Sista januari

Nollgradigt idag och en så länge ser det mulet ut, fastän radion har lovat sol idag. Skulle vara härligt nu med sol, fastän jag har köpt brun utan sol nu. Nu är blekhetens tid förbi. Tänk vad lite färg kan göra för att man ska må bättre. Så är det då för mig. Skulle tvätta idag, men när jag tittar i tvättkorgen, ser jag att jag har för lite tvätt denna gång också. Måste ändra tvättid igen. Tar och städar lite istället. Matte ser jag inte till förrän på onsdag lunch. Så jag gör vad jag vill i två dagar.

Ska be han som jag skulle ha till att fylla fyrtio igår, om ursäkt. Han har många år tillgodo innan han fyller det. Det är hans storebror som fyller fyrtio i år. Har blandat ihop dom, som jag brukar göra. Men vad gör det, det gör ju inte ont. Tur i alla fall att jag inte nämnde nåt namn.

För mig blir det att äta rester i två dagar. Har både bogfläsk, pasta med sås och köttfärs att äta. Enkelt blir det. Sen får jag handla i morgon till resten av veckan.

Ikväll ser jag "Dom kallar oss artister" samt reprisen på "Sherlock". Allt detta på ettan. Har flera korsord också att klara av. Höll på att glömma tredje delen av "Nordkalotten 365", bästa programmet denna kväll. Det ser jag på tvåan. 

Idag är det den sista dagen i denna månad. Vi har en kallmånad till framför oss (normalt). Och den månaden är kort. Sen kommer ljuset. Underbart att se fram emot. Dagsmeja med takdropp och sol. Kan man göra annat än att njuta. Man sitter i solen och känner livsandarna återvända. Det ser jag fram emot.

Njut redan nu  hörni! Vi hörs i morgon så hej då! 

 


Tiden går fort

Två mackor av painriche med skinka på och en mugg kaffe, det blev frukost idag. Har varit inne på FB och bl a grattat en fyrtioåring som är kompis med mina ungar. Tiden går fort, minns denna fyrtioåring när han gick i skolan och bodde i Kåbdalis. Sen dess har mycket hänt, fast man tycker det var igår. 

Har ingen aning om hur kallt det är idag. Men ser ut att vara som igår, några grader. Ingen sol och ingen snö. Till lunch idag blir det soppa mexicana och till middag köttfärs med lök och potatis. Pga att jag glömde ta fram köttfärsen igår blir det en sån middag, fastän jag hade tänkt göra biffar.

Såg i tidningen att TV4 ska ta över sändningarna från skidskytte. Så då kan man inte se på det längre. TV4 som är så fattiga att dom sänder repriser hela för middagarna. Malous morgonprogram som är gamla och inaktuella , 
 t ex. Och ändå kör dom reklam i tid och otid.

Appropå TV såg jag ett program på ettan klockan åtta igår. "Stjärnorna på slottet 5 år", det var Jan Malmsjö som visade snuttar om vad som varit. Jag säger bara , Magnus Härenstam, vilken fjant! Att Börje Ahlstedt är en stor skit visste jag, och Peter Harrysson är en riktig egoist vet jag. Sen gillar jag inte Britt Ekla(u)nd. Men det är ju en annan sak. Däremot upptäckte jag en ny bekant, Sven Bertil Taube, en lågmäld älskvärd människa. Ett program som sållar agnarna från vetet.

Såg sen en brittisk serie "Onda cirklar" den första delen av två. En obehaglig historia men ändå bra. Måste se nästa del om en vecka. Ikväll ser jag "Solsidan" och eventuellt "Hämnden".

SAIK spöade Djurgården igår med 5-4 efter straffar. Jag älskar dessa killar som aldrig ger upp, utan ger allt.

Nu väntar duschen och sen matlagning. Sen stickar jag en stund. Vi hörs, tjingeling!

Skönt att vädra

Hela morgonen har det snöat ymnigt. Stora lapphandskar tror jag att det kallas, när stora flingor faller från skyn. Nära nog är det 0-gradigt. Igår vädrade jag ordentligt och det var skönt att få in ny luft. Jag tror att man kan släppa in lite idag också.

På TV igår såg jag "På spåret" och en engelsk film "The Oxford murders", en mysko film i mitt tycke. Såg även slutet på "Sopranos". Ikväll vet jag inte vad det blir.  

Ska snart koka en soppa. Purjolök och potatis blir det. Till middag gör jag pasta med nån sås till. Har kvar en bit bogfläsk från igår, så det slinker med i såsen.

Annars blir det att sticka. Köpte mer blåmelerat garn igår.  Tror inte jag går ut nåt idag. Det är ganska halkigt och inte vill jag ramla. En granne till mig ramlade utanför porten en dag. Tur att hon är frisk så att hon klarade sig upp igen. Hon fick några blåmärken. 

Löste melodikrysset för en stund sen. Hade för en gångs skull problem med de två sista frågorna, så jag chansade. Går det så går det. Jag vinner ju inte i alla fall. 

Nu ska jag öppna balkongdörren och sen börja med maten. Det har slutat snö nu. Skönt! Ha det nu så bra. Hej då! 
 

Soligt och varmt

Har just varit in på Lulebo och bokat en lägenhet, en tvåa med kokvrå med hiss och även human hyra. Men det är 15 före mig som bokat så chansen är liten att den blir min. Skulle nog ha gått in i går  kväll på hemsidan istället. Men jag har för mig att dom lägger in nya lägenheter, att hyra, på morgnarna. 

Nu ska ni få höra, idag är det +4 grader ute. Man tror inte att det är sant. Undrar om det är halt att gå ute. Bäst att ta det med ro när jag går ut idag. Som tur är ska jag inte handla så mycket, ifall jag ska bära rollatorn. 

Kunde inte motstå frestelsen att börja med Isabels sockor igår. Började med ett blåmelerat garn och sen vit rand, röd rand, vit rand och där är jag nu. Nästa blir blå rand. Blir ganska snyggt om jag får säga det själv.

Fick besök av Linnea igår. Döv som vanligt fast nu skulle hon snart till Sunderbyn för att få en hörapparat, sa hon. Det har jag hört i tre år sa jag tror inte på det längre. Det är ju inget kul att prata med henne då hon inte hör nåt. Men det verkar inte bekomma henne, så det är bara att låta henne prata på och svara fastän hon inte hör vad jag säger. Kul!

