Söndag morgon

 
Helmulet idag och regnet hänger i luften. På radion sänder "Mannheimer & Tengby" från bokmässan i Göteborg. Ska snart äta frukost efter att ha smällt i mig 6 piller. Konstigt att inte min stackars mage säger upp sig. Matte tittar in och gör kaffe på sin rast.
 
SAIK slog Färjestad igår så nu börjar allt vara som vanligt igen. Jag såg inte Doobidoo igår utan en del av Midsomermorden. Före detta såg jag en kvinna från Laholm vinna en miljon på postkodslotteriets frågesport. En fantastisk kvinna som verkade kunna allt. Visserligen chansade hon mycket men det var ju ändå rätt. Roligt att hon vann en miljon.
 
Gott med palt igår. Roligt också att äta tillsammans med barn och barnbarn. Har sovit bra i natt och var upp vid fyratiden och tog en värktablett. Somnade om och sov till åtta. Skönt att få sova igen, så länge som det varar.
 
Blir väl en slöardag för mig. Stickar på Alecs sockor och läser lite. Matte får stekt palt till middag. Ikväll lite TV, tror jag. Som vanligt händer inget här. Nu är i alla fall stolar, grill och pelargoner i förrådet. Isabel och Matte såg till det och Alec sopade däcket. Nu är det bara för mig att köpa ljung och sätta ut dom. Sen kan snön komma. Önskar er en bra dag
                                      Hej då mina vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                
 
 
 

Paltdag

Då var det lördag igen och veckorna går undan. Isabel var och handlade åt mig igår samt hämtade ut medicinen (smärtstillande och antibiotika). Alec och Matte åt middag här. Sen spelade Alec och jag Safari, ett sällskapsspel om djur. Och Matte for hem. Senare tittade jag på Fångarna på fortet tillsammans med Isabel och Alec. Jag kan säga att jag inte brukar se detta program, men fick ge mig för majoriteten. Det är demokrati det. Efter att mitt sällskap farit hem såg jag Morden i Midsomer. Sen sängen.
 
Sov bra till fyra när värken satte igång. Låg ändå kvar i sängen till 7.30. Frukost som bestod av limpa med cognacsmedvurst och till det kaffe. Läste PT och AB på nätet. Och sen radions P4 med Ring så spelar vi.
 Väntar på melodikrysset.
 
I AB läser jag att en lärare i USA har skjutit ihjäl sin 15 -årige son, i tron att han var en rånare. Hade nu inte det varit så lätt att har skjutvapen hemma, hade det kanske inte hänt. Men i USA vill man ha rätt att försvara sig, om än det är sina barn man ska försvara sig mot. I en annan delstat har dom släppt en man som suttit 15 år i fängelse, oskyldigt dömd. Nu har dom upptäckt att hans DNA inte är det rätta. Tänk er att sitta inne 15 år för nåt man inte har gjort.
 
I samma tidning kan jag läsa att Zlatan har förargat renarna, med att ha en fjällstuga i bästa renbeteslandet och att Pernilla Wahlgren känner sig mörbultad efter sin gallstensoperation. Det där med renarna är ju inget nytt. Dom har väl snart bästa renbeteslandet på plattan i huvudstaden. Och stackars PW som måste utstå smärta som alla andra patienter. Så är det.
 
Idag har vi 7 grader nu och än så länge uppehåll. Men på radion sa dom att det kan bli regn som kommer från västerbotten. Bara det inte blir snö är jag glad. På eftermiddagen ska Isabel och jag göra palt som vi ska äta till middag. Tänkte att Isabel ska lära sig göra det, så hon kan ta över när jag inte finns längre. Det är ju inga konstigheter. Jag hoppas ni får en fin lördag mina vänner. Hej då!
 
                              
 
 

Regnblött

Har sovit i natt. Hur underbart är det inte. Däremot har jag haft mardrömmar. Drömde att jag var och sökte jobb på nån myndighet och där upptäckte dom att jag hade en hjärntumör. När jag vaknade var jag helt förvillad. Skönt när jag upptäckte att det bara var en dröm.
 
Vid omläggningen igår tog dom min teori på allvar, att det var salvan som gjorde att det var ont.  Därför använde dom en annan salva. Smärtan minskade. Men ändå ringde min doktor till mig på eftermiddagen. Efter prat så skrev han ut starkare värktabletter och mera pencillin. Såren har i alla fall minskat i omfång. Bra så!
 
Matte åt middag här, snitzel. kroketter och sallad. Efter jobbet kom han hit och sov här. Han hade också handlat lite. På TV såg vi kockar som tävlade och folk som tävlade i bakning. Det är mycket såna program nu på TV. Man kan tävla i allt.
 
Matte ska äta middag här idag innan han far hem efter jobbet. Isabel och Alec kommer också hit och äter middag. Isabel ska även på apoteket och hämta ut mina piller.
 
Ska nu ringa Älvsby VC och förnya ett recept åt Matte. Tur att jag kan vara till nån nytta. Klockan 13 ska jag tvätta. Visserligen har jag inte mycket tvätt men det är bäst att hålla igång tvättmuskeln.
 
Jocke, Pernilla och Tova är i huvudstaden denna helg. Dom flög ner igår. Hoppas dom har bättre väder där än här. Just nu är det 4 grader, men stora delar av norrbotten har snöslask. Igår regnade det hela dagen här. Inte så upplyftande väder tycker jag.
 
Ska nu göra frukost och sen vänta på att ÄVC ringer upp mig. Ha ni nu en fin fredag. Tänk att på måndag är vi inne i oktober månad. Tiden går fort, snart är det jul och snart sommar igen.
 
                           Hej då!

Känner mig som ett monster

Ännu en fasansfull natt utan sömn. Nu har jag gett upp och tror inte att pencillinet hjälper mig. Panodil hjälper inte heller mot värk. Idag kommer ju sköterskorna för omläggning. Kanske jag nekar nån mer omläggning. Kanske det blir bra utan salvor och skit. Tror att salvan dom använder sätter igång värken. Hade faktiskt mindre ont innan jag var till doktorn. I alla fall har jag duschat nyss för att inte skrämma ihjäl dom med en hålögd uttröttad monsterkvinna. Jag alltså.
 
