Tova 10 år

Idag är det Tovas fördelsedag. Ja egentligen är det den 29:e, men den dagen existerar ju bara vart fjärde år, så hon firas i dag. Ja tiden går fort. Tycker inte det var länge sen hon föddes och nu blir hon tio år.

                                        
-10 grader och ingen sol idag. Men det är skönt att det inte är så kallt. Hade börjat misströsta om att det någonsin skulle bli varmare ute. Över en månad har det varit under 20 grader. Men i morgon är vi inne i mars månad. En månad med takdropp och sol tror jag. Blir det så kommer jag att vara ute mycket. Sitta i solen på min rullator och bara njuta.

På TV i går kväll såg jag damernas tremil. Det var spännande fastän ingen svensk kom på pallen. La mig sen när det var slut. Däremot fick André Myhrer en bronspeng i slalom. Det var ju inte så vanligt direkt men skoj för honom.
 Har sovit gott i natt som jag nästan alltid gör. På morgonen har jag läst en stund och sen fikat. Ska snart leta fram ett recept på baguetter som jag tänkte baka innan lunch. Gör grönsakssoppa och då är det gott med hembakt bröd till.

Ikväll ser jag herrarnas femmil. Synd bara att det är masstart. Jag gillar hellre när det är distansstart, dvs att dom startar med trettio sekunders mellanrum. Tycker det är mer spännande. Sen är det slut på OS. Nästan skönt också att få återgå till det vanliga livet. Med sport på helgerna. I morgon börjar "Hem till gården" igen. Det var länge sedan jag såg det. Kommer inte ihåg hur det slutade sist. Men det ger sig väl. Nu är det tid till att leta fram receptet och börja baka.
Ha nu en bra söndag! Hej då!

Det snöar

På radion "Ring så spelar vi" och jag sitter här med mitt kaffe och en skinkmacka. Tänk er, det är bara -11 grader i dag. Man tror inte att det är klokt. Vad beror denna värmebölja på? Ja säg det. Nu är det ju ingen sol idag. Däremot snöar det stora lapphandskar. Man kan inte få allt. Snart ska melodikrysset börja så då ska jag kryssa. I natt fick vi ånyo ett guld i Kanada. Det var dom duktiga curlingtjejerna som grejade det. Ikväll blir det damernas tremil (skidor). Chansen är väl inte så stor att vi får medalj, men man får väl hoppas. Det sista som dör är hoppet.

I går kväll var Jocke, Pernilla, Oscar och Tova här. Dom kom med blommor, presenter och tårta. Det var så trevligt och är så roligt när dom kommer. När dom farit såg jag på TV en stund, men jag var så trött så jag la mig ganska tidigt.

Efter melodikrysset och duschen är det tid att göra lunch. Det blir köttsoppa på burk. Det är för mig vilodag så då blir det så enkelt som möjligt. Sen ska jag ligga och läsa i min härliga bok. Kanske det blir en promenad också innan middag. Måste ju prova mina vinterskor jag köpte på rea i går. Det är typ som stövlar. Lätta att ta på, bara sticka ner fötterna och på skaftet är det som ett självhäftande band som låser fast. Skorna heter nåt på snow...... men jag har tappat bort ordet. Det är strokens fel. Ord försvinner bara så där.
                                           Varför jag ska krångla till allt. Det är ju bara att söka en bild på google och då får man både utseende och bild. Samt att dom heter snowjogging.  Lätt som en plätt.

När jag började skriva bloggen skrev jag om Ellen Bentzen i Danmark. Jag hade sett ett TV-program om henne. Hon var 99 år och pigg som bara den. Funderade om henne i veckan så jag gick in på datorn och fick då se att hon hade somnat in hemma bara en vecka innan hon skulle fylla 101 år. Man kan ju inte tycka att det är hemskt när en sån gammal människa dör. Hur många blir så gamla och har haft ett sån rikt liv. Men nog kan man känna  sorg ändå.

Nu har jag löst melodikrysset och snart ska jag lämna er för att göra annat. Ni kan ju ändå hålla en tumme för Anna Olsson och Kalla samt om det är nån annan som åker tremilen i kväll.
Ha det så bra. Ni är i mitt hjärta. Hej då!

Dagen efter

Idag är det "dagen efter födelsedagen". En verklig lugn födelsedag om jag får säga det själv. Matte hämtade blommorna på busstationen som var från Helena, min dotter som bor i Lidingö. Fick många telefonsamtal med gratulationer. Även på facebook blev jag gratulerad.  Inte blev det nån medalj i OS igår. Då menar jag i skidstafetten damer. Vårt gäng kom femma, inte att förakta, men det blev ingen medalj. Tycker ändå skidåkarna har gjort bra ifrån sig detta OS. Vi har kvar damernas tremil och herrarnas femmil. Bara att hålla tummarna.

Hur är det med temperaturen i dag? Det skulle ju bli varmare i dag. -22 grader är det nu kl. 8.43. Efter lunch ska jag gå ut för att köpa potatis. Då är det bara att ta med sig den tjocka tygkassen att stoppa potatisen i, så att den inte fryser.

Igår kväll när telefonen tystnat skulle jag se en fransk film på tvåan. Den heter "Chocolate" och jag började se den, men den gjorde mig bara trött så jag slog över på femman och såg "CSI" innan jag nattade.

Då var det fredag igen och en helg som alla andra. Jocke och hans familj kommer hit på eftermiddagen. Tova fyller tio år på söndag och jag ska gratta henne i dag, för hon åker bort med sin mormor och morfar i morgon för att bo på hotel. Så idag får vi ha kalas hon och jag och fira våran födelsedag tillsammans med övriga familjen. Ska bli roligt att träffa Oscar igen, han är ju så upptagen av ishockey så det är inte så ofta vi ses numer. Till lunch idag  gör jag sparrissoppa men till middag vet jag inte vad jag gör. Får väl kolla i frysen vad jag har.

Det blir nog ingen sport på TV i kväll. Har ingen koll på vad det är på TV. Blir nog boken jag ägnar mig åt. Den är så bra. Kan vara skönt att ha en TV-fri kväll också. Nu ska jag vara nyttig ett tag. Vi får höras i morgon igen efter melodikrysset. Ha det så bra! Hej då! 

Födelsedag

Nyduschad med benet nyss omlagt sitter jag här vid datorn med min frukost. Ute -24 grader och sol, men dom har lovat varmare (ca 15 grader) och snö. Men det är väl i morgon det ska inträffa. Jag fyller år i dag och dom ringde nyss från Bellis i Luleå och sa att jag kunde hämta blommor på busstationen i eftermiddag. Spännande? Vem kan det vara från? Och har inte blommorna blivit kalla på resan från Luleå? Men dom har kanske fått åka inne i bussen.

Igår tog de svenska pojkarna GULD på stafetten. Dom var så otroligt duktiga alla fyra. Bäst av allt så vann dom över Petter Nothugg från Norge. Tycker han har varit så elak i munnen när det gäller sveriges killar och deras skidåkning. Inte nog med den svenska segern så vann Russel Ferguson (min favorit) i "So you think you can dance?" igår kväll. Toppen!

Vad händer då idag? Inte så mycket vad jag vet, Jag ska göra en äppelpaj och vaniljsås i fall att det kommer nån och hälsar på. Har köpt en liten jordgubbstårta i fall att. Annars är det väl inte så mycket att fira att man blir äldre. Man får ta det med jämnmod. Till lunch gör jag risgrynsgröt. Har kokat några ägg till limpmackor. Till middag vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske nån pastarätt som är enkel att göra i ugnen. Med bacon och grönsaker samt pasta. Chilisås och ost över. Gott brukar det bli.

