Sista juli

17 grader nu och solen tittar fram så blygt. Blir nog som igår. Ömsom sol och moln. Hade en jättebra dag igår tillsammans med trevliga människor. Måste säga att Jocke har haft tur som har fått så fina svärföräldrar. Och så uppvaktad han blev, min lilla pjutt. God mat fick vi och en underbar tårta till kaffet efter maten. Vi var hemma vid åttatiden eftersom Isabel skulle vara barnvakt. Jag var ganska mör och lät TV-n vara. Såg på play-ettan, ett naturprogram om djur i Afrika. Och så såg jag en deckare på play femman. Tur att play finns.

Jag håller fast vid att lördagkvällar är skit vad gäller program. Fyran visar ett kryssprogram, värdelöst. Och sen en gammal Bondfilm också det värdelöst. Ettan visar gamla skitprogram som ska vara roliga, men man har ju skrattat åt dom skämten förut, och så roliga var dom inte att man kan se dom om och om igen. Ettan kan jag förstå för dom har väl inga pengar till nya program, men fyran. Dom sänder ju dyr reklam och har alla dessa ring och röstaprogram, som tar in pengar. Fyran är den sämsta kanal som detta land har, i mitt tycke.

Vad som ska hända i dag står skrivet i stjärnorna. Har inte planerat nåt än. Låter det bli som det faller sig. Det ända jag vet är att jag ska se "Från Lark Rise till Candleford" ikväll. Högtidsstund!

Efter att jag har bloggat ska jag städa upp lite i mitt hem och sen steka lite fläsk som jag har i kylen. Kanske det blir en fläsksås till middag. Sitter väl ute en stund och kollar lite omgivningen.

I morgon ska Alec börja fritids så att han är hemma där bland fröknar och ungar när skolan börjar. Blir nog spännade för honom att komma från dagis till fritids och få äldre kompisar. Men det blir inte så svårt för han är ganska social och har lätt för att knyta kontakter. Han har redan kompisar på min gård.

Nu önskar jag er en skön söndag. Ny månad i morgon. Hua! Snart höst! Lev och må och hej då!

                                                 


Kalasdag

Börjar med bloggen men tror inte att jag hinner med det innan melodikrysset. Löste det inte förra lördagen, för att Alec ville nåt annat. Idag ska vi fara till Tväråsel och gratta Jocke och vi far före ett, och innan dess ska jag hinna duscha och klara ut min klädsel och lösa krysset.

De obligatoriska 19 graderna idag och ingen sol. Men så var det väl igår också, så det hinner vända. Har suttit en timme med Gardens of time (eller vad det nu heter). Ett spel på FB där man ska bygga upp en trädgård, tror jag. Man ska leta reda på saker och min engelska är väl inte så bra just nu. Det gäller att tänka efter och leta i språkförrådet. Men det är ganska kul ändå. Jag gillar ju frågesport och helst när jag får glänsa (det händer ju inte så ofta, tyvärr).

                    

Sätter  in ett foto på det ena fönstret i vardagsrummet. Där står min venus, en rosa ljungkruka, en porslinsfotoram, en kvinnokruka, en liten ängel och en ljuslykta. Allt är i vitt och i fönstret har jag inga gardiner utan murgröna istället. Fönstret är mot uteplatsen och ni kan skönja en buske som jag inte vet vad det är.

Idag behöver jag inte laga mat för jag antar att vi får mat i Tväråsel. Säkert nåt gott. Ska också bli roligt att träffa Pernillas mamma och pappa (det är där vi ska fira min pojke). Det var ett tag sen vi sågs.

Nu ska jag avsluta detta och logga ut. Jag skriver i morgon hur det var på kalaset (eller vad det heter numera).
Tjing tjong!

Joakim 40 år

Tänk er att det är helg igen. Och sista helgen i juli månad. Ute är det 18 grader och solen skiner med sin frånvaro. I alla fall nu klockan 9.29.

 Min son, Joakim fyller år idag. Mitt lilla knytt är stora karlen nu. Glömmer aldrig den torsdagen i Linköping där han föddes. En liten baby med vitt hår som stog rakt ut, som en gloria. 2500 g vägde han och var så liten. Efter födseln fick vi åka ut till en stor villa utanför stan, och bo där tillsammans med andra mammor. Alla fick eget rum, där man bodde tillsammans med barnet. Det var härligt väder så man satt mycket i trädgården och pratade med andra mammor över en kopp kaffe eller ett glas saft. Där var jag en vecka och sen bar det av hem igen, till hund, katt, man och barn. Kan säga att det var rena semestern där i Blåbärsvillan (tror jag den hette).

Annars är det väl som vanligt idag. Efter bloggen ska jag se "Lewis" på kanal fem play. Får göra det eftersom jag inte har kanal fem. Igår såg jag förra veckans avsnitt. Jag tycker om Lewis, en efterföljare till Morse. 

                                 
Här ser ni en snutt av soffkuddarna jag sydde. Duken på bordet har jag målat och spetsen har min mamma knypplat. 

                                     
Matbordet där jag även sitter och bloggar. Nu har bloggen blivit tokig. Bäst att jag loggar ut och skriver mer sen. Bloggen har ju semester enligt dom själva. Tål väl inte för mycket bilder och sånt. 

Ha nu en bra dag inte minst min son, Jocke. (Eller Kim som vi sa förut) Kram till er alla.                                                                    

Palt i dag

Idag är det sol och just nu 20 grader. Härligt! Kommer att tillbringa stor tid ute. Ska också göra palt idag. Trodde Matte skulle komma, så därför tog jag fram fläsket igår. Men så sa Isabel att han kanske skulle komma på fredag när han skulle fara på PDOL. Han får göra som han vill.  Jag gör palt idag i alla fall. Kanske jag får äta den själv. Vad vet jag?

Kommer att bli inbjuden till en bröllopsfest i Stockholm. Jag vet inte om ni känner till att jag har en vuxen dotter som bor i Stockholm. Jag har inte sett henne på några år, så jag kanske inte har nämnt henne. I alla fall ska hon visst gifta sig och hon ska bjuda mig på denna fest efter vigseln. Har jag läst. Jag kan inte fara på detta. Bara resan kostar för mycket och sen måste man väl övernatta, och det är inte billigt heller. Tror jag klarar mig utan denna fest. Kan inte fatta att om hon tror att jag har råd med detta, när hon inte har råd att komma hit fastän hon har en inkomst. Hur går det ihop? Skit detsamma.

Jag längtar efter jordgubbar så jag nästan blir sjuk. Men det är bara att bita ihop. Pengarna ska räcka till den nittonde i nästa månad. Bläh!

Nu ska jag in i spelets värld, bland blommor och blad. Blir att drömma sig bort en stund. Sen blir det till att skära fläsk och skala potatis till palten. Ikväll ser jag "Angels in America" på ettan och sen "The killing" på fyran. Och sen blir det godnatt. Men nu blir det hej då!
                                       

Rumpan är verkligen där bak

Sol på morgonen och 20 grader. Kan bli en bra dag. Har ätit frukost och fastnat i ett spel på FB. Jag har inte spelat det förut, och det är på engelska så jag får ju damma av språket först innan det flyter på. Jag tror det handlar om en trädgård.