Ingen handling blir det för mig idag heller. Jag orkar inte ge mig ut. Har en korvbit i kylen så jag kan ge Matte lite middagsmat. Kokar nån potatis och stuvar spenat samt gör en sallad till detta. Sen får jag önska att Isabel handlar i morgon till mig. Om nu inte jag blir bättre i morgon.  Kan jag ha sån tur?
 
Håller på och syr ihop Hedvigs tröja. Och det blir väl det jag gör under dagen.  Ser väl Emmerdale på TV men vet inte om jag ser nåt mer. Har svårt att koncentrera mig då det gör ont. Hör själv vilken gnällspik jag är. Kanske dags att dra ner rullgardinen. Jag hoppas ni har en bättre dag än vad jag har.
 
                         Hej då!
 
 
 

Stora fötter

I natt har jag fått sova. Underbart att vakna utsövd vid sex.  Men jag gick  bara upp och tog pencillin och gick tillbaka till sängen och fortsatte sova till 7.30. Nu har jag druckit en mugg kaffe med tillhörande lingongrova.
 
Det är sex grader ute och lite halvmulet. Igår körde jag med falsk marknadsföring när jag skrev att jag skulle städa bort sommaren från uteplatsen. Men tji vart det. Har skjutit det på framtiden. Blir jag förvånad? I alla fall så har jag bara några varv kvar på Hedvigs tröja. Så idag blir det att sy ihop den. Tror jag stickar en till medan jag är igång. Sen blir det att sticka sockor igen.
 
Kanske jag far och handlar på eftermiddagen. Det är ju ingen omläggning idag utan dom kommer i morgon istället. Skönt för då får jag en till dag med mindre smärta.
 
Längtar tillbaka till mina gamla fötter utan sår. Vet inte hur jag ska undvuka att stöta tårna, när jag drar fram i min lägenhet. Kanske jag har för stora fötter eftersom dom är i vägen hela tiden.
 
Nu väntar duschen. Jag önskar att ni får en bra dag. Hej då!
 

Ont, ont, ont

Om man har ont i ett sår läker det dåligt, eller inte alls. Om värktabletter inte hjälper mot smärtan. Då är kontentan den att såret aldrig läker. Sen omläggningen igår har jag haft ständig smärta. Vid nästa omläggning, på torsdag, nekar jag att dom får använda denna salva som framkallar smärtan. Hur kul är det att ha ont hela tiden. Det räcker så bra med att ha ledvärk. Säger bara SKIT!
 
På morgonen var det 4 grader men det ska bli en solig dag. Ska snart äta frukost och ta två panodil. Sen stickar jag en stund innan Emmerdale. Igår ringde en god vän och vi pratade en lång stund. Skulle önska att vi kunde ses. Men hon bor i Örebro så det  är ju inte nästgårds. Får lägga det på min önskelista.
 
Isabel är ledig idag så hon skulle komma och hjälpa mig att städa bort sommaren på uteplatsen. Så ska jag senare i veckan köpa några ljung på kruka. Bara till lyst. Ska ställa in pelargonerna i förrådet och kolla om jag kan övervintra dom.
 
Nu haltar jag in i köket och gör mig en kaffekopp. Till kaffet en lingongrova. Ska ringa till Pernilla och få Oscar och Tovas klädstorlekar. Det börjar ju bli tid att köpa julklappar. Jag hatar att köpa det i sista minuten.
 
Som vanligt önskar jag er en fin tisdag. Hej då!
 
                               

Morning sunshine

Det är en blå himmel nu på Björkskatan. Tror det är lite kyligt så här på morgonen. Var vaken före sex och tog mina piller. Frukosten får vänta en stund pga att jag inte kan ta antibiotikan tillsammans med mat.
 
Igår blev det mycket stickat framför TV-n. Så det blev att se en massa repriser. Bara för sällskapets skull. Körslaget, X factor t ex. Tävlingsprogram visas på TV hela tiden. Man tävlar i matlagning, musik, bakning osv. Ta det där programmet som visas på trean där före detta sportstjärnor tävlar i par med nån så kallad kändis. Vilket skitprogram! Finns det nån rättvisa i dessa tävlingar. Sen är ju kändisarna så dåligt tränade att dom blir skadade hela tiden. För att inte tala om hur det fuskas. Det verkar som om man skulle kunna gå över lik för att vinna. Nu menar jag inte att alla fuskar. Men ett par stycken utmärker sig mer än andra. Försöker nog undvika detta program i framtiden.
 
Matte åt middag här igår innan han for hem. Köttfärssås och spagetti. Gjorde även en matlåda år Isabel till idag. Matte är nu ledig till torsdag.
 
Idag blir det omläggning av tår. Måste höra om det är meningen att det ska göra ont efter omläggningen. Har nu ätit 20 tabletter och har 20 kvar av kuren. Hoppas smärtan ger sig snart. Nu är det ju så, att det inte gör ont hela tiden. Men efter omläggningen gör det ont ett par timmar och sen smärtar det då och då. Utan smärtstillande skulle jag inte klara mig.
 
Ska nu in i duschen så att jag är ren när Åsa kommer.
 
                          
                                   Hej då!
 
 
                                
                                
 

 
 

Sopor

 
Gräddstuvad pasta med bacon, lök och skivad gurka. Klockan 7 var jag uppe och lagade detta så Isabel ska få ta med sig till lunch på jobbet idag. Glad om jag kan vara till hjälp som tack för allt jag måste ha hjälp med.
 
Inte är det bättre i mina stackars tår ännu. Tur att jag har flera burkar panodil att knapra på. Igår haltade jag iväg till sophuset med ett lass sopor. Plast, glas och tidningar bland annat. Skulle önska att jag hade lika mycket pengar som sopor. Försöker tänka på vad jag köper för slags förpackningar. Men ibland finns det inget alternativ att välja på.
 
Är det nån som kommer ihåg den tid då man fick köpa mjölk på mejeriet i en medhavd mjölkkruka? Eller senare, då man lämnade en litersflaska i glas (i pant) och fick en fylld med mjölk. Detsamma om man köpte grädde eller fil. Mamma köpte nåt som hette täte på mejeriet och gjorde  långfil på detta hemma. Och plastkassar fanns inte på den tiden. Man hade en väska eller korg med sig när man gick på affären. Glass t ex fanns bara på mejeriet där jag bodde. Minns en pinnglass, vanilj med ett chokladöverdrag. Mums vad den var god. Och sen kom en glass, puckstång jordgubb, som blev min favorit. Men då fanns den på affärerna eller kioskerna. Tyvärr slutade dom göra den. Kan inte förstå varför. Jag vet att den var populär.
 
