Och regnet det bara öser ner

Igår var Alec här och vi var ute i solskenet. Vi gick med soporna och sen en sväng till Coop. Med nedlastad rullator var det en ansträngande hemgång för en ledbruten kvinna. Det är ju mest uppför på hemvägen. Men till slut kom vi hem. Vi hade köpt pizza som vi värmde i ugnen, så jag behövde inte göra nån mat. Rensade jordgubbar som vi åt med glass till efterrätt. Sen såg jag friidrotten och blev jätteglad när Moa Hjelmer tog guldmedalj på 400 meter.
 
Isabel kom från jobbet vid 20.30 tiden. Dom sov här eftersom Alec skulle vara här idag också. Idag skitväder med regn och rusk. Det blåser också och det är bara 11 grader. Inte är man förvånad! Kan jag inte få vinna på postkodlotteriet, en miljon, så jag kunde få lämna detta rusk för att njuta av min ålderdom.
 
Isabel har hämtat Alec nu men han kommer säkert i morgon också. När det är bra väder är han ute och leker. Och det tycker han är kul.
I kväll blir det väl nån gammal repris på TV. Barnaby eller Morse kan tänkas.
 
            Vi får höras i morgon, hej då!          

Bronsmedalj

En aning varmare idag på morgonen. Men bara en aning. Jag får nog skippa att äta frukost ute denna sommar. Bäst jag håller mig under filten inomhus. Molnen hopar sig över mig, men det ska visst bli soligt framåt kvällen. Hm!
 
Läser i AB om sommarpratarna. Har det blivit en tävling över vem som har värsta historien att berätta? En berättar om sin sexualitet, en om misshandel osv. När jag nu tänker tillbaka på sommarprogrammet från början, så var det mest solskenshistorier man fick höra. Såna grejer som man avundades att man inte hade varit med om. Nu är det tvärtom.
 
Nu var det nåt roligt som hände igår. Emma Green vann EM-brons i höjdhopp. Visserligen fick hon dela tredje platsen, men ändå. Tror ni det blir nån mer medalj? Johan W gick inte till final, däremot får vi se Moa Hjelmer i final på 400 meter idag. Piteåtjejen Helena är i final i kula, men jag tror inte hon får medalj. Vi får väl se. Nog från EM nu.
 
Vid tolv kommer Alec hit och ska vara här till Isabel slutar jobba. Måste väl på affären en sväng på eftermiddagen. Nu skriker det från kylen av tomhet. Kommer Matte på besök i veckan, så är det bäst att jag har potatis till sillen.
 
Såg programmet om Elsie Johansson igår. Det var intressant att höra henne berätta om Nancy- triologin. Dom hade också filmat från mina hemtrakter. Såg också en snutt från "Kokvinnorna". Den ryggböjda kvinnan med hennes älskade kor. Och hennes syster som försökte ställa allt till rätta. Och alla dessa flugor! Men man fick nästan tårar i ögonen när man såg filmen. Trodde inte att nån levde så, nu för tiden.
 
Kanske jag tar fram dammsugaren snart. Och sen en dusch. På eftermiddagen friidrott på TV. Och så blir det väl på kvällen också. Ha det bra nu mina fina vänner. Hej då!
 
 

En kylig morgon

Jag kan inte komma överens med den nya blogg.se. Kanske måste jag byta adress eller ska jag sluta blogga? Varför ska  den ändras? Den var ju bra som den var. Skit!
 
I alla fall känns det kyligt nu på morgonen. Blåser gör det också. Men solen visar sig. Ska visst vara soligt till framåt kvällen. Men man får väl vara glad för det lilla.
 
Igår var jag som sagt på röntgen av mina lungor. Det var snabbt avklarat. Tog tio minute men sen fick jag vänta på hemresan en timme drygt. Gjorde en sen lunch när jag kom hem, ägg och bacon. Sen såg jag lite friidrotts EM. Glad såg jag att min favorit, Johan Wissman, gick vidare på 400 meter.
                               
Och sen vann Spanien över Portugal i fotboll, efter straffar. Tur att jag inte såg den matchen. Jag hatar att se fotboll utan mål. I Piteå är det Summergames nu. En vecka fotboll för ungdomar från hela världen. Minns när Isabel var i den åldern och spelade fotboll för Älvsby IF. Nu är det Tova som spelar med ett Skelleftelag. Fina Tova!
 
I AB kan man läsa om vilka kvinnor under 40 som tjänar mest. Man kan t o m få veta vilka det är i den egna kommunen. Är nån intresserad? Inte jag i alla fall. AB och Expressen, skvallertidningar.
 
Snart ska jag samla ihop min tvätt. Ska tvätta klockan ett. Tror jag ser programmet om Elsie Johansson i kväll. Det är hon som skrivit om Nancy i tre böcker. Jag har ju läst dom böckerna och är sugen på att köpa dom. Det är böcker man kan läsa flera gånger. Skulle passa i min boksamling. Ska kolla upp vad dom kostar.
 
Ha nu en bra dag mina vänner. Hej då!
 
 
 

Jag blir tokig snart

Dom har ändrat blogg.se och det har ställt till med lite besvär för mig. Och just idag när jag ska iväg klockan 12. Jag får väl börja om från början.
                                        
 
11 grader är det nu på morgonen och molnigt. Och jag som skrev så stort i söndags, att sommaren har kommit. Haa!!!!
I fjälltrakterna varnas för minusgrader. Kan man då kalla det för sommar?
 
Läste i PT att innevånarna i Arvidsjaur är oense om höjden på en flaggstång. Det är samerna som vill ha sin flagga lika högt som den svenska flaggan. Då tycker jag att dom kan väl ordna det. Samerna har ju en egen riksdag, egna skolor och dagis och då ska det väl inte vara så svårt att fixa en flaggstång. Är det inte mera viktiga saker som man ska diskutera, än en flaggstång. Lägg pengarna på nödvändiga saker.
 