Snart ska Alec komma och ska vara här medan Isabel ska handla. Troligtvis äter han lunch här. Igår kväll såg jag allsången och efter det en italiensk deckare "Kommissarie Montalbano". Inte lika bra som "Morden i Midsomer". Ganska tröttsam handling men viss komisk effekt. Ska viss visas fyra tisdagar. Får väl stå ut.

Annars är det väl inget att göra i dag. Ska ut i förrådet och söka igen presentpapper. Känner just nu att jag blir ledsen om jag inte kan åka och gratta Jocke när han fyller år. Varför ska allt vara så omögligt för mig, när det är nåt jag ska göra. Hade jag nu bott kvar i Älvsbyn hade jag i alla fall haft färdtjänst, och kunnat åkt och grattat honom. Men nu är jag standsatt här i Luleå. Och utan färdtjänst.  Hur jag än vänder mig har jag rumpan bak. Kul va?

Nu måste jag göra ett uppehåll i bloggandet för Alec kom, och är inte på bästa humör.
                                             ------------

Nu är jag tillbaka igen. Jag fick Alec på bättre humör med hjälp av you tube och spiderman. Vi har också ätit korv och pommes frites och nu är Alec ute och leker med en tjejkompis. Och allt är frid och fröjd. Isabel dyker väl upp inom kort.

Jag har svårt att koncentrera mig så det är bäst att jag slutar här. Går nog ut och sätter mig en stund innan jag ska diska. Måste också be om ursäkt. Skrev igår att det ör Lulekalaset i helgen. Fel, fel, fel!!!! Det är PDOL i helgen och Lulekalaset nästa helg.

Ha det bra så hörs vi i morgon. Hej då!

                   


Kalas i Lule

Kaffe och lingongrova med ost. Det är dagens frukost. 18 grader och molnigt, det är dagens väder. Vad nu då, fruntimmersveckan är ju över. Det är bara att ändra vädret till sol och mera värme. Folk har ju semester, vet jag.

Till helgen startar väl Lulekalaset. Får vara för mig. Jag kalasar hemma i stället, blir billigare så. Skulle vara nöjd med lite jordgubbar. Men på fredag fyller Joakim år, jämna år. Får det svårt att ta mig till hans gratulation. Skulle behövt färdtjänst och mera pengar. Helt plötsligt har ingen i min familj bil. Mattes bil som ska bli Isabels, är inte besiktigad. Isabels bil tog hennes ex-make hand om och sålde. Hon får bara behålla skulden på den. Det är ju just. Samma make som ska ha betalt för att vara med sin son. Bläh!!!!!

Idag blir det väl inte så mycket att göra. Gör en pannkaka till lunch och chili till middag. Har ingen bok att läsa men ett nystan garn som jag kan provsticka i. Kanske jag gör ett par sockor till Terese´s son Rasmus. Börjar nog på detta. Ser kanske lite simning. Och vilar lite. Ni ser vilket skönt liv jag har. Varvar det hela med lite disk.

Tog några kort igår med min telefon. Dom blev inte så bra vill jag säga. Jag är oduglig på att ta kort. Jag har en  vän som är yrkesfotograf, så man får skämmas för mina kort. Sätter i alla fall in ett kort på Isabel på min uteplats.            
                           

Min söta unge. Önskar att hon inte rökte. Men för att sluta måste ju hon önska det också. I all fall är hon snäll och hjälpsam mot sin mamma. Love her!

Kan inte sluta tänka på de ungdomar som blev avrättade av en idiot i Norge. Det finns inte nog straff för en sån typ. Jag kan inte säga människa, för jag anser honom inte vara människa. Tyvärr finns det fler av den sorten. Är det nåt fel i uppfostran eller är det generna som är skadade. Föds man sån? Usch, måste sluta tänka på detta.

Ska nu göra nåt roligt en stund. Isabel och Alec kommer på lunch och det är roligt också. Ha nu en skön dag så ska jag se om jag kan skriva om nåt roligt i morgon. Hej då!

Hä blås

Igår vid 17-tiden kom regnet. Säkert välbehövligt, för det har ju varnats för skogsbränder. Det blev en mörk kväll mot vad det brukar vara. Bara att tända belysningen inomhus. Men nu skiner solen igen och det är 18 grader, men blåsigt. Så är det att bo utmed kusten. Fläktar hela tiden.

Idag vet jag inte vad jag gör. Har inget bokat direkt. Isabel och Alec kommer väl till lunch, men har inte tänkt ut vad det blir för mat. Det ger sig väl. I alla fall ska Isabel dammsuga och vaska här. Det har hon bestämt. Jag får väl damma. Ska också ta några kort när det är klart. På soffdelen och matdelen bl a. Även hallen med musikdelen ska jag ta kort på. Det verkar som om jag bor i ett slott, eller hur. 

Ska jag verkligen kunna sticka nåt undrar jag. Som det känns i händerna nu, tror jag det blir svårt. Ska väl prova med nåt restgarn, innan jag köper garn. Mina händer, fötter och axlar värker oupphörligen. Och jag har bara panodil till hjälp. När semestertiden är slut ska jag ringa reumatologen och höra med dom. Min egen reumatolog är barnledig, så jag får väl lita till nån annan. Ska också ringa reumatologföreningen och höra om varmbassäng. Det finns visst en sån här på Björkskatan. Ska fråga om badtider och visst är det gratisbad för medlemmar. Men det blir nästa månad.

Den norska idioten som har dräpt så många människor, hade en dödslista på över 9000 människor. Förrädare som han kallade det. Som den humanist jag är, står jag säkert på den listan.  Och det är nog många som står på den listan. Bara skinnskallar och nynasister kan säkert klara sig från döden. Och naturligtvis sverigedemokrater. Då dör jag hellre med ett rent samvete, än att räknas till denna grupp. Jag är inte rädd för att stå för mina tankar. Lika värde för alla människor.

Nu ska duschen intas av mig en stund. Sen ska jag stöka lite. Ha det så bra alla ni. Hej då!

                       

Sista söndagen i juli

Så då var vi framme vid Kristina-dagen och det är 19 grader idag också. Har tempen fastnat på 19 grader? Verkar vara 19 varje dag när jag stiger upp. Spelar ingen roll. Ingen sol ännu idag, men det kan ju vända. Man kan märka att det är rötmånad, på fuktigheten. I morgon börjar sista veckan i juli. Tiden går fort.

Isabel och Alec har sovit i natt också, för att Isabel skulle vara tidigt på morgonen i Sävast, och då är det ju skönt så hon slipper stressa hit med Alec. Ska koka några potatisar som jag kan steka till lunch med korv. Till middag gör jag makaroner och köttfärs.

