Dålig vinter nu

Idag är det 10 grader. Lite varmare kan tyckas. Men långt ifrån varmt. Sista dagen i maj. I morgon kan man säga att sommaren ska vara här. Men jag tvekar detta år. Tycker det har varit dåligt med vår och då kan man väl inte säga att sommaren är här. Tycker att man kan säga att nu är det en dålig vinter. Kan också säga att det regnar nu.

Hela världen verkar stå i brand utom i Sverige, där dom utreder om kungen varit på stripklubb eller inte. Verkar var hemskt viktigt. Själv bryr jag mig inte om huruvida det har hänt eller inte. Jag tycker vi ska intressera oss för andra saker. Hur det är i Nordafrika, Palestina, Afganistan osv. Eller hur barn har det i Sverige? Skit i kungen, han är väl inte så viktig. 

Vi har många helgdagar framför oss. På torsdag är det kristi himmelsfärds dag. Veckan efter är det pingst och sen bara två veckor till midsommar. Och tisdag efter det flyttar jag. Om jag nu får nån hjälp mer än Isabel. Alla verkar ju upptagna i andra saker. Vet inte om Matte är ledig då och det vet han inte själv heller. Annars får jag väl invänta vräkningspatrullen. 

Ingen Matte på mat idag men jag ska tvätta. Ska också packa en kartong. Men jag ska först in i duschen. Tar det med ro. Kanske jag tar en tur ut med sopor. Har gott om sopor alla dagar.

Ha det bra och hej då!   

En helt vanlig dag

Man får väl vara glad för att det inte är minusgrader. Idag 7 grader just nu och solen tittar fram lite försiktigt. Igår var det en grå och mörk dag med lite regn då och då. Tur då att mina pojkar tittade in och gladde en ensam mamma. Pernilla, Oscar och Tova var också hit en sväng.

 Hela eftermiddagen satt jag vid TV och kollade på Elitloppet. Min favorithäst, Brioni vann. Tror att den hästen förvånade hela travsverige och även mig. Bra gjort Joakim.

Sen på kvällen kunde vi fira Ingemar Stenmark som mästarnas mästare. Kul att han vann eftersom han varit bäst. Och sen fick jag se ett favoprogram som jag bara njuter av. "Från Lark Rise till Candleford". Ett sånt där händelselöst program som man bara kan se, utan att det är en massa mord och hemskheter. Precis i min smak.

Idag händer väl inget särskilt för mig. Ska börja med att dammsuga, vilket behövs nu. Gör en sallad till lunch och kanske tar en tur till Ica. Till middag vet jag inte än vad det blir. Ikväll ser jag sista delen av "Himmelblå". Och sen är det väl dags för sängen igen.

Ha det bra, vi hörs. Hej då!

Mors dag

Sista söndagen i maj är det Elitloppet på Solvalla. Synd att jag inte kan vara där. Var där med min pappa förr. En riktig festhelg kan ni tro. Åtminstone för mig och min pappa, vi älskar hästar. Stämningen var otrolig. Nu får jag leva på minnen.

Var in på FB nyss. Det slog mig att FB är mest en klubb för inbördes beundran. Det skickas så mycket kärlek till alla håll. Och så vet man hur det är i grunden och det gör mig nästan arg. Mest arg när det gäller folk som har gått bort, och man vet varför dom har gjort det. Så mycket falskhet bor det där!

Det var mycket skräp på TV igår. Slöade mest framför apparaten innan jag tog mig till sängen för att sova så skönt, ända till morgonen. Ikväll får jag se en efterlängtad serie igen. En engelsk "Från Lark Rise till Candleford". Älskar denna serie. Sen är det final på "Mästarnas mästare". Skön TV-kväll.

Lunch idag är sallad med räkor och ägg. Till det pain riche. Till middag gör jag biff Stroganoff. Matte har beställt det, har till och med köpt köttet.

Får se om Jocke och hans familj dyker upp. Jag har ju inhandlat fikabröd, i fall att. Ska försöka fortsätta med min packning idag. Men jag måste se Elitloppet på TV klockan 14. Kan inte missa det fastän jag inte har spelat nåt. Spännande!

Nu ska jag in i duschen. Ha en skön söndag. Grattis på Mors Dag! Hej då!

                                       

Tänder lampor

Hur mörkt som helst idag. Bara att tända alla lampor precis som på vintern. Nu kan man säga att "nu har våren och sommaren kommit av sig". Men det är ingenting att gnälla om, bara att hänga med. Bara jag får jordgubbar! 

Matte kommer klockan tolv på en bacon, ägg och potatis lunch, bara som snabbast innan det bär iväg till kyrkan för att bevista när Mika och Frida döper sin son, Matti.

Men innan dess blir det frukost med Birgit och melodikrysset. Min tur att göra mackor. Vad sägs om polarkaka med stekt ägg och rökt skinka.

Igår kväll såg jag på TV mest på ettan. "Så ska det låta" och en film med Denzel Washington "Man on fire", en ganska blodig historia. Idag tar nog Matte hem kortet för han ska se fotboll på trean klockan åtta i kväll. Men vad gör det.

Sitter här och lyssnar på Lisa Syren på radion. Ska snart sätta igång att bre mackor. Hinner nog duscha också, innan Birgit kommer. Ha ni nu en bra dag. Hoppas att solen skiner på er. Vi hörs och syns. Hej då!

Jordgubbar

Jordgubbar! För första gången detta år köper jag jordgubbar. Ica hade utomhusförsäljning som startade kl. 18 igår. Och jag var där och köpte två liter gubbar. När det händer nåt sånt här i byn, blir folk som tokiga. Endera är man i vägen, så man blir knuffad hit och dit. Eller man blir sprungen ner av tanter som försöker vara först till gubbarna. Herre min je, det finns ju 1000 liter, nog ska det väl räcka en stund. Jag skulle ju bara köpa två liter, men det kändes som om jag tog nånting från nån annan.

Sen gick jag in på Ica för att handla, bl a ett fyrpack med lax. Det var en skylt vid frysdisken att Icalaxen kostade 59,90 men när jag kom hem såg jag att jag hade fått betala 99,90 för laxen. Så idag går jag tillbaka med densamma. Inte kan jag betala så mycket för min mat. Känner mig lurad!

10 grader idag. När kommer sommaren? På onsdag är det juni månad, första sommardagen. Eller hur? Packar en kartong i dag också. Ni hör ju vad präktig jag är som packar en kartong om dagen. Hm!

