknar. Då är alla problem för kommunerna borta. I samma anda kan man göra sig av med invandrarna också. Hej och hå då ses vi på isen. Jag kan ju ta med mig whiskeyflaskan jag fick i julklapp, och bjuda på en hutt.
 
Ska klä mig nu så jag är klar för tvättstugan. Ha en bra dag  mina glada vänner så hörs vi. Hej då!
 
                                                  
                                                  
 

 
 
 

Solen ska skina idag

-10 grader idag och varning för sol under dagen. Åsa kommer och lägger om mina tår som fortfarande inte har läkt. Men det har blivit bättre med Idominsalvan. Har ätit en veteknäcke med kokt skinka på samt en kopp kaffe. Nu kan dagen börja.
 
Var en sväng till Willys i Södra hamn igår. Handlade de jag behövde. Köpte apelsiner i nät och det ska jag aldrig mer göra. Fick slänga två stycken som var dåliga. Man kollar ju inte så noga när dom ligger i nätet.
 
På kvällen såg jag om kockarna på fyran. Dom skulle göra köttbullar, hollandaisesås, och crepes. Inget man kan misslyckas med tycker jag. Men ni skulle sett. Hur kan man ställa upp i en sån tävling utan att kunna det. Det är som när dom hade baktävlingen. Hua!
 
På nyheterna nu på morgonen hörde jag om en tjugoårig man som hade sett till att bli inlåst på Ica Maxi i Luleå. Mitt Ica. Sen kunde han inte ta sig ut därifrån. När vakterna kom påträffades han med en väska med varor i. Vilken knäppis.
 
Nej nu in i duschen så jag är klar när Åsa kommer. Ha det hörni! Hej då!
 
                                      Det är inte alltid det lyckas

Sveriges riviera

Lite snö har fallit men det är inte så kallt. Mer än i Älvsbyn, det kallhålet. Det skiljer tio grader mellan Luleå och Älvsbyn, fastän det inte är så långt. Men så är det alltid. Har ätit två korvmackor och druckit kaffe. Klockan är nu 8.45 och dagen gryr.
 
Såg ett program igår kväll om Sveriges riviera. Det vill säga Piteå. Har hört en del kommentarer om att skämmas. Men har man nu sett nåt program från Böda camping eller Ullared så är det här ungefär detsamma. Jag är varken med i programmet eller norrbottning, så varför ska jag skämmas. Spontant tycker jag inte det var så bra. Kanske jag inte ser nåt av dom förjande avsnitten. Några tjejer från Skellefteå som hade en manlig strippa från Boden. Och en restaurangchef som tyckte salt och pepparkar var det viktigaste. Några husvagnscampare fick man också stifta bekantskap med. Inget för mig direkt. Tror jag avstår.
 
På eftermiddagen far jag nog till Willys. Passar bäst så. I morgon är det ju omläggning och på fredag tvätt. Behöver väl inte så mycket. Mjölk, korv, apelsiner osv. Fast det kan ju vara roligt att få se lite annat folk än dom som rastar sina hundar.
 
Nu ska jag in i duschen, som vanligt. Sen tar jag fram stickningen. Ha en bra dag och hej då!
 
Och drömmer om sommaren den sköna!
 
 
 
 

Pia Sundhage

Pia Sundhage, jag säger bara det. Hon fick igår pris som världens fotbollstränare  för kvinnor. Men jag kan sträcka mig så långt, att hon är världens bästa alla tider för både kvinnor och män. Och igår när hon fick priset och skulle hålla tacktal sjöng hon en sång istället. Säger inte det allt. Och nu är hon i Sverige och ska träna våra kvinnor. Hur det än går är hon bäst.
 
Hörde på radion i morse att det ska bli snö. Därför travade jag iväg klockan sex med ett sopberg. Jag kan säga att rulatorn var nedlastad. Men nu är det gjort. Hade tänkt ringa till Samhall för att få lite varor från Kvantum i morgon, men jag tror jag far till Willys i morgon istället.
 
Idag ska jag stuva blomkål. När jag nu har ett blomkålshuvud i kylen, varför inte laga till det. Kanske jag steker bacon till detta. Blir min middag. Hamburgare med sallad blir lunch. Sen stickar jag lite, ser Emmerdale och kanske tar en lur. Perfekt eller hur?
 