För er som inte är med på facebook, sätter in jag lite bilder på min lägenhet.

                   

               
                    

Kokvrå och sovrum (sovdelen). Ska ta några bilder på sydelen och v-rummet. Men det blir en annan dag.

Nu ska jag ägna mig lite åt Alec. Han vill det. Jag hör av mig i morgon, då har jag lite mera tid för bloggande. Ha det så bra nu, och njut av sommaren. Det är ju sommar om än det är sämre väder. Hej då!

En amatörfotograf

Ja nu har Isabel försökt lära mig att ta kort med mobilen  och sen föra över bilderna till datorn. Jag kan ju säga det, att jag är då inte nån mästerfotograf. Men det har jag aldrig varit heller. Men jag gör så gott jag kan.  

                    

I alla fall är nu detta blommorna jag fick av Lulebo. Bilden är ju inte så bra men ni får i alla fall se den. 

Ska sen sätta in bilder på mitt nya hem. Men jag måste röja lite först. Alec har sovit här i natt så jag har en madrass på golvet, och möblerna som står lite huller om buller. Alltså blir det en senare fråga.

I dag blir det nog inget melodikryss för jag får vika mig för min dotterson, som vill se barnprogram på TV och inte har nåt intresse för att kryssa. Men vad gör det, så viktigt är det inte.

Hemskt det som hänt i Oslo och dess närhet. Hur knäppa människor finns det? Nynazisterna får då inte nån bra reklam, eller hur?   Dom kunde ju hålla sig med sina hundslagmål istället. Visserligen är det synd om hundarna! Stryk det, dom kan slåss med varandra, och stånga sina hjärnor blodiga. Deras hjärnor är ju ända tomma. Bläh!!!

Ska nu duscha och sen se vad jag kan hitta på till lunch. Klockan tretton är det tvättstugan som gäller. Ha nu en bra Emma-dag. Just nu 19 grader och halvmulet här på Björkskatan. Hej då!                           

Åska och sånt

20 grader idag men solen är osynlig, än så länge. Magdalena har namnsdag och fruntimmersveckan fortsätter. Gotland och delar av Svealand har haft världens åskväder i natt. Stora delar av Gotland har strömavbrott. Skulle inte vilja byta med dom. Inte för att jag är åskrädd utan för att vara utan ström.

När jag var liten och bodde i Dalby, var jag med om hiskeliga åskväder. En gång såg jag en ko bli ihjälslagen av blixten, när jag var hos mormor och morfar i Hessle. En annan gång på samma plats, började det brinna i vagnslidret. Också det av blixtnedslag. Konstigt att man inte blev rädd. Men det var väl så att dom vuxna inte var rädda, och det smittade väl av sig, så att man var lugn. Det hörde väl till vardagshändelserna, på den tiden.

Har nyss ätit frukost här vid datorn. Isabel och Alec kommer väl snart. Då blir det väl spel som vanligt. Alec har också hittat igen Schackspelet på datorn, och han försöker lära sig på egen hand. Det går sakta framåt för honom, men än har han lång tid kvar innan han vinner över datorn. Jag har då inte gjort det, men inte spelat så mycket heller. Jag vet att Matte har slagit datorn. Men han är ju mycket smartare än mig, och han har spelat mycket schack.

Måste ta ett kort på den vackra blombuketten jag fick, innan den vissnar. Ber Isabel idag. Jag vet inte var sladden till telefonen är, den som gör att man kan föra över fotot till datorn. Men Isabel kan ju ta kortet och skicka det till min dator från hennes. Bara jag kommer ihåg det. Ska också betala ÅR prenumerationen, dom andra räkningarna har jag ordnat. Nästan tomt på kontot och då har jag en fyrtioåring att gratta nästa vecka. En hård månad framför mig. Och ingen vinst på postkodlotteriet heller. Hm!

Jaja, det är bara att bita ihop. Jag lever ju och kan vakna varje morgon till livet. Nu får ni har det så bra, jag önskar er alla en fin fredag. Hörs i morgon! Hej då!
                     

Johannadagen

Vaknar till en ny solig morgon. Livet är skönt just nu. Bara en smolk i bägaren, och det är en karl som är knäpp. Att han är det är väl ingen nyhet men man kan undra hur han tänker, när han ska ha betalt för att träffa sin son. Ja, jag säger då det! Men han får väl sitt straff nån gång.

Nu är det nästan klart i lägenheten. Spegeln i hallen ska upp och lampan över matbordet ska kopplas klart. Sen är det två luckor till överskåp i köket som ska tas bort. Dom är så fel, så att man slår huvudet i dom när dom öppnas. Matte ska få göra det när han kommer. Annars är allt klart.

Isabel skurade däcket på uteplatsen igår och det blev så fint. Vi satt ute några timmar och bara latade oss. Alec cyklade omkring på en bana han hade gjort i skogsdungen. Han matade också en igelkott med gurkskivor och en fiskpinne som var kvar sen lunchen. Igelkotten lät sig väl smaka. Tur att jag varit snål med saltet när jag gjorde fiskpinnarna.

Idag ska jag få ett fotbad och mina stackars fötter omsedda. Så skönt det ska bli. Isabel är en ängel som tar hand om sin mamma. Sen blir det väl en och annan yatzy. En stund i solen blir det också. Nu ser ni att jag tycker livet är skönt. 
                    Kunde inte önska mig mer. Till lunch idag äter vi chorizzo med tomater. Och till middag blir det kotletter på gammeldags vis. Med potatis, gräddsås och kokta grönsaker. Ska nu lägga in gurka. Dom sålde gurka på Ica, fem kronor styck. Köpte tre (man fick köpa tre) och en ska jag lägga in, en skulle Alec ha och en till sallad. Undrar om jag har nån tom burk att lägga in gurka i. Gjorde mig av med alla tomburkar när jag flyttade. Ja det ordnar sig nog.

Måste ge en eloge till Lulebo. Dom håller verkligen snyggt här kring husen. Gräset klipps, rabatter rensas och asfalten sopas. Stor skillnad mot där jag bodde förut. När jag gästade huset där jag bodde i tisdags, såg jag att dom hade sopat ihop en hög med fimpar bredvid ytterdörren, och den kommer säkert att få ligga där till nästa år, om den inte blåser iväg. Men det är inte mitt problem. Jag trivs då i ordningen. Och mitt lilla hem är då trivsamt. Slutsvamlat för idag från en nöjd kvinna. Hej då!


En riktig rantardag

Det verkar som om termometern har fastnat på 18 grader. Igår var jag en rantfia. Isabel, Alec och jag var först på Ica Maxi och storhandlade. Sen hem och plockade upp varorna, åt lite lunch samt spelade en yatzy. In i bilen igen och till Boden där Isabel skulle köpa bildäck av en kille (blocket). Sen for vi till Älvsbyn där vi lämnade däcken hos Matte. Där hämtade vi också min korgstol som var kvar efter flytten.

