Aj!

Ännu en regnig dag. Tårna fortsätter värka. Hade jag nu bara kunnat plåstra om dom tror jag att skulle bli bättre. Men tyvärr är man beroende av andra för det. Får se om jag kommer mig iväg till affären idag. Som det känns nu tror jag det inte. Då är det bara att krypa ner i sängen och drömma. Om bättre tider utan värk.
 
Det var roligt när J och P var här igår. P tog hand om tvätten så det enda jag behövde göra var att hämta den. Tre små hundar var också och hälsade på, Brita, Hedvig och Milla. Matte var också här när han hade ledigtid. Tyvärr var J och P tvungna att åka hem innan kvällen för P skulle jobba. Men Matte kom hit efter sitt skift och intog soffan för sin sömn.
 
Såg lite friidrott från Zürich Och filmen "Robin Hood" med Russel Crowe. Ikväll ser jag nog "Doobidoo" sen får jag se.
 
Nu in i duschen och sen sticka. Har nästan stickat färdigt en socka i det rosa-gråa garnet. Här går det undan. Sen ska jag sticka tröjor till Hedvig och Milla. P skulle skicka mig mönstret.
 
Sätter in en bild på Hedvig. Milla är dotter till Hedvig och hon är svart. Få se vad jag hittar för ärtiga färger. Blir nog ett randigt garn. Fortsättning följer.
 
Ha nu en bra dag! Själv får jag bita ihop och låtsas som det regnar. Behöver väl inte låtsas. Hej då!
 

Storfrämmande

Jag var uppe tidigt i morse pga att jag ska få storfrämmande vid tiotiden. Jocke och Pernilla kommer hit bara för att hälsa på. Och jag som inte har handlat nåt. Men jag tog fram lax från frysen som jag kan steka till lunch. Tillsammans med potatis, sallad och majonäs blir det väl bra. Blir så kul att bara få umgås med dom. Matte jobbar idag så får se om han hinner träffa dom.
 
Mulet idag och regnet hänger i luften. Men än sitter bladen fast på träden och dom är fortfarande gröna. För växtligheten har denna sommar varit bra. Ingen torka här inte. Så ska jag tvätta idag också. Hade jag vetat att J och P skulle komma hade jag ändrat tid. Men det får gå ändå.
 
Tårna värker fortfarande. Vad less jag blir. Skulle nog behöva lite antibiotika. Men får väl hoppas på att det läker på gammalt vis. Och läker det inte blir det väl att ta bort tårna. När jag nu inte får nån tid hos nån doktor. När jag var liten och vi bodde i Uppsala, hade vi en doktor som kom hem till oss när någon var sjuk. Han hette doktor Huss. Skulle önska att vi hade den tiden tillbaka med husdoktor. Och önska kan man ju alltid.
 
Inte mycket till TV-tittande igår. Robinson och Dallas inte mina önskeprogram direkt. Då kan man sitta vid datorn istället. Vet inte vad det är på TV ikväll. Och det lutar åt att jag ska läsa ikväll. Har ju bra böcker nu.
Nu hittade jag kort på Alec från liten till han blir 7 år. Det får avsluta dagens blogg.
 
Glömde att Moa Lignell fick en Rockbjörn igår på Gröna Lund. Jag röstade på henne.                             
 
                                      Stort grattis till henne och hej då från mig.

                                 
 

Buller

Värken i tårna fortsätter. Efter omläggningen i går, kändes det bättre, men nu känns det blaha igen. Och tabletterna hjälper inte. Hade tänkt fara och handla idag, men det blir inte. Kan tänka mig hur det är att ta på sig skorna.
 
 Igår blev det ju en härlig dag med sol. Idag är vi tillbaka till det gråa igen. Eftermiddagen tillbringade jag i sängen tillsammans med boken. Och på kvällen blev det TV. Såg en dokumentär "Buck". Handlade om en man som man kan säga talar med hästar. Vilken kille. Han kan få hästarna att göra som han vill, utan att slå dom. Han visar respekt kan man säga. Glad att jag såg programmet. Ikväll är det Dallas igen, men jag ska då inte se det.
 
Ettan har ju börjat med ett program som visar bortskämda ungdomar, Men hallå, ska det var nåt nöje med att se det. Blaha, blaha!
 
Paraolympiskt börjar idag. Ska bli kul att se, om dom nu visar det på TV. Återstår att se. Har också börjat på dom andra raggsockorna. Randiga i grått och rosa med lite vitt i. Ser ut att bli snyggt. Ganska kul att sticka i det randiga garnet. Ska lägga ut kort sen på sockorna.
 
Ute bullrar det på himlen. Det är flygövning hela dagen. Vi får vara glada om dom inte ramlar ner i huvudet på oss.
            Nyss kom brevbäraren med "Den amerikanske pojken". En tjock och fin bok. Nu längtar jag att få sätta ögonen i denna. Men först läsa färdigt "I natt är du död". Ha nu en bra dag ni fina.
 
Margareta! Om du läser detta, undrar jag vad du har för email-adress. När jag skriver till dig får jag mailet i retur.
Hej då!

Mina onda tår.......

En sömnlös natt. Ont i tårna och två tår varar. Dvs det rinner var från såren. Ringde VC på morgonen. Skulle få komma mellan åtta och nio på öppna mottagningen. Nu är det ju så, att dom öppnar inte förrän åtta och sen när man ringer, får man lämna sitt telefonnummer så ringer dom upp. Nu ringde en sköterska Katarina klockan 8.40. Då skulle jag hinna klä mig och ordna skjuts på 20 minuter. Dömt att misslyckas. Jag kan inte säga att jag blev trevligt bemött. Kände mig som om jag bara besvärade med mina tår. Får väl klara mig utan läkarvård. Dom har ju så ont om personal. Tack för det Björkskatans vårdcentral! Dom kanske tycker jag kan fara till Kalix.
 