Sen läste AB och en av huvudrubrikerna var allsången. Ettans eller fyrans? Vilken är bäst? Jag har bara sett ettans igår kväll. Tycker Laleh var behållningen för kvällen. Agnes sjunger bra men har ingen personlighet. Mera en kopia av Mariah C. Sen var Uggla, E-type och Markolio där och körde lite fotbollslåtar. Måns Z tycker jag ville glänsa lite för mycket. Är det typiskt skånskt? Jag saknar fortfarande Lasse Berghagen.
Nu slutar jag innan jag blir knäpp. Hej då!

En solfri morgon

En solfri morgon och ca 15 grader. Det har regnat i natt. Det börjar likna Englandsklimat. Alec kommer på eftermiddagen och jag hoppas att det är bra väder, så att han kan vara ute och leka med sina kompisar. Han tycker det är kul. Isabel jobbar till 20 tror jag, så vid 20.30 far han hem.
 
Jag har lyckats med att göra jättegott kaffe nu på morgonen. Inte alltid jag klarar av det. Men nu, mums. En limpskiva med cognacsmedvurst på, till det goda kaffet. En nära nog perfekt frukost.
 
Igår kväll såg jag "Kören" på ettan. Nu ska Gareth få ihop en kör med militärfruar. Många bra sångerskor. Efter det slog jag över på tvåan och såg, "Collision". En engelsk miniserie (repris). Fyran visade "Mastermind", en Wallanderfilm. Där får man se vad  jag kallar överspel. Herre gud, är det en film från fyrtiotalet? Henriksson och Nyqvist spelar över, så att handlingen blir overklig. Men vem är jag som kritiserar? Såg i alla fall slutet på denna komedi.
 
Ska snart ringa till sjukresor och boka resa till Sunderbyn i morgon. Ska vara där klockan 13. Men man ska ringa i god tid för att vara säker om att man får en resa.
 
Ikväll ser jag kanske allsången och sen Barnaby (den nya). Om ni har sjuan och inte har sett "Skenet bedrar", så gör det. Strax före elva visas det programmet. Man får då skratta ( i mitt tycke).
 
Friidrottarna, de svenska, är mest skadade. Blir nog inget roligt OS i sommar. Varför är så många svenskar skadade jämt? Dom måste göra nåt fel i sina träningar. Eller så har dom inte kroppar som pallar.
 
Ja mina vänner det var några ord från en tant. Ha det så bra nu, hej då!
 
 
 
 

Nu är det sommar

Ny vecka och efter en solig ganska varm dag, vaknar jag upp och ser att det har regnat. Inte blir jag förvånad. Får vara glad för att jag kunde sitta ute nästan hela dagen igår. Började med att sitta i solen men drog mig sedan in i skuggan. I skuggan fick man några myggbett, naturligtvis. Men det var skönt för min frusna kropp att tina upp.
 
Alec lekte med barnen ute. På eftermiddagen kom Isabel och då for dom hem. Isabel skulle väl städa. Hon är en riktig städare. Jag vilade middag, skönt. På kvällen såg jag Rebus och Foyle.
 
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Blir väl att läsa lite och blir det soligt väder går jag ut. Enligt väderlekstjänsten kan det hända. Hoppas ni får en fin sommardag. Hej då!

Repris på repris

God morgon mina vänner. Jag har sovit till 8.30 och när jag drog upp persiennerna så lyste solen. Men nu ska det vara halvsoligt och halvmulet idag. Och SMHI lovar 17 grader. Får väl nöja mig med det.
 
Hade på TV:n igår kväll från åtta. Såg ett gammalt avsnitt av "Morden i Midsomer" följt av ett ännu äldre avsnitt av "Morse". Det är vad man får nöja sig med nu för tiden. Nu är radion på och jag lyssnar på Fredrik Virtanen som pratar med Bodil Malmsten. Nog är det bra med radion. Passar mig precis. Men idag klockan 11.35 ser jag en repris på TV. Andra och avslutande delen av en italiensk serie "Spela för frihet". Handlar om en knarkande fotbollspelare som sitter i fängelse.
 
Till veckan börjar alla allsångsprogram. Och på tisdag blir det den nya Barnaby som visas i ettan. Också en repris.  Annars har jag på onsdag en resa till Sunderbyn och på torsdag tvättdag. Sen ska jag väl klämma in en handelsdag. Mitt veckoschema är det. Uppblandat med läsning och vila, eventuellt sittande i solen. Hm?
 
Idag skulle väl Alec komma en stund medans Isabel är och fixar naglarna. Jag ska också fixa mina naglar men hemma här. Dom ska klippas och lackas med ljusrosa lack. Jag gillar inte att ha långa naglar. Det är väl  därför mina naglar växer som ogräs. Sen är det så, att jag tycker det är fult när gamla kvinnor har långa spjutiga klor. Har det att göra med att jag uppmärksammar folks händer. Men det är min personliga uppfattning.
 
Nu ska jag spela Candy på FB. Och sen duscha och fixa naglarna och eventuellt ut i solen, om den finns kvar då.
 
Ha en bra dag hörni!
 

Midsommardagen

Midsommardagen är här. Efter en väldigt lugn afton sitter jag här med en kopp kaffe och en macka med prickig korv på. Solen skiner och den ska visst vara kvar här hela dagen, enligt SMHI. Men jag tvivlar. Det är inte mycket som har slagit in, som dom har lovat. Vi får väl se. Nån värme har dom däremot inte lovat. Kring 17 grader bara.
 