For sen till Birgit som bjöd på köttbullemackor och bullar, väldigt gott. Så roligt att träffa henne igen. När vi kom hem igen hade jag fått världens blombukett från Lulebo. Med en välkomstönskan som hyresgäst. Detta har jag aldrig varit med om förut. Kände mig mera värdefull än förut.

Hade köpt två liter jordgubbar som jag rensade. Sen blev det jordgubbar och glass. Hade också köpt en liter hallon som jag sparade till idag. Sen blev det "Morden i Midsomer".

Idag ska gardinerna upp i kök och sovrum. Får se om Matte dyker upp idag. Solen skiner i den tidiga morgonen. Blir nog en fin dag i dag också. Köpte en bit grönlandstorsk igår, så det blir fiskpinnar till lunch idag. Länge sen jag åt det. Gott med hemmagjorda fiskpinnar med citron till.

Margareta är dagens namn i fruntimmersveckan. Sänder ett grattis till Margareta i Dalaskogen. Nu ska jag göra iordning sybordet. Ha en bra dag i sommarvärmen (?). Vi hörs så hej då!
                     

Löningsdag

Idag Saradagen och jag steg upp 6.30 till en dag som just nu är mulen. 17 grader är det än. Igår kväll vid sjutiden kom det en riktig regnskur. Ungefär som om nån vattnade gräsmattan. Ska visst bli finare väder i dag.

Jag såg den där Johan Falk filmen igår. Var ju ingenting annat att se. Funderar på hur jag ska få dom som köper reklam av fyran, sluta att betala för detta. Jag vet att fler och fler bojkottar denna kanal, pga reklamen. Det är ju inte reklamen som sån, utan de långa avbrotten i filmerna. Kan nog bli svårt att få företagen att fatta detta. Hm!

Lön idag, skönt! Det börjar vara tomt i kylen. Isabel ska skjutsa mig till affären på eftermiddagen. Ska komma ihåg att köpa ett yatzy också. Så att Alec och jag kan spela. Funderade på att köpa ett bord på blocket för 400 kr. Det är ett vitt runt bord liknande det jag har nu, fast helt. Det jag har nu är i furu och lagat flera gånger. Trodde det på blocket såldes här på Björkskatan, men det är i Sunderbyn. Kan inte be Isabel om att fara dit också. Hon får göra så mycket för mig, att jag skäms.

Ikväll är det "Morden i Midsomer" på ettan. Det ser jag med glädje. Snart väntar duschen på mig. Efter lunch shopping. En ny pocket ska jag också köpa och gardinstänger till sovrum och kök. Har fina spetsgardiner som jag ska ha i sovrummet. I köket blir det nog en kafégardin som min mamma målat.

 Har också tre paket på Konsum att hämta ut. Ett från HM Home, ett från Pandura och ett från apoteket. Rena julafton. Från Home har jag beställt en blommig kylväska, en kökshandduk, en sittkudde. Panduropaketet innehåller två tygklädda kartonger, som jag ska ha sygrejer i, och lite annat. Apoteketpaketet är medicin enbart.

Nu var det allt jag har att skriva om idag. Ha det bra och hej då!     

          
              Vägen från Hessle till Sofiero, Uppland. Hemma!!!!!!!                    

Nu börjar fruntimmersveckan

Hade ingen koll på radion i natt och i morse. Brukar ha den på svag styrka på natten men i natt försvann ljudet, och jag fick in en annan station. Tror det var RIX och det var så störande att jag inte höll på att somna nån gång. Nu först har jag fått in min vanliga P4 kanal. Man får betänka att radion är från början på nittiotalet och kostade 500 kronor på Konsum. Den har hållit länge ändå och varit igång nästan för jämnan. Man kan säga att det varit en trotjänare, och är still going.

Appropå radion, så för ett par dagar sen spelade dom en låt med Chris Medina. En sorgsen ballad. Då frågade Alec om jag visste vem Chris Medina var och jag svarade att det visste jag inte. Då berättade Alec om sången som CM hade skrivit när hans fru blev skadad i en olycka och fick en hjärnskada. Det fick jag veta av min sexårige dotterson. Jag brukar hänga med i musikens värld, men hade missat detta. Där ser man.

Idag är solen på rymmen. Kan det vara för att det är Fredrik idag och starten på fruntimmersveckan. 18 grader är det dock, så man fryser väl inte ihjäl om man går ut.  Jag satt ute en stund med Isabel igår, i solen. Matte som skulle komma igår dök inte upp, pga anledning. Kanske han dyker upp idag istället. Alec gjorde en citronkaka. Han älskar ju att hållas i köket och dona.

Kollade på TV en stund och det blev mest ettan som jag såg på. Ikväll vet jag inte om jag ser Johan Falk-filmen. Vet inte om jag orkar med all reklam. Kanske kollar om play har nåt att se. Och då menar jag ettans eller tvåans play. Ska i alla fall stöka lite nu i köket. Jag hör av mig i morgon igen. Kram från mig!

                              

Inte händer det nåt

Idag är det 18 grader och solen är framme. Hopp om livet då. Matte ska ju komma idag (?). Och jag ska göra tacos. Det är ju enkelt, bara att steka köttfärs och hacka grönsaker. Och gott är det och säkert nyttigt, just inga kolhydrater. Kul att se Matte i alla fall. Det var ju en tid sen.

Igår tvättade jag ihop med Isabel. Jag hade en maskin och Isabel hade en. Sen cyklade Isabel till Konsum och handlade lite till mig, bl a en liter jordgubbar. Hihi! På TV såg jag "Nybyggarna" och "Höst i paradiset"  (Glädjekällan 2). Såg också slutet på ett program med Rod Stewart. Det var vad som hände i går i mitt liv. Ganska trist, eller hur.

I kväll kan jag se "Från Lark Rice......". Ett av mina favoriter. Just nu är det radion som gäller. Söndagar brukar vara Mannheimer & Tengby, men dom har semester just nu så det är Martina Haag och en annan kvinna som surrar och spelar musik. Slölyssnar bara. Sen brukar jag lyssna lite på Svensktoppen. Där händer inte så mycket heller. Samma låtar om och om igen. Fast en del är ju bra.

Har inget nytt att berätta. På FB är det också lugnt. En del är på semester och en del jobbar. Några kokar kaffe och en del badar. Själv läser jag bara vad folk gör och kommer med en komentar då och då. Lite dåligt med kommentarer till min blogg. Det beror väl på att den också är händelsefattig. Så är det med att vara pensionär. Fast det kan vara skönt också. Nu ska ni ha en bra söndag. Själv ska jag in i duschen som vanligt. Härligt! Hej då!
                                         

Var är sommaren?

Lördag mina vänner och jag har just avslutat frukosten. Har också läst PT och AB. Kanske jag sätter en ny tidning bland favoriterna. Kanske några nyheter från hemtrakterna skulle sitta gott. Tål att tänka på.

