Diverse

Det snöar! Hur less är jag på detta? Just nu är det -3 grader, men det ska bli varmare till lunch innan tempen går ner igen. På himlen är det helmulet. Fy för den lede. Klockan 13 går jag till tvättstugan. Hade tänkt gå med diverse sopor idag. Men får nog vänta med det tills det är skottat. Får väl vara glad om jag tar mig till tvättstugan.

Nu har tidningarna publicerat en bild på Estelle, och man ska gissa vem hon är lik. Ska man skratta eller gråta? Ingen klok människa bryr sig väl. Dom ända som vill tänka på detta, är väl föräldrarna.

En man i Umeå blev begravd när han skulle skotta taket på ett växthus. Han fick sitta där i flera timmar innan han kom loss. Tänk vad man får veta mycket viktigt när man läser AB eller PT. Till exempel, vad har Bodens BK gjort med de 45 000 som dom skulle använda för att få invandrarungdomar med i sportsammanhang. Har dom använt dessa pengar till A-laget i stället? Det måste utredas. Ja hula!

Tyresö vann dragkampen om Marta, världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Grattis Tyresö! Jag tycker hon är så skitabra. Tyresö har man knappt hört talas om i fotbollskretsar förut. Men det blir väl bättre nu.

Stekte fläsk och stuvade blomkål igår. Det räcker idag också. Tar fram köttfärs idag tror jag, och gör biffar som jag ska äta med blomkål sen. Idag eller i morgon. Troligtvis imorgon.

På TV igår såg jag på ettan. Först om stadsbor som ska bo några veckor på landet och göra diverse sysslor. Tycker dom verkar lite klantiga, men kanske det är gjort så, för att vi ska tycka dom är klantiga. Sen såg jag den där serien om svenskar på semester i Thailand. Det är en dramaserie med Kjell Bergkvist och Maria Lundkvist m fl. Sen var det sovdags.

Jag håller ju på och läser Andrew Taylors bok. Och det är konstigt vad vissa författare griper tag om en. De böcker jag har läst som han skrivit, har verkligen stannat i mitt huvud. Underligt!

Nu ska jag duscha och sen hinner jag spela en mahjong innan jag ser Emmerdale. Sen tvätten.

Den suveräna Marta från Brasilien. Hej och hå!
Än är det kallväder

Enligt radion ska det vara -19 grader på morgonen. Och enligt Luleå kommuns hemsida ska det bli -8 grader klockan 13. Så är det på vårsidan, att temperaturen växlar fort. Solen lyser så vackert över Hagelvägen och det bådar om en fin dag.

Ska dammsuga idag efter en festhelg. Nu skojar jag, för nån fest har det ej varit, utan allt har gått lugnt till. I lördags var det bara Matte, Isabel och jag. Igår kom Jocke, Tova och Oscar. Matte var ju redan här. På kvällen kom Isabel och Alec till bingolottot. Ingen vinst blev det, men det var trevligt ändå. Alec är så duktig med siffror och bokstäver så han hängde med i spelet. Han ville ju att mamma skulle vinna två miljoner.

Ska bara ta det lugnt idag. Steka bogfläsk och stuva vitkål till lunch eller middag. Ser Emmerdale och sen läser jag ur "Nattvandraren". Bara mojsa och ha det skönt. Eventuellt tar jag en utestund om det blir varmare. Ikväll blir det väl TV som vanligt. Nu åker dammsugaren fram. Ha en bra dag! Hej då!

Vy från skärgården vintertid.Bamsekram till er!

Det blåser nordvästlig vind idag (4m/s) och gradantalet är -5. Solen har kommit fram, härligt att få se den. Ja då var min födelsedag över. Matte kom ju med en jättestor smörgåstårta och det finns kvar av den i kylen.

Jocke, Oscar och Tova ska komma idag. Kunde inte komma igår då Oscar spelade match. Pernilla kommer inte, för att nån måste vara hemma med dom små valparna. Valparna i den nya kullen är nu 11 dagar.

Såg ju melodifestivalen igår, i väntan på kommissarie Banks. Är det verkligen sant att Perelli har satsat en miljon på sitt nummer. Verkar i så fall inte klokt. Dom låtar jag gillade, var denna "Kyss mig" med Axel nånting. Och eventuellt Lisa M. Allt annat går bort. De flesta låtar man hör låter samma. Danny är ju proffs när han uppträder, men låten? Danny firade födelsedag, även han igår.

Ikväll ska vi spela bingolotto, Isabel, Alec och jag. Det var länge sen jag gjorde det. Hoppas på vinst naturligtvis. Gärna ett stort belopp. Varför inte färgfemman, om den finns kvar i spelet.

Matte sover på min soffa efter att ha jobbat i natt. Nu ska jag hä mig in i duschen, så jag är fin när min stora son med barn kommer. Ska också sätta på mig godoften och lukta Iris. Ha en bra söndag och hej då! En bamsekram till er!

En gång för länge sen

Tänk er att min mamma cyklade till Akademiska (Uppsala) i -33 gader, när jag skulle födas. Min pappa var inkallad till beredskap. Det var ju krig runt om i Europa. Nu gick cykelturen bra och jag kom till världen. Det var inga veklingar till kvinnor på den tiden. En och annan fanns väl, men det var mest starka kvinnor. Min mamma var en sån kvinna.

Vad göra idag då. Jag löser väl melodikrysset förstås. Annars blir det väl lugnt. Vinterstudion visar bara alpint idag. Jag sätter väl på TV och kollar lite. Jag har en bok som jag köpte på bokrean. Andrew Taylors "Nattvandraren". Jag började läsa  den igår. Ute är det -5 grader så kanske jag tar en promenad med soporna. Måste göra det när det är ljust ifall jag ramlar i backen. Lättare att få hjälp om man syns.

Igår såg jag "The voice" på fyran, i brist på bröd. Tråkigt program i mitt tycke. Jag tror inte jag ser det nån mer gång. Ikväll ser jag nog "Kommissarie Banks" på ettan om jag orkar hålla mig vaken till 21.30. Efterlyser en skön stol eller fåtölj att sitta i när jag ser TV. Den jag har nu är inte skön mer än en stund.

