Sjuk

Idag känns jag inget pigg. Fryser och har ont. Matte kom igår men det hjälpte inte humör eller vad jag ska säga. Har sovit dåligt p g a tån. Mina värktabletter hjälper inte, har slut Tramadol. Inte hjälper det att gnälla heller har jag märkt. Dum som jag är tog jag en vattendrivande på morgonen, så jag kan inte lägga mig. Bara skit. Jag slutar nu att skriva. Hoppas ni mår bättre. Ciao!

Fyrtån värker

Idag har det som vanligt varit en latdag. Var uppe vid sextiden och gjorde kaffe med en ostmacka. Satt sen vid datorn och såg på Svt play The paradise samt programmet med Moraeus. Sen in i duschen. Hade beställt taxi till elva.
Till VC och apoteket. Eftersom jag har fått tillbaka värken i fyrtån tog Åsa en odling på såret. Ska tillbaka på onsdag. Dessa tår kommer att ruinera mig. Blir att leva på vatten och bröd hädanefter. Börjar undra om det är värt att leva överhuvud taget. Blir då inte så att jag handlar denna vecka med samhall.
 
Än har då inte tv-kanalerna ändrats. Det är samma kanaler som jag har haft hela tiden. Men det tar väl några dagar. Ikväll ser jag nog Halvbrodern på ettan. Sen vet jag inte. Har ätit grillkorv med en tomat idag. Gör nog en chokladkopp med en leksands till. Det får bli min middag. Och fyrtån molar och värker.
 
Blir nog en tidig kväll för mig. Längtar efter nåt snyggt garn att sticka av. Men det får bli när jag blir stadd vid kassa. Kan jag nog få vänta på.
 
Ha det bra ni mina vänner och hej då!
 
 

Nu kan jag twittra

Vaknade före sex i morse. Jag la mig vid tiotiden efter att ha haft trevligt främmande av min äldsta son med sambo och två hundar(frallor). Pernilla var snäll och tvättade mina fönster på utsidan. Det var ju så fint väder så hon ville vara utomhus. Jocke fixade så jag fick byta kanaler på TVn. Han ordnade också så jag kom in på twitter. Så att jag kan följa Oscars hockey. När dom for tillbaka till Skellefteå såg jag Kommissarie Gently innan sängående.
 
Solen skiner idag också men det kan bli sämre väder. Vi får se. Jag har sett på Svt play. Land girls och Brottsplats Edinburgh. Nu känner jag mig jättetrött så jag skulle vilja krypa tillbaka ner i sängen för en lur. Kanske händer det. Tror ingen bryr sig om jag sover eller är vaken.
 
Vet inte vad som händer idag. Har fått ont i fyrtån igen. Ska det aldrig sluta med eländet. Ser fram emot tisdag då Matte kommer. Då blir det att äta kräftor en dag. I morgon VC klockan 11.30. Nu sängen en stund hej då!
 
 
 
 
 

En lat en får lite ork

 
 
Idag startade jag tidigt med att vara duktig. Mattan ut på vädring. Sovpläden i tvättmaskinen och lakan från sängen för att också sen in i maskinen. Dammsugaren fick också arbeta och sen blev det dammning. Vaskade sen golvet. Så snart ska jag bädda sängen och utbryta "KLART". Det enda jag nu har kvar är fönstren. Dom överlåter jag till Isabel. Undrar nu vilken dag jag ska fortsätta med resten av läggan. Det är inte så lätt för en rörelsehindrad människa att storstäda. Allt går så sakta. Inte är det som förr då man var frisk och for omkring som en juttaperka.
 
Appropå frisk eller sjuk så har jag bestämt nu att jag inte ska uppsöka reumatologen mer. Dom blev ju sura sist jag var där och sa att jag inte ville fortsätta med guldsprutorna. Då sa dom att dom inte kunde hjälpa mig mer. Jag är ju nu säker på att guldsprutorna var orsaken till att jag fick så många sår på benen. Efter att jag slutat är det slut med sår också. Samtidigt belastar jag ju inte landstinget. Dom har ju så ont om resurser. Jag ska dra mig för att belasta sjukvården över huvud taget hädanefter. Man blir ledsen då man märker att man är en belastning. En trasig tång som jag har och skulle behöva ha en ny. Men jag har inte råd att köpa hjälpmedel. Har sett i katalogen och hjälpmedel kostar ju skjortan.Törs inte tänka på vad som händer när min rullator inte rullar längre. Den är ju 10-11 år och börjar vara skruttig. Men man blir väl sittandes inomhus då. Man undrar vad som hände med välfärdssamhället? 
 