Så då var det vädret jag brukar skriva om. Och idag är det inget vidare. 16 grader och helmulet. Jag hör ju på "Ring så spelar vi", och enligt Lisa verkar det vara blandad kompott, ömsom sol och ömsom regn. Ja det är ju bara att ta det som det är. Har då inte hört att det går att ändra på, vad vädergudarna bestämt.

Jag ska tvätta klockan 13 i dag. Nån mat behöver jag inte göra. Det blev kvar korvgryta från igår och det duger bra. Sen ska jag söka igen mina stickor, var jag har dom, har jag ingen aning om. Garnet som jag har, vet jag var det är. Men utan stickor blir det inget stickande. Ska kolla randiga lådan. En låda som jag har mina prylar som jag använder, när jag ska vara konstnärlig. Kanske jag har stoppat ner stickorna där.

Sen måste jag be Isabel smörja mina ben. Hur kan man ha så torr hud? Försökte igår kväll smörja men jag har svårt att komma åt, pga mina axlar och nacke. Så det är bara att be andra om smörjning. Börjar bli less att måsta be om hjälp för allt. Men det är ju det ända jag kan göra. Tänk på det ni alla som kan göra allt själva. Var tacksam!

Snart ska jag sätta tänderna i melodikrysset. Synd att jag inte kan lösa det tillsammans med Birgit. Det var trevligt och ingenting var svårt när vi var två. Men det är bara att konstatera att det går ensam också.

Nu hoppas jag att vädret blir bättre. Det är ju sommar! Ha det bra i alla fall så hej då!

                                     


Småkryp

God morgon hörni! För mig är det morgon nu fastän klockan har kommit till nästan tio. Har nyss fikat en mugg kaffe och limpamackor med Gouda-ost på. Solen lyser och det är 15 grader just nu. Det är som sommaren kommit av sig vad gäller värmen. Det är ju bara den 15-e juli så sommaren ska ju vara i sitt essä. Känns mer som det är i slutet på augusti tycker jag. Men det är bara att finna sig i detta. Vädrets makter kan man inte göra nåt åt.

Såg programmet från Öland i går kväll, då kronprinsessan hyllades på sin födelsedag (34). Där regnade det och publiken satt där i regnet, dom flesta med regnkläder på sig. Inte dom på första raden, de kungliga och bröderna Sedin (stipendievinnarna). Kungen fick en sopsäck att dra över sig, men dom andra fick då bli blöta. Drottningen och kronprinsessan hade folkdräkter på sig. Varför har inte kungen och Daniel det? Dom kunde verkligen byta ut sina svarta kostymer mot folkdräkter. Skulle vara mera passande som kavaljerer till sina damer.

Såg också "The killing" på fyran. Den amerikanska versionen av Danmarks "Brottet". Om jag får säga vad jag tycker, så är det en rörig serie. Men i brist på bröd............

Satte i mig en halv liter jordgubbar igår kväll. Brukar tycka dom norrbottniska gubbarna är goda, men dessa var smaklösa. Kanske för mycket drivna, så dom förlorat smaken. Dom var i alla fall inte lusiga, som dom var förra året. När jag är inne på småkryp kan jag säga att det är ganska mycket mygg och knott här på Björkskatan. Och i mitt kök har jag gott om småflugor. Det går inte att ha framme frukt och grönsaker. Hade en skål med lök (som jag brukar ha) men det kunde jag inte ha. Så jag fick skala löken och skiva den för att sen frysa ner den i en burk. För att inte tala om komposten som jag har under diskbänken. Där blir det också flugor fastän jag tömmer den varje dag och har påsen stängd. Finns det radar fortfarande? Ni vet sån där sprej, som man använde förr i tiden. Ja inte vet jag hur man blir av med skiten. Tips nån?

Nu ska jag duscha och sen laga en tavla, upphängningen. Det var Oscar 4 månader som ramlade ner i farmors säng. Alltså bilden. Densamme Oscar är nu 14 år. Han vill nog inte vara i farmors säng numera.

 Gör nog korvgryta idag. Länge sen jag gjort det. Jag gillar ju korv som ni vet. Äkta lättkorv från Scan, inte sån där billig fet korv som bara vattnar sig i stekpannan. Sån där korv som man kan sätta på bröd, som man gjorde när jag var liten. Hårt leksandsbröd med falukorv och senap på. Mycket dalom där och gott!

Blir nog att jag solar lite idag. Känner för det. En bra fredag på er vänner. Vi hörs hej då!

                            

                       Kan äta småkryp eller bli kysst och bli en prins. Välj!

Solvitamin

Solen är framme men det är inte direkt varmt, bara 15 grader. Men vad gör det, sommar är det i alla fall. Idag vid 11-tiden kommer Matte på besök. Jag har ju inte sett honom sen jag flyttade hit. Visserligen har jag pratat med honom i telefon, men ändå. Jag tror jag gör en fläskpannkaka för att fira. Nu skojade jag bara. Pannkakan hade jag tänkt göra ändå.

Annars har jag inget planerat för idag. Blir det sol och lite varmare sitter jag ute en stund. Har ju läst att det är viktigt med sol för gamlingar. För kroppen och inte så överdrivet solande förstås. Men det är ju härligt när man får sitta på sin egen uteplats. Ibland går nån förbi och det är ju kul att se om dom hejar eller inte. Jag hejar på alla men en del bara tittar bort. Skit i det, jag hejar i alla fall.

Isabel och Alec var här igår och Isabel satte upp tavlorna och korten. Ska snart ut i förrådet och stöka om lite så det är ordning där. Det är ju trångt om saligheten där pga att jag har badkaret där. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum heter det ju.

Snart är jag sugen på att sätta igång med stickningen igen. Har ju lovat bort sockor till några personer. Så då har jag det jag gör. Måste först köpa garn. Men då var det ju det där med färdtjänsten. Hur lång tid ska det ta att besluta om detta?

Nu ska jag sluta blogga och ta hand om mitt hem en stund. Ha det bra hörni. Jag skriver mer i morgon. Om det är till nåt intresse. Hej då!
  

                         

                                             Badbruden Isabel

Snart klart

Efter en mulen gårdag ser solen ut att titta fram idag. 16 grader i nuläget. Kanske det blir att sitta i solen en stund idag. Alec och Isabel kommer på lunch. Det blir kycklingen som jag gjorde i går. Tillsammans med potatis och sommargrönsaker och bearnaissås. Gör alltiett i ugnen.

Igår plockade jag upp kartongen som var till städskåpet. Så nu är det bara tavel-och kortkartongen kvar att plocka upp. Och jag är helt oduglig att slå in krokarna i betongväggen, så det får vara tills Isabel eller Matte vill göra detta. När jag sen har köpt gardinstänger och förlängningssladd samt takkrok ska allt vara klart för att bara bo. Det sistnämnda är till taklampan ovanför matbordet. Som jag hoppas ordnar.

