Valborg

För några år sedan läste jag en insändare som undrade hur folk gjorde förr när det inte fanns några plastpåsar. I går satt jag ute en stund vid Ica och då undrade jag vad folk gjorde innan det fanns mobiltelefoner. I hälften av alla bilar som passerade satt chauffören och pratade i mobilen. Lika många gående pratade i mobilen. Såg till och med en cyklist som pratade i telefon. Jag har en mobil med mig när jag är ute men det är i fall att det händer mig nåt. Det är  bra att mobilen finns men måste man prata i den hela tiden? Säg det!

Då är det valborg i dag. Det sägs att många ungdomar gör sin alkoholdebut i kväll. Stackars dom. Dom tror väl inte att det går att ha roligt utan alkohol. Det kanske börjar roligt men brukar sluta tråkigt. Jag är glad att jag inte är ung idag. Jag hade kanske också fastnat i den fällan.

Det var länge sedan jag var på en majbrasa. Sist var när jag hade nyss flyttat till Älvsbyn då jag och  min äldsta och yngsta dotter samt ett barnbarn for till Kanis för att se brasan. Vi kom dit vid 19.30 tiden och brasan hade redan brunnit ut och allt folk hade gått hem. Tala om att vi blev snopna. Var van vid att brasan tändes senare. Nu brukar jag se brasan på TV men det är mest för att höra vårsångerna.

När jag var barn bodde vi i Uppsala och där är ju Valborg speciell. Vid 15 tiden rusar studenterna nerför backen vid Carolina Rediviva under sång och tjosan. (Ungefär som tjurrusningen i Pamplona.) Och sen är det manskörer som sjunger och alla är glada och det är fest i hela staden. På kvällen samlas massor av människor vid brasan och sjunger i våren. Det händer att jag längtar dit. Jag är ju en Kungsängsflicka.
 
Kungen fyller år idag. Ja alla blir vi äldre. Minns när han kallades för lillprinsen och var en riktig busunge. Söt var han men full i bus. Jag tycker ibland att man ser bus i hans ögon i dag också. Fast numer kan han ju inte busa. Vad skulle svenska folket säga då. Jag skulle också vilja busa ibland men då tar dom väl in mig på psyket.

Ja ha nu en härlig valborg, i ert tycke.  Kram!!

Släng ut vintern och ta in sommarn

Valborgsmässoafton är det i morgon. När jag var ung var denna dag speciell. Det var säsongspremiär i Folkets Park med nån bra artist och dans. Då hade man hängt bort vinterkläderna och sommarn hade kommit fram. Spelade ingen roll hur vädret var, det kunde vara kallt men man frös hellre i sommarkläderna än att man hade varma vinterkläder. Jag var ju en byxmänniska men innan jag började köra motorcykel hade jag kjol, kappa och högklackat på valborg. Kommer ihåg när jag var 15 år och vilka kläder jag hade. Kappan var ny, ljust röd med stor krage i poplin och skorna var ljust bruna, nästan beiga, med ett spänne över tårna. Jag hade håret i en hästsvans. Annars var det modernt med tuperat hår, en sorts volmfrisyr, men det gillade jag inte. På kvällen gick man till parken efter brasan och dansade. Det var mycket bugg bland ungdomarna och de äldre dansade foxtrott. Dansa var det roligaste jag visste. Jag hade en storebror som såg till att jag kom hem. Det var ju inte det jag ville, ibland ville man ju ha sällskap av nån snygg kille hem, men storebror hotade med stryk om killarna inte försvann. Och det ryktet spreds. Tur att man fick dansa och att inte brorsan var och la sig i där också.
 
På söndagarna var det en ungdomsklubb som hette Seven Eleven och var öppet mellan sju och elva. Då dansades det för fulla segel. Man måste haft en bra kondition då. Några droger såg man inte till, inte ens en lättöl. Vi hade roligt ändå. Skulle nån ha kommit på fyllan skulle han ha blivit utfryst. Jag vet inte om det var så överallt men där jag bodde var det så. Jag drack min första spritdroppe när jag fyllde 30 år. Det är sant men kanske otroligt.

På fredag kommer sommarn och det är härligt. Synd att den snart är förbi men man får njuta när den är. Idag ska jag njuta av kyckling och ris och sen gå ut en stund. Vi höres!

Foppatofflor

Igår kväll föll det stora lapphandskar från himlen. Alltså det snöade stora flingor. Det är aprilväder kan man säga. Det är ju ingenting man kan göra åt. Man får ta det som det kommer. Idag är det regningt och regn behövs nu. Det har varit så torrt och på flera ställen  i landet har det varit bränder har jag hört på nyheterna. Bättre då att det regnar.

I huset där jag bor finns en skoaffär. Igår var jag med en kompis dit. Jag skulle köpa ett par foppatofflor. Det fanns bara ett par i min storlek och dom var svarta. Man kan inte betala med kort där så jag la undan skorna så jag kunde hämta pengar på banken. Idag for Matte på banken och hämtade pengar till mig. Sen gick jag till skoaffären för att hämta skorna. Då fanns det bara en svart kvar. Dom letade i ca 30 minuter efter den andra men den fanns inte. Däremot fanns det ett par vita. Så jag fick ta dom. Jag har inte varit in på den affären på två år. Då förargade dom mig så mycket att jag beslutade att aldrig mer gå dit.  Nu gjorde jag det men jag  tror att jag inte ska dit mer.  Tycker inte dom verkar ha alla hemma där.

Jag har ätit spagetti och köttfärssås till middag. Det tycker jag är gott och så vill jag ha en god sallad till. Nu är jag mätt till i morgon. Ikväll blir det "The Mentalist" och "Brothers and sisters" på TV. Sen ska jag läsa lite om den roliga hunden.
Efter det blir det nattinatti. Vi  höres!