Fortsätter sticka idag. Hedvigs tröja är halvfärdig. Den blir snyggare i resårstickning än Millas i slätstickning. Kanske jag gör en i resår också till Milla. I nån annan färg. Eftersom Milla är svart kan det passa med en tröja i nåt rött eller så. Får se hur jag gör.
 
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och en macka. SAIK fick stryk av Växjö igår hemma. Men jag är inte orolig det minsta. Snart är dom samlade dom ordinarie spelarna igen. Det är roligt när ungtupparna får visa sina krafter om än det blir bakslag. Serien är lång så det hinner hända mycket innan våren.
 
Matte jobbar idag så får se om han kommer hit nåt. Ha ni nu en bra söndag. Hej då!
 

Mjölkkrukor och mjölkflaskor    
 
                            
 
 
 
 
 

Min mage säger snart stopp

Ska börja med att rätta mig från gårdagens skrift.Det var inte höstdagjämning igår. Det är idag. Hade för mig att det brukar vara den tjugoförsta september, men så fel jag hade.
 
Igår efter att Åsa från VC varit och lagt om tårna satte det igång och sprängvärka. Det höll på i ca tre timmar. Varför? Måste höra med henne på måndag, om det ska vara så. Just nu är det lugnt på den fronten. Men jag tycker att min mage börjar känna av alla piller. Och det kan man förstå att det inte ska vara så nyttigt med alla tabletter jag proppar i mig. Kanske skulle det vara bättre med suppar, som man ger barn.
 
"Ring så spelar vi" är igång i radion och snart blir det melodikrysset. Efter detta blir det dusch och sen lunch. Kanske en omelett med ost och tomat. Jag ska också sticka en stund. Gör det medan det är ljust. När det nu är så mycket svart garn, är det svårt att se hur maskorna ser ut, om det är för mörkt inne. Beror på att jag ser sämre nu för tiden.
 
I PT läste jag om en kristen irakisk familj som har bott i Älvsbyn i fem år ska utvisas. Man kan tänka sig vad som väntar dom när dom landar i Irak. Jag kan inte förstå vad det är för människor som jobbar på imigrationsverket. På TV såg jag också att en liten flicka ska utvisas. Hennes föräldrar är försvunna och flickan har bott två år i ett familjehem. Hon utvisas ensam till Frankrike. Hur ska hon kunna klara sig. Hon är bara några år gammal. Jag skäms å mina landsmän som är så ogina med att dela med sig av vårt land. Vi kan ju inte skylla på överbefolkning. Om nu myndigheterna sket i att festa för miljontals kronor kunde vi ju ha råd att bjuda in fler flyktingar hit.
 
I Luleå finns det en grabb som heter Joel som har pantat burkar och flaskor för 19000 kronor på ett år. Han har hittat panten inne i stan under året. Fantastiskt måste jag säga men samtidigt förstå att Luleborna är ett skräpigt folk.
 
Slut på bloggen för idag. Ha en fin dag och hej då! 
 
    Mums med omelett!                                     
 

Höstdagjämning

Hade en ganska behaglig dag igår, trots att det var tvättdag. Hade inte så ont. Men i morse satte det igång igen. Jag tror jag blir tokig när det sätter igång. Omläggning senare idag. Efter omläggningen brukar det vara ont några timmar. Kan det vara så att jag får sockerpiller istället för antibiotika.
 
Började på Hedvigs tröja igår. Den blir mera svart med lite gråa, rosa och vita pluppar. Stickar resårstickning hela tröjan tror jag.
 
Gick inte så bra för SAIK igår. Dom fick stryk av HV med 1-0 borta. Tyvärr har dom en massa skadade spelare så dom fick skicka 15 spelare födda på nittiotalet. Så man får ändå tycka att det gick bra. Men det skulle kunna behövas lite erfarenhet i laget. Ja, jag är inte orolig. Det kommer andra tider innan serien är färdigspelad.
 
Höstdagjämning är det idag. Och snart är det slut på denna månad också. Igår var det bra väder tills jag var färdig i tvättstugan. Då satte det igång att regna och sen regnade det hela kvällen. Nu regnar det inte men ändå är det mörkt på himlen.
 
Ska snart göra mig en kopp kaffe och en morgonmacka. Klockan 11.35 sätter jag på TV4 och ser Emmerdale. Ikväll ser jag Doobidoo och kanske Skavlan. Moa Lignell är ju gästartist där ikväll. Hon har ju släppt en ny skiva.
                               En massa bra låtar på den. Vi får nog höra en från den nya plattan. Önskar er en bra dag.
 
                                             HEJ DÅ!
 

Tid för ljungplantering

En mulen dag när jag kollar ut genom fönstret. Ja, ja jag har väl inte planerat nåt solande idag. I går satt jag en stund utanför Ica Maxi och solade när jag väntade på att bli upplockad av Matte. En härlig stund.
 
Har sovit bra i natt. Var uppe vid fyratiden och tog några värktabletter och sen somnande jag om och vaknade vid sju. Ska snart göra kaffe och en macka innan duschen. Sen blir det tvättstugan för mig. Matte for hem efter sitt skift igår. Nu är han ledig till söndag.
 
Jag äter ärtsoppa med leksandsostmacka till. Det blir lunchen och till middag en hamburgare med sallad. När vi sen kommer till kvällen och TV så är jag inte säker på om jag över huvud taget startar den. Kan vara lika skönt att ligga och läsa.
 
Såg att Ica hade hemma ljung redan.  Ska köpa några till uteplatsen. Måste försöka ta in stolarna och ordna till det på uteplatsen nu snart. Innan snön kommer.
 
Nu ska jag göra klart räkningarna för utbetalning på förfallodagen. Tycker tiden går så fort när det gäller räkningarna. Man får väl vara glad att man kan betala dom. Nån vinst på postkoden kan man inte räkna med.                 
 
                                         Hör av mig i morgon. Nu väntar räkningar och kaffet så hej då!

