Så var det när jag var liten

Som vanligt startade dagen med sol som efter an stund övergick till moln. Man börjar vänja sig med norrbottens väder efter 25 år här. C:a 10 grader är det nu. Tyvärr måste jag handla lite idag. Slut bröd, både mjukt och hårt. Till och med skorporna är slut. Inte ens den minsta mus skulle bli mätt i mitt hem idag. Vet inte om det blir Ica Maxi eller Coop på Björkskatan som får besök av mig. Men det blir efter lunch och Emmerdale.

Igår tvättade jag och idag plockar jag upp tvätten och lägger in i garderob och lådor. Var en sväng med en massa sopor också. Hur kan man ha så mycket sopor som jag har, kan man undra. Och detta sorterande. Från det ena till det andra. Vad tror ni hände? När jag hade gått denna långa väg till soprummet, upptäckte jag att jag inte hade med mig nyckeln. Skulle jag nu behöva gå tillbaka, hämta nyckeln och gå till soprummet igen. Jag höll på att bryta ihop. Men då såg jag att en av  Lulebos bilar stod parkerad i närheten, och jag bad killen i bilen att låsa upp. Tack och lov hade han nyckel och kunde göra det. Ibland har jag turen med mig.

När jag var i tvättstugan kom jag att tänka på, när jag var liten och min mamma tvättade. Då var det inte så lätt att tvätta som nu. Då skulle tvätten blötläggas på kvällen och på morgonen skulle man vara tidigt i bykhuset för att göra upp eld i vattenvärmaren. Sen tvättade man för hand med borstar och tvättbrädor och såpa (ibland lut). Och allt skulle sköljas i fyra-fem vattenbad. På sommaren torkades tvätten utomhus och på vintern i ett förråd vid bykhuset. Sen skulle det manglas och strykas. Kommer ihåg örngotten, där banden skulle krusas med en krustång. Då kan man säga att det var arbetsamt att tvätta, mot nu för tiden. Kommer också ihåg linneskåpet hos oss. Det luktade så gott där. Tror mamma hade lagt ut små tygpåsar med lavendel i. Sen var det så vackert upplagt på hyllorna. Lakan och örngott för sig och dukar i olika storlekar för sig. Kökshanddukar och tvätthanddukar på sin hylla. Ordning och reda var mammas måtto.

I Syrien fortsätter massakern och ingen gör nånting åt detta. Om jag bara kunde sätta stopp för detta.

Kan inte omvärlden göra nåt? Och då menar jag inte i ord, för det hjälper inte nu. Och dom som drabbas mest, det är ju barnen som vanligt. Och det är väl inte barnen som startat detta uppror.

Gör nånting nu!!!!!!!!

Pernilla har namnsdag idag! Kanske jag slår henne en signal. Ha det bra ni där ute. Hej då!




Hualigen

Ja nog är solen framme, men inte är det sommarvärme. Tvättdag för mig. Inte har jag varit på affären, som jag skrev igår. Eller var det i förgår. Och idag blir det inte, hela eftermiddagen går åt till tvättstugan.

En limpmacka med medvurst på och kaffe, till frukost. Ska snart in på blocket och kolla om det finns nåt matbord till en billig penning. Helst ett runt bord och gärna med iläggsskiva. Men om jag nu skulle hitta det perfekta bordet, så är det problem att få hem det. Utan bil, utan släp och jag kan ju inte ta bordet på rullatorn. Så då skiter det sig. Men man kan ju drömma.

När det slutat blåsa så okristligt, ska jag städa till det ute. Längtar till det och till att få plantera lite blommor. Matte är ledig idag och i morgon tror jag. Om drygt en vecka far han till Ukraina för att kolla fotboll. Spännande, inte minst för hans mamma. Ja hualigen.

För att ta sig till Ukraina får han flyga runt i Europa innan han kommer till Kiev. Blir en rundresa, kan man säga.

Nu är det dags för en dusch och sen Emmerdale. Till lunch gör jag en hamburgare med stekta champinjoner och tomat. Ha det nu så bra. Hej då!


Glassfest

Solen skiner så här på morgonen, men det är kyligt ute. Vi ska få upp mot 11 grader idag. Sov till sju och har ätit frukost. Har ingen aning om vad jag ska göra idag. Blir väl bara att slappa.

Eller ska jag skura däcket ute och hämta ut utestolarna samt lägga ut en matta. Har ju redan en stol och bord ute, men ingen ordning är det där. Väntar fortfarande på att kunna äta frukost ute. Men än tycker jag det är för kallt på morgnarna. Är ändå glad att fimparna har försvunnit.

En annan sak som jag skulle kunna göra idag, är att använda dammsugaren. Kan väl vara roligt att göra det. Det blir nog nästa vecka jag gör vårstädningen med fönsterputsning. Får se om jag får nån hjälp.

Matte har sovit här i natt. Han kom med glass igår. Magnum! Ganska söt glass, men nog gick det ner ändå. I morgon kommer glassbilen, men jag tycker dom är så dyra, så jag vet inte om ska handla nåt. Kanske jag ska köpa glass på affären istället.



Nu ska jag avsluta detta för idag. Ha det bra! Hej då!

Städpatrull

Solen skiner temporärt och det är 10 grader. Blåser kan jag säga att det gör. Och inte måttligt heller. Igår var jag ut och räfsade och gjorde en hög med fimpar och gamla löv. Sen började det hända saker. En typ stor gräsklippare (som sopade) tog bort min hög och en traktor med sop for förbi på asfalten. Samtidigt kom fyra ungdomar med räfsor och började städa på gatan och i rabatterna. Ja det är sant. Fastän det var söndag. Märkligt! Men nu är fimparna borta i alla fall.

Har just nu ätit en ostfralla och druckit en kopp kaffe. Hade tänkt spela lite spel på datorn i brist på annat. Hade kanske tänkt gå till Coop idag och se om dom har några penséer att sälja. Ska ha en rabatt med penséer i olika färger. Dom kommer ju tillbaka nästa år. Dom är perenna. Få se hur det blir med den saken. Penséer tål lite frost också så man kan sätta dom redan nu. Ifall att det blir kallt igen. Man kan inte säga att det är hypervarmt nu. Väntar nog nån vecka för att skaffa mera blommor att plantera.