Lite kyligt ute men ändå skönt. Nu bädda sängen och hänga tvätten sen Emmerdale och Holby City. Till lunch en grillkorv tror jag. Sen bara njuta i mitt rena sovrum med boken. Hoppas ni är friska och krya. Hej då!
 
 
 
 
 
 

Varm choklad

Så har denna dag nästan gått också. Efter frukost och dusch kom Isabel och så for vi till VC för omläggning hos Åsa. Sen ut på Storheden för att besöka Rusta. Det är många år sen jag var där. Där fanns mycket smått och gott som man kunde handla om man har pengar. Jag fick nöja med tre bordslampor med tillhörande glödlampor. Och lite krimskrams. Sen var vi på Jysk och där köpte jag två sängkuddar.
 
När jag kom hem bredde jag en leksands som jag åt till en kall kotlett. Sen en vila i sängen med boken. Tog sen in pelargonerna som jag ska försöka övervintra i mitt sovrum. Där är ju så mörkt och svalt i fönstret så det borde ju gå. Provar i alla fall.
 
Solen skiner så vackert just nu. Men nog är det kyligt på nätterna.
 
Ikväll är det friidrott på Svt som jag ska kolla på. Älskar ju Svt och idrotten. Och ikväll blir det chokladkopp innan sängen intas. Varm choklad är mumma för magen och sömnen. Ha en finkväll!
 
Choklad ska göras på mörk kakao, i mitt tycke.
 

Bilar

Efter en regnig kväll med åska ser jag en ljusare morgon. Igelkottarna har rensat fatet med mosad potatis i gräddsås och svamp. Var nog gott i magen på dom små kottarna. Dom ska ju snart gå och sova så dom behöver all mat dom kan sätta i sig.
 
Däremot behöver jag inget extra. I matväg menar jag. Jag är aldrig hungrig numera. Inget sugen på nåt. Men går jag ner i vikt? Tycker inte det. Blir nog bättre när jag kan promenera. När mina tår vill det. På TV igår såg jag på tvåan om fåglar. Det finns elaka såna också.
 
I morse kom jag att tänka på en bil som pappa köpte när jag var liten. Den första bilen jag kommer ihåg. Det var en svart Studebaker. Varför jag kommer ihåg den var att min morbror Nisse lånade den och krockade med en annan bil. Morbror Nisse förlorade mjälten i den olyckan. Bilen såg ut som den på bilden.
 
  Nästa bil jag minns var en Citroén berliner 11. Jag skulle gärna ha en sån idag. Lite kult. Bilen som jag tyckte var liten och gullig var en Dkw 1000 Coupe Det är sista bilen jag kommer ihåg innan pappa hamnade i japanträsket med bl a Toyota och Honda. Denna bil var lite sportigare än dom föregående.
 
Eftersom det är onsdag idag kommer Samhall med varor. Bl a två kilo kotletter på extrapriset 49.90 /kg. Sen blir det väl att se Emmerdale (som håller på att spåra ur) och Holby City. Hur det blir ikväll vet jag inte än.
 
Ni får ha det så bra mina vänner. Hej då!
 
 


En resandedag

Igår blev det ingen blogg för mig. Hann inte. For hemifrån vid tolvtiden. Äkte med Isabel när hon skulle till jobbet. Allt för att spara pengar. Vi var först och tog ut pengar och sen till VC där jag fick vänta. Dom har ju lunchstängt. Första VC man har varit till, som har stängt på lunchen. Det var en jättekö utanför dörren. Tur att jag har rullatorn som jag kan sitta på. Så länge den rullar. Börjar vara skraltig nu. Den har passerat tio år. Och jag har inte råd att köpa en ny. Den dagen rullatorn lägger av blir man sittandes inomhus för evighet.
 
Efter VC en bil till Kupan för att kolla om dom hade några bordslampor. Men det var dåligt med det. Var in på Willys och köpte lite bröd och korv. Sen väntan på färdtjänst. Har tänkt på att det mesta i mitt liv består av väntan. Många timmar man har suttit och väntat på att färdtjänsten ska dyka upp. Men när den väl kom så kom jag hem igen. Hade köpt en lasagne som jag värmde till dagens mat. Klockan var då över fem.
 
Sen såg jag Emmerdale på play. det har ju börjat om nu efter sommaruppehållet. På kvällen såg jag att Idol var igång igen. Med den obehaglige Alexander Bard. Tycker hans blick påminner om Hitlers. Såg inte detta utan var ettan trogen. Två nya serier startade. Halvbrodern och Top of the lake. Verkar lovande. Sen blev det bädden. Tillsammans med "Det kommer aldrig va över för mig". Underbar låt.
 