En helt vanlig onsdag

Ja så var det onsdag igen och löningsdag. Igår hörde jag på nyheterna att en del pensionärer ska få mindre skatteavdrag. Det betyder att dessa människor får 50 kronor mer i månaden att slösa med. Regeringen är god. Påminner mig om då jag bodde i Östergötland på sjuttiotalet. Då fick vi två kronor i bostadsbidrag i månaden. Höll på att skratta på mig. Iddes inte lösa ut dessa kronor. De här pengarna är väl ungefär som dessa två kronor. Med den skillnaden att numera går pengarna in på kontot och då kom dom på pappersavi.
 
Idag blir det omläggning igen. Vaknade vid femtiden med tåilning. När ska detta helvete sluta. Är inne på femte dagen med antibiotika. Tycker att det snart ska ge sig. Eller?
 
Matte har sovit här i natt. Han slutade redan vid tvåtiden i går eftermiddag och då kom Isabel hit och klippte honom innan hon for till jobbet. Såg sen på kvällen fotbollen från Paris med Zlatan. Hans lag vann med 4-1 över Kiev. Zlatan gjorde ett mål (straff). Sen blev det sängen.Matte skulle ju börja jobba före fem på morgonen.
 
Få se vilken dag jag far och handlar. Kanske blir det idag om distriktssköterskan kommer tidigt. I morgon ska jag tvätta så då passar det inte. Då får det bli på fredag, den dag som det är mest folk på affären. Men förstås då är det omläggning igen. Det ger sig.
 
Hundtröjan är nästan färdig. Ska bara sys ihop. Sen börjar jag på Hedvigs tröja. Behövde inte dammsuga igår för det gjorde Isabel när hon väntade på att Matte skulle komma för klippningen.
 
Snart ska jag gå i förrådet och hämta en fotpall som jag kan ha fötterna på när jag blir omlagd. Men nu kom Matte så då får han hämta den.
 
Det var allt för idag. Ha det bra och hej då!
 
                              Hedvig
 
 

 

Utvilad

Har sovit ganska bra inatt och det känns bra. Har börjat den nya dagen med intagande av en massa piller. Och snart ska jag göra kaffe och en lingongrova. Idag vet jag inte vad jag ska göra. Stickar väl klar tröjan. Sen hade jag tänkt dammsuga. Matte ska få snitzel  till middag. Det var det han handlade igår.
 
Sen är dagen öppen för nya förslag. Nu ser jag att solen tittar fram och det känns bra. Igår kom då inte solen fram som dom sa. I stället blev det regn på kvällen. Nu är det bara att plocka in trädgårdsmöblerna. Tror inte att det blir nån mer dag i höst som jag vill sitta ute. Dom ända som jag kan tänka mig som är kvar där ute, är rökarna. Jag har ju tillhört den skaran förut, så jag vet vad jag talar om. Då man satt i en filt med kaffekopp och ciggen. Tur att jag la bort den ovanan som i och för sig var ganska trevlig. Man träffade ju många trevliga människor i rökrutan, om ni förstår vad jag menar.
 
Det var några ord från mig så här på morgonkvisten. Ha det så bra idag så hör jag av mig i morgon.
 
                             

Fortsatt smärta

Ser ut att vara ruggigt ute nu på morgonen. Hua! Känns lite hurvigt även inne. Mina tår bultar och har sig. Längtar tills det slutar göra ont. Alltså ont har jag nästan jämnt men det är en annan känsla med den reumatiska värken. det är som tandvärk. I tårna är det en ihållande smärta. Jag har lust att bara skrika rakt ut. Men vad hjälper det. Åssit.
 
Såg ett jättebra program på tvåan igår. Tror det hette nordisk vildmark. Norra Finland stod i centrum och man fick se björnar, vargar, lodjur och järvar i sin rätta natur. Om ni inte såg detta progam kan jag rekommendera detta. Se reprisen eller på play, om det går. Sen såg jag en Beckfilm som jag inte sett förut. Handlade mest om Gunvald Larsson. Sen blev det sängen.
 
Idag kommer distriktssköterskan och lägger om tårna. Matte kommer också. Han jobbar idag. Ser Emmerdale och stickar. Kanske blir jag klar med hundtröjan idag. Ikväll ser jag "Lilyhammer" och "Injustice". Och då var den dagen slut.
 
Nu har jag för mig att dom har lovat sol idag. Så det kan bli en fin promenad om nu inte tårna säger stopp. Just nu har jag svårt att bara gå till toan. I alla fall önskar jag er en fin dag.
 
                                   

 

En söndag med panodil

Tyvärr blev det förlust för SAIK igår med 3-2. Man kan säga till lulefansens glädje. Jag kan kalla det skadeglädje, för det finns väl inget mer glädjande än att slå Skellefte för dom. Men då kan jag säga att dom fick hjälp av en dalmas, för han som gjorde det avslutande målet kommer från Mora. Skit detsamma dom ska inte tro att bara för att dom slog SAIK ,så blir dom svenska mästare. I alla fall kan dom inte ta bort glädjen jag känner för dom unga pojkarna i SAIK. Dom visar fina takter.
 
Har inte så bra i tårna ännu. Sov till fem i morse och då började dunkandet igen. Försöker tänka bort det men jag har svårt för det nu. Har förgäves letat i byrån efter min duschstrumpa, så jag kan ta en dusch. Den är borta. Får be Isabel komma och leta. Är ju längesedan jag använde den.
 
Solen blickar blygt ner på mig idag. Ska det bli en lika fin dag som igår. Hoppas det! Jag har börjat på den nya boken av Andrew Taylor "Den amerikanska pojken". Handlingen utspelar sig i Rosington, London på 1800-talet. Taylors böcker som jag hitintills läst, utspelar sig alla i Rosington och dess närhet. I denna bok får jag för mig nu, att den amerikanske pojken ska vara Edgar Allan Poe. Han skrev ju också psykologiska thrillers för länge sedan. Ska bli roligt att se om denna bok är lika bra som dom andra jag läst.
 
Få se vad jag äter idag. Dom antibiotiska tabletterna jag äter nu ska man inte ta tillsammans med mat. Utan dom tar man en timme före eller efter maten. Krångligt för mig som skulle vilja ta dom till maten. Men det är bara att böja sig för vetenskapen. Men följden blir att jag hoppar över maten.
 
Hör på radion Mannheimer & Tenby nu. Bra musik dom spelar.  Ikväll ska jag försöka stå ut med kanal 4 på TV och se nya Beckfilmen. Tror inte att jag sett den förut.
 
