Förintelsens dag

Det blev ingen blogg i går. Tiden räckte inte till. Isabel och Alec kom på förmiddagen och sen var det full rulle hela dagen. Nu är mitt sovrum klart men Isabel hade glömt kameran och jag har ingen, så bilderna får vänta så länge. Men det blev över förväntan och jag trivs som fisken i vattnet. Ramen som jag hade beställt blev klar också. Satte in svartvita kort på min mamma, pappa, bror och mig. Det blev ganska bra.

När mina älsklingar hade farit hem låg jag en stund och vilade. Sen tittade jag på "Mästarnas mästare" och femmans dansprogram innan jag gick tillbaka till sängen.

-3 grader och blåst i dag. Det ska ju snöa också i dag. Men det sa dom i går också och inte såg jag nån snö. Men jag var ju inte ute så vad vet jag vad som hände bakom knuten.  

I dag är det förintelsens dag. Då ska vi komma ihåg de människor som blev satta i koncentrationsläger och dödade av nazisterna. Isabels farmor, Catherine,  var ju fransyska och satt som barn i koncentrationsläger. Efter kriget kom hon till Sverige och gifte sig med en svensk yrkesmilitär. Dom fick en dotter och en son (som är Isabels pappa). Hon hade sviter efter sin tid i lägret hela sitt liv och dog när hon var i sextioårs åldern.

Idag har jag inget speciellt att göra. Har ju börjat på en ny bok så det blir nog mycket läsande i dag. Kl 13 måste jag ringa till Reumatolgen för att förnya mitt guldrecept.

I kväll ser jag en stund på TV, åtminstonde dansprogrammet. Kanske "Morden i Midsomer" om jag inte har sett detta avsnitt. Sen blir det sängen som vanligt. I alla fall kan det bli en bra dag för mig. Hoppas det blir det för er också. Vi hörs, hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0