Tankar om livet

Det slog mig i morse när jag vaknade att mitt liv är ju slut. Ja inte så att jag ska dö nu, men p g a att jag är så begränsad  i det jag gör, så måste jag säga att livet är slut. Jag kan inte resa och se mig om, jag kan inte gå på en konsert, inte hälsa på nån jag tycker om o s v. När jag i söndags hade varit i Korsträsk och kom hem, kände jag som om det var min sista resa utanför Storgatan. Och jag som har så mycket ogjort.
  
Tänker på Tyra som jag träffade i Las Palmas i slutet på 70-talet. Hon var närmare 70 år och levde fullt ut. Hon sa att den dagen hon skulle sluta sina ögon för sista gången skulle hon inte ångra nåt hon gjort eller inte gjort. För henne blev det nog så. Jag har inte ångrat nåt jag gjort men nog har jag kvar saker att göra. Det ska till ett underverk om jag ska kunna göra allt jag vill.

Sitter och väntar på att en flicka ska komma och ta prover på mig inför sprutan på torsdag. Vädret idag är oförändrat. En lätt bris och solsken. Alltså riktig sommar. Måste köpa jordgubbar idag. Matte kommer med lunch idag, det blir palt som han köper på Centrum. Dom kokar pitepalt varje tisdag och torsdagar gör dom blodpalt. Men man måste vara i tid där för det är stor åtgång på palten. Jag brukar göra palten själv, men i bland är det skönt att slippa laga mat. 

Tänker ta mig en prommenad på eftermiddagen. Ska handla lite mjölk och jordgubbar. Kanske det blir en glass i värmen. I kväll ska jag se "Morden i Midsomer", mitt favoritprogram. Sen ska jag börja på en ny bok. Skriven av Markus Lutteman, en sann historia om en svensk i Bolivias mest ökända fängelse. Boken heter "El choco". Få se om den faller mig i smaken. Brukar tycka att skrivna dokumentärer är lite tunga att läsa. Men man vet ju aldrig.
 
Dagens tankar börjar ta slut så nu blir det inget mer förrän i morgon. Ha det så bra i sommarvärmen! 

Arbetsdag

En arbetsdag för mig. Har haft storrengöring av duschrummet. När jag tog bort silen till golvbrunnen trodde jag att det var en peruk som låg där. Det var inte så länge sedan som jag gjorde det och man undrar hur mycket hår man har eller har kvar. Ja nu är det gjort i alla fall och fint blev det. Hade tvättat mattan framför tvättstället för nån dag sen så det var bara att lägga på den när det var klart. Sen vaskade jag i allrummet (eller köket- vardagsrummet) hur det nu heter. Vaskade också sovrummet. 

Har tvättat på eftermiddagen och bäddat rent i sängen. I morgon ska jag ta hallen. Låter som att jag är verkligt arbetsam men jag är lika lat som vanligt. Har bevisat det genom att sova en timme efter middagen. Så nu ska jag se på TV en stund. Få se vad jag hittar för program. I går såg jag en film på TV 4 Film som heter "Sunshine" den var ganska bra. Ja nu sätter Lotta igång med allsången så jag hakar på. Vi hörs hör ni!


Mätt i magen

Har precis kommit hem från Korsträsk där vi har ätit en suberb måltid. Jocke grillade och Pernilla gjorde tilltugget. Jag blev så gott att jag nästan somnade på hemvägen. Det var verkligen trevligt.

Idag har jag inte gjort ett skapandes grand. Legat och läst en bok. Matte var och fiskade så det blev ingen lunch för mig. Åt två riskakor. Det var varit en lugn dag.
Inatt när jag såg på "Dexter" bröt ett riktigt åskväder ut. Har aldrig hört så hårda smällar förut. Och inget regn föll.  Man kunde tro att det hade brutit ut krig. Tur att man inte är åskrädd.
Vad ska jag göra i kväll då. Sitta och slökolla på TV, lösa ett korsord och dricka vatten. Viktigt att man intar vätska i denna värme.
P g a att inget hänt har jag inget mer att skriva om denna dag. I morgon tvätta igen, kul! Vi hörs!

Blir det Dexter i kväll

Lördag idag och jag har löst melodikrysset, efter mycket om och men. På nåt sett hade jag inaktiverat internet programmet. Det hann gå en stund innan jag upptäckte felet. Men sen gick det fort att aktivera skiten.

Gjorde en tonfisksallad till lunch, lagom mat i värmen. Efter det jag diskat läste jag en stund och sen gick jag ut. Satt utanför huset och pratade med min granne Hilding. Sen gick jag på affären. Köpte mjölk och bröd samt en glass. Det kom en liten regnskur som var svalkande. När jag kom hem satte jag mig och bloggade.

Det blir chili till middag i dag också. Köpte grekiskt bröd som passar till chilin. Så det blir internationell mat idag. Chili från Mexiko och bröd från Grekland. Drycken kommer från Sverige.
Vad jag sen ska göra ikväll återstår att se. På sexan kl. 21 visar dom "Dexter" men jag vet inte om jag orkar se på TV till kl. 3.05. Det håller på så länge, alltså sex timmar. Men jag har ju läst boken så det skulle vara kul att se den. Vi får se hur det blir.
I morgon är jag och Matte bjudna till Jocke på grillat, det var länge sedan jag åt grillat. Ska bli gott. Ha det så bra i värmen. Dom säger att det ska bli kallt igen. Hm! Hola!!!!!!!!! 