Idag vet jag inte vad som händer. Ska ringa Samhall om veckans handling. Har en del att fråga om vad det gäller rabatter och kortpris. Det funkar inte alltid. Hoppas ni får en fin dag. Ciao!
 
Snart är det säsong för dessa frukter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Radio, spel och TV

Söndagmorgon igen. Ute mulet efter nästan en hel dags regn igår. Men jag har tron på att sommaren är kvar ännu en tid. Lördagen gick utan problem. Isabel och Alec var här en sväng med glasspinnar. Såna där med vanilj och chokladöverdrag som jag gillar. Nån fisk blev det inte som planerat. Var tvungen att ta rätt på champinjonerna som jag hade i kylen. Stekte några skivor karre och skivade svampen som också stektes. Det blev min mat igår. Idag också för jag har kvar i kylen. På kvällen såg jag Land Girls på tvåan och sen Kommissarie Gently på nian.
 
Gick inget bra i friidrotten igår. Emma GT blev femma och Kim Amb elva. Hörde detta på radion. Bolt vann då 200 meter som väntat. Han är suverän den käre Bolt. Skönt att tävlingarna är slut idag. Jag blir så frustrerad när det är fyran som visar tävlingarna.
 
Jag har fruktflugor i köket. Ska blanda en dödsdrog för dom snart. En dl vatten blandas med en dl vinäger, lite honung i detta samt lite diskmedel. Diskmedlet gör att ytspänningen försvinner från vattnet. Då drunknar flugorna och jag får ha frukten i fred. Jag har försökt stå ut med dom, djurvän som jag är. Men nu är det klippt för dom.
 
På radion har dom bytt ut Mannheimer mot Zimmergren i söndagsprogrammet. Clara Zimmergren istället för Anna Mannheimer tillsammans med Tomas Tengby. Brukar lyssna på det. Ska spela lite spel på datorn en stund och sen ska jag laga en kudde. En vit virkad kudde som har gått sönder. En maskin kulörtvätt ska jag också köra. Kvällen ska jag ängna till ett djurprogram på tvåan och sen Foyle´s War.
 
 Önskar er en bra dag i vilans tecken. Ciao!!!
 
 
 

Gamla klasskamrater

Ruskväder idag men ändå 15 grader. Men vad kan man vänta sig denna årstid. Fast ännu tycker jag att sommaren ska vara kvar en tid till. Mörknande kvällar så några igelkottar ser jag inte till. Fast jag vet att dom är där. Brukar bära ut lite matrester på kvällen. På morgonen är det rent på fatet. Dom behöver mycket mat nu innan dom ska gå i ide. Den hoppande skatan har fått en kompis, så nu är dom två som hoppar omkring.
 
Efter melodikrysset blir det en dusch och på eftermiddagen lyssnar jag på friidrotten. Emma GT hoppar höjd. Plus lite annat smått och gott. Land Girls på tvåan ser jag 18.10. Sen vet jag inte nåt mer att göra idag. Ska ta fram torsk ur frysen och göra fiskpinnar. Gott med hemmagjorda fiskpinnar. Dom man kan köpa halvgjorda är inte goda. Verkar bara vara skorpsmulor och ingen fisk. Nej tacka vet jag knubbiga pinnar som stekt i smör. Potatis, citron och remouladsås är gott tillbehör. En leksandsbit är också gott till.
 
Igår på Fb fick jag se ett foto från 1955 av min gamla klass i Långshyttan. Det var klass sex och jag hade flyttat redan mot Örebro (Fellingsbro). Men kul att se och jag kommer ihåg dom flesta. Bara för det lägger jag ut kortet.
 
 Så såg pojkar och flickor ut 1955. Kanske lite skillnad. Många tjejer hade kjol eller klänning. Dom flesta killar hade rutiga skjortor och byxorna satt i midjan och man slapp se skåret på rumpan. Tjejerna hade kort hår mot att dagens tjejer är långhåriga. Men annars! Fotot kommer från Håkan Winlöf.
 
Ja mina vänner det var allt för idag, lördag den 17 augusti. Hej då!
 
 
 
 
 

Bara njuta

Fredag morgon och jag har satt på TVn fast jag ser inte på den. Använder den bara som sällskap. En röst i dagen. Har druckit kaffe och ätit en grekisk dyrmacka med ost på. Betalar man 40 kronor för ett bröd har man bara råd att äta en macka om dagen. Har sett Wiessensee som jag missade igår på Svt play. Hade den nu varit på fyran hade jag måsta betalat för att se den på play. Fastän jag betalar licens. Bonnfångeri kallades det förr, men nu är det lagligt.
 
