Valborg

Just nu skiner solen men det ska visst bli regn vid lunchtid. Fyra grader är det dock, så det är hopp om livet. Framåt kvällen ska solen komma tillbaka och det ska också bli varmare. Bara snön far bort är jag nöjd med detta. Klockan 13 ska jag tvätta och jag ska också gå med en massa sopor. Men nu sitter jag här med en macka och en mugg kaffe. Jag har sovit gott och känner mig fit for fight.

Jag vet inte vad jag ska säga om folk som aldrig hör av sig när dom är nyktra. Så fort dom blir på fyllan ringer dom och ska prata. Och pratet tar aldrig slut. Jag brukade sitta och jamsa med och höra på all skit. Men nu är det slut med detta. Om jag ser vem som ringer, svara jag inte. Och om jag inte kan se vem det är, svarar jag och säger att, jag vill inte prata nu. Kan dom aldrig ringa i nyktert tillstånd, kan dom skita i att ringa annars också.

Förr när jag bodde i en liten by, var det samma sak, fast då kom dom onyktra och och hälsade på. Dom kom aldrig nyktra. Det var alltid män som kom. Gifta som ogifta. Jag var ju ensamstående och dom tyckte väl att det var ok att komma och hälsa på. Och allt detta svammel man måste höra på. Minns bland annat en karl som kom, och beklagade sig att han var så trött på hans frus hål. Precis som om jag skulle bry mig. Mer än en gång var jag tvungen att be nån av mina pojkar avhysa detta främmande. Kände mig ungefär som byhoran i Utvandrarna. Fast jag hade rent samvete vad gäller horeriet. Skönt nu att man blivit gammal samt att man törs säga ifrån. Förr ville man inte bli ovän med nån, men nu skiter jag i det. Såna vänner vill jag inte ha.

Då var det valborg igen och i morgon startar en ny månad. Riktiga vårmånaden, maj. Faktiskt så har det minskat med snön på min uteplats. Men tyvärr finns cigarettfimparna kvar. Får väl ta tången med mig ut och plocka bort dom. Det är massor. Sätter dom i en plastpåse som jag placerar i trapphuset med texten, "Dessa fimpar söker ägare". Fick det tipset av en vän på FB. Så ska jag göra.

Det är inte så mycket att se på TV ikväll så det blir läsning för mig. Det duger det också. Hoppas ni har en bra valborg. Kanske jag kollar om det är nån brasa på TV med tillhörande vårsång.

Hej då mina vänner!Härliga söndag

Söndag morgon och 5 grader. Solen skiner på himlen, men det ska bli växlande molnighet enligt SMHI. Får ta vara på de soliga stunder som finns.

Trevligt med att få rå om Jocke, Pernilla och Tova igår. Tillsammans med fyra hundar. Det var Hedvig och hennes dotter Milla samt Brita med hennes son Clapton. Clapton ska snart flytta till Stockholm. Måntro han blir AIK:are eller Djurgårdare?

Söta Clapton som tycker om att busa och sova.

I dag ska jag städa lite och sen ta det lugnt. Blir lite läsning förstås. Nu hör jag att Isabel och Alec är vakna. Dom gneppes. Undrar vem som avgår med segern. Kanske jag tar en sväng ut också.

Hoppas ni mår bra och kan njuta av den sköna solen. Tjirilou! Hej då!

Dubbelhelg

Sol idag! Men man kan inte tro att det ska vara sol hela dagen, återstår att se hur det blir. Är i alla fall vaken tidigt för att jag ska hinna göra lite innan skellefteborna kommer. Måste först duscha innan jag gör köttfärssåsen (eller vice versa), som vi ska äta. Ska också göra en sallad.

Var på Ica maxi med Isabel och Alec igår. Tänk vad jobbigt jag tycker det är att handla. Och ändå hade jag ju hjälp av mina älsklingar. Men nog var det skönt att komma hem igen. Då intog jag sängläge med min bok och låg där till 18.30. Sen TV en stund innan sängen intogs igen.

Ska tvätta idag, men jag har inte bestämt mig än, hur jag gör. Kanske jag flyttar fram tvättningen. När nu Jocke och dom kommer. Så ofta träffar jag inte dom, så att jag ska vara i tvättstugan när dom kommer.

Ring så spelar vi är redan igång på radion. Lisa Syrén kvittrar så glatt trots den tidiga timmen. Vi har ännu snö kvar, tyvärr. På måndag är det valborg, så nu är det på tiden att det blir barmark, Kollade på utemöbler och krukor i går. Men hu vad dyrt det är. Isabel har ju inget på sin balkong. Kupan kan ha nåt förstås. Jag behöver några större krukor, för plantering.

Alec kommer nog att vara här hos mig mycket denna dubbelhelg. Hans pappa kan inte ha honom, och då får mormor vara tillgänglig. Men det är OK för mig i alla fall. Han är så lätt att ha om hand. Och vi trivs så bra tillsammans.

Ikväll blir det nog att se Lewis, hoppas jag i alla fall. Beror på yttre omständigheter och trötthet. Men nu ska jag börja hacka lök och paprika samt göra köttfärssås, innan duschen. Ha en bra dag mina vänner.