En ny TV

Igår fick jag en ny TV av Matte. Den är jättefin och bilden är toppen bra. Tänk vilken tur jag har. Annars var jag riktigt lat igår. Ja inte riktigt, jag tvättade två maskiner. Fick nästan en chock när jag kom ner i tvättstugan. Den som hade tvättat före mig hade skitat ner nåt förskräckligt, så det första jag fick göra var att städa. Är man lite handikappad är ju det en svårighet att städa efter andra. Det räcker att städa efter sig själv tycker jag.
Sen var det en som höll på att flytta så då var hissen upptagen hela tiden. Så det var svårt att ta sig ner och upp till tvättstugan. Nu är det väl nån som ska flytta in till helgen så då blir det samma visa igen med hissen. Suck!

Om en stund ska jag ut på affären och handla lite mat till veckan. Det har visst regnat tidigt på morgonen men det kan inte ha varit mycket. Det skulle behöva komma en riktig skur som tar bort allt damm och sand. Visserligen har dom sopat ute men det är inte vaskat.(Om ni förstår vad jag menar)

Jag har ont i axlarna idag. Jag hade ont igår också men i dag eskalerar det. Jag kan tala om att det inte är kul. Hur man än vrider och vänder sig så gör det ont. Får försöka stå ut, nästa vecka är det spruta, får se om det ger sig då. Hoppas kan man ju alltid.

På fredag är det 1:a maj. Då kommer MC paraden. Dom startar i Boden och kommer till Älvsbyn vid lunchtid innan dom fortsätter mot Piteå. Förra året var det över 900 motorcyklar. Då står jag på balkongen och beundrar ekipagen. Ganska så roligt. Jag har ju haft några MC under årens lopp. Fick min första (en Silverpil) när jag var 16 och tog MC körkort. Det var roligt, vi var ett gäng knuttar som for omkring till festplatser på lördagkvällar. Vi stilade då. Hjälm hade man inte på den tiden. Konstigt att man överlevde. Nån vurpa gjorde allt. Min sista MC hade jag på 70-talet. En Honda 500, svart och med mycket crom. Vilken befrielse det var att axla hojen och dra ut på vägarna. Det var tider det . Nu får jag axla rullatorn och ut på trottoaren.

Som sagt var så ska jag ut nu. Ha det så skönt!

Glassdag

Melodikrysset löst och jag har dammsugit. Har hängt bort varma jackan (jättevarm) men inte duffeln, väntar med det ett tag, än kan det komma en kallsväng. Däremot har jag tagit fram sommarkappan. Den är tio år men får hänga med ett tag till. Vem bryr sig om hur jag ser ut? Knappast någon.
 Har också satt på köttet som vi ska ha till middag idag. Det blir pepparotskött med potatis och grönsaker. Matte tycker vi ska äta mera kokt mat, det är nyttigare och mig gör det ingen skillnad. Ska koka minestronesoppa till lunch. Det är väl nyttigt?

På eftermiddagen ska jag ut en sväng. Kanske köper jag  en glass och snaskar lite. Man får passa på när vädret tillåter.

Igår kväll såg jag inte "Så ska det låta". Jag avstår när af Ugglas är på TV. Så slipper jag reta mig på henne. Däremot såg jag en serie med Alexander Skarsgård "Generation kill". En amerikansk krigsserie som handlar om kriget i Irak. Den var realistisk och inte skönmålande. Skarsgård har ju blivit stjärna i USA efter den här serien.

Var in på You Tube och kollade när Susan Boyle var med i Talang 2009 (den engelska versionen). Tala om att juryn och publiken blev snopna när hon sjöng. Först blev hon utskrattad men det blev annan ton i skällan när hon sjungit. Folk är snabba att dömma efter utseende. Så är det bara. Hon hade ju en röst som heter duga och trots sina 47 år får hon säkert skivkontrakt.

Nu är det eftermiddag så jag drar ut nu. Köttet är kokt så jag får vara ute en stund. Tar med mig mina röda, ni vet vad.
Hej då ni som läser detta och ha det!

Skillnad på skadestånd

Det har varit en solig och varm dag idag också. Man känner att livet återvänder och blir så varm inombords. Måste köpa några trisslotter och önska att jag vinner så jag kan köpa lite nya sommarkläder. I annat fall får jag väl gå i mina gamla urtvättade, det går ju bra det också.

Idag har jag funderat över skadestånd och vem som bestämmer storleken på skadeståndet. 30 miljoner ska fildelarna betala. 100 tusen ska den som mördade två barn i Arboga betala. Två små oskyldiga barn är inte värda mer än 100 tusen. Det är skillnad det mot 30 miljoner. Man kan förstå att människoliv inte är värt ett dugg mot kapitalet. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tycker bara att livet kan vara så orättvist. Hade nån mördat nåt av mina barn skulle jag ha dödat förövaren. Jag skulle med glädje ha erkänt och krypit in i fängelse. Det hade varit mitt skadestånd.

Min svåger ringde i dag från Örebro och berättade hur varmt dom hade. Det visste jag ju redan. Jag har ju radion på och hör nyheterna och vädret. Skönt för dom att dom har varmt.

Boken jag läser nu heter "Marley och jag"  är skriven av John Grogan. Berättelsen om John som köper en hundvalp och kärleken mellan John, hans fru och hunden Marley, världens värsta hund. Man får skratta och gråta och känna igen sig på vissa saker, om man har haft hund. Boken är underhållande så jag rekommenderar den fastän jag inte har läst färdigt den.

Jag ska titta på programmet med Carolina Gylling från Japan. Ganska så oskyldigt program men ändå roligt. Sen vet jag inte vad jag gör. Sover kanske. Ha det så bra ni andra!!


Toppen med rullator

Äntligen en härligt, solig dag. Lite blåst men om man satt i lä värmde solen så skönt. Jag satte mig vid Öbergs hörna och bara njöt av solvärmen. Sen gick jag till apoteket och sen till konsum och handlade, sen satte jag mig utanför huset hemma och hade svårt för att gå in, men var ju tvungen till slut för maten lagar sig inte själv. Jag tillbringade tre timmar utomhus idag. Det är så bra med rullatorn då man kan sätta sig var man vill. Jag vet många som inte vill ha rullator för att det är så skämmigt. Hellre struttar dom på och riskerar att ramla. Tycker jag är mera skämmigt.