Alltså TV 4 har bidrag från staten, reklamintäkter samt bidrag från tittare samt säkert andra inkomster. Sen skiter dom i att dom kör reklam i tid och otid. Det är ju bara att betala böterna. Tycker inte att det är folkets kanal. Men man måste ha den om man har TV. Fast det är klart att man behöver inte se på den. Brukar bojkotta den.
 
Nu fick ju Sverige en guldmedalj igår genom Abeba Aregawi. Hon kommer ursprungligen från Ethiopien. Det börjar vara så att vårat lilla land behöver importera idrottsmän från andra länder. Ungefär som när USA och Canada importerar hockeyspelare från Sverige.
 
I morse var det dimmigt men nu kan man se en glimt av solen. Idag gör jag åssit. Ska bara njuta av det goda. Ids jag, kör jag en maskin tvätt. Så skönt att jag slipper boka tvättid. Ha det govänner och hej!
 
 

Sport

Ingen sovmorgon idag. Var på VC 10.15 och träffade Åsa, som nu har kommit tillbaka efter semestern. Två bandage har jag nu kvar, höger stortå och vänster fyrtå. Annat bandage på fyrtån gör att det gör mindre ont. Hoppas jag kommer tillbaka till tiden då det inte gjorde ont. Men klart en framgång på tåfronten.
 
Hemma igen värmde jag upp köttfärs och potatis och åt det med inlagd gurka. Sen blev det en tupplur. Hade tänkt läsa men blev för trött. Hörde på sortradion på morgonen att Emma Green Tregaro är i höjghopps final på lördag. Men roligaste sporthändelsen är att Sverige spelade fotboll mot Norge  igår kväll. Zlatan gjorde hat trick och Anders Svensson satte ett skott i krysset. Matchen slutade 4 - 2 till Sverige. Jippi!!!!!! Där fick dom för allt slem dom släpper på vintern. Hihihi!
 
Kanske Sverige får en medalj i kväll på damernas 1500 meter. Abeba Aregawi är en mycket bra löpare och många tror att hon ska vinna. Får se hur det blir med den saken.
 
 
 
 
 Gör nåt nyttigt nu Jane. Ha det bra govänner och ciao!
 
 
 

Minns du den sommar

Nu undrar jag vad sköterskan gjorde med mina tår i måndags. Nu är det ont i stortån också. Varför ska man plågas hela tiden? Har jag verkligen varit så ond att fan ska ta mig. Vet inte hur länge jag orkar med detta liv. Idag känns det som att allt är bara skit. Och då hjälper det inte med glättiga sköterskor som ska vara balsam för mina tår. Och grejer som dom har slut på när man är på VC. Tomma skåp där det bara är kartonger utan nåt i. Är allt regeringens fel som inte kan hushålla med pengarna till vården? Jag bara undrar? Tur att min mamma (sosse) inte fick uppleva detta. Hon var ju så nöjd med sjukvården som hon hade varit med och skapat. Som hon också fick vara med att nyttja. Lilla mamma som aldrig klagade. Inte är jag då lik henne eftersom jag klagar jämt. Hela mitt vuxna liv har jag slitit för att ensam försöka få mat på bordet till mina barn. Att vara mamma och även pappa.Slut på gnället!
 
Inte riktigt. Tänk att TV fyra fick mig att sluta kolla på friidrotts VM. Tur att det finns radio.
 
Snart kommer Samhall med min mat. Längtar efter frukten. Nektariner, persikor och plommon.Snart kan man köpa viktoriaplommon på affären. Bästa plommon som finns.
 
 När vi bodde i Östergötland hade vi två sådana träd. Gissa om jag snaskade då! Dom man inte åt upp syltade man in. Det gällde att ta vara på allt som trädgården gav. Äpplen, päron. plommon. körsbär, vinbär, hallon, krusbär. Även potatis och andra grönsaker som jag satte varje vår. Hösten var en arbetsam tid men vad glad man var på vintern då man hade allt detta att ta fram ur matkällaren eller frysen. Nu får man handla det man behöver på Ica. Inte billigt!
 
En ruggig morgon men nu tittar solen fram. Tänk så mörkt det har blivit på kvällarna nu. Dags att gå i ide känns det som. Nu spelar radion en gammal Gunnar Wiklund låt. "Minns du den sommar" och det är visst Plura som sjunger. Han i Eldkvarn. Låten handlar om kärlek som aldrig kan ta slut. Snyft!!!!
 
Ha en bra dag och hej då!

Hjärta på er

TV fyra maler på med hästjohan och co. Jag hör också Stefan Holm, den enda kunniga personen mellan reklampausarna. Jag knäpper av TVn. Ser istället på Svt play om pumorna och frågan om varför deras ungar försvinner innan dom blir vuxna. Ska också se om tigern Broken tail.
 
