En lång sömn i natt

Jesus Christ vilken jobbig dag jag hade igår. Klockan tre var jag vid fotvården och var inte klar förrän fem. Måste ha haft gräsliga fötter då det tog så lång tid. Tror det betydde också på att fotvårdaren är bra på att prata. I alla fall så for jag till Ica Maxi sen för att handla lite smått och gott. Köpte bla en ny julstjärna och en julgransmatta (som jag har på matbordet).
 
Jag var inte så glad åt stjärnan jag köpte men när man tänt den var den riktigt fin. Mattan (duken) är i filt och även där var jag ej nöjd. Var meningen att jag skulle köpa två mindre s k tallriksunderlägg i filt (gråa) att ha på bordet. Men dom var visst slut så det blev denna matta. Jag var så slut när jag kom hem kl.20. Så slut att jag inte ens orkade äta upp jordgubbarna jag köpt. Efter det att jag plockat upp varorna blev det sängen för mig. Sov från 21 till 8.30 på morgonen alltså 11½ timma.
 
Idag har jag tvättat, dammsugit och nu ska jag damma och sen vila middag. Har också sett sprinten på TV4. Paus på paus så jag slutade se. Varför har dom inte sån sport på reklamfri kanal?
 
SAIK åkte på spö av Frölunda igår kväll. Hua! Jaja, så kan det gå då inte haspeln är på. Ha en bra fredag mina vänner och hej då!
 

Fotvård och handling i dag

Steg upp vid sextiden och gjorde kaffe så att Matte fick en kopp innan han for till Sunderbyn. Har han tur blir han utskriven idag. Sen blir det för honom att kurera sig hemma. Jag tycker jag äter mycket medicin men det är inget mot vad Matte äter. Man kan säga att Apoteket skulle gå i konkurs om inte mor och son var kunder där. 
 
Idag ska jag till fotvården klockan tre och jag tror att jag ska fara och handla direkt efter det. Har en lång lista på vad jag behöver. Bland annat en adventstjärna. Var ut i förrådet för att hämta den jag har. Hittade den inte och jag ids inte söka mera. Köper en ny istället. Kan väl inte kosta många kronor. Skulle jag sen hitta den gamla kan jag sätta den i sovrummet. I köket har jag en ljusstake. Strök också julgardin och Matte satte upp den i köket. Det var kappan jag sydde och målade till förra julen.
 
I morgon ska jag tvätta och även städa inför första advent. Och nu får jag inte skjuta upp städningen nå mer. Bara till att ta tjuren i hornen.
 
Tröjan klar men jag är inte riktigt nöjd med den. Ja så kan det gå. Ska börja med raggsockor till Isabel nu. Stickar med restgarner lite hur som helst.
 
Nu får ni ha en bra dag. Det har snöat lite och just nu är det -4 grader. I AB kan man läsa att vi ska få en vargavinter. Hua då! En kvinna och en man har brunnit inne i Skellefteå i natt. Hemskt är det. Jag hör av mig i morgon. Hej då!
 
                             Jag längtar inte efter kyla!
 
 
 

Ännu en morgon

Ännu en morgon att vakna till. Har väl inte sovit så gott inatt. Har varit uppe flera gånger och även knaprat lite piller. Men nu har jag druckit kaffe och ätit en macka. SAIK vann sin match över Modo igår kväll. Roligt också att se att Lules fans har vaknat till liv igen. Dom har varit så tysta på FB en tid. Men nu har dom fått luft under vingarna igen. Ordningen återställd.
 
Håller på att sy ihop Alecs tröja nu. Ganska skönt att den är klar. Det är ganska svårt för mina ögon att sticka i svart garn. Och garnet är ju mycket svart med inslag av grått och rosa. Men nu är det gjort i alla fall.
 
Igår kväll såg jag på trean. Göta kanal och småstadsdrottningar (heter det så). Man får lära sig mycket med att se såna program. Många roliga individer som dyker upp i rutan. Ikväll kanske jag ser bönderna och vad dom gör. Jag är för nyfiken för att låta bli. Fastän det är så svamligt.
 
Matte är fortfarande kvar på Sunderby sjukhus. Under dagtid är han där men får fara hem och sova hemma. Det tycker han är skönt. Han kanske far hit och sover här i natt. Får se om det blir så.
 
Nu är det dusch som väntar för mig. Man blir lite piggare då. Ute är det frostigt fortfarande och -5 grader. Jag längtar tills jag blir bättre i fötterna så jag kan ta mig en promenad då och då. När ska jag handla denna vecka?  Återstår att se. I morgon fotvården och på fredag tvättdag.
 
                     Tänk att få vakna tidigt en morgon utan värk. Så underbart! Hej då!
 

Frostig morgon

Nu på morgonen är det -2 grader. Men fortfarande är det snöbrist och mörker utanför huset. Visserligen ligger frosten på marken. Men än är det ingen snö.  Mina tår molar och värker. Som vanligt då.
 
På FB finns det vissa klagomål om skolavslutningar, om kyrkans inblandning av detta. Man kan tycka vad man vill om det. Precis som om man kan komma ihåg varför man firar jul. Är det för att affärerna ska tjäna så mycket som möjligt? Eller är det för att komma ihåg Jesus födelse? Kan varenda unge som går i skolan veta varför man firar jul? Är det för att julovet finns? Jag tror att mestadelen tror att det är för att tomten kommer med sin säck med klappar i. Och att vi får dessa gåvor för att vi är snälla. Tror att julklappar till största delen är en plåga för den som ger. Hur man ska få pengarna att räcka till både klappar och mat. Hua!
 
