Ännu en valborg

God morgon! Jag är tidigt uppe denna morgon. Väntar med frukost till tio då Birgit kommer för att lösa melodikrysset. Ingen sol denna morgon. Ser ganska molnigt ut. Men det gör inget det är 6 grader i alla fall.

 Hade en tråkig kväll framför TV. Tur att jag hade köpt ÅR så jag hade i alla fall korsord att syssla med. Köpte också en bok, Norah Roberts "Drömspel". Lättläst verkar den vara för att det är stor text. Annars vet jag inte om den är så bra men jag hittade inget annat.
 
Idag ska jag faktiskt dammsuga, Jag lovar! Jag har ju ingen lust att göra nåt nu för tiden. Varför? Tog färdtjänst till Konsum igår för att jag hade så ont i fötterna. Handlade inte så mycket, men ändå blev det 800 kronor att betala. Alltså Konsum är så dyra. Men jag får skylla mig själv som for dit. Tyckte bara att det var så skämmigt att ta färdtjänst till Ica som är närmare.

Matte är ledig idag så jag ska laga både lunch och middag. Det blir tjocka grillkorvar med bröd till lunch och till middag gör jag tunnpannkaka med hjortronsylt och grädde. Ska också göra den förbenade fruktsalladen jag skrev om i går. Så då slipper jag längta nåt mer.

Så var det då den sista april idag och vi firar valborg. Ja, jag håller mig hemma och ser kanske en eld på TV. Räcker så för mig. Tittar också på smarta femteklassare samt Kennedys. Så det går ingen nöd på mig. Nu har Lisa Syrén satt igång på radion med sitt ringprogram. Ska ta mig en banan nu och sen dammsuga. En  skön dag önskar jag er. Hej då!

                                      

Fruktsallad

Sista fredagen i april. På söndag sätter våren igång på allvar. Väntar också på att min kropp ska sätta igång på allvar. Jag känner mig lite avslagen. Inget blir gjort för mig. Varför satte jag igång detta med flytt? Livet består väl inte bara av frisk luft och en balkong. Men nu är det för sent att ångra sig. Skulle helst vilja lägga mig och sova och sen vakna upp när allt var klart. Det är jag i ett nötskal.

Blir väl en tur till affären idag. Det är nödvändigt. Måste ha nåt att bjuda Matte på i morgon då han är ledig. Det kanske blir tunnpannkaka till lunch. Middagen vet jag inte än. Kanske jag hinner dammsuga också i all bröllopsyra. Får ju inte se Emmerdale i dag för att William och Kate gifter sig.

På TV ikväll ser jag nog "Så ska det låta" och "Sopranos" vad jag vet. Hoppas också på att jag köpt en ÅR, blir ju tokig utan korsord.

Idag blir det växlande molnighet enligt radion. Åtminstone i Norrbotten. Då menar dom väl länet Norrbotten och inte landskapet. Länet är ju jättestort, både Lappland och Norrbotten. Då kan ju vädret växla inom länet. Ja ni förstår väl vad jag menar.

Nu ska jag lämna datorn och förflytta mig till duschrummet innan jag tar fram dammsugaren. Sen planera mina inköp. Ska komma ihåg att köpa frukt till en sallad, som jag är så sugen på. Fruktsallad utan grädde. Gott! 
                
                Hoppas ni får en skön och trevlig fredag! Hej då!

Lederna värker

Solen är framme även denna morgon, men som igår så kommer den säkert försvinna på eftermiddagen. Men vad gör det när man vet att våren är här. Ska försöka ta mig ut idag. Det beror på hur mina leder värker. Min prenumeration på Året Runt verkar ha gått ut, så jag ska ha en tidning, ÅR, för korsordets skull. Ingen helg utan korsord. För i morgon är det ju fredag alltså helg, kan man säga.

Det blir en dag utan matlagning idag. Matte jobbar och jag har mycket rester i kylen, att äta av. Det blir samma sak i morgon också. Matte är ledig på lördag så då kommer han och äter. Det är skönt med nån dag ibland utan måsten.

TV programmen är inte så roliga numera. Och i morgon är det bröllop i England, och det ska vi måsta se även i detta land. Kan nån vara intresserad av detta bröllop i Sverige?  Nu visas det på fyran och jag försöker undvika denna kanal, pga all reklam. Men nu när jag har så lite kanaler att välja bland, så måste jag se på denna kanal i bland. När jag flyttar får jag se till att jag har ett bättre kanal utbud. Annars kommer hösten att bli tråkig.

Skulle gått till Konsum och kollat garner. Vad ska jag sticka? Kanske en tröja till Alec. Tål att tänka på. Man kan ju tycka att jag har annat att göra med en flytt på gång. Men jag kan ju inte packa nu redan. Har ju inte det utrymmet att jag kan ha kartonger bara stå där. Kommer tid kommer råd, heter det ju. Får väl flagga på FB när tiden för flytt är inne. Då ser man hur många vänner man har.

Nu ska jag syssla med annat. Har ju ganska mycket tråkigt arbete ändå, jag som verkar så sysslolös. Önskar er en bra dag! Hej då!

                                       Min barndoms hus.

Ledarhundens dag

Ännu en solig dag randas. Gårdagens regn drog snabbt förbi. Och igår blev det härligt soligt, om än lite blåsigt. Birgit och jag satt ute en stund vid Ica-korsningen, jag på rollatorn och Biirgit på en cementklump. Dom har ju inte satt ut bänkarna än. Skulle det inte vara på tiden. Kanske kommungubbarna inte har kommit ur idet än. Wake up gubbs!

Caroline var  och hämtade sin mobil som hon glömt före påsk. Hon skulle tillbaka till Stockholm senare på dagen. Efter middagen och disken såg jag TV. Bl a en dokumentär om Streaplers. Dom startade redan 1961, så det var ett tag sen. Roligt att dom håller på än. Tvillngbröderna Håkan och Göran har varit med sen start och är med nu också. Strongt gjort!