Isabel ska komma hit och sätta på ytterbandaget. Ska också skicka med henne soporna. Fortfarande får jag äta piller mot värken. Vad hände igår? Har i alla fall fått sova i natt, om än neddrogad. Jag som var så glad att jag inte behövde ta tabletter mot värk. Och då menar jag inte den reumatiska värken. Den kommer smygande nu mot hösten. När regn och rusk kommer.
 
Jocke ringde igår och meddelade att det hade gått bra att installera Oscar i Hagfors. Men att han tyckte det kändes tomt nu när dom bara var tre i familjen, om man nu inte räknar in djuren. Jag vet hur det känns när ungarna försvinner ur boet. Sorgligt men det är ju nödvändigt. Eller?
 
Har ringt till Samhall och gjort min veckohandling. Dom hade extrapris på nektariner, persikor, plommon och champinjoner bl annat. Så det beställde jag. Även nötfärs till extrapris. Har inget speciellt att göra idag. Blir nog en slöardag. Ute är det ingen sol längre så det passar bra att slöa.
 
Hej då alla glada och alla sura också, för all del!
 
 

O hå ja ja

Ordningen är återställd. Usian Bolt är världsmästare på 100 meter. Han är outstanding för att använda ett engelskt ord (är ju så populärt).
 
En annan ordning som är återställd är mina tår. Åtminstone vänster fyrtå. Efter två veckor utan värk for jag glad i hågen till VC. Naturligtvis en ny sköterska som skulle lägga om mina tår. Jag blir så trött på att tala om hur man ska göra för att jag ska vara nöjd med omläggningen. Borde göra ett besök hos Gud Fader i hans kyrka och be en bön om att det ska vara bra nu. Alltså jag hade ingen värk när jag for men när jag kom hem var det bara att ta värktabletter. Snart är det ett år sen jag slog fyrtån i betongäpplet. Tror ni mina tår längtar efter ett bad? Hela jag skulle vilja plaska i vatten en hel dag.
 
 
Köpte ett grekiskt lantbröd på kafeét (det dyra) på VC. Så när jag kom hem gjorde jag två mackor till kaffet jag var sugen på. Det blev min försenade lunch. Till middag idag steker jag upp de två skivor kotletter som är kvar i kylen. Kokar potatis till detta och gör en sallad. Tror nu att jag lägger mig en stund och vilar. Det tar på att vara på gång. Ha en bra dag
 

Ingen idrott på fyran

Försökte vara överseende igår och se på friidrotten på fyran. Men det fick räcka med den dagen. Så mycket reklamavbrott gjorde att det mesta man fick se var repriser. Sen kommentatorerna är helkass. Lennart Mr Besserwisser och hästJohan är inte så upplyftande. Man kan ju lyssna på radion istället. Synd att jag inte har Eurosport. Tar hellre deras pausar. Fyran förstör hela nöjet. Bläh!!!!!!!!!!
 
Har sett Svt play nyss. Avsnitt 4 av Wiessensee, den tyska serien som ettan visar. Och Land girls den engelska serien. Blir förvånad att jag inte har svårt att förstå tyska språket. Kan man verkligen komma ihåg ett språk som man inte använt på länge. Har lätt för att halka in på tyskan. Hm!
 
Matte for hem i den tidiga morgonen. Det var nåt med medicinen. Hoppas jah kommer tillbaka snart. Jocke och hans familj for till Hagfors igår morse. Oscar skulle ju flytta in i lägenheten, så han är på plats när skolan börjar. Hans kompis Otto, från Björkskatan,  ska dela lägenhet med honom. Då blir dom Vikingar.
 
Ingen sol än idag. Men man kan inget göra åt det. Bara ta vädret som det är. Ha det nu så höres vi!
 
Lusthuset som väcker minnen.
 


Friidrott för hela slanten

Sov till 8.30  eftersom jag satt och såg en film med Matte till över 0.30. Filmen hette 21. Har nyss löst melodikrysset och ska snart se VM i friidrott från Moskva. Tyvärr är det fyran som står för sändningen. Värdelösa kommentatorer som ofta är ute och cyklar vad det gäller dom tävlande och bakgrunden. Den ena är väl häst-Johan. Tycker han kan hålla sig till hästarna. Men det är i mitt tycke förstås.
 
Blir väl att glo på burken hela dagen. Friidrott är ju en av mina favoriter vad det gäller sport. Ikväll tror jag att ettan börjar visa en ny engelsk serie. Tack och lov för ettan. Måste få tid över för en dusch också.
 