I alla fall var det gott med jordgubbar i går kväll. Äter dom som det är utan tillsatser. Har kvar en liter i kylen som jag äter senare i dag. Till frukost kanske?

Nu sprids en smittsam sjukdom i Tyskland. Typ en magsjuka som man kan få av grönsaker.  Flera svenska golfspelare som besökt Tyskland har blivit  smittade och sjuka. Där ser ni att det kan vara farligt att spela golf. Skämt åsido är det tomater och gurka från Spanien som har med sig smittan. Man måste ju tvätta och skölja alla grönsaker innan man äter det. Gurka vet jag är besprutad, så jag brukar skala den innan jag äter den.

Nu är det dusch och sen frukost. Ingen Matte idag på mat. Men i morgon kommer han. Själv öppnar jag nog en burk pilsnerkorv att äta. Eller en hårdmacka med skinka och rena tomater. Jag önskar er en bra fredag. Hej då! 

                                 

Alec fyller 6 år idag

Jag tänker på dofter idag. Kommer ihåg att min mamma doftade gott. Hennes parfym Worth´s Je reveiens (är det så man stavar) hade en speciell doft. Kom man in i ett rum visste man om mamma var där eller inte. Det var inte så att det doftade starkt, men speciellt gott. Min mamma luktade så gott. Parfymflaskan var så liten men man behövde bara en droppe. En annan doft som jag tycker om är lukten från en tvål, Maya. Sist jag såg denne tvål hade den svart papper med en märke som en ros. Vet inte om den saluförs i Sverige. Jag köpte den i Spanien. Måste nog googla den för att se om den finns i det här landet.

Ingen värme idag, bara 7 grader. Ingen sol heller och ingen Matte på mat. Packade en kartong igår. Sen kom Birgit ner på kaffe och prat en stund. På kvällen såg jag reprisen på mästarna. Maria Brandin åkte in i finalen på ett bananskal, om ni vet vad jag menar. Lite orättvis är det väl ändå, när den sämsta är i final. Skulle inte förvåna mig om hon vinner skiten. Ingemar Stenmark och Anders Limpar är också med i finalen. Såg också "Morden i Midsomer", ett gammalt avsnitt.

Jag har ju tänkt mig ut hela veckan, men vädret har inte lockat mig. Men idag måste jag ut och handla lite till helgen. Det är ju Mors dag på söndag, så det är väl bäst att jag har fikabröd hemma om det visar sig att nån kommer ihåg detta. Några andra prospekt har jag inte idag. Jag ska nu sluta blogga för i dag och googla en stund. Ha det så bra, så hörs vi. Hej då!
 

Björnungen

Igår avlivades björnungen utanför Älvsbyn. Den hade inte funnit igen sin mamma efter en vecka, och var så utmärglad att polisen var vungna avliva den. Hur ofta händer det att en unge överges av sin mamma? Inte är det ofta i djurvärlden. I människovärlden händer det oftare. Man kan ju undra varför mamman övergav ungen. Kan ha varit så att det blev för stor folksamling runt ungen och mamman blev rädd för detta. Men det för vi aldrig veta.


                     


Som vanligt skiner solen denna morgon. Kanske för att sen övergå till moln och eventuellt regn. Igår blåste det och det är det värsta. Känns som mina leder inte gillar blåst.

Fick min första hyresavi från Lulebo igår. Hyran från 27/6 tom 31/6 och var på 558 kronor. Ska inte vara betald förrän 27/6. Betalar väl den samtidigt som julihyran. Eftersom jag inte har nån skrivare, så måste jag på banken och betala. Jag ska ha kvitton att visa upp innan jag får nycklarna.

Redan klockan 8,05 gick solen i moln, så nu vet man inte om den kommer tillbaka idag. Jag längtarefter att få sitta och njuta av försommarvärmen. Den där sköna innan den där mindre sköna sätter igång.

Såg dokumentären på ettan igår om de två danska damerna (mor och dotter) bosatta i Portugal. Dom hade varit jätterika, men nu utblottade. Inga jobb och inga pengar. Dottern var 56 år och hade inte gjort nåt vettigt i hela sitt liv. Grälade hela tiden på sin mamma att allt var hennes fel. Hon lever på sin mammas fjuttiga pension. När mamman inte lever längre har hon inget att leva av. Hur gör hon då? De är hemskt.

Till lunch idag ska det bli inlagd sill, ägg och potatis. Har några sillburkar i kylen som ska tömmas. Tänker inte flytta med en massa halvtomma sillburkar. Till middag blir det en köttgryta gjord på renkött, lök, morötter och champinjoner. Tll det grönsaksris.

Har inte bestämt än vad jag ska göra idag. Det ger sig. Ska i alla fall duscha först. Sen får vi se. Nu önskar jag er en bra dag! Hej då!

Sol eller regn?

Efter en regnig eftermiddag igår, så skiner solen nu. Pga regnet gick jag inte ut igår, utan jag blev bjuden på kaffe och äppelmunkar hos Birgit. Samt lite prat förstås. Kommer att sakna dom stunderna när jag flyttar. Hade inte så mycket tvätt så det var fort avklarat. Hann också se en matinefilm på fyran, "Fyra bröllop och en begravning", som jag sett flera gånger förut. Men jag älskar personerna i den filmen. Jag skulle nog ha platsat i detta sällskap.

Ska nog packa nån plastsäck med sängkläder, dukar och sånt. Behöver inte tänka på lunchmaten för Matte köper sallad på Centrum och tar med hit. Det tackar jag så mycket för.

Kommer jag mig ut idag då? Ser redan ut som att det är moln på gång. Island är ju på gång nu igen med askmoln. Hoppas det inte är sådana moln som tornar upp sig över länet. Bättre då med regnmoln. Stackars islänningar som har dessa vulkaner.

För mig händer inget särskilt idag. Allt är lugnt och skönt. Hoppas att jag kan gå till affären. Kylen gapar snart tom. Hade det varit säsong på jordgubbar, hade jag nog gått i regnet också. Snart så är vi där. Mums!

Ha en bra dag så skriver jag i morgon igen. Hej då!

Fy världen!

I dag startar jag dagen med 12 grader. Förhoppningsvis kommer det varma vädret nu.