Jag har sett lite på TV, t ex "Sommer".  Ska se "Seinfeldt" också sen blir det nog natti natti. Hoppas det blir en lika fin dag i morgon också. Då ska jag sätta mig på torget i mina nya röda solglasögon och njuta av livet. Märker ni hur jag poängterar det där med nya röda. Tycker dom är så fräsiga, alltså solglasögonen. Livet är stenkul, eller hur?

Bra att man har nåt att se fram emot. Ha det så bra och godnatt!!

Delice och Anki

Ännu en dag har gått i mitt liv. Det var 11 minusgrader i morse men frampå förmiddagen hade graderna ökat till plus.

 Under förra året miste jag två vänner, Delice och Anki. Jag fick ett minne av det när jag hittade Delice sista brev till mig i en byrålåda. Delice bodde i Gällivare och var lärare där. När hon fyllde 60 beslutade hon sig för att gå i pension och att göra saker hon aldrig haft tid till. Två månader efter det fick hon beskedet att hon hade lungcancer som också hade spritt sig till ryggraden. Hon blev väldigt ledsen men försökte ändå hålla humöret uppe. Vi pratade mycket i telefon och jag försökte verkligen trösta henne så gott jag kunde. Men till slut vann cancern matchen mot henne. Hon fick dö hemma i sin säng med hela familjen samlad hos henne.  Lungcancern skördar även offer som inte röker. 
Anki blev inte ens 60 då hon fick en massiv stroke.  Hon föll i koma och vaknade aldrig mer upp. Ibland kommer  minnena av Delice eller Anki när man hör viss musik eller om man gör nåt speciellt som påminner om dom. Jag är glad att jag har kännt dom och vårdar minnena.

Annars njuter jag i mitt rena hem så länge det varar. I morgon hoppas jag att jag kan gå ut i mina nya  röda solglasögon och motionera dom. Nu ska jag se "Brothers an sisters" på TV. Vi hörs mer i morgon! 

Visst finns det änglar

Så kom då Isabel och Alec på morgonen. Det blev roligt, först umgicks vi och efter lunch var vi ute på shopping. Tyvärr så hade Kupan sålt den blå byrån jag ville ha. Och ändå hade dom inte haft öppet på två veckor, men såld var den. Inget att göra åt det. Jag var och köpte ett par nya solglasögon och så fick Alec ett par också. Vi köpte varsin glass också. Sen gick vi hem och Alec fick ett par blå Foppatofflor.

När vi kom hem städade Isabel lägenheten. Hon tog också sovrumsfönstret och bytte gardiner där. När Matte kom stekte han och Alec parisare. Jättegott var det och efter det att vi hade ätit for dom hem till sitt. Skönt med en dammfri lägenhet och jag kommer att sova gott i natt. Tack snälla Isabel för hjälpen och tack Alec för dammtorkningen. Ni är änglar Isabel, Alec och Matte.

Nu ska jag vila en stund, man blir trött av att titta på när andra jobbar. Jag har köpt en ny pocket, som handlar om en hund. Få se om jag orkar börja med den i kväll annars blir det nåt TV- program. Tack för en underbar dag!

Lata jag

Idag har jag verkligen varit lat. Visserligen har jag varit i tvättstugan och tvättat två maskiner. Och jag har lagat lunch och middag, samt diskat men inget mer. Nada! Jag har legat på sängen och läst omväxlande sovit. Vem bryr sig? Det här med städning har helt kommit bort. Och ingen bryr sig väl hur jag har det städat eller inte.

I veckan måste jag köpa garn så jag kan fortsätta med mina julklappar. Kanske sista julen jag ger klappar. Numera har ju alla en massa grejor så dom behöver inget mer. Julklapparna har mist sin funktion, tycker jag. Nästan ingen visar äkta glädje över det dom fått. Och har man det så knappt med pengar till gåvor, som jag, så är det lika bra att man inte ger nåt. Det är inte för att jag är snål utan för att jag inte kan uppfylla önskningarna. Om det blir nån julklapp senare år, blir det kanske en bok. Om nu nån ids läsa.

Det blåser snålt idag. Inte tycker jag att det är skönt men det blir väl bättre. Snart kommer Matte och vi ska äta. Tur att Matte finns, annars skulle man väl bli helt isolerad. Ska se på TV i kväll så då fortsätter min lathet. Nästa vecka ska jag sätta fart med allt som jag ska göra, eller hur? Ha det så bra!

Sammanhållning

En sak som jag funderat över länge är,  vilken skillnad det är mellan olika familjer. En del familjer har en sammanhållning som få medan en del ingen sammanhållning har. Jag undrar hur det kommer sig att skillnaden är så stor. Ta syskon till exempel, ibland kan det vara åldersskillnaden mellan syskon som gör att de inte har nånting gemensamt. Men inte alltid, en del syskon som är äldre känner att de vill vara mer beskyddande mot sitt yngre syskon. Och en del känner ingen gemenskap alls mot varandra. I dessa tider skulle syskon ha mer gemensamt och ta hand om varandra och umgås mer. Nu är det som att syskon kommer i sista hand, och man låter bekantskaper komma i första hand. Inte alltid men ofta. När det krisar är det hellre att man öppnar sig för en nästan främmande människa i stället för nån i familjen. Jag tycker det är ledsamt att det är så. Att blod är tjockare än vatten, har slutat gälla i de flesta fall.

Nog är det kallt ute i dag. Var ute en stund men utan vantar var det inte skönt. Nu har jag gjort pannbiff med lök som jag ska ha till middag. Inne är det varmt och skönt. Fick inte nåt främmande i dag. Alec och Isabel kommer på måndag istället och Tova hade annat för sig. Ja det är väl inget ovanligt. Alla har ju så mycket att göra.