Ännu en helg

Värmen håller i sig. Skönt för dom som är lediga (som jag). Det är ju varit kallt så länge så nu är det skönt med värme. Dom som klagade över kylan förut, klagar nu över värmen. Typiskt!

Jag har inte mått så bra idag. Mina stackars fötter värker (alltså lederna), inte så skönt direkt. Så jag har varit i stillhet idag. Nästa vecka är det dags för sputan, kan det vara därför jag har värk. Skit det samma, varför.

Jag gjorde chili till middag. Jag tycker det är gott. En del vill ha ris till men jag vill äta utan ris med bröd till och eventuellt en grönsallad. Smaken är ju olika, tack och lov. I kväll ser det inte ut att vara nåt speciellt på TV. På nian kör dom "Morse" kl. 21. Få se om det blir nåt annat, kanske läser jag. I morgon förmiddag är det ju melodikrysset som vanligt. Blir att äta frukost med Anders Eldeman som vanligt. Kan vara trevligt ibland. Vi får se om jag klarar krysset lekande lätt, eller?
Ha det så bra!

Varmast i landet

På radion idag sa dom att varmast i landet var Vidsel med +27 grader. Vidsel ligger i Älvsbyns kommun. Jag hade 28 grader och Matte hade 30. Men SMHI kan ju inte ha temperaturmätare över allt. Varmt är det i alla fall. Jag var ute en stund men jag höll mig i skuggan. Köpte en kartong jordgubbar till kvällen.

I går såg jag filmen med Anthony Hopkins. Den var ganska lång och handlade inte om nånting speciellt. Konstigt att dom kan göra en så lång film där det inte händer nåt och man sitter och ser den ändå. Slött vill jag säga att jag  var som inte böt kanal. I dag har jag inte kollat nåt TV-program. Det får bli som det blir. 

När jag var liten och vi bodde i Dalby hade jag en lekkamrat som hette Kristina. Hon bodde på en gård som hette Nibble. Hon var yngst av tio syskon. Förutom lantgården, med en massa djur, var hennes pappa brunnsborrare. Han for omkring på landet och borrade brunnar så folk fick vatten. Jag var lite rädd för honom. När det blev för livat med alla ungar kunde han skrika- " Häll kaffe på dom djävlarna, så dom tiger".
När jag blev vuxen upptäckt jag att farbror Lundbom var den snällaste man kunde tänka sig. På gården bodde också två fastrar till Lundbom. Anna och Hanna. Anna var döv och bägge två var små och magra, hade huckle på huvudet och smög omkring och hjälpte till inomhus med disk, barnpassning osv.
 Kristinas mamma hette Frida var stor och tjock, jättesnäll och alltid glad. Dom äldsta barnen jobbade på gården. En del studerade, en blev läkare och en annan jurist. Äldste sonen tog över gården och jag tror den finns kvar än.
Det jag tänker på, är de två fastrarna som fick bo där tills de dog. Att dom fick känna sig nyttiga fast dom var gamla. Existerar det numera, tror inte det.
 
Nyss kom en gammal vän som jag inte sett på tio år och hälsade på som snabbast. Jättekul att se honom. Han var lite nere, för han hade fått ta bort sin hund som blivit sjuk. Han bor i Arvidsjaur nu sen han fick pension. Förut bodde han i Stockholm.
I morgon är det baddag för mig, det ska bli skönt. Hoppas jag. Jag hör väl av mig efter badet. Hola!!

Skönt med värmen

Ännu en varm sommardag. Jag är glad att jag inte har sol hela dagarna i min lägenhet utan bara på morgnarna. Då får man inte så varmt här inne, utan det är ganska svalt. Men visst är det skönt med värme när det är sommar.

Ja då såg jag "Allsång på Skansen" i går kväll. Tyckte nog inte att det var bättre än det från Liseberg. Lotta kan ju sjunga och det kan inte Anders Lundin. Däremot kan Måns Zelmerlöw sjunga och har ett bra framträdande, ledigt och lätt. En bra artist är han. Sen var det ju dags för sommarens "Morden i Midsomer". En lättsam deckargåta. Nu känns det att sommaren är här. Gott att snaska på jordgubbar till TV:n. Fast jag var ganska mätt efter det att jag hade ätit tacos med mina söner. Avslutade TV-kvällen med slutet på den italienska TV-serien "Han var min bror".

Idag har inget särskilt hänt. Har ont i nacken så jag har hållit mig i stillhet. Vill vara fit for fight på fredag då jag ska på träning i bassängen.  Gjorde bara varma mackor till lunch. Man kan inte äta så mycket i värmen och till middag gör jag renskav, potatismos, sallad och lingonsylt. Efter middagen skulle jag kunna tänka mig att gå på Turklövern och köpa en mjukglass och sätta mig vid fontänen och äta den. 

I kväll ser jag "So you think you can dance" eller filmen "Återstoden av dagen" med Anthony Hopkins. Har sett den förut nån gång men jag tyckte den var bra, så jag kanske ser den igen. Beror på humöret hur jag väljer. I alla fall är jag nöjd med min dag så länge. Mina blommor på balkongen ser ut att trivas än så länge. Jag är glad att dom har flyttat till mig. Nu har jag väl inget mer att förtälja för denna dag. Vi får väl höras sen. Hola !! 

Blommor på min balkong

Sommarväder, svenskt väder,  sol och nån regnskur,  varmt och skönt. Började dagen med att baka en mjuk chokladkaka. Efter lunch gick jag till försäkringskassan för att anmäla min hyreshöjning. Sen var jag in på konsum och köpte en liter jordgubbar och en glass. Satt utanför konsum och pratade med bekanta en stund. Hade tänkt gå till Lomtjärnsparken och dricka en kopp kaffe men såg att klockan var för mycket.