 Har nyss läst PT och AB. Undrar om världen är sjuk med allt skit som händer. Präster som är sexistiska. Och inte bara än. Visst kan man förvänta sig mer av präster? Likadant är det väl inte så, att man förväntar sig att kvinnor ska vara pedofiler. Så sjukt! Fast kvinnor vill ju vara som män. Är det därför dom blir pedofiler? Och hur kan man förgripa sig på ett barn? Och sen kan man ju prata om alla krigiska handlingar som händer i världen. Och alla mord? Jag är glad för att jag lever i min lilla trygga värld, men jag lider med dom förtryckta.  Men jag önskar jag kunde göra nåt åt skiten!

I dag ska jag tvätta. Det är väl det gamla vanliga måndagsnöjet. Ska göra lunch som blir soppa på vårlök och eventuellt broccoli. Vad jag gör till middag är inte klart ännu. Få se vad jag hittar på.

Blir det nån kartong packad i dag? Eventuellt. I alla fall en säck med kläder eller nåt sånt. Kanske jag tar en  tur ut också, skulle behöva hämta ut en slant på banken så jag har lite kontanter hemma. Är det sol då jag går ut, är det ett plus.

I alla fall ska jag duscha nu, det är ju en vanlig sysselsättning för mig. Så lat blir jag aldrig att jag inte orkar duscha. Nu slår det mig att jag längtar efter bärkräm. Det har jag inte ätit sen i somras. Måste köpa hallon och blåbär och göra det till lunch nån dag. När det blir varmare.

                                      
                Nu blir det duschen så hej då!
                                     

Våren är här, visst!

Ja solen skiner så här på morgonen, men det brukar den ju göra innan molnen kommer fram. 9 grader just nu och inte så mycket blåst. Ja, ja!

I alla fall har jag sovit gott och ätit frukost. Två polarpärlor med skinka på och en stor mugg kaffe. Gott! Idag ska jag packa lite. Börjar med fotoalbum och spel. Gäller att fördela grejerna i kartongerna, så att det inte blir så tungt.

Lunch idag blir en redd grönsakssoppa och till middag köttbullar med potatis, sås och lingon. Gör också en grönsallad till det.

Ska också ut med en del sopor. Tidningar och sånt. Orkar jag så dammsuger jag också. Hade en dålig dag igår men känner mig piggare idag. Och då börjar jag planera sånt som jag inte orkar med, när det blir framåt eftermiddagen. Men man lever ju på hoppet. Nåt ska det väl bli.

På TV igår såg jag "Kommissarie Lewis" (med Mattes kort). I kväll ser jag "Morden i Midsomer" om jag har kvar kortet. Orkar inte med mästarna så länge Maria Brandin är kvar. Tål inte se hennes självgoda leende, nästan hånfullt. Skulle inte förvåna mig om hon vinner hela skiten fastän hon är sämst i nästan allting. Bara p g a att hon är lång. Bläh!

Igår såg jag att björkarna har slagit ut. Det måste ha hänt för några dagar sen, fast jag inte sett det. Då ska det väl vara vår nu då. Jag har då inte haft några vårkänslor men den tiden kan väl vara förbi för min del. Lika skönt det. Nu ska jag sätta igång med nåt nyttigare och sluta skriva. Ha ni en bra dag. Hej då!

Storforsen

Idag sänder P4 Ring så spelar vi från Storforsen. En reklam för Älvsby kommun. Storforsens hotell har en webbkamera på taket som gör att man kan se forsen. Tyvärr funkar det inte idag så jag sätter in en stillbild.

                   

Jag är för lat för att ta mig dit, bara för att se Lisa Syren. Bättre sitta hemma vid radion och lyssna.

Jag är helt oduglig vad det gäller packa och sånt. Packade en säck med vinterkläder och hade tänkt packa en kartong med fotoalbum o dyl. Då gick jag bet på att sätta ihop kartongen. Jag blir så less på mig själv och min oduglighet. Men det är inget att göra åt.

Till lunch idag gör jag sallad med räkor. Och till middag tacos. Matte är ju ledig idag så han dyker upp, men innan dess kommer Birgit och löser melodikrysset. Det är hennes tur att göra frukostmackorna och det blir säkert goda sådana. Jag vet att hon bakade mjukkakor igår så det blir väl såna mackor. Hon är så duktig.

Före det ska jag duscha så jag inte skrämmer upp Birgit. För att tala väder, så är det mulet än så länge idag. Men det hinner ändra sig innan kvällen. SMHI lovade en fin helg men det kanske var nån annanstans. Skit i det nu. Jag bryr mig inte. Hoppas i alla fall att ni har det bra. Hej då!

Jag får paket

Fredag och solen tittar fram så sakteliga, 13 grader nu kl. 9.22. Kanske det kan bli varmare i dag. Var ju ut en stund igår och då var det inte så himla kallt. Regnet hade också avtagit på eftermiddagen.

 Fick två paket som jag fick hämta ut på Ica. Det ena var från Året Runt, en vinst som bestod av en planteringsspade, ett par trädgårdshandskar, en handcreme och ett lipgloss. Det andra paketet kom från min goda vän Maud i Lund. Det var två pannvantar utformade som skånehus och en liten söt duk i korsstygn. Vad glad jag blir när jag får paket. Då släktar jag på min far som vart som ett barn när tomten kom på julafton.

Får se om jag går ut idag. Beror på om vädret lockar. Har ju handlat så jag klarar mig över helgen. Appropå handla, igår när jag var på Ica och kom till kassan, kom en manlig expedit och plockade upp mina varor på bandet och sen packeterade varorna i påsar. Vilken service! Kanske han såg hur jobbigt jag hade med detta och ville hjälpa till.

Kanske jag tar en tur med dammsugaren idag om än det är rörigt i mitt lilla hem. Ska också packa vinterkläderna, dom ska jag väl inte behöva längre. Sen ska jag diska två dagars disk (inte mycket).

 Har också betalat räkningarna. Sista hyran till denna hyresvärd. Vi fick ju en saftig hyreshöjning sist. Det berodde på att en av grannarna hade förstört så mycket i lägenheten. Så när han flyttade fick hyresvärden rusta för över 100 000 kr. Vem får betala detta, jo alla hyresgäster på sina hyror. Det är väl inte rätt? Men så är det i detta fall. Bläh!

Skönt att jag får flytta från detta hus (från dessa hyresvärdar). Kanske jag slipper skräpet också som ligger runt huset. Tomma ölburkar, cigarettaskar, glasspapper och andra papper, fimpar, portionssnusar, glaskross osv. Kunde jag så skulle jag städa, men jag kan inte stå på huvudet och plocka skräp och den så kallade vaktmästaren är äldre än mig. Endera ser han dåligt (skräpet) eller han har lika svårt som mig att stå på huvudet. 

