Grattis Tova

Fortfarande varmgrader, +3. Men lite mulet och det ska bli ostadigt med kanske regn. Dom sandade här utanför i går. Tur det, för det är skithalt med isbana. Jag ska ju tvätta i morgon och jag vill kunna gå utan att stå på öronen. Har sovit bättre i natt än igår natt  Intagit frukost. Några torra ostmackor och kaffe.
 
Silvermedalj igår genom Johan Olsson. Riktigt bra gjort. En riktig slitvarg i spåret. Idag kör damernas sin stafett. Det bir väl Norge som vinner förstås. Och startar dom med flera lag tar dom väl silver också.
 
Läste AB nyss och ser att Britt Ekland (Eklund) 70, inte har råd att ta pension. Och det är klart att med hennes levnadsvanor går det åt mycket pengar. Det är inte som för mig, att man får rätta munnen efter matsäcken. Läste också att Tiger Woods och hans fd svenska fru visst ska börja om sitt förhållande. Tror inte på detta, är nog bara en anka. Det var ju inte många dagar sen jag läste att hon hade ihop det med en äldre man.. Jaja!
 
Ett av mina barnbarn fyller tonåring idag. En jättefin tjej. Synd att jag inte kan ta mig till Skellefteå. Men jag pratade med henne igår och hon gladde sig år sin födelsedag. Egentligen föddes hon den 29/2 men pga att den dagen bara finns vart fjärde år, firar hon 28/2 och den 1/3. Man får välja vilken dag man vill gratta henne. Puss på dig Tova!
 
Idag blir det Emmerdale och stafett på TV. Lite dammsugning också. På kvällen kanske lite TV. Har inget att läsa förtillfället. Kanske Matte dyker upp. Får se hur det blir med det. När ska jag veckohandla? Tiden räcker inte till för en pensionär. Sen hoppas jag på att Isabel kommer och lägger om mina tår.
 
En litenTova och en större      Hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lasagne

 
En dag som alla andra. Fyra+grader men lite molnigt. På radion är det omväxlande prat om doping och hästkött. Doping är ju fel tycker jag, men hästkött va är det för fel på det. Är det idétorka eller vad? Det är väl ungefär som när jag bara skriver om mina tår. Inatt har jag inte sovit mycket. Det pga att bandaget kryper upp och försöker avlägsna sig från fyrtån I morse kom Isabel och snabbt satt ett vanligt plåster över det hela. Och detta plåster satt väl kvar ungefär lika länge som dörren stängdes. Så då vet jag vad jag har att vänta mig kommande natt.
 
Ska se herrarnas 15 km klockan 12.45. Som jag trodde jag skulle få se efter damernas 10 km igår. Det gick inget bra för de svenska tjejerna. Som bäst sjunde plats. Hoppas Johan Olsson kan bättre idag. SAIK slog Färjestad igår. Bra så!
 
Fick mina örngott igår. Verkligen snygga är dom. Inget slitet utan rena och fina. Har satt ett i min säng och ett på soffan. Så tjusigt! Fina spetsar och fina broderade monogram. Tänker på dom som har gjort dessa vackra örngott för länge sedan.
 
Så gjorde jag lasagnen igår kväll. Sen får jag se om nån äter av den. Gjorde den i en ganska stor form. Så alla skulle kunna äta av den. Och sen blir det väl bara jag som äter. Får väl be Isabel hämta hem en bit till henne och Alec.
 
Nu ska ni ha en bra dag. Jag bänkar mig framför Emmerdale innan skidorna. Hej då!
 
                                    
 

Sportlovsväder

Varmast i landet idag har Älvsbyn med 11,5 grader, enligt radion. Solen skiner så vackert. Perfekt sportlovsväder. Men nackdelen med solskenet är att man ser alla skavanker i lägenheten. Samt dom skitiga fönstren. Måste nog börja med att fixa till köket. Jag har ju reparationsfond. Skåpluckorna är under all kritik och golvet likaså. Får nog ringa Lulebo och kolla.
 
Har ringt begravningsbyrån i Älvsbyn och skickat telegram till Ken och Tages begravningar. Nu vill jag inte att nån mer ska dö.
 
Matte ringde och sa att han kommer i eftermiddag. Så då ska jag göra lasagne. Har tagit fram den stekta köttfärsen från frysen så är det fort gjort. Undrar om mjölken jag har räcker till såsen. Får nog ringa Isabel om det. Ser nog skidor vid lunchtid. Damernas 10 km och herrarnas 15 km.
 

Nu ska jag laga till soffan så den blir bekväm igen efter Alec´s lek. Ha nu en bra skön dag så hörs vi i morgon. Nej, tårna har inte läkt. Började värka klockan fyra i morse. Skit!!!!
 
Hej då! 

Ett år äldre

Två silvermedaljer igår genom Emil Jönssons och Marcus Hellner å ena sidan och Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla å den andra sidan. Och då kommer den gamla vanliga kommentaren att det var två norrbottningar som vann. Alltså inte svenskar utan norrbottningar. Jag är fortfarande dum som tror att norrbotten tillhör Sverige. Man behöver bara sätta på norrbottensnytt på radion, så får man höra att norrbotten tog två silver med hjälp av osv. Hade för mig att Hellner kommer från smålandstrakterna. I alla fall fick Sverige två silver igår. Punkt!
 
Alec kommer idag också. Han har sportlov men vill inte till fritids. Då är det väl bäst han kommer hit. Han är ju så snäll när han är här. Det är min födelsedag idag. Men det vill man inte fira. Man blir gammal ändå. 
 