Är så nöjd för att jag tog mig till sophuset igår utan att få ont i foten. Tyvärr glömde jag tidningarna som jag skulle slänga. Men allt annat är slängt. Ska skicka Matte till Coop och hämta ut ett paket från HM. Fyra nya kuddfordral till stolarna är det. Ska vara i samma färg som mattan som bordet står på. Sen  är det frågan vad vi ska äta idag. Hm!
 
Ute tittar solen fram men tror det har varit lite kyligare än vanligt i natt. Nu ska jag vara social med min son. Ha en bra dag och hej då!
 
 
Håller tummarna för Emma i VM

Det kommer aldrig va över för mig

Nu kan jag säga att jag är utsövd. Tog ett glas limoncello utblandat med sprite zero igår kväll. Naturligtvis blev jag sömnig. Gick och la mig klockan nio och sov till åtta på morgonen. Det är inte klok vad alkohol kan ställa till.
 
Igår var Isabel och kusin Madelen här en stund  innan jag for och träffade Ashley på VC. Sista besöket hos henne för på måndag kommer Åsa tillbaka efter sin semester. När jag kom hem gjorde jag en matlåda till Isabel som hon kan hämta idag. Sen åt jag middag, grillkorv av den tjocka sorten tillsammans tomatsallad. Efter disken såg jag TV en stund. Sen blev det som jag sa, sängen.
 
I natt drömde jag om Simon. Kan ha varit limoncellons fel. Eller Håkan Hellströms. För när jag hör hans sång "Det kommer aldrig va över för mig" tänker jag bara på Simon. Och det gör ont i mitt hjärta
 
 
Idag kanske Matte kommer och ska vara över helgen. Han är snäll som tänker på sin mamma och vill vara här och hålla mig sällskap. Det blir nog mycket friidrott på TV. Tyvärr på fyran. VM i Moskva börjar i morgon. Vi har ju några ess att plocka fram ur skjortärmen. Bara hålla tummarna eller tungan rätt i mun. Hihi! Men ser fram emot att se Bolt och hans lopp. Tycker han är bra. Ja nu är det snart lucnhtid. Så är det när man sover länge. Hoppas ni får en bra dag. Hej då!
 
 
 
 

Solen skiner idag

Ensamheten finns det en ort i Sverige som heter. Jag tror jag ska flytta dit. Tror att jag ska passa in där i min ensamhet. Trodde jag skulle vänja mig vid att vara ensam, men inte än i alla fall.
 
Har druckit kaffe och ätit en lingongrova med kokt skinka och tomatsallad. Gjorde en tomatsallad med salladslök igår. Köpte ett kilo tomater för 15 kronor. Billigt och gott. Stekte också en bit benfri kotlett i ugn. Så nu har jag mat flera dagar. På stekskyn gjorde jag en sås alá Morberg. Smaskigt! Så nu kan jag skiva tunna skivor av köttet och äta med potatis eller pasta. What ever!
 
 
Klockan 15.15 kommer bilen som ska köra mig till VC. Det blir bara en snabbis om jag får bestämma. Igår kväll såg jag faktiskt en engelsk film på fyran. En deckare. Med allt vad det innebar med avbrott för reklam och nyheter. Inte är det så att jag återkommer till den kanalen så snabbt. Men i brist...........
 
Så var det slut för denna förmiddag. Nu väntar den sköna duschen. Ciao!
 
 
 

Främlingar

Ser ut som en mörk dags början när man tittar ut. Regnet hänger i luften. Skönt för alla soldyrkare att få en paus. Frukosten är avklarad och har beslutat att inte bestämma nåt att göra idag. Skulle så stort putsa fönster igår men mina axlar sa nej. Fick en ruta på insidan putsad och sen tji mer. Så arg jag kan bli. Får hoppas att nån kan förbarma sig över mina fönster. Innan vintern.
 
Hörde nyss på radion att dom har upptäckt att snus är lika farligt för gravida som cigaretter. Så förvånad jag blir. Forskningen fortsätter så att dom i framtiden kan sätta varningstext på snusdosorna. Hm!
 
Sen är vi inne i den tid då folk på FB varnar för främmande bilar som kör omkring. Komma hit till norrbotten och köra omkring på vägarna är ingen hit. Det kan ju vara bovar som spanar. Titta på bebyggelse, natur eller bara kolla nån adress kan man inte göra. Främmande bilar som kommer söderifrån gör rätt i att vända i Jävre, typ. Nog finns det bovar i södern, det ska gudarna veta, men vänta med att dömma till dom gjort nåt. Har en kompis som var i USA och tillsammans med tre vänner bilade i landet. Polisen tog dom och satte dom i häkte för att dom åkte omkring och kollade. Dom hade ju ingen bekant på den orten utan skulle bara passera. Fick sitta i häkte tre dagar innan dom blev kollade och släppta. Hon åker aldrig mer till USA det kan jag lova. Fick inte ens en ursäkt.
 