Såg ju Midsomermorden igår kväll, men jag sov på slutet så jag missade mördaren. Typiskt mig! Men efter att jag steg upp så tidigt i går morse, så är det förlåtligt. Tur att play finns, så jag ska se slutet efter det att jag har bloggat.

Ikväll ser jag Leif GW på ettan och sen "The Tudors". Kanske en titt på tjejernas fotbollsmatch mot japanerna. Skulle tvätta idag men jag beslutade att flytta fram tvättiden till en senare dag. Skulle verkligen vilja ha en glass idag. Få se om jag kan övertala Isabel att fara till affären. Jag skulle behöva lite mölk, potatis och mjöl bl a. Få se hur det blir med detta. Då kanske det blir glass också (och jordgubbar) om pengarna räcker. Det börjar bli tomt i börsen. Tur det är löning på tisdag.

Nu ska jag in i duschen ett tag och sen får jag väl börja med lunchmaten. Ha en bra sommardag, det ska jag ha. Hej då!
                             
Tidig morgon

Hör och häpna! Vaknade på morgonen och tittade på klockan som visade 8.20. Så jag steg upp och gjorde mina morgonbestyr. Tog medicin och gjorde kaffe och två limpmackor. Tog fikat med mig in till datorn och då upptäckte jag att klockan var 5.05. Vilken miss jag hade gjort. Jag hade sett fel på klockan på mitt sängbord. Inte underligt att jag kände mig trött. Men nu sitter jag här och har läst AB och PT. Det blir nog en lång middagslur idag.

Regnet hänger i luften blir nog en sån dag. Igår hade jag en trevlig dag kan man säga. Förmiddagen tillbringade jag med Alec. Vi var mest ute. Sen kom Isabel och hon satte igång med dammsugare och mopp innan dom andra kom. Matte kom inte, han kommer senare i veckan. Jag fick två fina stolar med dynor att ha utomhus. Hade ju bara en stol förut så det passade bra. Vid halvåtta var jag ensam igen och 21.30 såg jag en Johan Falk film. Sen sängen.

Idag vet jag inte vad som händer. Det ger sig. Får väl stöka kring lite bland mina grejer. Hade tänkt städa av uteplatsen, trädäcket skulle skuras. Men det blir nog inte pga vädret. Ska visst blåsa på eftermiddagen så jag håller mig nog inomhus idag.

Ikväll blir det väl allsången på Skansen och sen "Morden i Midsomer" på TV. Och sen är det väl dags att koja. Hoppas ni har det bra. Hörs i morgon hej då!

                                           


En familjedag

Ny vecka. Spännande att se hur vädret blir i dag. Än är det så tidigt att veta det. Alec och Isabel har sovit här i natt för att hon ska iväg så tidigt, och då är det bra att Alec är här när han vaknar. Och nu har han vaknat och vi ska strax äta frukost. Senare i dag kommer Jocke med familj och Matte hit. Då är ju också Isabel tillbaka så då är mina kära barn här tillsammans. Ska bli så kul. Det brukar bli mycket prat och skratt då. Underbart!

Annars vet jag inte vad som händer idag. Kanske jag går in på comhems hemsida och ser vad dom har för utbud vad gäller TV-kanaler och vad priset är. Dom som bor hos Lulebo har visst rabatt. Vill nog ha fler TV-kanaler nu. Är ganska less på dom jag har.

Men igår hade jag som en bra TV-kväll. Först såg jag Sven Bertil Taube, Lill Lindfors och Håkan Hellström på Gröna Lund. Denna fantastiska Sven Bertil har alltid varit en favorit vad gäller visor. Håkan Hellström är inte dålig han heller. Vad gäller Evert Taubes visor finns det ingen som tolkar dom som hans son. Efter programmet från Grönan var det "Från Lark Rice till Candleford" så då var kvällen räddad.

Nu ska jag göra frukost och sen leka lite med Alec och hans gubbar. Så nu för ni ursäkta mig. Hoppas ni har det bra i sommarvädret. Ser nu att solen är framme. Blir nog en lika fin dag som i går. Hej då!

     
                
                                                           Tova

Det blå skåpet

Gott kaffe och limpa med medvurst på, min frukost i dag. Har sovit gott och det är väl för att mitt samvete är snövitt. Och jag hade en verkligt bra dag med min dotter och hennes son. Bl a hade vi picknick på gräsmattan på uteplatsen. Jordgubbar och vispgädde var inte fel. Sen hade Isabel och Alec vattenkrig. Mest blöt blev Alec och han skrattade mest också. Underbart att se deras lek. Slutade picknicken med hamburgare och pommes.

Kvällen blev slö framför TV-n. Som vanligt bara skit på TV. Såg "Glädjekällan" en svenska skitfilm. Sen halvsov jag en stund innan jag orkade inta sängen. Till veckan måste jag ordna fler kanaler på TV.

Idag har inte solen kommit fram ännu. Det är 19 grader. Men det ser lovande ut. Var ju så här igår morse också. Och det slutade med en solig och varm dag. Är hoppfull!

Måste försöka få färdigt här. Det är tavlorna eller korten i ramar som ska upp. Matte ska komma nån dag i veckan och han ska hjälpa mig att ta bort halldörrarna samt två skåpdörrar i köket. Hoppas han har med sig korgstolen som jag ska ha i hallen. Har ordnat en musikhörna i hallen där stolen ska stå. I hörnan har jag min mandolin och foton på Beethoven, Hayden och Chopin. Skulle ha fiolen där också men den behöver en genomgång med nya strängar först. Så det får vänta.

 Har också ett litet skåp där, som jag kallar det blå skåpet. Det har varit blått men åldern har gjort det mörkrött. I detta skåp har jag för mig värdefulla saker. En brosch gjord av kastanjträd. Jag gjorde denna brosch när jag var fem år på lekis i Uppsala. En present till min mamma. Hon sparade den i alla år och nu har jag den. Har också en massa smågrejer som jag sparat från mina barn. Bl a en fantomenring som Matte har gjutit i brons, när han gick på konstskolan. Ni vet den där med dödskallen.

Nu ska jag plocka lite bland mina grejer. Isabel och Alec kommer på eftermiddagen och dom ska sova här. Isabel ska ju på Sunderbyn tidigt i morgon, och då är det bra att Alec får vakna här, utan att måsta stressa i tidig timme.

Hoppas att ni mina vänner får en skön söndag. Hej då!
    
                                   

Jordgubbar idag

Efter en varm och solig dag igår, så kom det en regnskur i natt. Idag är det grått än så länge. Men det hinner ändra sig under dagens gång. Det är 22 grader, och ganska kvavt. Isabel och Alec har sovit här och Isabel har nyss farit till Sunderbyn. Hon har en läkartid och så ska hon lämna tillbaka Therese bil.

När Alec vaknar ska han få göra en kaka, efter frukost. Det har jag lovat honom. Sen ska jag rensa två liter jordgubbar, som Isabel köpte igår. Vad jag ska göra till mat idag har jag ingen aning om. Det ger sig. Melodikrysset ska jag i alla fall lösa.

