Påskafton

God morgon och glad påsk. Påskafton är det idag. Sov till åtta och Matte sover ännu. Men han var nog uppe längre än mig. Jag la mig vid tiotiden. Ska göra en Janssons till lunch idag. Kokar några ägg till det och äter även en sillbit till detta. Sen gör jag fruktsallad. Mums filibaba. Matte köpte en köttbit igår som vi lagar till middag. Det var maten det.
 
Igår skrev jag ett inlägg på FB pga några sura gubbars uttalande vad det gäller hockey. Dom sura gubbarna tog inte åt sig men det gjorde några äldre damer som kommenterade detta. Jag skrev att det mest var norrbottningar som var bittra. Jag står för detta för gubbarna jag menade är norrbottningar. Och jag ska inte dela in folk på detta vis. Enligt damerna lever jag ett tråkigt liv. Kan hålla med om detta. Mitt liv är tråkigt. Min fysiska hälsa gör att jag inte kan leva nåt annat liv. Men jag behöver inte bli elak för det. Och dom sura eller bittra gubbarna är elaka. Tycker bl a att vissa hocheyspelare skulle avlivas. Och kanske damerna håller med, vad vet jag. Jag tänker inte be nån om ursäkt för att jag lever ett tråkigt liv. Jag är glad för varje dag jag kommer ur  sängen.
 
På radion nu "Ring så spelar vi" med påskfrågor. Sen blir det väl melodikryss, säkert med påskanknytning det också. Hockey i Linköping ikväll. Men det kan jag inte se. Och spelar dom lika dåligt som i torsdags vill jag inte se detta. ♥
 
Ha en fin påskafton och försök ha roligt. Hej då!     

Långfredag

Långfredag och jag har sovit till 8.30. Hela gårdagskvällen ägnades åt hockey. SAIK spelade första perioden okey. Men sen blev det sisådär spel. Och vid full tid var det 2-2. Förlängning och förlust. Och spelar pojkarna inte bättre än så har dom ingenting att göra i finalen. Glädje ändå då Örebro gick upp i elitserien. Kul för närkingarna.
 
Alec kommer att vara här medan Isabel jobbar idag. Matte kom på gårdagens eftermiddag. Blir sill lunch idag och kycklingmiddag senare. Jag har lovat Alec att han ska få göra en mjuk chokladkaka idag. Han är en hejare på det.
 
Ikväll blir det mys med Alec och Matte. Isabel ska mysa med kompisar. Hon kommer hit och sover sen. Solen skiner idag också. Verkar vara en fin dag om än vi har mycket snö. Kanske man tar rulatorn med sig och sitter i solen här utanför. Bara för D vitaminet.
 
Ha en fin dag mina vänner!
 
                                        


Skärtorsdag

Inte roligt då datorn bara krånglar. Den hänger sig hela tiden. Blir knäpp på skiten. Jaja! Ikväll ser jag hockey igen. Efterlängtat efter vilan. Nian visar matchen mellan SAIK och Linköping. Hoppas pojkarna sköter sig.
 
Inget påskris på bordet i år. Inte ens en liten tulpan. Men det går väl det också. Matte kommer idag och det får väl vara min påskprynad. Ska städa lite i alla fall. Det dras ju in så mycket grus och skit med skorna. Vaknade i morse av en traktor som brummade förbi. Vet inte vad han gjorde här. Kanske skapade lite i snön. Kanske blir det mindre halt då.
 
Tänk efter i går vi in i ny månad. Ska det bli vår då? Tvivlar då jag ser snöhögen på min uteplats. Får vara glad om den är borta innan midsommar. Jag längtar hem, om än det inte ens är vår där än. Förstår nu mammas längtan då hon blev gammal, då hon längtade till söders höjder. Och då bodde hon bara 20 mil ifrån. Man borde inte lämna sin hembygd och gör man det får man se till att man tar sig tillbaka i god tid.
 
Nu ska jag ta fram städgrejerna och röja lite. Ha en bra skärtorsdag. Hej då!
 
                         
 
 

Min vanliga (o)tur

Ännu en tidig morgon. Undrar om jag håller på att bli gammal då jag får en gammal människas vanor. ? Uppe med tuppen och tidigt i säng. Det blev en spelkväll igår. Alec kom hit när Isabel var och åkte snowboard. Och det blev att spela alla olika sällskapsspel. "Tjuv och Polis", "Vem där" osv. Så jag såg inte "Mot alla odds" förrän på play i morse.
 
Idag kommer Samhall med min påskmat. Men jag får nog be Isabel att köpa lite mer förstår jag. På fredag blir det sillunch och kycklinggryta till middag. Påskafton Janssons med ägg till lunch. Kanske köttbullar till middag eller nåt. Har inte bestämt än. Kan bli laxfilé också. Troligt så.
 