När jag var på min morgonpromenad kände jag hur skönt det var ute. Hade mina tår varit i ordning hade jag nog gjort en längre promenix. Men får vänta tills den dagen kommer. Känns i alla fall bättre än på länge.
 
Skulle inte vara så dumt med lite sällskap. Ganska ensamt nu för tiden. Tur att ni finns mina vänner och att TV och radio är i funktion. Ha nu en bra dag och hej då!

Inte är det kallt heller

Inatt har bandaget ramlat av i mina nattliga övningar. Då menar jag det yttre samt bandaget om stortån. Bandaget om fyrtån sitter kvar. Lika bra att det ramlar av det också före dusch. Men så händer nog inte. Det är omläggning i dag. Tänk den dag då jag inte behöver skriva det.
 
Emmerdale kan man se idag också efter juluppehåll. Minns inte vad som hände sist jag såg det. Spännande blir det eller inte. Skulle behöva städa lite men ids inte. Tror jag i alla fall. Kunde jag få på mig skor skulle jag gå med sopor som håller på att bli för mycket i mitt hem.
 
Ute nu är det -11 grader och just ingen nederbörd. Ska enligt SMHI bli varmare mot kvällen. Kan inte tycka att det är kallt i alla fall. Tio, elva grader är ju mest som blida när man hunnit in i januari. Människan är ju ett vanedjur.
 
Igår blev Myhrer tvåa i slalom. I Tour de ski kom Hellner femma och Kalla sjua. I skidskytte tror jag Lindström kom tolva. Det är väl så de svenska tar sig på stjärnhimlen. Inte är det så tokigt för vårt lilla land. Och då menar jag litet då det gäller befolkningen. Man får vara nöjd.
 
Vad ska jag äta idag då? Har vitkål, potatis och korv som jag kan värma till lunch. Till middag tror jag att jag lagar till en bit lax med sallad. Jag äter det vid TV så jag får lite sällskap. Ibland kan jag ha en bok som sällskap men idag blir det TV.
 
                                                                        
Nu är klockan nio och det är tid att stiga in i duschen och sätta sig där en stund i varmvattnet. En bra dag önskas er. Hej då!
 
 

Trettondagen

Dagen börjar med -15 grader och sol men framåt kvällen ska det bli varmare ca -6 och moln. Kanske snö. Precis som om det inte finns nog mycket av det vita. Kaffet jag dricker nu smakar jättegott. Har köpt Gevalia som jag inte gjort på år och dag. Men jag blev possitivt överaskad. Till kaffet veteknäcke med cognacmedvurst och tomat. Det blev min frukost.
 
Klockan 10.35 startar vinterstudion och där blir jag sittande tills klättringen med skidor är klar. Betyder att Tour de ski avslutas. Har ingen förhoppning om att de svenska ska ta nån pallplats. Men det är roligt ändå.
 
Igår såg jag the proms på tvåan och före det stjärnorna på slottet. Brukar inte se dom förr om åren. Det brukar bara vara en massa tjafs mellan de så kallade stjärnorna. Men detta år är det ett fint gäng som dom har plockat ihop. Inget tjafs där inte. Lill Babs, Ewa Fröling, Robert Gustavsson, Clas Malmberg och Philip Zandén är gänget. Fortsätter nog att se det framöver.
 
Håller på att sticka raggsockor av restgarner och har stickat en socka. Lägger upp för den andra sockan i dag. Ska idag in på nätet och kolla på garner. Undrar om det är billigare att köpa garn där än på affären. Kostar inget att kolla.
                                             
Det suger verkligen efter nåt nytt garn. Men jag är ändå inne på melerat eller randigt. Då kan man sticka mönster utan att anstränga sig. Passar mig bra som är så lat. Undrar vad jag har gjort av korgen som jag har garn i. Sist jag såg den var i Ersnäs och då hade jag vinflaskor i den. Måste nog på en marknad och köpa en ny korg. Denna korg är så bra för garner.
 