Får se om nåt av mina barn hör av sig idag (mer än på FB). Tulpanerna får jag ge mig själv i tanken. Ha nu en bra dag och njut av livet. Hej då!

Färdtjänst och besiktning

Idag är det ganska kallt men det ska visst bli varmare. Jag anar solen. Igår blev det en solig dag och kanske det  blir soligt idag också. Och sol, skulle den otrevliga kvinna som satt i växeln hos färdtjänst igår, behöva vara i. Och när jag poängterade att hon var otrevlig, startade hon en munhuggning med mig. Hade ja varit i närheten av henne då, hade jag nog gett henne en smäll. Men tur var att det var luft emellan oss. Det gör ju att man drar sig för att ringa till färdtjänst. Inte nog med att man får vänta och vänta på dessa bilar, man ska också bli utskälld i växeln.

Idag har Mattias namnsdag. Han skulle väl komma hit idag en sväng, när han jobbar. Ska slå in Tovas födelsedagspresenter idag. Ifall dom kommer hit nåt i helgen, så ger jag henne dom.

Roligt att läsa på FB idag om alla synpunkter folk har i och med Victorias nedkomst igår. Från alla glada gratulationer till alla missundsamma reaktioner. Till missundsamhet är väl att "jag har inte lust att försörja nån mer prinsessa". Kommer säkert från nån nolltaxerare, som inte betalar skatt. Själv skiter jag helt i kungahuset och vad dom gör eller inte. Dom är väl som alla andra människor, med fel och brister.En annan kommentar på FB var om bilbesiktning. Kom då ihåg för ett antal år sen, då jag jobbade på Göta Källare. Jag och min kompis Christina skulle båda besikta våra bilar. Christina hade tid klockan 10 och jag klockan 14. När jag kom till jobbet var Christina uppklädd, med snygg kjol och högklackade pumps. När jag frågade varför hon var så fin, sa hon att hon skulle ju besikta bilen. Själv hade jag bara jeans och T-shirt. Hur gick det då med denna bilprovning, kan man undra. Ja, denna snygga brutta fick ombesiktning och jag fick igenom min bil utan anmärkning. Jag kan ju säga, att min vän inte var på så bra humör den dagen.

Ha det nu så bra mina vänner och hej då!

Och tiden går

Ser grått ut nu på morgonen och det är -1 grad. Har gjort kaffe och lingongrova med leverpastej och gurka på. Det blev ingen handling igår. Så det har jag kvar att göra idag. Däremot har jag fina fötter. Isabel kom hit och gav mig ett fotbad och skötsel av fötterna. Så härligt, om än det gjorde lite ont.

Hovet har fått tillökning tidigt på morgonen. Så nu blir det ett evigt skriande i media, om detta. Stackars barn! Man får vara glad för att man inte tillhör denna skara.

Här är det mer snö än nånsin. Om en vecka är vi inne i mars månad och då ska väl snön börja gå bort. Men om man ska tro att vi får vänta på detta lika länge som vi fick vänta på att snön skulle komma, vet man inte. Det kan ju ta en evighet. Och om man beaktar hur mycket snö jag har på uteplatsen, kan det vara sommar innan jag får se det gröna.

Tänk att det redan är torsdag och snart slut på veckan. Kan man inte stoppa tiden. Jag hinner ju inte med allt jag vill göra. Visserligen är jag lite lat men dagarna går så fort. Går det fort bara för att man är äldre, eller gick inte tiden saktare när man var ung. Visst var sommaren längre när man var barn? Sommarlovet var en evighet. Kan man inte få tillbaka lite tid?Ikväll får jag lida och se på fyran. Det är friidrott på TV. Måste kolla om det är nåt att se. Är det nåt bra, får ni veta det i morgon. Undrar om Wissman är med? Han har ju haft otur med skador, men jag hoppas han är så kry att jag får se honom.

Ja det var allt för idag. Ha det bra och hej då!Dofta gott

Börjar med att kolla tempen ute. -1 grad är det och än ingen sol. När jag tittade ut såg jag att nån hade kastat två ölburkar på min uteplats. Endera från vägen eller från nån balkong. Tack för panten! Jag brukar ju spara pant i en säck i förrådet och den säcken får Alec panta till glasspengar att ha i sommar.

Igår köpte jag en parfymflaska på nätet. Jag får hem den inom tre dagar. Det var en parfym som mamma använde.
Je reviens by Worth heter den. En pytteliten flaska som gjorde att min mamma doftade så gott. Jag minns att mina pojkar, när dom var små, sa att mormor luktar så gott. Hon satte en droppe bakom öronen, det räckte för att dofta gott. Nu ska jag föra den doften vidare. Jag presentar mig själv med den flaskan.

Matte ska komma idag på sina timmar han har ledigt. Kanske jag sen far på Ica Maxi och handlar. På bokrean kollar jag böckerna Gustavs grabb, Änglamakerskan, Inred lantligt, Björn Hellbergs senaste och en bok till Tova och en till Alec.

Jag dammsög och dammade igår. Skönt att ha gjort det för veckan. Fötterna dom värker och har sig som vanligt. Det är bara att acceptera. Såg på TV igår att denna diet som jag är inne i, är farligt för hjärtat. Och det är fettet som är boven i dramat. Jag är ju inte så mycket för grädde och sånt och jag har en egen diet som gör att jag plockar bort kolhydrater och äter lite magrare kost. Samt att jag äter frukt vilket är förbjudet med Lchf. Frukten var den huvusakliga anledningen till att jag gör min egen diet. Bara att se hur det funkar.

Nu är det tid för dusch så jag har gjort det när Matte kommer. Ha en bra dag och hej då. Ser nu solen, hörni.