Raggsockorna är klara nu och till veckan ska jag bestämma vem som får dom. Ha en bra kväll så hörs vi sen!

Nästan som i Sahara

Ännu en vecka har gått. Jag menar fram till helgen. Har hört på morgonen att dom har läst upp mitt inlägg i P4 Norrbotten från  igår. Dom läste upp det flera gånger. Jag trodde att dom inte skulle göra det. Men där ser man. Det var det där om facebook och bloggar, likadant som jag skrev i bloggen igår.

Undrar om Isabel och Alec kommer i morgon. Isabel var så förkyld när jag pratade med henne sist så jag får väl ringa i kväll och höra. Synd om dom inte kommer. Tova skulle komma i morgon och vara här när resten av familjen ska till Skellefteå på Oscars Hockey. Tova vill lära sig sticka och det är ju bra. Bäst att jag ringer till henne med och hör om hon kommer.

Det blåser lite ute idag. Ska gå en sväng till affären och handla det jag behöver till helgen. Är helt utan frukt och det går ju inte. På måndag är det löning och det är tur det för börsen börjar vara tom.

En sak som jag funderat på! Kom ihåg det när jag deklarerade sist. Man betalar ju varje år en begravningsavgift- till vad? Jag ska kremeras när jag dör och ska inte ha någon grav, utan askan ska strös endera i asklunden eller i havet. Vad kostar det utan gravplats? Måste ta reda på det innan jag dör. Det är ju många tusenlappar jag har betalat in via skattssedeln. Kanske man blir rik när man har dött. Hm!!

Har varit ute nu i blåsten. Känns som sandstorm ibland. I solen är det skönt men ibland kommer det en riktig pust med sand. Måste skaffa nya solglasögon, mina gamla har rymt. Får göra det till veckan. Kram till er alla vänner.  Skriver mer i morgon.

Det som göms i snö

Ni vet ju att jag lyssnar på P4 Norrbotten på förmiddagarna. Då brukar det vara Callne och Company och denna morgon hacka dom på Facebook och bloggare. Menar att dom som är med i Facebook och som bloggar inte har nåt liv. Och undrar hur dom har tid med sån skit. Och då pluppade en massa besservissrar fram och mailade sina åsikter. Menade att dom var då inte med i Facebook och startade till och med en rörelse mot Facebook. Då kan man undra vilka som har ett liv eller inte. Eller vilka som har tid till en massa dumma åsikter. Kan inte folk få göra som dom vill utan kommentar. Vet inte om jag ska skratta eller gråta har bara lust att säga "LÄGG AV".

Idag har jag varit lat fast jag vet att jag måste sätta igång med min städning. Inte har jag nåt att läsa heller. Synd om mig eller hur. Det roligaste jag har att göra nu är köttfärssås. Låter det kul?  Denna vecka är jag så dagvill. Får tänka mig för innan jag vet vilken dag det är. Är det för att måndagen var en helgdag? Kanske.

Få se hur länge solvädret håller i sig. Va skitigt det är när snön går bort. Ska vi verkligen måste vänta till sommarlovet innan det blir städat på byn? Alla fimpar, hundskitar, snusar, papper, ölflaskor och inte att förglömma allt grus och sand. Blä!!  Huset jag bor i står i en backe, så där har det sandats massor i vinter för att vi inte ska halka och ramla. Det förstår jag ju, att det är behövligt men nu kunde det tas bort. Om det blåser det minsta får man ögonen fulla med sand. Inte skönt!  Snart är jag så gnällig att jag får vara med i P4 Norrbotten som expertråd. Nu får jag lägga av.
HA DET SÅ BRA.  (Har fått två kommentarer som vill vinna sockorna). Vi hörs.

Väntar på kommentar

Är nu på språng för att handla lite men tänkte att jag skulle skriva några rader. Det ser ut att vara fint väder idag, men när jag var ut på balkongen kändes det lite kallt. Men solen är framme men enligt metrologen ska det bli mera moln på eftermiddagen. Bäst att passa på nu innan det blir kallare. Jag har ju lagt bort vantarna så det får ju inte bli för kyligt. Jag är ju inte frusen av mig men vill ju ha mer värme denna årstid.

Igår kväll såg jag ett TV program om släktforskning. Jag har varit sugen på det men har inte kommit mig för att börja. Sen måste man bestämma sig för om man ska forska på min mammas sida eller min pappas. Kanske ska man gå en kurs för att lära sig. Tål att tänka på.

Nu har jag kommit från affären. Satt en stund och solade. I skuggan var det kallt men satt man i lä i solen blev det så varmt och skönt. Träffade en f d jobbarkompis som bor i Skellefteå nu. Kul att ses. Och när jag kom hem hade jag fått brev från en kompis från 70-talet. Han har bott i Stockholm sen början på 70-talet men har nu flyttat till Arvidsjaur efter det att han fått pension. Roligt om vi kan ta upp bekantskapen igen. Vi har haft mycket kul tillsammans. Han är verkligen en levnadskonstnär. Målar tavlor och har en fantasi som är få förunnat. Kul att han hörde av sig.

Ingen kommentar har jag fått  ännu efter gårdagens blogg. Kanske ingen har läst eller så vill ingen ha sockorna. Jag ger inte upp än, väntar än ett tag. Ha det bra!!

Vinn ett par sockor

Då var det vardag igen. För mig som inte jobbar är ju varje dag densamma. Ungarna har ju påsklov denna vecka. Det behöver dom efter denna långa vinter. Hoppas vädret blir bra så dom kan vara ute mycket. Det började bra i morse med strålande sol. Nyss var jag ute på balkongen och jag tyckte det var lite kyligt och blåsigt och solen var då inte varm. Det hade kommit lite moln. I alla fall bättre än snö.