Att de svenska ishockeylaget (Tre kronor) åkte ut i OS kan man väl beteckna som landssorg. Vem trodde detta? Men dom spelade som krattor. Känner några som tycker det är kasst (mina tre äldsta barn). Den yngsta vet väl inte om att dom har spelat. Så intresserad är hon.

Nu måste jag börja med gröten om den ska vara klar till lunch. Ikväll ser jag damstafetten om än jag inte tror att chansen är så stor att dom får medalj. Konkurensen är stor och vår bästa skidåkerska, Anna Haag, är sjuk. Men vi ger väl inte upp utan att ha åkt. Jag ska se till att jag får en bra födelsedag. Hoppas ni har det bra också!


                                                 Hej då!

Brrr!

-35 grader, vad gör man? Det är bara att stå ut och krypa längre ner under filten. Ska tvätta kl.10 och efter lunch måste jag till Konsum och inhandla vissa saker. Har det inte blivit varmare då, tar jag färdtjänst. Har nyss stigit upp och ska just göra kaffe och en macka.

Såg inte skidskyttestafetten i går men hörde på radion att svenska damerna kom femma. Jag såg "So you think you can dance" finalen. Tycker fortfarande att Russel är bästa dansaren. I kväll får vi se vem som vinner. Efter det såg jag ett program om några barn som hade en hudsjukdom. Fruktansvärt vad hemskt dom hade det. Tänkvärt att man klagar fast man inte har det så hemskt. Jag blev verkligen berörd. Som av slutning  såg jag CSI. Tråkigt eller skönt, bara att välja vilket. I alla fall var det skönt att krypa ner i sängen.

Det var ju meningen att jag ska baka matbröd idag. Men jag vet inte om tiden räcker till. Men det är ju bara att skjuta på det, jag är ju så bra på det. Manana!!! Bor det inte en spanjor inne i mig? Skulle tro det. Från det ena till det andra så fyller Michael (Michailoff) år idag (39 år). Jag har redan grattat honom via webben. Nästa år blir det mera grattis när han fyller 40. 

Hörde på radion att svenska skidåkartjejerna är förkylda. Hur blir det då med stafetten? I alla fall kör killarna stafett i kväll. Spännande blir det. Sen har dom väl bara femmilen kvar. Nu måste jag göra mig klar så att jag kan gå till tvättstugan. Jag har inget mer att förtälja denna dag. I morgon är det födelsedag, inget att fira direkt att man blir gammal, men i alla fall. Hoppas värmen kommer snart. Sköt om er så hörs vi, jag menar att jag hörs! Hej då! 

Fisk på längden och tvären

Men nu får det väl ge sig med kyla. Idag -28 grader, jag blir så less. Jag som trodde att jag skulle kunna vara ute idag. Men glöm det, så förtjust i kyla är jag inte. Tur att Matte hämtade boken i går, så jag har nåt att läsa. Jag har redan börjat och denna bok verkar vara lika bra som dom andra två som jag läst. Har några dagar med spänning framför mig.

Var på Ica i går och fyllde på matförrådet. Så nu har jag mat i både frysen och kylen. Jag ska verkligen börja handla maten på Ica. Det är betydligt billigare. Har ju handlat på Konsumhallen förut pga att dom har mer utbud vad gäller övrigt sortiment. Nu blir det Ica i alla fall när det gäller maten. Sen kan jag ju handla andra grejer som inte Ica har, på Konsum.

Igår tog Sverige en silvemedalj genom Charlotte Kalla och Anna Haag i lagsprinten. Två fantastiska tjejer som gör mig glad. Dom får vi nog se mer av i framtiden. Idag är det ju skidskytte stafett för damer. Före OS hade jag satt en tia på sveriges damlag. Det gör jag inte nu, vet inte vad som har hänt med dessa damer som har varit så bra. Vet inte om jag ens ids se detta. Tror jag håller mig till femman och dansarnas final.

Skulle egentligen varit på Kupan och köpt tyg till att måla på. Få se hur kallt det är på eftermiddagen om jag törs mig ut. Ska också köpa en kudde till Tovas blåsippeörngott, och det har dom på Konsum.

Det blir soppa till lunch idag också och till middag blir det stekt laxfilé med potatis. Jag älskar fisk och skulle kunna äta det varannan dag. Det finns ju så många variationer på fisk. Jag kan vara utan lutfisk som jag inte tycker smakar nånting. Då säger alla "men det är ju såsen som sätter smak på fisken". Okey, men då äter jag väl såsen med potatis så blir det billigare också. För lutfisken är så dyr. Stekt sill med löksås, vad gott det är! Jag minns när pojkarna var små och dom fick stekt sill med löksås. Dom mosade potatisen och sillen i såsen och riktigt njöt av maten. Jag är också en älskare av strömmingsflundra med potatismos. Nu blev jag då hungrig, och det är över en timme till lunch. Bäst att förbereda soppan. I morgon ska jag tvätta och baka matbröd. Bäst att jag vilar innan dess så jag orkar (Lat-Jane). Ha det nu en bra dag och värm varandra i kylan. Hej då!

Norrbotten eller Sverige?

Idag -15 graders men det blåser. Solen smyger sig fram så idag går jag nog ut på eftermiddagen. Åtminstone på affären en sväng. Jag har fått mitt ben omlagt och det ser bra ut nu. Pencillinet och Barbros förtjänst. Jag har fått ett nytt hopp om liv. Härligt!

Och så har vi (Sverige) fått nya framgångar i OS. Hellner och Olsson, vilka killar. Visste ni att Norrbotten är ett eget land som inte räknar sig till Sverige. Det finns norrbottningar som tycker det. Inte konstigt att jag alltid har kännt mig som en invandrare. Hm!

Idag ska nog Matte hämta boken (som jag köpte på tradera) på busstationen, om den är öppen. Jag har verkligen längtat efter att få börja läsa den. Så jag hoppas att jag får ha den i min hand innan kvällen. Igår målade jag blåsippor på ett örngott som jag ska ge bort. Det är väl de enda blåsippor man får se här omkring. Jag ska sy flera småörngott som jag ska måla på, bara för att ha nåt att syssla med. Bäst att passa på medan jag har Pernillas symaskin här. 

Ska samla ihop mina räkningar idag och betala in på banken så får dom sköta om resten. Man blir nästan gråtfärdig när man ser pengarna flyga iväg, bara så där. Men man får vara glad att man kan betala. Det är inte alla som kan det. Igår fick jag besök av en kvinna (pensionär) som har tvåtusen mindre i pension/månad än vad jag har. Hon var alldeles förtvivlad hur hon skulle kunna klara sig. Och det förstår jag. Dom hade sänkt hennes pension lika mycket som min fastän hon hade mindre. Fattar inte hur dom som bestämmer tänker. Är det nån som förstår det?

Nästa måndag är det ny månad, mars. Då blir det mer vår hoppas jag. Och då är det slut på OS. I kväll är det sprintstafetter och där har ju Sverige en chans. Norrbotten har ju några deltagare i det svenska laget. Eller är det Norrbotten som har några svenska deltagare i sitt lag. Jag blir alldeles snurrig! Skit detsamma, Sverige ska då vara med. Jag ska då kolla på TV. Gör det ni också och heja på Sverige. I morgon är en annan dag då får vi se hur det gick. Vi höres!!!!!!!  

Trött idag

JIPPI det blev ett guld och ett brons i nattens skidtävling. Naturligtvis satt jag där och såg och därför är jag så trött idag. Men vad gör det när det gick så bra för Marcus och Johan. Jag gläder mig med dom.  Det jag inte gläder mig åt är kylan utomhus. -23 grader i dag, ska det aldrig bli varmare. Jag vill ju ut och få frisk luft och då menar jag inte kalluft. I alla fall har jag ätit frukost nu och jag skulle tvätta kl. 10 men jag skiter nog i det. Jag ändrar tvättid till en annan dag.