Fettisdag och pannkaksdag

Hör och häpna, just nu är det +1 grad ute. Helt otroligt, eller? Bara att hålla sig inomhus för mig, om jag är rädd om ben och armar. Kan vara halt. Men skönt. Ska öppna dörren ut mot min uteplats en stund. Kollar på snömassorna som täcker min gräsmatta. Måste nog bli varmare än så, för att snön ska försvinna. Men det händer snart.

Idag är det pannkaksdagen och fettisdagen. Brukar fira denna dag med bruna bönor och fläsk samt en semla. Inte i år. Jag har semmelbullar i frysen, men det är inget jag sitter och äter för mig själv. Och inte kokar jag bruna bönor bara för mig. Struntar också i pannkakan. Till lunch värmer jag upp bogfläsket och broccolin som jag gjorde igår. Och till middag blir det chili. Sen ska jag nog städa lite.

Läste i AB imorse att man ska akta sig för att fyllna till. Det fick två män erfara när dom slocknat på en fest. De blev våldtagna av en annan man. Detta hände i Nyköping i helgen.

Ikväll ser jag "Mot alla odds"   På bilden ser ni Masoud, Laurentsio, Samsey, Leif, Anna, Dennis, Harald, Malin, Lena och Madde. Det är gänget som mot alla odds går tvärs över Afrika, trots de handikap dom har. Masoud blev svårt brännskadad i discoteksbranden. Laurentsio föddes i Rumänien med för korta ben. Lämnades på barnhem och blev adopterad av svenskar. Samsey, föddes utan armar. Leif fick en svår blodförgiftning och blev av med både armar och ben. Går nu med både arm och benproteser. Anna och Malin är synskadade. Dennis har en CP skada. Harald har en benprotes. Lena sitter i rullstol. Madde har benprotes men väljer att gå med kryckor. När jag ser detta program blir jag så tacksam för att jag har friska ungar, som har både armar och ben, och att jag varit frisk tills för några år sen. Samtidigt blir jag full av beundran för dessa ungdomar. Det var ju inte den lättaste terräng som dom skulle ta sig igenom.

Har ni inte sett detta program, gör det. Ni kan se det på Svt-play.

Gläder mig åt sossarna som har fått en riktig partiledare. Det är många år sen jag röstade på dom. Men om denna man visar sig vara som jag tror, röstar jag nog på sossarna nästa gång. Det har ju varit så svamligt i sossepartiet en längre tid. So go for it! Eller kör hårt som vi säger på svenska.

Nu ska jag sluta för idag. Ha det bra mina vänner. Hej då!

Tvättdag

Idag ska vi få sol här. Just nu -3 grader. Tvättar från 13 till 16. Passar då på att vara ute lite, fastän jag har värk som fasen i mina fötter. När jag ska upp ur sängen på morgonen, har jag svårt att gå. Stapplar försiktigt omkring innan jag får nån styrsel i fötterna. I min enfald tror jag att det ska bli bättre när det blir värme i luften.

Har läst PT och AB nu på morgonen. I PT läste jag om norrmannen som hade packat bilen full med renar. Där ser man. AB hade mycket om melodifestivalen. Som vanligt beskyllning om låtstöld. Elakheter som strös över Ranelid. Och med mera. En Umebo som uttalar elakheter om Whitney H och hennes roll som mamma. Skönt att jag lever i min egen lilla värld. Jag har nog med mig själv, och behöver inte bry mig så  mycket om andra.

Efter dusch ser jag Emmerdale och sen går jag till tvättstugan. Till lunch steker jag nog rimmat bogfläsk och kokar broccoli. Sen tar jag fram köttfärs till i morgon då jag gör chili. På onsdag far jag till Storheden och handlar. Då ska jag också köpa lite böcker på rean.

Spännande idag då jag ska se om jag får igång min TV. Igår startade den inte då jag ville. Isabel kom hit och hjälpte mig. Man behövde bara dra ur kabeln ur vägguttaget. Men hur skulle jag veta det. TV-n är ju nästan ny. Så är det!

Hoppas ni är friska och krya. Ha det nu så bra så hörs vi troligtvis i morgon. Eller rättare sagt, jag hör av mig i morgon.

Hej då!

Mera snö

Idag är det -2 grader och man kan säga att det är molnigt. Det snöar. Nu är ju klockan bara nio så det kan ändra sig ännu, innan dagen slutar. Blåsten har väl gett sig för närvarande.

Efter att ha läst AB så vet jag att det blev ett skriande efter melodifestivalens slut igår. Björn Ranelid gick direkt till final. Man kan säga att det var många som var arga för detta. Jag förstår det inte. Det var ju svenska folket som röstade. Och dom ville ha det så. När nu han blivit inbjuden att vara med i denna tävling, ska man då inte respektera hur det blir. Det är väl inte värre än när han med bananen var med. Är man inte nöjd med programmet, ändra kanal. Det brukar jag göra. Nu blev jag nyfiken, måste nog se reprisen.

TV visade Whitney Houstons minnesgudstjänst i flera timmar igår. Kollade en stund. Sen på kvällen visade dom "Bodyguard". Jag kunde inte avstå från att se den. Men jag är nog mer intresserad av Kevin Costner. Tycker han är en fantastisk bra skådis.

Idag ser jag nog inte "Vinterstudion". Tror jag i alla fall. Det är mest bara alpint. Finner ingen spänning i detta numera. Tvättade inte igår. Tyckte att jag hade för lite tvätt. Måste ändra tid till en annan dag i veckan. Och vilken dag ska jag fara och handla? Jag drar mig för det. Både att åka färdtjänst (väntan) och att handla hatar jag. Men jag måste köpa födelsedagspresent till Tova som fyller år den tjugonionde. Kanske jag far på onsdag då bokrean börjar. Tänkte kolla om Marianne Cedervalls bok "Spinnsidan" är på rea.

Nu ska jag väl hitta på nåt roligt att göra resten av dagen. Hoppas ni har det bra! Vi hörs, hej då!

Håhåjaja!