Har inte gjort veckans matsedel. Vet inte vad det ska bli. Till lunch idag ska Matte få fläskfilé med grönsaksris och sallad. Jag får crepes som jag hade i frysen. Till middag blir det nog pytt. Får se vad jag kan hitta på. Måste nog på affären och handla. Det tryter i börsen så det gäller att vara sparsam. Pensionen kommer inte förrän på måndag. Man märker ju att maten har blivit dyrare, Pengarna räcker inte lika länge.Men man får sjunga "när man är en glad pensionär" då är livet så glatt.

Få se då om Isabel och Alec kommer till helgen, det är ju så kul när dom är här. Alec trivs verkligen bra här fast det inte är så stora utrymmen. Bara han har med sig sina gubbar som han leker med. Sist jag pratade med honom i telefon sa han "Jag älskar dej mormor, skit ner dej".  Han är då för tokig.

Funderar på att lotta ut ett par raggsockor. Dom jag stickar i restgarner. Har stickat en socka och håller på att  sticka nästa. Storlek ca 4 år. För att vinna måste man skriva en kommentar och sen drar jag en i bunten (tror att det blir många, haha). Kan ju vara en bra present om än man inte har nån nytta av dom själv. Sockorna är flerfärgade. Nu är det bara att skriva en kommentar. Skriv om vad som helst, t ex tips vad jag ska skriva om. Naturligtvis kommer jag att meddela vem som vinner. Ha det så bra !!

Jag är possitiv idag

Har nyss sett en repris på TV om Ellen som fyller 100. Det var ju förra året, för i år fyllde hon101. Jag blir på så gott humör när jag ser henne. Det skulle behövas fler såna människor. Hon ser framåt och nästa milstolpe för henne är att fylla 105 år. Hon skulle vilja resa till Sydamerika och se de vackra vattenfallen. Hon kommer säkert att göra det också. Hon är så possitiv så det smittar av sig. Jag behöver possitiva tankar.

Så vart de då sol idag och ganska skönt ute. Har varit ute en stund på balkongen. Snart är det tid att städa där. Det blir ju så dammigt och sandigt, plus all skit från avgaserna. Tänk om dom kunde göra gågata här utanför. Så skönt det skulle vara att slippa alla avgaser. Här utanför verkar det vara startsträcka för alla bilar som kör upp och ner, och sen upp igen. Man kan då inte hänga nån tvätt på tork på balkongen för då måste man tvätta den igen. Appropå tvätt så ska jag tvätta kl 13 idag. Om nu inte nån annan ska tvätta samtidigt, man vet ju aldrig. Men det kan jag väl inte tänka mig. Jag ska vara possitiv och tro att jag får tvätta.

Igår var det inte mycket att se för mig på TV. Hittade några serier på 9:an. Bl a "I mördarens spår" som är i två delar. Så nu måste jag se nästa del också. På lördag och repris på söndag. Den var ganska bra.

Till lunch idag blir det rester och till middag blir det ugnstekt korv med mos och sallad. Har snart läst ut Dexter, har bara upplösningen kvar och det tar jag idag. Men först ska jag till tvättstugan och sedan äta. Men sen så!
Kram till ni som läser detta, skriv gärna en kommentar så jag vet vilka ni är!

Som en mullvad

Idag tittar faktiskt solen fram försiktigt. Man blir lite chockad. Jag har faktiskt varit som en mullvad, alldeles solblind. Jag ska inte ta ut segern i förskott, snart har solen säkert försvunnit så snövädret kan komma tillbaka, och allt bli som vanligt igen.

Tog en sovmorgon idag till 10. Var uppe ganska länge igår för att se den där filmen, "En kärlekssång till Bobby Long", den var faktiskt bra. Man fick gråta en skvätt och det är ju så skönt.

Ute i världen är det mycket elände. Nu är det nåt bråk i Thailand och så är det pirater i farten utanför Somalia. Plus allt bråk i mellanöstern. Även i lilla Sverige är det mord och bråk. Jag håller mig nog inne i lugnet. Mitt liv har varit nog så äventyrligt, så det räcker.

Nu ska jag skala potatis till lunchen och sen ska jag duscha. Tar nog en liten prommenad på eftermddagen om solen är kvar. Behöver solen för vitaminernas skull. Hej o hopp för denna dag!!

Sol eller inte

Så var det lördag igen och påskafton. Grått och trist ute men enligt radion ska det bli sol på eftermiddagen, svårt att tro när man kollar ut. Måste ut efter lunchen och köpa potatis annar blir det ingen Janssons. Affärerna har ju öppet till 15.  Annars har jag inget bokat idag. Får ta det som det kommer. Pratade med Isabel nyss och hon kommer eventuellt nästa helg. Skönt för då får man nånting gjort, hon är ju så duktig och snabb.

Såg en film med Michael Nyqvist igår. "Underbara älskade". Det är ett drama och sorglig men den berörde mig inte som det brukade. Jag brukar skvala och gråta för ingenting men det var som den inte satte sig i min själ.
Efter den såg jag "De utvalda". Har läst  boken som har skrivits av John Grisham. Filmen var så där, boken var mer spännande.
På ettan får jag inte missa "Brottet och straffet", i kväll. En brittisk serie som är bra. Sen hade jag tänkt se "En kärlekssång till Bobby Long".  Film med John Travolta och Scarlett Johansson. Verkar vara bra och har fått 4+. På tvåan har dom italienskt tema i kväll. Få se om jag kan se nåt därifrån. Jag är ju ett italienfan.

Matte kommer klockan ett och då ska vi äta pannkaka med grädde och sylt. Istället för sill och potatis som vi får ta i morgon när jag köpt potatis. Men tilll middag äter vi Janssons, ägg och prinskorv bl a. Det här kan väl inte intressera nån annan än mig. Men så är det.
Ska försöka få en tid till vila på eftermiddagen.Det är så skönt att vila en stund och säkerligen behövligt. Men nu ska jag börja med lunchen så ni får ha det så bra. Kram!