Har plockat fram räkor till soppan idag. Tog också fram en bit bogfläsk som jag ska steka till middag. Till fläsket gör jag en blomkålsgratäng och några potatisar. Tror Matte jobbar natt, så han hinner äta innan han far till jobbet.

Ska nu in i duschen och sen börja med soppan. Solen skiner vackert ute, så jag längtar tills jag får gå ut i det vackra varma vädret. Ha en bra fredag alla glada. Hej då!

Förintelsens dag

-15 idag och det är acceptabelt, i mitt tycke. Visserligen ska jag inte ut idag vad jag vet. Har en vilodag igen, då Matte jobbar hela dagen. Idag ska jag städa lite, så blir det med den vilodagen. Skulle ju kunna hälsa på nån, men har hört att vinterkräksjukan går, så jag håller mig nog hemma i ensamheten. 

Har inte börjat med nån ny stickning. Svårt att bestämma sig för färger och randning, måste nog köpa garnet först. Sen kan jag blanda och sticka när jag har bottenfärgen. I morgon går jag till Konsum och köper garn. Ska också till nedre Kupan och köpa lakan som jag ska sy av. Även övre Kupan ska jag gå till och köpa ostkupan om den finns kvar. Men det blir imorgon när Kupan har öppet.

Idag är det Förintelsens dag, då vi ska minnas det otäcka som hände under andra världskriget. Det var hemskt hur judar, romer och andra blev behandlade. Men det gör inte att jag kan förlåta det israelerna (inte alla men många) gör mot palestinerna nu. Hemskt när inte folk kan leva i fred med varandra. 

Ikväll ser jag nog "Svensk maffia" på fyran. Eventuellt ser jag också "Antikrundan" innan dess, på ettan. Och imorgon är det fredag igen. Tiden bara smiter iväg, eller hur. Nu väntar dammsugaren på sällskap. Sen en dusch och "Emmerdale". 

Ha nu en bra torsdag mina vänner! Hej då!  
  

Orolig värld

Jag fick katalogen från HM igår. Med både kläder och inredningsdetaljer. Fick vårkänslor kan jag säga. Det är mycket färger i vår. Sånt gör mig glad. Tänk er alla gråa pensionärer i glada färger. Som jag t ex. Medge att ni skulle bli gladare då. Få se om det går hem hos dom unga, men dom är ju färgiga ändå bara med sin ungdom.

Min tempmätare (älvsby kommuns hemsidas temp) strejkar. Men jag skulle tro att det är så där medelkallt idag. Måste på Ica idag för att handla lite mat. Matte kommer ju på mat. Gör en blomkålssoppa, tror jag. Till middag har jag inte bestämt än.

Ute i världen är det oroligt. I Tunisien och Egypten (Kairo) demonstrerar folk som vill ha demokrati. Och på vissa ställen härjar självmordsbombare. För att inte tala om ovänskapen mellan Israel och Palestina. Och Nordkorea som håller på med sitt kärnvapen. Hur länge ska det dröja innan tredje världskriget bryter ut?

Ikväll ska jag se "Sveriges mästerkock" på fyran. Sen blir det "Bibliotekstjuven" och "The pacific" på ettan. Ska kanske börja på Isabels sockor fastän jag inte köpt garn än. Har ju lite garn så jag får börja med nåt av det. Får göra randiga skaft eller det heter. Kom nu på att jag måste köpa en mus till datorn. Jag har ju ingen nu utan använder bara pekarn. Det gör att texten hoppar och far när jag skriver. Blir jag less då? Jo det blir jag, jäkligt less! 

Var in på Lulebos hemsida och kollade. Igår var jag nummer fem på en lägenhet men idag var jag nummer tolv. Konstigt. Visserligen är lägenheten på andra våningen, så jag tror inte att jag skulle ta den i alla fall. Sen fanns det en fyra i centrum. Och hyran var nästan tiotusen. Min pension räcker inte till. Nu vill jag ju bo på Björkskatan. Ett ganska lugnt område. Men det är bara att vänta på min tur.
 
Nu ska jag in i duschen och sen börja med maten. Få se om solen tittar fram idag. Då blir jag glad. Önskar er en bra dag. Hej då!

Bläh för ödlor

Hör en traktor som skottar ute på gatan. Det har väl snöat förstår jag. Eller vad? Gårdagen gick bra. Bar ut sopor, typ burkar i plast eller plåt osv. Var på Kupan, men hittade inget särskilt som jag vill ha. Tittade länge på en ostkupa i glas, en sån som fanns i mitt föräldrahem. Motstod frestelsen att köpa den, men jag tror jag gör det på fredag. Kostar 75 kronor, räknas väl som en antikvitet. Nu vet ni att jag ångrat att jag inte köpte den. 

Bokade också tvättid till fyra. så då fick jag det gjort också. Slängde ett öga på Guldbaggegalan. Däremot missade jag "Nordkalotten 365", får se det i kväll istället. Däremot såg jag ett program "Livsfarliga husdjur" som var hemskt. En kille (i USA, var annars) hade ett antal stora ödlor i sin lägenhet. En dag komm han inte på jobbet och till slut tillkallades polis. Då hade ödlorna dödat honom och ätit av honom. Hela ansiktet var borta och alla inre organ. Såna där program skulle jag inte se. Så äckligt!

Idag är Matte ledig så han kommer hit och äter. Tror jag värmer upp pastagratängen som jag har kvar sen lördagen. Till middag gör jag pytt i panna. Det går ju bra nån jag har en ny stekpanna. Hoppas jag! I alla fall får jag prova den nya stekpannan och steka ägg i den. Hoppas det går bra, det var ju därför jag köpte den.

Ikväll ser jag TV på ettan. Först ser jag det jag missade igår på tvåan. Sen blir det "Kören" och efter det "Veckans brott". Kan också berätta att halsduken är klar. Håller nu på att göra en tofs till mössan. Vet inte om jag ska skicka detta till Skellefteå. Har ingen adress förstås, men det ska väl gå att ordna på nåt vis. Får slå en signal till dom.

Ja det var allt för idag. Vi hörs väl i morgon. Hej då! 

Nordkalotten 365

Ny vecka och nya grader. Idag bara -10, kan vara skönt men det ska visst snöa idag. Ingen Matte på mat idag så jag ska bara lata mig. 

Isabel med familj och hundar var här igår. Hon skötte bl a om mina fötter. Så skönt det var med fotbad och massage av mina tår och ben. Man blir som en ny människa. Sen spelade vi spel och kort och Alec vann för det mesta. Matte gav mig en ny mobiltelefon. Eller han gav mig sin fina telefon eftersom han köpt en värstingmobil. Så nu har jag en mobil som klarar det mesta. Kul att se om jag klarar av det. 