Igår såg jag på TV. Började med den förbjudna allsången. Har förstått att det inte är fint att kolla på den. Jag brukar inte se den men i brist osv. Kul att se alla glada människor. Nu var det väl inte så kul artister i mitt tycke. Men Tommy Körberg och hans gäng är ju kul. Sen såg jag Montalbano och Bates motel. Trött till tusen däckade jag sen.
 
Jag har kvar en flaska limoncello i kylen. Tror jag smuttar på ett glas i kväll. Nu säger jag hej då för idag!
 

Sol ute och sol inne

Tisdagen har börjat med dis men nu ser jag att solen tittar fram. Det blev en ganska fin dag igår. Varm och skön fast lite blåst på Storheden. Var ju först hos Ashley för omläggning och sen bar det iväg till Ica Maxi efter mellanlandning på Smedjan. Det är ju så ibland att man får dela bil med nån. På hemvägen fick jag fara förbi Bergnäset. Så det blev en sightseeing tur igår. Köpte lite bröd och frukt.
 
När jag kom hem värmde jag lite ärtsoppa och sen vila. På kvällen kom Isabel och satte på mitt strumpbandage som redan lossnat på höger fot. Tur hon finns som assisterande sköterska. Såg sen programmet om folkrace. Fick lite nostalgikänslor då jag såg detta. Tänkte tillbaka på sena åttiotalet då vi tillbringade nästan varje helg på nån bana. Hela familjen var där. Härliga tider. Såg också Hunted innan sänggåendet.
 
Har varit in på tradera en sväng för att kolla vad som finns av intresse. Kan inte säga att jag blev impad. Jag ringde min vän i Örebro igår för att kolla hur hon mådde. Blev ett skönt samtal men önskar jag fick vara där i alla fall.
Nu ska jag invända solen och ringa Samhall och beställa lite grönsaker.  I dag 16.30 blir det första istränningen på Kraft Arena för SAIK. Kan känna att jag ville vara där. Inträdet är fritt så det passar min plånbok. Men!!!
 
Ha det bra nu mina vänner. Hej då!
 
 

Storhedenshopping

God morgon mina vänner. Började dagen med att se The Paradise från gårdagens sändning. Igår kväll såg jag på åttan. Först Foyle´s war och sen Brottet och straffet. Lämnar alltid ettan play för det är mest tillförlitligt. Ettan kan man lita på i alla väder.
 
Igår kom Isabel med min matta från Matte. Så nu ligger den framför soffan. Och bordet är ställt på ryan. Får då se när jag börjar med fönstren.
 
Snart kommer taxin som ska ta mig till VC och efter omläggningen far jag till Storheden. Måste ta ut pengar samt posta ett brev. Sen är det alltid nåt jag behöver, t ex Leksandsbröd.
 
Nu har jag upptäckt flera sidor på FB som köper och säljer. Älvsbyn vet jag om men har gått in på Piteås och Luleås. Bättre för mig med Luleås om jag ska köpa nåt. Får vänta att kolla när jag har råd att köpa nåt. Såg att dom sålde en diskmaskin för 1500 kronor. Den såg verkligen fin ut. Fast jag är i första hand ute efter en fåtölj. Måste ha nåt skönt att sitta i framför TVn. Det har blivit en plåga att se på TV.
 
Vädret idag är en så länge inget att hurra för men det kan bli bättre får man hoppas. Fick ju se solen lite grann igår. Nu är det dags för mig att hoppa i kjolen och sen ut i förrådet att hämta rulatorn. Hej från mig idag.
 

Tag en dag i taget

Söndag morgon och solen visar sig faktiskt. Hoppas det håller i sig hela dagen. Började så stort städa igår men efter det att jag flyttat bordet och dammsugit ryamattan var det stopp. Hur kunde jag tro att jag skulle kunna orka flytta det tunga bordet upp på mattan. Så nu står det där och blockerar halva rummet. Funderar på om jag ska våga fråga nån som går förbi om hjälp. Annars vet jag inte. Det ger sig väl.
 
Igår såg jag lite simning och sen på nian "Kommisarie Gently" . En deckare i min smak, engelsk naturligtvis. Jag kommer att se nästa lördags avsnitt. Nu lyssnar jag på radio fyran och Fredrik Virtanen som har Louise Hoffsten som gäst. Hon berättar om sitt liv, ganska intressant.
 
Undrar om jag ska fortsätta med lite städning idag. I morgon går ju halva dagen åt till omläggning. Fortsätter jag så här blir det väl aldrig klart. Blir att leva i en soptipp till slut. Bläh!!!!!!
 