Har kollat lite i PT och sett att det har varit mycket misshandel och dylikt. En yngling i Överkalix omkom i natt i en olycka med en fyrhjuling. Så onödigt. Jag är så glad att mina barn har hållit sig lugna.
 
Idag blir det fortsatt lugna gatan för mig, jag har inga planer. Lyssnar på Lisa Syrén och sen blir det som vanligt melodikrysset. Kanske tar jag boken med mig och går ut en stund i solen. Isabel tycker jag ska sola benen som är kritvita. Hm! Förlåt men det har inte varit solbrunt väder ännu. Och ni ska inte tro att jag placerar mig i ett solarium. Då får jag ha vita ben istället, i väntan på solen.
 
Boken jag läser nu är av en författare jag aldrig läst förut, Carin Gerhardsen. Titel, Pepparkakshuset, första delen i Hammarbyserien. En deckare i Stockholmsmiljö. Nu har jag bara börjat med boken, men den verkar bli spännande.
 
TV-n är fortfarande avstängd. Kan inte se att det är nåt fär mig att titta på. Är mest bara gammelprogram som visas. Ibland kan man undra vad man betalar för. Vad det gäller TV licenser och andra kanaler. Det är som om man går till affären och köper gammalt mögligt bröd. Och betalar fullt pris. Ja, ja så får man ha det.
 
Nu blir det en dusch innan kryssandet. Ha en bra dag och hej då!
 
                          

Midsommarafton

Klockan är nu 19.30 och midsommaraftonen går mot natt. Ganska skapligt väder har det varit, med värme i solen men svalt i skuggan.

Alec kom på morgonen för att vara här medan mamma Isabel jobbade till 14.00. Sen överraskade Jocke, Oscar och Tove mig, med att komma hit med en grill och marinerat kött. En glad överraskning, må jag säga. Så det blev att grilla, göra sallad samt koka färskpotatis. Jocke stod för grillningen. Tova gjorde jättegod champinjonsås.och Oscar vispade grädden till jordgubbarna.Så kom Isabel och vi åt en god måltid. Sen for Jocke med familj vidare mot Älvsbyn. Jag diskade.
 
Isabel och jag drack kaffe och satt ute och pratade lite om gamla tider. För en stund sen for dom hem, Isabel och Alec. Så nu är jag solo igen. Slog nyss på TV, så då ska jag se vad som visas där för skräp.
 
Så här nöjd ser jag ut, när jag har fått dela dagen med några av mina kära. Glömde berätta om Isabel som tvättade fönstren i vardagsrummet efter det Jocke och dom hade åkt. Dom som såg henne göra det, trodde nog inte vi var kloka som städade på midsommarafton. Som Oscar sa, "En annorlunda familj", eller?
 
Ha nu en bra fortsättning på dagen och hej då!

Första myggbettet

Det regnade rikligt igår kväll samtidigt som det blåste jättemycket. Men just nu skiner solen, utan för den skull att himlen är helblå. Ska visst bli en molnfri himmel framåt kvällen för att sen i morgon, låta solen lysa upp vår midsommarafton. Får se om det infrias. På radion spelar Eagles "Hotel California" en av mina favoriter.
 
Vid ettiden idag tänker jag ta färdtjänst och fara till Storheden och Ica Maxi. Ska fylla upp kylskåpet (det är inte så stort) med mat för helgen. Sen när Isabel slutar 15.30, plockar hon upp mig på hemvägen med mina kassar. Hon jobbar ju på Storheden.
 
På radion varnar dom för hudcancer. Det är den cancer som ökar mest i Sverige. Nu är jag ingen solare direkt och nån sol nu i år, har man inte haft många besök av, här i nord. Däremot har jag fått ett myggbett på handleden. Det kliar som bara den.
 
Ska nu plocka ordning på den rena tvätten från igår. Sen ta en dusch så jag är fin, när jag ska fara på äventyr. Nu önskar jag er en fin dag. Undvik att stressa, som en del gör för denna helg. Njut av livet och sommaren.
 
                                      
                                                        Hej då!

Myggorna har kommit

Och nu har dom kommit. Invasionen är påbörjad. Satans mygg! Alec var här och var ute en stund, då Isabel var och handlade till mig igår. Men han kom fort in för det var så mycket mygg i lekparken. Efter några bett gick han in. Jag har inte själv blivit biten och idag blåser det så mycket att dom blåser bort. Men om det kommer värme, kommer det att bli jättemycket mygg. Jag lovar. Jag är allergisk mot mygg och sväller upp som bara den och får feber. Får se hur det är på min uteplats i sommar. Förra sommaren var det inte så mycket mygg.
 
Igår låg jag mest i sängen och kände mig inte så pigg. Läste en hel bok. Hörde på fotbollsmatchen, den mellan Sverige och Frankrike. Sverige vann med 2-0. Synd att jag inte såg matchen på TV. Matte hade visst synts. Nu idag far dom hem från Ukraina. Var visst 20000 svenskar som var på matcherna där i Kiev. Matte tyckte det var synd att ukrainarna var så dåliga på att prata engelska, gemene man. Ska vara skönt när min lilla pojke är på hemmaplan igen.
 
Idag ska jag tvätta. Det var soligt i morse men nu har molnen tagit över. Dom varnar för regn också. Som vanligt då. Om jag var piggare skulle jag gå till biblioteket och låna mig en bok. Men det får jag vänta med. Få se om jag orkar till Ica Maxi i morgon och helghandla. Visserligen har jag en sillburk i kylen, men.
 
Dom har gjort om bloggen. Vad tycker jag om det? Vet inte än. Jag märker det väl så småningom.
 
Ha nu en bra dag och hej då!