När jag kom hem hade Matte lämnat 10 petunior till min balkong. Snabbt var dom satta i lådorna och vattnade. Tack min son för att du tänker på din mamma. Du gör mig så glad. Mitt hjärta svämmar över av kärlek till de mina.

Såg Lotta på Liseberg i går kväll, ganska bra underhållning och Lotta är ju en stor artist i mina ögon och hon har en stor röst. Men alla dessa reklampausar gör att programmet förlorar i längden. Det var länge sedan jag var på Liseberg, kommer ihåg berg-o-dalbanan. Den var ruskig tyckte jag. Men jag åkte den flera gånger ändå.

I kväll ska jag se " Allsången på Skansen" och "Morden i Midsomer" på ettan. Det sista gillar jag verkligen. Engelsk deckare är  min stil. Lagom otäckt och inte så mycket blod. Och till detta jordgubbar. En kväll i mitt tycke. Nu kommer Matte snart och vi ska göra tacos och bjuda Jocke. Mysigt!  Hoppas sommaren fortsätter så vi får en härlig dag i morgon också. Vi får höras senare. Hola!!

Allsång

En riktigt varm dag är det. Jag har sol bara på morgonen på min blomlösa balkong. Men utan solen är det ändå varmt. Naturligtvis ska jag vara i tvättstugan på eftermiddagen så det blir ingen solning för mig idag.  Men jag kan ju glädjas för alla andra som kan sola och bada idag.  

Jocke kom och åt lunch idag med Matte och mig. Det blev stuvade makaroner och korv samt grönsallad. Jocke skulle vara hemma till onsdagkväll då han återvänder till Skellefteå och familjen.

För att återvända till gårdagskvällen, så såg jag den där filmen om Hannibal Lector. Den var sevärd men inte mer. Har börjat på en ny bok skriven av Emma Hamberg som heter "Mossvikenfruar Chansen". Har inte läst nåt av Emma Hamberg förut. Har tyckt att hon är så provokativ. Var ju chefredaktör för Vecko Revyn förut och jag tyckte att hennes uttalanden i intervjuer var så knäppa. En verklig feminist. Få se vad jag tycker om det hon skriver. Boken har jag fått för jag tror inte att jag skulle köpa nåt av henne. 

Ikväll sätter allsången på fyran igång med Lotta Engberg. Jag tycker hon är klämmig så jag ger det en chans. Sen i morgon är det allsång på Skansen. Ska nog se det också men jag är inte så förtjust att titta på alla kändisar som sitter på bänkarna längst fram och flinar upp sig. Vore roligare om det satt vanligt folk där. Men jag får se vad jag tycker om vilken allsång som är bäst.

Har bäddat rent i sängen i dag så det blir skönt att lägga sig på rena manglade lakan i kväll. Härligt sover man då. Men innan dess ska jag laga middag det blir nog tunnpannkaka med grädde och blåbärssylt. Riktig sommarmat.
Mormor gjorde plättar med krusbärskräm på sommaren och vi ungar älskade det. Det fanns ju ingen pizza på den tiden. Fast jag tror att vi skulle ha föredragit plättarna.

Nu är det dags att gå till tvättstugan och göra bort det nöjet. Vi får höras i morgon. Hola1 


Dark lady

Idag kan jag bjuda på strålande solsken och ganska varmt. En riktigt dröm sommardag. Inte en dag för tidigt om jag får säga. Så idag ska jag sätta mig på torget och bara njuta. Men det blir efter lunchen.

I går såg jag en film på kanal 5, den heter "Copycat" och spelar gör Sigourney Weaver och Holly Hunter. En ganska otäck film som handlar om en seriemördare. Jag brukar inte se såna filmer, tycker dom är så hemska. Men nu gjorde jag det i går och den var ganska bra faktiskt. I kväll ska jag se filmen " Hannibal rising- Ondskan vaknar" på fyran. Det är historien om varför seriemördaren Hannibal Lector blev så tokig som han blev. Verkar det inte som att jag har böjelser för mord och sånt? Kanske jag är en dark lady?  Annars brukar jag gilla engelska deckare både på film och i bokform.

Upplysningsvis har Grönland nationaldag och så är det sommarsolståndet i dag. Nu är det väl inga fler helgdagar innan alla helgons dag, tror jag. Skönt med hela veckor. De flesta har väl semester i juli, hoppas dom får bra semesterväder. Nu när man har pension så får man ju ingen semester, eller behöver ingen. Tur det när man inte har råd att åka nånstans. Sist jag var på semester var 1991. Fyra dagar i Lycksele med Isabel och Helena med familj. Vi hyrde rum på Ansiabadet och badade och var i djurparken. Vädret var strålande och vi hade mycket kul.  Var till och med på travet i Lycksele. Det var tider det.

Matte ska komma med lunch idag. Får se vad det blir. Ja nu vet jag. Det blev Bullens pilsnerkorv med bröd. Ja, ja det duger det också. Ringde till Vivi och det är så roligt att prata med henne. Kramar till Vivi och hennes Olle.

Nu ska jag ta mig ut i det vackra vädret. Jag skriver i morgon igen om jag har nåt att berätta. Hola!