Jag har just ätit frukost, en nyttig sån. När jag skrivit detta ska jag duscha och sen stöka lite efter gårdagens förlustelser. Ser också Emmerdale. Sen blir det väl stickning av halsduken. Det börjar gå mot slutet av den stickningen. Isabel vill ha raggsockor så då börjar jag med dom efter halsduken. Måste kolla vad jag har för garn. Kanske jag måste köpa mer garn. Men det gör jag inte idag.

Igår såg jag sista delen av "Morden i Midsomer". Efter det såg jag "Big love", en serie om mormoner. Ikväll kanske jag ser "Nordkalotten 365", en dokumentärserie om Lars Monsens liv på Nordkalotten under ett år. Jätteintressant är det, jag har sett första delen och idag är det del 2. Visas på tvåan kl. 21.30. Men även i morgon klockan 19,30. 

Har det nu så bra alla vänner! Hej då!

I dag kommer Alec

Nu är vi nere i -22 grader igen. Men vad gör det. SAIK vann igår över Lule, med 2-0. Måste kännas kymigt för alla Lules fans. För mig känns det som om SAIK var hatade mest av dessa fans. På den tiden då Micke Rehnberg gick från Lule till SAIK blev det riktigt hatiskt. Micke blev mordhotad så det var allvarligt. Synd att det ska bli så.

Idag kommer Isabel på förmiddagen så jag ska inte skriva så mycket. Ska snart förbereda lunchen så jag slipper laga mat när dom kommer. Gör en pastarätt i ugnen, bestående av makaroner, korv, paprika och äggstanning (det som blev kvar av grönsakssoppan+ägg). Till detta en sallad och hårt bröd.

Såg TV igår kväll och det är otroligt så mycket skit som visas på TV. Jag är gode less mina kanaler nu och framförallt när munnarna på TV inte följer med ljudet(viklet händer ofta). I kväll ska jag i alla fall se Midsomermorden.

Det var allt för idag mina vänner. Ha det så bra och hej då!

Skippar melodikrysset idag

God morgon! Jag startar tidigt idag för jag ska se längdskidor på TV. Jag struntar i melodikrysset idag och satsar på skidor i stället. Och det blir inte så mycket blogg heller. Jag känner mig lite less på alla besserwisser. Man behöver bara gå in på FB för att stöta på dom. Man kan ju få mindervärdighetskomplex för att se alla kommentarer som gjorts om en det ena eller andra. Alla experter på matlagning t ex, eller städningsexperter osv.... Och sen en och annan elakhet som slinker med. Ja herre min skapare.

Till en enkel lunch idag gör jag bara grönsakssoppa. Till middag biff stroganoff. Ser på TV, vinterstudion. SAIK tror jag spelar match i kväll. Undrar just varför dom alltid har spelat en match mindre än dom andra på övre halvan i tabellen. Kan dom inte snart komma ifatt? Och då menar jag inte hur dom ligger i tabellen utan i antal spelade matcher. Annars tycker jag att mitt lag sköter sig ganska bra.

Vädret är skapligt också. Bara -11 grader och så snöar det inte, i alla fall inte nu. Snart kan man nog köpa tulpaner och bära hem dom utan att dom fryser. Ja fast än väntar många dagar med kyla. Hela februari kan vara kall. Fortsätter sticka på halsduken i SAIK´s färger.

Nu ska jag skynda mig att duscha innan jag sätter på TVn. Ha nu en härlig lördag så hör jag av mig i morgon, ifall ni är intresserade. Hej då!


En fredag som alla andra

-16 grader idag och snövarning från SMHI. Håhå jaja, bara att finna sig i det. Ska väl ut en tur till Ica för att komplettera min matlagning. Matte ska ju äta här idag. Det blir soppa Napolitana till lunch och chili till middag. Igår kväll var det mest skit på TV (på mina kanaler)men den stod där och malde medan jag satt och löste korsord. Inte så kul direkt, men vad gör man. Tur att jag har en så god sömn.

Så var det då fredag igen. Skulle egentligen tvätta klockan 13, men jag har så lite tvätt att jag ska boka om tiden så att jag fyller upp två maskiner. Annars är det slöseri med resurserna. Eller är det miljön man sparar? Vad jag ska hitta på mer än att laga mat, diska och gå ut vet jag inte. Ikväll ska jag nog se "På spåret" och senare blir det "Sopranos". Ska köpa en ny Året Runt idag med nya korsord. Kanske jag också lyxar till det med en Korsordtidning.  Jag vet att det är skidskytte, sprint 7,5 km damer på eftermiddagen, kanske jag hinner se det.

Annars blir det väl en fredag som alla andra. Nu ska jag gå in på blocket och se vad dom har för nåt till försäljning. Brukar mest vara bilar och snöskotrar men ibland kan man hitta nåt kul. Fast då brukar det vara sålt redan. Bättre då på tradera där man får bjuda inom ett visst datum.

Nu ska ni ha en skön fredag med mycket mys! Jag hör av mig! Hej då! 

Brun utan sol

Ånyo en dag med -21 grader. Eller har termometern frysit fast. Man kan ju undra. Jag behöver ju inte ut i kylan idag. Jag handlade i går så det räcker några dagar. Jag har nyss ätit lunch i min ensamhet. Kokade en potatis och en morot tillsammans med en halv fläskkorv. Åt det med senap och leksandsknäcke. Gott! Jag är en enkel person som inte behöver så extravagant för att tycka att det är gott.

Funderar på vad jag nu ska fylla dagen med. Tittar på  sängen och boken på sängbordet. Kanske det blir det jag gör. Alltså lägger mig och läser. Ska försöka njuta av denna dag och bara tänka på mig själv. I morgon är Matte ledig så då blir det matlagning och disk. Men det är ingen konst om man vet vad man ska laga. Och det vet jag.

Träffade många bekanta igår på Konsum. Det är alltid roligt att skvallra en stund. Ringde även till Isabel och bad henne köpa Nivea brun utan sol. Jag skulle verkligen behöva det, och det finns inte i denna by. Konsum har haft men det är slut. Jag köpte också en liten stekpanna som jag kan använda till äggstekning. Mina gjutjärnspannor har blivit odugliga att steka ägg i. Vill bara fastna. Får kolla hur det går med denna aluminiumpanna. Den var ju billig, kostade bara 99 kronor. 