Påskkram

Varför blir jag inte förvånad när jag ser att snön vräker ner i dag. Däremot är jag förvånad att jag bor här uppe. Nån gång under resans gång har jag blivit knäpp som flyttat hit. Kunde ju lika bra ha flyttat till Grönland. Klimatet verkar ju vara detsamma. Man måste nog vara född här för att gilla snö. Eller också måste man ha självförtroende som en norrbottning för att gilla klimatet. Jag har aldrig bott på nåt annat ställe där självförtroendet varit så stort som här. Man behöver ju bara höra på P4 Norrbotten så förstår man hur en äkta norrbottning är. Själv räknar jag mig inte till dom. Jag är långt ifrån dom. Jag är bara en vanlig människa. Nog om det.

Idag är alla affärer stängda och det går väl bra. Dom som jobbar på affärn vill väl också vara lediga. Själv glömde jag köpa potatis, så vi (Matte och jag) får vara utan potatis idag. Dom har ju öppet i morgon förmiddag så det går ju bra.
Undrar hur man ska få dagen att gå idag. Jag har ju en stickning på gång och sen är det en film eller serie om Jane Eyre på eftermiddagen. Sen har jag en ganska skön säng och en bok att läsa. Ni hör så intressant liv jag lever.

Just nu hör jag Johan Beckers ljuva stämma i låten Higher på radion. Blir genast på bra humör. Ska slå en signal till Isabel och höra hur dom mår. Men först ska jag ta mig en dusch. Önskar er en glad fortsättning på påsken. Appropå det, varför säger man glad påsk och god jul. Varför inte god påsk och glad jul? Vet nån varför?
Kram till er (en påskkram)!Kyckling

Glad påsk

Äntligen efter många om och men kom en sköterska och gav mig guldsprutan. Och den behövde jag verkligen. Vädret gör ju sitt till för att ge mig värk. Men framåt lördag ska jag må bättre, det brukar bli så.
Nån påskstädning har jag inte kunnat göra. Jag vandrar fram mellan gruskornen. Det blir ju så indraget denna tid.
Gjorde gulasch till lunch och Matte kommer med middag idag (calsone). Matte ska få handla lite frukt och Året Runt efter middagen. I morgon är det stängt och jag behöver fruktsallad och korsord.

På TV i går kväll började en ny serie på tvåan.. Serien är australisk och handlar om två kvinnliga veterinärer. Den ena spelas av Rachel Ward (från Törnfåglarna). Serien heter "I regnskuggans land" och verkar vara i min stil. Såg den och sedan på ettan "Sommer". Den sistnämnda handlar om läkare (manliga) som verkar tycka synd om sig själva.

Jocke och Tova kom hit med påskgodis för en stund sen. Tova hade fått glasögon som hon passade så bra i. Kommer ihåg när Isabels kompis Johanna fick glasögon, och då Isabel tjatade om att hon också ville ha glasögon. Då var dom 10 år. Hon har fortfarande inte glasögon. Ungar är roliga.

Nu är det skärtorsdag och påsken börjar på riktigt. På långfredag var det ju som Jesus dog och på påskdagen uppstod han från de döda. För de som tror. Jag vet då inte. Finns det verkligen en Gud så tycker jag att han är ganska ond som låter små barn pinas i krig och elände. Plus annat skit som drabbar oskyldiga människor med. Och hur kan präster som är pedofiler komma undan straff? Man undrar ju?

Jag firar inte direkt påsk numera, tar det lungt som vanligt. Hoppas ni får en skön påsk och hoppars att vädret blir bättre. Alla goda vänner får en kram av mig. KRAM!

Ont och sånt

Som ni märkte blev det inget bloggande för mig igår. Jag var på affären och påskhandlade och efter middagen var jag så slut att jag var tvungen att lägga mig. Idag är jag helt ofärdig. Har ont i axlar och fötter. Reumatisk värk är inte roligt att ha. I morse var jag så stel att jag inte höll på att komma ur sängen. Tack och lov är det sprutdag i morgon, så framåt lördag blir det förhoppningsvis bättre. Dom var och tog prover igår så om dom var bra kommer dom och ger mig guldsprutan.  Kan ju tänka mig hur jag skulle vara utan sprutan varje månad.

Igår på affären var det så mycket folk och mest pensionärer. Dom verkar inte ha problem med pengar. Har nog högre pension än vad jag har. Eller så har dom pengar på kistbotten.

I måndag var jag äntligen på Kupan. Köpte en röd trasmatta (ska ha den bredvid sängen), en fyr i keramik och en vesperklocka. Alltsammans för 75 kronor. Såg en gammal hushållsvåg. Den är antik och kostar 350 kronor. Är sugen på den. Minns att mamma hade en sån. Jag har ju ingen våg så få se om jag kan hålla mig från att köpa den. Har två veckor att tänka på tills nästa gång dom har öppet. Dom har mest möbler och mattor och har numer bara öppet måndagar 12-16. Dom har ju fortfarande öppet  affären bredvid konsum så dit får man gå om man ska ha nåt annat.

Jag hade tänkt påskstäda idag. Men kroppen vill inte så jag får vänta nån dag. Varje morgon när jag vaknar tänker jag på vad jag ska göra den dagen. Ända tills jag stiger upp, då blir det oftast inte som jag tänkt eller vill. Man skulle vilja gråta när man inte kan göra det man vill. Lyckliga alla människor som har hälsan kvar. Min mamma var 36 år då hon drabbades av reumatism. Det fanns inte så mycket hjälp att få då. Guldsprutor fanns och dom provade det på mamma men det funkade inte på henne. Hennes kropp bröts ned sakta men säkert. Hon hade alltid ont, kunde inte sova mer än ett par timmar per natt. Det måste ha varit jobbigt. Jag kan i alla fall sova. Men hon klagade nästan aldrig.

Oscar ringde igår och sa att han skulle hälsa på en stund idag. Det blir roligt. Ska slå en signal till Isabel också. Höra hur dom har det. I natt har det snöat igen. Trist men inget man kan göra nåt åt.
Ha det bra govänner!