Igår kväll såg jag faktiskt Robinson. Det var väl inte så mycket annat att se. Sen rattade jag över till ettan och såg "Lilyhammer" och efter det en ny serie "Injustice". Verkar bli en bra serie. Sen blev det sängen och inte hjälpte det med värktabletter. Så det blev att vända sig fram och tillbaks hela natten.
 
Blir nog inte så mycket att göra idag. Orkar nog inte. Ser inte fram emot en till natt som blir sömnlös. Kan trösta mig med att jag fick medlemskortet från SAIK igår. Tog fyra månader efter min betalning. Men dom kanske också har ont om personal. Sen vann jag auktionen på Tradera som betyder att jag ska betala för boken "Den amerikanske pojken". Gör det sen idag.  Ännu en Andrew Taylor-bok.
 
                                 Har tänkt på att Andrew Taylor inte skriver så vackra böcker. Så tillvida att skildringarna av omgivningen är mörk och tragisk. Men det är ju spänning i allt det mörka. Och hitills skildras en del av London i dom böcker jag läst. Ser fram emot nästa skildring.
 
Ha det nu bra mina vänner. Hej då!
 

Regn och mörker

Ruskväder idag. Mörker och regn. Lampor på, för att inte snava när man rör sig. Vi har den 27 augusti men man kan tro att vi är inne i december, vad gäller mörkret idag. Jag har i alla fall sovit gott.
 
Middag med Isabel igår när hon kom från jobbet. Sen fick jag mina tår ömskötta. Så skönt! Så ringde Tova och berättade hur det gick i fotbollen. Hennes lag spelade ju DM-final. Matchen avgjordes på straffar och Tovas lag förlorade med en straff. Duktigt av dom att bli tvåa. Jag är så stolt för mina idrottande Tova och Oscar. Oscar var ju och spelade hockey med SAIK i helgen i Gävle.
 
Igår kväll såg jag "David Copperfield" sista avsnittet och sen "Kidnappningen" andra delen som även var den avslutande. Man kan ju säga att avsluten i båda var såna som man önskade. Sen blev det sängen för mig.
 
Efter Emmerdale idag intar jag nog sängläge med boken. Känns vara en slappardag när regnet öser ner. Och det gör det nu. Blir nog duschen nu. Ikväll ser jag "Lilyhammer". En bra serie. Ha det så bra mina vänner och hoppas ni får solstrålar på er. Själv ska jag göra som Gustaf, slappa. Hej då!
                                 
 

TV recensioner

Nu blir det TV-recension idag. Kan bara inte låta bli. Började med tvåan igår och andra och avslutande delen av "Sänkningen av Laconia". En brittisk-tysk krigsserie som handlar om andra världskriget och där tyskarna sänker ett passagerarskepp. Ganska bra handling som rörde till tårar.
 
Däremot var nästa program inget som rörde till tårar. Det var "Svenska Hollywoodfruar på trean". Ta frun Gunilla t ex. Vilken häxa det är och hon kan enbart slås av Isabella. En annan bitch. Sen har vi den nya frun Margaretha som väntar barn med en 82-årig man. Återstår Maria Montasari som väl är den folkligaste. Men nu har hon fått en ny vännina som verkar lite knäpp. Ska man skratta eller gråta åt dessa damer. Kan ju inte vara den bästa reklam Sverige kan få.
 
Stannar kvar på trean och ser "Superstars". Här blir man road av gamla idrottsstjärnor och b-kändisar som tävlar. Men hallå här klagas det kan man säga. Flera blir skadade(?). Knän som slutar fungera, senor som gör ont mm. Enligt dom tävlande så fuskas det hej vilt. Ett helt kasst program måste jag säga.
 
Går tillbaka till tvåan och ser en tysk film "De andras liv". En bra film med handling strax före Berlinmurens fall. Även där kom tårarna fram.
 
Idag ska jag se "David Copperfield" på tvåan. Det är väl sista delen. Men innan dess ska jag läsa en stund och naturligtvis sticka. Ska laga köttfärssås till middag och bjuda Isabel och Alec när Isabel slutar jobba.
 
Solen skiner vackert och det ser ut att bli en fin dag. Kanske jag sätter mig ute en stund. Hoppas ni har det bra.
 
                                    Hej då!
 

Verkligen sovmorgon

Vilken morgon det är blev. Sov till 9.30 så det var knappt jag hann göra kaffe innan melodikrysset började. Men nu är det klart och kaffet med tillhörande lingongrova intagit. Alltså jag menar att melodikrysset är avklarat och det var ganska enkelt att lösa.
 
Snart ska jag in i duschen och sen blir det bara att slappa och sticka lite, läsa lite och bara ha det skönt. Ibland är solen framme och ibland är den borta. Kan tro att det är cirka 10 grader. Undrar vad jag gör för mat idag. Kanske en hamburgare med sallad, stekt vitkål med köttbullar eller stekt lax med sallad. Bara att välja. Väntar med det.
 
Det blir väl att se på TV ikväll men vet inte vad det blir. Kan i alla fall säga att det inte blir på fyran jag ser. Ettan visade en film igår kväll  "Taking chance". Ska kolla idag om man kan se den på play. Skulle vilja se den.
 
Såg på FB att Jocke är på Landvetter nu. Undrar om han är på väg hem? Undrar också hur det går för Oscar i Gävle? Isabel jobbar i helgen och jag tror att Alec är hos Johan. Så det blir en ensamhelg för mig. Får väl skaffa mig en nallebjörn att krama.
                                           
Kan ju också sätta mig utanför dörren och erbjuda en kram för en femma. Men risken är väl den att jag får betala istället. Alltså en dålig affärsidé. Dålig grej är också mina värkande tår.
 
Nu slut på klagandet. Det finns de som har det värre. Ha det så bra ni fina. Jag hör av mig i morgon så hej då!

