Så kom mörkret tillbaka

Ja säg den glädje som varar beständigt. Idag är det fem grader varmt och det vita på backen har försvunnit och ersatts av regn och blåst. Va less jag blir. Jag ska tvätta idag så jag måste ut i detta skitväder. Sen måste jag gå till sophuset med en massa skräp. Det mesta är förpackningar av plast eller glas. Sen har jag brännbara sopor och kompostsopor. Om jag ser det från den sidan, så först ska man bära hem alla dessa förpackningar och sen ska dom bäras till sophuset. Fy fadderullan!

Matte har sovit här och nyss var han hit och fikade innan han återgick till sitt jobb. Jag ska spela en mahjong innan duschen och Emmerdale. Klockan ett blir det första turen till tvättstugan. Klockan fyra ska jag vara klar både i tvättstugan och i sophuset. Undrar vilken dag jag ska handla? Torsdag eller fredag. Har väl ingen brådska med detta, kan även vänta några dar till.

Jag är på jakt efter en så kallad tevagn. Jag ska ha den för att ställa porslin och mat på, som sen ska köras till matbordet för att duka fram. Sparar många steg för mig.

                 
I mitt föräldrahem fanns det en sån. Den var jättebra att ha. Vet inte var jag får tag på en sån. Ska kolla på tradera eller blocket. Men blocket är ju så dyrt. Dyrare ibland än att köpa nytt. Kanske det finns på Kupan eller nåt sånt. Fast jag har inte sett det.

Ja mina vänner nu har jag inget mer att förtälja er. Vi hörs senare så hej då!


En kopp kaffe

SAIK vann igår över Linköping med 6-1 och ligger nu på andra plats i tabellen. Vackert så! Det är lite skillnad mot sist. Idag är det -8 grader på Hagelvägen och det är fortfarande vitt på backen. Jag måste nog hålla med om att det vita gör att det inte är så mörkt längre.

I PT kan jag läsa att tre älgar har drunknat i Arjeplog när isen inte höll då de skulle gå över Racksundet. Tråkigt tycker jag. Samtidigt kan jag läsa om Petter Nårsa från Moskosel som har framgångar med sin snöskoter i USA. Roligt!

Matte har sovit här och var nyss hit och åt frukost. Blir nog att han sover här i natt också. Själv åt jag en lingongrova med ost på tillsammans med kaffe. Kaffet är så gott på morgonen och det är det ända kaffe jag dricker om jag inte får främmande. Det händer att jag dricker en kaffekopp på eftermiddagen, men det är inte ofta. 

                             

Idag ska jag bara lata mig som vanligt. Sticka lite, se lite på TV, eventuellt sova en stund. Oh, vad livet är härligt! Man får göra som man vill. Ska slå en signal till en vän och prata bort en stund. Alltså bara leva!

Ikväll ser jag nog "Veckans brott". Nu till mahjongen. Ha det bra så hör jag av mig i morgon: Hej då!

Pyttelite snö på backen

En ny vecka nu igen och här på Hagelvägen är det -2 grader och lite vitt på backen. Alldeles lagom enligt mig. Men mörkret omger mig och det är tur att jag har gubben som lyser upp på uteplatsen och stjärnan och staken inomhus. Jag gillar inte mörker nåt vidare. Ja inte så att jag är mörkrädd, men känner mig trött och helst vill jag sova i mörkret. Idag har jag inget särskilt för mig. Skrotar väl på som vanligt. 

Här i norr käbblas det om Kalix sjukhus och om att dom inte får operera där längre. Jag skulle då inte vilja bli opererad där. Vad finns de för läkare där? Jo sådana som inte fått jobb nån annanstans. Eller? Sjukvården i norr är väl sådär kan jag tro. Men vad finns det för läkarkompetens? Jag kan ta en sak som jag känner till. En god vän till mig fick bröstcancer samtidigt som min äldsta dotter fick samma sjukdom. Min vän blev behandlad här i norr och min dotter i Örebro. Min goda vän dog och min dotter blev frisk. Det säger då allt för mig.

Undrar vilken dag jag ska fara till Storheden och handla. Kanske torsdag? På onsdag är det tvättdag så den dagen går bort. Annars är det fit for fight. Det blir att äta rester idag också. Vet inte om Matte sover här ikväll eller inte. Jag vet att han började jobba 4.30 i morse men inget mer. Det blir som det blir.

Hoppas ni i södern inte har blåst bort. Har hört att det har stormat där. Här blåste det lite på lördageftermiddagen men sen inget, eller bara lite vind. Men dom säger på radion att det blåser mer i ytterskärgården. Jokkmokk har
 -12 grader. Så det är kallare i inlandet än vid kusten. 

Nu ska jag spela mahjong innan duschen. Ha det bra och hej då!

                             


Första advent

Det blåste riktigt rejält igår eftermiddag, men vid sjutiden hade det blåst över men då kom regnet. Spöregn. Just när Jocke och hans familj skulle åka tillbaka till Skellefteå regnade det som bara den. Blir man förvånad? Icke sa Nicke. Första advent i dag och för första gången, sen jag flyttade till norrland, så är det fortfarande höstväder och ingen snö. Idag nollgradigt och det ska bli växlande molnighet enligt väderlekstjänsten.

Jättekul att ha Pernilla och Jocke med barn här igår. Vi spelade spel, såg SAIK-matchen (SAIK fick 2 poäng efter straffar), åt och fikade. Tova och Oscar växer som bara den och är snart vuxna. Gullungar! Skulle vilja ha dom här för jämnan.

På TV igår kväll såg jag "Morden i Midsomer" (ett gammalt avsnitt). Och sen ett annat gammalt avsnitt av "Brottskod: Försvunnen". Stöp sen i säng efter en händelserik dag. Kände mig nöjd med dagen.

Idag blir det väl lite TV. Bl a skidor. Tyvärr är det ingen Vinterstudion. Men sportfyran sänder väl skidorna från Kuusamo. Sen ska jag väl sticka lite. Inte länge tills sockorna är klara. Tänder väl ett adventsljus i min ensamhet. Sänder en tanke till min mamma, pappa och bror och önskar att dom var med mig. En tanke så god som en annan.

Jag äter rester idag. Jag har några burkar med rester i kylen. Och här ska inget kastas. Ha det så bra alla kära vänner på första advent. Hörs i morgon! Hej då!

                           

                    

Stormvarning?

Vaknar i ett nattsvart mörker. Tur att man har lampor att lysa upp med. Än är det varmgrader ute. SMHI varnar för stormen Berit, men än har den inte kommit hit. När jag ser ut genom fönstret ser det halt ur på asfalten. Men man vet ju aldrig hur det är. Vid lunchtid ska Jocke, Pernilla, Tova och Oscar komma. Så kul!