Nåt annat som jag retar mig på är sverigedemokratrerna. Undrar hur dom kan få kalla sig demokrater. Det minst demokratiska parti som dom har skakat fram i det här landet. Man behöver ju bara titta på utseendet  på dessa anhängare. Alla ser ut att vara stöpta i samma form. Samma frisyrer och inte nog med detta dom har samma  sorts husdjur också. Och så tycker dom att kvinnor med slöja likna varandra! Ha! Anhängare till detta parti finns bland missbelåtna, ofta arbetslösa människor. Ungefär som i Tyskland på trettiotalet då Hitler fick sina anhängare bland arbetslösa, outbildade människor. Skrämmande! Man får önska att det bara är en nyck som får en del svenskar att rösta på dom. Oftast är det skåningar, eller hur?
 
Nu ska jag fortsätta med Alecs tröja. Färdigstickad men omonterad så att säga. Blir klar idag. Vad ska jag göra sen då? Längtar redan till min middagslur. Men först blir det färdigställande av tröja samt Emmerdale. Ha en bra dag mina sanna vänner. Hej då!
 
                                                  
     Därför firar vi jul!
 
 

Snart advent

Startade med SVT play och såg "Allt för Sverige". Inte för att det är så bra, utan för att jag sett ett av dessa program. Amerikaner som söker sitt ursprung här i landet.
 
Idag -1 grad och grått som vanligt. Omläggning blir det idag så jag ska duscha snart. Bara så att jag är klar då Åsa kommer. Jag har inte sovit så bra inatt heller. Det molar och har sig i vänster fot.
 
En rolig sak i alla fall. Min stickning ser ut att bli klar idag. Ärm nummer två snart klar och sen är det bara montering och stickning av krage. Vad ska jag då sticka efter denna tröja. Blir väl raggsockor igen, med restgarner.
 
Får se om Matte tittar in hit efter Sunderbyn. Jocke far väl till Tyskland om jag förstår detta rätt. Och Oscar har återkommit till Skellefteå efter sin Moraturne. Nu är alltså allt i ordning igen. Isabel har eftermiddagsvecka på sitt jobb. Önskar nu bara att Matte blir frisk.
 
Ja nu är det bara att inta duschen och skönt blir det. Ha en bra dag den sista måndagen i november. Snart första advent.
                            
Tyvärr förlorade SAIK mot HV71 igår. Men ha det bra och hej då!
 
                             
 

Stafetter

 
Då var det då söndag igen. Var uppe tidigt och nu har jag sett damstafetten från Gällivare. Och Norge vann som vanligt kan man säga. Sverige blev i alla fall tvåa. Sen ska jag väl se herrarnas stafett, där det kanske blir mer variation. För jag blir ganska less på att Norge ska vinna hela tiden. Man undrar ju vad dom äter till frukost?
 
På morgonen såg jag på play först TV4 och "Så mycket bättre" och sen SVT "Downton Abbey". Jag såg ju "Lewis" på nian igår kväll därför play nu på morgonen. Man kan ju inte missa de bästa programmen.
 
Ingen Matte igår efter det han varit i Sunderbyn. Jag kan förstå att han är trött efter sin behandling. Idag ska han inte dit men i morgon bitti ska han träffa nån läkare.
 
Undrar vad jag ska äta till lunch idag. Och till middag?????????
 
Ska idag kolla om jag har nåt tyg som jag kan sy stoldynor av. Är gode less på dom jag har men tycker inte att jag har råd att köpa nya. Billigare att sy nytt till dom gamla. När jag nu har en ny stor duk tycker jag att jag vill ha andra dynor.
 
Mönstret som ni ser på bilden är samma som duken. Hittade ingen bild på duken och detta är keramik som Lena Linderholm designat. Då måste ni inse att mina vit-blåa rutiga dynor inte passar så bra.
 
Nu startar stafetten så jag drar mig dit nu. Ha en bra dag och hej då!

Premiär för vinterstudion

Idag startar Vinterstudion på ettan och världscupen i längdskidor börjar med tävlingar i Gällivare. Det är det bästa med vintern. Idag 15 km herrar och 10 km damer. I morgon stafetter. Då skippar jag melodikrysset, åtminstone denna lördag.
                         
Mina favoriter i skidspåret är Anna och Emil. Dom har också funnit varandra. Glada och trevliga ungdomar. Önskar dom lycka till!
 
Just nu värker mina två tår som bara den. Kan det vara rätt att det ska värka så mycket. Det känns som att tårna ska krossas.
 
Matte var hit en stund på väg från Sunderbyn och hans droppbehandling igår. Han kanske kommer idag också, för han ska få samma sorts dropp idag också. Det verkar vara en dunderkur han får. Hoppas att det gör nytta också. Alec och Isabel åt middag här igår. Jag gjorde fläskfilé  med lök, morötter och vitkål i gräddsås. Till det spagetti. Isabel tyckte om det men inte Alec. Det var väl för mycket grönsaker.
 
Nu ska jag in i duschen före vinterstudion. Ha en bra lördag och hej då!
 
Upplysningsvis kan jag meddela att det är fyra plusgrader och duggregn. Mörkret härjar på Hagelvägen. Usch!
 
 
 

Kungsängsliljan

Börjar med lite sport idag. AIK vs Napoli 1-2 efter att Napoli fick en straff i slutminuterna. Sista fotbollsmatchen på Råsunda för nu ska rasket rivas. Sista gången jag var på Råsunda var nog för 40 år sen då Luleå kvalade mot allsvenskan och mötte Sandviken. Minns att Luleå vann. Själv bodde jag då i Åtvidaberg och var sambo med en Arvidsjaursbo. Nu över till hockey där SAIK förlorade mot Växjö efter förlängning. Fick i alla fall en poäng. Lulefansen är väl glada för att dom slog Rögle fastän det var på håret.
 