Kanske jag ser antikrundan i kväll. Annars är det väl inte så mycket att se. Jag retar mig bara på min TV, eller ska jag säga sändningen på min TV. Oftast hänger inte mun och ljud ihop. Hur roligt är det när man ser att dom säger nåt, men det dom säger kommer efter dom stängt munnen. Väldigt frustrerande.

Nu blir det nog sängen i alla fall. Ha det bra och hej då!
  

Sol idag

Så var vi då nere på -21 grader igen. Ja inget att göra åt. Bara att bita ihop. Inte svårare för en sörlänning än för en äkta nottbottning. Jag känner många norrbottningar som fryser mer än vad jag gör. Och så är det.

SAIK vann igår trots domarna. A little bit of love, sänder jag till spelarna i SAIK. Och idag är det löning om man kan kalla det för det. Borde säga bidrag istället, fastän jag har tjänat ihop det själv. Detta bidrag som Fredrik R naggar och tar lite då och då av. Bara så att han kan sänka skatten för sina kompisar. Hade detta hänt i typ Frankrike eller Italien hade det blivit ramaskri och demonstrationer. Men i Sverige nada. Vi bara finner oss i det, och klagar lite lamt vid köksbordet, eller som jag gör- bloggar det.

Ingen målning igår. Jag gick igenom mina mönster och tyckte inte att jag hade nåt som jag ville måla. Ska rita och skära några nya, när jag har lust för det. Däremot stickade jag och läste. Såg också hur en lyft med en stor borste sopade taket på huset mitt över gatan. Såg fränt ut. Bra att dom skottar eller sopar taken. Ja inte på detta hus. Det kan jag inte tänka mig att dom gör. Kan dom inte rensa ett avlopp tror jag inte att dom skottar taket heller. Ni ser att jag är på krigsstigen idag.

Idag och i morgon kommer inte Matte hit och äter, på grund av jobbet. Vad jag ska äta har jag ingen aning om. Men det löser sig. På Tv ser jag "The pacific". Kanske jag ser nåt annat också. Måste kolla vad det är för nåt. Ja det var vad jag hade att säga denna dag. 

Jag hör av mig i morgon om jag kan. Ha en bra vinterdag. Hej då!  

En Älvsbybo på idrottsgalan

Idag är det -15 grader och det ska visst snöa mer. Jag fick bara fram en ruta på balkongen igår. Så pass att jag kan gå ut där, men inget mer. Men mer behöver jag ju inte. Och vad gör jag, det är bara att gilla läget.

Bara middag med Matte idag. Det blir kåldolmar. Färdigköpta för enkelhetens skull. Har planerat att göra kålpudding nån dag. Tycker det är gott med vitkål i maten. I morgon är det ju löning så då handlar jag det som börjar vara slut. Ska också på Gårdings och kolla om dom har Nivea brun utan sol. Jag är så blek att jag blir rädd för mig själv när jag ser i spegeln. Blek som ett spöke. Då är brun utan sol bra, och Niveas är bäst. Har provat Dove men det får jag utslag av.

Såg idrottsgalan på ettan igår. Till min förvåning får jag se Mats Öhman från Älvsbyn få pris från Sportspegeln.  Är väl första Älvsbybo som fått pris på denna gala. Kul för han att få uppskattning för det han gör. Ikväll ser jag "Kören" och dokumentären om Monika Z på ettan.

Har stickat ganska mycket på halsduken och ser fram emot när den är färdig. Ska köpa annat garn i morgon fast jag inte vet vad jag ska sticka. Har jag målat nåt måntro? Inte det. Få se om det blir nåt idag, jag måste sätta igång nu. Bara att ta fram tyg och sätta igång, klippa till och sen måla, innan jag syr. Jag har ju gjort det så många gånger, så varför tveka. 

Men först en dusch men sen ska inget bromsa mig. Ha det så bra i vintermörkret. Jag skriver i morgon hur det blir med målningen. Kanske jag måste göra nya mönster först.Men det får ni veta i morgon. Hej då! 

Bara -8

Ja så var det måndag igen och bara -8 grader  är det. Det har slutat snöa i alla fall. På min balkong är det mycket snö och jag har bara en piasavakvast där. Får försöka få bort snön med den. Annars får det tina av sig självt när blidan kommer.

Idag kommer Matte på middag, han är i Piteå vid lunch. Till middag värmer jag på lasagnen som blev kvar. Jag gör en sallad till den. Jag har kvar lite pyssel med dukar och sånt. Sen ska jag kolla vad jag måste handla  när det är löning. Tror inte att det ska vara så mycket. Ska också på Kupan, den nedre, för att se om dom har nåt i tygväg.

Annars lyssnar jag på radion och retar mig på ett och annat. Måste försöka sluta med det. Folk kan väl inte hjälpa att dom är dum i huvudet. I alla fall inte alla. Annars får jag väl byta kanal. Brukar stänga av radion och sätta på TV vid 12 tiden då Emmerdale börjar. Ibland brukar jag höra på Lotta Blomé, hon är bra.

Nu ska jag nog sätta på mig stövlarna och gå ut på balkongen och se vad jag mäktar göra med snön. Jag hör av mig i morgon igen. Hej då!

Mac Korvum, det är jag det

Ibland tror man att det är nåt fel på termometern, då det ena dagen visar kallare än 30 och nästa dag är det bara 12 grader. Idag är det -12, i och det är skönt med mindre kallt, men är det inte så att sjukdomar som influensa och magsjuka gillar såna där väderomslag. Har för mig att det är så.  I alla fall håller jag mig inne idag.

Ska göra korvgryta till lunch. Matte börjar jobba efter lunch. Då blir det nån lättare mat till middag för mig. Jag ser väl på vinterstudion en stund och i kväll visar ettan Midsommermorden. Det ser jag förstås.

Har inte städat färdigt än så jag drar väl ett varv med dammsugaren. Vi har haft ett dödsfall i huset, en kvinna på fjärde våningen avled efter sjukdom. Då blir det väl en tom lägenhet nu. Ser ut nu och upptäcker att det snöar. Ska det vara nödvändigt. Har vi inte nog med snö nu. Har svårt att föreställa mig att om några månader ska snön vara borta. Men så är det.

På radion P4 är det nu "Mannheimer & Tengby". Där pratar dom om grälet mellan Peter Englund och Björn Ranelid. Jag kan säga att jag har varit en beundrare av Englund men nu är min beundran nada. När man gör såna uttalanden och samtidigt sitter med i svenska akademin, som Englund gör, då faller han i min aktning. Fattar  han inte det, så är han dum i huvudet.