Efter duschen ser jag Emmerdale. Sen ut en stund. Fick fina blommor av Isabel och Alec. På mormors dag som Alec sa. Det är ju inte så att man är bortskämd med blommor.

Hoppas ni har det bra mina vänner, vi hörs. I alla fall jag. Hej då!





Nu är våren här

God morgon! Ni såg säkert att jag inte skrev nånting igår. Jag hann inte. Isabel, Alec och jag for till Storheden och shoppade. Jag köpte en räfsa och Isabel en grill på ÖB. Sen var vi på Ica Maxi. Det enda i matväg som jag köpte var en lättkorvbit. Ja, jag köpte naturligtvis lite annat också. Bland annat 2 liter jordgubbar. Efter Storheden for vi till Lävägen, där vi grillade och åt god mat. Jag var hemma vid sjutiden.

Jag var helt slut då, så jag satte mig vid TV:n. Såg "Lewis" på nian innan jag gick över till ettan för schlagern. Naturligtvis så vann Loreen. Jag brukar inte vara så entusiastisk över sveriges bidrag, men det var jag denna gång. I morse var jag in på FB och kollade. Dom flesta var glada för vinsten, men en av mina s k vänner gjöt sin galla över bidraget. Tror väl att han är expert, liksom hans släkt, som tyckte samma. Synd om folk som inte kan glädjas åt andras lycka.

En sak om gårdagen vill jag i alla fall säga. Vädret var sagolikt. Den lilla igelkotten var ute och vandrade i natt. Innan jag la mig var hen inne på min gräsmatta och hälsade på. I dag ska jag lägga ut lite korv åt den. Man skär i små bitar, så kan den komma i natt och få sig en smakbit. Vädret idag ska bli lika fantastiskt som igår.

I Syrien händer hemska saker. Igår blev 32 barn under 10 år misshandlade till döds eller skjutna. Utav soldater. Hur kan nån vuxen människa göra nånting sånt. Och hur kan vi bara acceptera detta. Jag blir så arg!!!!!!!!!!
Då kan man skämmas för att man klagar så mycket, som jag gör. Över bagateller som vädret t ex. Och FN vädjar. Precis som om nån bryr sig? Vilken ond värld vi lever i.

Jag saknar en propp till tvättstället. Jag har saknat den sen inflyttningen. Igår chansade jag och köpte en i plast. Men den passade inte, naturligtvis. Den var lite för stor. Den som skulle passa finns nog i ett annat tvättställ. Får nog söka på återvinningen.

Nu blir det nog utgång för mig. Ska försöka sätta fast skaftet till räfsan och sen ut och städa bort alla fimpar och löv. Samlar väl ihop allt och lägger det på asfalten, väl synligt för hyresvärden.

Det är pingst nu. Det är som om pingsten försvann när annandagen togs bort. Eller hur? Ha det nu så bra i solvärmen. Hej då!


Euphoria

Helmulet idag och det har kommit lite regn. Men nu orkar jag inte bry mig längre om norrbottensvädret. Tar boken med mig tillbaka till sängen. Men det blir nog på eftermiddagen, för först ska jag kolla Emmerdale och sen handla lite till helgen. Pingsthelgen som väntar!

Så såg jag då schlagerns semifinal nummer två igår kväll. Lite bättre låtar än i tisdags. Loreen gjorde det hon skulle och tog sig till final, som är imorgon. Det är mycket prat om denna melodi, eller rättare sagt om Loreen. Att hon är en knarkare, diva osv. Alla verkar veta allt om henne. Själv vet jag ingenting, men nog tycker jag att det verkar vara mycket skitprat. Avundsjuka kanske? Låten är i alla fall bra och jag tycker hon framför den bra. Bra koreografi, lite ovanlig för en sån tävling. Bra att ha  ork till gymnastik och kunna sjunga samtidigt. Håller tummarna för Loreen!

Nu är det knappt jag ser att skriva i detta mörker. Lampan som ska sitta i taket, ligger på en pall och väntar på att bli uppsatt. Den har legat där i snart ett år. Måste komma ihåg att be nån sätta upp den.

Imorgon fyller lillen år. Nu får man nog sluta säga lillen, han blir ju sju. Men för mig är han, mitt lilla hjärta.



Nu blir det frukost för mig. Väntar fortfarande på att kunna äta frukosten ute. Det skulle jag väl kunna om det blev lite varmare (sol). Men jag fryser fortfarande.

Ha en bra fredag. Hej då!






Loreen kvalar

Idag ska det bli 18 grader, enligt SMHI. Ska det vara sant måntro? Vi får väl se. Jag tog sovmorgon. Vaknade 8.30 och det är inte ofta jag sover så länge. Matte vaknade ungefär då också. Nu har jag ätit en knäckebröd med skinkost och gurka på. Och kaffe naturligtvis. Nu kan jag börja dagen, som väl blir fantastisk med denna värme. Tänk er en dag utan att jag behöver frysa.

Torsdag! Vad ska jag hitta på idag? Tänk om dom kunde sopa asfalten idag, så jag kunde göra i ordning på uteplatsen. Jag är sugen på det. Plus att jag skulle vilja göra fönstren. Jaja, det får väl bli som det blir.



Ikväll är det Loreen som ska kvala in i Baku. Det ska väl bli bra. För en gång skull tycker jag att Sverige har en bra låt att tävla med. Kanske man ser programmet på lördag. I alla fall slutet, så man får se röstningen och resultatet. Hoppas hon vinner!

Nu är det väl bara att starta slappardagen. Ska duscha och sen se Emmerdale. Där börjar det bli spännade i handlingen. Svamligt av mig att fastna i denna serie. Men jag kan inte sluta se. På eftermiddagen ska jag vara i solen en stund med min bok. Bra för gamla att sola. Bara man inte är så länge att man får hudcancer. Eller?

Ha det nu bra mina vänner och hej då!