Ingen matlagning idag heller. Men jag ska duscha nu innan jag ska sätta igång med packningen. Jag hör av mig imorgon mina vänner. Ha en bra dag och hej då! 

                                    

Regnväder

Ingen värme idag heller och bara 5 grader. Inte nog med det, så regnar det också. Regnet behövs så det är inget att säga om det. Men värmen! Och idag måste jag ta mig ut, trots vädret. Och trots värken. Man kan tycka att det värker mer när det är dåligt väder. Vet inte om det bara är inbillning eller om det är så. Värker gör det i alla fall. Jag går runt på Panodil och det hjälper litegrann.

Var hos Birgit på kaffe igår eftermiddag och sen hämtade jag mattan på skoaffären. Det kostade 275 kronor för tvätten. Mycket när man tänker på att jag betalade 50 kronor för mattan. Men nu är den ren och snygg där den ligger ihoprullad i plasten och väntar på flytt. Har fortfarande inte börjat packa. Suck!

TV 4 började sända en ny deckare igår. "Anna Travis", verkade ganska bra. Ska visst vara i 3-4 delar. Men då är det denna reklam som jag inte gillar. Men jag brukar tänka på, så mycket reklam som sänds i USA. Ungefär var tionde minut bryter dom för reklam. Reklamen uppmuntrar då inte mig att köpa. Tvärtom! Bläh!

Vad göra mer än att gå ut idag. Jag måste göra nåt nu, annars får jag skämmas. Kanske putsa silvret, packa vinterkläderna och linne som jag inte använder nu. Och kanske kläder som jag använder sällan. Nog har jag grejer att göra.  Börjar med att duscha. Det har jag inga problem med. Sen får vi se vad som blir gjort. Jag har ju hela dagen på mig.

Inget nytt om björnungen, mer än att den gått in i skogen och sen inte setts till. Stackars liten.

Jag önskar er en skön dag och hej då!

Människobarn och björnbarn

Fortfarande ingen värme, idag bara 6 grader. Längtar så. Men den kommer väl snart. En till som längtar är väl den lilla björnungen, som fortfarande söker sin mamma. Stackars liten som måste känna sig hungrig och ensam i den stora världen. Jag blir gråtfärdig när jag tänker på det.

Nu ska ändå de två fosterbarnen i Mark få komma tillbaka till sitt första fosterhem, som de blev så brutalt slitna ifrån. Nu har dom blivit 6 och 7 år gamla. Varför tog det så lång tid innan myndigheterna kunde fatta att barnens bästa var i detta hem. Fosterföräldrarna har aldrig givit upp, utan har hela tiden arbetat för att få tillbaka barnen. En eloge till dessa människor.

Det regnade så mycket igår eftermiddag att jag struntade i besöket på Ica. Till middag gjorde jag ett kokihop på flatrökt skinka, kokt potatis, morötter och röd paprika. Serverade detta med bearnaisesås. Det gick att äta det också. Kände mig lite som i programet "Här är ditt kylskåp" eller "Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg". Då förstår ni vad jag menar. Regnar det inte idag kanske jag går till Ica. Måste i alla fall hämta stormattan som varit på tvätt. 

Matte jobbar igen så jag ser inte honom förrän på lördag. Man kan säga att jag är ledig några dagar. Jag har ringt till Luleå kommun om färdtjänsten.  Dom skulle kolla upp hur det skulle gå. Om jag får behålla färdtjänsten eller inte. Bara att hålla tummarna. Jag blir ju inte så låst och behöver inte vara så beroende av bilskjuts. Mindre tjat från min sida. Jag får handla när jag vill och får göra det jag har lust med.

Nu ska duschen få ett besök av mig. Önskar er en bra dag. Hej då!       

Björnunge söker sin mamma

Hallå,hallå alla människor idag på Norges nationaldag. Har en granne mitt äver gatan som är norrman. Han har satt ut en norsk flagga, som vajar så fint i vinden. Annars ser det molnigt och regndisigt ut och är bara sju  grader. Har inget speciellt att göra idag mer än kanske handla. Men det blir på eftermiddagen,

Har just funderat på vad jag ska laga till lunch idag. Hade tagit fram småfläsk för att göra en fläskpannkaka. Hade också tänkt på en soppa, minestrone. Och nu är jag i valet och kvalet. Blir det soppa, måste jag göra pannkakan till middag. Eftersom jag har tagit fran fläsket från frysen. Ja ni ser ju hur mycket problem jag har. Inte lätt att vara pensionär.

En liten björnunge hade kommit ifrån sin mamma i går utanför byn. Irrade omkring mellan alla nyfikna människor på vägen vid Kanis. Kan ju tänka mig hur rädd den var när mamma inte fanns nånstans. Hoppas nu att människomassan har försvunnit och björnmamman kommit tillbaka till sin unge.

Läste i AB om de finska hockeyspelarnas tråkning av det svenska laget på sin segerfest. Dom kan inte bara nöja sig med att vinna guldet. Dom måste göra bort sig också. Inte underligt att det finska riksdagsvalet gick som det gick. Med den inställningen. Bläh!!!!!

Nu ska jag in i duschen och sen måste jag besluta om lunchmaten. Vidare väntar Emmerdale innan maten. Jag väntar fortfarande på värmen.  

Vargen kämpade tappert

Ännu en ny vecka tar sin början. Bara 7 grader och mulet. Har tänt lyset så jag ser att skriva detta, och det brukar jag inte behöva. Sverige fick stryk av Finland igår kväll.Och då pratar jag om VM finalen i hockey. Och plötsligt ploppade det upp en massa finländska invandrare på Facebook, med sura rent av osmakliga kommentarer.  Där ser man hur det kan gå.

Från det ena till det andra så ska jag tvätta idag. Har inte  så mycket tvätt men jag tvättar ändå. Kan fylla en maskin men har några sittkuddar som ska tvättas, så jag fyller en maskin med dom.

Till lunch gör jag ärtsoppa och till middag vet jag inte än vad jag gör. Jag har flera saker att välja mellan så jag är inte matlös.

Skulle ringa om färdtjänsten nu idag mellan 8,30 och 9,30. Men ser att jag inte satt telefonen på laddning. Så jag får göra det i morgon i stället.