Nu ska jag slänga ? mig in i duschen. Det är så skönt med en dusch. Sen ska jag hacka grönsaker till grytan. Det blir morötter, kålrot, rödlök och potatis. Jag sätter dit korven på sluttampen. Jag gillar korv. Min bror kallade mig för Mac Korvum, när vi var barn. "Finns det en korvmoj på stan, kan jag slå vad om att syrran är i närheten", sa han. Så då hör ni!

Ha nu en bra söndag och hej då! 


Tulpanens dag

Få se om jag hinner skriva innan melodikrysset ska sätta igång. Tro det eller inte men det är -31 grader nu. Man kan tro att istiden är här igen. Tur jag var på affären igår. Nu blir det bara innesysslor att göra. Sen blir det också lite vinterstudio.

Få se om Matte ids ut i kylan för att äta. Gör en värmande soppa, eventuellt en fisksoppa. Till middag gör jag lasagne. Min lasagnedag missade ju Matte på grund av jobb, så han får lasagne idag i stället.

Ikväll ser jag "Stjärnorna på slottet" och eventuellt filmen på fyran. Tar sista tabletten antibiotika ikväll. Ser fram emot att slippa metallsmaken i munnen. Det ilskna röda och svullnaden har försvunnit på benet. Hoppas infektionen har gett sig nu. Än tror jag inte att det reumatiska har blivit sämre, fastän jag inte tog sprutan. Visserligen har jag ätit panodil, men ändå.

Nu drar klockan ihop sig mot tio. Ska avsluta bloggandet nu och starta upp kryssrutan på p4. Ha en bra dag. Tror det är tulpanens dag. För kallt för mig att bära hem blommor nu. Vi hörs i morgon vänner. Hej då!

Ha en bra fredag!

Fredag morgon och -16 grader. En helt ledig dag, nej nu ljuger jag. Jag ska ju tvätta klockan ett. Men ingen matlagning menar jag. Det blev lite fiskpinnar kvar i går, så det får räcka till lunch idag. Ska även ta fram köttfärssåsen från frysen och sätta den i kylen. Det ska jag ha i lasagnen i morgon.

Såg den svenska filmen igår kväll. Den var riktigt bra. Ikväll blir det väl "På spåret". Har inget TV-program så jag får vänta tills jag köpt en tidning, och bestämma mig. Alltid blir det väl nåt.

Efter det att jag skrivit detta ska jag duscha och sen byta i sängen. Sen blir det tvättstugan och hoppas att det är städat där. Så att jag slipper börja med att städa. Undrar om filtret i tumlaren är bytt? Kan jag hoppas på det? Knappast. 

Jag pratade med Isabel en stund igår. Grattade henne och så. Matte skulle ta hennes presenter till henne idag. Det blir väl bra så. Ska gå in på Skofynd och höra om dom fortfarande tar emot mattor för tvätt. Skulle behöva tvätta den stora blå mattan innan våren. Det kan väl inte kosta mer än att köpa en ny matta. Får höra om det. 

Kunde inte låta bli att sticka i alla fall igår. Tog det svart-gula garnet och började på en halsduk, fastän jag tycker det är världens tråkigaste att sticka en halsduk.

Glädjande kan jag berätta att SAIK vann över Frölunda igår med 5-4. Var visst än bra match. Heja SAIK!!!!

Ha en bra fredag hör ni! Vi hörs efter melodikrysset i morgon. Hej då! 

Isabels födelsedag

Idag är det Isabels födelsedag och samtidigt tjugondaknut. Alltså har det gått 20 dagar sen det varit jul. Tyckte det var nyss. Ska slå en signal till Isabel och gratta henne. Tyvärr kan jag inte åka dit. Så här är jag med hennes present. Bara -8 idag. Skönt för jag måste ut och köpa mjölk.

Idag blir det bara grillkorv till lunch. Till middag fiskpinnar med potatis och hollandaisesås. Fiskpinnarna gör jag själv, stora fina, för jag gillar inte dom färdiga som affärerna har. Tycker det är som att äta stekta skorpsmulor.

Annars har jag väl inte så mycket att göra idag. Skippar målningen till i morgon. Då kommer inte Matte på mat så jag behöver inte plocka bort grejerna förrän jag är färdig. Jag använder ju matbordet när jag målar och det är så jobbigt att plocka fram och tillbaka grejerna.

Nu har jag inget korsord och det är jobbigt. Hoppas jag kommer ihåg det när jag är på affären. Ikväll visar ettan en svensk film "Maria Larssons eviga ögonblick". Kan det vara nånting att se? Jag provar i alla fall.

Nu slutar jag skriva för denna dag. Skickar en puss till dig Isabel. Hej då!

Vi har det bra

Förstår vi svenskar hur bra vi har det? Såg ett TV program igår "Drömmar om ett leende", som verkligen berörde mig. Om barn som reste flera dagar för att bli opererade av plastikkirurger. Barn som hade missbildningar i ansikte och gom. Kirurgerna hade kommit resande till Addis Abbeba i Etiopien. En del av dem från Sverige. Där var dom en vecka och opererade gratis.  Och patienter och anhöriga var så tacksamma. Jag skämdes för att jag klagar över värk och en sån sak att jag har metallsmak i munnen av pencillin. Vi borde alla skämmas för att vi inte kan vara tacksamma för hur bra vi har det med sjukvård.

-22 grader idag. Ska visst vara kallt hela veckan. Men jag är glad att vi går mot vår och ljusa dagar. Men än råder mörkret över Älvsbyn. Såg i alla fall en strimma sol igår när jag var ut. Men det var klockan 13 och det var bara en aning sol. Vet dock att solen finns kvar.

Idag kommer Matte på lunch och middag. Till lunch blir det grönsakssoppa och till middag potatisbullar med bacon och lingon. Idag ska jag också äntligen ta fram dammsugaren, och hör och häpna jag ska dammsuga också. Tror jag i alla fall. Sen får jag se vad dagen mer bjuder på. I kväll blir det väl TV som vanligt. Det blir "Emma" sista delen, "Bibliotekstjuven" samt "The pacific".

Ska också slå en signal till Isabel dan före hennes födelsedag. Nu ska jag in i duschen som vanligt och sen förbereda maten. Ska väl skriva nåt i morgon också, tror jag. Hej då alla svenskar och även norrbottningar! 