Har börjat på Pernillas sockor. Fåtöljen jag såg på blocket var såld. Typiskt min otur. Igår hittade jag en vitlackad matgrupp för 500. Ingen svarade på telefon så jag meilade. Trolitvis är jag fel ute igen. Annars brukar det vara så dyrt på blocket. Förstår att det säljs fort till humant pris.
 
Ska slå en signat till Vivi. Jag ringde igår men inte heller hon svarade. Provar sen igen. Återgår till mitt kaffe och limpmackan med kalvsylta och rödbetor. Ha det nu så bra och hej då!
 
                           Efterlyser en liknande fåtölj!

Mot alla odds

God morgon alla glada. Ja alla andra också. Steg upp klockan fem när jag inte stog ut med mina tår. Gjorde kaffe och en skinkmacka. Sen, hör och häpna, så deklarerade jag. Hi, hi! Det jag gjorde var att jag satte igång datorn och klickade mig in på skatteverket och gjorde vad som ska göras. Enkelt och smärtfritt, eller hur? Så då är det klart för denna gång.
 
Nu ska jag sticka färdigt Isabels sockor. Hon behöver nog dom när hon nu har återupptagit snowboard åkandet. När nu hennes sockor är klara ska jag sticka till Pernilla. Jag har köpt garn i vitt, ljuslila och rosa.
 
Igår kväll såg jag Molanders och sen sängen. Ganska tråkigt liv jag lever. Ikväll ser jag nya "Mot alla odds". Ett gäng som ska vandra genom Nicaragua. Det inte vilka som helst, utan dom har nåt handikapp. Strångt gjort i alla fall. Det skulle väl vara som att placera mig där ute i vildmarken. Mig och min rulator.
 
Ska snart ringa och beställa veckovaror. Lite påskmat. Sen ska jag stryka en gardinkappa. Isabel är ledig idag och hon kommer och lägger om. Då ska jag be henne byta gardinkappa i köket så jag får lite somrigt i fönstret. Sätter upp en kappa som min mamma målade. Det är löjtnantshjärtan, förgätmigej och en annan blomma.
 
Hittade en fåtölj på blocket igår. Den finns i Gammelstan och jag skickade ägaren ett meil, men hon har inte hört av sig. Tyvärr kan jag säga för jag vet hur skön den är att sitta i. Mamma och pappa hade en sån. Kanske den är såld redan.
 
Nu är det god tid att duscha innan Isabel kommmer. Men först ska jag ta lite värktabletter. Så jag står ut med mig själv. Solen är framme på Hagelvägen. Men jag kan säga att det är skithalt. Ha det bra och hej då!
 
                                   

Usch!!!

Det här har jag redan skrivit en gång på morgonen. Men hux flux försvann hela texten. Min dator är helt knäpp. Det jag skrev var en massa gnäll, så det kanske inte var så underligt att det datorn inte ville se det nå mer. Inte mycket sömn i natt. Ont i leder och tår. Vet inte var gränsen går mellan värk och värk. Försöker minnas när jag inte hade ont nånstans. Då när jag for fram med min cykel i ur och skur. Sommar som vinter cyklade jag. Men det var då det.
 
Solen skiner idag också. Men halt är det här utanför. Såg en dam som slog en vurpa här utanför tian. Påsar och kassar for huller om buller. Men hon tog sig upp efter många om och men. Tur jag håller mig inne idag.
 
I morgon hinner jag inte blogga nåt då jag har annat för mig. Men jag hör av mig på tisdag igen. Ha en bra söndag och hej då!
 
                                

Idag är det också sol och plusgrader

Nu tar jag en stund med bloggen innan det är sovdags. Lagom till melodiskrysset kom Alec hit. Han skulle vänta här på sin pappa som inte var riktigt frisk. Han åt lunch här och pappans flickvän hämtade honom vid 14.30 tiden. Oscar hann också titta in. Han var hos en kompis här på Björk och hämtade sin kvarglömda tröja. Han skulle ner på stan en sväng men kommer kanske hit senare. Ja ungarna har ett strängt scema nu för tiden, då dom ska uppfylla allas behov.
 
Såg damernas skidtävling från Falun. Men har nu beslutat mig för att sluta se på det. Hur roligt är det att se  när det är samma som vinner hela tiden. Det gäller även herrarnas tävlingar. Finns roligare att göra. Och världsmästerskapen kan vi väl kalla norska mästerskapen. Och sen veta att andra som ställer upp är bara inbjudna att delta. För syns skull. Ingen annan har ju en chans.
 
Ikväll ser jag Lasse Cronérs program och Mr Selfridge. Håller på att göra en handlingslista till Samhall i veckan. Påskmat som jag inte köpte igår. Köttfärs och kyckling t ex. Matte kommer hit i påsk och då ska vi äta gott. Sill och ägg bland annat. Janssons, köttbullar och kycklinggryta med svamp, skalade tomater och grädde. Smaskens!!!!!!!!
 