Lördagsmys

Då var melodikrysset löst och duschen väntar. Vilken tråkig midsommarkväll jag hade. Det enda roliga som hände var att Jocke ringde. Dom är ju i Skellefteå och Oscar och Tova hade badat, brrrr.
Jag såg "Billy Elliot" på TV säkert för femte gången. Men den är lika bra varje gång. Läste sen ut boken jag har och löste några korsord samt åt upp jordgubbarna som var kvar. Sen vart det natti natti.
 
Och så blev det lördag morgon. Kommer ihåg lördagmornarna när vi bodde i Örebro och pojkarna var små. Då åt vi frukost tillsammmans i min säng, spelade kort och löste melodikrysset och bara myste. Sen åkte lakanen i tvätten och jag bäddade rent. Det var en bra början på helgen. Skulle vilja ha tillbaka den tiden.

Idag ska jag inte göra nåt särskilt. Om vädret tillåter går man ut en sväng. Kollade TV programmet för ikväll och det gjorde mig inte hoppfull om lördagsnöjet. Det är tur att man har lätt för att sova. Ska kolla i min låda med filmer om jag har nån som jag inte sett, tror att det är så.  Annars har jag några böcker som jag inte har läst.

Det blir kräm och mjölk till lunch idag. Enkelt och lättuggat. OK mina vänner vi hörs!

Glad midsommar

I går var Isabel och Alec här och vi hade då kul. Vi hann handla, äta glass, spela kort, äta pizza m m. Det enda som inte var roligt var, att när jag skulle köpa plantor för att sätta ut på balkongen så fanns det bara skitplantor. Halvägs döda plantor. Det ända som passade mitt kritiska öga var några ljusrosa pelargoner. Men då kostade dom 90 kr styck. Har dom slutat med petuniaplantor. Förra året fanns det inte heller. Så det blir inga blommor på min balkong i sommar. Om det nu blir nån sommar i år.
Men sill, färskpotatis och jordgubbar blir det i alla fall till lunch i dag. Matte jobbar i helgen men kommer att äta lunch här fast det blir ingen middag för honom här. Jag som hade planerat att vi skulle äta helstekt fläskfilé med potatissallad, men det blir nån annan dag. Då får jag banta idag för det är inte så kul att äta solo. Blir kanske mer jordgubbar.

Mitt midsommarfirande blir lite avslaget. Jag firar i min ensamhet   så det blir ingen "små grodor" för mig. Kanske lika skönt det. Solen kanske kommer hit och gör mig sällskap. Annars har jag ju radion att prata med eller mig själv. 

Ja då önskar jag er en glad midsommar så får vi höras sen!  

Tredje gången gillt

Tredje gången gillt kan jag säga och hoppas att det är så. Igår vet jag inte vad som hände när jag skrev min blogg. Som vanligt sparade jag och publiserade jag. Men det var bara rubriken och två meningar som syntes på bloggen. Jag skrev om den och prövade igen men det var bara som förra gången. Vet inte vad jag gjorde för fel men nu prövar jag igen. Skriver inte så mycket för jag har egentligen inte tid.
Städade igår och idag kommer Isabel och ska hjälpa mig handla. Jag frostade av frysen igår också. Den är ju självavfrostande men det var så mycket is i den så jag var tvungen att frosta av den. Nu är det gjort och tur är väl det för nu måste jag fylla den med mat. Hoppas Isabel tar med sig fisken jag skulle få. Johan har ju fiskat och nu verkar dom blivit less på att äta fisk. Hur man kan bli det vet jag inte.
Vivi, om du läser detta så vet du att jag tänker ringa i helgen. Ja nu kommer det stora testet. Jag sparar och publiserar, hoppas, hoppas. Hola!

Tack mamma och pappa för att ni var som ni var

Jag är glad att jag fick dom föräldrar som jag fick. Dom lärde mig att inte göra skillnad på folk. Att behandla alla lika oberoende hudfärg, nationalitet, religion osv.
Jag satt utanför ICA och tanten som satt bredvid mig satt hela tiden och gnällde på invandrarna. Bl a:   dom cyklade på trottoarerna och tog inte seden dit dom kom. Jag sa att dom flesta cyklar på trottoarerna, inte bara invandrare. Men hon hade bara skit att säga om stackarna som har kommit (märk väl) som flyktingar hit. Verkar som folk tror att dom har kommit för att dom tycker det är roligt att komma hit. Det kan jag garantera att dom inte gör. Kunde dom vara kvar i sina länder skulle dom vara det. Sen är det klart att det kommer en del dåligt folk även som flyktingar men det ska väl inte alla få lida för.
 I det här landet har vi också dåligt folk, ska vi då kasta ut dom ur landet också. På femtiotalet kom det mycket italienare hit som arbetskraft, även jugoslaver kom. Och Sverige skulle inte ha överlevt utan dessa arbetare då. Då var svenskarna glada att vi hade denna arbetskraft. Nu får vi betala tillbaka och ta emot dom som behöver oss. Så ta och stäng era ogästvänliga munnar och var glad att vi har det så bra att vi kan dela med oss. Världen är inte till bara bör oss svenskar utan för alla människor.

Är det sommar idag? Nej inte det. Det blåser kallt men jag ska ändå ut. Behöver frukt och luft. 