Min jul består bara av några tomtar, en stjärna och en adventsstake. Ingen konst att städa bort den. Brukar vänta till tjugondedagen den trettonde, Isabels födelsedag. Så blir det även i år.
 
Nu önskar jag er en fin trettondag. Hej då!
                                                                                
 
 

Last night of the promes

 
-14 grader och varning för sol idag. Haha! Frukost intagen som bestod av kaffe, två små vörtbröd, den ena med leverpastej och gurka och den andra med cheddarost. Ring så spelar vi är på radion och slutsiffra 13, men jag ringer inte. Ska snart in i duschen för att sen sätta mig vid dumburken och se skidor och sen hockey. Småkronorna spelar VM- final mor USA. Håller tummarna för att dom vinner över skitlandets juniorer.
 
Ikväll är det Last night of the proms på tvåan. Jag brukar se det varje år och gör det i år också. När ungarna bodde hemma såg jag det tillsammans med Jocke. Vi började se det när han var nio och vi sa att vi skulle fara till Albert Hall nån gång och se det live, så att säga. Men det blir nog aldrig. I alla fall inte för mig.
 
                     
 
Nu har hongkong-influensan kommit till Piteå. Nu kan man glädja sig åt att man sitter här ensam och slipper bli smittad. Appropå att smitta, passerade jag korvmojen på Ica Maxi när jag var där sist. Tjejen som jobbade där hade plasthandskar på sig, och det var ju bra men, hon var endera och flyttade på korvarna ena minuten och sen i kassaapparaten med dessa handskar. Alla vet ju hur mycket smitta det finns på pengar. Det enda hon skyddade var sig själv. Där ska jag nog inte köpa korv. Bläh!
 
Jag hinner nog lösa melodikrysset innan duschen. Hoppas ni får en bra dag. Det ska jag ha och hej då!
PS nästan inget ont idag i mina tår. Gud ske pris för Idomin DS
 
 

En bortskämd mormor

Precis lagöm temperatur utomhus. Alec kom hit på morgonen eftersom han inte ville till fritids. Såg lite skidor innan tvättstugan. Sen stekte jag upp lite skinkpannkaka till lunch. Det passade inte den lille mannen som inte tyckte det var så gott. Nu har jag ju vant mig vid att inget passar utom korv. Sa till honom att jag tyckte han var bortskämd, vilket han då tyckte att jag var. Ja vad kan man säga. Jag sa att han får ta matsäck med sig nästa gång. Då tyckte han att han hade hört det förut. Svårt hålla sig för skratt. Hans pappa kom och hämtade honom och jag återgick till tvätten.
 
Åsa kom och la om mina tår igår med Idominsalva. Än har jag inte haft så ont som jag brukar ha. Sov till åtta i morse, vilket var underbart. Känner tillförsikt nu och litar på salvan. Matte tycker inte att jag ska ta ut nån seger i förväg. Men nog känns det annorlunda. Hoppas! Åsa kommer på måndag och kollar läget.
 
I Tour de ski går det väl inte så bra för svenskarna. I morgon är det en tävling till och sen på söndag finalen med uppförsbacken att klättra i.
 
Ikväll ser jag sista delen på den engelska miniserien som jag sett i veckan på tvåan klockan åtta. På spåret kan jag se på play om jag inte kan vänta till reprisen.
 
Har kotletter att värma till middag. Men först ska jag bli klar i tvättstugan. Ha nu en bra fredag så hör jag av mig i morgon. Hej då!  
 
                                   
 
                                                                     
                                                                              
 

Sportdag

Idag en riktig vintersportdag. Börjar med skidor och Tour de ski klockan tolv. Sen hockey och semifinal i JVM då Sverige möter Ryssland. Skidor igen följt av skidskytte. I kväll är det hockey igen Solna AIK
möter Skellefteå AIK. Knappt man hinner äta idag. Tur jag var på affären igår.
 
Appropå affären var det verkligen tomt på hyllorna igår. Men jag fick det jag skulle handla. Utom den eldfasta formen jag skulle köpa på rea. Den var slut naturligtvis. Fanns en liknande till ordinarie pris men tyckte den var för djup, Nu är jag ju inte uppställd vad det gäller formar men den var som om den var gjord för mig. Arg kan jag bli på mig själv. Glömde duschtvålen jag skulle köpa och ändå gick jag förbi den, såg sen men ändå glömde den. Åldern tar ut sin rätt kanske.
 