Har börjat sticka på barnsockor i blått och vitt. Inga skidor idag men Emmerdale blir det som vanligt. Och ikväll ser jag Drömmen om landet och Molanders. En helt lugn dag för mig. Bara att springa fort förbi den. I alla fall är det varmgrader idag också, upp mot 7 grader enligt SMHI.
 
Ha det så bra mina vänner. Hej då!
 
                                   

SAIK 105 poäng

Ännu en dag med plusgrader. Nämligen 5 grader. Men det var inte så halt ute igår, om jag trodde. Mest halt var det utanför ytterdörrarna. Och så hade det blivit om stora knölar när man ka gå in. Vilket gör att man får lyfta rullatorn för att ta sig in och ut.
 
Alec var som vanligt snäll när han var här igår. Kanske han kommer idag också. Jag sa åt honom när han hjälpte mig på med skorna då jag skulle till tvättstugan " att det var tur att han var och hjälpte mig" då sa han att det var tur för honom att han hade nåntans att vara. Gullungen!
 
Svenska skidlandslaget har ingen tur. Kalla kom sexa och Halvarsson sjua i gårdagens skiathlon. Norges damlandslag tog dom fyra första platserna och de norska herrarna herrarna fick åtminstone en silver. Vad jag såg, för jag orkade inte se färdigt. Idag är det sprint lag. Sveriges herrlag blir Emil och Hellner. Sätter ett frågetecken för Hellner. Tycker inte han är så bra i år. Tycker även att Kalla är sämre än någonsin. Dom skulle behöva äta samma mat som norrmännen. Ta reda på vad Björgen äter. Det verkar ju vara rätta medicinen. Haha!
 
Under tiden som melodifestivalen visades igår sov jag. Steg upp och såg Mr Selfridge och sen en svensk film "Varg". Sen sängen och sov till fem, tog två piller, sov vidare till sju.
 
SAIK spelade mot Luleå igår. Tog två poäng och Lule fick en poäng. Nu börjar man bli less på att SAIK är så överlägsna.
 
Snart sätter jag på vinterstudion. Skidorna sätter igång tio. Normalt tror jag att Sverige ska ta en medalj. Men nu är inget normalt. Norge tar väl allt förstås. Skulle inte bli förvånad om dom vinner hockey VM också.
 
Slut bloggen för idag. Undrar vad jag ska sticka nu. Har ju kvar garn. Blir väl nå småsockor. Ciao my friends!
 
                                     

Varmgrader på Hagelvägen

Idag fyra varmgrader. Ska halka iväg till tvättstugan klockan ett. Alec var här igår medan Isabel jobbade. Han var riktigt förkyld den stackaren.Det kan inte vara roligt. Själv känns jag bättre nu idag. Hoppas inte jag blir förkyld. Har inte tid att ligga på lungan nu.
 
Lyssnar på radion och hör att tjejvasan ska åkas nu idag. Och 12.45 blir det skidor från VM. Börjar med tjejernas skiathlon. Sen blir det killarnas tur. Blir till att se detta samtidigt som jag stickar färdigt Therese´s sockor. Får varva det med tvättstugan.
 
Och ikväll ser jag Mr Selfridge på ettan. Visste ni att detta varuhus fortfarande finns i London och jag tror att det finns i New York också. Har då funnits i alla fall.
 
Det här är är vitrinskåpet jag vill ha och bordet och stolarna. Piggar upp min matplats kan jag säga. Bara att spara nu. Slut med att köpa garn och böcker på ett tag. Kanske dra ner på matkontot också. Nu ringde Isabel och sa att Johan inte svarar i telefon så då får Alec vara här, snorungen. Det är ju Johans vecka men man kan ju undra. Stackars barn. Tur att han har en mamma som bryr sig om honom. Och en mormor.
 
Ha nu en bra lördag mina vänner. Hej då!

 
 
 
 

Krasslig

Ingen fotvård för mig idag som jag trodde. Tyvärr har jag feber, om än jag inte är döende så vill jag inte ut. Bokar om tiden. Isabel får komma och lägga om tårna. Dom är ju nästan på rymmen.
 
Ser ingen skidåkning idag. Det är nordisk kombination och det är inget för mig. Det är -5 grader idag och det ska bli sol. Det sa dom på radion. Ingen tvätt idag fastän det är fredag. Har skjutit upp det till i morgon. Det var ju meningen att jag skulle på fotvården idag, därför blir det i morgon. Tänk den dagen då jag inte kan gå till tvättstugan. Har jag ingen tvättmaskin då, så får jag tvätta för hand. Det hände i min ungdom. Då var det inte alltid det fanns tvättstuga i huset man bodde i. Då fick man tvätta i diskhon eller tvättstället. Det är som om man har glömt bort hur det var på den tiden.
 
På radion pratar dom om barnkalas. Hur mycket får det kosta och hur mycket ska man köpa presenter för till detta kalas. Nu verkar det som om att saftkalas med en tårta är ute. Ska vara kalas på ett lekland eller dylikt. Tänk er dom som har flera barn. Dom måste ha det gott ställt för att ha kalas. Jag är glad för att mina barn är vuxna och inte pockar på ett dyrt kalas.
 
Nu ska jag in i duschen och hoppas på att jag blir piggare efter tvagning. Hoppas ni är pigga och njuter av fredagen. Hej då vänner!      
    SAIK vann över Brynäs igår med 9-0. Hm!!!!!!!!                    
 

Drömmar om nya möbler

Har väntat med bloggandet tills jag sett VM sprinten varit. Ida Ingemarsdotter tog silver och Emil Jönsson fick nöja sig med en fjärdeplats. Jag tycker ändå Att Emil är bäste man i sprinten. Och så ser han så glad ut.
 