Pensionärer och ungdomar

Det var ju meningen att jag skulle tvätta i lördags. När jag kom ner med min tvätt till tvättstugan var båda maskinerna i gång och det satt en tant på en stol i tvättrummet. Allt hon sa var att hon trodde att hon skulle hinna tvätta innan jag kom. Jag kom dit 13.05. Vidare sa hon att maskinerna snart skulle vara klara. Så jag satte mig ner och väntade. Där jag hade suttit där ca 10 minuter undrade jag hur längesen hon satte på maskinerna och hon sa tio i ett. Alltså snart klara var 50 minuter eftersom hon tvättade i 60 grader och det tar ca 70 minuter. Jag sa att då kunde jag inte vänta utan att jag fick ändra tvättdag. Då tyckte hon att vi inte skulle vara ovänner för det. Jag sa ingenting utan gick därifrån. Jag har alltid tyckt att pensionärer är ett folk för sig. Dom ska vara först vid kassan och betala på affären. När dom är bilförare ska dom också vara först om dom inte kan stanna upp trafiken. Dom kan inte vänta på sin tvätt-tid utan tar nån annans tid. (Det är inte första gången det händer). Ja inte vet jag varför dom har så bråttom. Jag hoppas att jag inte drabbas av det där syndromet. Jag har ju pension men än har jag klarat mig, tror jag.

Du är jag i alla fall igång med min tvättning. Sen ska jag ut en sväng och få lite luft.

Såg en dokumentär om ungdomar och droger i går kväll. Jag blev verkligen beklämd när jag såg hur en del ungdomar tidigt kom på sned i livet. Verkar inte lätt att komma ur beroendet hur gärna man än vill. Verkar lättare att ta sitt liv. Jag blir så ledsen när jag ser hur livet far fram med en del. Förstår hur tur jag haft med mina ungdomar och hur glad jag kan vara att dom klarat sig bra i livet. En del tycker att man får skylla sig själv om man börjar med droger, och det är ju sant. Men tanken är nog inte att det ska bli ett beroende när man börjar. Och så vill man göra som kompisarna gör och inte svika gänget. Ja, jag vet inte men jag tror det. Ibland finns det ingen  vuxen (förälder) att tala med. De vuxna har inte tid, förrän det är för sent. Om än då. Jag är glad att jag slipper vara ung idag. Vet inte om jag skulle greja det.

Hoppas ni inte blev deprimerade av mina tankar idag. Ska försöka bättra mig till i morgon.  KRAM på er!

Påskmaten

Jag ska göra en matsedel för nästa vecka. Det är inte det lättaste för mig. Jag har världens sämsta fantasi när det gäller mat.  En lunch har jag klar och det är på påskafton, sill, ägg, potatis, smör och bröd. Kanske blir det fläskfilé med nåt, till middag den dagen. Sen är det stopp för tillfället.

Idag blev det palt till lunch. Flatpalt med stekt fläsk, lingonsylt och smör samt  iskall mjölk. Ganska gott eller hur? Till middag gör jag pytt i panna på veckans rester, det brukar bli ganska så gott.

Jag har inte varit ut nåt i dag fastän solen skiner. Blev ganska trött efter paltkoket och disken som blev. Så jag har legat en timme och vilat. Sen har jag stickat en stund och nu sitter jag vid datorn och stavar mig fram. Ska slå en signal till Oscar och Tova om dom är hemma, Dom har ju så mycket att göra och är ute mycket, så chansen är väl liten att dom är anträffbara. Kanske bäst att spara till kvällen.
Alla har ju så mycket att göra (utom jag). Nog hade jag mycket för mig när jag var yngre. När orken fanns kvar och när ungarna var små. Tänk påskarna när vi bodde i Kåbdalis, då alla sängar och golv var upptagna av ungarnas kompisar. De var i backen på dagarna och på kvällarna roade dom sig after ski. Då var det livat vill jag säga. Tänk denna lilla by och så mycket folk det var där på påskhelgen. Det är fortfarande så. Kanske det är mer folk  nu än va det var då. Dom har ju byggt fler stugor så dom kan ta emot mer folk. Tur att jag inte bor kvar där. Jag skulle aldrig orka med den tillströmningen nu.

Hörde på radion på förmiddagen "Svensktoppen" en snutt. Låten "Om du lämnar mig nu" med Lars Winnerbäck och Miss Li är inne på tredje året som de har legat på svenskstoppen. Och dom ligger etta. Helt otroligt! Men det är en låt som kanske alla kan känna igen sig i. Det tror jag i alla fall.

Jag tror jag ska sluta att tråka ut er nu och göra nåt annat. Ha det bra vänner så får jag skriva mer i morgon! 

Vår, i södra Sverige

Hörde på "Ring så spelar vi" i morse. Där fick man höra att nedanför Dalarna är det vår. Solen skiner och det blommar för fullt. Man blir avundsjuk. Här skiner ingen sol och snön finns då kvar i massor. Till alla skoterfantasters glädje för alla är inte så pessimistiska som jag.

Igår kväll såg jag "Så ska det låta". Vilken röst hon har Sara Löfgren. Helt superbt bra sång och en bra låtskrivare. Henne skulle vi få se mer av på TV. Hennes röst påminner om Janis Joplins. Dom andra var bra också men Sara var bäst.

Matte kommer inte och äter lunch idag, så jag ska fuska lite med en hård macka med fisk på. Sen ska jag tvätta klockan 13. Denna vecka blev det lördagsnöje. Spelar ingen roll, för mig är alla dagar sig lika. Har börjat sticka sockor av mina restgarner. Bara för att ha nåt att göra. Vet inte till vem jag stickar. Det blir i barnstorlek.