Idag blir det väl en slöardag. Gör grönsakssoppa till lunch och till middag äter vi tacos. I morgon börjar Matte jobba igen. Han har ju varit ledig en vecka. Jag har betalat räkningarna så det är gjort för denna månad. Måste kolla om jag kan börja med nån stickning eller kanske nåt att sy för min nya lägenhet.

Jag drömde i natt att jag flyttade in och lägenheten var nybyggd (?). Så ny att hantverkarna höll på fortfarande. Mitt i allt byggande kom Matilda förbi och berättade att Hjalmar vunnit omslagstävlingen i "Vi föräldrar". Var kommer alla drömmar från? I min hjärna verkar det vara rena kaoset. Man kan ju skratta åt det hela.

Nu ska jag duscha som vanligt. Börjar bli dagens höjdpunkt. Sen får jag hitta på nåt roligt. Ha en bra dag! Jag avslutar med ett kort på min pappa omgiven av sin fosterfamilj.

                                      
                                

Ett stilla regn

Så var det då vardag igen. Solen har försvunnit och ett regn har kommit. Ett stilla vårregn som tvättar bort vinterns smuts. Det kan nog vara behövligt.

 Själv ska jag tvätta i tvättstugan och det är ju mindre roligt. Fast det är bra att det finns en tvättstuga. Minns min första lägenhet i Jokkmokk. Där fanns en tvättstuga men ingen tvättmaskin. Man fick tvätta för hand. Efter ett par månader där, köpte jag en toppmatad maskin med tillhörande centrifug. Vilken lycka jag kände när jag tvättade den första maskinen.

Till lunch idag steker jag lättkorv och gör mos. Till middag har jag köttfärssås som jag plockar fram ur frysen. Till det kokar jag makaroner. Innan det ska jag städa kylen och se vad jag ska handla idag. Matte är ledig till torsdag. Så jag får se vad det blir till mat i morgon. Måste nog fylla på förrådet vad gäller det.

Idag är det 25 år sen Tjernobylolyckan, då kärnkraftverket gick sönder, eller vad man ska kalla det. Nu pratas det mycket om detta på radion. Precis som om det skulle hjälpa nu, vad gäller olyckan i Japan. Bara man tänker efter så förstår man hur människor förstör denna planet, med sina uppfinningar och sin jakt efter pengar. Ja jösses!

Igår när jag var med soporna så kunde jag inte öppna dörren till soprummet. Det var alldeles omöjligt att få upp dörren hur jag än försökte. Det slutade med att jag lämnade kassen med flaskor och burkar utanför dörren. Inte första gången det händer. Man skulle behöva en kofot för att ta sig in.

Nu ska jag göra annat än skriva. Hoppas ni har det bra. Jag ska inte klaga. Hej då!

                                           Jag längtar!

                                       

Ännu en fin dag

Vilket härligt väder igår. Varmt och skönt och inget moln på himlen. Idag är det samma, 15 grader just nu. Men radion säger molnigt på eftermiddagen. Så vi får se hur det blir. Frukosten är i alla fall avklarad och ska nu tänka ut vad jag ska hitta på idag.

Det blir räksoppa till lunch och sen fläskfilé till middag. Ska också gå ut med ett lass sopor. Tidningar, plast, plåt och glas samt brännbara grejer. Tänk om man hade lika mycket pengar som sopor. Då skulle jag vara rik. Men så är det naturligtvis inte.

Nu är det sista veckan på denna månad, på söndag är det första maj. Blir ingen undran om blommor på balkongen detta år. Få se hur uteplatsen ser ut, dit jag flyttar. Tror i alla fall att jag kommer att köpa några pelargoner. Kan nog inte låta bli.

Ska nu in i duschen för att bli en ny människa, trots värken. Har inget nytt att berätta denna dag. I morgon ska jag tvätta. Kul eller hur? Ha en bra annadag påsk! Hej då!

                                           


Nu händer det...........vår

Jag var jättetrött i går kväll. Orkade knappt ta mig till sängen. Kan vara det att jag inte är så van vid att ha mycket folk kring mig. Efter lunch kom Jocke, Pernilla, Oscar, Tova och Hedvig och hälsade på. Och Matte, Isabel samt Alec var ju redan här. Så roligt när vi alla var församlade och det blev mycket skratt och prat. Idag är allt som vanligt igen. Jag solo.

Matte kommer förstås på lunch och middag. Kycklingsoppa till lunch och en gryta på bogfläsk till middag eventuellt till ris. Vad ska jag då göra i dag. Verkar som om det blir en fin dag, precis som i går. Det var en verkligt härlig och skön dag igår. Varmt och vårligt. Har ingen stickning nu och ingen lust för städning. Blir lite läsa förstås. Affärerna är ju stängda idag.

Jag ser att jag måste putsa kaffekannan, sockerskålen och gräddkannan. Där har jag ju nånting att göra. Jag har också fem flyttkartonger som jag kan packa i, men inte än. Sen har jag en massa skrot som ska i soporna. Typ telefonkataloger och sånt. Kunde ju sortera bort sånt redan nu. Få se hur jag gör.

Nu ska jag i alla fall gå ut på balkongen och torka av bordet och stolen jag har där. Sopa lite kanske. JJa nu ska jag väl avsluta detta svammel. Önskar er en fin påskdag var ni nu är. Hej då!
                                             

Påskafton 2011

Glad påsk och solen skiner så varmt och skönt. Trött är jag men glad att det är färdigt för flytt i förrådet. Nu har ett annat problem dykt upp. Har ingen dragbil till släpet när flyttlasset ska gå. Lulebo ställer upp med släp men Isabels bil är för klen för att dra ett släp. Är det inte så att det alltid ska skita sig när jag ska göra nåt. Nu ångrar jag flytten.

Isabel och Alec har sovit hos Matte och dyker upp efter melodkikrysset. Birgit kommer hit och löser. Väntar med frukost tills dess. Ska duscha innan och efter att jag har skrivit detta. Till lunch gör jag en Janssons och kokar ägg. Till det steker jag prinskorv och jag får inte glömma sillen. Ingen påsk utan sill. Till middag blir det bara pasta med köttbullar. Kanske ingen påskmat direkt, men man behöver väl inte överdriva.