Jag är en riktig klumpeduns. Pga mina reumatiska fingrar tappa jag saker hela tiden. Nyss tappade jag mobilen som gick i flera bitar. Efter många om och men fick jag upp bitarna från golvet med tången. Och jag lyckades sätta ihop den till slut. Jag är glad att jag kan skriva på datorn. Att skriva med en penna nu är svårt. Får se om det ger sig. Men jag får nog hålla mig till datorn. Synd att inte alla mina bekanta har dator. Får väl ringa till dom som jag brukar skriva till.
 
Ska söka mig nåt att äta nu innan TV börjar. Ha en bra lördag kväll. Hej då!
                            
 
 

Ljusa morgnar

Jag börjar dagen med en dust med datorn. Den har blivit knäpp. Rätt vad det är hänger den sig bara. Och det vet ju alla som har en dator hur det är. Till slut vill man bara slänga ut skiten genom fönstret. Kanske att jag stänger av den om den inte sköter sig.
 
Rostat bröd på lemon curd och hushållsost. Det enda pålägg jag kan prestera. Till det en mugg kaffe. Och sen börjar dagen. Undrar om jag ska fara på Ica Maxi idag. Kan ju bunkra upp för påskhelgen som är nästa vecka. Jag har slut ägg och det måste man ha när det är påsk.
 
Vad se på TV ikväll? Det vet jag inte ännu. Fredagar är inte direkt min TV-kväll. Men jag får väl ta fram boken. Mina tår småvärker. Jag tog två panodil när jag steg upp men det tar ju en stund innan dom verkar. Isabel var ju här och la om igår. Undrar hur länge man ska använda salvan? Frågade doktorn när jag var dit, men han sa att han inte var specialist på sår. Så han visste inte. Jag vet inte heller. Såren har blivit lite mindre men det har inte bildats nån skorpa. Ska det inte vara en skorpa innan det läker ihop? Trodde det!
 
Så ljust det är på morgnarna nu när man vaknar. Snart ska vi väl ställa om klockorna till sommartid. Och om nån månad är det ljust dygnet runt. Då får vi igen det ljusa som vi missade under vintermånaderna. Jag längtar till dom härliga kvällarna då igelkottarna kommer och hälsar på. Då får dom lite frukt att mumsa på.
 
 
Ha nu än bra dag i solen. Hej då!
 
 

 

Sällskap

Soligt och kallt. En riktig marsdag. Vad göra idag måntro. Matte sitter vid frukostbordet med sin gröt och äggmacka. Igår kväll blev vi sittande vid TV-n. Bl a såg vi Efterlyst. Fantastiskt vad svenska folket kan vara med och lösa brott.
 
Isabel kommer idag och lägger om. Hon ska också skjutsa Matte till bussen på eftermiddagen. Sen blir allt som vanligt igen. Det är så roligt när Matte är här så man får lite sällskap. Därför ska jag sluta skriva nu och vara sällskaplig med honom. Jag hör av mig i morgon igen. Ha det bra och hej då!

Vårdagjämning

Ganska murrigt ute. Inte så att jag längtar ut direkt. Matte kom igår och har sovit här i natt. Nu på morgonen har han farit till Sunderbyn för att träffa sin doktor. Men han kommmer tillbaka och ska vara här tills i morgon. Har beställt matvaror från Samhall. Och dom kommer nog på förmiddagen.
 
15.35 börjar slottssprinten på ettan. Hoppas att Emil vinner. Han är outstanding vad gäller sprint. Men innan det är det ju Emmerdale.
 
Joakim har namnsdag idag. Även Kim som vi kallade honom för när han var liten. Jocke fick han heta när han kom till Örebro. Kärt barn har många namn. Eller hur?
 
Vårdagjämning är det idag. Dag och natt är lika långa. Kan det verkligen stämma? Ja om sakkunskapen säger det så är det nog så.
 
I Älvsbyn händer mycket. Nu har en trettioårig man blivit skjuten i en trappuppgång på Storgatan 2. Mitt emot huset jag bodde i förut. Nån gärningsman är inte gripen. Den skjutne är känd av polisen. Skulle inte förvåna mig om han har skjutit sig själv. Mannen är opererad och vapnet hittat. Det var ju inte så många år sen en man blev knivstucken till döds  på Storgatan 5. Rena gangstertillhållet kan man säga. Hoho!
 
Nu ska jag diska efter frukosten. Ha en bra onsdag och hej då!
 
                                                  

En mulen dag

Har nyss duschat och så har Isabel varit hit och lagt om. Stackars hon som är så stressad och måste ändå komma hit och hjälpa mig. Nu skulle hon träna, hämta ut pengar till mig och sen på jobbet. Jag har ringt och beställt varor. Det är det jag ska ha pengarna till. Varorna kommer i morgon.
 