Så var jag då på ICA och köpte druvor och apelsiner. Träffade Sally Matsson och hennes dotter Eva. Eva sköter ju om sin mamma på veckorna och på helgerna tar hon med sig henne hem till sig. Eva bor ju utanför Sikfors. Varför dom är hos Sally i veckorna är för att hon ska få träna på sjukgymnastiken.
När jag kom hem satt jag en stund utanför huset och då kom Anna (Isabels kompis från Krokträsk). Hon var och hälsade på sin farmor som bor i det här huset. Hon bor på Öland nu och jobbar i Kalmar som informatör. Hon hade semester nu och skulle vara några dar här uppe. Kul att se henne igen.  
Få se vad man hittar på i kväll. Är det nåt på TV kanske. Nån repris som jag missat. Ja det får bli som det blir. Har ringt Isabel några gånger men hon jobbar nog. Får försöka i kväll om jag kommer ihåg det. 
Ha en skön kväll hörni!!!!!!!! 

Sill o sånt

Vädret synes lite bättre idag. Men nog kunde det vara lite varmare. Till lunch åt vi sommarmat, det vill säga sill, potatis och ägg. Det är ju lite av Mattes favoriter. Redan i blöjåldern älskade han inlagd sill. Både han och Jocke tyckte också om stekt sill med löksås och potatis, när dom var små. Då mosade dom potatisen i såsen och åt som bara den. Det var länge sedan jag åt det. Kanske man ska prova nån dag. Det ska ju vara mycket lök och sillen ska vara panerad. När man stekt sillen lägger man och den brynta löken i stekpannan och slår gräddmjölk över . Jag kan känna smaken nu när jag blundar. Gott!!

Ringde Susanne och hon hade fullt upp med tvätt och disk. Hennes barn har ju sommarlov nu, så hon har sällskap på dagarna. Men vi sa att vi skulle ses nån dag. Sen bakade jag en mjuk kaka, chokladkaka. Det var inte igår jag gjorde det.  Efter middagen ska jag nog gå ut en sväng. Sen ska jag ringa till Isabel och höra hur hon jobbar i veckan.
Ikväll ska jag se sista delen av "Cityakuten" och fortsättningen på CSI som var i förra veckan (del 7). Det var ju så spännande (CSI) så jag måste se hur det går.

Tala om repriser, nu kör 4:an repriser för fullt. Såg att "Doktorn kan komma" går nu.Vet inte för vilken gång i ordningen. Det är väl för folk som har alzheimers. Tacka vet jag radio. Dom har en trogen lyssnare i mig. Utom när dom kör finska program som P4 Norrbotten gör vid 17-18 tiden. Jag förstår inte ett ord men det är ju många finsktalande i Tornedalen, så det är väl för dom.
 
Nu är det tid att börja med maten. I morgon är det tisdag och jag skulle behöva lite sol så jag hoppas på solväder i morgon. Ha det bra!

Regnig söndag

Idag har det regnat som hela dagen. Det har varit mörkt inomhus, så man har fått ha lamporna tända. Ja det är inget att göra åt. Vädret kan man inte bestämma över hur gärna man än vill. Började dagen med att göra pannbiff som vi ska äta till middag. Sen har jag varit i tvättstugan också. Matte kopplade in mitt trådlösa bredband efter det att vi ätit lunch. Få se hur det funkar.
Såg i TV -tidningen att "So you think you can dance" börjar på onsdag. Det är ju ett program jag gillar. Har alltid varit förtjust i att dansa. Nu tycker jag om att se på när andra dansar. Och dom är ju så duktiga dom som är med i det programmet. Något att se fram emot för en gångs skull. Såg en kuslig film i går kväll. "Sjätte sinnet" med Bruce Willis. Jag brukar inte vilja se såna rysare men den var faktiskt bra, och inte så hemsk ändå. Mest bara sorglig.

Nu är det strax tid att äta middag. Det blir väl nåt på TV ikväll. Har inte kollat än men gör det sen. Det blev inte så många rader idag. Men så är ju livet, det händer inte alltid nåt. Vi höres sen. Hola!!

Ishockey, hundar och jordgubbar

Nu är vi på väg mot midsommar fast man skulle hellre tro att vi är på väg mot jul. Det är ju ingen ide att klaga men vad ska man göra. Jag är inte frusen av mig men nu tycker jag att jag bara vill ligga under täcket. Hua!!
Jocke ringde  och han och ungarna var på väg att gratta Pernillas farmor som fyller år. Pernilla är i Vännäs på hundutställning med Catrin och Brita. Det är en stor utställning med 500 olika raser, det hörde jag på radion i morse. Finns det verkligen så många olika hundraser? Vilket hundliv det ska vara där.
 
Jocke och ungarna far sen till Skellefteå. Dom har ju husvagnen där och på måndag ska Oscar börja med Skellefteå AIK med  fys. Var in på deras hemsida och såg att Oscar var med i deras lag nu. Det är ju jättekul för Oscar och i höst börjar han skolan där. Jag önskar honom lycka till med framtiden.

Kollade TV programmet och vill nästan gråta. Kanske jag ser en film som heter "Babel".  Har läst ut boken "Stella och Sebastian" den läste jag fort. Var nog inte min stil, det var nog skrivet för yngre kvinnor. Har nu börjat men en som heter "Matilde" och är skriven av Denise Rudberg. Jag kan ju säga att p g a att jag inte har nåt annat att läsa, så läser jag dom här böckerna, annars skulle jag inte läsa detta. Till midsommar måste jag ha nåt bättre att sätta ögona i. 

Hoppas jag får tag på svenska jordgubbar till nästa helg. Jag längtar så mycket och det vattnas i munnen bara jag tänker på detta. Matte ska ju jobba i midsommar så jag vet inte vilka måltider han ska äta. Kanske blir det mycket jordgubbar och mjölk för mig. JORDGUBBAR det bästa jag vet. Jag har en bra tid framför mig om värmen kommer med mina jordgubbar. Till middag blir det lätt, rostbiff, potatissallad och grönsallad. Hej o hopp vi hörs!