Städningen av den här lägenheten är beställd till den 29/6 kl 10. Hade jag varit frisk skulle jag inte behövt betala för detta. Hade kunnat göra nåt roligare för dessa pengar. Men nu är det som det är, och jag kan inte begära att alla bara ska ställa upp och göra saker för mig. Är jätteglad att jag får hjälp med flytten. Men ibland undrar jag varför jag flyttar. Sen kommer jag ihåg avgaserna från gatan och allt skräp runt huset.

Appropå flytt, så flyttade naturvårdsverket den där vargen från Gällivare till skogarna vid Borlänge för en månad sen. Sen gick vargen tillbaka till Norrbotten och var nästan framme i Gällivare i går. Då sköt dom den innan den var i bästa renbeteslandet. Så det är bäst att jag håller mig undan så att inte jag skjuten också. Jag blev ju också flyttad från Luleå till Älvsbyn, fast ingen tvingade mig förstås. I alla fall tycker jag det är hemskt att dom sköt vargen. Men jag vet dom som gnuggar händerna och mår väl. Man ska inte vara varg eller invandrare i detta land.

Nu är det tid för annat. Har lite småplock att ta hand om. Det ska visst bli åska idag, återstå att se. Mig kvittar det i alla hur det blir. Kom regn, kom sol! Kom sommaren!   Hej då!

                      
                                          Frid för dig, vargen. Du kämpade tappert!        

Jag flyter på

Idag mulet och 10 grader. Kan inte säga att vi har en värmebölja direkt. Igår var det då ingen värme heller. Var ut på balkongen en stund men var tvungen gå in efter ett tag, när jag började frysa. Höll mig inne resten av dagen. Gjorde en sallad på räkor till lunch och en chiligryta till middag. Såg också en film, "Greven av Monte Cristo(?)". Ännu en version av denna film. Måste finnas massor. Historien är ju bra, och kan ses flera gånger tycker jag.

På kvällen genomled jag melodifestivalen från Düsseldorff. Vann gjorde Azerbadjan och Sverige kom faktiskt trea. Jag trodde ju inte att den svenska låten skulle placera sig. Trodde säkert att Finland eller Frankrike skulle vinna. Där ser man att jag kan också har fel ibland. Låten som vann tyckte jag inte var bra. Den var ju skriven av svenskar, men jag tyckte inte den var bra. En dussinlåt. Tack och lov att detta spektakel är slut för i år.

Idag blir det fläskkorv med potatismos till lunch. Men till middag vet jag inte än. Läser en stund på eftermiddagen. I kväll ser jag mästarna och "Brottet och Straffet", tror jag. Annars kan jag väl säga att allt flyter på som vanligt.

Nu ska jag duscha även det som vanligt. Namnsdagsbarn idag är Sofia. Min mamma hette Sofia och Isabel heter också så. Icke att förglömma. Önskar er som läser detta, en bra dag! Hej då!

Sol men kallt

9 grader och sol. Jag var ju ut igår och det såg härligt ut, men det blåste kallt. Så det blev bara en snabbis till Ica och tillbaka.

 Matte kom tidigt till middag. Det var ju hockey VM på trean och match mellan Sverige och Tjeckien. Sverige vann med 5-2 och spelar final mot Finland på söndag. Jag hade ju Mattes kanalkort så han såg matchen hos mig och åt middag samtidigt. 

Har inte ätit frukost än. Birgit kommer ju hit före melodikrysset och då äter vi frukost. Ska göra mackor på vetepärlan med ost och skinka, och naturligtvis lite grönt på. Har också plockat fram räkor och kokat ägg till en lunchsallad. Har också tagit fram painriche från frysen. Det hörs som om jag har varit riktigt arbetsam på morgonen, men det är samma gamla lata kärring som skriver detta.

I PT läste jag imorse att älvsbyungdomen är på väg in i knarkträsket. Man blir förskräckt när man får veta detta. Ungar som varit små och gulliga, som nu förvandlas till idioter. Fast i drogerna. Man kan undra varför? Det går inte en dag utan att jag är glad för att mina barn har kommit undan denna skit. 

Vet inte om jag ska se melodifestivalen ikväll. Tycker det är så långtråkigt. Får se hur jag gör. I alla fall ska jag nu bre mackor till frukosten. Ha en bra dag så hörs vi i morgon. Hej då!

Soffan klar

8 grader och vi har inte åskväder som övriga Sverige verkar ha. Nyss ätit frukost och bara njuter av livet trots värk och elände. Kuddarna till soffan är klara. Världens bästa Birgit kom och hjälpte mig med tillklippningen då mina armar inte räckte till. Inte nog med det, hon bjöd på fika också, innan jag satte igång med sömnaden. Klockan sju var jag klar. Så nu har jag helt plötsligt en ny soffa.

Och så var det då fredag igen. Och inte vilken fredag som helst, utan fredagen den trettonde. Men för mig ska det väl inte vara nån skillnad på datum. Det blir som det blir. Schlagersverige är väl lyckliga idag då Eric Sade gick till final med sin (eller Fredrik Kempes) Popular. Såg en snutt av det programmet igår kväll. Mycket skit i den världen.

Middag med Matte idag. Vad det blir vet jag inte än. Mer än att det blir nånting med blomkål. Kanske stekt korv. Ni vet att jag gillar korv (Mac Korvum). Ska försöka ta mig ut idag en stund. Ikväll blir det väl TV som vanligt. Ska köpa en ny ÅR, så det blir att kryssa också.

Hade problem med att ta mig in på facebook idag. Var tvungen gå in via aftonbladet. Men det gick ju det också. Nu ska jag ta fram dammsugaren och sen in i duschen. Sen kan man säga att helgen har börjat för mig. 
Hoppas att ni får en skön och bra fredag. Sköt om er! Hej då! 

Välkommen hem vargen

Välkommen hem kan man säga till vargen som vandrat från Borlängetrakten och nu är i Böle utanför Piteå. Visserligen är det en bit innan den är tillbaka i Gällivare. Men den är ju i alla fall i Norrbotten. Så kan det gå. Där ser ni hur envisa norrbottningar kan vara.

I alla fall är det 11 grader här i Älvsbyn och solen lyser ännu. Men det blir ingen utgång för mig denna dag. Jag hämtade tyget på Ica igår så idag blir det klippa till och sy. Riktigt längtar till jag är igång efter frukosten.

Såg "Uppdrag granskning" igår. Får nog se till att jag inte hamnar på ett äldreboende i Luleå, nu när jag flyttar dit. I alla fall inte om jag blir senil. Har ingen lust att bli ofredad av nån man. Fy vilka äckel det finns. 80 år och klar i skallen och tycker sig ha rätt att göra så. Och nu vet dom inte hur dom ska göra med en sån åldring. Ska han ha  nån särbehandling, eller? Jag vill spy.