Önskar att jag blir lite piggare nu i veckan så jag kan fara ut lite och shoppa (bara nåt nödvändigt). Typ shampo och sånt. Kanske också äta nåt gott. Men det är kanske inte så kul att göra det ensam.
 
Ikväll ser jag på trean programmet där kändisar gör simhopp. Fick inte se hockeyn igår pga att jag inte har den kanalen. Men SAIK vann i alla fall. Nu är dom klara för semifinalen, men vet inte än vilka dom möter där. Hoppas orken är kvar då. ♥
 
Snart ska jag se Emmerdale. Inget Holby City idag då det är curling. Sen blir det att klura ut vad man ska äta idag. Inte det lättaste precis.
 
Ha nu en bra dag. Hej då! 

Ont i ryggen

Ont i ryggen och jag kan konstatera att det måste vara sängen som är boven i dramat. Jag är nog för tung för att ligga i den. Vad göra? Jag har inte råd att köpa en ny. Ska jag fortsättningsvis sova sittande. Men jag har inget skönt att sitta i heller. Hade jag nu kunnat komma ner på golvet så hade jag kunnat ligga på en madrass. Jag vet att min mamma hade lånat en säng från sjukan. Kan man göra det fortfarande? Annars blir jag tokig om jag inte får sova.
 
Tvätta idag. Jobbigt blir det. Solen skiner men jag tror kylan är kvar där ute. Såg ett program om Afrika igår. Där var det varmt kan jag säga. Över 45 grader och i Sahara är det ändå varmare. Där skulle jag inte vilja bo. Då föredrar jag kyla. Fast lagom är bäst.
 
Jag har börjat på ett par sockor till Isabel. Två olika blåa färger och vitt blir det. Men det går knackigt med mina händer. Måste tvinga mig att använda dom så jag inte helt stelnar i lederna. Sen har jag en beställning på en gul-svart tröja till Milla. SAIK:s färger på den svarta frallan, snyggt.
 
Jocke for med flyget till Berlin i morse. Han ska till Brandenburger och jobba. Ikväll är det hockey igen. Hoppas vi vinner så att vi slipper slåss mot Brynäs mer. Matchen spelas i Gävle.
 
Nu ska jag göra klart för tvätt så att jag kan se Emmerdale innan tvättid. Håll tummarna för att ryggen blir bra igen. Hej då!
 
Min säng som har varit så skön har blivit boning för onda andar, tror jag.

Söndag utan sol

Min rygg är stel och konstig och värker. Kan det vara sängens fel? Min sköna säng har förvandlats till en, jag vet inte vad. Matte tror att jag sitter för mycket. Kan vara så när man inte klarar av att gympa. Tur att det finns panodil.
 
Alec kom hit en sväng igår. Vi åt grillkorv när telefonen ringde. Det var Jocke och hans familj som var på ingång. Med sig hade dom de tre gulliga hundarna Hedvig, Folke och Milla. Helt plötsligt var det liv i huset. Vi spelade yatzy och Pernilla duschade mina blommor som hänger i ett av fönstren (Fuskblommor).
 
Dom har hängt där sen jag flyttade in. Tror ni dom var dammiga? Tur det finns rörliga människor som kan hjälpa mig. Jocke beställde pizza. Isabel kom och hämtade Alec och sen såg vi matchen SAIK mot Brynäs. Ingen bra match men vinst för SAIK med 4-1.
 
På kvällen for mina kära hem. Det blev tyst och tomt här. Såg TV en stund bl a Mr Selfridge. Sen sängen (den elaka) ?.
 
Ikväll börjar ettan visa Mästarnas mästare med bl a Torgny Mogren och Magdalena Forsberg. Ska bli kul att se det. Ingen sol än så länge idag. Hoppas inte att det blir snö. Är visst en liten varning för det i norra delen. Huh!
 
Ha en bra söndag och hej då!

Lördag förmiddag

Känns kyligt idag också men har blivit lovad varmare under dagen. Just nu "Ring så spelar vi". Försöker hänga med i frågorna för att låta hjärnkontoret får lite gymnastik. Har ätit frukost och ska senare se femmilen från  Holmenkollen. Så är det ju hockey idag också. Hemmamatch för SAIK. Må dom vinna.
 
Prinsesan Lilian begravs idag i Storkyrkan. Det visas på TV. Jag har ingen relation till henne. Har hört att hon var en fin människa. Men jag ska inte se detta. Däremot såg jag en film igår kväll på ettan. "City by the sea" med Robert De Niro. En sorgsen historia. Det är så skönt att se en film utan reklamavbrott. Hoppas Svt håller fast med det.
                    
 
Igår städade jag sovrummet ordentligt. Vände också på sängen samt bäddade rent. Då har jag sovit gott inatt. Men nog har jag ont lite överallt. Även i ryggen. Men mest i händer och tår.
 
