Fattig är jag

Ser ut att bli ännu en vacker solig dag. Det blir väl också en innehållslös dag för mig. Sömnen har varit bra efter en varm chokladkopp innan sänggående. Dark o´boy ska det vara. Mums!
 
Har varit inne på nätet och kollat vaccinationstider för influensan. Det var inte det lättaste att få tag på. Men man är väl inte det smartaste vad gäller nätet. Får nog hålla mig till fb.
 
Har lust att klaga på värmen i lägenheten. Kan säga att det inte är så att man svettas direkt. När jag bodde i Älvsbyn och hade golvvärme mådde jag så väl. Även när det var smälltkallt ute. Nu fasar jag för att kylan ska komma och inkapsla mig. Får skaffa yllekläder. Tur jag har filtar att svepa in mig i. En brasa skulle sitta skönt.
 
Idag börjar rättegången om tjejen som blev mördad i Boden. Man (jag) har ju inte vetskap om vad som hände egentligen. Rättegången hålls i Piteå. Han som är åtalad nekar till brott. Men så är det ju alltid. Ingen vill stå för det man gör. Fast det är klart, att har man inget gjort vill man inte bli dömd.
 

Tur att vi har ny månad i morgon. Räkningarna är betalda men väntar nya från kommunen angående hemtjänsten. Undrar vad det kommer att kosta? Och larmet? Jisses, ska jag gå på knäna hädanefter. Återstå att se.
 
Hoppas ni i allafall har det bra. Hej då!
 
  Bette Davies blue eyes
 
 
 
 

Jag ser solen

Nyss uppstigen och har fikat. En kille från Malmö var här och tog på mig strumporna. Han var som född till strumppådragare. Som ett kick var strumporna på utan att det kändes. Vackert! Vackert var det också när SAIK vann hockeyn över Luleå med 3-0. Till förtret för Luleåborna. Åtminstone för Johan Winblad, ölänningen, på norrbottensradion.
 
Såg igår kväll en snutt av programmet där Maria Montazani (?) har gäster i Sverige. En av gästerna var Kikki Danielsson. Undrar hur denna människa spökar ut sig.Om jag var hon skulle jag dra nåt gammalt över mig innan jag visade mig i TV. Vilket betyder att jag aldrig skulle vara med i programmet. Men jag är ju inte berömd på nåt sätt. Hua!
 
Solen skiner nu och det kan bli en fin dag. Inte så kallt heller. Hade jag nu varit frisk och kry skulle jag ha gått en promenad. Men nu får jag hålla mig inomhus och bara titta ut. På karlavagnen igår hörde jag om en man som hade en älg som promenadsällskap när han gick ut och gick. Inte nog med det, så hade han tre katter som följde på promenaden. Kul va? Man kunde tro att det var hämtat från Animal Planet.
 
Nu tror jag att jag förflyttar mig från datorn till stickningen. Men kanske jag spelar lite mahjong först. Ha en bra dag och hej då!
 
 

Simone kom inte hit

Potatislimpa med falukorv på blev min frukost tillsammans med kaffe. Inget slår gott kaffe på morgonen. Nytvättade strumpor är påsatta. Så nu kan dagen börja.  Har börjat på raggsockorna, i ett karamellglatt garn. Har satt mobilen på laddning.
 
I södra landet har det varit storm, vid namn Simone. Men nu har stormen bedarrat. Hit upp kom den inte, tack och lov. Här nån grad varmt och lite tråkigt. Som det brukar vara vid denna tid. Än är det väl för tidigt att längta efter sommaren. Jag väntar väl till nyår åtminstone.
 
I slutet på veckan blir det ny månad, november. Räkningarna betalda och det var inte nådigt vad räkningar det var denna månad. Inte billigt vara sjuk kan jag säga. Jag som hade tänkt köpa nya vinterskor. Men jag får slita lite mera på Mattes avlagda. Tur jag inte ska vara så mycket ute. Får vara glad om pengarna räcker till ett par stödstrumpor som jag kan byta av med. När jag tvättar dom som jag använder. Hi och hå!
 
Nu tror jag att stickningen tar vid fram till lunch. Önskar er en bra dag. Mina vänner som inte har blåst bort önskar jag en glad dag. Ciao!
 