Ingen spruta

-17 grader i dag. Har nyss pratat med min reumatolog och vi kom överens om att skippa guldsprutan denna månad. Sen ska jag höra av mig till henne om fyra veckor, så får vi besluta då, beroende på hur mina leder känns.. Jag tycker det är bra att få  se hur det blir. Ska ringa och avboka provtiden idag. Ska även boka tid på labb till Matte. Han ska ta några prover innan han ska till Piteå.

Igår blev det inget gjort för mig. Är jag lat eller? Efter Emmerdale intog jag sängläge med boken. Sov även en stund. Ingen dammsugning och julgrejerna är kvar. Ingen utgång heller. Var tvungen att göra en matsedel så jag vet vad jag ska handla, innan jag går till affären. Men idag måste jag ut. Får skylla mig själv att det är kallare idag. Fast jag brukar inte frysa vid över -20.

Blir det nåt nyttigt gjort idag mer än handlingen. Törs inte garantera detta. Jag har ju ingen som bestämmer över mig. Gör som jag vill. Såg en gammal film igår "Gårdarna runt sjön". Den var från 1957 och jag var 15 år då jag såg den. Det var då jag bestämde att om jag fick en son nån gång, skulle han heta Joakim. Det hette en av huvudpersonerna i filmen. Och då jag fick min första son, så blev han döpt till Joakim, men kallad för Kim. Det var först som vi flyttade till Örebro som han blev Jocke. Så kan det bli.

Ikväll ska jag se dokumentären om Cornelis, som Tom Alandh gjort. Den är från 1997 men jag vet inte om jag såg den då. Igår såg jag om Per Oscarsson och det var intressant. Annars är det väl inget bra att se ikväll.

Ska jag sätta igång nån stickning idag. Jag har ju kvar av det svart-gula garnet, men vet inte vad jag ska göra med det. Är inte riktigt säker på om det räcker till sockor.

Nej, nu är det slutskrivet för idag. Ha det nu så bra så hejdå!

Ingen hatt bidde det

Måndag idag och slut på helgerna. Jag tycker det är ganska skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Det kan jag ju tycka som är ledig för jämnan, tycker ni nu. Och det är sant. Varför ska jag inte göra det? Det är ju så.

-6 grader och det har slutat snöa temporärt. Det kom ganska mycket snö igår eftermiddag. Hoppas dom har skottat bort det till i eftermiddag då jag tänkte mig ut. Ingen matlagning i två dagar eftersom Matte jobbar dagtid måndag och tisdag. Sen är han ledig onsdag-torsdag så då är det dags att laga mat igen. Det hörs som om jag ska svälta två dagar men det blir det inte. Bara det att jag äter nåt lättare när jag vill. 

Såg på TV till ettiden i natt. Fastnade framför filmen "De skoningslösa", naturligtvis med Clintan. Ikväll blir det väl "Drottningoffret" och nåt annat. Men innan dess ska jag väl försöka göra nånting nyttigt. Först blir det nog duschen. Sen kanske dammsugaren åker fram. Ska också plocka bort de julgrejer jag haft framme (det är inte mycket). Får se om jag gör det idag.

Ska också måla lite på tyg. Lite vår och sommarmotiv. Ska också slå in Isabels födelsedagspresent. Sen är det att fundera på hur jag ska få iväg den. Hade tänkt ta en färdtjänst till henne när hon fyller. Men efter jul så räcker nog inte kassan till. Sen kanske hon inte är ledig den dan. Vilka problem jag har!

På stickfronten kan jag meddela att jag har repat upp det jag har stickat (på hattan). Beror på att den blev alldeles för stor. Har man lite att göra, skaffar man sig arbete.

Nu ska ni ha en bra dag så hörs vi. Hej då!

Min hyresvärd, hm!

Ingen bra helg hittills för mina favoritsportisar. SAIK t ex fick stryk av MODO och landslaget i längdskidor var katastrof. Men kanske det vänder idag. -6 grader är det och det är som om det hänger snö i luften. Och egentligen är det väl ingen katastrof att skidkillarna och tjejerna inte vinner jämnt. Dom är ju duktiga ändå. Lilla glada Anna Haag har rätt inställning till sporten. Hon ser fram mot nästa tävling och tycker det ska bli roligt.

Undrar bara vad jag ska se fram mot denna dag. Jag ska värma upp fisken till lunch och sen blir det kotletter till middag. Sen blir det väl att se på Tour de ski. Det är även skidskytte senare på eftermiddagen. På kvällen visar ettan Midsomermorden. Det ser jag gärna. I morgon börjar Emmerdale igen. Ser fram emot det.

Ute i världen är det verkligen oroligt. Finns så mycket elakt folk som missbrukar sin makt och även folk som sprider död omkring sig. Hur ska det kunna bli fred och lycka på det viset. Usch! Jag skulle verkligen inte vilja vara ung idag. 

Jag upptäcker många brister med att bo i detta hus. När jag flyttade hit var jag glad att få en så fin lägenhet. Men det var då det. Det var en annan hyresvärd då. Med denna hyresvärd som är idag kommer förfallet, märker jag. Skitiga lister i trapphuset som samlar skiten på höjden. En tumlare i tvättstugan som har ett trasigt filter, trots att jag sa till om det för flera månader sen. Kanske dom tycker att hyresgästerna ska ordna det. Nu måste man torka i torkskåpet som bara blåser kalluft. Då räcker inte tvättiden till, utan man får ta upp sin blöta tvätt och torka i lägenheten. Avloppet i diskbänken som värden var "snäll" och försökte rensa, är lika orensat som förut. Jag tror att dom inte vet hur man rensar ett avlopp. När jag talade om att tapetbården hade lossnat, sa värden bara citat "Ja har du sett". Inget om att han skulle fixa det eller så. Enligt han ska hyresgästen själv åtgärda allt som går sönder  mellan tak och golv. Som det är med en bostadsrätt. Ni  hör ju själva hur knäppt det är. Alltså ingen idé att man anmäler fel till honom. Detta är bara en del fel jag upptäckt.  Återstår bara att flytta härifrån så jag slipper reta mig på sådana hyresvärdar.

Nu var det slutgnällt för idag. Ska väl göra nåt annat än att sitta vid datorn nu. Vi får väl höras i morgon igen. Ha det bra och hej då!

Håhå jaja!