Kom ihåg att köpa två flaskor till min vitamindryck (limoncello), som jag ska göra snart, när jag har plats i kylen. Flaskorna fanns i flera färger, jag tog gula. Hej då!
Inget särskilt

Regnigt idag men dom har lovat att solen ska titta fram på eftermiddagen. Hoppas på det. Jag ska ju handla på eftermiddagen. Just nu är det tre grader.

Blev klippt igår och jag är helnöjd med mitt korta hår. Det är så lättskött med kort hår. Behöver knappt använda kammen. Matte och Alec blev också klippta, och den sistnämnda blev klippt under protester. Han gillar inte saxen. Men nu är det gjort.

Hoppas min bok kommer idag. Inte nu för att jag behöver nåt att läsa, men boken är ju betald och så. Ja, ja den kommer nog. Jag har ju köpt böcker av denna man förut, och det har gått bra.

Idag tror jag att Matte far hem. Han har ledig helg. I helgen måste jag deklarera, får inte glömma det. Den 2 maj ska den vara inne. Inte några problem för mig, jag har ju så enkelt, inga avdrag att göra.

Igår kväll såg jag en film, Australia. Trodde aldrig den skulle ta slut. Inte nu för att den var urdålig, men tråkig. Borde ha lagt mig och läst i stället. Ikväll är det väl inget särskilt att se på TV. Blir jag förvånad? Tur att jag har boken.

Har inget nytt att berätta i dag. Hoppas ni får sol där ni är. Hej då!

Kan meddela att snön är kvar än. Kul va?


Det rasar is

Ännu en molnig dag väntar. Det var bara -1 grad i morse klockan sex, men nu är det varmgrader igen. Igår kväll rasade det stora isblock från taket. Bara tur att man inte var ute då. Det dånade och brakade när isen föll. Innan jag visste vad det var, blev jag nästan rädd. Matte var här då, och han såg vad som hände.

Igår beställde jag capribyxor och ett tvåpack T-shirts från Cellbes, allt för sommaren. Hittade också en bok på tradera. En bok skriven av Andrew Taylor. Boken heter "I det tysta" och kostar 29 kronor. Frakten är 55 kronor. Ska lägga upp ett litet bibliotek med böcker av Andrew Taylor. Hans böcker kan man läsa flera gånger.

På lördag kommer Jocke och Pernilla. Ska försöka ta mig till affären, eller ska jag be Matte att handla lite mat som dom kan äta. Ska i alla fall göra en handlingslista, så får vi se hur det blir.

Jag har plockat fram en köttbit ur frysen som jag ska laga idag till middag. Gör biff med lök och kanske pasta till det. Matte äter både lunch och middag här idag.

Har ingen längtan ut idag. Isabel ska visst komma och klippa Matte. Då får vi se om jag också hamnar under saxen. En önskan från mig i alla fall. Nu ska jag duscha och sen stöka lite. Matte dyker väl upp vid 10-tiden och sen börjar han inte om förrän vid 18-tiden.

Önskar er en fin dag med mycket kärlek och glädje! Hej då!

En vanlig onsdag

Det är nu på morgonen molnigt, men vi ska visst få se solen idag. Ungefär 4 grader är det nu. Kanske man tar sig en sväng ut senare. Matte har sovit här, men han börjar ju jobba vid fyratiden, så jag har inte sett honom ännu.

Appropå Matte, så har han tänkt sig till Ukraina och se fotbolls EM i juni. Men jag undrar hur man kan lägga ett EM i ett sånt land. Alla priser i landet har skjutit i höjden. Vad sägs om ett rum på ett sunkit hotell i Kiev. Kostnad för en vecka 73000 kronor. Billigaste hotell kostar 10000 kronor, men det ligger 40 mil från fotbollsarenan. T o m att campa är en kostnad på flera tusen. Men det är fullt på varenda campingplats och har varit det i flera månader. Det
man kan tänka sig, är att hyra en husbil och köra till Kiev. Varför ska det vara så krångligt att gilla sport.

Läste om kvinnan som hade gett en av sina njurar till sin chef. Hon blev sjuk efter operationen och chefen tyckte hon var så mycket borta från jobbet, så hon fick sparken. Det var tacken för att hon varit snäll.

Och  jag läser och läser. På TV är det mest bara skit, så jag läser hellre. Fick ju paketet med gardinerna igår. Trodde det var gardinerna, men tji fick jag. Det var dom rosa stolskuddarna med de vita prickarna. Gardinerna kommer i slutet på juli. Mina sommargardiner, hm! Men snart kan man vårstäda, när nu snön nån gång försvinner. Har ju köpt min första pelargon för denna vår. En ljust rosa, som står i mitt köksfönster och väntar på att få komma ut.

Nu ska jag sätta mig och vänta på solen. Ha det så bra idag och hej då!

I drömmens rike

Fyra grader idag och fortfarande molnigt. Ska visst bli regn också, men det är bättre än snö i alla fall. Då kanske snön försvinner fortare. Hoppas på det. En vattensopare har passerat här några gånger. En maskin som ska försöka få bort allt grus som har legat på vägen. Ett vårtecken så gott som något. Och på radion spelar Revolutionsorkestern med Thorsten Flinck "Ja, jag reser mig igen", och jag känner mig delaktig i detta vårtecken. Det finns kanske ett liv efter denna vinter.