Så tröttsamt program

Idag ska temperaturtoppen visa på 13 grader. Satt ute en stund på eftermiddagen i solen. Men inte kan jag säga att jag svettades. Men i alla fall åt jag en glasstrut (en mini). Isabel tittade in en stund för att Matte skulle hjälpa henne med en lampa på bilen. Var en sväng ner till sophuset och lastade av mig ett antal skräp. Önskar jag kunde få betalt för mina sopor. Vad rik jag skulle bli då.

Sen på kvällen skulle jag se eurovisionssemifinalen. Men det blev så att jag sov sittandes i fåtöljen (och den är inte bekväm alls). Så tråkigt var det. Så mycket skitmusik det finns. Så mycket bättre jag sov när jag förflyttade mig till sängen.

Inget nattfrämmande inatt.  Matte var tvungen hem och kolla posten. Han väntar ett intyg från läkaren, så att han kan resa till Ukraina med sina mediciner. Så att han kan ta in medicinerna genom tullen. Kanske han måste ringa och påminna läkaren. Man vet ju inte, för dom har väl många patienter att tänka på.

Vad jag ska hitta på idag har jag ingen aning om. Solen skiner lite försiktigt så här på morgonkvisten. Ja just ja, jag ska tvätta klockan ett. Då går det några timmar där. Ikväll ser jag "The promise" på ettan.

En engelsk serie som jag tycker är bra, om än lite rörig. Se den om ni kan. Handlar om en tjej som är i Israel hos en kompis. Hon läser sin morfars dagbok. Han var soldat i engelska armén efter krigsslutet och var i Palestina. Man får följa hans liv där och hennes liv i nutid. Därav röran.

Nu ska jag spela lite på datorn. Lite Candy eller kanske Mahjong. Ha det så bra idag. Det ska jag ha. Hej då!


Ludder på

13 grader, sol men det blåser lite nordan. Men det är väl nåt man får räkna med när man bor vid kusten. Matte sover fortfarande fast hans väckning har låtit. Ska göra kaffe nu snart. Har smygit omkring en stund, men nu är det dags att vara vaken.

Var så duktig igår och städade hallen och köket. Jag kan säga att fläkten var ingrodd. Jag har aldrig tagit isär utsugsfiltret och det tror jag inte att den förra hyresgästen har gjort heller. För jag kan säga att det var täppt. Men nu är det rent. Jag fick koka mycket vatten för att få upp suget. Bläh! I köket har jag kvar fönstret. Ingen städning idag. Ska stuva blomkål och steka korv till lunch, som Matte får äta innan jobbet.

Har fyllt i en enkät till landstinget, som dom har skickat till mig om min sjukhusvistelse, på lungan. Tur att man kan göra det på nätet för det var många frågor som skulle besvaras. Men nu är det gjort.

Idag ska prinsessan Estelle döpas. Stackars barn som blir så uppmärksammad redan. Det ska visst vara direktsändning på TV också. Jag ser inte detta. För mig blir det Emmerdale och eventuellt simning från EM. Jag satt ute en stund igår och jag kanske gör det idag också. Men jag kan inte säga att det var nån värme. Inte ens i solen. Konstig vår det har varit, än så länge. Hyresvärden har nog stängt av värmen, för det är kallt även inomhus. Hua!

Ludderna åker på idag.

När jag nu kollar ut genom fönstret har solen försvunnit och ersatts av moln. Vad hände? Kanske jag kryper ner i sängen igen. Hoppas ni har sol, en varm en. Jag spelar Candy en stund. Hej då!




Oscar fyller år

Jag smyger omkring för att inte väcka Matte. Ska snart göra kaffe och en macka. Solen visar sig idag och gradantalet på tempen visar drygt tio grader. Kan nog bli en fin dag men värmen låter vänta på sig.

Matte ska äta lunch här innan han börjar jobba. Får se vad jag hittar på att laga. Kommer solen på min uteplats idag, ska jag sitta ute med boken och städningen får vänta.

Jag halvsov framför TV igår kväll. Det betyder att jag inte jublade åt programutbudet. Jag blir lika arg på mig själv för att jag inte lämnar TV-n, och går och lägger mig. Men det är även det, lathet från min sida.

Imorgon börjar eurovisions-cirkusen igen. Med första deltävlingen som ska solla fram dom tio bästa som ska framföras på lördag. Samma visa på torsdag då nästa tio väljs ut. Sveriges bidrag får man höra på torsdagen. Stora favoriter är Rysslands bidrag med en samling tanter som joddlar fram sitt nummer. Där ser man att man inte är för gammal för en ny sångkarriär. Får tänka på det. Hihi!

Nu ska jag fika och sen vänta på Emmerdale innan lunch. Oscar fyller år idag så jag slår en signal till honom efter skolan. Hade tänkt sätta in en slant på hans konto. Annars får han vänta tills vi ses.

Oscar som fyller 15 år. Kortet är några år gammalt, hittar inget nytt.

Ha det så bra mina vänner! Hej då!


Duktiga Tova

Det blev ingen sol igår eftermiddag, så jag blev inomhus hela dagen. Inte var det så varmt heller och det blåste ganska kallt. Tidigt i morse såg jag solen, när jag var upp och tog några värktabletter. Men sen när jag steg upp var den borta igen. Ska visst bli regn idag. Jaja, inget man kan göra åt det.

Gårdagskvällen ägnade jag åt Lewis på nian. Men jag var så trött att jag halvsov. Förstår inte varför jag inte gick och la mig direkt. Men ingen lägger sig väl vid åttatiden. Jag hade ju sovit middag, så jag borde inte vara trött. Men det är väl tristessen som gör det.

Idag såg jag min Tova sjunga och spela gitarr på FB. Så duktig hon är. Jag blev tårögd när jag hörde henne. Hon är ju bara tolv år och är så himla duktig.

Farmors hjärta! Hoppas hon fortsätter med musiken. Hon har alla chanser att glädja sina medmänniskor.

Anna Lindberg tog två guldmedaljer i simhopp. Det var EM i Holland. Duktigt i hård konkurans. Hon avslutar sin karriär med OS i London i sommar.