-15 idag. Jag ska ju inte ut nåt. Blir skidorna framför TV-n nästan hel dan. Avbrott för mat och disk. Har nyss löst melodikrysset, som var ovanligt lätt idag. Men vinsten får jag nog vänta på. Ingen vinst på postkodlotteriet heller. Man vill väl vinna för mycket förstår jag.

Igår kunde jag inte låta bli att sticka nåt. Började på en annan mössa eller ska jag säga hatt. Kanske nåt mitt i  mellan. Blir också restgarner och har börjat med rött på rundsticka. Man kan ju sticka och se på TV samtidigt. Man kan inte måla och se på TV. Därför stickar jag denna helg.

Ska kanske se "Stjärnorna på slottet" ikväll. Eventuellt också "Låt den rätte komma in". Har inte bestämt ännu. Men det är då det. Nästan hela dan är ju kvar. Har snöat kan jag se. När jag gick till Ica igår var det jobbigt med rollatorn. Gathörnet mot Ica är en jättestor snöhög, så övergångstället har mer eller mindre försvunnit.

Ringde reumatologen igår och det blir ingen spruta på torsdag. Johanna Sundbaum, min reumatolog ska ringa mig på tisdag och då får vi besluta hur jag ska gå vidare med sprutorna. Men frågan är väl vad jag ska göra om jag inte ska sprutas. Har ju provat flera mediciner som inte hjälper. Ja det är ju inte bara ett problem.

Men nu ska jag duscha och skita i problem just idag. Man kan säga att jag sköljer av mig problemen. Hoppas ni får en bra dag. Håll en tumme för SAIK idag!

Alec kramar Mårten.     Hej då!

Metallsmak i munnen

Hallå där, bara -6 idag. Man tror inte att det är sant. Kom mig inte ut igår så jag tackar och tar emot och går gladeligen ut idag istället. Tyvärr har det snöat, så det kan ju vara det problemet om det är oskottat. Men jag ska ju inte ut förrän på eftermiddagen, så nog ska dom väl hinna skotta innan dess.

Och så är det fredag igen. Och jag ska ju ringa till reumatologen, och hoppas på att dom jobbar i dag, fastän det är klämdag. Annars ska väl inget speciellt hända. Matte börjar jobba klockan 22, så han kommer på både lunch och middag.

Det blir fisken som blev kvar i går, till lunch och till middag gör jag potatismos och stekt falukorv med grönsaker. Inget får förspillas. På TV ser jag "På spåret" och "Den enfaldige mördaren". Filmen jag såg igår, Varg, var riktigt bra och Peter Stormare var jättebra.

Ska jag börja på nån ny stickningen eller hålla mig till målning några dagar? Tål att tänka på. Har märkt nu när jag äter pencillin att jag får en metallsmak i munnen. Ganska obehagligt är det, men bara att stoppa in en halstablett i munnen så dämpar det obehagkänslan. Jag håller ut i dessa tio dagar jag ska ta tabletterna. Har ju inget att välja på.

Nej nu govänner slutar jag skriva för denna dag. Ha en bra fredag! Hej då!

Slut på julen

God morgon säger jag fastän klockan är 8.40 och jag har varit uppe ett par timmar. Ute är det -16 grader, ett plus för dagen, när det inte är så där himla kallt. Trettondagen är det idag och för mig är det slut på julen nu. Jag  känner mig bättre i mitt ben redan. Inte för att jag har haft ont men det är mindre svullnet nu. Ska i alla fall ringa reumatologen i morgon för att höra om det är sprutorna som gör att jag har problem med benen. Jag tror då det, eftersom att jag aldrig haft dessa problem förut.

Ska bara skriva några rader nu innan duschen och tvättstugan. Inte för att jag har nåt att förtälja, men ändå. Idag blir det mycket TV. Bl a längdskidor och skidskytte. Sen ser jag en film på ettan. En svensk film, "Varg". Den ska visst vara bra.

Ska också hinna med en tur till Ica. Måste ha ett korsord, innan jag blir tokig. Till lunch idag gör jag en låda på potatis och röding. Till middag spagetti och köttfärssås. Matte är ledig idag, skönt för honom att få sova ut en dag. 

Ja det var inte mycket jag hade att berätta idag, men ni ser ju att jag lever i alla fall. Ha det så bra alla goa vänner. Kram till er och hej då! 

Trettondagsafton

-25 grader och idag ska jag inte ut på nåt. Var till VC igår. Matte skjutsade mig dit och var där ca 13,15, fick komma in dirrekt till Joanna (min läkare). Snabbt konstaterade hon att jag hade en rosinfektion. Hon skrev ut ett recept och sen en taxi hem. Var hemma igen 13.45. Så snabbt läkarbesök har jag aldrig varit på förut. Joanna trodde det kunde bero på gulssprutorna att jag ofta har problem med mina ben. Måste kontakta reumatologen och höra med dom, om jag ska fortsätta med sprutorna. 

Idag ser jag sprinten kl. 14.05 från Tour de ski, på ettan. Sen skidskytte på tvåan kl.17,20. Ikväll blir det Emma på tvåan kl. 20 och kl.22.30 "The pacific" på ettan. 
Igår såg jag det jag skrev om igår samt en film "Bernhard och Doris". Det är en film med verklighetsbakgrund och. Handlar om arvtagerskan Doris Duke och hennes butler Bernhard. Filmen var ganska bra. 

Matte kommer till lunch kl.12, och han får kycklingsoppa. Han ska även hämta medicin på apoteket, till mig. Idag är det ju trettondagsafton och ett barnbarn till mig, Caroline, fyller år. Hon är ett av de barnbarn som jag aldrig har nån kontakt med, tyvärr. Jag har försökt men det är inte så lätt när avstånden är stora. Och så måste väl båda sidor vilja ha kontakt. Kanske tiden inte räcker till. 

Efter imorgon är livet detsamma och helgerna bortgjorda. Då ska jag städa bort juldukar och sånt. Har tvättstugan klockan 10 imorgon. Har inget mer att berätta för er just nu. SAIK vann hockeymatchen igår mot Timrå. Bra så! Från Oscar och hans hockey har jag inget hört ännu. Han spelar ju cup i Göteborg nu.

Slutar nu med en önskan om en fin dag för alla. Hej då!
                                       Caroline fyller 24 år 

Nu slutar jag för idag och önskar er en fin dag. Hej då!  