Snö och blåst

Det är -1 grad nu och det blåser. SMHI varnar för dåligt väder utmed norrlandskusten. Snö och blåst ska det bli. Dom tycker att dom som inte behöver ut, ska hålla sig inne. Jag ska ju till tvättstugan klockan 13, men jag tror inte att jag ska blåsa bort då.

Vid lunchtid börjar skidtävlingen på vinterstudion. 15 km klassisk tid, herrar, från Szklarska Poreba i Polen. Sen 14,30 är det damernas tur med 10 km. Det ska jag försöka se. Hoppas vallarna gör ett bra jobb, så att det kan bli pallplatser för de svenska åkarna. Igår var det si och så med vallningen när dom sprintade. Ändå vann Ida Ingemarsdotter damsprinten.

I kväll på melodifestivalen är det många för mig okända artister. Jag tror jag skippar att se detta, fastän jag är nyfiken på Björn Ranelids låt. Kan väl se reprisen. Blir att kolla om det är nåt spännande att titta på i andra kanaler.

Gjorde en nötstek igår som jag ska smaska på tillsammans med en god sallad i helgen. Skär tunna skivor av köttet, så blir det så gott.

Nu ska jag in i duschen och klockan 10 blir det melodikryss. Tänk att vi ska få mer snö. Vi har nog mycket sånt. Det är ju snart slut på februari, och jag längtar efter bliddagar, då snön försvinner. En och en halv vecka till mars månad. Och när jag ser ut genom fönstret, vill jag bara säga "huva". Ingen dröm syn direkt. Men det kommer.

Inget jag vill se nu. Ha en fin lördag. Hej då!


Anar solen

Ja så var det fredag igen och det är -5 grader här, just nu. Får se hur det blir med vädret idag. I går var det nästan snöstorm på eftermiddagen. For ju till Ica Maxi vid tvåtiden igår. När jag skulle hem fick jag vänta från 15.10 till 16.50 på färdtjänstbilen. Jag höll på att somna vid utgången, sittande på en träbänk. Det är nog meningen att jag ska dö väntandes. I alla fall får man alltid vänta på denna färdtjänst här i Luleå. Jag var så glad när jag kom hem i alla fall. Man kan säga att jag var trött sen på kvällen, för jag la mig och somnade före tio.

Idag händer väl inget särskilt. Alec kommer vid fem och ska vara här en stund medan Isabel gör några ärenden. Får väl göra honom lite mat då. Ikväll ser jag väl "På spåret" och kanske en film på ettan. Jag tror det är skidtävling på  eftermiddagen. Ser kanske det också.Jag tror jag anar solen nu. Blir det en solig dag, ska jag gå en promenad. Skulle vara skönt, helst om det inte är så kallt. Med mina nya vantar blir det bra. Jag får höra av mig i morgon igen. Hej då!


Tillfälligt varmare

Just nu är det -12 men det håller sakta på att bli varmare. Sov till åtta efter att ha sett film till strax efter 24. Idag ska jag försöka ta mig till affären (med färdtjänst) trots värk. Matte var här och åt middag igår, sen skulle han sluta 19,30 varefter han åkte hem. Idag är han ledig. Om jag ska åka till Storheden idag blir det efter två. Det är väl ingen storhandling jag ska göra, men måste ha lite mat.

Inatt har det brunnit i Vistträsk utanför Älvsbyn. En man har fått föras till sjukhus. Dom tror att branden startat pga sängrökning. Farligt att röka och ska man nu göra det, får man inte ligga och röka i sängen. Många människor har dött på det viset.

I AB idag kan man läsa om den kommande melodifestivalomgången på lördag. Bl a om Björn Ranelid och hans deklamation med tuggummirefräng (AB:s kommentar). AB tror att Andreas Johnsson och Molly Zanden ska gå vidare till final. Vi får väl se hur det blir. Jag är lite nyfiken på Björn Ranelids låt. Får se om jag tittar på detta program.

Vantarna är nu klara och om jag inte far till affären idag, går jag ut på en liten promenad för att känna hur det är att ha dom på sig. Nu är jag ju utan stickning igen. Kanske jag sätter igång med nåt nytt. Återstår att se.

Nu väntar den obligatoriska duschen på mig. Sen blir det Emmerdale innan jag beslutar hur jag ska göra på eftermiddagen. Ha en bra dag och hej då!

Sexans Taxi är det bolag som har färdtjänst i Luleå. Matte jobbar inte där utan han är på Luleå Taxi. Dom har vita bilar. Sen är det ett annat taxibolag som kör sjukresor.


Jag ser film ikväll

Igår sa jag att det skulle bli en mulen dag. Men tji fick jag, det blev sol. Idag är det -10 grader, och just nu mulet. Mulen är jag också efter att ha varit till reumatologen igår. Där vred och vände dom på mina leder, så idag har jag så ont i mina händer, så jag knappt kan röra dom. Sen hade dom tänk ge mig cortisontabletter, men då sa jag stopp. Precis som om jag inte är nog tjock. Det vet ju alla att man blir tjock av cortison. Däremot bad jag om en remiss till fotvården, det kunde dom inte ställa upp på. Bara vårdcentralen kan ge mig det. Nu tror jag att jag skiter i reumatologen hädanefter. Jag behöver bara lyssna på mitt inre, vad gäller mina leder. Då sparar jag 270 kronor + 160 kronor (resan) hädanefter.

Matte har sovit på min soffa i natt. Han slutade klockan 19,30 igår och började 05,00 i morse. Middag för honom 17,30 i dag. Han får makaroner och köttfärs med lök. Själv äter jag köttfärs med blomkål. Jag hade tänkt handla idag, men får skjuta på det till imorgon.

Om jag kan, ska jag sticka färdigt vantarna idag. Det är bara tummarna som jag ska göra. Jag är ganska nöjd med dom.

På FB har det startat en grupp som heter "Vi som kommer från Kåbdalis", jag kommer inte därifrån men har bott där nio år. Nästan hela byn var folkracetokiga på den tiden. Ska skriva om det i nån blogg, när jag fått tag i foton från den tiden. Det var en rolig tid kan jag säga.