 
 
 
 

Hä blås

God morgon mina vänner. Kaffe med fralla är frukosten. Men först strumpor på. Sen är dagen igång. Isabel var här och hämtade en lunchlåda, med pasta bolognese. Efter min och Mattes middag i lördags. Bra att det kommer till pass.
 
Igår skjutsade Isabel och Alec mig till Ica Maxi där jag bl a köpte garn till sockor. Så idag sätter jag igång att sticka. Igår blev det inget nyttigt för mig att göra. Åt lunch på Maxi, korv med mos. Var det nyttigt? På kvällen åt jag en fralla med räkost tillsammans med ett glas mjölk. Ringde Birgit för lite skvaller en stund. På TV "De fattga och de rika". Sen sängen tillsammans med John Blund.
 
Vädret är inte så kul idag. Regntunga skyar ligger över Björkskatan. Men som tur är, är det inte storm som i södra landet. Visserligen blåser det men inget man kan göra åt.
 
Nu blir det stickor fram. Ha en bra dag mina vänner. Hörs i morgon!
 
 
 
 

Hoppas på en bra dag

Efter en god natts sömn sitter jag här med min kaffekopp och en limpmacka med falukorv på. Igår var jag lite krasslig men idag känns det bättre. Åt pizza igår tilsammans med  Matte, Isabel och Alec. När Matte for till jobbet och dom andra hem diskade jag och sen blev det sängen.
 
Matte jobbade till fyra så han ligger på soffan och sover nu. Snart blir det melodikrysset. I natt blir det att ställa om  klockan till vintertid igen. Jag ser bara fram emot sommaren. Vädret idag är lite småkyligt. Hua!
 
Blir nog lite TV som vanligt.  Vad mer kan man göra. Imorgon ska Isabel skjutsa mig till Ica Maxi. Jag ska bland annat köpa garn. Hoppas ni får en bra dag.Hej då.
 
Så här kände jag mig igår.
 

Två månader till jul

 
 
Ännu en regnig dag. Det börjar redan vara mörkt, fastän klockan bara är tre. Två månader till jul idag. Skönt när dom månaderna har gått så det börjar våras igen.
 
Har haft städerskan här idag. Så nu är det rent och fint hos mig. Vid fyra kommer Matte och sen ska Alec komma. Vid sex dammar Isabel in och då ska vi äta tacos. Så snart är det till att hacka grönsaker och lök. Överlåter till Matte att steka köttfärsen. Han är bra på det.
 
Har beställt några julklappar. Får se hur mycket pengar jag kan lägga på klappar i år. Beror väl på hur mycket räkningarna jag får från hemtjänsten. Såg en annons från Coop om hemkörning av matvaror. Måste in och kolla detta.
 
Ja det var väl allt för idag mina vänner. Sköt om er. Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 

Smarta jag

Satte en filt i tvättmaskinen och startade den. Upptäckte att ett papper som jag använt att snyta mig i var borta från rullatorn. Alltså är detta papper i tvättmaskinen. Då vet jag vad jag har att göra när tvätten är klar. Tusentals småsmå pappersbitar kommer att översålla denna filt. Det har hänt mig förrut, så jag vet. Bara att hålla huvudet kallt och tro på att det inte är så farligt. I värsta fall får jag köpa en ny filt.
 
Regnväder idag. Riktigt rusk måste jag säga. Tur att jag inte måste ut. Ska ta ut stekt köttfärs ur frysen som jag ska laga köttfärssås på. Till det spagetti. Blev längtandes efter det. Annars är det inte ofta jag längtar efter efter mat. Rostade en limpskiva som jag satte citronmarmelad och cheddarost på till kaffet. Nu står jag mig till middagen. Oj vad jag skulle vilja ha garn att sätta stickorna i. Få se när jag tar mig till Ica Maxi och kan köpa det.
 
Idag ska jag kolla på nätet om några julklappar. Är tid för det. Men vad ska jag köpa. Känns som om ingen bryr sig längre. 
 
Ha nu en bra dag. Det ska jag ha. Hej då!
 
 

Surväder

Idag blev jag tagen på sängen kan man säga. Hade just tagit två panodil och lagt mig igen när strumppådragaren kom. Så nu har jag druckit kaffe och ätit en torr limpmacka med prickig korv på. Svamlat en stund med min svåger Bengt i telefon. Han bor i Skarpnäck. Helt otroligt hur han, som är en skogsmänniska i grunden, har hamnat i  Stockholmstrakten. Men så kan det gå.
 