Knäppskallar

Molnigt idag. Kunde jag vänta mig annat? Fast i går kväll vid 23 tiden sken solen högt. Vi är ju inne i tiden för att det aldrig blir mörkt. Men idag ser det ut att bli en mörkrets dag. Har inte haft en så skön natt. Oroligt har jag sovit med hjärtklappning. Varit uppe flera gånger och ett tag funderade jag på att ringa ambulansen. Men jag avstog, ska man nu dö så kan det hända när som helst. Fast man är ju rädd för att man blir liggande i flera dagar, utan att nån upptäcker att man har kolat. Och det kan ju inte vara så kul för den som är först på plats. Nog om det, fast jag har ett oroligt hjärta nu också. Kanske jag  inte kan fara och handla idag. Och tomt kylskåp har jag.

I kväll spelar Sverige sin sista match i EM. Hoppas dom vinner över Frankrike. Matte och Tomas är på plats. Dom far hem i morgon.

Har läst AB nyss. Skvallertidningen kunde upplysa mig om att Lena Ph och Per Holknekt ska skilja sig. Är jag förvånad? Icke sa Nicke. Jag såg det första Big Brotherprogrammet för flera år sen, då denna Holknekt var med. På den tiden var det ju inte så mycket sex och sånt. I alla fall visades inte sånt. Men denna man tyckte jag var mysko. Skulle då inte gifta mig med honom.

Sen kunde jag läsa om Breivik och att han får många kärleksbrev, t o m från sextonåriga flickor. Vad är det för fel på det kvinnliga könet. Hur kan man dras till kriminella män. När man nu vet hur dom är. Ofattbart!

Ja mina vänner nu ska jag sluta skriva för idag. Hoppas ni har det bra. Hej då!


Gamla minnen dyker upp

Det är nu 14 grader men ska visst bli upp mot 18 grader idag. Lite halvsoligt är det och blåser lite grann. Grönt och fint är det så här midsommarveckan. Sov till 8.30 idag. Ganska skönt var det.

Inget Emmerdale idag för programmet tar sommarlov. Så nu väntar en sommar med skitprogram som vanligt. Bara gamla repriser till tröst för oss ensamma, innesittande människor. Och sen petar dom in några allsångsprogram. Allsång på Skansen, på Liseberg och på gränsen. Och det är väl på gränsen vad man tål i dessa tider.

Läste i PT i morse, och kom ihåg den lille tyske fyraårige pojke, Michael, som misshandlades, av sin mamma och styvpappa, till döds 1990. Detta hände i Tjeggelvas ovanför Arjeplog. Knuten vid ett träd i mygglandet sparkades han till döds efter flera dagars misshandel. Han fick visst halvkokt ris att äta, som sen svällde i magen, vilket gjorde att han fick fruktandvärda smärtor.  När det hände bodde jag i Kåbdalis och tog det ganska hårt. Hade många mardrömmar om detta. Pojken var i samma ålder som min yngsta dotter. Frågan återstår--- hur kan man göra en sån sak mot ett barn? Och detta var väl inte första eller sista gången som det hände att ett barn blir misshandlat.

Dammsugning idag. Till mat gör jag broccoligratäng med renskav. En promenad och läsning står också på schemat. TV:n får vila idag. Möjligt blir den avdammad. Väntar fortfarande på värmen och jag väntar också på ett paket från Cellbes med två T-shirts och ett par byxor.

Byxorna är capristil och beige. T-shirtsen är en enfärgad grön och en randig i grönt och svart. Hade trott att paketet skulle komma före midsommar. Det är två månader sen jag beställde.

Bäst att jag sätter igång att göra nåt nyttigt. Ha en bra dag och hej då!Det grönskar i regnet

Det regnar idag. Då behöver man inte vattna blommorna ute. Men det är skitmörkt utomhus. I natt när jag la mig, tittade jag på midnattssolen och tänkte på, att det är ljust dygnet om. Sen sover jag en stund och vaknar upp i ett mörker. Har också haft nattfrämmande! Av en spindel. Den stackaren såg helt vilsen ut och jag vet inte vart den försvann.

Sen skar jag mig i vänster tumme igår, när jag skar en rödlök. Det är hemskt vad det kan blöda från ett finger. Just nu lyssnar jag på radion P4. Ett program med Fredrik Virtanen där han har Stefan Löfven, den blivande statsministern, som gäst. Visste inte att han var från Ådalen och Ö-vik och att han var svetsare. Där ser man.

Matte skrev på min tidslinje på FB nyss. Då vet jag att han har det bra i Kiev. Lugnar modershjärtat. Han far väl hem den tjugonde, eller så.

En mjukkaka med kokt skinka och färsk gurka på, blev min frukost idag tillsammans med kaffe. Det satt gott, kan jag säga. Sen kan man ju undra vad man kan hitta på en dag som denna. Är det nåt på TV? Ikväll vet jag att det är "Barnmorskorna i East End" och "Foyle´s war" men fram till dess. Kanske läser jag en stund.

Det ska visst ljusna framåt kvällen eligt SMHI. Då ska jag lägga ut en korvbit till igelkotten. Han är och letar mask varje kväll på gräsmattan. Då är det gott för honom att få sig en äkta falukorvsbit. Eller? Nu väntar duschen så hej då!Sverige-England 2-3

Så vart det då förlust för fotbollspojkarna i Kiev igår kväll. Synd är det, men dom får väl resa sig igen. Jag tycker det har varit ett konstigt EM. Nu är väl matchen mot Frankrike kvar, men Sverige är ändå utslaget. Skit!

Stortrav i Boden idag. Skulle gärna varit där. Ja det är mycket jag skulle velat, men jag får hålla mig hemma i min ensamhet. Ska snart lösa melodikrysset. Det är ändå nåt jag klarar av.