Isabel far väl hem idag förstår jag. Säg den glädje som varar beständigt. Men dom har väl annat att göra denna helg. Men innan dess ska vi väl spela lite spel. Memory, Lusspelet eller bara spela kort.

Lyssnar just nu på "Ring så spelar vi". Bra musik och glada människor, även dom som inte klarar frågan. På TV igår kväll såg jag "Talang" för Alec ville se det. När dom farit såg jag Wallander med Rolf Lassgård. Inte lika bra som dom filmerna med Christer Henriksson. Men jag slökollade bara. När jag la mig somnade jag direkt.

Ikväll ser jag nog Lasse Cronérs program på ettan och sen "The Kennedys". Som jag vet nu i alla fall. Nu blir det uppfräschning i duschen. Sen frukost med Birgit. Ha en bra fortsättning på dagen. Hej då!

                                          

Underbart med familj

Långfredag idag. Tror inte att den är så lång längre som man tyckte den var, när man var yngre. Isabel kommer idag så då går dagen fort. Solen tittar fram så här på morgonen. Kanske det blir en lika fin dag som igår. Har just druckit morgonkaffet.

Igår fick jag träffa mitt barnbarn, Caroline som hastigast. Hon var på väg till sin pappa i Kåbdalis för påskfirande. Jätteroligt träffa henne. Det var några år sen sist. Synd att det ska vara så långt mellan gångerna. Det är ju avstånden som är stora också.

 Isabel tar med sig flyttkartonger. Vi ska packa klart i förrådet. Så roligt att dom kommer bara. Till lunch gör jag bacon, ägg och potatis. Sen gör jag kycklinggryta och pommes frites till middag. Har fyllt hönan med godis så då blir väl Alec glad.

Jocke ringde igår. Han kom från Östersund och skulle fira påsk med familjen i Tväråsel. Skulle komma förbi nåt under helgen. Matte har ledigt i helgen. Så nån stund kan familjen samlas. Underbart blir det! Dom rosa tröjorna är på väg till Helsingborg. Tyvärr kommer dom inte fram till påsk, men bättre sent än aldrig.

Nu ska jag fräscha till mig inför firandet. Ha en skön dag mina vänner! Ni är i mina tankar. Hej då!!

                                         
                                       


Häxdagen

Skärtorsdag och idag flyger häxorna till Blåkulla, sägs det. Visserligen har jag en piasavakvast på balkongen, men jag avstår att resa nånstans i mitt tillstånd. Tur att jag rest så mycket förut så att jag slipper längta iväg.  Kanske jag skulle trivas i andra häxors sällskap ett tag, men det får vara i år. 

                                            

Ingen stickning idag. Tröjorna klara för att postas. Jag fick två nystan kvar. Vad göra med dom? Kanske jag ger dom till Birgit. Hon har ju många små barnbarn att sticka åt.

Trots att jag tvättade igår hade jag en lugn vilodag. Slöade även framför TV på kvällen. Inte mycket att se kan jag säga. Undrar om det är nåt bättre ikväll.

Värmer soldatens ärtsoppa till lunch och till middag kanske jag gör pytt. Väntar med påskmaten ännu en dag. Det är ju bara jag och Matte som ska äta. Kanske jag köper nåt fikabröd, i fall nån kommer på, att dom ska hälsa på mig. Är väl inte så troligt förstås, men! Har för mig att byn brukar tömmas på folk under påskhelgen. Men då brukar påsken vara tidigare. Nu kan det väl inte vara så bra skoterföre, så folk far till fjälls. Men jag vet inte. Vet många som far till Kåbdalis för att åka i backarna innan snön där försvinner. Dom brukar väl ha öppet till och med valborgshelgen.

Ska försöka dammsuga lite nu innan duschen. Vet inte om mina leder gillar det, ska i alla fall försöka. Det är mycket jag skulle behöva göra, men!

Ni ska ha en bra dag och hej då!!Ska det regna eller?

Regnet hänger i luften och det är mörkt på himlen. Onsdag före påsk. Igår var det en härligt solig dag. Birgit och jag satt ute i Icakorsningen efter att ha varit och handlat. Sen gick vi hem till henne och fikade. Efter det sov jag en stund innan TV startades. Såg programmet om hundarna och sen om låtarna som ska vara med och tävla i Düsseldorf i maj. Löste flera korsord och såg sen reprisen på "Brottet och Straffet". Var inte i säng förrän efter två. Tur då att jag sov middag.

Nu spelar dom in en film igen i Älvsbyn. "Isdraken" heter den och en Älvsbypojke, Hampus, har en roll i denna fim. Han har fått ledigt från Parkskolan klass 4, för att medverka i filmen. Spännade för honom. Det är ju inte alla som får vara med om det. Ska visst vara en äventyrsfilm enligt PT.

För att återgå till tröjorna, så håller jag på med monteringen och blir klar idag. Sen är det bara att skicka dom. Klockan 13 idag ska jag tvätta. Jag undrar om jag kommer att städa nåt innan påsk? Hade idag tänkt skura matbordet och lägga på en ny duk. Fast vem bryr sig om hur det ser ut hos mig?

Matte börjar jobba efter 18 idag så han kommer både på lunch klockan 12 och middag kl 17. Till middag gör jag grönsparrissoppa och till middag stekt korv, potatis och stuvad spenat. Sen måste jag planera påskmaten. Men det blir väl det gamla vanliga. Ägg, sill, Janssons osv.

På TV ser jag nog finalen med kockarna och sen "Blue bloods". Ja det var väl allt för idag, från mig. Jag säger redan nu GLAD PÅSK till er. Hej då!

                                           

Alliansens fel

Det är sol idag också och jag tror inte det blåser så mycket som igår. Det blev inget Kupan besök igår. Jag fastnade i stickningen och blev klar med tröjan, la styckena i blötpress innan jag gick ut och då blev det bara Ica en sväng. Köpte bl a en påse som jag ska skicka det jag stickat i, till Helsingborg. Påsen (kuvertet) kostar 85 kronor och då ingår portot.  Idag monterar jag Eddas tröja och sen är den klar för skick. 