I kväll ser jag nog mästarna på ettan klockan åtta. Sen vet jag inte hur det blir. Nu ska jag spela Candy och mahjong en stund samtidigt som jag lyssnar på radion. Väntar fortfarande på att jag ska kunna dricka morgonkaffet på uteplatsen, utan att frysa. Ha en bra dag! Hej då!

Jordgubbsfredag

Sol, sol! Vad härligt att vakna upp i solsken. 14 grader är det också. Det blir en dag ute i solen för mig. Kanske boken får följa med ut. Skönt att jag handlade igår så det är bortgjort. Köpte den gröna pläden och ett gratulationskort som Alec får nästa lördag. En liter jordgubbar hängde också med i kassen. Det blev fredagsgodis för mig. Åt dom nysköljda framför TV:n.

Dom är inte svenska, tror jag. Men dom var jättegoda ändå. Så är dom ju också järnrika och behövs för blodet. I alla fall för mitt blod, jag brukar ha dåligt blodvärde på vintern. Man kan säga att man använder jordgubbarna som medicin, om nån nu vill klaga att det är dyrt. Gubbarna kostade 49 kronor.

På radion surrar Lisa Syrén med "Ring så spelar vi" och just nu sjunger Bill Haley- See you later alligator. En gammal låt frän femtiotalet. Jag sitter här vid datorn med min kaffemugg och har ätit en ostfralla. Efter melodikrysset kanske jag tar fram dammsugaren, men jag lovar ingenting. Det är en fördel med att bli gammal, man gör som man vill.

Idag var det 100 år sen August Strindberg begravdes. Ingen favorit för mig direkt. Jag kan säga att den ända boken jag gillat är Hemsöborna. Det är inte länge sedan jag läste om den. Det man kan säga om Strindberg är väl att han använde det svenska språket bra. Det är väl inget man kan skylla de moderna författarna för.

Ha nu en bra lördag det ska jag ha. Kram till er alla och hej då!

Erik-dagen

Regn även idag. Men det är i alla fall bättre än att det snöar. 10 grader är det också, även det uthärdligt. Sverige är utslaget ur VM hockeyn, inte uthärdligt. Lön idag, bra så. Känns konstigt att det är fredag idag. Men så är det!

Hade känslor för städning idag, men så blir det inte. Måste handla. Tycker jag handlar ofta, men har aldrig nånting i kylen. Samtidigt äter jag nästan ingenting. Man kan ju undra om jag har spöken på besök.

Måste göra nånting med mina vita ögonbryn. Att mitt hår är vitt är inget jag bryr mig om, men ögonbrynen! Har nog nån färg som permanentar dom, bruna. Har ju inte tänkt att hela jag ska vitna på ålderns höst. Man blir så obemärkt då.

Discodrottningen Donna Summer dog igår i cancer, bara 63 år. Minns sena sjuttiotalet när "Hot stuff" spelades på varenda jukebox. På den tiden dansade man till den sortens musik. Och man hade bra flås då. Nu för tiden får man vara glad att man tar sig ur sängen.

Pernilla fyller år idag. Har en present till henne här hos mig. På måndag fyller Oscar. Han får nog bara pengar av mig. Nästa lördag fyller Alec, och han har sagt vad han önskar sig. En pläd, likadan som jag har i sängen. En ullig sak som är så mjuk och skön. Finns på Ica Maxi.

Hans önskan är att pläden ska vara grön. Får väl kolla idag vad dom har för färger. I alla fall är det en skön pläd att mojsa i när man ser på TV, eller när man ligger i sängen och läser.

Nu ska jag in i duschen, äta något och se Emmerdale innan färden ställs till Storheden för shopping. I morgon ska det visst bli solsken och då ska jag sitta ute. Ha en bra fredag och hej då!


Flygardagen

Så var det färdigt med sol och idag regnar det. Ute är det 10 grader och i Norge firar dom nationaldag. I Sverige har vi också helgdag, kristi himmelfärdsdag. Har för mig att det brukar regna den här dagen. Alltså kristihimmels.

Har haft nattfrämmande som fortfarande sover. Isabel och Alec är här. Isabel var ute med en kompis igår kväll och då var Alec här med mig. Det blev TV förstås. Alec ville se "Min pappa är...".. Den engelska serien "The promise" andra delen såg jag.

Ska väl dammsuga när mina kära farit hem. Sen ska jag börja med  en ny bok. Är i valet och kvalet vilken. På TV inget Emmerdale och inget annat jag vill se. Kanske matchen mellan Sverige och Tjeckien i kväll. Men jag har dåliga vibbar vad det gäller den matchen. Vädret inbjuder till sängen. Igår var jag ute hela eftermiddagen. Handlade från glassbilen, både strutar och pinnar. Läste nya Allt i hemmet sittande på min uteplats. Man fick ha jackan på sig, det var ingen hypervärme i solen. Men skönt ändå för premiären ute.

Idag blir det inte att sitta ute nåt. Väldigt mörkt är det. Såg i AB vilka som ska vara med i fyrans "Så mycket bättre", vad jag nu kommer ihåg så är det Magnus Uggla, Pugh R, Sylvia Wrethammar och Miss Li. Och naturligtvis en massa reklam.

Nu får jag ge mig med bloggandet. Alec vill använda datorn. Ha en bra dag och hej då!

En vacker dag i maj

God morgon med solsken i sinnet! Lite kyligt på morgonen, men det ska bli 12 grader idag. Platsar utomhus på solsidan senare, efter Emmerdale. Pratade med en kille från Lulebo igår. Han skulle komma till min uteplats och suga upp både löv och fimpar. Verkar som om dom inte räfsar längre utan först plockar dom upp skräp med en tång och sen suger dom upp det andra med en "typ" slang. Skit det samma hur dom gör det. Bara fimparna kommer bort.

Sverige vann matchen mot Lettland igår med 4-0. Nu väntar Tjeckien. Fortfarande är det hockey jag menar.

Jag har tre födelsedagsbarn att gratta denna månad. Det är Pernilla, Oscar och Alec. Pernilla på fredag och Oscar på måndag. Alec fyller sju nästa lördag. Problemet jag har, är vad jag ska ge i presenter. Som vanligt alltså. Och så är det att maj månad är en stor räkningsmånad. Alltså många räkningar att betala. Och lite pengar till lyx (mat och sånt).