Hösten närmar sig

Det blev fängelse för Breivik, tack och lov. Så då slipper vi han ute på gatorna i framtiden. Till och med han själv var nöjd med straffet. Ni ska veta att det finns folk som beundrar honom och det han gjort. Det finns gott om knäppisar ute i världen.Även i Sverige.
 
Idag har Bartolomeus namnsdag. Finns det nån som heter det? Jo det finns det. Med en sökning på nätet fick jag fram Bartolomeus Diaz. Grattis då!
 
Solen är framme då och då, men nog tror jag det blir regn idag. Matte är på jobb fram till 17 och efter det har han helg. Betyder att han far hem då. Vad resten av min familj är vet jag inte bestämt. Ja, Pernilla och Tova är väl i Skellefteå. Jocke kanske i Skara. Oscar spelar hockey i Gävle. Isabel på jobbet och Alec i skolan.
 
Nu känns det att sommaren är slut, utan att jag har märkt att den varit här. Tråkigt! Jag kan säga att jag inte har svettats på hela sommaren. Däremot har jag frysit vissa dagar. Nu får man se fram emot en fin höst istället. Och även hoppas på att nästa sommar ska bli bättre.

                                                     Än är björkarna gröna men snart gulnar det och bladen faller till marken, percis som alla höstar. Och snart är det dags att bära in stolarna i förrådet och kanske sätta ut ljung till vintern. Sen kommer snön................................. Jag längtar inte till detta och inte efter julen heller. Julen är inte som förut. Jag skulle kunna vara utan den.
 
Jag kan lova att jag inte ska se "Fångarna på fortet" ikväll. Däremot ser jag "Doobidoo" på ettan och sen "Morden i Midsomer" på åttan, om än det är ett gammalt avsnitt. Bättre det än att matas med reklam på fyran. Värdelös reklam på grejer jag aldrig ska köpa, pga att fyran haft det som reklam. Det är straffet det!
 
Jag är inte klar med de blå sockorna än, men snart så. Ha en bra fredag. Hej då!

Och hej och hå

Börjar med regn idag men vi ska visst få se solen framåt kvällen. 9 grader är det nu. Matte har sovit här och är nu på jobb. Åt tacos med Matte och Isabel igår och hade en trevlig kväll. La mig ganska tidigt och sov till sju. Så nu är det bara att ta vara på dagen.
 
Tvättar klockan 13. Och sen vet jag inte vad som händer. Tur att jag gick med soporna igår innan regnet började. I soprummet var det görfullt. Undrar hur ofta dom tömmer detta ställe? Det var bara för mig att stapla mina sopor uppepå.
 
Bara till att sticka vidare så jag får börja på det nya garnet. Är jag idog kan jag vara klar med dom blåa till i morgon. Klockan 11.35 ser jag Emmerdale. Och eventuellt ser jag Holby City också. Medans jag väntar på att bli klar i tvättsugan. Sen skulle det inte göra nåt om jag städade på skrivbordet. Börjar vara lite för rörigt där.
 
Nej nu är det bara att ta en dusch innan resten av dagen sätter fart. Hoppas ni har det bra.                                                   
 
                                    
 
                                                    Hej då!

Mörka kvällar

Lite regnigt idag också. Har ätit frukost och läst PT och AB på nätet. Blir förskräckt när man läser om somalier som inte törs skicka sina barn till skolan, pga trakasserier. Folk som kastar in stenar genom fönstret hos dom. Eller om det är barn som gör detta. Det händer i Småland, Forserum. Tänk er att dessa somalier har flytt från krig och hamnat i Sverige och måste få vara med om nåt sånt. Jag skäms!
 
Det gick bra med handlingen igår. For klockan tre och var tillbaka vid femtiden. Matte kom hit vid 21-tiden och han drack en tekopp innan han slocknade. När jag vaknade var han borta igen. Isabel ska komma efter jobbet. Och då ska vi äta tacos med Matte.
 
Köpte garn igår, rosa och grått-randigt. Så nu ser jag fram emot att sticka färdigt dom blåa sockorna, så jag får börja på det rosa. Sen köpte jag en pocket också. En deckare skriven av Viveca Sten "I natt är du död". Den fjärde boken om Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Jag har läst dom andra och alla utspelar sig på Sandhamn. Börjar nog läsa den idag.
 
Till lunch idag gör jag nog stekt vitkål med köttbullar och äter det framför TV:n tillsammans med Emmerdale. Nu är allt som vanligt igen.
 
Det blir allt mörkare på kvällarna. Vet inte om jag gillar det eller inte. Jag ville nog att sommaren skulle vara längre. Men det är väl ingen chans att jag får min vilja igenom. Än har inte löven på björkarna gulnat, men det smäller väl bara till, så händer det också.
 
Nu ska jag förflytta mig från datorn till stickningen. Ha en bra dag och hej då!
 
                                 

Kylig morgon

Kyligt nu på morgonen och solen är försvunnen. Hösten närmar sig. Det blev ingen shopping för mig igår. Mina tår ville inte ha skor på sig. Får se om det går bättre idag. Behöver fylla upp min tomma frys. Såg just att Matte har varit in med sin väska, vilket betyder att ha ska kinesa här.
 
Igår ringde både Jocke (från Malmö) och Pernilla. Det är så skönt när dom hör av sig. Isabel och Alec kom också hit, på en snabbis innan dom skulle hem och sova. Sen såg jag "Lilyhammer" och struntade i Dallas. Fyran har ju nu också "Robinson" som dom visar nu. Tror jag struntar i det. Har man sett en säsong, så har man sett alla. Det är väl så också att man ändrar tycke och smak med åren.  Glad är jag för att Emmerdale startat om.
 
Ser på mina naglar att jag måste ansa dom och även lacka dom. Skulle också behöva en klippning. Kanske jag ska försöka mig på det. Jag har ju kunnat förut. Igår gjorde jag också klart för att räkningarna kan betalas, den dag dom förfaller. Sen ser man ju hur mycket man har kvar att röra sig med.
 