Igår kväll såg jag "På spåret", och det slog mig hur olika kunskaper är för olika personer. Jag kunde många av svaren. Ja, jag kan säga att i går var jag bäst. Visserligen var en ort min hemstad, Uppsala. Men i alla fall. Peter Wahlbeck var väl ingen stjärna direkt. Och hur har man missat att Ludde Armstrong kallades för Sacthmo och sången skatsong. Och dom tävlande verkar inte ha hört talas om ovädret Katrina. Jaja!

Sen såg jag en seriestart på nian. En norsk serie "Sorgmantel" som verkar bra. Tror jag bokar de kommande fredagarna på denna serie. Är inte sorgmantel en fjäril? Jag tror det.

Nu ska jag snabba mig in i duschen, så jag sen kan förbereda lunchen som jag ska bjuda mina kära på. Tänkte mig korv stroganoff, potatis och en sallad. Inte så kul att hålla på med mat när jag får besök. Då vill jag ju njuta av varje sekund tillsammans med dom.

Jag hoppas att ni också får en härlig lördag. Hej då!

                     

En månad till jul

Idag 3 grader men det verkar vara halt i delar av norrbotten, med många bilolyckor som följd. Utanför Överkalix har det varit en dödsolycka, med två män i övre medelåldern som omkommit. Mellan Piteå och Älvsbyn har en långtradare vält. Säkert har det hänt annat som jag inte hört om än. Radion ger en klass tvåvarning.

I Älvsbyn har polisen gripit en man i 50-årsåldern för kvinnomisshandel. Det har jag läst i PT. Jag blir så förbannad när jag hör om kvinnomisshandel. När män utnyttjar sin styrka för att ge sig på en svagare person. Det gäller också barnmisshandel.

Nånting som också gör mig arg är migrationsverket, som verkar vara utan hjärnor. Nu ska två barn 3 och 5 år gamla utvisas ur landet till Italien. Där har dom ingen som kan ta hand om dom. Här i Sverige har dom en fosterfamilj som gärna har dom kvar. Nej säger migrationsverket, dom ska till Italien. Jag tycker vi utvisar Billström och kompani istället.

Matte har sovit här i natt och han är redan på jobb. Jag har nu julgardinen på plats och julstaken samt stjärnan i fönstren. Ska bara dammsuga och damma innan kvällen. Matte ska handla åt mig, så det slipper jag (tack och lov). Jag har ju fortfarande ont i höger fot. Varje steg känns som foten ska gå sönder.

Ikväll sätter "På spåret" igång. Kul, och helst om det är nya tävlande. Tycker det är ett underhållande program. Och så är det på ettan, vilket betyder att det är reklamfritt. Jag orkar inte se på Idol och Alexander Bard. Kan ju se utröstningen 22.25 och strunta i resten.

Nu ska jag (gissa vad?). Sen är det väl snart dags för veckans sista Emmerdale. Hoppas nu att ni får en skön fredag! Vi hörs så hej då!

                                    

Man fick bara finna sig

Inget nytt under solen för mig idag. Allt går sin gilla gång. 2 grader idag också och fortfarande ingen snö. Låter som om jag längtar efter snön, och det gör jag inte. Men det är ju som att det hör vintern till med snö, så att säga.

 När jag var liten och bodde i Dalby, en liten bondby utanför Uppsala, var det riktiga vintrar där. Mycket snö så att man ibland inte kunde ta sig till skolan. Vi bodde ensligt nere vid sjön och det var sju kilometer till skolan. Det gick inga skolbussar på den tiden, utan man fick ta sig till skolan på egen hand. Klagade nån? Icke det. Tror inte att man visste vad klaga var på den tiden. Det var bara att finna sig i det.

Nu för tiden kan ju inte barnen gå till skolan om det är mer än några hundra meter. Helst ska dom ha skjuts i bil ända till skoldörren. Kanske det är därför som dom har dålig kondition, många av dom. Inte alla, men många. En del barn är överviktiga. Dom skulle nog må bra av att röra på sig mera. När jag bodde i Älvsbyn och satt ute mycket, kunde jag kolla barn och ungdomar, som gick förbi. En del var ju riktigt feta. Stackars dom!

Isabel och Alec kommer och äter middag idag. Sen ska Isabel hjälpa mig att byta gardinkappa i köket. Ska försöka göra klart med adventspyntet ikväll. Sen får jag dammsuga och damma i morgon. Vill ha städat då Jocke med familj kommer på lördag. Ska bli så roligt att träffa dom.

Ska även göra julfint på uteplatsen med att ta ut stenäpplet och rengöra borden samt att ställa upp den lysande rottingtomten på ett av borden. Ska försöka ta ett kort när det är klart och det är mera ljust ute.

Ja mina vänner det var allt för idag. Ha en bra torsdag och hej då!

                            

Snögubbe av rotting

Idag plusgrader (2) men i Älvsbyn är det snö enligt FB. Ingen snö här dock. Ska tvätta idag efter Emmerdale. Läser i PT att Lasse Hallström ska filma i Älvsbytrakten i februari. Han har visst hittat en vintervy där, med en stuga vid en sjö. Precis som i visan. Älvsbyn är ju ett populärt ställe för att spela in film. Luleå är en annan populär plats. Kanske man ska anmäla sitt intresse för statistroll. En krokig kärring med rullator. Hur låter det?

Isabel och Alec åt middag här igår. Spagetti med köttbullar och gräddsås. Sen monterade Isabel ihop snögubben som hon köpt till mig. Så nu har jag en lysande gubbe på min uteplats. Ser trevligt ut i mörkret. Såg "Veckans brott" med Leig GV Persson, om morden i Knutby. Såg också i PT att Helge Fossmo hade gift sig i fängelset med en skånska. Man kan säga att hon inte är rädd om livet. Om än han sitter i fängelse, så brukar han ha hantlangare som kan ta livet av sina fruar. Uj, uj!

Matte tittade nyss in. Han jobbar, men hade så varm jacka så han var tvungen att byta mot en tunnare som han hade här. Han ska komma in senare idag. Troligen ska han inte sova här, eller?

I morgon kommer Isabel efter jobbet och sätter upp mina nygjorda julgardiner i köket. Ska också ut i förrådet och kolla om pepparkaksformar. Jag har nånstans och Isabel och Alec ska baka pepparkakor. Isabel ska också få lite julpynt som jag har i förrådet. Hon har ju inget och har väl inte råd att köpa nåt. Det är dyrt när man ska börja om på nytt med allting.