Nu ska jag ta några panodil och hoppas jag känner mindre smärta sen efter det. Fortsätter sen sticka en stund. Igår upptäckte jag att jag hade stickat fel, så det blev att repa upp ett långt stycke. Tur att jag inte stickar på ackord. Ha det i alla fall en bra söndag och hej då!
                                 
                                      

Målkalas

Och snart har hela dagen gått. Det har också hänt mycket för mig idag. Uppe med tuppen för att vara färdig före nio då Isabel, Alec och jag skulle fara till Coop Arena och se Oscar och SAIK spela hockey mot Luleå. Roligt att se pojkarna spela. Redan efter 10 sekunder gjorde SAIK mål och sen var det bara att räkna in det ena målet efter det andra. SAIK vann med 9-4. På eftermiddagen skulle SAIK spela mot Björklöven. Där blev det också vinst med 4-1. Oscar gjorde två mål. I kväll spelar SAIK mot Luleå i elitserien på Coop Arena. Skulle ha varit där egentligen, men det får räcka med hockey för idag. Träffade Jocke där på arenan och även Daniel, Oscars morfar.
 
Efter hockeyn köpte vi mat på Korv-Gubbens och åt där i bilen. Sen lite handling på Kvantum och hämtning av ett paket på kiosken Björkskatan. Det var mina burkar samt spegeln som kommit. När vi kom hem vilade Isabel på soffan och jag gick ut med Alec så han kunde visa de konster han hade lärt sig med skateboarden. Han hoppade och stog i så man trodde att han skulle bryta benen. Men så blev det inte, tack och lov.
 
Nu ska jag vila en stund. Jag kan meddela att vädret har varit underbart soligt och varmt idag. Hörde på radion i morse att det hade snöat i Luleå. Har jag då inte märkt av. Kan det vara för att Lule är ganska stort (hm), enligt en del Lulebor är det så.
 
                       Ha nu en skön lördagskväll! Hej då!


SAIK-Modo 5-1

Inte har jag sovit många minuter i natt. Det resulterade i att jag ringde Jörgen Harila, min doktor på VC, nu på morgonen. Jag ska få komma dit på eftermiddagen. Hoppas då att han kan göra nåt åt mitt dunka, dunka i tårna. Samtidigt som jag far dit kan jag också lämna gammal medicin på apoteket.
 
SAIK vann över Modo igår kväll med 5-1. Duktigt! Bra början på säsongen. Bara det nu fortsätter så. Laget verkar vara bra sammansvetsat.
 
Har druckit en kopp kaffe och ätit en leksands med skinka och tomat på. Kändes gott i magen. Ska snart in i duschen och snygga till mig. Känner mig lite avslagen så här på morgonen. Men det beror väl på den dåliga sömnen.
 
På TV igår kväll såg jag tävlingen med kockarna. Kan inte påstå att det var så bra. Tror jag skippar det i fortsättningen. Ikväll blir det väl "Doobidoo" som vanligt. Sen blir det nog en tidig kväll för mig. Om jag ska orka på Oscars hockeymatch i morgon, är det bäst att sova ut ordentligt. Om nu mina tår vill vila.
 
                                       
 
Ni ska ha det så bra så skriver jag mer efter hockeyn i morgon. Hej då!
 

Elitserien startar

Idag  ska det bli solsken här. Bra för jag ska tvätta och det blir mycket vandrande för mig då. Och det är ju inte så kul om det regnar. Var uppe redan 6.30 pga tåvärken. Har inte haft nån bra nattsömn.
 
Igår målade jag höstolen första varvet. Tyvärr det så mörkt i hörnet där jag hålls och målar, så man får se hur det blir, när stolen kommer i ljuset. På TV såg jag Efterlyst och sen stängde jag av den och lyssnade på Karlavagnen på P4. Där pratade dom om att äta kött eller inte. En del människor äter kött varje dag. Hur ska dom ändra på detta? En man hade på förslag att alla kor skulle avlivas, eller som han sa alla idisslare. I hela världen alltså.
 
Nu kom Matte hit med sin rygga och det betyder att han ska sova här i natt. Blir väl att jag målar färdigt i dag och sen stickar jag mellan varven och tvätten.
 
Ikväll skulle jag som sagt velat vara i Skellefteå på hockey. Nu är det upp till bevis hur det ska gå med mitt favolag. Kan väl tyckas att jag som bor i Luleå ska hålla på dom. Men varför ska jag vända kappan efter vinden, när jag alltid har hållit på Skellefteå innan Lulehockey ens fanns. Det finns så många andra som håller på dom.
 
Nu har jag ett paket på kiosken här på Björkskatan. Det är mina burkar och spegeln. Appropå Björkskatan kan jag nu förstå varför det heter så. Här runt husen hoppar en massa skator omkring. Det är en skatfamilj och dom hoppar omkring och söker mat. Ser så roligt ut när dom kommer hoppande. Är det månne björkskator? Skämt åsido är det nog vanliga skator.
 
                                
 Längtar redan efter nästa sommar och hoppas att den blir mer somrig än denna som vi nu lämnat. Fast jag får väl vara nöjd om jag lever då. Inte för att ställa fordringar på väder och vind inte. Får ta det som det blir. Jag kan väl i alla fall få önska er en trevlig dag. Då gör jag det och hej då!
 
 

I morgon startar det

Ruskigt blött väder än så länge, fast dom lovar uppklarnande på eftermiddagen. Få se då om det blir så ljust inne, att jag kan måla stolen. Annars är det stickning som gäller nu. Hade det nu varit så, att jag inte var så stel i fingrarna, skulle det gått som en dans med Millas tröja. Men jag ser ett slut nu. Damen får en tröja randig i svart, grått, vitt och rosa. Ska be Pernilla ta ett kort på henne när det är klart, så får ni se.
 
Jag börjar känna mig lätt drogad av värktabletter. Allt för att få sova på natten. Hade tänkt att det skulle läka utan antibiotika men jag ger det bara denna vecka. Sen blir det doktorn.
 
Såg dom svenska Hollywoodfruarna igår. Jag säger bara "jaha". Kan väl säga att denna Maria M verkar vara den enda normala, i mitt tycke. Gunilla P verkar ju helt kocko, men man kanske blir så störd när man bor i detta land. Är det det som kallas utvecklingsstörd?
 