Isabel var och hämtade två paket på Coop åt mig. Ett med mediciner och ett med ett virkat överkast som jag köpt på Tradera. Vet inte om jag ska ha det som duk eller överkast. Mina tåsår håller på att klä av sig. Småvärker lite också. Hoppas dom klarar sig till i morgon då jag ska till fotvården. Ska ju vara där elva så jag måste stiga upptidigt då jag tar vätskedrivande.
 
Väntar mera paket från Tradera. Tre stycken örngott med spetsar och en vit duk, gammeldags med knypplad kantad spets.
 
Efter detta köp ska jag spara pengar till ett nytt matbord och nya stolar samt ett vitrinskåp. Allt vitlackat och bordet runt med iläggsskiva. Har hittat det på Ikea och nu fattas bara pengarna, 6790 kronor plus eventuell frakt. Skulle sitta fint med en vinst på postkoden. Bordet och stolarna jag har nu kan jag sälja på blocket. Några hundra kan jag väl få för det. Jag vet att dessa möbler ska passa jättebra hos mig. I vitrinet ska jag ha porslin och glas. Och även den franska keramiken. Sen har jag också koppar som jag har köpt från Oscar & Clothilde, som  skulle passa där också. Samt ljuslyktan från Kosta Boda. Det gäller att leva snålt framledes. Kanske bara en dröm för mig och drömmar kostar inget.
 
Ha en bra dag mina vänner! Hej då!
 
 
 

Kyligare

Kallt igen efter några dagar med lämpligare temperatur tillsammans med sol. Blir det Storheden idag eller imorgon. Har inte bestämt det ännu men jag tror det blir idag. På fredag ska jag till fotvården klockan elva. Enligt Isabel ser mina sår på tårna bättre ut. Bara inte det blir sämre igen efter forvården. Jag hurves när jag tänker på det.
 
Ska jag se grammisgalan ikväll eller kanske jag ser efterlyst. Igår såg lite från Pite havsbad. Ett program många skäms för. Man kan ju i alla fall skratta. Åtminstone kan jag skratta åt countrysångaren som tror att han är en världskändis. Men så oförarglig.
 
SAIK vann över AIK igår och nu har SAIK 100 poäng. Men än är det inte slutspelat för denna säsong. Här tar man inte ut nån seger i förskott. Och i morgon startar VM i längdskidor. Så spännande åtminstone på herrsidan. Marit Björgen är väl inget att göra åt. Hon har väl en egen tävling där hon vinner allt. Inte ett dugg spännande. Mina tummar håller jag för Emil Jönsson i sprint. Bara han nu står på benen.
 
Nu ska jag sticka en stund och sen ser jag Emmerdale. Solen skiner nu och det ser kallt ut. Ska visst bli ca 10 minus på eftermiddagen. Det är lagom. Ha det bra och hej då!
 
                                    
 
 
 
 

Underligt folk

Det är -5 grader idag också. Himlen ser ut att bli blå ännu en dag. Men man vet inte säkert. Har sovit ganska bra i natt. Var upp vid fyratiden och tog några värktabletter. Och somnade om. Skönt!
 
Igår kväll såg jag "Drömmen om landet". Ännu en gång då jag funderar hur TV lyckas med att hitta dessa människor, som jag betecknar som konstiga. Tex en mamma med tre tonåriga döttrar som ska sköta en camping. Där verkar den yngsta dotterrn vara den som bestämmer. En sydamerikansk familj som ser ut att gräva gödsel hela dagar medan dom grälar. En familj ska sköta ett kafé och det verkar inte gå så bra och till sist en familj på en getgård där kvinnan sköter det hela. Medan karl och dotter inte kommer överens. Och sen är jag som glor på detta är väl ändå konstigare.
 
Sen var det Molanders att titta på innan en kortfilm om en döende morfar. Games of thrones hade jag tänkt se men orkade inte utan det blev sängen.
 
Tradera har jag snöat in på. Det qviltade överkastet slutade jag buda på. Det blev alldeles för dyrt. Jag fick den fina duken som jag har betalt 73 kronor inkl. frakt och har ett bud på en broderad duk. Jag önskar jag får den. En riktigt somrig sak. Jag har haft flera  bud på örngott, men missat dom. Trägen vinner. Så jag försöker igen. Jag ska nu ha ett sånt örngott med spets och broderi.
 
Önskar er en fin dag. Hej då!
 
                                                           
 
 

Mer tradera

 
-5 grader och blå himmel än så länge. Sov inatt men bara till fyra. Sen låg jag i sängen och väntade på att somna om. Steg upp vid sju och gjorde kaffe och en  frukostknäcke. I alla fall mindre värk än igår natt. En sak kom jag ihåg som jag måste berätta.
 
I veckan som gick lyssnade jag på karlavagnen en kväll. Då ville dom att man skulle ringa in om när bilen gick sönder. Då kom jag ihåg en rolig sak som hände i slutet på sextiotalet. Jag var hemma hos min pojkvän, då en kompis till honom ringde och undrade, om han fick komma och om min pojkvän kunde kolla på hans bil, om vad fel det var på den. Det skulle gå bra och innan han kom sa min pojkvän, att jag skulle säga att jag trodde att det var pinjongen som det var fel på. När han kom gick vi ut på gården. Han hade tre kompisar med sig. Dom stog alla och glodde ner under motorhuven och diskuterade om vad det var för fel. Då sa jag helt appropå "Kan det inte vara pinjongen". Alla tittade på mig med gapande munnar. Jag hade ingen aning om vad en pinjong var. Men min pojkvän var en hejare på bilar och han hade rätt. Jag kan tala om att jag fick rykte om mig att vara en som kunde mycket om bilar efter den dan. Kul va! Kan ännu se deras miner och hur förvånade dom såg ut.
 