Nu ska jag in i duschen (blir ni förvånade) och sen göra klart för tvättstugan. Det ska ju börja blåsa framemot helgen, så ni får hålla i er då. Hej då!

       

2 par brillor

I dag är det fortfarande bara -1 grad. För mig räcker det så. Jag är glad om jag slipper regnet och bara har nån minusgrad. Igår var jag på Specsavers. Matte skjutsade mig dit och hem. Det tog ca en timme att göra syntest och prova bågar. Det blev två par glasögon. Ett par läsglasögon och ett par för TV tittande. Jag har haft problem med att läsa liten text på TV ett tag. Om två veckor får jag hämta mina nya brillor och då ska jag kunna se sportsändningar och kunna läsa tider och sånt i nedre kanten på TV-n.

Idag blir det nog en slappardag (som vanligt då). Med Emmerdale, Holby City och kanske American Idol på eftermiddagen. Stickar nog också lite. Igår kväll såg jag "Från Lake Rise to Candleford" och sen en Beckfilm på nån filmkanal. Filmen hade jag konstigt nog inte sett förut. "Levande begravd" heter den. Ikväll vet jag inte vad det är på TV. Har för mig att ettan visar "Veckans brott". I så fall ser jag det.

Nu lite gnäll. Jag har vansinnigt ont i fötterna. Varje steg känns som om fötterna skulle gå upp i atomer. Undrar om fotbad skulle vara en lindring? Det gör ont även då jag sitter, men värst är när jag går. Slut på gnället för idag.

Nu sätter jag mig snart i duschen och sen spelar jag lite mahjong. Sen ska jag nog peppa SAIK lite så dom inte tappar sugen. Får inte glömma att köpa julkort. Jag har ju några att skicka till. Det finns ju dom som inte har dator. Då måste man skicka kort med posten till hela landet.

Ha det nu så bra mina vänner! Hej då!

                               


Syntest idag

Ny vecka och måndag förstås. Ute -1 grad och fortfarande ingen snö. Vaknade tidigt och gjorde en mugg kaffe samt 2 små limpmackor med leverpastej och tomat på. Idag ska jag ner på stan för syntest på Specsavers (tror jag det heter). Men jag ska inte vara där förns fyra så jag har gott om tid för att bli klar.

Isabel hämtade Alec vid sextiden igår och då blev det tyst som i graven. Såg sen "Doc Martin" på nian och sen slutet på ett avsnitt från "Morden i Midsomer". Sen sängen.

I veckan ska jag ju göra klart för advent. Byta gardinkappan i köket och fram med ljusstaken i köksfönstret och hänga upp stjärnan i ett av rumsfönstren. Köpte en saffranskrans och pepparkakor som jag ska fika på söndag. Är ju ett måste till första advent. Ljusstaken som ska stå på matbordet är klar. Sen är det bara att fira advent. Är inte klokt att det snart är jul.

Har börjat på den andra sockan som jag stickar nu. Blir endera till Isabel eller Pernilla. Bara för att ha nåt att göra stickar jag. Precis som om jag inte har nånting annat att göra. Jag blir bara latare och latare. Men det är skönt att vara lat.

Har inget att klaga på idag, konstigt. Nu kom Matte just. Han är ledig till 17. Så nu får jag skjuts till optikern. Glad om jag slipper färdtjänsten. Ibland när man beställer färdtjänst, glömmer dom bort mig. Det gör ju inget om man ska på affären. Men om man har en tid att passa duger det inte. Så där, då blev det klagomål i alla fall. Ha det bra vänner! Hej då!

                            
                  

Söndag före advent

Jag startar sent med skrivandet idag. Har inte fått låna min datorn förrän nu. Lillen har varit bänkad där men nu sitter han på golvet och leker med sina gubbar. Jag håller ett öga på TV och herrarnas stafett från Sjusjöen. -4 grader idag och det känns att det är lite kallare. Man är väl inte van.

Igår kväll vandrade en kvinna omkring på Rådhustorget i Piteå med ett handeldvapen. Naturligtvis blev hon hankad av polisen. Undrar hur en del är funtad? På en annan plats i norrbotten blev en polis knäad av en 19 åring. Vad är det för straff för sånt? Det händer ett och annat även i den här landsdelen.

Jag satt och såg på TV igår kväll tillsammans med en liter jordgubbar. Men jag var ganska trött när jag tillslut bestämde mig med att inta sängen. Sov som en stock till 8.30. Isabel kom med Alec vid 10.30 tiden. Vi åt rester till lunch och till middag gör jag stekt torsk med  potatismos. Kommer nog att vara trött ikväll också. Man är ju inte van att ha barn hela dagar. Nu är inte Alec stimmig men jag är ju van att vila middag.

Stafetten är klar och det blev Norge, Norge och Sverige. Typiskt! Det blir väl TV ikväll också, men vad vet jag inte. Som vanligt har jag ingen TV tidning. Nu ska vi spela vändtia. Vi får höras imorgon. Hej då!

                   

Vintern är på gång (tror jag)

Lördag morgon och minus 1 grad. Isabel och Alec har sovit här och Isabel har farit till jobbet nu. Vinterstudion på ettan med skidåkning nånstans ifrån. Men innan dess melodikrysset.

Var på Ica Maxi igår och gjorde av med lite pengar. Det är ingen konst att få kulorna att rulla. Eller hur? Och jag såg, det jag brukar se när det är mycket folk på affären. Otrevliga människor, och dom flesta av dom är pensionärer. Varför ska man bli otrevlig när man blir gammal? Känns inte bra med detta. Blir dom inte nöjda förrän dom får vara sura, otrevliga och först i allting. Skärpning!

Nu har jag gjort ett uppehåll i skrivandet. Hur det var så ville Alec sista vid datorn och jag kunde ju lösa melodikrysset i ÅR och sen fylla i rutorna på SR hemsida när datorn blev ledig. Nu har det blivit kallare men bara 3 minus. Skidtävlingen var från Sjusjöen i Norge. Kalla kom tvåa och Johan Olsson vann. Duktigt!

Jag gjorde våfflor till lunch och nu ska jag snart börja med middag. Gör en gryta på fläskkorv. Och ikväll ser jag "Downton Abbey" på ettan. Vet inte om Isabel och Alec ska sova hör i natt också. Beror väl på om Alecs pappa vill ha honom i morgon, eller? Tycker det vore detsamma om Isabel hade ensam vårdnad. Men det är ju svårt när det gäller kvällarna och helgerna som hon jobbar. Jag ställer gärna upp om jag behövs, än så länge. Om några år klarar han sig själv. Efter tolv år får väl inte ungarna vara på fritids. I alla fall var det så när mina barn var i skolåldern.