Matte tittade in en stund och drack en kopp kaffe, innan han hastade iväg på nya uppdrag. Undrar vad jag ska göra idag? Läsa förstås och se Emmerdale. Har börjat på "De dödas mässa". Denna bok utspelar sig på femtiotalet och har en röd tråd med handlingen i den förra jag läste, fastän den handlade om nittiotalet. Den sista boken i Rothtriologin utspelar sig på sjuttiotalet. Och den kan jag ju inte låta bli att läsa när den jag läser nu är slut. Älskar dessa böcker.

Jag njuter varje sekund, liggande i min sköna säng och drömmande mig bort i ett annat liv. Ett spännande liv till motsats mot mitt tråkiga, händelsefattiga liv. Tur att man har den förmågan som jag har. Att drömma mig bort!

Nu väntar en skön, varm dusch. Till lunch värmer jag två pannbiffar som jag har kvar i kylen tillsammans en laddning bambuskott och sockerärter. Hoppas att ni nu har det bra. Vi hörs så hej då!


Händer

Efter en god natts sömn, stapplar jag fram över ett grusigt golv till köket. Det tar ett tag innan min kropp vänjer sig, med att vara vaken. Lyckas verkligt bra med kaffet idag. Limpa med kräftost på. Morgonmedicinintag. Och sen kan dagen börja!

Två grader och moln! Jag som drömde att jag var på en solpromenad. Tji fick jag, när jag drog upp persiennerna. Blir en till läsardag. Läste ut boken igår. Och nu är jag faktiskt sugen på andra boken i Rothtriologin. Tror jag väntar med "Tusenskönor". Men efter Emmerdale tar jag nog fram dammsugaren för att få bort gruset, som nån har dragit in.

Till lunch idag steker jag en kryddkorv med tomater. Till middag en bit lax med sallad. Måste köpa mer broccoli för jag har slut broccoli och blomkål. Glömde köpa i fredags.

Tänkte nyss på vad som gör mig attrakterad av en människa. Jag tittar på händer. Gillar smala, seniga händer. Åtminstone på män. Feta, håriga fingrar gör mig illamående. När jag tänker tillbaka på männen i mitt liv, har dom alltid haft vackra händer. Det spelar ingen roll hur dom sett ut för övrigt. Händerna var viktigast. Fortfarande uppmärksammar jag folks händer. Konstigt va?

I veckan ska jag deklarera. Numer är det enkelt. Jag gör det på nätet som många andra. Tänk förr då man slet sitt hår, för att deklarera. Fast å andra sidan kunde man tjäna en extra slant, med att vara behjälplig med andras deklarationer. Och det var behövligt för mig i alla fall. Små barn som skulle mättas och kläs. Hujedanmig!

Ska det bli snö idag? Ser så ut när jag spanar bortåt vägen. Återstår att se, men ni ska ha det så bra i alla fall. Hej då!

Ungefär så här känner jag mig!


Söndagsvila

Ingen ljusning vad det gäller våren. Idag är det 4 grader och slaskigt. Solen kan jag inte ens ana. Som vanligt alltså.

Jag vet inte vad jag ska göra idag, mer än slappa. Lite läsning i Andrew Taylors roman. Köpte en pocket på Ica. Skriven av Kristina Ohlsson som har skrivit "Askungar" (som jag inte läst). Denna deckare heter "Tusenskönor". Hon har fått bra respons som deckarförfattare, och jag hoppas på en bra stund med henne.

Såg Lewis igår kväll under protest från mina sömniga ögon. Sen tittade Matte in en stund innan jag gick och la mig. Han jobbade natt stackarn. Måste vara hemst att sitta och köra en massa fyllisar hit och dit. Hua! Då har jag det bra, som får ligga och sova i min himmelska säng.

Har kvar pannbiff att äta idag, så jag slipper laga nån mat idag. Köpte annars en massa lax i portionsbitar i fredags. Det är så snabbt tinat och tillagat, så jag tycker att det är perfekt. Och nyttigt!

Vet inte vad jag ser på TV ikväll. Kanske inget. Nu har jag inget mer att skriva om. Mitt lilla hjärta, Alec, är sjuk igen. Stackarn frös och snörvlade igår. Tycker så synd om honom, den lille pysen. Hoppas han kryar på sig snart.

Hoppas ni har det bra. Jag har av mig i morgon. Hej då!

Klart att jag njuter på denna plats.


Oh, vad jag älskar snö

Ja inte blir jag förvånad då jag drar upp persiennerna nu på morgonen. Det snöar igen. Marken är helvit, nollgradigt är det också och det blåser lite. Fy sjutton så less jag är på norrlandsvädret. Mina leder värker så fruktansvärt. Måste vara vädrets förtjänst. Inte nog med det, så ska jag tvätta idag. När jag helst skulle krypa ner i sängen igen och lossas att jag är en björn.

Apropå björnar, så har dom visst krypit ur idet redan. Läste i PT att det hade varit slagsmål mellan en älg och en björn i Petbergsliden. Matchen blev oavgjord med blodspillan. Jag tror att dom hade satt in eftersöksperson för att kolla hur älgen mådde. Bra så!