Får se vad det blir ikväll att se på TV. Har ingen aning. Tror det är en dokumentär på tvåan om en handikappad simmare. Dom kanske visar den för att OS för handikappade startar snart. Tyvärr visar inte TV så mycket från det. Bara 20 minuter per dag. Jag tycker att dom skulle visa mer.
 
                                               Idag börjar björnjakten. Så nu får nalle passa sig för de skjutglada jägarna. Nästan alla jägare vill fälla bamse. Och det ska visst finnas mycket björn i norrbotten. Sen när det är första måndagen i september, blir Hälge det jagade bytet. Ni förstår väl att jag menar älgjakten. Så ni inte tror jag vill ta livet av en karl.
 
Slut för idag mina vänner! Hej då!
 
 

Skolstart

Då börjar skolorna igen efter sommarlovet. Har det varit ett fint sommarlov? Javisst, barnen har varit lediga men så mycket badande har det nog inte varit. I alla fall inte i Luletrakten. Tycker dom flesta barn är lika bleka nu som när lovet startade. Jaja!
 
Känns lite småkyligt idag fast solen skiner. Vet inte om jag pallar med att fara och handla idag, pga mina fötter och värken. Ja visst säger vän av ordning, det gör väl lika ont att vara hemma. Jo det gör det, men då behöver jag inte ha skor på mig. Därför. Ringde Isabel för att höra om hon skulle kunna handla en sak som jag måste ha. Men hon svarade icke. Hon börjar ju jobba idag efter semestern, och hon har inte telefonen på då. Så jag får nog fara ändå, kanske barfota.
 
Ikväll ska dom börja visa nya Dallas på fyran. Jag vet inte om jag ska se det. Var dålig på att se förra Dallas, och då var det inte reklamteve. Visades på fredagar eller var det på lördagar, och jag hade andra grejer att göra då. Och nu i kväll är det andra delen av "Lilyhammer" som jag nog vill se. Dallas kanske sänds i play.
 
La ett bud på tradera igår på sex delar av Grottbjörnens folk. Men jag fick inte budet. Synd! Skulle vara roligt att ha dessa böcker. Jag har inte läst alla, bara ett par. Men nu har jag ju tid att plöja igenom dessa böcker.
 
Det bästa av allt denna måndag, är att Emmerdale startar om efter sommaruppehållet. Vad jag har längtat! Men jag har ingen aning om hur det slutade sist. I alla fall kommer jag att sitta bänkad vid lunchtid.
 
   Ha det nu bra idag i den blyga solvärmen. Hej då!


Den 19 augusti, söndag.

   En söndag som ska bli solig efter kvällens regn. Jag sov till 9.30, helt ovanligt för mig. Nu har jag inmundigat en god kaffetår och lingongrova med rökt skinka och gurka på. Redo att ta itu med dagens äventyr. Innan dagens dusch tänkte jag lyssna på svensktoppen. Helt emot mina principer. Men nu är det dags att göra nåt ovanligt. Har ingen aning om vad för låtar som spelas där.
 
Sen blir det en tur med dammsugaren, även det ovanligt. Frostade av frysen igår. Det var ganska svårt för mig, då jag har svårt för att böja mig ned. Men med tången gick det skapligt i alla fall. Nu är den ren från is och väntar på att bli fylld igen. Det blir i morgon när jag far och handlar.
 
Fortsätter sticka idag. Håller ju på med andra sockan nu. Boken läste jag ut igår. "Det blödande hjärtat" av Andrew Taylor. Läs den! Verkligen spännande och helt oväntad slut. Nu har jag lagt ett bud på ännu en bok på Tradera. Samma författare med titeln "Den amerikanska pojken". Tiden går ut om fem dagar. Tills dess är jag utan läsning om jag inte köper nåt i morgon.
 
Ikväll ser jag "David Copperfield" på tvåan klockan 20. Gillar engelska serier som utspelar sig på den tiden. Nu förflyttar jag mig till svensktoppen. Ha en bra dag och hej då!
 

Fem stötta tår

Va gott det var med kräftor och tillbehör igår kväll. Det gör inget att man får kladdiga fingrar och att det rinner nerför armarna, för det är så gott. Och man mår så gott efteråt. Sen såg vi friidrotten på ettan från Stockholm. Matte, Isabel, Alec och jag. Matte for och jobba klockan 23. Men Isabel och Alec är kvar än och sover ännu.
 
Ska visst bli regnskurar idag, men vad gör det då vi har haft så härliga dagar. Mindre roligt är att jag har stött ännu en tå. Inte på nån tröskel nu utan på en dörr. Så nu har jag fem stötta tår. Skulle kanske skriva en visa om fem stötta tår.
 
Läste i AB igår om en varning för att äta för mycket ägg. Nu äter jag inte så många ägg, men förr i tiden åt jag åtminstone ett ägg om dagen, men nu är det inte så ofta jag gör det. Inte för att jag inte tycker om ägg, utan för att jag är så lat. Min favoritfrukost är- rostat bröd med citronmarmelad, löskokt ägg, apelsinjuice och kaffe, Mums! Men det blir inte så ofta jag gör det. V Blir oftast en lingongrova med ost eller skinka på och kaffe,
 
Efter melodikrysset idag vet jag inte vad jag ska göra. Blir nog en slappardag i sängen eller framför TV. Boken jag läser nu är spännande så det lutar nog åt sängen. Hoppas ni får en skön lördag.
                                   Hej då mina vänner!
 
                                      
 

Dags för kräftor

Ja nu är sommaren här. Man kan njuta av värmen verkligen och idag ska det bli 24 grader och soligt.
 
Igår hade jag en fin dag med min familj. Alec, Matte och jag for  först till Ica Maxi och handlade. Sen åt Alec och jag en mjukglass. Efter att ha skrivit in sig på skolan kom Isabel dit också. Sen hem till mig och fikade och umgicks. Isabel skötte om tvätten och plåstrade om mina onda tår. Sen for Isabel och Alec hem och Matte på jobb.
 