Ta mig till havet och gör mig till kung heter det i visan. Nu är jag vid havet, men kung är jag inte.  Hur gör man? Såg på TV igår, dom som vann en massa bilar och cyklar. Jag vill också vinna. Men tji vinst för mig. Jag har en lott i postkodlotteriet, men har inte haft nån tur än så länge.

Nu ska jag göra frukost och sen duscha. Sen blir det att ta fram ingredienserna till kakan, så Alec kan sätta igång med baket. Ha det så bra hej då!

               

Karlar!!!!!!!!!!!!!!!

Jag kan säga er att jag inte är på så bra humör idag. Som vanligt gäller det karlar. Den första är mitt blåsta ex som är dum i huvudet och lyssnar på min dotters ex. Jag kan förstå om ni inte fattar nånting. Knappt jag gör det själv. Hur kan karlar vara så dumma, och är inte ens barn närmare hjärtat än andra. Verkar inte så i det här fallet. Jag får nästan hjärtstillestånd när jag tänker på detta.

Var och handlade på Willys igår. Isabel skjutsade mig. Hade för mig att dom skulle vara billiga. Men det gäller inte ost och chark. Hushållsost kostade 109 kronor kilot t ex. Hutlöst tycker jag. Jag håller mig nog till Ica framledes. Jag lovade Alec att jag skulle köpa Yatzy men dom hade inte det. Inga jordgubbar heller. Skitaffär!

På kvällen såg jag på TV, bl a "The killing" och sen "America´s got talent" finalen. Det sista var ett så utdraget program med alla reklampausar, så jag höll på att somna flera gånger. Vann gjorde Michael Grimm, min favorit.

Vad jag ska göra idag har jag ingen aning om. Isabel har kommit nu och hon har planterat pelargonen i den lilla rabatten. Skulle vilja köpa mera blommor till uteplatsen men min ekonomi är inte den bästa nu. Flytten grävde ett stort hål i börsen. Isabel har även satt upp änglaspelet som jag fick av min vän i Dalom. Hoppas att grannarna tål detta ljud.

Solen skiner och det är ganska varmt idag. Isabel och Alec tog cykeln till badet i Lulsundet. Själv ska jag vila en stund innan middagen. Kanske jag ser "Miss Marple" på eftermiddagen.

Ha det så bra i semestertider. Hej då!
                
                   

Ännu en dag i mitt liv

Ingen sol i dag, i alla fall inte ännu. Ja kanske en strimma kan man se mellan husen. Enligt SMHI ska det bli varmt idag. Få se om det stämmer. Här inne hos mig känns det kyligt. Kan vara att lägenheten är kallare än min förra. Det här är ju ett äldre hus (byggt 1988) och värmen kommer från element. I min förra lägenhet var det golvvärme och samma temp sommar som vinter. Nu känns det som om jag måste klä på mig mera, för att inte frysa. Och ändå är jag en varmblodig typ.

Inget speciellt som jag ska göra idag. Isabel och Alec kommer efter Isabels jobb. Då ska vi åka och handla så jag får fylla på kylen. Har gjort en lång lista för att komma ihåg allt jag ska ha. Det är mest mat (och jordgubbar). Ska också köpa ett yatzy som jag kan spela med Alec. ÅR ska jag också köpa fastän jag har många korsord kvar att lösa i den jag har nu. Nu har jag skickat en prenumeration till ÅR, men det tar lite tid innan den börjar komma igång. Skönt att prenumerera och få tidningen dirrekt hem i brevlådan.

Brukar vara inne på FB ibland och har märkt hur dåligt en del stavar. Brukar inte bry mig om sånt men ibland är det så fel att man inte vet vad skrivaren menar. Jag vet att jag är dålig på att stava efter min stroke, men jag brukar läsa igenom det jag skrivit för att kolla stavningen. Ser dirrekt om det är rätt eller fel. Det är på grund av stroken som jag skriver bloggen. Tycker det är hemskt att jag förlorade språket. Men det gäller att bara träna hela tiden. Hels jag som är så mycket ensam, måste träna.

I huset jag bor i har jag inte sett eller hört en enda människa. Alla kan ju inte vara på semester. Däremot ser jag folk hela tiden som går förbi huset, på väg nånstans. Men jag tror det lossnar på folkfronten framöver. Ska nu kolla mitt bankkonto för att se hur många pengar jag har kvar på kontot. Sen blir det en dusch och kolla på Holby City. Ha en bra dag och hej då!

                                                            
                               

Var är posten?

Var är sommaren kan man ju fundera? Och var är posten? Alec for hem vid sjutiden igår och idag ska han vara på dagis. Blir tomt utan hans prat. Vi gjorde mycket han och jag, så dagen gick fort. Sen på kvällen såg jag "Morden i Midsomer" med den nya Barnaby, inte Tom utan John. Men samma Jonesy (Ben). Såg också en film sent. Skulle just stänga av TV-n när den började. Och där blev jag sittandes tills den var slut. Där ser man hur jag är.

Tio drar jag till tvättstugan. Jag kan säga att det är en liten tvättstuga mot vad jag är van vid. Men där finns ju det man behöver. Återstår att se hur det funkar. Ska bära ut torkställningen på uteplatsen. Det fläktar ute så tvätten kommer att torka fort. En del ska jag torka i  tumlaren, bl a frotté.

Annars blir det en slappardag för mig med läsning och vila. Ikväll ser jag "Tudor" vet jag. Nåt annat program har jag ingen koll på. Har fortfarande inte fått upp mina tavlor, dom som är kvar i kartongen. Har så svårt att hålla i hammaren. Var in på Panduro på nätet igår och beställde wall deco och några tygklädda kartonger. Kartongerna ska jag ha för mina sygrejer. Så det blir ordning och reda på mitt sybord.

Nu ska jag duka bort frukosten och sen göra iordning tvätten. Hoppas jag får en fin dag och det önskar jag er också. Hoppas jag får nån post idag så att jag ser att adressändringen funkar. Hej då!

                     

Alec bakar en kaka

Ännu en solig morgon. Men inte är det nån hypervärme. Men för mig duger det. Lägenheten är lite kylig, men det är bara att klä på sig om man fryser, eller hur?

Jag har ätit en leksands med ost på till frukost och till det en kaffemugg. Alec har kommit och han har gjort en mjuk chokladkaka, med assistans av mig. Nu väntar han på att kakan ska bli klar. Han har också slickat skålen, som hördes smaka gott. Jag har också plockat fram köttfärs som ska bli biffar till middag. Det är ganska tomt i kyl och frys hos mig. Måste åtgärdas innan Isabel far till Gävle. Måste också komma ihåg att ringa om färdtjänsten och höra om det hänt nåt på den fronten.