Ser surt ut angående vädret idag. Jag känner det som om jag bara skulle vilja krypa ner i sängen igen. Och titta upp till sommarn. Men så går det ju inte till.
 
Försökte ta reda på telefonnumret till frisören i samma hus som VC igår. Men det verkar vara tji. Sökte på nätet men det verkar inte vara så aktuella adresser där. Kanske man måste åka dit för att beställa tid. Tänkte vara på vaccinationen den 6/11 klockan 13 - 15. Enligt VC hemsida är det vaccination då. Skulle passa med ett frisörbesök då.
 
Ska snart förflytta mig till TV:n för att kolla Emmerdale bland annat. Hade tänkt ringa Samhall om varor. Men skiter i det. Jag har inte tänkt att ha mitt ICA kort inlåst på kvantum. Man kan tro att det är Stasi som har bestämt när och vad jag ska handla. Det är bara att ta sig till Ica Maxi eller Willys. Synd att det blev ett sånt slut på samarbetet med Samhall.
 
Nu får ni ha en bra dag. Jag ska försöka att ta ett djupt andetag och känna friden komma igen. Ciao!
 
 
 
 

Kylan har kommit

Idag är det kallt, -9 grader här på Björk. Nu kan man väl säga att det är vinter. Brr!  Ska snart starta en maskin med tvätt och hoppas att mynten har försvunnit. Måste kolla fickor och sånt innan jag sätter igång maskinen.
 
Mitt pizzasällskap dök inte upp igår. Jag gjorde två varma mackor eftersom jag var så hungrig. Sen en varm dusch innan sängen. Efter bloggandet hamnar jag vid TV:n. Som vanligt. Måste köpa garn och börja sticka nåt.
 
Det smäller bara till så är det jul. Jag tänker vara hemma i jul. Ska inte göra så mycket mat heller. En liten skinka och en Janssons och lite sill. Det kan väl räcka. Det brukar bli mycket mat som man slänger bort. Onödigt!
 
Tror jag ska ringa en frissa och beställa tid för klippning. Undrar vad det kostar? Skulle vilja färga mina ögonbyn också. Kan väl höra om jag kan få en tid som passar ihop med vaccinationen. I så fall blir det frissan vid vårdcentralen. Måste först räkna min kassa.
 
Nu ska jag förflytta mig till TV;n. Ha en bra dag. Brr!
 

Burr!

Nu har Tanja varit här och satt på mig strumporna, så nu är det bara att stiga upp och fixa kaffe. Till kaffet blir det en äggmacka. Ser lite frostigt ut när jag kollar hur det ser ut på gräsmattan. Får lust att krypa ner under filten igen.
 
Måste be Isabel ta bort batteriet i brandvarnaren i sovrummet. Ser att den börjar blinka och nästa steg blir att den börjar tjuta. Inte roligt om jag är ensam då och inte kan nå varnaren.
 
Igår kväll började dom visa "De fattiga och de rika" på Guld. Minns att jag tyckte den var bra. Men man hade väl inte så mycket att jämföra med på den tiden. Huvudrollerna spelas av Peter Strauss och Nick Nolte.
 
Ser några avsnitt innan jag uttalar mig om den är bra eller?
 
Idag kommer Isabel och Alec och äter pizza som vi beställer hemkörd efter Isabels jobb. Jag tror jag ska äta en inbakad. Med sallad till. Smaskigt. Ingen disk men sopor.
 
Hoppas alla har en skön söndag. Eller hur? Ser hur mycket kaffefläckar det är bredvid datorn. Ska jag torka bort dom eller vänta tills torsdag då städerskan kommer? Hm!
 
 

Tar några steg

Igår var Matte ledig till tre innan han började sitt skift. Vid ettiden på natten hörde jag att han var in i lägenheten. Det var väl innan han for hem till Älvsbyn. Nu har jag strumpor på och har druckit en kopp kaffe. Har startat en tvättmaskin med Mattes jobbarkläder. Så var det fredag igen. Men känner ingen större glädje över det. Däremot kan jag känna glädje över att jag kan gå några steg utan rullatorn. Det går framåt.
 