Vad ska jag äta idag? Ingen aning. Det är väl inte så noga. Bara det mättar. Snart melodikrysset. Ha en bra lördag hörni. Hej då!
                                           
                                                         
 
                                           
 
 
                                   
 
                                  
 
 

 


Många mål blev det

Ny vinst för SAIK igår. 7-3 blev det . Börjar bli orolig att pojkarna ska bli övermodiga. Bara att dom fortsätter kriga. Som jag måste fortsätta kriga mot min smärta. Undrar varför jag har så mycket ont just nu. ?
 
Det har varit en kall natt som vanligt. Kan tro att det blir en solig dag idag också. Har läst lite i AB bland annat om Nordkorea och deras attityd. Ser bilder på nordkoreaner med förvridna ansikten. Förvridna av hat. Undrar vem som uppfostrat dom.
 
Ska snart in i duschen. Måste det om än inte Isabel kommer för omläggning. Hon har väl så mycket att göra. Önskar att jag vore självgående. Har inget planerat för helgen. Blir väl bara att slöa. Skönt att få slippa mello i morgon. Ettan kommer att visa ett program med Lasse Croner. Smartare än en femteklassare, eller nåt sånt heter det. Ganska kul. Ikväll en film med Robert De Niro. Om jag nu orkar vara uppe så sent (efter tio).
 
Skulle behöva städa lite. Få se om orken räcker till. Idag äter jag stekt laxfilé med stekt potatis till lunch och till middag blir det lättkorv med stuvad vitkål.
 
Nu in i duschen, så skönt. Ha en bra fredag! Ciao!
 
                                    

Ännu mera sol

God morgon mina vänner. Fortsatt kyla men det kan bli lite varmare mitt på dagen. Värken håller i sig idag också. Skulle ju göra så mycket nyttigt, men får vänta med det. Kan inte ens öppna en nyköpt Ajaxflaska så jag kan skura toalettstolen. Jag brukar göra det varje morgon men idag går det inte.Nu står den på bordet och väntar på att nån ska komma som kan hjälpa mig öppna den. Får se hur länge det blir.
 
Igår såg jag den svenska kocktävlingen, Efterlyst samt Chicago fire. Ikväll blir det nog hockey på nian. SAIK spelar mot Brynäs i Gävle. Blir att hålla tummarna då. Önskar att mitt lag tog fyra snabba vinster så att dom fick vila innan nästa motståndare. Visst får man önska?
 
Blev bra när samhall handlade igår. Blir nog att be dom nästa vecka också. Och sen kan jag fara på en liten shoppingtur i slutet på veckan. Stoppar en Kungen av Danmark i munnen. Dom är sockerfria. Har nog funnits länge. Redan när jag var barn fanns dom.
 
På radion är det norrbotten för hela slanten. Naturligtvis skryter dom om Lulehockey som vann över Frölunda går. Precis som jag skryter om mitt ♥ lag. Igår var det sprint i Drammen men det gick inget bra för Emil J. Han har ju redan vunnit sprintcupen, så det gör inget. Men jag skulle önska att han vann allt. Majorov är i VM-final i konståkning. Canada är värdland (staden heter London). Ännu nåt att skryta om när man bor i Luleå. Annars är jag inte så mycket för att skryta.
 
Nu har jag sparat 1300 men det är långt till 7000. Ska ju sätta ut mitt furubord med stolar på blocket. Kan väl få lite för det. Och ingen vinst på postkoden.
 
Ha det bra och hej då!                 
 
 

1-0 i matcher

Kallt idag. Enligt radion varierar det mellan 20-28 grader. Luleå är ju byggt på flera samhällen, typ Björkskatan och Hertsön. Tycker det är långt mellan stadsdelarna. I Luleå måste man nästan ha bil. Visserligen finns det bussar men dom går ju inte alltid. T ex är det halt kör dom inga bussar.
 
SAIK vann över Brynäs igår med 5-0. Men det är många matcher kvar. Bäst av sju är det som gäller. Brynäs blev ju svenska mästare förra året. Så allt kan hända.
 
Gammelkroppen min är trött. Ont nästan överallt. Igår eftermiddag tillbringade jag i sängen med en bok. Dorothy Koomsons "Kvinnan han älskade" . Har nyss börjat med den så jag kan inte säga hur den är.
 
                                          
 
Återkommer med det. Idag kommmer Samhall med varorna jag beställde igår. Funkar det bra kommer jag att beställa fler gånger. Då slippar jag lasta ner rulatorn när jag handlar. Kan fara och bara handla lite smått och gott. Resten överlåter jag på Samhall. Tror det kostar ca 30 kronor och det kan det vara värt.
 
Ha en bra dag. Hej då!
    

I dag börjar det

Dåligt av Lueå kommun att dom ändrat sin webbsida och tagit bort väderinformationen. Försökt att söka igenom den nya platsen men tji att jag hittade någon väderinformation. I alla fall ser jag en glimt av solen just nu. Får hoppas att det blir samma fina väder som igår.
 