Vid elvatiden har jag två bud på tradera som ska avgöras. En duk och två örngott. Sen ikväll har jag ett bud på ett qviltat överkast.
                            Nu är det väl inte så noga om jag får överkastet eller inte. Tyckte bara att det skulle passa hos mig. Jag gillar ju rosor och romantiska mönster. Nu är det överkast till en dubbelsäng men passar väl nånstans. Kanske på soffan. Om jag nu får budet.
 
Slut för idag och hej då!
 
 
 

Gå upp i limningen

Nu kan jag förstå människor som tar livet av sig pga värk. Inatt har jag inte sovit en endaste minut pga värken i tårna. Jag tror jag blir tokig. Värktabletter hjälper inte ett skit. 22.30 tog jag två panodil och en tramadol och la mig för att sova. Klockan 23.45 var jag upp och tog ännu en tramadol. Fick jag sova då? Icke. Klockan 3.20 ännu två panodil men ännu ingen sömn. 6.30 gav jag upp och gick och gjorde kaffe och en macka. Jag förstår inte varför det värker. Jag ger upp snart.
 
Det är -2 grader nu och det kan bli sol idag. Jag kan ju ändå inte gå ut så vad har jag för nytta av det. Jag får väl vänta med en promenad tills jag kan gå barfota och det blir väl när det blir sommar. Om nu all denna snö nånsin tinar bort. Ni hör väl vad jag är på för humör idag.
 
Hoppas att Isabel kommer hit idag för att lägga om mina tår. Jag måste få duscha. Annars duschar jag med bandagen på. Duschstrumpan har ju gått sönder. Man kan säga att den har gått upp i limningen. Samma limning som jag går upp i när jag inte får sova.

Ha det bra mina vänner och hej då! 
                                                               
                                                           
 

Inget besök idag

Jag slog upp dom blå strax före fem på morgonen. Med tåvärk naturligtvis och fick vänta tills sju innan jag kunde ta två panodil. Då blev det en mugg kaffe och en limpmacka med skinka. Hade tänkt koka ägg också, men iddes inte.
 
Ingen Jocke med familj idag då han är kvar i Tyskland. Så köttfärsen jag förberett (till lasagnen) åkte in i frysen. Blir att kolla på sprinten istället. Och så stickar jag lite.
 
Denna duk har jag lagt bud på tradera. Får se om jag får den. Det är en gammal duk och mycket vacker. Har också lagt bud på två gamla örngott med knypplad spets. Dom ska jag ha som prydnad, om jag nu får dom. Jag sitter helst hemma och handlar i stället för att vara på affärer.
 
Ett sorgens bud fick jag denna morgon. En släkting till mina barn och en mycket god vän gick bort igår. Vi träffades sist då jag låg på lungkliniken och han också låg där. Annars hade vi kontakt via telefon. Men nu är han borta. Så trist när det blir så. Vila i frid Tage!
 
Ha en bra dag. Det är bara en minusgrad nu. Säkert halt, i alla fall var jag glad att jag hade rullatorn att stödga mig på, när jag gick fram och tillbaka till tvättstugan igår. Hej då!

Mer snö

Fredag igen. Hörde på radion att det är halt ute. Betyder att det inte är så kallt i alla fall. Igår eftermiddag var det några som skottade taken här på Hagelvägen. Tror ni att jag har mer snö på uteplatsen nu, så tror ni rätt. Det är länge tills den snön försvinner kan jag lova.
 
Skit att SAIK fick däng av HV igår. Tur att dom har poäng av plocka av. Sen i morgon ska schlagern ta över arenan. Hoppas dom inte smittar av sig på hemmalaget.
 
Tvättdag är det för mig idag också. Hoppas tvättmedlet räcker för det glömde jag köpa. Sen ikväll ser jag väl finalen i På spåret.
 
Jag vaknade före fyra imorse men låg kvar till sex. Ja jag var upp och tog två panodil. Men det hjälpte inte mycket. Isabel var här och la om tårna igår och tyckte dom såg bättre ut. Men jag kan inte känna det. Va är det för fel på mig då det inte läka. I förra veckan skar jag mig i handen på en kniv och det har läkt redan. Visserligen var såret på fyrtån djupt men såret på stortån var pyttelitet (med sårskorpa) tills fotvårdaren petade upp det till ett jättesår. Ska jag någonsin komma mig ut på en promenad igen. Eller bara kunna gå med mina sopor?
 
                                 Ej ett snöstoft röres,
                                 under valven höres
                                 ingen vinds musik,
                                 snön har rett alkover,
                                 och därinne sover
                                 sommarens frusna lik.
                                                    Gustav Frödings Vinternatt ur Stämningar och bil
 
                                  
 
Ha en bra dag mina vänner!
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Nu känns det som att det är blida ute. Bara -2 grader. Men helmulet är det. Igår var jag på Ica Maxi en sväng. Skönt att ha gjort bort handlingen. Det är jobbigt att shoppa.
 
Alla Hjärtans dag i dag. Skickar en hälsning till alla mina vänner. Synd att dom flesta är så långt bort. Men tanken kan fara med vindens hastighet.

Nu ska jag titta på play, ett program som jag inte orkade titta på igår kväll. Nämligen Chicago fire. Det visades på trean så jag hoppas att man kan se det på play. Efter det börjar Emmerdale. Och sen är det väl sport. Har i alla fall inget att skriva om. Mer än att jag fick Frödings böcker med posten igår. Böcker från 1911. Alltså över 100 år sen dom trycktes. Så nu har jag dikter att studera. Ni kommer säkert att få ta del av några. ♥ Många ♥ till er!
 