Igår var jag på Storheden och handlade. Så jobbigt! Bara det att plocka upp varorna på bandet och sen ner i kassar tar musten ur mig. Helst när man har händer som inte vill lyda mig. Men nu är det gjort för denna gång. Som tröst köpte jag en kartong jordgubbar, som jag åt igår kväll till filmen.

Idag mer än att jag ska tvätta blir det att göra pannbiffar med lök, att äta tillsammans med tomatsallad. Dom hade billiga, fina tomater på Ica. Jag köpte ett gäng. Jag såg också att dom hade flaskor. Jättefina i olika färger. Tyvärr kunde jag inte köpa några pga, att jag inte kunde rymma dom i nån kasse. Får nog göra en egen tripp och köpa flaskor till likören.

Måste åka ner på stan en sväng också, nån dag. Ska på Fritz Olssons med mammas guldklocka. Ska ha dom att gå igenom klockan och kolla den, samt sätta ett nytt armband på den. Det är ett litet armbandsur, som mamma fick av pappa vid nån födelsedag. Det har legat i mitt smyckeskrin i evigheter. Nu ska jag fixa det och använda det. Om än jag måste ha glasögon på mig, för att se vad klockan är.

Snart blir det melodikrysset och sen pannbiffsstekning. Efter det, vinterkläder på, för att gå till tvättstugan. Trevlig lördag mina vänner. Massor med kramar och hej då!

Nu håller dom på att vakna, ur vintersömnen.Grattis till guldet, Brynäs!

Idag startar vi här på Hagelvägen med -1 grad, men det ska bli varmare. Solen ska lysa upp, då och då.

Grattar Brynäs till SM-guldet i hockey. Måste vara skönt för Lulefansen, då SAIK bara blev silvermedaljörer. Men det kommer fler matcher och nästa säsong börjar vi om på nytt. Tycker det är kul med Johan Winblad på radio norrbotten som sjöng i radion innan slutspelet "SM guld, SM guld, SM guld". Han trodde det var klart redan då. Och på vilken plats kom Luleå? Jag vet att dom vann serien och fick en miljon för detta. Men dom förlorade mycket matchintekter. Skit detsamma! Nu kan dom göra sommarlov för hatet. Måste vara hemskt att vara så hatiska på ett lag, eller är det till sina s k vänner dom känner detta hat.

Igår kväll såg jag ett program om skönhetsoperationer på ettan. När jag växte upp var det inte så vanligt med såna operationer. Det var rika kvinnor i medelåldern och filmstjärnor i USA som sysslade med sånt. Nu är det unga kvinnor, som inte är så nöjda med sitt utseende. Det är botox, fettsugning, bröstförstoringar och jag vet inte vad. Nu har det fått så långt att man börjar ändra på sitt underliv också. Vet inte om man ska skratta eller gråta! Kan bara undra varför det blivit så. I tidningarna kan man läsa, att det finns så många barn som är fattiga. Samtidigt finns det artonåringar som har pengar till skönhetsoperationer. Och dessa operationer är dyra. Och jag skulle då inte vilja ha såna där läppar som en del sprutar sig till. Nästan hela ansiktet består av mun. Bläh!

Jag far till ICA Maxi idag för att handla lite. Ska kolla där om dom har flaskor till likör. Rätt vad det är så händer det! I kväll ska jag se en film "Mansfield Park" på åttan. Den börjar klockan 21. Annars är det läsning som gäller för mig nu. Och just nu är det duschen.

Ha en bra fredag hör ni! Hej då!

Solen ska titta fram idag!


Limoncello

Sydliga vindar, 3 m/s, 4 grader och lite halvsoligt. Ska bli kallare till kvällen och solen ska försvinna på himlapällen. Hade ju tänkt handla idag men jag ids inte. Skjuter upp det till i morgon.

Började läsa en bok skriven av Andrew Taylor igår. Jag har läst den förut. Den är den första i Roth-serien och mycket bra. En bok som man har stor behållning av, när man läser den andra gången. Den heter "De fyra yttersta tingen" och jag kan verkligen rekommendera den. Igår skippade jag TV-tittandet på kvällen, och bara läste.

Har plockat fram färsk lax ur frysen som jag ska laga till och äta idag. Ska också städa i kylen nu, när den inte är så fylld. Har en massa tomatsåser som jag måste kolla datum på. Sen har jag fått ett recept på kålpudding (utan kolhydrater). Ska skriva ner den i min receptsamling. Ni ska nu få ett recept på Limoncello (citronlikör) som jag brukar göra.Det ni behöver är en stor glasburk, 10 ekologiska citroner, 5 dl sockerlag (2 delar socker och 1 del vatten), 75 cl vodka.
Tvätta och skala citronerna med en potatisskalare. Det vita under skalet får ej följa med. Pressa saften ur frukterna. Lägg skalet i en stor glasburk tillsammans med silad saft, sockerlag och vodka. Rör om.
Låt blandningen stå svalt 5 dygn. Sila bort skalen och förvara likören i flaskor.

Prova att göra denna likör. Passar bra på sommaren och ska drickas iskall. Lycka till!

Ikväll är det match igen mellan SAIK och Brynäs nere i Gävle. Gäller vinna eller försvinna för SAIK i dag också. Vet inte om jag törs se den. Hua!