Sverige vann fotbollsmatchen igår mot Kazakstan. Men det var då ingen bra match. Nervöst spel tycker jag. Zlatan fick en varning (gult kort) för att han protesterade mot domaren. Eftersom han är lagkapten är det hans jobb. Jaja, dom vann i alla fall.
 
I morgon startar elitserien i hockey. SAIK spelar hemma mot Modo. Fansen startar med en marsch och flaggor från torget till arenan. Hade velat vara där då. Med min rullator marscherande mot Skellefteå Krafts Arena. Nu idag pratas det i norrbottensradion hej vilt om att Luleå vinner SM-guldet. Jag trodde dom skulle spela om det först. Där ser man. Håller i alla fall tummarna för att SAIK vinner i morgon.
 
Nu är det dags för den dagliga duschen och sen lite stickning tills Emmerdale börjar. Hoppas att solen kommer fram snart. Ha det bra och hej då!
 
                             


Kanske man flytt

Helmörkt ute och regnet är tungt. Kan vara glad att jag inte måste vara i älgskogen numera. Kan säga att jag inte avundas jägarna. Ja det skulle väl vara för köttet jag vill ha förstås.
 
Var så glad i går kväll då jag inte hade ont i tårna. Men tji för den glädjen. Klockan fem vaknade jag med dunk, dunk igen. Upp och tog två panodil, som inte hjälpte ett dugg. Det var bara att stiga upp. Har lust att köpa en yxa och bara hugga av mig foten. Men kan förstå att det inte hjälper heller. Det är väl straffet för allt ont man gjort i livet.
 
Började sticka på hundtröjorna igår. Kan nog bli snyggt i randat garn. Fortsätter idag med stickningen. Tror jag ska kolla fotbollen ikväll. Om det nu är på TV. Annars blir det radion. Det går bra att sticka vilket som. Sverige möter Kazakstan i Malmö. Tror på vinst för Zlatans lag.
 
I Jokkmokk hade dom tänkt få en gruva om samerna nu inte får som dom vill. Samerna har ju bästa renbeteslandet där. Precis som över allt annars, som när nån ska göra nåt för arbetslösheten eller annat som inte är renföda. Vore det inte bäst om människor som inte är samer, flyttade från norrland eller sameland. Då kunde ju dom stackars missförstådda nomaderna få ha sitt land för sig själva. Och dom andra kan få arbete i södra Sverige eller utomlands. Fast det är klart, pensionärer kan ju bo kvar. Om nu svenska staten vill betala ut pensioner till boende i nomadlandet. Annars får väl samerna göra det. Dom har ju en egen riksdag. Då kan vi sluta köra tåg på norrland också. Tågen kör ju på renarna och om det inte bor andra än samer där, vill inte staten betala för påkörda renar kanske. Och då kan dom också avliva alla rovdjur om dom vill. Då kan ju också folk som är emot rovdjur flyytta hit, så blir det mindre tjafs om detta. Visst blir det bra? Sen kan vi döpa landet i norr till Missnöjeslandet, Beteslandet eller Pensionärslandet. Ja vad vet jag!
 
Matte jobbar förmiddag idag och efter det far han hem och är ledig i morgon. Men han har sovit här inatt. Blir nog ingen målning idag heller. Det är för mörkt här inne. Så jag håller mig till stickningen och Emmerdale. Nu in i duschen. Ha det så bra hörni! Hej då!
 
                                    
 
 

Viktoriaplommon

Solen är istadig kan man säga. Igår var jag och handlade på Storheden. Jag hade sån tur att Matte skjutsade mig dit efter det han slutat jobba. Sen skulle han fara hem till sitt. Turen höll i sig så att jag fick åka med Isabel hem när hon slutat jobba. Så nu har jag mat för några dagar. Mest av allt är jag glad för dom svenska Viktoriaplommonen som jag köpte. Fick rent av nostalgikänslor när jag satte tänderna i det första plommonet. Minns min barndoms plommonträd.
 
Det blev en tidig kväll för mig. Såg bara Kalle M och hans vänner från Orsa.  Då fick jag se Amanda Jenssen när hon sjöng "Dry my soul" och "Happyland" samt en duett med Björn Skifs. Sen blev det sängen för mig för jag var verkligen trött. Sov till framemot femtiden då värken blommade ut ordentligt. Låg ändå kvar till åttatiden.
 
Idag ska jag göra pannbiff till middag. Matte börjar jobba 17.00 och då ska han få mat innan skiftet. Kanske jag hinner måla stolen idag. Ja det ska väl inte ta så lång tid. Och så får jag se Emmerdale vid luchtid, som vanligt. Ikväll blir det "Lilyhammer" och "Injustice" på ettan jag ska se.
 
Som sagt var, så skiner solen idag och igår var det riktigt varmt i solen. Härligt så länge man får se solen. Ser fram emot lördag då vi ska se när Oscar spelar hockey. SAIK A1-97or möter Luleå -97or på Coop Arena. Och då vill farmor vara där och kolla.
 
                                       

Ens barn och barnbarn är väl det bästa man har. Så då vill man ju följa dom på livets väg. Oscar och Tova är riktigt sportiga. Oscar med hockeyn och Tova med fotbollen. Bra att dom håller igång sina kroppar.
 
Ha en härlig dag hörni! Hej då!

En vacker söndag

 
Solen visar sig idag och det verkar bli en vacker dag. Jag är inte så pigg idag pga mina fötter. Igår kväll fick jag ett fotbad med tillhörande fotvård av min älskade dotter. Innan dess  åt jag middag med Matte och henne. Efter det att Isabel åkt hem såg jag en film med Tom Hanks och Paul Newman. Filmen utspelade sig på 30-talet och handlade om irländska gangsters i USA nån stans. Matte somnade och han hade ju sett denna film, så jag satt där ensam (som vanligt) och såg filmen. Sov lite oroligt men ändå lite sömn.
 
Måste fara på affären idag hur jag än mår. Förråden måste fyllas på. Annars skulle det vara bra att måla idag. Det är ju ljust inne utan lampor på.
 
Idag är det väl slut på paralympiskt och jag hörde på radion att Sverige fick tolv medaljer. Inte dåligt måste jag säga. Om man tänker på så många länder som deltog.
 