Ikväll vill jag se en film på Canal + klockan 18.10, "True grit", en nyinspelning av "De sammanbitna". Klockan 21 på åttan visar dom "The pianist". Har för mig att jag sett den nån gång. Men det gör inget för jag tror den är bra.

Tror jag kan rekommendera denna film med varm hand. Synd bara att den inte är på en reklamfri kanal. Nu ska jag prova om jag kan sticka tummarna. Ha en bra dag och hej då!

Valentindagen

Alla hjärtans dag är det. Jag vaknade tidigt och har redan ätit frukost. Det är ännu mörkt ute och -4 grader. Blir nog en molnig dag, men vad gör det när man har sol i sitt hjärta. Sänder en extra tanke och kram till mina vänner.

Klockan 14.15 kommer taxin och hämtar mig för att köra mig till reumatologen. Så jag hinner se Emmerdale innan det bär iväg. Hade tänkt äta i restaurangen i Sunderbyn om jag hinner, annars får jag väl laga mig nåt hemma.

Ikväll ser jag nog "Mot alla odds", sen vet jag inte om jag ser "Veckans brott" eller "Mördare okänd". Det avgör jag i kväll.

Nu ska jag hä mig in i duschen. Det börjar ljusna så smått, fast det är ingen sol. Mer än i hjärtat. Kram på er och hej då!

Jag längtar

-8 grader nu och det ser ut att bli molnigt idag. I alla fall om man ser ut över Hagelvägen i Luleå. Har nyss ringt och bokat taxi till Sunderbyn i morgon. Jag ska ju äntligen få komma till reumatologen och träffa min läkare. Det var ju ett tag sen jag var dit. Min läkare har hunnit få barn och vara mammaledig sens sist vi sågs. Men i morgon händer det. Tur att jag har Gevaliakaffe hemma.

Ifall det händer!

Har läst både PT och AB på morgonen. Älvsbypolitiker ska få läsplattor för att spara in pappersarbetet, kan man läsa i PT. Det är väl det enda i närheten av skvaller man kan komma. Att politiker ska skvallra med varandra. I AB är det ju bara skvaller numera, men inget att nämna från min sida.

Får se vad jag gör idag. Ska börja med att se Emmerdale. Sen stickar jag väl färdigt vantarna, så att jag senare i veckan kan gå ut och promenera utan attt frysa om händerna. Nästan så jag längtar, helst om vädret blir som igår. Sol och inte så kallt. Men det händer inte förrän tidigast onsdag. I morgon går hela dagen åt till förberedelse och besök på Sunderby sjukhus.

Jag längtar till tiden då man kan öppna dörren mot uteplatsen och släppa in vårluften. Då småfåglarna sjunger på morgonen och påminner om hur härligt livet är. Då man kan ta sin kaffekopp med sig ut, och sitta i solen och njuta. Det är grejer det. Och det bästa av allt, är att det inte kostar nåt. Så njut mina vänner!

Nu ska jag kolla i kylen vad jag har att äta till lunch. Till middag tar jag fram en bit lax som jag steker tillsammans med tomater. Men till lunch vet jag ej hur det blir.

Ha en bra dag och hej då!Från bröd till död

Sovmorgon idag. Solen håller på att gå upp och det är -5 grader. TV-n är igång med vinterstudion. Har just ätit frukost som bestod av kaffe och en lingongrova med kokt  skinka, isbergssallad och tomat.

Lingongrova är det enda bröd som kan platsa med Leksandsknäcke, i mitt tycke. Ett saftigt gott bröd i tunna skivor. Ibland kan jag tycka att en fralla kan smaka. Men det är inte ofta.

Dagens skvaller. Läste på FB att Moa Lignell är på väg till Kanada för att spela in en video. Jag tror hon tycker det är kul. Däremot kan hon väl inte tycka att framträdandet på gaygalan i fredags (tisdags) var så roligt. Stå och sjunga framför en oengagerad publik, som satt och glammade för sig själva. Det kan väl vara svårt för en som är ny i gamet. Sen läste jag i PT att Whitney Houston har dött i natt. Ingen idol för mig, men det är alltid tråkigt när folk dör i förtid. Tyckte hon verkade väldigt ensam. Men nu när hon är död, har hon nog många vänner.

Skönt att jag gjorde veckans tvätt igår. Nu kan jag bara slöa idag. Matte for hem efter sitt skift i morse. Jag värmer bara på karrén från igår, till middag. Hade jag inte så ont i foten skulle jag gå ut. Blir nog sport på TV istället.

Hoppas ni får en skön söndag. Hej då!

Känns som blida

Matte sover på min soffa efter att ha jobbat till 04,30. Jag smyger omkring och efter frukost sitter jag vi datorn och inväntar melodikrysset. Har inte kollat temperaturen ute än, men det ska ju vara varmare idag. Har plockat ut en bit karré ur frysen som ska bli en del av middagsmaten. Matte börjar jobba igen klockan 18, så innan dess ska han få middag.

Nu har jag gjort ett avbrott. Jag har löst melodikrysset, varit i tvättstugan, lagat lunch och nyss har jag lagat  middag och ätit. Har också sett Johan Olsson vinna tremilen. Fantastiskt bra gjort. Efter att ha diskat bort så hamnade jag vid datorn, för att avsluta bloggen.

Vi har -3 grader här, men som vanligt blåser det lite. Det vill ju gärna blåsa vid kusten. Vad jag ska göra i kväll har jag ingen aning om. Hamnar väl framför TV. Blir det lite melodifestival eller? Ingen artist som jag är sugen att se på ikväll.

Matte har farit på ännu ett nattskift, kanske han kommer hit på rasten och fikar. Beror väl på hur mycket körning det blir för honom.

Ha nu en skön lördagkväll. Hej då!

Iris, min älskade mamma

Bara -10 nu och det känns bra. Min mamma skulle ha haft namnsdag idag, Iris. När jag var liten firade man namnsdag. Ingen gör väl det numera. Men nu firar man andra saker. Solen kommer nog inte att titta fram idag. Ser mulet ut på himlen. Igår var det så härligt soligt.