I alla fall ska jag se Emmerdale på lunchen. Ha ni nu en bra dag. Det ska jag i alla fall ha, trots att våren låter vänta på sig. Hej då!


Mera snö

-1 grad och snöväder. Det bara vräker ner. Vitt, vitt, vitt! Bara att hålla sig inomhus. Boken slutläst så jag kan inte läsa idag. Trist! Tur då att SAIK vann igår, fastän jag inte trodde på under. Pojkarna är så optimistiska och spelar på som bara den. Nog har dom lite tur också. Och otur, med bortdömda mål. Mål har dom svårt för att göra just nu. Men det blir ännu en match, denna gång i Gävle. Hur ska mitt gamla hjärta tåla detta.

Undrar om jag skulle kunna vinna på grannyran. Bara några miljoner, så att jag kan lämna detta snöland och dra söderut. Åtminstone hem till där jag kommer ifrån. Snälla!

Igår beställde jag nya gardiner till vardagsrummet samt kuddar till stolarna vid matbordet. Kuddarna var på rea för 29,50/st. Riktigt rosa med vita prickar. Kan det pigga upp mitt liv litegrann? Gardinerna är ljust grå med mönster nertill, som trädgrenar som kommer upp ur golvet. Snyggt! Isabel ska hjälpa mig vårstäda, om det nu blir vår nån gång. Men det blir när snön är borta och sopmaskinen har farit förbi här. Mina fönster är hemskt smutsiga. Dom var nog inte så rena när jag flyttade in, men nu är dom hemska.

I morgon eller på fredag ska jag fara och handla. Då ska jag kolla om nån bok också. Blir tokig om jag inte har nåt att läsa.

Matte har sovit här i natt och nu sitter han här och kollar på TV. Stackarn har sommardäck på bilen. Ni kan ju fatta hur det är i detta snöväder.

Ja det var några rader från mig. Ha en bra dag, så hör jag av mig i morgon. Hej då!

Jag kan hålla mig för skratt!Ingen vår idag heller

Det är 5 grader idag och ingen sol, än så länge. Det blåser lite däremot. Känns som om jag vill vara inne idag. Matte kom in nyss och ville låna min toa. Han kommer förbi och äter middag sen.

Ser att jag skulle behöva en ny plånbok, eller börs som jag kallar det. Den jag har håller på att falla i molekyler. Det betyder att jag måste ner på stan. Åhlens eller Smedjan kan jag tänka mig. Får se om det händer nåt sånt i helgen kanske. Beror alldeles på vädret.

Fick räkningen från Sunderby sjukhus igår. Man ska inte tro att det är gratis att ligga på sjukhus. Fast egentligen är det som om det var gratis. Två mål mat och två fika per dag, samt mediciner och övrig sjukvård. Allt för en kostnad av 80 kronor per dag. Om man vet vad det kostar i USA (skjortan) så får man vara nöjd att man bor i Sverige.

Såg eurovisionslåtarna igår. I alla fall nio av dem. Inget som föll mig i smaken. Experterna var Måns Z, Lena PH, Thomas L, Lisette (Romeo o Julia) och Gina (melodifestivalen) samt Christer (Mr melodifestival). Dom var väl inte heller det mest upplyftande. Mest negativ var Måns. Undrar om det är skägget han har skaffat sig, som drar ner honom?

Idag fortsätter jag läsa i boken. Till middag blir det nötstek, sås, grönsaker. Och till Matte potatis. Samma gamla nötstek. Men det blir gott.

Samtidigt idag i Oslo, fortsätter rättegången mot Breivik. Nu ska han i fem dagar få förklara sina gärningar. Har aldrig varit med om att en skyldig får så mycket tid, att försvara sig. Sluta nu med detta dravel!

SAIK spelar hemmamatch ikväll. Tror jag skiter i att se den matchen. Det gick ju bra sist, då jag inte såg. Det gäller vinna eller försvinna. På norrbottensradion tror dom att alla norrbottningar håller på Luleå och nu på Brynäs. Har dom inte fattat att i Abborrträsk, Glommers och t ex Arvidsjaur håller folk på Skellefteå sen urminnes tider. Bläh för norrbottensradion! Johan Winblad stick och göm dig!

Ha en bra dag mina vänner. Tänker extra på dig i dag Vivi! Hej då!

En röd ros till mina kära vänner!
Kallgrader i dag

Startar dagen med -3 grader och halvsoligt. Ute på promenadvägen är det isigt och då menar jag inte glansis utan tjorvigt isigt. Inget för rullatorpromenad. Har käkat en skinkmacka och druckit en mugg kaffe. Blir en vilodag för mig. Är i slutet på boken "Nattvandraren", så det blir läsning idag.

På radion diskuteras om rättegången mot Breivik ska få så mycket reklam. Breivik är nog lycklig för all reklam han får med sin rättegång. Jag tycker att dom kan låsa in honom och sen kasta bort nyckeln. Finns ingen nåd för honom.

SAIK fick äntligen en seger efter förlängning. Blir alltså en till match i Skellefteå, på tisdag. Jag såg inte gårdagens match. Mitt hjärta pallar inte. Känner i alla fall att jag gjorde rätt som plockade bort vissa s k vänner från FB. Detta hat pallar jag inte för.

