Jag minns OS 1968

-15 grader och det blåser. Alltså inget uteväder enligt mitt tycke. Har nyss fått mitt ben omlagt. Jag är så glad att det finns nån som kan ta hand om mitt ben. Tur att jag inte bor på Haiti, hur skulle det vara?

Jag trivs i mitt nya sovrum. Matte ska få ta ett kort med sin telefon så att jag kan lägga ut det på bloggen. Jag kanske gör det i morgon, om jag kommer ihåg det. Har inget speciellt som jag ska göra i dag. Det blir nog att läsa boken som jag håller på med nu. Den är bra kan jag säga så det är inget jag lider av att läsa.

Vi ska äta ärtsoppa till lunch i dag. Pga att jag inte har handlat på länge så vet jag inte vad jag ska hitta på till middag. Har jag mjölk så blir det nog fläskpannkaka. Annars blir det korvgryta. Jag måste gå på affären i morgon. Det är bara att halta iväg dit.

Jag såg dansarna i går kväll på TV. Såg också "CSI och The District" så det blev sent i går. Men jag hade sovit på dagen så det gick bra att hålla sig vaken. I kväll vet jag inte vad jag ser. Kanske programmet om antikviteterna. Måste kolla vad det är för något i kväll.

Tänk att på måndag blir det ny månad. Och närmare våren och sommaren. Skönt att det går fort just nu i alla fall. Så är det Jokkmokks marknad nästa helg (torsdag, fredag,lördag). Men man har gjort klart sina besök på denna marknad. När jag bodde i Kåbdalis var man varje år dit. Det roliga var ju att man träffade bekanta som man aldrig såg annars. Men jag kan säga att det är en stor marknad och mycket besökare från även från andra länder tom Kina och Japan. Det är lite skillnad på Rallarsvängen här i Älvsbyn. 

Nästa månad börjar ju OS i Kanada. Då sitter man väl som klistrad framför TV. Kommer ihåg vinter-OS 1968, Grenoble tror jag det var. Jag gick i skolan då och vi hade prov i matte. Rektorn var vakt på skrivningen. Han var så intresserad av skidtävlingen att vi fick se på TV när Toini Gustafsson tog guld på 10 km. Det tyckte man var nåt stort. Hon tog ju guld på 5 km också.

Däremot var det inte så roligt när vår klass fick spåra upp med våra skidor till Nordensjöldsloppet (5 mil), mellan Porjus och Jokkmokk. Tror hela klassen läste onda ord om rektorn när vi skidrade mot Jokkmokk. Rektorn hette Adolf Olofsson, kallades Dolle. Han var en hårding och ingen tordes säga emot honom. Så vi åkte hela vägen mot  målet. Klagade gjorde vi i tysthet.

Nu är det tid för lunch. Vi hörs i morgon igen. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0