Till lunch blir det nog soppa i dag, som vanligt. Egentligen skulle jag behöva ut och köpa potatis. Vi får se hur det blir med det. Just nu är det "Mannheimer & Tengby" på radion, som det är på söndagar. Tycker att det är ett underhållande program som jag gärna lyssnar på.

Vad jag ska göra idag kan man fundera över. Har inget på gång. Hade tänkt baka matbröd men jag ids inte idag. Blir nog att vila lite på eftermiddagen. Skulle gärna lägga mig nu direkt, så trött är jag, jag tror att pencillinet är lite en bov i dramat också. Man brukar bli trött när man äter det.

Ni såg väl melodifestivalen igår förstår jag. Jag hade TV:n på för jag väntade på Skidtävlingen. Satt och löste korsord så jag hörde låtarna i bakgrunden. Tyckte ingen var så där speciell. När jag hör låtar som ska tävla i Oslo så tänker jag bara på om låtarna ska slå i resten av europa. Och det är svårt. Vi har ju sett hur vår låt hamnar på nedersta delen av platslistan när europa har röstat. Så är det. Jag tror inte att vi har så stor chans att vinna eurovionsschlagern. Det var bara en tanke från mig.

Nu är det väl bara att ta sig själv i kragen och hitta på nåt att göra. Ni ska ha en bra söndag och får höras i morgon igen. Ha det!

Glad att jag har ett hem

Har haft sovmorgon i dag. Brr va kallt det är, -25,5 grader. Ska det aldrig vända mot värmen. Hade tänkt gå ut idag men det får vänta. Har just ätit frukost och väntar nu på melodikrysset.

I går tog Anna Haag ett silver på dubbeljakten. Vilken kämpaglöd den tjejen har. När jag såg tävlingen, trodde jag det var kört på slutet. Men icke, hon kom tillbaka och spurtade om norskan och polskan. Bra gjort Anna!

I går kändes det kallt när jag var ute. Gick till Konsumhallen och handlade och jag handlade så mycket att jag var tvungen att ta färdtjänst hem med alla varor. Tack och lov för färdtjänst! Till middag stekte jag två skivor från fläskkarré, som jag skar i tärningar. Stekte med en röd paprika, en gul lök och en tomat. Slog på ett paket mellangrädde som allt fick puttra i. Till det kokade jag ris. Enkelt och snabbt och framför allt gott. Idag ska jag göra soppa till lunch och baguettebröd till det. I morgon ska jag baka matbröd. Det är betydligt godare än köpes.
Nu måste jag göra en paus och gå in på radiowebben och ta fram melodikrysset, syns om en stund.

Ja så var jag tillbaka från kryssandet. Nu har den efterlängtade solen kommit fram. Kanske  det blir lite varmare då. Hörde nyss att det är problem med dåligt väder neröver landet. Tak som rasar in och tåg som blir stående. Blåst och snö. Det är som om dom aldrig lär sig, dom som ska sköta detta. Det är väl inte första gången vi drabbas av vädrets makter. Jag tycker mest synd om dom hemlösa som inte har nånstans att krypa in och värma sig. Om än dom har satt sig i den situation som dom befinner sig i. Jag önskar att jag kunde hjälpa dom. Det kan drabba alla, eller hur?

Matte kommer inte och äter lunch idag så jag tar nog bara en hårdmacka med leverpastej och ett glas mjölk. Låter gott och enkelt. Vad ska jag hitta på i kväll. Killarna kör väl dubbeljakt på skidor och det kan bli spännande. Måste nog se det. Annars vet jag inte nåt annat.

Ska snart in i duschen med min stövel. Sen tar jag nog fram dammsugaren och använder den. Blir det varmare går jag ut. Hoppas ni har det bra! Vi höres i morgon. Hej då!

Man får inte slösa

Oj va trött jag är! Skulle med lätthet ligga kvar i sängen. Ser ingen sol idag och temperaturen är -21 grader. När jag läste min mail nu på morgonen såg jag att boken som jag köpte ligger på busstationen. Helgen är räddad, om jag nu får Matte att åka till busstationen och hämta den.

Igår bakade jag semlor och Matte gjorde klart dom med grädden. Pernilla och Tova kom och fikade. Hundarna, Wittra och Hedvig var med och dom fick en slick grädde. När dom farit hem såg jag lite skidskytte. Ingen medalj idag. Däremot fick Anja Pärsson en brons. Jag är inget fan av henne men det var ju duktigt att knipa ett brons.

Idag ska jag gå till nedre Kupan och kolla. Ska också handla lite skaffning till helgen. Det är ganska tomt i både kyl och frys. Blir ju lätt att plocka in när jag handlat. Men jag måste komma ihåg att hålla i börsen nu när dom har minskat pensionen. Det som räckte i fyra veckor förr räcker bara i tre veckor numer. När jag har betalat räkningarna har jag bara matpengar kvar. Det känns hårt. Hoppas att det räcker till några apelsiner. Jag längtar efter apelsiner. Drygt fyra månader till jordgubbar. Måntro det räcker till jordgubbar i sommar. Om jag byter ut ett mål mat mot jordgubbar räcker det kanske. Är jag för gnällig? Jag vet det, jag är avundsjuk på dom som kan göra så mycket av sina liv utan att tänka på vad det kostar. Men det ska jag sluta vara, avundsjuk menar jag.

Hörde på radion i dag, att nu när dom ska lägga ner högstadieskolan i Voullerim så vill föräldrarna skicka sina barn till Harads i stället för till Jokkmokk. Harads ligger ju i Bodens kommun och Voullerim i Jokkmokks kommun. Två av mina barn har gått i skolan i Jokkmokk. Matte i högstadiet och Jocke i gymnasiet. Sen flyttade vi till Älvsbyn och när Isabel skulle börja högstadiet bodde vi i Luleå. Jag förstår mycket väl Voullerimborna. Jokkmokk har ju inte det bästa rykte när det gäller skolor. Ja när det gäller det mesta får man säga. Som barn ska du nog vara stark om du ska klara av skolan där.

Fortfarande ingen sol. Synd, jag skulle vilja att det var sol när jag ska ut på eftermiddagen. I kväll är det väl skidor på TV. Slår en koll då. Hoppas ni får en skön fredag! Hej då!

Semlor idag

-18 grader, önskar att det blir varmare. Har just ätit frukost och före det blev mitt ben omlagt. Just nu känns det skönt. Har fått mer antibiotika så nu kanske det läker ordentligt. Längtar tills jag kan bada i bassängen igen.

I går blev det ingen medalj för Sverige. Men kanske det ljusnar idag och det blir nån medalj. Visserligen blev Anna Olsson fyra i sprinten igår och det är inte dåligt. Men på ett OS är det bara medaljer som räknas.

Tova var här och pysslade igår. Gjorde tygtryck på en duk som hennes mormor ska få i födelsedagspresent. Hon ska göra klar den i kväll. Själv stickade jag på den nya tröjan och sen såg jag på TV, från OS och dansarna på femman. Nästa vecka är det ju final för dansarna och min favorit, Russel, är kvar. Spännande blir det.

När jag har skrivit i bloggen ska jag göra en deg till semlor. Hade inte tänkt baka semlor men man kan ju ändra sig. Hemgjorda semlor är godare än köpta och framför allt billigare. I helgen tror jag att jag ska baka matbröd. Det var länge sen men jag tror jag ska göra det hädanefter. Vi äter ju mycket soppa till lunch och det är gott med ett hembakt bröd till.  