Jag ska försöka få tid över för en sväng ute och få lite frisk luft, skulle också behöva köpa lite mjölk och frukt. Får göra det medans tvättmaskinerna gör sitt. Vad kvällen har i sitt sköte vet jag inte. Till middag ska jag göra gryta av skinkstek med mycket grönsaker. Får se om jag hittar nåt på TV att titta på annars blir det väl att läsa. Tänk om jag skulle bjuda hit några grannar på kortspel. Det var nog inte nån bra ide. Dom flesta av mina grannar tror jag är religiösa så dom vill nog inte spela kort. Man kan ju höra musiken när man passerar deras dörrar. Och det verkar vara psalmer. Då är det nog bättre att jag är ensam och läser nånting eller ser en film.

Nu ska jag äta min hårdmacka och sen  åka ner till källaren. Resten får ge sig själv. Ha det så bra!

Snöväder igen

Hemska tider, det snöar. Vill helst ligga kvar i sängen. Under täcket och inte titta fram förrän det är vår. Varför bor jag här? Hade jag råd skulle jag flytta härifrån. Till varmare trakter. Nu är det ju april och man känner ju till det där om aprilväder, så snart kan ju solen titta fram mitt i allt-ihop. Hm!

Mina leder gillar ju inte det här vädret. Bättre med högtryck. Tur att Roger håller i P4 Norrbotten och Förmiddag på radion. Bra musik i mitt tycke som lättar upp humöret. Just nu " Give me hope Joanna" med Eddy Grant. Hopp behöver jag och Johanna är mitt namn i översättning till svenska. Bra passning, Roger.

Fick telefonsamtal från Örebro. Det var min vän Vivi. Du ska veta Vivi att det värmer i mitt hjärta när du ringer. Du och Olle är ofta i mina tankar. Ska verkligen försöka komma ner nåt i sommar. Jag längtar att få se er och mina barn där nere. Håll tummarna!

Och så var det helg igen och nästa vecka är det påsk, och då går ju veckan ändå fortare. Dom flesta far ju till fjälls härifrån byn. Jag avundas dom inte. Minns när barnen var små och man skulle fira påsk i fjällvärlden. Det var ju jobbigare än att vara hemma, med blöjor som skulle bytas och välling och mat som skulle lagas på alla tider. Hjälp hade man inte, utan fick klara det för egen maskin. Det var semester det. När man kom hem var man helt slut. Och skitig efter att ha varit i en kåta hela helgen. Inget rinnande vatten, man fick smälta snö när man skulle tvätta sig. Den tiden vill jag inte ha tillbaka. Nu njuter jag bara av att få vara hemma med dusch och toa och rinnande vatten. 

Nu har det slutat snöa. Han där uppe kanske blev skraj när jag hotade med att flytta. Man vet ju aldrig. I alla fall ska jag lägga mig och läsa en stund. Drömma mig bort från verkligheten.
Kram till er alla govänner!!

 

Sånt är livet

Ibland blir jag så arg på mig själv, som i morse, jag laddade ner nya messinger för att dom tjatade så mycket. Så fort jag slog på datorn så ville dom att jag skulle ladda ner det. I morse gjorde jag det och nu har jag fått messinger som startsida när jag ska in på nätet i stället för google. Så nu ska jag tjafsa med det också. Jag tycker messinger är det trögaste jag har. Sånt händer!

Jag har just kommir från fotvården. Tala om att det är skönt att vara där. Man känner sig som en ny människa när man kommer därifrån. Var förbi ICA och köpte lingonsylt och aftonbladet med TV tidningen. Det är ju synd och skam att man måste köpa lingonsylt. Men så är det när man inte kan plocka lingona själv och numer är det ju ingen som har tid att plocka bär. Lingonsylt är ju inte så dyr men jag har sett att hjortronsylt är jättedyrt. Nu är jag inte så förtjust i hjortronsylt, tycker den är så stenig.

Slaskigt är det ute och det tinar sakta. Är kallt på nätterna ännu och då tar det tid. Hoppas, hoppas att det är slut nu med snöväder. Jag vill ha värme nu så jag kan sitta ute och njuta. I morgon ska jag göra ett nytt försök med att besöka Kupan. Då är det kanske öppet.

Nu ska jag göra hemgjorda fiskpinnar och potatismos. Det blir middagsmaten. Fisk är bland det bästa jag vet och försöker äta det minst en gång per vecka. Färdigköpta fiskpinnar gillar jag inte. Tycker det är mest panering. Därför gör jag dom själv. Jag har ju tid.

Det var inte mycket jag hade att förtälja i dag. Men så är livet, ibland händer inget. Kanske solen går upp i morgon.
Vi hörs!!

Många pussar fick jag

Igår kom Isabel och Alec hit. Dom hade med sig hunden Milo. Äntligen blev jag klippt och det var så skönt att sluta se ut som en häxa (i håret alltså, annars vet jag inte). Alec hade med sig sina älskade gubbar så det blev att leka lite. Sen gick vi ut. Vi skulle kolla på Krubban, dom skulle ju ha öppet till 16. men vi var där 14,15 och då var det stängt. Konstig filosofi dom har. Vi gick till Konsum och handlade. Det är inte svårt att bli av med en tusenlapp nu. Maten är så dyr. Skulle köpa clementiner men dom kostade 36,50/kg, så jag köpte inga. Dom andra frukterna, låg kilopriset runt 25 kronor. Så det blev några äpplen. Alec och jag väntade medan Isabel gick till apoteket. Alec var så gullig och skulle hälsa på alla som passerade.  När vi kom hem hit hade Milo ätit en bit på mina birkenstockskor. Han blev väl ledsen när han blev lämnad ensam. Sånt är livet. Jag fick ett par nya av Matte.

Vid 19 tiden for dom hem och då la jag mig och vilade en stund. Det var så roligt att umgås med Isabel och Alec en dag men nog blir man trött, det är ju för att man är ovan. Såg sen desperata husfruar och läste en stund.

Nu är det tid för dagens sysslor. Till lunch blir det  potatisbullar och bacon. Och sen går dagen som vanligt. Blir nog mycket läsning i dag. Har inga planer så det får bli som det blir. Vi hörs i morgon.

RSS 2.0