Ja nu är det bäst att jag börjar med maten. När den puttrar i grytan spelar vi en vändtia. Ha det bra mina vänner. Hej då!
             

En kortis

Idag är jag tidigt uppe. Matte har sovit här, men trots den tidiga timmen så har han redan lämnat min lägenhet. Jag har också ätit frukost och nu sitter jag här med mina nylackade naglar. Nollgradigt ute och klockan tolv ska jag fara till Ica Maxi för veckohandling. Åker med Isabel när hon far till jobbet och sen tar jag färdtjänst hem. På eftermiddagen ska Alec komma och vara med mig till Isabel kommer från jobbet. Då blir det till att göra middag idag. Vad ska man då hitta på för gott?

Har just läst AB och PT och måste säga att det skvallras mycket i dagstidningar numera. I alla fall i AB. Kändisar som gör si och så och har sagt det och det. Jag undrar om det finns folk som är så intresserade av det som skrivs. Man vet ju inte om det är sant heller. Jag tar alltid sånt med en nypa salt.

Idag har jag inget att skvallra om så det blir en kort blogg idag. Imorgon är det lördag och melodikryss. Tack och lov är Anders E tillbaka i förarsätet då. Det är jag och alla mina bekanta glada för. Nu hoppas jag att ni får en bra fredag! Ha det så hörs vi. Hej då! 

                                  

En gammal bild på Alec. Nu är han sex år. Men håll med om att han är go!

Tiden går

Ännu en dag med varmgrader, idag 4. Men det är lite disigt och halvmörkt så inte är det så kul med att det är varmt.

 Verkar också som om det är sed att lura gamla människor. Nästan varje dag kan man läsa i tidningen om äldre som har blivit lurade. Och då är det pengar som dessa människor blir lurade på. Är väl inte så kul när man tänker efter, att dessa gamlingar har sparat och knåpat hela sitt liv för att få ihop ett litet kapital till åldrens höst. Sen ska några lata individer lura av dessa godtrogna människor pengarna. Skäms dom inte? Troligtvis inte. Finns det något straff som är tillräckligt hårt? Fy fasiken tycker jag.

Igår kväll såg jag ett gammalt avsnitt av "Morden i Midsomer". Hade inte sett detta avsnitt, konstigt nog. Matte kom vid niotiden. Han skulle sova här. När jag vaknade i morse var han redan på jobb. Ingen rast, ingen ro. Men han dyker nog upp på förmiddagen när han har rast.

Och så fick SAIK stryk igår av Brynäs. Åkåkåkåkåk! Inte bra. Vakna nu killar!

Tänk att det redan är torsdag. Tiden går fortare och fortare. Inte underligt att man åldras fort. Idag blir det väl inte så mycket för mig att göra. Tar det lugnt bara. Precis som om jag inte gör det varje dag. Men jag börjar väl med den obligatoriska duschen. Utan den har inte dagen börjat. Kanske en idé när man vill att tiden ska stå still. Matte kommer väl att sova här i natt också. Vet inte om han ska äta här eller inte. Men det ger sig väl. Jag önskar er alla en fin dag. Hej då!

                

Men var är vintern

Vaknade ovanligt tidigt idag. Fortfarande mörkt ute och +4 grader. Lite småregnigt är det också. Var är vintern? Ja man kan ju undra. Har fikat en mugg kaffe samt två limpmackor med kokt skinka på. Det kan kallas för frukost. Tvätten gick bra igår men nog är det jobbigt för mina onda fötter.

Har jag verkligen råd med glasögon denna månad? När jag ser skörden av räkningar som kommer in, undrar jag? Ja inte blir det många kronor kvar på pensionen. Så tröstlöst det är när man vet hur en del kan gotta sig. Men jag vet att det finns dom som har det sämre, om nu det kan vara nån tröst.

Vad jag ska göra idag är inte utrett ännu. Kanske det blir stickning eller bara till att lata mig (vanligt). Igår såg jag en gammal svensk svartvit film. "Moln över Hellesta", kommer ihåg när jag såg den för en himla många år sen. Tyckte den var bra och spännade då. Man ser hur man ändrar sig genom åren. Nu tyckte jag den var bara svamlig. Men det var väl den tidens spänning på film. Såg också "Veckans brott" igår kväll. Ibland kan man undra om dom svenska lagarna är korrekta? Visserligen är det bra att ingen döms hur som helst, men om det är uppenbart att man är skyldig och alla bevis, DNA och fingeravtryck, visar på en skuld till det inträffade. Ska man då bli friad? Knäppt tycker jag.

Kanske det blir hemgjord manikyr på eftermiddagen. Ser att mina naglar ser ganska så vildvuxna ut. Blir nog till att plocka fram nagelklipparen och lite ljusrosa lack. Kan vara en ljusning i vardagen. Tycker om rena, inte alltför långa naglar som glänser lite grann på fingrarna. Är inte så mycket för smink. Men lite fin vill man väl vara.

Nu ska jag spela mahjong en stund för att hålla hjärnan igång. Ha en bra dag och hej då!

                      

Övergångsställe för ekorrar

Idag den 15 november och ingen snö ännu. Termometern visar +-0 och man kan ana att solen är på gång. Kan bli en fin dag. Jag har tvättid klockan 13, och mycket tvätt har jag.

 Har just läst PT på nätet. Visträsk är en by utanför Älvsbyn med 300 invånare. Nu kan man läsa att på 45 dagar föddes tretvillingpar i denna by. Fantastiskt, eller hur? Sen kan man också läsa att Arvidsjaur har landets enda herr gårmanövergång för ekorrar. Vad säger ni om det? Vidare och inte så fantastisk, läser man om att polisen inte behöver vara rädda för straff när dom utövar våld vid gripanden. Vad visar detta på?

Vad jag ska göra mer än att tvätta idag, har jag ingen aning om. Nu går ju dagarna så fort och särskilt när man sover så länge som jag gjorde idag. Snart blir det duschen som vanligt och sen Emmerdale, också det som vanligt. Tvätten och även en tur till sophuset blir det också. Sen är det väl kväll igen, i alla fall mörkt. Och vad blir det till middag? Alec skulle visst komma hit vid sextiden och vara här tills Isabel slutar jobbet vid 20.30-tiden. Men då har han väl ätit redan. Får se?

I alla fall ska jag nu sluta med skrivandet för idag. Vi får väl höras i morgon så hej då! 

                           

Dimman vann

Idag är det 1 grad och ganska mörkt. Men det kan ju bli ljusare framåt dagen. Hörde på nyheterna att kommunerna sparar pengar nu, då det inte kommer nån snö. Snöröjning är ett drygt konto, så det förstår jag att dom är glada, dom som håller i kommunens pengar.