Såg att våra grannar Finland också börjar bli fascister. Där vill dom inte hjälpa folk som blir förföljda i sitt hemland. Har dom glömt bort när dom välvde in i Sverige på femtiotalet. För att dom inte hade jobb i sitt land. Då var det inte av humanistiska skäl dom kom hit. Tänk om vi skulle kastat ut dom då? Norden har blivit mer och mer hjärtlöst. Tur att man inte ska leva så länge till. Såg ett uttalande på FB, om att vi ska hjälpa vårt eget folk innan vi börjar hjälpa andra. Rätt så, men vem ser till att vi behöver hjälpa oss själva. Jo, den regering vi har! Det är inte folk i andra länder som gör att vi inte har mat till våra barn. Det är vår högerregering. Under de år som alliansen regerat har fattiga människor blivit fattigare. Det kan väl vem som helst se. Eller hur? Och dom som bestämmer är ju inte fattiga direkt, därför blir det inte nån ändring. Så sluta skyll på invandringen, att vi har det svårt.

Vad jag ska göra idag vet jag inte. Ingen Matte på mat. Efter att jag gjort klar tröjan går jag vä och postar påsen. Nu har jag inget att sticka på. Fick två nystan kvar. Den som gjort mönstret kan väl inte räkna. Till två tröjor storlek 2 och 4 år skulle det gå 5 nystan garn. Det gick 3 nystan. Det är stor skillnad det. Vad ska jag göra med de två nystan som blev kvar? Får kolla bland beskrivningarna jag har i pärmen. 

Till lunch idag äter jag Bullens pilsnerkorv. Vad det blir till middag vet jag inte än. Inte vad det blir på TV i kväll heller. Låt det bli en överraskning. Nu ska jag sluta skriva för idag och sätta mig i duschen. 

                                        Hej då!

Måndag

Solen skiner och det är 2 grader denna tidiga morgon. Måndag är det och påskvecka. Jag har ont som vanligt och har inte lust till nånting egentligen. Men det är bara att försöka bita ihop. Har varit in på Apotekets hemsida och ökat på mitt medicinförråd. Då kommer medicinen hem till mig och jag slipper sitta på apoteket och vänta på min tid i kö. Egentligen har jag hur mycket tid som helst, men jag slipper ändå sitta där och vänta. Roligare kan man ju ha det.

Har bara en halv ärm kvar att sticka och sen montering på Eddas tröja. Hade tänkt hinna skicka tröjorna före påsk. Men det återstå att se. Tänkte ta mig till nedre Kupan idag och kolla vad dom har. Bara att proppa i mig värktabletter så att jag klarar av att gå dit. Matte kommer inte idag. Han jobbar till torsdag, så han är väl hos Isabel på sin lediga tid.

Få se om jag ids städa nåt eller om jag skjuter det framför mig, närmare helgen. Såg en mysko film igår kväll. Den heter "In Bruges" och är amerikansk. Den har fått jättebra kritik, men när den var slut, undrade jag vad den handlade om. Helst mysko i min smak. Hade ju tänkt se "Brottet och straffet" men ser det i repris i stället. Ikväll blir det "Himmelblå", den norska serien.

Ja nu mina vänner ska jag göra lite frukost. Det blir två lingongrova med herrgårdsost och en mugg kaffe. Det är bra att börja dagen lite mjukt och sen fundera på vad jag ska göra resten av dagen. Ha det skönt alla vänner. Just nu lyssnar jag på "The king" med Playstones. En riktig rockabilley. Hej då!

                               


En svart rullgardin

Det är svårt att sova när solen skiner i tidig morgon. Inga persienner kan hålla ljuset borta. jag har ju morgonsol på mina fönster. Om jag menat att bo kvar så hade jag skaffat mörk rullgardin. Nu vet jag inte hur det blir i min nya lägenhet, avvaktar. Vill ju inte  klaga på solen eller ljuset för den delen. Jag har ju längtat efter det. Men inte i mina sovandes ögon. Det är bara att stiga upp i tidig morgon. Det blir nog en fin dag.

Igår kväll var jag jättetrött. Hade svårt att hålla mig vaken när hag såg "The Kennedys". Kan det ha varit att det bara var politik det handlade om? Det var tråkigt. Såg "Big C" och sen la jag mig och sov som en stock. Skönt att jag har min goda sömn. Har ganska mycket värk i mina leder. Mina fötter är värst.

Känner många goa och snälla människor. Men har märkt att deras hjärtan inte kan innefatta människor från annan nationalitet. Värst är ju att dom dömer folk efter varifrån dom kommer och inte hur dom är. Kan inte fatta varför det är så. Jag har rest ganska mycket och har många vänner i andra länder. Även invandrare i detta land känner jag. Fina vänner till mig. Kan det vara så att dom svenska människor jag känner och vet att dom inte gillar människor från andra länder, är okunniga och bara hänger på andra människors ovilja att se, att vi är alla samma barn i vår herres hage. Egentligen skulle jag vilja be mina så kallade vänner, att dra dit pepparn växer. Men då är jag likadan som dom. Mitt hjärta är öppet för alla. Hoppas att den generation som nu växer upp, får en annan uppfostran. Men jag vet inte om det funkar. Hör många ungdomar med nasistiska uttalanden. Undrar vad dom har varit med om, som gör dom så hatiska? Nu tror jag att det mest är avundsjuka och missunsamhet som ligger i botten. Men vad vet jag?

"Mannheimer & Tennby" är på radion nu. Dom har många synpunkter om det mesta.  Kan passa dom flesta lyssnare. Vad ska jag då göra idag. Har ingen aning om vad jag ska hitta på. Skulle behöva städa, men jag har ingen lust. Väntar med det till närmare påsk. Sticka blir det väl och gå ut en stund. Kanske sitta vid solväggen och njuta. 

I kväll ser jag Stenmark på mästarna och sen "Brottet och straffet". Till lunch gör jag pastasoppa men till middag har jag ingen aning om vad jag gör. Får bli en överraskning, även för mig.

Nu väntar duschen på mig, som vanligt. Och en skön söndag hoppas jag det blir. Hej då!   