Hade tänkt dammsuga idag, men det får stå tillbaka för solningen. Viktigare att få lite D- vitamin i kroppen, än rent i hörnorna. Äter det sista som finns kvar av chilin i dag tillsammans med Emmerdale.

Igår fick man inte se Emmerdale, för då var det hockey på fyran. Och i morgon är det helgdag, så då är det inget, då heller. Då får man luncha ensam.

Nu in i duschen och sen på med kläderna. Ha det så bra mina vänner. Hej då!



Lider av städlust

När jag drog upp persiennerna nu på morgonen sken solen. Underbart! Blir en utedag för mig tror jag. Jag ska också tvätta. Temperaturen ska visa 11 grader enligt SMHI. Lite kallare här utmed kusten, än i inlandet. Det är havet som kyler ner Luleå så här på våren. Men det får vi igen på hösten då havet håller kvar värmen.

Hörde på nyheterna i morse om dom hemska hyrorna i Pajala. 12000 kronor för en tvåa på 60 kvadrat. Är det inte så dom säger, att när lappdynga jäser.........!

Alec var här en stund på eftermiddagen igår. Han är så snäll och glad och man märker knappt att han är här. En fröjd att ha hand om honom.

Det blev inte så mycket TV-tittande för mig igår. Jag läste i stället. Ikväll spelar Sverige mot Lettland på Globen. Hockey alltså! Kanske man ser det. Inget annat att se, bara samma gamla skit. "Elaka kockar", "Gör om mitt hem", "CSI" m m. Önskar att dom visade nån bra film (utan reklam). Men om dom visar nåt bra, så är det en repris, som jag sett förut. Vad sägs om ett djurprogram?

Äter chili i dag också. Åtminstone till lunch. Sen gör jag en sallad ifall jag ska äta middag. När jag la mig igår, kom jag ihåg att jag inte ätit middag. Jag lagade mat till Alec men gjorde inget till mig. Det gick det också. Kanske jag tar fram kycklingklubbor från frysen. Steker dom i ugn, så kan jag äta dom när andan faller på. Bra så!

Undrar var jag kan få låna en räfsa? Jag skulle behöva gå över min lilla gräsmatta. Troligtvis kommer väl Lulebo och gör det så småningom, men jag skulle vilja göra det nu. Skulle också vilja göra klart rabatterna för plantering. Det ser förskräckligt ut nu. Har sopat däcket. Jättemycket löv hade blåst dit och lagt sig i hörnen. Nån har kastat en påse hundbajs också. Förvånar mig inte att dom tror att den försvinner under vintern. Ja,ja sånt är livet.

I alla fall är jag glad för våren, som är i antågande till syvende och sist. Sköt om er! Hej då!



Ännu en vilodag

Regndag! 6 grader är det nu på morgonen. Har nyss ätit en macka till morgonkaffet. Va mörkt det är inomhus då det är molnigt ute. Måste tända lite lampor så jag ser vad jag skriver. Var upp i natt och tog några värktabletter. Har ont i fötterna fastän jag ligger stilla. Men det är bara att hålla ut.

Tog en liten promenad igår eftermiddag. Satt en stund utanför Hagelvägen 10, i solen. Måste säga att det blåste till, då och då. Kom som riktiga körare ibland. Det var som om jag skulle följa med vinden ut över nejden. I och för sig skulle det vara en billig semester. Är kanske det man kallar vindkraft.

Jag har prenumererat på "Allt i hemmet". Tror det var det sämsta jag gjort. Nu ser jag så mycket jag vill ha, och börsen är för liten. Men man kan ju få många tips om inredning. Som inte kostar så mycket. Bland annat såg jag en tapet, som jag vill ha. Får tänka på det när jag ska använda min bofond. Nu var det meningen att jag skulle sätta in en bild på tidningen, men nåt blev fel. Så är det med insnöade, ni vet vad? När inte tekniken hänger med, i mitt strokedrabbade huvud. So What!

Blir en riktig läsardag för mig. Tänk er mina sköna säng och min bradiga bok. Suck så skönt! Bara att värma på chilin när jag blir hungrig. Kan man ha det bättre? Inte att förglömma -Emmerdale- till lunch. 

Ha det så bra och hej då!






Inte fint, eller?

Blå himmel med strålande sol. 7 grader är det nu och det blåser väl inte så mycket som igår. Har sovit gott i natt och jag vaknade vid åttatiden, gjorde kaffe och en ostfralla (inte fint).

Handlingen gick bra igår. Jag gjorde inga inköp mer än mat, men det gick ändå 900 kronor. Pengarna bara ploppar iväg. Hade jag handlat på Coop hade det gått 200 till. Till exempel, en påse extra halstabletter på Ica 7,50. Samma sorts halstabletter på Coop 10,90. Varför?

På "Mannheimer och Tengby" på radion driver dom med fint och fult. På FB bl a, sätter folk ut bilder på mat dom ska äta. Det är som om att vissa maträtter är finare än andra. Mörkt, grovt bröd är finare än vitt bröd. Det är också finare att se film på bio än på TV. Finare att spela golf än fotboll osv. Ligger nåt i det eller hur?

Det blev inget Midsomermorden igår. Såg "Smartare än en femteklassare" och två repriser av "Downton Abbey". Och så spelade jag Candy på datorn.  Men ikväll ser jag "Mästarnas mästare" och "Foyle´s war". En brittisk deckare som utspelar sig under andra världskriget.

Deckaren visas på sjuan. En oblodig historia som passar en blötis som mig. Blir nog en promenad idag om solen finns kvar på eftermiddagen. Gör chili till lunch så Matte kan komma och äta när han har rast. Det fina med chili är att man kan laga till det i förväg, och sen värma det i omgångar. Och i min chili är det inga kolhydrater. (Inte fint med kolhydrater).

Ha det nu så bra denna söndag önskar en insnöad kärringdjävel. Hej då!