Igår blev jag klippt. Både hår och tånaglar fick sig en duvning. Sen var jag ut en sväng i förrådet och såg vad jag hade för julgrejer. Bara två veckor till advent och gardinkappan är klar. Julstjärnorna är satta i dom röda plåtkrukorna. Bara att ta in ljusstaken. Ska bara stöka till lite på uteplatsen också. Bl a ska stenäpplet ut bland ljungen.

Så blev det då Dimitri Keiski som vann True talent igår. Min önskan gick igenom. Hi och hej nu fick han en miljon. Väl värd är han. En ödmjuk kille som har en fantastisk röst.

Vad ska jag ge Mattias och Joakim i julklapp? Alltid ett problem för mig. Dom andra klapparna har jag endera köpt eller jag vet vad jag ska köpa. Eftersom jag ska på syntest nästa vecka så får klapparna inte kosta så mycket. Åker nog på att köpa glasögon och vad ska det kosta? Inte billigt kan jag tro.

Nu ska jag göra annat en skriva. Kanske jag byter lakan i sängen. Ska ju tvätta i morgon och då är det bra om det är gjort. Ha en bra dag vi hörs! Hej då!

             

Kylan kommer

Nu smyger sig kylan på. I morse -3 grader, kallast i höst på Hagelvägen. Men jag föredrar kyla framför regn. Vore kanske annat om jag bodde i villa och skulle värma upp kåken. På radion nu "Mannheimer & Tengby". Underhållande kan jag lova er. Ett tips är att ni lyssnar på P4. Snart sätter Vinterstudion igång, med damernas 10 km från Bruksvallarna. Kan förstå att Marit Björgen ska vinna, men jag vill hålla en slant på min favorit, Anna Haag. Igår var det ju en fransman som vann herrarnas 15 km och Johan Olsson kom tvåa. vackert så. Norrmannen, vad han nu heter, kom trea. Skojar bara!

Igår sydde jag en gardinkappa som jag sen målade motiv på, i rött och grönt. Riktiga julfärger. Hade ju köpt spets på Ica Maxi så jag kantade kappan med den spetsen. Blev riktigt nöjd. Men det tog nästan hela dagen. Det jag har kvar är att stryka på mönstret så att man kan tvätta kappan utan att mönstret försvinner. Jag vet att det finns ett ord för detta. Men jag kommer inte på det nu. Strokens fel!

Får se om Isabel kommer hit idag och klipper mig samt  ger mig ett fotbad. Skulle verkligen behövas. Men hon har nog mycket att göra när hon är ledig. Jag klarar mig ett tag till med långa tånaglar och långt hår. Mitt hår och mina naglar växer som ogräs.

Ikväll är det final i "True talent". Tror jag röstar på Dimitri Keiski. Tycker han är värd att vinna. Sofia tror  hon ska vinna men jag tycker inte om sån där vejling i sången. Låter så tillgjort. Paulina kanske är bäst men hon har inte nån chans, tror jag. Dimmans rockiga röst kan vara den enda som kan slå Sofia. Pengarna som är vinsten behöver nog Dimman. Han har ju familj. Sofia är bara sjutton så hon hinner tjäna pengar innan hon är vuxen.Vi får väl se hur det blir. Programmet visas på trean.

              

Snart ska jag duscha så att jag är fräsch och fin då Vinterstudion startar. Till mat idag värmer jag upp en skiva karré och kokar en potatis till, det med en tomat till, blir min söndagsmiddag. Sänder också en tanke till min far på fars dag. Ha nu en bra söndag mina vänner. Hej då!  

 

Inget bra melodikryss idag

Nollgradigt idag också. Ännu en dimmig morgon och det ska visst vara mulet idag enligt radion. Men jag ska då vara inomhus. Igår var jag på Storheden och handlade lite. Bl a en liter jordgubbar som jag åt igår kväll. Åt en bit mörk choklad till jordgubbarna. Första gången jag testade det, så gott.

På TV såg jag Idol men jag tror jag skiter i detta program hädanefter. Skulle vara roligare att se utan juryn. Men ikväll får jag se "Downton Abbey". En favorit!

Men innan kvällen ska jag söka igen ett vitt tyg som jag kan sy en gardinkappa av. Som jag sen kan måla på, så det blir en julgardin. Har aldrig haft julgardiner tror jag. Men det skulle vara fint med julkappa i köket. Ska ha adventsljusstaken, den elektriska, i köksfönstret. Köpte också två röda plåtkrukor som jag ska ha julstjärnor i. Blir också i köksfönstret. Det har blivit roligare att pynta i denna lägenhet mot då jag bodde i Älvsbyn.

Har satt på TV redan. Det är ju premiär för Vinterstudion. Ska vara skidtävling från Bruksvallarna. Dom har ju sparat snö sen förra vintern. Haft den under såsspån. En gammal metod. Tur att dom gjorde det för det är nog den ända snö som finns i landet.

I Vuollerim utanför Jokkmokk har en man blivit mördad. Man har ju trott att i Norrbotten kan man gå trygg. Men hej och hopp vad det händer saker här numera. Mord, rån, misshandel och all annan skit som händer. Tur att man inte rör sig så mycket utanför hemmets väggar. Om nu det ska vara nåt skydd längre.

Löste melodikrysset för en stund sen. Med Lisa Syrén som korsordskonstruktör och programledare. Mycket var ju på engelska och många äldre är inte så bra på det språket. Har dom då ingen att fråga kan det vara svårt. Nu ska det väl vara en engångsgrej att Lisa S sköter detta. Vi får väl hoppas att Anders E är tillbaka nästa vecka. Annars kan dom lägga ner skiten. Har pratat med många som säger samma sak.

Nu ska jag sluta för att göra annat. Ha en bra dag. Hej då!

              

11/11-11

Klockan sju i morse var det nollgradigt men strax därefter kom solen fram och nu känns det härligt ute. Jag skulle egentligen ha tvättat idag men skjuter fram det till tisdag. Istället far jag till Ica Maxi och handlar lite. Och naturligtvis äter jag en korv till middag där. Matte for hem inatt efter hans pass som slutade 04.00. Då får han sova hemma i lugn och ro tills han börjar köra 23.oo.

Pytt till middag igår tillsammans med Isabel och Matte. Alec hade redan ätit så han satt bara vid datorn. Matte bjöd på jordgubbspaj till efterrätt. Jättegott!

På kvällen såg jag finalen på Robinson. Så mycket avundsjuka och elakheter det finns bland vuxna människor. Blir jag förvånad? Icke det. Sen såg jag en gammal repris av "Forsytesagan". Minns när jag såg den för längesedan. Den är svartvit så det måste vara ett tag sen. Eric Porter har en av huvudrollerna. Undrar om han lever? Måste googla det sen. Susanne Hampshire har rollen som Fleur som hans dotter (Soames).