 
                              
                                         En go Tova för några år sen!        


                                              

Köper korgstol

Idag, lördag, är det 6 grader klockan 8,23. Har nyss tagit fram räkor från frysen som jag ska använda till  lunchens räksallad. Jag ska också koka ägg till densamma. Bre några lingongrovamackor, några med makrill på och några med ost. Det blir frukost för Birgit och mig tillsammans med en mugg kaffe och melodikryss.

Var till Kupan igår och köpte korgstolen som nu pryder mitt allrum. Hade också en snygg röd dyna till stolen, som passade bra. Skulle helst vilja ha en blå, som passar till de övriga möblerna och mattan. Men det blir en senare fråga. Kan kolla på Konsum på måndag vad dom har där.

Till middag igår blev det renskav och mos. Då blir det snitsel till middag idag. Ska också försöka ta mig till Ica idag och köpa lite som jag saknar bl a senap.

Det blir också mer stickning idag. Och i kväll ser jag femteklassarna och Lasse Cronér på ettan. Sen ser jag "The Kennedys". Kanske jag orkar nåt mer om det är nåt att se. Det blir inte så mycket läsa numera. Jag har så svårt att hålla mig vaken när jag ligger och läser. Så boken jag läser räcker längre.

Hoppas ni får en trevlig lördag! Jag ska då ha det bra. Hej då!

Plötsligt händer det

Så blev det Fbk som fick SM guldet. Så jag känner sorg i hjärtat idag. Men pojkarna i SAIK var inte mogna för ett guld i år. Kan nog tycka att dom gav bort segern. Men det är inte illa att ta silver. Bättre lycka nästa år. Men många av grabbarna kommer nog att försvinna till andra klubbar som har råd. Så är det ju alltid. Men SAIK har fler unga spelare som kan träda fram. Oroar mig inte så mycket för det.

När jag skulle starta datorn i morse, hände inget. Jag är ingen stjärna på det mekaniska vad gäller datorer. Jag tror ur sladden och lät den stå nån timme tills den blev tom på ström. Satte tillbaka sladden och provade igen att starta, och *********** plötsligt hände det*************. Så nu är allt som vanligt igen, annars kunde ni inte läsa detta.

Vad det gäller stickningen så ska jag börja med ärmarna idag. Matte kommer på lunch och jag gör kycklingsallad. På eftermiddagen går jag ut med soporna och kollar på Kupan om dom har kvar korgstolen. Ångrade att jag inte köpte den i måndags. Sen en tur till Ica för att köpa lite kokt skinka till mackorna som vi ska äta till melodikrysset-frukosten i morgon. Matte äter middag här, men vad vet jag inte. Tål att tänka på. Kanske snitsel.

Sen i kväll blir det TV som vanligt. Har inte kollat programmet än. Nu väntar duschen, den härliga. Ha det bra nu. Vi hörs! Hej då!
                                        

Molnigt

Ingen sol i dag och 2 grader. Men det är ju april så solen kan komma fram när man minst anar det. Har inget speciellt på agendan idag. Tar dagen som den kommer. Ingen matgäst kommer så jag får väl äta ensam. Kokar mig kanske ett ägg och gör en hårdmacka. Det duger gott.

Såg på fyran igår, om dom som vill bli kockar och ge ut en kokbok. Man ser ju direkt vilken som är juryns favorit. Och man ser vem som kan gå över lik för att vinna. Skiter i att se finalen. Den amerikanska polisserien såg jag också. Den är väl så där. Man kan både ha och mista den. Men jag har ju inte så mycket att välja på. Ikväll ser jag väl hockeyn och "Anklagad". I hockeyn gäller det att vinna eller försvinna. Vinner inte SAIK i kväll blir Fbk svenska mästare.

Jag får väl också fortsätta med stickningen. Hade tänkt skicka tröjorna till påsk. Få se om jag hinner detta. Ska nu ta och dammsuga innan jag gör nåt annat. Ni får ha det så bra! Jag håller tummarna för SAIK i kväll. Gör det ni också! Hej då!

                                                

Rantardag

Nu är det 7 grader varmt. Solen har lyst i omgångar och det blir nog en fin dag. Igår hade jag en riktig rantardag. Har nog rantat för ett år ungefär. Jag brukar inte vara så mycket för att springa hos folk, men igår blev det bara så. Träffade Eva när jag kom från tvättstugan, och då ville hon att jag skulle komma till henne och Sally och fika. Det gjorde jag. Där bullades det upp kan ni tänka, och vi hade en trevlig stund. Sen när jag hämtat min tvätt ville Birgit att jag skulle komma. Och det gjorde jag. Mer fika och wienerbröd. Och mer trevnad, var inte hemma förrän vid sextiden. Tror ni jag orkade äta nån middag. Nada!

Sen såg jag lite hockey. Onödigt för SAIK åkte på däng i förlängningen. Är lite sur på Fbk:s spelare. Är väl inte de mest justa spelare man kan se. Och de fula grejer dom gör är det bara att rycka på axlarna åt, som att det inte var meningen och inte deras fel. Skitstövlar kan jag kalla dom för. Men det är ju bara ett uppköpt lag, tror inte värmlänningarna har så många spelare.

Glodde lite på TV en stund innan sängen intogs. Man blir trött av att ranta. Idag blir det Ica och en promenad. Men nu en dusch och sen Emmerdale. Matte jobbar och jag äter ensam. Inget mer för denna dag. Hej då!

                                               

Solen inom mig

Efter en sen kväll, då jag halvsov framför TV-n, vaknade jag tidigt i morse. Varför ska jag ha så bråttom upp när jag inte har nåt som väntar mig på tre dagar. Men nu är jag på benen och sitter framför datorn som är mitt morgonnöje. Rostade bröd och bredde dom med skinka på. Gjorde också en mugg kaffe. Så nu sitter jag här och undrar över vad jag ska göra idag.

Nollgradigt och mulet ute, gör ju att jag inte direkt längtar ut. Kan komma bli snö, vilket inte skulle förvåna mig. I alla fall är det grått och tråkigt idag. Så kom jag då ihåg, att jag ska tvätta klockan 13, så då behöver jag inte undra längre, vad jag ska göra. Tänk så allt löser sig.