Till doktorn denna dag

-20 grader denna tisdag som har lovat solförmörkelse. Tyvärr inte här, för solen har inte gått upp än. Det är ännu mörkt ute. Har nyss pratat med vårdcentralen och fått en tid hos läkaren. Mitt vänstra ben har svullnat upp och smalbenet är rött. Så var det förra gången jag hade ros. Bäst att en kunnig får titta på detta. Jag har ju inte ont, men det är bäst att vara försiktig. Måste ringa Matte och ändra tiden för lunchen. Undrar om han kan skjutsa mig dit?

Annars flyter allt som vanligt. Alltså händer inget ovanligt. Anna Haag, den glada tösen vann skidtävlingen i går. Tvåa blev Kalla, och strax  ställdes frågan om Haag skulle ha lämnat segern till Kalla. Är dom inte riktig kloka? Vad skulle det vara för tävling? Ställer inte alla upp på samma villkor? Vem kommer med en sån fråga? Fy sjutton!

Var ju ut igår och det var så skönt med frisk luft. Handlade lite, typ mjölk och sånt. Sen har jag nog bestämt mig nu, att jag inte ska ta lägenheten här i huset. Jag vet vilken det är och under balkongen till denna lägenhet sitter en fläkt, antagligen från solariet, som brummar och går hela tiden. Jag chansar inte om att jag ska stå ut med detta ljud jämt. I alla fall inget trevligt ljud.

Har inte planerat nåt för idag. På TV ser jag "Tillbaka till Cranford" på ettan klockan 21. Sen vet jag ej om det är nått mer att se. Boken jag läser är väl ingen höjdare, men jag kanske ändå läser en stund. Jag blir ensam till middag tror jag. Har rester att äta. Billigt och bra.

Nu tror jag att jag tar en dusch så jag är ren och fin när jag ska till doktorn. Sen ska jag ringa till Matte, hoppas jag inte väcker honom. Men han måste ju veta att jag har ändrat mattiden. Önskar er en bra dag! Hej då!

Ny lägenhet?

-14 idag så det blir utgång för mig. I alla fall får Ica besök. Det blev en sen TV-kväll igår. Efter Midsomermorden blev det en film på fyran, "Den innersta kretsen", en lite mysko lång film. Matt Damon hade huvudrollen, en skådis jag inte gillar egentligen. Regin stod Robert de Niro för. Handlingen var från kalla krigets dagar. Jag skulle inte se om den. Alltså inget bra dirrekt.

Har blivit erbjuden en annan lägenhet i huset jag bor i. En lägenhet mot gården. Det blir till första april. Ska kolla på den innan jag bestämmer mig. Blir lite i valet och kvalet hur jag ska göra. Vill ju också flytta till Luleå. Flyttar Matte till Luleå nån gång, blir jag ju alldeles ensam här. Skulle också vara roligt att vara närmare Isabel. Samtidigt är det ju jobbigt att börja om med hela vårdpaketet igen. Kostnaden för flytten blir ju också mindre om jag flyttar i huset. Tål att tänka på. Ska nu först se lägenheten.

Matte kommer bara på lunch idag. Han börjar jobba på eftermiddagen. Gör en soppa med pasta. Ser lite TV på eftermiddagen. Det är ju Tour de ski. Emil Jönsson vann sprinten, klassisk stil, igår. Bra gjort alla gånger. Ikväll ser jag "Drottningoffret".

Ska också börja på en mössa i restgarner, till min presentlåda. Undrar när fyran börjar visa Emmerdale igen? Kanske nästa vecka. Nu ska jag börja förbereda soppan. Vi får höras i morgon. Hej då!


Vanlig söndag

-14 grader idag, skönt. Sov till nio efter att ha sett på TV ganska sent. Såg "Stjärnorna på slottet", "Patrik l
1,5" och slutade med "Long kiss goodnight". Har nu druckit kaffe och ätit en pain riche. Snart ska jag in i duschen. Till lunch gör jag mackor i grillen. Använder skinka. ost och tomat. Kanske det blir ugnstekt korv med mos till middag. Har inte bestämt än.

Gjorde klar den gul-svarta mössan igår. Skulle det inte vara kul att Hedvig skulle få en gul-svart tröja. Vad tycker ni? Om du Pernilla eller Jocke tycker det kan ni väl skicka mig mönstret. Jag tycker det skulle vara kul att se Hedvig vandra omkring med SAIK:s färger på sig.

Idag är det Tour de ski-sprinten på TV. Vid tvåtiden nånting. Det ska jag se. Ikväll visar ettan, hör och häpna, "Morden i Midsomer". Ser det. Veckan som kommer är det trettondagshelg och sen är det som vanligt igen. Skönt! Jag blir fort less på alla helgdagar. Efter det ska jag sätta igång och måla bl.a. dukar. Ska också sy på min symaskin. Har inte hört nåt om nån lägenhet ännu. Men det är ju inte konstigt när det varit så mycket helg.

Drar ihop sig nu mot ljusare tider. Längtar verkligen. Ska ta bort julen snart. Det lilla jag har framme. Samtidigt städar jag litegrann.  Men det blir en annan dag. Svininfluensan är på gång sa dom på radion. Och jag som blev vaccinerad för hongkong. Nu orkar jag inte bry mig längre. Jag är ju inte ute så mycket i farten.

Nu har skrivet tagit slut så det är bäst jag slutar. Duschen väntar! Hej då!
 

Gott Nytt År

God förmiddag och gott nytt år mina vänner. Ska bara skriva några rader nu innan jaktstarten i "Tour de ski" börjar. Kalla kom ju tvåa och Hellner vann ju igår, så det blir spännande idag. -15 grader idag så det är säkert skönt ute. Matte har jobbat natt så han kommer till lunch. Gör nån enkel soppa och till middag blir det fläskfile med potatisgratäng.

Hörde på radion att Per Oscarsson hade blivit innebränd tillsammans med sin hustru igår. Tråkigt sett att avsluta sitt liv på. Annars blir jag mest sur på vuxna som är tvungen att smälla raketer och annat skit för att fira. Tänker på alla dessa djur som plågas samt alla människor som kommer från krigshärjade länder. Vet barn som blir hysteriskt rädda av ljudet. Bara för att vuxna måste få leka med smällare. På gatan här utanför var det ett himla liv. Det stör väl inte mig precis men nog kan man ju tänka sig in i andras rädslor. För mig får dom gärna förbjuda smällare.

Såg "A chorus line" på ettan och sen "Häng dom högt" med Clintan på sexan. Ikväll ser jag "Patrik 1,5". Det var väl det enda jag ville skriva om idag innan skidorna. 

Ha en bra nyårsdag. Önskar er allt gott. Hej då! 

RSS 2.0