               

På bilden kan ni se Eric Porter (Soames), Nyree Dawn Porter (Irene) och Kenneth More (den unge Joylin) från Forsytesagan. Nu vet jag också att Eric Porter dog i cancer 1995. Han var en av de mest ansedda skådespelarna i England.

På radio norrbotten har Roger Kvarnström ett program med sextiotalsmusik. Många minnen dyker då upp i mitt huvud. Mest glada sådana men en del sorgliga också. Duschen väntar på mig innan jag ser Emmerdale och sen ringer taxin för färd till Storheden. Ikväll kan jag nog inte låta bli att kolla på Idol för att se Moa. Hon påminner lite om Amanda Jensen som jag gillar.

Önskar er alla en bra fredag den 11/11-11. Hej då!

Jag tänker och tänker

Idag +3 och solen tittar fram. Borde glädja mig, men så är det inte. En i min familj har det jobbigt och det blir jobbigt för mig också. Känner vanmakt då jag inte kan göra nånting. Får tänka ut nåt idag.

Jag har missat att elitserien har uppehåll pga Karjalacup. Jag visste inte det, men nu vet jag. Då får vi komma tillbaka efter uppehållet med nya tag.

Matte ligger på min soffa ännu en natt. Vad ska jag då laga till lunch och middag. Har tagit fram bacon som man kan använda till allt. Nån gratäng kanske till lunch. Till middag gör jag nog pytt. Har ju rester som jag kan använda.

Nu ska jag spela mahjong och se om min hjärna kan tänka ut nånting jag kan göra för min familjemedlem. Har lite svårt för att skriva nu. Dåligt med koncentrationen.

Ha det nu bra alla så hörs vi. Hej då!

                

Sol, sol, sol!

Idag nollgradigt från början men nu är det +2. Skidåkarna längtar efter snö och det kan jag förstå, om än jag gärna avstår. Visserligen blir det ljusare med snö på backen men för mig blir det svårare att ta mig fram med rullatorn. Nu blir det som det blir, vad jag eller skidåkarna tycker.

Matte sover på min soffa nu. Han har sovmorgon innan jobbet börjar. Kan vara skönt för honom. Jag har plockat fram karré från frysen som jag ska ha till middag. Isabel och Alec kommer hit och äter tillsammans med Matte. Roligt med matsällskap.

Sist när jag var på Ica Maxi åt jag en korv innan jag for hem. Tycker det är roligt att kolla på folk och hur dom gör olika saker. Då var det två äldre män som satt vid bordet bredvid. Inget konstigt med det, men när dom reste sig upp såg jag att den ena mannen hade byxorna vid knäna. Dom hade hasat ner ungefär som man kan se på unga pojkar. Vet inte om han ville ha dom så eller om det inte var meningen. Han verkade då inte bry sig utan knallade iväg med byxorna så. Jag ville skratta men lyckades hålla mig för skratt. 

            

Jag har inte börjat med målningen ännu. Hur ska jag få tiden att räcka till med allt jag vill göra. Jag ska ju också hinna med att vara lat mellan varven.

Nu när jag ser ut genom fönstret smäller jag nästan av. Solen skiner över Hagelvägen. Otroligt efter alla dagar som mörkret har härskat. Man känner direkt livsglädjen komma tillbaka. Underbart! Nu blir det fart i kärringens ben kan ni tro. Ska nu sluta skriva och in i duschen för att sen ut och ta en sväng. Hoppas ni också har sol! Ha det bra och hej då!

Tandfen

Inte lika mörkt idag men ändå mulet. Termometern visar på +6 grader.  Ingen målning för mig igår. Jag fick istället sällskap av Alec som kommit hem från Överkalix, där han besökt sin farmor på höstlovet. Alltså fick jag annat att göra fram till 17 då Isabel hämtade honom. Som tack för detta sa han att han gillar mig. Så skönt att höra från en sexåring. Han visade också att han tappat en tand och att han hade fått två guldpengar av tandfen för detta. Denna gamla tandfe som fortfarande existerar.

Skulle önska att det fanns en ögonfe också, som kunde ge mig pengar till glasögon. Igår såg jag "Från Lake Rise till Candleford" och till min fasa upptäckte jag att jag knappt kunde läsa texten i nederkanten på TV bilden. Så nu på morgonen var jag tvungen att beställa tid för syntest hos optikern. Den 21 klockan 16 ska jag kolla synen. Det blir nog till att skippa julmaten i år och lägga pengarna på glasögon. Och det är ju inte nyttigt att äta så det är inte bara av ondo.

Ikväll är det väl hockey men jag har ingen aning om vem SAIK möter. Får forska i detta sen. Får också se om det blir nån målning idag. Man vet ju aldrig. Idag har dom sagt på norrbottensradion att två män har tagits för inbrotten i Luleå den sista tiden. Hoppas det är rätt tjuvar så att man kan sova tryggt i hemmets lugna vrå. Tänk er att det finns folk som har som sport att ta andras grejer. Fy för tjuvpack!

Nu ska jag slå in tre julklappar och sen pyssla lite innan Emmerdale börjar. Önskar er en fin dag. Hej då!

                         

Tjäna på blogg

Är visst småhalkigt idag. +3 grader här på Hagelvägen. Mörkret är kvar och det börjar bli svårt att vakna och stiga ur sängen. Idag blev jag väckt av Matte som kom för att äta frukost. Då hade han varit i jobb sen före fyra. Tur att jag har pension.

Undrar om jag var lika självupptagen som ungdomarna är nu för tiden. Varför jag undrar, är att jag har läst en del bloggar som unga tjejer skrivit. Det mesta som det skrivs om är shopping och shopping. Inte undra på att det är mycket reklam på dessa bloggar. Affärerna betalar gärna pengar till bloggarna, då det vet att andra ungar läser detta och kan få ut sina varor på detta vis. Och mycket kan man säga om ungdomar men dumma är dom ju inte. Dom tar gärna betalt för det dom skriver om kläder och smycken som dom köper och fotar. Däremot kan man ju undra hur dom som läser skiten är funtade. Ibland smyger det sig in en och annan elakhet mot andra bloggare. Därför undrar jag om jag var likadan i mina unga år? Kanske.

Har inte hittat oasisen som jag letade efter igår. Ej heller ljusen. Får nog köpa nytt. Har plockat fram andra saker som jag ska ha till målning. Så på eftermiddagen sätter jag igång. Målar först och syr sen. Skulle behöva vara på en tygaffär och inhandla tyg. Ibland kan jag sakna Älvsbyn. Där var det nära till allting. Alltså alla affärer var på gångavstånd. Men nu är det som det är. Tycker inte att Luleå är en handelsvänlig stad om man inte har bil.