                                                         

Yr i bollen

 
Ingen sol idag men ett tjockt molntäcke vilar över Hagelvägen. -6 grader är det nu. Har nyss varit in på  apotekets hemsida och beställt hem mediciner. Nu har jag bara att vara på affären också. Ganska tomt i kylskåp och skafferi. Får vänta tills eftermiddagen med det. Just nu är jag lite yr i bollen. Måste vara medicinerna.
 
SAIK vann över Linköping borta med 5-3 igår. Men kan inte glädjas som vanligt. Är förbannad på dom som tränar U16. Vad är det för stil att skrika könsord och andra mindre lämpliga ord till killar 15-16 års åldern. Till sist blir det så att killarna ledsnar och lämnar laget. Flera har gjort det, bl a mitt barnbarn. Han har gått till en annan klubb. Där han blir väl behandlad och stöttad. Jag funderar på att gå ur klubben. Vill inte stödja nåt sånt. Synd bara att det ska drabba A-laget.
 
Det blev inte att jag såg så mycket på TV. Bara parallellslalom lagtävlingen. Där Sverige tog silver. Sen såg jag "Vem vet mest". Tog sen boken till sängen. Skön kväll. Ikväll kanske jag kollar kockprogrammet. Det var ett tag sen. Sen ser jag "Chicago fire" och sen nattinatti.
 
Det är inte så lätt att skriva när man är yr. Ursäkta om det blir fel. Jag bryter här.  Hej då!
 
                              
 
                                                    
 
 

Grattis Hugo 12 år

Idag ska det bli sol och just nu -13 grader. Kan bli en härlig dag helst för utefolket. Oh vad jag skulle vilja åka skidor en sån dag. Men får vara glad om jag kan stå på benen. Och sen kan jag vara glad att jag bara lever. Sovit ganska bra inatt. Varit upp en gång vid fyratiden och tagit värktabletter och kunnat somna om.
 
Som tur är var jag in på apotekets hemsida och kollat mina mediciner nu på morgonen, och såg att jag inte hade kvar några recept där. Då gick jag in på VC hemsida och skulle förnya recepten, men då var det tekniskt fel. Vad förvånad jag blir. Det brukar vara så. Men då är det bara att ringa mottagningssköterskan. Så nu är det gjort. I morgon beställer jag hem medicinerna. Gäller att vara ute i tid.
 
Appropå VC såg jag i PT att Älvsby VC ska få kaféteria. Va kul att nån vill engagera sig även på småorter. Annars är det fettisdagen idag. Då ska man äta bruna bönor med fläsk. Jag gjorde det i söndags och igår. I ensamheten. Man ska väl också äta semlor men det blir inte för mig i år. Inget av detta blir som förut nu när man är ensam. Det finns dom som har tävling om hur många semlor man kan äta. Eller proppa i sig som en del säger. En räcker för mig i alla fall. När jag var liten kunde man nog få i sig två. Med varm mjölk. Inte alltid man fick mandelmassa. Mamma bakade semlorna och och ibland fyllde hon dom med kanel och socker under grädden. Det var gott det också.
 
Mitt första barnbarnsbarn, Hugo, fyller tolv år idag. Tyvärr bor han i Helsingborg så man kan inte gå dit och gratta honom. Han är en fin kille. När han blir lite äldre kanske han kan sätta sig på tåget och komma hit och hälsa på. Om jag lever då. 
                                                    Det var några år sen detta kort av Hugo togs. Nu för tiden ser han väl inte så här farlig ut.
 
Vad ska man då hitta på att göra för roligt idag. Skulle behöva på affären. Men det är väl inget kul. På TV är det väl inte så kul heller ikväll. Maestro är det på ettan. Men det är ju inget kul nu när det bara är dom bästa kvar. Blir som ett och samma. Och den svenska rivieran är så skämmigt. Men man kan ju få skratta i alla fall. Ni ska ha en fin dag och hej då!
 
 
                      
 
 
 
 

Får ännu ett bud på tradera

 
I natt har jag fått sova ganska bra. Ute är det -10 enligt radion. Känner mig lite frusen så här på morgonen. Bara att klä på sig något varmt. Jag har ju en ganska kall lägenhet. Golvkallt är det. Om jag jämför med lägenheten jag bodde i Älvsbyn. Men där var det ju golvvärme. Varmt och skönt om än det var -30 grader ute. Fördelen med den här lägenheten är ju att den är trevligare.
 
Fick budet på det andra överkastet på tradera. Så jag satte in 211 kronor igår. Så nu väntar jag på två paket. Spännande är det. Kul med auktioner fast man kan ju inte köpa allt. Stora grejer måste man nog hämta. Men böcker och textiler går ju bra. Hade velat ha örngotten men tyckte dom blev för dyra. Likaså det första överkastet vars pris stegrades hela tiden. Inget för en fattig pensionär.
 
Funderar på vad jag ska äta idag. Blir att rota i frysen och kolla vad jag har där. Måste nog handla i veckan. Igår läste jag ut boken så idag börjar på en annan. Ingen deckare blir det utan en bok skriven av Anna Fredriksson som heter Sommarhuset.  Verkar vara bra. Sen blir det stickning som vanligt. Usch vilka enahanda dagar jag har. Fast det kan ju vara bra också.
 
Ser Molanders ikväll. Jag tror att fru Molander kommer att få ihop det med den nya läkarkandidaten. Vi får se hur det blir. Nu blir det stickning och sen TV. Ha det bra och hej då!
 
                                         
 
                                                 

Konsten att stöta tår. Det kan jag!