Ännu några plusgrader och dom varnar för att vi kan få se solen idag. Matte fick nog åka hem igår, men ska tillbaka idag för nåt dropp han måste få. Har jag tur kanske jag får se honom idag. I alla fall är han sjukskriven och ska få behandling till nyår i första hand. Men det går mot rätt håll i alla fall. Hoppas jag.
 
Läste om Kungsängsliljan i går. Har haft en sån i trä som jag fick av fastrarna när jag fyllde år nån gång. Nu är den som mycket annat på rymmen. Kungsängen ligger mellan Uppsala och Stockholm. Vet inte om liljan och orten har med varandra att göra.
                               I alla fall är det i mitt tycke en vacker blomma.
 
Tvättar idag mellan 10 och 13. Har inte mycket tvätt men vill ha bort den ändå. Ikväll börjar "På spåret" på ettan. Gillar det programmet. Nu blir det stickning fram till 10. Ha en bra dag och hej då!
 
                             
 

Hur är det? Det knallar och går.

Det har varit en regnig natt och fortfarande är det plusgrader. Mörkret härjar här utanför. Så trist! Sätter en Kung av Danmark i munnen. Dom är ju i alla fall sockerfria. Minns ni dom karamellerna? Dom finns fortfarande, upptäckte jag när jag var på affären sist. Frukosten är intagen så det är tillåtet att stoppa en karamell i munnen och suga på den.
 
Vad händer i dag då? Ja Åsa kommer och lägger om mina tår. Ska hinna duscha innan hon kommer. Sen blir det väl stickning, Emmerdale, lunch och eftermiddagsvila.
 
Var iväg med mitt sopberg igår. Skönt att ha gjort det för denna gång. Men nog smärtade mina tår vid den promenaden. Men vad gör man, soporna kan jag ju inte ha kvar här hemma.
 
Idag ska dom göra en biopsi på Mattes njurar. Stackars lillgubben vad han får gå igenom. Förhoppningsvis får han åka hem sen. Jag kan inte säga att han trivs att vara där han är nu. Egentligen skulle han varit på Råsunda och sett AIK-Napoli ikväll. Men så blir det inte.
 
Jag åt en potatis igår till middag tillsammans med pölsa och rödbetor. Bästa middagen på länge kan jag säga. Det räcker till en middag till (idag). Smaskens!
 
Bäst att jag häver mig in i duschen nu. Har märkt att jag pratar för mig själv. Det blir väl så då man är mycket ensam. Tur ändå att ingen hör mig. Se när det ju bra att man får dom svar man vill när man pratar med sig själv. Ha det bra och hej då!
 

Tidningsprenumerationer

 
Mitt i veckan, alltså är det onsdag. Fem plusgrader är det. Gjorde bort handlingen i går, tack och lov. Så nu kan jag njuta av dagen, tror jag. Stickar vidare, fastän nog känns det i handlederna, om jag nu ska gnälla. Måste en sväng med sopor idag på eftermiddagen. Blir en överlastad rullator mot sophuset.
 
Matte kvar i Sunderbyn och han blir nog kvar några dar till. Ska bli skönt när han får lämna stället frisk eller med ett skäl till vad som hänt honom.
 
Köpte en painriche igår så jag har delat den. Så till frukost åt jag två bitar, en med ost på och den andra med rökt skinka och gurka på. Gott till kaffet och mättande. Sen idag ska jag äta pölsa med potatis och rödbetor. Det var år och dag sen jag åt det. Blev så sugen igår, så jag var tvungen köpa en korv pölsa. Inte nån billig mat egentligen. Men gott! Minns mormors pölsa som hon gjorde när grisen var slaktad. Mm!
 
Jag är kortprenumerant på Sköna hem. Betyder att jag får tre nummer av tidningen för 59 kronor. Men jag kan tycka att jag bara ser reklam i den tidningen. Alltså bara stora annonser. Ska inte fortsätta att prenumerera på den. Däremot har jag också skickat in en prenumeration på Året Runt. Har fått en premie som man skulle få, en stor duk, signerad av Lena Linderholm. Snygg! Däremot har jag inte fått nån tidning, fastän jag har betalat. Har mejlat till kundtjänst så jag får se vad som händer.
 
Nu ska jag in i duschen för att vakna upp ordentligt. En hund skäller ute där det brukar vara så tyst. Dagen börjar gry. Hoppas den artar sig bra. Så vann SAIK igår över Linköping med 4-2. Vackert så! Hej då mina vänner!
         
                        
 
                              
 
 

Inget bra humör

Mitt humör är inte på topp direkt. Vaknade vid sextiden och kände mig helt färdig. Oroar mig för Matte som är kvar på Sunderby sjukhus. Jag vet att han är vuxen men för mig, blir inte mina barn mer än barn. Sen var det meningen att Isabel skulle skjutsa mig till affären idag på förmiddagen. Men hon måste tyvärr jobba och jag måste på affären, så det får bli som det blir. Får åka färdtjänst (tack och lov att dom finns). Jag är ju så strumlig med att packa ner varorna vid kassan och folk blir irriterade på mig som är så saktelig. Men det är väl bara att sätta näsan i vädret och låtsas som om det regnar.
 
-4 grader nu på morgonen och ingen snö, tack och lov, så jag kan ha foppatofflorna på mig. Måste gå med ett lass sopor också. Hoppas inte att backen ner till sophuset är hal idag.
 
Hockey i kväll. SAIK spelar hemma mot Linköping. Bara att hålla tummarna för pojkarna. Hoppas också att Oscar har det trevligt i Mora bland masarna.
 