Vet inte om det blir nån prommenad idag för mig. Håller sig regnet borta kanske det händer. Tycker dagarna går så fort att man hinner inte med allt man vill göra. Önskar er alla en bra dag. Hej då!

       

Två poäng och en liter jordgubbar

 Den sjätte november 1632 var det väl som Gustav II Adolf stupade vid Lützen. Ett datum som har etsats sig fast i min hjärna sen historielektionerna. Idag är det den sjätte november och säkert stupar nån ute i världen. 6 grader är det också denna dag. Grått är det också. Det grå håller på att överta mitt sinne, men än har jag lite glädje kvar. T ex över jordgubbarna jag köpte igår och nu är uppätna. Eller att SAIK vann igår över Växjö, men bara fick två poäng. Jaja!            

      

Såg en stund på "Så mycket bättre" och fick tårar i ögonen då man fick se om Anna Linds död. Kom då ihåg att jag lämnade min tro på socialdemokraterna vid denna tid. Jag hade ju trott att hon skulle bli en räddande ängel för partiet. Den enda i mitt tycke som skulle kunna leda detta land. Hade hon inte blivit, mördad hade hon nu varit statsminister för Sverige. Och än bra sådan! Nu är det bara skit med detta land. Visserligen bättre än många andra länder, men! Om programmet, kan jag säga att det var bättre förr.

Idag är det meningen att jag ska börja måla på tyg. Tar ett tag innan alla grejer är lokaliserade och framplockade. Sen söker jag oasis som jag har nånstans. Tänkte sätta det i adventljusstaken, så jag kan sticka ner dom röda bären i detta, som jag ska dekorera med. Kommer nog att bli snyggt. Glömde köpa ljus. Men jag har för mig att jag ska ha röda ljus nånstans. Blir till att gräva fram allt detta.

Såg en film på femman sent igår kväll. "Benjamin Buttons otroliga liv". En film med Brad Pitt som var sådär. Han föddes gammal och dog ung. Fattar ni vad jag menar? Ikväll ser jag nog "True Talent". Jag kanske röstar också, men inte på Sofia, som tror att hon ska vinna. Nästa söndag är det final.

Bunkrade upp med apelsiner och clementiner igår som ska räcka hela veckan. Idag värmer jag upp två pannbiffar och en potatis till middag. Till lunch en ris-i-frutti och ett äpple. Tänder ljus ute i dag också. Var så mysigt på uteplatsen igår kväll.

Nu får ni ha en fin söndag. Hör av i morgon så hej då!

Tänd ett ljus

Idag 6 grader och helmulet. En riktigt allahelgonmörk himmel vilar över Björkskatan. Tur att jag ska tända ljus på uteplatsen i kväll. Lite ska det väl ändå lysa upp. Det ser ut att regnet ska komma och nu börjar jag bli van vid detta regnande. Tur att solen skiner ibland annars skulle jag nog glömma bort att den finns. Jag har då kvar sol i sinnet, tack och lov.

I Boden har dom nu anhållit en yngling för skjutningen i går natt. Grattis! Hoppas det är rätt man också. Då är då ordningen återställd och hundarna kan komma ut och uträtta sina behov.

SAIK tar emot Växjö idag och det är bara att hålla tummarna att dom tar tre poäng. Dom ligger ju trea nu i tabellen efter HV 71 och Frölunda, så dom behöver poängen.

Få se om jag far till Ica Maxi idag. Skulle behöva en adventsljusstake i bordsmodell. Alltså en för stearinljus. Har haft flera men av nån anledning är dom borta. Köpte en till Isabel förra veckan och jag tror att jag köper en till mig också. Hon fick en vit men jag tror att jag köper en svart. Om det nu finns nån kvar. Sen ska jag köpa apelsiner. Nu är vi inne i den tiden då apelsinerna är som godast. Och då äter jag en om dan, åtminstone en.

I helgen är jag solokvist med min TV och dator. Tur att jag har dom och vännerna på FB. Hade tänkt måla några dukar för att ha till presenter. Då behöver man ha lite svängrum på bordet. Börjar nog i morgon med detta.

Snart ska jag lösa melodikrysset och sen blir det en dusch innan jag far ut och racklar. Jag önskar er en bra allahelgondag. Sköt om er och hej då!

      

Ljushögtid

Matte har sovit här inatt och t o m ätit frukost här. Nu är han ute på körning och det hördes att han ska äta middag här. Få se vad jag ska hitta på. Sen är det fredag och ute är det 5 grader så det blida vädret håller i sig. Skönt för mig tycker jag. Läste i PT att bröderna Gunnarstedt i Kåbdalis inte är så glada, då dom inte kan öppna skidbacken förrän kylan kommer. Dom förlorar en miljon i veckan. Och det är så synd om dom. Har för mig att dom åtminstone förr i tiden nolltaxerade.

I Boden i natt har en man försökt ta sig in i ett hus och då han inte kom in sköt han in i huset, där det bor gammalt folk. Han var maskerad. Insatsstyrkan jagar nu mannen men har inte lyckats gripa honom. Folk som bor i närheten törs inte äns rasta sina hundar. Bäst att polisen lägger på ett kol.

Idag ska jag tvätta klockan 13. Har inte så mycket tvätt men det tar samma tid ändå. I helgen är det alla helgons dag. Egentligen var det den dagen i tisdags, men för att få denna dag tillsammans med ett veckoskifte så firas den helgen mellan den första och den sjätte. Verkar detta kocko? Jag vet.

Är det helgen då ungarna tigger godis? Har för mig att det är helgen då man tänder ljus på gravarna. Mamma, pappa och min storebror har inga gravar eftersom deras aska är strödd i asklunden i Örebro. Men jag brukar tända ljus på balkongen och i år på uteplatsen. Det går lika bra.

                       

Har ingen aning om Matte sover här inatt. Men det blir som det blir. Jag ser väl TV i kväll. Har inget program men vet att "Idol" med den elake Bard visas. Alexander Bard med sin äckliga mustasch som påminner om "Kveitens" äckliga överläppshår. Kveiten som sköt mina pojkars far.

Jag ska duscha nu och sen blir det väl Emmerdale som vanligt. När det slutar går jag till tvättstugan. Efter tvätten börjar helgen. Ha en bra fredag! Vi hörs, hej då!