Ute skiner solen nu på morgonen. 14 grader är det så det kan bli en fin dag. Jag har morgonfikat torr limpa med Västgötaost på. I min ålder får man inte vara kräsen. Men nu är limpan och även osten slut. Kan glädja mig med att jag har mjukkaka i frysen till nästa fika.

Har inga planer för idag. Jag har läst ut boken, men ska börja på en ny. Även den av Andrew Taylor "I det tysta". Sen kanske jag tar en promenad på eftermiddagen om vädret håller i sig.

Lilla igelkotten var här igår kväll. Den verkar så arbetsam och letar väl mat. Ska sätta ut en korvbit ikväll. Jag brukar sätta ut leverpastej som dom gillar skarpt.

Ja nu mina vänner har jag väl inget mer att berätta. Jag skriver i morgon. Ha det bra och hej då!Trevlig fredag

12 grader är det nu och solen är inte framme. Men det är regnvarning. Är inte förvånad alls. I alla fall tvättade jag köksfönstret igår. Jag kan inte säga att det blev bra och det var inte det enklaste heller. Men renare är fönstret i alla fall.

Jag har ju skrivit om dom som har flyttat in i huset bredvid. Dom med hunden som är ouppfostrad och som blockerade dörren till huset där tvättstugan finns. Igår kväll var dom (utan hund) tillsammans med några bekanta ute och kastade jord på varandra. Jorden tog dom från blomlådorna utanför huset. Ni kan ju tänka er hur det ser ut nu på asfalten. Senare på kvällen var kvinnan ute med hunden. Stackars hund säger jag bara. När kvinnan inte orkade hålla hunden, när den drog iväg, började hon sparka på hunden. Hon tror väl inte att nån såg detta. Såna skulle inte få ha hundar. Undrar om hon skulle kunna sparka på sitt barn också? Risken finns väl. Usch!!!!

Ikväll är det match mellan Sverige och England. Hua! Vet inte om jag törs se den. Men jag vill ju. Tål mitt hjärta detta? Sverige brukar ju vinna över England. Men nu är dom ju tvingade. Det kan göra hela skillnaden. Vi får väl se.

Dammsugaren ska få arbeta idag. Blir nog ingen handling till helgen. Spar det till veckan, kanske en tur till Storheden på tisdag, tvättar på onsdag och har tänkt fara till stan på torsdag. Bara för att kolla lite och äta en glass. Blir nog en koll på Smedjan. Visst har dom en hiss där. För mig och min rullator. Sen är det midsommarafton på fredag. Den firar jag nog allena. Med en sillbit och eventuellt ett ölglas (om jag kommer ihåg att köpa öl). Det brukar falla ur minnet.

Nu ska ni i alla fall ha en trevlig fredag. Hej då!

Just nu kom solen tillbaka, härligt!


Slappardag

Så där lite halvmulet idag. 14 grader är det nu. Idag blir det en slappardag, tror jag. Men när jag ser ut genom mina fönster, undrar jag om jag ska klara av att putsa dom. Den kan väl inte bli värre, ändå. Man vet inte. I alla fall ser jag knappt ut. Tala om skitiga fönster. Dom var inte rena då jag flyttade in, och dom har inte blivit renare sen dess. Ska väl ändå kunna ta halva fönstren om jag inte når högst upp. Ja det är inte roligt att vara ofärdig i kroppen.

Igår när jag skulle hämta tvätten från tvättstugan, höll jag inte på att ta mig in i huset där tvättstugan är. En bil stod parkerad framför dörren. Bildörrarna stod öppnade och ägaren till bilen satt på bänken utanför huset tillsammans med en annan tjej och rökte. Ni ska väl inte tro att dom försökte göra det lättare för mig att komma in i huset. En av dom satt och ringde runt för att låna en hundring. Hade tänkt säga, att dom skulle få en hundring av mig om dom flyttade på bilen. Men till slut kom jag in tillsammans med min rullator. Sen när jag skulle ut ur huset igen var det samma visa.

Men dom blir väl också gamla och orkeslösa så småningom.

Som sagt var är dagens övningar öppna för hur det blir. Ska i alla fall börja med en dusch. Stekte några kotletter igår som finns kvar att äta idag. Tillsammans med lök och champinjoner och grädde. Serverar det tillsammans med tomater. Gott!

Ha det nu så bra mina vänner. Hej då!


Underbar dag

Solen skiner över Hagelvägen. Igår var det också solväder och ganska varmt. Isabel skjutsade mig till fotvården igår och sen gick jag hem via Coop. Den turen tog en timme och kändes i vaderna när jag kom hem. Stekte en chorizo och åt den med tomat och stuvad spenat. Sen la jag mig och läste. Fick grus i ögonen så jag sov en stund.

Såg Emmerdale på play och även den nya serien om barnmorskorna. Ska se den sistnämnda på söndag. Satte på TV och såg filmen om Edit Piaf. En sorglig historia. Sen fick jag vänta på att min dator skulle installera en massa uppdateringar innan jag fick stänga av den. Klockan hann bli 1.30 innan jag fick inta ryggläge igen.

Idag ska jag tvätta. Kul! Till middag steker jag kotletter och äter med blomkål. Eller gör jag en sallad med vattenmelon? Att sätta melon i sallad är jättegott.

Tänk att vi är i mitten av juni. Snart är det midsommar. Och sen kan man säga att det går mot höst. Pessimist? Nej jag är bara realist.

Jag blir glad när jag ser min taggiga lilla vän som kommer en tur över min gräsmatta, var dag. Då vet jag att gräsklipparen (den otäcka stora) eller röjsågen (den vassa) har missat den lilla vännen.

Ringde röntgen i Sunderbyn för att ändra tid för lungröntgen. Vill inte ha tid på förmiddagen. Det blir så stressigt för mig. Nu ska jag ta itu med min tvätt, så jag bara har att gå till tvättstugan klockan ett.