Avslutade gårdagskvällen med att se "Morden i Midsomer" och "Foyle´s war". Hade tänkt se "Mästarnas mästare" men när dom gjorde om hela programmet, blev det inte så attraktivt för mig. Kanske jag kan se nån repris istället.

Har mycket köttstek kvar sen i går. Så jag har gott om mat att äta. Tunna skivor nötkött med nån grönsak. Tomat eller gurka, blomkål eller broccoli.

Det är också gott att sätta stekskivor på leksandsbröd. Sen ett glas mjölk till. Riktig middag blir det. Gott i magen.

Ha nu en bra dag mina vänner. Jag hör av mig i morgon. Hej då!

Nu är jag deppig

Och herre min je. Igår kväll började det snöa som bara den, och nu är marken vit igen. Ja till och med träden är vitklädda. När ska detta vända. Från en solig morgon till en snöig kväll, hände det i går. Jag vill inte detta. Jag vill ha gröna gräsmattor och gröna löv på träden.

På en madrass i mitt vardagsrum ligger Alec och ser på barnprogram. Isabel ligger på samma madrass och sover. Själv sitter jag vid datorn och lyssnar på radion. Samtidigt som jag skriver detta. SAIK fick stryk i går också. Med 0-1. Nu verkar det vara kört för dom. Dom spelar ju bra men kan inte göra mål. Och sen tycker jag att deras målvakt är endera hjulbent eller kobent. Om dom inte vinner i kväll så blir det Brynäs som vinner SM. All heder åt dom.

Idag ska jag koka potatis och grönsaker. Skiva stek och göra gräddsås. Sen blir det till att duka fram med svartvinbärsgele, smörgåsgurka och tomater. Återstår att äta med en del av min familj. Matte kommer inte för han är ledig idag.

Jag har inte ätit frukost än. Ska göra kaffe snart och breda en macka. Endera mjukkaka eller leksands. Som pålägg har jag ost, kokt skinka eller falukorv. Eller kanske jag kokar ägg och sätter på kaviar. Det var länge sedan.

Mörkret drar fram över Hagelvägen. Känns som om jag skulle vilja krypa ner i sängen igen. Nej nu är det bara att rycka upp sig. Det finns de som har det sämre än vad jag har.

Ska kolla femdygnsprognosen och se om jag inte hittar en ljusglimt nånstans. Ha det nu så bra mina vänner. Hej då!

Livet kan vara kul också!


Och solen skiner

Idag fem grader och det ser lovande ut vad det gäller solen. Igår när jag varit med soporna satte jag mig utanför tolvan och solade. Satt i drygt en timme och bara njöt av värmen som solen förmedlade. Det kändes ljuvligt att bara känna solens strålar. Hoppas att jag fick lite fräknar på näsan.

Matte dök nyss upp. Han har börjat tidigt och har nu ledigt till 10.45. Då passar han på att dricka en kopp kaffe. Mitt skellefteåfrämmande kommer inte förrän i morgon, men steken är klar och vilar sig i kylen.

Lyssnar på "Ring så spelar vi" nu. Det obligatoriska järnsläppet verkar vara slående för dom som ska svara på frågorna. Undrar varför det blir så? Utbudet på musiken är varierande kan man säga. Allt från Jerry Lee Lewis till Sean Banan.

Annars kan jag säga att vad dagen bjuder på är inte klart ännu. Lite läsning och mest vila. Mina vrister gör sig påminda i dag också. Gör att man känner sig levande, kan jag säga.

Ikväll ser jag Lewis om det går för sig. Beror på Alec kanske. Hoppas nu att ni får en bra lördag. Hej då!

Än har dom inte satt ut bänkarna framför husen, men jag har en rullator jag kan sitta på.

Fredagen den trettonde

Fredag den trettonde ska visst vara en olycksdag för många. Själv kan jag väl inte säga att jag drabbas av olycka just den dagen. I alla fall är det sju grader nu på morgonen och halvsoligt. Tar nog en promenad senare idag, om mina vrister inte säger ifrån. Konstigt vad jag ska ha denna värk nu. I morse fick jag verkligen ta i, för att stappla iväg till toan. Trodde fötterna skulle ramla av. Men nu verkar det ge sig lite, efter en kopp kaffe med tillhörande macka.

Apropå koppar så kom tekopparna och kannan igår och Isabel hämtade paketet. Kannan var mindre än jag trodde, men pryder nu mitt matbord med lite blommor i. Kopparna, med det vackra blommönstret står på en hylla i det öppna skåpet i köket. Allt för att pigga upp en gammal kärring.

Det blev tyvärr ännu ett bakslag för SAIK i går. Förlorade mot Brynäs i sudden med 3-2. Än är det inte kört, men nog ska det till mera kämpatakter från pojkarna på lördag. Då spelar dom hemma på Kraft Arena. Förstår nog att dom trevliga Lulefansen är lyckliga nu. Dom hatar verkligen SAIK. Förstår inte varför? Men vem bryr sig om vad dom tycker. Inte dom som spelar i SAIK i alla fall.