Ska stryka lite idag.Och byta duk på matbordet. Såg på FB att i Älvsbyn sålde dom ett runt bord. Men det kan jag ju aldrig få hem hit. Sånt är livet.
 
Nu ska jag starta TV.n. Ska se lingo. Ha en bra dag. Här är det lite kallt och något snöigt.Ciao!
 

 
 

Har dom svårt att fatta

Och vad händer denna morgon. Jag har låst upp dörren till strumppådragaren. Lägger mig igen och vad händer. Jo in genom dörren kommer han som plågar mig med hårda fingrar.| Tror jag ska få slag. Blir som tokig innan jag får mannen att förstå att han ska ut ur mitt hem. Ringer hemtjänsten och talar med en telefonsvarare. På en stund kommer en annan person och tar på mig strumporna. Tack o lov.
 
Såg fotbollsmatchen igår tillsamans med Matte. 5 -3 vann Tyskland med. Zlatan var inte med. Han var varnad så att säga.
 
Snart kommer Samhall med matvarorna. Ett lass. Viktigast är diskmedel. Ska göra köttgryta idag. Med mycket lök. Gör det på fläskkött. Gott.
 
Ha en bra dag mina vänner.
 
 
 
 

Mulen morgon

Vaknar upp till en mulen morgon. Strumpdragning på. Sen gör jag kaffe och en leksands med cheddar ost. Startar datorn och sen är jag klar att börja dagen. En tvätt sätter jag igång.
 
Blir väl en dag som alla andra. TV förstås med lingo, Emmerdale och lite Fyra guld. Kanske lite djurprogram också. Provade ringa till min svåger men han svarade inte. Kanske Matte kommer idag.
 
Ska nu ringa till Samhall och beställa varor. Tur att dom finns som kan handla åt mig. Ha det nu så bra så hörs jag av. Ciao!!!
 

Klagolåt

Ringer och ringer till hemtjänsten för klagomål. Men ingen svarar. Det är kommunens svar på sjukvården. Mannen med de klösande händerna har lyckats få hål på skinnet på vänsterbenet. Det är han jag ska klaga på. Så att han inte dyker upp på min tröskel nån mer gång. Kan man bli mer än less?
 
Alec var här igår. Han satt vid datorn hela dagen. Utom när han åt och var med sopor. Lunch fiskpinnar och mos och middag stekt korv med makaroner.
 
På kvällen Morden i Midsommer. Nu ska jag prova ringa hemtjänsten igen. Sen blir det en stund framför TV. Ha en bra dag och hej!
 
 

Mannen med hårda fingrar

Strumpor på vid niotiden. Igår var det den magra mannen som hjälpte eller själpte. Trodde han skulle bryta av mig benet. Han kommer aldrig att få röra mig mer. På måndag ska jag ringa till hemtjänsten och säga att jag inte vill ha hans fingrar på mina ben nån mer gång. Hans nypande gör mig tokig. Sen blev det ett litet sår på benet. Vad gör då den token? Tar ett papper på rullatorn, där jag har snytit mig i, och torkar bort blodet. Är han klok eller?
 
Satt mest framför TV igår. Diverse djurprogram och ett gammalt Midsommermord. Däckade vid tiotiden efter en skön dusch. En ostmacka med nyponsoppa avslutade kvällen.
 
Till middag gjorde jag hemmagjorda fiskpinnar och potatis. Räcker till idag också. Inget kul händer idag, vad jag vet. Samma gamla hjulspår tragglar jag i. Nog skulle det vara roligt med nåt nytt på fronten. Men den tiden är förbi. Nu ska jag sluta med mitt gnäll och hoppas att nån går iväg med mina sopor idag. Ska lyssna på Håkan Hellström den raringen. Ha en fin söndag. Här blåser det (varmt). Skönt med sunnanvind. Hej då!
 
 

Fredag igen

Vaknar sju av att Mattes klocka ringer. Dags för honom att stiga upp och gå på sitt skift. Jag gör kaffe och en leverpastejsmacka. Strumpor på och dagen kan börja.
 
Fredag är det igen. Tiden bara rusar iväg. Ser ut att vara ruskigt ute. Jag bara är inomhus. Lyssnar på radion och vid elvatiden blir det TV. Världens barn insamlingen pågår. Ska jag skänka femtio kronor? Blir nog så fastän jag har svag kassa nu.
 