Undrar om killen som ska laga golvet kommer idag. Väntar med städningen tills han varit här. Matte har inte hört av sig om han ska sova här i helgen. Jag tror att han jobbar helg.

I alla fall var jag och tog prover igår och efter många om och men fick dom lite blod från mig. Det är svårt att hitta ådror som inte gömmer sig. Vad mer jag tänkte på när vi var på VC, var hur långt man får gå innan man är vid receptionen. Inte ska man vara sjuk när man ska till doktorn. På apoteket hämtade jag ut en full kasse och sen var vi på Coop ooch gjorde av med en hel del pengar. Bara att se glad ut när pengarna rullar.

På TV igår såg jag progammet om Keith Cederholm. Ett ganska stökigt liv han levde. Han såg ut som en hundraåring, eller äldre när han dog. Och då var han bara 52 år. Han hade ju lungcancer och det kan man förstå, för han rökte hela tiden.

Idag är det inget Emmerdale. Istället är det skidskytte på fyran. Det ser jag inte längre, sen fyran tog över. Det blev så dåligt med all reklam och Hästjohan passar inte som kommentator. Tacka vet jag Christer och Kalle. Kanske man kan höra det på radion. Ikväll ser jag nog "På spåret". Det är så fint med reklamfri TV.

Tror inte jag ska börja med LCHF dieten. Min kropp kommer inte att palla. Men jag kan ju undvika kolhydrater, såsom potatis osv. En Leksands på morgonen kan väl inte skada. Det är ju det enda bröd jag brukar äta. Det till frukost. Och apelsiner har jag svårt att avstå från. Åtminstone denna tid på året. Men en apelsin om dagen kan väl inte vara så blodigt fettigt. Läste i AB om kvinnan som blivit sjuk av dieten. Det kanske är andra grejer som spelar in också. Man kanske ska vara frisk när man kör med denna diet. Jag får prova nåt eget.

Nu ska jag in i duschen och sen sticka lite. En vante är klar så när som på tummen.

Sen ska jag äta dagens apelsin. När jag var liten, köpte pappa apelsiner från nån båt i hamnen. Minns glädjen man kände när han kom hem med apelsinlådan. Ha en bra dag vänner och hej då!En helt vanlig dag

-17 grader just nu på Hagelvägen. Har märkt att det skiljer ganska mycket i gradantal i Luleå. Kan det vara för att Lule är så stort?  (Hihi) Märk ironin! Än är det mörkt ute men det är ljust snart.

Ska på VC klockan 14. Isabel skjutsar mig. Ska även på Apoteket för att fylla på mitt medicinförråd. Tänkte även handla lite på Coop. Lite grönsaker och kött t ex.

Kom en kille och kollade på hålet i golvet igår. Han ska återkomma i dag eller i morgon för att laga golvet. Han kanske måste byta ut parkettbiten. Det kan väl inte vara så svårt.

Måste få säga att jag inte är så nöjd med mina läsglasögon. Ser faktiskt sämre än jag gör med dom billiga jag hade förut. TV-glasögonen däremot är toppen. Man ser minsta pormask på TV-rutan.

Annars är allt sig likt hos mig. Jag stickar och har mig. Väntar med städning tills hålet är lagat. Snart är det helg igen. Ännu en melodifestival, men jag vet inte vilka som tävlar. Ska köpa TV-tidningen idag så får jag veta. Tror nog inte att jag ser melodifestivalen i alla fall. Kan nog vara program som är bättre.

Har en korvbit i kylen som måste ätas upp före den tolfte. Undrar om Matte ska äta här snart. Då kan jag ugnsbaka korven. Annars får jag bjuda Isabel och Alec på middag. Alec gillar ju korv. Det ger sig till slut.

Ta det nu med ro mina vänner. Snart är det vår igen. Tänk när det blir dagsmeja och solen värmer så gott. Och man vill bara vara ute. Då idetiden är över och hela sommaren ligger framför dig. Så skönt! Hej då!Tulpaner

Kylan är kvar och det är -25 grader nu. Såg att Abborrträsk bara har -14, så kanske det ska bli varmare även här. Men nog är det skönt att se solen dessa kalla dagar. Ljuset är välkommet!

Idag ska det komma en kille och se på mitt parkettgolv. Hoppas det går enkelt att laga hålet. Har även börjat sticka på vantarna. Dom blir riktigt snygga. Det är kul med detta randiga garn som gör eget mönster. Kan bli svårt om man vill att båda vantarna ska bli lika. Men för mig spelar det ingen roll. Jag tror inte nån ska kolla så noga på mina händer.

Igår kväll såg jag "Mot alla odds" på TV. Sen stickade jag och småkollade litegrann på ett program på åttan. Ikväll ser jag väl, om den sjungande trappuppgången. Och stickar.

Fick veta igår att Isabel ska börja plugga på distans. Bra att hon kommit till den insikten. Hon har ju några kompisar som gör det och det kan ju vara smittsamt. Tror säkert att hon ska klara av att både jobba och plugga. Hoppas nu att hon kan köpa sig en dator, det behövs för att plugga. Den hon har nu funkar inte.

Kan även önska en varmare väderlek. Då kan jag köpa tulpaner utan att dom fryser.

Jag gillar tulpaner. En försmak som visar att våren snart är i antågande. Med rätt skötsel kan dom stå sig länge. Kan ju inte vara så svårt i denna kalla lägenhet. Tulpaner ska ju stå kallt på nätterna. Interflora eller Plantagen brukar ha bra priser på tulpaner. 20 för under en hundring, tror jag.

Nu ser jag solen genom mina fönster. Hopp om livet. In i duschen och fram med stickningen. Ha det bra mina vänner. Hej då!