Vilket tvättberg jag klarade av igår. Nu är det rent och inplockat i skåpen. Sen gjorde jag en laddning köttfärssås, och Matte ch Isabel kom och åt middag. Idag steker jag en nötstek som ska ätas i morgon. Ska slå en signal till Pernilla idag och höra om dom kommer imorgon. I morgon kommer också Alec hit för att sova här när hans mamma ska på trettiårskalas. Tur att gladiatorna har slutat, så jag slipper se det. Är ju ett av Alecs favoritprogram. Men inte mitt kan jag säga.

Och Thorsten sjunger "Jag reser mig igen" på radion, och jag kan hoppas att SAIK också reser sig i morgon. Nu ska jag sätta mig i duschen en stund. Sen väntar det kära Emmerdale. Ha en bra fredag den trettonde. Hej då!

Nu är Tova 12 år, men se vilken gullunge hon var när hon var liten. Hon är väl gullig nu också, men inte liten.

Torsdag morgon

Idag 3 grader och fortfarande helmulet. Sitter här vid datorn med en ciabatta med rökt skinka och tomat på samt en mugg kaffe. Mina fotleder värker som bara den. Måste vara vädrets makter som spelar in. Har tagit sista antibiotikan nu och även dom sista cortisontabletterna. Men nog hostar jag ännu, men inte så allvarligt. Bara nu värmen kommer och snön far bort, så ska jag må bättre.

Igår kväll åt jag färska hallon som jag handlat på Ica Maxi. Mums smakade det, kan jag säga. Min handlingstur till Storheden gick bra, men nog glömde jag handla en del. Ja, det går ändå.

Isabel var här och fikade en stund på kvällen och sen kom Matte från sitt jobb. Skönt att ha några av mina barn hemma en stund. Det blir mer skratt och liv i lägenheten. Då trivs jag. Matte somnade så gott på min soffa och när jag steg upp var han redan på jobb.

Jag känns må så bra efter min påbörjade gallring på FB. Har också fått possitiv uppbackning av detsamma. Har inte tänkt gå in i evigheten missbelåten med mitt liv. Jag ser framåt i stället. Jag har så fina vänner och jag är glad för det.

Tur att det inte blev nån ny katastrof med tsunamin igår. Det räcker väl med hur det ser ut i världen med krig och elände. Och det som händer i Syrien nu, är hemskt. Kan inte omvärlden göra nånting?

Hoppas att ni, mina vänner, får ha det bra. Tänker på er! Hej då!

Mums!


Köra bil eller mobil

Mörkt och tråkigt idag. Två grader och helmulet. Bara att tända lampan i taket. En mugg kaffe och en ostleksands, så ska jag väl vakna till en ny dag. SAIK förlorade hockeyn igår välförtjänt, för dom var sämre i sitt spel. Roligt ändå att Lulefansen fick se bra hockey. Det är dom ju inte van vid. Man behövde bara öppna FB för att se detta. Vad jag förstår har dom bytt från Lule till Solna AIK och nu till Brynäs som fans. Själv är jag ju så blåst, som håller fast vid mitt gamla SAIK. I vått och torrt. Jaja, än är det inte kört, eller hur?

Idag blir det en handlardag för mig. Fick tvättid till i morgon, klockan 13. Matte kom och drack en kopp kaffe nyss. Han ska sova här i natt och slutar vid 21.30 tiden. Han har varit sjuk en vecka och hörs lite rosslig forfarande.

Hörde på radion att det inte blir förbud mot att ringa i mobilen när man kör bil. Tänker på de gånger jag åkt taxi med en ringande chaufför. Med hjärtat i halsgropen, har jag varit livrädd i den vingliga färden. Sen har jag sett kvinnor som har sminkat sig, medan de framfört sin bil. Ja jag säger då det. Hur långt kan man gå, innan man tycker det är förkastligt att brista i uppmärksamhet, vid bilkörning. Hua!!!

Jag vill inte vara med om detta när jag åker färdtjänst.

Ska nu göra en lista på vad jag ska handla idag. Ska bland annat köpa en köttbit som jag ska göra en stek på, ifall att Jocke och Pernilla kommer på lördag. Då blir det söndagsstek på lördan, med gräddsås och gammeldags grönsaker. Som på mormors tid. Kanske lite gele till detta.

Nu får ni ha det så bra alla goda vänner i rusket. Hej då!

Väntar snö

Plus två garder och molnigt. Ska visst bli snö idag. Vad jag längtar efter snö. Not! Har i alla fall sovit gott, fastän jag fortsätter hosta. Har inte kommit mig ut i grannhuset för att boka tvättstugan än. Får ta det idag.

Idag är det vardag igen och det betyder Emmerdale. Sen ikväll startar SM finalen i hockey. Klockan 19 på fyran. Undrar om jag kan klara av att se detta? Kanske jag gluttar lite. Det är ju hemmamatch för SAIK, och det brukar ju gå bra då. Men vi får se hur det blir.

Hörde på radion att några har stulit leksaker som skänkts till sjuka barn. Det var barn på Drottning Silvias sjukhus som skulle få dessa leksaker. Finns det ingen moral ens bland tjuvar? Finns det inget som kan överraska mig numera? Det finns väl ingen försäkring för detta. Hur ont det gör mig. Det är väl nog svårt att vara sjukt barn och sen bli bestulen på leksaker. Skitstövlar!!!!!