Hinner jag idag så stickar jag. Håller på med första ärmen. Frukosten är redan intagen. Kaffe med rostat bröd och räkost på. Hoppas ni har bättre humör än vad jag har. Önskar er en bra dag. Hej då!
 
                              
 

Bläh för min mobil

Sitter i den tidiga morgonen och blir arg när jag hör nyheterna på radion. Israel fortsätter bomba Gaza. Utan urskiljning släpper dom sina bomber och granater. Oskyldiga barn är dom som drabbas mest. Nu slutar jag tycka synd om judarna för förintelsen. Och kom inte till mig med apelsiner och vin från Israel. Dom gör som dom vill för dom har USA bakom ryggen. Där sitter dom i sitt lilla skitland och bestämmer över sina grannar. Bygger sina murar och hindrar folk från att få arbeta och få sjukvård. Bläh!
 
Idag ska vi få sol. Man tror inte det är sant. Omläggning av tår idag och jag måste handla. Matte är kvar i Sunderbyn. Ska på en ny undersökning idag.
 
Nu är det slut på "Herrskap och Tjänstefolk". Såg sista avsnittet igår. Jag vill ju fortsätta se vad som händer nu när andra världskriget börjar. Hoppas på att det finns fler avsnitt.
 
Till frukost blev det en leksands med prickig korv och gurka på. Och kaffe förstås. Ska in i duschen nu och sen ska jag sticka färdigt framstycket och lägga det i press. Börjar sen med ärmarna.
 
Igår strejkade min mobil. Den hade stängt av sig själv på natten (slut ström antagligen). Tog hela dagen innan jag fick igång den igen. Helt desperat hade jag tänkt kasta den åt h......e (en varmare plats).
 
Nu ska jag betala TV-licensen som förfaller idag. Ni brukar väl betala den, så att ni inte får en snigel i ögat. Ha nu en bra dag. Hej då!
 
                               
 

Söndag 18/11

God morgon mina vänner. Ännu en mulen lite regntung dag ser sin början. Igår kväll regnade det här på Hagelvägen. Jag satt bänkad framför TV och såg Lewis på nian.
 
Nu på morgonen har jag sett play på ettan och Downton Abbey. Har också plockat hem ett foto från FB av Hedvig i Örebrotrakten. En söt liten hund i en tröja jag stickat.
 
 
   Visst är hon söt. Och bra att tröjan passade. Tröjan är stickad allt i ett utan sömmar. Det tog en stund för mig att förstå beskrivningen, som inte är så utförlig. Man börjar vid halsen med strumpstickor och byter till rundsticka. Sen stickar man nederkanten och möter upp vid ärmhålen, och tar ihop där. Förstår ni? Det tog ett tag innan jag fattade. Man fick inte veta var man skulle börja utan man stickade på känn, så att säga. Men nu vet jag.
 
Matte ligger i Sunderbyn. Med högt blodtryck bl a. Hoppas han piggnar till snart. Jag blir så orolig. Isabel var där en stund igår kväll.
 
Nu en roligare sak. SAIK vann bortamötet mot Rögle med 7-0. Nästan skämmit. Oscar far nu till Mora för att kolla på deras gymnasium och deras hockeylag. Han har ju redan varit i Göteborg och kollat där. Tror han ska till Timrå också. Han är i alla fall inbjuden dit också.
 
Äter till lunch ökenmacka och till middag köttgryta. Ikväll ser jag bl a "Herrskap och tjänstefolk". End of story.  Hej då mina vänner och ha en bra dag.

 
 

Melodikryssdag

Sitter och väntar på melodikrysset och har nyss lyssnat på Ring så spelar vi med Stefan Holm, som programledare. Till frukost blev det kaffe och långfralla med prickig korv och gurka på. Igår såg jag ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Sen sängen för mina uttröttade tår. Så skönt att lägga sig och jag somnade direkt.
 
Jobbigt att gå fram och tillbaka till tvättstugan igår. Det gjorde så ont i tårna när skorna kom på. Skönt att tvätten är klar för denna vecka. Vädret idag är inte kul precis. Mörkt och tråkigt i alla fall just nu. Ska visst bli snö enligt radion.
 
Ska snart sätta igång med att laga till köttet som jag tog fram igår. Får se om Jocke dyker upp idag eller i morgon. Skulle vara kul med lite sällskap en stund. I stickningen är jag i överkanten på framstycket, men nog tar det sin modiga tid. Men det är ju ingen brådska. Det får ta den tid det tar.
 
Melodikrysset avklarat. Idag lätt som en plätt. Men det tyckte jag förra lördagen också. Sen upptäckte jag att jag hade två fel då Zarah Leander stavar sitt förnamn med Z och Franz Lehar likaså. Fel. fel, fel!!!!!!!! Kanske är det ett sånt fel jag gör hela tiden. Men skit detsamma jag vinner i alla fall inte.
 
Jocke ringde nyss och dom kommer inte idag i alla fall. Men jag ska ändå göra köttgrytan nu. Till lunch steker jag en hamburgare och gör en sallad på isbergs, tomat och gurka. Sätter lite dressing på salladen. Bra så!
 
Hockey idag då SAIK möter Rögle. Bara dom nu inte underskattar motståndarna och åker på stryk. Rögle ligger ju i nedre delen av tabellen. Men nog tror jag dom kan bättre. Håller tummarna.

         Hej då!
 
 
 

Tunga rätt i mun

Ishalka idag. I Piteå har dom ställt in busstrafiken nu på morgonen. Då är det halt kan jag säga. En liten frukost bestående av två smörgåsrån med kaffe. SAIK vann över Modo igår. Bra så! Skuggar nu HV på andra plats i tabellen.
 