Rabatten blommar

Hej och hå, idag 2 grader. Helt otroligt så blommar mina penséer ännu i en av mina rabatter. Jag vet att penséer är tåligare mot frost och kyla. Men ändå! Nu har vi haft bara en minusgrad i höst och det är ju ovanligt. Men jag är ju glad som får njuta av denna vackra, blyga blomma. 
                  
     

Vad göra idag då? Ja det ända jag vet nu, är att jag ska knalla iväg nedför backen till sophuset. Jag önskar att jag kunde på betalt för alla sopor jag samlar in i mitt hem. Då skulle jag vara jätterik. Men så är det inte.

Ingen Matte igår, han ringde och sa att han skulle fara hem men sa att han skulle komma idag. Isabel skulle också komma igår, men det gjorde hon inte. Fick väl nåt viktigare att göra. Och jag överlever detta.

Såg i AB att Sickan Karlsson och Yngve Holmberg hade avlivit. Men dom var ju gamla. Ingen av dom var mina favoriter. Sickan K var ju en sån där klämkäck skådespelare och Yngve H var en moderat (höger) politiker. Och ni vet ju vad jag tycker om moderaterna. Han kallades den svenske Kennedy. Va? Kennedy var demokrat och det kan man inte kalla Yngve H för.

Ska kolla hur mycket pengar jag har på kontot nu när dom dragit för räkningarna. Kan det bli några fler julklappar på denna lön? Nästa lön är det ju både TV-licensen och el som är extra mot de vanliga utgifterna. Så det är bäst att passa på när jag har råd. Men vad ska det bli för klappar och till vem?

Har ingen ny TV tidning men chansar på att "Mitt i naturen" och "Hockeykväll" ska visas i kväll. Nu väntar den obligatoriska duschen. Ha nu en bra dag så hörs vi. Hej då!

Tomtar på loftet

Idag plus 7 grader och det ser ganska klart ut på himlen. Ska nog ta en promenad om vädret håller i sig. SAIK vann hemma igår mot AIK. Gasen i botten hela tiden. Luleå fick däremot stryk i Karlstad mot Färjestad. Ombytta roller mot förra omgången. Det märks också på FB då det är tyst om det. Jaja!

Igår kväll såg jag programet om sommarpratarna. Inte så intressant. Jag har ju hört Sven Nylanders försvarstal förut. En sån människa som varit så mycket mot droger och dopning (enligt hans uttalande om andra) och sen drar i sig kokain, finns inget försvar för. Han är ju en vuxen människa. Dom andra pratarna är helt ointressanta för mig. Vet inte om jag kommer att se detta program mer.

Det blev en tidig kväll för mig och jag var ganska trött, somnade som en stock. Var vaken redan sex men somnade om och sov till åtta. Det blev en mjukkakemacka med ost och en mugg kaffe. Sen hamnade jag vid datorn och gjorde det gamla vanliga. Läste AB och PT.

I Luleå på SSAB har det varit en olycka i natt. En kalkexplosion med flera skadade. Två med livshotande skador som blev skickade till Uppsala och deras brännskadeavdelning. Och då är det allvarligt. Fruktansvärt när nånting sånt händer.

Ikväll ser jag "Efterlyst" och säkert nåt mer. Matte börjar inte förrän klockan 16 idag. Vet inte om han sover här när han slutar. Det ger sig. Stickningen har legat på latsidan ett tag. Kanske jag upptar det igen idag. Har huvudbry vad jag ska ge i julklapp i år och till vem. Jag har ju bara köpt åt Tova och Oscar. Inte lätt att köpa åt dom som har allt redan. Hittar säkert nåt på Ica Maxi. Dom har ju så mycket grejer. Hade tänkt köpa ett sånt där stenäpple till Pernilla, som jag har köpt åt mig. Men när jag kollade i söndags var dom slut eller bortplockade för att ge plats åt julgrejerna. Dom hade fina tomtar som man kan ha även när det inte är jul. 

Nu blir det inget mer för idag. Tiden går! Ha en bra dag och hej då!

                        

                      
                        

                      

Hur klarade man sig förr

Den första november idag och 5 plusgrader fastän polisen varnar för halka i länet. Får inte ihop det riktigt men länet är ju stort. Läste i PT att Luleå kommun är billigast att vara boende i, i landet. Jasså! För att återgå till vädret så är det helmulet idag. Riktigt grått och man skulle vilja krypa ner i sängen och bara mojsa där, men det går väl inte för sig. Men egentligen, vem bryr sig.

Har ni tänkt på en sak? Hur klarade man sig förr. Tänk när det inte fanns t ex plastpåsar. Och frys! När bröd bakades lades det i burkar och fick torka där (därav skorpor). Mackorna till skolan lades i papper och det mjuka brödet blev hårt och det hårda mjukt. Det var innan man fick mat i skolan. Mjölken som hängde med mackorna var ljummen när man skulle dricka den.

Men mest av allt undrar jag, hur klarade sig folk utan mobiltelefoner? Det är för mig än gåta. Vart du än riktar din blick ser du folk med dessa telefoner. Pratar dom inte, SMS-ar dom eller spelar spel. Och dessa okontrollerande bilförare. För några år sen åkte jag taxi med en kvinnlig förare. Hon talade i telefon hela resan (2,5 mil) och var lika mycket i dikeskanten som på vägen. Jag bad en bön om att om jag kom fram helskinnad skulle jag skänka alla pengar jag hade kvar till hednamissionen. När jag äntligen kom fram steg jag av på darriga ben och chauffören önskade mig en bra dag. Jag önskade henne god tur. Hamnar inte hon i diket, har hon tur. Eller så tar mobilbatteriet slut. Jag har mobil men använder den bara till att ringa eller svara i. Kan inte tro att folk satt i telefon hela tiden när det bara fanns vanliga telefoner.

                        

Såg programmet med Kajsa Ingemarsson på sjuan igår. Ibland fick jag för mig att hon är släkt med Alexander Bard vad gäller elakheter. Men jag tror hon bara gör sig till och det gör ju inte han. Ganska ointressant program i alla fall. Lite roligare är "Pengarna på bordet". Så snabbt man kan bli av med 2 miljoner. Jag skulle bli knäpp om jag var med och såg pengarna bara försvinna. Som avslutning på kvällen såg jag deckaren "Anno 1790" som utspelar sig just 1790. I ett skitigt Stockholm. Tur att svenskarna har blivit renligare nu om dom verkligen var så skitaktiga då.

Då ska jag duscha nu och sen fundera ut vad jag gör till lunch. Kanske en tjock grillkorv med tomater. Får ju inte glömma att berätta att jag dammsög igår. Jag har fått tag i dammsugarpåsar nu. Är riktigt stolt över denna prestation igår. Men det gjorde ont kan jag säga. Ha det bra och hej då!

RSS 2.0