Annars kan jag meddela att jag har ont i hela kroppen idag. Gör ont till och med när jag ligger. Värst är händerna. Känns som tandvärk i alla leder. Ingen idé att sticka. Har svårt att hålla i stickorna. För att inte tala om att hålla i en penna. Har tänkt utnyttja varubeställningen idag som Samhall håller i. Om jag ringer före 13 (tisdag) och beställer får jag varorna i morgon. Ska prova detta idag. Men då gäller det att ha kontanter hemma.
 
Ikväll sätter slutspelet i hockey. SAIK valde Brynäs till motspelare och börjar med hemmamatch. Det är nu det gäller. ♥ På TV ikväll är det inget särskilt. Tur att jag har en bok att läsa. Ha det så bra ni mina vänner. Ciao!
 
                                     
 
                                                       
 
 
 

Vara en god granne

Solen har varit framme en stund men dom varnar för snö. Precis som om det inte är nog med snö. Men inget man kan göra nåt åt. Före åtta ringde det på min dörr och utanför stog en granne och bad mig ringa vårdcentralen. Hon hade svårt för att andas. Nu är det ju så att man kan inte längre bara ringa så där till VC. Man får vänta på att dom kan ringa upp och ibland kan dom inte det förrän dagen efter. Jag provade 1177 och det var samma där. Då blev det så att jag var tvungen ringa 112. Och nu har ambulansen åkt med henne härifrån. Hoppas det blir ett bra slut.
 
Idag ska jag tvätta (äntligen) klockan ett. Sen stickar jag färdigt Alecs sockar. Annars är väl allt som vanligt idag. Blir nog en TV-kväll med Molanders osv. Får se om Jocke hittar hit nåt i veckan. Han är på nån slags kurs i Sunderbyn tror jag.
 
Ha en bra dag ni snälla. Hej då!
                                                 

Många pengar kostar det

Blir nog en fin dag idag också, med -5 grader. Överlevde mello igårkväll. Men nog var det en tråkig tillställning med låtar som liknade varandra. Det proffsigaste framträdandet var Anton E med två kompisar. Bäst på dans i alla fall. Jag fäster mig vid dansnummer, pga att jag är intresserad av dans. Roligaste nummer var gubbarna. En låt man blev glad över. Sen kan jag inte fatta varför vissa länder från Europa skulle rösta i den svenska uttagningen. Helt kasst tycker jag. Vem har bestämt detta? Till syvende och sist tycker jag att dom kan flytta hela tävlingen  till TV4. När jag nu hörde att räkningen på den svenska uttagningen är  15 miljoner, passar den bäst i fyran tillsammans med all annan skit. Den stora finalen i Malmö kostar 125 miljoner. Det ska vi som löser licensen betala. Fy för den lede!!!!!!!!
 
Fick ett boktips av Karin Mannheimer i morse. "Vi som kom över havet"  skriven av Julie Otsuka. Verkar vara jättebra med en viss dokumentär berättelse i romanform. Tror jag t o m köper den. Skit sparandet!.
 
Idag kommer Isabel hit och lägger om. Det blir efter det att hon har slutat jobbet. Jag är så nöjd över mitt korta hår. Så skönt det är. Nu ska jag sätta på TV ock kolla om det är nån vintersport idag. Igår visade fyran sprinten. Ni kan ju förstå hur mycket reklam det var. Men jag fick bli glad över Emils vinst. Han är så bra. Och så glad. Alltid ett leende hur det än går.
 
Byter stol och rum nu. Ha en bra dag! Hej då!
 
                             
                                             
 

Och veckorna går

Före halv sju ringde det på min dörr. Jag var vaken och låg och drog  mig. Men jag iddes inte upp och öppna. Men nog kan man fundera över vem som ringer på vid den tiden. Efter en jobbig dag igår så la jag mig redan tio. Jag var ju till doktorn och sen på Ica Maxi. Och det där med handling gillar jag inte.
 
Läkarbesöket gick bra. Bra njurar och lever har jag. Lite högt blodtryck och på gränsen till diabetes mindre bra. Bara att banta tror jag. Ska i alla fall få träffa diabetessköterskan. Ja, ja man ska inte klaga, det är dom som har det värre.
 
Middagen igår åt jag på Ica Maxi. Det blev en grillkorv med bröd. När jag väntade på bilen som skulle frakta hem mig. Sen hem och plocka upp varorna, såg en stund på TV men jag var för trött för att njuta. Har sovit som en stock.
 
Idag blir det melodikryss och ikväll kanske schlagern. Får se om jag orkar se skiten. Ute är det -7 grader och ser att solen är uppstigen. Härligt om än det är kyligt. Ha det bra och hej då!
 