I morgon skiner nog solen då det är löningsdag. Ska ta en tur till Kupan och kolla om dom har nåt som jag kan ha användning för, kanske ett bakbord.  I morse hörde jag på radion att småfåglarna ratar talgbollarna. Ja det är faktiskt sant. Dom sista bollarna jag satte ut låter dom vara. Säkert nåt fel på dom. Ä väl lika bra att slänga bort dom. 

Ingen bok ännu. Va less jag blir. Imorgon måste jag skaffa nåt att läsa, ska kolla på Kupan. Ja nu har jag inget mer att förtälja denna dag. Bäst att sätta igång med baket. Ha det så bar govänner! Hörs i morgon! 

Inventering av verktyg

Kallt igen -26 grader nu på morgonen. Har inte ätit frukost än och jag känner mig lite nyvaken. Det första jag gjorde när jag vaknade var att leta små svampar. Jag menar svampar i skumgummi som man har när man trycker på tyg. Tova kommer på eftermiddagen och jag tänkte visa henne hur man trycker på tyg, om hon vill. Tänkte att hon kunde göra en duk till sin mormor som fyller år denna månad. Jag har hittat några svampar men ser att jag behöver fylla på mitt lager med verktyg. Bl a måste jag köpa nya blad till min syl som jag använder när jag skär ut mönster. Det blad som jag har är så slött. Skulle också behöva en ny träskiva som jag ska ha under när jag skär. Jag skulle också vilja ha ett gammaldags bakbord. Ni vet ett sånt där som man sätter på bordet när man ska baka. Men var får man tag på ett sånt? Har Kupan måntro? I gamla köksinredningar fanns det ju bakbord men det finns inte längre.

Så fick vi då en ny guldmedalj i går. Björn Ferm i skidskyttets jaktstafett. Bra gjort och oväntat. Så nu har Sverige två guld och jag hoppas på fler.

Ingen bok ännu och inte ett ord från säljaren. Kanske blir jag blåst? Fast jag tror inte att nån gör det för en sån struntsumma. Fast många bäckar små som det sägs.

Tur att det är löning på fredag för nu börjar maten tryta i kyl och skafferi. Det är tur att jag är liten i maten fast det kan man inte tro när man ser hur jag ser ut. Men det beror nog mer på att jag har så svårt att röra mig. Är ingen gymnast direkt men när benet har läkt börjar jag med baden igen. Ska bli så skönt.

Blir nog ingen utevistelse idag. Det är för kallt. Har börjat på en ny hundtröja. Det blev ju garn över och jag behöver nåt att göra. Det är ju inget avanserat mönster så det går bra att sticka när man ser på TV.

Nu ska jag göra frukost och sen ta fram nåt tyg som Tova kan använda till duk. Hon kan ju göra en prydnadskudde också. Jag har ju kvar babylakan, som jag köpt på Kupan, som jag kan använda.

Håll tummarna för Emil Jönsson och Hanna Falk i sprinten idag. Ikväll blir det att kolla det på TV och sen se vilka som åker ut av dansarna på femman.  Nu är det bara att återgå till vardagen och fortsätta med mitt sökande efter grejer. Vi hörs i morgon så hej då!

Fettisdagen

Känns trött i dag. Var det för att jag tog ut mig på OS igår. Skämt åsido, alla har väl hört om vad som hände i Kanada. Fantastiska tjejer och killar Sverige har. Man blir stolt.

Idag har vi -14 grader och jag tror solen kommer fram snart. Jag tycker att livet leker när man ser hur vackert det är ute samt att våren kommer snart. Jag längtar till jag kan sitta ute på balkongen. Undrar om Kupan har några amplar som jag kan hänga på balkongen. På fredag är det ju löningsdag så då ska jag kolla där hur det ser ut på den fronten.

I dag händer väl ingenting. På TV är det ju OS. Det är skidskytte, jaktstart både damer och herrar bland annat. Jag har inga förväntningar där så jag tror jag sätter på femman kl.21 och ser dansarna. Vill gärna se dom, så jag ser sporten  när det är reklam. Innan hinner jag se damernas skidskytte så det är bara herrarnas jag missar.

Just nu ska jag koka potatis som jag ska steka till lunch. Sen ska jag ta hand om mina krukväxter. Jag har bara tre stycken. Så det ska jag väl orka. I sovrummet vill jag inte ha några krukväxter, där har jag sidenrosor. Pga att jag bara har tre blomkrukor så blir det att jag sköter dom oftare. Det blir ju inte så jobbigt att göra det. Ni hör vilken latmask jag är. I alla fall när det gäller städning och sånt. Roligare kan man ju ha.

Ingen bok ännu och inte ett knyst från säljaren. Det är säkert att när boken kommer (om den gör det) ska jag ligga en hel dag och bara läsa. Låter härligt, eller hur?

Fettisdag är det idag. Jag har faktiskt ätit en semla i år. Idag blir det nog inte om inte nån kommer hit och ger mig en. Tycker det är så dyrt, mer än 10 kronor styck. När jag var yngre var jag helt tokig i semlor. Då åt jag dem med varm mjölk. Men nu gör det mig detsamma. Äter hellre en apelsin. Kommer ihåg Wienersemlorna, dom ser man aldrig numera. Det var ju mera som en bakelse som man åt till kaffet. Gjort på wienerdeg. Var nog 30 år sen jag såg en sist.

Nu är det hög tid att jag är lite nyttig. Ni ska ha det så bra så hör jag av mig i morgon. Hej då!


Härliga dagar

Ännu en härligt solig dag med lagom kallt (-8). Nyss blev  mitt ben omlagt och det ser bra ut. Alltså kan man säga att livet leker. Smolket som finns är väl att det inte vinns några medaljer i OS. När man tänker på allt slit dom får utstå vill man ju att dom ska vinna. Men det är ju många om kakan så att säga. Nu är det skidor i kväll, både damer och män. Så det är bara att hålla tummarna. Nån gång måste dom väl ha turen med sig.

Vad göra idag? Ska städa lite, har det dammigt som vanligt sen ska jag väl vila lite. Längtar efter boken från Öjebyn. Har inget att läsa och jag tror att den ska komma i veckan. Sätter på TV:n vid sjutiden och sen blir det skidor för hela slanten. Hinner jag innan dess blir det en tur ut. Naturligtvis blir det lunch och middag också.

Visst är det bokrea denna månad. Har för mig att det är i slutet på februari. Jag får se om jag hittar nåt spännande där. Jag är ju så tänd på Andrew Taylor nu efter att ha läst två av hans böcker, så jag skulle gärna köpa nåt av honom. Gärna "Det blödande hjärtat" som Karin Mannheimer tipsade om på radion.

Nu ska jag läsa min post på webben samt läsa Piteå-tidningen och DN. Sen blir det städning och efter lunch måste jag ta hand om mina naglar. Fila och kanske lacka lite. Sen måste jag in på Facebook och ta hand om min farm. Har sålt alla kor och har en massa hästar i stället samt några smådjur. Just nu odlar jag blommor och fruktträd samt bygger ett stall. Så ni ser att jag har fullt upp. Knappt att jag hinner skriva i bloggen. OK nu slutar jag för i dag. Hörs i morgon hej då!

Alla hjärtans dag

  Så var det alla hjärtans dag. Ett nytt påfund som aldrig firades när jag var barn i detta land. Mig veterligen. Men så är det nu. Ja alla firar väl inte, mest unga människor, skulle jag tro. Min lilla flicka, Isabel, firar sin bröllopsdag. Skickar en kram med ett stort GRATTIS till henne och hennes Johan!