Ingen Matte idag heller så jag har all tid för att sy. Ska snart röja av bordet och börja skrädda till för kuddarna. Det blir tre sittkuddar, tre ryggkuddar samt två sidkuddar. Ska försöka ta ett kort på min nya soffa när den är klar. En nya soffa för 348,50. Blir det inte bra så tar jag inget kort. Så det så. Håll tummarna snälla ni!

Ska nu först äta upp min så kallade frukost. Limpa med kokt skinka på och en mugg kaffe. Ni ska ha det så bra idag. Hej då!

Marknadsanalys

Hela 13 grader idag. Det är det enda man kan lita på vad det gäller vädret. Jag menar gradantalet. Säger SMHI att det ska bli sol, regnar det och vise versa. Ska visst bli regn idag så då kanske det blir sol. I alla fall ska jag äntligen till pensionsmyndigheten. Dom har ju bara öppet på onsdagar. Och idag har jag bestämt mig för att gå dit.

Jag har tillbringat en timme med en marknadsanalys. Jag brukar göra det då och då i tron att jag ska kunna tjäna lite extra på det. Nu har jag inte tjänat så mycket och det mesta som jag kan få är presentkort. Men jag har inte plockat ut nåt än.
 
Igår såg jag dom desperata husfruarna, som jag gillade förut när jag hade den kanalen. Men nu tycker jag att serien har ballat ur och blivit dåligt. Såg också lite på melodifestivalen och Finlands bidrag gick till final. Som jag ville. Men nog finns det en massa skräplåtar också. Portugal t ex hade en typ protestlåt, som skulle ha varit bra om man förstod portugisiska. Så meningslöst! Norge gick inte till final som alla trodde. Nu återstår nästa semi med svenska "Popular". Det blir på torsdag. Inte min favorit direkt.

Ingen matgäst idag så jag äter när jag vill. Har inget mer än promenaden till pensionsmyndigheten. Handlar lite också. Men nu ska jag fräscha upp mig i duschen innan Emmerdale börjar. Hoppas ni får se solen idag och jag önskar er en bra dag. Hej då!

Fantasilös dag

8 grader men ingen sol just nu, men jag är glad bara det är plusgrader. Har nyss ätit frukost och kollat Email, läst PT och AB. Ingen lunch med Matte idag, han ska till Pite lasarett. Men till middag kommer han och får äta stekt palt. Själv ska jag kanske slöa lite. Jag har inte bestämt mig än om jag ska göra nåt speciellt. Beror på vädret.

Ska försöka ringa om färdtjänsten idag. Jag måste få behålla den när jag flyttar till Luleå. Där är det ju så långt till allting. Så man blir så beroende av bil.

Undrar om jag ska se melodifestivalen första semin i kväll. Synd bara att man inte får rösta. Jag skulle ha röstat på Finlands bidrag. En söt låt med Paradis Oskar. Jag skulle få låna Mattes boxerkort när han jobbar, så det kan bli mycket TV-tittande. Men jag vet inte om jag ids se så mycket på TV.

Jag hoppas tyget kommer snart för det kliar i fingrarna för att få sätta igång att sy. Om det nu blir så. Om tyget duger förstås.

Slut på skriv för idag. Ingenting att berätta. Ha det bra och hej då!

Värmen kommer

15 grader idag och det är helt underbart med värme. Ska försöka hinna ut idag trots att jag ska tvätta. Kanske jag sätter mig bakiväggen i solen och njuter. Bara solen är kvar då. Det är nu man njuter av värmen. Senare klagar man att det är för varmt.

Till lunch värmer jag på en burk köttsoppa (jag är lat). Men till middag gör jag pannbiff. Kanske jag gör potatismos till detta.

Igår kväll såg jag "Morden i Midsomer" tack vare att jag hade lånat kortet av Matte, då han jobbade. Skulle ju ha sett mästarna, men jag får se reprisen av detta sen. Det brukar vara flera såna.

Till veckan ska ju paketet med tyget komma. Då får jag se ur jag gör med det. Blir det att jag syr överdrag till soffkuddarna så syr jag detta direkt. Kan vara bra att jag har nåt att sätta händerna i. Måste också gå till försäkringskassan på onsdag och ordna bostadsbidraget. Kan inte förstå varför jag är så lat med det. Det är väl bara att gå, om än fötterna säger ifrån. Det måste ju göras och den enda som kan göra det, är jag. Pluh!!!!

Nu har jag köpt plastsäckar så jag kan packa vinterkläder, dukar och sånt. Jag kör ner det till förrådet sen. Det kan väl vara bra att ha det gjort.

Hör nu på radion att det ska bli regn på eftermiddagen. Typiskt. Jag som skulle sitta i solen. Nu ska jag i alla fall duscha och samtidigt städa duschrummet. Jag brukar göra så.

Ha en bra dag. Lyckost ni som har sol hela dagen! Hej då!

Iris, söderbönan med snygga spiror

10 grader och sol, so far. En mugg kaffe och två mackor med herrgårdsost. Sen var jag vaken till en ny dag, söndag den 8 maj. Denna dag för 28 år sen dog min älskade mamma. Det var en söndag då också. Och det var ett strålande väder och båtens dag firades i Örebro. Jag minns allt så väl. Alla glassätande barn ut med Svartån, då jag gick hem från sjukhuset. All sorg jag kände för att min mamma gått bort. Men samtidigt en lättnad för att hon slapp lida mer. Iris, en äkta söderböna med snygga spiror, som hon sa. Jag saknar dig mamma!

Det blev mycket tv-tittande i går kväll med det lånade kortet. Såg  "Kommissarie Lewis", "Brottskod: Försvunnen" bl a. Men mina ögon hade svårt att hålla sig öppna framåt natten. Så jag var tvungen att gå till sängs. Jag har nu sovit gott och känner mig pigg i huvudet. Men vad jag ska göra av dagen, vet jag inte. Måste gå till Ica och handla mat som jag ska ha i veckan.

Matte kommer till lunch men far sen till jobbet. Vet ännu inte vad jag ska laga för mat. Kanske det blir tonfisksallad. Har inte så mycket att välja på, tror jag.