Har det nu så bra idag. Sköt om er och hej då!

En hönsflock

Sveriges förlust mot Ukraina var snöplig. Tyckte det såg ut som om Sverige hade släppt ut en hönsflock på plan i Kiev. Kändes då skönt när Zlatan gjorde första målet. Men sen gick det bara utför. Suck! Det blev 2-1 till Ukraina.

Här på Hagelvägen har solen tittat fram en stund. Hoppas den kommer åter idag. Jag ska ju till fotvården och njuta av att få mina stackars tår omskötta. Kanske jag ber Isabel om att sommarlacka mina tånaglar. Ska också på apoteket och hämta ut lite medicin.

Har nyss ätit en limpmacka med Västgötaost och tomat, på tillsammans med en kopp kaffe. Det satt bra i magen. Undrar samtidigt om vad jag ska äta idag. Jag har stekta champinjoner som jag kan ha till en biff, t ex. Det ger sig väl.

Igår var dom här och klippte gräset, så jag fick sopa trädäcket och ta bort grässpillet som yrde från röjsågen. Den tog även bort en pensé (onödigt). Var också en tur till sophuset. Tänk så mycket sopor man har jämt.

En återkommande gäst på min uteplats.

Nu börjar slaget om Europa

Det regnar inte, men det hänger i luften. Nu börjar man bli så van vid dåligt väder att skulle det bli sol och varmt, så skulle man väl dåna. Jag tror inte att jag ska fortsätta bry mig om vädret och ska inrikta mig på nåt annat. Nåt kuligare.  Sagt och gjort!

Ringde en god vän igår och blev lite uppiggad av det samtalet. Goda vänner kan man inte ha för mycket av. Nu är det ju inte så att jag har en uppsjö av vänner. Men dom jag har är mina bästa. Och dom är jag rädd om.

Nog är jag orolig i modershjärtat nu när Matte är i Kiev. Såg på FB att Michailoff är där också. Men han har rest från Bromma så han är säkert på nån slags gruppresa. Ska man nu oroa sig till den tjugonde då Matte reser hem igen. Inte det att han inte kan ta hand om sig själv. Men det kan ju hända andra saker. Ja det är bara att tänka på annat.  Sveriges första match är i kväll vid tiotiden. Vet inte om jag törs se den, eller om jag orkar vara uppe så länge. Spännande är det i alla fall.

Nu har jag tänkt permanentfärga mina vita ögonbryn. Tycker inte det var så länge sedan jag gjorde det. Men nu behövs det igen. Eller behövs gör det väl inte. Men om man nu vill ha bruna ögonbryn, så gör man det. Ska ju ut i  bland folk. Ska till fotvården. Haha!!!

Isabel ska skjutsa mig dit och har jag inte så ont i fötterna ska jag gå hem. Men som det känns idag är det inte lovande. Jag är skitless att ha ont i tårna.

Det har flyttat in ungdomar i huset bredvid. Dom har en unghund, tror det är en boxerras. Dom har inget pli på hunden. När dom ska rasta den, drar han ikring med matte eller husse. Ungefär som att det är hunden som rastar ägarna. Ser skitkul ut. Då ska ni veta att killen är ingen liten skit. Man kan säga att han är välväxt, men hunden drar iväg med honom, hur enkelt som helst. Skulle nog behövas en valpkurs där.

Ha det nu så bra mina vänner. Kram till er!


Det drar ihop sig

Ja inte är det risk för att det blir öken här på Hagelvägen, eller i hela norrbotten för den delen. Gräsmattan är dyngsur. Och hela den blåa himlen döljs av moln i dag också. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Får skratta så det inte blir blötare av mina tårar.

Inget att göra idag. Blir väl läsning för min del eller kanske jag plockar fram nåt gammalt korsord. Såg lite fotboll igår. Danmark spöade Holland och Tyskland vann över Portugal. Kul för Danmark som vann över ett segertippat lag. Jag är inte så förtjust i varken Holland eller Tysland. Ser hellre att nåt annat lag vinner. Varför jag har antipati för dessa lag vet jag inte. För Tysklands del har det nog att göra med, på den tiden då jag var utomlands (Spanien). Tyskarna var så skrytiga, skrikiga och allmänt obehagliga.

Ja nu är Matte på väg mot EM i Kiev. Hoppas det går bra och att Sverige vinner sina matcher. Bara att få känna stämningen på arenan måste vara underbart. Det svenska laget startar ju mot hemmanationen och det kan inte vara lätt. Hoppas, hoppas!!!!!

Sätter min tillit till denna kille, som jag tycker sparkar som en gud. Heja Sverige i morgon! Törs jag se matchen utan att få hjärtstillestånd? Eller utan att bryta ihop? Vet inte.

Stolarna är nu ute på däcket och det är nästan klart med blommorna. Sen är det bara att vänta på sol och värme, så man kan vara där också. Trodde jag skulle kunna ta med mig kaffet denna morgon och dricka det ute. Men det är för kallt för min smak. Räcker med att ha en filt att krypa in i inomhus.

Nu ska jag spela lite spel och sen slappa. Ha en bra dag och hej då!

En lördag i juni

Ska det vara värmerekord idag. 13 grader i skuggan. Och solen lyser med sin frånvaro. Vad less man kan bli. Jag menar, det är ju nionde juni i alla fall. Har ätit en ostfralla och druckit kaffe. Lyssnar på Lisa Syrén på P4 i väntan på melodikrysset.

Var på Ica Maxi igår. Hade tänkt köpa jordgubbar, men dom var inte så fina. Tycker dom såg ut att vara övermogna och kom från Spanien. I alla fall såg dom inte goda ut. Istället köpte jag en påse körsbär. Sen glömde jag att köpa citroner till min limoncello. Men det mesta jag skulle ha, köpte jag. Bland annat fyra pelargoner och två krukor.