Jag sov en stund och sen kom Matte vid niotiden och vi såg en film. Jag vaknade vid niotiden men Matte sover än. Han ska ju jobba i natt. Men innan dess ska vi äta kräftor tillsammans med Alec och Isabel. Jag riktigt längtar.
 
På TV ikväll visas DN galan i friidrott. Kanske jag ser den. Eller en film om "Jane Austen som ung" eller "Morden i Midsomer". Bara att välja och vraka. Men nu ska jag duscha och sen plocka fram kräftorna ur kylen.Hade tänkt städa idag men skjuter upp det till i morgon då jag är ensam.
 
                                    Minns när Helena var liten och hur hon hurvades när hon såg sin första kräfta. Hon nekade äta detta odjur. Undrar hur det är nu? Jag ska då äta dessa goda kräftor i dag.
                                     Ha det så bra och hej då!
 
 
 
 
 

Skvaller och drömmar

Det verkar bli en lika härlig dag som igår. Jag ska tvätta klockan 13 och så måste jag få hem lite mat, för nu är det tomt i kylen och även i frysen är det snart tomt. Kanske jag ber Isabel om att få lite av hennes dyrbara tid. Till att handla menar jag.
 
Nu skvallertime. Jag såg inte allsången i tisdags, men läste i AB att Anja P och hennes flckväns bebis var på plats. Alltså en nästan nyfödd bebis i detta oljud, utan hörselkåpor. Har föräldrarna inget ansvar för sitt barn.
Verkar inte så.
 
Och vem ska städa efter olyckan i Kebnekaise med det norska Herculesplanet? Ingen vill bekosta detta. Sen är det stridigheter om Lasse Brandebys arv. Folk förnekar sig inte.
 
Nu tillverkligheter. Fick besked om min skiktröntgen och det var possitivt. Inga tumörer och inga förstorade lymfkörtlar. Jippi! Men- reseersättningen var knal- 70 kronor  för en resa på 16 mil. Landstinget är ju så fattiga. Dom måste ha mindre om pengar än mig. Men nog kan dom skicka patienter runt hela norrbotten för att dom ska bli undersökta. Sista gången för mig i alla fall. Jag bor ju nära ett storsjukhus. So What!
 
Nu vet jag att Ikea har ett avlastningsbord till salu för 390 kronor. Jag vill ha ett sånt. Det finns även i blått. Om nu nån ska till Ikea och har plats, så får dom gärna köpa ett. Jag skickar pengar. Sen har dom en fåtölj och en soffa som jag vill ha. Passar in i mitt hem. Så nu är det bara att vänta på storvinsten.
 
Nu återvänder jag till verkligheten och duschen och stickningen. Få se om Matte dyker upp idag. Ha en bra sommardag och hej då!

En deppig käring

Ännu en solig morgon. Är det nu sommaren kommer, eller? I Piteå har dom stängt Norrstrandsbadet.( ? )Men dom är ju från Piiit.
 
Har fortfarande ont i ryggen och går på starka värktabletter, fastän det inte märks att jag tar dom. Så less jag är på alla sjukdomar. Va fan!
 
Ikväll är det bara skit på TV, så vad gör man då? Spelar mahjong kanske. Ni skulle se hur tomt det är i min kyl. Kanske dags att fylla på. Men jag vet inte om jag klarar av att handla med min rygg. Plockar nog fram ett torskpaket ut frysen till middag, Kokt eller stekt fisk?
 
Märks den deppiga tonen idag? Jag känner mig nere kroppsligt. Men det är bara att bita ihop och komma igen. Att resa sig igen. Hur skulle det vara med ett skratt.
 
Jocke ringde igår från Skara. Han skulle till Malmö några dagar och sen tillbaka till Skara. Han berättade hur bra det gick för Tova i fotbollen. Försökte ringa henne, men fick bara en konstig signal.
 
Nu tror jag att jag lägger ner för idag. Hoppas ni mår bättre. Hej då!
 
                             
 
 

Lilyhammer

Idag kan det nog bli sommarens varmaste dag här i Luleå. Härligt! Men det är inte härligt för mig med denna värk i ryggen. Vänster sida, ungefär där man har njurarna, värker det. Har provat dom starkare värktabletterna, men inte blir det mycket bättre. Inte är det roligt. Men solen skiner.
 
Plura har gift sig läser jag i AB. Tänk att det finns nån som vill ha den gubben. Ja inte har jag nåt emot Plura, men i alla fall. Och tjejen ser inte så tokig ut. Hoppas dom blir lyckliga!
 
Ska försöka sitta ute en stund idag. Känner på mig att det snart är slut på utesittande. Tar med mig boken eller stickningen ut.
 
Såg den nya serien på ettan igår kväll, "Lilyhammer". Riktigt rolig var den. Så jag kommer att fortsätta se den. Och så är det ingen reklam heller, som bryter mitt i handlingen.
 
                                     
 
Serien ska föreställa, att handlingen utspelar sig i Norge. Kanske därför den är så rolig.
 
Nu ska jag försöka göra nåt annat, om jag nu kan röra mig. Ska ringa Isabel och kolla om hon kan köpa halstabletter till mig idag. Jag har en torr hals idag. Hoppas ni har det bra. Höres! Hej då!
 
 
 
 
 

Ordningen återställd

Vem kommer ihåg videoklippet som visades på TV för många år sen. "Du simmar ur bild, Kaj!" Kom ihåg det när jag såg att dagens namn är Kaj. Vi har skrattat åt det flera gånger. Det var väl på den tiden då videokameran var ny..
 
Det ska visst bli soligt och varmt idag enligt SMHI. Men det kan man inte tro när man ser ut genom fönstret nu, Men får väl vänta och se. Igår eftermiddag kom Isabel och Alec förbi. Skönt att se dom igen.  Mina tår tyckte nog detsamma, för dom blev omskötta samt mina ben insmorda med Nivea. Ordningen är återställd. Anställde på rak hand Alec till första sopbärare. Betyder att Alec ska gå med sopor vid behov, så länge som jag har ont i fötterna.
 
