Patinering och annat pyssel

Jag har balkongdörren öppen. Det är -6 grader men det känns som varmgrader. Skönt att vädra ut ordentligt.
I natt har jag sovit hela natten utan avbrott. Det var länge sedan jag sovit så. Nog känner jag av benet men det värker inte så intensivt.
Jag har läst ut "Fyrvaktaren" så nu är jag utan läsa. Ska på Konsum idag så jag ska se vad dom har i bokväg. Annars får jag kolla biblioteket. Vill inte gå så mycket nu utan jag tar det som är enklast. Har ännu inte börjat med kuddarna men det ska bli. Matte ska få lyfta upp symaskinen efter middagen så kan jag göra det i kväll, i alla fall börja.

Patinering, vet ni vad det är? Det är när man målar så att saker ser gamla ut. Jag ska göra det med mina fotoramar (de i furu). Blev fashinerad av detta när jag såg det på TV. Craft paint heter färgen och två olika färger (vitt och brunt) använder man. Man målar med vitt (matt) låter torka. Målar med brunt, torkar bort och det bruna, fastnar i ojämnheter. När det sen har torkat kan man lacka (inte nödvändigt). Då ser det ut som om det var gammalt. Smart va? Jag tycker det blir snyggt.

Jag såg "Idrottsgalan" i går kväll. Egentligen ganska tråkigt. Tur att jag hade ett korsord på sidan om och en apelsin att äta. Ikväll blir det "Mästarnas mästare"på ettan och dansarna på femman samtidigt som jag syr. Vi har ju inte sett det än, alltså att jag syr. Men man kan ju tro det.

Matte kommer med sallad till lunch. Räksallad från Centrum. Det är gott, mums för magen min. Får se va jag hittar att handla till middag. Längtar efter chili. Kanske blir det så.

Måste ner med julkartongen i källaren. Ska byta kökslampa med Matte. Den jag har bländar och den Matte har gör inte det. Den han har är min gamla lampa så jag känner till den.

Känner ni att det går mot vår. Jag känner det idag fastän det är bara 19 januari. Men snart slut på denna månad och februari är så kort. I mars börjar takdroppet och sen går det fort. I mars kan man ofta sitta ute i solen och må väl. Oh, vad jag längtar! Tänk er att städa på balkongen och göra klart för blommorna. Vet ni var jag kan få tag på ett vindspel till balkongen? Jag vill gärna ha ett sånt.

Nu är slutdrömt för denna dag. Hörs i morgon. Hej då!  

 


Kommentarer
Postat av: M Bäcklin

Hej, tack för mail !

Ang. vindspel, kanske ? Men kan inte lova än.

Måste leta i all min bråte.

Återkommer.

Hälsar M.

2010-01-19 @ 13:55:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0