Ser solen

Det har då slutat snöa, men igår var det riktigt kaos ute på vägarna. vad det gäller trafiken. Många krockar och ett dödsfall. Helt plötsligt blev norrbottningarna dåliga på att köra bil. Dom brukar annars skryta om hur bra dom är och kastar en eller annan gliring till stockholmare och sörlänningar i allmänhet. Även norrmän får sig en känga, vad det gäller bilkörning i svearnas rike. Men igår var det lika för alla. Eller så var det bara utlänningar som var inblandade i olyckorna. Vem vet? Men jag förstår att vädret var fruktansvärt för trafikanterna. Skönt att man inte behövde vara ute.

Nu på morgonen ser jag en ljusning på himmelen. Kan vara solen som är på väg upp. Det är solen. Tempen visar -26 grader. Fortfarande kyligt. Nu säger SMHI att det ska bli varmare på torsdag. Hm! Ska man lita på detta? Återstår att se.

Vet inte vad jag ska hitta på idag. Hade tänkt sticka mig ett par vantar. Har ju mycket garn så det är bara att sätta igång. Ett problem är ju, att när jag ser på TV har jag ett par glasögon och när jag stickar har jag ett annat par. Så nu kan jag inte sticka och se på TV samtidigt, tror jag. Blev i alla fall sugen på sticket.

Tänkte mig vantar i stil med dessa. Fast dom här vantarna är virkade och jag stickar hellre. Färgerna är inte rätt heller. De blir i färgerna grått och blått, melerat med lite rosa duttar. Passar både till min vinröda jacka och min duffel (mörkgrå).

På torsdag eftermiddag ska jag på apoteket och VC. Vilken dag jag ska handla vet jag inte, onsdag eller fredag kanske. Jag ska bunkra upp med kött, fläsk, blomkål och broccoli. Blomkål kokt i grädde med stekt fläsk till låter väl gott. Eller?

Jocke är tillbaka i Tyskland för en ny jobbperriod. Han tycker det är snålblåsigt där. Kanske därför dom bygger vindkraftverk där.

Slut på bloggen för idag. Ha en bra dag så hör jag av mig i morgon. Hej då!Mera snö

Hi och hej vad det snöar ute. Det skulle ju bli varmare, idag men ännu är det -24 grader. Blir inte klok på detta väder. Brukar det snöa när det är så här kallt? Tydligen. Har suttit i telefonkö nästan en timme för att säga upp eller ångra ett abonemang. Kan inte förstå varför det ska bli sån väntan när man ringer. Kan dom inte anställa fler som svarar. Det finns ju så många arbetslösa, som kunde göra folk glada när dom ringer och slipper vänta.

Ringde också VC för att få en tid för provtagning. Jag har fått en tid till reumatologen den 14/2 (alla hjärtans dag) och då vill dom att jag tar prover till det. Allt för att det ska ta så lite tid som möjligt, när jag kommer till reumatologen.

Hade Alec till två igår. Var meningen att han skulle komma tillbaka, tillsammans med sin mamma och äta middag. Jag gjorde köttfärssås och spagetti, men ingen kom och åt. Mer än jag. Så nu är köttfärssåsen i frysen och får vänta där tills nån blir hungrig.

Får se vilken dag hantverkarn kommer och lagar hålet i parketten. Jag blev förvarnad i fredags, att nån skulle komma någon dag. Skönt!

Har inget ut och göra idag så jag håller mig inne. Längtar inte ut heller. Nyss ringde VC för att ge mig en tid. När jag skulle svara stötte jag tårna på den onda högerfoten. Jag rabblade några eder innan jag kunde svara. Hopplösa jag som är så innibombens snubblig (nya ord till SAOL).

Nu in i duschen och sen Emmerdale, om det nu inte är skidskytte som tar upp Emmerdaletiden. Ha det bra mina vänner och andra med. Hej då!


Barfotabarn

-27 grader nu och det är hopp om livet. Ser fram emot i morgon då det ska bli betydligt varmare. Vid tiotiden idag kommer Alec för att tillbringa dagen med mormor. Mamma jobbar. För hans skull blir det tunnpannkaka till lunch och spagetti och köttfärssås till middag.

Skulle börja med min diet i morgon, men jag måste äta upp pölsan som jag har i kylen först, så jag skjuter på detta tills dess. Kan ju inte kasta bort mat. Kan inte heller ge bort maten, bara jag som veterligen gillar pölsa.

Såg lite av melodifestivalen igår. Loreen som jag aldrig gillat, var i mitt tycke bäst. Koreografin var otroligt bra. Gjorde hela numret och rösten är ju fantastisk. Låten var också bra.  Och så var hon barfota som jag brukar vara. Barfota var också Thorsten Flinck som gjorde en låt med Revolutionsorkestern. Han uppförde sig verkligen bra, till tidningarnas förtret. Visserligen tog han på en av programledarnas rumpa. Och det fick AB att skriva om, skamgrepp som dom kallade det för. Jag tror det var uppgjort så. Thorsten kom till andra chansen och Loreen kom direkt till finalen.

Loreen är från Västerås och har varit med i Idol. Om jag inte minns fel, har hon varit flickvän till Daniel Lindström, den första Idolvinnaren. Reserverar mig för detta uttalande. Vill inte bli som kvällstidningarna, och fara med osanning.

Nu ska jag söka igen en sån där klistrig sak, som man tar bort ludd från kläder med. Har ingen aning om vad den heter. Det är som en rulle med tejp på. Igår när jag tvättade fick jag ludd på en svart tröja. Inte så snyggt kan jag säga. Då kan jag rulla denna grej över luddet, och vips är det borta. Tror jag! Om jag nu hittar denna grej.

Ha nu en fin söndag mina vänner. Ni är i mina tankar. Hej då!


Schlagercirkusen är igång igen

En ovanligt sen blogg för mig idag. Alec kom på morgonen och var här till 15.30 då han blev hämtad av sin pappa. Då blev allt ovanligt för mig. Inte skriva blogg och inte lösa melodikrysset. Barnet är ju viktigare. Däremot tvättade jag klockan 13 och den snälla dottersonen följde med på alla turer till tvättstugan. Han ville ju köra rullatorn, men då sa jag stopp. Utan rullator ingen gång till tvättstugan. Jag strupplar ändå, med rullator.