Skolavslutning

På förmiddagen stod jag på balkongen och tittade på ungarna som gick till kyrkan för skolavslutningen. Småflickorna i sina fina klänningar, t o m en liten pojke i svart kostym, vit skjorta och fluga. Så söta dom är. Tonåringar som ser ut som om dom inte trivdes i sina kläder. En pojke i 14 årsåldern hade svart kavaj, byxor nedstoppade i strumporna och ovanpå allt en reklamkeps. Men över allt svävade en befriande vind som heter "sommarlov".

Minns min första skolavslutning i Dalby skola. Mamma hade varit på kurs i Norge och pappa hade fått instruktioner om vad han skulle köpa till min examen, bl a en klänning. Mamma kom hem kvällen före examen och pappa hade glömt klänningen. Mamma satt hela natten och sydde en vit klänning av ett lakan, till mig. För att bryta av mot det vita så hade mamma ett rött lackskärp som hon ändrade om så att det passade mig. Så min första examen kommer jag aldrig att glömma. Jag var jättefin i denna vita klänning med röda knappar och ett rött skärp. Dagen efter kom min kusin Janne och vårt sommarbarn Margareta. Dom skulle vara hela sommaren hos oss. Det som väntade oss var lek och äventyr, sol och bad. Det var min första sommarlov.

Nu väntar en helg igen. Jag har inga planer som vanligt. Pengabörsen gör att man inte kan sväva ut i lyx. Kanske jag kan köpa en mjukglass. På söndag ska jag tvätta det brukar vara mitt helgnöje. Kul eller hur? Man får väl vara glad att man lever. Jag hör av mig senare. Hola!!!!! 

Renskav provencale

Ännu en ny dag. Verkar bli en regnig sådan, ja än har det inte regnat men det är mulet och regnlikt. Inget att göra åt. Hittade nyss ett recept på renskav och råstekt potatis med vitlök som jag måste prova nån dag. Brukar alltid äta renskav med potatismos och lingon. Det är ju gott men det här receptet måsta jag göra.

Vilken tråkig dag det var igår. Låg och läste mest hela dagen blandat med sömn. Får väl hoppas att denna dag blir annorlunda. Men det verkar ju inte vara nåt uteväder precis. Jag läste ut boken som jag höll på med och nu ska jag börja på en som heter "Stella och Sebastian" och är skriven av Jenny Leeb. Hon har skrivit en bok som heter " Grevgatan 22" förut, och jag har inte läst den heller. Få se om den här boken är nånting för mig.

I morgon är det skolavslutning här. Då går man ut på balkongen och kollar när ungarna kommer från kyrkan och går nedför Storgatan i tåg. Få se om man ser Oscar nånstans. Måste nog ringa och höra med honom när dom ska tåga så jag inte missar honom. Tänk att han slutar femman nu och jag tycker inte att det var länge sen han bara var en liten bebis. Ja tiden går i racerfart.

Nu ska jag ta en dusch före lunch. Tänkte värma några plättar. Jag är en konstig människa för när jag har ätit pannkaka eller plättar måste jag avsluta med en hårdmacka med kaviar på. Vet inte varför? Är det för att man behöver nåt salt?  Till middag tänkte jag mig kyckling med grönsaksris.  I alla fall har jag då inget mer att säga i dag så vi får höras sen!

Fira midsommarafton på Hägnan

Igår kom Susanne och vi satt och spelade skip-bo i två timmar. Sen blev det rusning för att få maten färdig tills Matte skulle komma. Efter det att jag hade diskat gick jag ut för att handla det jag skulle ha. Satt ute till framåt åtta. Det var så skönt väder, frisk luft efter en regnskur och ganska varmt. Kom hem och såg på TV en stund.

Idag är det skönt ute och än så länge sol. Vet inte vad jag ska fördriva tiden med idag. Jag skulle ju kunna städa men har inte det minsta lust för det. Egentligen ska jag städa på balkongen, men hua, väntar till före midsommar.
 
Tänk att det är midsommar nästa vecka. Blir ingen dans för mig kring majstången. Den tiden är förbi. På Hägnan har dom ju traditionellt midsommarfirande till en billig penning (vuxna 30 kr) Är ni i närheten av Luleå på midsommarafton
så besök Hägnan.  Kl 11.30 är barnen med och binder kransar och klär majstången, som reses 13.00. Det är jättekul för barnen. Man kan fika där och köpa glass och korv, men man kan också  ta med sig matsäck, det är trevligt, det också. Det blir dans kring majstången, bl a små grodorna. Det finns bilparkering (Kostar 20) men det brukar vara trångt. Från stan går det bussar och hem sätter dom in extrabussar från kyrkan 15.oo och 15.40. En del cyklar dit, då kan man  parkera cykeln vid prästgården. Barnen brukar gilla att titta på djuren och åka hästskjuts eller rida ponny. Tro mig det är verkligen trevligt, jag har jobbat där så jag vet. Mycket folk brukar det vara men det är ju stora utrymmen så man behöver inte trängas. 

Ja nu fick ju Hägnan lite gratisreklam och det är dom väl unnat. Nu är det snart dags för lunch. Den blir ensam för Matte äter på folkhögskolan. Jag värmer på rester från gårdagens middag, makaronilåda. Det duger åt mig. Sen får jag se om jag går ut en sväng, skulle tro det. Vädret lockar och kroppen behöver en promenad. Ni får väl se i morgon hur det blev. Ha en skön dag govänner så hörs vi!