Skulle behöva handla lite men måste till tvättstugan och efter fyra vet jag inte om jag orkar fara nånstans. Kanske Jocke med familj dyker upp i helgen och då vill jag ju ha nåt att bjuda på. Tog fram högrev från frysen på morgonen. Blir en gryta eller kalops som jag får laga till i morgon.
 
Såg bakprogrammet på sjuan igår kväll. Det var semifinal och nu återstår final nästa torsdag. Med tre deltagare kvar, bl a en man från Uppsala, Ronni. Jag kan inte förstå att han är kvar. Sämst är han. Han misslyckas alltid med sina bakverk. Han har så stora planer vad han ska göra och sen blir det bara pannkaka av allt. Han ska visst vara landskapsarkitekt. Tycker han kan återgå till sina planer vad gäller landskapen och låta dom bakkunniga ta hand om degarna.
 
Har sovit ganska bra i natt. Skönt för jag var ganska trött. Får se vad dagen har att bjuda på. Mer än tvätt. Gäller att hålla tungan rätt i mun när jag går till tvättstugan. Så att jag inte faller.
 
Hoppas ni får en bra dag. Hej då!
 

Jag säger bara det, Zlatan!

Jag säger bara Zlatan. Vilken kille! Jag är glad att jag såg matchen igår kväll. Se Zlatan göra fyra mål. Och vilka mål sen. Jag kan leva länge på detta.
                                                       
                                                       
 
I natt har jag sovit dåligt. Jag är så himla less på mina tår. Steg upp vid sextiden efter att knappt sovit alls. Nu har jag proppat i mig värktabletter för att kunna stå ut med dagen. Omläggning idag. Men vad hjälper det. Usch!
 
Skulle behöva handla innan helgen, men vet inte om jag klarar av det. Ska tvätta i morgon och det måste jag göra. Ja, ja!
 
Blir väl till att sticka idag. Läsa är det ingen idé att jag gör. Kan inte koncentrera mig på texten. Nu ska jag sluta klaga, jag vet ju att det finns dom som har det värre. Men just nu hjälper det inte mig.
 
Det är vitt på marken. Lite frostig snö men ska visst bli varmgrader. Ha nu en skön dag mina vänner. Hej då från en gnällspik.
 

Det går framåt

Det är halt nu på morgonen säger dom på norrbottensradion. Tur att man får hålla sig inne i värmen. På torra golvet. Matte däremot är ute och halkar sen fyratiden. Han kommer hit vid tio då han har uppehåll till sju. Så det blir både lunch och middag tillsammans med min son.
 
Och jag stickar och stickar. Är nu inne på framstyckets halva så man kan inte säga att det går fort. Men framåt i alla fall. Så går det också för mina tår. Sakta framåt. Längtar tills jag kan ha vanliga skor på mig igen.

Hörde Kevin Borg sjunga en julsång på radion nyss. Ni vet han från Malta som vann idol ett år. Han gifte sig med en flicka från Arvidsjaur. I alla fall tror jag att det var första julsången jag hörde i år. Men julen kommer allt närmre och på Ica Maxi är julgrejerna framplockade. Och jag har  köpt alla julklappar.
 
SAIK vann derbyt igår mot Luleå med 4-3. Tyckte jag hörde att SAIK släppte till billiga mål. Men dom vann i alla fall. Jippi! Ikväll spelar Sverige fotboll mot England på nya arenan. Friends Arena tror jag den heter. Kan nog bli en svår match för oss.
 
Nu väntar en dusch för mig. Sen gör jag kaffe tills Matte kommer. Ha ni nu en bra dag. Hej då!
 
                               

Oscar och Tova för några år sen

Derby i kväll

-2 grader nu och solen ska visst kika fram idag. Matte har sovit här men han började vid fyratiden, så han har jag inte sett ännu. Han ska sluta klockan två. Så då får vi ses.
 
Bara skit på TV igår kväll. Vi såg Sommarpratarna på ettan, men tycker inte att det var så intresserade personer som var med. Sen såg vi på trean, Dokumentär, om tre kvinnor som varit fram och tillbaka till helvetet. Otäcka historier om misshandel, våldtäckt och mord. Usch!!!
 
Sen gick jag in på Ginza och handlade två julklappar, innan jag intog sängen. Jag är glad att julklapparna är klara nu. Blir bara lite småklappar att köpa.
 
Idag fortsätter jag sticka. Har börjat på framstycket nu. Bakstycket ligger i press mellan två fuktiga handdukar i väntan på att få sys ihop med dom andra delarna. När det nu blir aktuellt. Sen blir det middag med Matte. Jag steker palt tror jag.
 
Skickade ett grattis till Mando Diao för nya skivan och fick ett tack tillbaka. Otroligt bra. Tycker det är bästa skivan dom gjort. Och så är det sång på svenska med texter av Fröding. Såg att titelspåret gick upp på svensktoppens första plats direkt. Är inte ofta att det händer.
 
Nu drar jag mig mot rummet och stickning i väntan på Emmerdale, där det händer grejer. Ikväll blir det derby mellat SAIK och Luleå på Kraft Arena. Håller tummarna för mitt lag. Tror dom vinner!!!!!!!!!!!!!!
 
Hej då från mig till er!                 i mitt hjärta.
 

Gnälliga jag

Regnet smattrar mot fönsterrutorna och det är nån varmgrad nu. Jag vet att dom har lovat att solen ska komma fram idag.Men just nu verkar det otroligt. Det är ett riktigt reumatikerväder och det känns i hela min kropp. Undrar hur länge jag får hålla humöret uppe. Börjar kännas deppigt nu.
 