Shoppingdag

Nu är det sol på himlen. 8 grader är det också. Kan bli en fin dag för mullvaden, eller hur? Lyssnar på "Ring så spelar vi" och har just ätit en knäckemacka med skrynklig goudaost på, tillsammans med en kopp kaffe. Skrynklig så tillvida, att när man drar med osthyveln på osten , så drar den ihop sig. Endera beror det på att hyveln är ovass eller att osten är fet. Har tre osthyvlar, men alla fungerar likadant. Men mackan gick ner ändå.

Efter melodikryss och dusch ringer jag färdtjänst för att fara till Storheden. Måste proppa i mig värktabletter för min onda fot, för att klara av handlingen. Tror jag äter lunch på Ica Maxi. En korv i baguett. Duger bra.

Såg lite av hockeymatchen igår. Ryssland storvann med 7-3 över Sverige. Matchen började bra men gick över styr i sista perioden. Folk verkade arga på domarna, kanske med all rätt. Domarna verkade inte veta vad dom skulle göra. Om jag får säga vad jag tycker (?) så har Sverige en dålig målvakt.

Ikväll kan det bli Midsomermorden som vanligt. Om dom nu inte bjuder på nåt annat. Har inte kollat tv-programmet ännu.

Barnaby och hans medhjälpare i Midsomer. Lagom spännande för mig. Ha nu en bra dag mina vänner. Hej då!

Vårlängtan

Molnigt och 6 grader idag. Törs jag säga att jag är less på denna väntan på våren, utan att bli kallad insnöad kärringdjävel, utav en ouppfostrad snorunge. Fast å andra sidan, så bryr jag mig inte om, vad jag får göra eller inte. Jag har alltid fått resa mig igen. Jag är en insnöad kärringdjävel som misshandlats och rest sig upp, om och om igen. Trots detta har jag ensam uppfostrat mina barn till fina människor, som har respekt för andra. Tack och lov skulle dom aldrig uttala sig nedlåtande om äldre människor. Alla har vi olika levnadsöden och ingen behöver göra sig rolig över nån annan.

Nu har jag kommit upp i den åldern att vänner och bekanta trillar av pinn. Nu har det varit så, att några dödsfall har inträffat. Kvinnliga bekanta som mist sina kära makar. Män som dom vårdat så kärt. Ibland kan det kännas som en lättnad, men det måste kännas oerhört tomt. Sänder en kär tanke till er tappra kvinnor.

Kanske jag far till Ica Maxi idag. Var in på deras hemsida igår för att registrera mig för självscanning. Men hittade inget om det. Får fråga på affären.

Så mycket skit som visas på TV. Mycket ett och samma. På mina kanaler i alla fall. Visar en kanal inredningsprogram så kan jag ge mig den på att nån annan har nåt liknande. Eller ta på femman där dom visar "Fråga Olle". Är det ett skämt eller vad? Nu när det finns internet vet väl alla, som vill veta, hur det går till i sängkammaren. Det blir mycket radiolyssning för mig istället. Samt läsning förstås.

Ha nu en fin fredag! Hej då mina vänner!




Scanna eller inte

Så var det en ny dag igen. Lite halvmulet efter gårdagskvällens regn. Och lite varmare är det också, 11 grader. Har ätit frukost med Matte och spelat lite Candy på datorn. Det är ett spel som ska frigöra godis från gele. Hur löjligt som helst, men vad gör man.

Idag händer inget särskilt för mig. Gör lunch till Matte för han börjar sitt jobb klockan 15. Det blir bara stuvade makaroner med korv och en sallad. Jag äter nåt annat fastän det skulle vara gott med makaronerna. Men fy dig Jane, inte ska du stoppa i dig en massa kolhydrater igen. Det kanske blir en bit lax med spenat för mig.

Hittade en rabattcheck från Ica som är sista inlösensdag den trettonde maj. Och snåla jag måste fara och handla lördag eller söndag, för att kunna använda denna check. Sen läser jag på checken och ser att det är rabatt om jag scannar. Har aldrig gjort det, så jag tror jag hoppar över detta scannande. Handlar på vanligt sätt. Fast nog skulle det vara bra om jag kunde scanna. Då kunde jag plocka ner varorna i kassar direkt och slippa detta upplockande på bandet vid kassan och sen nedplockande av varorna i påsarna. Tål att tänka på.

Såg två perioder av hockeyn igår. Sverige vann över Tyskland med 5-2. Jag tyckte det var en tråkig match. Väntat mig mer med så mycket proffs i svenska laget.

Har det nu så bra i dag.

Hej då!

Laddar upp för Elitloppet

Än så länge skiner solen, men den ska försvinna från Luleå på eftermiddagen. Men det gör inte mig nåt. Jag ska inte göra nåt utomhus idag. Men jag längtar att kunna sitta ute i solen. Men än är det för kallt.

Matte har gjort kaffe till frukosten. Han börjar inte jobba förrän fyra. Jag steker lax till lunch. Matte får potatismos och jag äter en sallad till fisken. Lax är ju en nyttig fisk så det kan man äta utan dåligt samvete.

Jag har så ont i fötterna. Mest i den högra. Igår var det en fasa att bara promenera fram och tillbaka till tvättstugan. Men det är bara att hålla ut. Får väl vara glad att jag kan gå. Vet ju hur det var för mamma. Hon började med att använda käpp, men till slut var hon tvungen att ge sig och sätta sig i en rullstol. Där fick hon sitta i femton år fram till sin död.

Snart drar det ihop sig till Elitloppet på Solvalla. Vad jag önskar att jag kunde vara där då. För länge sen fick jag följa med pappa dit, varje år. Det var som travets julafton. Jag tror dom började med elitloppet 1952. Och då var jag där. Då tror jag att det var en tysk häst som vann. Nu får jag nöja mig med TV-utsändningen. Men det är ju inte fy skam det heller. Uppladdningen börjar. Sista helgen i maj smäller det.

Min favoritvinnare av elitloppet är Ego Boy som vann 1973. En så stilig häst och bra på att trava. Kördes av Ingemar Olofsson. Nu är Ego Boy i hästhimlen, men många minns honom med glädje.

Ha det nu så bra mina vänner och försökt att få lite D vitamin via solen idag. Vi hörs så hej då!