 

Så tråkigt det kan vara

I dag är det 10 grader här, dock ingen sol. Man skulle kunna plantera blommor ute nu, det ska ju inte bli minusgrader på nätterna efter den nionde juni. Jag tror jag väntar till midsommar. Känns som om det ska bli kallt nattetid.
Matte kommer ej på lunch idag. Han ska på nån kurs för jobbet. Samma onsdag, torsdag.
 
Läste större delen av kvällen i går. Isabel ringde och vi pratade lite om sommaren. Såg faktiskt "Cityakuten" och Magnus Betnérs "Tal till nationen" på TV. Jag gillar Magnus Betnèr och håller med det mesta han säger. Jag vet att flera hatar honom, men jag kan verkligen skratta åt honom. Förstår inte att han kan hålla masken så bra.

Jag glömde ringa till Reumatikerföreningen och höra om badtider igår. Måste försöka komma ihåg det i dag. Jag måste på affären också i dag, har slut toapapper och diskmedel. Behöver också hårdbröd. Säkert nåt annat jag skulle behöva, men har inte det i minnet just nu. Börjar bli tomt i börsen nu, så det är bara att hålla igen.

I kväll är det sista delen på "Krig och fred" och den måste jag se. Kommer inte ihåg hur den slutade (minnet igen), när jag såg den förut. Men det är många år sen jag såg den. Har också läst boken men det är ännu längre sen. Tänk om jag kunde komma ihåg allt jag läst och sett i mitt liv, då skulle jag vara knäpp. Tur att man kan lägga undan i minnesbanken. Ibland kan man plocka fram därifrån, men mindre viktiga saker kanske försvinner för alltid. Och då är det väl inte så viktigt.

Till helgen far väl Joakim med familj till Skellefteå och ska vara där hela sommaren. Då ser man inte dom förrän till hösten. Isabel ska jobba hela sommaren så då faller hon bort. Helena är ju så långt borta sen länge. Tur att Matte finns annars skulle man vara mol alen. Har då inte hört att han ska fara nånstans och han jobbar också hela sommaren. Sånt är livet.

Nu ska jag  i duschen och det är skönt sen gör jag en grillkorv till lunch. Här verkar då inget roligt hända så det blev ingen vidare rolig blogg men vi får försöka igen. Ha det så bra!


En ny dag

En ny dag och en ny vecka. Vaknade med sol klockan 6. Somnade om och sov till 8, gick upp och gjorde kaffe. Satte på datorn och kollade posten, läste Pite-tidningen på nätet. Var in på Facebook och kollade men där hade ingen vaknat än, eller är dom på jobbet? Verkar inte bli sommarväder idag heller, dom varnar för regn på eftermiddagen.

Ska ringa reumatikerföreningen i dag och höra om badtider. Vet vilka tider dom har, men tänkte höra om tider som det inte är så många i bassängen på samma gång. Behöver svängrum när jag plaskar på i vattnet. Fredagar mellan 14-15 skulle passa mig ypperligt.

Igår blev vantarna klara så nu är jag utan stickning igen. Måste nu göra nåt i restgarner för just nu har jag inte råd att köpa garn. Hade så mycket räkningar denna månad. Maj-juni är värsta räkningsmånad varje år. Undrar varför dom klumpar ihop sig just då.

Tvättade i går och när jag kom i tvättstugan hade nån hällt ut tvättmedel över golvet, såg inte klokt ut. En del har konstiga helgnöjen. Vet inte vad jag ska hitta på idag. Kanske ta en tur ut i den vackra natur. Om jag kisar ser jag inte skräpet som Älvsbyborna kastat.

Ska snart förbereda lunchen, det blir spagetti och köttfärssås. Till middag har jag inte en aning om vad det blir. Kanske fläskpannkaka. I kväll vet jag inte om jag ska se TV, måste kolla vad dom visar. Det brukar vara mycket repriser på sommaren. Tråkigt! Tur att det finns radio. När jag fått ordning på balkongen och satt blommor där kanske man kan sitta där och kolla om det händer nåt ute. Kanske man måste ha munskydd så man inte andas in alla avgaser och damm. Verkar inte så nyttigt. Måste nog köpa en whiskey först. Om det nu är nyttigare. Nu ska jag sluta svamla och gå i köket. Vi får höras senare. Hola!

6 juni nationaldagen

Sveriges nationaldag är det idag. Hur ska man fira detta? Matte och jag  har ätit köttsoppa till lunch. Och till middag blir jag ensam för Matte ska se fotbollen med en kompis och dom ska äta pizza och ta sig en öl till. Det är Sverige - Danmark som spelar. Viktig match är det. 
Vad gör jag då? Ingen aning , det är ju inte så varmt att jag vill vara ute och fira. Blir nog sängen med en bok och kanske TV en stund. Det får väl duga. Har några apelsiner och en korg druvor att fira med. Kokar nog ett ägg och brer en hårdmacka samt dricker ett glas mjölk. Det blir bra och vilsamt till middag. Heja Sverige!!
                                                        

Har inte kollat TV programmet än men nånting måste väl vara sevärt.  Jag vet att det är nåt firande av nationaldagen vid kyrkan. Men det är sån jobbig backe upp till kyrkan så jag går inte dit. Bättre då att vara hemma i värmen. 