Isabel var här och klippte mina tånaglar på höger fot igår. Det kändes som om det gjorde ont. Men det var nog inte i naglarna utan i lederna. Kommer ihåg då Jocke var liten och skrek i högan sky när man klippte hans naglar. Kanske han hade samma sjuka som jag då.
 
Omläggning idag. Suck, ska det aldrig sluta. Har i alla fall slagit in dom julklappar som jag har. Skönt att det är gjort. Mellan er och mig tycker jag inte om att göra paket längre. Gör så fula med mina stela fingrar. Tycker nu att, när man måste ha hjälp med allt man ska göra, har man inte då tappat rätten att leva. För mig börjar det kännas så. Stackars dom som måste hjälpa mig med allt. Gå med soporna, klippa tånaglarna, skjutsas till VC, hämta ut paket osv. Listan kan göras lång. Tack och lov så klarar jag av att duscha. Och det ska jag göra snart.
 
Ser att Matte har varit här medans jag sovit. Alltså jobbar han idag. Önskar att ni har det bra i alla fall. Och inte är så gnälliga som jag är. Ha det bra! Hej då!
 
                         

Fars dag

Mulet, trist väder. All snö är borta och det är några plusgrader. Blåser gör det också. Usch!!!!!!
 
Dammsög och vaskade igår och idag ska jag damma. Det är det tråkigaste när man städar. Till frukost gjorde jag två små limpmackor med tunna skinkskivor och tomat på. Kaffe till detta. Inget särskilt för mig att göra idag. Stickar lite och ska också se några repriser på TV. "Så mycket bättre" klockan 11.30 och "Downton Abbey" klockan 16.05. Ikväll ser jag också på TV, vet inte vad, mer än att det är "Herrskap och Tjänstefolk" på sjuan klockan 22.00. Så nu vet ni det.
 
Tror jag ska slå in några julklappar också. Får se om jag får hem paketet som ligger på kiosken. Igår skrev jag några julklappsrim som ska vara på paketen. Tror det är bara tre veckor till första advent. Tiden går så rasande fort. Pga att julafton är på en måndag blir det ju en lång helg. Med många lediga dagar.
 
Idag ska jag steka fläsk med lök. Såtter dit lite grädde så det blir en god sås. Äter det med kanske broccoli. Ska börja läsa en ny bok, skriven av Camilla Läckberg "Änglamakerskan". En pocket som jag köpte i torsdag. Ja det är vad jag ska göra idag. Så då vet ni det. Skulle vara roligt att se nåt kort på hundtröjorna (på respektive hundar) så jag får se om dom passar. Ja nu hör jag väl av mig i morgon igen.
 
                           Hej då mina vänner!
 
 

Blida igen

Plus 3 grader nu på morgonen. Betyder säkert att den lilla snö som finns, smälter bort. Väderlekstjänsten lovar regn idag. Inte kul!  Inget uträttat ännu. Men jag ska försöka ta fram dammsugaren och kanske även vaska golven. Det är inte skoj tycker jag, men det är skönt när det är gjort. Får väl fara fram med dammtrasan också. Jag tror jag kan säga att jag är allergisk mot städning. Tänk om man hade råd att leja bort städningen varje vecka.
 
Har snart stickat färdigt bakstycket på Alec´s tröja. På mönstret ska det vara en krage. Men jag tror jag bara gör en enkel rund hals. Det blir mindre tjorvigt under jackan för en yngling. Fortsätter sticka på eftermiddagen. Om jag orkar.
 
I kväll blir det nog att se Lewis nian. Fyrans och ettans program kan jag se reprisen på i morgon. Allt beror på om jag inte sett Lewis förut. Har upptäckt att man inte kan se Lewis på play. I alla fall inte gratis.
 
Nu ska jag hoppa (?) in i duschen innan melodikrysset börjar. Ha det bra nu denna lördag. Vi synes så hej då!
 
                          Nu är det tid för apelsiner. Gott!
 

Stackars mina tår

God morgon till er. Själv har jag skitont i tårna. Tror det är lederna som värker. Men mest är det ont i de vänstra tårna där jag har såren. Åsa kommer idag och ska lägga om och jag får höra med henne varför det gör ont. Ska också ringa fotvården och boka av tiden på måndag. Kan ju inte gå med foppatofflorna nu i snön. Jag får inte på mig andra skor. Önskar att jag nån dag fick vara riktigt glad och slippa ha ont.
 
Var i mina tofflor på Ica Maxi igår. Köpte en burk att ha te i, en grå burk i plåt. Det verkar som om jag har fått pippi på plårburkar. Köpte också mer garn till Alec´s tröja. Inga jordgubbar dock, men två kartonger hallon. Undrar var dom växer den här årstiden? I växthus eller? Sen bev det lite mat också.
 
Efter uppackning av varor tog jag en timmes sömn innan TV startade. Men det var inget speciellt att se. Mitt i naturen där dom försökte komma på varför nyfödda älgkalvar dog strax efter födseln, på Öland. Sen såg jag dessa bagare. Tänk er att en ska få ge ut en bakbok. Jag ska då inte köpa den. Jag är nog så dålig på att baka.
 
Har fått ånyo ett paket från HM. Varför kan dom inte skicka allt i ett paket utan plåttra på med flera paket. Isabel var ju och hämtade ett paket i förgår. Igår kom nästa kolli.
 
Det ska bli soligt på förmiddagen men det mulnar på sen. Jag ska tvätta klockan ett. Får bli kall i tofflorna när jag går till tvättstugan. Hua!
 
TV ikväll naturligtvis. Blir det  Doobidoo eller? Får se hur jag känner mig. Ha en bra dag ni så ska jag försöka skriva mer i morgon. Tjingeling!
 