Tempmätaren visar -31 grader nu. Men ser att på måndag ska det bli mera normal temperatur ca -13. Känns skönt så.

Har bäddat rent i sängen och jag har även duschat, så det ska bli skönt att lägga sig i kväll och jag kommer säkert att sova gott.

Nu sätter melodischlagercirkusen igång igen. Växjö är platsen ikväll, där allt utspelar sig. Kanske jag ser lite på detta. Torsten Flinck ska ju vara med och jag är lite nyfiken på detta. Jag vet att han är ganska bra på att sjunga. Men han är ju också speciell som människa. Han ser ju bra ut tycker jag, men han retar upp många människor. I alla fall blir det nog åttan och "Morden i Midsomer" ikväll. Kan ju göra en påhälsning på ettan när åttan har reklampaus. Eller så kan jag se reprisen.

Nu ska jag sätta mig vid TV och kolla vad dom visar nu. Ha en bra lördagkväll och hej då!

Här har ni en bild på Torsten Flinck om ni inte vet vem det är.Februarikyla

Man kan ju hålla sig för skratt idag, -28 just nu men tempen är på väg nedåt. Var ska det sluta? Matte har ju gått på ledighet och det känns skönt att slippa ha honom ute på vägarna i denna kyla. Undrar också hur många fyllisar som ska frysa ihjäl på marknaden i Jokkmokk? Brukar alltid vara några som somnar i en snödriva. Då kan man hoppas på, att dom blir räddade av nån förbipasserande. Ser just nu en välklädd dam som går förbi mitt fönster med en liten frusen hund.

Blir nog inget handlande för mig idag, som jag hade tänkt. Hoppas på en snäll Isabel som kan handla efter hennes jobb. Matte var ju snäll och handlade det nödvändigaste igår. Känns inte som att jag vill ut idag. Skulle helst vilja vara under täcket hela dagen.

Vad göra idag då? Ser väl Emmerdale och Holby City under lunchtid. Ikväll blir det väl också TV. "På spåret" och eventuellt "Irene Huss". Kanske jag drar en sväng med dammsugaren också idag. Sen ska jag väl ladda upp för tvätten i morgon.

Nu ska jag spela lite mahjong innan TV. Hoppar också över duschen idag. Det känns så hurvigt! Ha det så bra i kylan. Jag vet att hela Sverige och kanske hela Europa har kallt nu, men Norden har väl kallast. Sköt om er och hej då!

Hualigen så kallt!
Högtryck

Vaknade imorse av Moa Lignell och hennes underbara låt, "When I held ya" på radion. Ni kan ju se framför er hur mina ögon öppnades till musiken. En bra låt och en härlig röst, som jag skulle känna igen direkt.

Det är inte alltid så att man faller för en röst så där som jag gör. Ta Amanda Jenssen t ex. Hennes röst föll jag för direkt när jag hörde den. Sen gör hon så bra låtar. Verkar vara detsamma med Moa. Det berör mig.

Från det ena till det andra så håller kylan i sig. Nu är det -20 grader. Burrigt! Högtryck medför kyla och sol. Fick se solen igår, när den lyste upp i kylan. Inte direkt så att jag går ut på en promenad. Men då är det detta med handling av varor. Om jag nu ska ha Alec här i helgen när Isabel jobbar, måste jag ha nån mat att utfordra honom med. Så hur det än är måste jag iväg i morgon och handla.

På TV igår kväll såg jag om kören som skulle starta i Malmö. På minde lite om kören i England som en kille startade. När man såg att folk var så glada för att få sjunga och umgås med andra människor, blev jag också glad. Skulle verkligen vilja vara med om nåt sånt. En gång i tiden var jag med i en kyrkokör. Det var underbart roligt.

Matte har sovit här i natt. När han går av sitt skift ikväll, gör han helg. Men han ska få middag här. Blir fisk och stuvad spenat. Det får duga. Tror det blir stekt torsk. Odlad torsk så jag inte är olaglig.

Ser kanske "Antikrundan" ikväll. Kul att se hur dom värderar saker.

I Öjebyn höll en sjuåring på att drunkna under simundervisning, kunde man läsa i PT i morse. Det var på håret att dom fick liv i henne. Fruktansvärt eller hur? I AB läste man om en kvinna i Jokkmokk som har misslandlat sin dotter vid flera tillfällen. Kvinnan är nu anhållen. Vad gör att man slår sitt barn? Man kan undra.

Nu önskar jag er en bra dag och säger hej då!


Känns kallt idag

Hua så kallt det känns både ute och inne. Just nu -19 grader. Har varit bortskämd med den varma lägenheten jag hade i Älvsbyn, mot den jag har nu på Björkskatan. Mycket kan nog bero på att jag bor längst ner utan källarvåning. Och sen är det ju ett äldre hus jag bor i nu. Det är ju element här mot golvvärme där jag bodde förut. Ja det är bara att klä på sig mer.

Hade tänkt fara och handla idag. Men se det blir nog inget av med det. Har ingen lust med att stå och vänta på färdtjänst i den här kylan. Om än man ska stå innanför dörrarna så blir det kallt. Dörrarna öppnas och stängs hela tiden.

Idag vet jag inte nåt särskilt jag ska göra. Kanske laga middag åt Matte. Han har ju sovit här några timmar i natt, men är ute och kör redan. Tror han ska få äta en entrecote idag. Så gott!

SAIK vann över Färjestad igår med 2-0. Vackert så! Dom har spelat en match mindre men leder ännu i tabellen. Före Lule ska jag väl också tillägga. Känns som man vore hatad för det, bara för att man bor i Luleå. Skit detsamma.

"Den sjungande trappuppgången" ska jag kolla på i kväll. Kanske jag också ser "Efterlyst". Det ger sig. Hoppas ni inte fryser idag, som jag gör. Ha det bra och hej då!

Hualigen så kallt!

RSS 2.0