Nu ska jag duscha så att jag är fräsch när jag ska till Storheden. Bäst att göra en lista så jag inte glömmer nånting. I morgon ska jag försöka få tag i min läkare på VC. Höra om jag behöver antibiotika för tårna.
 
              Ha en bra dag hör ni och hejsvejs!

Lördagsbestyr

Lördag morgon och jag har inte sovit så gott i natt. Vid fyratiden började det dunka i tårna på vänster fot. Skulle stå ut om värktabletterna hjälpte något. Fy sjutton säger jag bara.
 
Matte har varit här en sväng och nyss har jag löst melodikrysset. Skulle egentligen måla höstolen men behöver bordet till annat. Och jag måste ställa stolen på bordet när jag ska måla. Skit också, jag skulle vilja sätta igång med det. Får vänta tills Matte är ledig. Är ju inte så kul att sitta vid soffbordet och äta när man är flera stycken. När jag är ensam går det bra.
 
Ikväll vet jag inte vad jag ska se på TV. Fyran sätter igång med Körslaget igen. Men det tror jag att jag skippar. På trean är det superstars(?). Åttan visar "Kommissarie Lynley" och nian "Kommissarie Morse" båda dom gamla avsnitt. På ettan är det "Fridlyst" och på tvåan opera. Bara att välja och vraka.Kanske det blir radio.
 
Hoppas Isabel kan handla lite till mig idag, för jag klarar inte av det just nu. Kan hon inte, måste jag tvinga mig ut i morgon. Får väl gå det också.
 
Har börjat läsa Norran på nätet. Det var längesen jag gjorde det. Norran är en Skellefteåtidning. På sjuttiotalet prenumererade jag på den. Nu läser jag PT och AB samt Norran. Kuriren och NSD är norrbottenstidningar men jag tycker att dom tidningarna bara tar upp saker från Kiruna, Gällivare och Bodentrakten. Ja visst Luleå också. Om Älvsbyn kan man läsa i PT (Piteåtidningen). För mig som bott i Älvsbyn är det roligt att se nyheter därifrån.
 
Nu kan man säga att hösten är här för att stanna ett tag. Får se hur länge det blir innan snön tar över. Inte ser jag fram mot den tiden. Vet hur jobbigt det blir att bära omkring rullatorn. Men den dagen den sorgen. Har ju tänkt köpa fågelmat  att hänga upp i träden i skogskanten. Ni vet sån där nätad mat. Igelkottarna är riktigt feta nu ser jag. Dom ska väl snart gå i ide, tror jag. Ekorrarna har bråda tider när dom nu fyller på sina förråd.
 
En bra lördag önskar jag er. Hej då!
 
 

Tiden rusar

En blyg liten sol tittar fram och det är bara 12 grader nu. Dom lovar molnigt idag och det är bara att tro på det. Så är det helg igen. Veckorna bara går så fort. I natt har jag haft så ont, att jag inte har sovit mer än korta stunder. Inga värktabletter hjälper. Kan nu förstå dom som tar livet av sig. När det ända man vill är att sova, är det lätt att man tar för många tabletter, Tur då att man har nåt vett i skallen.
 
Matte har sovit här i natt och nu är han ute på jobb. Igår var jag så duktig och städade köket samt dammsög hela lägenheten. Jag kände mig så nöjd efteråt. Isabel kom med färgen och penseln. Så nu är det bara att sätta höstolen på matbordet och måla.
 
Snart ska jag se Emmerdale och sen duscha. Skulle behöva handla för nu är det tomt igen i kylen. Jag kan klara mig med det jag har. Men om Matte är här så har jag ingen potatis och inget ris. Bara makaroner och spagetti och han fick makaroner igår tillsammansmed köttbullar. Får se hur det blir. Har ingen större lust med att halta fram för att handla.
 
Ikväll ser jag väl "Doobidoo", men sen vet jag inte. Kan väl vara trött och längtar nog efter sömn. Hoppas det inte värker så mycket, så att jag får sova natten som kommer.
 
I dag en tyst minut för Stefan Liv som dog i en flygplansolycka för ett år sen.

                      
 Alla som följer med i hockeyn vet att han var en riktigt bra målvakt. Saknad och sörjd.
 
Ha det bra idag mina vänner. Hej då!

Val i sikte

Nu har dom siktat en val från Bergnäsbron i Luleå. Helt konstigt, eller hur? Men kul också om nu inte valen far illa. Det blir väl nåt för folk att kolla på. Det är väl inte helt, otroligt eftersom det finns förbindelser med det stora havet. (Bottenviken).
 
Igår satt jag ute en stund i det vackra vädret, medan jag väntade på att tvätten blev färdig. Men när jag kom in var det som om himlens portar öppnade sig och det kom en störtskur. Efter tio minuter var det vackra vädret tillbaka. Hur konstigt som helst.
Såg "Efterlyst" som jag trodde och sen sporten från paralympiskt. Jonas Jakobsson tog ett guld i skytte. Han är duktig. Även bordtennisspelarna är duktiga.
 
Idag är det städning på programmet. Ska storstäda köket. Även bona golvet där. Rengjorde ju fläkten igår. Så jag började redan igår. Tvättade också mattan igår, så den är färdig att lägga på efter boningen. Får vänta med att måla höstolen tills jag har färg.
 
Köpte glass från glassbilen igår. Men det är ingen billig glass dom har. 205 kronor för två sorter. Bl a Sundborn punch. Men den är ju god i små koppar.
 
Vaknade vid femtiden i morse då Matte lämnade in sin ryggsäck, vilket betyder att han ska sova här i natt. Nej nu är det på tiden att jag sätter igång med städningen. Får ta det i etapper så jag inte sliter ut mina tår. Dom är fortfarande onda.
 
                            Hej då!

 
 

Tvättdag

Regnet hänger i luften idag. Nu har jag slutat bry mig om det regnar, blåser eller vad det är för skitväder. Jag kan ju inte göra nåt åt det i alla fall. Ska tvätta idag fastän jag har så lite tvätt. Ska tvätta mattan som jag har lagt på uteplatsen. Den ska jag sen ha i köket. Har en genomgående grön färg där men ska byta till blått. Därför mattbyte.
 
Här är lite av det jag beställde från HM igår. Kakburken och spegeln. Egentligen skulle jag beställa en pläd som jag ska ge Matte i födelsedagspresent, men hittar ingen snygg sådan. Pläden kan jag köpa på Ica Maxi. Dom har vad jag vill ha.  
 