Hockey i kväll. Jag ser det på TV. Tror jag i alla fall. Jag brukar slå över om det blir tråkigt. Kanske jag ser programmet om hundarna i stället och "Veckans brott". Kanske bättre för hjärtat. Såg början på en ny amerikansk serie som handlar om advokater igår. Den verkade bra. Visades på ettan men har glömt vad den hette. Ser nog andra avsnittet nästa måndag. 

Det är påsk nästa vecka, fastän påsken är sen i år så tycker jag att jag vill säga, "redan". För mig blir väl påsken som vilken annan helg som helst i år. Kanske lite äggkok och en sillbit frestar jag med. Ett glas påskmust blir det väl också. Sen får det bli som vanligt. Kunde önska mig ett solsken också. Men det blir som det blir.

Ingen matlagning i dag, Matte jobbar och gör så till fredag. Jag har samlat på mig lite rester som jag livnär mig på. Håller på att samla ihop papper som jag ska ha med mig till Pensionsmyndigheten, när jag ska söka bostadsbidrag för nya lägenheten. Det är mycket papper i papperssverige. Åtminstone för oss fotfolk, som inte har fallskärmsavtal. Det är bra att storebror ser oss, så vi inte kan komma över en felaktig krona. Eller hur?

Fastän det är molnigt ute tror jag ni kan se solen inom er. Jag hoppas då det. Ha det bra nu och hej då!
                                        

En kram

Solen skiner denna morgon med, fast å andra sidan gjorde den det i går morse och sen blev det mulet. Men vad gör det? Har en lugn dag, ingen matlagning förrän till middagen. Jag gör lövbiffsgryta. Hyfsat enkelt blir det. vad jag ska syssla med idag vet jag inte. Ska väl ut en sväng förstås, jag ser om jag kommer ihåg att öppna dörren till skoaffären här under, för att fråga om dom tar emot mattor som ska tvättas. Min stora blåa matta framför soffan måste tvättas innan flytt. Jag vet att skoaffären har tagit emot mattvätt förut. Hoppas att det är så nu också.

Ska ta en tur till Ica också för att handla lite till sallader. Det är ju tid för sallader till lunch nu när det går mot vår. En god sallad med ett gott bröd till är härligt. Typ kyckling-, räk- ,tonfisksallad osv. Man kan göra sallad på allt. Sen ska jag väl fortsätta med stickningen också.

Ikväll visar ettan fortsättning på "Himmelblå", den norska serien. Den får jag inte missa. Ingen hockey ikväll, har ingen koll på när det är fjärde matchen. Vet att det är i Skellefteå. Men jag tror att jag överlever om än jag inte vet.

Nu ska jag i alla fall duscha, det vet jag. Skickar en kram enkom till mina barn och barnbarn. Dom är så sköna! 
                                                 Hej då!

Bara snön försvinner

Rostat bröd med kokt skinka på och en mugg kaffe, min frukost. 3 grader varmt ute och lite sol. Lunch med Matte idag och det blir redd grönsakssoppa.
Och SAIK fick däng igår till glädje för många. Synd förstås men jag är ju bara glad att dom är i final. Då får man vara nöjd, men alla vinster är ju ett plus.

Jag stickar och stickar och börjar bli lite less på det. Men man måste ju göra nåt. I veckan ska jag sy lite, till omväxling. Ska också på tygaffären och köpa lite spets. Då går jag också på nedre Kupan och kollar vad dom har i tygväg. På övre Kupan var jag i fredags och köpte en stol för 50 kronor. En bra pinnstol, ser ut som ny. Den ska vara till sybordet i den nya läggan.

Om det blir helsol idag går jag ut en sväng. Matte kommer inte på middag. Han ska vara fastande till i morgon. På TV ikväll ser jag mästarna på ettan och den engelska deckaren. Tänk att det är bara två veckor till påsk. Vän av ordning säger då, att det är inte ens det. Det brukar bli tillrättavisningar. Påsken är ju sen i år. Och då ska ju våren vara på gång, med mer värme. Behöver inte tänka på några blommor på balkongen i år. Isabel tar över blomlådorna  till sin balkong. Jag får ju ingen balkong dit jag flyttar, det blir ju uteplats. I höst kan jag sätta lökar där så jag får tulpaner till våren. Och nästa vår sätter jag penséer. Skulle också vilja ha pioner. Men nu ska jag väl inte gå händelserna i förväg. Jag har lätt för det. Bara att ta det lugnt. 


                       

Bara att återvända till stickningen och senare matlagning. Ha en bra söndag! Nu ska jag skriva några mail. Hej då!

Tredje matchen idag

Vaknade tidigt men väntar med frukost tills Birgit kommer för att lösa melodikrysset. Ska snart duscha för fräschhetens skull. Eller ska jag säga, för att vakna ordentligt. Hör på Totta Näslund på radion. Synd att han gick bort alldeles för tidigt. Nu ramlar dom av pinn, alla i min ålder. Rock Ragge och Burken i veckan. Men vi ska alla den vägen vandra förr eller senare. 

Idag blir det grillkorv till lunch. Till middag köttfårssås och pasta, det jag tänkte göra igår. Nu blev det pytt så köttfärsen fick vila i kylen tills i dag. Nu har "Ring så spelar vi" startat med Lisa Syren. Det är ett ganska trevligt program med ganska bra musik.

I dag är det hockey igen, i Karlstad. Hoppas, hoppas!!!! På TV i kväll börjar en ny serie om familjen Kennedy. Denna serie har blivit förbjuden att visas i USA. Detta pga att det inte visar klanen Kennedy från sin bästa sida. Det kan då inte skrämma mig, så jag ser denna serie. Det är ju inte säkert att den är nåt vidare, men jag kollar ikväll i alla fall.

Solen har kommit fram och det kommer säkert att bli en fin dag i dag också. Kanske man tar en promenad. Nu ska jag duscha. Vi får höras mer i morgon. Hej då!
                                            

Kom vår!