Har nästan en raggsocka klar, fastän jag har haft dålig fart på stickningen. Men det blir väl mera fart nu efter OS. Får väl köpa mer garn nästa gång jag är på Ica Maxi. Det finns många sorters garn där.
                                      
                                         Tycker om dom flerfärgade garnerna. Roliga att sticka med.
 
På radion håller programmet "Morgon" på, där man kan lyssna på norrbottensradion. Bland annat nyheter, både riks-samt lokala. En man har störtat när han skärmflygit och omkommit. Va hemskt! Ja alla olyckor är väl hemska. Läser helst om glada saker som hänt.
 
Nu ska jag vända på sängen igen. Tycker jag får ont i ryggen på den sida jag har den nu. Jag ligger ju så stilla när jag sover och det gör ju att jag inte kan ha sängen hur som helst. Provar den andra sidan.
 
Ha det bra och hej då!
 

Silver eller guld idag

Arkivet är fortfarande inaktiverat på bloggen. Vad är det för skit som händer? I alla fall är det sista dagen för OS idag och vi ska få en medalj idag, silver eller guld. Det blir nog silver tror jag. På radion mal Mannheimer och Tengby på. Eller jag måste säga att det är mest Mannheimer som mal. Så nu kan man säga att hösten är här. 
 
Matte är redan ute på jobb. Vi satt vid TV igår och glodde på stafetten då Jamaica slog nytt världsrekord på 4x100. Strongt gjort! Var också roligt för Trinidad- nittonåringen som vann spjutkastningen. Höjdhoppet var mindre roligt för Emma Green som bara blev sexa. Men så blir det ibland. Sverige fick alltså åtta medaljer om man räknar den som vi ska få idag. Ingen medalj i friidrott blev det.
 
Nu när livet blir som vanligt igen får jag väl sticka på raggsockorna, läsa min bok och bara vara. Kan vara skönt det också. Idag kommer också Isabel och Alec hem till det vanliga. Vad mina tår blir glada då!
 
Nu ska jag göra en inventering av mina matvaror och se vad jag ska laga för mat idag och eventuellt i morgon. Vad sägs om en räkmacka till lunch? Jag har ju räkor i frysen så det är bara att koka ägg. Tror jag gör det. Ha nu en bra dag. Här skiner solen. Hej då!
 
                              
 
 
 

Sista andningen för OS

 
Halvmolnigt idag och bara 13 grader nu på morgonen. Tur att man har sol i sitt sinne. Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi" som jag gör varje lördagsmorgon före melodikrysset. Det är nu sista svängen av OS, för i morgon är det slut för denna gång. En medalj till, ska vi i alla fall få. Guld eller silver blir det i herrarnas handboll. Sen kanske dom ska byta ut Lisa Nordéns silver mot en guldmedalj, efter en protest från olympiska kommittén. Det avgörs idag.
 
Min kropp känner man av idag. Min stötta tå också. Samt några andra tår. Men vad kan man vänta sig. Kroppen är gammal och skröplig. Det är inte så som Kikki Danielsson säger i AB. Att unga män vill gifta sig med mig. Jag kan skatta mig lycklig att ingen vill ha mig. Hur skulle man orka med det också. Bäst att tassa på i sakta mak.
 
Jag kan glädja mig med Oscar, som nu har tagits ut att spela med SAIK (junior) i vinter. Där ser man hur vilja och träning kan göra i unga år. Min lilla pjutt har blivit stor och duktig och kan gå hur långt som helst på isen. Inte utan att man blir stolt i farmorshjärtat.
 
Matte jobbar idag så han dyker nog upp på förmiddagen. Skulle sätta in en bild nu, men arkivet är inaktiverat så det bidde inget. Tror jag dyker in i duschen nu för att sen kolla vad det blir för mat idag. Tror Isabel och Alec kommer hem i morgon. Ska bli skönt att se dom igen. För att inte tala om att mina tår blir glada.
 
                                      Hej då!

ÅFF i mittt hjärta

Skit också! Jag var nyss ute och skötte om mina blommor, och vad tror ni hände? Jo jag stötte en tå på vänster fot, på stenäpplet. Så det började blöda. Precis som om jag inte har nog ont i tårna. Det var bara att spola av tån och hoppas det är bra så. Annars vaknade jag med ont i hela kroppen och det känns inte så bra. 
 
Matte har sovit här och är ute på jobb till 11. Sen bär det av hem för honom. Jag har gjort en köttfärssås som han får äta med pasta innan han far hem.
 
Igår såg jag en dokumentär på tvåan om Facit. Kul att se alla mina gamla jobbarkompisar. Dom hade också blivit gamla. Jag jobbade där på sextio och sjuttiotalet. ÅFF (Åtvidabergs Fotbollsförening) var bäst i Sverige på fotboll. Med stjärnor som Ralf Edström, Benno Magnusson, Roland Sandberg, Knalin Andersson mm. Och dom var mina jobbarkompisar. Reine Wallinder spelade också för ÅFF och det var en skolkompis till mig. Ja det var tider det.
 
Ingen medalj för Sverige igår men jag har hopp om Emma Greens höjdhopp, då hon gick till final på lördag. Nu kom Matte och jag ska vara trevlig mot honom (framför TV:n). Hej då mina vänner!
 
                                           
 

Det börjar mörkna

Solen skiner nu men det ska bli molnigt under lunchtid, för att solen senare på dagen återvänder. Nu gäller det Luleå och övriga landet har jag ingen aning om. Det har visst varit kyligt i natt och det känns som att sommaren är över. Sommaren som aldrig kom. Det mörknar mer och mer på kvällarna.
 