-7 grader och sol. Blir nog en fin dag som det ser ut. TV i går blev ju först OS-invigningen i Vancouver. Det var ju fint men blev långvarigt tycker jag. Det jag tyckte var bäst var ju när Sverige kom in med Foppa bärandes fanan och när KD Lang sjöng Hallelujah. Vilken röst och vilket framträdande. Synd att dom sen skulle förstöra allt med en sopransångerska som var tvungen att skrika sönder Olympiasången. Man hörde inte ett ord av texten pga skrik. 
Såg sen en snutt av melodifestivalen samtidigt som jag löste korsord. Den enda jag föll för var Andreas Johnssons  låt. Sen skulle jag se hur Sverige tog medalj i skidskytte i damernas sprint. Men glöm det, det blev  ingen medalj alls. Bästa plats var Helena Jonsson med en tolfte plats. Bättre lycka nästa gång.

Jag var på Ica i går och hämtade ut brevet eller paketet som det var. Det var Tovas födelsedagspresent. Det var mycket grejer och jag tror att en tioårig flicka blir glad åt detta. Nu är det bara att slå in paket. Som sagt var jag ute i går och det var skönt. Hade gärna velat sitta en stund i solen. Men folk glor som om jag inte är klok när jag sätter mig, så jag avstår. Väntar nog ett tag med att sola (?).

Snart ska jag till tvättstugan. Det är den dagen i dag. Palten jag skulle göra i går blir idag i stället . Jag är nu för tiden en sån som skjuter upp saker. Alltså, manana. Så snart ska jag åka ner till källarvåningen (egentligen är det första våningen, på baksidan) och sen ska jag göra lunch. Efter det blir det paltkok. Sen är jag nog klar för sängen. Hoppas Pernilla kommer och hämtar tröjan till Hedvig. Vet inte om jag ids se nåt på TV ikväll. Kanke en stund i så fall. Nu är det bäst att jag gör mig klar. Har jag plockat fram tvätten och tvättmedel. Vi syns eller hörs.  Ha det bra, hej då!
                                                                                                   

OS börjar

-17 grader och soligt idag. Ja i natt har dom invigt OS i Vancouver. Dom stackarna har börjat med problem. En kälkåkare omkom vid träning i går. Och sen är ju inte vädret på kanadensarnas sida. Synd att det inte går arrangörernas väg. Jag gillar kanadensare. Dom är verkligen trevliga och har inga rasister i sitt land. Dit är alla välkomna. Alla räknas som en resurs för landet.

Nu är snart Hedvigs tröja klar. Den har legat i press över natten så nu är det bara att sy ihop den. Det ska jag göra snart. När jag har skrivit detta ska jag duscha och sen göra lunch. Sen syr jag ihop tröjan för att sen gå till Ica och handla lite. Efter det ska jag göra palt. Och sen är det nästan  kväll och då blir det OS på TV.

Fick meddelande från Tradera att jag hade fått budet på boken. Så nu har jag satt in pengar på säljarens konto. Säljaren bor i Öjebyn (Piteå) så man kan säga att han bor granne med mig (ca fyra mil). Världen är liten. Nu är det bara att vänta på att boken kommer. Fick ett meddelande från posten i går att jag har ett brev som är för stort att dela ut så det ligger på Ica. Tror ni att jag är nå nyfiken? Vad kan det vara? Det får jag veta på eftermiddagen.

Såg i tidningen i går att Bo Holmberg hade avlidit. Ni vet han som var gift med Anna Lindh. Tråkigt. Nu är deras söner föräldralösa. Hemskt tråkigt! Jag tycket det är tråkigt att vara föräldralös fastän jag är gammal, hur ska det då kännas för dom.

Börjar känna mig stressad nu för att jag inte ska hinna göra allt i dag. år ta ett djupt andetag 

Sticka, sticka

Nu får det väl vara bra med kyla. Idag -27 grader och i natt har det varit under 30 grader. Brr! Tur att det är varmt inomhus. Jag får väl sticka vidare och jag tror jag blir klar med Hedvigs tröja i dag, så att hon slipper frysa när hon ska ut. För ut måste hon ju när hon ska uträtta sina behov.

Fredag igen och i natt är det OS invigning. Ja inte tror jag att jag ska se den men det blir väl nån sorts repris eller sammandrag i morgon. Skidskyttetjejerna är väl igång i morgon kväll, tror jag. Spännande!

Igår kväll blev det mest stickning för mig. Visst hade jag TV:n på men det var mest för ljudets skull. Eller ska jag säga för sällskapets skull. Jag har hunnit över halva tröjan så jag ska ringa till Pernilla och höra om dom far till Skellefteå idag och när i så fall. I fall att hon vill ha tröjan med sig.

Till lunch i dag kokar jag ägg och potatis och så äter vi inlagd sill och gravad lax till detta. Matte kommer med middagsmaten så då slipper jag det. Jag ska gå in på tradera och kolla hur det gick med auktionen och om jag ska skicka pengarna för boken och frakten. Vad mer jag ska göra är att kolla i tvättstugan vilken tid jag ska tvätta nästa gång. Måste också dammsuga när jag har stickat färdigt. Annars i helgen blir det nog mycket TV-tittande men jag vet inte än på vad.

Nu har jag nog inget mer att skriva om. Stickningen väntar. Ha det nu bra govänner så hörs vi efter melodikrysset i morgon. Hej då! 

Sprutdag

Omläggning och spruta. Steg upp kl. 8 och tog bort bandaget och duschade. Sen kom Ida och tog hand om mig. Låg i den där stöveln 45 minuter och sen kom hon tillbaka och la om benet samt gav mig en guldspruta. Sen blev dagen som en vanlig dag igen. Gjorde kaffe och en hård ostmacka.

-11 grader, så idag är det nästan blida. Pernilla kom med garn och beskrivning till hundtröjan igår. Jag började sticka direkt men kunde bara sticka resåren för jag saknade rätt stickor. Ringde till Birgit så i dag efter lunch går jag upp till henne och lånar rätta stickorna. Ska bli kul att sticka nåt nytt som jag inte gjort förut.

Såg friidrotten i går kväll och sen dansarna. Christian Olsson kom tvåa i tresteg och Emma Green blev tvåa i höjdhopp. Dansarna är bara åtta stycken kvar. Det försvinner ju två för varje vecka. Det är inte så länge innan det här programmet är slut för denna säsong. Synd.

Ska göra hamburgare till lunch så jag ska göra ett brake nu så jag hinner hacka löken.

Mätt och belåten är jag tillbaka i bloggskrivandet. Jag har väl inte så mycket att skriva om i dag. Läs: inte så mycket att klaga över. Benet känns riktigt bra än så länge. Hoppas, hoppas!!!!!!!

Ska snart åka upp på fjärde våningen och hälsa på Birgit. Kanske man får en kopp kaffe där. I morgon går auktionstiden (boken som jag lagt bud på) ut. Verkar inte som om det är nån annan som vill ha den. I så fall är den min och jag kan börja läsa den nästa vecka, eller när den kommer hit. Längtar!

Nu upstairs så att jag får börja sticka till lilla voven som fryser. Ha det bra och hej då!

                                                       

Iris

Nu är det kallare igen. Idag -21 grader här i byn. Igår när jag var ute var det så härligt (-8). Varför ska det vara över 20 igen. Visserligen är det vinter och solen tittar fram men det brukar bli varmare i slutet på februari. Träffade några bekanta på Ica, så det blev till att skvallra lite om oss själva.

Sen var det ju TV- kväll för mig. I mästarna på ettan blev det så att Tomas Gustavsson fick åka hem. Sen var det bara att ändra kanal till femman och se det nya lekprogrammet "Vinterspelen" med Gunde Svan. Jag vet inte om det var nåt speciellt. Tyckte det var lite rörigt och inte så spännande direkt. Det är även i kväll och är det inget annat att titta på så kanske jag ser det. I dansens virvlar är det ju bara fem par kvar och i kväll åker två dansare ut av dom. Det måste jag ju se.

