Jägarna

I går såg jag "Jägarna". Jag har sett den förut. Jag tror det var i slutet på nittiotalet jag såg den. Är ju intressant eftersom den är filmad i Älvsbyn. Minns att jag och Helena (min dotter) stod vid Gårdings med våra småtjejer när dom filmade hemvändarescenen. Man kan säga att det var många omtagningar då blåsorkestern skulle gå på Storgatan. Vad annorlunda gatan ser ut numera mot då. Nu är det planterade björkar och snygga lampor som gäller. Däremot när dom filmade på Hundberget, när Lassgård och tjejen som spelade fillipinskan sitter och ser på utsikten över Piteälven, är det ju som förut. Man kan väl inte bygga om naturen.

Alla skådisarna bodde på Hotell Sparta och jag extrastädade på hotellet två helger. Då fick man ju träffa skådisarna i deras privata roll. Kan säga att Lassgård var jättelång och trevlig. Regissören Sundvall pratade mest i telefon med sin fru. Dom hade just fött barn så dom hade visst mycket att prata om. Det verkade som om det var hon som pratade och han som lyssnade. I alla fall var jag bara där tills jag fick första lönen. Skitdåligt betalt för skitmycket jobb. Jag måste säga att jag beundrar folk som städar hotell för den lönen dom har. Kanske det är bättre nu men då var det under all kritik. Kanske därför det är mest invandrare som städar. Dom kommer ju hit och tar våra jobb ifrån oss.

Idag är det -17 grader och det faller nåt som liknar snö från himlen. Inga mjuka flingor utan små hårda. Få se vad jag ska hitta på i dag. Till lunch steker jag upp fläskpannkaka. Till middag har jag köttbullar i frysen som jag värmer på. Det blir enkelt och det ska det vara på vilodagen.

Skellefteå AIK vann hockeyn i går mot Luleå med 4-0. Härligt tycker jag! Undrar om Amanda Jenssen ligger kvar på  första plats på svensktoppen. Det får jag höra vid lunchtid.

Nu blev jag fundersam när tiden är för omläggningen av mitt ben i morgon. Är det nio som vanligt? Det är ju viktigt när jag ska ta bort bandaget och duscha. Det får ju inte vara så lång tid till nästa bandage läggs på. Hm! Säkert är det sagt när, men mitt minne verkar vara skadat. Intressant att veta om pencillinet verkar. Hoppas!

"Mannheimer & Tengby" på radion nu. Dom har ju ganska mycket ideer i sina program. Både bra och dåliga. Men det är ju underhållande. På TV är det alpint, herrar tror jag. Det får utgå för idag. Har nyss varit på Farmville och mjölkat mina kor samt plockar lite frukt. Väntar på att vindruvorna ska bli mogna så att jag kan skörda dom. Ni ser vad mycket jag har att göra. Jag behöver våren snart, så jag kan vara ute.

I morgon är det den första februari. Ny månad. OS (12/2). Alla hjärtans dag (14/2) är Isabels bröllopsdag. Fettisdagen (17/2) då får man äta semlor, bruna bönor med fläsk. Att jag fyller år (25/2) är ingenting att fira. Tova fyller 10 år (29/2). Det är då hon är född men vi firar den 28 när det inte är skottår. Så det händer ganska mycket denna månad. Och så är det en kort månad och sen börjar takdroppet. Hurra!

Ja det var det om detta. I kväll blir det väl nån film på TV. Har inte funderat på det än, det ger sig väl. Nu får ni ha en bra dag så hörs vi i morgoon. Hej då! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0