Jag kan först meddela att Fröding-böckerna är mina nu. Betalade och nu är det bara att vänta på paketet. I kväll vet jag om örngotten och överkastet blir mina. Det är ett annat överkast än det jag visade på bloggen. Det ni fick se fick jag inte. Jag hade lagt ett bud på 250 kronor och det gick för 530 kronor. Jaja, sånt är livet.
 
Igår var det ingen kul dag för mina tår. Det värkte oupphörligen. Låg mest i sängen och deppade. Och inte nog med det. Jag slog mina andra tår på vänster fot. Som tur var gick det inte hål men det gjorde skitont. Har snart slut på dom starkare värktabletterna. Hoppas, hoppas att det snart är slut på värken.
 
Ska försöka se lite vinterstudion snart. Ska också försöka sticka lite. Har kommit över hälen på sockan.Vit och röd randig är skaftet, hälen röd och sen blir det vitt till tån som ska vara röd. Tycker det blir snyggt.
 
Ute är det -15 grader. Det var kallare igår. Jocke ringde igår. Han far till Tyskland i morgon men far hem igen på lördag. Kanske han skulle komma hit då. Då tar han taxin hit från Kallax och så kanske Pernilla kommer hit från  Skellefteå. Kommer att handla lite innan dess, så jag kan bjuda på mat då. Vad ska jag göra för nåt. Köttsoppa, eller? Kanske lasagne.
 
Får se om Isabel hinner hit för omläggning idag. Hon jobbar ju i helgen. Det ger sig väl. Nu flyttar jag mig till TV och stickorna. Ikväll ser jag Örfilen på tvåan. Nu får ni ha en bra dag och hej då!
 
                                  
 

Tåvärk

Nu är det ca -20 grader och varning för sol. Min natt har varit fasansfull. Sov till två sen började värken i tån. Undrar varför det värker så? Tog två panodil och en starkare tablett. Men tji inte hjälper det. Vid sextiden somnade jag av ren utmattning. Sov till 7.30 och upp och tog två panodil samt den övriga medicinen. Hur ska denna dag bli? Jag kan väl inte göra nåt som förändrar om det blir värk eller inte.
 
Ser väl på TV  och vinterstudion. Det är väl nån alpin tävling och kanske nåt mer. Ikväll ser jag Mr Selfridge på ettan. Men innan dess blir det stickning. Ring så spelar vi sköts om av Sverker Olofsson idag. Han verkar vara en vänlig själ. Tror jag skippar melodikrysset idag. Nu har jag löst detta kryss i åratal utan att vinna nåt. Men det är väl inte så konstigt när det är över 50000 som skickar in.
 
Idag avgörs det om jag får buden på tradera. Böckerna tror jag att jag är ensam om att buda på. Värre på dom andra grejerna. Sen är jag inte på nåt stridshumör idag.
 
Här utanför på Hagelvägen är det vitt och vackert med ren fin snö i drivor. Skönt att bo i bilfritt område. Det kommer mest bara taxibilar och servicefordon som färdas. Igår när jag gick från tvättstugan såg jag vad som kan falla från taket ner på min uteplats. Jättemycket snö om det nu inte tinar bort innan fallet. Det har ju redan fallit en gång men blivit mera på taket.
 
En bra lördag önskar jag er. Hej då!
 
                                                      
                                                     
  Det är mer snö nu, än på blden.
 

Ren tvätt och lavendel

Sov till 7,30 och har nyss tagit medicin och ätit frukost. Det blev en baguett med ost ttill kaffet det goda. Har varit inne på tradera för att kolla min budgivning. Virkat överkast, tio äldre örngott med spets och två böcket av Fröding. Än gäller mina bud och i morgon och på söndag går budtiden ut. Spännande. Nedan överkast o örngott
 
 Ibland använder jag gamla örngott till dukar eller gardinkappor. Har samlat på örngott i flera år. Överkastet kan man även ha som duk.  Minns min mammas linneskåp med så mycket vackert innehåll. Krusade band till örngotten och vackra lakan. Hemvävda handdukar. För att inte nämna lukten av lavendel som fanns i små broderade tygpåsar. Minns att när jag var liten, kröp in dit ofta bara för att ligga där och snosa in den goa doften. Ren tvätt och lavendel.
 
Klockan tretton idag blir det tvättstugan. Går dit mellan Emmerdale och Holby City. Försöker klämma in nån lunch också vid den tiden.
 
Jokkmokks marknad är det nu. har inte tänkt mig dit. Har varit så många gånger att det inte är nånting  som kan göra mig förvånad. Tycker att det är mest bara fylla och elände. Som jag kommer ihåg i alla fall. Finns en del fint hantverk men nog är det mycket svammel också.
 
Ikväll ser jag väl På spåret förstås. Sen blir det läsning i en spännande bok. Ha en bra dag. Hej då!
 
 
 
 
 
 
 
 

Barn och idrott

 
Sov till sju. -13 grader här ute men det ska visst bli soligt framåt lunchtid. En liten baguett med skinka och gurka på till frukost tillsammans med kaffe. Norrbottensradion spelar just nu Erik Segerstedts  "I can´t say I´m sorry".
 
Dom har just pratat om ungdomar och idrott. Hur man kan förbjuda barn att satsa på elitidrott. Men går det? Om nu ett barn brinner för att utöva nån idrott, kan man då förbjuda detta. Det är väl detsamma som att förbjuda barn att sjunga eller spela ett instrument. Men det hör man aldrig talas om. Jag har ett barnbarn som brinner för hockey. Ska han då bli förbjuden att spela hockey eller att åka skridskor. Kanske man ska säga,ta en öl istället och vänta med hockeyn tills du blir stor. Ska man inte istället vara glad för att han lever ett sunt liv med träning och nyttig mat. Och han får göra det han vill.
 