När jag sitter vid datorn lyssnar jag på radion. Just nu, nyheter. Hör om mycket dödande ute i världen, även i vårt lilla land. Respekten för människoliv finns inte. Däremot mycket krig och elände. Striden om makten bara håller på och håller på........ Hur less kan man bli av detta missbruk. Och i detta land grälar regeringen med oppositionen. Såg Janne Josefssons program om arbetslösheten, och regeringens misslyckade fas 3. Skrattretande att svenska folket går på denna bluff. Men, men!

Nu ska jag koka ägg till salladen. Och efter lunch blir det utgång i det vackra vädret. Ha det så bra, hej då!  

Förhastat köp

Det ska bli sol över hela landet idag enligt SMHI. Jag såg solen vid sextiden, men nu nada. Igår regnade det mest hela dagen. Det behövdes nog lite blöta förstår jag. Mig kvittar det lika.

Har redan ångrat mig vad det gäller tygköpet. Var nog så snabb där. Jag tror inte att detta tyg passar in i mitt möblemang. Jag har ju ganska gammaldags stil och så kommer jag med detta moderna tyg. Känns som om det var förhastat. Men det är likt mig att handla innan jag tänkt efter. Kunde ha köpt nåt annat tyg eller använt pengarna till nåt bättre. Men det har ju inte kommit hit än, så det hinner blåsa andra vindar innan dess.

Kokar svampsoppa till lunch. Till middag igår gjorde jag korvgryta så pastarätten gör jag till middag idag istället. Ska också försöka få upp den stora blå mattan på rollatorn så jag kan gå ner till skoaffären nere i huset, för att lämna den till tvätt. Försökte igår med det, men jag orkade inte lyfta den. Kanske går bättre idag.

Vad jag ska göra idag vet jag inte. Men dagen går ändå. Blir väl lite läsning mellan matlagningarna och disken. Ikväll ser jag nog TV. Skulle få låna Mattes boxerkort medan han jobbar natt. Så det kan bli nån film. Fick också en mus till datorn igår. Matte kom med den. Har ju inte haft nån till den nya datorn.

Nu ska jag in i duschen och sen kommer Birgit på melodikryssfrukost. Ha en fin lördag och hej då!

Tygbeställning

Fyra unga pojkar har dött i överdos under året i Norrbotten. Skrämmande! Undrar vad det är som gör att nån måste prova knark i dessa upplysta tider? Har vi en olycklig värld? Det måste vara nåt fel. När jag tänker tillbaka på min ungdom, så var man glad att få upptäcka en spännande värld,  med allt vad det innebar. Men det var aldrig tal om droger vad jag minns. Jag är tacksam för att det var så och mycket tacksam att mina barn har klarat sig från droglivet.

Bara 3 grader idag. Igår var det härligt med sol och mindre vind. Jag och Birgit var en sväng till Ica och sen bjöd Birgit på kaffe. Sen kom Linnea och hälsade på. Hon använder som vanligt inte sin hörapparat, så man kan ju inte hålla ett vanligt samtal med henne. Inte så kul direkt.

Hade ju en ny ÅR med korsord så kvällen var räddad. Slökollade lite på TV. Bl a dom som tycker till om melodifestivalen. Ska man skratta eller gråta om deras tyckanden. Dom tycks ju vara experter, hm! En dur-och-moll expert, en pessimist, en med stor mun, en som håller med, en  med koögon och en hyperexpert. Vad ger ni mig för denna jury? Det blir ju ändå inte som dom tror. Men dom får väl tycka som dom vill.

Såg också en dokumentär på kunskapskanalen. "Älskade missbrukare", handlar om en mor, en far och deras  missbrukande prostituerade trettioåriga dotter. Allt utspelar sig i Israel. Då var vi inne på droger igen. Ge dig nu Jane!

Idag tror jag inte att jag går ut. Blir nog att läsa lite. Beställde ju tyg till soffan från Jotex igår. Vitt tyg med svarta bokstäver på. Fem- metersklipp för 300 kronor. Sen får jag se om det passar. Ska bara klä om kuddarna, tre sittkuddar, tre ryggkuddar och två sidkuddar. Enligt beskrivningen av tyget ska det var tätvävt. Får se om det är det. 

                            

Matte kommer till middag idag och jag gör pasta bolognese. Till det en grönsallad. Ikväll blir det TV då ettan visar "Så ska det låta" med Sara Löfgren bl a. En fantastisk röst har hon. Sen fortsätter fyran och leta fruar till bönder. Kan dom inte ge sig nu. Det var kul första gången dom visade det, men nu vill man inte se det. Väntar till "Sopranos" på tvåan innan jag kryper ner i sängen.

Slutar nu skriva innan ni somnar av leda. Hej då!

Onda fötter

Just nu 6 grader så det börjar bli varmare, tack och lov. Solen skiner men det gjorde den igår morse också. Och senare på dagen blev det grått och mulet. Mina fötter såg till att inte kom ut igår, som jag hade tänkt. Det blev bara att proppa i sig panodil och inta sängläge. Ska försöka komma ut idag istället. Har hela dagen för mig då Matte inte kommer hit och ska äta.

Tänkte helghandla och bland annat köpa nya ÅR. Så jag får mig nya korsord. Vill ha tyg till soffkuddarna. Helst vill jag ha en ny soffa, men det har jag inte råd med. Det blir billigare att klä om soffkuddarna. Men riktigt billigt blir det ju inte. Alla som syr vet att tyg inte är billigt. Ska kolla på nätet vad 5 meters klipp kostar. Typ i indisk bomull.

Jag är inte så förtjust i att se vampyrer och såna varelser på film. Nu ska ettan visa "Twilight" på fredagskvällar. Jag vet att den serien är populär och TV är till för alla, men inte är det nåt jag ser fram emot. Däremot ser jag fram emot juli månad då jag kan se fler kanaler på TV. Om än jag tycker mest om att se ettan och tvåan, ser jag fram emot valfriheten.

Steker några korvskivor och ett ägg till mat idag. Jag är inte så kräsen vad det gäller med maten. Ska väl också tömma frysen innan flytt. Men det har jag ju redan börjat med.

Nu väntar duschen på mig. Brukar känna mig piggare efter det. Ha en bra dag så hörs vi. Hej då!

Vi flytt int, sa vargen

När jag skulle lägga mig igår kväll, trodde jag att min radio gått sönder. Inget ljud i den trots att jag skruvade och hade mig. Jag är hemskt beroende av att ha den på varje natt. Nu fick jag sätta på Vivaldis "Fyra årstider" för att somna till detta. Döm om min glädje när jag upptäckte att radion fungerade i morse. Alltså var det fel på sändningen och inte på min gamla radio.