Undrar vad man ska se på TV? Bara skit som visas och ändå sitter man där och glor. "Robinson" eller "Hollywoodfruar" same skit. Igår hamnade jag med en isländsk film på ettan. Från början trodde jag att det var en film om valfiske, men det var en film om två idioter som hade sociala problem.Verkar som om jag har svårt att hitta avstängingsknappen. Ikväll blir det "Efterlyst" tror jag.
 
Nu ska jag ringa till fotvården och boka av tiden jag har nästa vecka. Får be Isabel hjälpa mig med mina sargade fötter. I alla fall fick jag en ny tid i november. Hoppas jag inte har så många sår då.
 
Nu in i duschen och sen återgå till stickningen. Äter chili till lunch idag. Bara att värma i micron. Ha en bra dag mina vänner. Hej då!


Snart startar hockeyn

Jag har sovit bättre i natt och det beror på att jag har mindre värk. Hoppas att det håller i sig. Isabel har varit här och lagt om mina tår. Jag har ätit frukost och ska snart sätta på TV:n och invänta Emmerdale. Sockorna är klara men inget mönster till hundtröjorna har kommit. Tror jag ska sticka sockor till Rasmus i väntan på brev. Jag har inget planerat idag. Jag ska ringa till fotvården och boka av tiden som jag har nästa vecka. Vill inte att hon ska röra mina tår. Basta!
 
Igår kväll var jag in på HM och beställde några burkar. Bl a en vit kakburk som är så snygg. Plus två andra vita burkar till köket. Jag beställde även en rund spegel med rosa ram som jag ska ha i mitt sovrum. Passar i den romantiska stilen som är där inne. Har bett Isabel köpa dalablå färg till höstolen. Hoppas hon gör det snart, när jag har ångan uppe.
 
  Nu är det inte länge till hockeyn startar igen. Oscar är redan igång och lördag den 15/9 spelar han mot Luleå på Coop Arena. Ska försöka se den matchen. När dom nu är här. Ska prata med Isabel om hon vill följa med Alec. Alec vill nog.
 
Nu är det dags för mig att sluta skriva och bänka mig framför TV:n. Ser att solen är framme nu och det kan nog bli en fin dag. Ha det bra och hej då!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jäkla tå

Efter en fasansfull natt sitter jag nu här och ska försöka i ord beskriva hur det känns. Tån bredvid lilltån på vänster fot dunkar och bultar och inga värktabletter hjälper. Man kan inte säga att jag har sovit gott. Men vad göra? Verkar som om plåstret inte sitter som det ska. Att luften gör att det gör ont.
 
I alla fall fick jag gråta en skvätt igår kväll då jag såg en film på femman. "Marley och jag" heter den och jag har läst boken och minns hur jag hulkade och snorade när jag gjorde det. Handlar om en hund och en familj Såna filmer gillar jag.
 
Solen tittar fram idag efter flera regndagar. Vad jag ska pyssla med idag kan man undra. Det blir väl att sticka färdigt sockorna och hoppas på att mönstret kommer idag. För nu är jag sugen att sticka hundtröjor. Milla ska få en rosa-grå-vit tröja och Hedvig en rosa-svart-grå tröja. Blir nog snyggt. Sen ska jag se Emmerdale förstås. Kanske dammsuga.
 
Ska jag be Isabel köpa färg som jag kan måla min höstol?  Den är grön men hade tänkt måla den dalablå. Ska ha den i köket. Tillsammans med det blå serveringsbordet (som jag ska köpa på IKEA).
 
Anders Olsson tog en silvermedalj i simning i olympiaden för handikappade här om dan. Sen har vi fått två brons i bordtennis. Så duktiga människor det finns. Här gnälls det inte om nån värkande tå inte.
 
               Jag beundrar människor som inte ger upp trots motgångar och handikapp.

Ska försöka ta mig igenom den här dagen och sen hoppas på en värkfri natt. Hoppas kan man alltid. Ikväll ser jag "Lilyhammer". Och sen funderar vi över varför man tycker norrmän är kocko. När man ser poliserna i Lilyhammer.
 
Ha det nu bra och hej då!
 
 

Septemberkyligt

Nu for Isabel och Alec hem så jag fick tilgång till datorn. Men jag har stickat mycket på förmiddagen vlket renderar till att jag har nästan dom rosa-gråa sockorna klara. Nu ska jag snart inta sängen och läsa en stund. Jag kan bara säga att jag inte har nåt att klaga på eller berätta idag. Allt är som vanligt. Mulet väder och lite småkyligt.
 
                             Ha en bra dag hörni. Hej då!
 

Finnkampen

En ny regndag, men det är bara att ta det. Har löst melodikrysset med lätthet. Gjort chili som jag har bjudit Matte på. Han jobbar idag så då slipper han den utgiften. Jag har också ätit. Igår blev det inte mycket äta för mig. En kaffe med limpmacka på morgonen och vid lunch åt jag en persika. Sen färdtjänst till Storheden där jag åt en ostkorv i baguette och en dricka. Sen på kvällen åt jag en macka. Enough!
 
Ikväll kommer Alec hit och ska sova över. Isabel ska på middag, men hon kommer hit sen och även hon ska sova över. Men innan dess ser jag finnkampen. Hörde på radion att våran skyttekung tog ett silver igår på paralimpiskt i London. Det är dåligt med utsändning på TV därifrån. Tycker det är skandalöst att inte SVT visar mer.
 
Ska nu börja på socka nummer två i det rosa-grå garnet. Sen hoppas jag att jag får mönstret till hundtröjorna. Har sett ut vad jag ska sticka i för garn. Kan bli mycket grått-rosa-svart. Tror det blir snyggt.
 
Har fått en ny vän på FB. Det är min brors yngsta barn. Vi har ju helt tappat kontakten med dom barnen. Och det tycker jag är så tråkigt. Har även bett mina barn och barnbarn bli hennes vän på FB. Då kan dom knyta banden med Björns barn. Min bror gick ju bort för länge sen och jag saknar honom.
 
  Det blir väl att glo på TV ikväll, men vad vet jag inte än.
 
Blir det vinst i helgen för Emma och Johan i finnkampen.
 
Ha det bra mina vänner. Hej då!

RSS 2.0