Ska köra en tvättmaskin idag. Ska bädda rent i sängen också. Alec kommer efter skolan. Vad ska jag laga till middag? Alla frågor hopar sig nu. Ta det som det blir. Ha en bra fredag mina vänner Ciao!!
 
 

Städdag

Då är städpatrullen här. En kvinna som ska göra mitt hem beboeligt. Trodde jag skulle äta lunch med Matte. Men så blev det inte. Har tagit fram köttfärs som jag steker till middag och kokar potatis till det. Alec kommer hit efter skolan.
 
Igår gjorde Isabel tårta som vi åt efter kycklingen. Jag tror det är mycket kvar av den som vi måste äta  upp idag. Äkta gräddtårta.
 
Jag har börjat lägga mig tidigt. Kanske gör att mitt tillfriskande snabbar på. Har ska jag göra för att få nån tid för fotvård. Skulle behöva det. Men det är väl ingen chans för mig.. Vissa kommuner har ju gratis fotvård för diabetiker. Hur får man veta det? Jag har ju svårt att gå så är jag vet inte äns hur jag tar mig till vaccinationen.
 
Nu ska jag njuta av mitt nystädade hem innan middagen. Ha det så bra!
 
 
 
 
 

Mattes födelsedag

Man kan nog säga att jag är utsövd nu. La mig 20.30 igår och sov till 8. Då kom hon som har hand om strumporna. Och plågade mig en stund tills dom var påsatta. Tog en vätskedrivande för säkerhets skull. Drack en jättegod kopp kaffe tillsammans med en fralla. Nu väntar jag på Samhall som ska komma med mina matvaror. Jag har beställt bl a svenska päron ovh en ananas. Isabel, Alec och Matte kommer idag. Jag ska göra kycklinggryta med champinjoner, skalade tomater och grädde. Isabel gör en tårta, Matte fyller ju år på lördag och vi firar honom idag.
 
 
Samtidigt firar i SAIK som ligger etta i tabellen. Kul också för Örebro som knallar på och vinner matcher. Nu är det bäst att jag börjar med kycklingen. Hej då!

Rullator och sängöverdel

Idag har stora saker hänt för mig. Sjukgymnasten har varit här och monterat min säng överdel. Så nu kan jag ligga och ändra hur jag vill ha det under huvudet. Så bra. Sen har jag fått en ny rullator, en röd. Mindre bra att jag fått en ny räkning från landstinget. För tången. Min sjukhusvistelse har kostat mig drygt 5000 hittills. Nästa gång jag blir sjuk får jag be dom skjutsa mig till bårhuset direkt.
 
Imorgon kommer dom som ska koppla larmet. Nästa utgift som ska betalas varje månad. Undrar hur jag ska kunna få pengar till julklappar och julmat.
 
Matte fyller år på lördag. Jag vet vad han ska få av mig. Snartblir det att se på TV. Kanske ett program om djur. Stekte en hamburgare med tomat, men orkade inte äta det. Kokar en potatis till middag. Kokar en korvbit till det. Mosar potatisen i smör. Det blir gott. I alla fall godare än en torr hamburgare.Ha en bra dag!
 
Tova i två storlekar. Lika gullig nu som då.
 

Knäppt

Sen jag kom hem har datorn varit knäpp. För det första har jag för lite discutrymme.???. Och inte kommer jag in på Svt:s hemsida m m. Är inte bara jag som har varit sjuk, utan hela skiten. En annan sak är att jag för fem månader sedan skicka in en hyresändring för bostadsbidraget. Nu har jag fått en blankett att fylla i om hyresändring. Vad menar dom? Är dom inte riktigt kloka. Dom kan ta sig i baken och stoppa upp dom där kronorna där. Eller ge dom till regeringen. Dom verkar ju ha så ont  om pengar. Så kanske dom slipper låna pengar till skattesänkningarna.
 
Till lunch kokar jag en potatis och steker en rimmad fläskbit. Hade trott Matte skulle komma förbi. Då hade jag tänkt göra kycklinggryta med pommes. Men så vart det inte. Det enda främmande jag fick idag är han som tar på mig strumporna. Han har hårda nypor kan jag säga. Sen kommer Isabel och går med mina sopor. Tur det.
 