Namnsdagen i dag är Iris, min mammas namn. Iris Maj Sofia hette mamma. Jag önskar att hon var här hos mig. Hon fick ju gå bort alldeles för tidigt. En underbar människa med många järn i elden. Hon hade ett stort varmt hjärta som var öppet för alla. Tänker ofta på de människor som hon var övervakare åt, och hur hon engagerade sig för dom. Och alla barn som hon ordnade att så dom fick det bra. Vi skulle behöva lite fler av dessa människor som inte sätter förtjänsten först utan är medmänniskor i första hand. Sån var Iris, min mamma.

Jag har inte sovit så bra i natt pga mitt dj...a ben. Jag har tagit värktabletter men det hjälper inte. Nu känns det lite bättre, peppar, peppar. Undrar vad hon som la om benet satte på före lindan? Ja det är bara att stå ut. Jag skulle inte ha väntat så länge med att gå till doktorn med "rosen". Och det får jag lida för nu, mitt fel.

Till lunch gör jag varma mackor. Till middag vet jag inte än. Köpte potatis och fläsk igår, så att jag kan göra palt, men det blir till helgen nån dag. Nu ska jag pyssla en stund innan lunch. Få se om Pernilla kommer med beskrivningen till hundkoftan som jag ska sticka till Hedvig. Hon behöver den nog nu när det är så kallt. Nu får ni ha en bra dag och jag hoppas ni har solen hos er. I morgon skriver jag till er igen, hej då! 

Köper presenter

Har just avslutat min frukost. Det verkar ha snöat i natt för jag hör traktorn skotta. Har blivit varmare, bara -8 grader. Hade velat ligga kvar i sängen men hur skulle det se ut om jag bara blev liggande. Benet molar och värker men det måste jag skjuta åt sidan, annars skulle jag bli tokig. Måste tänka på nåt roligare.

Var in på HM:s sida och beställde presenter till Tova som fyller 10 år snart. Tror hon blir nöjd med det jag beställde. Kan inte skriva det för hon brukar läsa min blogg. Beställde även en vit storskjorta till mig själv. Paketet ska komma nästa vecka.

Igår kväll säg jag lite på TV. Bl a "Himlen kan vänta-ett år senare" en dokumentär. Såg även "CSI". I kväll är det mycket TV för mig. Kl. 20 börjar jag med "Mästarnas mästare", kl. 21 är det "Vinterspelen" med Gunde Svan och jag avslutar med "So you think you can dance". Bara TV hela kvällen. Nu är det inte många dagar kvar till att OS börjar. Då kan vi tala om att jag sitter spikad vid TV:n. Längtar dit.

Skellefteå mötte Färjestad i ishockey i går och Skellefteå vann. Dom ligger fyra i tabellen nu. Däremot fick Oscars lag stryk mot Björklöven. Visserligen är det nyttigt att åka på pumpen nån gång, om än det inte känns roligt. Men sånt är livet. Det är bara att komma igen.

I dag ska jag damma av TV:n och lite andra grejer och sen måste jag gå på Ica och köpa diskmedel. Köper nog potatis och rimmat fläsk också. Då blir det palt nån dag om orken inte tryter. Det blir nog att jag målar fotoramarna ändå, inte idag men kanske i morgon. Manana!

Det blir nog soppa till lunch i dag också. Räksoppa blir det. Hade först tänkt göra varma mackor men sen ändrade jag mig. Gör mackorna i morgon i stället. Till middag vet jag inte vad jag gör. Får kolla i frysen vad jag har. 

Ni glömmer väl inte att det är alla hjärtans dag på söndag. Det är också Isabels och Johans bröllopsdag, dom gifte ju sig i stadshuset på alla hjärtans dag. I alla fall ska jag göra nåt nyttigare nu. Vi får höras i morgon. Hej då!!  

Organdonation eller inte?

 -8 grader och ingen sol. Däremot faller nåt ner från himlen. Vet inte om det är regn eller snö. Troligtvis är det snö. Jag startar sent idag pga omläggningen av benet. Hon som skulle komma och göra det blev sjuk så dom var tvungen att skicka nån annan, och det tog ju tid. Men nu är det gjort och proverna tagna också. Matte och jag har ätit blomkålssoppa till lunch. Och nu sitter jag här med min blogg.

Igår kväll såg jag en dokumentär på TV4 Fakta. Den handlade om organdonation i Australien.  Man fick följa ett antal personer som skulle få olika organ för att leva. Från en ettårig flicka som behövde en lever till en 60-årig man som behövde en njure samt en bukspottskörtel. Ganska intressant. Man skulle nog tänka på att göra klart sånt innan man dör. Så att inte anhöriga måste ta ställning. Men så är ju inte människor beskaffade. Jag hade en godvän (hon är död nu) som skänkte sin kropp till vetenskapen. Så långt vill jag nog inte gå. Men om jag har nåt som nån kan ha användning för, så var så god.

Efter det programmet slötittade jag på TV samtidigt som jag löste korsord. Ringde Isabel och pratade med henne och Alec. Dom mådde bra och hade det mysigt, satt just då och målade hus (teckningar). 

Till middag idag gör jag korvgryta. Hade tänkt gå på affären i dag men jag har lite ont i benet så jag har slutat ut det. Håller mig nog i stillhet och tar några värktabletter. Har värken kommit tillbaka bara för att jag har slutat med pencillin eller vart det för länge utan bandage. Men jag låg ju hela tiden så det kan väl inte göra så mycket. Ja det återstår att se. Nu ska jag i alla fall vila en stund. Vi hörs i morgon hej då! 

Festivalfunderingar

Mannheimer & Tengby på radion tillsammans med frukost. Alltså, söndag morgon. Frukost består av painriche med prickig korv och kaffe. Ute är det -17 grader och soligt. Blir en riktig glidardag. Tyvärr har jag nu läst ut boken så jag får väl läsa i Året Runt.

Kunde inte låta bli att se Melodifestivalen igår. Jag brukar ju inte se den men pga min nyfikenhet på Dolph Lundgren kunde ja inte låta bli. Kommer ihåg honom från min ungdom då han hette Hans Lundgren. Måste säga att han ser fräsch ut för sin ålder. Om jag sen ska säga nåt om låtarna så tycker jag inte att det var nåt att älska. Den enda låt som jag tyckte om, och det beror på framförandet, var Jessica Anderssons. Hon fick mig berörd. Man kan märka vilka som röstar, kvinnlig puplik i yngre ålder, som röstar på yngre män. Och det är ju inget att säga om, både Salem och Ola är ju flickfavoriter. Anders Ekborg är ju en bra sångare men vilken tråkig låt han sjöng. Jag vet inte om jag orkar se fortsättningen av denna såpopera. Vi får se nästa lördag.

Nu säger jag bara EMIL! Vilken sprintåkare han är. Jag menar naturligtvis Emil Jönsson och hans sprintlopp igår i Kanada. Han vann med ca 100 m före tvåan. Och när han kommer i mål ser han ut som busEmil i Lönneberga. Ska bli kul att se honom i OS.

Skellefteå vann över HV71 igår med 3-2 (ishockey). Dom (SAIK) ligger femma i tabellen och i morgon möter dom fyran Färjestad i Karlstad.

Funderar på om jag ska måla fotoramar. Det är ramar som jag har i allrummet. Nu är dom trävita men hade tänkt måla dom mörkbruna så alla ramar blir enhetliga. Ni märker att det kliar i fingrarna för att göra nåt. Få se hur det blir.

I morse tog jag den sista pencillintabletten, så nu är det bara att hålla tummarna. Bandaget som jag har på benet har hasat ner en bit (ca 3 cm) men det kanske inte gör nåt. Ska ju ta bort det i morgon innan omläggningen. Sen ska jag lämna prover i morgon bitti (för sprutan). Detta var dagens sjukrapport.