Sov länge idag också. Jag var så trött efter hockeymatchen i går. Vi vann i alla fall efter en hård match. Måste beundra spelarna som orkade hela denna långa strid. Nu är det 1-1 i matcher.

Solen skiner idag och det är ju skönt. Gör en räksoppa till lunch idag. Till middag blir det pytt eller pasta med köttfärssås.  Ska bara kolla hur mycket rester jag har och om det räcker till en pytt innan jag bestämmer mig. Nu är det ju fredag igen och jag ska gå till Ica och handla lite. Sen till Kupan och kolla om nån stol till ett bord jag har. I förrådet har jag ett litet målat träbord. Tror jag kan  det i sovrummet i nya lägenheten, och då behöver jag en stadig stol när jag ska sitta och sy. För jag tänkte sätta symaskinen på det bordet. Ni ser att det rör sig lite i min lilla hjärna.

Ska sticka lite innan lunch och även se Emmerdale. Och ikväll blir det väl det gamla vanliga köret. TV och korsord. Har inte ätit frukost än. Om jag inte räknar bananen jag åt nyss till frukost. Tror jag gör mig en hårdmacka med makrill på och dricker ett glas mjölk.

 Längtar riktigt efter våren nu. Kom snart det gröna! Kom värme och sol! Kom glädje och hopp!

Ha en bra fredag, i morgon är det melodikrysset. Vi hörs! Hej då!
                                            

En vanlig torsdag

I morse var det dimmigt  men nu har dimman försvunnit. Kanske blir det en fin dag. Torsdag, vad gör jag idag. Till lunch värmer jag upp köttsoppan och till middag kokar jag torsk. Gör en äggsås och kokar potatis. Till det en grönsallad. Då förstår ni att Matte är ledig idag och kommer hit och äter. 

Såg lite TV i går. Började med "Vem vet mest", ett kul program med folk som inte vet allt, utom Rickard Olsson som kan allt. Men han har ju facit. Sen blev det "Halv åtta hos mig" med kockar som kan misslyckas, men ändå laga god mat. Fortsatte med ett program där man inte får göra fel när man lagar mat. En tävling där en kock åker ut, helt godtyckligt (tycker jag). Har aldrig sett så många virriga människor laga mat förut.  Till sist serien "Blue bloods"  som handlar om en familj där dom flesta är poliser. Det var min TV-kväll.

Nu när det är varmare ute, ser man att folk har tinat fram. Rökarna är på balkongerna bl a. Kan se från mitt fönster dessa rökande, spottande för det mesta ungdomar. Skulle inte vilja byta med dom. Undrar om dom har några drömmar om framtiden? Dom ser inte ut som om dom har det.

Ikväll är det hockey igen. Denna gång från Skellefteå. Hoppas nu att SAIK inte är så slöstartande ikväll. Kan inte förstå varför dom inte kan komma igång från start, när dom ändå är bra på att göra mål. Lika bra som Fbk i alla fall. Ska också försöka att se den nya serien på ettan, "Anklagad". Verkar vara bra.

Nu väntar den eviga duschen på mig. Jag fick ett nytt inflyttningsdatum från Lulebo igår. Får nycklarna den 27 juni. Blir inte så stressigt då. Visserligen kostar det extra men det är bättre så. Slipper ju bo utomhus natten mellan den sista juni och den första juli. Dessutom är Matte i Göteborg den 1/7, så då får man ingen hjälp av honom. Skulle inte vilja se Isabel bära ut hela mitt möblemang utan hjälp. Stackars hon. 

Slutsvamlat från mig idag. Hej då!
                                                   

Det snöar

Det snöar! Va trött jag blir på norrland. 0-gradigt ute och det bara snöar och snöar. Inte blir man gladare av att SAIK fick på nöten i går heller. Det blev 5-4 till Fbk. Såg på FB att många Lulebor var lyckliga över det resultatet. Blir jag förvånad? Knappast. För att återgå till vädret, så är jag glad att snön kommer nu och inte i maj.

Vad göra denna snöiga dag. Ja kanske gå en promenad. Men då måste jag ha lusten att gå ut. Matte kommer på middag, och han får äta falukorv, eventuellt ugnsbakad.

Igår kväll såg jag programmet om hundarna. Många gulliga hundar. En del lite busiga och andra lugna. Har förstått att detta program inte gillas bland dom som förstår sig på hundar. Fast jag tycker att det är bra. Tycker alla skulle få prova på att ha hund innan man får köpa en.

Såg sen "Veckans brott" och kan tycka att Örebro är en mordisk stad. Har hört en del klagomål om att det är så mycket invandrare där. Är det dom som är mördarna? När jag bodde där hade jag många vänner som var invandrare. Hemskt trevliga människor. Om jag skulle åka buss med min barnvagn, och behövde hjälp för att få upp vagnen på bussen, var det aldrig en svensk som lyfte på ändan för att hjälpa mig. Däremot fick man hjälp av nån invandrare.  Alltid! Jag gör inte skillnad på folk och folk. Alla kan göra fel och det beror inte på var man kommer från.

Ikväll ska jag väl se "Blue blood" på fyran. Fick nya Året Runt igår så jag har löst korsord för glatta livet. Ska också kolla tävlingarna i tidningen och skicka in. Det kan löna sig, jag har ju vunnit två gånger. Annars blir det väl stickning och att glo på TV.

I morgon fortsätter hockeyfinalen. SAIK spelar då på hemmaplan och jag hoppas att dom vinner. Nu ska jag sluta med bloggen för idag. Hej då!

                                               

Nu börjar finalen

Solen strålar idag på morgonen. Hoppas att detta väder håller i sig hela dagen. Ska koka köttsoppa idag. Börjar med att koka högreven innan grönsakerna ska i. Matte ska komma och äta middag, så då är det bäst att jag gör klimp. Jag är inte så förtjust i klimp, så jag får peta bort det som kommer i min tallrik.

Isabel har skickat kort på min nya lägenhet. Jag blir skakig när jag tänker på flytten. Hur jag ska klara av allt. Om jag hade några kartonger skulle jag försöka göra klart i källarförrådet. Det enklaste skulle väl vara att lägga sig ner och hoppas att allt klarar sig själv. Eller att skita i att flytta.