I denna kruka sätter jag en pelargon  som jag har ute. Dom andra två pelargonerna sätter jag i denna låda, som också står ute. Blir ganska fint om jag får säga det själv.Ska ta ett kort på detta när det är färdigt. Man får vara glad för det minsta. Eller hur?

Såg lite fotboll igår kväll i min ensamhet. Polen-Grekland som slutade 1-1. Och sen vann Ryssland över Tjeckien med 4-1. I kväll ser jag "Lewis".

Nu ska jag ladda för melodikrysset och önskar er en bra lördag. Kram på er!Svårt att släppa taget

Tänk vad veckorna går fort. Känns som om det bara är måndag och sen var det fredag igen. Och man blir bara äldre och äldre. Finns det nåt botemedel för tiden? Knappast! Och ute är det 10 grader och molnigt. Men det ska ljusna framåt eftermiddagen.

EM -fotbollen startar idag i Polen och Ukraina. Sverige spelar sin första match i Kiev på måndag. Och då är det meningen att Matte och Tomas ska vara på plats, om nu Matte blir insläppt i tullen med alla sina mediciner. Man kan ju inte ta det för givet. Han har ju läkarintyg med sig, men man vet inte hur det funkar.

På eftermiddagen far jag till Storheden för shopping. Måste komma ihåg att köpa citroner. Om dom nu har ekologiska. Vill ha citroner med fina skal eftersom jag ska använda dessa skal i min limoncello.

Ännu är det ostädat på uteplatsen så det har jag också att göra i helgen. Hoppas att det blir sol så jag kan vara ute och njuta av sommaren.

Igår kväll såg jag friidrott från Bisslet i Oslo. Inte vann han, Wissman, i sitt 400 meterslopp, men han var ju ändå med. Blir kanske bättre i OS i sommar. Sanna Kallur var inte med på 100 meter häck. Är det inte lika bra att hon slutar med löpningen och sysslar med nåt annat. Hon tränar och tränar men kommer aldrig till skott. Verkar som om det är samma sak med Klyft. Christian Olsson har äntligen lagt av. Man måste ju ändå inse sin begränsning. Kroppen säger ifrån när skadorna tar överhand. Verkar det som om jag vill lägga mig i? Det kanske bara är så att det är svårt att släppa taget.

Nu ska jag slutföra detta här. Tar en dusch och sen åker dammsugaren fram och får arbeta. Ha det bra nu mina vänner. Vi hörs!
Lite sol

Ja då var nationaldagen över. Vi åt stekt laxfilé med mos, sallad, citron och majonäs. Ja, jag åt inget mos och Alec åt korv istället för fisk. Men Matte och Isabel åt det jag skrev. Gott var det i alla fall.

Idag försöker sig solen att titta fram, men det ska visst bli regn igen. Skiter då i hur det blir. Jag är gode less vädret. Tar en liten dammsugning på eftermiddagen. Matte kommer på middag. Sen blir det väl ett tag till som man ser honom. För sen börjar äventyret för honom. Först rundturen i europa, för att sen landa i Ukraina. Och sen har han semester tror jag. Isabel far till sin pappa i Gävle på semester. Men det blir senare i sommar, augusti tror jag. Och jag tillbringar semestern på Hagelvägen.

Först tänkte jag handla i dag. Men jag hinner inte det om jag ska laga mat till femtiden. Tar handlingen i morgon i stället.

Idag visas i ettan klockan 12.30, minnenas television. Ett program, det första program jag någonsin såg på TV. "Viggen Viggo" en berättelse om en and. Fantastiskt att jag kommer ihåg detta. Däremot minns jag inte hur gammal jag var. I tonåren i alla fall. Jag var inget så mycket för TV på den tiden. Vi var dom första i byn som hade TV, vilket resulterade i att vi alltid hade främmande, som skulle se på TV. Hur kul var det när man var tonåring som gillade andra saker än att sitta och glo på en dumburk. Med en massa främmande.

Ännu är solen kvar här. Betyder att det är mycket ljusare även här inne i min lägenhet. Jag tror jag tar en dusch nu. Steker en chorizo till lunch. Gör sen en lista på vad jag ska handla i morgon. Jordgubbar brukar jag komma ihåg, annars är det dåligt med att komma ihåg dagligvaror.

Ha en bra dag mina vänner! Vi hörs så hej då!
Den sjätte juni

Kan säga att det är snarlikt vintermörker nu, fastän vi är inne i en tid då det är ljust dygnet runt. Regnet hänger i luften, och det är knappt man ser tangentbordet utan lyse i taket.  Ute är det 10 grader. Nationaldag är det också, fastän jag brukar säga sjätte juni.

Alec ska landa här om en stund och Isabel ska jobba. Jag ska också jobba, med tvätten. Matte ska också jobba så han ska komma hit och eventuellt sova här. I morgon tror jag han jobbar sista dagen innan Ukrainaresan. Han far på söndag.

Jag lyssnar på radion just nu. Jag gör det ofta. Det är så avkopplande att lyssna. Samtidigt kan man göra andra saker medan man lyssnar. Nu har jag radion i sovrummet fast ibland önskar jag att den stog i köket. Jag har den på under nattetid. Sover som bäst då jag får höra lite musik och så.

Nu ska jag spela lite candy på FB innan hjärtat kommer. Ha det så bra där ute i världen. Sänder en extra kram till Seumon i Östansjö. Hej då!Så grönt och skönt

Ännu en regntung dag. Gårdagen blev jag i alla fall uppiggad av mitt middagsfrämmande. Matte, Isabel och Alec dök upp lagom till maten. Dom fick fläskfilé, pommes frites och en sallad gjord på isbergs, rödlök, gurka och körsbärstomater. Efter maten gick Matte tillbaka till jobb och Isabel satte mina blomplantor. Tänk vad lite blommor kan pigga upp i det regniga vädret. Jag piggade upp mig med att sätta händerna i diskbaljan.