Såg en Johan Falkfilm igår kväll på fyran. Sen sängen. Ikväll ser jag allsången och Midsomermorden. Isabel kommer från jobbet efter sju, så det gällar att jag är allert till dess. Älskar att ha Alec här. Imorgon tvättar jag för första gången i denna tvättstuga. Hoppas allt funkar.

Inget mer för denna gång. Hej då!
                                          


Lite småkallt

God morgon mina vänner. En solig men lite kylig måndag morgon. Har inte så mycket att packa upp. Grejer som ska vara i städskåpet är kvar i kartongen och sen ska tavlor upp på väggarna. Gardiner ska upp i sovrum och kök. Sen ska det väl vara klart. Tror jag. Och det med tavlor och gardiner blir när Isabel har tid.

Är i alla fall nöjd med mitt nya boende. Har kollat in omgivningen där huset står och är glad för att det är rent och snyggt. Saknar inte glashögar, fimp och snuslämningar. Sen är det nästan avgasfritt. Bara possitiva grejer än så länge. Sen får vi se om det är bestående.

Skulle bara önska att mina leder var mindre märkbara. Det värker som bara den i flera leder, värst är det i axlar och fötter. Bara att bita ihop och lossas att det regnar. Tur att jag kan sova i alla fall.

Får se om det dyker upp nån gubbe idag från Lulebo och som ska kolla golvbrunnen och kranarna. I alla fall ska jag göra frukost nu i min ensamhet. Brödrosten funkar ju inte så det blir väl två torra mackor och en mugg kaffe. Innan helgen ska jag handla så jag har mat nästa vecka när Isabel och Alec far till Pierre i Gävle, på semester en vecka. 

Idag ska jag bara njuta av livet. Gör det ni också. Vi hörs så hej då! 
                            

Ingen högsommarvärme precis

Vaknar till en solig morgon. Ser verkligen inbjudande ut på min uteplats. Har också en pelargon som ska placeras i min rabatt. Ska be Isabel när hon kommer från jobbet. Ja hon jobbar idag och Alec ska vara här under tiden. Blir kul. Mindre kul är att brödrosten har pajat. Nu när jag skulle rosta mackor till frukost gick det inte. Man kan ju rosta i ugnen för jag brukar göra det när det är många som ska ha rostat. Men idag blir det till att äta orostat.

På kul var jag in och läste olika bloggar igår kväll. Märkte att de unga bloggarna bara skriver om shopping, mode och killar. Läste bara feminina bloggar. Kanske killar inte bloggar så mycket. En del bloggar var otrevliga, typ munhuggning mellan tjejer om dom var horor, lögnaktiga, fula osv. Tror dessa bloggar ska hålla sig borta från bloggsidorna. Det kan ju inte vara nåt föredöma för andra unga att läsa sånt. Och för det mesta är det unga tjejer som skriver. Och förstås läser detta. Tycker en bloggande tant.

Såg den svenska filmen "Händerna" igår. Måste säga att det visas mycket skit på TV nu. Ser fram emot tisdag då ettan visar den nya "Morden i Midsomer". Annars nada.

Nu ska jag ta mig en dusch så jag är fräsch när mitt barnbarn kommer hit. Blir väl en del spel med honom sen. Till mat värmer jag upp makaroner och köttfärssås. Ha det så bra så hörs vi i morgon. Hej då!

                                       

Första lördagen i Luleå

Jag blir vansinnig på min blogg som gör som den vill, eller datorn gör det. Man får ha tålamod. När jag ser gårdagens blogg blir jag lätt f-rbannad. Så som det ser ut. Det var inte så jag skrev. Shit!!!!

Har haft sällskap i natt av mitt barnbarn. Tur var det som TV kvällen såg ut. Bara skit visades. T ex "Hemlighuset" på fyran och en film med Magnus och Brasse. Så ser det ut en fredagkväll. Tur att vi kunde spela spel. Och då menar jag sällskapsspel och inte TV-spel.

Har nyss löst melodikrysset och ätit frukost. Jag tog rostat bröd och kaffe. Alec drack o´boy och rostat bröd. Helt enkelt och så. Det var Alec som fick bestämma.

Idag har jag några kartonger kvar att packa upp. Sen ska det väl vara klart. Bara att vaska och sätta på mattor. Två gardinstänger måste inköpas. Jag ska ha långa spetsgardiner i sovrummet. I köket vet jag inte än. I alla fall trivs jag bra i den nya lägenheten, än så länge.

Det har kommit en regnskur i natt. Bra att regnet kommer på natten. Men solen är försvunnen också. Gör inte mig nåt. Har fått några myggbett, dom första på tre år. Nu när jag flyttat till stan kommer myggen. På min gamla adress fanns det inga mygg. Dom överlevde inte avgaserna.

Nu är det bäst att jag sätter igång med min uppackning. Vi får höras igen i morgon. Ha det så bra hörni! Hej då!

                                    

Den första juli

HALLÅ, HALLÅ! Nu är jag på plats på Björkskatan i Luleå. Och internet är installerat med hjälp av min söta dotter. Det skulle ha tagit lång tid innan jag kommit in på bredbandet för egen hand. Än är det lite stökigt som det brukar vara vid flytt, men alla grejer är då här. Jag är nöjd med lägenheten och även med omgivningen, so fare. När jag är klar ska jag sätta in bilder så ni får se. Vädret är bra med sol och värme. Jag har spelat mycket spel några dagar. Bl a lusspelet, memory, tjuv och polis, Yatzy. Då förstår ni att min spelmotståndare är Alec. Han har nu en egen hylla med spel och leksaker här. Idag ska jag fortsätta stöka i min lägenhet. Några kartonger är kvar att plocka upp. Det är jobbigt att flytta kan jag säga. Inget jag kan rekomendera för en reumatiker. Tur att jag har haft hjälp. I Piteå är det Summergames nu i helgen, En massa fotbollsspelande ungdomar som har invaderat stan. Bl a mitt barnbarn Tova. Hon är duktig med bollen. Matte flyger ner till Göteborg med sina kompisar idag, för att se Iron Maiden. Kul! Och idag fyller min goda vän Birgit år. Stort grattis till henne. Tyvärr kan vi inte ses, men hon är i mina tankar. Hon får säkert mycket främmande. Det är ju knalledagen i Älvsbyn och då brukar folk strömma till byn. Man kan ju inte vara helt nöjd, eller hur. Måste klaga lite på städningen i denna lägenhet. Golvbrunnen i badrummet var inte rengjord. När dom lyfte bort badkaret för att ställa det i förrådet, låg det en äcklig badborste där och golvbrunnen var full av skit, Äckligt!!!!!!!! T o m diskproppen var skitig i köket. Verkar vara en snuskig kvinna som bott före mig. Men alla är vi olika varelser. Själv är jag av den sorten som vill ha rent och ordning kring sig. I eftermiddag kommer Alec hit. Han ska vara här medan mamma ska träffa en tjejkompis. Så då blir det mer spel förstår ni. Hoppas ni får en härlig dag. Hej då!

RSS 2.0