En paralell till detta. Matte gick i första klass och klassen gick till biblioteket för att låna böcker. Matte ville alltid låna faktaböcker men fröken tyckte han skulle låna sagoböcker. Det slutade med att han inte lånade några böcker. Fick han inte låna det han var intresserad av så ville han inte läsa sagor heller. Man kan säga att fröken inte var diplomatisk.
 
Jag har nu börjat om på sockan som blev fel. Än så länge är den mörkröd och vit. Såg "Rektorerna" på tvåan igår kväll. Den ena rektorn var ju från Älvsbyn. Detta program var nog lämpat för lärare eller eventuellt föräldrar. Mig gav det ingenting. Sen blev det Efterlyst och jag gladdes år att Tomas Bodström hade rakat av sig mustaschen. Men Aro har sin kvar. Han klär inte i skägg och mustasch tycker jag. Men vem bryr sig. Sen såg jag också Chicago fire innan jag la mig. Kollade på sporten och såg att Argentina slog Sverige i fotboll med 3-1. Que sera!
 
Inget bestämt för denna dag eller denna kväll. Har börjat på en pocket av Mari Jungstedts "Det fjärde offret". Det är en deckare som utspelar sig på Gotland. Än verkar den spännande. Blir nog att läsa i den idag. Isabel ska komma hit idag och gå med mina sopor samt att lägga om mina tår.
 
Ha nu en fin dag. Jag hör av mig i morgon så hej då!
 
                               
 
 

Än är det vinter

Lite kyligare idag på morgonen. Cirka 10 minus nu och ser att solen ska förgylla dagen. Underbart känns det. Inatt sov jag till 4.30 då värken började. Var upp och tog två panodil och la mig och kurade lite. Fick inte sova nåt mer men det tar jag igen på eftermiddagen. Har ätit en liten macka mjukkaka med kokt skinka. Men tyckte inte det var så gott. Däremot smakade kaffet mumma.
 
Såg Maestro igår på ettan. Till semifinal gick de kvinnliga deltagarna och männen blev utslagna. Måste väl glädja feministerna. Då kanske man slipper läsa om hur orättvist livet är. I alla fall kan jag känna hur mycket jag älskar klassisk musik. Tänk er att den musik som skrevs för ibland flera hundra år sen, kan vi lyssna på och känna kärlek till idag. Nu är det så att jag inte älskar alla musikstycken. Men många kan få mina känslor att svalla. Ibland blir mina ögon tårfyllda till musiken.
 
När jag stickade igår kväll såg jag att jag stickat fel. Det blir till att repa upp och börja om. Tur att jag inte hade stickat så mycket innan jag upptäckte det. Så blir det ibland då man ser på TV samtidigt som man stickar.
 
Ikväll ser jag väl Efterlyst och kanske Chicago fire på TV. Annars blir väl dagen som vanligt för mig i min ensamhet. Lugn och skön och längtande efter våren. Ha det bra ni kära vänner! Hej då!
 
                                          
                                            
                      
 
                                               
 
      
 

Alpina VM börjar

 
 
Idag säger dom till och med på radion att det är mulet. Måste tro på dom då. -6 grader är det också. På radion försöker dom snärja en psykläkare med invandrarbakgrund att säga att det är sjukvårdens fel att en 37 årig man slog ihjäl en 87 åring i Arvidsjaur med en yxa. Dom försöker verkligen sätta dit honom. Det är norrbottensradion jag lyssnar på. Dom är riktigt på hugget idag. Nyss har dom intervjuat en tränare från Saik om att Saik:s huvudtränare fick sparken igår. Tur för dom att det händer saker. Som t ex gruvan i Pajala som en del får gotta sig i, att det går åt fanders.
 
Väntar på Isabel som ska komma och ta bort mina bandage innan hon ska åka och träna. Sen efter träningen ska hon komma och lägga om mina tår. Då har jag hunnit duscha.
 
En tanke far genom min skalle. Mina drömmar! Har drömmar varje natt nu. Drömmer om folk som jag aldrig annars tänker på. Kan inte förstå varför. Tur att det inte är mardrömmar. Kan det vara värkpillren jag tar på kvällen?
 
Idag startar Alpina VM i Schladming. Blir väl att kolla lite på detta. Samtidigt som jag stickar. Men jag ska ju också se mina favoritprogram också. Undrar om det krockar. Vad det är på TV ikväll har jag ingen aning om. Möjligen är det "Maestro". Gårdagskvällen var en hel TV kväll för mig. Började med "Drömmen om landet", "Molanders", "Första, största kärleken" och "Game of Thrones" allt detta på ettan. Avslutade med "Skenet bedrar" på sjuan.
 
Ha nu en bra dag och hej då!              
 
                              
 
 
 

Stickar

Igår skrev jag att det var mulet på himlen men då bröt solen igenom molntäcket och gjorde dagen till en solskensdag. När jag satt i bilen på väg till Storheden önskade jag att jag hade tagit solglasögon på mig. Mina mullvadsögon är inte vana vid solsken. Nu törs jag inte skriva nåt om solen idag. Nån kan ju slå mig på fingrarna då. Här är det ungefär -6 grader i alla fall. Hoppas på en bra dag.
 
Det blir att sticka idag eftersom jag köpte garn. Sen köpte jag en massa frukt och grönt. Så jag har bunkrat upp för kommande dagar. Ska snart sätta igång med stickningen. Sen blir det väl att se mina lunchprogram. Värmer upp ärtsoppa till lunch och tar en leksands med ost till detta.
 