Blir nog bara för mig att hålla mig inne idag. Känner mig lite ruggig. Skulle sitta bra med lite solsken nu. Men man får ta det som det är, med vädret menar jag. Men det är otroligt så grönt det är ute i naturen. Jag bor ju i skogen kan man säga. Skönt att slippa stadstrafiken här. Man kan se en och annan bil passera här utanför. Men det är nån taxi eller liknande. När man tänker på där jag bodde förut, mitt i avgaserna. Hua!

Jag önskar bara att det fick vara sommar en längre tid än vi har här uppe i norr. Det känns som om det är vinter större tid om året. Men jag skulle inte vilja att det var sommar jämt. Är ändå glad för att vi har flera årstider. Hur less skulle man inte vara om det var varmt hela tiden. Fast billigare skulle det vara att bo.

I morgon kommer Alec hit. Skolan har ju lov. Det är ju sjätte juni, Sveriges nationaldag. Men Isabel jobbar så lillen ska vara här. Sen ska jag tvätta också. Bra helggöra. I detta land står vi inte ute på gatan och viftar med flaggor. Skulle väl vara sverige- demokraterna som gör det. Dom är ju så patriotiska så dom vill stänga igen vårat land och bara umgås med andra svenskar. Låt dom göra det. Bara jag slipper umgås med dom.

Tror jag ska ta mig en glass nu och invänta Emmerdale. Ha det mina vänner! Hej då!

Ett boktips

Regndag och 11 grader. Igår blev det inget bloggande för mig. Alec var här och jag blev hänvisad till TV-tittande. Vi hämtade utemöblerna, men dom står nu i hallen. Ska visst regna hela dagen så dom blir nog kvar där. Efter jobbet kommer Isabel hit för att plantera blommorna. Skulle ha penséer men fick petunior. Jaja, det blir penséer nästa år. Nu längtar jag ut och att det blir varmt.

Igår kväll såg jag "Kommissarie Banks" och sen "Foyle´s War". Sen såg jag att jag hade glömt diska efter middagen (som Isabel och Alec åt här). Så jag satte igång att diska klockan tolv på natten. Sen blev det sängen den sköna.

Nu är det morgon igen, måndag. Med Emmerdale förstås. Och lunch framför TV-n. Till lunch idag gör jag chorizo med sallad gjord på blomkål och tomater. Sen går väl dagen sin gilla gång. Lite hushållssysslor och läsning. Kanske en tur ut om det är uppehåll. Skulle väl behöva frakta bort sopor som vanligt. Bara jag tar med mig nyckeln.

Har ett boktips som jag satte ut på FB igår. "Cirkeln" av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det är en fantasybok som kan läsas från tolv år. En serie i tre delar. Ska visst bli film också. Fick rekomendation av Karin Mannheimer.

Boken kostar drygt en hundring men finns även i pocket. Kan köpas på Adlibris. Kan läsas av tonåringar men även av pensionärer.

Hoppas ni nu får en bra dag. Hej då!Idag flyttar jag ut

Nu har jag löst melodikrysset och det hela handlade om Povel Ramel. Det är väl idag dom delar ut Karamellogramstipendiet. Och melodikrysset sändes idag från Teatermuseet i Stockholm. Sen har jag dammsugit och gjort köttfärssås.

Solen skiner men det är bara 11 grader. Men då tänker jag på igår, när det började med regn och på eftermiddagen övergick sen till en strålande soldag. Var på Storheden och handlade. Satt utanför Ica och solade i väntan på färdtjänsten. Jag riktigt njöt i solvärmen.

På kvällen såg jag "Morden i Midsomer" tillsammans med en liter svenska jordgubbar. Somnade sen så sött och sov till åtta. Snart ska jag hämta fram solstolarna och städa ute.

Så kan vi sitta ute och njuta, fika och bara kolla på folk. Nu har ju också Isabel slutat röka, så vi kan även njuta av frisk luft här på Hagelvägen. Matte jobbar väl idag och han tittar nog in. Önskar er en härlig dag så hörs vi. Hej då!Den första juni

Fredag, regndag! I alla fall nu på morgonen. Det har till och med kommit lite snö. Men just nu tittar solen fram. Det är första dagen på sommarmånaden.

Isabel for och handlade lite bröd och mjölk till mig igår. Plus jordgubbar! Jag ska fara till Ica Maxi i dag. Bara för att lämna hemmet och se lite folk. Till middag igår, åt jag kräm och mjölk samt en hård macka med falukorv och senap på. Duger så bra för mig!

Har ni sett reklamen som Tele2 har nu på TV. En präst som döper ett lamm samtidigt som lammets far (en fårskalle) sjunger solo i kyrkan. Nu tycker jag att dom har gått för långt. Inte för det att jag är religös, men ändå. Det finns ju andra som är det. Tur att jag inte har Tele2 längre. Tele2 kanske skulle byta reklambyrå.  Dom har alltid så dålig reklam med denna Frank. Bläh!

På norrbottensradion har dom radioaktiv nu. Hela norrbotten är ute och går. Ett återkommande program. Minsta lilla by är ute och rör på sig. Kan väl vara bra, själv sitter jag ner och lyssnar. Skulle vara med om mina fötter slutade värka.

I helgen ska jag städa till på uteplatsen, hur det än är med vädret. Vi är ju inne i juni månad nu. Kan ju inte vänta längre. Får se om jag hittar några blommor att sätta ute idag.


Nu önskar jag er en skön dag. Hej då!