Nu ska jag lämna er och gå in på farmville och mjölka mina kor och se hur det går med stallbygget. (Ni tror väl inte att jag är klok). Ta ni och gå ut på en prommenad. Jag hoppas att ni har lika vackert väder som jag. Vi hörs i morgon så hej då!  

Vilka tjejer!

Ja nu är melodikrysset löst. Jag lyckades få till ett gott kaffe till frukost. Efter det att min kaffebryggare gått sönder så kör jag med snabbkaffe och det är olika hur jag lyckas måtta till ett gott kaffe. Men idag blev det jättegott. Till kaffet en bit av en pain riche. Ska snart duscha men tänkte att jag skulle hinna med att skriva lite i bloggen först.

Tv i går kväll blev först skidor från Vancouver i Kanada och Charlotte Kalla vann. Anna Haag blev femma. Fantastiskt vilka tjejer vårt lilla land har. Jag känner mig stolt när jag ser hur dom kämpar. Lovar gott till OS. Och om dom inte lyckas vet jag att dom gjorde sitt bästa. 
Sen såg jag "På spåret". Synd att inte lag Sundström fick vinna. Tycker dom är en frisk fläkt i denna tävling. Såg också en film som heter "Taking lives" en ganska våldsam historia men ändå bra. Och ett bra slut. När filmen slutade var klockan över ett så då blev det sängen direkt.

Det är -23 grader i dag men soligt. Tur att jag tog mig ut igår när det bara var -15. Jag är inte frusen av mig men vill helst inte vara ute när det är under 20 grader. Det blir att vila lite efter lunch, känner för det idag. Köpte nya Året Runt igår så jag ska läsa lite i den. I kväll är det ju första delen av "Melodifestivalen". Det är ju inte nått jag brukar se så jag får kolla vad som visas på andra kanaler. 

Mitt ben gör nästan inget ont nu. Hoppas, hoppas att det blir bra snart. Tar sista pencillintabletten i morgon. Då är det bara att hålla tummarna att det inte kommer tillbaka. Mer kan man inte göra. Nu ska jag ta mig in i duschen och ta på mig duschstöveln. Skönt med dusch man blir som en ny människa. Efter det ska jag laga grönsaks soppa. Vi har börjat äta mycket soppa till lunch. Till middag steker jag bogfläsk med lök och till detta grönsaker och potatis. Nu ska ni ha en härlig lördag så hörs vi i morgon. Hej då!

Ny dator

Fredag igen och denna helg är det Jokkmokks marknad bör 405:e gången. Har inte tänkt att fara dit. Jag har varit så många gånger där, så det räcker.  -16 grader är det och dom har lovat sol i dag. Ska försöka passa in att gå ut när solen är framme. Kl. 13 ska jag tvätta och när vi har ätit och jag har stoppat kläderna i tumlaren, går jag ut. Måste handla lite för helgen.

Mitt ben känns skapligt. Är så lycklig för att det går åt rätt håll. Sen måste jag fundera hur jag ska göra med min torra hud, mest på benen. Vad ska jag smörja med, barnolja eller olivolja? Lotion verkar ju inte verka. Den lägger sig bara utanpå skinnet. Jag har recept på Fenuril kräm. Nån som har en aning om hur jag ska göra? Gör en kommentar.

I början på åttiotalet köpte jag en skiva med Kim Carnes som jag spelade mycket. I går hörde jag ett spår från denna skiva på radion och det var "Betty Davies eyes". Fick en riktig nostalgitripp när jag hörde låten. Måste lägga in den på mina favoriter på Spotify.

Har förstått att jag måste köpa en ny dator. Den här som jag har nu fick jag av mina pojkar en jul när jag bodde i Ersnäs. Den jag hade före det, fick jag av Helena och hennes dåvarande kille. Nu kan jag nog inte räkna med att nån ska komma och ge mig en dator, utan jag måste nog ställa upp för mig själv. Få se om jag kan dra ner på några utgifter för att i stället kunna köpa en dator. Den som lever får se!

På radion (P4 Norrbotten) är det bara utsändningar från marknaden. Så är det varje år. Det är väl bara för att marknaden är så internationell. Besökare kommer från hela världen. Folk trängs i kylan. Har ni inte varit där så kan ni nog inte veta hur mycket folk det är där. Och hur många marknadsstånd som finns där. En del är ju krimskrams, men det finns fina saker också.

Mer än tvätt och handling i dag har jag inget planerat. Blir väl lite läsning och TV tittande som vanligt. Försöker dra ut på läsningen, så boken ska räcka så länge som möjligt. Tills jag får tag i en ny bok (från tradera). Men det räcker nog inte tills dess.

Visste ni att bilprovningen ska sluta vara statlig. Ungefär som apoteken då. Hörde det på radion nyss. Hade ingen aning om detta. Tur att jag inte har nån bil längre. Jag behöver ingen bil. Har ju färdtjänst om jag ska nånstans och så brukar Matte skjutsa mig.

Nu ska jag bädda och plocka undan lite. Göra klart med tvätten som ska till tvättstugan osv. Kanske gör jag en kaffekaka också. I morgon är det ju lördag med melodikryss till frukost. Vi får höras efter det. Hej då!

Tack och lov för tradera

Dagens temperatur är -13 grader. Men det verkar snålt ute fastän det är varmare. Behöver inte ur idag men i morgon måste jag.
Tova kom lagom till middagen i går. Hon hade varit på handbollsträning och var här tills Pernilla slutade jobba vid niotiden. När hon farit hem såg jag dansarna. Victor och Karen åkte ut vilket var väntat efter juryns bedömning. Fr o m nästa vecka är det bara tittarna som bestämmer. Och tittarna röstar med hjärtat och det förstår jag. Jag gör detsamma.

Just nu är det Roger Qvarnström på P4 Norrbotten. Han spelar bra musik, mycket sextiotal. Ibland lyssnar jag på andra stationer som Radio P4 Västerbotten eller Radio P4 Örebro. Man kan ju lyssna på Webben. Minns när jag bodde i Örebro, lyssnade jag alltid på P4 Örebro. När jag sen flyttade hit upp blev jag besviken på P4 Norrbotten, men dom har blivit bättre. Det jag inte gillar är dom finska och samiska programmen. Jag kan ju inte dom språken så då knäpper jag av radion eller ändrar station.

Köttsoppa på burk blir det i dag till lunch. Jag har haft en burk i kylen länge men nu ska vi äta upp den. Till middag gör jag en pytt på pannbiff, bacon, grönsaker och potatis. Det får duga, sen är det nog tomt i kylen. Såg ett program på TV en kväll där dom lagade Sheperd´s Pie och då blev jag sugen på det. Kom ihåg så länge sen jag gjorde det. En ganska enkel mat som är god. För att vara ett recept från England är det gott. Annars gillar jag inte engelsk mat. Bläh! Bara en massa puddingar och inälvor.

Jag var in på Tradera i går och hittade boken som jag sökt. Andrew Taylors "Främlingars dom". Den fanns där och ingen hade lagt ett bud på den, så jag la ett bud. Den 12:e får jag veta om jag fick den. Frakten är ju ganska dyr  (52 kr), men jag vill så gärna läsa den och biblioteket har den inte. Hoppas jag får den.

Visst är det fantastiskt med datorer. Behöver man nåt går man bara in och googlar så hittar man det. Man kan även läsa böcker på webben. Men jag gillar ju att ligga och läsa så jag vill ha en bok att hålla i.