                                 

Min vänskapsdag

Fredag! Ser lite mulet ut nu på morgonen men dom har lovat sol. Ca -6 grader och det kan man leva med. Sov till sju och känner mig utvilad, just nu i alla fall. Nyklippt är jag och det känns så härligt. Nu när jag har duschat behöver jag bara ruska på skallen, så är jag friserad. Det betyder att Isabel kom och klippte mig igår samt att hon la om mina tår. Hon avslutade det hela med att hon dammsög noggrant. Jag känner mig riktigt bortskämd.
 
 Internationella kvinnodagen är det idag. Synd att det ska behöva vara en speciell dag för kvinnor. Jag är väl inte nån feminist direkt, tycker att alla är lika, man som kvinna. Det enda jag kan bli sur över är att det inte är lika lön för samma arbete. Men nu är det ju så att det ska vara speciella dagar. T ex semmeldagen, kanelbulledagen osv. På radion sa dom att det numera ska vara hela veckor i stället för dagar. Pajveckan t ex. Hm!
 
Skulle tvätta idag men måste ändra tiden eftersom jag ska till doktorn den tiden. Orkar jag ska jag också till Storheden och handla.
 
Nu mina vänner önskar jag er en fin fredag. Vi höres och hej då!
 
                                        

Ha det bra

När jag kollar ut genom fönstret ser jag solen. Just nu är det ca -10 grader men det ska bli varmare. Ser härligt ut, men jag får hålla mig inne. Får vara glad om jag kan duscha. Får också se om Isabel får tid att komma hit och lägga om tårna. Funderar också på om jag ska ta saxen och klippa av håret där jag kommer åt. Blir så irrig på långhåret. När man nu inte kan frisera sig ska man inte ha långt hår.
 
Kommer ihåg när vi bodde i Kåbdalis och det kom en frissa från Jokkmokk en gång i månaden. Då kostade en klippning 50 kronor. Och till och med jag hade råd att klippa mig. Man fick också höra lite skvaller. Det hörde som till. Härliga tider.
 
Mitt liv går på lågvarv just nu. Jag har svårt att få nånting gjort. I morgon 13.30 ska jag till doktorn på nån koll. Jag vet inte om han göra nåt för mig. Mina leder är kass nu. Tröstar mig med att det finns dom som har det värre.
 
Läste i AB att Maria Langs deckare ska bli film igen. Kul! Jag älskade dom böckerna på femtiotalet. Tror Ola Rapace skulle ha en roll där. Kanske han ska vara Christer, polisen. Ser fram mot detta.
 
Kanske jag sätter mig och stickar en stund innan Emmerdale börjar. Ha nu en bra dag. Jag ska försöka roa mig framför TV-n. Hej då!                            
                                     
 
                                                      
 
 

SAIK 114 poäng

Onsdag igen. Inte klokt vad veckorna rasar iväg. Det snöar idag också, tyvärr. Just nu är det -8 grader. Sov bra fram till 03,30 och efter det låg jag bara och väntade på att smärtlindringen skulle ta över. Men tji fick jag för inget hände och klockan sex steg jag upp. Suck!
 
SAIK vann serien och fick en miljon. Tycker det är en knäpp ordning. Jag tycker att allt skulle avgöras efter slutspel. Det vill säga svenska mästare = 1 miljon. Ja men nu är det inte jag som bestämmer. Och jag är ju medlem så jag får tacka och ta emot. Som motståndare i slutspelet valde vi Brynäs. Hoppas det går bättre än förra året då Brynäs vann finalen, över just SAIK.
 
Ska jag shoppa idag eller skjuter jag upp det som vanligt. Började sticka på sockar igår, i två blåa färger. Riktigt snyggt blir det. Skrytmaja där. Kanske jag gör nåt nyttigt nu istället för att sitta här och kolla på en skärm.
 
Ha det så bra och hej då!                  
                                                      

Provtagning

Kommer nyss från VC där jag lämnat EKG och diverse andra prover inför mitt läkarbesök på fredag. Och nu har jag rostat lite bröd som jag ska sätta ost och lemon curd på. Till detta kaffe. Isabel skjutsade mig innan hon for på jobbet. Det snöar ute och är ca 6 minus.
 
Jag har sovit dåligt i natt pga värk. Inte nog med att tårna värker, vänster handled och fingrar gnolar och har sig. Kanske jag sovit två timmar inatt. Hur ska jag orka med detta. Förr hade jag ju god sömn i alla fall. Men nu är det slut med det. 
                                                           
Jag som ska spara till nya möbler beställde en väska igår. Kanske jag inser att det är lönlöst för mig att få ihop 7000 bara så där.   
I alla fall var det 25 % på ordinarie pris. En stor mörkblå väska som jag kan frakta mycket skit i. Det är en handväska men man kan tro att det ska vara en bag. Den finns i rosa mocka också och jag var sugen på den. Men tror nog att folk ska tycka det är för ungdomligt med  rosa. Visserligen brukar jag inte bry mig om vad folk tycker. Men nu blev det så.
 