-1 grad när jag steg upp i morse, men solen sken. Den varma jackan får hänga med, ännu en tid. Skönt när man kan stänga ute kylan.

En kul sak som jag hörde på radion. Vargen som flyttades från Gällivare till skogarna utanför Borlänge har vandrat norrut och är nu i Västerbotten. Vargen lever efter den norrbottniska devisen "Vi flytt int". Kul va?

                   

Matte kommer på lunch idag. Han börjar jobba på eftermiddagen och kommer hit först på lördag. Det blir två slöardagar för mig. Idag blir det ett besök hos pensionsmyndigheten för att ordna med bostadsbidraget. Sen en titt på tygaffären  för att kolla på garner. Kanske efter ett garn till en tröja åt Alec. Måste ha nåt att göra för mina händer.

Jag gillar Bob Geldoffs nya låt. Såg honom på Skavlan för ett tag sen och blev helsåld på denna låt "My little thing" tror jag den heter. Den 12:e ska det svenska bidraget i melodifestivalen testas om den kommer med i finalen. Har ingen stor tilltro till denna låt. Killen som sjunger är söt men det är väl det ända. Låten en dussinlåt.

Gör en kokihopsoppa till lunch. Eller man tager vad man haver. Men innan lunch ser jag Emmerdale. Som utspelar sig i Beckingdale, Yorkshire. Kommer då att tänka på min brevvän Margaret Bond från York. Det var längesen vi brevväxlade. Undrar vad det blev av henne? Måste googla henne.

Nu önskar jag er en bra dag. Hoppas värmen kommer åter. Hej då!
                                 


Fy va kallt det är!

Kallt idag också. Bara två grader och nordan. Hua! Men jag är inte orolig, det kommer bättre väder. Tror jag i alla fall. Det var jobbigt igår med all tvätt jag hade. Inte nog med det, när jag var klar och skulle lämna tvättstugan hakade rollatorn fast i tröskeln och det mesta av tvätten hamnade på golvet. Hur jobbigt var inte det, men det är bara att bita ihop och ta det. 

Till middag igår gjorde jag pyttipanna med ägg. Jag tror vi ätit pytt tre gånger på en månad. Det måste bero på att jag har gjort fel när jag planerat portionerna. Lagat för mycket mat och fått rester som måste ätas upp.  Jaja, det är bara att äta det. Idag gör jag en sallad på räkor till lunch. Det vi ska äta till middag vet jag inte än. Får besöka Ica och handla det jag skulle handlat igår. Jag är hemskt sugen på entrecôte, det var år och dag sedan jag åt det. Ganska dyrt är det. Få se om jag hittar nåt gott att äta till middag.

Sen skulle dammtrasan användas i dag. Få se om det händer. Och när måste jag börja packa? Skulle kunna börja idag, men var ska jag ställa lådorna?

Igår köpte jag kannan som hör ihop med fruktskålen som jag köpte på Kupan förra veckan.
              
                  
Typ denna kanna fast med andra blommor, mera i färg aprikos och grönt. Passar till sommarsaften på uteplatsen. Nu är jag i framtiden i sommarvärmen med saft och jordgubbar. Det riktigt vattnas i munnen när jag tänker på detta.

Nu ska jag vattna mig själv i duschen en stund. Lyssnar på radion och nu spelar dom The King med Playtones. Poppis låt! Glad och medryckande, jag menar att det rycker i benen till dans.

Fram med vinterjackan tills jag ska ut. Hej då!

Kallblåst

Den riktiga vårmånaden har börjat. Solen smyger sig sakta fram i den tidiga morgonen. Men jag väntar på den riktiga värmen. Igår när jag var ute på balkongen för att se knuttarna, var jag tvungen sätta på mig varmaste vinterjackan, men frös ändå. Men jag skyller på blåsten.

Just nu sitter jag vid datorn med mitt kaffe och en lingongrova. Tvättdag är det klockan tretton. Måste också på Ica för att handla lite mat för veckan. Lunch och middag med Matte. Nåt mer vet jag inte vad jag ska göra. Eller jag kan ju säga, vad jag måste göra.

Hörde på nyheterna att bin Ladin har dödats av amerikanska soldater. Tror nån att oroligheterna i världen upphör nu? Knappast. Läste igår att en tolvårig självmordsbombare utlöst en bomb som dödat flera människor. Hur ruskig är inte världen? Men jag sitter här i lilla Älvsbyn och klarar mig från sånt ont. Det ända onda jag har är mina leder och det drabbar inte nån annan,  tror jag. 

Har inget speciellt att skriva om idag. Men jag tänker ofta på mina vänner och framför allt mina kära. Hoppas ni alla mår bra! Hej då! 


Första maj

Första maj är det idag. Ingen sol än men det är varmgrader i alla fall. Stora knuttedagen, då norrbottens motorcykelförare åker fyrkanten runt. Piteå-Luleå-Boden-Älvsbyn-Piteå är det och vid ettiden passerar dom här på Storgatan. Brukar vara ca tusen motorcyklar om vädret är bra. Förra året regnade det så det var bara ca hälften som körde rundan. Jag brukar gå ut och kolla. Alltid är det nån man  känner.

Till frukost åt jag fruktsallad som var kvar sen i går. Tar en kaffe med en macka senare. Jag ska ju inte laga nån lunch idag för Matte jobbar men äter middag här. Efter duschen ska jag gå igenom byrån och dess lådor för att se om jag ska kasta nåt. Ska också byta lakan i sängen och städa sovrummet, fritt från damm.

Ikväll ser jag mästarna på TV och även "Brottet och straffet". Är glad att jag inte såg hockeymatchen mellan Sverige och Norge igår. Då Sverige åkte på däng. Man får väl skämmas! Bläh!

Till veckan ska jag lämna den stora blå mattan på tvätt. Ska och så gå på pensionsmyndigheten (försäkringskassan) och ordna bostadsbidraget till nya lägenheten. Måste ringa Luleå kommun om färdtjänsten. Har mycket att ordna med i veckan som kommer.

Har inte hört nåt om förstamajtåget här i byn. Brukar väl vara ett, men vet inte. Jag brukar inte protestera fastän jag har lust. Skulle inte hänga med i tåget med min rollator och mina myrsteg.

Min näsa och mina ögon börjar känna av våren. Kan det vara pollen jag är känslig mot. Har aldrig kännt så förut. Men!!!! Slutar skriva nu för idag. Ha det så bra! Hej då!

RSS 2.0