                           

Jag tog mig inte tid

Jag vet att jag inte skrev nåt på bloggen igår. Jag hann inte eller ska jag säga att jag tog mig inte tid. Matte var ju här och han började inte jobba förrän på eftermiddagen så jag umgicks med honom framför TV-n. Samtidigt började jag sticka på Alec´s tröja, fastän jag inte har köpt allt garn. Jag stickade upp det jag hade och får hoppas att det finns hemma mer av den sorten idag när jag kommer på affären. För jag ska dit idag.
 
Snön ligger kvar ännu men idag ska det bli sol, så den kanske tinar bort. Igår kom Isabel och Alec hit och bjöd på middag. Parisare blev det. Det var ganska skönt att bara sitta och bli uppassad. Visserligen fick jag diska sen, men i alla fall.
 
På kvällen såg jag bondprogrammet på fyran. Världens töntprogram! Men jag har inte så mycket att välja på. Sen såg jag på trean och "Stalker" med Hasse Aro och Sanna Lundell. Handlade om en knäppis som förföljde "Bonde-Susanne". Det finns mycket konstigt folk ute i världen.
 
Fortfarande känner jag inte ivern efter att få städa. Jag bara skjuter upp och skjuter upp det hela. Idag hinner jag inte och i morgon är det omläggning och tvättning. Det måste bli i helgen. Usch!!!!!!!!!
 
Nu ska jag in i duschen, den sköna, och sen blir det Emmerdale och kanske Holby City. Ska också beställa färdtjänst till eftermiddagen. Jag far till Storheden. Ha nu en fin dag och hej då!
 
                            
Detta är hunden som jag stickade den sista tröjan till. Hon bor utanför Örebro och jag tror hon heter Hedvig.
 
 
 
 

Sjätte tröjan klar

Har varit vaken sen sju. Idag kommer man väl att tjatas ner, både på radio och TV, av presidentvalet i USA. Jag är så anti USA som man kan bli nu för tiden. En gång gillade jag det landet, men nu icke sa Nicke.
 
Jag har ont som sjutton idag. Omläggning av tår på förmiddagen. Matte har sovit här och är nu till Piteå lasarett för koll. Han har lånat sin bil av Isabel, som är ledig idag.
 
Ska snart in i duschen så jag är ren och fin då sköterskan kommer. Igår kväll såg jag ett program som visade hur fort man kan göra av med två miljoner. "Pengarna på bordet" heter programmet. Ganska oförargligt kan man säga.
 
Frostigt ute på marken och jag undrar om solen kommer fram idag. Den var ju uppe en stund igår. Så kanske kommer den fram idag också. Hundtröjan som ska till Örebrotrakten är nästan klar. Ska bara sticka resår runt benöppningen, så sen ska jag be Isabel att köpa påse till frakten och lägga den på lådan. Klart! Sen är det bara undra om den passade till hunden. Är glad att jag klarade av det nya mönstret, efter mycket grubblande. Det braiga med det mönstret är att man inte behöver sy några sömmar. Allt i ett, så att säga. Kanske jag skickar den som ska till Skellefteå också. Den ligger ju här på hyllan och bara väntar på att användas. Sen har jag mera garn att sticka av. Men nu kanske jag siktar på nåt annat.
 
Tror Matte ska sova här i natt också. När ska jag städa då? När andan faller på kanske. Eller när orken kommer. Nu önskar jag er en fin dag. Vi hörs så hej då!
 
                              
 
                       
 
 
                              
                             

En uschlig dag

 
Det är -2 grader ute nu och dom har lovat lite sol idag. Känner mig uschlig idag, från hals till tår. Tur att huvudet är i ordning. Har väl inget att berätta som hör till det ovanliga. Hade tänkt städa idag, men det bestämde jag igår och det tror jag inte är genomförbart vid närmare eftertanke. Blir nog så att jag slöar som vanligt. Usch!!!!!!!
 
Igår vid femtiden kom Alec och Isabel och åt middag här. Sen spelade vi det nya spelet som jag köpt. Monopol i kortspel. Alec har tappat en framtand och ser gullig ut med glugg.
 
Senare på kvällen såg jag om amerikanerna som härstammar från Sverige och nu är tillbaka och tävlar. Tror det heter "Allt för Sverige". Eller nåt sånt. Sen såg jag "Herrskap och tjänstefolk" innan sänggång.
 
Har mest lust att gå till sängs igen. Men hur skulle det se ut. Håller ut tills Emmerdale börjar. Ikväll blir det "Pengarna på bordet". Nåt annat vet jag inte. Gör uppehåll nu tills i morgon. Ha en bra dag och hej då!
 
                              
 

Tårar vid TV

Då var det söndag igen. Ännu en ensamdag i grått ljus. Har just druckit kaffe och ätit en mjukkakemacka med ost. Pillrat i mig den dagliga dosen av piller. Till vad nytta kan man tänka. Mina tår känner jag av fortfarande. Vet inte om jag litar på läkarvetenskapen längre. Alltså, från början har jag bara stött mina tår i en tröskel och nu är det värsta onda såren. Lika bra att beställa kista och plats i asklunden (eller havet). Eller kanske jag ska beställa en plats på rehab, när jag pillrat i mig alla piller och är beroende av dom. Hua!
 
Blir väl att sticka en stund (efter ett obegripligt mönster) och läsa lite. På TV igår så blev det lite tårar när det var Olle Ljungströms dag. Han har ju så bra texter till sina sånger. Nu menar jag programmet på fyran med artister som man inte ser så mycket på TV längre. Om man undantar Magnus Uggla, som är ofta på TV. Miss Li med sin damiga klädsel och roliga hattar, ser man då och då. Men hur ofta ser man Sylvia Wrethammar? Eller Pugh Rogefeldt, Olle L, Maja I och Darin. Dom ser man inte ofta. I alla fall inte på de program som jag ser på. Tänk så bra Darin kan sjunga på svenska.
 