Inga medaljer i OS igår. Kanotisterna gick det inte så bra för, men svenskarna spelade en bra handbollsmatch mot Danmark. Det gör att dom är i semifinal och möter Ungern i nästa match. Spjutkastaren Kim Amb gick inte till final. Idag blir det höjdhopp med två svenska damer, Emma och Ebba. Håller tummarna för dom. Sen blir det en spännande final på herrarnas 200 meter.
 
Klockan 13 tvättar jag, hur jag nu ska hinna det mellan OS-händelserna. Matte sover på min soffa. Han börjar jobba klockan 12 tror jag. Igår eftermiddag började jag sticka på ett par raggsockor. Har nästan stickat färdigt resåren på första sockan. Här går det undan (!). Men nog känner jag att det är ovant nu att sticka. Men det kan nog bli några julklappar i år.
 
I PT kan man läsa att Lule Hockey spöade Asplöven i hockey igår. Jasså! Vad säger det då.
 
Nu väntar duschen på mig innan OS börjar. Ha en bra dag och hej då!
 
 

Jordgubbar och blått garn

Igår fick vi ett till brons i brottning genom Martin Lidbergs bror Jimmy. Brottning är ju en bedömningssport som inte alltid är rättvis. Jag tycker att dom skulle sluta ha med brottning i OS. Där i mattkanten sitter en samling gubbar och tycker till. Ibland kan jag tro dom har betalt för att tycka. Dom som betalar mest får en vinst. Skit för bedömingssporter. Dom får ha ett eget OS.
 
Sen var jag till Storheden och handlade lite. Som grädde på moset köpte jag två liter jordgubbar. Dom var jättefina och smakade gott. Satte i mig en liter direkt efter det att jag hade plockat upp varorna.Resten är kvar i kylen.
 
Undrar om det blir nån städning i dag. Beror på hur det ser ut på OS-sidan. Det är väl några finaler i kanot som det är svenskar i. Matte börjar jobba klockan 16 så han kanske dyker upp här när han har rast. Isabel och Alec hörs ha det bra i Gävle. Skönt det.
 
Undrar när Emmerdale startar igen efter uppehållet. Brukar det inte vara når skolorna startar igen. Tror det. Igår såg jag Thorsten Flinck på allsången. Gillar hans "Jag reser mig igen". Själv ska jag resa mig från datorn och göra nåt nyttigt. Kan meddela att jag köpte blått garn till raggsockor så nu kan jag börja på detta arbete. Har det blå garnet till botten och randar med restgarner jag har.
 
Ha det så bra mina vänner och hej då!
 

Middag med Ante

Idag är det regnigt kan jag meddela omvärlden. Mörkt inne är det också. Måste tända lampan för att se vad jag skriver. Och det ska visst vara sommar ännu.
 
Två brons blev det igår. I segling kom Rasmus Myrgren trea och i brottning fick vi brons, tack vare Johan Eurén. Två killar jag aldrig hört talas om. Men dom tog ju medaljerna för hela svenska folket. Nu är det väl så att jag aldrig ser på, vare sig segling eller brottning.
 
Det närmaste jag varit en brottare nån gång, var när jag var sjutton år och var lite småförälskad i en brottare (Ante) i Arboga. Trots min blyghet bjöd jag honom på middag en gång i brorsans lägenhet. Det enda jag kunde laga till var köttbullar. Men i nervositet satte jag kanel i köttbullssmeten i stället för vitpeppar. Ni kan ju gissa hur det smakade. Killen undrade vad det var för maträtt och jag drog till med, att det var en turkisk rätt. Jag fick då aldrig bjuda honom på mat nån mer gång. Hm!
 
Tror jag ska passa på att handla idag då det är regnväder. Hoppas mina tår är med på det. Ska göra en handlingslista så jag slipper springa så mycket på affären. Har ingen aning om vad det är i OS idag. Jag har ett TV-program men det står bara OS. Antagligen tryckte dom tidningen innan dom visste hur OS skulle vara. Kanske också var det skulle vara. Kallas framförhållning!
 
Nu spelar dom Paradisios "Bailando" på radion och kommer ihåg sommaren 1997. Då var denna melodi en sommarplåga. Varje sommar har ju en sån. I år påstår dom att det är "Dansa pausa" med Panetoz. Vet inte om jag kan hålla med om det.
 
Nu ska jag ta mig en dusch och sen göra en hamburgare, utan bröd men med en sallad gjord på isbergs, gurka, tomat och dressing. Det blir lunch innan jag far till Storheden.
 
Ha en bra dag hör ni. Hej då! 

Ännu en vecka med sport

Ännu en ny måndagmorgon och OS är kvar med mycket att glutta på i TV, eller lyssna på radion. Tyvärr värker mina tår så mycket att jag tror jag blir vansinnig. Är det vädret som är ostadigt, som gör det? Eller?
 
Avsmakade min limoncello igår kväll. En skvätt utblandat med Sprite zero. Iskall var den och smakade förträffligt. Första klunken gick direkt till huvudet men sen tog det två timmar innan glaset var tömt, så jag vande mig så småningom. Gott var det i alla fall.
 
Idag ska Alec och Isabel ut och flyga. Spännande för en liten man. Och bara det att vara på Furuvik är nog en stor upplevelse. Och för Pierre är det nog roligt att ha sin dotter med barnbarn hos sig. Nu får dom njuta av en vecka tillsammans.
 
Ingen sol idag. Inte nu i alla fall, men det hinner ändra sig förstås. Blir i alla fall att sitta framför sporten idag. Undrar om det blir några fler medaljer för oss. Fyra har vi fått, ett guld och fyra silver. Duktigt så, eller hur?
 
Vilken dag ska jag hinna handla? Torsdag är det tvättdag. Oj vad jobbigt jag har. Dammsugning ska också göras. Jag är less på rötmånaden som gör att hårt bröd och skorpor blir mjukt. Hur gott tycker ni det är med mjukt leksandsbröd? Jag som älskar hårdbröd avstår denna månad.
 