Ha nu en fin dag. Hej då!
 
Drygt en månad till seriestart.
 
 
 

Lördag den tredje augusti

Efter en urtråkig kväll framför TVn gick jag och la mig före tio. Nu är jag på igen och lyssnar på Lisa Syrén. Har intagit det obligatoriska kaffet tillsammans med en grekisk macka. Jag lovar ingenting idag beträffande städning. Igår hade jag så stora planer i det lovande vackervädret. Och sen regnade det mest hela dagen. Därför inget lovande från min sida. Ute ser det dimmigt ut och den utlovade solen skiner med sin frånvaro.
 
En dusch ska jag i allafall kunna prestera efter melodikrysset. Till lunch steker jag vitkål med falukorv. Det gillar jag. Vitkålen är ju billig nu och jag betalade tre kronor för ett huvud. Så det har jag råd att äta utan att snåla. Annars tar taxiresorna till VC ett stort hål i min plånbok. Och inget sparande kan jag mäkta med, så en skön fåtölj får jag vänta med. Tillika ett bord med stolar. Men så fort mina tår har läkt sätter jag igång med sparandet igen. Är glad att  jag hann köpa tvättmaskinen innan jag började med taxiresorna. Nu slipper jag i alla fall gå till tvättstugan i vinter. När man var frisk och kry tänkte man inte på allt som skulle kunna vara svårt om man drabbades av sjukdom. Suck!!!!
 
Nu ska jag göra mig klar för melodikrysset och sen duschen. Får se om jag får nån hjälp idag med påtagning med bandagestrumporna. Eller vara utan till måndag. En strimma sol ser jag nu. Men det känns långt borta. Har läst ut Katerina Janouch bok "Modershjärtat". Inget för mig att läsa. Tyckte den var tråkig och rörig. Inget mer från denna författare för mig. Nu blir det en svensk deckare. Ciao!
 
 
 
 
 

Byta TV kanaler

Klockan är nu nio och det är fredag den andra augusti. För en stund sen öppnade sig himlens portar och världens skyfall kom ner. Nu har det lugnat ner sig och lulebos ungdomar som är här utanför och rensar rabatterna kan fortsätta sitt arbete. Trodde att det skulle vara strålande solsken idag. Har för mig att SMHI lovat det. Men dagen är inte slut än.
 
Igår såg jag dokumentären om Senna. Hans liv och död. Hans liv som formel 1 förare. Och avåkningen som blev hans död 1994. Som tur är att ingen har omkommit efter honom i formel 1. Kommer också då ihåg Ronny Petterson som omkom så onödigt i Italien på sjuttiotalet. 
 
Får se om jag blir så pigg att jag städar idag. Blir det bra väder kanske jag går en promenad. I morgon får ni veta hur det blir.
 
Äter rester idag. Till lunch pannkaka och till middag rotmos med fläskkorv. TV i kväll bjuder väl inte på nåt kul. Måste kolla upp om jag kan byta ut några kanaler i mitt utbud. Det finns flera kanaler jag aldrig ser på. Tänk om man fick byta ut fyran.
 
Ha det bra min vänner och hej då!
 

Rotmosdag

 
 
Torsdag håller på att gå mot kväll. Startade dagen med kaffe och grekiskt lantbröd med skinka på. Sen en dusch innan VC och omläggning hos Ashley. Fick vänta länge på bilen som skulle skjutsa hem mig. Är så less all denna väntan. Vi som går mot döden har inte tid att vänta. Har så mycket att göra innan vi lägger näsan mot himlen. Skämt åsido, men nog är livet mer värdefullt än att vänta på sura chaufförer som behagar skjutsa mig hem. Kunde jag gå skulle jag hellre göra det.
 
Gjorde rotmos när jag kom hem. Mycket gott kan jag säga.Sen blev det en vilostund och snart ska jag diska. Blir väl nåt lätt till middag eller lite pannkaka. Undrar vad dom visar på TV ikväll? Har inga stora illusioner om det.
 
I morgon eller på lördag ska jag försöka städa lite i TV rummet. På söndag får jag hem min nya matta så då vill jag att det ska vara färdigstädat. Ryamattan ska flyttas under matbordet och den nya mattan ska ligga framför soffan. Har en idé om att om ryan ligger under bordet så syns inte all skit (smulor och sånt) mellan dammsugningarna. Om än jag nu vet att det är smuligt, så syns det inte. Lat-Maja tror jag man kan kalla mig. Skulle nog också ta fönsterna. Få se vad mina axlar tycker om det då?
 
Det har varit molnigt idag med det klarnar upp nu. I helgen ska det bli finväder säger dom. Vi får se!
 
Jag hör av mig i morgon. Ciao!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0