Omläggning idag. Får höra vad Åsa tycker om min idé vad gäller det. Men innan hon kommer ska jag försöka ta bort bandagen och sen duscha.
 
En kvinna i Lerbäcken blev sparkad av en älg inatt då hon rastade sin hund klockan ett. Varför rastar man sin hund mitt i natten? Hade hunden magsjuka kanske? Lerbäcken är en stadsdel i Luleå.
 
Skittår som bara värker och håller på att göra mig galen. Nu är min sista chans Idominsalva, enligt tips. Hoppas, hoppas! Ni får veta imorgon kanske, om inte jag är mer galen då. Ha nu en bra dag och hej då!
 

                                                                             
Jag glömde vädret. Idag några grader kallt och kanske sol. Som lyser upp i den
annars så mörka dagen.

Ny vardag

Det är nollgradigt idag också. Inget Tour de ski idag så det passar bra att jag far på affären. Jag har ju inte handlat sen onsdag före jul, så det är som vanligt tomt i kylen. Pga att det är nollan ute kan jag ha på mig foppatofflorna som gör mindre ont på mina fötter. Går ju bara fram och tillbaka till en taxi. Matte skulle väl komma när han far till Sunderbyn (imorgon tror jag). Kanske han stannar några dagar då.
 
På måndag är Emmerdale tillbaka, så då kan man säga att ordningen är återställd. Skönt! Jocke for till Tyskland i morse och blir där till lördag. Man kan ju tycka att han är viktig för sitt jobb då dom kostar på hans resa bara för två dagars jobb. Jaja!
 
Nu ska jag vara lite nyttig och städa kylskåpet så att det är rent för nya varor som ska in där på eftermiddagen. Djävla tår som värker. I morgon kommer Åsa och då ska jag presentera en ny omläggning för henne.
 
Ha det bra nu mina vänner. Hörs väl imorgon så hej då!
 
 

Årets första dag

 
Snöblandat regn faller från himmelen idag. Nollgradigt är det också. Kan inte säga att det börjar så bra väderleksmässigt denna första dag på det nya året. Tårna värker som vanligt också. Fick ett tips i telefon igår om hur jag ska behandla mina tår. Och det ska jag meddela min sköterska på torsdag. Sunt förnuft säger att det är det enda som ska hjälpa mig. Tyvärr kan jag inte göra det själv. Hade jag kunnat det, så hade det inte gått så långt som det har nu.  Återkommer i denna fråga.
 
Trodde jag skulle få en lugn helgdagsafton. Men tji vad jag bedrog mig. Man kunde tro att ett krig brytit ut på Hagelvägen. Jag brukar säga hur lugnt område jag bor på. Men det lugnet bara försvann. Det smällde och brakade hela tiden. Åtminstone mellan 21 och 01,30. Väntade bara att nåt skulle komma genom fönstret men som tur var hände det inte.
 
Såg en fransk film "Mysteriet på Moulin Rouge". Och satt sen vid datorn och kollade mina nyaårsönskningar. Nu på morgonen såg jag på SVT play bl a "Stjärnorna på slottet". Där medverkade Eva Fröling, Barbro Svensson, Clas Malmberg, Robert Gustavsson och Philip Zandén. Säg också dokumentären om Marilyn Monroe. En vacker kvinna och skådis som dog alldeles för tidigt. 
 
                                                                                                 
Klockan 13.40 är det vinterstudion och jag tror det är tour de ski. Med sprint på programmet. Ska se det. Har skjutit upp handlingen till i morgon eftermiddag. Ska bland annat köpa en ugnsform i porslin på rea. Om den finns kvar. Har kostat 89 kronor och nu 30 kronor. Hade tänkt köpa den före jul men då blev jag snål. Men nu kan jag inte låta bli när den kostar så lite.  Den är röd och vit prickig och passar för ett litet hushåll.
 
Nu ska jag duscha och sen steka upp en bit av min pannkaka med lök och skinka i. Ha det så bra på det nya årets första dag. Ciao!
 
 
          

RSS 2.0