Ett ljus för mamma

Lite kyligt ute men en härlig sol, och det kommer att bli varmare under dagen. Tänder ett ljus för min mamma idag. Det var idag för 29 år sen hon dog efter många års smärta. Min söta lilla mamma orkade inte mer. Kommer alltid att sakna henne.

Då var jag på Coop igår. Min promenad fram och tillbaka till affären tog en bra stund. Gick hemifrån 15.20 och var tillbaka 17.40. Svårt för er förstås att se, som inte vet hur långt det är. Fågelvägen är det inte långt. Men det är en massa omvägar att gå, kors och tvärs. Men det är klart att för en frisk människa tar det inte så lång tid. Jag gillar inte att handla på den affären, men nu har jag i alla fall gjort det. Blir nog Ica nästa gång, med färdtjänst.

Matte har lämnat sin ryggsäck här, medan jag sov. Har ätit en ciabatta med ost och skinka. Kaffet var supergott nu på morgonen. Ska tvätta klockan ett, puh! Tänk om Lulebo kunde spänna upp en tvättlina mellan husen sommartid. Skulle spara mycket på elkostnaderna för tumlare och torkskåp. Men det är väl inte trendigt. Tänk er när vinden får torka kläderna och hur gott rena kläder doftar.

Det har ju gått förut att torka tvätten ute. Eller så kan man få sätta upp en torkvinda. Bara en idé i mitt lilla huvud. Är den så dålig?

Nu ska jag ta en dusch och sen invänta Emmerdale. Nu har snart snön tinat bort igen, åtminstone på min gräsmatta. Finns hopp om livet för en sörländsk invandrare. Ha det govänner och hej då!





Majblommor från Margareta

Roligt att vakna upp till en solig dag och lite varmt är det också. Ska ju vara sol hela dagen, och det är uppmuntrande.

Ska faktiskt ta en promenad till Coop idag. Måste köpa lite mjölk bland annat. Annars brukar jag handla på Ica (billigare där), men det finns bara Coop på Björkskatan. När jag menar att det är billigare på Ica menar jag inte små Icaaffärer, utan stora. Sen kan Coop stoltsera med att dom ger tillbaka 5% till kunderna. Men dessa procent har dom ju redan lagt på, och mer därtill. Jag har förr varit en trogen konsumkund, men jag har inte råd med detta längre.

Skrämmande med valet i Grekland igår. Nazistpartiet gick framåt. Tur att man inte ska åka dit och ha semester. Kan ju tänka mig dessa hetsiga greker, som nazister. Det hela beror ju på grekiska statens dåliga ekonomi. Folks missnöje med det hela. Ska nu nazistiska partiet ha nåt att säga till om, ska inte den svenska staten hjälpa till. Visst, det ska vara demokrati, men nån gräns ska det vara.

Isabel är förkyld och jag hoppas att det går över snart. Jag törs inte träffa henne med snuva. Kan inte bli sjuk igen.

Nu kom posten. Jag fick ett brev med majblommor från min goda vän i Dalarna. Tack snälla Margareta!

Matte tittade in igår kväll. Han sa att han ska sova här från tisdag till fredag. Blir ett litet avbrott i min vardag.
Idag får jag se Emmerdale igen. Det krockar inte med nån hockeymatch idag.

Nej nu ska jag göra annat än att sitta vid datorn. Ha det så bra mina vänner! Hej då!

Jag gillar engelska deckare

Vart jag en ser här på Hagelvägen, är det vitt av snö. Det är inte klokt vad det snöade igår. Och snön ligger kvar. Men jag kommer ihåg en dag före skolavslutningen, för några år sen, när det snöade (den 7 juni). Vi bodde då i Kåbdalis som är känt för att det är ett snöhål. Nu säger SMHI att det ska bli sol hela morgondagen. Vi får väl se hur det blir med en saken. Vet att jag inte kan göra nånting åt vädergudarna. Mer än att klaga, och det gör jag oupphörligen.

Jag vet inte om Alec kommer hit idag, och ska vara här. Isabel jobbar ju så det kan hända. Han trivs ju här och vi kommer bra överens.

Såg inte "Lewis" igår utan jag fastnade i "Morden i Midsomer", ett avsnitt jag inte sett. Jag börjar bli less på Oxford med dessa gamla akademiker. Mer spännade med Midsomerborna.

Sverige spöade Tjeckien igår, utan att jag såg matchen. Nu var det visst mer folk i Globen, än vad det var i fredags. Dom hade sänkt priserna från 1200 kr till 395 kr. Varför ska det vara så dyrt att gå på hockey? Tycker det skulle räcka med att det kostade en hundring.

Nu ska jag ta en dusch och sen kan dagen börja. Blir nog lite läsning idag i vintermörkret. Ikväll TV med eventuellt "Mästarnas mästare" eller "Morden i Midsomer" följt av "Foyle´s war".

Foyel´s war är en brittisk deckarserie som utspelar sig under andra världskriget. En mysig deckare i min smak. Visas på sjuan klockan 22, söndagar. Se den! Hej då!


Ja se det snöar

Nu ger jag upp snart vad det gäller att vänta på våren. Skitväder idag och bara 2 grader. Och den där snön som alltid måste komma som nederbörd, fastän det är den femte maj.

Alec är här idag medans Isabel jobbar. Har bara makaroner eller spagetti som han får äta, med korv förstås. Ingen  potatis eller några andra kolhydrater har jag hemma. Måste nog handla nåt sånt, i fall att. Eftersom jag inte äter det, så har jag inget hemma. Jag äter inte makaroner heller men det kan man ju ha hemma. Det är ju torrvaror.

Såg en stund på Norgematchen igår. Det blev i alla fall vinst för Sverige. Kollade de tomma läktarna under matchen. Helt katastrof så tomt det var. Såg en eller annan norrman, men knappast några svenskar. Det är väl ingen svensk som har råd att gå och se.

Kanske jag ser "Lewis" ikväll. Jag tror Sverige möter Tjeckien ikväll. Ska man vänta sig en vinst eller? Jag ska då inte se detta. Hästjohan orkar jag inte höra på fyran. Och han ska väl vara med, som alltid. Hästjohan, bläh!