Tyvärr fick jag inte köpa bordet och stolarna på Blocket. Det var redan sålt. Typiskt för mig. Var ju likadant  med den blåa byrån som fanns på Kupan. Allt som jag vill ha (och har råd med) är redan sålt. Hur ledsen jag blir. Buh!!! 
Får bara lust att krypa under täcket. Bäst jag rycker upp mig, jag har det väl bra ändå. Nu ska jag lyssna på konserten på P4 och njuta av god musik.

                                                                   Ha det så bra!                                                         

Är det vinter eller?

Hallå där, va kallt det är ute. Var en sväng till affären och skulle behövt ha vinterkappan på mig. Kyla och blåst är det! På radion sa dom i morse att det snöade i Gällivare, visserligen blötsnö, men ändå. I morgon är det ju nationaldagen så då ville man ju ha värme och sol. Susanne var här en stund och vi fikade och pratade. Sen ringde hennes gubbe att han behövde bilen så då var hon tvungen fara hem. Typiskt, men det går ju fler tåg.

Matte hade köpt sallad på Centrum till lunch. Riktigt god räksallad med ett gott bröd till. Smaskens med sån lunch. Till middag gör jag korvgryta med mycket grönsaker. En värmade rätt, tycker jag, i denna kalla dag. Känns lite frusterande, för jag har radion på och dom sänder en tennismatch mellan Robin Söderlund och Gonzales. Reportrarna verkar vara i extas. Verkar inte klokt.

Få se om jag ser nåt på TV i kväll. Känner för att läsa, det är ju sånt väder. Krypa ner i sängen och drömma sig bort till andra världar. Mysigt. Jocke och hans familj for med husvagnen till Skellefteå. Fr o m nästa helg ska dom vara där hela sommaren. Oscar ska träna ishockey med AIK. Det är ju hans liv.

Nu är det bäst att jag börjar med maten. Har en glad fredagkväll!!!!

Slut på dagsjukvården

Så var det slut på dagsjukvården för denna gång. Det är ju så tråkigt när nånting som är roligt är slut. Ska ju fortsätta med badet åtminstone en gång per vecka och ska fortsätta träffa Susanne. Vi ska träffas i morgon redan för att äta en mjukglass.
Ikväll har en Pelle från SIFO ringt och frågat om frimärken. En riktigt trevlig prick och roligt att få prata med honom. Var in på Blocket och kollade och hittade ett köksbord med vitbetsad skiva och blå ben och fyra blå stolar som jag känner skulle passa så bra hos mig. Hoppas det finns kvar och att jag får köpa det. Det jag har passar bäst i källaren om inte nån annan vill ha det.
Såg en lapp i entren om hyreshöjning. Tycker att det inte var så länge sedan hyrorna höjdes. Finns det inget tak på hyror. Det finns ju tak på allt annat. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Det blir en lugn kväll (när blir det inte det) för mig. Ska se på TV en stund, vad vet jag inte än. Sen blir det natti, natti. Hoppas det blåser mindre i morgon. Måste vara mer i solen nu så jag får nån färg på min kropp. Efter att ha  varit på fotvården i går så känns mina fötter som nya. Riktigt snygga är dom. Slut med kryt, vi höres i morgon!

Present till mig själv

Klockan åtta i morse kom en distriktsköterska och tog prover på mig för att jag ska få en guldspruta på torsdag. Så då är det gjort för denna månad. Återstår bara att se om proverna är bra så att jag får sprutan.
Efter lunchen gick jag till affären för att köpa mjölk och jag blev ute en bra stund för att få lite luft. Det blåser lite mindre idag och är inte så varmt men jag trivs ute, ändå.

Håller på att klarställa min lovikkastickning kanske det blir färdigt i dag. Då har jag en till julklapp färdig. Tillsammans är dom fyra. Då är det bara att börja med nästa.

Hämtade ett paket från H&M på Ica. Det var en blå skjorta, en vit T-shirt, en väska (ormskinnimitation), ett ljusrosa nagellack och en kajalpenna (grön). Det var morsdagspresent från mig själv. 

Till middag ska jag göra kassler med ananas och ha grönsaksris till. Köpte också vindruvor i korg, gröna för 14,90. Dom är kärnfria och jättegoda det blir mitt godis till "Krig och fred" ikväll. Nu är det tid för att börja med maten så att den är färdig klockan fem. Annars har det inte hänt nåt idag. På både gott och ont. Vi får se om morgondagen har nåt mer att bjuda på. Ha det!!!! 

Sommaren börjar

Solen skiner i dag också och blåsten viner runt knutarna. Jag har varit på dagsjukvården för näst sista gången. Började med boccia och efter det var det bad i den varma bassängen.
Till lunch var det stekt korv med stuvad potatis och kokta grönsaker.

Sen var det arbetsterapi och jag gjorde klar min scarves, jag blev ganska nöjd och kanske det blir en julklapp. Jag var ganska slut efter det men gjorde ändå ett fyspass. Gunilla hade bakat en sockerkaka till kaffet, och den var jättegod. Efter kaffet var det bara att vandra hemåt. Min kropp är helt slut men jag hade bara att koka potatis och värma kåldolmar som var kvar sen lördagen.

Efter middagen måste jag vila en stund. Få se om jag ser på TV i kväll. I morgon är det ju provtagning för sprutan. Så det blir ingen sovmorgon. Susanne kommer kanske i morgon och hälsar på. Det blir kul med nåt sällskap, som inte är hundra år. Nu kommer Matte snart, bäst att duka. Ha det så bra! 

RSS 2.0