Peppar, peppar så känns tårna mindre onda idag. Eller så är det knarktabletterna som gör det. Har börjat ta en starkare tablett tillsammans med två panodil. Och det verkar ju funka bättre. Det kanske också gör att det läker bättre. Hoppas! I alla fall sover jag bättre på nätterna. Isabel kommer i morgon och lägger om. Då får vi se om det har blivit nån skillnad.
 
Emil Jönsson, jag säger bara det. Vilken kämpe han verkar vara. Han är verkligen min idol i skidspåret. Och så är det så roligt att se hans glada face. Längtar till VM då jag sitter bänkad framför TV.
 
Har lagt ett bud på två böcker på tradera. Det är dikter av Gustav Fröding. Hoppas jag får dom. Hade också lagt bud på böcker av Albert Engström men dom fick jag inte. Ett virkat överkast har jag också lagt bud på, men det gör inget om jag inte får det. Böckerna är viktigare.
 
Ja nu mina vänner ska jag inta stickningsstolen. Hoppas ni får en bra dag och hej då!
 
                                                
                                
 
 
 

En vas för tulpaner

 
Startade morgonen med att se på Svt play och gårdagens avsnitt av "Mr Selfridge", en ny serie som startade igår, som jag glömde bort. Serien utspelar sig i London på 1910-talet. Som vanligt är det i min smak då det är dåtid. Har också ätit frukost och planerar nu för att fara till Storheden för shopping.
 
SAIK fick spö av Timrå igår. Vilken blåsning kan man säga. Skärpning grabbar! Nog är ni väl bättre än så. Ute är det -11 grader och mulet. Kanske jag ser längdskidor idag. Tror det är stafetter. Svenska landslaget är inte komplett. Många är hemma och tränar. Dom tror väl att dom har bättre chans på VM då. Man såg ju igår att det var svårt att upptäcka nån med vit dress. Gör ju att det blir mindre intressant då. Kanske jag skippar det idag.
 
Kanske jag köper tulpaner idag om dom har några fina. Skulle vilja ha en glasvas. typ denna. Ska kolla på Ica Maxi. Dom har ju sånt på blomavdelningen.
 
Bra att jag inte såg på schlagern igår. Fick ingen bra kritik. Bäst var visst Danny och han var programledare. I kväll ser jag "Örfilen" tror jag. Önskar er en bra dag och hej då för idag.

Sömnig

Idag startar vi med -6 grader på Hagelvägen. Skriver molnigt för igår när jag gjorde det kom solen fram. Hm! Hade tänkt fara och köpa garn idag men får göra det i morgon (?). Isabel var nyss hit och tog av bandagen så jag fick duscha. Och nu är jag så trött att jag inte orkar fara nånstans. Sen har jag ont igen och då känner jag att jag inte vill ta på mig skor. Blir en stund i sängen istället.
 
Har sett vinterstudion och kunde se att sveskarna inte utmärkte sig direkt. Och det gäller både tjejer som killar. Men man ska inte vänta sig nåt sånt innan VM.
 
Ikväll startar melodifestivalen i Karlskrona. Inte ska jag se detta. Nog måste det väl vara nåt annat för mig att se. Annars ska jag läsa färdigt Gustavs grabb. Sen ska jag sticka raggisar till Therese, en kompis till Isabel. Får väl börja på de garn jag har innan jag köper på Ica Maxi.
 
                                               
 
Efter sängen ska jag koka nyponsoppa som jag ska ha till kvällsfika. Till det en leksands med ost. Nu är det bäst att jag intar sängen för jag håller på att somna sittande. Då är man trött. Ha det bra och hej då. Eller god eftermiddag.

Slutet på veckan

Fredag den första februari och här på Hagelvägen är det -3 grader. Lite mulet är det men inget att göra åt. Tvättar klockan 13-16. Har inte så mycket tvätt fastän Matte har lämnat lite. Vet inte vad jag kan få på mig för skor. Törs inte ta foppatofflorna. Kan halka i dom. Tror dom var här och skottade lite på morgonen. Tyckte jag såg några blinkande lampor passera. Skönt om jag slipper bära rullatorn och tvätten.
 
Sov till åtta efter att jag var uppe och tagit tre värktabletter vid tretiden. Nu har jag ätit frukost och spelat lite spel som jag har på FB. Ska packa tvätten och sen göra en sallad och en hamburgare till lunch. Som vanligt skippar jag brödet till burgaren. Är ingen älskare av brödet kan jag säga. Däremot är det gott med en sallad till. Till middag blir det nog kalvsylta, rödbetor och potatis.
 
SAIK vann över Lakers med 2-0 igår. Dom leder tabellen ännu. I Älvsbyn hade dom skidsprint på Storgatan igår kväll. Samtidigt hade affärerna kvällsöppet. Kul när dom kan anordna grejer i byarna och inte lägga allt till städerna. Hade jag bott kvar där hade jag nog varit på första plats. Hade ju balkong mot Storgatan där målgången var. Dom som tävlade var killar och tjejer från skidgymnasiet, eventuellt nån framtida  stjärna.
 
På måndag startar alpina VM i Schladming. Blir väl att kolla lite på det. Hoppas jag har nåt garn då så jag kan sticka framför TV-n. Såg i AB att Zlatan ska få Beckham som klubbkompis i Paris. Kul så!
 
På radion spelar Roger Qvarnström gamla låtar som vanligt på fredagarna. Just nu Niel Sedaka och Calendergirl. Det blev en tråkig blogg idag. Ska försöka bli lite roligare framöver. Ha det bra och hej då!
 
                                      

RSS 2.0