Stickningen flyter på bra. Fastän jag har ont i händerna, så det känns. Tar nog en promenad till Ica och köper Bregott idag. Annars är det bra att jag håller börsen stängd. Det är ju inte billigt att flytta, så jag får hålla igen nu fram till juli. Och då menar jag mer än vanligt.

Ikväll gäller det hockey i Karlstad. TV 4 visar matchen, men jag kanske inte törs se den. Kollar bara en snutt då och då. Måste tänka på mitt hjärta.  

Nu ska jag ta en dusch innan jag börjar med köttet. Ska också se Emmerdale, av gammal vana. Ha det! Hej då!

                                          

Vårkänslor?

En ny morgon i en ny månad. Vädret växlar mellan sol och moln, som det ska när det är april. Hade en bra dag i går med massor av skratt. Mycket kortspel med Alec. Det var memory, svarte Petter, skipbo och finns i sjön. Sen blev jag klippt och fick fötterna omskötta. Härligt var det. Matte var också här så det var full rulle hela dagen. Mitt sällskap for hem vid 19-tiden och då såg jag TV fastän jag skulle ha behövt sova.

Nu är jag utsövd och startar den nya dagen med en banan. Ringer vårdcentralen för Mattes räkning, och beställer tid för provtagning. Sen ska jag tvätta klockan 13 idag. Har väl så att jag fyller en maskin. Jag äter rester idag. Den goda köttgrytan är inte fel att äta upp.

Annars blir väl dagen som vanligt med stickning, läsning och en lur. Hinner jag så blir det en promenad också. På kvällen ser jag väl på TV förstås. Bl a reprisen "Brott och straff" som jag missade igår.

Nu ska jag äta frukost och må väl, trots mina onda leder. Ser fram emot i morgon då finalerna i hockeyn startar. Spännade blir det. Ha nu det så bra mina vänner. Hej då!

Hej och hå!

-5 grader är det nu. Jag har just stigit upp och började dagen med en dusch. Väntar Isabel och Alec och ska förhoppningsvis bli klippt, därför den tidiga duschen. Ska nu göra kaffe och en macka.

Var inte i säng förrän vid 2.30 tiden pga en film med Robert Redford och Brad Pitt. Tror den heter "Spy game". Den var sådär, men det var som om jag inte orkade gå och lägga mig. Så är det med mig ibland. Jag tyar inte.

Vad jag ska göra idag vet jag inte än. Till lunch blir det grillkorv med bröd och till middag köttgrytan jag  gjorde igår. Ska skicka Isabel på affären och köpa rödbetor och Leksands. 

Har börjat på Eddas tröja. men nån stickning blir det inte idag. Nu ska jag göra frukost och invänta mina älsklingar. Ha en bra söndag! Hej då!
                                         

Var är våren?

Då var det lördag igen. Kastade ett öga på almanackan och såg dagens namnsdag-Gudmund och Ingemund. Kan nån verkligen heta detta. Har aldrig hört dessa namn. Jo, nånstans i mitt minne dyker namnet Ingemund Bengtsson upp. Var det inte en centerpartist som hette eller heter detta. Eller är jag helt ute och cyklar nu.

Det är en grad ute och mörkt och tråkigt. Snart kommer Birgit för vårt melodikrysslösande. Ska bara göra några frukostmackor.

Kan nån tala om för mig hur man gör när man flyttar. Man ska vara ute ur den gamla lägenheten den sista. Och då ska det vara städat och klart. Den nya kan man inte flytta in i förrän den första. Man måste ju börja nån dag i förväg för att hinna. Vad gör jag av mina grejer sista natten? Ska man måsta betala två hyror för att flytta? Jag blir inte klok på detta. Nu var jag gnällig igen. Varför inte göra som alla andra. Skita i det.

I alla fall har jag skrivit på kontraktet nu och det är bara att posta kuvertet. Igår kväll såg jag bara "Sopranos" på TV.  Det var det enda jag tyckte var nåt att se. Ikväll vet jag inte vad det blir.

Matte är ledig i helgen så han kommer på mat idag. Till lunch gör jag spenatsoppa. Jag har redan kokat äggen som ska vara till soppan. Till middag gör jag pannbiff och potatismos. Ska också göra köttgrytan som jag ska ha till middag i morgon. Eftersom Isabel och Alec kommer i morgon vill jag göra grytan nu så jag slipper då, när jag bara vill umgås med dom.

Kan väl bli lite stickning också idag. Ha det nu så bra så hörs vi. Hej då!


Grattis SAIK till finalspel

Den första april idag och då ska det väl börja vara vår. Det är nollgradigt ute och det kommer nåt blött från himlen. Vet ej om det är snö eller regn. Skit det samma, SAIK vann igår och nu väntar SM-final mot Färjestad. Hur det går där vet man inte, men alla tror Fbk ska vinna guld. Låt dom tro det, jag är nöjd att SAIK är i final. Kommer ihåg 1978 då helt otippade SAIK tog guldet. Stjärnan i laget var Krobbe Lundberg, som sen blev värvad till Örebro. 
                   Jag minns det som det var igår. Bilden är från den tiden, en ung Krobbe. Nu har an åldrats, precis som jag. Men det är inget fel på minnet, i alla fall inte för mig. Jag önskar SAIK stor tur i finalen.

Har nyss deklarerat. Tänk så enkelt det är att göra det nu för tiden för gemene man. En dator och några knäpp, så är det klart. Ungefär så. Då är det bra att man är övervakad. 

Jag ska ut en sväng idag. Ska handla lite för helgen. Hoppas att Isabel och Alec kommer hit. Jag behöver det. Jag har inget TV-program, så jag vet inte vad det är på TV ikväll. Får väl köpa nåt TV-blad idag. Det blir väl att glo på TV förstås, vad det än är. Men innan dess ska jag sy ihop Freyas tröja. Och sen börja på Eddas. 

Nu väntar duschen och sen Emmerdale. Ha det bra! Hej då! 


                           
                    

RSS 2.0