Har inget mer jag måste göra idag. Blir nog en vilodag som vanligt. Har lite garn kvar som jag kan sticka  nåt av. Skulle behöva storstäda men väntar tills jag kan hänga ut på vädring osv.
 
Ha en bra dag ni också och hej då!
       
 
 
 
 

Pappas födelsedag

Den fjärde mars är min pappas födelsedag. Min kära far som gick bort 1986. Jag kan minnas honom med glädje.
Igår var det en gulddag på skid-VM då Johan Olsson tog guld på femmilen. I över fyra mil kämpande han ensam mot guldet. Strångt gjort. I friidrotts EM inomhus fick Sverige silver i herrarnas längdhopp genom nya stjärnan Michel Torneus. Fick även en silver och brons i damernas höjdhopp. Ovanligt många medaljer till Sverige i år.
 
En kall morgon med -19 grader. Kan bli varmare under dagen och solen kommer nog lysa. Isabel for och handlade i går åt mig. Skönt! Sen duschade jag och fick mina tår omplåstrade . Kanske därför jag sovit bättre inatt.
 
Hörde på nyheterna nyss att det går utför med KF.  Dom förlorar kunder bl a. mig. Jag som varit en trogen kund, handlar numera aldrig på Coop. Jag har inte råd. Sen man fick pension måste jag tänka mig för en eller två gånger innan jag handlar. För några år sen skrev jag till Konsum Norrbotten och påtalade hur dyra dom var mot t ex Ica. Fick visserligen svar där dom sa att dom visste och skulle åtgärda detta. Det har dom inte gjort mig veterligen. Nu är väl jag som småkund inte så viktig. Men många bäckar små bildar en stor å.
 
I alla fall är ordningen återställd nu och man kan se  Emmerdale som vanligt. Halleluja! Ikväll ser jag "Drömmen om landet" och "Molanders". Ha en bra dag ni mina vänner. Hej då!
 
Emma fick brons i höjdhopp.

Vasaloppssöndag

Igår blev det ingen blogg för mig. Tyckte jag ville vara sällskaplig med Matte när jag nu hade honom här. Han for ju med bussen vid tvåtiden till Skellefteå för att hälsa på storebror. Och sen när han farit såg jag tjejernas tremil. Vilade en stund, stickade färdigt Rasmus sockor och sen såg jag TV, bl a Mr Selfridge.
 
Tjejernas tremil vanns av (gissa) Björgen. Anna Haag, in favoriit kom sexa. SAIK fick en poäng mot Frölunda. Just nu körs vasaloppet som jag hör på radion. Blir det en norrman som vinner undrar jag om jag inte skiter i skidlopp i framtiden. Femmilen körs idag i VM. Är väl sista grenen för denna gång. I Göteborg är det inomhus EM i friidrott och igår fick Sverige en guldmedalj i damernas 1500 meter och en brons i damernas längdhopp. Däremot blev det ingen final i herrarnas stav samt i damernas stav. Chans på medalj idag har vi i damernas höjd och herrarnas längdhopp. Får se hur det blir.
 
Kylen är jättetom. Skulle behöva handla. Men vet inte om jag kan ha på mig skor. I fredags fick Matte hämta tvätten då jag hade så ont i foten. Varje steg var  som en knivsmärta. Sen är det svårt för mig att duscha utan duschstrumpa.  Får se om jag kan bita ihop fram emot kvällen och fara på affären. Annars blir det i morgon. Jag svälter inte ihjäl. Har mycket fett att leva på. Måste i alla fall göra en handlingslista. Det gäller att inte glömma nåt.
 
Eliten närmar sig nu Evertsberg. Enligt reportern så är det två norrmän i täten bland herrarna. Och bland tjejerna är det en norska. Hm! Men det är ju långt kvar.
                                                    
                                                       

 Vi hörs i morgon mina vänner. Hej då!
 
 

 
 

Inomhus EM i friidrott

Vaknade sex, tog medicin och smög sen omkring för att inte väcka Matte som sov på min soffa. Igår hade jag en livlig dag. Matte kom vid ettiden. Jag hade dammsugit och snyggat till.  Värmde lasagnen och gjorde en sallad. Isabel och Alec kom hit och åt.  Sen bakade vi semlor. Alla var med och drog sitt strå till stacken. Till och med Alec hjälpte till. Han gillar att hjälpa till i köket. Jag gjorde nog det minsta. Kan kalla det övervakning av personal.

Inget Emmerdale idag. Det är inomhus EM i friidrott istället. Kan vara spännande förstås, om än det är på fyran. Håller en tumme på Johan Wissman.
 
Nu ska jag inte skriva nåt mer. Ska vara trevlig mot Matte istället, när jag har honom hemma. Igår kväll regnade det ordentligt.
 
Ha en bra dag och hej då!            

RSS 2.0