Sen fick jag se mitt älskade Downton Abbey på ettan. Jag älskar engelska serier och helst från den tiden. Efter det blev det sängen för mig. Var upp vid fyratiden för att ta två värktabletter ochh sen i säng igen till åtta. Isabel ringde igår kväll och varskodde mig om besök ikväll. Kan bli roligt.
 
Ja det var några ord från en kvinna på Hagelvägen. Glömde skriva att SAIK vann med 7-3 över HV igår. Stolt över grabbarna som kan om dom vill. Oscar har också kommit hem från Göteborg. Hoppas det gick bra för honom där. Jag är så stolt över mina barnbarn Oscar på isen, Tova med fotbollen och Alec med dansen. Nyttiga intrressen. Nu ska jag göra annat så hej då!
 
                             
 

 
 
                                   
 
 
 
                        
 
                       
 
 

 

Tråkigt skitväder

Säger alla ord jag kan när jag beskriver vädret. Grått, mörkt, blött, disigt, tråkigt, ledsamt och så vidare. Fem grader varmt. Lyssnade på Lisa Syréns beskrivning om alla helgons dag. Jag har aldrig fått nåt begrepp om den dagen och halloween. Halloween firades i onsdags och alla helgons dag är idag. Har inget med varandra att göra.
Då förstår ni att jag lyssnar på "Ring så spelar vi".
 
Jag började på hundtröjan igår. Ett nytt mönster som jag aldrig har stickat förut. Man börjar vid halsen och går neråt. Först stickar man med strumpstickor och sen med rundsticka, vanliga stickor och avslutar med rundsticka. Det tar en stund innan man förstår mönstret. I alla fall om man är dum i huvudet som jag är. Får se hur det blir. Jag lämnar inte ifrån mig nåt som jag inte är nöjd med. Sen är det svårt när jag inte har hunden här. Spännande eller hur?
 
Min älskade Alec ringde igår kväll och talade om att han kommit hem från farmor i Överkalix. Han har ju en egen telefon nu, så han kan ringa när han vill. Han sa, "jag vill bara höra hur du mår mormor", så gulligt. Värmer i en gamlings hjärta.
 
Ikväll får jag välja och vraka mellan programmen på TV. Gäster med gester, Så mycket bättre, Downton Abbey och Lewis. Inte lätt. Gäster med gester och Lewis kan jag nog se i play.Tror jag i alla fall. Så då får det bli så.
 
Nu ska jag göra tabberas på jordgubbarna jag har i kylen. Smaskigt! Senare idag är det hockey och jag tror SAIK spelar hemma mot HV71. Rätta mig om jag har fel. Men innan dess är det melodikryss. Nu ska jag nog ta en dusch så jag blir helgfin. Hoppas ni får en bra lördag. Hej då!
 
                             Det var ett tag sen, Alec gullet!

Helg igen

Ännu en mörk dag. Efter ett återbud från Åsa igår så blir omläggningen idag i stället. Jag kan ju säga att mina tår inte känns nåt vidare. Undrar vad felet är?
 
I går eftermiddag for jag till Ica Maxi och handlade lite. Det blev bara en sån där fram och tillbaka tur. Åt en grillkorv innan jag for hem. Det blev min middag. När jag kom hem åt jag en kartong hallon som efterrätt. Sen blev det sängen en stund.
 
Såg "Mitt i naturen" och sen bagarna. Det var pajer som skulle göras igår. Krångligt verkade det som. Som vanlit då. Sen sängen igen.
SAIK vann borta över Solna AIK med 5-0. Efter två perioder som var mållösa  spottade dom äntligen in mål efter mål.
 
Ska snart börja sticka på en hundtröja. Tror det blir i svart och rosa garn. Sen kommer väl Åsa och klockan ett går jag till tvättstugan. Ikväll vet jag inte vad det blir på TV, kanske Doobidoo. Blir det nån städning i helgen. Orkar jag? Huhu!!!!!!
                                             Hej då!
                                   
   

Allhelgonadagen

Jag har väl inte varit nån allhelgonadagsfirare. Jag brukar tända ett ljus för mina nära som inte är med mig längre. Det där med bus eller godis har inte varit aktuellt i min familj. Och jag tror att det är nåt som yngre familjer annamar nu för tiden. Amerikaniserat så att säga.
 
4 grader idag och det ser ut som att det är slask ute. På radion varnar dom för lokal ishalka. Få se om jag kommer mig till affären i dag. Skulle behöva köpa lite garn. Till Alecs tröja. Det hela beror på när Åsa kommer för omläggning. Matte fick helg igår kväll och for hem till Älvsbyn.
 
Såg bönderna igår kväll och tänker på, att det finns folk som kan vända ut och in på sig i TV. Ja herre min je.  Ikväll kanske jag ser bagarna som inte är några specialister vad det gäller bakverk. Skrattar när jag tänker på att vinnaren ska få ge ut en bakbok. Inte blir det då som att jag hänger på dörren för att köpa den.
 
Blev glad igår när jag såg att "Downton Abbey" kommer med nya avsnitt som börjar på lördag. Jippi! Ja inte är man sparsmakad vad det gäller nöjen. Sitter bänkad framför TV på lördag, kan ni förstå.
 
Nu väntar duschen på mig. Ha en bra dag så hörs vi sen. Hej då!
 
 

RSS 2.0