Mitt ben är mycket bättre, har inte så ont längre och jag får sova på nätterna. Guld! Jag ska väl kolla nåt på TV i kväll, kanske "Antikrundan". I morgon ska jag tvätta kl.13 och sen på affären. Tänk att det är fredag i morgon igen. Ungefär en vecka till OS börjar. Få se vilka tider det är utsändning? Är det förmiddagar eller nätter? Har ingen aning. Men det ger sig väl. Nu ska jag snart börja med lunchen. Ha en skön torsdag så hörs vi i morgon.
Hej då vänner!

Pockar och tränger på

Idag är det -23 grader, verkar kallt när jag tittar ut. Har då slutat snöa, åtminstonde snöar det inte nu. Har haft en bra sömn i natt också. Det värker mindre nu, tack och lov.  Hörde just nu på radion  att en arvidsjaurbo, Patrik Eklund, är nominerad till en Oscar. Han har gjort en kortfilm i Piteå som heter "Istället för Abrakadabra". Grattis till han!

TV kvällen var bra. Måste säga ånyo att dansarna i "So you think you can dance" är så bra. Man skulle ju önska att ingen behövde åka ut, men det skulle ju inte funka. Jag har en extra favorit, Russel, en helt oskolad dansare. Att han inte är skolad kan man inte tro när man ser vad han presterar. Få se i kväll vilka som åker ut denna vecka. Bland mästarnas mästare var det tid för Ulrika Knape att säga adjö till resten av gänget. Nu är det bara tjejer som har fått lämna Malta. Kan tyckas vara orättvist men så är ju reglerna.

Idag måste dammsugaren åka fram. Verkar som jag har smulat mycket. Sen måste jag ner i källaren och ändra tvättid. Skulle tvätta i morgon kl. 10 men då är det ju omläggning kl.9. Blir svårt att hinna då. Får ändra till fredag om det går. Ni hör så stora problem jag har. Har tagit fram köttfärs från frysen. Har tänkt göra pannbiff till middag. Till lunch blir det soppa. Mycket soppa så här på vintern. Värmande i kylan. 

Har ni tänkt på att när man har betalat månadens räkningar så droppar nästa månads räkningar in. Kan det inte finnas nån semester för räkningar. Nej, det bara pockar och tränger på hela tiden. Jag har ju bekanta som kan unna sig mer än vad jag kan, men dom har två inkomster (pensioner) och dom kan dela på utgifterna. Då får dom mer över så att säga. Men jag ska ju inte behöva skaffa en karl för att få pengar över till annat. Då är jag hellre utan pengar.  

Igår gjorde Christian Olsson sin första tävling på flera år. Han har ju varit skadad men det verkade funka i går. Visserligen blev han bara fyra med 16.87, men hoppet finns för kommande tävlingar, bara han får vara hel. Emma Green skulle ju också deltaga i tävlingarna från Göteborg, men hon kände av sin ljumske, så hon hoppade av( istället för höjd). Det är ju så att vältränade människor inte tål nånting utan blir fort skadade. Synd att det ska vara så.

I kväll tror jag TV får vara av. Har inte sett nåt jag vill se utan jag hör på radion i stället. Ser nu att solen har kommit fram, skönt. Hoppas ni ser solen också så att ni får njuta. Vi hörs nog i morgon igen. Hej då! 

Fantasilös

Nyss vaknat efter en skön sömn. -13 grader och snövarning. Och snön virvlar omkring utanför fönstret. Har ätit frukost och tagit medicin och mår ganska gott. Såg dokumentären om skidåkarna och det var intressant så hör framför OS. När man ser skidåkarnas arbete med träning och hur mycket dom sliter så unnar man verkligen att dom vinner. Fast det är väl lika för alla utom för dom som fuskar. Dom gillar jag inte.

Har tagit fram bröd ur frysen som vi ska ha till lunchsoppan. Vad jag ska syssla med i dag återstår att se. Klockan 18.30 ska jag se på tvåan på TV. Då är det friidrott från Göteborg med bl. a Emma Green och Christian Olsson. Blir intressant att se hur dom ligger till inför vårens och sommarens tävlingar. I kväll ser jag "Mästarnas mästare". Och efter det dansarna på femman. Så det är TV kväll för mig. Nästan bästa TV-kvällen i veckan tycker jag. Än har jag kvar sidor i min bok, så jag läser vidare på eftermiddagen.

Var in på nätet för att kolla om datormusar, priser och sånt. Ska ha en vanlig gammaldags mus men när man ser vilka priser det är på tillbehör får man nästan slag. Finns musar som kostar flera tusen. Blir kanske billgare att köpa ny dator. Nu blir det till att köpa trisslotter och önska storvinst. Måste bara komma ihåg att köpa en lott.

Nu idag är det slut på bloggskrivandet. Har inget mer att förtälja er i dag. Men jag får väl försöka i morgon och hoppas att min fantasi kan berätta er nånting. Ha det nu så bra så hörs vi. Hej då! 

Bärkräm

-20 grader och tro det eller ej men solen tittar fram. Man kan säga att kylan är långvarig denna gång. Det blir så att man börjar vänja sig. Säger hon som bara är inne. Men nog kan jag säga att jag längtar ut. Så fort jag är piggare så drar jag ut på byn. Och det verkar inte så länge till dess. Tycker att jag har mindre ont nu, kan då sova på nätterna om än en traktor som skottar snö nattetid försöker hålla mig vaken. Men tji fick då den, för jag sover. Har flera grannar som klagar att dom inte får sova, men jag sover. Nu är det ju så att pencillinet hjälper till att hålla mig trött. Skönt att det går åt rätt håll i alla fall.

Igår kväll såg jag litegrann på TV. Samtidigt löste jag korsord. Animal planet visade ett program från Djurpolisen i Arkansas. Man smäller nästan av när man ser hur en del behandlar sina husdjur. Såg också "The closer" på åttan. Ikväll vet jag inte vad jag ska se. Kanske jag ser dokumentären om svenska skidlandslaget kl 21 på ettan. Det är ju bara två veckor till OS så det är ju aktuellt. 

Här kommer ett recept på en bärkräm som jag brukar göra. 

Blanda 2 dl röd outspäddsaft med 3 dl vatten samt 3 msk potatismjöl i en kastrull. Rör tills det kokar upp och lägg i ½ liter (250 g) frysta eller färska bär (hallon och blåbär) och rör om. Häll över i en serveringsskål och strö på en gnutta socker (så att den inte skinnar sig). Servera med mjölk eller vaniljyoghurt.

Matte bjuder på lunchmat i dag. Få se vad det blir. Jag är öppen för alla förslag.  Till middag blir det rester. Eftermiddagen blir det väl läsning för min del. Ser med fasa att jag närmar mig slutet på boken. Måste ta mig till Kupan och se om dom har nån mer bra bok i stil med den jag läser nu. 

Ska också sy lite vita lappar som Tova kan måla på när hon kommer nästa gång. Det kan bli bakdukar, kuddar  eller nåt sånt. Man kan ju måla på fri hand eller använda mallar som jag har gjort förut. Har fyra textilfärger. Röd, grön, blå och vit. Sen kan man blanda som man vill ha det. Man målar och när det har torkat stryker man på motivet för att man ska kunna tvätta det, utan att det försvinner.  En del målar på T-shirts och det kan man ju göra. Min mamma målade ett påslakan till mig. En stor grann påfågel över hela lakanet. Tyvärr blev det stulet i tvättstugan. Jag tror jag vet av vem. Men när jag inte har nåt bevis kan jag inte göra nåt. Det finns ju folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

Nu ska jag ta två Panodil innan Matte kommer med maten, känner att jag börjar få ont och det vill jag inte ha. Hoppas ni har det bra och får njuta av det vackra vädret. Vi höres i morgon så hej då!

RSS 2.0