Nu njuter jag bara av mina fina pelargoner som trivs på min uteplats. Ha en bra dag hörni. Hej då!
 

Sveriges första guldmedalj

Isabel och Alec har sovit här i natt, men nyss har dom farit hem för att packa, för i morgon tar dom flyget för att fara till Pierre och vara där i Gävle en vecka. Det blir nog tomt efter dom, men en vecka går ju fort. 
 
Igår såg jag mest på OS och bland annat triathlon med svenska Lisa Nordén som tog en silvermedalj (fast hon hade samma tid som hon som tog guld). Strongt gjort ändå. På kvällen såg Alec och jag längdhoppet med Michel Torneus som kom fyra. En ynka centimeter från bronset. Spännande var det.
 
Limoncellon är klar och tappad på flaska. Det blir att smaka en snutt i kväll. Men jag tror jag blandar ut det med  Sprite zero, så jag inte blir på fyllan. Det är många år sen jag drack alkohol, så jag tål nog inte så mycket innan det slår sig på huvudet. Skål mina vänner!
 
Nyss fick Sverige en guldmedalj i segling (starbåt) med Fredrik Lööf och Max Salminen. Jag tror jag smäller av. Hur roligt är inte det!!!!!!!! Stort grattis till grabbarna. Underbart!
 
Nu ska jag göra lite mat. Steker vitkål och köttbullar och serverar det med lingon. Gott gotti gott! Hej då!
 
 
 
 

En snabbis

Nu har jag löst melodikrysset och ska snart in i duschen innan OS sätter igång. Därför blir det inga utsvävningar i texten idag. Allt är som vanligt. Ingen nattgäst och nu är det lugnt och skönt. Limoncellon är klar och ska på flaska idag. Blir nog en avsmakning framåt kvällen.
 
Ni ska ha en bra dag så skriver jag mer i morgon (troligtvis). Hej då!

Nu startar det verkliga OS

Då fick vi en silvermedalj igår. I skytte (lerduve) genom Håkan Dahlby. Strongt tyckte Matte, Isabel, Alec och jag som satt i TV-soffan och följde det hela. Alec tyckte att den röda (ryssen) skulle skjuta sig i foten. Nu behövdes inte det för vi fick medalj ändå. Guldet togs av en britt, Peter Robert Russel Wilson. Måste man ha tre förnamn. Han heter det, men kallas PRR. Hm! Tänk er när han var liten och mamma ropade på honom. Kom in och ät Peter Robert Russel!!!!!!! Det var då dom förkortade till PRR?
 
Idag börjar friidrotten. Jippi! Moa Hjelmer bl a ska springa. Sen ror Lassi K final. Hoppas på medalj där. Inte omöjligt.
 
Matte sover på soffan efter en jobbnatt. Det är ju Lulekalaset, så det festas väl mycket, så folk behöver taxi.
 
För att återgå till gårdagen så satt jag i fotbad och sen skötte min snälla dotter om mina onda tår. Så skönt! Hon är bättre än fotvårdaren på Björkskatan. Sen var hon också på Coop och handlade det jag behövde.
 
Idag blir det korv stroganoff och ris för Matte och jag byter ut riset mot tomater. Hoppar (hm) nu in i duschen så att jag är klar då OS startar. Ha det bra mina vänner. Hej då!
 

Och OS fortsätter

Ingen framgång i OS igår. Ja om man inte tänker på roddaren Lassi Karonen, som gick till final senare i veckan. Nog kan man väl hoppas på ett brons där. Men cyklingen blev blahaj och även damernas handboll. I simning var det samma. Börjar tro att OS är det som avskräcker dom tävlande. Ungefär som så här " nu när vi är i OS måste vi prestera" och så blir det bara motsatt värkan. Idag ska gamlingen Frölander in i bassängen, får se hur det blir då.  I morgon börjar friidrotten, min favorit.
 
Solen lyser än så länge. Matte sover efter att ha jobbat i natt. Isabel ska komma och ta hand om mina fötter, eller tår. Igår var det knappt att jag tog mig fram och tillbaka till tvättstugan. På grund av värk i tårna. Och när jag skulle tömma maskinerna fick jag gå en extra gång och hämta nyckeln som jag hade glömt. Typiskt! Idag ska jag ingenstans. Får be Isabel att handla åt mig det jag behöver.
 
Igår la jag ut mat åt igelkottarna. Men såg sen att det var skatan som åt upp den. Ja, ja den ska väl också äta. Läste i PT att det är mycket igelkottar nu. Undrar var det beror på. Ett tag höll dom ju på att försvinna.
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen bara mysa tills Matte vaknar. Ha det bra mina vänner. Hej då!
 
                                Min favorit för torr hals!

Augusti börjar

Så fick vi då ett silver igår. Det var superhästen Vega, med sin ryttare Sara Algotson Ostholt, som fixade det. Man kan säga att det var snudd på guld, då sista hindret sent om sider föll. Idag ser jag rodd och lite cykel bl a. Tennis oich handboll är inget för mig. Jag blir bara sömnig när jag ser det.
 
Matte var här när jag vaknade i morse. Men nu är han på jobb igen. Ska steka karrén snart. Innan tvätten. Solen ska visst komma idag. Jag var ute en stund igår. Gick bland annat med ett sopberg. Skönt att få bort skiten. Men det kommer mera.
 
Nu är det snart dags att ta och packa tvättsäcken. Jag ska byta i sängen också. Så då blir det skönt att sova bland rena lakan i kväll. Innan tvätten blir det en dusch.  Och sen karrén förstås. Blir fullt upp idag. Lulekalaset börjar idag. "Från hamn till hamn" har det hetat förut. Men nu har dom utökat området. Inget för mig i alla fall. Sist jag var på detta kalas var på sent nittiotal. Och såg Magnus Uggla.
 
Nu är det bäst att jag sätter igång med mitt görande. Ha det bra denna onsdag den första augusti, Per-dagen.
                                                    Hej då!!!!
 

RSS 2.0