Min pappa i hans fosterfamilj 1914. Ser ut som han är en flicka. Men små gossar skulle se ut så på den tiden. Nostalgi kallas det när man ser på gamla bilder. Ha en bra söndag mina vänner.
 
 
 
 
 

Natti natt

Klockan är nu 22.00 och jag funderar på sänggående. Har duschat och ätit två skorpor så nu ska jag ta nattmedicin. En maskin har jag också tvättat och hängt upp. Klockan 8.30 kommer strumppåtagarn så då är det bäst att jag ser till att vara på benen.
 
Det blev inget melodikryss för mig idag. Datorn ville inte vara med på detta. Däremot har jag sett mycket på Guld och Animal Planet. Gjorde pannkakor till middag till lunch blev det en leksands med falukorv.
 
Hade inte tänkt skriva nåt idag, men så blev det i alla fall. Nu ska jag stänga av datorn och koja. Ha en skön natt. Jag fryser fast jag är inomhus. Brrr!
 
 
 

Bullens dag

Kanelbullens dag är det i dag. Norrbottensradion har öppet hus. Och ute är det dimmigt. Strumporna på sen åtta.La mig vid tiotiden och somnade på stört. Skönt att sova i egen säng igen.
 
Har  ju nya kanaler på TV att kolla på. Bl a Animal Planet och guld. Ser mycket om djur. Sen ser jag Dallas för första gången. När det gick förut jobbade jag dom kvällarna som det visades. Jag var enhetschef på Göta Källare och hade fullt upp då. Men det var då det och nu är det en annan tid.
 
Idag klockan tre begravs min bästa vän i Längbro kyrka. Tårarna kommer bara jag tänker på henne. Hon var den bästa vännen. Vila i frid Vivi.
 
Isabel har nu gjort en nyckel till larmet som jag ska ha. Ännu en utgift. Sen måste jag kolla när det är vaccination för influensan. Då måste jag ha skjuts dit. Ännu ett besvär för mina kära. Nu ska jag platsa framför TV och se lingo. Ha en bra dag.
 
 

Torsdag morgon

Startar dagen med kommunanställd som tar på mig stödstrumporna. Ska också göra en kopp kaffe samt bre mig en macka med kokt skinka på. Gäller nu att vara på sin vakt och kolla vikten, nu när jag gått ner i vikt. Igår kom en kvinna från kommunen med ett glidlakan. Sen ett löfte om en ny rullator. Den jag har nu är ranglig.
 
Matte sover på soffan. Han jobbar på eftermiddagen. Blir att äta lunch här. Fastän det är jobbigt med allt hemmavid är det skönt att vara hemma. Matte  äter lunch här innan jobbet. Isabel kommer idag. Ska skriva en fullmakt för att få göra en nyckel till larmet. Nu ska man ha en sån. Och räkningarna bara blir fler och fler. Kanske Reinfeldt ställer upp och betalar.
 
Skickade ett telegram till Vivis begravning. Saknar henne jättemycket. Såg på FB att dom hade hennes hus ute på försäljning. Tänk så det kan gå.
 
Nu är det bäst att jag gör det där kaffet. Ha en bra dag ni mina vänner. Hej då!
 Mina vackra koppar,

 
 
 

Hemma igen

Ja nu jag hemma efter en tid på Sunderby sjukhus. Åkte ambulans i ilfart den 28 augusti och efter diverse udersökningar blev jag inlagd på infektionskliniken. Lunginflammation, rosfeber i vänsterben och blodförgiftning. Man kan säga att jag har blivit grundligt undersökt. När jag kom in kunde jag jnte gå. Nu kan jag förflytta mig med hjälp av rulatorn. Men nog är det långt kvar till att jag är frisk igen. Dom sista två veckorna låg jag reab. Fick lära mig stiga ur sängen och klara av toalettbesök. Man blev barn på nytt.
 
Matte ska sova här i natt. Han har ju jobbat. Nu har jag startat om min blogg, Ett tag trodde jag att det var slutbloggat för mig. Där ser man! Ska skriva mer i morgon. Ciao!!!!
 
 
Min sköna säng har jag längtat till.
 
 
 
 
 

RSS 2.0