Har mest lust att krypa under täcket. Fryser! Ni ska i alla fall ha det så bra. Hej då!

Längtar efter värme

Solen skiner så fint idag, men nån värme är det ju inte, bara 3 grader nu. Jag har haft sovmorgon idag. Ofrivillig sådan. Det bara blev så. Men nu har jag fått mig kaffe, så nu är ordningen återställd.

Det blir inget Emmerdale idag. Fyran visar hockey hela dagen. Och nu när det är så spännade i Emmerdale. Får hoppas på att det återkommer på måndag.

Såg dokumentären igår om kvinnor som blir ihop med interner. Ibland kan man ju undra hur människor är funtade. Nu är det ju inte så, att dom träffades av en slump. Utan kvinnorna skrev brev till fångarna och ville träffa dom. Jag förstår inte varför? Dom förklarade det med att dom sökte spänning. Oförståeligt för mig som bara vill ha lugn och ro.

Ettan körde debatt om bland annat Carola och hårförlänging och canabis, vara eller icke vara. Hm!

Min äldsta dotter fyller år idag. Hoppas hon har det bra. Det är inte ofta man hör ifrån henne eller hennes barn. Och jag har lessnat på att prata med telefonsvarare. Så kan det bli. Vi är väl inte på samma nivå i livet. Jag är bara en vanlig enkel käring i slutet av livet. Det finns andra som bryr sig. Skönt är det för mig. Att nån gör det.

I dag tror jag att jag drar ikring dammsugaren en stund. Kan behövas. På eftermiddagen kanske jag går ut en stund. Söker igen en solsida och sätter mig i den och lapar lite D-vitamin. Ikväll läser jag eller ser hockey. Får se hur det blir. Beror på humöret.

Ha det nu så bra mina vänner. Tänker ofta på er. Hej då!


107 miljoner för ett skrik

Inte är det nån värme ute. Just nu 3 grader. Får nog vänta tills jag tar kaffekoppen med mig ut. Jag fryser! Ikväll ska det viss bli regn också. Ja det är bara att ta det som det kommer.

Skulle ni betala 107 miljoner för en tavla? Om än jag hade så mycket pengar, skulle jag inte göra det. I alla fall var det nån som gjorde det. För Muncks "Skriet". Den är ju inte ens vacker. Man kan bli mörkrädd för mindre. Om ni har så mycket pengar, lägg dom på nåt förståndigare.

Vad göra idag då? Har ingen aning. Blir väl att läsa. I morgon börjar VM i ishockey. Ska väl kolla på det, i alla fall några matcher. Det är ju på hemmaplan. Men på sista tiden har inte Sverige spelat så bra. Men vi får väl hoppas på bättre under VM. Har inte sett laguppställningen än. Men det finns ju ganska bra spelare att ta ut till landslaget. Det blir väl mest proffs, efter alla skriverier i pressen.



Då kan jag konstatera att jag ska vara lat idag också. Skönt är det. Jag mår så väl i sängen med min bok. Under min filt.

Hoppas ni har det skönt också. Stressa inte, utan ta dagen som den kommer. Hej då!

Underbar sol

Strålande sol så här på morgonen och kan bara hoppas att det håller i sig. Visserligen har det varnats för regn idag, men varför ska man tro på det.

Vaknade upp som hastigast vid fem, med att Matte var in och hämtade sina solglasögon, som han glömt här. Det är nog nödvändigt att man använder solbrillor idag. Han ska komma tillbaka och äta middag idag.

Kampanjen att städa sitt medicinskåp är igång nu. Jag har några läkemedel som jag ska lämna på apoteket. Det är viktigt att inte kasta dom i soporna.

Jag kan inte tycka om det som visas på TV, men ändå sitter jag där och glor nästan var kväll. Men jag kan gilla dokumentärer. Igår kväll såg jag programmet om Ayrton Senna, formel 1 föraren från Brasilien. Han körde ihjäl sig 1994. Närmare bestämt den 4 maj. Han var bara 34 år. Hemskt när människor dör så unga. Jag minns vad jag gjorde den dagen. Jag skulle flytta till Älvsbyn och min äldsta dotter fyllde 31 år. Jag gav henne ett gammalt glasfat på fot.

Jag hade köpt detta fat på en auktion. Är faktiskt ute efter ett sånt nu också, åt mig själv. Ica Maxi har ett, men det är plant och jag vill ha ett mer skålformat. Har ett i porslin men vill ha i glas. Måste fara till Kupan och kolla snart. Jag har mycket på min önskalista som jag ska kolla där.

I dag får jag se Emmerdale igen efter lite uppehåll för dubbelhelgen. Ska det vara det enda jag ska se på TV denna dag. På eftermiddagen kanske jag går ut om solen är kvar. Nu ska jag in och kolla på FB om det hänt nåt där. Sen blir det en dusch.

Ha nu en bra dag och hej då!

Första maj

Ja då var det morgon igen och den första maj. Fem varmgrader är det och solen är framme på himlen. Försöker tränga tillbaka värken, för att i stället njuta av det fina vädret. Har just druckit kaffe och ätit en leverpastejmacka med smörgåsgurka. Idag blir det bara att vila.

Jag tvättade igår och var till sophuset med en laddning plast och glasburkar. Solade en stund utanför tian. I tvättstugan fick jag ont i ryggen, men det är inget konstigt. Det har jag ibland. Känns som om ryggen har gått av. Kan ha med diskbråcket att göra. Bara att lägga till smärtkontot.

Roligt att se hur mycket folk som rör sig utomhus nu när våren kommer. Det är folk av alla de slag, inte bara folk som ska rasta sina hundar. Underbart med liv och rörelse. Snart kan man väl dricka kaffe på morgonen, utomhus utan att frysa.

Det blir inget förstamajtåg för mig. Men nog skulle jag ha lust att gå med plakat och protestera mot, att dom har stulit från min pension. Skitstövlar som tar från de fattiga och ger till dom rika.

Idag hägrar boken och sängen. Bara att njuta! Får se om Matte dyker upp nåt idag. Vet inte hur han jobbar. I alla fall ska ni ha det bra. Hoppas solen räcker till hela landet. Hej då!

RSS 2.0