Idag har jag startat med två leksands, en med ost och en med skinka. Till det en mugg kaffe. Tänk så gott med detta bröd, så knaprigt och smaskigt. Gör gott i magen. Blir nog en hamburgare med sallad till lunch. Och jag steker nog en fiskbit till middag, även den med sallad. Jag har varit så strikt med att inte äta vissa kolhydrater, tom på sjukhuset. Då nobbade jag potatisen, fastän det var det mesta som upptog tallriken. Jag blev mätt ändå, bara på sovel. Jag vet att bröd innehåller kolhydrater, men där går gränsen vad det gäller leksandsbröd. En hård macka kan väl inte göra att jag tjocknar till. I alla fall har magens omkrets minskat.

Nu är det bara att längta tills att mina koppar kommer med posten. Senare i veckan blir det en tur till Ica Maxi för att shoppa. Ska väl vara pigg då, så jag orkar. Matte ska väl börja jobba i morgon. Kanske han tittar in hit då. Eventuellt sover han här.

Ja då var det slut på skrivandet för denna dag. Ha en bra dag och jag önskar er fint, soligt vårväder. Inte som jag har det, rusk.

Hej då mina vänner!
Host, host

Plus en grad nu på morgonen och det blåser SO vind, lite grand. Solen skiner och det ser härligt ut så här från insidan. Har ätit en leksands med ost på och druckit kaffe. Vad som väntar mig denna dag vet jag inte än. Ska väl ta en tur till tvättstugan och boka en tid. Tvättkorgen svämmar över.

På radion berättar en kvinna om, när katten höll på att äta upp laxtårtan. En ganska rolig historia. På radion kan dom roa en, vill jag mena. Igår kväll såg jag en gammal "Morden i Midsomer". Sen visade ettan andra delen av Milleniumfilmerna. Såg en stund men var tvungen att knoppa. Har ju sett den förut.

Fortsätter med cortison och antibiotika och jag tror det är nödvändigt. Känns inte frisk ännu. I alla fall dammsög jag i går och det ser ganska hyfsat ut här hemma. Ska väl snart ta en varm och skön dusch. Till lunch steker jag en bit lax med sallad och till middag blir det entrecoten som blev kvar igår, även det med sallad. Magen har ju krympt tack och lov, och det känns bra. Annars vet jag att cortison gör att man svullnar upp. Inget jag stävar efter. Men nu är det ju livet som gäller och inte en skönhetstävling. Är ganska less och läsa på FB om alla bantningsknep, helst när man vet att dom flesta som skriver inte är överviktiga.

I morgon börjar slutspelet i hockeyn med match i Skellefteå. Fyran visar det klockan 19. Törs jag se den matchen? Kan bli spännande. Hjärtat bankar ju för SAIK! 

Ha en bra dag mina vänner! Hej då!

Påskdagen

Nu är jag igång igen, efter en vecka på Sunderby sjukhus. En händelserik vecka kan jag säga. Började med en förskräcklig hosta och med svårighet att andas. Går nu på en cortison- och nån sorts antibiotikakur. Kan i alla fall känna att det är skönt att vara hemma trots att jag blivit väl omhändertagen på lungan. Sista dagarna var jobbiga med en rumskompis som var stökig på nätterna. Hon hade nog mest jobbigt själv. La mig vid tiotiden och har nu stigit upp, gjort kaffe och rostat bröd. Frukost!

Igår kväll beställde jag två tekoppar och en kanna från Oscar Clothilde. Längtade efter den engelska stilen med kopp och fat. Koppen heter St. James och passar mig perfekt. Kostar 89 kronor styck. Kannan heter Krusbär och jag ska ha den som vas eller vattenkanna. Gammal stil på denna kanna, kostar 99 kronor.
Minns att mormor hade en sån kanna som hon hade mjölk i. Grejorna kostade 277 kronor och skickas frakfritt inom landet. Blir nog mer att shoppa från detta ställe.

SAIK är i SM final nu. På tisdag startar den verkliga finalen. Mot Brynäs blir det. Kul med matcher mot Brynäs som spelar en rolig hockey.

När jag kom hem igår fick jag börja med att byta i sängen och vädra ut ordentligt. Bort alla baciller och in ny luft. Annars blir det en lugn dag för mig. Har tagit fram entrecote som jag fixar till middag med en sallad.

Ska boka en klippning hos Isabel så snart som möjligt. Hon har jobbarhelg  nu så det blir inte i helgen.

Ha en skön söndag mina vänner. Hej då!

Sjuk

Nu är jag sjuk. Tack Alec för smittan. När jag var på Ica Maxi igår fick jag världens huvudvärk och sen satte hostan igång på högvarv. Bara hem och inta sängläge. Pallrade mig upp vid åttatiden för att se Lewis. Men jag har inget minne av handlingen. Vem var mördaren? Stor idé att se programmet. Sen har jag haft en orolig natt. Alec och Isabel har sovit här. Blir nog ingen tvättning idag, fastän jag behöver tvätta underkläder. Får skicka Isabel och ändra tid.

Jag skriver inget mer idag. Orkar inte. Ha en bra dag, ni friska! Hej då!

RSS 2.0